Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal haalt Justin Bijlow voor ‘speciaal project’ tóch bij Oranje

Laatste update:

Louis van Gaal haalt Justin Bijlow dinsdag tóch naar Zeist. De doelman van Feyenoord zat niet bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor komende Nations League-duels, maar Van Gaal wil hem in actie zien voor een speciaal penaltyproject. Ook Kjell Scherpen, die bij Jong Oranje zit, wordt daarvoor tijdelijk bij 'het grote Oranje' geroepen. Van Gaal ziet bekwaamheid in penalty's als 'doorslaggevend voor eindtoernooien', zo vertelt hij op de persconferentie in de aanloop naar de interland tegen Polen.

Bijlow zat tot de verrassing van velen (inclusief hemzelf) niet bij de definitieve selectie van Oranje voor komende interlandperiode. Van Gaal koos voor de duels met Polen (22 september) en België (25 september) voor een keeperskwartet van Jasper Cillessen (NEC), Remko Pasveer (Ajax), Mark Flekken (SC Freiburg) en Andries Noppert (SC Heerenveen). Op dit moment hoort Bijlow volgens Van Gaal dan ook niet bij 'zijn eerste vier'. "Nee, want dan zou hij nu zijn uitgekozen", stelt de keuzeheer.

Van Gaal beaamt, zoals hij zondag bij Humberto ook al deed, 'dat Bijlow niet in zijn grootste vorm steekt'. De zesvoudig international hoeft echter nog niet te wanhopen volgens de bondscoach. "Wij willen ook de andere keepers zien, maar het is niet zo dat hij uitgesloten is voor het WK, dat is helemaal niet zo. En in dit geval speelt er ook nog iets anders: dat ik spelers wilde leren kennen. Ik wil niet dat ik in november een speler uitnodig die ik nog niet gecoacht heb", aldus Van Gaal, die daarbij doelde op de debuterende Pasveer en Noppert.

Bijlow wordt, net als Scherpen, zelfs nog tijdelijk bij de selectie geroepen voor het speciale penaltyproject dat deze week op het programma staat. Van Gaal is namelijk heilig overtuigd van het belang van de aanwezigheid van een penaltykiller in zijn WK-selectie. "In al die toernooien is gebleken dat penalty's vaak doorslaggevend zijn", licht Van Gaal zijn mening toe. "Daaraan geef ik extra aandacht. In 2014 (toen Van Gaal op het WK in Brazilië met Tim Krul als penaltykiller experimenteerde, red.) was het oog van de meester alleen maar zaligmakend. Nu gaan we dat ook wetenschappelijk onderbouwen. Dat is innovatie. Dat pas ik heel vaak toe."

"Penalty's zijn belangrijk", vervolgt Van Gaal. "Peter Murphy (voormalig volleybaltrainer, red.) gaat allerlei testen doen met de spelers, maar hij gaat ook met die spelers praten over hoe je de tegenstander in verlegenheid brengt. Want daar zijn ook middelen voor. Bijlow en Scherpen komen op dinsdag en moeten die penalty’s gaan stoppen. Scherpen is gelukkig niet zo ver weg", besluit Van Gaal met een kwinkslag over de Jong Oranje-goalie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dikke doei zou ik zeggen !

19 september 2022 om 17:11

Die gaat kruipend als het moet naar Zeist

19 september 2022 om 17:15

En haakt dan af met een knieblessure

19 september 2022 om 17:13

Haha ja ik zou het volkomen begrijpen als Bijlow zich hier niet voor laat lenen maar dan vergooit hij wel direct helemaal zijn WK kansen. Wat een pretentieuze onzin van van Gaal weer zeg. Stop je morgen per ongeluk 8 penaltys dan mag je dus als jokerkeeper mee naar het WK ofzo?

19 september 2022 om 17:17

Je kunt gewoon wetenschappelijk onderzoeken welke keeper de beste stopper is. Waarschijnlijk is er al data verzameld en gaat het bij dit project alleen om ontbrekende data, zoals range. Lekker popie jopie om dit dan pretentieus te nemen. Dit is innovatief en wetenschappelijk onderbouwd. Grote klasse van Van Gaal.

19 september 2022 om 17:22

Fossen

Vind jij echt dat Bijlow nu al de status heeft dat hij zomaar even nee kan zeggen tegen oranje?

19 september 2022 om 17:23

Zal allemaal best, ik geloof niet dat je met wetenschap een penaltyserie in een halve finale sluitend kunt analyseren en/of onderzoeken wie daar het meest geschikt voor is. De truc van van Gaal met Krul was niet zijn allerbeste penaltystopper inbrengen. De truc was de tegenstander doen geloven dat er een enorme penaltykiller ingebracht werd. En nu mag Bijlow terwijl hij eerst bij het oud vuil gezet werd voor een keeper die 5 wedstrijden leuk keept bij Heerenveen, opdraven voor dit projectje. Ik vind het lachwekkend en denigrerend naar Bijlow toe. Maar dat is mijn mening. Heeft niks met popie jopie doen te maken.

19 september 2022 om 17:25

@Meneer Daniel, niemand heeft de status om zomaar even nee te zeggen, dus ook Bijlow niet. Dat zeg ik ook, als hij nee zegt gaat hij überhaupt niet naar het WK. Maar ik zou het wel begrijpen als ie het doet.

19 september 2022 om 17:28

Exact, en we hebben gisteren ook gezien dat hij niet bepaald in vorm is op dit moment dus vind ik het sowieso absurd dat mensen vinden dat hij hier voor moet bedanken.

19 september 2022 om 17:28

Inderdaad. Van Gaal wil weer eens graag in de spotlights staan en een beetje interessant lopen doen. Dan kan hij zeggen kijk eens hoe vooruitstrevend ik ben, ik neem een extra keeper mee die alleen meedoet als we met een penaltyserie te maken krijgen

19 september 2022 om 17:55

als er als data bekend is hoeft hij dit pretentieuze projectje toch niet in het leven te roepen?

19 september 2022 om 18:16

Hahah je maakt dit wetenschappelijker dan ooit nut gaat hebben. De een stopt vaker een dan een ander en dan gooi je er allerlei data tegen aan om confused achter gelaten te worden terwijl je ook als keeperstrainer dit kan zien en met een beetje data ben je er al. Dan komt die ene wedstrijd en duik je in de andere hoek.

Als je 4 keepers meeneemt dan ga ik ervan uit dat ze een bal kunnen stoppen.

19 september 2022 om 18:54

Je kan lullen wat je wil, maar Krul is ook gewoon een penalty killer. Die heeft hij sindsdien nog vele malen bewezen. Hij zit echt bij het overgrote deel van de penalty’s in de goede hoek.

Daarbij doe je alsof Bijlow 1 of andere God is met je ‘denigrerend naar Bijlow toe’. van Gaal wil die andere jongens gewoon nog leren kennen voor het WK en aangezien Bijlow niet onbetwist en niet in topvorm is, is het een keus die prima uit te leggen valt.

19 september 2022 om 19:37

Fossen, als ik het goed begrijp is deze oefening gericht op het nemen van de strafschoppen. En daar moeten dus verschillende keepers voor zijn om die te stoppen.

19 september 2022 om 20:46

van Gaal laat het zo min mogelijk aan het toeval over, en dat is zijn werk.
Als je maar genoeg penalty’s laat nemen op de training, haal je de toevalsfactor er echt wel uit. Ook druk en spanning wordt enigszins nagebootst, want degene die de meeste pingels stopt is verzekerd van een plek in de selectie.

19 september 2022 om 17:15

Makkelijk gezegd. Dikke doei betekent sowieso geen WK

19 september 2022 om 17:15

Laten we hopen dat ie dat zegt! Is niet wat, word niet wat...

19 september 2022 om 17:16

Als bijlow een beetje ballen heeft bedankt hij hiervoor.

19 september 2022 om 23:45

Zoals van Bommel destijds? En dan jarenlang thuis voor de buis Oranje kijken.
Moet je nu eens aan van Bommel vragen waar hij het meeste spijt van heeft.

19 september 2022 om 17:22

Als je je hiervoor laat lenen als keeper heb je echt geen ruggengraat. Bijlow moet lekker bedanken voor dit zogenaamde penalty project

19 september 2022 om 17:26

Hoezo moet hij zich hiervoor niet laten lenen Japie? Omdat jij dat vind? En dan moet hij dat ook maar vinden? Apart.

Bijlow heeft naar mijn mening absoluut nog niet de status dat hij maar even nee kan zeggen tegen Oranje. Als ik sommige hier hoor lijkt het wel alsof hij boven Oranje staat terwijl hij nog alles te bewijzen heeft in het Nederlands elftal.

19 september 2022 om 17:31

Nee, als het Noppert was bv had ik het ook niet gedaan. Een keeper met een beetje zelfrespect laat zich niet lenen voor dit soort onzin. Weer pure interessantdoenerij van Van Gaal dit. Kan hij weer even laten zien hoe "innovatief" hij is

19 september 2022 om 17:32

Gedeelte eens vanuit emotie. Rationeel zie ik hem wel graag gaan en het hoogste percentage halen dat project.

19 september 2022 om 17:36

Japie. Want jij hebt ervaring met deze manier van testen? Hoe weet je dat het onzin is? Ik vind het alleen maar goed dat dit soort dingen worden gedaan. Het kan sowieso geen kwaad. Ik snap werkelijk niet waar iedereen over valt. Alsof zij hoogstpersoonlijk allemaal op hun vrije dag moeten opdraven

19 september 2022 om 17:38

Jij kan het onzin vinden Japie maar van Gaal ziet het als doorslaggevend. Het WK is het grootste toernooi ter wereld en tevens een zeer grote kans om jezelf in de spotlights te spelen, elke prof wilt naar het Wk. Ook Bijlow wilt graag naar het wk, dat zij hij gisteren nog.

Maar van jou moet hij het maar niet doen vanwege zelfrespect en interessantdoenerij van van Gaal. Ik hoop dan ook dat Bijlow niet naar je luistert.

19 september 2022 om 17:41

Wat een onzin Japie. Dan kan hij het WK zeker vergeten. Misschien is dit zelfs nog een kans om je te laten zien, dus gewoon gaan natuurlijk. Heeft echt helemaal niets met ruggengraat te maken.

19 september 2022 om 17:51

Als voor spek en bonen meegaan naar een afschuwelijk WK belangrijker is dan je trots en je eer dan moet Bijlow zeker meedoen aan dit penalty project. Nu wordt je opgeroepen voor deze onzin en als je niet uitkijkt wordt je daarna opgeroepen om de wc's te schrobben

19 september 2022 om 18:38

Japie,

Als je zo'n simpele uitspraak doet is een discussie gewoonweg niet mogelijk. Ik zie je wel weer bij een topic over Blind of Frenkie.

19 september 2022 om 18:57

Ik heb in die jaren hier veel gezien, maar we kunnen tegenwoordig al voelen wat spelers voelen adhv woorden en persconferenties en dan ook bepalen wat ze moeten doen. Is het niet lekker aan Bijlow en LvG?

19 september 2022 om 19:36

Zoiets heet ambitie Japie. En als je ambitie hebt, zal je ook wel eens dingen moeten laten of juist dingen moeten doen waar je geen zin in hebt of waar je het niet mee eens bent. Wie ben jij overigens dat je pretendeert het beter te weten dan een coach die de halve finale van een wk heeft gehaald met een team die door de meesten totaal kansloos werd geacht.

19 september 2022 om 19:46

Hoezo is het onzin om op penalties te focussen. Bij vrijwel elk Ek/wk wat je speelt geeft dat op een gegeven moment de beslissing van doorgaan of achterblijven. Heb je afgelopen EK finale gezien? van Gaal groot gelijk om hier enorm veel aandacht op te leggen. Klinkt alsof je gewoon weer beetje negatief doet om het negatief doen. Jammer

19 september 2022 om 19:52

Hoe kan dan Cilissen erbij zitten ? Hij heeft in zn carriere denk 5 penaltys gehouden( qua keeper vind ik hem trouwens de beste van NL)

19 september 2022 om 21:30

Daarom zit jij achter je computer kritiek te spuien en ben je nooit verder gekomen in/ met voetbal.pieken en dalen hoort bij topsport. Bijlow moet even tandje bij zetten en linksom of rechtsom hij komt er wel

19 september 2022 om 23:48

En daarmee zijn kans op een WK weggooien?
Makkelijk roepen weer. Maar als hij dan straks voor de buis het WK mag kijken, zal ie zijn haren uit zijn hoofd trekken van spijt.

20 september 2022 om 09:52

Hahaha tuurlijk Japie. Jij zit terwijl je dit typt waarschijnlijk lekker comfortabel te schijten op de wc terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over een prof carrière als voetballer. Typisch voor jou weer Japie dat je dan zo makkelijk oordeelt over een jonge jongen die voor zijn kansen wil gaan. "Geen ruggengraat" "Als je je hiervoor laat lenen". Hou nou toch eens op man met dat macho gebral van je.

19 september 2022 om 17:23

juist!

19 september 2022 om 18:14

Waarom dikke doei? Gewoon in het belang van Oranje en niet vanuit je ego. Gewoon gaan.

19 september 2022 om 18:28

En ook in eigenbelang, want je kan gewoon jezelf nog eens laten zien. Inderdaad veel ego en emotie reacties. Prima, maar als je bedankt voor oranje vanwege je emotie of ego dan maak je het jezelf wel lastig. Ik hoop overigens dat Bijlow meegaat.

19 september 2022 om 18:57

Hij gaat zichzelf niet zoveel laten zien hoor. Mag dus misschien alleen op komen draven als het op penalty's aankomt, en die kans is al niet zo heel groot. Ik snap best dat je geen zin hebt om voor zoiets doms te komen als je daarvoor niet wordt uitgenodigd. Dan had van Gaal vanaf het begin maar al die keepers moeten selecteren.

19 september 2022 om 18:16

Ik ben Feyenoorder maar bijlow heeft nog geen punt gepakt dit seizoen voor Feyenoord. Hij geeft dit ook zelf toe. Wie ben jij dan om dit te oordelen.Orakel-010 zet he Feyenoord bril af en wordt realistisch

Tot zover de geloofwaardigheid van van Gaal

19 september 2022 om 17:13

Als je naar het interview van gisteren hebt gekeken dan begrijp je dat deze keuze prima uit te leggen. Mocht je het niet gezien hebben: van Gaal kiest mede voor een paar nieuwe keepers om kennis met hen te kunnen maken voor het WK, zodat hij zijn keuze kan maken. Bijlow kent hij inmiddels. Ook vertelde ze dat ze met een specialist gaan werken die nieuwe perspectieven moet bieden bij het nemen van penalties en het beïnvloeden van de tegenstander. Omdat Bijlow natuurlijk nog wel in beeld is voor het WK, is het niet onlogisch dat hij Bijlow hierbij aan laat sluiten.

19 september 2022 om 17:13

Want? Tegen costa rica was dit doorslaggevend met Krul

19 september 2022 om 17:38

Van Gaal weet precies wat hij doet. Overal zit een goede reden achter en dit is een heel belangrijk onderdeel wat vele landen nogal onderschatten. Hij heeft toen ooit een juiste keuze gemaakt door Krul tegen Costa Rica in te brengen. Die strafschoppen kunnen je een WK titel opleveren.

19 september 2022 om 17:43

Omdat penalty's onbelangrijk zijn?

19 september 2022 om 19:42

Nee, omdat in bijna 80% van de gevallen de bal in de hoek verdwijnt van de voet waar de eerste pas van de aanloop mee wordt genomen. De meeste spelers nemen nooit onder druk een penalty, hebben dus geen ervaring en geen vastigheid. Het lichaam geeft dan simpele tips af. Kijk maar eens wat penaltyseries. Bij een groot deel van de nemers is de eerste stap een weggever.

19 september 2022 om 18:01

Vind het juist uitstekend van Van Gaal, al is de timing een beetje ongelukkig. Eindelijk een coach die er alles aan wil doen om penaltyseries te winnen, en niet de o zo trieste " het is een loterij" maar dan wel een loterij die we altijd tegen toplanden verliezen.

Met een minder elftal op een gelijkspel mikken en dan met penalties door is de enige strategie hoe 'we' tegen toplanden kunnen winnen (buiten gelukjes e.d.). Ook als je er achteraf uit ligt wil je toch het gevoel hebben dat je er alles aan gedaan hebt.

19 september 2022 om 18:39

Is goed maat. De geloofwaardigheid van een van de beste Nederlandse coaches aller tijden is weg, omdat ie veel waarde hecht aan penalty's op een eindronde, waar hij in het verleden al eens succes mee heeft behaalt, enkel omdat Bijlow niet bij de selectie zat. Echt hoor, sommige mensen...

19 september 2022 om 20:44

1 van de beste trainers die Nederland ooit gekend heeft, meerdere kampioenschappen gewonnen in meerdere landen, CL gewonnen, Wereldbeker voor clubs gewonnen. 3e geworden op een WK met een op papier matig Oranje.

Tja, je hoeft hem niet te mogen, maar zeggen dat hij zijn geloofwaardigheid heeft verloren?

Denk dat de jongens het wel heel gezellig hebben daar met Louis. Zijn lontje is nog korter dan normaal. In deze persconferentie is er geen normaal woord met hem te wisselen.

Blijft toch ook een popie jopie trainer..

Je weet pas dat zoiets verzonnen kan worden, wanneer van gaal dat heeft verzonnen

Tóch ineens wel? Ik had al zo'n vermoeden.. net zoals de heren bij studio sport gisteravond. Uiteindelijk is hij er dus toch bijgekomen! Overigens terecht, lijkt mij.

19 september 2022 om 17:13

Tekst wel gelezen? Gaat alleen maar om een penaltyproject waar Scherpen ook voor op is geroepen. Helemaal niet zo vreemd.

Wat is van Gaal toch allemaal aan het doen. Heb hem heel hoog zitten, maar dit is gewoon overdreven.

Die louis leeft ook in zn eigen wereld haha

Leuk voor Bijlow voor mij nog altijd onze potentiële eerste doelman, jammer dat velen die jongen laten vallen. Ik irriteer me er mateloos aan, dat voetballers tegenwoordig niet meer in een mindere fase mogen zitten. En als gevolg daarvan gelijk worden afgeschreven, en precies hetzelfde geldt voor nieuwe spelers die ook geen tijd meer krijgen.

19 september 2022 om 17:30

Helemaal mee eens, ook spelers als Depay en Wijnaldum hebben in een moeilijke tijd geleverd en dan verdien je krediet. Van Gaal zit zichzelf enorm in de weg door allerlei ondoorgrondelijke principes als heilige regels op te leggen.

19 september 2022 om 18:37

Alleen mag je bijlow niet in het rijtje zetten qua shit wat Memphis en Wijndaldum over zich heen krijgen. Waar Bijlow een beetje kritiek nu krijgt (maar nog steeds lof krijgt door veel Feyenoorders), krijgen Memphis en Wijnaldum bijna elkaar jaar kritiek door Nederlanders. Echt zo vies vind ik dat. Als het zo doorgaat, wordt Memphis gewoon de topscorer van het Nederlands elftal (42 goals tegenover 50 goals van Van Persie (staat gelijk met Huntelaar) en ook nog 30 assists in 80 interlands). Terwijl Wijnaldum ook vaak genoeg heeft geleverd en een nette jongen is in de media. Buiten Parijs en Nederlanders om, heeft die jongen ook alleen lof gekregen.

19 september 2022 om 20:54

Baardgrasmus 100% eens, Wijnaldum zou toch ook meer krediet gehad moeten hebben. Ja hij heeft een verkeerde keuze gemaakt met PSG, en was Roma gegaan en raakte geblesseerd. Maar ik denk dat hij hem misschien toch thuis had gelaten. Haha inderdaad, ik ben fan van Gaal maar het valt niet te ontkennen dat zijn eigen onzin en inconsequentie hem parten speelt.

19 september 2022 om 20:56

FcGrun met dat overmatige kritiek van Depay ben ik het zeker eens, ja hij speelt met oogkleppen maar is erg beslissend. En hij gaat gewoon topscorer worden van Oranje, hij je nog jong genoeg

19 september 2022 om 17:44

Sulej

Voor mij is Bijlow potentieel de beste keeper van Nederland. Echter mogen we op dit moment toch wel concluderen dat het op dit moment niet heel erg lekker loopt toch? Bovendien is de Nations League een veredeld oefen toernooi, perfect om andere mensen te testen. Die zit gewoon bij de selectie voor het wk. Daar durf ik wel op te wedden.

19 september 2022 om 20:59

Meneer Daniel kritiek mag er zeker zijn, maar het meeste is ongefundeerd soms lijkt het alsof we het over de keeper van Top Oss hebben. Zelfde met Wijnaldum die had er bij moeten blijven als hij niet geblesseerd was, als iemand in een mindere fase zit kan je als coach ook vertrouwen houden. Ik hoop dat hij er bij is.

19 september 2022 om 21:16

Sulejmanii, het is wel belangrijk om de context van die meningen in perspectief te blijven plaatsen. Op voetbalzone is alles gepolariseerd, ongefundeerd en zonder enige vorm van nuance. Als Bijlow dan een kutwedstrijd keept, kan hij er volgens velen inderdaad meteen helemaal niets van maar als hij dan vijf goede ballen pakt, moet hij de komende tien jaar de nummer 1 van Oranje zijn. Ik ben het met beide partijen eens hier. Bijlow is in potentie de beste doelman die we hebben en moet altijd in overweging genomen worden door een bondscoach. Maar momenteel gaat het niet zo lekker en lijkt het me logisch dat Van Gaal naar andere opties kijkt. Als hij tot november zo blijft keepen, zou ik het ook snappen als hij niet meegaat naar Qatar. Dan zijn Flekken, Pasveer en misschien Cillessen betere opties.

20 september 2022 om 09:06

Riqui eens met je betoog, en als hij rond november in slechtere vorm zit wat ik persoonlijk niet denk. Dan zal iedereen er begrip voor hebben, maar het zal wel loslopen. En er is inderdaad geen middenweg op voetbalzone, het is of overdreven goed of overdreven slecht.

19 september 2022 om 17:46

Potentieel zeker, vind ‘m nu niet zo geweldig maar had hem er wel altijd bijgehouden. Zo’n mindere fase komt echt wel weer tot een einde en hij heeft de toekomst. Ik zou Bijlow, Cilessen en Pasveer meenemen naar het WK.

19 september 2022 om 17:53

Helemaal mee eens. Je zou moeten zien wat er op de Feyenoord forums allemaal over Bijlow geschreven wordt door 'supporters'. Het is te triest voor woorden. Letterlijk iedere tegengoal wordt aan Bijlow toegeschreven. Nog ff en het niet doorgaan van het nieuwe stadion is ook zijn schuld...

Walgelijk om een kind van de club zo de stront in te trappen als hij even een mindere periode heeft.

19 september 2022 om 19:37

@theDoc; ga jij er vanuit dat op Feyenoordforums alleen maar Feyenoorders reageren? 😂

19 september 2022 om 21:02

TheDoc bij iedere club gebeurd dat helaas, iedereen zit weleens minder in zijn of haar vel en dat kan ook je werkprestaties negatief beïnvloeden.

19 september 2022 om 21:05

Ijmuts dat zal hij ook wel weten, maar bij iedere club heb je zat "eigen" supporters die kinderen van de club met de grond gelijk maken.

19 september 2022 om 17:59

Ben het helemaal met je eens. Ze spelen 1 slechte wedstrijd en ze zijn enorm slecht, een matige speler speelt 1 wedstrijd erg goed en het is gelijk een topper.

19 september 2022 om 21:06

RDK010 juist, overal zie je het hoor! Te oppervlakkig voor woorden en heel laag vind ik het.

19 september 2022 om 22:24

Fijn dat jij het ook zo stelt, want als ik het roep ben ik niet objectief. Echt bizar hoe hard mensen Bijlow laten vallen nadat er anderhalf jaar geleden collectief werd geroepen dat hij eerste keeper moest worden. Zelfs Feyenoord supporters beginnen hem af te vallen. Allemaal elkaar nakakelen. Dat je een 28 jarige keeper met minder dan 30 duels op het hoogste niveau selecteert geeft al aan dat we niet overlopen van keeperstalent. Dan moet je een 24-jarige keeper met zoveel ervaring en potentie koesteren, ook als hij een iets mindere periode heeft. Wat overigens ook best wel meevalt, er wordt nu door sommigen gedaan alsof hij wekelijks loopt te schutteren...

20 september 2022 om 09:10

Weef haha herkenbaar, soms is het heel fijn als een supporter van een andere club even inspringt. Want door je logo of clubliefde word een ieder al snel in een hoekje gedrukt. En juist kijk wat er allemaal een jaar, tot anderhalfjaar gezegd werd. Hij moest zelfs half fit Marciano vervangen, en helaas gaan bij iedere club ook eigen supporters mee in die oppervlakkige opportunistische onzin. Iedereen heeft recht op een wat mindere periode, iedereen heeft gezien wat hij in zijn mars heeft in goede doen.

Wauw hoe laag kan je zijn hahaha. Bijlow niet oproepen maar voor wat paar penaltys oefeningen roep je hem op . Deze man behandelt spelers alsof ze randdebielen zijn

19 september 2022 om 17:30

Deze man behandeld voetbal alsof het een wetenschap is, en hij heeft geen ongelijk.

19 september 2022 om 17:41

Deze man doet alles met een goede reden. Dat er mensen zijn die zo simpel denken dat ze dat niet zien....dat is niet zijn probleem.

Haha van Gaal is knettergek. Bijlow had er al bij moeten zitten. Als we spelers gaan selecteren op vorm hou je niemand over.

En dan degene die de meeste pingels tegenhoudt meenemen naar Qatar? Hou toch op man. Bijlow is de beste Nederlandse keeper en het is schandalig dat hij als een kleine kind wordt gevraagd mee te doen aan dit.

Zou Bijlow maar snel de nr. 1 maken.

Van Gaal zal het uitleggen als extra motivatie richting Bijlow en het dus van Gaals idee was om Bijlow op scherp te krijgen hahaha

Dit gaat toch helemaal nergens over en wat levert het op ook? Het WK in Qatar is besmet. Ik ga er echt niet van genieten als we zo'n toernooi winnen in stadions gebouwd door verongelukte slaven.

19 september 2022 om 17:18

Dat is de goede insteek! Als je dan ook het WK zelf boycot en de wedstrijden niet kijkt dan ben je al helemaal goed op weg. Je zou ook nog kunnen zeggen dat je niet meer op WK gerelateerde onderwerpen reageert dan ben je al helemaal goed bezig!

Ontopic: Louis is echt weer eens Louise lekker zichzelf gebleven die man. Ben benieuwd wat ze gaan doen met de uitslagen van het project. Hij wil cijfers zien en experimenteren maar ben vooral benieuwd wat hij doet met de uitslag.

19 september 2022 om 17:53

Doe ik ook, ga niets kijken en ben niet op VZ te vinden tijdens het WK, maar ik blijf wel reageren voordat het zover is. Lekker zeiken, zuur doen en het sfeertje verpesten voor mensen zonder principes die schaamteloos gaan kijken. Heerlijk!

19 september 2022 om 19:00

Sterk van je! Houd er wel van als mensen achter hun woorden staan. Wat ik wel minder vind is dat je gelijk mensen met een andere mening dan die van jouw principeloos noemt dat vind ik gewoon minder.

Mensen met andere principes zijn niet gelijk minder. Ze hebben gewoon andere principes dan dat jij hebt. Verder kan ik mij wel in je woorden vinden.

19 september 2022 om 19:37

Haha ja is ook niet helemaal serieus bedoeld hoor. Je kan niet verwachten dat mensen die moeilijk rondkomen oid een probleem maken van een WK in Qatar, maar het was wel sterk geweest als iedere voetbalfan een heel sterk signaal had afgegeven dat ze niet naar het WK gaan kijken. Dat het echt voelbaar was dat niemand dit WK goedkeurt. Dat is nu wel te weinig gebeurd.

Bijlow zal wel lekker gemotiveerd daar naartoe gaan in de wetenschap dat het voor een paar potjes penalty schieten/stoppen is. En daarna weer lekker naar huis om thuis op de bank de wedstrijden tegen Belgie en Polen te kijken. Wat is die van Gaal toch een aparte vent.

19 september 2022 om 17:18

Die jongen heeft nog nooit een eindtoernooi meegemaakt. Het is wellicht wat merkwaardig maar als hij nu al niet meer gemotiveerd is, gaat het nooit wat worden denk ik.

19 september 2022 om 17:40

Als hij hier niet gemotiveerd naar toe gaat na een tegenvaller dan zegt dat meer over Bijlow dan over Louis

19 september 2022 om 17:53

Ik zou me hier niet voor laten lenen. Voordat je het weet wordt je de volgende keer opgeroepen om de wc te schrobben

19 september 2022 om 18:06

Of als Kantinemedewerker. Mag die de ballen uit het vet halen ipv uit het netje.

19 september 2022 om 18:22

Ik kan niet zoveel met dit soort simpele uitspraken Japie. Jij praat makkelijk met je vijfdeklasser pens achter het bureau en bent geen topsporter.

19 september 2022 om 19:31

Die motivatie zal uiteindelijk best wel goed zitten, maar jij snapt toch ook wel dat hij zich waarschijnlijk een beetje een lulletje voelt, dat ie na een daggie meetrainen weer lekker naar huis mag. Heel benieuwd hoe de reactie van Ajacieden was geweest als dit zelfde met Pasveer was gebeurd. Die van Gaal killt hiermee gewoon reputaties. Hoe denk je dat de spelersgroep hier naar kijkt

19 september 2022 om 23:57

Hou toch op zeg. Als jij morgen een prijs wint, geheel verzorgde reis naar Qatar inclusief kaartjes voor alle Oranje wedstrijden zien we Japie elke wedstrijd pontificaal in beeld met je Oranje juichcape op de tribune.

Makkelijk roepen hoor als het voor jou geen consequenties heeft.

Ik zou drommel ook nog effe oproepen om te testen. Misschien verhulst er ook nog bij. Stekelenburg Misschien ook nog.

Beetje jammer, meneer Van Gaal.
Als het om penalty's gaat, ok, maar als het om organisatie bij hoekschoppen gaat...
Als Bylow dat naar behoren had gedaan, zou Feijenoord nu bovenaan staan!

Als ik Bijlow was zou ik hiervoor bedanken! De allerbeste keeper van Nederland die eerst niet wordt opgeroepen en daarna als een stagiaire wordt opgeroepen voor een ‘project’

19 september 2022 om 17:44

Dat laat hij al een tijdje niet zien dat hij de beste van NL is.

Onbegrijpelijk dat Bijlow zich laat lenen voor dit soort onzin. Ik had gezegd roep me maar op als je me voor een wedstrijd nodig hebt en val me niet lastig met dit soort ongein

19 september 2022 om 17:22

En daarom ben je geen topsporter met zo’n instelling kom je er ook niet. Het is daarnaast redelijk begrijpelijk dat Bijlow zich hiervoor laat lenen. Louis wil date verzamelen en haalt daarvoor er een paar keepers bij. Het feit dat bijlow daarbij zit zegt ook iets.

Als hij zo graag een penaltykiller als keeper wilt, kan hij toch gewoon Krul weer meenemen daarvoor lijkt me?

Wat een clownshow!
Slecht keepen, maar wel ontzettend hard janken, zijn dus een manier om als keeper bij Oranje te komen.

Dan kan die cillessen wel gelijk thuis laten

Wat een grap. Is al jaren een karikatuur van zichzelf. Teert naar mijn mening nog veel op prestaties uit een vorige eeuw, want vind het qua prestaties/successen allemaal wel meevallen! Zal vast een hele interessante kijk hebben op voetbal maar dit gedrag begin ik echt zat te raken

Belachelijk komen niet eens door de poule dus penalty’s oefenen nergens voor nodig

19 september 2022 om 19:16

Over belachelijk gesproken, jouw uitspraak lijkt me vrij belachelijk. Kans dat Nederland de groep doorkomt lijkt me veel groter dan dat dit niet gebeurt.

Snap echt wel dat Bijlow niet bedankt hiervoor maar wat een interessant doenerij dit weer van v gaal! De man heeft een fantastische loopbaan maar hij wil steeds maar in the picture blijven met dit soort onzin!

Het is te hopen voor van Gaal dat de beste keeper straks ook niet beste penaltystopper is. Sta je mooi voor lul met je ideetjes, kan je ineens niet de keeper wisselen. Ik zie Van Gaal ervooraan om het alsnog te doen, het totaal geschifte mensprincipe.

19 september 2022 om 17:40

Zeker. Misschien een idee om alle spelers ook mee te laten doen met dit experiment, misschien blijkt dan dat we een verrassende penaltykiller in huis hebben uit onverwachte hoek. Dan kan Van Gaal helemaal imponeren met een late wissel op het WK.

Wat een onzin allemaal. Gewoon Pasveer op het doel. Zo simpel is het. Pasveer is de enige keeper die het op topniveau laat zien. Bijlow is gewoon een middelmatige keeper vind ik. Ook tegen PSV was jij erg matig. Pasveer is op dit moment gewoon beter.

Mij benieuwen als Scherpen alles stopt

Dit is natuurlijk een nieuwe uitvinding van Van Gaal. Hij gaat vast met 2 keepers spelen

Ik vind dit wel goed van van gaal, hoevaak zijn wij wel niet uitgeschakeld door penalty’s? Om dat we 0 intresse in toonden? En wat Bijlow betreft, die gaat straks gewoon mee naar het wk, ten zij hij weer geblesseerd raakt

Scherpen pakt alle penalty's en mag mee naar het WK hahaha

Van Gaal heeft echt zijn beste tijd gehad. Niks ten nadele van de selectie, maar het is toch idioot om met droge ogen aan te geven dat je geen goede keeper bent wanneer je alleen een bal stop, omdat een keeper meer teamfuncties moet vervullen om vervolgens de selectie van Noppert toe te lichten met 'hij stopt ballen. Hij is een keeper'. Schiet mij maar lek.

Zorg eerst dat we de toss winnen en als eerste penalty's gaan nemen. Ploegen die de toss winnen, winnen namelijk vaker de strafschoppenseries.

Het team die mag beginnen met strafschoppen meestal voorstaat in de serie. De ploeg die als tweede mag schieten voelt dus telkens de druk om gelijk te moeten maken, en dan schiet je gemiddeld slechtere strafschoppen.

Het is eigenlijk een loterij. Topspelers zijn zo getraind in het nemen van penalty’s dat het daardoor weer een loterij wordt. Een loterij die statistisch gezien meestal wordt gewonnen bij de toss.

Als we de toss niet winnen, dan zie ik...

Ik vind Van Gaal een beetje een kneus worden eerlijk gezegd. Het moet altijd op een rare manier om te laten zien dat hij het uitgevonden heeft. Ik zie die belerende kop alweer voor me als iemand het waagt uitleg te vragen. Je bent nu alweer vrij lang bondscoach, twee van je keepers zijn bijna net zo oud als jijzelf, alle statistieken en beelden binnen handbereik, maar nee, men moet komen opdraven voor het project van Louis.

19 september 2022 om 22:28

Van Gaal is niet helemaal goed aangesloten en dat maakt hem gewoon zo heerlijk. Probeert zijn keuzes rationeel uit te leggen, maar is eigenlijk een puur gevoelsdier. Ik verbaas me er niet eens over als hij z'n experiment doet en uiteindelijk beslist het zelf beter te weten. Er zit een dunne lijn tussen briljant en gek en ik weet nog steeds niet waar die man precies staat.

19 september 2022 om 22:33

Ik vind persoonlijk niets heerlijk aan Van Gaal. We faciliteren hem al 30 jaar in zijn vrij duidelijke narcistische persoonlijkheidsstoornis door hem te behandelen als een soort koning en hem iedereen maar te laten schofferen met dat neerbuigende belerende gelul van hem. Goeie coach, vroeger zelfs briljant, maar een nare vent.

Louis begint steeds gekker en enger te worden. Hoe ouder hoe gekker? Zou als ik Bijlow was bedanken en na het WK weer beschikbaar stellen. Of ze weten beide meer..

Ik snap al die ophef over de pingels niet zo , van der sar jaren topkeeper geweest bij Nederland stopte ook nooit een pingel .
Bij man u 1 en die bracht hem de champions league

19 september 2022 om 18:48

Ik geloof dat er tegenwoordig minder goals uit open spel worden gescoord en meer uit standaard situaties, zoals corners en penalties (relatief gezien natuurlijk). Dan is t bij uitstek handig als je een keeper meeneemt die goed penalties kan stoppen. Als je 3 keepers meeneemt, heb je daar ook prima ruimte voor.

19 september 2022 om 20:00

Klopt misschien , maar als je in de wedstrijd een pingel tegen krijgt gaat hij niet wisselen . Dus dit is alleen voor een penalty reeks , en dat is gewoon een loterij

20 september 2022 om 15:28

Het is deels een loterij, deels ook kwaliteit. Als jij je spelers een vaste trap aanleert en je keepers leert om penalties te stoppen, dan is de kans groter dat je wint. Het is nooit mogelijk om wedstrijddruk te trainen, maar je kan wel bepaalde ideeën en uitgangspunten erin slijpen. Al helpt het maar 20-25%, dan is dat alsnog een enorm voordeel ten opzichte van je tegenstander. Hoe kleiner de factor geluk, des te groter de kans dat je zelf wint.

Ik snap dan weer niet zo goed waarom je zo open zou zijn over je innovaties.

Leuk project dit maar Pasveer is momenteel toch gewoon de beste keeper van NL!?

Ik snap al de ophef niet zo.
Maar het zal wel weer aan mij liggen.
Bijlow in potentie de beste ja daar heb je nu wat aan.

Pffff en dan als iemand er eentje in schiet 'GOED ZO KNUL,DE BONDSCOACH VINDT DAT JIJ M FANTASTISCH GENOMEN HEBT!'

Aan die uitspraak kan ik je nu al zeggen ,dat Cillessen op 1 staat. Pasveer op 2 en flekken op 3.
Bijlow zit er niet bij.en dat is terecht.die jongen is een heel normale keepertje ,veel teveel het elftal ingepraat.
Terwijl Bijlow ook nog eens zeer slecht is als mee voetballende keeper.en blessure gevoelig en dat bevalt van Gaal al helemaal niet.

20 september 2022 om 04:24

Pasveer 1 Cillessen moet ie gewoon thuis laten die is in zinn Ajax tijd al een niet betrouwbare keeper gebleken ook voor het Nederlands elftal

Van Gaal maakt er soms gewoon een potje van. Een fitte Bijlow moet gewoon meegaan naar Qatar. De twee andere zijn Cillissen en Pasveer. Een "penaltykiller" is niet perse nodig als je zelf ze tenslotte ook niet zal maken, toch?

Eerst niet oproepen en vervolgens met een domme project aankomen typisch LVG. Ben blij als Koeman er weer is.

Heeft er al iemand aan gedacht wat dit doet bij een tegenstander van Oranje? Die krijgen dit verhaal ook mee en mocht er dan een andere keeper inkomen kan dat toch tussen de oren gaan zitten....

Wat probeert Driesen toch steeds te bereiken om anders te zijn zeker.

Tuurlijk zit klaassen erbij is beter dan Til en maakt genoeg minuten.

Dat martins indi erbij zit is wel weer vreemd maar dat is omdat Van gaal gek op hem is.

Lekker bedanken, met koeman een nieuwe start

Wow, gedegradeerd tot penalty stopper, lekker hoor. Van Gaal begint nou toch wel seniel te worden. Ik zeg niet dat Bijlow de 1e keeper moet zijn maar toch zeker wel een van de drie keepers. Meegaan puur als penalty keeper is hetzelfde als iemand die vierde man is of grensrechter, dat wil zeggen; een lulletje rozenwater, het kneusje van de groep. Iemand die meedoet voor spek en bonen. Bijlow moet zich niet laten piepelen door van Gaal hier. Van Gaal had van de week weliswaar gelijk over het gebrek aan zelfkennis en zelfkritiek bij voetballers in het algemeen, dat is absoluut waar, maar het verschil is dat dit niet voor Bijlow gold terwijl Louis dat wel bedoelde. Bijlow gaf alleen aan dat hij het gek vond dat hij niet bij de selectie zat en dat vonden we praktisch allemaal. En van Gaal dan maar Noppert wel meenemen, wat een clown. Het zegt wel veel dat er iedere keer maar weer verschillende keepers worden meegenomen. Het zegt dat niemand van onze keepers er momenteel fatsoenlijk iets van bakt. Pasveer is als pure keeper goed maar is aan de bal kiele kiele en is blessuregevoelig op zijn leeftijd. Bijlow is niet slecht maar niet volledig onbetwist en bovendien redelijk blessuregevoelig, zeker voor een keeper. Flekken loopt ronduit te pielen in Duitsland terwijl hij bij het vorig jaar verassend goed presterende Freiburg, 1 van de beste spelers was. Cillessen keept goed maar kan geen penalty stoppen al zou hij zijn huis eronder verwedden. Noppert heeft 1 beestachtige wedstrijd gekeept tegen Feyenoord en is meteen opgeroepen en dan die clown van Gaal zeggen dat hij niet over 1 nacht ijs is gegaan. Scherpen heeft bij Ajax ook regelmatig lopen klooien en in Engeland ook. Ook bij Vitesse is hij regelmatig dit seizoen al gepasseerd door iedereen die maar ook maar een klein beetje fatsoenlijk kan schieten. Ik verlang het hartstocht terug naar de tijden van Van der Sar en Stekelenburg toen die op hun top waren. Die opmerking van Johan Derksen dat jongetjes, die niet gehandicapt zijn, zich vanaf jongs af aan op positie van keeper moeten richten i.v.m de grotere kans om zo in het Nederlands elftal te komen, lijkt nu meer dan ooit van toepassing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren