Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Suárez zou handsbal zo weer doen: ‘Heb niets verkeerd gedaan’

Laatste update:

Het was een van de momenten van het WK van 2010 die de wereld is bijgebleven. Uruguayaan Luis Suárez kreeg in de kwartfinale tegen Ghana een rode kaart, omdat hij met zijn hand een inzet van de lijn had gehaald. Suárez was in tranen, maar toen Asamoah Gyan de strafschop miste was hij door het dolle heen. Uruguay bekerde door naar de halve finale tegen Oranje, de ontroostbare Ghanezen lagen eruit. Suárez werd weggezet als huichelaar, maar spijt van die actie heeft hij niet. Hij zou het zelfs zo weer doen.

/

“Ik vind niet dat ik iets verkeerd heb gedaan”, laat Suárez optekenen in de Daily Mirror. “Ik heb mijn plek in de halve finale van het WK opgeofferd, zodat mijn teamgenoten de kans kregen om die wedstrijd te spelen. Natuurlijk moeten sporters een rolmodel zijn. Ik had een kant die niet goed was voor het beeld, maar zo was ik in het echt helemaal niet. Eigenlijk ben ik erg verlegen.”

“Ik realiseerde dat ik mijn gedrag op het veld moest aanpassen, dat ik goed moest blijven spelen zonder slechte houding. Dat heb ik afgelopen seizoen bereikt. Ik denk dat ik sinds afgelopen zomer een rolmodel ben. Ik ben een professional, ik kijk vooruit en ik wil goed blijven spelen, ongeacht wat mensen over mij zeggen.” Suárez vindt het overigens niet eerlijk dat hij nog altijd wordt gezien als duikelaar. “Hoeveel gele kaarten heb ik nou gehad voor fopduiken? Ik heb kaarten gehad voor praten, vechten, natrappen… Maar niet voor fopduiken.” Overigens verloor Uruguay, zonder de geblesseerde Suárez, het eerste duel op het WK met 3-1 van Costa Rica.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was een schandalige actie.. Hij met zich schamen. Op die anier moet je niet willen.

15 juni 2014 om 23:48

Waarom is het bij deze actie 'schandalig en moet hij zich schamen', maar wanneer een speler bewust gevloerd word in de 16 is het zogenaamd gewoon een 'domme overtreding'? Het is allebei bewust een scoringskans ontnemen. Het enige is dat je met een handsbal niemand kan blesseren, maar met een bewuste tackle wel.

15 juni 2014 om 17:55

Het is niet zijn schuld dat Gyan die pingel mist, hij werd gestraft volgens de regels met rood/pingel/schorsing.

15 juni 2014 om 17:55

Alsof jij het niet zou doen. Hypocriet.

15 juni 2014 om 17:57

Hoezo zou je niet willen winnen op die manier? Het is niet alsof hij iemand heeft doodgetrapt ofzo. Duidelijk dat jij niet de winnaarsmentaliteit hebt die vrijwel elke sporter nodig heeft. De absolute wil om te winnen kenmerkt dan ook de echte grote spelers.

15 juni 2014 om 18:00

Op welk manier dan wel? Was gewoon een geniale actie van hem. Natuurlijk voel je je benadeeld als tegenstander en vond ik het ook jammer voor Ghana, maar hij moest die penalty gewoon benutten. Dat die ene speler die pingel mist is natuurlijk niet zijn schuld.

15 juni 2014 om 18:14

Haha in die tekst somt hij dingen op maar hij is denk ik in het geheel vergeten dat hij Ivanovic beet

15 juni 2014 om 18:49

Had iemand van Nederland dit gedaan en Nederland zo hier door door gaan is het een held.
Suarez kreeg rood en een pingel tegen.
Dat Ghana mist is zijn schuld niet, scoort hij hen ontstaat deze discussie niet.

15 juni 2014 om 20:30

Precies andersom hadden we hem ook afgemaakt als hij t tegen nedwrland had gedaan. Ook die handsbal van Henry en Maradonna worden bekritiseerd.

15 juni 2014 om 21:29

@frikx
Bij die handsballen slaat het ook nergens op om dat Maradona en Henry kwalijk te nemen, dat is de fout van de scheids. Bij Suarez is alles precies volgens de regels gegaan en is het gewoon een briljante actie. Als het tegen Nederland was had ik inderdaad als een stekker gebaald maar daar gaat het niet om.

15 juni 2014 om 21:37

Die handsballen werden dan ook onterecht niet bestraft. Die van Suarez werd gewoon volgens de regels bestraft. Ik vond het een toonbeeld van winnaarsmentaliteit. In de 119 minuut een zekere goal er uit rossen en de consequenties voor lief nemen. Een pingel moet nog maar raak gescoten worden (dat bleek) terwijl dit een zekere goal was. Hopelijk doet Robin dit ook in de laatste minuut als het moet!

15 juni 2014 om 18:45

Schandalig of noodzakelijk? Hou toch op joh. Dat is pas een instelling, winnaars mentaliteit heet dat voor het geval dat je dat nog niet wist. Je eigen opofferen voor je land om een ronde verder te komen Zeikbal!

15 juni 2014 om 19:37

Dat ben ik niet met je eens.
Ik vond dit een hele logische actie van een speler die wil winnen.
Ook niet te vergelijken met het geven van een doodschop of zo.
Als een speler van Nederland dit zou doen zouden we hem er ook niet om veroordelen

15 juni 2014 om 20:23

Wat een onzin. Als Nederland 4 jaar geleden in de finale voorstond met 1-0 en iniesta zou zo op doel schieten in de 117e minuut dan zou elke speler er als een ervaren keeper heen duiken.

15 juni 2014 om 20:49

In die landen wordt alles geaccepteerd voor de winst, verschil in cultuur.

Groot gelijk, het doel heiligt de middelen. Als Robben Nederland zo naar de halve finale helpt is iedereen gelukkig, al heb je vast een aantal moraalridders die zeggen dat ze het zouden afkeuren.

15 juni 2014 om 18:23

Ik zou het zeker afkeuren. Maar goed ik ben dan ook totaal niet nationalistisch...

15 juni 2014 om 18:31

Ok voor Liverpool in de laatste wedstrijd op Old trafford in de laatste min en zo de landstitel na 26 jaar binnen?

15 juni 2014 om 19:39

ik kan hier ook niks schandaligs in zien.
Bijna elke speler zou dit doen, in ieder geval een speler met een winnaarsmentaliteit.

15 juni 2014 om 20:33

Dat iedereen het zou doen betekent niet dat je t goed moed keuren. Mensen hebben ook kritiek als er schwalbes worden gemaakt dan mag je hier ook over klagen.

15 juni 2014 om 22:31

Waarom zien we het dan zelden tot nooit, maar alleen deze mafketel doet het weer. Na zijn bijt acties moest hij voor het leven geschorst worden. Rare wereld dit goed te keuren, maar als een scheids een fout maakt is de wereld te klein.

16 juni 2014 om 12:48

Haha ik moet toegeven dat ik dan wel hypocriet genoeg ben om een gat in de lucht te springen van blijdschap. Neemt niet weg dat ik het eigenlijk een schandalige actie vind, maar goed ik ben ook niet heilig.

Ik denk dat iedereen wel eens iets heeft meegemaakt/gedaan voor eigen gewin ook al zou hij/zij het afkeuren als iemand anders het had gedaan.

Toch blijft het een idioot die Suarez

Dat hij dit nog daadwerkelijk heeft gezegd echt smerig man.. Kan dit niet waarderen al is Suarez een goede speler . Hij had zich toch verbeterd zei hij laatst? Nou ik merk er niks van

15 juni 2014 om 17:55

Kortzichtigheid spat er van af.

15 juni 2014 om 18:03

Hij geeft gewoon de waarheid aan. En hij zegt helemaal niks verkeerds. Hij durft het tenminste. Een ander speler had dit wellicht niet eens durven denken.

15 juni 2014 om 18:53

Wat heeft dit nou met het verbeteren van zijn gedrag te maken? Het is een moment opname waar hij iets doet wat niet mag volgens de spelregels waar een straf op staat en dat is rood en een penalty voor de tegenstander. Al zou hij 100 x in zo'n situatie komen, als je verder wilt en kans wilt maken op de Wereld Cup dan moet je dat doen he, het zij zo!

Met niks doen en uitgeschakeld worden win je geen WK mee.

En gelijk heeft-ie. Iedereen zou dat doen op zo'n moment.

15 juni 2014 om 18:05

Heeft hij gelijk? En hierboven is iemand kortzichtig?

Als hij niks verkeerd deed kreeg hij geen rode kaart plus schorsing.

15 juni 2014 om 18:09

Hij deed wat verkeerds, en is daarvoor gepast gestraft. Door de misser bracht hij zijn team naar de halve finale. Iedereen zou dit doen. Alleen is niet iedereen eerlijk genoeg om het toe te geven.

Inderdaad als dat de laatste hoop is

Scheids zal het bestraffen zoals dat hoort dus kan hij gewoon zijn gang gaan. Zolang hij niemand fysiek pijn doet kan alles. Was eft een helden actie

Goede speler met een goede instelling. Je speelt niet om te verliezen, je moet alles doen om te winnen

15 juni 2014 om 18:06

Dus iemands been breken als hij kan schieten kan gewoon.

15 juni 2014 om 18:09

Iemands been breken en met je hand een bal tegenhouden is natuurlijk hetzelfde.

15 juni 2014 om 18:13

Lees even op wat ik reageerde..

15 juni 2014 om 19:43

dat kan niet maar dit is niet te vergelijken met iemandds been breken want hij blesseert niemand.

Ik snap volkomen dat hij dit destijds heeft gedaan. Op zo'n moment wil je letterlijk alles doen voor je land en als dit de enige mogelijkheid is, vind ik dat dit gerechtvaardigd is als je die beslissing in een split-second moet nemen. Hij heeft het gedaan, is ervoor gestraft, dus is dit in mijn ogen rechtvaardigheid geweest.

15 juni 2014 om 18:39

Wat je zegt klopt wat de straf betreft maar het feit dat je zo als voetballer denkt, dan is er wel wat mis. Het zou bij mij niet opkomen om een bal opzettelijk met mijn handen te stoppen. Volgens mij zijn er ook maar weinig spelers die dit ook gedaan hebben.

Verder strookt deze uitspraak niet met één die hij eerder deed. Hij wou namelijk af van zijn bad boy reputatie maar als je dan zulke uitspraken blijft doen tjah...

15 juni 2014 om 19:56

Ik denk dat er erg veel spelers hetzelfde gedaan zouden hebben. Wat heb je eraan om het niet te doen?
Ik vind dit niets van doen hebben met zijn bad boy reputatie. Dit behoort gewoon binnen de mogelijkheden van het spel... Het is een overtreding. Als ze niet willen dat dit mogelijk is, dan hadden de handen op de rug gebonden geweest.

17 juni 2014 om 21:24

Rvandoor

Als hij niet wou verliezen dan had hij gewoon niet moeten gaan voetballen. Wat een logica is dat zeg sjonge..

Hoort erbij. De regels hebben dit scenario mogelijk gemaakt, Suarez is gestraft maar Uruguay had het geluk dat Ghana de penalty miste.

Hij is inderdaad dit seizoen een modelprof geweest rn als hij dit een aantal seizoenen kan vol blijven houden tot het einde van zijn carriere wordt de

Grootste valsspeler ooit op het voetbalveld en nog trots er op ook

15 juni 2014 om 19:57

Dat was Maradona.

Suarez heeft er echt alles voor over om de beste te zijn. Al staat je team 5-0 voor dan loopt Suarez alsnog in de 90ste minuut als een gek om nog een goal te maken. Hij wilt gewoon koste wat het kost winnen en dit was ook een van die dingen en als je het aan mij vraagt zou ik me als iemand van Uruguay totaal niet schamen voor hem maar trots zijn dat ik hem in mijn team heb.

Ik zou het ook doen, voor je land moet je alles doen! Als je een doelpunt kunt voorkomen in de slot fase, dan moet je dat doen.

Suarez heeft helemaal gelijk. Suarez zijn mentaliteit is iets wat elke speler zou moeten hebben. Hij heeft er alles voor over om te winnen op het veld, en dat vind ik echt geweldig! Zo heerlijk fanatiek!

De mentaliteit die Suarez bezit is de enige juiste! Alles doen om te winnen, zo hoort het! Dat anderen hier de moraalridder willen uithangen betekend alleen maar dat ze zijn fanatisme niet begrijpen, en dat dus zelf ook niet bezitten op het veld.

Een ieder die ook maar iets van fanatisme in zijn donder heeft, begrijpt suarez volkomen. Velen zouden een voorbeeld moeten nemen aan de mentaliteit van Suarez.

Vond het een mooie actie, offerde zich op voor zijn land/team, dat respecteer ik zeer! Als Zlatan het gedaan zou hebben, of een Nederlander op dit WK, zou iedereen het geweldig vinden!

15 juni 2014 om 18:11

Nee ik zou zo niet willen winnen, zelfs niet als het een niet afgekeurde buitenspel goal is. Een echte winnaar heeft dat ook niet nodig.

15 juni 2014 om 20:00

Gelukkig kom jij nooit in die positie zullen we maar zeggen. Ik zou het je niet in dank afnemen als je zo zou reageren.
Maradona is zo wereldkampioen geworden en mede daardoor wordt hij gezien als een van de beste spelers ooit (want je moet daarvoor een wk gewonnen hebben).... of vind jij dat hij dat niet is? Het trucje is gelukt en dus is het mooi meegenomen.
Een echte winnaar buit iedere mogelijkheid om te winnen uit... waarop jij doelt is waarschijnlijk een oppermachtige winnaar... maar dat is iets heel anders.
M. Chang serveerde ooit onderhands op een Grand Slam en won er een punt mee... tijdens een marathon wedstrijd... not done, maar who cares.

Groot gelijk. Je staat daar om te winnen, als je daarvoor een bal uit je doel moet slaan, dan doe je dat.

15 juni 2014 om 18:42

Zou wat wezen als elke voetballer dat zou doen niet? Opzettelijk het spel proberen te beinvloeden door vals te spelen. Opmerkelijk dat zovelen dit gewoon goed proberen te praten. Dat bijten moet dan ook maar kunnen niet? Als we dan toch geen grenzen meer trekken..

15 juni 2014 om 18:48

Appels/peren.

Zolang je de straf accepteert en dat deed hij, is er niets waar hij zich voor moet schamen wat dat betreft.

15 juni 2014 om 20:02

Eazy-e: het is niet valsspelen.... valsspelen is 12 man opstellen of 2 ballen in het veld brengen tijdens de aanval van de tegenpartij...
Dit is gewoon mogelijk en de scheidsrechters kunnen er wat aan doen door te zeggen dat een handsbal op de doellijn direct 2 doelpunten voor de tegenpartij betekent. Ben je van het gezeik af en zal je het niet meer zien.

15 juni 2014 om 22:18

@rvandoor

Valsspelen is het heimelijk overtreden van de regels van een sport of spel om zo de uitslag te manipuleren. De eindstand zal hierdoor niet de werkelijke inspanningen van de deelnemers reflecteren.

Moet ik je nog meer uitleggen?

15 juni 2014 om 22:55

@albogaver

Hoezo appels en peren? Ik doe nergens een vergelijking, ik doe enkel een stelling dat mensen zoals jij de grens weg halen met wat kan en niet kan.

Zijn straf met Bakkal heeft hij toen ook geaccepteerd, was het daarna ook mooi en prachtig?

Verder zou ik nooit trots wezen als ik zou winnen met vals spelen, maar goed tegenwoordig missen wel meer mensen bepaalde principes.

Dit was valsspelen. dan kun je er wel voor gestraft worden, maar hij heeft hiermee het resultaat beïnvloed, dus hij heeft wel degelijk iets verkeerd gedaan. De mensen die zeggen dat ze snappen waarom hij dit deed zijn waarschijnlijk heel slecht in mens erger je niet.

15 juni 2014 om 20:05

Waarom is het valsspelen? Het is net zo vals als een duwtje in de rug tijdens een corner waardoor je kunt scoren. Maar dat is geaccepteerd en dus mag het maar? Hou toch op. Dit behoort gewoon tot de opties. Je kunt er als scheidsrechtersbond iets tegen doen: hands op de doellijn betekent 2 goals tegen (of 2 penalties voor leeg doel). Dan ben je er vanaf. Maar dat doen ze niet en dus is het zeker de moeite waard.
Ik zou exact hetzelfde doen als Suarez en ik zou er ook trots op zijn.
Uiteindelijk vind ik tijdrekken door blessures te veinzen, schwalbes en dergelijke vele malen ergerlijker dan dit.

Heeft ie echt nog nooit kaarten gepakt voor fopduiken? Vast wel, die man was 1 fraudeur toen die hier in Nederland speelde haha

15 juni 2014 om 18:13

Volgens mij speelde die het afgelopen jaar niet in Nederland? Of heb ik iets gemist?

Gewoon heel goed gekeept. Het was de juiste keuze en hij heeft zijn team naar de halve finale geleid met die redding.

Haha wat een haat hier, als Vlaar of de Vrij het in de halve finale in de 119e minuut doen is het een nieuw volksheld.
Wat is er fout aan dan? Hij heeft er voor gezorgd dat ze niet uitgeschakeld zijn. Doet hij het niet hadden ze 2-1 verloren, nu gingen ze door naar de halve finale. Kan het goed begrijpen dat hij dit deed. Dit is willen vechten voor je vaderland.

Wat een rare gasten heb je hier zeg. Wat moest hij dan doen, de bal in het doel laten gaan zodat Uruguay uitgeschakeld zou worden? Hij deed gewoon wat hij moest doen en wat iedereen in zijn situatie had gedaan.

Ik zie ook de raarste vergelijkingen voorbij komen. Mensen durven het zelfs aan om de kwartfinale op een WK te vergelijken met een potje mens erger je niet.

Suarez verlegen? Jaja hij durft zelfs spelers te bijten haha

On: wat een groot gemis van Uruguay gisteren het spel van Uruguay leek nergens op nu moet Uruguay winnen van Italië en Engeland dat wordt lastig

Helemaal gelijk mee, het is net als een doorgebroken speler neerhalen. Niet goed, maar ook niet slecht

15 juni 2014 om 18:26

Als je een doorgebroken speler op een nette manier tegenhoud vind ik het gewoon sportief en het onderste uit de kan te halen.
Als je hem met een doodtrap neerhaalt is het natuurlijk een ander geval

15 juni 2014 om 18:44

Doodtrap hoeft niet, maar je kan door simpel zijn shirt te trekken ook een rode kaart krijgen maar dan heb je wel een doelpunt tegen gehouden, je accepteert dan gewoon je straf. Ik vind dat goed, zo offer je jezelf op voor het team, ik vind dat getuigen van veel teambelang

15 juni 2014 om 20:06

Winter is een mooi voorbeeld. Zo kan het ook. En als je niet snel genoeg bent, ga je gewoon aan diegene hangen. Perfect toch?

de definitie van alles willen geven voor je land op voetbal gebied

Suarez heeft niks fout gedaan, zich aan de regels gehouden en de straf gekregen die daarop staat.
Daarnaast heeft hij mede door deze actie zijn land geholpen naar de volgende ronde doordat de speler van Ghana de penalty miste. De fout dat Ghana niet door ging was de schuld van de speler van Ghana.
Als mensen vinden dat dit smerig is dan moeten ze de regeling maar veranderen.
Dit was een uiterst slimme actie van Suarez die laat zien dat hij alles doet om te winnen voor zijn land en het hier ook op een sportieve manier heeft gedaan.

En terecht, je bent gek als je dat niet zou doen. Dit zijn nou eenmaal de regels en daar maakt hij optimaal gebruik van. Ik zie niet in wat hier onsportief aan is, hij schoffeert niemand, hij blesseert niemand, en hij speelt niet vals. Tuurlijk is het jammer voor Ghana, dat vond ik het ook voor Cassilas afgelopen vrijdag, maar dat is nog geen reden om dan maar een doelpunt door te laten. Zoals Suarez aangeeft is het zelfs een nobele opoffering omdat hij het team/landsbelang boven zijn eigen belang stelt. Als je 1-0 voorstaat in een knockouttoernooi en in de laatste minuut breekt iemand door om 1 op 1 op de keeper af te lopen dan haal je hem als verdediger toch ook neer is als dat mogelijk is (en pak je rood)? Ik zie het verschil niet.

Is het verkeerd om de regels te overtreden, maar wel de straf hiervoor te aanvaarden? Het is een moeilijke vraag...

Ik zou het ook doen in die fase van de wedstrijd
E n als je dan het geluk hebt dat de keeper de penalty stopt

Groot gelijk!! Wie zou dat niet doen in de laatste minuut! Beter een penalty en een rode kaart dan vlak voor tijd gegarandeerd worden uitgeschakeld.

Het was een heldenactie.

Kijk die moraalridders hier gaan. Als het erop aankomt dan doen ze zelf 4x erger, bah misselijk word ik ervan. Echte winnaar die Suarez, hij schopt niemand in tweeën maar maakt gewoon een hands en wordt daar gestraft met een strafschop en rode kaart en mist de halve finale. Dat Ghana vervolgens niet van kan profiteren dikke pech en hun eigen schuld.

Dat was een hele goede actie van hem, dat iedereen denk ik voor zn land zou doen.

Geweldige actie. In een fractie van een seconde dacht hij "doelpunt tegen 100% uitschakeling OF rood pingel met kans op missen (95% kans op uitschakeling)".

Altijd kiezen voor je laatste kans (zolang je er niemand mee blesseerd).

Elke top speler zou zoiets doen! Hij maakte geen smerige overtreding op een speler, heeft op dat moment niemand geblesseerd. Was die penalty erin gegaan en Uruguay uitgeschakeld hoor je er niemand meer over.

De wereld is verloren wanneer we een speler als Suarez verdedigen.. Die gast is helemaal gek in zijn hoofd. Hoort al jaren geschorst te zijn, voor het leven wel te verstaan. Mensen bijten vinden we normaal? Lekkere opvoeding voor je kinderen die kijken.. rare mensen zijn echte voetballers. Totaal geen normen en waarden. Triest. Totaal ook geen respect voor de tegenstander. Egoistische mensen..

15 juni 2014 om 23:21

Joh doet eens normaal man, iedereen zou zo willen winnen als je de kans krijgt... Dat van het bijten ga jij er allemaal bij zitten verzinnen maar het gaat toch echt nu om de handsbal die suarez slim uit het doel houd. Hij voorkomt een doelpunt en red hiermee zijn team. Het is een team sport en zul je toch ook wel wat over moeten hebben voor je team. Het gaat hier wel om een wereldtitel waarvab jij minstens 3 hooguit 4 keer dit toernooi gaat meemaken. Er zijn zoveel voetballers die met sommige dingen hard onderuit gaan kijk maar naar nigel de jong. Waarschijnlijk heb jij je toen ook rot zitten lachen da je het een geweldige actie vond. Dat is precies hetzelfde verhaal met suarez.

Wat een reacties... echt!! Mensen die dit niet zouden doen zijn gewoon geen echte winnaars, daar kunnen ze niets aan doen dat zit gewoon in de mens en gelukkig zijn mensen verschillend!

Iedere echte winnaar zou dit gewoon doen, je blesseerd niemand! Ik vind dit hetzelfde als een doorgebroken speler tackelen in de 90e minuut bij een 2-1 voorsprong.. dan moet je er enkel voor zorgen dat het buiten de 16 is! Dan neem je de rode kaart voor lief. Suarez treft wat dit betreft geen enkele blaam, het is gewoon een winnaar pur sang!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren