Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten: ‘Iedereen die zegt dat hij beter is dan Messi, snapt er niets van’

Laatste update:

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo waren jarenlang elkaars rivalen in de tijd dat de twee als de sterspelers van Barcelona en Real Madrid de dienst uitmaakten in LaLiga. Met het vertrek van de Portugees naar Juventus is de onderlinge strijd op een lager pitje komen te staan, al worden de twee nog wel regelmatig met elkaar vergeleken. Wat Marco van Basten betreft, zit er echter een duidelijk niveauverschil tussen de twee.

“Cristiano is een geweldige speler, maar degenen die claimen dat hij beter is dan Messi begrijpen niets van voetbal”, is Van Basten duidelijk in gesprek met de Corriere della Sera. “Het is of dat, of ze zijn niet eerlijk. Messi is uniek, niet te imiteren en niet te repliceren.”

“Iemand als hij komt maar eens in de vijftig of honderd jaar voorbij. Hij is als kind in een ketel vol voetbalgenialiteit gevallen.” Van Basten werd in zijn tijd ook beschouwd als een van de beste spelers van de wereld, maar de loopbaan van de aanvaller kwam door slepende blessures al vroeg tot een einde.

De voormalig Oranje-international heeft daarom het idee dat zijn carrière niet te vergelijken is met die van Ronaldo of Messi: “Ik was 31 jaar oud toen ik stopte, mijn lever was verwoest door de pijnstillers en die verdomde enkel bleef pijn doen.”

Ben jij het eens met Marco van Basten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben er nooit echt fan van als mensen iemand met een andere mening afschilderen als iemand die er niets van kent (of in dit geval zelfs als leugenaar). Als iemand Ronaldo nu beter acht dan Messi, zie ik het probleem er niet meteen van in.

29 februari 2020 om 12:08

Ik vind het persoonlijk ook altijd erg raar om te zien dat mensen hier zo heftig om reageren. Soms zie je het op VZ ook onder artikelen dat mensen dan oprecht bijna boos lijken te worden als iemand van mening is dat Ronaldo beter zou zijn dan Messi. Het is ook niet zo zeer mijn mening, maar je kunt toch niet iedereen met een andere visie over iets direct voor gek verklaren, de grond in boren of persoonlijk gaan aanvallen? Ik denk dan ook dat het probleem vooral ligt bij mensen die zo reageren. Want waarom doe je dat? Waarom heb je er zoveel moeite mee om te accepteren dat iemand een andere mening heeft over iets? Laat elkaar lekker in waarde.

29 februari 2020 om 12:09

Het is ook geen probleem dat sommige mensen er geen verstand van hebben. Cristiano is in een paar dingetjes beter, maar die zijn minder relevant voor het voetbal. Zaken als springen, sprinten over lange afstand (want op de eerste 25-30 meter is Messi sneller). Schandalig goede voetballer en een betere atleet. Maar wel duidelijk een mindere voetballer dan Messi. Heeft minder visie, positiespel is minder, passing is minder, precisie is minder, aannames zijn minder, dribbelt minder goed, kan het spel niet verdelen. Is ook allemaal niet erg, want hij heeft het niet nodig om zulke geweldige resultaten te halen. Maar hij is wel een mindere speler. Net als de rest van de wereld dat is.

29 februari 2020 om 12:17

Dat jij dit hier allemaal moet typen, alsof er 1 persoon op aarde twijfelt dat Messi niet de betere voetballer is dan Ronaldo .

29 februari 2020 om 13:35

Je vergeet een aspect waarin Ronaldo beter is: presteren op het allerhoogste niveau wanneer zijn team hem het hardst nodig heeft. Messi is puur als voetballer gezien de betere en dus de beste voetballer, maar Ronaldo is voor mij de grootste voetballer die ik zelf heb meegemaakt. De beste man scoort vaker in de knockout fase dan in de groepsfase, terwijl iedereen altijd riep dat Messi de big game player was en Ronaldo het tegen de kleintjes. Niets is echter minder waar, want in de belangrijkste fase van de competitie - zowel voor Barca als voor Argentinie - laat Messi het te vaak afweten. Ook tijdens het gewonnen EK was dat duidelijk zichtbaar. Ronaldo was bij 6 van de 8 door Portugal gemaakte goals betrokken (lees: finale niet meegerekend, want toen deed hij niet mee). Ronaldo presteert beter in de toernooien, Messi beter in de competitie. En dit is overigens geen offense naar Messi, want het is een genot om hem te mogen aanschouwen.

29 februari 2020 om 14:46

"ronaldo is voor mij de grootste voetballer die ik zelf heb meegemaakt." Ja ik kan me nog goed herinneren hoe jullie twee samen een gruwelijke 1-2 tje tegen Barcelona hebben opgezet. Ronaldo met de dribbel, balletje op Romanempire010, balletje terug op Ronaldo die vervolgens de bal van afstand mooi in de kruising krult.

29 februari 2020 om 12:21

Ik heb er nu ook geen echt 'probleem' mee. Iedereen mag denken wat hij of zij wil. Maar als iemand Bjorn Vleminckx beter vindt dan Thierry Henry stel ik mezelf daar wel vragen bij en kan ik die persoon niet al te serieus nemen op voetbalvlak. Men zegt dan altijd dat smaken verschillen maar tussen Vleminckx en Henry kiezen is niet zuiver subjectief zoals je favoriete kleur kiezen, je kan toch minstens in bepaalde mate objectief vaststellen dat Henry de betere is ook al zijn het verschillende types en is Vleminckx misschien zelfs de betere kopper. Henry is gewoon op elk ander vlak beter en is veel bepalender geweest op een veel hoger niveau. Een extreme vergelijking natuurlijk maar mijn punt is wel duidelijk vermoed ik. Ik ben van zowel Ronaldo als Messi grote fan maar vind het toch gewoon duidelijk vast te stellen dat Messi beter is en als een neutraal iemand Ronaldo beter vindt stel ik me toch vragen bij zijn voetbalinzicht. Daarom heb ik nog geen probleem met die mensen. Zelfs in mijn vriendenkring zitten er tussen. Maar hen kan ik dan toch nooit echt serieus nemen, zonder hen zo fel te verwijten als een Van Basten of anderen die hen dan graag kleineren.

29 februari 2020 om 13:23

Mwa, het heeft niet perse of altijd met “voetbalinzicht” te maken, want wat voor jou logisch is betekent niet dat de rest het ook logisch moeten vinden. En je vergeet dat clubliefde ook verblind,maar het betekent niet, dat ze geen voetbal inzicht hebben? Dit is best arrogant eigenlijk en een absurde aanname. Iedereen heeft een andere beschrijving van voetbal, mijn beschrijving is dat Messi beter is, maar dat betekent niet dat de mensen die anders beweren geen voetbalinzicht hebben. Zulke comments, man man man. Sorry maar het kan echt niet.

29 februari 2020 om 13:56

Het verschil tussen Vleminckx en Henry was natuurlijk ook enorm. Messi en Ronaldo worden niet voor niets altijd in een adem genoemd, hebben beide het gros van de individuele prijzen de afgelopen 10 a 12 jaar mogen verdelen en zich echt weten te onderscheiden van de rest. Dan is zo'n vergelijking natuurlijk logischer dan eentje tussen Vleminckx en Henry. Ik denk juist dat het probleem is dat sommige mensen het afschilderen alsof het verschil tussen Messi en Ronaldo zo groot is als het verschil tussen Vleminckx en Henry. Ik vind Messi ook beter, maar Ronaldo zit daar toch duidelijk kort achter. En dat alleen al is voor sommige mensen moeilijk te accepteren. Die willen een beeld creã«ren alsof Messi alleen heeft geregeerd, Ronaldo onterecht op diezelfde hoogte wordt gezet, onterecht individuele prijzen heeft gekregen en eigenlijk maar een vrij gemiddelde speler is waarvan we er jaarlijks zoveel zien.

29 februari 2020 om 14:36

Toch na jaren eens speciaal ingelogd voor deze reactie.los van het feit dat jouw vergelijking zoals je zelf zegt op niks slaat.ik zie Messi op genoeg momenten choken met Argentinië maar ook met Barcelona.hij is een fantastische voetballer, bij de besten aller tijden, maar heeft ook geluk gehad bij het beste team aller tijden te hebben gespeeld. Ronaldo heeft het in elke competitie, bijna alle tornooien bewezen en staat er altijd wanneer z'n ploeg hem het hardst nodig heeft. Hij is nu wel op zijn retour helaas. Maar voor mij toch echt de betere van de twee en dat is mijn mening, niet objectief, net zoals jouw mening niet objectief is.

29 februari 2020 om 15:37

Vleminckx met Henry vergelijken is natuurlijk ridicuul. Kan je evengoed mij vergelijken met Bergkamp( ik kan trouwens beter op een vliegtuig zitten dan Bergkamp). Messi een choker noemen vind ik wat overtrokken eerlijk gezegd. Hij heeft in 2 CL finales gescoord en ook veel goals in KO fase gescoord ( wel niet zoveel als CR7) Ook met Argentinië heeft hij, 3-4 finales gehaald. Helaas geen enkele gewonnen maar hij stond er toch en had telkens eens aandeel hierin.

29 februari 2020 om 15:38

Uiteraard is Ronaldo ook een levende legende, Dejan. Voor mij de beste die ik ooit zag na Messi, dus beter dan bijvoorbeeld Zidane of Henry. Een buitengewone doelpuntenmachine en in zijn jobge jaren een wervelwind op de rechyerflank van Man United. Toen vond ik hem opwindender, bij Real is hij soberder maar wel NOG beslissender geworden en zijn doelpuntenaantal zegt sowieso al genoeg denk ik. Topscorer aller tijden in de CL. Een fenomeen. Maar Messi is gewoon net wat beter. Ik dat 90 procent van alle kenners en ex-spelers en ex-trainers ook Messi verkiezen dus dat zegt ook al genoeg denk ik. En degenen die Ronaldo de beste noemen zijn dan vaak oude bekenden zoals Fergie. Ronaldo is een fenomeen omdat hij historisch veel doelpunten scoort. Maar Messi scoort er even veel als de beste Ronaldo. En hij dribbelt zoals de beste Hazard. Hij geeft assists zoals de beste Ozil. Hij zet tegenstanders met schijnbewegingen in de wind als de beste Iniesta. Hij versnelt en vertraagt het spel (afhankelijk van wat nodig is) even makkelijk als de beste David Silva,. Hij blinkt gewoon in elk facet uit. Over mijn vergelijking moet je natuurlijk niet vallen. Ik overdrijf vaak in zo'n dingen om mijn punt extra in de verf te zetten. Dat leek me overigens ontzettend duidelijk, begrijpend lezen 101 dus ik vind de comments hier bizar.

29 februari 2020 om 19:40

Dejan. Het gaat er bij van Basten natuurlijk om dat het voor hem duidelijk is dat Messi en Ronaldo weliswaar vergeleken worden, maar dat Messi een klasse apart is, ook ten opzichte van Ronaldo. Desondanks heb je altijd mensen die met hand en tand Ronaldo willen verdedigen en dan met allerhande argumenten aankomen die alleen maar bevestiging dat ze er geen kijk op hebben. Het zijn de Japies van deze wereld die totaal verblind naar hun idool kijken en niet snappen dat Ronaldo God op z’n blote knieën mag danken dat hij zo dicht bij Messi heeft weten te komen. Maar waar Ronaldo daar een uitzonderlijke arbeidsethos voor nodig heeft, blijft Messi hem wandelend voor. Helemaal geen schande, want na Messi is hij de meest bijzondere speler op de velden.

1 maart 2020 om 10:21

Thenru_228 Ik zeg nergens dat Messi een choker is. Niet uit de context trekken, ik zeg dat hij het wel op genoeg momenten gedaan heeft.als je kijkt naar Messi en Ronaldo in de knockout fase champions league, maar ook in het interland voetbal dan heeft Messi 36 goals in competitieve matchen en Ronaldo 80+. Conclusie hierin is toch wel snel gemaakt. Beiden zijn geweldenaren, maar dit geeft bij mij de doorslag, en niet het feit dat Messi inderdaad beter aan de bal is dan Ronaldo, maar het zijn nu eenmaal 2 verschillende spelers. Alsof je Cafu gaat vergelijken met Lahm snap je...

29 februari 2020 om 13:14

Natuurlijk is Messi uniek. Maar dat is CR ook. Ik vind dit geen discussie waard. Het zijn beide wereldtoppers

Ach Van Basten denkt ook overal verstand van te hebben. Laatst discussie gehad met mensen die vonden hem bij de allerbeste aller tijden horen. Nou voor mij is Van Basten een top-25 voetballer of all time. Maar toch echt geen Cruijff, Maradona, Pele, Cristiano, Messi, Zidane, Beckenbauer of Ronaldo.

29 februari 2020 om 11:50

Ook omdat ie op z'n 27e al klaar was door z'n enkel. Wat ie daarvoor al had laten zien (ondanks blessures) was vrij bizar.

29 februari 2020 om 11:53

Heb je zeker niet veel gezien van hem

29 februari 2020 om 12:10

Geweldige voetballer, inderdaad. Maar absoluut niet van het niveau Cruijff.

29 februari 2020 om 11:52

Qua beste spitsten ooit staat van Basten toch heel hoog in mijn lijstje hoor. Hij is samen met Bergkamp 1 van mijn favoriete spelers aller tijden door hun magnifieke stijl. Maar zoals je zegt zijn de andere namen die je noemt ook geen stumpers.

29 februari 2020 om 12:02

Ik zet Van Basten wel in het rijtje Zidane, Ronaldo en Berkamp, denk wel top 10 of all time.

29 februari 2020 om 12:34

Ik vind dat je met top-25 toch wel tot de allerbeste ooit behoort. Zoveel grandioos goede voetballers met andere stijlen die zo'n grote impact op het voetbal hebben gehad. Dan is top-25 een extreem goede prestatie.

29 februari 2020 om 12:37

Mensen die hem niet hebben zien spelen roepen dit ook uiteraard. Marco was een unieke speler. Iemand die het voetbal naar een ander soort categorie duwde. Een genot om deze speler live te hebben kunnen zien spelen. 1 van de beste spitsen aller tijden!

29 februari 2020 om 12:42

Jij denkt ook overal verstand van te hebben, maar je kunt niet eens fatsoenlijk de discussie die je met mij had weergeven over van Basten. De discussie was namelijk niet of hij nu in het rijtje Cruijff, Maradona, Pele, Cristiano, Messi, Zidane, etc. zou horen. De discussie was of hij nog zo heel veel meer had kunnen bereiken als hij zijn carriere niet voortijdig had hoeven te beeindigen. Hij staat ook bij jou in de top 25 beste voetballers aller tijden. De stelling was dan ook dat hij in het eerder genoemde rijtje had kunnen komen wanneer hij zijn carriere had kunnen voorzetten.

29 februari 2020 om 15:07

Wat hij in dit artikel zegt klopt gewoon. Messi is een betere voetballer, dat zullen 9 van de 10 mensen je zeggen die op niveau hebben gespeeld.

Zelden met San Marco mee eens maar eindelijk na jaren heeft hij een keer gelijk

29 februari 2020 om 12:18

Ik niet, beiden zijn natuurlijk fenomenen en qua talent is Messi misschien beter.maar Messi laat het alleen bij Barcelona zien, Ronaldo is beslissend voor Man United, Real, Portugal. Juve moet nog blijken.overal waar Ronaldo speelde werden prijzen gewonnen. Zelfs met een matig portugal presteerd Ronaldo. Messi in Argentini, niets van gezien.

29 februari 2020 om 12:32

Als je niets hebt gezien van messi bij Argentinië dan vraag ik me af of jij slechtziend bent,want hij is topscoorder aller tijden van Argentinië,meeste assists aller tijden, heeft goud gewonnen op de olympische spelen,wereldkampioen onder 20,wk finale gehaald(uitgeroepen tot beste speler van het wk),heeft 3x in de finale gestaan van de zuid Amerikaanse kampioenschappen(Paar x nipt door penaltys verloren)...

29 februari 2020 om 12:32

Dit is precies wat v Basten denk ik bedoelt. Niet verkeerd bedoelt maar Messi is de beste voetballer en dat is de stelling. Niet beste gepresteerd, beste interland, beste qua prijzen maar gewoon beste voetballer. Dat kun je vaak zien als je naar een voetballer kijkt op het allerhoogste niveau en daar speelt hij en hij laat het zien. Jij mag best een andere mening hebben of wel willen dat prijzen etc meegenomen worden maar Michael Jordan was de beste in zijn tijd en dat was bij de Bulls maar iedereen kon zien dat dit ook bij elk ander team had geweest als individu.

29 februari 2020 om 12:34

Qua talent is Messi misschien beter? Kom op man, Ronaldo is een absurde atleet, maar qua voetballend talent vrij middelmatig op het hoogste niveau. Zet nooit iemand vrij voor de keeper, doet nooit echt een keer iets creatiefs. Messi doet bijna niet anders, zo heb ik dat nog nooit gezien eigenlijk. Ronaldo is een machine die altijd en overal scoort, wat ook heel knap is, maar voetballend mag ie Messi z'n veters nog niet strikken.

29 februari 2020 om 12:53

Dit is echt zo’n onzin argument. Iedereen kan zien dat Messi bij al die clubs waarschijnlijk de hele competitie gaat domineren. Als zelfs een Danny Ings er al 15 in kan leggen. En Argentinië mag Messi überhaupt bedanken dat ze aan het vorige WK mochten meedoen.

29 februari 2020 om 13:09

Pfff Ronaldo voetballend vrij middelmatig. De spelers van Manchester vroegen aan SAF of hij Ronaldo kon halen. Dit omdat hij zeker vrij middelmatig is toch? Hij heeft die premier league verdedigers alle hoeken van t veld laten zien. Het lijkt bij sommige echt alsof ze het niet willen zien bij Ronaldo. Zet nooit een mannetje vrij voor de goal? Dit heeft Ronaldo zovaak gedaan. Dat het de laatste tijden wat minder is is niet zo gek he hij is 35. Als we het over puur voetballend talent hebben blijft Ronaldinho wel de beste.

29 februari 2020 om 14:41

Haha Aandhandgranaat, daarom dat Ronaldo ook assistgever allertijden is in de champions league. Zet nooit iemand vrij voor de goal, laat me niet lachen. Jullie Messifans zijn gewoon alleen blind voor wat deze man allemaal gepresteerd heeft.

Ik denk dat Marco hier gewoon gelijk heeft. Messi's techniek, balcontrole en dribbel zijn echt van een héél hoog niveau. Beter dan die van Ronaldo. Echter is Ronaldo ontzettend atletisch, doelgericht en is zijn mentaliteit geweldig. Natuurlijk heeft Ronaldo veel talent, anders haal je dit niveau niet (enkel hard trainen is niet voldoende), maar Messi's talent is nóg groter. Mijn inziens is Messi écht de betere, alleen heb ik misschien wel een grotere zwak voor Ronaldo. Hij werkt er ontzettend hard voor om dit alles te bereiken, en om zo'n hoog niveau te halen. Beide zijn grootheden.

29 februari 2020 om 12:06

In mijn optiek de perfecte verwoording; Messi is de betere maar Ronaldo doet qua mentaliteit juist weer het meest unieke. Voor beide kan je op een andere manier respect hebben; waar je voorkeur ligt maakt iemand 'beter'. Maar puur voetbaltechnisch is Messi de betere, weeg je meer aspecten mee (en dat mag in mijn optiek zeker) dan gaat Ronaldo een fantastische uitdager worden of misschien wel de betere zijn

Ze hebben gewoon een andere stijl, en smaken verschillen nu eenmaal. Uiteindelijk zijn het twee absolute grootheden.wat ik wel verwacht is dat uiteindelijk (dus over 10 jaar als ze allebei gestopt zijn) Messi terugkomt in de discussie 'wie was de beste ooit? Pele, Maradona, Messi of toch iemand anders?' en dat Cristiano terugkomt in de discussie 'noem de 10 (of 5) best voetballers ooit'.

Ik heb jarenlang elke wedstrijd van Ronaldo gezien en wat Ronaldo Zo goed maakt is het aanzwengelen van zoon ploeg. Nooit verzaken en een echte leider zijn in het veld. Tuurlijk is messi voetballend de betere, maar als ik moet kiezen voor het geheel dan wil ik eerder Ronaldo in mijn team. Maar beide zijn goats en de discussie is wat gedateerd inmiddels.

Ik heb het niet zo op mensen die denken dat hun mening een feit is en iedereen die zijn mening niet deelt afkraken. Laat iedereen gewoon zelf bepalen wie ze de betere speler vinden.

29 februari 2020 om 12:28

Het gaat over wie de betere voetballer is van de twee, en dat is toch gewoon Messi? Waarom moet altijd zo moeilijk zijn om toe te geven? Ik weet dat er veel buikgevoelens mee gepaard gaan voor Real fans want hij heeft de club zoveel gegeven en dat verdient alleen maar respect. Maar er is echt niks mis met wat Van Basten zegt. Dat Messi beter is, maakt van Cristiano niet een slechtere speler. Integendeel, dat Cristiano zo vaak nog wordt genoemd in vergelijking met een speler als Messi zegt veel over zijn fenomenale status. Voor mij is het ook duidelijk en is Messi de beste aller tijden.

29 februari 2020 om 12:47

Volgens mij mag iedereen zelf bepalen wie hem de beste vindt toch? Messi heeft een betere techniek, betere dribbel. Maar dat is niet het enige waar voetbal uit bestaat. Ronaldo is op andere gebieden weer beter. Persoonlijk vind ik de ene niet aantoonbaar beter dan de andere. Dat jij Messi beter vindt is prima, maar kom dat dan niet brengen alsof het een feit is en andere mensen het niet toe durven te geven.

29 februari 2020 om 13:13

Niemand brengt het als een feit, goed lezen en dan zie je dat. Ik zei daarnaast ook dat de meerderheid voor Leo kiest.

29 februari 2020 om 13:22

"het gaat over wie de betere voetballer is van de twee, en dat is toch gewoon Messi?" Je probeert het duidelijk als een feit te brengen.

29 februari 2020 om 14:54

Je probeert het inderdaad wel een beetje als een feit neer te zetten. Voor mij is Messi de betere voetballer (puur voetbaltechnisch), maar ik vind Ronaldo’s impact op een team velen malen groter. Je staat met Ronaldo altijd 1-0 voor. Zoals SAF zei: “Ronaldo can play for Doncaster Rovers, Millwall, etc.”. Ik geniet van beide grootheden. Maar op verschillende manieren.

29 februari 2020 om 17:13

Voetballer ja. Met name wat nodig is om echt goed te kunnen voetballen, daarin is Messi beter. Maar oh wee, als je dat durft te zeggen...

De meerderheid zal altijd voor Messi gaan, en dat maakt van Cristiano geen minder fenomeen dan ie al is hoor. Het is gewoon de voorkeur die sommige mensen hebben. Puur voetballend kan niets in de buurt komen van Leo, en Cristiano is een krak in wat hij doet. Op z'n 35 nog steeds een bron van doelpunten, en enorm atletisch. Twee voorbeelden van talent en wilskracht.

Ach ja iedereen mag zijn eigen mening vormen. In alle sporten heb je dit dat mensen met elkaar vergeleken worden. Messi vs Ronaldo, jordan vs kobe vs lebron james, federer vs nadal en ga maar door. Zal altijd wel een welles/nietes verhaal blijven.

Als hij nou ook even aangeeft waarin hij Messi beter vindt..Ronaldo is ook uniek en niet te imiteren. Ik vind persoonlijk Ronaldo beter, voor zover je ze kunt vergelijken. Ronaldo heeft tenminste bewezen om meerdere teams bij de hand te nemen.

29 februari 2020 om 12:46

@RGiggs11 datzelfde geld dan toch ook voor Zlatan en vele clubhoppers die het elders hebben bewezen? Ieder zijn eigen mening en voorkeur. Maar je niet ontkennen dat die kleine magier iets beestachtig buitenaards heeft. Op eenzame hoogte! Er kan maar één Jedi zijn ;-)

29 februari 2020 om 12:54

Blijf dit een raar argument vinden. Messi heeft in zijn professionele loopbaan maar bij één team gespeeld en dus niet de kans gehad om hetzelfde te bewijzen. Dit valt daarom niet te vergelijken.

29 februari 2020 om 14:43

Argentinië, en heeft het daar goed gedaan, maar niet zoals Ronaldo bij Portugal. Nog even en hij is overall topschutter aller tijden in het interlandvoetbal. Heeft meeste goals in de Champions league alsook meeste assists....

29 februari 2020 om 20:17

Leuk die CL statistieken, maar Ronaldo heeft dan ook 32 wedstrijden meer gespeeld. Wil je een goede vergelijking hebben neem je het gemiddelde waarbij zowel het aantal assists als doelpunten bij Messi hoger ligt.. Geeft overigens wel aan hoe constant Ronaldo is, ook richting het einde van zijn carrière.

1 maart 2020 om 17:36

Ousmane, wat vind je van deze statistiek: Ronaldo heeft in knock-outfase 46goals gescoord tegenover 16 voor Messi.

Uiteindelijk draait voetbal maar om één dingen: Het publiek vermaken door te winnen. Hier zijn Messi en Ronaldo naar mijn mening gelijkwaardig in. Ze hebben beide ontzettend veel gescoord en prijzen gewonnen.

29 februari 2020 om 12:48

één dingen? Haha. Ikzelf vind het een lastig onderwerp. Ik denk, maar dat is mijn bescheiden mening, dat Messi de laatste anderhalf jaar heeft laten zien van een hoger/constanter niveau te zijn dan Ronaldo. Ik denk dat je inmiddels wel kan zien dat Ronaldo nog steeds wereldtop is, maar wel minder wordt. Bij Messi zie ik dat laatste gewoon echt niet.

29 februari 2020 om 12:51

Ronaldo is ook ouder hé. Hoeveel jaren hebben ze wel niet op constant niveau nek-aan-nek gepresteerd. De statistieken zijn in principe gelijkwaardig.

29 februari 2020 om 13:24

Hoe Messi voetbalt kost ook minder energie, als je hem zag wandelen tegen Napoli.

Christiano maakt buitenaards veel goals, maar hoeveel van die goals zijn écht uniek? Dus dat een andere voetballer ze niet kan maken, weinig toch? Daarom vind ik persoonlijk Messi beter omdat hij én veel scoort en ook nog eens goals maakt “uit de buitencategorie”. Eens met San Marco dus

Ik vind dat geen eerlijke opmerking van Van Basten. Hij mag zeggen ik vind dat... maar niet zeggen ik vind dat ... en als andere niet mee gaan kennen ze niks. Er zijn mensen dat Neymar de beste vinden en zij hebben hun argumenten. Er zijn andere dat Ronaldinhio de beste vinden en zij hebben ook hun argumenten. Ik als cr7 fan ik ga nooit de talent van Messi ontwijken dat is een voetballer puur natuur. Dat er zo'n dergelijke spelers om de 20j of om de 50 jaar komen dat is zever. En elk voetbal liefhebber wilt elk jaar topspelers zie. Ronaldinhio was een bal tovenaar en dat was niet eens 20j geleden. Wat ik wil zeggen Messi mag zoveel goals, assist geven hoe dat hij het wilt mij zal die nooit bekoren. Want ik blijf erbij hij is geen leider die zijn ploeg kan motiveren wanneer het niet gaat. Zidane bv was een leider voor de Franse nationale ploeg. Makelele zei ooit. Zidane accepteerde niet dat we zeiden dat we zijn niveau niet hebben maar we deden ons best voor hem, om hem niet belachelijk te maken dat hij in een nationale ploeg zit met een stelletjes amateurs. Met Messi vind je dat niet ik Argentinië wat je wel kan vinden bij cr7. Hij legt de lat zo hoog voor zijn eigen. Voor mij is cr7 de ultieme schoolvoorbeeld van wat is een prof voetballer en wat je moet doen om aan de top te blijven want Messi is pure talent hij traint hard maar bij cr7 heb je dat tikkeltje maniak van zijn beroep. Kijk gewoon bij juve die gast is 35 j en die heeft nog de motivatie van een 20 jarige. Hij is top scoorde van zijn ploeg wilt mss tot zijn 40ste spelen. Nee cr7 is in mijn eigen the GOAT. Want dribbelaars zoals Messi die zullen we nog tegen komen heel snel geloof me. Sert zullen de statistieken anders zijn maar qua impact op het spel zullen we spelers als hem tegen komen. Maar gasten als cr7 dat denk ik niet zo'n obsessieve speler dat zich altijd wilt bewijzen dat echt voor zijn sport leeft wilt statistieken verbreken mmm dat denk ik niet

29 februari 2020 om 13:20

Denk toch dat je Messi te kort doet als je denkt dat een dribbelaar zoals hem snel weer te zien is. Zowel Ronaldo en Messi zijn van een buitenaards niveau. Dat soort talenten worden echt niet elk jaar geboren hoor. Persoonlijk ben ik ook meer fan van Ronaldo maar dat Messi de betere voetballer is lijkt me logisch. Het gemak waar Messi 4 man voorbij dribbelt en scoort dat kan Ronaldo niet. Maar die heeft inderdaad andere kwaliteiten.

29 februari 2020 om 14:50

Ik doe Messi zeker niet tekort waar iedereen in eerlijk moet zijn is dat Messi een krak is in zijn sport. Je zei het gemak hoe Messi zijn spelers uitgeschakeld. Hazard kan dat ook , Neymar kan dat ook, een Sancho ook dribbelaars zal je altijd hebben in de voetbal wereld. Messi zijn dribbel ratio is gewoon hoger dan de spelers dat ik opsomde. Ja Messi als hij speelt is hij indrukwekkend maar bedoel moest hij stoppen. Gaat er geen enkel andere speler indruk op ons maken door zijn manier van spelen. Neymar is er ,mbappe, Sancho, Sané. Een Haaland ook al komt hij net kijken is ook indrukwekkend vooral door zijn lengte, snelhied, explosiviteit. Er zullen altjd spelers zijn die ons zullen laten genieten. Maar, maar je moet kunnen toegeven als CR7 fan deat Messi puur op voetbal dat Messi een betere voetballer is. Maar als je alle aspecten neemt. Alle aspecten dus ook mentaal, leiderschap enz is CR7 mijlen ver van Messi en voor mij maakt dat het verschil dat CR7 een schoolvoorbeeld is. Want elke prof voetballer heeft talent. De vraag is gaan spelers als Mbappe, Sancho, Haaland, Werner, Sané enz gaan die allemaal later dezelfde mentaliteit hebben als CR7 hun 32 voorbij altijd die honger hebben. En ultieme leider zijn. Elke dag die hoge motivatie hebben? Want je hebt spelers van 21,22,23 jaar die heel goed zijn maar ze denken dat ze er al zijn. en die stagneren qua niveau zo'n spelers zijn er heel veel daarom zei ik mentaal in heel belangrijk.

Om Ronaldo zo kort te doen is ook overdreven. Hij mag vinden dat Messi beter is en ik ben daar ook mee eens, maar Ronaldo staat niet op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Lewandowski. Heeft 725 goals gescoord staat op eenzame hoogte met Messi. Daarbij vijf CL en de euro2016.

Ik denk dat het belangrijker is wie is van grotere waarden voor een team. Voetbal is nog altijd een team sport.

Ronaldinho in zn top jaar is verl beter dan beide voetballers in hun top jaren. Maar als je naar de hele carrière kijkt, dan gaat het idd tussen messi en ronaldo.

29 februari 2020 om 14:12

Het jaar dat Messi 91 goals scoorde was hij mijn inziens net zo goed als Ronaldinho tijdens zijn korte hoogtepunt. Wel was Ronaldinho nóg sierlijker om te zien.

Messi en Ronaldo zijn beide de wereld spelers van de afgelopen 15 jaar!! Maar spelers vergelijken uit andere voetbaljaren is lastig, aangezien alles telkens veranderd!! Ballen zijn lichter, en tenues beter.
Zal Messi met een natte tangobal van 2 kilo en een zwaar tenue ook zo presteren als nu in de regen?? Zal Ronaldo de vliegende tackels van Vinnie Jones ontwijken zonder blessures?? En hoe zal Pele of Beckenbauer spelen met de materialen van nu???
Dat kan niemand zeggen of weten!!
Wees blij met het feit dat we nu geweldige spelers hebben lopen, en genieten van hen spel!!

Ik vind het altijd zo aandoenlijk hoe Messi-fans meteen uit hun slof schieten als ze deze discussie zien. Iedereen weet dat puur dribbelend Messi veel beter is, maar dat is letterlijk 1 aspect van het geheel.onder de streep doet Ronaldo niks onder voor Messi, integendeel: Ronaldo laat het zelfs zien in meerdere omgevingen, daar waar bij Messi altijd het etiket van Barcelona geplakt zal zijn.maar hee, Messi fans: vooral als een opgefokte stier die een rode lap ziet, blijven roepen en schreeuwen dat CR niet in buurt komt van Messi. Zo overtuigen jullie jezelf vast wel.

29 februari 2020 om 14:51

Ik heb alle reacties gelezen en er is niemand die als een opgefokte stier reageert. Sterker nog en dan ga ik even off topic kan ik hetzelfde over jou zeggen over United en Mou... Back ontopic, iedereen mag vinden wie hij of zij de beste speler vind, daarin staan meningen vrij. Ik vind beide spelers fenomenaal, maar de beste of in dit geval meest complete voetballer in het aanvallende aspect van het spelletje vind ik Messi. Dat Ronaldo het bij meerdere clubs heeft laten zien is een drogreden en heeft niets met de beste voetballer pur sang te maken.

29 februari 2020 om 17:00

Beste mod,Allereerst dank dat je me dermate volgt dat je onderwerpen die hier niks mee te maken hebben erbij haalt.Verder heb ik volgens mij toch nergens gezegd dat ik de objectiviteit zelve ben?Ik ben wel een vd weinige die mn mening basseert op feiten ipv gebakken lucht of persoonlijke frustraties.Ik vind het net zo n drogreden als zeggen dat Messi de betere is, omdat hij een betere dribble heeft. Zoals ik zei: het gaat om het totaalplaatje. CR pakt hoofdprijzen als ster van het team, in verschillende teams en podia. Haal Messi weg bij Barca en alsnog wonnen ze een EK en WK...

29 februari 2020 om 17:15

Monique, het is niet dat ik je volg, ik lees gewoon heel veel reacties, dat deed ik al voordat ik mod was en staat buiten mijn reactie op die van jou. Ik ging enkel een klein stukje off om een nuance aan te dragen in het opgefokte stieren en aandoenlijke gedeelte van je reactie,. --- Maar, ik heb je met regelmaat zeer sterke inhoudelijke reacties zien geven, maar ben het niet met je eens in deze, wat kan, ik vind niet dat een speler die prijzen voor zijn of met zijn team wint per se de betere speler in een totaal plaatje. Daarmee doe ik niets af aan de ene of aan de andere speler. Zowel CR7 als Messi zijn de beste spelers van het laatste decennia. Wie daadwerkelijk de beste is is gebaseerd op mening van de persoon. Voor jou is dit CR, voor mij is dat Messi, om de reden die ik al gaf.

Iemand kan natuurlijk Ronaldo beter vinden, dat is een mening.maar dat Messi beter is, is een feit!

Ronaldo heeft met Portugal de EK gewonnen, heeft bij sporting, united, madrid en juve allemaal prijzen gewonnen. Messi draait alleen goed bij Barca. Wil niet zeggen dat Messi slecht is, gewoon een hele goede speler . Alleen Ronaldo heeft gewoon meer laten zien.

De een kan snel rennen, is sterk, kan goed koppen, springen en weet dynamisch tot veel doelpunten te komen (meer dan de beste nummers 9 van wereldklasse) met harde schoten en de juiste positie voor het doel in te nemen. De andere kan het spelletje beter lezen, geeft passen van een onwerkelijk niveau, heeft een goede vrije trap, geeft meer assists dan een nummer 10 van wereldklasse, scoort meer goals dan een aanvaller van wereldklasse, is het aanspeelpunt dat het hele spelletje weet te temporiseren, heeft onwerkelijke dribbels, onwerkelijke balcontrole. Of je vindt een speler als Zidane en Maradona geweldig, die geweldig aan de bal zijn en overal op het veld het balletje kunnen oppikken om lekker te gaan voetballen of je vindt en wat meer directe speler geweldig. Persoonlijk ga ik voor Messi omdat hij een completere voetballer is.

Ik denk dat het grote verschil tussen deze heren is dat messi er geen moeite voor "lijkt" te doen.
Iedereen weet dat Ronaldo een train beest is.

Talent/messi en atletisch vermogen/Ronaldo zou je niet moeten vergelijken en kan eigenlijk ook niet..
Geniet ervan!!

Wat begint Marco van Basten een vermoeiend persoon te worden zeg. Messi en Ronaldo zijn de grootste voetballers, zeker van het afgelopen decennia. Maar mensen mogen een mening hebben en mensen mogen ook meer fan zijn van de ene dan van de andere. Ik vind het ook nog steeds lastig te vergelijken. Messi is misschien het natuurtalent, maar Ronaldo is machine die elke seconde leeft voor de sport. Wat betreft statistieken ontlopen ze elkaar niet ver. Wie is er dan beter?maar om dan gelijk te zeggen dat je er geen verstand van hebt als je de ene beter vind gaat me wel heel erg ver. Marco is goed op weg om ook het stempel: oud chagrijning mannetje te verdienen.

Het is klote wat er met v Basten is gebeurd! Hij haalt het aan als een excuus.Helaas is dat niet de reden waarom hij niet tot de top tien hoort!Al helemaal niet in mijn optiek.Betreft C.Ronaldo en Messi daar is iedereen vrij in zijn mening. Messi wellicht een betere voetballer,Ronaldo winnaar,doordauwer beslisser etc.(mijn optiek) Voetbal is meer dan alleen dribbelen en mooi voetbal!V.Basten verkondigt op een arrogante wijze zijn mening, maar V.Basten: mensen zijn het wel vaker oneens met jou.Dat jij een goede spits was,betekent niet dat jou visie altijd klopt.Als trainer is het mislukt en het idee 8 tegen acht klinkt ook ridicuul voor menigeen.Vooralsnog vind ik dat hij dit soort ideeën mag ventileren!

Fijn Marco! Ik ben het er volledig mee eens! Marco, Marco, ook jij was een verfijnde doch sierlijke spits die bijna vanuit alle hoeken en standen de bal er in liet vliegen. Mooi dat hij ook aangeeft dat de strijd tussen Lionel en Cristiano nooit serieus genomen moet worden: het is altijd Lionel Messi.

Messi is beter dan alle Ronaldo s Cruif Pele Maradona , gewoon beste van de beste...einde discussie pikkies! Eindelijk heeft Marco iets goeds gezegt in zijn leven, nu mag ik je Marc 😉

Helemaal eens Messi is echt een heel andere voetballer dan Ronaldo ,probeer Messi maar eens te vergelijken met andere voormalige Top voetballers lukt je niet met Ronaldo echter wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren