‘Cillessen kreeg de voorkeur boven Zoet, maar waarin is hij dan beter?’

Woensdag, 10 januari 2018 om 20:50

Berry van Aerle ziet Ronald Koeman als ideale opvolger van Dick Advocaat als bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-international denkt dat Koeman de juiste persoon is om de komende generatie onder zijn hoede te nemen. In onderstaande video blikt Van Aerle ook terug op het EK 1988 en op de keuzes die de afgelopen maanden werden gemaakt door Advocaat, zoals diens keuze voor Jasper Cillessen in plaats van Jeroen Zoet onder de lat.

Actuele video's

Spectaculaire omhaal in de CSL

Odriozola gepresenteerd bij Real Madrid

Highlights: Guangzhou Evergrande - Guizhou Hengfeng


Poll

Jeroen Zoet hoort een basisplek te hebben bij Oranje


Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Beide is het middelmaat maar Cillessen is misschien net iets beter in ballen tegenhouden? Ontloopt elkaar maar weinig, het is meer een kwestie van persoonlijke voorkeur dan dat er een groot verschil in kwaliteit zit.

10 januari 2018 om 15:00

Cillissen is meevoetballend naar mijn mening beter dan Zoet, toch niet geheel onbelangrijk voor Nederlandse ploegen. Daarnaast komt Cillessen me ietwat atletischer over en is hij meer allround in mijn ogen. Middelmaat vind ik overdreven. Beiden, en zeker de Barcelona-goalie, kunnen zich meten met de subtop.

10 januari 2018 om 15:20

En waar Jasper zich echt onderscheid is ballen klemvazt in plaats van altijd wegstompen

10 januari 2018 om 15:56

Ik zie Zoet maar zelden een bal wegstompen die hij beter klem had kunnen pakken. En wegstompen is sowieso lang niet altijd slecht. Als je 'm in de voeten van een vrij staande medespeler stompt, dan is het vaak juist de betere oplossing.

10 januari 2018 om 16:53

@buitenspelval, Dat het meevoetballen niet onbelangrijk is voor keepers van Nederlandse ploegen is eigenlijk een zwakte bod van het Nederlandse voetbal. Continu balletje breed en tikkie terug. Misschien is het juist beter als een keeper helemaal niet kan meevoetballen dan wordt er misschien weer eens vooruit gevoetbald en een middenvelder ingespeeld in plaats van elke keer terug op de keeper...

Het maakt niet uit wie we onder de lat plaatsen al onze keepers zijn niet goed genoeg.
Of je nou Jeroen, Jasper of Maarten onder de lat zet het is momenteel allemaal niks.

10 januari 2018 om 14:54

Nou nou, Zoet en Cillessen zijn natuurlijk geen wereldkeepers, maar dat het 'allemaal niks' is vind ik ook wel weer overdreven. Het zijn allebei prima keepers, niet meer en niet minder.

10 januari 2018 om 14:57

Als je kijkt naar de kwaliteiten van keepers in andere landen kan ik toch echt met een gerust hart zeggen dat het ''allemaal niks'' is.

Sinds Stekelenburg tijdens het Wk2010 is er niet echt een goede lading keepers meer gekomen.

10 januari 2018 om 15:25

@Drenniz
En dan ook alleen maar op het WK. Daarbuiten was Stekelenburg ook maar een modale keeper met zo nu en dan rare fratsen.

Bij Zoet weet je wat hij wel/niet brengt. Met Cillissen niet, want die speelt nooit. Bij twijfel gewoon diegene opstellen die weekelijks speelt. Zoet dus.

10 januari 2018 om 16:00

Natuurlijk zijn ze vergeleken met een Neuer, Courtois, Lloris of de Gea niet bijzonder. Maar het zijn gewoon degelijke, prima keepers.
Als je ze gaat vergelijken met de wereldtop dan is het al snel ''helemaal niks'', maar die vergelijking is ook niet eerlijk. Buiten de toplanden (waar Nederland gewoon niet bij hoort) hebben heel veel landen geen wereldkeepers. Cillessen en Zoet zijn modale keepers maar echt niet zo slecht als dat jij het schetst.

Cillessen moet gewoon naar een club als Everton oid gaan, en daar wekelijks keepen. Dan kan hij zich weer ontwikkelen en doorgroeien naar een stabiele keeper. Haalt hij daar weer zijn niveau dan is het opeens weer een goede keeper, zo opportunistisch werkt het gewoon.
Zelfde geldt voor Zoet. Als die komende zomer een mooie stap naar een club als Newcastle maakt (ik noem maar wat) dan kan hij zich daar ook ontwikkelen tot een keeper van een erg goed niveau.

10 januari 2018 om 17:17

Of je zoet of cillessen beter vind is voer voor discussie. Persoonlijk vind ik dat zoet, buitenom dat half jaar waar hij een paar wereldpotten speelde, geen fantastische indruk maken. Wat echter mee zal spelen in de keuze is het feit dat zoet werkelijk in elke interland die die gespeeld heeft stond te schutteren als een keeper van jipsingboermussel 3. Dan is de keuze voor cillessen, die weliswaar niet veel speelt, maar wel altijd prima is in de wedstrijden dat die speelt, niet zo gek.

10 januari 2018 om 18:06

Jesper deed het zeker niet slecht in 2014 en de jaren erna.

10 januari 2018 om 21:40

Dat deed de verdediging ook en in de ek kwalificatie heef tcillissen ook vaak fouten gemaakt. Ik vibd gewoon dat doet het over een paar wedstrijd moet kunnen laten zien ipv 1 wedstrijd en dan de volfebde wedstrijd weer een andere. Laat hem eens 3/4 wedstrijden achter elkaar staan dat geeft ook iemand vertrpuwen. En daarbij komt ook nog dat Cillissen dit seizoen in principe pas 3 wedstrijden heeft gespeeld

11 januari 2018 om 07:34

Cillesen os gewoon beter, een paar wedstrijden laten staan om te wennen? Het gaat om het nederlands elftal, daar moet je er gewoon staan.

Zoet is beter in vorm, maar indien ze allebei in vorm zijn vind ik Cillessen net iets beter.

10 januari 2018 om 14:59

Welke vorm ? Cillessen speelt zelden tot nooit. Hoe kun je bij hem over vorm praten.

10 januari 2018 om 16:26

Cillessen traint wel tegen messi, suarez, inesta ga zo maar door. Speelt in de spaanse beker zijn wedstrijden goed. Zoet is nu in vorm bij PSV maar maakte een paar beginnersfouten bij oranje, daarom is het logisch en terecht dat cillessen de voorkeur krijgt.

11 januari 2018 om 06:46

Sorry hoor maar Cillessen keept echt niet heel goed.. maakt heel veel foutjes waarbij hij te veel twijfelt en ziet er alles behalve zeker uit in die handvol wedstrijden die hij speelt

Een oud Psv'er die liever een Psv'er onder de lat heeft staan bij oranje. Verassend.
Mits beide fit is Cillessen de betere keeper.

10 januari 2018 om 16:03

Als je het daadwerkelijke filmpje kijkt zegt hij niet dat hij per se liever Zoet onder de lat wilt omdat hij Zoet beter vindt, maar dat hij het raar vond dat Cillessen niet keepte en dat er toch gezegd werd dat hij beter was dan Zoet, die wel in vorm was en wekelijks keepte.
In principe kan hij het dus gewoon nog met je eens zijn dat Cillessen moet keepen als ze beide fit zijn en wekelijks spelen, maar dat is juist zijn punt. Heeft dus niks met een oud Psv'er te maken die een Psv'er de voorkeur geeft.

10 januari 2018 om 19:34

Ach het bekende nieuws, Brenet vind ook dat ie in Oranje thuis hoort.

Cillessen heeft veel meer laten zien bij Oranje dan Zoet, die komt erg onzeker over als bij bij Oranje speelt. Maar zoasl eerder al gezegd, dagelijks trainen tegen Suarez en Messi of trainen tegen de Jong en Locadia. Zit wel een behoorlijk verschil tussen.

10 januari 2018 om 19:54

Dat heeft Brenet nooit gezegd, maar dat blijft iedereen gretig noemen. Apart. Bovendien snap ik niet zo goed wat dat met deze discussie te maken heeft. Nogmaals: apart.

Het argument ''ja maar Cillessen traint met Suarez en Messi'' vind ik persoonlijk echt een kul-argument. Alsof het zo is dat Cillessen de hele dag aan het afwerken is met die gasten. Nee hij heeft ook gewoon keeperstraining. Verder gaat het ook vooral om wedstrijdritme en scherpte. Die heb je, hoe je het wendt of keert, gewoon minder als zo weinig speelt als Cillessen. Als de verschillen in kwaliteit nou ontzettend groot waren tussen Cillessen en Zoet dan had het logisch geweest, maar dat is niet het geval. Beiden zijn op dit moment niet meer dan gemiddelde keepers.

10 januari 2018 om 19:10

Dat is toch ook zeker zo bij een oud Ajax speler en een huidig Ajax speler? De ligt even als voorbeeld genomen.

10 januari 2018 om 21:52

Aldus een Ajax-fan die dan weer liever een (ex-)Ajax doelman onder de lat heeft.
Verrassend, ik vind ze lood om oud ijzer.

Keepen

En hij zorgt voor een stuk meer rust in de verdediging

Cillessen speelt (of nou ja, staat onder contract) bij Barcelona en Zoet bij Psv. Dat is het verschil

10 januari 2018 om 15:15

Het heeft gewoon met status te maken. Bij Argentinie bijvoorbeeld staat ook de reservekeeper van Man utd in het doel en niet een keeper uit de Argentijnse competitie

10 januari 2018 om 16:06

Dat is een vreemde redenatie. Dus de speler die bij de hoogste club speelt, moet spelen? Zelfs als hij nooit speelt? Als je zo redeneert dan moest Janssen op basis van het feit dat hij bij Tottenham ''speelde'', maar in de spits gezet worden?

10 januari 2018 om 16:28

Of van persie? Die speelt ook bij besiktas.

Het is wel opvallend dat deze discussie eigenlijk niet gaat over de keeper, maar puur langs clubvoorkeuren. Vrijwel iedere PSV-er ziet Zoet als nr1. Bij Ajax is het andersom.

10 januari 2018 om 17:56

Voor mijn gevoel vinden de meeste neutrale fans Cillessen beter.

10 januari 2018 om 18:04

Dat denk ik ook, maar volgens mijn eigen reactie ben ik niet neutraal. Ik Ben zelf wel ooit keeper geweest. Maar uiteraard niet op enig niveau.

11 januari 2018 om 07:47

Maar jouw gevoel is mogelijk weer beïnvloedt door jouw clubvoorkeur.

13 januari 2018 om 13:10

Ik ben zelf ook keeper geweest. Ook niet heel serieus, hoogste wat ik heb gespeeld is 1e klasse senioren maar Zoet maakt veel 'onzichtbare' fouten. Fouten die de gemiddelde niet keepende fan niet ziet omdat ze in de positionering zijn waardoor schoten kansloos lijken voor Zoet terwijl Zoet dat had kunnen voorkomen.

Persoonlijk vind ik dat Cillessen een betere uitstraling in en voor de goal heeft dan Zoet, maar ik zeg niet voor niets 'persoonlijk'.

11 januari 2018 om 00:37

Ik vind beide keepers niet voor elkaar over doen maar om nu te zeggen dat uitstraling en plus punt van Cillessen is... Wanneer ik Cillessen zie denk ik altijd dat hij ter plekke in janken gaat uitbreken. Daarnaast gaat hij hekje dingen doen wanneer hij denkt dat hij een bepaalde uitstraling met hebben (kijk de wedstrijden destijds tegen Feyenoord)

Vind het grappig dat zoveel mensen Cillessen blijven onderschatten. Mensen, hij speelt niet voor niks bij Barcelona. Hij maakt altijd indruk en alle Barcelona-fans zien hem graag spelen. Altijd positieve reacties op instagram, facebook, etc.

10 januari 2018 om 15:57

Hij speelt helemaal niet, hoe kan hij dan indruk maken...

10 januari 2018 om 16:10

Hij speelt in de beker en elke keer als hij speelt speelt hij goed. Bijvoorbeeld regen Atletico.

10 januari 2018 om 17:57

Barca fans lopen met m weg hoor

10 januari 2018 om 21:23

En niet alleen batca fans, ga maar naar internationale forums (zoals reddit) waar iedere keer als hij speelt mensen vinden dat hij naar een topclub moet waar hij wekelijks speelt. Dit is zo non discussie die telkens wordt aan gehaald door PSV corryfeeen. Zoet is niet slecht maar als je de wedstrijden bij het nederlands elftal ziet is het duidelijk wie beter is. Dat Cillessen geen wedstrijd ritme zou hebben is meestal het grootste argument maar voor een keeper is dat veel minder relevant. Zolang hij maar fit is en op een hoog niveau traint.

10 januari 2018 om 22:01

Bij een topclub keept niet altijd een top keeper. Zeker Barcelona heeft een geschiedenis met clowns tussen de palen.

11 januari 2018 om 00:38

Ken jij die vorige koekenbakker nog die reserve keeper van Barca was. Dat wil dus niet heel veel zeggen

Cilissen is beter in alles. Zoet is een middelmatige keeper en Cilissen top, blijft altijd cool, heeft overzicht, een beter reactie, beter bij hoge ballen, beter trap,. kan zo nog wel uren doorgaan. Beryy heeft zijn PSV bril op. Vind wel dat Cilissen weg moet aan het einde siezoen want alleen maar op de bank zitten behalve in de Copa is op lange termijn niet bevoordelijk voor je prestaties. Maar Zoet die kan helemaal niet naar het buitenland, laat staan naar Barca. Die mensen zijn niet blind natuurlijk, die weten wel wat ze binnenhalen.

10 januari 2018 om 16:00

Met een keeper als Zoet in het doel, voel je als verdediger al onrustig. Zoet heeft bij het Nederlands elftal bewezen niet de 1e keus te zijn. Hij is en blijft te onzeker in het doel. De paar "wereld"reddingen wat Zoet soms doet, zie ik ook terug bij keepers als Zwinkel, Castro, Padt, De Ruiter. Dus zo bijzonder goed vind ik Zoet nou ook weer niet. Zoet heeft meer minpunten dan pluspunten.

10 januari 2018 om 17:53

Zoet is een speler met een aantal grote pluspunten (goede reflexen en sterk in de 1 op 1), maar ook een aantal ernstige manco's. Zo is Zoet ontzettend zwak op hoge ballen en stompt ie deze ook nog eens heel gauw. Meevoetballend is het ook helemaal geen ster. Hartstikke okay voor de Eredivisie, maar in het Nederlands elftal zie ik liever een keeper die wat completer is, ook al is die op de pluspunten van Zoet dan wat minder. En als voorbeeld voor de plus- en minpunten van Zoet, pak ik gewoon heel brutaal de wedstrijden tegen Atletico erbij. In beide wedstrijden werd hij opgehemeld om zijn pluspunten. Pakte 1 op 1 de bal van Griezmann zijn voet (meerdere keren geloof ik) en was echt fantastisch met zijn reflexen op de lijn. Echter liet hij in die wedstrijden ook heel veel hoge ballen los, die uiteindelijk geen gevaar opleverden, maar dat wel hadden kunnen doen.

10 januari 2018 om 21:13

Dat bedoel ik nou. Men heeft alleen de wedstrijden tegen Atletico op het netvlies. Daar keepte hij een wereldpartij. Maar als je ziet hoe soms een bal wegstompt, doeltrap neemt, mee voetbalt etc dan houd ik m'n hart wel vast. Ook kan hij geen snelle counters opzetten door de bal snel uit te gooien of te schieten. PSV heeft een aantal snelle mensen voorin en zou hij daar gebruik van moeten maken. Wat dat betreft kiest Zoet voor zekerheid en speelt hij de bal liever naar zijn verdediging.

Van Aerle zegt: Zoet keepte wekelijks, Cilessen zelden tot nooit

10 januari 2018 om 21:24

En dat is geen argument voor een keeper.

Cillissen is goed bij hoge ballen, gaat onverschrokken de duels in en stopt regelmatig een penalty. Hij speelt bovendien elke week.

Sorry hoor. Maar Cillessen en penalties past helemaal niet samen, daarom werd hij ook gewisseld tegen Costa Rica op het WK 2014. Hoeveel penalties heeft hij er eigenlijk gestopt in zijn carriere?

10 januari 2018 om 21:14

Volgens mij 1x. Zoet volgens mij geen enkele keer.

10 januari 2018 om 22:35

Dacht trouwens dat die speler van Jablonice op de paal schoot.

10 januari 2018 om 23:02

tegen Wales

11 januari 2018 om 09:28

Ah oké 😀

Ik snap niet dat Cillessen uberhaupt kans maakt. Waarom komt Stekelenburg niet eens ter sprake? Beide bankzitter toch? Denk dat stekelenburg op basis van ervaring in ieder geval de kans moet krijgen... maar dat vind ik :-)

11 januari 2018 om 02:40

Uhm even kijken, hoe kan ik makkelijk uitleggen waarom 'Cillessen überhaupt kans maakt'.. Oh ja: omdat hij de beste keeper van Nederland is, tadaaa dat was moeilijk te bedenken zeg!

11 januari 2018 om 11:22

Stekelenburg zit sinds Koeman's ontslag al bijna een halfjaar niet eens meer op de bank, maar op de tribune.

Ik vind Cillessen een erg goede keeper, die helaas niet speelt omdat hij nu eenmaal bij Barcelona speelt

Ik vind Zoet een hele matige keeper die wel speelt omdat hij nu eenmaal bij PSV speelt

Ik vind Cillessen een factor 2 beter dan Zoet, al speelt hij niet elke week

Zo liggen de verhoudingen volgens mij, Cillessen is echt wel de beste keeper van Nederland

PSV en Barcelona liggen natuurlijk een stukje uit elkaar qua niveau

Cilessen is 1 op 1 een stuk sterker en op de lijn ook. Zijn reflexen en inschatting bij een bal die van dichtbij wordt ingeschoten/gekopt zijn geweldig. Zoet is goed, maar toch echt minder. Cilessen moet alleen wat meer op penalties trainen. Heeft vd Sar ook geholpen.

Lijkt me vrij simpel: Zoet moet spelen. Zal het even uitleggen voor de niet-voetballers. Zoet en Cillessen zijn allebei ongeveer hetzelfde niveau, beiden subtop. Maar als 1 ervan bij zijn club alleen maar op de bank zit en zitvlees kweekt, dan moet degene spelen die wel wekelijks in de basis bij zijn club staat. Toch allemaal niet zo moeilijk lijkt me...

11 januari 2018 om 07:45

Wel als de ene keeper een stuk minder is, hoe komt iedereen.er nu bij dat zoet beter is? Is een matige keeper voor een.topclub als.psv, heb ook nooit van belangstelling van andere (grote) clubs gehoord... En als je de betere nederlandse keeper bent zou er toch wel enige belangstelling moeten zijn.

11 januari 2018 om 16:29

Maar we doen net alsof beiden bij een geweldige club spelen. Zoet is gewoon een doelman in de Eredivisie waar de weerstand erg laag is. Op basis waarvan is Zoet gelijkwaardig? Die jongen heeft letterlijk 3 goede wedstrijden gekeept in de Champions League en verder gewoon matig gekeept met uitschieters naar beneden in Oranje. Zoet moet een stap maken en dan pas kun je zien of er nog rek in zit.

Het ontloopt elkaar niet zoveel.Vind ze persoonlijk beiden niet erg bijzonder. Ook qua doelmannen zijn het povere tijden.
Als ik dan moet kiezen, tja, ik zie Cillesen alleen maar op een bank zitten dus geen idee hoe goed ie tegenwoordig is. Al is de reservekeeper van Barca vast beter dan Zoet.

Aan de andere kant lijkt ritme mij ook wel belangrijk voor een keeper. En tot slot is Cillessen een irritante vent waarvan ik altijd vergeet hoeveel s’en en l’en er in z’n naam zitten.

Doe toch maar Zoet.

Zoet is een matige keeper die met psv wel aan zijn top zit. Bovendien zeer slechte indruk gemaakt in die paar wedstrijden die hij mocht keepen, oa Tsjechië en Bulgarije. Heeft geen uitstraling. Cillessen is een internationale subtopper die alleen helaas weinig speelt . Hij speelt niet voor niks bij Barcelona , ook al is het als tweede Keeper. De keepers kwaliteiten van cilessen zijn natuurlijk veel beter , daar twijfelt niemand aan. Enige vraag is hoe veel waarde je aan wedstrijd fitheid hecht....mijns inziens een schromelijk overschat iets.

Als ik het juist heb werd Cillessen bij Barcelona aangetrokken na het sterke wk'14 van Oranje...zou Barca een 2e rangs keeper kopen voor hun 1e elftal ? Ben ook niet echt een fan van Cillessen qua uitstraling maar hij zal best wel kwaliteiten hebben anders zou hij zelfs door Ajax niet opgesteld hoewel de wijze hoe het destijds ging met Vermeer absoluut geen hoofdprijs verdiende.

Hebben we echt geen talentvolle jeugdspelers ergens rondlopen met keepersinstinct...desnoods nationaliseren indien het een uitzonderlijke topper blijkt iets als type Onana?

Zou me geen reet uitmaken wie op doel staat. Tussen Zoet en Cillessen zit nauwelijks kwaliteitsverschil (ik vind persoonlijk Cillessen net een klein tikkie beter). Vind het eerder de taak van de nieuwe bondscoach om Wijnaldum en Strootman op het niveau te laten spelen wat zij bij hun clubs halen ipv het niveau wat ze bij de afgelopen kwalficatiereeks neer hadden gezet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

111 fans
Keeper, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0
2014/2015 PSV 32 0 0 0
2013/2014 PSV 29 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
AC Milan en Atlético Madrid zijn akkoord over Nikola Kalinic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren