Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek Van Ewijk nu wél dichtbij? Champions League-deelnemer meldt zich

Laatste update:

Milan van Ewijk geniet concrete belangstelling van FC Porto, zo meldt de Leeuwarder Courant woensdag. Sc Heerenveen mikt volgens de oudste dagelijkse krant van Nederland op de hoofdprijs voor de Amsterdamse rechtsback. De 22-jarige Van Ewijk, voor wie Anderlecht en Coventry City zich eerder al hebben gemeld deze zomer, ligt in Friesland nog tot medio 2025 vast. Volgens Transfermarkt is de vleugelverdediger momenteel 6 miljoen euro waard.

Van Ewijk ligt goed in de markt, daar ook Sporting Portugal en FC Augsburg de ontwikkelingen rondom de rechtspoot volgen. Zij behoren echter nog niet tot het groepje clubs dat echt door heeft gepakt voor de diensten van Van Ewijk. Duidelijk is in ieder geval dat Heerenveen de achtvoudig jeugdinternational van Jong Oranje niet zomaar laat gaan. Journalist Sander de Vries rept over ‘de hoofdprijs’, maar noemt daarbij geen bedrag. Van Ewijk zelf zou graag de volgende stap in zijn carrière zetten.

Waar werd verwacht dat Van Ewijk na het jeugd-EK snel zou vertrekken bij Heerenveen, is de verdediger nog altijd contractspeler in het Abe Lenstra Stadion. Met Porto, dat in het afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde in Portugal, kan hij voor het eerst in zijn carrière de Champions League ingaan. In Estádio do Dragão zou Van Ewijk moeten gaan concurreren met João Mário, Rodrigo Conceição en Carraça.

In de zoektocht naar een opvolger van Van Ewijk viel eerder de naam van rechtsback Denzel Hall, die mag vertrekken bij Feyenoord. De Rotterdammer traint momenteel mee met het beloftenelftal van de regerend landskampioen, in afwachting van een nieuwe club. Of dat Heerenveen wordt, zal nog moeten blijken. Bij Feyenoord ligt Hall namelijk nog tot medio 2024 vast, waardoor het mogelijk is dat de Rotterdammers enkele tonnen verwachten voor de vleugelverdediger. Heerenveen heeft met Zweed Hussein Ali momenteel slechts een back-up voor Van Ewijk achter de hand.

Is Van Ewijk goed genoeg voor FC Porto?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt dit het volgende talent dat over het hoofd wordt gezien door de Nederlandse top?

19 juli 2023 om 15:55

Volgens mij niet hoor. PSV had al interesse in hem en die lijken nu gewoon voor Mwene, Sambo en Teze te gaan als opties.

Sambo of Ewijk is om het even. Ewijk is sneller, Sambo is defensief sterker...

Ajax kan hem niet kopen als een Sanchez niet weg gaat (althans, dan heb je 3 backs daar)...

Feyenoord heeft met Geertruida en Pedersen al 2 goede opties, al ben ik niet kapot van Pedersen..

De rest kan hem niet betalen.

19 juli 2023 om 16:01

Ja eigenlijk had Ajax hem moeten kopen ipv Sanchez. Maar goed, een koe in de kont kijken is makkelijk praten.

19 juli 2023 om 16:03



Feyenoord zou hem wel moeten halen.

Tauner is een prima speler, maar zou m.i. beter Geertruida daar plaatsen (sneller, vooral handig in de CL en aanname dat hij niet verkocht wordt) en op rechts dan deze speler.

Feyenoord zou defensie heel sterk hebben

Bijlow
Ewijk Geertruida Hancko Hartjes

Sterkste linie in Nl

Bij Ajax zou hij moeten concurreren met Rensch. Rensch is jonger en niet minder.

19 juli 2023 om 16:12

Waarom zou Feyenoord hem moeten halen? Zolang en wanneer Trauner fit is zal hij altijd spelen, wat in mijn ogen terecht is en dan zal Geertuida op RB staan en hiernaast heb je nog Beelen en Kasanwirjo.
Daarnaast vind ik Van Ewijk in verdedigend opzicht nog slechter als Pedersen wat al redelijk knap is. Volgens mij heeft iedereen een Dumfires scenario in gedachten maar dat wil niet altijd zo lopen natuurlijk.
Als ik Van Ewijk was zou ik elke stap naar het buitenland pakken die je kan pakken want buiten zijn snelheid en felheid vind ik het maar weinig eerlijk gezegd.

Daarnaast, wie zijn Elswijk en Hartjes in jou verdediging? Haha

19 juli 2023 om 16:39

Hartjes linksback? Dat moet waarschijnlijk Hartman zijn, maar ik zou de komst van Van Ewijk zeker toejuichen.

19 juli 2023 om 17:34

Van Ewijk is qua stats ook niks beter dan Pedersen. Daarnaast de vraag of hij aan zou haken

19 juli 2023 om 17:39

Als Rensch niet minder is dan Van Ewijk dan is Pedersen 10 klasses beter.

19 juli 2023 om 15:56

Volgens mij heeft iedereen genoeg rechtsbacks toch? Ajax heeft de middelen om hem al vast te leggen, maar zekerheid dat die andere 2 prutsers weggaan heb je niet.

19 juli 2023 om 16:15

Gaat niet om de kwantiteit toch, maar om de kwaliteit? Van Ewijk zou met gemak de concurrentiestrijd met Rensch aan gaan, zodat je Sanchez kan verhuren of verkopen.

19 juli 2023 om 16:04

Hij zal ongetwijfeld op lijstjes staan.
Maar volgens mij is bij alle clubs die positie dubbel bezet. Nou kun je met name bij PSV en Ajax twisten over de kwaliteit, maar die willen beiden denk ik eerst een van de spelers die er al is verkopen voordat ze een nieuwe rechts back halen.

19 juli 2023 om 16:47

Hang ervan af hè
Speler niet altijd in staat zijn om nog paar stappen extra te zetten. Sommigen lukt dat (Dumfries) sommigen niet (Pierie) sommigen zijn wat grillig..
Hij heeft wel potentie nog maar zal geen enorme stappen maken, tenzij hij continue goed gebruikt wordt en dus niet alleen verdedigend

FC Porto zou een hele mooie stap zijn. Europees voetbal, bovenin meedraaien in Portugal, al vind ik dat de laatste tijd een Benfica en Sporting toch wel wat sterkere elftallen hebben. Porto is wat af aan het zwakken in mijn ogen, maar goed.

Alsnog een ideale vervolgstap (één van de drie grote in Portugal).

19 juli 2023 om 16:06

Porto kampt met financiële problemen vanwege de coronacrisis en veel spelers die transfervrij zijn weggegaan. De president is inmiddels 85 en is niet meer zo scherp als vroeger.

19 juli 2023 om 16:22

Pinto da Costa en Jorge Mendes hebben de afgelopen jaren veel schimmige transfers bekonkeld. Waarbij grote bedragen in hun zakken terecht zijn gekomen, die eigenlijk naar de clubkas hadden moeten vloeien.
Hopelijk wordt Villas-Boas de nieuwe president, en kan hij orde op zaken stellen bij Porto om de teloorgang van deze mooie club een halt toe te roepen!

19 juli 2023 om 16:48

Dat Costa zelf wat van de transfer ontvangt, durf ik niet te zeggen maar dat Mendes zelf van de transfersom kreeg was toentertijd zeker niet schimmig maar volledig legaal. Mendes’ bedrijf kocht samen met Porto en Benfica spelers in zodat het bedrijf ook later een deel zou krijgen. Dit zorgde voor minder risico’s voor de clubs die vroeger echt torenhoge schulden hadden. Het was echt een win-win situatie.

19 juli 2023 om 16:08

Toch heeft Porto 'gewoon' weer overwinterd, nipt uitgeschakeld door de finalist en tot de laatste speeldag meegedaan om de titel met een erg sterk Benfica. Het is qua namen niet meer het Porto wat het was maar ik schat ze toch nog wel flink hoger in dan Sporting hoor.

19 juli 2023 om 16:39

Hmm, dan is at mijn gevoel alleen.

Maar qua talentvolle spelers komt er in mijn ogen meer uit Sporting dan Porto de laaste jaren.

Nu ook zo;n Ugarte, Ignacio, Edwards etc...




Nederland heeft straks verdedigers die spelen bij Ajax, Feyenoord, FC Porto, Tottenham, Newcastle, Liverpool, Brighton, Internazionale, Bayer 04 Leverkusen, Atatanta,arsenal, Bayern Munchen, City en Chelsea etc



19 juli 2023 om 16:03

Ik heb geen idee wat de betekenis is van deze comment

19 juli 2023 om 16:06

Ik wel Inke, me jonge probeert te zeggen dat NL goed voorzien is van verdedigers. En de clubs die hij noemt zijn toch (sub) top. Hopelijk kan koeman oranje laten werken. Anders wordt het tijd voor mij als bondscoach.

19 juli 2023 om 16:21

Inderdaad verdediging met Dumfries-De Ligt-Van Dijk-Ake is gewoon wereldtop met zelfs op de bank een paar wereldtoppers of minimaal subtop.

Middenveld straks met Reijnders (AC Milan), Frenkie (FC Barcelona) en Xavi (RB Leipzig) is ook minimaal subtop. Aanval met Malen (dortmund) , Depay (atletico Madrid) en Gakpo (liverpool) zou ik ook niet lager schatten dan subtop, Met dit elftal moet je gewoon makkelijk bij de beste 6 van de wereld horen #koemanout

19 juli 2023 om 16:04

Bayern München en Manchester City denk dat je de 2 beste op dit moment vergeet.

19 juli 2023 om 16:04

Als je aanval geen deuk in een pakje boter kan schoppen heb je vrij weinig aan al die verdedigers.

19 juli 2023 om 16:08

De sleutel tot het Europees en wereldkampioenschap is met deze selectie dan ook Mourinho. Die kan wel uit de voeten met een selectie waar je het beste 7-2-1 of zo mee kan spelen.

Ik gun hem zeker een mooie stap. Maar als hij blijft is dat ook mooi. Hij heeft nog 2 jaar op zijn contract, kan volgend jaar ook nog verkocht worden en dit jaar Heerenveen nog helpen met een goede eindklassering.

Ik snap niet dat az-feyenoord-psv-ajax dezespeler niet eerder hebben opgepikt want hij was betaalbaar. Inmiddels niet meer.

19 juli 2023 om 16:16

Ik ook niet op basis van de samenvattingen die ik door het seizoen zie. Maar als ik hem dan een hele wedstrijd tegen Feyenoord zie spelen vind ik het prima dat we hem niet oppikken. Ook in jong oranje vond ik hem niet denderend. Door zijn snelheid heeft hij veel potentie, maar heb de indruk dat je hem ook nog heel veel moet leren.

19 juli 2023 om 16:40

Psv heeft het afgelopen seizoen niet aangedurfd. Terwijl iedereen ervan uitging dat hij zou komen. maar als ik dan teze zie spelen denk ik man man hij had echt wat toegevoegd.

19 juli 2023 om 18:24

Jong oranje zat hij vaak bank voor rensch.

Ajax moet hier toch gewoon voor gaan? Nederlandse jongen, niet al te duur en er zit nog veel rek in. Kan je Sanchez mooi verpatsen, hij gaat namelijk nooit het gewenst niveau halen.

19 juli 2023 om 16:48

Sanchez wel verkopen, maar niet Van Ewijk als vervanger. Vind hem tekort komen zowel verdedigend als in het positiespel. Is vooral heel snel. Of gewoon een goede back halen of maar gewoon niet.

19 juli 2023 om 17:20

Hij kan heel hard rennen en zn instelling is ook goed en hij is fit. Dat camoufleert een hoop onvermogen. Maar hja dat geldt ook voor dumfries.

Dit zie ik gebeuren. Al veel gelezen over dat Heerenveen Rodrigo Conceicao als opvolger wil. Hem plus 4.5 miljoen lijkt me een mooie einddeal.

Mocht Geertruida nog vertrekken naar Leipzig dan lijkt het mij een goed idee om Van Ewijk over te nemen en nog een goede centrale verdediger om te concurreren met Hancko, Beelen en Trauner.

Feyenoord heeft al twee RB's. Maar als Pedersen voor mooi bedrag verkocht kan worden, kun je hem halen.

En ja hoor, voor Ajax weer niet goed genoeg. Lekker bezig als je moet bouwen op Rensch en Sanchez

19 juli 2023 om 18:08

Van Ewijk is niet eens beter. Geen idee of je wedstrijden van hem hebt gezien.

19 juli 2023 om 23:27

Zeker wel beter dan Rensch en Sanchez. Met zijn snelheid en power kan hij echt veel meer bijdragen. Al vind ik hem niet van de kwaliteit waar Ajax naar moet streven.

19 juli 2023 om 23:49

Niet op de manier waarop Ajax speelt, dan heb je daar een stuk minder aan. Rensch is in ieder geval nog prima in het positiespel.

20 juli 2023 om 15:47

Van Ewijk heeft meer power, maar Rensch is technisch een stuk beter, waar je voorkeur dan naar uit gaar wordt vaak bepaald door je club voorkeur.

Ik heb ook vraagtekens of Rensch ooit een dragende speler gaat worden voor Ajax, maar we mogen wel een keer mee nemen in de discussie dat Rensch, ondanks dat hij al even mee loopt, 2 en een half jaar jonger is dan van Ewijk en pas 20 is (Van Ewijk wordt is september 23).

Als je twee jaar terug gaat op dit forum gingen veel Ajacieden er van uit dat hij Mazraoui, die terug kwam van een blessure, uit de basis zou houden, hij zat op dat moment ook niet helemaal voor niets bij het Nederlands elftal. Of hij toen boven zichzelf uitsteeg in ploeg die prima draaide en uiteindelijk gewoon het niveau niet heeft of dat hij na dat jaar een (enorme) dip heeft gekregen maar zijn potentie die hij toen leek te hebben alsnog waar kan maken zullen we in het komende jaar, of 2 jaar gaan zien.

zoals ik zij, ik heb ook mijn twijfels. Maar voor we hem gaan afschrijven mogen we best even kijken waar andere spelers, zoals van Ewijk, stonden op hun 20ste.

20 juli 2023 om 16:17

Klopt, snap dan ook niet waarom mensen hem zo snel willen afschrijven. Alles wat er voor vorig seizoen is gebeurd lijkt vergeten.

Wauw meteen doen man! Porto prachtige club, Van Heerenveen naar FC Porto wie had dat gedacht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren