Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft: ‘Ajax-Feyenoord, een groter contrast is nauwelijks denkbaar’

Laatste update:

Wim Kieft verwacht dat Ajax zondag drie punten pakt tegen Feyenoord. De oud-international laat in zijn column voor De Telegraaf weten dat hij te doen heeft met trainer Jaap Stam, vanwege het niveau van zijn selectie. Kieft stipt het verschil in kwaliteit aan tussen beide teams en rekent derhalve op een zege voor de ploeg van Erik ten hag. “Ajax-Feyenoord, een groter contrast is nauwelijks denkbaar als je die ploegen op dit moment tegenover elkaar zet.”

Volgens Kieft hebben de trainer en spelers bij Feyenoord te maken met een te hoog verwachtingspatroon. “Het is allemaal zo matig. En tegelijkertijd blijft dat verwachtingspatroon Feyenoord bij de keel grijpen. Zelfs nu wordt de ploeg van Stam nog vergeleken met Ajax en PSV. Flauwekul natuurlijk”, aldus Kieft. “Evenals die twee clubs is Feyenoord een grote club, maar sportief gezien zijn de mannen van Jaap Stam met een beetje goede wil van het niveau AZ, Vitesse en FC Utrecht. Clubs die strijden om plek drie.”

Erik ten Hag over Klassieker: 'Het is een wedstrijd op zichzelf'

Kieft schrijft dat het momenteel niet lekker voetballen is bij Feyenoord. Hij vergelijkt het spelen bij de Rotterdammers met het strijden tegen degradatie. “Gewoon niet leuk en bijzonder stressvol allemaal. Zeker in De Kuip staat de druk er altijd vol op vanwege de hoge verwachtingen. Jammer, ook voor de spelers, die met die hoogspanning om moeten gaan”, vervolgt Kieft. “Alleen lukt dat vaak niet en dat is ook weer niet zo raar. Dat is juist een reden waarom ze bij Feyenoord spelen en niet bij Ajax en PSV. Altijd maar die hoop op meer werkt verlammend.”

Stam werkt met een relatief smalle selectie, waarbij onder meer Nicolai Jörgensen al het gehele seizoen niet fit is. Dat geldt ook voor Luciano Narsingh. “Daarom heb ik best te doen met Jaap Stam”, aldus Kieft, die benadrukt dat meerdere spelers het verschil niet kunnen maken voor Feyenoord. “Soms geeft Stams ploeg eens een goed signaal af met bijvoorbeeld overwinningen tegen FC Twente en FC Porto en dan ziet hij zijn elftal een paar dagen later weer door het ijs zakken.”

Steven Berghuis steekt er volgens Stam voetballend 'met kop en schouders bovenuit'. “Maar met zoveel matige spelers om hem heen, deelt hij steeds vaker mee in de malaise. Niet zo vreemd. Jens Toornstra speelt altijd naar z’n mogelijkheden en het zegt genoeg dat hij wekelijks tot de uitblinkers behoort, terwijl hij in het kampioensjaar vaak twaalfde man was”, zo klinkt het. Voor Kieft zal het geen verrassing zijn als Ajax zondag wint. “Ten opzichte van Feyenoord bezit Ajax zoveel extra kwaliteit, individueel en als team dat je mag uitgaan van een overwinning. In Nederland is de club sportief en financieel losgekomen van de rest.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondertussen doet die zelf vrolijk mee.
En toornstra in het kampioensjaar 12e man? Die had alle wedstrijden gespeeld en 14 goals + assists.

26 oktober 2019 om 09:29

Tja die hoge verwachtingen. die krijg je als je continu kijkt naar het verleden,en speelt in een groot monumentaal stadion met veel publiek. Dit zal altijd blijven, je kan Feyenoord niet tijdelijk in een klein stadionnetje laten spelen onder een onopvallende naam. Lee Towers zong al over dat hoge verwachtingspatroon wat de naam Feyenoord met zich meebrengt. niets is groter dan dat ene woord...de verwachtingen rondom Feyenoord. Lee verwoorde dit perfect.

26 oktober 2019 om 10:35

Leen heeft het inderdaad sterk verwoord. Maar het is niets is sterker dan dat ene woord.het woord is sterk, maar de andere lijfspreuk wordt niet nageleefd en dat is geen woorden maar daden.

26 oktober 2019 om 11:39

Die verwachtingen zijn alleen niet van de feyenoord supporters zelf , die verwachten niets maar wel wat meer dan wat er nu gebeurt!! Dat verwachtingspatroon wordt vooral aangepraat door de media en andere supportwrs!

26 oktober 2019 om 11:59

Nou niet allemaal. Maar er is een grote groep die wel aardige verwachtingen had. Ik heb vaak genoeg: "met deze selectie kan je het PSV en Ajax wel lastig maken voor de titel, of "Gewoon zo lang mogelijk mee blijven doen en dan misschien met klein beetje geluk pak je de titel", gehoord. En ook nadat senesi aangetrokken was werd er heel wat verwacht van de selectie. Uiteindelijk bleek dat allemaal niet waar en zijn de meningen heel sterk veranderd logischerwijs. Maar in het begin waren er wel hele duidelijke geluiden wat betreft de kampioensmogelijkheden.

26 oktober 2019 om 13:25

In het begin waren er misschien 3 verdwaalde feyenoorders met een onrealistische blik, maar 99.9% van de supporters weet dondersgoed dat de eerste plaats never nooit ging werken dit jaar. Het wordt eerder gecreëerd door buitenstaanders die vinden dat wij dat hebben

Bijzonder knap van Kieft dat hij dit allemaal kan benoemen... Tis geen rocketscience Kieft. Ajax kan 3 elftallen opstellen waar Feyenoord er met pijn en moeite 11 hele of fitte spelers op het veld kan zetten.

26 oktober 2019 om 08:55

Misschien wordt dit juist een wedstrijd voor jullie zonder druk en verwachtingen waardoor het wel lukt.

26 oktober 2019 om 09:01

Precies hoe ik er ook over denk. Als je de media leest faalt Ajax eigenlijk als het niet met minimaal 3 doelpunten verschil wint. Het blijft een klassieker, en hoe cliché ook, dat is een wedstrijd opzich. Ook ik ga er vanuit dat Ajax wint, maar het zal gewoon een pittige wedstrijd worden. Als Feyenoord naïef druk gaat zetten, snijden ze zichzelf geweldig in de vingers. Ik zou gewoon de boel dicht houden en hopen op dat ene kansje.

26 oktober 2019 om 09:13

Formus; Wat dit betreft ben ik een realist, je kan altijd zeggen of schrijven dat het zonder druk is deze wedstrijd maar dat is het niet. Beter gezegd zou het niet moeten zijn voor de spelers. Ik als supporter zie ons echt niet winnen in de Jcarena. En ook niet als de bal vierkant was

26 oktober 2019 om 09:36

Haha, ik hoop dat je gelijk hebt 😉. Succes zondag in ieder geval.

26 oktober 2019 om 10:06

Al hoop ik natuurlijk dat ik ongelijk krijg Thanks Formus, jullie ook.

26 oktober 2019 om 09:58

@FR_JC Jij volgt Feyenoord intensief. Zou het niet beter zijn voor Feyenoord om niet meer 433 te spelen? Bijv 532 zou geschikter zijn. Verdediging is niet heel goed dus wat versterken en aanval is slecht, dus slaat nergens op speler als Narsing op te stellen omdat je perse 433 wilt. Ik denk zoiets zou bter zijn: Vermeer Kasdorp Ie Boggetin Sensie Haps Fer Kocku Toornstra(of tapia) Larsson Sinessestra (of jorgenson wanneer fit). Kasdorp en Haps moeten hele flank bestrijken. Rest houdt compact en via de 2 snelle spelers uitbreken

26 oktober 2019 om 10:14

@mrkrillin, Het zou misschien beter zijn om een 5--3-2 te spelen, alleen heb ik geen idee of Stam dat systeem zou kunnen inbrengen bij Feyenoord. Zeker omdat hij altijd met pressie naar voren wil spelen heb ik mn bedenkingen daarbij of hij dat machtig is om over te brengen op de groep. Want zoals ik het momenteel zie krijgt Stam helemaal niks in de koppies bij spelers gezien de repeterende fouten die er gemaakt worden waaronder bij en aansluiten zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Compact houden is wat ze zouden moeten doen gezien wat Stam altijd zegt... Het is een grote gatenkaas waarbij een Edammer verbleekt. Maar het zou het proberen waard moeten zijn, want in zo'n systeem zijn er altijd mensen achter de bal. Gezien het grote aantal tegendoelpunten...

26 oktober 2019 om 10:22

@fr_jc met dat systeem kan je ook aanvallend en presie spelen. Wie zijn ze assistenten? Lopen Landzaat en v Gastel nog steeds daar rond? Je zou zeggen veel voetbalkennis als Stam niet lukt om over te brengen. Ook al ben ik voor Ajax, ik baal ook om Feyenoord zo te zien. Zie liever dat ze sterk zijn en de top 3 tot laatste dag met elkaar strijden om kampioenschap. Ik gun Feyenoord ook heel ver in Europa. Ik denk ook dat Stam niet geschikt is, voor het seizoen al verwacht. Een type LvG of Co Adriaanse is juist nodig. LvG kwam met Oranje ook ver door systeemwijziging en beperkte spelersgroep.

26 oktober 2019 om 13:43

Mrkrillin, Zeker kun je aanvallend spelen met dat systeem, dat hebben we mogen ervaren tijdens de WK in Brasil. Louis had een geweldig systeem uitgedokterd en de spelers streden voor elkaar. Maar laat dat nu net het grote manco zijn in deze selectie, de strijd, voor en met elkaar is er niet of nauwelijks, dit zie ik nu al wedstrijd na wedstrijd, de koppies gaan hangen, de gaten worden groter, de linies komen niet tot elkaar. Dit is aan Stam om verandering in aan te brengen maar ik denk dat hij op eoa manier geen vat heeft op de groep. Op trainingen zie en hoor je wel wat hij wil en hoe dat hij het wil maar eenmaal in de wedstrijd... JP en Denny zijn aanwezig, laat ik het daar maar even op houden want imo had Feyenoord nooit Wouters moeten vervangen door Landzaat.

Het is natuurlijk wel een beetje zo. De intentie zal vooraf anders zijn, maar ik zie Feyenoord echt spelen om vooral niet te verliezen ipv te winnen.... en het ergste is, Ik hoor gewoon Feyenoorders gewoon zeggen; met 2-0 verlies in Amsterdam kan ik leven... als t maar geen 6 of 7-0 wordt

26 oktober 2019 om 08:55

Ach, vaak wordt ons verweten dat het verwachtingspatroon te hoog is. Andersom is het ook niet goed.

26 oktober 2019 om 10:01

Ik kijk al hele week met zorgen. Het draait totaal niet bij Feyenoord, veel kritiek en iedereen schrijft ze af. Werkt allemaal als doping. Ik ben bang dat een Larsson opeens op heupen krijgt, Vermeer werelds keept en de verdedigers alles opruimen. Ik zat vorig jaar in het stadion toen het 6-2 werd en zag hoe spelers als Verdonk, Boggetin etc bovenzich zelf uitstegen en leken op toppers. Ik ben bang dat Feyenoord beste match van het seizoen tot nu zal spelen (ze hebben ook al 2-0 gewonnen van Porto).

26 oktober 2019 om 11:43

Uiteindelijk denk ik wel dat we van Feyenoord zullen winnen, maar het middenveld blijft toch echt een gigantisch groot probleem zowel aanvallend als verdedigend. Ook is Ajax ook (nog) niet in staat om temporiseren of juist het spel versnellen, ik ben bang dat Ten Hag met deze verdediging en middenveld gewoon doorgaat. Hopelijk heeft hij dit na het verlies tegen Chelsean ingezien, want mijn mening had Ajax echt niet hoeven te verliezen. Ja, het var moment en de niet gekregen penalty hadden veel invloed, maar Ajax was daarnaast ook ontzettend slordig. Wat dat betreft zou ik niet weten waarom Feyenoord daar geen gebruik van zou kunnen maken.

winst ajax maar ik voel me genaait als jorgensen en karsdorp nu wel meedoen.dan is dat schandalig..el is belangrijker.

26 oktober 2019 om 09:16

Jorgensen en kunstgras? Rick had stijve spieren. Die spelen zondag 'gewoon'.

Laatste edities in de Arena vielen vaak tegen. Ajax gewoon te sterk en feye kon niet.. zonder uitpubliek.. verwacht morgen ook saaie wedstrijd omdat Ajax ook nog niet op volle toeren draait.. en Feyenoord ..tja.. een gewond dier is ook gevaarlijk.. Ajax zal dit seizoen (gemakzucht) zijn eigen grootste tegenstander zijn

Kieft verdrijft weer. De meeste spelers van Feyenoord zouden absolute topspelers zijn bij Az, Vitesse en Utrecht. Vermeer, Kasdorp, Boghettin, Haps, Toornstra, Tapia, Kockcu, Fer, Larssson en Jorgensson zouden basisspelers zijn bij die clubs. Sensesie, Ie en Sinnestra kan ik nog niet beoordelen ondat ik ze niet vaak heb zien spelen. Andersom meeste van die topspelers van die clubs zouden het ook niet redden bjj Feyenoord met al die druk. Een Ayyoub was uitblinker bij Utrecht samen met Ambrabat. Niets van gekomen, oke Ambrabat kan je betwisten omdat hij geen kansen kreeg op zijn positie.

26 oktober 2019 om 10:30

Misschien beter om AZ even hierbuiten te laten. Ik schat AZ hoger in dan Feyenoord. Die zijn er langs. Merendeel van hun spelers zou een verbetering zijn voor Feyenoord. Plaats Feyenoord gewoon bij Utrecht en Vitesse en je hebt een punt. Top drie is niet méér voor Feyenoord. Top 4 maximaal.

26 oktober 2019 om 11:08

@WouterSL niet overdrijven. Qua keepers is Vermeer op dit moment gewoon beter dan Bizot. Verdediging is Feyenoord ook beter. Met Haps als absolute topspeler. Middenveld is Koopmeiners nu niet beter dan wat er rondloopt bij Feyenoord. Over paar kan het anders zijn. Aanval Idrissie, Stengs en Boadu zouden basisspelers kunnrn zijn bij Feyenood, alleen zijn deze spelers nooit getest op een niveau hoger met meer druk en media aandacht. Larsson was ook goed bij Heerenveen en zou bij AZ waarschijnlijk ook goed doen. Als Jorgensson fit is vs Boadu dan neig ik naar Jorgensson, want heeft meer laten zien. Maar kan ingehaald worden door Boadu. Larsson vs Idrissi ik neig naar Idrissi. Maar of hij dit ook zo zou laten zien bij Feyenoord met vergrootglas geen idee dus. Stengs vs Toornstra/Sinnestra/Narsingh Liikt Stengs tr winnen. Maar nogmaals bij AZ mag alles, fouten maken mag. Hoe zou Stengs doen bij Feyenoord waar ze gewoon kampioen willen worden. Alles winnen. AZ zou super blij zijn als ze 3e worden, 4 of 5e ook zeer tevreden. Bij 6e zouden ze zeggen jammer kan gebeuren. Kijk onrust bij Feyenoord met vertrokken directieleden, fans die maasgebouw binnenstormen, familie van Kasforp die dreigmails krijgt. Nu ze slecgt draaien leedvermaak voor NL. Denk je dat Koopmeiners, Stengs ff lekker ballen in zulke omstandighedem? Boadu en Idrissie lijken me spelers die onverstoorbaar zijn.

26 oktober 2019 om 11:47

Denk dat je Feyenoord en haar spelers echt flink te hoog inschat mrkrillin. Dat het grotere namen bij Feyenoord zijn betekent niet dat ze op dit moment in hun carierre beter zijn dan wat er bij Az rondloopt. De achterhoede van Az is vele malen stabieler dan die van Feyenoord. Alleen Haps zou op dit moment basis komen bij Az. Niet eeuwigdurende wedstrijdfitheid wordende Karsdorp, geen Bottegin, geen ie. Middenveld van Az is echt veel beter om over de voorhoede maar te zwijgen. Denk dat Az alleen Haps en Berghuis echt graag erbij zou willen hebben. Rest van materiaal is zeker niet beter dan Az heeft.

26 oktober 2019 om 12:44

Hoe kan je nou weer beweren dat de verdediging en keeper van Feyenoord veel beter zijn dan die van AZ als Feyenoord 18 tegendoelpunten heeft en AZ 8? Bizar.

26 oktober 2019 om 12:46

@InkeMontana mogelijk schat ik ze te hoog in, maar jij ook met Az. AZ is veel meer een team en heeft een coach die het beste eruit haalt. Een Ijsland bewees ook dat een team zijn belangrijker is dan individuele betere spelers. Koopmeiners is een twijfel, maar wil je hier serieus beweren dat bijb de Wit beter is dan de spelers van Feyenoord en hij daar basisspeler zou zijn?

26 oktober 2019 om 14:23

De Feyenoord verdediging is zo lek als een mandje, zeker niet beter dan de AZ verdediging (achterste linie + keeper). Getuige het aantal tegengoals van beide ploegen in ED + EL.

26 oktober 2019 om 12:41

Hoe verklaar je dan dat Feyenoord elfde staat als zogenaamd die 10 spelers "absolute topspelers" zouden zijn bij teams die veel beter presteren?

26 oktober 2019 om 12:49

@Xyzz simpel, het is geen team en de coach is totaal niet geschikt. Een LvG zou hier meer uit hebben gehaald. Een Co Adriaanse ook. Mogelijk een Fraser ook. 11e staan is ook maar hoe je ernaar kijkt. Verschil met subtop is maar punten op dit moment. Twee overwinningen en ze staan weer veel hoger.

26 oktober 2019 om 13:31

Ongetwijfeld dat Feyenoord met een goede coach wel hoger zou hebben gestaan. Maar als praktisch alle spelers van Feyenoord "absolute topspelers" zouden zijn bij de clubs waar Feyenoord eigenlijk mee zou moeten concurreren dan zou de Feyenoord zelfs zonder coach wel wat hoger moeten staan dan dat ze nu staan. Het gros van de spelers die je noemt heeft al minimaal een jaar niets laten zien. Alleen Berghuis laat af en toe iets van klasse zien, maar hem noemde je niet eens. Je geeft Feyenoord spelers te veel krediet en die van AZ, Vitesse en Utrecht te weinig.

26 oktober 2019 om 13:34

Twee overwinningen zou het beeld kunnen veranderen maar op dit moment staat Feyenoord pas op 3 winstpartijen uit 10 competitiewedstrijden dus lijkt die kans niet heel groot. En met Ajax - Feyenoord op het programma is de kans dat Feyenoord straks 12de staat groter dan dat ze gaan stijgen.

26 oktober 2019 om 14:53

@MrKrillin Feyenoord heeft geen bestuur, geen goede jeugdopleiding, spelen geen KKD voor talent ontwikkeling, geen waarde op het veld. Dingen die AZ wel heeft. AZ is gewoon de komende jaren top 3 en Feyenoord top 4. Als je kijkt naar de waarde van de spelers op het veld is het verschil groter nog dan de stand op de ranglijst. Ik gun Feyenoord alles, maar het is een zinkend schip en de kapitein is al vertrokken. Stuurloos door heel de club heen. Maar fijn voor je dat je het nog zo positief inziet.

In voorgaande (slechte) jaren wist Feyenoord zich in dit soort wedstrijden altijd wel boven zich zelf uit te stijgen. Nu zie ik dat echt niet gebeuren.zowel de kwaliteit als zelfvertrouwen zijn bij Feyenoord nu zo slecht, terwijl Ajax dat van een Europese subtopper heeft. Nee, als Feyenoord met een kleine nederlaag wegkomt hebben ze het nog goed gedaan.

Vorige week hebben we een op papier groot contrast zien spelen op het veld met koploper Ajax en hekkensluiter Rkc. Toch wisten de Waalwijkers kranig weerstand te bieden en slaagden er met zeker in de eerste helft dotten van kansen toch bijna in af te sluiten met een stunt. Is dat ook bij Feyenoord mogelijk? Nee! Theoretisch natuurlijk wel, maar verschil met andere mindere goden is dat behalve een behoorlijke basiskwaliteit duidelijkheid ontbreekt en geen sprake is van aanvullende kwaliteiten bij de spelers zelf. Bij collega-middenmotors FC Twente en FC Groningen bijvoorbeeld gaat ook een hoop mis, maar hun selecties zijn nog wel in zo'n mate opgebouwd dat er een idee achter zit met het oog op het soort spel die teams willen spelen; met name de Tukkers hebben dat een stuk knapper geregeld dan Feyenoord. Hoe haal je het in je hoofd om te denken dat een Ierse dwerg uit het Championship bij gaat dragen aan je kampioensaspiraties? Waarom trek je met Narsingh en Karsdorp wéér een blik wisselvalligheid open, terwijl die gasten nauwelijks fit zijn bovendien? Hoe slecht is die Geertruida wel niet als je Ié en Johnston meent te moeten halen? En had je met 9 miljoen aan inkomsten niet een stuk creatiever kunnen zijn dan een bevriende makelaar plezieren die je met een miskoop van 7 miljoen in de maag splitst? Als je naar de selectie van Feyenoord kijkt ben ik echt verbijsterd dat Feyenoord zelf én een karrevracht aan analisten vindt dat het voor de derde plek kan gaan. Feyenoord staat precies waar het hoort met deze groep en mag al blij zijn als het half zo'n niveau als AZ haalt.

Feyenoord niks te verliezen en Ajax heeft wat recht te zetten . Kan dus een mooie open wedstrijd worden , zeker als Stam er voor kiest om presisie te zetten ….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren