Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen bevestigt vertrek Van Ewijk en identificeert opvolger bij Feyenoord

Laatste update:

Milan van Ewijk verruilt sc Heerenveen definitief voor Coventry City. Dat meldt de Friese club via de officiële kanalen. De transfer hing al in de lucht, daar onder meer De Telegraaf en Voetbal International er eerder op donderdag over berichtten. Naar verluidt betaalt Coventry vier miljoen euro voor Van Ewijk, die in Engeland tot medio 2027 tekent. Daarnaast heeft Heerenveen een doorverkooppercentage van 25 procent weten te bedingen.

De clubs waren het op hoofdlijnen al met elkaar eens over de transfersom. De rechtsback, die tot medio 2025 vastlag in het Abe Lenstra Stadion, moest alleen zelf nog tot een persoonlijk akkoord zien te komen. Dat is nu dus gelukt. Met de transfer troeft de club van voormalig Feyenoorder Gustavo Hamer flink wat clubs af. Anderlecht, FC Porto, Sporting Portugal en FC Augsburg toonden ook interesse, maar het is dus Coventry City dat aan het langste eind trekt.

Van Ewijk wilde hoe dan ook een stap hogerop maken na een goed seizoen afgelopen jaargang. De vleugelverdediger maakte zes doelpunten en gaf één assist. Zelf wilde de jeugdinternational dolgraag een transfer naar de traditionele topdrie in Nederland maken. PSV werd veelvuldig genoemd als volgende bestemming, maar heel concreet werd dat nooit. Van Ewijk heeft zijn gewenste transfer nu dus alsnog te pakken. De verdediger, die twee jaar geleden overkwam van ADO Den Haag, kwam in Friese dienst tot 78 officiële duels (7 goals, 4 assists).

Denzel Hall
De opvolger van Van Ewijk bij Heerenveen lijkt inmiddels ook al bekend: Denzel Hall. De 22-jarige vleugelverdediger van Feyenoord, die nog tot medio 2024 vastligt in De Kuip, heeft volgens Voetbal International al een akkoord bereikt met Heerenveen. Daardoor is het nu aan beide clubs is om eruit te komen. Dat lijkt geen probleem te worden: eerder deze maand wist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad al te melden dat er voor Hall geen toekomst meer is bij Feyenoord. Afgelopen seizoen werd de verdediger uitgeleend aan ADO Den Haag.

Heerenveen had Hall al langer in het vizier, maar Fortuna leek er met hem vandoor te gaan. Woensdag meldde Voetbal International zelfs nog dat de Limburgse club en Feyenoord een akkoord naderden: er zat nog maar een klein gat tussen het bod van Fortuna en de vraagprijs van de landskampioen. Nu lijkt Heerenveen de strijd om Hall dus alsnog te gaan winnen. Dat heeft ermee te maken dat er meer mogelijk is bij Heerenveen nu Van Ewijk is vertrokken. De club is daardoor min of meer gedwongen om zich te versterken met een nieuwe rechtsback. Dat lijkt dus Hall te worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar droomde ik als kleine jonge ook altijd van, spelen voor Coventry City FC.
In het prachtige en zonovergoten Coventry.

27 juli 2023 om 22:39

Hij waarschijnlijk ook, hij heeft hiervoor Barcelona en Bayern afgezegd.

27 juli 2023 om 22:46

@MOB031 - Waarschijnlijk droomde jij als kleine jongen wel van het salaris wat hij daar gaat verdienen. 😉

27 juli 2023 om 22:48

Mag toch hopen dat je als kleine jongen niet bezig was met dromen over een bepaald salaris.

28 juli 2023 om 03:07

2jaartjes in een volle Kuip, Arena, Philips Stadion Europese ervaring op doen,
maar die lagen allemaal te slapen... Net als bij Virgil.

28 juli 2023 om 12:19

Wie zegt dat v Ewijk bij de top 3 gelijk basis zou staan? Had de gok ook genomen hoor, maar het is ook weer geen speler die er direct staat.

27 juli 2023 om 22:49

Voetballen in Engeland is voor veel voetballers een droom. En dan ook nog in de een na hoogste divisies waar grote stadions zijn die flink vol zitten. Het kan slechter..

27 juli 2023 om 23:09

Coventry is trouwens een redelijk grote club geweest z on 15 jaren geleden. Waarschijnlijk voor jouw tijd

28 juli 2023 om 00:04

Coventry city is een prachtige grote club in een enorm stadion. Altijd een interessante voor FM.

28 juli 2023 om 01:02

Ik droomde voor spelen voor AZ, in de alkmaarderhout. Dus wie weet

Tja, voor backs is het lastiger om hoge bedragen te krijgen dan voor een i.e. een spits. Jammer dat er geen betere deal kon worden bedongen. Snel schakelen om die spits binnen te halen waar Heerenveen al een tijdje mee bezig is.
Deze lage transfersom is echt wel een beetje balen.



Klopt had hem net al gesproken. Hij wou wel KFC komen brengen, maar helaas ging de transfer zo rap dat hij geen tijd meer had.

Heb het te doen met de Heerenveen supporter als Denzel Hall daadwerkelijk is geïdentificeerd als opvolger. Die jongen kwam al te kort voor het slechtste ADO in tijden, zou me benieuwen als hij in Heerenveen wel een succesnummer wordt.

27 juli 2023 om 23:57

We hebben ook nog Hussein Ali. Heb niet het idee dat die superslecht is dus dan is er in elk geval concurrentie. Belangrijker vind ik nu een spits en een goede vleugelaanvaller. En wellicht een linksback

28 juli 2023 om 09:34

Ali was in alle wedstrijden tot nog toe niks minder als van ewijk. Dus dat word de vervanger mag ik aannemen.

Misschien raar maar vraag me nu echt af heeft psv nou echt liggen slapen ?
want voor zo klein bedrag had je het toch een kans moeten geven wat vinden jullie ?

27 juli 2023 om 23:17

Hoezo psv? Ajax kan ook een nieuwe rechtsback gebruiken, alhoewel die er vooralsnog 2 hebben lopen. Maar nee, ik denk niet dat ze hebben zitten slapen. Ik denk dat een NL club meer had moeten betalen dan 4mln en niet weg zou komen met een doorverkooppercentage. Als hij het in Engeland een beetje goed wordt daar al snel grof betaald onderling. En ook al is Coventry toch een mooie club voor hem, het zegt ook wel wat dat er niet bijzonder veel interesse was vanuit hogere divisies. Zo goed vind ik hem ook niet.

Hadden we hem niet kunnen ruilen met Hall? Zou zoveel liever deze jongen zien dan Pedersen en kon Luts lekker centraal blijven spelen.

Voor vier miljoen had ik de gok wel gewaagd, kregen ze Hall er gratis voor terug ook nog, iedereen blij.

28 juli 2023 om 08:00

Ik moet het nog maar zien met van Ewijk een stap hoger. Pedersen is aanvallend zeker niet de beste, maar is in elk geval een zeer solide optie.

Haha is ook wel een verschil. Van Sporting, Feyenoord en PSV naar Coventry City. De spits Gyökeres van Coventry City heeft wel de overstap gemaakt naar Sporting, dus misschien lag daar de verwarring?

Hier staat de Nederlandse top echt te slapen. Relatief goedkoop een basisspeler voor de rechtsback laten lopen.

27 juli 2023 om 23:17

Ik zie Ajax, PSV en Feyenoord geen 25% doorverkooppercentage opnemen. Anders waren ze sowieso 9-10 miljoen kwijt. PSV zie ik dat niet spenderen en Ajax en Feyenoord eerlijk gezegd ook niet.

27 juli 2023 om 23:33

Och, lijkt me niet gek. 5mln in een keer kan ook natuurlijk. Ben je ook klaar.
Maar goed, niet iemand die de top gaat halen dus waar maakt men zich druk om

27 juli 2023 om 23:39

Het is naar mijn mening wel een passende stap overigens hoor. Milan van Ewijk staat bekend om zijn snelheid en fysieke spel, allebei on point. Bij Coventry City en veel andere Championship clubs spelen ze met wingbacks. Nou gaat hij het verdedigende stukje in Engeland op de tweede niveau op een iets lagere niveau bijleren.

Denk dat dit met een droomtransfer naar de PL of Bundesliga wel een flinke topper kan worden. Kiest heel voorzichtig zijn stappen.

Coventry was in ieder geval wakker. Onbegrijpelijk dat de top 3 hem laat gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren