Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Champions League voor het eerst niet te zien bij publieke omroep

Laatste update:

In de strijd om de uitzendrechten van voetbalwedstrijden in de Champions League lijkt SBS als winnaar uit de strijd te komen. Het Algemeen Dagblad schrijft vrijdag dat de UEFA momenteel uitsluitend met het mediabedrijf aan het onderhandelen is en dat de deal ‘op een haar na’ rond is. SBS wil alleen bevestigen dat er een bod is uitgebracht.

/

Volgens het dagblad heeft SBS de volgende constructie voor ogen: wedstrijden op televisie én beelden die grootaandeelhouder Sanoma kan gebruiken voor de nieuwssite nu.nl. Op die manier kunnen beide platforms aanzienlijk versterkt worden. Het bemachtigen van de rechten is een belangrijke stap in de wederopbouw van de SBS-zendergroep.

Al sinds de invoering van de Champions League, begin jaren negentig, is de NOS de vaste uitzender van de wedstrijden in het miljoenenbal. Het huidige seizoen is echter het laatste jaar waarin de publieke omroep de voorbeschouwingen, wedstrijden en interviews op zich neemt, zo maakte de publieke omroep bijna twee weken geleden bekend. De NOS heeft niet voldoende geld om ook volgend seizoen nog de Europese wedstrijden op dinsdagen en woensdagen uit te zenden. In maart ging het vol voor de Eredivisie-samenvattingen.

Vanaf het seizoen 2015/16 gaat het Champions League-voetbal dus verder op een andere zender. Hoeveel geld Sanoma en mede-aandeelhouder John de Mol voor de CL-rechten overhebben, is onbekend. RTL, concurrent van SBS, is niet bij de gesprekken betrokken.

Update 9 december 13.11 uur - Champions League voor het eerst niet te zien bij publieke omroep
De rechten van de Champions League-uitzendingen gaan over in de handen van Sanoma, uitgever van onder meer SBS en nu.nl. De wedstrijden worden uitgezonden op een van de televisiezenders van SBS, zo meldt Sanoma via de officiële kanalen. Voor het eerst in de geschiedenis is de Champions League niet in handen van de publieke omroep. De voorbije jaren zond de NOS de wedstrijden uit.

Liever SBS dan RTL

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fijn..krijg je midden in een spannende Real-Bayern of Barcelona-Chelsea opeens een bewegende Gerard Joling in beeld om z'n programma te promoten

Zal toch wel wennen worden. CL hoort gewoon bij de NOS. Dan maar gewoon via Sport1 kijken.

5 december 2014 om 07:03

Is gewoon echt zuur dit, heb gewoon een trauma sinds Talpa.... CL en Nederlands elftal moet gewoon bij de noa

5 december 2014 om 07:52

Wat een geklaag altijd zeg. Het gaat er toch gewoon om dat je die wedstrijd kunt zien. En nog gratis ook.

Altijd zeuren in Nederland!

5 december 2014 om 08:06

Inderdaad...neem dan sport1 als je het niets vind...het is ook nooit goed, wees blij dat je het nog dan kan zien.

5 december 2014 om 08:10

Lekker luisteren maar Leo Oldenburger of hoe die ook heet, joepie! Slechte commentator is dat zeg. Hansie hansie voor de interviews in de rust is dan wel weer ok

5 december 2014 om 08:26

Mij maakt het verder niet veel uit behalve dan dat het bij sbs komt.
Dat is echt een Tokkie kanaal wat steeds met kunstgrepen proberen een beter niveau proberen te geven.
Maar het blijft hetzelfde lage niveau houden.

5 december 2014 om 08:41

Alleen de commentators en interviewers (hans kraaij) worden inderdaad wennen bij een cl wedstrijd, aan de andere kant moesten we het soms ook doen met Arno Vermeulen als commentator bij Nos. Daar werd je ook niet vrolijk van. Ik vind het allemaal wel meevallen, qua reclame zal je er in ieder geval niet veel van merken (die was er bij Nos ook om de haverklap). Had het misschien iets liever bij Rtl 7 gezien.

5 december 2014 om 08:51

Eigen schuld dikke bult.. Nos heeft geen geld, maar wel Johan Cruijff 50.000 per CL avond voor- en na beschouwing van bij elkaar 15 min laten doen.

5 december 2014 om 10:16

SBS heeft nog geen uitzending verzorgd of het deugt al niet. Ik ben wel benieuwd met wat van invulling zij komen. Welke analisten zij aanstellen etc. Bedoel ik denk dat voldoende gasten met kennis zouden willen aanschuiven bij een CL wedstrijd. Ik noem maar een Ronald de Boer, Kieft of van der Gijp (mits zijn contract het toelaat).

Dat zijn wel gasten die inhoudelijk met passie over voetbal kunnen praten en dat mistte ik soms eerlijk gezegd wel eens bij de Nos

5 december 2014 om 10:44

Wat een gezeur, het is toch gratis? Dat wil iedereen toch uiteindelijk. Het is jammer dat het niet bij NOS zal blijven, maar maak er geen Titanic 2 van.

5 december 2014 om 10:47

Van der Gijp en inhoudelijk? Laat me niet lachen hoor, VI is een vermakelijk programma, maar het gaat er veel meer over de randzaken dan bij een programma als Studio Voetbal. Ik vond Bert van Marwijk en Co Adriaanse altijd fijne analisten, 2 mannen die voetbalkennis uitstralen, goed Van Marwijk zei de laatste tijd wat rare dingen maar toch had ik het idee dat er bij hem en Adriaanse ook meer kennis achter zit dan de meeste analitici die bij RTL aanschuiven.

5 december 2014 om 11:08

Nouja ik vind dat van der Gijp in 5 minuten heel goed de essentie van het probleem of van een voetbal technische zaak kan uitleggen. Dat hij vervolgens 45 minuten alleen maar zwetst dat is inderdaad waar. Ik denk echter dat een CL wedstrijd hem dermate boeit dat hij de randzaken meer achterwege zal laten.

5 december 2014 om 11:48

@ tommie

De wedstrijden van Nederlandse clubs moeten zo ie zo bij wet verplicht live te zien zijn op open net. Nu weten wellicht een hoop mensen dit niet maar met dat in het achterhoofd kan ik me voorstellen dat mensen het lichtelijk teleurstellend vinden dat het waarschijnlijk SBS word.

Nu mogen we inderdaad blij zijn dat wedstrijden van Nederlandse clubs gratis te zien moeten blijven, maar daarvoor moet je niet SBS bedanken. Daarvoor moeten we de Nederlandse staat en de Europese Unie in de vorm van het Europese Hof voor bedanken.

5 december 2014 om 12:00

Je verwart het format van het programma en de invulling daarvan met het voetbalverstand van Van der Gijp. Die man kan wel degelijk met ernstig veel analytisch vermogen over voetbal praten, maar in dat format is daar geen ruimte voor en vragen ze om grappen en grollen.
Je merkt dat zodra het over hoog niveau voetbal gaat, Van der Gijp graag wil discussieren met Boskamp, Verbeek, Kieft of andere gasten met voetbalkennis. Helaas wordt hij dan snel afgekapt door een onzinnigheid van Genee en blijft er niks meer van over.

5 december 2014 om 17:06

En zo leuk zijn die grappen niet, staat een man achter de camera die voordoet dat je moet klappen of joelen.
Zelfs de bardames staan er grotendeels voor jan met een korte achternaam.
Alleen tijdens reclame blokken schenken ze bier, tijdens het programma doen ze net alsof ze continue bier aan het tappen en afwassen zijn.

9 december 2014 om 14:20

@mvbfan

Wat lul jij dan? Ik zie Johan Cruijff vrijwel niet tot nooit de voor- en nabeschouwing doen. Sterker nog, ik kan me de laatste keer niet eens herinneren als het al ooit gebeurd is. Als je nou zou zeggen Bert van Marwijk of Youri Mulder dan heb je een punt, maar wat je nu zegt bevat echt geen enkele kern van waarheid.

9 december 2014 om 18:03

Sorry hoor maar hoezo gratis. Ik won in belgiē en ik krijg alleen maar npo 1/2/3 te zien dus nu moet ik dus een schotel gaan aanschaffen en al die troep.... Vind het belachelijk!!! Eredivisie cl en nl elftal hoort bij NOS en dat zou nooit verplaatst mogen worden

9 december 2014 om 22:56

Wat boeit het nou of het SBS is if RTL

5 december 2014 om 08:13

Ik ga gewoon sport 1 kijken hoor jammer dat het niet meer op 3 is

5 december 2014 om 08:16

Waarom klagen over reclame? Champions League is toch al een grote commerciële bedoeling.

5 december 2014 om 08:17

Nou als dat het ergste is dat Joling af en toe even gedag komt zeggen.. Wat ik het ergste vind is dat NOS serieus elke wedstrijd belangrijke momenten vergeten uit te zenden.. Talpa was veel beter en hoop dat SBS6 nu ook gewoon de tijd neemt voor de uitzendingen ik zie toch veel liever een wedstrijd van 5 minuten ipv 1 goal dan dat ik Mulder en Van Gelder hoor praten. Want zoveel verstand hebben zij er niet van

9 december 2014 om 14:00

Wat bedoel je met NOS die belangrijke momenten vergeet en dat je liever een wedstrijd hebt van 5 min. Ipv 1 goal? Overige wedstrijden komen namelijk uit een highlight kanaal. Zal ook bij SBS zo zijn. Je hebt dus geen invloed op welke momenten je in die korte samenvatting kan meenemen en vaak ook niet de lengte voor 5 minuten.

5 december 2014 om 09:00

Sport1 switch kanaal, heerlijk.

on ; zonde dat deze traditie nu ook al weg gaat, sbs vind ik persoonlijk een kanaal met weinig flair. Maar daarentegen was het bij de NOS ook niet heel denderend meer.

6 december 2014 om 00:39

eens, de laatste jaren werd het echt minder bij de nos; er is een tijd van komen en gaan en laat me verrassen bij de sbs

5 december 2014 om 09:02

Het hoort inderdaad gewoon bij Nos, maar blij zat dat de rechten nu zo goed als opgekocht worden. Kunnen we de wedstrijden tenminste ook nog zonder overbodige betaalzenders kijken!

5 december 2014 om 09:19

Buiten het feit dat het eigenlijk het meest ideaal is om Champion's League bij de NOS te hebben, ook voor onze Belgische vrienden, is dit voor mij in ieder geval een goede oplossing. NOS gaat gewoon niet gebeuren, daar moeten we ons bij neerleggen. En ik heb daarbij liever dat het bij een gratis zender komt dan bij fox of een andere zender achter de decoder. Vergeet niet dat SBS meer is dan de familiezender sbs6, wie weet komt het wel op veronica.

5 december 2014 om 10:06

Volgens de NOS site zou het op Veronica worden uitgezonden.

5 december 2014 om 10:30

Wie moet t presenteren dan? Edward van cuilenborg? Toch niet die amateur commentator die we horen tijdens oefen interlands ???

5 december 2014 om 10:55

Die wedstrijden zijn toch niet spannend. Alles beter dan sport 1

2 presentatoren plus 2 duurbetaalde analisten in de studio, plus jack van G. in Camp Nou en een commentator in Istanbul bij Galatasaray. Zomaar een avondje CL bij de Nos op een avond zonder Nederlandse clubs. Genoeg te bezuinigen bij de NPO lijkt me. Dan is er weer ruimte voir andere dingen

5 december 2014 om 06:59

Sowieso nog genoeg te bezuinigen inderdaad. Snap ook niet waarom ik mee moet betalen aan entertainment als dwdd bijv. Kunnen alles wat relevant is makkelijk kwijt op 1 zender.

5 december 2014 om 07:50

16 miljoen mensen, 16 miljoen meningen...

5 december 2014 om 08:15

Dwdd is infotainment en dat hoort dus wel thuis op NPO. Een programma als boer zoekt vrouw daarentegen...

5 december 2014 om 08:22

Boer zoekt vrouw heeft een sociale en informatieve insteek. Een programma dat dus uitstekend past bij de Npo.

5 december 2014 om 08:37

Tegenwoordig is het alleen nog entertainment.. Dan heb je ook nog die overbetaalde onvriendelijke en arrogante Yvon...

On: Aangezien ik geen Sport1 zal nemen zal ik gewoon blijven kijken, maar echt positief is het niet. Zoals hierboven al wordt gezegd zal rondom de wedstrijd (ook tijdens) de sfeer veranderen. Daarbij heeft SBS6 niet de beste commentators..

5 december 2014 om 08:44

Gulio wat is de informatie die bij boer zoekt vrouw gegeven wordt dan? Het is wel grappig om het verschil tussen de Nederlandse (publieke omroep) boer zoekt vrouw te zien en de buitenlandse (commerciele omroep) boer zoekt vrouw overigens. Nl'se versie is inderdaad veel meer op het sociale gericht.

5 december 2014 om 08:51

Het leven van de boer is het informatieve gedeelte. In de Randstad weten veel kinderen niet eens wat er op een boerderij gebeurt, waar melk vandaan komt of hoe er groente wordt gekweekt. Dat geldt ook voor veel volwassenen.

5 december 2014 om 08:59

Gulio. Oja, over zoiets simpels had ik nog niet eens nagedacht Heb je inderdaad gelijk in. Eigenlijk van de gekke dat daar zo'n programma voor nodig is om mensen dat bij te brengen, maar dat is weer een andere discussie.

9 december 2014 om 14:46

Dwdd Infotainment? Het is gewoon een groot reclameblok. 55 minuten zelfbevlekking voor types als Nico Dijkshoorn, Felix Rottenberg, Prem Radhakishun en Peter R de Vries, oftewel socialistisch Nederland.

10 december 2014 om 14:40

Het is ook gewoon entertainment. Meneer van Nieuwkerk pakt daarnaast 5 ton voor z'n programmaatje. Kan prima op een commerciële zender, alleen betalen die niet zoveel en dat moet al genoeg zeggen.

zolang ik er niet voor hoef te betalen maakt het mij niet zoveel uit

5 december 2014 om 07:37

Jij betaalt niet voor je tv zenders?

5 december 2014 om 07:46

Publieke omroep wordt gefinancierd door de belastingbetaler (:lees iedereen). Die flut analisten zonder inhoud en de hele crew wat aan het circus meewerkt heeft toch geen toegevoegde waarde.

5 december 2014 om 11:52

@ Feyegae

Voor wedstrijden van Nederlandse clubs in de Champions of Europa League hoeft de Nederlandse burger in principe niet te betalen. Net zoals de kwalificatie wedstrijden van Oranje, het Europese en wereldkampioenschap live en gratis te zien moeten zijn; geld dit dus ook voor de wedstrijden van Nederlandse clubs in de twee Europese club voetbal toernooien.

5 december 2014 om 10:40

Fox sports is een zender die hiervoor is opgericht.
Jammer dat deze zender er ook naast gegrepen heeft.
Als ervoor betaald moet worden, dan maar naar Foxsports.

Nu wordt je in de rust wakker geschud door die slappe arrogante zangers.
Bah.
Ik wen er maar vast aan; moeilijk zal het worden. Met al die mooi weer praters, niets objectief.

5 december 2014 om 14:53

tja , ik zend altijd weg in de rust , snap niet dat zoveel mensen klagen over wie er aan tafel moet zitten, dat maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, maar zoals ik al zei zap ik bijna dan altijd weg

9 december 2014 om 17:26

Nee, een analyse met Youri Mulder, da's pas fijn... Nitwit met een nog groter ego dan zijn pa. Of Co 'ik weet alles beter' Adriaanse. Het eeuwige geschutter van Tom Egbers en de ongelooflijk irritante, gemaakte blik van mega chagrijn Jack van Gelder...

Wat mij betreft is het goed dat er eens ander bloed komt. Ben allang blij da'k van bovenstaande gezichten verlost word.

Weer een rede om geen voorbeschouwingen te kijken.
Waarom op die campingzender?

5 december 2014 om 09:21

Euh.. geld?

5 december 2014 om 10:28

Ja maar er zit toch niemand op campingzender.
Even serieus zie je hans kraay zlatan interviewen?
Zlatan maakt hem kapot live op tv als hij een domme vraag stelt.

5 december 2014 om 10:34

Ik ga er ook van uit dat SBS samen met de rechten ook wat mankrachten zal aannemen. Volgens mij werken veel commentatoren zeg maar als Zzp'er en kunnen deze per wedstrijd worden ingevlogen.
Hans Kraay voor Zlatan lijkt mij overigens best grappig :D

5 december 2014 om 11:03

Dat noem ik wel goede tv, Zlatan die tekeer gaat op Hansie.

Weet iemand aan welke analisten moet ik dan denken ?? Want zou niet weten wie dan de analisten moeten worden bij sbs .... ? En inderdaad de cl hoort gewoon bij NOS maar ja had ook graag gijpie en derksen het zien analyseren

5 december 2014 om 07:08

Ik denk dat je aan de gebruikelijke namen moet denken als Pierre en Ronald de Boer. Ben zelf blij dat RTL ze niet heeft, want dan komen er meer vooroordelen uit in plaats van analyses

9 december 2014 om 17:28

Haha, dus RTL zou het patent hebben op vooroordelen? Moet je voor de gein es studio Voetbal of de voor- en nabeschouwingen bij de NOS kijken. Daar staat het pas bol van de belangen...

5 december 2014 om 07:48

Piet paulusma ?

5 december 2014 om 08:27

Man man man man, Rob Geus kan toch ook over voetbal praten..

5 december 2014 om 09:13

In het Engels dan hè.. The cucharachas are everywhere!

5 december 2014 om 11:52

Uit betrouwbare bron ..
Roy Donders met Patty Beard.
Haar broer kon wel aardig ballen.
Met als studio-host Bram M.

Maar dit gaat niet gebeuren, evenals naar Sbs.
Let op het wordt en moet dan Fox-sports worden.
Lekker met Kees aan tafel.

Mooi man Ik zie t al voor me Hansie Hansie die Van Gaal volgend jaar helemaal gek krijgt voor de camera. Ik zie t positief in vond Oranje ook altijd wel goed bij Sbs.. Voor de rest een bagger zender natuurlijk

5 december 2014 om 08:28

Dan moet Louis wel top4 eindigen hè

5 december 2014 om 08:46

Dat moet wel lukken, aangezien hij daar nu al kan staan met al die blessures.

5 december 2014 om 11:53

Uit naar Southampton
Thuis tegen Liverpool
Uit tegen Villa
Thuis tegen Newcastle
Uit tegen Spurs
Uit tegen Stoke

Dat is de komende maand voor Man Utd. Denk niet dat ze dan nog top 4 staan.

5 december 2014 om 11:59

Ik zie weinig teams in dat rijtje waar ze bang voor hoeven te zijn, misschien uit bij Stoke. Had liever Chelsea en City in dat rijtje gezien.

5 december 2014 om 12:38

Ik begrijp wat je bedoelt, maar ik denk dat Southampton zeer getergd zal zijn om nu wel wat te laten zien tegen een topclub, dat Liverpool de weg omhoog heeft ingeslagen, dat Villa erg stug kan zijn, Newcastle weer helemaal terug is, en dat Spurs qua veldspel domineerde over Chelsea en het Man Utd dus ook moeilijk kan maken.

Wel vreemd trouwens hoe Man Utd binnen 30 dagen 2x tegen Stoke speelt in de Premier League (2 dec en 1 jan).

Edit: even een Toto

Southampton - Man Utd 1-2
Man Utd - Liverpool 2-2
Villa - Man Utd 1-3
Man Utd - Newcastle 2-2
Spurs - Man Utd 3-1
Stoke - Man Utd 2-1

9 december 2014 om 13:27

Die eerste had je al goed

9 december 2014 om 13:41

Hoe hij erbij komt dat drama spurs even met 3-1 eroverheen walsen is dan weer onbegrijpelijk.

Vind het wel fijn geen leo driessen als commentatator. Mijn maakt het niet uit als het maar op tv komt.

Het zal wel op de nieuwe zender SBS 9 komen die start vanaf 01-01-2015 en je zal er wel geld voor moeten betalen denk ik ! ik hoop wel dat het ook blijft bij sport 1 zoals dit jaar !

Leo Oldenburger als commentator bij de champions league wedstrijden... Daar worden veel mensen niet vrolijk van..

9 december 2014 om 13:34

Ik vind Frank Snoeks veel erger.

Goed nieuws voor Sport 1. Zij krijgen nu in ieder geval een stuk meer abonnees erbij.

5 december 2014 om 07:39

Dat zal nog wel tegenvallen, aangezien Sport1 de rechten van de Bundesliga kwijtraakt volgend jaar, daarmee wordt het programma wel ontzettend magertjes...

5 december 2014 om 09:29

Waar gaat de bundesliga heen volgend jaar, fox?

5 december 2014 om 12:17

" De uitzendrechten in Nederland voor de hoogste Duitse voetbalcompetitie (bundesliga) zijn vanaf het seizoen 2015/2016 voor twee jaar in handen van het Amerikaanse mediaconcern 21st Century Fox."

Bron, Fox - 15-10-2013

En Piet Paulusma en Patty Brard gaan het presenteren? Dat die John de Mol gewoon van het voetbal afblijft.

Ik kijk het dan wel op Sport 1, op die interviews van Hans Kraay Jr. zit ik niet te wachten.

mooi kunnen we weer gezellig naar npo kijken zonder die ko van jack van gelder

Sbs6..

krijgen we weer van die geweldige prijsvragen

Ohh god, de meest waardeloze zender heeft de CL binnen weten te slepen? Dat wordt de wedstrijd even onderbreken voor hart van nederland... niveau daar....

5 december 2014 om 08:20

Jah dat lijkt mij inderdaad ook wel lachen! Gewoon Gordon de voorbeschouwing laten doen.

Jongens niet in de dagelijkse sleur blijven hngen! Verandering is soms goed! Misschien worden de commentatoren dan ook op den duur wat enthousiaster!

Flink balen. Kan vanuit Belgie alleen nederland 1,2 en 3 aan. Wordt weer kijken via een haperende livestream.

5 december 2014 om 08:48

Is het in belgie niet op een openbare zender?

9 december 2014 om 13:43

2Be laat enkel de wedstrijden van een Belgische club zien. Dus als er op woensdag een club heeft iedere voetballiefhebber op dinsdag NOS opstaan om toch nog een match mee te kunnen pikken.

Zonde

Hans Kraay Jr. maakt promotie van Jupiler League naar Champions League

Pffff gelukkig heb ik sport1 SBS wuahahahaha moet niet gekker worden

Maakt geen drol uit waar het uitgezonden wordt.

Volgens nos gaan ze het op Veronica uitzenden.

Snap het probleem niet. Aangezien de CL niet voor niets het miljoenenbal heet ben ik persoonlijk wel blij dat ik niet met mijn belastingcenten dit megalomane voetbalfestijn verder sponsor.
D3nk dat er in de huidige tijd betere maatschappelijke doelen gebaat zullen zijn bij die centen
.ondanks dat ik ook graag naar de CL kijk zijn de financiele belangen tegenwoordig voor clubs groter dan de sportieve. Waarom vinden clubs de el minder interessant? Omdat er minder geld mee te verdienen is.
Nee ik vind het prima, reclame tussendoor zal best vervelend zijn maar ik vind het prima.
Overigens maakt d3 NOS nooit bekend hieveel miljoen die rechten kosten. Ondanks dat dit van gemeenschaps geld gekocht wordt.
Het is wel leuk dat d3 Nos, dus de belastingbetaler, indirect Ajax dus de afgelopen vier jaar heeft gesponsord. Vooral leuk voor alle haters...haha

5 december 2014 om 12:25

Je draait het om. Het is namelijk niet het geld dat minder interessant is aan de EL en de EL daardoor minder prestige geeft. De EL levert minder geld op omdat het minder prestige heeft. Je speelt tegen B-teams in de EL, en daarom is het minder interessant. Dat gaat gepaard met minder commercie en minder geld omdat de beste clubs en teams in de CL spelen.

Ook sponsort de NOS indirect Ajax niet, maar de kampioen van Nederland. Toevallig is dat al 4 jaar Ajax geweest, maar daarvoor waren het dus andere clubs die indirect gesponsord werden door de Nos. Het lijkt me ook beter dat het geld dat een publieke omroep investeert terugkomt bij een Nederlandse club in plaats van een buitenlandse club in het geval dat er geen Nederlandse club gekwalificeerd zou zijn.

5 december 2014 om 16:59

Ik hoop dat je begrijpt dat die zin over het sponsoren van ajax een klein grapje was?
Overigens is het uiteraard wel waar wat je zegt. Maar ik durf te wedden dat indien je de inkomsten gelijk zou trekken met de CL heel wat clubs die geen belang aan de el hechten dan ineens wel beter hun best zouden doen waardoor het vanz3lf interessanter word, waardoor er meer geld in om zal gaan etc.etc..

Ik ben blij dat ik sport 1 heb want ik moet er niet aan denken al die reclame tekens in beeld of dat er bij een blessure geval een reclame spot komt pff, nee daar ga ik zeker niet naar kijken,

Er zijn toch twee zenders die de CL mogen uitzenden? Eén op het open net (op dit moment Nos) en één achter de decoder (op dit moment Sport1). Beide contracten lopen af. Gaan Sport1 en Fox Sports ook nog bieden tegen elkaar voor de rechten achter de decoder?

5 december 2014 om 10:22

Klopt. Ook één achter de decoder. Alleen wat ik begrepen heb is dat Fox ook graag de Spaanse competitie wil hebben. Die rechten komen na dit seizoen ook vrij. Ik weet niet waar bij hun de voorkeur ligt.

5 december 2014 om 18:21

Sport1 heeft de Champions League weten te behouden voor zover nu bekend is. Blijkbaar krijgt Sport1 ook de Europa League ten koste van Fox. Ik denk dat Sport1 in de toekomst enkel nog 'B-competities' zal hebben en de twee Europese competities.

Fox zal alle top competities bezitten, de grote bekerwedstrijden, toptennis...

Spaanse competitie zou cruciaal kunnen zijn voor de toekomst van Sport1.

9 december 2014 om 17:30

Sport1 gaat gewoon fuseren met FOX en dan heb je alles bij elkaar.

Wat maakt het uit waar het wordt uitgezonden? Zolang het niet achter een 'betaalzender' komt vind ik het prima. Vasthouden aan 'zoals het vroeger was' daar heb ik niet zoveel mee.

Mensen! allesBeter dan FOX sports toch?

Al heb ik geen zin in SBS met. Die reclames tussendoor
Maar. Je hoeft er niet. Apart voor te betalen.

5 december 2014 om 10:15

Bij Fox had je er ook niet voor hoeven betalen hoor. Het is namelijk zo geregeld dat er 1 zender is die de Champions League op het open net uitzendt en er is 1 zender die 't op een betaalzender uitzendt.
Dus als Fox 't had gekregen, dan had iedereen 't kunnen zien.

En als je verlenging krijgt in de knock out fase dan zal hart van nederland wel eerst voor gaan.

Ik zag toch liever Rtl, met René van der Gijp en Wim Kieft enzo.
Wie 't ook gaat krijgen, ik denk dat ze ook nog mazzel hebben. Als Ajax tweede wordt, zie ik ze ook nog wel de groepsfase halen. Ik denk dat ze de beste nummer twee sinds jaren zijn.
En dan heb je gewoon twee dagen in de week een Nederlandse club in de CL.

5 december 2014 om 09:36

De playoffs voor de groepsfase hebben natuurlijk heel veel met geluk te maken.
Wanneer je zwaar loot is het gewoon onmogelijk.

Feyenoord moest tegen Besiktas... is al zwaar maar niet onoverkomelijk.
Besiktas moest vervolgens tegen Arsenal.

Dan had Ajax het ook zwaar gehad om EN van Besiktas EN van Arsenal te winnen.

Het probleem is dat je tegenwoordig altijd in de niet-kampioenen pot komt van de play-off loting.
Je moet dus altijd tegen ploegen uit grote landen. In het gunstigste geval moest je dit jaar tegen Kopenhagen of Standard Luik; maar Leverkusen, Arsenal, Bilbao, Porto, Napoli, Zenit zijn allemaal ploegen waar ook Ajax het moeilijk tegen zal hebben.

5 december 2014 om 10:04

Ja, maar als ik zie waar Ajax de laatste jaren europees van gewonnen heeft, dan zie ik best wel mogelijkheden. Voor Feyenoord zijn clubs als Besiktas misschien al een maatje te groot, maar Ajax heeft de laatste jaren al gelijkgespeeld tegen Psg, gewonnen van beide Manchesters en nog wel een paar goeie resultaten gehaald. En het is vooral de manier waarop, waardoor ik denk dat ze gaan verrassen.
Natuurlijk ook een paar uitglijders gemaakt. Maar ik denk dat ze alleen nog maar sterker worden. En ik denk dat ze van de huidige selectie niet zoveel kwijtraken. Er zijn ook niet veel die op dit moment klaar zijn voor een stap hogerop.

Ik denk juist dat ze die ploegen die jij noemde, opzij moeten kunnen zetten. Napoli en Arsenal zullen lastig worden, maar de rest moet makkelijk kunnen. Men vergeet vaak dat Ajax in de CL vaak tegen de top van de top speelt. Barcelona, Real Madrid, Dortmund.. dat zijn toch weer clubs van een veel hogere orde dan Leverkusen, Bilbao en Porto. Het is geen wonder dat ze daar dik van verliezen. Maar dan wordt er vaak heel overdreven gereageerd van 'europees zijn we niks' en blabla. Maar je moet wel onderscheid maken tussen teams als Real, Barça, Bayern en Chelsea en alles daaronder.

Leuk Hans Kraay Junior bij de Cl.

In de rust nog even lachen om home video's.
En de samenvattingen na hart van Nederland...

SBS lijkt me persoon lijk de slechtst mogelijke optie op een vrij kanaal. Dan had ik liever RTL gehad.

Maar goed zolang de wedstrijden te zien zijn... Bij de NOS maakte het ook enorm veel uit wie er analyseerde in de rust en na de wedstrijd; want dat was ook vaak niet om aan te zien.

Ik zie de CL liever op rtl7 . Alleen al om die voorbeschouwingen.

Krijgen we tenminste leuke reclame bij een blessurebehandeling, de wisselsponsor en vooral veel shots van publiek boven reclameborden. Sbs6 ,,reclametopper'' past precies bij dit poencircus! En in de rust leuke memoires van Hans Kraay jr. Geweldig toch!

9 december 2014 om 14:08

Dat denk ik niet. De UEFA is namelijk de baas en die bepaald precies welke shots er wel en niet mogen en welke reclame er wel en niet mag. Ik zou me daar dus maar niet druk om maken

Ik die in België woon keek vaak wedstrijden op Nederland 3, dat is een gratis zender voor alle Belgen. Helaas hebben wij geen SBS en is dat een betaald zender. Dat worden zelf nu ook betalen om CL-voetbal te gaan kijken......

5 december 2014 om 10:07

Wordt Champions League dan helemaal niet uitgezonden op de Belgische televisie?

5 december 2014 om 10:11

Nee, ook sinds kort betaald geworden. Als Anderlecht voetbalt is het dan wel weer gratis, maar anders niet.

5 december 2014 om 11:35

@ Donmadridista

In Europa mogen we van geluk spreken dat elke Europees land een lijst mag opstellen van (sport) evenementen die zijn als "nationaal belang" zien. Die evenementen moeten dan ook altijd live te zien zijn op het open net. Voor de Champions League kunnen Europese landen besluiten dat alle wedstrijden van het desbetreffende land die deelnemen aan 1 van de 2 Europese club tournooien verplicht altijd live op het open net te zien moeten zijn. Ik vind het dan ook verrassend om te lezen dat de Belgische overheid heeft besloten om alleen de wedstrijden van Anderlecht in de Champions League op die lijst te zetten.

Krijgen we dan hansie hansie ?
Ik had liever bij RTL gezien dat word lekker een sport 1 abbo nemen

5 december 2014 om 10:08

Ik ga geen Sport1 nemen. Fox gaat straks ook nog de Spaanse competitie overnemen. Dan heb je niks meer bij Sport1.

5 december 2014 om 10:22

Beter dan Derksen en Gijp lijkt me. Vooral die Derksen zijkt alles af. Verschrikkelijke vent.

5 december 2014 om 10:10

Volgens de NOS komt het op Veronica.

Blij dat het niet Rtl geworden is. Dan zou ik nooit meer cl voetbal gekeken hebben. Als ik behoefte heb om te roddelen koop ik wel de prive. Jammer dat het bij nos weg is. Hoop dat ze een goede commentator bij sbs halen. Dan is dit de betere optie. Al is het voor mij jammer dat het bij nos weg gaat. Maar snap de keuze van de nos goed ze kunnen als publieke onroep niet zoveel geld uitgeven aan vierbal.

Hopelijk haalt Manchester United de Champions League. Dan krijgen we interviews van Hansie Hansie met Van Gaal :P

Oh nee he. Dadelijk Hart van Nederland midden in de wedstrijd... Aan de andere kant ben ik blij dat RTL de uitzendrechten niet heeft. Stel je voor dat Zijksnor Derksen en Rene 'alles is grappig' van der Gijp Real - Bayern zouden analyseren. Ik vind het jammer dat de NOS de uitzendrechten niet meer heeft. Het voelt raar om het niet meer de NOS te kijken. De bezuinigingen van de overheid doen de publieke omroepen de nek om.

5 december 2014 om 13:28

Doordat er veelvuldig grappen gemaakt worden ogen de analyses misschien niet serieus, maar die zijn nog altijd 10x beter dan die van de Nos. Het meeste wat ze daar zeggen kan ik zelf ook nog wel bedenken en het zijn vooral open deuren die ze intrappen. Bij VI gaan ze er, ook al klinkt dit dus ongeloofwaardig vanwege al het geinen tussendoor, dieper op in. Gijp kan tenminste dingen uitlichten die mij zelf nog niet waren opgevallen maar wel kenmerkend zijn, zoals een bepaalde actie van een speler in een wedstrijd. Dan doet ie er misschien lacherig over of overdrijft ie het, maar hij heeft vaak wel een punt. Derksen is wat meer van de 'buitenkant' analyseren, het bestuur ed, maar omdat hij tenminste kritiek durft te leveren voegt dat vaak nog wel wat toe, in tegenstelling tot de NOS die het allemaal politiek correct houden en niks toevoegen wat ik nog niet al wist en geen gedurfde uitspraken doen.

6 december 2014 om 14:17

Ik vind VI en dus de analisten echt azijnzijkers. Ze vinden zichzelf te goed om een fout toe te geven. Voorbeeld: Derksen die Willems echt geen talent vindt en het maar een nutteloze voetballer vindt. Nu Bewijst Jetro het tegendeel en Derksen voelt zich gewoon te goed om toe te geven dat hij een fout heeft gemaakt. Ik vind het een zeikerd eerste klas. Dan nog liever het politiek correcte gezever van de Nos. Daar wordt iniedergeval wel serieus over voetbal gepraat. Bij VI krijg ik altijd de indruk dat het programma pure satire is.

9 december 2014 om 17:41

Pardon? Liever politiek correct gezever (=liegen in eigen belang) dan iemand die aan zijn mening vasthoudt tot het tegendeel in zijn ogen is bewezen?

Trouwens, heb je Youri Mulder wel eens gezien? Die geeft graag zijn ongelijk toe zeg... Terwijl er nooit een fatsoenlijk woord uit komt. Speelt Ajax bij Apoel uit, vertelt onze Youri doodleuk op tv dat hij geen enkele speler kent en dat zijn zoontje hem een naam gaf van de beste bij Apoel. Nee, da's lekker voorbereiden.

Bij VI wordt gegeind, maar er zit wel voetbalverstand aan tafel en je kunt er altijd terecht voor een zinvolle aanvulling op wat er te zien is/was. Zou me niks verbazen als De Mol gaat proberen VI bij RTL weg te rukken.

Ik ben ontzettend blij da'l verlost ben van de heren Van Gelder, Egbers, Mulder en als commentatoren Vermeulen en Snoeks.

9 december 2014 om 23:39

Ja eens kwakzalvers. Alleen vind ik Mulder nog wel meevallen, die zegt soms ook nog wel dingen waar ik wat aan heb en doet af en toe enigszins gedurfde uitspraken. Dat voorval wat jij noemt heb ik niet gezien, maar dat is dan wel weer matig ja.
CL bij NOS vind ik niet eens zo erg, v Marwijk zegt ook nog wel nuttige dingen, maar erger me er vooral aan dat men doet voorkomen alsof bij Studio voetbal de kwaliteit veel hoger ligt dan bij VI, wat, ook al wordt er bij VI meer gegrapt, helemaal niet zo is.
Wel blij dat Vermeulen en (vooral) Snoeks weg zijn ja.

@mateja Kezman, maar misschien ben jij niet helemaal objectief en ben je op je teentjes getrapt omdat iemand kritiek heeft op een van jouw spelers. Daarnaast heeft hij volgens mij gewoon toegegeven dat Willems aanvallend erg sterk speelt, maar verdedigend ontzettend matig is/blijft. Dat was ook wat hij in eerste instantie min of meer beweerde, dus zo fout had ie het niet. Of wilde je zeggen dat Willems verdedigend wel degelijk sterk is. Heb je Nederland - Mexico wel gezien? Ik loop niet graag mee met de kudde die dan in de waan van de dag een speler afbranden maar Willems is verdedigend wel echt slecht hoor.

Prima toch, de analyses kunnen in ieder geval niet slechter dan met Tom Egbers.

10 december 2014 om 13:19

man man man... wat een dramatische wedstrijd, ongeloofelijk. Dit waren de CL wedstrijden voor vanavond, gelukkig bleef het bij Man city - AS Roma deze keer droog, tot de volgende x en otmonnn. Nou geef mij maar gewoon deskundig commentaar van mensen zoals V Marwijk en De boer haha.

Rtl of sbs een pot nat. Beide gewoon waardeloze zenders. Maar gelukkig blijft voetbal gratis te zien op tv,dus neem ik het voor lief.

We kunnen nu wel zeuren dat sbs 6 veel reclame zou maken, maar zij betalen het wel zonder ons belastinggeld. En we kunnun evengoed cl blijven kijken.

5 december 2014 om 11:42

@ soccerroos

Dat argument gaat niet helemaal op, net zoals de Nederlandse staat het verplicht stelt dat het wereldkampioenschap, Europees kampioenschap en de kwalificaties wedstrijden daarvan op het open net te zien moeten zijn; stelt de Nederlandse staat ook dat alle wedstrijden van Nederlandse clubs in de Champions en Europa League gratis en live op het open net te zien moeten zijn.

Die wedstrijden staan op de lijst van (sport) evenementen die elke Europees land individueel op de lijst van "nationaal belang" kunnen plaatsen. Iets wat in 2011 nog eens extra kracht is bijgezet door het Europese Hof toen de Fifa en de Uefa het probeerde aan te vechten dat nationale overheden dit konden beslissen. Dus voor mensen die altijd klagen over de Europese Unie mogen in dit geval de Europese Unie wel dankbaar zijn.

Wie weet brengen ze de Champions League in beeld zoals de NOS deed, dus om bij voorbaat te gaan roepen dat het niets zal worden vind ik echt nog te vroeg. De Champions League is een serieus product dus ik ga er vanuit en hoop dat het SBS 6 het dan ook op een waardige manier zal brengen.

Overigens staan de wedstrijden van de Nederlandse clubs in de Champions League en Europa League op de lijst van (sport) evenementen die de Nederlandse staat van belang achten voor het Nederlandse volk. Waaraan dezelfde redenen ten grondslag liggen waarom wedstrijden van de nationale selecties ook verplicht live op het open net te zien moeten zijn. Daardoor zullen deze wedstrijd altijd live te zien moeten zijn op het open net, In 2011 stapte de Fifa en de Uefa naar het Europese Hof omdat zij natuurlijk van alles "betaal tv" wilde maken, gelukkig voor het Europese volk werden de twee voetbalbonden in het ongelijk gesteld door het Europese Hof. Daardoor kunnen individueel Europese landen zelf beslissen welke (sport) evenementen zij op de lijst plaatsen van "nationaal belang" zetten.

5 december 2014 om 15:10

Haja CL als nationaal belang wat een grap

6 december 2014 om 14:40

@ Gj7300

Daar kun jij om lachen, maar toch is het zo. Zoals ik al in mijn bijdrage zei betreft dit alleen de wedstrijden van nationale clubs die in de Europese club tournooien zitten. Men hanteert dezelfde argumentatie als bij de nationale selectie, maar ook het "eurovisie Songfestival" valt daaronder. Ook al heb ik niets met dat laatste evenement; wees blij dat de staat en de Europese Unie er zo over denken en daarin ook in het gelijk gesteld zijn door het Europese Hof.

Als zij niet zo zouden denken dan waren de Uefa en Fifa erin geslaagd om al het voetbal achter de decoder te zetten. Nationaal belang is meer dan alleen economie en veiligheid, zie het onder het mom van "geef uw volk brood en spelen en u kunt rustig regeren".

Hoe dank ook het is gewoon zo, iedereen vind is het altijd een doorn in het oog dat de commercie in het voetbal zo groot is geworden; en dan verzinnen de overheden daar iets op en dan is het weer een grap. Het "het is ook nooit goed" gaat hier meer dan ooit op.

Overigens zal het je nog verbazing hoeveel de staat/lokake overheden grote invloed hebben op de zenders die wij in Nederland ontvangen. Google maar eens wat de "kijkersraad" is en wat zijn doen, als je bovenstaande belachelijk vind heeft het Nederlandse tv stelsel nog meer verassingen voor jouw in petto.

Nee toch!? SBS is een campingzender en moet zich lekker bezighouden met 'sterren springen' of 'funniest home videos'. Zal je zien dat straks de wedstrijd onderbroken wordt voor shownieuws. Of dat Gerard Joling en Alberto Stegeman de wedstrijd gaan analyseren. Nee, SBS maakt er ongetwijfeld een tenenkrommend circus van, net zoals bij wedstrijden van Oranje.

Verschrikkelijk. Nu verliest de Champions League toch een beetje zijn proffesionele aanblik, waar de NOS altijd voor zorgde. Nu krijg je Hans Kraay als presentator, wat opzich al verschrikkelijk is. Daarnaast krijg je van die slechte commentatoren (zie Oranje) en eindeloze reclames in beeld. Waarom moet de Champions League nou precies weer naar zo'n pauper zender gaan.

9 december 2014 om 14:33

Wat een onzin. De NOS gooide de Champions League wedstrijden ook helemaal vol met reclames omdat het een vereiste is van de Uefa, daarom krijg je ook in elk blok een spot van Playstation en Gazprom. Daarnaast heeft de NOS jarenlang de uitzending zelf vergald met analisten als Ron Jans, Ronald Waterreus, Mario Been en Alfons Groenendijk. Alsof middelmatige eredivisietrainers en een dito keeper iets zinnigs te zeggen hebben over het topniveau van de Champions League. Genant dat Sport 1 jarenlang echt een veel beter programma had om de wedstrijden heen met mannen als Kees Jansma, Wim Kieft, Louis van Gaal, Marco van Basten en Willem van Hanegem.
De laatste jaren is het wel weer iets beter bij de NOS en heeft Sport 1 last van de opkomst van Fox, maar SBS kan makkelijk een goed programma rond de wedstrijd maken, Jan Joost van Gangelen als presentator, Ruud Gullit samen met Ronald de Boer als analisten, Hansie op locatie korte interviewtjes met Nederlandse spelers allemaal echt niet minder dan de NOS hoor...

Wat maakt iedereen zich druk. Gebeuren eromheen zal wel allemaal show ed worden maar het gaat er toch om dat die 90 minuten gewoon in beeld zijn. Dat kan zelfs SBS niet verpesten.

Volgend jaar toch maar weer Sport1 aanschaffen. Hans Kraay jr. en Leo Oldenburger op de CL. Bah.

kan toch ook prima dat Lange jan de analist wordt dat vind ik wel mooi net als R. de Boer echter moet die commentator wel worden vervangen. alhoewel die commentators bij de NOS ook slecht waren ik hoor telkens zwem en hockey herinneren bij die stemmen heel vervelend

Had sport1 of fox verwacht. Die sportzenders schieten niet op.
CL gaat straks tussen paar tipclubs en sjeiks... treurige bende

6 december 2014 om 14:51

@ Gj7300

"cl gaat straks tussen paar tipclubs en sjeiks... treurige bende"

Dat is al jaren zo, onder welke steen heb jij gelegen ?

Sbs6.....ik moet er niet aan denken dat Leo Oldenburger ons gaat voorzien van commentaar. Dan had ik liever RTL gehad met Sierd de Vos.
Ik hoop in ieder geval dat ze wat goede analisten aan tafel krijgen.
Zal wennen worden want de NOS maakt er altijd wel een leuke uitzending van.

Dat worden eindeloze belspelletjes om het voetbal heen.. 'welke Argentijnse voetballer, spelende bij Barcelona met nummer 10, zijn naam begint met M en eindigt op Essi, heeft in de wedstrijd die u net gezien heeft 3 doelpunten gescoord? Was het; Lionel Messi (deze), Johan Cruijff (niet), of Hans Kraaij (was wel in beeld maar laat u niet gek maken). Als u het goede antwoord voor 25 euro sms't naar het volgende nummer maakt u kans op een geheel onverzordge voetreis naar Camping Nooitgedacht!

als je een echte voetbal fan bent dan heb je toch sport1 en dan kijk je de cL automatisch toch daar op...

en het coole is dat je ook nog eens het commentaar kan aanpassen bij sport1 dus heb ik deze bijna altijd in het Engels...

9 december 2014 om 15:06

maar die is niet geldig voor CL wedstrijden....

Ja nou daar ga ik uit principe al niet naar kijken lekker sport 1 ik ril er nu al van als er een blessure geval is we gaan even naar de reclame , nou nu niet en nooit , ik kijk zo wie zo weinig naar dat soort zenders want als er een goede film is dan heb je soms 6 reclame blokken van 5/6 minuten dus ik kijk zo weinig mogelijk naar dat soort pulp zenders.

9 december 2014 om 13:42

Heb je wel eens het Nederlands Elftal gezien op Sbs? Dan weet je dat er gewoon 2 keer reclame kkwam in de rust bij elke wedstrijd, net zoals dat bij de NOS gebeurt bij de Champions League. Ik ga gewoon bij de SBS kijken hoor, zo erg is het helemaal niet.

9 december 2014 om 13:45

Ja wel hoor maar ik kijk bijna nooit naar deze zenders ik heb Film 1 en sport 1 en ook netflix dus ik hoef er ook gelukkig niet naar te kijken .

Pfff, Leo Oldenburger en Hans Kraaij. Wat een ellende. Aan de andere kant: die lachzakken-tv van Derksen en Gijp is ook niks. NOS was toch het beste.

9 december 2014 om 14:36

RTL is mooi man. Combinatie van VI met Sierd de Vos is top. Nu krijg je Jan-Joost, Hansie Hansie en Leo Oldenburger, dat is toch om te janken dat niveau. NOS vond ik trouwens ook waardeloos met van Gelder, Joeri Mulder en worst of all Frank "je ziet em denken" Snoeks.

Ach, of het bij de NOS is of bij SBS, zo groot zal het verschil niet zijn. Waarschijnlijk alleen andere presentatoren en analisten. Qua reclames zal er weinig veranderen denk ik, de NOS was rond de champions league wedstrijden er ook heel goed in om meerdere reclameblokken in te plannen.

9 december 2014 om 14:54

Voor mensen uit Vlaanderen verandert er veel. Kunnen we niets meer zien. Schandalig

9 december 2014 om 18:15

Ja dan is het wel vervelend. Ik dacht dat Sporza altijd de wedstrijden uitzond.

10 december 2014 om 10:36

Totaal niet; het enige dat we te zien krijgen in de groepsfase si de wedstrijd van de Anderlecht. En voor de rest niks. Ik kon altijd terugvallen op Nos. Ik vind dit ontoelaatbaar

Is wel logisch dat SBS ze heeft gekocht, want de NOS pakte de EK kwalificatie wedstrijden van SBS af en daardoor had SBS geld vrij om de Champions league binnen te halen.

Het is wel beter met Hans Kraay als verslaggever langs het veld ipv sukkeltjes Tom & Jack. Ik zou alleen wel ff een paar goede commentatoren erbij halen wat die gast bij de oefeninterlands van Nederland is echt een verschrikking.

hb ik gelukkig skysport met echte analisten en martin tyler

Ik ben er ook niet blij mee dat SBS de CL overneemt ,maar het is niet anders .
Ik had natuurlijk ook liever NOS gezien.
Maar als FOX sports het had overgenomen ,was het erger geweest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren