Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Zelfs Ajax zou een kampioenschap van Feyenoord hebben geaccepteerd'

Laatste update:

Bij Feyenoord is men tevreden over het veiligstellen van de tweede plaats in de Eredivisie, maar er zijn ook heel wat Feyenoorders die vinden dat er dit seizoen meer in had gezeten voor de ploeg van Ronald Koeman. Regi Blinker is er daar een van: "Het is gewoon uitermate zonde dat je dit jaar niet het kampioenschap pakt", zegt de voormalig aanvaller van de club tegen FOX Sports.

/

Met nog een speelronde te gaan heeft Feyenoord vier punten minder dan koploper Ajax, dat zondag in Almelo voor het vierde jaar op rij kampioen van Nederland werd. Feyenoord eindigt wel boven ploegen als FC Twente, PSV en Vitesse, maar velen zijn het erover eens: er was misschien wel meer mogelijk geweest voor de equipe van Koeman.

"En wat ik ook denk: mocht het zo geweest zijn dat Feyenoord kampioen was geworden, dan had iedereen daar begrip, waardering en respect voor gehad. Zelfs Ajax zou dat hebben geaccepteerd", meent Blinker.

Feyenoord had dit seizoen de titel moeten pakken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De club Ajax miss, maar de supporters??? ;-)

30 april 2014 om 12:26

at kunnen ze anders dan accepteren dan? Ik bedoel een feit laat weinig keuze hoor, net zoiets als niet accepteren dat 1+1 2 is.

30 april 2014 om 12:37

Ik ben natuurlijk blij dat Ajax kampioen is geworden. Helemaal geweldig dat het voor de vierde keer op rij is gelukt. Maar als Feyenoord het kampioenschap had gepakt, had ik het ze van harte gegund en ze gefeliciteerd. Als je aan het einde van het seizoen kampioen bent, dan verdien je de felicitaties. Of je nu Feyenoord, PSV, AZ of welke club dan ook bent: kampioen worden verdiend de felicitaties van anderen die het niet geworden zijn.

30 april 2014 om 12:39

Jahwel hoor, ik als Ajacied (vakkie 127) heb 10x liever dat Feyenoord kampioen wordt dan een PSV of Vitesse. Waarom? Omdat Feyenoord nu gewoon de jeugd inpast. Ze hebben een goede filosofie. Ze hebben het gewoon goed gedaan dit seizoen.

Dan zal ik ongetwijfeld te horen krijgen dat ik een "nepsupporter" ben ofzo, maar dat moet dan maar.

Overigens heeft Ajax ook heel erg veel punten weggegeven. Vooral aan het begin van het seizoen. Voorsprong uit handen geven uit bij AZ, uit bij Heerenveen (0-2 voor!), etc. Ik vind het dus onzin om te zeggen dat Feyenoord kampioen had kunnen worden. Elke ploeg in de Eredivisie heeft totaal onnodig punten verspeeld. Ajax is gewoon het meest constant geweest en heeft het minste aantal keren verloren.

30 april 2014 om 13:51

@jows. Die overdreven sympathie naar de Feyenoorders gaat mij toch te ver. Waarschijnlijk is het ontstaan omdat zij onze klassieke concurrent zijn en een mindere periode hebben gehad. Maar is het bij Feyenoord ook filosofie of gewoon uit nood geboren? Ik denk het laatste. Verder moet je ook niet vergeten dat de fans van Feyenoord meer haat hebben voor Ajax dan liefde voor Feyenoord. Ik zal nooit vergeten dat ze een aantal jaar geleden liever zelf wilde verliezen zodat Ajax geen kampioen zou worden. Met dat soort onsportief en kleuter gedrag verdien je geen credits bij mij. Respect moet altijd van 2 kanten komen en daarom is mijn sympathie niet zo groot als ik de laatste tijd lees bij mede-ajacieden.

30 april 2014 om 13:59

Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Feyenoord had ook voor andere opties kunnen kiezen, zoals Vitesse (oliesjeik zoeken) of Twente (creatief boekhouden en de boel neppen). Is dus wel degelijk filosofie. Die filosofie is dan misschien uit nood geboren, maar dat doet daar niets aan af. De juiste keuzes zijn gemaakt en de juiste stappen zijn gezet.

30 april 2014 om 14:11

Ajax heeft in de wedstrijden tegen Vitesse, Psv, Twente en Feyenoord 3 punten meer gepakt dan Feyenoord in de wedstrijden tegen Vitesse, Psv, Twente en Ajax. En Ajax heeft punten laten liggen tegen cambuur thuis, rkc thuis, nac uit. Dat gebrabbel van "normaal gesproken moet je die winnen" is zo onzinnig, en is bijna ieder jaar het excuus van iedereen die geen kampioen wordt.

30 april 2014 om 14:52

@numero 9: misschien scheren je meeste mede-ajacieden niet zoals jij nu wel doet alle Feyenoorders over één kam.

Of moet ik er in plaats van te denken dat het een minderheid was, ook maar vanuit gaan dat jij ook vuurwerk naar Vermeer stond te gooien twee weken terug?

30 april 2014 om 22:50

@numero9, ik vind het hele haat/liefde gebeuren te triest voor woorden. Tuurlijk is Feyenoord mijn club niet, maar zeggen dat je een hekel aan Feyenoord hebt omdat ze een keer "liever" wilden verliezen dan dat Ajax kampioen werd is net zo triest als zeggen dat Ajax een arrogante club is.

Als Ajax dat seizoen gewoon punten had gepakt tegen de kleintjes was er niets aan de hand geweest, net zoals Feyenoord nu niet moet zeuren. Feyenoord supporters en andere trieste figuren in Nederland moeten niet zo afgeven op Ajax, omdat een paar spelers/trainers vroeger nogal vol van zichzelf waren. Wij worden arrogant genoemd.... Het zal wel... Allemaal kudde gedrag en die mensen beseffen niet dat ze zich er enorm mee voor lul zetten.

Geintjes maken over de club van een ander (helemaal niets in Rotterdam zingen, etc), dus gezonde rivaliteit, is prima. Maar al dat trieste geweld, de afgunst en het juichen als een Nederlandse club verliest in Europees verband slaat nergens op.

Blijkbaar zijn veel supporters nog kinderen.....

1 mei 2014 om 06:05

Ben het met je eens Jows, maar als ik eerlijk ben heb ik nu wel makkelijk praten, als we niet drie keer op rij kampioen waren geweest voordat Feyenoord eventueel kampioen was geworden had ik er denk ik wel een andere mening over gehad .

30 april 2014 om 12:43

Ik had het ze wel gegund hoor. Maar altijd Ajax eerst!

30 april 2014 om 12:59

Ik lees hier al enkele reacties van Ajacieden die het Feyenoord helemaal niet misgunnen en ook ik ben er een van. Natuurlijk ben ik dolgelukkig met het feit dat Ajax kampioen is geworden. Helemaal omdat we weer zeker zijn van een aantal CL wedstrijden....bij een tweede plaats is dat zo lastig om te bereiken omdat de kans groot is een club als Arsenal of Napoli te loten.

Maar mocht Ajax geen kampioen worden dan is Feyenoord (oké Sparta nog eerder maar dat is onzin om te noemen eigenlijk) de eerste club die ik het gun. Vind het een prachtige club met een super mooie supportersschare en een top stadion. Tijdens wedstrijden Ajax - Feyenoord voel ik altijd wel rivaliteit en wil ik niks liever dan Feyenoord inmaken maar daarnaast gun ik Feyenoord echt super veel.

Geen woorden maar daden

30 april 2014 om 12:27

Moe gewoon uitermate moe word je dit jaar van de reacties uit Rotterdam.

Feyenoord heeft op de bank spelers als Verhoek, Vormer, Ten Vrede, soms Schaken dat is altijd te weinig om kampioen mee te worden.

Feyenoord heeft geen een wedstrijd bovenaan gestaan, zijn niet eens in de buurt geweest.

Feyenoord heeft in veel wedstrijden nog alle geluk gehad. Groningen thuis, N.e.c. uit, Heracles uit.

Ajax heeft in 10 wedstrijden geloof ik onnodig 5 keer gelijk gespeeld.

30 april 2014 om 12:30

@observatie

Wil je zeggen dat Ajax in wedstrijden niet af en toe geluk heeft gehad, en dat Feyenoord niet af en toe de pech had waardoor ze geen 3 punten paktte?

Je word moe van reacties zoals die van jou. Die zo over Feyenoord praten dat ze alle geluk van de wereld hadden en doen alsof Ajax superieur is geweest aan de rest.

Overigens is Ajax wel gewoon terecht kampioen.

30 april 2014 om 12:34

@ Observatie, ik word er ook echt moe van. Nog hoevaak moeten we dit aanhoren? Als Feyenoord twee keer had gewonnen van Ajax hadden ze serieus aansprak kunnen maken, en bovendien had Ajax meer toppers gewonnen. Bovendien had Ajax eerder kampioen kunnen worden, waar onnodig puntverlies geleden was. En als Vitesse niet was ingestort, hadden hun ook kampioen kunnen worden. Zucht. Wat is er toch gebeurd met de slogan, geen woorden maar daden.

30 april 2014 om 12:35

Jij zegt nu dat Ajax af en toe geluk heeft gehad en Feijenoord af en toe pech.. Ook niet helemaal juist he? Ze hebben beide pech en geluk gehad, allebei onnodig punten verspeeld en de terechte kampioen staat bovenaan.

30 april 2014 om 12:37

Ben het met jou eens fr12jules

observatie heeft kennelijk niet alle wedstrijden van Ajax bekeken. Ook Ajax is soms (alleen al tegen Heracles afgelopen wedstrijd) best goed weggekomen.
Als Ajax heer en meester was geweest dit seizoen had zijn reactie waarde, nu liggen de kaarten zo dat Ajax kampioen is, maar om van een goed seizoen qua voetbal te praten aan Ajaxs kant... nee.

Dat proeft iedereen die deze editie van de eredivisie heeft gevolgd en dat uit zich in de reactie van Blinker.

30 april 2014 om 12:49

Ajax Cambuur
Utrecht Ajax
Ajax rkc
Az Ajax

In deze wedstrijden had Ajax gewoon 3 punten moeten hebben.
Als je puur gaat kijken naar de momenten in dit seizoen dan heeft feyenoord nooit maar dan ook nooit aansprak gehad op die titel.

30 april 2014 om 12:49

@observatie :

over de bank heb je helemaal gelijk.

Maar jouw opmerking "zijn niet eens in de buurt geweest" , dát is natuurlijk niet waar he.

30 april 2014 om 12:52

@obersvatie:

4 wedstrijden die ajax theoretisch ook had kunnen winnen ja.

Noem dan ook de wedstrijden waarin ajax te veel kreeg of goed wegkwam... en met iets minder geluk niét gewonnen had waar ze dat nu wel deden.

Niet dat je dan minder terecht kampioen bent ofzo hoor, maar dat staat wel zo netjes en eerlijk.

30 april 2014 om 12:53

Ik heb alle wedstrijden gezien dit seizoen behalve Twente Ajax wegens vakantie. Ik weet heel goed dat Ajax soms best goed weg is gekomen in veel wedstrijden. Maar in die wedstrijden heb ik nooit het gevoel gehad dat Ajax een wedstrijd ging verliezen.

We zijn nu in 2 seizoenen 67 wedstrijden verder en Ajax heeft er daar maar 5 van verloren. Ajax heerst gewoon in Nederland.

30 april 2014 om 13:03

ja en vice versa zeker niet, als Ajax wat meer geluk had gehad hadden ze met 12 punten voorsprong kampioen geworden.
Word zo moe van dat; Als en had....
Ajax heeft drie keer van Feyenoord gewonnen dus hadden ze geen kampioen kunnen worden. Daarnaast is uiteindelijk iedere kampioen suprieur aan de rest, dat is de definitie van een kampioen. Daarnaast is vier keer achter elkaar kampioen worden geen toeval.

OT: Inderdaad had ook ik als Ajacied het Feyenoord meer gegund dan de andere kanshebbers omdat ik Feyenoord naast Ajax als enige grote volksclub zie, die bijdraagt aan het voetbal niveau. Ze passen veel jeugd in en hebben min of meer een filosofie die gelijkwaardig is aan die van Ajax. Daarnaast leveren ze ook veel spelers voor het nationale elftal.

30 april 2014 om 13:07

@observatie

Vitesse- Ajax (1 punt, hadden er 0 moeten zijn...bij rust had het 4-0 kunnen staan)
Ajax - Groningen (3 punten.... hadden er maximaal 1 moeten zijn)
Ajax - PSV (3 punten.... na alle kansen van psv in 1e helft hadden het er 1 mogen zijn)
Ajax- Zwolle (3 punten... Zwolle was echt beter in de Arena, hadden er 0 moeten zijn )

Daarnaast heeft Ajax tegen Rkc, Az en Cambuur wel te weinig gekregen maar er zijn dus ook wedstrijden waar Ajax echt veel te veel heeft gekregen.
Maar voor de duidelijkheid.... dat heeft elke club en na 34 wedstrijden ben je als nummer 1 gewoon verdiend kampioen.
Ajax was dit seizoen alles behalve overtuigend. Het voetbal is erg matig, spelers zijn niet creatief en verrassend genoeg maar goed genoeg om de beste van Nederland te zijn.

30 april 2014 om 13:11

@ Michel2424

Feyenoord heeft toch eerste 3 wedstrijden verloren en heeft dat toch nooit meer goedgemaakt ?

Ajax is vanaf Medio December al koploper van de eredivisie geen club heeft echt zich sterk gemaakt om die positie nog over te nemen. Of heb ik iets gemist ?

In welke periode heeft feyenoord dan dichtbij gestaan ? Als Feyenoord gewonnen had in de kuip was het verschilt nog 6 punten met Ajax geweest.

Nee we kunnen makkelijk concluderen dat er veel geblaft is in Rotterdam maar nooit gebeten.

30 april 2014 om 13:17

Over Ajax Psv ben ik het natuurlijk niet met je eens. Ruiz en Locadia hadden een kansje maar stonden telkens nog 1 of 2 verdedigers voor. Ajax had in de 2e helft gewoon nog 3 keer kunnen scoren tegen Psv.

Ajax Zwolle had minstens 1 punt moeten zijn thuis en het werden er 3
Ajax Groningen is echt de grootste onzin dat je die noemt,

Ben je die kansen op de lat en de paal al weer vergeten in de 1e helft ? Ajax had die wedstrijd al veel eerder op slot kunnen gooien.

30 april 2014 om 13:17

@observatie:

Kun je wel heel flink doen, maar ik beweer niet dat Ajax niet de terechte kampioen zou zijn ofzo.

Ik beweer dat jouw opmerking dat Feyenoord nieteens in de buurt van bovenaan staan is geweest niet waar is. Dat is overigens niet alleen een bewering van mij, maar gewoon een féit.

Als Feyenoord van Heracles had gewonnen thuis ipv te verliezen, hadden ze gewoon bovenaan gestaan.

Dus nogmaals. rustig maar: jullie zijn de terechte en relatief onbedreigde kampioen. Maar je hebt geen gelijk dat Feyenoord nooit dichtbij bovenaan staan is geweest, dát zeg ik.

30 april 2014 om 13:30

Ik begrijp zelf ook wel dat Ajax de terechte kampioen is. Feyenoord heeft 3 keer tegen Ajax gespeeld en 3 keer niks te zeggen gehad. Dat jaar van guidetti toen was ik redelijk onder de indruk van Feyenoord, jullie wonnen alle topwedstrijden. Dit jaar is de prestatie toch ook gewoon buitengewoon knap.

Je huurt dure jongens als Bakkal en Armenteros die werkelijk waar niks hebben toegevoegd. Ik vind dit een topprestatie 2e worden met dit materiaal.

30 april 2014 om 13:32

Niks te zeggen is niet waar. We zijn 3 keer verdiend op voorsprong gekomen en daarna geknakt.. Mentale weerbaarheid heet dat..

30 april 2014 om 13:46

3 keer verdiend op voorsprong gekomen dat kan dan wel zo zijn. Maar een wedstrijd tegen Ajax duurt 90 minuten maar mentaal 120 minuten.

Laat Feyenoord veel meer leeftijd in de selectie hebben zitten die dit allang hebben meegemaakt. Feyenoord al 3 jaar intact, zelfde coach, maar nooit heeft koeman een fatsoenlijke positiespel erin gekregen. Koeman is een goede coach maar ook een luie coach altijd al geweest.

30 april 2014 om 14:15

Geluk met wat eigenlijk?

Penalties, buitenspel Goals...de hand van God...zeg het maar?

En kom a.u.b. niet met de 2 wedstrijden, waar het in de slotminuten scoort.
Dat is zo makkelijk... Dat is gewoon de reguliere speeltijd die elke team krijgt.

Buiten dat heeft Ajax bijna elke wedstrijd meer balbzit dan de tegenstander, dus dat betekend dat Ajax het spel bepaald, hoe traag die ook oogde. We hebben de zwaarste Europesche wedstrijden gespeeld en clubs als AZ, Feijenoord en Vitesse een pakkie gegeven in het tweede seizoenshelft.

Het is ook zo zielig wat de meeste Feijenoorders hier Online doen om maar telkens met een "als dit of als dat, dan hadden we" hou daar nou eens een x mee op...

Het is wishful Thinking, want ook dit jaar is het niet genoeg. Kijk naar de bank van Feijenoord, elke wissel is beduidend minder dan de basis.

Zeker ook als je de afgelopen 20 jaar maar 2 Titels hebt gepakt. Jullie zijn gewoon de Liverpool van Nederland. Leuke en trouwe Publiek, maar de Titels zijn voor andere clubs weggelegd en nogsteed Ajax.

Daarom gun ik de jongens van Feijenoord de Titel van Harte, want ik waardeer maar hun supporters niet. Ik vergeet Nooit meer, dat zij 5/6 jaar geleden op de trainingsveld kwamen om duidelijk te maken dat Feijenoord niet mag winnen van Twente, zodat Ajax geen kans meer zou hebben op het kampioenschap.

Helemaal niets in Amsterdam luidde de kreet en vierde Massaal feest in de stadions met die zelfde kreet....

30 april 2014 om 14:25

@fairplay1
Ik geloof dat als je over het hele seizoen kijkt, dat dan juist FC Twente en Vitesse het meeste balbezit hebben gehad. De meeste kansen zijn ook gecreëerd door FC Twente en Vitesse.
Dus volgens jouw redenatie zou het dan eerder terecht zijn dat FC Twente of Vitesse kampioen was geworden?

30 april 2014 om 15:41

Haaha Tuurlijk niet.

Gisteren na 70 min. spelen had Real maar 146 passes en Bayern bijna 338.
Maar wie creëerde de meeste kansen...juist Ja...real!
In de wedstrijden tegen Vitesse en Twente had Ajax ook gewoon meerbalbezit hoor. Vitesse en Twente creëerde wel meer kansen.

Maar kwa effectiviteit was Ajax ook tegen hen de baas. Wij hebben 5 doelpunten meer dan Vitesse en 3 minder dan Twente. Maar 25 tegendoelpunten, Twente 35 en Vitesse 47 en Feijenoord zelfs 39.

Wij hebben 13x of van de gewonnen wedstrijden de nul weten te behouden.
Daar tussen zaten ook FC Twente, Psv, Heerenveen, Vitesse en Utrecht bij.

Zie je het verschil? Je moet dus ook goed kunnen verdedigen, dan alleen maar willen aanvallen.

30 april 2014 om 17:51

Niet in de buurt geweest?
Feyenoord kon tegen Heracles thuis de koppositie pakken. Ze verloren, omdat keer op keer blijkt dat ze op de een of andere manier de druk niet aankunnen
Maar in de buurt zijn ze wel degelijk geweest

30 april 2014 om 12:46

Geen woorden maar schalen

Ah, wie zal er morgen met dit verhaal komen? Ik gok op Gaston Taument.

Houdt dit dan nooit op? Als je kampioen wordt ben je de beste. Was Feyenoord de kampioen geweest dan had ik daar ook vrede mee gehad. Dan waren wij, Ajax, niet goed genoeg. Maar dat is niet zo!! Feyenoord is terecht 2e geworden, hou er gewoon over op. Het begint triest te worden.

30 april 2014 om 12:27

De meeste Feyenoorders hier denk ik ook wel...

VZ ken nou niet is voor 1 dag niet hetzelfde bericht posten?

Want denk dat we nu iedereen gehad hebben, of hebben jullie NOG een verrassing uit de hoge hoed..

Ajax verdient kampioen punt, klaar, uit!

30 april 2014 om 12:29

Het mooiste vergeet je nog; Dan had zelf Ajax het geaccepteerd. Kun je als ploeg een kampioen niet accepteren?

Ach Regi wil ook wat van zich laten horen...

30 april 2014 om 12:42

Voetbalzone kiest ervoor elk bericht van Feyenoord te plaatsen over het misgelopen kampioenschap. Dat heet nieuwsselectie. Door er elke dag een nieuw bericht over te plaatsen wordt je er moe van, want het is allang niet meer nieuwswaardig. Zeer verwerpelijke journalistiek dit. Die mensen worden ook maar gevraagd om een reactie. Ze hangen niet met de redactie van vz aan de lijn om te vragen of ze geplaatst worden...

30 april 2014 om 13:31

Ten eerste is het niet door VZ gevraagd, maar (nu) door Fox sport, veel van de vergelijkbare nieuwsitems kwamen van de Feyenoord site.

Kun je wel verwerpelijke journalistiek vinden, maar de geïnterviewde gaat nog altijd over zijn eigen antwoorden.
Zal de persoon prijzen die als antwoord heeft. Er is nu al genoeg over gezegd, Ajax is de verdiende kampioen en alle clubs, inclusief Ajax hebben onnodig punten laten liggen.

30 april 2014 om 13:38

Dat is het verwerpelijke ook niet. Als medium kies je ervoor wat je wel en niet plaatst. Er komt elke dag wel een pvv'er aan het woord die zegt dat het slecht gaat metde veiligheid in ons land. Dan gaan mensen dat vanzelf geloven, ook al geven de feiten van cbs weer dat de criminaliteit al jaren daalt.
In dit geval denken veel mensen nu dat feyenoord er niet overheen kan komen dat ze punten hebben laten liggen, terwijl dat misschien helemaal niet zo is.

30 april 2014 om 14:27

Misschien ook wel omdat vanuit het Feyenoord-kamp het meeste wordt geklaagd daarover.
Als je gewoon het seizoen bekijkt, dan hadden Psv, FC Twente en Vitesse ook nog klagen dat ze de titel niet hebben gepakt. Ik vond die 3 ploegen (samen met Feyenoord) kwalitatief gewoon beter dan Ajax. Het enige verschil is dat Ajax gewoon de beste coach had en daardoor uiteindelijk de meeste punten pakten.

Ja, als die huidige serie een wedstrijd eerder was begonnen dan was je nu 2 punten los geweest van Ajax. Het seizoen in een notendop. Te vaak net niet, maar ook weer niet zo verschillend vergeleken met Ajax. Het jaar van Guidetti had je hem ook moeten pakken, toen won je vrijwel alle toppers. Blijft een seizoen met een nasmaak.

30 april 2014 om 12:22

en als ajax zijn slechte perioden niet gehad had dan waren ze nu met 15 punten voorsprong al lang kampioen
en als psv altijd goed had gespeeld waren zij kampioen
als als als .. het begint zielig te worden
ajax was gwn beter dit seizoen

30 april 2014 om 12:23

Ik zeg toch ook niet dat ze niet beter zijn geweest dit seizoen?

30 april 2014 om 12:28

ja dus feyenoord heeft niks te zoeken dicht bijdie schaal
ik wordt een beetje moe van feyenoord iedere top 5 club kan zeggen dat als ze een iets kortere slechte fase hadden dat ze dan kampioen waren geworden
maar feyenoord zeurt er nu al 4 dagen over

hoe bedoelt hij geaccepteerd ????
ik denk niet dat ze in amsterdam zo blij waren geweest
maar het woord geaccepteerd zegt eigenlijk dat er een mogelijkheid zou zijn om een titel niet te accepteren?

Nou.. Nee eigenlijk niet
Wat een onzin zeg, feyenoord heeft onnodig punten laten liggen dit seizoen, maar ajax net zo goed. Daarbij heeft ajax 2 keer van feyenoord gewonnen in de competitie, dus het lijkt me duidelijk dat ajax gewoon beter en constanter was dat feyenoord dit seizoen

Kunnen ze daar nou een over ophouden ze waren gewoon slechter dan Ajax en hebben elke wedstrijd dot seizoen tegen hun veloren, omdat ze gewoon slechter waren.

Mis krijgen ze nog punten in mindering.... Dan zijn wel wel kampioen. Nee we hebben het zelf gewoon verpest om niet te winnen en punten te verspelen bijvoorbeeld tegen nac nec rkc gae. en dan die fout bij twente.

Volgens mij denken ze in Rotterdam dat er meer in zat dit jaar.

Als de competitie misschien nog 30 wedstrijden langer had geduurd..

Ja, helaas! Hoe lang gaan we hier nog bij stil staan? . Heeft gewoon weinig zin. Twee jaar geleden hebben we het kampioenschap ook verspeelt tegen RKC en NEC etc. Jammer joh. Vizier weer op de toekomst!

4 keer op rij is leuk maar ik had het Feyenoord echt gegund. Enkel en alleen al zodat ze die 12-15 miljoen zouden opstrijken en eindelijk enkele gerichte aankopen konden doen om beter te worden.

Dan kreeg Ajax ook (weer) een schop onder hun ... Want er moet best wat verbeterd worden.

30 april 2014 om 12:33

Sorry hoor, maar een echte Ajax fan gunt Feyenoord alleen maar dat ene plekje onder Ajax. Ze mogen 9 maanden de illusie hebben dat ze erbij horen maar Ajax hoort altijd boven feyenoord te staan in mijn boekje.

30 april 2014 om 14:33

@ observatie

Gedeeltekijk mee eens, ik gun de club Feyenoord maar weinig en zeker niet dat ze boven Ajax eindigen. Dit wilt niet zeggen dat ik hier niet normaal een discussie kan voeren wanneer het Feyenoord betreft, maar zo af en toe krijg ik echt het idee dat de rivaliteit tussen beide supportersgroepen (met uitzondering natuurlijk van beide harde kernen) weinig tot niets meer voorstelt en een beetje te klef aan het worden is.

30 april 2014 om 18:30

Eigen succes primeert maar ik vind toch dat het goed zou zijn voor het Nederlands voetbal wanneer Feyenoord eindelijk weer kan aansluiten en de financiën op orde zijn.

Langs de ene kant vond ik het leuk om te zien hoe Feyenoord compleet afzakte en met 10-0 werd afgemaakt maar langs de andere kant is het ook slecht voor je competitie.

Als Feyenoord beter wordt moet Ajax er voor zorgen dat ze ook beter zijn en worden. Dan is er meer druk op de spelers, moeten ze presteren en niet zo slap spelen zoals ze nu heel het jaar deden. Echte concurrentie zou Ajax best goed doen.

Ben vooral benieuwd met welke selectie mijn cluppie feyenoord volgend seizoen aantreed en dan vooral welke spits er speeld

Weet niet waar regie die wijsheid vandaan heeft dat ajax blij zou zijn voor feyenoord....het gaat ook om de centjes denk niet dat ze in rotterdam blij zijn voor ajax omdat ze cl spelen dit jaar. Dat men de moeite heeft genomen om hem te gaan interviewen zeg pffff

haha...die lui gaan maar door he.
Ajax had het ook geaccepteerd als roda kampioen was geworden omdat ze de meeste punten hadden gepakt.
Maar t is nou eenmaal zo dat ajax de meeste punten heeft dus kampioen is. Ik vraag me af of ze dat in rotterdam wel helemaal kunnen accepteren.

Als je ziet hoe ze het hele team bij elkaar hebben weten te houden en vergeleken met andere teams niet veel last hebben gehad, ja dan had Feyenoord gewoon kampioen moeten worden. Ajax verloor hele belangrijke spelers en had ook erg veel last van blessures (de jong fischer Moisander) en toch eindigt ajax hoger... Ik vind dus zelf dat Koeman het dit jaar helemaal niet zo goed gedaan heeft.

Gijpie:" zonder pelle zouden ze degraderen.' Ik kan me in die woorden vinden

30 april 2014 om 13:53

Ja maar jou nemen we net als vd gijp niet serieus
De wedstrijden ZONDER Pelle werden met veel punten afgesloten
Kortom als je iets geloven wilt
Er zijn ook nog sprookjesboeken

Ajax heeft ook in zat wedstrijden punten verspeeld die ze eigenlijk gewoon hadden moeten winnen. "als" doet er niet toe, het gaat om de realiteit. En de realiteit is dat Ajax gewoon minder punten heeft verspeeld ondanks veel dramatische wedstrijden.

Ik ben zelf Feyenoorfan, maar ik vind dat ze geen aanspraak hebben gemaakt op de titel. Met name vanwege de onderlinge resultaten met ajax.

Waarom zou bijvoorbeeld Ajax op een andere manier begrip, waardering en respect hebben gehad voor Feyenoord als voor een andere club als die kampioen zouden zijn geworden. Het lijkt me sowieso niet dat een club het niet eens is met het feit dat iemand kampioen is geworden. Want dat wordt je met de meeste punten, dus terecht.

Maar ik begrijp niet wat de situatie voor Feyenoord anders maakt dat iedereen dat wel prima had gevonden? Ik heb dit jaar belachelijk veel mensen horen praten over het kampioenschap en nu ook nog dat er meer in had gezeten etc. Je wordt kampioen niet door terug te denken of er over te praten, maar door de meeste punten te pakken. "er had meer ingezeten dit jaar", maar als je punten verliest van clubs uit rechter rijtje, en 2 keer verliest van de huidige kampioen, dan had er dus klaarblijkelijk niet meer ingezeten dan dit. ALS ... ja, ALS dan had ook heracles kampioen kunnen worden,

Er wordt net gedaan alsof die wedstrijden met puntverlies door iemand anders gespeeld zijn.

Dan hadden we simpelweg meer punten moeten halen dan Ajax en dat is helaas niet gelukt. Ben nu ook wel klaar met al die berichten over dat er meer ingezeten had. Het is niet gelukt, klaar.

Feyenoord is simpelweg niet goed genoeg om kampioen te worden, want om mee te doen om het kampioenschap moet je meer dan 70 punten hebben (gezien de laatste 10 jaar). daarnaast hebben ze ook teveel tegengoals moeten incasseren.

30 april 2014 om 20:24

Je doet overkomen alsof het verschil zo onwijs groot is. Wint Feyenoord in De Kuip van Ajax dan had Feyenoord nu met 2 punten bovenaan gestaan. En dat was echt een matige wedstrijd die ze beide hadden kunnen winnen. Ik weet het; als telt niet en Ajax is terecht kampioen maar zo groot was het verschil niet.

1 mei 2014 om 12:25

Ik geef aan wat het absolute minimum is om mee te doen (over de afgelopen 10 jaar) Feijenoord heeft deze ''ondergrens´´ niet weten te passeren en zijn derhalve niet goed genoeg. Er zijn ook nog seizoenen te noemen waarin 80 punten niet voldoende waren, dus van het gemiddelde zijn ze nog ver verwijderd.

Denk dat elke ploeg over een heel seizoen wel wedstrijden heeft waarin men vind dat ze punten hebben laten liggen, daarom is dat mijns inziens geen valide argument.

Wordt een beetje moe van al deze berichten, van wat als.. en we hadden eigenlijk.. Accepteer het gewoon en leg de focus op het volgende seizoen.

Eigenlijk mag Feyenoord vreselijk dankbaar zijn als het 2de word. Want zoals voor Ajax geld dat 70 (max. 73) een puntenaantal is waarmee je in veel gevallen geen kampioen wordt, zo geld voor Feyenoord dat 66 (max. 69) een puntenaantal is waarmee je in veel gevallen gewoon tot EL voetbal bent veroordeeld. Twente hoeft zich ook geen illusies te maken, ze hebben 1 speelronde voor het einde exact evenveel punten behaald als vorig seizoen toen ze 6de werden. En zo kan ik nog wel even doorgaan, zoals dat PSV met het lage puntenaantal blij mag zijn als het 4de word.

In plaats van te rouwen om het feit dat Feyenoord onderweg punten heeft laten liggen mag men de handen dichtknijpen dat het seizoen eindigt met een 2de plaats. Ik denk dat er weinig clubs zijn die zeggen dat er niet meer in had gezeten, ook in Amsterdam voelt het alsof de 70 behaalde punten er minimaal 10 te weinig zijn. Het kenmerk van een competitie waarin ernstige nivellering heeft plaats gevonden.

Oke we weten het nu wel... We hebben onnodig punten verspeeld maar datzelfde geldt ook voor Ajax, PSV, Twente en Vitesse. Ajax is gewoon terecht kampioen en heeft ons dit jaar afgetroefd.

En daar gaan we weer.. ze hebben het wel hoog in hun bol die Feyenoorders, wat een onzin. Het is altijd makkelijk achteraf lullen dat er meer in had gezeten. Volgens mij vergeten ze allemaal stuk voor stuk in Rotterdam dat Ajax het kampioenschap ook al lang had kunnen beslissen door niet onnodig punten te verspelen tegen clubs als Cambuur, maar het is gewoon niet gebeurd.

Feyenoord heeft dit seizoen eigenlijk niet serieus meegedaan om de titel. Het heeft geen wekenlang op de eerste plaats gestaan en het stond lange tijd zelfs achter Ajax, Vitesse en Twente. Ik vind het ontzettend knap dat Feyenoord de tweede plek veilig heeft kunnen stellen, maar laten we niet overdrijven.

Als het kon, moesten ze het doen. Ze deden het niet dus het kon niet. We kunnen wel roepen dat het voor Feyenoord dit seizoen een goede kans was, maar waar Ajax punten heeft verspeeld heeft Feyenoord dit ook. Roepen dat wanneer Feyenoord het iets beter had gedaan het kampioen was geworden is een feit maar ook meteen gigantische onzin, aangezien dat ook voor Vitesse geldt en in mindere mate ook voor Ajax geldt, welke allang kampioen zouden zijn als het ook iets beter had gepresteerd. Naar mijn bescheiden mening hebben Ajax en Feyenoord het beide net zo goed (of slecht?) gedaan in alle overige duels, maar onderling was Ajax heer en meester. Als Feyenoord gewoon stand had gehouden in de eigen Kuip had het nu op nummer 1 gestaan, maar Ajax is gewoon nog steeds vele malen verder dan Feyenoord.

Zelfs Ajax zou een kampioenschap van Feyenoord hebben geaccepteerd? Ten eerste kan je er weinig aan doen, het gebeurd of niet. Wat valt er niet aan te accepteren mocht het ooooooit weer lukken in Rotterdam Zuid? Laat Feyenoord maar eerst weer eens een titelkandidaat zijn, die tweede plaats was al moeilijk zat voor ze.

Volgend seizoen wordt het pas genieten. Ajax gaat een hele metamorfose door dus ik kan daar nog niet veel van zeggen, maar Feyenoord verliest naar alle waarschijnlijkheid meerdere basisspelers als Pelle, Janmaat, De Vrij en ga maar door. Pelle is de reden dat Feyenoord 2e is geworden, anders zou het gewoon op plek 6 staan.

Wat dat betreft mogen ze blij zijn dat ze überhaupt tweede zijn geworden. Dit Feyenoord kan niet beter! wees daar blij om!

Nu begin komend seizoen weer een paar miljoen opstrijken zodra ze het weer verpesten in de voorrondes..

Het is toch niet zo moeilijk te begrijpen dat Feyenoord zichzelf in teveel wedstrijden verschrikkelijk tekort heeft gedaan. Te vaak is het voorgekomen dat we wedstrijden verloren die we al veel eerder hadden moeten beslissen. Dat verwijten we ons team. Ajax is de verdiende kampioen omdat zij in de wedstrijden dat het niet goed speelde, in tegenstelling tot Feyenoord, toch vaak minimaal een punt uit het vuur sleepten. Dat is ook te zien aan het bizar hoge aantal gelijke spelen van Ajax dit seizoen, daar waar het aantal overwinningen van Feyenoord en Ajax hetzelfde is.

Alleen woorden geen daden kunnen ze er beter van maken!

Ik had het geaccepteerd want als ik het niet had geaccepteerd had dat het resultaat niet veranderd. Ik word er alleen zo moe van. Ze blijven bij Feyenoord maar roepen dat ze kampioen hadden moeten worden,maar ze zijn het niet. Ze hebben blijkbaar zelf erg veel moeite om dat te accepteren. Feyenoord was te wisselvallig om kampioen te worden,ze moeten gewoon blij zijn met de 2e plaats want dat is gewoon een fantastisch resultaat met een selectie die niet overloopt van kwaliteit.

En komend seizoen worden ze het ook niet met het vertrek van Pelle en met Rutten op de bank... Het is moeilijk kiezen wie er kampioen moet worden als Ajax het niet wordt. Dan neig ik toch eerder naar AZ ofzo... Het is wel zo dat Feijenoord eerder kampioen mag worden dan Vitesse, Twente of laat staan Psv... Dat zijn geldsmijtende clubs met wanbeleid.

Het is heel simpel. Feyenoord verloor in De Kuip van Ajax, en hebben daarmee de titel aan Ajax gegeven. Zo zit het, en niet anders. Speculaties hebben geen zin, uiteindelijk is degene met de meeste punten de verdiende kampioen.

Er hoor alleen maar: "er had meer ingezeten". Maar waarop is dat eigenlijk gebaseerd? Misschien zat er wel helemaal niet meer in.

Ik ben Ajacied, maar als je zag hoe Feyenoord PSV wegtikte, had ik het inderdaad niet gek gevonden als ze kampioen waren geworden. Natuurlijk stelt PSV momenteel ook niet veel voor, maar het gemak en de volwassenheid waarmee Feyenoord voetbalde was indrukwekkend.
Feyenoord zal wel leeggekocht worden nu, waardoor het lijkt dat dit inderdaad voorlopig de laatste kans was.

Ben je gek ofzo?
As if..... retarded!

Hoe vaak gaan we dit nog aan horen? Ajax heeft ook genoeg punten lagen liggen tegen de kleinere clubs.. Als Ajax bijvoorbeeld tegen Cambuur en Nac al had gewonnen waren ze al veel eerder kampioen geworden.. Hoeveel meer gaan er nog komen die dit gaan roepen?..

Voor alle duidelijkheid: op de eerste plaats ben ik een NAC-supporter in hart en nieren en dit al gedurende 41 jaren. Zoals gebruikelijk is heb je ook een favoriet in de top en dat is voor mij al lange tijd Ajax. Ik hoop altijd dat Ajax wint, behalve als ze tegen NAC moeten spelen.

De laatste jaren ben ik de rest in de eredivisie zo onpartijdig mogelijk gaan bekijken en beoordelen en ik moet zeggen dat ik toch steeds meer waardering voor Feyenoord en ook hun supporters ben gaan krijgen. Dit is mede het gevolg van de positieve invloed van Ronald Koeman als trainer. Men heeft een goed team, een team bestaande uit prima spelers, dat vaak goed voetbal heeft laten zien. Ik durf zelfs te zeggen dat het spel van Feyenoord mij meer heeft heeft kunnen bekoren dan dat van Ajax. Alleen het collectief heeft bij Ajax de doorslag gegeven.
Ook mag vermeld worden dat ik veel respect heb voor de wijze waarop men bij Feyenoord uit de shit is gekomen.

Twee wensen heb ik: ten eerste dat NAC de komende jaren weer een constante rol in de middenmoot van de ere gaat innemen en ten tweede dat Ajax en Feyenoord weer om het kampioenschap gaan spelen.

Pffff, want een schot voor open doel zeg. als FCT Pelle had gehad was FCT begin maart al kampioen geweest...als als als, altijd makkelijk achteraf.

Feit is dat Ajax de meeste punten heeft gehaald, dus ook de terechte kampioen is.

Nou ik dacht t niet. En mocht er een sprankje gunfactor bij me zijn geweest dan was die eerder dit seizoen al volledig weg geveegd door al die feijenoorders die iedere Europese Nederlaag vierde als een kampioenschap. En t bekladden van ons supportershome en ga zo maar door. Ook van Ajax kant een hoop gedaan wat niet door de beugel kan. Kortom; wat de supporters betreft zullen er bar weinig zijn die elkaar wat gunnen. Overigens gun ik feijenoord wel altijd Europees succes. Nationaal natuurlijk niemand maar dat is logisch.

Blinker heeft gewoon politiek correcte antwoorden gegeven in het interview, niks mis mee.

Hij had liever gezien dat Feijenoord kampioen was geworden.
Daar missen ze toch te veel kwaliteit voor, ook hun bank is niet al te sterk.

Als een speler geschorst is, kan je die nog wel een aantal wedstrijden vervangen maar uiteindelijk ga je er toch aan onder door als je geen bijna gelijkwaardige reserves hebt.

Gun Feijenoord ook heel veel, maar mijn eigen club komt voor mij wel op de eerste plaats.

Als F.noord in 1 seizoen 3x verliest van Ajax dan is het terecht dat ze op de 2e plaats zijn geeindigd.

Opdonderen gun hun niks hahahah

Nadat Feyenoord die misselijke actie maken een paar jaar terug, door in mijn ogen bewust van twente te verliezen zodat Ajax geen kampioen werd? Voor mij is de symphatie weg.

Wat een mafkees die blinker

Hoe maak je een artikel over 3 zinnen..
OT: Feyenoord had idd de titel kunnen krijgen dit seizoen, maar we hebben de kansen zelf vergooid. Volgend seizoen is er echter weer een kans, en ondanks de transfers zijn er al genoeg vervangers. Feyenoord kan dan weer benodigde transfers maken én Feyenoord is dan eindelijk uit de schulden..

Ajax en Feyenoord hebben allebei niet het maximale eruit gehaald wat aantal punten betreft. Als eerstgenoemde club dat wel had gedaan trouwens dan had je al deze topics trouwens niet gehad.

ik voorspel trouwens dat als er een club is die volgend jaar al zijn wedstrijden tegen de top 5 verliest en alle andere wedstrijden wint, die club kampioen zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren