Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Viktor Fischer (29) zet om uiterst trieste reden punt achter carrière

Laatste update:

Voormalig Ajacied Viktor Fischer zet op 29-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière, zo laat Royal Antwerp weten via de clubkanalen. Een slepende blessure is de reden achter het besluit van de Deense vleugelspeler. Fischer speelde momenteel op huurbasis voor AIK Stockholm. Zowel zijn contract bij de Belgische landskampioen als het huurcontract is met goedkeuring van alle partijen ontbonden. Wat bij Ajax begon als een veelbelovende carrière komt dus uiterst vroeg ten einde.

Deze week sijpelden de berichten door dat Antwerp en AIK in de maag zaten met het huurcontract van Fischer, die tot het einde van het kalenderjaar in Zweden zou spelen. De clubleiding van AIK wilde de 21-voudig international van Denemarken terugsturen naar België, maar daar zat men ook niet op de rechtspoot te wachten. Fischer lag bij Antwerp nog tot medio 2025 vast, maar heeft nu zelf besloten zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Veelvuldig blessureleed is de reden achter dat besluit.

Fischer, die begin deze maand 29 werd, brak in 2012 door als veelbelovend talent bij Ajax. Bij de recordkampioen van Nederland leek de wereld aan zijn voeten te liggen, al kende hij in zijn vijf jaar durende dienstverband in Amsterdam ook tegenslagen. In totaal kwam Fischer in 111 officiële wedstrijden in actie voor Ajax, waarin hij goed was voor 33 doelpunten en 18 assists. Met de Amsterdammers werd Fischer twee keer landskampioen. Daarnaast won hij eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

In juli 2016 deed Fischer de deur bij Ajax definitief achter zich dicht met een transfer naar Middlesbrough. Dat leverde zijn voormalig werkgever vijf miljoen euro op. In het vervolg van zijn carrière wist Fischer nergens meer het niveau te halen van zijn beginjaren bij Ajax. Via 1.FSV Mainz 05 en FC Kopenhagen belandde Fischer twee jaar geleden bij Antwerp, waar hij ook niet wist uit te blinken. In 35 wedstrijden voor de Belgische topclub was hij goed voor 3 doelpunten en acht assists. Nu ook de uitleenbeurt bij AIK, mede door blessureleed, niet is geslaagd, heeft Fischer afscheid genomen van het profvoetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde had zoveel potentie jaren geleden, nooit echt waar gemaakt helaas.

Jammer , zo wisselvalig maar was echt met vlagen echt heel erg goed bij Ajax..

Jammer! In de jeugd groot talent maar nooit helemaal eruit gekomen. Toch een leuke bruikbare speler toen hij bij Ajax speelde.

Ontzettend zonde, toch nooit zn potentie eruit gehaald mede door blessures!

Vergeet zijn hattrick tegen Feyenoord nooit, begon o zo goed en had ook zeker talent, alleen fysiek nooit echt kunnen meegroeien had ik het idee. Zonde dat hij zo vroeg een punt achter zijn loopbaan moet zetten door aanhoudend blessure leed.

29 juni 2023 om 18:14

Hij scoorde 2x toen

29 juni 2023 om 18:16

Inderdaad, twijfelde al haha. Net de herhaling teruggekeken en Alderweireld tikte nummertje drie binnen. Fischer speelde wel een geweldige pot al met al. Bedankt voor de verbetering!

29 juni 2023 om 18:16

Blijkbaar ben je het degelijk wel vergeten want hij scoorde nooit een hattrick tegen Feyenoord.

29 juni 2023 om 18:18

Hahaha, foutje van mij inderdaad, speelde wel een fantastische pot toen ;-)

Treurig, erg leuke frivole speler, een leuke knaap. Altijd erg kunnen genieten van hem. Jammer dat hij zoveelpech heeft

Zonde zonde zonde. Speelde grandioos tegen Feyenoord scoorde makkelijk.

Stond ooit te boek als toptalent en werd destijds door veel mensen omhoog geschreven. Misschien is hij mede hierdoor wel nooit echt doorgebroken. Niet iedereen kan omgaan met de druk en de torenhoge verwachtingen.

Fischer moet, Fischer moet, Fischer doet!!!

On: jammer dat hij ermee stopt alleen heeft hij de laatste jaren niet veel meer klaargespeeld. Zegt veel dat een club je contract wilt ontbinden.

In Jong Ajax bij de Youth league was hij oh zo goed

Jemig wat een misleidende titel weer... "uiterst trieste reden"... ik dacht dat hij een vreselijke ziekte had of stervende was... blijkt gewoon door blessures het niet meer te kunnen. Da's heel vervelend, maar om het tot "uiterst triest" te bestempelen is erg overdreven...

29 juni 2023 om 18:36

Nou als jij op jonge leeftijd een einde achter je baan/carriere moet zetten omdat je lichaam het niet meer aan kan dan vind ik dat wel triest. Ook in "triest" kunnen gradaties zitten, het hoeft niet meteen levensbedreigend te zijn.

29 juni 2023 om 18:57

Er staat uiterst triest. Lijkt me inderdaad wat overdreven.

29 juni 2023 om 21:37

Nou het is toch ook triest als je al op 29e leeftijd, noodgedwongen moet stoppen met je hobby.

29 juni 2023 om 19:48

Ik was ook bang iets heel ergs te lezen. Hoe vervelend het ook voor hem is bakt dit toch reuze mee

Was ijzersterk op 18-jarige leeftijd. Combinatie van blessures en mentale problemen hebben ervoor gezorgd dat ie niet is doorgegroeid. Heel zonde. Hopelijk overkomt Godts niet hetzelfde, qua stijl vind ik ze vergelijkbaar.

Ik weet dat hij door zijn fysiek nu de handdoek in de ring gooit maar iets zegt me dat het ook met instelling te maken heeft. De gemiddelde voetballer uit Scandinavië heeft een relatief "gemakkelijk" leven en ontwikkeld daardoor minder een echte killers mentaliteit, die je vaak wel ziet bij de gasten uit Zuid-Amerika. Ik weet dat er een paar niveaus tussen zit maar een R9 heeft zijn kruisbanden volgensmij 3x afgescheurd en 3x is hij terug gekomen. Dan kun je het over fysiek hebben maar terugkomen van zo'n nare blessure is ook een heel groot deel mentaal. De gasten uit Scandinavië kunnen makkelijker switchen naar een maatschappelijke carrière als jongens uit Zuid-Amerika. En ja, ik weet dat er aan beide kanten uitzonderingen zijn.

Jammer zeg! Wat was dit een geweldige voetballer

Vervelend voor die jongen. Toen ik ‘uiterst trieste reden’ las had ik wat heftigers verwacht dan blessureleed (sportblessures inherent aan sport) maar vervelend. Zelf mis ik er weinig aan, vond het vanaf begin af aan vlees noch fish

Dappere beslissing van hem en treurig dat het zo heeft moeten lopen. Was toch wel als 1 van de grootste talenten bestempeld in die periode.

Zal niet gewaardeerd worden maar ik twijfelde nogal aan het iq van viktor, werd nooit beter koppig en eigenwijs, frank de boer weet echt wel hoe hij een linksbuiten kan sturen, maar hij nam het nooit echt aan.

29 juni 2023 om 19:49

Volgens mij heeft hij gewoon rechten gestudeerd, meende ik in ieder geval. Met zijn iq zit het in ieder geval wel goed

Ik vond dit echt een enorm irritant mannetje bij Ajax. Misschien was het de jeugdigheid. Voetballen kon hij wel aardig. Altijd zonde als iemand door blessures zijn carrière moet beëindigen.

Ik vind Viktor Fischer altijd een hele sympathieke gozer, dus dat maakt het wel extra zuur dat hij zijn carrière moet beëindigen. Ik ben benieuwd wat hij nu gaat doen, al vroeg het trainersvak in of toch iets buiten de voetballerij?

Aardige gozer, altijd een vriendelijk woord bij ons op De Toekomst. Ga je goed, Victor.. altijd welkom als jeugdtrainer hoor..

Jammer dat hij het talent nooit optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Ontzettend goed in zijn begin periode bij Ajax. Alleen al die blessures hebben hem genekt.

Als ik een bericht als deze lees snap ik weer waarom sommige voetballers zo snel mogelijk en zo veel mogelijk willen verdienen. Je weet nooit hoe je carrière loopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren