Update: Everton wil Koeman nog deze vrijdag presenteren als nieuwe coach

Vrijdag, 3 juni 2016 om 07:10Bart Kruyt • Laatste update: 07:17

Ronald Koeman staat op het punt om Southampton te verruilen voor Everton. De manager is met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen op weg naar Liverpool om de deal af te ronden, zo beweert Tim de Wit, correspondent voor de NOS in het Verenigd Koninkrijk op Twitter.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een logische beslissing


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door sulejmanii)

Domme keus. Veel beter om bij southampton te blijven en groepsfase EL te spelen.

2 juni 2016 om 13:28

Dus jij zou Leicester city ook boven Man United kiezen om Champions league te spelen?
Of Leicester boven Liverpool?

2 juni 2016 om 13:37

Ererton is geen grotere club dan Southampton. Man U wel tegenover Leicester.

2 juni 2016 om 13:38

Everton is een tig maal grotere club dan Southampton met welgeteld één FA Cup winst in hun hele historie

2 juni 2016 om 13:43

Woow mensen onderschatten de grootte van de club Everton. Oke Southampton heeft beter gepresteerd de afgelopen jaren maar dat heeft andere oorzaken. Niks met de grootte te maken. Everton kan zoveel meer als Southampton besteden en is normaal gesproken een top 6 club daar waar Southampton ver boven verwachting presteert. Mede door een goede jeugd, goede beleid en natuurlijk een goede trainer als Koeman die gewoon gericht heeft ingekocht.

2 juni 2016 om 13:47

Zetmattperson zit er helemaal naast. Everton is vele malen groter dan Southampton.

Southampton speelde nog niet zo heel lang geleden nog in de League One.

2 juni 2016 om 14:27

Southampton presteert al langer beter dan Everton dus waarom zou je daar weggaan? Alleen omdat het een betere history heeft? Zou je Liverpool ook boven The Spurs verkozen hebben?

2 juni 2016 om 14:34

Nee maar ik zou 7.8 miljoen en flink investeren verkiezen boven 2.5 en bijna geen groeimogelijkheden voor je team..

2 juni 2016 om 14:56

7,8 miljoen per jaar de komende 3 jaar. Met dan contract kunnen de komende 4 generaties Koeman leven als een god in Frankrijk. Hij mag daarbij flink investeren in de selectie en daarbij is Liverpool ook nog is een leukere stad dan Southampton om te werken. Everton zelf is ook een veel grotere club: groter stadion, meer fans, meer historie...alleen afgelopen twee a drie jaar zitten ze in een dip.

2 juni 2016 om 15:11

Je vergeet het financieele plaatje van koeman. Ik ga ervan uit dat hij veel meer salaris daar gaat verdienen.

2 juni 2016 om 21:18

Volgens mij word everton hier nogal overschat. Dat het een grotere club is dan southampton ok. Maar een top 6 club? Nee met die paar goede seizoenen komen ze daar niet eens in de buurt.

2 juni 2016 om 14:34

Vind het juist wel een verstandige keuze. Bij Southampton heeft Koeman het max bereikt. 6e plek en 2 succesvolle jaren. Dit evenaren is lastig. Everton heeft een dramatisch seizoen gedraaid en Koeman kan hier alleen maar winnen. Als hij met Everton (veel mogelijkheden) goed presteert is zijn reputatie nog groter en zal hij makkelijker de stap naar een topclub kunnen maken. Daarnaast een giga salaris en mooi budget, kan het bijna niet slechter gaan doen en bij South wel.

Verstandige keus denk ik van Koeman. Bij Everton kan die nog meer bouwen door het grotere transferbudget. En het is niet zo moeilijk om volgend seizoen beter te presteren dan wat Everton dit seizoen heeft laten zien.

2 juni 2016 om 13:26

Precies en ook nog meer geld om spelers te kopen en ook nog twee keer zoveel verdienen. Moet Everton naar plaats 6 kunnen loodsen.

2 juni 2016 om 13:26

en geen EL

2 juni 2016 om 13:31

Een jaartje geen EL fc Mourinho, maar kan daarna misschien met Everton wel verder in Europa komen dan met Southampton. Met Southampton speelde die ook niet direct EL daar heeft die ook naar toegewerkt en met Everton is dit naar mijn mening nog makkelijker om naar toe te werken en zo krijgt hij nog meer naam in Europa!

2 juni 2016 om 13:51

klopt. ik bedoelde op doordat hij straks geen EL speelt kan hij volledig op PL focussen en kan hij direct misschien op een leuke plaats eindigen aan het eind van zijn eerste seizoen.

2 juni 2016 om 13:57

Ah zo sorry verkeerd begrepen en dat klopt ja. Volledige focus op PL en FA Cup.

2 juni 2016 om 13:35

Die zullen binnenkort ook wel weer leeggekocht worden, met spelers als lukaku, stones, deulofeu en barkley. Eerder een stap opzij dan vooruit

2 juni 2016 om 14:00

Lukaku zal wel onhaalbaar zijn, maar haal bijvoorbeeld Bony er voor terug en je gaat er niet eens zo gek veel op achteruit. Lukaku heeft vorig seizoen veel gescoord maar heeft niet 1x gescoord tegen City, United, Tottenham, Arsenal en Chelsea.

Deulofeu eind afgelopen seizoen al weinig gespeeld. Redelijk begonnen maar geen onuitwisbare indruk gemaakt. Die zie ik niet weggekocht gaan worden.

Stones en Barkley verliezen is mogelijk, maar daar vang je natuurlijk wel de absolute hoofdprijs voor.

Met een nieuwe keeper, een extra centrale verdediger (jagielka is inmiddels 33 en Mori is maar matig) en een goede linksbuiten ben je al een heel eind.

2 juni 2016 om 14:31

Bony is wel een baas ja, voor 25mil moet die toch wel te halen zijn..maar vraag me af of hij al toe is aan een stap terug van City.

2 juni 2016 om 15:16

De kans dat Bony mag vertrekken lijkt mij gigantisch. Totaal geen spits voor Guardiola en zijn speeltijd bij City was al vrij matig.

Ik denk echt dat Bony bij ieder goed bod mag vertrekken.

3 juni 2016 om 07:44

Bony gaat vermoedelijk terug naar Swansey City...

Koeman zal V Dijk en Pelle mee willen hebben

3 juni 2016 om 08:38

En Cillessen en Vincent Janssen halen

3 juni 2016 om 09:13

Bony gaat waar hij goede centen kan verdienen. Hij heeft natuurlijk een verleden bij Swansea maar ik denk dat Everton sportief en financieel meer te bieden heeft.

Van Pelle zou sprake zijn dat hij terug zou gaan naar Italië. Hij is ook al 30 dus dat zou geen goede aankoop zijn.

Van Dijk heeft net zijn contract verlengd bij Southampton en ligt nog zeer lang vast. Southampton gaat hem niet laten gaan tenzij er een belachelijk bod komt. Te meer omdat Fonte ook al 32 is en de back-ups lang niet van dezelfde kwaliteit zijn.

Verrassend, zeker aangezien het erg onzeker is of de sterspelers van Everton er volgend jaar nog spelen. Voor dit salaris zou ik echter ook de overstap maken zeker aangezien hij bij Southampton toch wel het maximale eruit heeft gehaald en hij bij Everton veel mogelijkheden heeft.

Voor de toekomst en zijn carriere misschien de beste optie om naar Everton te gaan, want als ze de metamorfose met Koeman aan willen gaan zoals Tottenham met Pochettino deed, dan zit hij op goud!

Southampton zal sneller topspelers moeten verkopen, dus dat is elk seizoen weer zuur, maar het zou ook wel goed zijn van Koeman om ze heel dankbaar te zijn voor de kansen die hij heeft gehad.

Beide keuzes zou iedereen begrijpen dus hij kan niets verkeerd doen eigenlijk

Leuke uitdaging voor Koeman. Hoop voor hem dat Stones, Barkley en Lukaku blijven, al zal die laatste waarschijnlijk wel vertrekken. Mits enkele aankopen kan hij van Everton weer een leuke subtopper maken.

Zou het niet echt begrijpen. Everton is een fantastische club, maar niet eentje die op korte termijn meer potentieel heeft dan Southampton. Juist bij Southampton heeft krijgt hij de waardering die hij verdiend en kan hij zich een mindere periode veroorloven nu. Voor een topclub had ik een eventueel vertrek begrepen. Nu bij Everton heb ik zo'n lood om oud ijzer gevoel.

2 juni 2016 om 14:01

Veel mogelijkheden, de rek bij Southampton is er uit en bovenal gaat hij 3x zoveel verdienen als nu. Toch niet heel gek denk ik zo.

Ronald springt weer op de trein. Jammer dat hij weer van club verandert terwijl er op dit moment geen verschil is tussen everton en southampton.

2 juni 2016 om 13:27

Wat noem jij het verschil in salaris dan?

2 juni 2016 om 13:34

Geen verschil tussen Everton en Southampton? Everton meer supporters en groter stadion. Tevens bij Everton een grote begroting (weet niet exact hoeveel, maar veel meer mogelijkheden bij Everton). Bij Southmapton zou die nooit veel verder komen dan 5/6e plaats hoogst haalbare naar mijn mening. Met Everton kan die verrassen denk ik

2 juni 2016 om 13:47

Dat van die trein is het eerste wat er in mij op kwam toen ik dit bericht las. Ik laat in het midden of het een juiste keuze is of niet.

2 juni 2016 om 13:49

In 'trein'-termen gesproken neemt die de laatste jaren wel de goede 'trein' naar mijn mening. Eerst bij Feyenoord presteren, dan naar Southampton daar ook gepresteerd en nu weer een stapje omhoog als hij bij Everton weer presteert gaat de 'trein' vrolijk verder en wie weet waar die 'trein' stopt.

2 juni 2016 om 13:56

In een station waarschijnlijk

Nee inderdaad, hij springt telkens op de juiste trein en bouwt zijn carrière stap voor stap op.

Volgens anderen moest hij blijven en wachten op de trein van en topclub maar Conte, Pep, Mourinho en eigenlijk ook Klopp zijn allemaal nieuw en gaan niet direct weg. Moet je dan hopen dat je de opvolger van Wenger wordt? Als dat iemand anders wordt, is dat voor niets geweest en zit je misschien nog 2-3 jaar bij Southampton.

Dit is de juiste keuze, in mijn ogen.

2 juni 2016 om 13:59

@bon Jovi dat hoop ik voor Koeman. Hoop niet dat die 'trein' ontspoort namelijk haha.

En wat je zegt enige wat die had kunnen doen is wachten op Arsenal, maar als je bij Everton zo'n salaris kunt vangen en veel meer mogelijkheden snap ik de keuze van Koeman.

Ik kan alleen maar respect hebben voor amitieuze trainers die gaan voor het hoogst haalbare. Met everton heeft hij een stabiele Premierleague club die met een groter transferbudget gewoon in de top mee hoort te doen. Zolang ze onder Liverpool FC eindigen en minder prijzen pakken vind ik het prima.

2 juni 2016 om 13:35

Volgend jaar Liverpool kampioen en Everton 2e + FA Cup? Dan tevreden :P Haha

Vreemde keus, dit had ik niet verwacht. Liverpool, Arsenal, ManC en ManU vind ik een stap omhoog. Maar Everton meer een stap opzij, maar een ieder maakt zijn en haar eigen keuzes.

2 juni 2016 om 13:32

Pep en Mourinho zijn volgend jaar waarschijnlijk nog niet weg. Pochettino ook niet. Conte ook niet, lijkt me.

Moet je dan hopen dat Wenger er geen extra jaar meer bij doet (die kans is wel reëel maar je weet nooit) én dat hij dan voor jou kiest? Want die kans is minder groot, kandidaten genoeg. En dan is Everton natuurlijk ook geen optie meer.

5 juni 2016 om 21:34

Bon Jovi

Barca zou toch ook nog vrij kunnen komen? Om een voorbeeld te noemen.

5 juni 2016 om 22:18

Dat kan. Maar er is ook nog geen enkele indicatie dat Enrique vertrekt. En dat lijkt me ook niet voor morgen, hij wint prijzen dus lijkt niet snel ontslagen te worden en zelf vertrekken zou gek zijn. Ook andere topclubs lijken niet direct opties, zoals Bayern of Real. Misschien PSG maar die willen vast een grotere naam.

2 juni 2016 om 13:40

Everton is een hele rijke club. Ze zijn nu de 16e club qua marktwaarde in Europa en zullen alleen maar gaan stijgen met de nieuwe TV gelden. Overigens staat Ajax op een verdienstelijke 20e plaats.

5 juni 2016 om 21:36

scrum

Ze hebben dan duidelijk wel wat meer te besteden dan Sounthampton.

Ajax op plekkie 20? Had ik nooit verwacht, thanks voor de heads up.

Everton lijk mij voor Koeman ook voor zijn toekomst beter kan Everton misschien weer een paar plaatsen omhoog brengen opnieuw een uitdaging voor Koeman.
Alleen voor Southampton vind ik het sneu, wat Koeman daar gepresteerd heb is, grote klasse.
Hoop alleen dat Southampton een goede coach terug krijg.

2 juni 2016 om 22:57

Koeman heeft meer te besteden en zal meer kunnen bereiken. Ik zag een lijstje van 10 spelers staan met 5 nederlanders en dacht doe het niet Koeman. Enige goede optie is vd wiel en wellicht Cillessen. Verder zou het goed zijn om masquerano ( wilt weg bij barca) en matthieu moet weg. Arda Turan en adriano. Witzel, Mane en Bony te kopen. Meer geld meeer kwaliteit en ronald smeedt er een elftal van.

3 juni 2016 om 15:52

Volgens mij is het rond met Everton ? Koeman kan aan de slag?

Als dit waar zou zijn, dan zijn het nog maar besprekingen.
Het kan nooit kwaad, om te horen, wat de anderen te bieden hebben voor hem de club en zijn staf.
Hij is dus nog niet weg.
Er is ook geen zekerheid, dat je een derde jaar gaat presteren met Southampton.
De concurrentie is groot, want er is veel geld, om iets op te bouwen bij clubs.
Verder heb je geen zekerheden, zoals eerder gezegd (chelsea is ook maar zo weggezakt afgelopen jaar, bijv)

2 juni 2016 om 16:44

Ook daar heb je gelijk in het zijn nog maar besprekingen.
Maar Koeman kan ook eerst alleen gaan maar nu neem hij zijn,
zaakwaarnemer gelijk mee. Dus mijn mening dat het er toch van komt.
Om voor Everton te kiezen. Koeman zal wel alles goed overwegen om,
de stap te maken. Want er is veel geld weergeef je in je reactie.
En verder heb je geen zekerheden.

Everton heeft naar mijn mening betere spelers dan Southampton.
Ik zou wel proberen om Forster mee te nemen, want ik ben nog niet overtuigd van Robles.
Werken met Lukaku, Barkley, Baines, Delofeu, Stones o.a. is toch even wat anders dan Mane, Long, Tadic en van Dijk om eenpaar namen te noemen.
Ik hoop voor Koeman dat die ze naar de Champions League kan loodsen.

2 juni 2016 om 16:35

theedge,

Inderdaad Everton heb ook beter spelers dan Southampton.
En wat ik eerder aangaf als Koeman een aantal plaatsen kan stijgen,
met Everton. Dan is het wat je reactie betreft,
dat die ze naar de Champions League kan loodsen.

Niet zozeer een hele onlogische stap, maar ook niet perse heel logisch. Het geld bij Everton geeft hem mogelijk wat meer mogelijkheden om uiteindelijk meer te bereiken. Echter had hij na nog een (succesvol) seizoen bij Southampton mogelijk een beter aanbod gekregen. Mocht hij inderdaad overgaan, dan ben ik vooral heel benieuwd naar aankomend seizoen. Overigens ook wie bij southampton het stokje overneemt. De Boer?

Ik als Evertonian begin een beetje te balen van de nieuwe eigenaar. We doen er alles aan om Koeman weg te plukken bij een leuk draaiend Southampton. Deze praktijken ben ik van andere clubs gewend en niet van mijn club. Ik hoop dat we onze identiteit behouden anders ga ik met pijn in mijn hart de club minder volgen, ondanks dat ik jaarlijks wel de tripjes blijf maken.

Ook de salarisbedragen die in de media worden genoemd passen niet bij onze club. Ik had veel liever de Boer gehad die op langer termijn meer bij onze visie van de club past. Vele Evertonians zullen enorm blij zijn omdat ze al jaren snakken naar prijzen maar ik ben bang dat we over een paar jaar tot de conclusie komen dat we één van de zoveel clubs zijn die weinig identiteit meer hebben en dat een prijsje om de zoveel tijd toch niet meer waard is als de clubimago die we nu nog hebben.

Buiten het financiële plaatje tekent het dat Koeman deze stap misschien wilt gaan maken, hij zal dus ook snel ons gaan verruilen voor een andere ploeg. Ik ben er al met al niet blij mee in tegenstelling tot de meeste mede Evertonians.

2 juni 2016 om 14:21

Ik kan me jouw gevoel heel goed voorstellen. Worstel er zelf ook een beetje mee. Uiteindelijk hoort Everton echter het clubmotto na te streven. Namelijk: 'Nil Satis Nisi Optimum'. Dat zal betekenen dat er concessies gedaan moeten worden aan bepaalde zaken. Hoeveel je van je identiteit opgeeft is uiteindelijk aan je eigen. Ik zie de toekomst iig met heel veel vertrouwen tegemoet.

2 juni 2016 om 14:26

Ik moet zeggen dat ik je onvrede niet helemaal begrijp.

De eigenaar had ook kunnen mikken op grote (volgevreten) trainers die Everton als een leuke schnabbel zien in hun nadagen. In plaats daarvan richt hij zijn pijlen op Koeman, een trainer die heeft bewezen met een soortgelijke club qua niveau goede resultaten neer te zetten met positief voetbal, getuigt dat niet juist van visie?

Ik zou liever Koeman hebben als de Boer. De Boer moet het allemaal nog maar laten zien in een andere competitie, terwijl Koeman zijn ervaring bij Southampton kan gebruiken om bij Everton iets soortgelijks neer te zetten, met getuige het transferbudget, betere spelers.

Om op je laatste punt in te gaan: dat zul je met elke trainer hebben. Als Martinez het heel goed deed en Barcelona zou aankloppen, was hij ook weg geweest. Mocht dat gebeuren betekent het juist dat hij het goed gedaan heeft. Daarnaast, wat is het verschil met een Martinez? Die plukte Everton toch ook weg bij Wigan omdat hij het daar goed deed? Waarborgde hij dan wel de identiteit van Everton?

En over de identiteit gesproken, wie zou dan wel de juiste coach zijn voor dit Everton? Ik denk dat je aan Koeman een hele goede trainer hebt die nog in de bloei van zijn carrière zit en het bovendien al bewezen heeft in de Premier League.

Gekke stap eigenlijk. Everton en Southampton zijn kwalitatief ongeveer gelijk (everton iets sterker), maar Southampton draait een stuk beter de laatste 2/3 jaar. Hoewel je bij Everton misschien net iets meer mogelijkheden hebt, is het meer een stap zijwaarts. Daarnaast heeft hij bij Southampton veel spelers gehaald die hij zelf wou, dus zelf de selectie samen gesteld. Bij Everton is het nog maar de vraag of spelers als Lukaku en Stones blijven.

Maar goed, het salaris is natuurlijk erg overtuigend. Toch had ik gedacht dat hij nog een jaar bij Southampton zou blijven om daarna naar Arsenal over te stappen.

2 juni 2016 om 14:22

De kans dat Lukaku blijft is net zo groot als Mané bij Southampton als een club als Manchester United interesse heeft.

2 juni 2016 om 16:25

Ik zie persoonlijk eerder Lukaku weggaan dan Mane, de interesse voor Mane stamt ook vooral uit de van Gaal tijd, het is natuurlijk afwachten of Mourinho ook nog interesse in Mane heeft.

2 juni 2016 om 16:36

Bedoel te zeggen dat iedereen het wegkopen van spelers van Everton als argument gebruikt voor Koeman om Everton af te wijzen. Niet geheel terecht gezien de historie van Soton de laatste jaren op dat gebied.

Ik zou bij Southampton gebleven zijn. Heeft een team dat lekker draait met een paar fantastisch presterende spelers. Wellicht dat hij dan na een jaar een stap omhoog kan maken. Helemaal onlogisch is het natuurlijk ook niet, Everton is geen kleine club en op de lange termijn is daar misschien meer mogelijk dan bij Soton.

Ik vind stom van hem denk dat die volgend jaar wenger had kunnen opvolgen.

Prima! Als Koeman zich hier ook bewijst zal de (engelse) top zich in de toekomst melden. Doordacht besluit om jezelf te profileren.

Overigens ondanks alle berichten over Koeman en Everton, zie ik Unai Emery nog altijd als de belangrijkste kandidaat. Die heeft aanbieding voor zich liggen en hoeft alleen maar 'ja' te zeggen

Misschien komt De Boer bij Southampton in beeld.

Als die trein voorbij komt dan springt ronald dr op .. Hahahahah! Is nooit anders geweest toch!?

Welcome to the people's club Ronald!

Leuke stap voor Koeman. Ik weet zeker dat veel spelers gaat vertrekken, maar net als Southampton kon hij wel goeie spelers binnen halen.

Everton is maar 1 stapje vooruit ten opzichte van Southampton, terwijl de mogelijkheden nagenoeg hetzelfde zijn. Niet dorn Koeman! Wacht op Barcelona, Arsenal, Oranje of Bayern Munchen

3 juni 2016 om 07:51

En erwin, die blijft? Volg het niet zo erg. Alleen de uitslagen!

Ik zou het niet doen... lekker nog een paar jaar bij southampton blijven en dan misschien wel de stap naar barcelona toe ik zie everton als een verkeerde tussen stap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton144
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
L. DigneVerdediger80
M. KeaneVerdediger81
A. DoucouréMiddenvelder82
D. GrayMiddenvelder83
AllanMiddenvelder80
A. TownsendMiddenvelder83
J. PickfordKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

De Boer en Van Halst verwachten ‘verbod voor Koeman’, maar dat lijkt onnodig

Jan van Halst en Ronald de Boer verwachten Philippe Coutinho de komende weken weinig in actie te zullen zien. De aanvallende middenvelder van Barcelona kwam zondag als invaller binnen de lijnen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren