‘Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen’

Donderdag, 13 juli 2017 om

De familie van Abdelhak Nouri hoorde woensdag al dat de Ajacied er zeer slecht aan toe was, zo laat broer Abderrahim weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. Donderdag maakte Ajax bekend dat de twintigjarige middenvelder ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen, nadat hij in elkaar zakte met hartritmestoornissen tijdens een oefenduel met Werder Bremen.

"De doktoren zagen het op de scan en ook toen ze hem probeerden wakker te maken ging het niet goed. Dat was ontzettend zwaar", vertelt de oudste broer van Nouri. "De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt. Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen. Niet meer functioneren gewoon. Maar wij geven het niet op, wij geloven dat God bepaalt."

In het ouderlijk huis van Nouri in de Amsterdamse wijk Geuzenveld zijn familie, vrienden en buurtbewoners donderdag massaal aanwezig om de familie van Nouri te steunen. Ook Donny van de Beek en Hakim Ziyech kwamen langs. "Dat leert dit ons ook, dat het door God wordt bepaald. Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast. We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt, maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken", aldus Abderrahim.Gerelateerd

167 reacties (laatste reactie door jeremyvan aals)

Het wordt erger en erger, wat een verschrikkelijke klote dag

13 juli 2017 om 17:44

Het is verschrikkelijk om te lezen te zien te horen of wat dan ook. Ik relativeer ook echt direct naar het hoogste level en begrijp het nog steeds niet. Ik me Ajax shirt laten drukken met Nouri erop. Ik heb eigenlijk nog nooit een naam op een shirt. Omdat ik elke speler bij Ajax maar een passant vind op een paar spelers na die ook echte Ajacieden zijn. Nouri is een echte Ajacied en hij straalt en ademt alles wat Amsterdams en Ajax is uit.

13 juli 2017 om 18:03

Echt hea, het ene slechte bericht wordt gevolgd door een nog slechter bericht.

Ik hoop van ganser harte dat er nog een wondertje gebeurd. Ik weet, de hoop is klein, maar toch...

Ik wens de familie, vrienden en Ajax(cieden) heel veel sterkte toe in deze tijd.

13 juli 2017 om 22:44

Ik zag laatst een documentaire van Louis Theroux waarbij iemand hersendood werd verklaart, de beste scenario voor die persoon was een kasplantje te zijn. Uiteindelijk is hij er goed van afgekomen door een wonder, nu kan ie alles weer, lopen, zelfstandig eten, praten. Hopen dat Appie ook een wonder mag meemaken. Sterkte in deze tijd! #staystrongappie

Appie,

Onze Appie. Ik zag het live gebeuren afgelopen zaterdag. Je ging neer, langzaam, opeens, uit het niets.

Daley stook zijn hand op, de scheidsrechter legde het spel direct neer en jij lag daar maar. De medici kwam het veld op. De spelers stonden om je heen. De scheids sprintte weg van de situatie. Ajacieden kwamen kijken. Er was direct lichte paniek.

Nog meer medici. Nog meer paniek. Vertwijfeling. Wat gebeurt hier? Ambulances. Spelers in tranen. Ik achter mijn laptop, ik live kijkend, ik in shock. Het was niet je enkel waar je al even last van had, ook je tong had je niet ingeslikt, maar het was het hart.

Lichte paniek werd onrust, werd ongeloof, werd angst, werd boosheid. Want waarom Appie? Waarom juist jij? Wat gebeurde hier?

Onze Appie. Zo geliefd bij elke Ajacied. Er is geen enkele jeugdspeler waar meer om gevraagd werd dan jij. Niet alleen vanwege je magistrale voetbalkwaliteiten, maar ook vanwege je geweldige persoonlijkheid. Lief, zacht, rustig, positief.

Wat konden mensen niet leuk aan jou vinden?

Waarom moet jij het zijn?

Waarom moet dit gebeuren?

Onze Appie. Het ziet er slecht uit, heel slecht. Je zal nooit meer voetballen. Je zal wellicht nooit meer een voetbal zien. Het is ongelofelijk. Het is niet te begrijpen. Het doet zo ongelofelijk veel met mij. Maar ik weet zeker dat je de steun van ons, Ajacied of niet, voelt. Je bent meer dan alleen een voetballer geweest. Je bent zoveel meer geweest, Appie.

Wij denken aan jou, aan je familie. Dat dit bericht, met onze steun, jou moge bereiken.

Onze Appie.

13 juli 2017 om 17:52

Waarom he.. waarom juist appie

13 juli 2017 om 18:01

Precies, Nouri: Nog aanstekelijker dan zijn ontzettend mooie voetbal, was altijd die lach op zijn gezicht. Wat een verschrikkelijke dag is dit.

13 juli 2017 om 18:10

Deze comment van: "waarom juist appie" snap ik niet helemaal. Natuurlijk is het verschikkelijk dat iemand zoiets overkomt, maar dat geld niet alleen voor Nouri. Dat geld voor iedereen die zoiets meemaakt. Ook voor de mensen die nauwelijks contacten hebben en alleen een famillie heeft als contact. Omdat Nouri een bekend iemand is, krijgt hij veel steun in de media, maar als het gaat om iemand die niet beroemd of bekend is, hoor je er niemand over. Niemand wil zoiets meemaken. Daarom gaat mijn steun uit naar iedereen die zoiets vreselijks meemaakt! #SterkteNouri #SterkteVoorIedereenDieZoietsMeemaakt! #StayStrongAppie

13 juli 2017 om 18:26

Ik snap dat wel. Omdat Appie een leuke en ontwapenende persoonlijkheid is, altijd vrolijk, open en bovendien nog slechts 20 lentes jong. Uiteraard geldt het voor iedereen die dit overkomt. Maar dat het juist nu Appie overkomt op het moment dat hij mag schitteren als een ster, dat maakt het voor iedereen extra onbegrijpelijk.

14 juli 2017 om 01:21

Dit is een voetbalsite waar we het hebben over voetballers. Daarom. Appie, sterkte.

13 juli 2017 om 18:11

Maakt niet uit wie het ook is, blijft verschrikkelijk, en ook zo jong.

13 juli 2017 om 18:26

Hoe krom het ook is, het maakt wel uit.

Ik ben het met je eens dat bij wie dit ook gebeurt: het is verschrikkelijk. En mijn steun heb je. Dit gun je niemand toe. Iedereen is het daar ook over eens.

Als dit met een familielid gebeurt, of met een vriend, dan komt dit nog harder binnen. En zo kan het ook zijn bij voetballers, hoe oneerlijk dit ook klinkt. Ethisch gezien begrijp ik volledig wat je zegt, maar gevoelsmatig kan ik er niet omheen dat Appie het niet had moeten zijn. En nogmaals, dat is oneerlijk, pijnlijk en wellicht heel erg verkeerd.

Onze Appie deed iets speciaals. Niet alleen met Ajacieden, maar met zo veel meer voetbalsupporters in Nederland. En niet alleen door zijn voetbalkwaliteiten, juist ook om wie hij was.

13 juli 2017 om 18:30

Ik begrijp jou 100%

13 juli 2017 om 18:56

Simpatico, daar ben ik het simpelweg niet mee eens. Nouri is een gewone jongen van vlees en bloed, die toevallig gezegend is met veel voetbaltalent. Dat betekent niet dat dit soort dingen opeens veel erger zijn, dus het is inderdaad best hypocriet om (al is het zo hoop ik niet bedoeld) indirect iemand anders dit toe te wensen ipv Appie, wat je doet door te stellen dat je liever iemand anders dit zag overkomen dan onze Appie.

13 juli 2017 om 19:19

Dan is toch volkomen menselijk. Als een onbekende iets ergst overkomt is dat voel je dat veel minder erg dan dat bijvoorbeeld je eigen moeder iets overkomt. Hier hetzelfde verhaal. Nouri is een vriend/idool/topvoetballer van iedereen, logisch dat dat veel harder aankomt dan dat het een onbekende overkomt.

14 juli 2017 om 01:13

@ simpatico... Maakt helemaal niks uit, iedereen is gelijk ongeacht hoe populair iemand ook is. Nu overkomt het Nouri, straks misschien mijn buurman, blijft even ernstig !

14 juli 2017 om 03:20

@ Renaldino,

Misschien is dit niet en moment om het nu over ethische vraagstukken te hebben. Ik begrijp jullie beiden en voor elk persoon is het even erg als dit gebeurd. Wat Simpatico denk ik wil zeggen dat iedereen het hem zo erg gunde en er daarom een stuk emotie komt kijken wat velen hier, incluis mezelf, zeer aangrijpt. Even een cru voorbeeld en dan houden we er over op. Als ome Piet van twee straten verderop dit overkomt vinden we het ook erger als dat een IS-strijder of een Nazi kampbeul dit overkomt toch? Maar het blijft feitelijk gezien voor iedereen even erg.

Nogmaals, velen zijn overdonderd en terneergeslagen. Elk mensenleven is evenveel waard, ongeacht iemand daden of denkbeelden. Puur vanuit de emotie schaar ik me echter wel achter Simpatico, dit had Nouri niet mogen zijn.

14 juli 2017 om 10:20

Uiteraard wens je dit niemand maar dan ook niemand toe. Maar als er iemand is die het absoluut niet had mogen zijn is het Nouri. Niet omdat hij zo veel voetbaltalent had, want daarin is hij niet de enige. Nee, vanwege zijn fantastische persoonlijkheid, zijn oprechte vrolijkheid, zijn dankbaarheid voor alle kleine dingen, zijn aanstekelijke enthousiasme en de flinke dosis aandoenlijkheid die hij over zich heen had. Nouri'tje noemden we hem, een jongen die je alles gunt.. en dan dit.

13 juli 2017 om 19:04

Tranen in mijn ogen bij het lezen van dit nieuws en jouw reactie Simpatico. Mooie woorden, als ware het vanuit alle voetballiefhebbers geschreven.. Aan familie, vrienden, alle mensen die intens meeleven met Appie en zijn dierbaren, sterkte..

13 juli 2017 om 20:13

Appie, wat een triest nieuws. Ik wil een Ajax shirt bestellen met Appie erop. Dit is niet moeilijk, maar ik wil dat het geld voor zijn familie beschikbaar komt.

13 juli 2017 om 20:37

Ik val in stilte met jou teksten 😂😏😔😔

13 juli 2017 om 20:40

😢😭😢

13 juli 2017 om 23:00

Geweldig verwoord! Kan niks beters bedenken

14 juli 2017 om 12:43

Beste Appie, Daar lag je, op de grond, hand op je borst. Het werd snel duidelijk, dit was niet goed, zomaar lag je daar. Medici om je heen, toen merkte je dat iedereen het zag, dit is ernst!! Daarna kwamen de berichten, appie zijn liefdevolle hart, had een hartritmestoornis gehad. Je vertrok in de helikopter naar het ziekenhuis. Donderdag 13 juli 2017, als een donderslag kwam het binnen. Je hersenen zijn beschadigd, waarom moest dit gebeuren. Dat is de vraag die ik mij stelde, waarom..? Vanaf het moment dat ik van je hoorde, ben ik je gaan volgen. Youtube draaide overuren, videos van jou kon eindeloos kijken. Replay, opnieuw afspelen, kijkend naar jou bewegingen, acties, passing, inzicht. Wat ben je een geweldige voetballer, waar voetbal voor is bedacht, dat ben jij! Zo puur, zo oprecht, zoveel liefde voor het spellertje, voor ajax, voor Adam, voor supporters, voor jongentjes die tegen je op kijken, voor je familie, voor je naasten, voor de vijanden, voor iedereen! Jij Appie, met zoveel liefde in jou hart, je bent geweldig, jou persoonlijkheid inspireert mij, vroeger, en na dit tragische nieuws nog zoveel meer. Iemand die zo oprecht is, en zo graag het juiste wil doen, die was gezegd met zoveel talent. Het doet mij pijn als ik eraan denk dat je lach, je stem, jou voorkomen niet meer op t veld zullen bewonderen. Ik bid vanaf het moment dat ik het hoorde dat er een wonder gaat gebeuren, dat jij Appie, straks nog een enigzins waardig leven kan leiden. Want jij Appie, verdient dat! Je kan de wereld zoveel bieden, en dan bedoel ik niet op voetbal gebied. Jij Appie kan zoveel voor de wereld/nederland/maatschappij betekenen. Jij bent op de aarde gekomen als een volgeling. Om mensen bewust te maken waar het leven voor staat, wees blij met wat je hebt, en kijk hoe je anderen in jouw omgeving daarmee kan helpen. Het doet zoveel pijn om te weten wat er nu met jou gebeurd. Ik wil niet in verleden tijd praten, ik kan gewoon niet in verleden tijd praten over jou. Diep van binnen is die hoop zo groot dat je met al jou krachten jezelf hieruit weet te slaan, want jij bent Appie van Ajax, uit Amsterdam, uit Nederland van Marokkaanse komaf. Jij bent iedereen zo trots, ongeacht afkomst, dat telt niet als het over Appie gaat. Appie brengt vreugde, liefde! Appie ik bid voor jou, voor je vader,moeder, broer, je familie, je vrienden, voor iedereen die je lief is. Als ik met mijn vriendin een zoontje zou mogen verwelkomen op deze wereld , zal ik hem Nouri noemen. Ik zal hem leren wie jij bent, en waar jij voor staat. Appie ik wil gewoon niet geloven dat dit je laatste momenten zijn geweest, je bent er nog. Hou vol, voel alle liefde die iedereen geeft, en haal de kracht eruit om er boven op te komen. Je hebt al zoveel wonderlijke dingen gedaan, laten we dat nu nog 1 x doen, een wonder die ervoor zorgt dat je bijkomt! AppieStayStrong!! Veel liefde/kracht toegewenst voor jou en je familie!!!

Het leven is komen en gaan, helaas is het veel de vroeg voor deze aankomend talent! #staystrongNOURI

13 juli 2017 om 17:36

Te*

Hopelijk maakt de familie een wijs besluit. Verschrikkelijk nieuws

13 juli 2017 om 20:11

Het lijkt me heel moeilijk, je houdt van een persoon en het lijkt me zo moeilijk om een juiste beslissing te nemen. Afscheidt wil je niet nemen, maar je wilt ook niet iemand zien lijden of iemand die er eigenlijk niet (zelf) meer is. Ik zou zelf ook niet weten wat op zo'n moment wijs is.

Ik ben erg geschrokken, verdrietig en ook erg boos. Vandaag was ik aan het wachten op een positief bericht na een lichtpuntje, maar mocht dit niet zo zijn. Hoop doet leven, maar als kans op herstel al nihil is, dan lijkt een wonder er niet meer te komen.

Voor hulpverleners en andere (medische) mensen eromheen lijkt me ook voor hun erg moeilijk. Eerst een positief lichtpuntje en daarna een flink dal. Wat zij meemaken in hun leven/werk zou ik nooit of te nimmer mee willen ruilen en ben hun dan ook erg dankbaar. Dankzij deze mensen zijn de kansen toegenomen om het te overleven, al is de kans dat het lukt heel erg klein. Mijn hoop is ook dat we in de toekomst de kans kunnen vergroten op herstel en leed zoals deze voorgoed kunnen wegnemen.

13 juli 2017 om 21:56

Wat is wijs? Wat de medici adviseren en ook het geloof van de familie zullen waarschijnlijk bepalen wat er besloten gaat worden. Als familie is zo'n keuze eigenlijk niet te maken, weet ik helaas uit ervaringen.

Wat ze ook kiezen, hopelijk blijven ze alle meeleven, begrip en steun krijgen. Meeleven is op zulke momenten een lichtje in het duister. Het doet meer met je dan je verwacht.

Dit is wel het Moment dat je hoopt op iets superieur aan de wereld. Let us pray!

13 juli 2017 om 17:41

De kans is giga klein maar het zou kunnen dat hij ooit nog verbeterd.
De documantaire van Louis Theroux genaamd LA Stories: Edge of Life laat dit geweldig goed zien.
Jonge jongen werd afgeschreven, hij zou nooit meer herstellen cvan zijn overdosis, voor altijd hersendood.
De familie hield hoop en je zag hem aan het eind van de documantaire weer lopen.
De kans is klein, maar zijn familie heeft nog hoop als ik ze hoor, we hopen met hen mee.

13 juli 2017 om 17:56

Hopen kan altijd ja, vooral hopen dat hij eens zo menswaardig, pijnloos mogelijk leven mag leiden. Hoe lang dat leven ook nog gaat duren.

13 juli 2017 om 17:57

ik ken de situatie niet precies, en wil dus ook geen valse hoop bieden tav de dokters. Maar mijn tante hadden ze op gegeven moment ook helemaal afgeschreven na 3 maanden coma, die zou nooit meer iets kunnen doen mocht ze al ontwaken. Ze woont nu weer zelfstandig in een kleine woning (weliswaar arbeidsongeschikt), maar wonderen bestaan, hoe klein de kans ook. De familie gaat voor een moeilijke keuze komen.

13 juli 2017 om 18:53

Het is inderdaad mogelijk dat er nog enig herstel kan optreden als er nog hersenactiviteit gezien is. Maar zoals ik het lees is dit bij Nouri helaas niet het geval. Desondanks zal ook ik blijven hopen op een wonder.

14 juli 2017 om 02:48

Dit vind ik dus persoonlijk een top-instelling. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Er mag dan een wonder nodig zijn, maar als ik alle reacties over Nouri lees als persoon, is hij een jongen waarbij wonderen niet onmogelijk zijn.

Moet er gewoon van huilen. Pik zwarte dag! Dit gun je niemand. Staystrong❤️

13 juli 2017 om 17:39

Het is inderdaad niet te geloven. Heb zelf ook de nodige tranen weggepinkt...

Bizar, echt bizar. Hoe zo'n geweldig mannetje zijn leven gewoon ineens klaar is. Wat een toekomst had hij en wat maakt fat het nog net een tikkeltje erger. Maar ook gewoon Appie zelf. Wat een geweldige persoon. Het hele seizoen kan me nu al gestolen worden, dit is ongelofelijk.

Hartverscheurend nieuws..

Geen woorden hiervoor. Maar probeer het toch te typen ik ga al echt een jaar of 8 naar het stadion in de Arena om Ajax te bekijken. Wij werden echt belachelijk moe van Frank de Boer en zijn spelersmateriaal stiekem en dat zeiden we ook we wachten echt op het tijdperk Nouri, Beek en Frenkie de Jong. Helaas kan ik en mijn mede fans dit nooit meer maken. Ik keek echt er zo naar uit om jou te zien schitteren. Ook standaard maandag avond lekker Jong Ajax kijken dat was ook gewoon veel leuker als Ajax 1 puur om jou en die andere mooie talenten te zien.

Het is verschrikkelijk het meest verschrikkelijke scenario! Wat erg ik kom woorden tekort wat kan je hier nou op zeggen ik kan het niet bevatten.

Mijn dua's gaan allemaal Jullie kant op! Ik herinner me t nog als gisteren toen ik nouri leerde kennen in singapore by the lion city cup in 2013! We blijven bidden maar zoals broeder abderrahim zegt alles is in de handen van Allah swt (god) laten we hopen dat er een wonder gebeurd!!

13 juli 2017 om 18:11


Ik heb er bijna geen woorden voor, ik hoop dat je er met minimale schade ervankomt. En dat je weer snel bij je familie mag zijn❤️

13 juli 2017 om 18:15

Laten we die god discussie niet houden hier op een Voetbal forum. Appie zal waarschijnlijk nooit meer dezelfde worden, dit is erg vreselijk nieuws.

Ik hield me al stil op VZ omdat ik niet mezelf een valse hoop wou geven maar dit is wel echt een schok, dit wens ik niemand toe.

13 juli 2017 om 18:20

Nouri en zijn familie geloven ook in Allah, laat iedereen toch op zijn eigen manier dit verwerken.

Had nog hoop dat deze jongen nog enigzins normaal door het leven zou kunnen gaan, maar zelfs daar lijkt geen sprake meer van te zijn... heel heftig dit...

Pfff die laatste zin komt wel heel erg hard binnen! Wat een drama. Over minder dan twee maanden krijg ik mn eerste zoon en kan me goed voorstellen hoe de familie van appie zich nu voelt. Verschrikkelijk nieuws voor een ouder...broer/zus en eenieder die appie ooit gekend heeft en een warm hart toedraagt.

13 juli 2017 om 17:50

Alvast gefelicteerd met je eerste kind. Ik hoop dat wat Nouri is overkomen nooit bij jouw kind gebeurt. Überhaupt niemand.

13 juli 2017 om 18:33

Gefeliciteerd alvast! Ik hoop het beste voor uw zoon. Ik hoop dat hij en alle andere mensen dit niet meemaken wat Nouri is overkomen.

13 juli 2017 om 19:35

Proficiat met je kindje, geniet er gewoon van, ik ben ook pas vader geworden van een zoontje en het is de meest positief ingrijpende gebeurtenis uit je leven, elke dag met hem is een gewonnen dag. Koester dat gewoon, en overdenk zulke dingen niet al te veel. Bij Appie moeten we allemaal stilstaan, dat gaat ook niet anders, maar je hoofd erover breken brengt Appie niet terug zoals ie was, en zal ook voor jezelf niets uithalen. De boodschap is genieten, genieten, genieten.

14 juli 2017 om 09:39

dank aan eenieder! @leoneymar @cro7i @alexdelpiero10.

Alle moeite om hier de tranen te bedwingen. Vergeet voetbal, is niet belangrijk, deze jongen pff. Kom haast niet uit mijn woorden. Zo jong, zo puur, zo'n mooi leven nog voor zich! Stay strong!

13 juli 2017 om 17:51

Echte mannen huilen! Ik ben ook diep geraakt door dit nieuws. Leeftijdsgenoot. Zet me weer even terug naar hoe goed we het hebben en dat we elke dag mogen genieten.

Wat verschrikkelijk zeg,bij elke update gaat het achteruit, wat een klotedag..

Komop appie!!!

Ik heb Donny zien huilen bij het huis van Appie aka Nouri aka de koning van Geuzenveld. Het is echt ontzettend triest. Ziyech en Donny zijn echt gouden gasten. Nu even geen CL en andere dingen. Het boeit me ook niet het is echt nu Nouri en niks anders.

Ongekend, 20 jaar en aan het begin staan van een grote carrière waar hij zo hard voor gewerkt heeft. Dit alles is in een paar minuten veranderd in een horrorfilm die alles kapot maakt. Het doet enorm veel pijn en verdriet. Niet meer kunnen lopen, praten, eten etc. moet er niet aan denken. Verschrikkelijk voor Appie en zijn omgeving. Waarom is het leven zo hard en oneerlijk? Tranen, brok in mijn keel en ontdaan, denkend aan Appie lig ik in bed. Het is niet te bevatten.

Appie, kleine vriend stay strong. Je staat er nooit alleen voor. Iedereen staat achter je❤

het word echt erger en erger dit..........

13 juli 2017 om 17:43

Hoop doet leven. En de hoop wordt steeds minder. Het is zo pijnlijk. Zo enorm pijnlijk en verdrietig dit.

Zojuist op NPO1 geweest, ik ging spontaan huilen, dit gun je je ergste vijand niet, sterkte iedereen.

Alleen even een wedstrijd spelen, zonder bewust te zijn dat het zn laatste is... nooit meer mensen herkennen.

ik kan niet eens bedenken wat er hier nog over gezegt moet worden.

Het is een te zwarte dag voor het nederlandse voetbal.

13 juli 2017 om 18:00

Zo is het Camiel. Een hele zwarte dag. Een zwarte week. Verschrikkelijk gewoon!

De dag wordt zwarter en zwarter, begint angstvallig veel op een 'gevalletje' Schumi en Friso te lijken. Bah bah bah wat een verschikkelijk nare dag voor voetballiefhebbers, vrienden en familie... Sterkte allen!

13 juli 2017 om 17:54

Deed mijn er ook aan denken ja, zeker ook omdat Nouri en Friso beide in Innsbruck is het ziekenhuis lagen/liggen. Vreselijk voor die jongen en zijn familie.

13 juli 2017 om 18:36

Daar heb ik nog niet eens bij stil gestaan.

Mijn tranen zullen er niet minder om worden, van alle positieve berichten naar ineens de ergste scenario's.;

Weet iemand of dit ook had kunnen gebeuren, als hij niet gevoetbald had op dat moment?

Appie stay strong, ik blijf hopen op een wonder! En heel voetballend Nederland staat achter jou, eigen fans van ajax en fans van andere clubs harstikke bedankt voor al jullie steun.. (L)

13 juli 2017 om 18:44

Ja, dat had gekund. Dit kan in je slaap gebeuren, in de sauna, op het toilet, overal in feite. Maar het had ook gekund dat het nooit was gebeurd. Het is ongrijpbaar in feite en er is ook niet zo heel veel over te zeggen. Misschien was het niet gebeurd als hij op dat moment op de bank zat, maar misschien dan wel een dag later, dat is moeilijk vast te stellen. Ze zeggen hartritmestoornissen, die zijn er slechts af en toe, komen en gaan en kunnen daardoor ook moeilijk worden vastgesteld.

En gisteren dacht ik dat Nouri een grote kans had de oude te worden en ooit weer eens een bal kon trappen samen met Hakim, Donny, zijn broer en vele andere! Nu weet hij misschien nooit meer wie wie is en wat een bal is. Afschuwelijk! Dit wens je niemand zelfs de slechtste mensen nog niet eens. Dat dit uitgerekend Appie moet treffen! Iedereen leeft met hem mee, dat is mooi dat iedereen één is! Ook hier in Limburg is dit het gesprek van de dag, overal waar je komt, wie je ook spreekt zelfs mensen die niks hebben met voetbal. Dit komt zo zo hard aan in de wereld, laat staan bij zijn naasten!

Trouwens hier een mooie quote over Nouri.

In zijn vrije tijd ging hij gevangenissen bezoeken en scholen waar Marokkaanse jongens op zitten. Om hun te motiveren dat je met hard werken en de juiste motivatie hele mooie toekomst kan opbouwen. Dat was ook Nouri eerst in de Arena spelen of 100 handtekeningen uitgeven en daarna de maatschappij helpen.

13 juli 2017 om 23:13

Ik vind het verschrikkelijk dat hij niet meer kan voetballen. Ik zag hem altijd als de 'xavi 2.0'. Dat is nu niet meer belangrijk. Dat hij deze dingen gedaan heeft in zijn vrije tijd, geven aan dat hij veel meer was dan een ongelofelijk getalenteerde voetballer. Hij was een voorbeeld, een geweldig positief, vriendelijk en dankbaar mens.

Ik kan niet bevatten dat het zomaar voorbij is. Dit heeft hij -als mens, in de eerste plaats- gewoonweg niet verdiend.

Ik ben hier helemaal kapot van. En ik wens zijn familie -mooie woorden, mijn gebeden zijn voor jullie- en zijn vrienden alle goeds.

Wat ene goede gast. Z'n leven voorbij een keer. Een drama. Geen woorden ervoor. Iedereen gunde hem een status als Suarez Cruijff en al die andere. Voor mij is Nouri een legende. Een held. Ajax moet rugnummer 34 bevriezen. Nouri, iedereen houdt van je!

Pff, wat een ellende zeg...

Diep triest, zo'n sympathieke jongen met een gouden toekomst voor zich. In luttele seconden is dat allemaal verdwenen. Kippenvel. Zo snel kan het gaan..

Werkelijk bizar dat die mensen nu nog kracht en hoop kunnen halen uit hun geloof. Dat zou ik zelf toch echt niet kunnen. Vind het bizar, mooi en ook wel een tikkeltje eng. Ik hoop dat hem een lot als hetgeen zijn broer schetst bespaard kan blijven.

Wat een gitzwarte dag. Ieder uur komt het weer een beetje meer bij mij binnen. Heel Nederland huilt vandaag samen. Hand in hand, voor deze dapp're strijder, want eendracht maakt macht.

13 juli 2017 om 18:45

Iedereen heeft zijn eigen manier van verwerken. Het geloof biedt daarvoor genoeg, bijna therapeutische, rituelen. Wat dat betreft vind ik het eigenlijk bizar dat er mensen zijn (en daar bedoel ik niet zozeer jou mee) die kritiek hebben op het geloof gedurende deze tijden. Het is leuk en aardig om door te laten schijnen dat je totaal niet gelooft in een bovennatuurlijk iets, maar voor deze discussie is er een plaats en tijd.

Hand in hand voor Nouri.

13 juli 2017 om 19:16

Nou Dani17 er is in dit soort situaties genoeg kritiek te hebben op mensen die zich door geloof laten leiden. Mocht dit echt zo zijn dat en hij is echt gewoon een kasplantje dan vind ik het bijzonder onmenselijk om iemand jaren of zelfs decennia aan de apparatuur te houden omdat je in een God gelooft... Maar goed, laten we maar hopen dat het niet zo ver komt. Al is die tekst van zijn broer weinig hoopvol...

13 juli 2017 om 19:56

Natuurlijk, het moet proportioneel zijn, maar om iemand te bekritiseren omdat hij/zij gelooft in God op dat moment is onnodig, daar ging het mij meer om.

14 juli 2017 om 00:54

Als je bedenkt dat zoveel kwaadaardige personen rond lopen op deze wereldbol zonder dat ze maar ooit iets gebeuren en dan gebeurd dit bij Nouri, een geweldige sympathieke jongen die dit gewoon niet verdiend, dan ga je toch wel twijfelen of er een god bestaat of niet. Tenminste ik begin dan keihard te twijfelen. Overigens ben ik het zeker met je eens dat het therapeutisch goed kan werken om erin te geloven mbt het verliezen van een dierbare.

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst gehuild hebt, maar nu, tranen over m'n wangen.

Pfff damnz... net als vele anderen niet meer normaal kunnen werken na dit nieuws. Gewoon misselijk na het lezen van dit alles. Zoiets gun je niemand. Als je dan kijkt wat voor een tuig er dagelijks rondloopt en gezond blijft, en dan zo een knaap ziet waar dit bij gebeurt... veel sterkte aan appie en zijn naasten gewenst, enige wat ik hoop is dat de artsen mis zitten en hij toch nog enigzins normaal kan functioneren in t leven. Maximale hulp vanuit ajax voor hem en zijn gezin mag ik hopen 😭

Dit wens je niemand toe maar een geweldige goed lachse jongen met veel talent al helemaal niet

Heb sinds mijn Opa is gestorven niet zo lang gehuild.
Ik was hier al bang voor na het nieuws vanmorgen, in een kamp voor mensen met geestelijke en lichamelijke stoornissen gebeurde was dit de oorzaak van een paar mensen dat ze daar waren, en nu hoort Appie Nouri er bij, niet te geloven.
Ik hoop op een mirakel, we houden van je appie.

Verschrikkelijk nieuws dit, wat je je ergste vijand niet gunt, en zeker een speler van een concurrerende club niet, want op een dag als vandaag zie je dat voetbal eigenlijk van ondergeschikt belang is als het om je gezondheid gaat.
Sterkte voor iedereen!

13 juli 2017 om 18:26

Jij schrijft het maar ik voel het ook een beetje zo, dat het zo'n enorm talent is van onze concurrent lijkt me nog meer pijn te doen, ik heb dat al vanaf zaterdag. Ik kan het niet heel goed uitleggen waar het nou in zit, want het zal altijd pijn doen en is altijd verschrikkelijk dat zoiets gebeurt. Maar toch, het voelt alsof we al die jaren zo zinloos bezig zijn geweest. Soms ben je blij dat een speler niet meedoet vanwege een schorsing, en een lichte blessure bij de concurrent is soms ook niet verkeerd. Natuurlijk win je het liefst van een team op zijn sterkst, maar het zijn de drie punten die er uiteindelijk toe doen. Of toe deden. Want wat voelt dit klote zo zeg, kan je je voorstellen dat je de messen weer slijpt in aanloop naar de klassieker? Dat je gaat zitten duimen dat Ajax punten verspeelt? Dat je in oeverloze discussies verzandt om maar iemand op internet te overtuigen dat Feyenoord beter was dan Ajax. Dat je straks bij de eerstvolgende selectie van Oranje weer gaat zeuren over Ajacieden die erbij zitten. Zoveel zinloosheid, dat wordt nu wel heel erg duidelijk.

Wat erg dit zeg. Zo jong en nog een heel leven voor zich. Een tijdje geleden nog de aflevering van tiki taka touzani zitten kijken waar hij nog lachend in zijn Volendam klederdracht zat te lachen.En nou dit pfff . Sterkte voor familie en vrienden.

Pffff heftig man.. echt heel triest voor hem! In Eindhoven bidden we voor je jongen..

Het wordt ooo steeds erger :'

Dit is echt het ergste nieuws wat je kan krijgen ...... hoop toch dat er een groot wonder gebeurt...

Onbegrijpelijk hoe hard het leven kan zijn, ik bid voor je Appie..

Wat was ik geschrokken toen ik hoorde dat er iets met jou aan de hand was Nouri. Ik heb in stilte gekeken hoe jij daar lag en gebeden dat alles mee zou vallen. Helaas komt nu het nieuws naar buiten waar ik al bang voor was. Wat hoop ik toch dat er toch nog iets terug komt van de oude Nouri en dat de erkenning die jij verdien binnen komt bij jou. Heel veel sterkte Nouri. In gedachten bij jou en de vrienden en familie.

Alles komt goed met Gods wil.. Insha Allah komt hij er bovenop maar alles gebeurt met een reden dit staat allang geschreven

Een zwarte dag. Ik heb zelf Nouri nooit zien spelen omdat ik de Eredivisie niet nauwlettend volg, maar ik zit al heel de middag met volle ogen en een brok in mijn keel. Dit gun je absoluut niemand, zelfs je vijand niet. Maar als je dan al die positieve dingen over hem leest is het extra zuur. Begrijp me niet verkeerd, maar misschien is het beter dat hij niet meer zou kunnen nadenken. Het lijkt me voor hem ondragelijk om niet te kunnen eten, drinken, bewegen, laat staan voetballen, het geen hij zoveel van houdt, terwijl hij zit opgesloten in zijn lichaam en hier heel bewust van is voor de rest van zijn leven. Moge God hem sterkte geven en hopelijk een miraculeus herstel..

Het nieuws wordt alsmaar erger. En hoewel dit scenario natuurlijk door mijn hoofd ging hoopte ik op een wonder. Waarom moet zo'n prachtig kereltje dit overkomen? Het zoveelste voorbeeld voor mij over hoe oneerlijk het leven kan zijn.

Hersendood dus. Balen zeg. Al jaren bekend als groot talent, na lang wachten eindelijk bij Ajax 1 en dan dit. Anti-climax.
Sterkte aan de nabestaanden.

Niet respectloos bedoeld begrijp mij niet verkeerd, maar ik vraag me af wat voor leven hij nog heeft als die bijkomt...en of het niet beter is voor zichzelf dat die uit zijn lijden verlost wordt.

13 juli 2017 om 22:20

Opzicht geen rare vraag en uiteindelijk is het de keuze van zijn familie. Volgens de laatste berichten (van zijn broer) is het meer het in leven houden dat leven leiden.

man ik als Feyenoorder word er gewoon stil van. zo ontzettend zielig voor die jongen en zijn familie. zo jong en vol ambitie en nu in leven worden gehouden door apparatuur. kansloos om ooit weer te lopen, denken of te praten.
Jongens op dit moment is het maar een spelletje en moeten we met zijn allen steun betuigen aan Nouri en zijn familie en natuurlijk aan Ajax. Ik ben er van overtuigd dat iedere Feyenoorder dat doet omdat wij een fantastisch publiek zijn.

Nouri en familie Ynwa

Wat een nachtmerrie, ik word er naar van. Het zal je kind maar zijn. Het is in en in triest en voor alle Ajacieden is het ontzettend jammer dat ze nooit meer van zijn spel mogen genieten. Als Vitessenaar en voetballiefhebber was ik ook benieuwd hoe goed hij was.

Boh, das wel ernstig! Ik zou niet eens meer willen ontwaken, maar denken gaat toch al niet meer. Dat bidden kunnen ze ook wel achterwege laten. Maar goed, als hun dat houvast geeft en denkt dat dat wordt bepaald door God, prima.

Sterkte met verwerken. Hoort helaas bij het leven. En boeit het nou voor welke club mensen hier zijn. Totaal niet relevant.

Het breekt mijn hart om dit te zeggen, maar als Appie hersendood is, duurt het niet lang meer voordat hij zijn debuut zal maken in het sterrenelftal dat boven ons voortleeft.

Dit doet pijn. Mijn gedachten gaan uit naar zijn vrienden en familie. Dank je wel voor alle mooie momenten op ons pleintje in GV.

Appie, het broertje van de buurt ❤️😢

Ik kan het nog steeds niet bevatten dat dit werkelijk gebeurt. Ik zit nog steeds in het moment dat ik Nouri live op de grond zie vallen tegen Werder Bremen. Ik kan het niet geloven en zal bidden dat ik Nouri ze lach ooit nog ga zien. Ongelofelijk...

Toen Cruijff, het grote Ajax icoon, stierf stond mijn wereld even stil, maar er was ook de berusting omdat ik wist dat Cruijff een prachtig leven had gehad, waarin hij alles had beleefd. Nu, bij onze Appie, voelt het zo anders, zoveel verdrietiger. Ondanks dat hij nog in leven is, is zijn leven toch ten einde gekomen, nog voor het goed en wel begonnen was en dat doet pijn, heel erg veel pijn.... Arme Appie, arme familie Nouri, arme selectie, vrienden en kennissen.... Mijn hart huilt...

Vreselijk dat zo'n jonge vent zoiets kan gebeuren.. familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en Appie blijf vechten broer..❤❤

Dit bericht heeft mij in ieder geval de bevestiging gegeven dat ik nog emoties heb...

Wat een verschrikkelijk nieuws zeg :'

Wat hij naar boven bracht in mij wanneer ik hem zag voetballen hebben niet veel voetballers, hij staat daarbij voor mij (zonder te overdrijven) in het rijtje messi/iniesta/xavi. Niet omdat hij al even goed was, maar door zijn ongelofelijke talent en plezier die hij kon overbrengen naar mij net zoals deze grootheden dan doen/deden. Nu krijgen we dus te horen dat hij dit niet alleen niet meer kan doen, maar dat hij wellicht zelfs nooit meer echt "levensvatbaar" is. Ongelofelijk

Overigens kan ik me echt niet voorstellen dat dit slechts "hartritmestoornissen" waren, maar een daadwerkelijke hartstilstand voor een aantal minuten. Ik kan me niet meer alles herinneren van de vakken die ik heb gehad over het hart in mijn studie, maar ik kan me niet voorstellen dat alleen hartritmestoornissen zoiets kunnen veroorzaken aangezien het hart wel blijft pompen, maar op een verkeerd en afwisselend ritme waardoor het pompen niet optimaal gaat. De hersenen zouden dan wel gewoon zuurstof moeten blijven krijgen. In het geval van een hart stilstand krijgen de hersenen geen zuurstof meer en dan kunnen de hersenen beschadigd raken zoals hier gebeurd is.

Dit is heel moeilijk te bevatten. Ik heb jaren als een verslaafde geleefd(gelukkig al jaren clean en nuchter) Met elke dag een krat bier, fles sterke drank, grammen coke en wiet en niet tot nauwelijks eten. Mijn lichaam heeft dit allemaal fijnloos doorstaan, geesteijk wat minder. Maar zo'n gast als Nouri leeft gezond en sport, wordt goed in de gaten gehouden door een sterke medische staf en toch overkomt hem dit. Het leven is soms echt niet meer te begrijpen. Sterkte aan alle vrienden en familie, aan alles bij Ajax en iedereen die hierdoor geraakt wordt.

Waarschijnlijk wordt het een vegetatieve toestand als ik het zo lees.
Triest dit.

Een verschrikkelijke Robbie de Wit-dejavu. Destijds ook zo'n heerlijke frisse speler om naar te kijken waar iedereen van houdt. Laten we hopen dat hij in elk geval nog het gezondheidsniveau van De Wit weer haalt na deze onheilstijding.

13 juli 2017 om 19:27

Ik vrees dat het uitgesloten is dat Nouri zelfs maar een beetje in de buurt gaat komen van het niveau van De Wit. De Wit kan relatief normaal leven en heeft volgens mij na zijn eerste hersenbloeding zelfs nog wat gevoetbald in de zaal. Als ik dan over Nouri dingen lees als "een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer", "zal niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen" en "kans op herstel nihil", dan is dit wel andere koek...

Dit maakt me helemaal stil, tranen in mijn ogen.
Een jongen van nog maar 20 jaar en ik had al zo veel respect voor hem. Een schitterende persoonlijkheid dit was te zien in de vele video's die er van hem zijn.
Ook als voetballer was deze jonge fantastisch. Er zijn weinig spelers die zo veel plezier in het spelletje hebben als deze jongen. Wat ga ik hem missen als ik weer een keer naar jong Ajax/ Ajax 1 kijk.
Het is hopen op een wonder dat je er ooit nog een beetje bovenop komt!
Ik bid voor je!

Ik heb oorlogen meegemaakt en familieleden zien verleden daarin, maar dit is net zo erg ondanks dat ik hem enkel van beelden herken. Het komt hard binnen, omdat hij werkelijk uit het niets richting de grond zakte om naar nu blijkt nooit meer op te staan. De schakeling van een rooskleurige toekomst naar dit ontiegelijke bestaan is niet te bevatten. Alles is relatief. Ik zeg het niet graag, maar maar...ouders...als zij moeten kiezen voor dit bestaan of de dood...ik had het geweten. Ajax moet zn contract met 5 jaar verlengen. Punt.

Hoe erg om zo'n voetbaltalent te verliezen , nu hoop ik toch echt dat hij weer kan gaan lopen, praten denken en eten. Veel sterkte aan Nouri zijn familie en vrienden

Verdrietig zeer verdrietig ik typ dit met natte ogen. Heb er geen woorden meer voor.

Wat doet dit erg pijn zeg ik heb er momenteel geen andere woorden voor. Zijn toekomst zag er toch zo rooskleurig uit, maar wat is die toekomst toch veranderd. Nouri was altijd de jongen met een lach op het gezicht, je zag in alles dat hij plezier had in het spelletje. En dat is nu eensklaps voorbij.

Sterkte aan alle familie, vrienden en spelers.

Ik wist niet dat het zo ernstig was. Schrok enorm van het nieuws. Moge Allah (swt) hem en zijn familie helpen in deze zware tijd.

Een jongen zo geliefd, zo puur en vrij, een jongen gemaakt om te schitteren als voetballer maar ook als mens, dit is onwerkelijk, het maakt me droef en ziedend tegelijkertijd. Tranen in mijn ogen, ik houd vanavond mijn zoontje dicht tegen me aan, want ik voel mee met zijn familie, dit verdient niemand, maar zeker die sympathieke kleine nuchtere baltovenaar niet, verdomme zeker hij niet.

Sterkte Nouri, moge god met je zijn.

Wat een bericht! Snoeihard kan het leven zijn..bah bah sterkte voor zijn naasten en al zijn liefhebbers. Echt erg!

Heftig allemaal, heb er geen andere woorden voor. Sinds de beelden afgelopen weekend elke dag gehoopt op goed nieuws, maar helaas. Sterkte aan iedereen die Appie een warm hart toedraagt. Bedankt iedereen ook voor de mooie woorden die geplaatst worden, erg mooi om te zien dat in deze tijden van ellende, armoede, oorlogen etc er ook momenten kunnen zijn dat afkomst niet belangrijk is. Sterkte en thanks iedereen nogmaals en uiteraard alle sterkte aan de familie van Nouri. #staystrongappie

Fantastisch die Utrecht supporters. In de 34e minuut Appie Nouri scanderen. Diep respect.

Sjongejonge, wat een klotezooi. Mag niet schelden op vz maar kan niet anders dan vloeken momenteel. Als Vitesse fan vind ik dit een ramp,laat staan een ajaxcied, familie en nouri zelf. Zelf heb ik het genoegen verpleegkundige te zijn en mensen te helpen, ook in nood. Bij zoiets kun je soms gewoon even hee woorden vinden. Dat is nu.

Appie, you'll never walk alone! Heel veel sterkte voor zijn familie.

Dit is echt niet te bevatten...Je hoeft niet voor een bepaalde club te zijn om dit heel erg te vinden.Ik ben echt een voetballiefhebber met een voorkeur voor Feyenoord maar voor Nouri had ik echt een zwak..Zulke rasvoetballers komen maar af en toe langs in ons kikkerlandje...hij kwam als mens ongelooflijk zelfverzekerd,grappig en sociaal over en had een fantastische toekomst voor zich als voetballer.Ik moet nu ook gelijk aan Robbie de Wit denken maar ben bang dat Nouri er nog slechter uit gaat komen.ik bid mee met Nouri zijn familie,vrienden en geliefden en hopelijk bestaan er nog echte wonderen in onze wereld.

Ik had zo gehoopt dat dit goed ging aflopen. Misschien tegen beter weten in. Wat zo fantastisch geweest zou zijn als deze jonge over een jaar zijn entree kon maken volle Johan Cruijff arena en dan dat geluid 50 duizend Nouri Nouri Nouri. Helaas zit dit er niet meer in voor je. Het doet ontzettend veel pijn dat je ons nooit gaat laten zien wat je allemaal in je mars had. Het gaat je goed Appie ik mis je nu al .

Wat ben ik extreem verdrietig van dit nieuws. Nouri was zo'n talent op voetbalgebied maar een nog mooier mens, zo'n een sympathieke leuke gozer. Heb er geen woorden voor. Wat een verlies..

Echt balen dit. Ik was niet erg optimistisch, daar ik helaas zelf weet wat voor impact zuurstoftekort kan veroorzaken. Dat het zo erg zou zijn had ik echter niet verwacht na de eerdere berichten. In het ergste geval dacht ik aan einde carrière, maar nog wel redelijk normaal door kunnen leven. Al is het met de nodige hulp.
Dit valt echter in de categorie Friso en Schumacher. Als hij bijkomt (dat is dus nog maar de vraag, of hij ooit bijkomt) dan niet meer kunnen eten, praten, lopen en denken. Dat is hersendood aka kasplantje. Echt zielig voor alle betrokkenen. Sterkte aan allemaal.

Kreeg het push bericht terwijl ik op mijn bestelling van AH wachte. Mijn hart brak, komt de bezorger van ah en vraagt wat er is(marrokaanse jongen) Ik laat hem het bericht zien, me spraak was me tijdelijk ontnomen, ook hij is teneergeslagen maar blijft positief. Terwijl hij weer gaat zie op zijn rug 'everybody appie' kapot! Appie ik wens vooral jou sterkte je hebt zoveel geduld getoond zolang gewacht op jouw kans en deze zeker verdiend. Ik hoop dat against all odds in ieder geval nog je leven mag leven. Het beste voor jou en alles om jou heen. Stay strong.

Feyenoord😢 Zeer hard geraakt door dit nieuws de strijd en haat tussen ons Feyenoord en Ajax doet dit snel vergeten te bizar voor woorden zo jong zo talent vol dan dit jou overkomen als persoon het leed bij familie en vrienden en zoveel mensen om je heen dit nieuws doet ons in Rotterdam ook heel veel pijn oneerlijk het had allemaal zo mooi kunnen en moeten zijn onrechtvaardig daarom van de kant van ons Rotterdammers familie vrienden en zoveel mensen daarom heen heel veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd.

En toen werd het stil. Er wordt massaal voor je gebeden en gehoopt dat je weer terugkomt waar je nu ook moge zijn. Onze gedachten gaan ook uit naar je familie en vrienden en je maatjes van de club.

Appie het is nog te vroeg. Wij blijven hopen en bidden dat je weer terugkomt.

Wat een zwarte dag, die de aankomende jaren nog vaak herinderd zal worden, en waar ik nog vaak bij stil zal staan. Een nachtmerrie die werkelijkheid is geworden deze week die nog zo hoopvol leek te zijn naar het nieuws van de afgelopen dagen. Blijf sterk Nouri, kom op..

13 juli 2017 om 22:23

Kreeg zojuist van een goede vriend van Nouri te horen dat ie het niet overleefd heeft. Dit heeft me echt heel erg geraakt en wens zijn familie heel veel sterkte toe!

Ik hoop dat dit nieuws niet klopt. Ik zal voor je bidden Nouri.

Goede nieuws is Nouri leeft nog. Godzijdank zeg schrok me rot man.

Dit is toch wel een bericht waarvan de lach van je gezicht verdwijnt in verdriet verlorenheid of volle verbazing met medelijden. Iedereen die dit hoort zal even 3 x extra zuchten. Voor welke club je ook bent dit heeft niks meer met voetbal te maken maar met een jonge jongen die een schitterende toekomst aan zich voorbij ziet gaan. Maar ook voor iedereen die bij dit dramatische voorval was moeten we medeleven zij hebben per slot machteloos moeten toekijken en voor de spelers die geen speler maar een vriend zijn verloren voor een coach die zijn talent voor zijn neus bewusteloos lag liggen, voor de medewerkers van Ajax die een prachtige verschijning zijn verloren ( voetballen kan hij namelijk nooit meer ) en zijn familie die een prachtig jong familielid in nood zien en zelf de grootste onzekerheid hebben. En voor Nouri zelf die van zijn hobby niet zijn grootste droom kon maken. #StaystrongNouri We staan als een blok achter jouw herstel en hopen op goed nieuws

Stil stond de tijd toen we je op de grond zagen liggen.

Tijdloos was het toen je gereanimeerd werdt.

Alleen voelde ik me toen je daar op het grond lag.

Yes zouden we geroepen hebben als je dit seizoen was doorgebroken.

Samen zijn wij om jou en je familie te steunen.

Talloze minuten waren wij in onzekerheid toen je daar roerloos lag.

Ras echte Ajacied ben je vanaf het begin.

Ongeloof toen we hoorde dat je blijvende schade had aan je hersens.

Nutteloos voelde je teamgenoten hun zich omdat ze je wilde helpen maar het niet konden.

Geloof hebben wij in je dat je weer herstelt en ons doet verbazen.

Apetrots zijn wie om je bent en hoe positief je in het leven staat

Positief was je altijd naast het veld en in het veld.

Perfectionistisch was je omdat je altijd alles zo goed mogelijk wilde doen

Intelligent was je omdat je Altijd voetballend een optie zocht

Eigenwijs ben je ook omdat je perse bij Ajax in 1 wilde voetballen en het zou gaan maken

Wat valt dit moeilijk te verteren zeg!...vandaag al zoveel filmpjes en video's terug gezien. Zo'n goede jongen met zijn geweldige lach...man wat is dit oneerlijk! Ik wil geloven in een wonderbaarlijk herstel, maar realiseer dat dat een utopie is. Toch blijf ik hopen! Ik wil de familie, vrienden en naaste enorm veel sterkte wensen. Bij mij als buitenstaander, iemand die hem nog nooit ontmoet heeft, komt dit snoei en snoeihard aan. Ik kan me niet eens voorstellen wat zijn familie en naasten nu ondergaan.

Het bericht is nu net pas bij me aangekomen aangezien ik geen telefoon tijdens werk mag gebruiken. Met tranen in mn ogen in de bus om het bericht dat de kans nihil i dat Appie ook maar de schim gaat worden van de geweldige persoon die t ooit was. Heb de eer om ooit te mogen zeggen dat ik dit 'wonderkind' van Ajax heb zien voetballen zowel bij jong Ajax als bij het eerste. Ik wens iedereen met een NOURI hart heel veel sterkte en Appie ......... Come on tiger!!!!!

Weer zo een zwarte bladzijde in de voetbalwereld. Blijven hopen op een wonder appie. Veel sterkte aan de familie toegewenst.

Geen woorden voor, zo verschrikkelijk voor die jongen, hij was in de bloei van zijn leven, en dan ineens is het voorbij..

Voor mij maakt het niet uit, voor welke voetbalclub hij speelde, het feit dat het Nourin is overkomen, is al verschrikkelijk genoeg, vind ik. Bij sommige reacties lees ik dat dat Nourin een echte Ajacied is etc..
Het hier toch ook om de mens Nourin, afgezien dat hij ook een voetballer was?
Ook gaan mijn gedachten uit naar Nourin zijn directe familie leden.
Enorm veel sterkte en kracht toegewenst voor hun allemaal!

Tsja, ik zat vanmiddag rond 2 in de auto. Het ergste bericht, wat ik een beetje verwacht had. Falend hart, lang kunstmatig in slaap gehouden, te weinig zuurstof, dan weet je't. Ben er zo kapot van. Nouri zo'n top ventje. Ben blij dat ik het blad helden bewaard heb. Met dat top intervieuw. Over het ABDELHAK NOURI plein (voorheen Nigel de Jong plein) wat wel eerst aan Nigel gevraagd was! En zijn verhaal hoe blij hij was met zijn 1e AJAX kicksen. Aan naar school, ging er zelfs mee naar bed. Had niet verwacht ooit meer tranen te laten dan vorig jaar toen Chapa cuense uit Brazil in Colombia verongelukte. Dus toch!

Ik kan me de kop van het eerste VZ nieuwsbericht nog herinneren; Nouri zorgt voor een schrikmomentje...... Jezus wat is dit een horrorbericht geworden. Ik loop er al heel de dag verslagen bij. Wat een drama. Kan niet meer doen dan de familie en vrienden verschrikkelijk veel sterkte te wensen in deze zwarte tijden.

Ik lig nu al uren wakker, ik ken deze jongen van naam maar niet van zijn spel. Er is erg veel leed op de wereld maar op 1 of andere manier grijpt dit mij aan. Dit leven is een test ik weet dat velen om jou heen dat begrijpen. Ik hoop dat je de kans krijgt te bidden voor je ziel en ooit de hemel te betreden.

14 juli 2017 om 03:17

@ sranang Ik kan ook niet slapen man! Ik vind dit verschrikkelijk ik heb hem wel eens ontmoet en het echt een toffe gozer en een vreselijk groot talent. En ja wij als moslims geloven dat dit leven een test is, een soort treinreis!

Wat maakt dit bericht me toch vreselijk droevig. Allahi shafi broeder Abdelhak jou lot ligt in de handen van Allah swt, ik neem je mee in mijn gebeden beste broeder! Wat is dit toch zonde, zo een goede jongen die in de bloei van zn leven stond.

'Appie' Abdelhak Nouri. Mijn kleine vriend, mijn kleine broertje, de jongen die mij tot tweemaal toe tranen in mijn ogen en een brok in de keel heeft bezorgd. Persoonlijk heb ik je nooit gekend of gesproken, maar wat is mijn liefde groot voor jou. Als ware voetballiefhebber, maar vooral toch Ajax-fan was jij hét talent waar ik jaren naar uitkeek. Het moment dat jij dan ook je debuut maakte maakte mij zo trots en blij. De filmpjes die daarna verschenen, en in het bijzonder de vlog van je debuut was het eerste moment waar ik tranen kreeg en een brok in mijn keel. Die keer was dat van blijdschap en vreugde, jouw droom was uitgekomen, je debuut. Het voelde alsof ik deel uitmaakte van jouw prachtige familie die daar apetrots op jou aan het wachten was. Die glimlach die ik toen kreeg neemt niemand mij meer af. Telkens als ik jouw naam hoor of jou voorbij zie komen, denk ik alleen maar aan jouw prachtige aanstekelijke lach. Een klein engeltje dat ben jij, de gunfactor zo groot dat ik met zekerheid durf te zeggen dat er werkelijk niemand ter wereld is die het jou niet gunde. Maar Appie waarom toch? Mijn kleine vriend, mijn kleine broertje.. zomaar lag je daar die zaterdag opeens op de grond, zo onwerkelijk dat jij dat was. De berichten die daarna volgden waren zo pijnlijk, waarom moest jou dit overkomen? En weer kwamen de beelden van de vlog naar boven, maar nu zat ik daar.. gebroken zoals jouw hele familie. 'Appie' je zal voor altijd mijn kleine held blijven. Eerlijk Waar, ik mag met trots zeggen dat ik jou heb mogen aanschouwen als voetballer, maar vooral als engel op deze wereld. Zo puur als jij kom je ze zelden tegen. Puur mens en puur voetballiefhebber, want dat was jij. De bal was nog meer verliefd op jou dan andersom. Want jij behandelde alles in jouw buurt met respect en een overdosis aan liefde. Zo ook alle harten die jij hebt gestolen. Liefde en respect, dat ben jij kleine strijder. Tranen staan in mijn ogen.. wat gaan we jou missen #34 (L)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

96 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren