Kritische De Boer: ‘Het moet gewoon beter, ik verwacht meer van hem’

Donderdag, 7 november 2013 om

Thulani Serero stond woensdagavond niet negentig minuten op het veld. In de eerste Champions League-confrontatie tussen Celtic en Ajax (2-1) viel de middenvelder in positieve zin op, maar in het weerzien in Amsterdam (1-0) had hij het een stuk moeilijker. Serero werd een kwartier voor tijd vervangen door Viktor Fischer en dat had een reden, zo legde Frank de Boer uit.

/

“Thulani had goede momenten, maar ook slordige. Ik moet ook zeggen dat het veld wat vettiger was dan normaal. Lichtvoetige jongens, zoals hij, hebben dan een beetje problemen”, citeerde AjaxLife. “Hij speelde een beetje on-Serero’s en maakte fouten op momenten dat hij die juist niet mag maken.”

Dat Serero als linkshalf speelde, is volgens De Boer geen geldig excuus. De trainer benadrukt dat de Zuid-Afrikaan in het verleden ook al veel op die positie heeft gespeeld. “Het moet gewoon beter. Ik verwacht meer van hem in dit soort wedstrijden.”


Poll

Thulani Serero hoort in de basis van Ajax thuis


Gerelateerd

110 reacties (laatste reactie door icecold)

Ballen sprongen te ver van z'n voet, z'n passes kwamen niet aan. Hij speelde wat dat betreft niet echt een lekkere wedstrijd. Maar is wel iemand die wat mij betreft op het middenveld mag blijven staan, want hij is dynamisch.

7 november 2013 om 10:02

Ik vond hem ook fysiek echt te kort komen, hij verloor gewoon enkele duels omdat hij zo klein is en liet zich dan ook heel simpel van de bal zetten. Hij kan natuurlijk fysieke duels uit de weg gaan en juist zijn sterke punten gebruiken maar dat kwam er gister niet echt uit. Passes inderdaad niet goed en niet zeker aan de bal.
Kan het ook zijn dat Celtic probeerde extra druk op Serero te zetten wanneer hij aan de bal was?

Ik vond trouwens ook de Jong weer niet geweldig spelen.

7 november 2013 om 10:35

beiden helemaal gelijk, neemt niet weg dat serero het wel in huis heeft.
Davy Klaassen daarentegen ; hij krijgt hier op de site een 7,8 als beoordeling? Belachelijk, ik hoop dat ik deze jongen niet meer in de basis terug zie.

7 november 2013 om 10:41

Heb je wel gekeken? Vond hem juist goed spelen, probeert altijd de beste oplossing te vinden, en werkte hard, vooral dat laatste is een gebrek bij een aantal Ajacieden

7 november 2013 om 11:01

Ik ben het met je eens Klaassen is in mijn ogen beter in vorm dan Serero. Hij speelde een goede wedstrijd en had minder balverlies dan Serero, die 7.6 heeft hij verdient!

7 november 2013 om 11:04

Denk ook wel dat Klaassen het soms zo nodige gif brengt en dat is niet alleen gretigheid zich te bewijzen als hij een kans krijgt, want het zit altijd in zijn spel. Je moet zoals Cruijff zei een jongen die net komt kijken gewoon niet proberen te vergelijken met een Eriksen die er 4 jaar gespeeld heeft. Ik heb het niet over leeftijd maar ervaring/basisplaats in het eerste. Eriksen en bijv, Sneijder hadden in hun eerste jaar ook allerminst overweldigende statistieken. Geef zo'n Klaassen nou wat krediet en aanpassingstijd, kunnen we veel lol mee beleven.

7 november 2013 om 12:07

Was wel harde werker die vol in de duels ging.

7 november 2013 om 12:21

Hij komt fysiek wat te kort ja, maar dat kan hij makkelijk vermijden en aan zijn acties te zien heeft hij goed door waar zijn tegenstanders zijn en dus kan hij dat contact wel vermijden. Maar in dat geval moet zijn aanname wel goed zijn als hij aangespeeld wordt. Zodra dat niet goed is, dan zit die tegenstander er direct op en zou hij het fysiek afleggen.

Maar ik blijf het een geweldenaar vinden. Als die aannames goed gaan bij hem heeft hij direct ruimte voor zichzelf gecreëerd. En wat ik ook mooi vind is dat hij de steekpass probeert en durft te geven. Enige jammere van gisteren was dat ze letterlijk allemaal niet zijn aangekomen. Als hij dus die twee elementen gewoon goed uitvoert, zoals hij dat kan naar mijn idee, dan hebben we een goeie aan hem.

En vooruit kijken naar Ajax zelf: als binnenkort Moisander, Duarte en Bojan weer beschikbaar zijn hebben we echt een mooi vooruitzicht.

7 november 2013 om 12:23

Sorry, maar Davy Klaassen speelde gisteren echt een schitterende wedstrijd. Behalve dat hij die gretigheid had was hij ook heel vaak de man die alles in 1x deed, waarbij veel ballen ook gewoon goed aankwamen. Daarmee hield hij vaak wel tempo in het spel. Leuke speler. Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat hij me tot gisteren nog niet heeft kunnen bekoren, dus nog even afwachten hoe hij het verder doet. Maar z'n optreden van gisteren geeft me wel goede moed.

7 november 2013 om 13:03

Mij bewees het juist alleen maar wat ik al vond. Klaassen is gewoon een uitstekende speler die over een tijdje siem de Jong gaat opvolgen en gaat bewijzen dat hij een verbeterde versie van siem is.

7 november 2013 om 14:44

Dat is ook niet zo moeilijk. Siem bakt er nooit wat van. Het leek voor het merendeel van de 'kenners' hier hij een van de leiders was van Ajax de afgelopen jaren... maar zijn gebrek aan creativiteit werd altijd gecamoufleerd door Eriksen waarvan sommige leeghoofden ook nog echt dachten dat hij minder was dan De Jong. Nu Eriksen vertrokken is gaan zelfs de grootste De Jong-adepten zien wat voor beperkte speler Siem eigenlijk is.
En daar waar De Jong jaren geleden altijd riep dat hij op het middenveld wilde spelen als hij weer eens in de spits stond geposteerd roept hij nu het omgekeerde omdat hij ook zelf wel weet dat hij zonder Eriksen helemaal niets toevoegt aan Ajax op het middenveld. En dan denkt Siem "gauw de spits in, dan speel ik tenminste nog". En Klaassen is ook zo'n speler. Weinig techniek, geen snelheid in zijn spel, geen creativiteit, veel balletjes breed en vooral zonder risico spelen. Het is inderdaad net Siem de Jong maar daar wordt Ajax dus alleen maar minder van. Ik snap sowieso niet dat Klaassen basisplaatsen krijgt toebedeeld... hij is de belichaming van een jeugdproduct dat 10x een kans krijgt en dan uiteindelijk bij NAC eindigt.

7 november 2013 om 16:28

Volgens mij heb je niet goed opgelet op Davy Klaassen dan gisteren, want hij heeft juist veel snelheid in z'n spel gezet, veel oplossingen naar voren gehad en juist risico genomen. Dus ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Positioneel was hij gisteren ook erg goed.

En wat Siem de Jong betreft snap ik ook niet wat je bedoelt. Gewoon een zeer nuttige kracht voor Ajax en zou met een sterke spits voor zich ontzettend belangrijk kunnen zijn met zijn diepgang en drang naar de goal. Op dit moment is die spits er niet en dan komt hij ook minder uit de verf, maar dat ligt niet alleen aan hem. Het is en blijft een teamsport.

7 november 2013 om 10:03

En mij maakt zn kansen niet af. Zowel gister als de eerste wedstrijd tegen Celtic had hij een paar goede mogelijkheden. Niet koelbloedig voor de goal.

7 november 2013 om 10:20

Welke kans had hij gister dan? Volgens mij geen enkele. Maar dat hij een assist geeft zie je weer niet. Jammer hoor.

7 november 2013 om 10:35

Nou ja, een paar afstandsschoten die de 2e ring in gingen.
Je bent altijd met voetbal bezig, je kunt van 18 meter toch wel een bal plaatsen.
Hij hoeft niet (liever wel) elke keer stijf in de kruising, maar een beetje kracht EN tussen de palen mag wel toch?

7 november 2013 om 10:42

De 2e ring gingen die ballen zeker niet in, want serero heeft de kracht niet eens om het doel te halen lijkt het wel!

7 november 2013 om 12:14

Daar verbaas ik me ook altijd over. De meeste afstandschoten van Fischer en Serero gaan echt meters ver het stadion uit. Hoe krijgen die gasten dat toch voor elkaar? En sigi kan blijkbaar alleen over de grond schieten(kan bewust zijn uiteraard).

Heeft hier en daar wel een vlaag van goede momenten maar een simpel iets als een kaats gaat al vaak fout bij hem. Constant is hij zeker niet..

7 november 2013 om 10:36

En toch denk ik, in tegenstelling tot veel mede-Ajacieden, dat deze kleine man één van de beste spelers van Ajax kan worden.

Deze jongen is zó vreselijk technisch, zo ontzettend goed in de kleine ruimtes en heeft echt een fantastisch overzicht. Het moet, zoals de Boer zegt, nog beter maar ik denk dat hij dat ook in zich heeft. Het moet niet alleen beter, Serero kan ook veel beter...

7 november 2013 om 11:18

Daar ben ik het absoluut niet mee eens, ik snap echt niet wat sommigen in deze jongen zien... Ja, hij is zeer technisch, maar hij heeft naar mijn mening absoluut geen overzicht. Hij zet zijn acties vaak veel te ver door en als afmaker is het in mijn ogen een drama.

7 november 2013 om 11:53

Ik ben het met je eens. Hij heeft de potentie om net als Özil te worden. Het kwartje moet bij hem nog vallen. Op nr 10 is hij op z'n best. Daarom verwacht Frankie veel van hem. En is daardoor ook heel kritisch. Serero heeft magistrale voetbal techniek.

7 november 2013 om 11:54

Azil= Ozil. dat ding werkt niet mee

7 november 2013 om 12:44

Oxxis..

Absoluut geen overzicht? Je mag natuurlijk je mening hebben en ik snap dat mensen hem nog te zwak voor de goal vinden en dat hij zijn acties soms te ver door 'draaft' maar overzicht heeft hij, in mijn optiek, juist wel. En daarbij geef ik ook aan dat ik denk dat hij nog veel beter kan. Laten we i.i.g. hopen dat hij nog stappen maakt en voor Ajax belangrijk(er) kan worden.

7 november 2013 om 14:38

Ik vind Serero zwaar onderschat hij heeft zoveel vecht lust en techniek hij is snel okey hij heeft amper scorend vermogen maar wel dat hakje bij de goal van schöne pff ik denk dat als hij zen talent optimaal gebruikt binnen 6 jaar bij de wereld top speelt ik zal nu wel voor gek verklaard worden maar kan heel veel berijken

Ik ben nog niet overtuigd van hem af en toe een leuke beweging maar mist fysiek en lengte.
Hoop dat Duarte snel terug isvwant vond die het vrij aardig doen.

7 november 2013 om 10:05

Zijn gebrek aan fysiek en lengte zijn mijn inziens niet het grootste probleem. Maar zijn beperkt inzicht en gebrek aan een goede pass. Het is een leuke speler om na te kijken. Hij denkt altijd vooruit, is dynamisch en (normaal gesproken) een goede balbehandeling. Helaas is de voortzetting daarna te vaak niet goed. Wat mij betreft niet goed genoeg voor Ajax. Zodra Duarte fit is zal hij zeker zijn plaats in nemen.

7 november 2013 om 10:14

Mensen als jou kijken zeker vaak naar rene van der gijp gebrek aan inzicht hou op man. Hijs klein ja maar is de meest technische middenvelder van ajax kan ik je nu zeggen maja als jij in het veld komt met opdrachten die je moet uitvoeren ben je bijna bang om te laten zien wat je echt kan. Op 1 wedstrijd na gaat iedereen ineens zeggen niet goed genoeg. Vorig jaar in het begin voor zn rode kaart las ik nergens dat hij niet goed genoeg was. Maja als het even niet draait ben je meteen al niet goed genoeg.

7 november 2013 om 11:03

Mag ik daar niet naar kijken dan?en wie ben jij om het te verbieden.
Misschien moet jij ook eens wat meer kijken want je hebt er geen kijk op laat staan inzicht
Ik heb zelf bij Ajax gespeeld dus snap best wel wat van het spelletje en jij?
Lezen blijft lastig he, waar zeg ik dat hij niet goed genoeg is dan....nou bij deze ik vind hem niet goed genoeg voor Ajax 1.

"vorig jaar in het begin voor zn rode kaart las ik nergens dat hij niet goed genoeg was. Maja als het even niet draait ben je meteen al niet goed genoeg"
Gek he als we hem nog geen hele wedstrijd hebben kunnen zien.

7 november 2013 om 11:06

Op zich niet Eriksen kon dat door kwaliteit verbloemen maar zoals je zegt zijn inzicht,pass en voortzetting(vrij belangrijk in dit systeem) zijn niet erg goed en voor mij geld ook niet goed genoeg.
Duarte zal idd zijn plaats snel weer overnemen.

7 november 2013 om 11:29

Serero heeft veel balverlies en een bal aannemen is gewoon moeilijk voor hem. Dit is zeker niet zijn eerste wedstrijd. Leuk voor in de Eredivisie maar op dit podium komt hij zwaar tekort. Heb liever Duarte. Die heeft het tegen Mialn laten zien. Dus als hij het nog een paar keer kan laten zien dan mag hij blijven.

7 november 2013 om 11:44

@ masterdam01

Ik weet niet of je het tegen mij hebt of mronehandy.

Ik zeg al minimaal 2 jaar dat ik in Serero niet de potentie zie die sommige supporters wel zien. Onzin dus dat ik dit baseer op 1 wedstrijd. Die opmerking over van der Gijp begrijp ik helemaal niet. Ik zeg juist dat zijn gebrek aan lengte voor mij niet zíjn grootste beperking is.

Dat jij overigens beweert dat Serero de meest technische middenvelder van Ajax is verbaast mij zeer. Ik vraag me dan toch echt af welke criteria jij daar voor hanteert.

hij heeft eigenliijk alleen snelheid.. verder is het een matige voetballer vind ik.

7 november 2013 om 10:05

Ben je nou serieus? Hij moet het vooral van zijn techniek en diepgang hebben normaal gesproken. Dat ging gisteren inderdaad niet goed en dat zegt de boer dan ook in dit artikel

7 november 2013 om 10:19

Techniek? Die heeft hij niet eens. Zijn passing was gister dramatisch. Als hij zijn passing traint en meer kracht traint word het een goede voetballer

7 november 2013 om 10:22

Weet jij wel wat techniek hebben is? Want ik weet anders niet hoe jij naar voetbal kijkt. Jij baseert dit alles op 1 wedstrijd. Zo jammer dit

7 november 2013 om 10:26

Nee celtic uit was precies hetzelfde. Techniek heeft ook te maken met aannames die vaak verkeerd bij hem zijn. Grote kansen missen (celtic uit). Gister zijn mooie hakje naar schone was wel wonderschoon

7 november 2013 om 10:27

Haha Serero heeft juist een geweldige techniek dat is zijn sterkste punt.

7 november 2013 om 10:37

doe eens niet zo belachelijk. als een jongen met deze bouw en lengte toch erg goed kan voetballen heeft dat al snel met een goede techniek te maken. dat heeft hij namelijk zeker! klaassen daarentegen....

7 november 2013 om 11:15

Het is jammer dat je alleen positieve dingen voor ajax spelers zegt. Jij maakt van jou subjectieve dingen objectief..

7 november 2013 om 12:49

Sorry Frank, maar als je gaat verkondigen dat Serero geen techniek heeft, ben ik bang dat je het niet helemaal begrepen hebt.

Serero is een meester(tje) in de kleine ruimte, heeft een geweldig overzicht en kan heel snel mensen vrij voor de goal zetten. Fysiek is hij natuurlijk minder sterk en dat is niet gek met zijn lengte. Voor de goal is Serero gewoon zwak, daar moet hij inderdaad op gaan trainen...

7 november 2013 om 10:08

Laat me niet lachen.. en klaasen heeft zeker wel meer dan serero om maar iemand te noemen. Alleen snelheid dan weet ik niet hoe jij naar voetbal kijkt. Hij heeft meer dan snelheid. Goed in de combinatie zn handelingssnelheid is goed alleen gister was minder maar ik kan me geen wedstrijd herinnering dit jaar dat hij zoveel balverlies leed. Dus je overdrijft. Soms heb je van die avonden dat het tegen zit en dat was zo n avond

iedereen wilt hem volgens mij uit de basis zien, maar hij is iemand die tenminste pases durft te geven in tegenstelling tot andere middenvelders van ajax die alleen maar terug katsen en het spel niet durft te maken, serrero maakt welliswaar veel fouten af en toe maar hij moet gewoon blijven staan om ritme te krijgen.

7 november 2013 om 10:32

Klop helemaal.
Dat terug kaatsen en dat lateraal spelen is een erfenis van Eriksen,hij heeft dat gekaatst in Ajax ingeslepen.
Daarom is hij nu bankzitter in Tottenham.
Ik zou tegen De Boer zeggen,vooruit met die bal,wij maken het spel.
Maar een basis voor die jongen,nee en zeker nu niet want nu komen die zware velden in aantocht
en daar is hij te licht voor.

Heeft weer laten zien niet in de de basis thuis te horen. Zo jammer dat je dan een speler als Duarte moet missen, want dan was het balletje geheid beter rondgegaan. Zo viel Schone mij ook enorm tegen de eerste helft, maar heeft dat in de tweede helft helemaal omgedraaid.

Hij is inderdaad dynamisch en werkt hard. Hij maakt echter fouten die hij niet mag maken op zijn positie en al helemaal niet op CL niveau. Ik ben ook nog niet overtuigd en denk dat hij het op de lange termijn niet gaat redden.

Hij is toch voor 2,5 miljoen euro gekocht van een Zuid-Afrikaanse club?

Maar ik vind hem te licht voor Ajax. Gewoon verkopen aan een leuke club uit Duitsland of Engeland.

7 november 2013 om 10:05

"maar ik vind hem te licht voor Ajax. Gewoon verkopen aan een leuke club uit Duitsland of Engeland. "

Grappig hoe sommige mensen op VZ soms van dit soort uitspraken maken, de beste man is te licht voor Ajax maar je vindt wel dat hij aan de gang kan gaan bij een club in Engeland of Duitsland, zijn deze 2 competities minder dan de eredevisie dan?

7 november 2013 om 10:34

Ik bedoel daarmee geen Dortmund, Bayern, Chelsea, Man. Utd of een Arsenal, maar een club als Wigan, Reading, Augsburg of een Braunschweig.

Serero speelde gister iets minder tegen die fysieke schotten, maar hij had ook een aantal goede moment die pass op Schone bijvoorbeeld. Hij heeft een goede kaats en inzicht, gisteren liep het iets minder kan gebeuren, ik schrijf hem niet af in iedergeval.

Ik vond hem gisteren zeker niet slecht, sterker nog, hij zorgde af en toe voor wat gevaar met wat steek ballen..

Waar zit Bojan eigenlijk? Nog steeds geblesseerd?

7 november 2013 om 10:08

Waar zit jij eigenlijk? onder een steen??

Ja hij is nog geblesseerd.....

7 november 2013 om 10:10

Niet zo raar toch, al weken niks over die gozer gehoord.

7 november 2013 om 11:38

Ligt er maar net aan waar je 'luistert'
Ik las afgelopen week dat hij met 2 a 3 weken weer in Amsterdam zou zijn en zou kunnen aansluiten bij de training (let wel, dat betekent niet direct dat hij wedstrijdfit is)..

7 november 2013 om 10:09

Ja die zit in Barcelona, daar is die aan het revalideren.

Het mooie aan Serrero is dat je hem wel ziet blijven bikkelen. Als het even niet loopt qua voetbal, dan moet je maar stinkend je best doen en vol in de strijd gaan. Mooi om te zien!

Die voorzet van hem naar shone toe... schitterend !!!

Die gozer heeft gewoon totaal zijn lichaam niet mee. Techniek en overzicht genoeg, maar tegen fysieke teams als Celtic heb je daar vrij weinig aan.

Het was niet best wat die liet zien. Met poulsen erin zag je gelijk iemand met ervaring. Slim lopen en goed verdedigen!

Hij moet leren om rustig te worden wanneer hij in een kansrijke positie komt.Met zijn fysiek komt hij te kort voor de cl maar de eredivisie kan hij werken aan zijn kalmte voor de doel . Is snel en kan een man passeren .

7 november 2013 om 10:29

Waar baseer je dat dan op rustig worden voor het doel. Na 2 wedstrijden is hij ineens wild geworden.. vorig jaar begin van het seizoen schoot hij ze er makkelijk in hoor toen sprak niemand over je moet rustig voor het doel zijn. Iedereen kan wel naar hem kijken maar ik siem de jong ook rare dingen doen dat ik denk neem eerst die bal aan voordat je een man wilt versnellen terwijl je die snelheid niet eens hebt. Simpel. Weten wat je kan.

'Het veld was wat vettiger dan normaal' Hou toch op met die kul, dat heb ik nog nooit een coach horen roepen! Bovendien, het slaat gewoon helemaal nergens op die gast speelde gewoon slecht en daar heeft alles behalve de grasmat mee te maken gehad!

7 november 2013 om 10:30

Wie moest er volgens jou dan spelen?

hij is een sort van enoh, altijd genieten van de werklust, voetballend niet fantastisch maar dat is poulsen zeker ook niet. laat hem maar gewoon in het veld staan, potentie genoeg

7 november 2013 om 10:31

Voetballend niet fantastisch. . Hoe kijken jullie naar voetbal man. Of frank de boer heeft poep in zn ogen dat hij hem opstelt en dat denk ik zeker niet.

Komt helaas gewoon tekort voor de subtop (helaas is Ajax op dit moment niet meer als dit Europees gezien). Hij is te slordig,is fysiek gezien te klein en is gewoon niet effectief genoeg in zijn acties.hij kan absoluut oogstrelend spel laten zien maar het komt te incidenteel voor.

Ajax moet gewoon nog steeds opzoek naar versterking op zowel het middenveld als in de spits. Als ze alleen nog maar in uitzonderlijke gevallen geld willen uitgeven moeten ze of maar huren of maar uitzonderlijke talenten halen.

Ik vindt nog steeds dat Siem de Jong gehaald moet worden maar dat is een beetje offtopic.

Het was billen knijpen met deze jongen, evenals Boilesen. Voortdurend die steekpass die niet aankomt, ballen voor de man, achter de man, ballen die van zijn voet springen, verkeerde keuzes etc.

Dat ie met zijn rechtervoet op links zit te hannussen helpt ook niet. Al met al een avond om snel te vergeten voor Serero (en Boilesen, hoewel je de laatste nog de credits kunt geven voor goed verdedigend werk).

Frank ik snap dat je meer van hem verwacht maar je kan beter samet samaci van merenemspor halen
Hij maakt jou kampioen

7 november 2013 om 10:21

Haha wie?

Ik vond Serero en Klaassen door de mand vallen gisteren.

Hoe je het ook wendt of keert, het zijn bij uitstek de posities waar de creativiteit moet beginnen. Serero is een leuk spelertje, maar verliest veel te vaak knullig de bal en geeft vaak passes die zelfs de niet bijster intellectuelen van Celtic doorzien. Ik vind hem simpelweg niet goed genoeg en het is wachten er iets anders uit de jeugd doorkomt of Ajax iets van buitenaf haalt.

Klaassen is een harde werker, maar heeft niet de techniek en het overzicht voor Ajax. Hij kan het halen zoals Siem de Jong dat ook gedaan heeft, maar het zal geen oogstrelende voetballer gaan worden.

Wel moet ik toegeven dat ik volledig verrast ben door Veltman. Die speelde fantastisch. Ondanks zijn relatief kleine postuur was zijn timing in de lucht en over de grond met ingrijpen erg goed. Ook het rustig blijven aan de bal was een enorm pluspunt. Niettemin moeten we wel beseffen dat Celtic een team heeft dat minder is dan Vitesse, dus een echte graadmeter is het niet.

Overigens is het nu voor De Boer hopelijk ook duidelijk dat Schone een basisplaats verdient. Hij is eigenlijk de enige in de selectie op dit moment die iets creatiefs heeft en een goal uit het niets kan maken. Als rechtsbuiten prima te gebruiken, maar eventueel ook als vervanging van Serero.

7 november 2013 om 10:29

Mooie analyse, ben het volledig met je eens. Duarte zal of Serero of Klaassen vervangen als hij fit is. Verder vond ik Boillesen gister zwaar tegen vallen. Hij lijkt fysiek de ideale back, maar qua spelinzicht en passing faalt hij best hard. Als Ajax een goede verdedigende middenvelder kan krijgen, zou ik ervoor pleiten om Boillesen weer op de bank te zetten.

7 november 2013 om 16:04

@ Christianvieri

Ik vind Boilesen in potentie een betere back dan Blind. Hij heeft echter nog wat tijd nodig blijkt wel en dat is gezien zijn lange blessure logisch.

7 november 2013 om 16:19

Ik begrijp dat je hem in potentie beter dan Blind vindt, maar hoe lang zeggen we dit al. Hij is geblesseerd geweest, maar nu weer fit. Hij kan zich niet altijd blijven verstoppen en naar mijn mening is hij van het niveau Dijks. Elke wedstrijd maakt hij een cruciale fout. Maar aan het eind van het jaar weten we meer.

7 november 2013 om 11:59

Bijna helemaal mee eens. Celtic is absoluut geen hoogvlieger. Om echter te beweren dat het een minder team is dan Vitesse is ook zwaar overdreven.

Serero ben ik het helemaal met je eens. Een heel leuk spelertje, maar niet voldoende voor Ajax gebleken.

Klaassen ben ik tot op heden geen grote fan van. Ik zie in ieder geval niet het talent in hem wat velen wel zagen. Echter vond ik hem gisteren dan weer weinig fout dan en in ieder geval veel beter spelen dan in zijn voorgaande wedstrijden bij Jong Ajax.

Schöne is als rechtsbuiten prima voor Ajax op dit moment. Draagt vanuit die positie veel bij aan het positiespel. Heeft een goed schot en dito corners en vrije trappen. Bovendien lijkt de klik met van Rhijn ook goed te zijn.
Als middenvelder en al helemaal als verdedigende middenvelder komt hij mijn inziens heel veel te kort in de omschakeling. Tegen lopende mensen komen zijn zwakke punten als middenvelder duidelijk naar voren.

Boilesen speelt nog niet best. Echter heeft die gast absoluut veel potentie. Nu al afschrijven vind ik veel te vroeg. Van mij mag hij het vertrouwen krijgen. We kunnen met Blind zien hoe dat uit kan pakken.

7 november 2013 om 16:10

@ Polop

Ik zie bij Celtic op weinig posities voetballers lopen die beter zijn dan die van Vitesse. Zeker op het middenveld en voorin. De backs van Celtic zijn wel redelijk, maar die verdediger Ambrose is dan ook weer heel erg matig. Ik vind eigenlijk alleen de keeper echt goed, maar de rest is vooral hard werken met weinig techniek en inzicht.

Dynamische middenvelder met een aardige techniek, dat absoluut. Maar daar houdt het ook op om geschikt te zijn in deze rol van half of aanvallende middenvelder.

Zijn balaannames zijn namelijk ondermaats en aan zijn beslissingen te zien ontbeert hem het juiste inzicht als spelmaker en spelverdeler te kunnen spelen. Ze zijn namelijk traag en vaak zat verkeerd.

7 november 2013 om 12:00

Perfecte omschrijving van Serero. Zijn drive en werklust zijn bovendien te bewonderen. Evenals bij Enoh brengt je dat helaas niet voldoende.

Hij moet het hebben van techniek, maar gisteren kwam hij juist op balbehandeling veel te kort. Veel ballen sprongen van zijn voet. En hij kon niet meegaan in het 1x raken wat Blind bijvoorbeeld wel prima uitvoerde. Serero heeft steeds 3 a 4 tikjes of stapjes nodig voor hij een bal doorspeelt, dat kost tijd en is niet hoe Ajax wil spelen.
Ik vind het dan wel weer voor hem spreken dat hij één van de weinigen is die diepte durft te zoeken. Daarmee sticht hij wel gevaar. En ja, dan kan het ook wat vaker mis gaan....

Serero heeft gisteren echt een bijzonder matige wedstrijd gespeeld. Z'n Balcontrole was gewoon in 1 woord waardeloos. Verder was z'n passing ook erg slecht. En als je dan iemand bent die z'n fysieke duels 9 van de 10 keer ook niet wint, wordt 't een erg lastige pot.

de Boer had wat mij betreft nog wel eerder in mogen grijpen en Thuli in de rust moeten wisselen. En idd Viktor er in. Toen Viktor er in kwam, kwam er wat meer beweging in. Ik heb het idee dat Fischer toch wel weer de goede kant op gaat.

Overigens vond ik de Jong in de spits wel een verbetering. Hij komt in de bal, en zorgt voor het positiespel, en zorgt er dus voor dat de spits het positiespel meespeelt. Zodat er voor in dit geval Schöne en Sigthórsson genoeg ruimte kwam om naar binnen te komen, zodat van Rhijn en Boilesen er over heen konden gaan.

Boilesen vond ik overigens ook een matige pot spelen en zit ook in een vreselijke dip. van Rhijn was alweer iets beter dan de laatste tijd, alleen hij zal wel aan z'n voorzetten moeten werken, want er was er maar 1 echt goed, en daar kwam dan ook de kopbal van de Jong uit.

Veltman stak er echt met kop en schouders bovenuit. Hij won al z'n duels en zat simpelweg overal tussen. Hij won daarbij ook z'n kopduels van Stokes die mijn inziens langer is dan Veltman. Deze jongen maakt een buitengewoon goede ontwikkeling door, en het zal me niet verbazen als Moisander voorlopig de bank mag warm gaan houden. Want Denswil doet het ook zeker niet slecht, en ik had hem die goal wel gegund.

Zo zie ik Ajax het liefste op dit moment:

Cillessen
van Rhijn
Veltman
Denswil
Boilesen
Klaassen
Blind
Fischer
Schöne
de Jong
Sigthórsson
7 november 2013 om 10:36

Dat vind ik altijd mooi. Toen viktor erin kwam was er meer beweging. Wat heb je daar nou aan 0.0 ja beweging maar je creëert niks en dat is al weken zo met deze jongen er is wel dreiging jaa maar daar blijft het ook bij. Vind het echt minder dat men nu ineens praat over zn fysiek en een wedstrijd een mindere pot speel t magoed ik ben niks anders gewent in slechte tijden.

7 november 2013 om 11:05

Hoewel Fisher matig speelt de laatste tijd is dit wel heel kort door de bocht.
Zelf maakt hij het (momenteel niet af) maar gisteren was toch duidelijk te zien dat hij met zijn energie en beweging wel de nodige ruimte wist te scheppen voor andere mensen en daarmee voor de nodige dreiging voorin zorgde.

7 november 2013 om 12:25

Klaassen? Werkelijk? Klaassen kan mij absoluut niet bekoren. Hij is nauwelijks aanwezig, nauwelijks gevaarlijk en als hij eventjes gevaarlijk is verprutst ie het. Ik snap werkelijk niet waarom Klaassen zoveel kansen krijgt. Ook bij Jong Ajax kan hij alles behalve imponeren. Als je dan iemand anders de kans wil geven, laat dan Lobotka eens invallen.

Hij heeft het wel in zich om een belangrijke speler van Ajax te worden ben ik van mening. Het is een snelle en beweeglijke speler. Die pass op Schöne was heerlijk. Hij durft ook een pass naar voren te geven. Ook heeft Serero een enorme werklust en dat zie ik toch graag. Dat mist bij Ajax wel eens. Wel zitten er af en toe fouten in zijn spel.

7 november 2013 om 10:33

Probleem van Serero vind ik echt zijn balaanname. De techniek om iemand uit te spelen en het overzicht (plus techniek) voor een goede pass heeft hij wel in redelijke mate, maar zijn eerste balcontact is vaak te slordig of te langzaam. Je ziet hem bijna altijd de bal aannemen met zijn gezicht naar de verdediging, waardoor enerzijds het lang duurt voordat hij is opengedraaid richting aanval en anderzijds een verkeerde aanname dodelijk kan zijn (want Boilesen of Blind is tegen die tijd er al overheen gerend).
Denk dat hij toch beter tot zijn recht komt in het oude Ajax-systeem met een nummer 10 dan nu op de linkerflank.

7 november 2013 om 10:49

Vind zijn balaanname niet iets wat hij ja moet trainen. Hij heeft vaak een mooie vooractie en daarmee komt hij van zijn tegenstander af. Met het laatste ben ik het wel met je eens!

Gwn een jaar verhuren aan nec of roda jc. Zo kan hij ervaring op doen. Dan kan hij later iets beter zijn en dan wel beter spelen

Serero heeft geen schotkracht en een slechte precisie. Hij paast heel vaak te zwak in.

Je moet hem gewoon nooit meer opstellen Frank. Deze prutser is ongeschikt voor profvoetbal en kan er geen kloten van. Fysiek te kort, dramatische afronding, geen goede passing, geen duelkracht en geen dribbel. Per direct contract ontbinden en desnoods met 10 man gaan spelen. Hij heeft gisteren bijna alle ballen naar een speler in een geel shirt gespeeld. Waardeloze speler.

Serero speelde af en toe slordig, maar is wel een speler die wat directer naar voren durft te spelen.
Blind is ook meer naar voren gericht dan Poulsen en dat is juist wat we de laatste tijd missen.het gaat af en toe te vaak naar achteren terwijl er soms gewoon een makkelijke oplossing vooruit is.
Zie in de winterstop graag een middenvelder komen die samen met Serero kan gaan strijden op linkshalf.
Siem voorlopig in de spits houden en sigi vanaf links laten spelen. Kan je Fischer rustig de tijd gunnen om zijn vorm weer te laten vinden en hem dan laten invallen op linkshalf of linksbuiten. Klaassen ook lekker laten staan, prima speler.

Cilessen
van Rhijn
Veltman
Denswil
Boilesen
Klaassen
Blind
Serero
Schone
de Jong
Sigthorsson

Het is jammer maar deze lichtgewicht gaat het niet redden bij Ajax , hij is technisch prima in de kleine ruimte, maar in de grote ruimtes komt hij kracht te kort hij werd veel korter gedekt als in de eerste wedstrijd en dan is hij nergens meer , zijn overzicht is redelijk maar zijn pas over meer als 20 meter is dramatisch(enoh stijl) zijn schoten op doel zijn dramatisch en heeft te veel balverlies . Zijn vervanger is Duarte in is techn/goed heeft een prima pas en een heel goed schot over zich , dus de keus is makkelijk voor Frankie.

Niet meer opstellen deze jongen. En dat ligt niet aan die wanprestatie van gisteren, je hebt gewoon niets aan die jongen. Je raakt bijna altijd de bal kwijt: Fysiek niet geschikt om te voetballen, heeft geen controle over de bal en heeft een slechte pass. Daarnaast heeft hij altijd maar 1 oplossing in zijn hoofd, die meestal teamgenoten niet kunnen volgen, om van zijn afrondings "vaardigheden" maar te zwijgen. Absoluut het vertrouwen dat Ajax hem schenkt niet waardig. Op deze plek graag Schöne, die heeft zijn vorm weer een beetje terug en is een stuk dominantere en technisch betere speler, Duarte ook goede optie, anders Andersen of een ander talent uit de jeugdopleiding. De man is ook al 23 hé?? Moet je niet benaderen als talentje van 17 die nog moet groeien.

voor dat hij gebleseerd raakten vorige seizoen ,was hij erg goed hoor,net zoals bakkali voor zijn blessure was hij erg goed!

Serero linksbuiten schone rechtsbuiten. Deze kunnen allebei op de flanken terecht en als ze naar binnen komen staan ze verdedigend bijna altijd goed. Dan siem in de spits en fischer erachter met Klaassen of iemand anders. Je zag dat de combinatie rechts regelmatig goed liep omdat schone weet wat hij moet doen. dat kan links ook als een zelfde type als schone. Dus geen fischer die constant dezelfde actie doet. Fischer gaat altijd binnendoor en komt altijd tegen 2 man door rugdekking. Fischer en sigthorsson loopt ook drama. Dat zag je toen direct nadat sigthorsson in de spits kwam te staan. De combinatie aan links liep niet zo goed als op rechts omdat sigthorsson niet goed weet wat hij moet doen.

Mijn advies sigthorsson exit. Siem in de spits. Fischer centraal met Klaassen of serero. Schone rechtsbuiten en serero of Klaassen links.

Ja gister paar slordige ballen mee eens maar de wedstrijden hiervoor was hij onmisbaar en zeer belangrijk die jongen is een harde werker en moet gwn op middenveld blijven spelen met blind achter hem 2 bikkels

Hij hoort wel in de basis van Ajax maar dan moet ie wel Beter spelen dan dat die laatste 3 wedstrijden doet. Hij heeft normaal een geweldige aanname maar gisteren was het gewoon onvoldoende ook al geeft ie assist dat deed ie dan weer aardig. Maar die jongen heeft de potentie Fischer vind ik helemaal geen schim meer van wat ie in zijn eerste seizoen liet zien. Leer is een man passeren kerel. Maar ik lees alleen dingen over Veltman en schone maar Blind was toch de motor op het middenveld wat een knokker is dat. Als Ajax die jongen nog een jaar kan houden na dit seizoen zou me dat verbazen.

Sommige liefhebbers op voetbalzone hebben echt een totaal andere kijk op voetballers. Serero is by far de meest technische voetballer bij Ajax . Door zijn fysiek heeft hij juist altijd duels moeten ontwijken in balbezit , daarom is zijn handelingssnelheid en balaaname meestal van een ongekend niveau. Buiten dat heeft hij wel diepgang en goed in de kleine ruimte . Hij ,duarte en Blind zou echt een top middenveld zijn . Vond hem vorig seizoen ook ijzersterk spelen naast Eriksen .

Ik vind hem een goede speler, snel behendig en goed inzicht. Polak is zijn fysiek zwak, hij gebruikt z'n lichaam wel slim waardoor hij vrije trappen mee krijgt. Maar hij zijn schot is echt zwak en bal stuiterde gisteren vaak van zijn voet. Maar hij maakt wel spel, wat Ajax nodig heeft, durft tenminste z'n man te passeren.

Ik ben een enorme fan van Serero en zijn manier van spelen, maar gisteren was hij gewoon slecht. Ondanks zijn geweldige assist heeft hij veel te veel makkelijke ballen ingeleverd, dat moet echt beter...en ben ik eigenlijk niet zo gewend van hem.

Wat ik trouwens ook niet begrijp is dat Klaassen weer speelde. Hij is gewoon absoluut nog niet toe aan een plek bij het eerste. Ik heb hem gisteren ook nauwelijks gezien. Snap niet waarom De Boer Andersen niet gewoon op linkshalf zet met Serero op rechtshalf.

En haal De Jong er eens een keer af. Man, wat is die kerel uit vorm...ongelofelijk. Laat hem gewoon nog even werken aan zijn conditie/vorm op de training.

7 november 2013 om 13:13

Briljant dat je van mening bent dat Klaassen absoluut nog niet toe is aan een plek bij het eerste en vervolgens met Andersen komt aanzetten die dit seizoen helemaal nog niks relevants heeft laten zien in het eerste. Dan heeft Andersen ook nog meer minuten mogen maken dan Klaassen.

Ik zie dat jij graag met een middenveld speelt dat er helemaal niks van kan, want Serero is troep van de buitencategorie en Andersen heeft ook niks laten zien. Die laat jij dan verzuipen op het middenveld van Ajax? Want een beetje tegenstander loopt daar niet door heen, maar zelfs overheen. Ben ik blij dat jij het niet voor het zeggen hebt bij Ajax, een beetje het slechtste middenveld uit de clubhistorie willen gaan vormen.

7 november 2013 om 14:36

@master D

Als er iemand slecht is op het middenveld op dit moment, dan is het De Jong wel en die blijft gewoon staan. Andersen heeft nog niet of nauwelijks op het middenveld gespeeld, altijd maar rechtsbuiten waar hij het helemaal niet zo slecht doet, alleen kan ook hij dit team nog niet dragen. Net als Serero, die gisteren echt slecht was, maar normaal gewoon prima speelt.

Ik heb hetzelfde over Denswil en Veltman, toen werd ik ook uitgelachen. En met Blind naar het middenveld verplaatsen. Was ook een belachelijk idee. En kijk hoe het nu staat. Boilesen is alleen een drama linksachter. Verder is het met Sigthorsson op links ook niet alles. Die moet gewoon in de spits staan en Fischer op linksbuiten. Ook zou ik graag El-Ghazi graag een keer op rechtsbuiten zien. Tegen NEC zou een optie kunnen zijn, alleen gaat De Boer dit niet doen.

Vorm jij trouwens maar lekker een middenveld met Klaassen en De Jong. Pffff.

Zet dit middenveld maar neer andersen blind de jong..

ongelofelijk hoe mensen deze jongen afschrijven na een slechte wedstrijd. Hij was gister inderdaad niet in goede doen. veel bal verlies en slordig in de passing. Echter was hij zelfs in deze wedstrijd betrokken bij vel gevaar. Zo gaf hij de assist en had hij in de eerste helft ook al een pracht pass.

wat iedereen hier lijkt te vergeten is dat hij de laatste wedstrijden iedere keer(een van de) beste op het veld was. Vaak is hij de enige die dreiging heeft en een keer iets anders durft dan een balletje breed of een balletje terug. Technisch is hij verreweg de beste man nu bij Ajax. Hij is de enige die over genoeg handelingssnelheid beschikt. Het probleem is dat het hele middenveld van Ajax niet goed staat. Vorig jaar stond Eriksen gewoon altijd vrij doordat hij iedere wedstrijd 12km liep en een inzicht heeft die ik niet meer bij Ajax heb gezien sinds Litmanen. Dit verbloemde het voetballend onvermogen van Poulsen en misschien ook wel Siem de Jong.

Serero moet deze wedstrijd gewoon even vergeten en op de ingezette voet van afgel;open weken doorgaan. Ik denk dat hij nog erg belangrijk gaat worden voor Ajax.

Ben geen fan van Serero. Laten we eerlijk zijn, Ajax won terecht gisteren, maar het middenveld met Serero, Siem de Jong en Daley Blind gaf gewoon te weinig. De zuid Afrikaan heeft onder ander geen goed schot en fysiek vind ik hem slap.. Ik hoop echt dat Duarte snel terug komt. Ajax mist gewoon een goede creatieve middenvelder en in ieder geval een goede vleugelaanvaller.

Lijkt ook meer dan het is die Serero. Hij is wel gretig, maar je ziet ook dat hij duidelijk nog te kort komt voor Ajax. Zijn techiniek en aannamens zijn nog niet Ajax waardig. Toen Fischer erin kwam ging het gelijk stukken beter.
Oké Serero gaf wel de assist, maar vond hem voor de rest aan de bal telerustellen.
Ik en een vriend van mij zaten in het stadion en we irriteeerde ons gewoon af en toe aan hem.
Hij is zo wild en weet niet precies wat hij doet.
Hij moet nog veel leren. Onvolwassen speler!

Hahaha gister viel hij tegen als je het vergelijkt met zijn normale niveau. Maar als je beweert dat zijn techniek en aaname niet goed zijn heb je er duidelijk geen verstand van. Wat denk je dat een speler als Serero in ajax1 heeft gebracht ? Zijn fysiek zeker?

7 november 2013 om 13:51

Ik stel mij die vraag elke keer als ik Serero zie spelen, maar ik heb geen flauw idee wat een speler als Serero bij Ajax 1 gebracht heeft. Misschien dat hij geld geeft om mee te mogen doen, want als speler zelf heeft hij er niks te zoeken.

Had gisteren in de eerste helft bij een goede aanname kunnen doorlopen op de keeper, maar het leek nergens op. Met zijn zogenaamde techniek heeft hij gisteren bijna alle ballen naar een speler in een verkeerd shirt gespeeld.

Bal van de voet, veel balverlies, ja ok maar hij was lang niet de enige gister. Geef deze jongen de kans om zich te bewijzen na zijn blessure. Gewoon deze elf die startte een paar weken laten staan, alleen als Ligeon fit is van Rhijn der een paar weken uitknikkeren. Gister werd ie gelukkig niet echt getest, maar vooral die voorzetten blijven om te janken. Dit elftal, met de kleine gifkikker Serrero brachten weer iets wat op voetbal leek terug. En ja tuurlijk was het nivo Ajax onwaardig en moet het honderdduizend x beter. Maar goed, we hebben gezien dat het kan. Wissels brachten niet echt veel, al viel Poulsen uitermate gemotiveerd en fanatiek in. Fischer vond ik slecht invallen, veel balverlies en wat laat ie zich altijd als een ouwe lul makkelijk van de bal afzetten, vooral in de laatste fase toen de laatste vier ongelofelijk onder druk stonden. Wissel van der Hoorn in mijn ogen ongelofelijk stom. Was niet nodig ging goed achterin en waarom die jongen met deze druk opzadelen? Denk dat ie zelf nog wel ff aan AC milan heeft gedacht.

Ik kon niet begrijpen dat Serero werd gewisseld in plaats van Klaassen. Klaassen was onzichtbaar. Serero daarentegen was de meest creatieve speler. De cijfers op whoscored.com zeggen genoeg. Klaassen werd als slechtste beoordeeld en kreeg een 6.2, terwijl Serero een 7.9 kreeg.

Al zn passes waren slecht. Elke keer was hij de bal kwijt. Het scheelt dan weer dat hij er elke keer zelf achteraan rende, maar het was niet best wat hij liet zien. Een middenveld met Serero en Klaassen is echt te licht voor het niveau van Ajax vind ik.

Hij was zeer wisselvallig.
Een geweldige pass op Schone in de 1e helft en hij had ook gewoon een groot aandeel in de 1-0 met dat gevoelige hakje (een soort balletje waar Eriksen tegen Zagreb nog zo om geroemd werd bijvoorbeeld...)
Ook wel degelijk goede acties van hem gezien en goede balveroveringen.
Echter, daarnaast veel 1e aannames die slecht waren, verkeerde keuzes en balverlies.

Prima speler, ietwat wisselvallig en met name de rust voor het doel of als hij aanlegt voor een schot moet ook beter (iets dat hij op de training wel liet zien maar ja,dat is training...)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

666 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 november
In de zoektocht naar een nieuwe spits is Vitesse uitgekomen bij Cyle Larin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren