Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel pleit na breken record voor ander kaartensysteem

Laatste update:

PSV won zondagmiddag met ruime cijfers van AZ, maar voor Mark van Bommel zat er een smetje op de zege. De middenvelder kreeg opnieuw geel: zijn vierde van dit seizoen, in evenzoveel wedstrijden. Het gebeurde in de Eredivisie nog niet eerder dat een speler na vier speelrondes al vier gele kaarten ontving en Van Bommel schreef dus een record op zijn naam.

/

Raymond Atteveld stond tijdens het seizoen 1996/97 op vijf gele kaarten toen hij vier keer had gespeeld voor Vitesse, maar hij had tussendoor een schorsing uitgezeten. Een schorsing dreigt nu ook voor Van Bommel, die nog maar een gele kaart verwijderd is van een gemiste wedstrijd. Na vijf gele kaarten wacht een schorsing en daarna steeds na twee.

Van Bommel pleitte zondag voor de invoering van het systeem uit grote buitenlandse competities, waar na vijf, tien en vijftien gele kaarten een schorsing wacht. ''Daar geven ze de kaarten ook makkelijker, maar iedereen accepteert het ook sneller omdat je niet zo snel wordt geschorst'', aldus de middenvelder tegenover het ANP.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon niet van die onnodige overtredingen maken mark,dat kan ook werken.

2 september 2012 om 18:44

Ja laten we kaartensysteem speciaal zodat v. bommel gele kaarten kan krijgen aanpassen.

2 september 2012 om 18:44

wat een onzin
als je kijkt voor welke overtredingen er geel is getrokken dan zijn het er 2 minder.
als je wat roept ook gewoon op de hoogte zijn van de overtredingen.
anders lkr gewoon je mond dicht houden als je niet weet waar je over praat.

scheidsrechter niveau is gewoon laag en niet consequent.
vandaag ook weer meerdere wedstrijden gezien waar met 2 maten gemeten wordt.
shirtje trekken waarvoor geel getrokken wordt en in de andere wedstrijd weer niet.

2 september 2012 om 18:48

Omdat ergens anders niet gegeven wordt betekend het niet dat je het een terechte gele kaart niet aan v bommel moet worden gegeven.

2 september 2012 om 18:52

en volgens mij moet jij leren lezen.
de extra alinea is een opmerking in algemene zin
en nou weer doorlopen aub

2 september 2012 om 18:59

Welke kaarten vond jij geen geel,op de kaart na tegen groningen.
Je komt wijs over ,ben benieuwd naar de antwoord.

Weet niet waarom jij daar nu zo verontwaardigd over doet want dat is al jaren ,dag en nacht bekent dat scheidsrechters niet consequent zijn.

2 september 2012 om 19:08

groningen
az

maar aan die laatste zat, misschien toch een klein geel randje, maar leek de overtreding erger door lomp inkomen van strootman
hoe je het went of keert dan zijn het toch 2 of 3 ipv de 4 nu.
maar punt is dat Van Bommel helemaal niet veel flinke overtredingen dit seizoen nog heeft gemaakt.
Stemmingmakerij dus.
Helaas holt in NL iedereen elkaar achterna zonder zelf een kritische mening te vormen.

en om je laatste opmerking moest ik lachen idd.
geen verontwaardiging, juist ergenis om het niveau.


2 september 2012 om 19:16

Moet je niet doen joh,is niet goed voor je hart.
Blijf je wekelijks aan de gang met ergeren,want consequent zijn worden ze toch nooit.

2 september 2012 om 19:34

Ik ben het volkomen met je eens dat het er minder waren geweest als je kijkt wat voor overtredingen het waren.
Ik denk zelfs dat ie dan nog op 0 had gestaan omdat hij in de eerste wedstrijd een diepdonkerrode kaart had moeten krijgen en met een beetje geluk voor hem volgende speelronde weer eens zijn 1e wedstrijd zou mogen spelen na zijn schorsing.

ON topic
het is complete onzin om het systeem om te gooien . een gele kaart is een straf en hoe meer je er verzameld hoe sneller je geschorst dient te worden. moet je maar niet zoveel overtredingen maken.

2 september 2012 om 19:38

Je hoeft niet alleen geel te geven als je iemand grof onderuit haalt toch?
Als je een overtreding maakt waardoor een tegenaanval word tegengehouden is het ook gewoon geel,en dat was vanmiddag het geval vind ik.

2 september 2012 om 19:51

@1913
semantische discussie.
wat is onnodig? wat is flink? wat is onreglementair?
feit is dat men maar wat roept over zijn overtredingen zonder ze bekeken te hebben. Om dan nog maar niet te spreken over de conclusies die getrokken worden over zijn huidige spel.
Beetje scorebordjournalistiek en elkaar na-papagaaien.

@mastadon
zucht.. op je eerste opmerking
en blijkbaar zijn ze het in de rest in het buitenland daar niet mee eens.
dus zo onzinnig is het niet.

2 september 2012 om 20:54

Ik geef je gelijk dat scheidrechters vaak niet consequent zijn karel,
Maar dan nog had van Bommel gewoon 4 gele kaarten horen krijgen en ook een wel een rode erbij..

2 september 2012 om 21:01

groningen toch niet tim?
dan waren het er 3 (of 2,5 als je die van AZ half meetelt ; )
maar goed, dat was niet de essentie.
velen roepen meteen moord en brand over van bommel.
tegenwoordig strooit men in NL ook veel met kaarten
ik vind de opmerking van hem nog niet eens zo raar.

2 september 2012 om 21:35

Hij had er misschien bij RKC wel afgemoeten, dus laat hem wijzelijk zijn mond houden. Ik vind het goede regel wie de knvb hanteerd, 5x geel schorsing, en dan om de 2 westrijden, dan leren spelers misschien is om te gaan voetballen, ipv elke wedstrijden op het randje gaan voetballen.

2 september 2012 om 23:55

de enige die geen verstand van voetbal heb dat ben jij! vanbommel ze''n kaarten waren gewoon terecht! misschien eentje niet. Van bommel weet dat scheidsrechters op hem letten, dan moet je het slimmer spelen!

3 september 2012 om 00:08

@est.1913
boek van rene(tje) gelezen zeker! heerlijk

on topic: missschien tijd om minder te gaan provoceren?

2 september 2012 om 21:03

Luister tegen groningen sloeg nergens op en tegen roda en rkc waren de kaarten die hij kreeg ook overbodig en makkelijk gegeven maar omdat het van bommel is trekken ze nou eenmaal eerder met geel vandaag is terrecht geel dus niks systeem veranderen gewoon van biommel niet zo snel een kaart aansmeren want ik vind dat hij ze wel heel makkelijk krijgt daarbij weet niet of iemand vandaag de wedstrijd gezien heeft maar ondaks tegen 10 man had die nijhuis gewoon min 3 penalties moeten geven net als dat feyenoord er ook 1 had moeten hebben maar nee wie krijgt hem weer in de laatste minuut en nog onterrecht ook juist het tukkers team van bas Nijhuis en maar zeggen dat scheidsrechters niet de comp bepalen gaat al jaren zo misschien is het beter dat er niet meer door nederlanders wordt gefloten in nederland dat het dan beter gaat maar dat zal wel nooit gebeuren.

Overigens maakte van bommel wel een schitterende goal zeg dat dan weer wel haha

3 september 2012 om 07:50

@grensneus30

Beetje flauw geklets van je en neigt naar calimero. De pingel tegen Vvv was volkomen terrecht en daar is niks op af te dingen,daarintegen die je zegt dat Feyenoord moest hebben ben ik het volkomen mee oneens. Dat was een grote twijfel en meer geven hem er niet dan wel dat weet ik wel heel zeker. Het valt me wel op en dat is niet om te provoceren dat Psv altijd wel een persoon ertussen heeft lopen die altijd loopt te zeuren als het te snel gaat met kaarten en in dit geval is het Van Bommel maar voorgaande jaren was het Toivonen. en als het toivonen niet is dan is het Strootman wel die overal tegenin gaat. Het mooiste van alles is nog dat Meneer Toivonen de wedstrijd tegen Ajax verklaarde dat je op een eerlijke manier moet spelen en juist hem dat horen zeggen maakte me enorm aan het lachen want hij was de grootste ergenis juist bij iedereen die ff liep uit te dagen of vieze spelletjes erop na hield. Waarom heeft iedereen er vrede mee en is er nooit over het systeem geklaagd? Juist omdat het de Heer Van Bommel te heet onder zijn voeten word en dat hij weet dat hij na elke 2e gele kaart een schorsing boven zijn hoofd hangt en dat al heel vroeg in het seizoen. Als hij zo tegen het systeem van kaarten was kon hij dat ook een paar jaar geleden aankaarten maar toen was het niet nodig. Hij krijgt het nu opeens hoog in zijn krullebol en denkt dat iedereen wel even na zijn pijpen danst omdat hij in het buitenland heeft gebald. Het is toch echt niet zo dat hij gezocht word maar hij zoekt het zelf op en moet maar eens bij zichzelf te raden gaan of dit wel zo slim is want tenslotte had hij uit bij Rkc allang diep en diep rood moeten hebben. Hadden ze hem gezocht dan had hij die ook vast wel gekregen maar tot nu toe heeft hij de mazzel gehad van niet dus moet hij gewoon oppassen met wat hij doet en niet zo snel gefrustreerd raken . Hij kon ook bij zijn eerste gele kaart denken oke we verliezen maar er zijn nog 33 wedstrijden te gaan.

3 september 2012 om 08:28

@vitessegek, het feit dat er steeds wordt teruggerefereerd door veel supporters op dit forum naar de wedstrijd tegen RKC dat Van Bommel daar rood had moeten krijgen, wijst mij erop dat bijna niemand op de hoogte is van de spelregels in het voetbal. Omdat hij toen met geel weg kwam, moet hij alle gele kaarten in de volgende wedstrijden maar accepteren? Juist! Logisch ja..

Iedere wedstrijd is er één op zichzelf en iedere situatie zou opnieuw moeten worden beoordeeld.

Daarnaast zou men ook eens over een tussensysteem kunnen nadenken, bijvoorbeeld bij 5, 9, 12, 14, 16, etc..

3 september 2012 om 09:44

@forza040

En dat gebeurd dus ook ....elke situatie word opnieuw door een andere scheids bekeken en het blijkt dus dat Meneer zich niet gedragen kan anders had hij niet zoveel geel opgelopen. Hieruit blijkt dus ook dat Meneer maar denkt dat hij alles kan maken en niet zoveel geel verdient en nu het wel zo is dat hij tegen een schorsing aan gaat lopen moet het systeem ook volgens jou aangepast worden? Ik ben van mening als je niet leert van de eerste schorsing dan mag je van mij sneller gestraft worden met een 2e schorsing en dat geld niet alleen voor de Heer Van Bommel hoor maar ook voor Toivonen die er ook een handje van heeft. En als Meneer Strootman zo door gaat mag hij ook eens wat sneller op de bon want bij elke overtreding staat Meneer wel even vooraan om te zeggen wat de scheids moet doen of laten. Dit komt hem nog een keer duur te staan zodat het alleen nog maar wachten is op zijn gele kaart door zijn commentaar elke keer weer op de scheids. En nee hoor niks tegen je clubje maar het is wel opvallend dat geregeld deze 3 bij Psv zo in de spotlights komen.

2 september 2012 om 23:45

Triest dat we nu weer over zijn gele kaarten beginnen, wordt je toch doodmoe van. Die man heeft het in zijn spel, het is geen mietjes sport. Er zijn ergere dingen en ook ergere overtredingen, waar hij niet bij betrokken is. Praat eens over zijn spel, de meeste van Bommel haters lopen al weken te roepen dat hij te oud is en het niet kan belopen, nou vandaag was hij toch weer het baasje, een echte veldheer en absoluut de baas in het veld... En al pakt hij nog 10 kaarten, lekker belangrijk, dan krijgt hij vanzelf de schorsing.... zijn jullie ook weer blij!

2 september 2012 om 23:59

Ai Ai Ai van Bommel... dit soort uitspraken in de media helpen niet.

3 september 2012 om 06:16

@zinedane

En denk je dat hij daar ook maar 1 seconde van wakker ligt?

3 september 2012 om 23:02

Haha dat zeg ik niet(; alleen heb ik het meer over het imago van Psv. als aanvoerder heb je toch bepaalde verantwoordelijkheden natuurlijk

Gewoon minder kaarten pakken. Het systeem werkt perfect, alleen van Bommel heeft een probleem om geen gele kaarten te pakken.

2 september 2012 om 18:39

Het systeem is prima, maar de scheidsrechters zijn watjes, waardoor een speler als van Bommel al snel aan een hoog aantal kaarten komt. Hier wordt de helft nog niet toegestaan van de Serie A of de Premier League. Nederland is een voetballand voor watjes en niet voor echte mannen. Beetje jammer dat het zo gaat hier.

2 september 2012 om 18:44

Grappig, Van bommel zegt juist precies het tegenovergestelde: "daar geven ze de kaarten ook makkelijker"

2 september 2012 om 18:45

V bommel moet zich aanpassen aan eredivisie niet eredivisie aan v bommel. Enige watje is V bommel die dat niet kan toegeven.

En grappig dat V bommel zegt juist dat je zo makkelijk krijgt buiten nederland.

2 september 2012 om 18:48

Dan beleef ik dat toch totaal anders. Kijk wekelijks live wedstrijden in de Serie A en dan zie je soms dingen voorbij komen waarvan je denkt: Hallo, dat is toch een kaart? Als dat hier zou gebeuren wordt je er af gestuurd. Zelfde geldt voor de Premier League - daar zeg ik het met absolute zekerheid dat er minder snel kaarten getrokken worden - waar ook genoeg smerige overtredingen af worden gedaan met geel, terwijl je hier zes wedstrijden zou krijgen. Nederland is gewoon een triest land op dat gebied. Voetbal is een mannen sport, zorg dan ook dat de regels er naar zijn.

2 september 2012 om 18:50

Sorry Sm88 ik geloof jouw mening als niet profvoetballer totaal niet en die van een profvoetballer die daar gespeeld heeft wel. Hij zeurt over het systeem niet over de kaart die hij terecht gekregen heeft.

2 september 2012 om 19:08

Wat heeft het prof voetballer zijn daar mee te maken? Er zijn genoeg mensen die niet of heel laag gevoetbald hebben die enorm veel verstand van het spelletje hebben. Kijk naar Mourinho, dat is het ideale voorbeeld. Je kent me verder niet, dus misschien ben ik ook wel ergens coach of speel ik vrij hoog. Dat laatste is ook het geval, aangezien ik al aardig wat Hoofdklasse duels gespeeld heb. Neemt niets af aan dat van Bommel in de Serie A gespeeld heeft, maar ik bekijk zeker 50% van de wedstrijden van de Serie A, dus weet echt wel waar ik over praat. Ik vind dat er minder snel voor de standaard dingen kaarten getrokken wordt. Je ziet soms smerige dingen afgedaan worden met een vrije trap of een gele kaart, terwijl je hier rood krijgt. Maar jammer vind ik dat je m'n argument over de Premier League niet behandeld, want daar heeft van Bommel niet gespeeld. Oordeelt hij daar dan ook juist over? Vast wel, want hij is een prof toch? Laat me niet lachen man. We leven gewoon in een mietjes land qua voetbal regels.

2 september 2012 om 19:44

Nogmaals gaat niet over makkelijk kaarten krijgen gaat over het schorsen na een x aantal kaarten. V bommel zou dit graag in zijn eigen voordeel willen aanpassen nadat meneer 4 gele kaarten heeft gehad wetende dat er meer gaan volgen inclusief schorsingen. Als deze heer v Bommel aan begin van competitie had geroepen zou het nog enigzins geloofwaardig overkomen.

Hij heeft gespeeld of beide niveaus en heeft te maken gehad met scheidsrechters die jij ook nu zelf aangegeven nimmer gehad hebt. Jouw kijken is totaal iets anders dan beleven. Zou denken dat jij als geweldige voetballer beter zou moeten weten. Hoe er gefloten wordt hangt meer af van scheidsrechter. Jol bijvoorbeeld liet ook veel toe.

V Bommel moet gewoon een keer toegeven dat hij dom bezig is als professonal en als leidersfiguur binnen de club. Dat zou getuigen van respect als hij het toegeeft en voorbeeld geeft aan anderen om enige vorm van zelfkritiek te hebben. Hij geeft nu juist een signaal af dat Nederland na meer dan 100 jaar voetbal het systeem naar zijn hand moet gaan zetten na zijn 4e kaart. Kortom ik doe niets fout het ligt aan het systeem.

selectieve verontwaardiging en totaal geen zelfkritiek dat hij geheel onnodig een gele kaart door zijn domme actie terecht gekregen heeft.

Oh jij bent nogal extreem dom bezig om te zeggen dat hij niet in Premier Leage niet gespeeld heeft en daarom niet weet, maar jij vergeet dat V. Bommel jarenlang CL gespeeld heeft tegen engelse clubs maar ook Engelse scheidsrechters. Zou zeggen ga je mond spoelen en kom een keer met goede argumenten. Amateur die tv kijkt die zich vergelijkt met topper cq Mourhino. Moet gekker worden. Mag best een mening hebben maar overdrijf niet.

2 september 2012 om 19:53

Ik vergelijk mezelf niet met Mourinho, dus ga begrijpend leren lezen of ga terug naar de basisschool. Ik zeg dat Mourinho ook nooit hoog heeft gespeeld, maar wel ontzettend veel van het spelletje snapt. Vervolgens zeg ik dat je mij niet kent en daarom niet kan oordelen over mijn verstand van het spelletje. Nergens zeg ik dus dat ik op Mourinho lijk of iets dergelijks.

2 september 2012 om 21:05

Kijk hier ben ik het nou eens helemaal mee eens super gezegd Smk88

Mark is gewoon niet zo snel meer, en moet daarom smerige overtredingen maken. Misschien moet er een maximumleeftijd op de velden worden ingevoerd. Wat een huilebalk zeg.

2 september 2012 om 18:50

paar vragen:::

smerige overtredingen?? verklaar je nader?? vandaag en ook de andere 3 waren Geen smerige overtredingen!!

Maximumleeftijd?? sinds wanneer heeft leeftijd iets ermee te maken???

Huilebalk??? need i say more??? pfffff

2 september 2012 om 19:05

Kerel, ik wil niet heel veel zeggen maar V.bommel maakt gewoon stomme overtredingen waar hij gewoon een gele kaart voor moet krijgen.

Ten tweede,van Bommel is een routiner die in de nadagen van ze carriere zit en daarvoor moet de Knvb haar kaarten systeem aanpassen ? Het is gewoon een rare opmerking van Mark van Bommel. Je weet dat scheidsrechters je in de Eredivisie gewoon sneller een kaart geven, en daar moet je gewoon mee leren omgaan.

2 september 2012 om 19:39

dan heb ik ook een vraagje voor jou .

Westrijd tegen RKC vergeten ?
smerige overtreding waar hij donkerrood voor had moeten krijgen en vervolgens ontloopt hij binnen een paar tellen zijn 2e gele kaart.
Het heeft altijd al in zijn spel gezeten en nu mijnheer er niet meer zo makkelijk mee wegkomt bij de scheidsrechters moet men het systeem van schorsen aanpassen omdat hij anders wel er vaak geschorst zal zijn .
Ik dacht het niet.

2 september 2012 om 21:06

Jouw reactie slaat echt kant nog wal maar je zal wel een van bommel hater zijn hij heeft nog niet 1 echt smerige overtreding gemaakt dit seizoen dus wat beter opletten graag

3 september 2012 om 08:13

@grensneus30

Als hij geen smerige overtreding heeft gemaakt bij Rkc vraag ik me af waarom velen het hiet over toch met elkaar eens zijn. Hij was gewoon enorm gefrustreerd die wedstrijd en verdiende diep rood. Als je veel medesupporters had die het met je eens is dan kan ik er nog bij mee gaan maar geloof me meer dan 80% denkt er heel anders over. Van Bommel had aan het begin al moeten klagen over de regeling en niet wanneer hij tegen de grens zit. Beetje mosterd na de maaltijd van Van Bommel en klagen is voor hem al helemaal niet nodig want hij is lang genoeg prof om te weten hoe scheidsrechters reageren op bepaalde dingen. Sterker nog ik mag hopen dat hij zich in gaat houden want zoals hij nu reageerd tegen het systeem en scheidsrechters kan het wel eens heel averechts voor hem gaan werken dat ze hem nu juist wel gaan zoeken , hoewel dat zoeken nog niet eens nodig is want hij weet zijn overtredingen toch wel te maken. Dan erbij zijn het zijn eigen woorden dat er veel vieze geintjes uitgehaald worden door spelers om een ander uit zijn spel te brengen dus Meneer weet ze zelf ook wel en probeerd het maar al te vaak. En ga dan niet de schijnheil uithangen,want zijn eigen andere woorden waren dat ze hem niet zochten of dat hij dat gevoel had.

3 september 2012 om 08:36

@august26, Als je zo jaloers bent op Van Bommel hoef je dat niet zo te laten merken..
Dat je oud wordt, wilt niet zeggen dat je langzamer wordt. Dat je langzamer wordt, wilt niet zeggen dat je overtredingen moet maken. Niet iedere overtreding is smerig. De veldheer steekt met kop en schouders boven de rest van het veld uit en omdat er aan meneer allemaal vragen worden gesteld over de kaarten die hij pakt waar hij zijn zijn mening over geeft is hij gelijk een huilebalk.

Gewoon niet zo dom gedragen. Houthakker.

Een andere kaartensysteem dat in jou voordeel werkt. dacht het niet.
misschien wat minder [ smerige] overtredingen maken. dat helpt ook nog wel eens

2 september 2012 om 19:52

Ach, het hele systeem werkt raar. Als vBommel geel krijgt zou hij gewoon 10 minuten naar de bank moeten. Dan heeft AZ er voordeel van ipv de volgende tegenstander waarbij vBommel geschorst is.

2 september 2012 om 21:54

En hoe wil je dit dan doen als het weer zoals vorig jaar heel erg koud is? Speler 10 minuten in de kou laten zitten zodat die longontsteking krijgt? Niet mee eens dus, als snap ik je stelling wel.

3 september 2012 om 00:38

Dan houdt hij zich langs de zijlijn toch lekker warm doe te lopen?

3 september 2012 om 08:21

@loveleeds

En de wisselspelers die de hele wedstrijd langs de kant zitten lopen geen kans op longontsteking? Beetje lood om oud ijzer toch? Die hebben ook een dekentje om zich warm te houden dus kan zo iemand die die straf krijgt ook.

3 september 2012 om 08:40

@martin1981, In de spelregels staat duidelijk dat een gele kaart in het voetbal geen directe gevolgen mag hebben voor een speler, omdat het wordt gezien als een waarschuwing. Als je er voordeel bij wilt hebben, zul je een speler toch echt uit de tent moeten lokken..

Gewoon dom om aldoor geel te pakken. Niet zo janken.

niks aan veranderen, in voetbal horen geen overtredingen.

Eigenlijk heeft hij gelijk. Los van zijn eigen geval: we hebben niet zulke brede selecties. Hoe houd je het niveau van de Eredivisie hoog? Door de beste spelers te laten spelen. Dat lukt niet als je vrij snel geschorst bent (vooral na de 5e, dan om en om en dan ben je alweer geschorst). Dus los van zijn geval, hij heeft wel gelijk. De beste moeten spelen.

2 september 2012 om 18:44

Dit systeem zorgt er juist voor dat je de problemen die ontstaan juist voetballend oplost en niet met een onnodige gele kaart. Het is belachelijk om dit systeem aan te passen, omdat er 1 speler (die zichzelf blijkbaar erg belangrijk vindt) zo ontiegelijk traag is dat hij wel overtredingen moet maken...
Mark, schoonzoon en vader en man en voetballer, misschien moet je gewoon eens wat slimmer spelen.
Fdgaf: als je liever een houthakkerscompetitie wilt zien met die afschuwelijke overtredingen (zoals we in Engeland zien) dan moet je lekker naar de EPL kijken... als je voetbal wilt zien (ookal is het soms dramatisch (zie Heerenveen - Ajax), dan moet je Eredivisie kijken.

3 september 2012 om 08:26

@fdgaf

Dus elke sterke speler mag overtredingen maken in jou ogen zonder zwaar gestraft te worden en de nieuwe moeten wel goed gestrafd worden omdat die het niveau niet of nog niet hooghouden voor de eredivisie? Beetje vreemde redenering als je dan zegt de jeugd heeft de toekomst want dan juist krijgt de jeugd geen kans zich goed te ontwikkelen. Hoe kom je anders aan sterke spelers? Als iemand zon goede speler is die de Eredivisie sterk houd dan moet hij zo slim wezen om juist een speler uit te schakelen zonder een overtreding en gewoon omzeilen die tegenstander want dan ben je pas een sterke speler.

Ja ik kan wel snappen waarom Van Bommel dat zou willen. Maar dan zou een gele kaart nauwelijks waarde hebben en zouden spelers als Van Bommel gewoon los kunnen gaan.

Nee, je zal gewoon wat rustiger aan moeten doen Van Bommel. Zijn gele kaart vandaag was ook al zo onnodig.

Alleen voor meneer van Bommel zou dit systeem veranderd moeten worden, omdat hij zoveel kaarten pakt..
Jammer Mark, dan moet je lekker in het buitenland blijven voetballen als je zoveel kaarten gaat pakken!

2 september 2012 om 18:40

In het buitenland pakte hij er niet zoveel als hier, want hier wordt er gefloten door een watjes bond die niets toe laat. Dat is iets heel anders.

2 september 2012 om 18:44

In het buitenland heeft hij betere spelers om zich heen, waardoor hij niet fouten van anderen hoeft op te knappen, ten koste van een gele kaart.

2 september 2012 om 18:45

Overtreding is overtreding. Misschien zijn het wel mietjes, die scheidsrechters in het buitenland, zodat ze minder fluiten.

2 september 2012 om 18:49

Ze fluiten evenveel, maar trekken gewoon minder snel een kaart. Kijk naar de Premier League, daar wordt tenminste lekker ouderwets gevoetbald, zonder dat mietjes gedoe van de scheidsrechters en de bond. Voor een type van Bommel is het Nederlandse systeem gewoon drie keer kut, want die is gewoon het halve seizoen geschorst.

2 september 2012 om 18:58

Dus wie is hier nou dom? Van Bommel dan toch lijkt me? Waarom ga je in een competitie spelen waarin er (volgens jou zo mieterig) zo gefloten wordt? En dan als je terecht 4 gele kaarten krijgen en je zelfs een rode wordt onthouden, ga je zeuren over het kaarten systeem en een eventuele hetze... die man is het echt niet waard om een heel artikel aan te besteden hoor.

3 september 2012 om 08:32

@ Smk88

Je kan het ook omdraaien in het geval Van Bommel. Misschien is het wel een kut speler voor het Nederlandse systeem. Hij is de ervaren prof bij Psv en moet met al die ervaring weten dat hij met al die overtredingen(erg of minder erg) zijn club vroeg of laat gaat benadelen.

Van Bommel, we willen voetbal zien en niet steeds verdedigen of overtreding maken!

2 september 2012 om 19:28

Van Bommel is op dit moment de beste speler in de eredivisie, dat daar dan hier en daar een schorsing bij komt is niet zo erg, omdat we ook wijnaldum achter de hand hebben.

2 september 2012 om 20:06

idd, hij is zo goed, dat ie een hoop overtredingen nodig heeft om alles te corrigeren, als ie echt zo goed was stond ie nu wel op nul kaarten

2 september 2012 om 20:28

Onzin! Van Bommel maakt helemaal niet veel overtrdingen. Hij krijgt alleen heel snel een gele kaart. Terecht of onterecht. Maar veel overtredingen maakt hij echt niet.

3 september 2012 om 08:35

@ Biggles

Je wilt me niet gaan vertellen dat hij geen overtredingen maakt maar dat de tegenstanders zelf vrijwillig op de grond gaan liggen om hem een kaart aan te naaien???? Als dat zo is mag jij me vertellen wie dan slimmer is want als je je zo laat naaien door een mindere of zwakkere speler dan schat ik die speler hoger in dan Van Bommel dat hij er keer op keer intrapt. Die vlieger gaat dus niet op kerel

Kan van Bommel wel fijn willen maar hij maakt ook wel domme overtredingen soms zeg.
Ik zou zeggen als je al zolang prof bent dan weet je wel beter.
Gewoon doorgaan zoals de opzet is en niet wat van Bommel graag wil.

Ik geniet volop van mark , heerlijk bikkelen op dat middenveld en tevens de lijnen uitzetten goede passes geven en scoren.
Die kaarten nemen we wel voor lief.mogelijkheden zat om een keer een wedstrijdje op te vangen.
Bommeltje is een echte patron in het veld en dat is wat we een aantal jaren gemist hebben.

3 september 2012 om 08:37

Als dat zo is waarom fluiten jullie supporters dan als hij geel krijgt als het toch niet uitmaakt als hij geschorst word want hij is toch makkelijk op te vangen.

In het buitenland vindt men het niet erg om een gele kaart te pakken, dus maken ze graag van die vrijheid gebruik. Niks mis met het huidige systeem, waarin veelplegers zwaarder worden gestraft. Jij zult dus op je tellen moeten passen Van Bommel, anders sta je er elke twee weken een keer naast!

Bommel moet niet zeiken vind ik..

Maakt weer een overtreding wat totaal onnodig was..

Tegen Utrecht weer een kaartje pakken dan ben je er niet bij tegen Feyenoord,

Nu moet natuurlijk wel gezegd worden dat er tegen v Bommel een hetze lijkt te ontstaan. van de 4 kaarten waren er namelijk al 2 vrij dubieus gegeven.

2 september 2012 om 18:46

Daarbij moet je die volledig terechte rode kaart die hij niet gehad heeft, niet vergeten...

2 september 2012 om 18:52

Lekker subjectief weer, waar is die rode kaart die hij had moeten hebben? Makkelijk altijd maar 1 kant van het vehaal aanhalen.

2 september 2012 om 22:22

Ik "jank" daar niet over ( volwassen taalgebruik ). Ik zeg alleen dat je niet moet zeuren als je soms een kaart wel krijgt terwijl je er soms ook 1 ontloopt. En dat is hier het geval, niet één kant van het verhaal belichten. Subjectiviteit ten top.

3 september 2012 om 00:09

Ik neem aan dat je niet die overtreding bij RKC bedoelde? Want dat was namelijk bij lange na geen rode kaart (met een Ajax bril op waarschijnlijk wel) Bij studio voetbal was ook iedereen het er mee eens dat het geen rood was.

3 september 2012 om 06:10

Studiovoetbal gaan we toch hoop ik niet als graadmeter gebruiken? Anders kunnen we zelfs vd Gijp serieus gaan nemen als we naar personen als Waterreus gaan luisteren.

3 september 2012 om 08:41

@ Jeroen87

Ben totaal geen Ajaxfan of heb een rood witte bril op (lekker makkelijk ook trouwens met 3 toppers die allemaal rood en wit dragen maar dat terzijde) Maar dat was wel degelijk een tweede gele kaart en dus rood.

4 september 2012 om 13:11

Wie moeten we dan als graadmeter gebruiken? Mening van profesionals uit het vak lijkt me over het algemeen namelijk vrij betrouwbaar.

3 september 2012 om 01:14

Ja inderdaad, heb gehoord dat de scheidsrechters al voor de wedstrijd een gele kaart achter zijn naam schrijven op het wedstrijdformulier.

3 september 2012 om 08:58

@rorybreaker

Dat is knap aangezien die digitaal op het wedstrijdformulier staan en je het wedstrijdverloop pas na de wedstrijd kan invullen .

Dus je reactie zal wel een sarcastische zijn, maar probeer dan wel iets meer de waarheid te benaderen :P

bommel liep laatste jaren in buitenland 1 geel in 3 wedstrijden. hier 1 op 1.

tis gewoon een veelpleger.

2 september 2012 om 21:51

@anthraxxis

Respect voor jou wiskundige capaciteiten

Van Bommel speelde 25 wedstrijden voor AC milan in de serie A, en kwam daarvan 3x als invaller binnen de lijnen. Hij pakte 6 gele kaarten. 25/6=4,17 en dat is niet 1 op 3.

ON: Gele kaart moet gewoon 7 minuten naar de bank zijn en daarna weer meespelen, en dan verder geen gevolgen. Dat zou veel meer helpen.

Wanneer meneer van Bommel, op een andere manier zijn wedstrijden uitspeelt heeft hij helemaal geen last van dit systeem, maar van Bommel zou die nutteloze acties achter wegen moeten laten. Wees een voorbeeld voor je team als aanvoerder!

Hij is wel lekker bezig zo die van bommel. Misschien is wat minder domme gele kaarten pakken dan hoeven ze het systeem niet aan te passen. Het is gewoon goed geregeld hier wou je er anders 25 proberen te pakken als het om de 5 wedstrijden schorsing word

Vorig jaar waren er twee spelers (ramos en Duits) met 10 gele kaarten in 29 wedstrijden. Van bommel nu al op 4. Dit heeft niks te maken met scheidsrechters die makkelijk kaarten geven. Dit heeft te maken met meneer van Bommel.

Meneer is weer terug in de Eredivisie en wil meteen iets proberen te veranderen.
Hij denkt dat hij de directeur is van de betaald voetbal , ik heb ook gemerkt misschien de anderen leden ook dat Meneer altijd de situatie kan veranderen , maar dat is niet zo.

3 september 2012 om 09:20

Als Meneer van Bommel zijn instelling zelf eens veranderd is dat andere allemaal helemaal niet nodig en scheelt een hoop papierwerk dan ook nog eens .

Hopelijk krijgt hij de volgende keer niet zijn 5e gele kaart, anders is hij geschorst tegen Feyenoord.

2 september 2012 om 19:10

so what? We hebben een pak middenvelders dat maakt niet uit! Van ons middenveld kan ffeyenoord drie keer een team opstellen!!

Van Bommel is uiteraard de eerste om dit systeem te willen veranderen nu hij terug is. Zijn sterkte is net tegenstanders foutief neerhalen en gele kaarten verzamelen. Maar dat systeem zal niet veranderen omdat hij dat verlangt.

Haha, dat zou mooi zijn van bommel. Dan kun je nog veel meer van die vieze overtredingen maken.

Nee nee, deze manier is juist uitstekend. Na je eerste straf, word je bij de tweede keer sneller gestrafd. Dat geldt overal zo, dus ook in het voetbal. Het is wel de bedoeling dat je er van leert.

hahah die van bommel kan er wel wat van met zijn gele kaarten al was die van vorig weekend onterecht.
ik denk als hij zo doorgaat met die gele kaarten hij nog wel een paar records gaat breken hahaha

Maar dit is wel leuk voor die jonge jongen. Hoe heet ie ook al weer.. oja, van Ooijen. Als Van Bommel straks iedere maand een keer geschorst is, dan krijgt Van Ooijen ook wel wat speeltijd lijkt me. Ik wil wel meer van die jongen zien.

Zegt de middenvelder die vaak op het randje speelt en te vaak word gezocht door spelers, althans dat vinden hij en Dick, je zag hem ook er om lachen tegen AZ dat hij geel kreeg van Nijhuis en Dickie maar mopperen op de 4de dat hij gezocht werd.

kaartensysteem hoeft idd niet veranderd te worden...
maar ik moet wel zeggen, bv die gele kaart vorige week tegen groningen dat was geen geel... v.bommel maakt overtredingen dat klopt.. maar hij krijgt de kaarten ook wel veel te snel hoor !

Het is natuurlijk onzin dat het systeem voor van Bommel aangepast zou moeten gaan worden. Vorige week krijgt hij zijn kaart geheel onterecht en vandaag was het gewoon super dom en onnodig.

Met het oog op de confrontatie thuis tegen Feyenoord is het wellicht wijs om van Bommel tegen Utrecht opde bank te houden.

hij kan beter zijn speelstijl aan passen 1 op 1 is toch slecht voor een speler die het voor beeld moet zijn

Misschien moeten ze heel veel regels aanpassen, zoals een 3e type kaart. Geel, oranje (betekent bv 10 minuten met een man minder, powerplay) en daarna rood. Maar ik zou er juist mee wachten tot van Bommel is gestopt ;

Ik vind dat de overtredingen van Mark van Bommel ook wel heel erg op de weegschaal gelegd worden. In het buitenland pakte hij overal veel minder kaarten en hier in Nederland gaan we er een issue van maken. Iedereen zal bij een overtreding van Mark van Bommel lopen schreeuwen om een gele kaart. Ik vind dat hij toch echt wel gezocht wordt.

2 september 2012 om 20:04

inderdaad, vandaag heeft hij 1 overtreding gemaakt, en gelijk geel. Hij had zelfs nog geen een waarschuwing gehad. Andere spelers krijgen voor zulke overtredingen minimaal een waarschuwing.

2 september 2012 om 20:08

Nee hoor, andere spelers als Marcellis en Strootman gingen ook gelijk op de bon. Het gaat erom dat hij een potentieel gevaarlijke aanval onreglementair stopt en daar staat geel voor. Net als voor vastpakken bijvoorbeeld... Of had Reijnen al een waarschuwing voor vastpakken gehad??? Zet je bril af vriend en zie in dat Bommeltje het systeem in het buitenland goed kon misbruiken maar dat dit in Nederland niet meer gaat lukken. Ze zouden het systeem van ons dus over moeten nemen i.p.v. wij dat van het buitenland.

2 september 2012 om 21:18

Ik vind dat je als scheidsrechter een wedstrijd best wat beter mag aanvoelen. Waarschuw een speler eerst en ga dan over tot kaarten. Op grote toernooien staan niet voor niets met name buitenlandse scheidsrechters op de velden en niet die van Nederland.

2 september 2012 om 20:05

Zoals die van vandaag en vele van hem worden door spelers en trainers getypeerd als 'slimme' overtredingen. Dat klinkt natuurlijk heel leuk als hij voor jou club speelt maar als ik kijk wat hij vandaag doet als Maher hem te slim af is dan irriteer ik me er toch behoorlijk aan dat hij hem neerlegt en dan met geel genoegen neemt (was ie het er nog mee oneens ook...). Dit is gewoon een vorm van spelbederf en hij wil het systeem aanpassen zodat hij elke week zo'n smerige actie mag maken want de meeste kaarten van hem komen voort uit acties waar hij te laat is en de tegenstander neemt waar als hij dat niet doet de tegenstander gevaarlijk kan worden. Zeer terecht dit systeem, komt het algemene spel alleen maar ten goede in mijn ogen.

Als je zoveel gele kaarten accepteerd leren spelers daar nooit van, zover ze dat doen natuurlijk. Alleen ik denk dat je daarmee een verkeerd signaal afgeeft, niet alles in de grote competities is beter.

2 september 2012 om 19:38

Lijkt mij dat in onze competitie de gele kaart dan de meeste waarde heeft, dus in dat geval beter.
Alleen is het daarbij wel van belang dat scheidsrechters alleen kaarten trekken als er daadwerkelijk een 'overtreding' gemaakt wordt. Nu worden er nog steeds veel flauwe onnodige kaarten getrokken, omdat dat in de regels staat. Goede scheidsrechters zien echt wel of iemand met opzet iemand blesseert en uit onkunde te ver gaat, dus het zou moeten kunnen.

Van Bommel preekt hier voor eigen parochie en dat moet hij vooral doen, maar wel in de woestijn.

3 september 2012 om 01:22

@ Setto

Dat lijkt mij dus ook dat ons systeem beter is. Dat inconsequent fluiten moet inderdaad eens echt aangepakt worden. Alleen zolang de Knvb vind dat onze scheidsrechters goed zijn en internationaal aan de deur kloppen ( waar ik weinig van van zie overigens) en hen amper aanspreekt op wanprestaties zal er op korte termijn niks veranderen.

Nu grijpt de Knvb alleen in als de publieke voetbal opinie uit zijn voegen barst. Scheidsrechters moeten harder afgerekend worden op hun fouten en dat kan volgens mij gewoon doormiddel van een simpel optel sommetje van echte blunders.

Dat van Bommel hier voor eigen parochie spreekt is wel duidelijk, als hij in dit tempo doorgaat met gele prenten pakken zal hij nog wat wedstrijdjes moeten missen. Naar mijn mening vind ik hem de laatste tijd zo ie zo al een grote zeurkous.

3 september 2012 om 09:06

@afca_leeds

En wie gaat dan vervolgens bepalen of iets een echte blunder is? Wij? De kenners bij Studio Sport?

Immers een scheidsrechter heeft maar 1 moment en 1 paar ogen waarmee hij moet beslissen. Zijn assistenten? Die letten op totaal andere dingen, die hebben geen oog voor overtredingen. Die hun prio's liggen bij buitenspel etc.
De 4de man? Die zit er vaak nog veel verder bij vandaan dan de scheidsrechter zelf dus ook geen optie.

Scheidsrechters liggen al onder een vergrootglas. Immers elke beslissing wordt vanuit 10 camerapunten bekeken en beoordeeld waar de scheidsrechter er maar 1 heeft namelijk zijn eigen positie en zijn eigen ogen.

Dus voor je gaat afrekenen even wat meer dingen duidelijk geven aub. Want nu begin je echt door te draven. Misschien zelf maar eens een fluit te hand gaan nemen en proberen zelf een wedstrijd tot een goed eind te fluiten.

Is dit een nieuw systeem of altijd al geweest ? heb er eigenlijk nog nooit op gelet. Maar je weet van te voren als je van bommel haalt die pakt bijna elke wedstrijd geel. of het nu terechte zijn ofniet.
Ben wel bang dat we hem straks in veel wedstrijden moeten missen. pakt die tegen Utrecht zijn 5e is die tegen Feyenoord er niet bij

Elke gele kaart voor Van Bommel is gewoon gerechtigheid, om de doodsimpele reden dat hij er al zoveel heeft misgelopen dat het ook best een keertje tegen mag zitten.

Nederland heeft het afgelopen seizoen niet voor niks de fairplay prijs gewonnen. Dit komt deels door de strengheid van het kaartensysteem hier. Een overtreding is iets onsportiefs en hoort eigenlijk niet thuis op het veld, anders was er geen regel tegen gemaakt. Daarom vind ik dat speler die (terecht) een kaart krijgen sowieso nooit moeten klagen over schorsingen - of ze het nou oneerlijk of overdreven vinden, als je de overtreding niet had gemaakt was er niks aan de hand geweest.

Van Bommel moet maar eens bij zichzelf nagaan waarom hij zoveel kaarten pakt, natuurlijk was die ene waar hij zelf viel en een speler meenam in zijn val geen kaart, maar de andere 3 waren zeker wel terecht. Daarbij zat hij ook al een paar keer érg dicht tegen zijn 2e geel aan.

Meneer gaat manieren zoeken om de manco's in zijn spel te kunnen blijven verbloemen.
Leuk geprobeerd Mark, en je maakt weer een mooie goal, maar het gaat allemaal niet meer zo makkelijk he.

2 september 2012 om 19:56

Mark speelt tot nu toe prima , bikkelt sleurt verzend mooie passes scoort en is een echte leider van deze ploeg.
Dat dat gepaard gaat met een paar kaarten so be it.
Dickie heeft mogelijkheden te over om een keer een wedstrijdje schorsing van Bommeltje op te vangen.
Ga zo door mark en de kar kan weer van stal.

2 september 2012 om 20:01

Hij gaat inderdaad nog heel goed voor de Eredivisie.

Maar dat neemt niet weg dat hij die overtredingen nodig heeft omdat hij het anders niet meer kan belopen, zoals we ook al op het EK konden bewonderen.

Als Ajax fan hoop ik uiteraard dat Mark zo door gaat omdat hij zoals je zelf al aangeeft, best belangrijk kan zijn voor het team.

2 september 2012 om 20:30

Ach ja hoe meer ajaxieden bashen richting van bommel des te meer de psv fans ervan genieten.
V bommel zou in elk team in de eredivisie van enorm belang zijn en ja ook voor dat team van jullie dat boordevol talenten straks de cl in moet.

2 september 2012 om 21:54

@setto

Die overtredingen zijn om gevaarlijke aanvallen uit te schakelen, dat heeft hij nu al 4x kunnen doen zonder gevolgen, terwijl Serero voor een overtreding met hetzelfde doel een paar wedstrijden mag missen. Dat is juist slim.

ON: Een gele kaart moet sowieso al tijdelijk uit het veld betekenen, 7 minuten of iets in die richting, en dan verder maakt een gele kaart niets uit, daar berijk je veel meer mee.

Het systeem is prima. Door het systeem aan te passen nodig je spelers uit om meer gele kaarten te pakken en om dus meer en grovere overtredingen te maken. Juist die gele kaart-overtredingen zijn enorm irritant, dus wat mij betreft lekker zo houden. Ik zou hem zelfs na 8 of 9 gele kaarten na elke extra gele kaart schorsen..

Het was een slimme overtreding. Geel was wel op zijn plaats overigens. Hij had allang gezien dat het veld helemaal open lag.
Maar straf blijft straf.

van Bommel mag niks klagen hij had al rood moeten hebben dit seizoen, de vijfde wedstrijd pakt hij gewoon terecht zijn vijfde kaart!

Serero b.v doet 1 keer wat en krijgt rood terwel die speler niet doorgebroken was, ongelukige overtreding niet moet willig gewoon te laat, geel had gewoon eerlijker geweest als je het vergelijkt met de overtreding van Bommel maakte tijdens RKC uit!

Laten we dan gelijk een systeem bedenken dat die matennaaier toivonen geschorst kan worden
Die stond al weer gelijk vooraan om een kaart aan te smeren

2 september 2012 om 21:31

Haha he frustie zit je iets dwars ?
On : v Bommel is nog steeds ijzersterk en enorm belangrijk voor psv (eigenlijk voor iedere ploeg)
Dat dat gepaard gaat met wat kaarten is jammer maar hij moet gewoon zo doorgaan .

2 september 2012 om 21:41

nee hoor zit mij niet dwars
laat Van Bommel maar lekker kaarten pakken ...schorsingen komen vanzelf
Ondertussen zit Wijnaldum te balen op de bank en wil Matavz weg ...goed beleid

Toivonen is gewoon de grootste rat op de NL velden ...waarom hij dat toch altijd moet doen is mij een raadsel

2 september 2012 om 21:50

Ja die toivo toch he foei.
En v bommel zal echt nog wel een keer geschorst worden voor een wedstrijdje maar dan heb je inderdaad wijnaldum achter de hand .
Ondertussen begint Tim ook zijn draai te vinden en te scoren en hoor je niemand meer over een speler die weg wil.
Inderdaad alle tekenen zijn aanwezig voor een slecht beleid........................

Rare opmerking van Van Bommel. Als toeschouwer zit ik helemaal niet te wachten op beperkte voetballers die hun gebrekkige capaciteiten maskeren door te gaan schoppen. Met afschuw denk ik nog aan die schoppers van NAC die zich tijdelijk staande konden houden door Tadic omver te schoppen. Dus wat mij betreft kunnen de sancties veel zwaarder worden. Van Bommel heeft zijn langste tijd ook gehad.

Lees supporters van v.bommel met steunbetuiging!! br HOU Toch Op... Iemand met zijn carrière, hoort op kwaliteit te verdedigen..

Lees ik mensen zielig typen.. Ja onterecht, bla bla!!! Ik hoor jullie niet over de overredingen waar ook rood voor gegeven kon worden...

Grote mannen accepteren hun tekortkomingen.. Dus wordt wakker Mark, je bent terug in Nederland

Wat een lachwekkend figuur. Hij denkt dat ze speciaal voor hem de regels moeten aanpassen. En dat terwijl hij met 4 keer geel nog goed weg komt. In zijn eerste 2 wedstrijden had hij al 2 keer rood verdient, en daar was één overtreding bij die paars was. Het is gewoon een smerige voetballer

Ongelovelijk dat zijn er alweer 4 in 4 wedstrijden ben benieuwd hoeveel hij er nog pakt, als je geen schorsing kreeg na een bepaalde aantal gele kaarten dan had hij er misschien wel 34 haha, v Bommel moet zich echt gaan inhouden recor kaarten zou je niet willen denk ik.

Als je er goed over nadenkt is dat systeem natuurlijk een stuk beter. En dan bedoel ik vooral kijkend naar de veiligheid voor de spelers.

Hahaha, dit is echt lachwekkend. Omdat meneer van Bommel altijd domme gele kaarten pakt, moet de Knvb het kaartensysteem aanpassen? Ga eens normaal voetballen en laat die domme dingen achterwege.

Speciaal voor van Bommel het systeem aanpassen? Waar gaat dit nou over, hij moet zichzelf aanpassen, 3 van die 4 kaarten pakt hij op ongelofelijke domme wijze en dan zegt hij dit, absurd.

Laten we aan elke gele kaart een tijdstraf hangen van 5 minuten. Kijken of van Bommel ze dan ook nog zo gemakkelijk wil pakken.
Systeem voorstel van van Bommel slaat natuurlijk nergens op. Een kaart moet een straf zijn, omdat je ongewenst gedrag vertoont. Anders pak je inderdaad gemakkelijker kaarten, maar daar zijn ze niet voor ingevoerd.

Straks gaat Lex Immers nog pleiten voor bredere goals..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren