Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verliezend Frankrijk wordt voor rust volledig overklast; Kroatië naar Final Four

Laatste update:

Frankrijk is zondagavond ontsnapt aan degradatie uit de A-divisie van de Nations League. Op bezoek bij Denemarken ging de ploeg van bondscoach Didier Deschamps met 2-0 onderuit. Tegelijkertijd verloor concurrent Oostenrijk met 1-3 van Kroatië, waardoor les Bleus hun plek in de A-divisie konden behouden. De Oostenrijkers (vier punten) eindigen als vierde in de Groep 1, terwijl Frankrijk vijf punten verzamelde. Kroatië (dertien punten) gaat naar de Final Four en houdt de Denen (twaalf) net achter zich.

Denemarken - Frankrijk 2-0
De Fransen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd en kregen in de zevende speelminuut al de eerste kans op de openingstreffer. Kylian Mbappé had een vrije schietkans, maar zijn van richting veranderde poging ging rakelings naast. Vanaf de twintigste speelminuut begon Denemarken de lakens uit te delen. Christian Eriksen bezorgde Aurélien Tchouameni en Eduardo Camavinga een loodzware avond, terwijl ook Thomas Delaney en Andreas Skov Olsen absolute uitblinkers waren. De Deense aanvalslust werd in de 34ste minuut beloond met een doelpunt.

Mikkel Damsgaard bezorgde een perfecte voorzet bij Kasper Dolberg, die bij de tweede paal de 1-0 binnen kon glijden. Vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Thomas Delaney fungeerde als aangever voor Skov Olsen, die van binnen het zestienmetergebied met een laag schot de linkerhoek vond: 2-0. In het tweede bedrijf kwam Frankrijk beter in de wedstrijd en kreeg men via onder meer Antoine Griezmann en Mbappé enkele mogelijkheden, maar een nederlaag bleek onafwendbaar. De solide Deense defensie hield, mede door het gebrek aan creativiteit bij de Fransen, eenvoudigerwijs stand.

Oostenrijk - Kroatië 1-3
Het thuisland begon zwak aan de wedstrijd en kwam nog voor het verstrijken van de zesde speelminuut op achterstand. Op aangeven van Nikola Vlasic zette Luka Modric Kroatië op 0-1. Oostenrijk herstelde zich snel en kwam enkele minuten later op gelijke hoogte dankzij een rake kopbal van Christoph Baumgartner. De teams hielden elkaar vervolgens een uur lang in evenwicht, maar het Oostenrijkse verzet knakte in twintig minuten voor tijd. Marko Livaja zorgde na een fraaie pass van Perisic voor de 1-2, waarna Lovro Majer enkele minuten later voor de beslissing zorgde: 1-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De europese toplanden hebben het allemaal niet he? Belgie, spanje, frankrijk en duitsland gaan niet zo lekker en dan heb je als klap op de vuurpijl turkije die verliest van de faeroer. Liggen er dan toch kansen voor nederland op dit wk?

25 september 2022 om 22:48

Helaas zegt dat in de praktijk vaak niet zoveel. Zult zien dat ze er op het WK ineens staan.

25 september 2022 om 22:48

Gelukkig maar want Turkije was een hele gevaarlijke outsider op het WK.

25 september 2022 om 22:49

Tuurlijk liggen er kansen voor Nederland. Prima team overall, wereldse achterhoede. perfect voor een 5-3-2 systeem wat gewoon een vrij stabiel systeem is. Louis van Gaal als bondscoach.

Poule waar ze eerste horen te worden gevolgd door waarschijnlijk Iran, anders USA of Wales (ervanuitgaande dat Engeland haar plicht doet). Daarna al de kwartfinales in met een prima team.

Favoriet zijn ze zeker niet, maar kanshebber absoluut

25 september 2022 om 22:49

Natuurlijk niet. Duitsland en Frankrijk staan er straks gewoon.

26 september 2022 om 05:11

Frankrijk heeft natuurlijk wel vaker gehad dat ze het ene jaar het WK winnen en 4 jaar later in de poulefase worden uitgeschakeld. Goeie spelers, maar geen team

25 september 2022 om 22:50

Eerst de poulefase winnen, wat NL verplicht is (geen excuses) . Dan verder kijken, echt een favoriet is er nog niet aan te wijzen

25 september 2022 om 22:50

Nederland, Engeland en Portugal zijn gewoon de beste teams van Europa.

25 september 2022 om 23:09

Engeland, datzelfde Engeland die laatste geworden in de Nations League? Bedoel je dat land?

25 september 2022 om 23:17

Engeland zat toch in de finale van de afgelopen EK?

25 september 2022 om 23:42

Haha Engeland heeft maar liefst 1 (!) Doelpunt gemaakt in deze editie van de Nations League

26 september 2022 om 00:06

Ja en hoe hebben ze die bereikt?

25 september 2022 om 22:52

Sinds wanneer is Turkije een Europees topland?

Qua Europese teams misschien wel kansen voor Nederland, maar Brazilië zie ik wel als titelkandidaat nummer 1 voor het WK. Overal zo sterk en ook in de voorbereiding.

25 september 2022 om 22:59

Die kans is er zeker.. Het oogt allemaal heel erg solide, met name achterin! En met een voorhoede die altijd wel een goal weet te maken.. 2 wedstrijden, 0 goals tegen niet de minste landen os gewoon dikke prima. Ben erg benieuwd wanneer het om de knikkers gaat hoe het dan gaat lopen.. Alles is mogelijk met dit team

25 september 2022 om 23:22

Haha Turkije Europees topland. In welke film leef jij

26 september 2022 om 00:00

Dat zijn ze wel waarom niet?

26 september 2022 om 03:14

Sinds 2015 heeft Ned 1x weten te winnen tegen TR tegen 2x winst en gelijkspel .Het was wel degelijk n europees topland dat t nu wat minder is dat is zeker t geval.

25 september 2022 om 23:25

Helaas doen er niet alleen Europese teams mee aan een WK. Daarnaast zijn Duitsers echte toernooispelers en zullen die andere landen ook niet alles gegeven hebben in de nations league

26 september 2022 om 07:13

Zo erg echte toernooispelers dat ze het vorige wk er in de eerste ronde uit gingen idd

26 september 2022 om 10:04

Als je Duitsers geen toernooi spelers vindt, kun je beter een andere sport gaan volgen. Of je hebt de afgelopen 50 jaar onder een steen geleefd, dat kan natuurlijk ook.

26 september 2022 om 08:37

Duitsland zal gewoon gaan leveren tijdens het wk. Die zullen er staan zoals altijd. Daarnaast is denk ik Brazilië topfavoriet. De bookies zullen het ons vast gaan vertellen.

26 september 2022 om 11:50

Zoals altijd? 2018 in de poule eruit.. 2021 in de eerste knock-outzz

26 september 2022 om 10:05

Ik denk eerder dat de Nations League bij de toplanden gewoon niet zo leeft, echt wel dat een Duitsland en Frankrijk er straks bij het WK wel weer staan.

Engeland is daarentegen een ander verhaal. Hebben bij het WK 2018 veel mazzel met de loting gehad waarbij zij hun wedstrijden tegen oppositie van niveau gewoon verloren (België en Kroatië), en het EK 2020 was voor de Engelsen een veredeld thuistoernooi waarin zij veel minder hebben hoeven reizen dan de meeste concurrentie.

Dat alles heeft toch enigszins verbloemd dat het bij de Engelsen allemaal zeker verdedigend gezien ook weer niet zoveel voorstelt. Vandaar Southgate's behoudende tactiek waarin zelfs Harry Maguire nog een degelijke verdediger lijkt, want gaat Engeland aanvallend voetbal spelen, worden ze op de counter overklast.

26 september 2022 om 11:49

Als Spanje en België toplanden zijn dan is Nederland dat ook..

Er is geen 1 land dat kan overtuigen. Allemaal matige prestaties, de top ligt heel dicht bij elkaar. Een echte top favoriet is er daarom ook niet voor dit WK. Als ik iemand moet aanwijzen als top favoriet is dat Brazilië, spelen erg goed en Neymar is in topvorm. België is geen top favoriet ook al zeggen de Belgen zelf wel dat ze tol favoriet zijn, die zullen wel een wafel teveel hebben gegeten. Nederland kan best tot de halve finales komen. Van Gaal laat het goed draaien bij NL met een goeie spirit. Erg knappe prestatie van Van Gaal.

25 september 2022 om 22:49

Ik vind Brazilie toch echt de top favoriet voor het komende Wk.

25 september 2022 om 22:51

Brazilië 1, dan Argentinië, dan de Europese top.

Zelf verwacht ik vrij weinig van Frankrijk (goede selectie maar zoals wel vaker totaal geen team-chemistry naar mijn gevoel, al zal je zien dat ze in november ineens de beste maten van elkaar zijn en ik er ver naast zit...)

Portugal en Denemarken hoop ik op, maar vind ik hooguit outsiders.

25 september 2022 om 23:06

Verwacht wel dat Frankrijk uit de Poule komt en dan komen ze of tegen Argentinië of tegen Mexico of Polen, en ondanks dat ze niet top zijn op dit moment kan 1 wedstrijd alles om gooien, ondanks dat hoop ik persoonlijk dat Argentinië tegen Frankrijk komt in de 2e ronde ondanks dat het dan 50/50 is

25 september 2022 om 23:25

Ik heb zelf Frankrijk 3 omdat de rest van de poule net niet sterk genoeg is om de WK-curse vol te houden, maar als ze niet overleven verbaast het me ook absoluut niet.

Denemarken 1e. Daarna Denemarken-Mexico, prachtige affiche als dat zou kloppen.

Polen verwacht ik verder overigens ook helemaal niets van. 0 punten uit hun poule. Zwaar overschat elftal vind ik het (maar als ze winnen van Saudia is dat opzich ook niet heel raar, dus 3e met 3 kan ook best)

25 september 2022 om 23:03

Sorry hoor, maar wij Belgen roepen net dat we op het WK geen bal kunnen gaan doen.
Het elftal is op zijn retour en met enkel een De Bruyne en een Courtois als echte wereldtoppers ga je het echt niet redden. Ik verwacht dat ze zelfs in de groepsfase al moeilijkheden gaan hebben en tegen de eerste 'moeilijkere' tegenstander liggen ze eruit.

Die opmerking die je dus geeft, slaat wel nergens op vind ik. Welke Belgen zeggen dat dan? Een handjevol? Je hebt altijd van die malloten maar ik verzeker je dat 75% maar al te goed beseft dat het niets wordt.

Ik zie Brazilie trouwens samen met Argentinie als favorieten. Al denk ik dat Frankrijk er ook wel zal staan wanneer het om de knikkers gaat.

25 september 2022 om 23:05

Niet op ingaan. Heeft schijnbaar een of ander complex. En dan verzint hij maar dingen.

25 september 2022 om 23:07

Ben het volledig met je eens en de poule waar ze in zitten kan het zomaar zijn dat ze er in de poule al uitvliegen.

25 september 2022 om 23:11

Heb toch verschillende Belgen horen zeggen dat ze absoluut top favoriet zijn. Maar goed maakt ook niet uit. Brazilië is in mijn ogen ook favoriet, maar laatste paar WK's hoorde ze ook bij de favorieten maar chokten ze de hele tijd.

25 september 2022 om 23:18

Wel weer een paar mooie talenten, zoals die Onana. België kan gewoon weer gaan bouwen aan een nieuw top team. Nederland gewoon erg solide op dit moment, leunend op een ijzersterke verdediging en dan de diverse mogelijkheden op het middenveld en aanval zijn ze zeker outsider voor de titel.

25 september 2022 om 23:23

Een combinatie elftal tussen de twee landen zou op dit moment eigenlijk ideaal zijn. Nederland mist een topkeeper en die heeft België wel. België mist een sterke achterlijn en die heeft Nederland dan weer.
Van het middenveld zou je nog wat leuks kunnen maken met Frenkie en KDB en dan heb je vooraan ook wat meer opties. Want beide landen vind ik vooraan dat tikkeltje extra's missen.

26 september 2022 om 01:55

Gelukkig is dat niet het geval. Jullie verdienen veel beter. België is een prachtland met veel mooier volk.

26 september 2022 om 07:54

Nederlanders denken dat ze met een matige selectie kampioen kunnen worden en de Belgen zijn ongeveer het tegenovergestelde, zelfs met een echte topselectie gaan ze voor een plek in de halve finale. Een beetje gechargeerd.
Met deze selectie zijn er dus echt weinig belgen die België een topfavoriet vinden.

26 september 2022 om 11:53

Ja waarom zou je meedoen aan het WK en niet denken dat je kan winnen? Sorry hoor maar dan moet je lekker thuis blijven. Het blijft een moment-opname en een toernooi. Ik kijk altijd met de instelling dat Nederland gaat winnen..

25 september 2022 om 23:19

Vind Portugal eigenlijk best prima spelen de laatste tijd.

26 september 2022 om 00:07

Ik denk niet dat de Belgen denken dat ze topfavoriet zijn

26 september 2022 om 00:29

Welke Belgen roepen dat? Zowel de pers daar als de fans beseffen echt wel dat het beste er wel vanaf is.

Natuurlijk hebben ze nog altijd veel kwaliteit in hun team rondlopen. Maar je ziet dat ze vooral verdedigend behoorlijk zijn verzwakt. Hun poule is ook zwaarder dan die van Oranje, met Kroatië en Marokko.

26 september 2022 om 00:31

Argentinie wat mij betreft nog meer favoriet dan Brazilie. Spelen al ruim 2 jaar uitstekend voetbal en de selectie is complementair aan elkaar. Hele goede balans. Brazilie idemdito en het lijkt erop dat Neymar weer echt in vorm is. Hij heeft dit keer ook een ontketende wereldtopper naast zich met Vinicius. De laatste jaren was het echt enkel Neymar op wie men alle hoop vestigde. Dit kan in Neymar’ voordeel werken.

Portugal zie ik als gevaarlijkste outsider. Frankrijk vind ik al sinds het WK van 2018 maar matig. Misschien de breedste selectie van iedereen, het spel is niet om aan te zien. En toch werden ze wereldkampioen, dus ik vlak ze zeker niet uit.

Zo zie je maar weer dat Denenmarken een van de outsiders is komend Wk, Denk dat Argentinië niet blij zal zijn met de nummer 2 uit de poule van Frankrijk. Of het wordt Frankrijk of dit Denenmarken. Weet niet zo goed hoe ik Tunesie moet inschatten, maar Frankrijk moet wel uit een ander vaatje gaan tappen zodra het Wk om de hoek is.

25 september 2022 om 22:50

Tunesië is niet zo geweldig. Kunnen prima voetballen en lieten dat afgelopen WK ook zien, maar niet goed genoeg om echte topteams aan de kant te zetten. Ze hebben ook weinig echt individuele kwaliteit om op te vertrouwen als het team net niet goed genoeg is.

26 september 2022 om 00:24

Denemarken was dan weer dramatisch tegen Kroatië. Ik zie denemarken zeker niet als outsider.

26 september 2022 om 00:39

In de Nations League heeft elk land wel eens een misdag. Kan gebeuren. Vorig EK sterk, vorige Kwalificaties EK sterk, deze kwalificaties WK sterk. Als het moest, stonden ze er de laatste 5 jaar.
2018 uitgeschakeld op penalties tegen Kroatië in een pot waar ze sterker waren. Zo dramatisch is het allemaal niet opeens na 1 slechte avond laat in Zagreb

26 september 2022 om 08:32

Dit punt haalde ik gisteren ook aan. Denemarken is echt een team. Lastig te bespelen en ze staan heel goed gedisciplineerd en vanuit eigen kracht te spelen. Best al een tijdje ook. Kunnen zo tot de halve finale reiken.

Bonden willen niet voor onrust zorgen vlak voor een wk maar het is toch bijna niet te vermijden dat deschamps en southgate eruit moeten

Deschamps moet er zo snel mogelijk uit. Wat een slechte voetbal speelt hij zeg breng Zidane gewoon en mbappe speelde weer eens dramatisch. Hij is geen speler die zijn team of land kan dragen.

25 september 2022 om 23:03

Schandalig slechte bondscoach idd. Heb Frankrijk met dit materiaal nog niet 1x echt goed zien spelen.

Time to bring Zizou in!! Zo’n vette selectie en je haalt er letterlijk niks uit Didier!

Modric eindbaas! Kroatie een strijders team! Oh mbappe met vrijheid toch niet kunnen opstaan? Stond zeker weer toe te kijken hoe ie klop krijgt zoals toen Benzema hen klopp gaf met een hattrick. Ongezonde ontwikkeling dit onder voetballers.#ZidaneTicTac

Kan iemand Van Gaal niet ff langs Dolberg sturen. JUICHEN JONGEN

Ik had het wel leuk gevonden als Oostenrijk die laatste wedstrijd had gewonnen en dat Frankrijk dan laatste was geworden. Hoppa lekker met Engeland naar niveau B.

Wat was Saliba toch weer matig in het Franse elftal. Bij dat eerste doelpunt moet hij die voorzet voorkomen en bij dat tweede doelpunt dekt die lucht in plaats van de man die de voor assists gaf. Werd ook terecht in de rust gewisseld, niet de eerste keer dat die verzaakt in het Franse elftal, maar hij doet het zo 'goed' bij Arsenal.

26 september 2022 om 09:55

Dit was idd de eerste matige pot van Saliba voor Frankrijk in lange tijd. Maakt verder weinig uit, Frankrijk was al kansloos in de poule en zolang hij voor Arsenal zijn normale niveau wel haalt kan Frankrijk het lekker uitzoeken. Laten we ook niet vergeten dat deze jongen ontzettend jong is en nog veel te leren heeft, maar wel standaard basis staat in de wedstrijden die er toe doen en bij Arsenal het hele seizoen al een heel erg hoog niveau haalt. Er waren mensen die zeiden dat hij niet goed genoeg zou zijn, dat hij niet zou kunnen aanhaken, maar ondertussen heeft hij alles gespeeld en was hij regelmatig 1 vd beste op het veld. Magistraal, maar dit kon je van ver aan zien komen als je hem van dichtbij gevolgd had, zoals ik. De mensen die hem gevolgd hebben en zeiden dat hij niet goed genoeg was, hebben daar heel helder mee laten zien dat ze zacht gezegd een soort afkeer hebben van Arsenal of gewoon geen kijk op talent hebben. Hetzelfde geldt voor Jesus, die nu door sommigen de beste aankoop van de zomer genoemd wordt. Ook daar zou het wel ridicuul zijn als je vooraf twijfelde of hij het niveau aan kon. Arteta heeft een geweldig oog voor talent en kan spelers kiezen die naadloos in zijn spelopvatting en systeem passen. Hij is een elite coach die over niet al te lange tijd met een CL in zijn handen zal staan, dat zie je als je oog voor het tactische gedeelte hebt. Ik had dit al lang geleden gezien, langzaamaan begint de massa het ook in te zien, waar ze eerst nog sceptisch waren of simpelweg niet konden zien wat ik zag. Het is lastig mensen te overtuigen, maar ik neem het ze niet kwalijk, uiteindelijk zal iedereen het gaan zien en dan hoef ik niet eens meer 'ik zei het toch' te zeggen, want ze zullen zich zelf al realiseren dat ze er naast zaten en dat gevoel is voor mij al genoeg. Maar ik dwaal af, het ging erom dat Saliba een mindere pot speelde, wat dit seizoen een soort zeldzaamheid is. Ach ja, het is een proces en die jongen mag fouten maken. Als hij het merendeel van die fouten voor Frankrijk maakt zie ik geen problemen. Laat hem deze winter maar snel terug naar Arsenal komen, zodat hij weer onder Arteta door kan leren, dat is beter voor zijn ontwikkeling dan onder Deschamps.

Van Frankrijk wordt al jaren gezegd dat ze haast 3 top selecties kunnen neerzetten. Maar je ziet toch ook wel vaak dat ze overtroefd kunnen worden. Tijdje terug al door Nederland, nu door Denemarken (wat ook een vrij leuk team heeft).

Eigenlijk moeilijk te zeggen wie de top favoriet is. Argentinië heeft een prima selectie en weet ook wat beter Messi benutten dan voorheen. Brazilië is echt sterk geworden en heeft veel creativiteit.
Spanje is weer sterk met een mix van ervaring en grote talenten als Pedri en Gavi.
Frankrijk is op papier supersterk, maar zoals aangegeven laat toch wel steken vallen.
Zelfde geld voor Duitsland, veel snelheid en creativiteit, maar ook nog wel eens wisselvallig.

Ik zie daarna een sterke subtop van landen als Oranje, sterkste verdediging en sterke tactiek, aanvallend mag iets scherper. Wel zit heeft V Gaal een onverzettelijkheid in het team geslepen.
Engeland, sterke aanval, maar ook zeker niet altijd overtuigend, vooral de verdediging niet.
België. zagen we de afgelopen dagen. Nog altijd veel kwaliteit, maar het beste is er wel vanaf
Portugal, sterk team, maar eigenlijk ongeacht hoe goed het team op papier lijkt, Portugal is altijd een toernooi ploeg.
Denemarken, al vanaf het EK een team met leuke spelers en een uitstekende teamspirit.
Kroatië, sterspeler Modric wordt natuurlijk ook een jaartje ouder, maar ook de rest van het team speelt bij grote clubs

Frankrijk gaat ten onder aan al die grote ego's die elkaars ligt in de ogen niet gunnen.

Mooi, Tchouameni, Camavinga, Mendy, Courtois en Hazard zonder kleerscheuren uit de oefenpotjes gekomen. Jammer dat Modric nog doorbekert.

26 september 2022 om 14:51

Dat is pas in de zomer. Dan zullen de andere waarschijnlijk oefenwedstrijden plannen.

26 september 2022 om 20:17

Snap ik, maar het zijn toch weer enkele wedstrijden meer erbij voor Modric, die al een vol programma heeft met zijn 37 jaar.

Gezien de vorm die traditionele Europese toplanden nu etaleren, zouden landen als Nederland, Croatie, Denemarken en misschien ook Zwitserland als Europese favorieten mogen worden gezien. Het kan ook zijn dat de Europese toplanden de hele Nations League niet al te serieus nemen. Brazilie en Argentinie presteren en draaien al maanden uitstekend, maar dat is geen garantie dat ze het op het wk ver gaan schoppen. Een WK is een toernooi op zich.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren