Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steijn doorbreekt zwijgen over Ajax: ‘We wilden Isco, De Vrij, Pavlidis...'

Laatste update:

Maurice Steijn heeft op slag van de jaarwisseling het zwijgen doorbroken over zijn dramatisch verlopen tijd bij Ajax. In een groot interview met De Telegraaf vertelt de oefenmeester (50) onder meer over de samenwerking met Sven Mislintat, die hem bij hun ontmoeting leugens bleek voor te houden. "We gingen het samen doen, zei hij in mei bij mij thuis. Maar in de praktijk was het al snel ieder voor zijn eigen."

Halverwege juni werd bekend dat Steijn het roer over zou nemen bij Ajax. De Haagse trainer zou de opvolger worden van John Heitinga, de interim-coach die na circa vierenhalve maand een stap terug moest doen en uiteindelijk helemaal bij de club vertrok. Steijn had erg veel zin in zijn nieuwe avontuur, vooral omdat Mislintat zich zo goed in hem verdiept had. "Dat bleek tijdens onze eerste ontmoeting."

Die geschiedde bij Steijn thuis in Den Haag, waar de directeur voetbalzaken bepleitte 'het samen te willen gaan doen'. "Maar in de praktijk was het al snel ieder voor zijn eigen." Dat bleek uit de gebeurtenissen op transfergebied, waar de Mislintat Steijns suggesties voor aankopen continu in de wind sloeg.

Steijn somt op: "We droegen ex-Ajacieden, zoals Noa Lang, Nicolás Tagliafico, Justin Kluivert en Sergiño Dest aan. En we kwamen met Stefan de Vrij als Nederlands international, die Jorrel Hato bij de hand kon nemen." Jerdy Schouten moest op zijn beurt Kenneth Taylor en Silvano Vos onder zijn hoede nemen in een soortgelijke mentorrol.

Vangelis Pavlidis werd als concurrent voor Brian Brobbey aangedragen. "Mislintat opteerde voor Joshua Zirkzee, maar we hadden met Brobbey al een toptalent in huis en zochten juist naar ervaring. Het was ook de reden waarom ik enthousiast was over de bij ons aangeboden Isco."

Tot slot noemt Steijn Hakim Ziyech én Nick Olij, met wie de keuzeheer bij Sparta Rotterdam – zijn vorige club – samenwerkte. Mislintat vaarde echter zijn eigen koers. "Zonder dat hij het hard uitsprak: Mislintat bleef weg bij voormalig Ajacieden en Nederlanders. Voor die spelers had hij altijd zijn argumenten klaar om ze niet te halen."

Gescheiden werelden
Steijn probeerde vertrouwen in Mislintat te houden, maar kreeg al snel het gevoel dat de Duitser hem naar de club had gehaald om ongestoord zijn gang te kunnen gaan op de transfermarkt. Steijn en zijn staf zouden 'geen verstand hebben van het samenstellen van een selectie'. "Voor het eerst dacht ik: hier ben ik niet op mijn plaats."

Ondanks dat Mislintat zich niet bemoeide met de tactiek en opstelling van Steijn. "Hij heeft er zelfs nooit naar gevraagd. Voor mij niet normaal, maar hij beschouwde dat als volledig gescheiden werelden. Die twee werelden zijn bij Ajax nooit tot elkaar gekomen."

Uiteindelijk kreeg Mislintat op 24 september de zak, een maand voordat Steijn en Ajax uit elkaar gingen. Steijn stond toen, na de slechtste seizoenstart ooit van de Amsterdammers, voorlaatste met slechts vijf punten uit zeven duels. Ajax werd daarna zelfs nog even hekkensluiter, maar is onder John van 't Schip inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats op de Eredivisie-ranglijst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dit waar is heeft Mislintat zijn eigen weg gereden en heeft Steijn in zijn proces om Ajax kapot te maken meegenomen, dit kan je Steijn niet aanrekenen. Hij wilde ervaring en kreeg sukkels.

30 december 2023 om 07:40

En toch heeft Steijn slecht gepresenteerd als coach. Het is geen beste groep maar hij kreeg helemaal niks voor elkaar.

30 december 2023 om 08:00

Als je vanaf 2022 kijkt ben je 4 trainers verder (Maduro reken ik niet mee). Alle 4 zo slecht of kan je het materiaal ook de schuld geven? Schreuder werd kampioen in België het jaar ervoor..

30 december 2023 om 08:09

Hij heeft niet geweldig gepresteerd nee, maar hij had PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ in zijn eerste 8 wedstrijden. Daarnaast 2 wedstrijden minder dan de meeste andere ploegen waardoor ze onderaan stonden. Volendam-thuis had hij ook wel gewonnen. Van 't Schip heeft het geluk dat hij een veel makkelijker programma had dan Steijn maar het spel is nog steeds niet goed.

30 december 2023 om 08:38

Daarnaast kreeg hij de spelers 1 voor 1 tot einde van deadline binnen. Hoe wil je zo’n team in 1 keer laten goed spelen.

Spelers die hij noemde ipv spelers die er zijn gekomen zou zijn proces ook makkelijker laten verlopen. Het zijn allemaal die kwaliteiten hebben en eredivisie en zelfs Ajax kennen.

30 december 2023 om 08:46

En de enige speler die nog een beetje indruk maakte tijdens de voorbereiding werd last minute verkocht. Dat was Kudus

30 december 2023 om 08:59

Eens. Van een bij elkaar geraapt zooitje middelmaat ga je niet zomaar een geoliede machine maken, dat heeft tijd nodig. Als je dan ook nog eens een zwaar programma hebt met nog wat inhaalwedstrijden helpt dat niet. Zeker niet bij Ajax. Je ziet momenteel onder van 't Schip dat het heel broos is allemaal. Op Vitesse na worden de wedstrijden allemaal moeizaam over de streep getrokken als ze al winnen. Ook van 't Schip maakt amper gebruik van de aanwinsten die Mislintat gehaald heeft en is ook nog zoekende getuige het vele rouleren. Ik denk dat Steijn het niet veel slechter gedaan zou hebben maar die heeft zijn eigen glazen ingegooid met het continue in de media afvallen van zijn eigen spelers en Mislintat. Van 't Schip doet dat niet en lijkt ze wat meer vertrouwen te geven. Maar hoe je het ook wendt of keert, het is een verloten seizoen voor Ajax en ze moeten hopen dat ze überhaupt Europees voetbal halen want plek 4 lijkt me bijzonder lastig worden. Verbijsterend hoe Mislintat zo'n ravage heeft kunnen aanrichten in 1 transferperiode

30 december 2023 om 09:02

Afga_95@ Als je Bosz bij Ajax had gezet met deze elftal had hij ook middenmoot gestaan. Te slechte aan kopen geweest. Met deze elftal had Bosz niet eens naar Ajax gewillen denk ik.

30 december 2023 om 10:08

@mr_knowlage Boomen, Forbs en Tahirovic kwamen al redelijk vroeg in de voorbereiding. Ramaj kwam met begin augustus nog redelijk tijdig binnen dus zoals je ziet heeft hij met de grootste gedeelte van zijn groep gewoon een voorbereiding kunnen draaien. We kunnen lang en breed praten over het niveau van de selectie maar feit is dat Steijn niet zo laag had hoeven staan en dat is wat je hem kunt aanrekenen.

30 december 2023 om 10:17

@FCT 4 ever , Ik kijk idd met verbazing, het zijn maar 3 aanwinsten die er spelen basis.

En het verbloemt allemaal die makkelijke programma. Alleen bij Vitesse werd er dik gewonnen maar die zitten helemaal in de moeilijke kant.

30 december 2023 om 10:38

@ peso psv, klopt, de aankopen van Ajax had je wellicht per speler kunnen inpassen in een goed draaiend elftal. Maar als geheel is het natuurlijk ellende, waar Bosz ook niets mee had gekund

30 december 2023 om 10:49

FCT4ever Steijn zegt dat hij geen klik had met de spelergroep en hij viel de nieuwe spelers openlijk aan. Dan ga je nooit een team neerzetten. Het was onrustig binnen de club en dat zag je terug op het veld. Onder 't Schip is het nog geen machine, maar de rust is wel teruggekeerd en langzamerhand zijn er weer blije gezichten op het veld te zien. Dat is voor mij een teken dat het goed is geweest om Steijn eruit te gooien. Die zorgde ook voor onrust binnen Ajax net als Mislitat

30 december 2023 om 11:24

@Silvacity, tel daar bij op dat meerdere spelers aangaven dat er qua persoonlijke benadering heel veel veranderende toen vh Schip begon. Bv Akpon gaf dat heel duidelijk aan. Het is duidelijk dat Mislitat geweldig veel schade heeft berokkend maar het is ook heel terecht dat Stein de hand in eigen boezem steekt.

30 december 2023 om 11:34

Dankzij een vaag systeem waarbij de punten gehalveerd worden en je play off speelt om het kampioenschap.

30 december 2023 om 12:07

afca_95!

Van t Schip heeft het beter voor elkaar ten eerste omdat hij een makkelijker speelschema had.

De keuze voor Martha heeft daarin enorm als bliksemafleider gewerkt... elke ajacied roept leuk... omdat het een jong talent is.

Maar feitelijk is het compleet bezopen dat een jeugdige rechtsbuiten nu linksback staat terwijl er 4 linksbacks zijn gekocht door Mislintat waar Steijn het mee moest doen. Als Steijn deze keuze voor Martha had gemaakt was de werksituatie al compleet uit de hand gelopen met Mislintat in zijn nek.

Steijn, die zelf nooit aangesteld had moeten worden is - toen hij er toch zat - opgezadeld met shit!

Dat ervaren spelers onder Steijn minder presteerden is niets anders dan een sneeuwbaleffect. Als Steijn rustig zijn ding kon doen, geloof ik oprecht dat hij prima met spelers als Bergwijn, Berghuis etc. door 1 deur kan.

30 december 2023 om 12:22

Tegen psv zat ie niet meer op de bank

30 december 2023 om 12:36

@Shenkie

Er staat een selectie met:
Bergwijn NL international
Brobbey NL international
Berghuis NL international
Rulli Argentijns international
Sosa Kroatisch international
Sutalo Kroatisch international

En in mindere landen en of weinig wedstrijden
- Mikautadze
- Tahirovic
- Rensch
- Taylor

Met alle respect, dit is op basis van kwaliteit/ervaring gewoon top 5 materiaal ongeacht speel schema. Steijn heeft gewoon gefaald.

Dan zijn Forbs, Vos, Hato en Mannsverk nog grote talenten.

Individueel zijn deze spelers echt niet minder gekwalificeerd dan de spelers van bijv Feyenoord/AZ, alleen staan daar trainers voor de groep die de selectie samen brengen. Steijn is vier maanden na dato nog steeds aan het schoppen.. wezenlijk verschil..

30 december 2023 om 15:54

Steijn was en is niet kapabel voor de topploegen.
Je kan nooit als laatste staan als Ajax trainer zijnde.

1 januari 2024 om 10:01

Hij zal ongetwijfeld fouten gemaakt hebben.

Maar als je ziet de spelers die hij wilde? Dan was dat 100% een betere selectie geweest dan wat er nu staat.

30 december 2023 om 08:02

Je kan Steijn alles aanrekenen. Misschien dat hier echt wel iets van waar is (hoe “toevallig ook in de Telegraaf”), maar zijn “kwaliteiten” als trainer mbt communiceren etc heeft hij nooit laten zien. Zelfs met dit materiaal had hij veel beter moeten doen. Het feit dat hij Steijn heeft aangetrokken (alhoewel hij zelf liever Bosz had gewild) vind ik Mislintat’s grootste fout).

30 december 2023 om 08:19

Mikautadze voor 16 miljoen(!) is in mijn opinie nog wel wat schandaliger.

30 december 2023 om 08:40

Nee Avilla voor 12 miljoen. Dat is de meest belachelijke. Deed het geen eens geweldig bij zijn ploeg in België. Wat pas ziek is, is dat je bij al die reconstructies ziet dat mislintat juist bij de verkeerde zalen is tegengehouden. De trainers die hij wilde werd ontzettend moeilijk ober gedaan, terwijl dat allemaal interessante opties waren. En op spelersgebied kreeg hij volledig de vrije hand, terwijl daar op voorhand rare keuzes bij zaten.

30 december 2023 om 08:55

In dat opzicht ben ik ook nog steeds benieuwd naar de uitkomsten van dat onderzoek. Want dat je in totaal 100 miljoen uitgeeft aan spelers als Sutalo, Mikautadze, Akpom, Forbes, Tahirovic, Gaaei, Sosa, Avila, en die zullen bij elkaar ook nog wel een miljoentje of 30 aan salaris opstrijken, is toch echt onbegrijpelijk. Het zal vast mogelijk zijn om een reden voor elk van deze spelers te vinden waarom het een goede aankoop had kunnen zijn, maar geen van allen had nog op een redelijk internationaal niveau gepresteerd en we zien nu dat het ook vrijwel allemaal middelmaat is. En dan krijg je die ook nog eens allemaal net voor de deadline binnen. Nou, succes ermee.

30 december 2023 om 09:50

@Johan

Over Sutalo was een ieder lovend,
Sosa 100+ wedstrijden Bundesliga,
Akpom topscorer en MVP championship.
Mikautadze topscorer + mvp Ligue 2.
Forbs topscorer + assist koning + MVP van de PLU21

Dit is het soort scouting dat men van te voren graag zag ipv de Bergwijn en Wijndal bord op schoot scouting

30 december 2023 om 10:01

@johan78 jij denkt oprecht dat ze allemaal 3mio en een beetje verdienen op jaarbasis? Terwijl Mislintat het salarishuis heeft aangepast en de uitgaven van de club heeft verminderd in verband met het missen van de Champions League…

30 december 2023 om 10:04

@Bergkamp (altijd leuk om te reageren op een van mijn idolen overigens),

Hoewel ik nog wel kan meegaan in een enkele van jouw redenaties, is toch gewoon de combinatie van dit alles veel te instabiel. Sutalo, hoe lovend iedereen ook was, speelde op zijn 22ste nog in Kroatië. En topscorers op het tweede niveau is niet wat Ajax moet nastreven, ook niet als het Engeland of Frankrijk is. Wat Forbs betreft tenslotte, die statistieken in een jeugdcompetitie is allemaal leuk, maar die gozer kan alleen hard lopen. In niks heb ik tot nu toe enig technisch vernuft gezien, of dat hij het overzicht bewaart, of koelbloedig afwerkt. Tussen al deze onzekere factoren moet je ook een paar zekerheidjes halen, zodat er een beetje balans is.

30 december 2023 om 10:06

@FC Voetbal, het zal niet veel schelen denk ik. In Nederland is dat 1,5 miljoen netto, ik geloof niet dat deze spelers in het buitenland veel minder verdienden. Of denk jij dat ze allemaal inleveren om bij Ajax te mogen voetballen?

30 december 2023 om 10:36

@D-Bergkamp

Een aantal spelers komen van het 2de niveau. Mag je verwachten dat spelers van het 2de niveau gelijk basisspelers (en misschien wel) dragende spelers van Ajax zijn ? Terwijl de bedragen die je betaald hebt zijn geen bedragen voor spelers vanuit een 2de niveau maar zijn bedragen voor topspelers of de allergrootste talenten.

Daarbij heeft een team balans nodig. Jonge spelers moeten zich op kunnen trekken aan ervaren spelers. Welke ervaren speler zou dat moeten zijn ? Branco ? Een speler die 1x 10de in Frankrijk geworden is en daarnaast vooral op het 2de niveau gespeeld heeft.

30 december 2023 om 10:41

D bergkamp, inderdaad. Schouten lang of Dest hadden ook gehaald kunnen worden, en als dat niet had gewerkt had men weer geroepen dat het bord op schoot scouting was

30 december 2023 om 11:10

@Janssen

Ik zeg niet dat het allemaal successen zijn, ik zeg alleen dat dit wel de scouting is waar mensen op hoopte.

Dest werd verguisd bij Ajax en zou opeens een top aankoop zijn? Schouten speelde bij de nummer 12 in Italië.

Dezelfde mensen die nu het hardste roepen zouden met deze spelers ook alleen maar hebben geschreeuwd.

Tagliafico was te duur, Sosa was goedkoper en deed het in de BL heel goed.

Lang had ik graag gezien, maar de aanwezigheid van Tadic en Bergwijn maakte het logisch om Lang niet te halen.

Oftewel, mensen moeten even terug kijken op welke momenten spelers haalbaar waren en waarom ze niet gehaald zijn.

30 december 2023 om 12:25

Het ligt ook echt aan decspelers. Zoveel heeft van t schip niet veranderd aan basis spelers. Lijkt mij eerder dat de spelers er geen zin in hadden. Dat is een diskwalificatie naar iedereen daar.

30 december 2023 om 12:25

M.i. veel te veel ingegaan op namen en niet op balans of systeem.

Die Sosa is een prima vleugelverdediger, maar het huidige middenveld is zo zwak dat deze man zo snel moet omschakelen dat het wel eens mis gaat.

Sutalo zal vast een goede verdediger zijn, maar niet met veel ruimte in zijn rug.

Gaaei heeft aanvallend echt wel toegevoegde waarde en is nog jong, maar moet nu dragende rechtsback zijn en daar is ie nog niet goed genoeg voor. Hetzelfde geldt voor Tahirovic, die komt ook nog tekort maar het talent is wel zichtbaar.

En Akpom is een leuke pinchitter waar veel te veel voor is betaald.

Avila en Forbs zijn wel echt heel slecht en dat voor 12 en 14 miljoen.

Kortom: individueel wellicht soms best talentvolle spelers, maar brengen niet de balans of ervaring die hard nodig is

30 december 2023 om 12:53

Je kan natuurlijk niet aankopen van het tweede niveau of jeugdvoetbal gaan lopen verdedigen en dan aankomen zetten met “Schouten speelde bij de nummer 12 van Italië”…

30 december 2023 om 13:03

Scouting? Je wil een bijna 30 jarige topscorer van de championship als Ajax zijnde? Of de topscorer van de Ligue 2. Dat zijn toch geen spelers waar Ajax naar moet kijken, kom op zeg. 100+ wedstrijden Bundesliga, zegt ook totaal niks. En dan Forbes in de PL2 wat gewoon een lager niveau is dan de KKD.. Sutalo is de enige speler waar veel meer van werd verwacht idd..

30 december 2023 om 15:52

Steijn was en is niet kapabel voor de topploegen.

30 december 2023 om 08:18

Steijn is gewoon gebruikt door die crimineel van een Mislintat. Ongekend dat zoveel Ajacieden zich zand in de ogen hebben laten strooien. En sommige hebben nog steeds restjes zand als ze Steijn de schuld geven en niet inzien dat hij machteloos was. Een zeer, zeer zwakke selectie en wat net niet talentjes. Hato is wel een goed talent, maar valt ook op, omdat de rest zo lachwekkend is. Van 'schip verliest ook van iedere tegenstander die de bal drie keer kan overspelen, alleen heeft hij een feestprogramma gehad. Na de winter zul je zien dat hij het nauwelijks beter zal doen.Sreijn heeft zwaar programma gehad, assistenten zonder ervaring, zwak team en is totaal aan zijn lot overgelaten. Die man hoort bij wijze van spreken eerder schadevergoeding te krijgen dan hoon.

30 december 2023 om 08:20

Dan had Stijn veel harder met zn vuist op tafel moeten slaan.

30 december 2023 om 08:50

Bij wie? Mislintat was zijn baas en die negeerde hem. Een technische man in de RvC was er niet en kreeg rugdekking van Hendriks.

30 december 2023 om 08:35

Wat een onzin. Als dit waar is, heeft Steijn heel snel laten zien dat hij er niets van bakte en het vertrouwen verloren van de TD. Hij wilde namelijk een Noa lang volgens zijn eigen verhaal. Die werd aangeboden/was beschikbaar toen Tadic en Bergwijn nog onder contract stonden. Idioot voorstel dus. Hij kwam aanzetten met Pavlides, nadat we met Wijdal het zoveelste debacle met een ex AZ spelervhadden binnen gehaald. Isco waren zware twijfels over zijn fitheid, achteraf onterecht, maar wel begrijpelijk op het moment. Ziyech wilde niet op huurbasis, alleen koop waardoor het klapte. Hou je Schouten, Taglifico en Olij over. De eerste twee waren zeker welkom. Ramaj of Olij lijkt qua kwaliteit niet veel verschil in te zitten, waarbij Ramaj nog een stuk meer rek lijkt te hebben gezien zijn leeftijd. De andere kant die Steijn niet belicht. Sutalo daar kon die uitstekend mee leven. Gast is echt niet de leider de Ajax nodig heeft en tilt Ajax niet naar een hoger niveau. Zegt genoeg over de kijk van Steijn op spelers. Die is even twijfelachtig als die van Mislintat.
En qua prestaties was het erbarmelijk. Ongeacht de kwaliteit van de aankopen, Steijn was koning puntverlies. Je zijn programma was lastiger dan John van het Schip
Maar ook tegen de kleintjes ging het gruwelijk mis. Het begon al met excelsior in de tweede wedstrijd.

30 december 2023 om 08:49

Sutalo werd al jaren internationaal gezien als een absoluut toptalent en dat liet ie ook zien in het nationaal elftal en bij Zagreb. Dat die zo flopt zoals is nu doet zagen maar weinig mensen aankopen. Je laat voor het gemak ook de spelers weg die Mislintat wel haalde zonder (!) overleg met de hoofdtrainer.

Op een geveven moment sta je dan in je hemd. Het was niet best met Steijn, maar ik kan me nauwelijks moeilijkere omstandigheden indenken.

30 december 2023 om 08:55

Je vergeet voor het gemak De Vrij even in je rijtje iemand die Ajax zeker beter had gemaakt. Bovendien was Mislintat al bezig met het dumpen van Tadic. Dus Lang was zeker een optie geweest. Hij kocht immers ook 3 linksbacks.

En zelfs een blinde scout kon zien dat Pavlidis een goede spits is. Daar doet een miskoop van Wijndal niets aan af. En Olij is 3 klassen beter dan Ramaj en ook nog eens Nederlands wat de coaching achterin ontzettend helpt.

En volgens mij speelde van ‘t Schip gelijk tegen Almere en verloor Ajax recent van amateurs. Al je argumenten zijn onzin. Steijn zal heus wel fouten hebben gemaakt maar hij is kapot gemaakt door zijn eigen TD en heeft geen fatsoenlijke kans gehad.

30 december 2023 om 09:05

Die andere clubs hadden wel veel tijd nodig dan om dat toptalent in hem te zien, want tot zijn 22ste speelde hij nog in Kroatië. En in het nationale elftal speelde hij mee, maar is Gvardiol de echte rots in de branding achterin, waarbij ze overigens nog met alle moeite door een zwakke EK kwalificatiepoule kwamen. Het huidige Kroatië is bij lange na niet meer het team van het laatste WK.

30 december 2023 om 09:07

En hij stond ook geen basis op het WK. Heeft alleen meegedaan in de troostfinale

30 december 2023 om 09:23

De Vrij aandragen klinkt leuk, maar die heeft toch niet echt reden om naar de Eredivisie terug te keren?

30 december 2023 om 11:45

Voertaal bij Ajax is Engels

30 december 2023 om 12:34

Pavlidis voor 22 miljoen was goedkoper dan Akpom en Mikautadze samen. Isco was ondanks zijn transfervrije status een grote gok. Ik kan mij Luque nog herinneren. De Vrij naar Ajax? Ik weet niet of die daar zin in zou hebben. Sutalo leek een goede speler en wellicht komt het er nog uit. Dest niet halen is een grote fout geweest. Is gewoon een goede back voor Ajax en kan op beide vleugels. Schouten had denk ik toch voor PSV gekozen vanwege CL. Het niet halen van een rechtsbuiten is heel erg slecht gedaan door Ajax. Maar zelfs met al deze spelers had er nog iemand bij gemoeten met werk ethiek of op het middenveld of als rechtsbuiten. Want er lijkt echt te weinig gif in de selectie te zitten.

Het is altijd makkelijk om achteraf te roepen dat je andere spelers wilde. Steijn had eerder moeten ingrijpen. Het is wel valide kritiek die hij op Mislintat heeft, maar hij was/is zelf ook totaal ongeschikt.

30 december 2023 om 07:27

Als jij andere spelers wilde en je krijgt van alle winden tegenslag omdat het een beursgenoteerd bedrijf is, hij had met de spelers die hij opnoemt wel het spel kunnen spelen wat hij bij Sparta deed.

30 december 2023 om 07:50

Ook als het achteraf de waarheid is?

En met dit zootje spelers had Van Gaal ook gestaan waar ze nu staan.

De spelers die hij benoemd in het interview waren stuk voor stuk logische keuzes geweest.

30 december 2023 om 07:59

Het waren misschien logische keuzes geweest, maar als je supporters altijd andere clubs betichten van bord op schoot scouting dan had Ajax hiermee ook een stevige duit in het zakje gedaan. Alleen Isco (had je denk ik ook niet moeten willen) en De Vrij vind ik hier nog enigszins verrassend.

30 december 2023 om 08:58

En sinds wanneer moet Ajax zich iets aantrekken van supporters van andere verenigingen. Lekker beleid zou dat zijn zeg? Of was het aantrekken van Frenkie, Ziyech, Blind ook bord op schoot scouting

30 december 2023 om 09:24

Volgens mij riep hij dit tussen neus en lippen door al toen hij nog coach was..

30 december 2023 om 09:29

Echt achteraf is dit natuurlijk niet, want Steijn heeft al haast vanaf het begin laten merken dat hij het maar had te doen met de rommel van Mislintat. Ik vind het alsnog knap dat hij zo lang zich gedeisd kan houden.

30 december 2023 om 10:10

Wat ik Steijn vooral aanreken is dat hij slecht heeft gereageerd op Mislintat's werkwijze. In plaats van te bewijzen dat er wel wat van te maken viel, maakte hij rare keuzes in de opstelling waar hij aan vast bleef houden, haalde hij individuele spelers naar beneden in de media en vocht publiekelijk zijn vete uit met Mislintat. Als hij echt een sterke leider was geweest had hij de boel bij elkaar geraapt en in elk geval zijn poppetjes op de juiste plek op het veld gezet, maar zelfs dat lukte hem niet. Ik geloof ook heilig dat ie in een enorme slangenkuil is gestapt, maar tegelijkertijd heeft ie mij nooit kunnen overtuigen er uit te kunnen geraken door wie hij is.

30 december 2023 om 16:26

Dit gaat toch niet op voor spelers als Forbs, Avila, Mikautadze en Tahirovic?

Kom op zeg die gasten kun je motiveren tot ze een ons wegen maar ze kunnen gewoon niet beter.

Het is ongekend dat je in het jaar dat er 2 CL plekken zijn te verdienen, je een Duitser aansteld die een hoop geld betaald voor een hoop ellende.

Je bent in één klap alles kwijt wat je de afgelopen jaren hebt opgebouwd.

Dit gaat zeker een paar jaar duren voordat überhaupt over de titel mag nadenken.

Leuk verhaal hoor en zaken die we allemaal wisten. Mislintat was een schande en volledig ongeschikt. Ik kan het volledige interview verder niet lezen maar ik hoop toch dat Steijn vooral ook naar zijn eigen functioneren heeft gekeken tijdens dit interview. Ajax is nog steeds erg matig met vooral veel verdedigend ingestelde spelers die erg matig zijn, maar je niet nu met van het Schip over het algemeen meer lijn in het spel. Al ben ik erg benieuwd hoe dit nu gaat na de laatste 2 wedstrijden en het vertrouwen weer minder wordt.

30 december 2023 om 08:02

Dat is echt flauwekul. Ik vind Ajax echt niet beter spelen onder Van ‘t Schip. De serie die ze van plek 18 naar plek 5 heeft gebracht hadden jij en ik ook voor elkaar gekregen gezien de tegenstanders. Maar Steijn is pas gaan puzzelen met de selectie nadat Mislintat weg was. Daarvoor was het vooral een onderlinge strijd van ‘ik stel lekker niet op wie jij gekocht hebt’. En vergeet ook niet de gezellige knullen Bergwijn en Berghuis die gewoon hun beentjes stilhouden zodra iets ze niet bevalt.

30 december 2023 om 08:44

Ik vind het verschil niet super groot maar er zat tot 2 weken geleden zeker wat meer lijn in. Dit komt waarschijnlijk door een nieuwe trainer en de eerste weken dat ze ervoor gaan. Alleen vond ik ze in die periode wel met een idee spelen. Dat heb ik bij Steijn vaak niet kunnen ontdekken. Volgens mij zijn wij het best eens hoor en is fe selectie ontzettend matig. Alleen hoop ik gewoon dat Steijn ook naar zichzelf kijkt.

Trouwens helemaal eens over de diva's Berghuis en Bergwijn. Verschrikkelijk

30 december 2023 om 11:50

Gooi het maar op Bergwijn en berghuis. Maurice is gewoon keihard gefaald man accepteer dat nou gewoon ipv hem
Met hand en tand de verdedigen.

Heeft zelf ook fouten gemaakt daar hoor je hem niet over. Laat die vent lekker met zijn reet op Ibiza gaan zitten

"Hier ben ik niet op mijn plaats...". Ik snap het. Je wilt je bewijzen en het was voor Steijn de grootste opdracht tot nu toe, maar vervolgens wel week in, week uit aan blijven klooien en je onderlinge vete met Mislintat blijven uit vechten door bepaalde keuzes in de selectie te maken waarvan je wist dat ze niet in orde waren. Het is duidelijk dat Mislintat de slechtste keuze in de historie van de club was, maar daar is Steijn zeker onderdeel van. Want buiten het feit dat hij misschien niet "zijn" spelers heeft gekregen bakte hij er ook werkelijk waar geen hol van.

30 december 2023 om 08:04

En toch moet je natuurlijk wel iets kunnen als je met Sparta 6e kunt worden in de Eredivisie.

30 december 2023 om 08:22

Tsja, soms is het ook gewoonweg de combinatie die niet wilt werken. Er zijn talloze voorbeelden te noemen van spelers die bij Club X niet uit de verf kwamen, in vervolgens bij Club Y de pannen van het dak speelden. Zowel Mislintat en Steijn gaan de geschiedenis boeken in als 1 van de slechtste combinaties ooit.

30 december 2023 om 08:35

Ja, dat laatste zeker. En met je eens hoor, soms valt het ook gewoon ineens allemaal op zijn plek.

30 december 2023 om 09:01

De verloren wedstrijd tegen de amateurs toont wel aan dat Steijn de juiste keuzes maakte, die wedstrijd kregen praktisch alle Mislintat aankopen de kans, en die bakten er niks van. Alleen Ramaj niet opstellen lijkt achteraf een rare keuze.

30 december 2023 om 09:09

Van Axel Dongen, en de Gooijer? Die speelden beiden ook drama en kwamen uit eigen jeugd.
Wie zijn schuldig aan de doelpunten, Martha en Hlynsson, ook eigen jeugd..

Tahirovic stond praktisch 1 vs 4 op het middenveld
En Forbs mocht 45 zwemmen ipv voetballen met hoeveel water er aan zijn kant lag.
Beetje kort door de bocht

30 december 2023 om 10:12

@krovikan Dan nog zijn het gewoon amateurs uit de vierde klasse he?

Eigenlijk niks nieuws toch, dit is wat iedereen al lang wist. Het is nou eenmaal gebeurd hoofdstuk mislintat en steijn afsluiten geen berichten meer erover en door. Weer bouwen aan de toekomst.

Toch zit er meer in de groep dan Steijn eruit haalde. Kijk maar naar de stijgende lijn sinds Van 't Schip het overgenomen heeft.

30 december 2023 om 07:41

Ligt ook wel deels aan het programma he... Van t Schip had een hele makkelijke serie wedstrijden, het spel is nog niet heel erg overtuigend. Ik vraag me af of Ajax onder van t Schip het beter had gedaan in de wedstrijden tegen Feyenoord, PSV, AZ, Utrecht, Marseille en Brighton

30 december 2023 om 08:12

Slechter kan in elk geval niet

30 december 2023 om 10:39

@zwollenaar,

2 wedstrijden inhalen en een veel makkelijker programma. Of denk je dat dit Ajax onder van het Schip wel bij Twente en tegen Feyenoord gewonnen had ?

Als ik zie welke namen Steijn wilde halen ben ik ook blij dat dat niet is doorgegaan. Mislintat sloeg ook helemaal door maar alleen maar Nederlanders willen halen daar ga je de oorlog ook niet mee winnen. Je moet een mix hebben.

30 december 2023 om 07:52

Je bent echt blij dat Mislintat Schouten, Ziyech, Lang, de Vrij en Dest niet heeft gehaald omdat ze 'Nederlanders' zijn? Lol.

30 december 2023 om 09:05

Ik had graag Schouten Zyech en Dest en wss ook wel de Vrij graag zien komen.

Maar Lang? Die kan vrij irritant worden als hij niet speelt en aangezien Bergwijn van 35 mil voor hem staat... Bovendien veel geblesseerd.
Olij? Ramaj doet het goed..
Isco? Oud, geen waarde en Betis doet het niet echt goed.
Zelfde voor Nico bij Lyon.
Voor Pavlidis had je veel te veel moeten betalen, om hem of Brobbey te laten banken
Kluivert vind ik ook maar matig


30 december 2023 om 09:39

Als je Lang had gehaald had je geld bespaard op Forbs. En een beetje trainer had een fitte Lang altijd opgesteld ipv Bergwijn. Lang heeft in minder dan de helft van de minuten van Bergwijn, meer veldgoals gemaakt inmiddels. Bergwijn raakt natuurlijk geen pepernoot dit seizoen. Weet ook niet waar het op gebaseerd is dat Lang vrij irritant kan worden als hij op de bank zit. Ook een Isco was blind een meerwaarde geweest, ook al verdien je er dan niks meer aan. Zet maar eens een wedstrijdje van Betis op. Ik zal ook niet zeggen dat ál bovenstaande namen per definitie een goede keuze waren geweest maar Soccerfan stelt dat hij blij is dat ze niet kwamen omdat je anders teveel Nederlanders zou hebben. Dat slaat nergens op.

30 december 2023 om 09:49

Hij was in zijn periode bij Ajax 1 nou niet echt bepaald tevreden over de speeltijd die hij kreeg.
En volgens mij toen hij bij Club Brugge een tijdje niet speelde ging hij ook morren en gebaartjes maken.

Dat Bergwijn geen pepernoot raakt dit seizoen is terecht, maar als je lang had gekocht dan had je de helft van de tijd alsnog met Bergwijn moeten spelen gezien hoeveel Lang blesseerd is.

Ik ben het met je eens dat juist de Nederlanders uit dat lijstje van Steijn de meer betrouwbaardere spelers zijn, maar ik ben het ook eens met soccerfan dat de helft van het lijstje nergens op slaat

30 december 2023 om 07:53

Achterste linie met Nico - Hato - de Vrij - Dest is toch ander kaliber dan je nu hebt. Dan heb je Schouten op 6. Isco op 10, Lang linksbuiten en eventueel Hakim op rechtsbuiten.

Ajax had dan minimaal op gelijke hoogte gestaan met Feyenoord. PSV was niet ongeslagen de winterstop ingegaan daar Dest en Schouten daar niet speelde.

Maar dit verhaal wisten we al. Tis nu roeien met de riemen die je hebt. Schade beperken (transferverlies) en opnieuw bouwen.

Door de cl inkomsten dit seizoen en hoogstwaarschijnlijk komend seizoen wordt de competitie in NL er leuker op ipv Ajax als Bayern van NL. Daar zal jij het niet mee eens zijn 😊

30 december 2023 om 09:27

Maar weetje wat het grappige aan dit verhaal is? PSV was al maanden bezig om de spelers binnen te halen, er is een heel traject aan vooraf gegaan. Zelfs RVN had met enkele spelers al gesprekken gevoerd en vervolgens Bosz.

Steijn overschat zichzelf hier een beetje als hij denkt dat spelers zomaar onder hem zouden willen werken, terwijl hij alles te bewijzen heeft. Zie jij Steijn al bijv met Isco aan tafel zitten? De Vrij met zijn Feyenoord verleden lijkt mij bijv ook gewoon totaal niet realistisch. De spelers met een Ajax verleden zouden wellicht voor de club Ajax komen, maar als een Tadic al weggaat omdat Ajax, Ajax niet meer is, dan was dat ook geen zekerheidje.

30 december 2023 om 08:10

Je bedoelt dus al de NL namen gemixt met buitenlanders? Nico, Isco en Pavlidis bijvoorbeeld? Lees de tekst…

30 december 2023 om 08:37

Er staan toch niet alleen Nederlanders in het lijstje van Steijn? Hij geeft toch juist een mix?

30 december 2023 om 10:06

Ja het gaat echt slecht bij PSV die 3 Nederlanders en 2 (ex)-Eredivisiespelers gehaald hebben.

Wat een domme opmerking. Alsof Nederlanders niet goed genoeg zijn voor de Eredivisie.

30 december 2023 om 12:01

@soccerfan, jij hebt Mislintat met hand en tand verdedigd. Hij heeft er een enorme puinhoop van gemaakt dat Ajax nog jarenlang zal achtervolgen (financieel en sportief). Dat jij als Mislintat fan blij bent dat de spelers die Steijn noemt niet zijn gehaald is daarom volstrekt lachwekkend. Schouten en Lang hadden niet misstaan bij Ajax. Dat bewijzen ze bij PSV. De Vrij is 10 keer beter dan Sutalo. Het gaat om kwaliteit en niet om nationaliteit.

30 december 2023 om 13:13

'Mislintat sloeg door' ... Komt dat nou echt uit jouw vingers? Toen velen waaronder ik zelf aangaven dat hij niet slagvaardig handelde, stond jij hem schuimbekkend te verdedigen en riep op om hem rustig zijn gang te laten gaan. Daar ging het mis, men liet Sven teveel ruimte en zelfs na 2 a 3 rare inkopen niet terugfluiten. De fans geloofden het ook allemaal wel, handjevol kritiek maar niet de massa als in 'hey, dit is niet het niveau waar Ajax voor staat!'.

Als je ziet wat er de laatste jaren aan keuze gemaakt is voor trainers ongelofelijk! Er zijn trainers geweest die toch voor betere spelers hebben gestaan dan trainers van Ajax 2 maar de conclusie was keer op keer dat de trainers die genoemd werden niet de kwaliteit bezaten....en zie hier het resultaat, een club die gegijzeld is in zijn eigen arrogantie en grootsheid waan!

30 december 2023 om 08:15

Boehoe Ajax is arrogant, boehoe grootheidswaanzin. Verzin eens wat nieuws in plaats van de rest na te praten.

30 december 2023 om 10:07

Misschien wordt het wel zo vaak herhaald omdat er een kern van waarheid in zit

Haha grapjas.....allemaal spelers opnoemen die het nu goed doen in competitie.... Lang was toch een lastig mannetje....Dest kan alleen maar aanvallen. Nee dit is te makkelijk Steijn.

30 december 2023 om 08:06

Hij zal deze namen toch niet zomaar in een interview gooien…

30 december 2023 om 08:55

Zitten ook genoeg namen tussen die het helemaal niet goed doen.
Zo heeft een Lang toch eigenlijk vrij weinig gespeeld?

De enige die hier de fout zijn zijn de mensen die Mislintat hebben aangesteld. Weet zeker als Overmars samen moest werken met Steijn de selectie er heel anders had uitgezien. En nog steeds zitten de foute mensen op hun positie en blijft het probleem zitten bij Ajax. Iedereen die iets met de aanstelling van Mislintat te maken heeft gehad moet eruit .

Dit kan je natuurlijk ook de rvc aanrekenen , die hebben namelijk alle transfers goed moeten keuren .
Ajax als beursgenoteerd bedrijf en voetbalclub daar moet er altijd eentje in de rvc zitten met verstand van de zakelijke kant en de rest gewoon met voetbal kennis .
Hoe heeft v Halst dit ook allemaal kunnen laten gebeuren .
Hoe kan je nou 30 miljoen in 2 jaar uit geven aan 3 linksbacks hij haalt 2 defensiefe middenvelders en een centrale middenvelder die alle 3 voor dezelfde positie in aanmerking komen 2 spitsen terwijl je Brobbey al hebt .
2 rechter centrale verdedigers en een rechtsback die geen rechtsback is .
Die Mislintat had en heeft er de ballen verstand van .
Voor dat geld had je een ervaren 10 en 8 kunnen halen een rechtsbuiten je had Nico terug kunnen halen .
Satulo had ik wel meer van verwacht maar wat speelt die gast slecht , misschien was de Vrij toch een betere keus geweest .
Zijn beste aankoop in onze keeper geweest de rest is allemaal middenmoot materiaal.

Maurice gooide publiekelijk spelers voor de bus, had geen enkel tactisch plan, stelde spelers wel/niet op om zijn vete met Mislintat kracht bij te zetten, lekte naar zijn vriendjes in de media en heeft nooit kritisch naar zichzelf gekeken, ook in dit interview weer niet.

De kritiek op Mislintat is natuurlijk helemaal terecht, maar dat maakt Steijn niet ineens een goede trainer. Blij dat hij weg is.

Uiteraard is het "exclusieve" interview met de Telegraaf. Onverbloemd duidelijk waar informatie intern bij Ajax vandaan kwam. Deze jankerd moet gewoon genieten van zn centjes en dankbaar zijn dat Mislitat hem ooit gehaald heeft, want hij is een van de grootste fouten van de Duitser geweest. Totaal ongeschikt voor een topclub

Steijn en de Telegraaf werkten beter samen dan Steijn en Mislintat. Zegt hij nog iets over zijn eigen onkunde of is het weer alleen maar de schuld bij anderen neerleggen?

Leuk al die namen, waren allemaal al bekend. Hoewel veel namen nu slecht uit blijken te pakken is er geen enkele garantie dat er met andere namen wel beter gepresteerd kon worden. Pavlidis als ervaren spits naast Brobbey? Die is ook net 24 volgens mij, en had zeker ook 15-20mln moeten kosten. Olij is niet beter dan Ramaj. Lang ging al vroeg naar psv, De Vrij/Ziyech duur en geen restwaarde. Overal valt wat voor te zeggen, in positieve of negatieve zin. Als Steijn zo communicatief sterk is zoals hij zegt, had hij niet al z'n nieuwe spelers zo publiekelijk afgevallen en had die wat nadrukkelijker contact moeten zoeken met Mislintat. Ondanks dat Mislintant volledig z'n eigen weg leek te gaan, vind ik wel dat hij tot op het laatste moment nog wel netjes bleef over Steijn terwijl andersom regelmatig vingertjes gewezen werden.

Natuurlijk heeft die gemene Mislintat zijn eigen weg gereden de viezerik. Die heeft bewust Ajax kapot willen maken, en zijn eigen zakken gevuld.
Dat hij daar Stein voor heeft gekozen is heel slim. Die is gewoon te soft dat blijkt wel omdat hij nooit ingegrepen heeft en die Mislintat zijn gang liet gaan
Ik hoop echt dat ze die misselijke Mislintat kunnen pakken, want geloof me die is er beste vanaf gekomen.

Vind daar alsnog wat bijzondere namen tussen zitten hoor.

Pavlidis, waar moet die spelen? Je hebt al een spits en die ging je toch op 1 zetten, waarom zou je dan die griek voor veel te veel halen? Tuurlijk heb je een 2e spits nodig maar wat moet Pavlidis kosten 30 mil? Die ga je dan toch niet banken...

Ik had ook graag Zyech gezien maar die positie is met Hlynsson en Berghuis al aardig bezet.
Isco ook bijv, Betis doet het niet fantastisch, en meneer heeft slechts 2 goals 2 assist...
Tagliafico en Lyon zijn ook niet bepaald goed bezig
En Noa Lang is al bijna hele seizoen geblesseerd...
Bovendien een linksbuiten, dan moet je weer of je dure aankoop Bergwijn banken of je haalt Lang ook voor de bank.

En Olij klinkt ook leuk, maar dat Rulli geblesseerd uitviel was ook maar toeval, en Ramaj doet het goed.
Steijn moest zo nodig met Gorter boven Ramaj spelen...

Ik denk alleen dat Dest en Schouten ons wat hadden kunnen brengen.

Hij is het straatje aan het schoonvegen met het noemen van onzin voorbeelden van spelers en vergeet zichzelf mee te vegen.

30 december 2023 om 09:14

Je zinnetje over Isco toont wel echt gewoon aan dat je niet naar Betis kijkt dit seizoen.

30 december 2023 om 09:58

Ik heb mijn mening over Isco gebasseerd op zijn leeftijd en de matige prestaties van Betis, in combinatie met zijn geringe aandeel in doelpunten en assist.

Dat dat in werkelijkheid genuanceerder of misschien wel tegenovergestelde is kan, maar dat doet er niet toe.
Misschien wilde Isco wel een belachelijk salaris of noemt Steijn hem simpweg op omdat hij het nu juist goed doet maar het nooit een realistisch project ging zijn tussen Isco en Ajax omdat ze bang waren voor blessures of hij geen transferwaarde meer gaat vertegenwoordigen.

Gelukkig lag het niet aan Steijn zelf. Stel je voor je hand in eigen boezem steken. Moet er niet aan denken.

Hier valt genoeg over te zeggen. Maar zelfkritisch zijn is een eigenschap die Steijn niet bekend is? Ik bedoel, hij is de meest slechte coach die Ajax ooit gehad heeft. Ook met deze selectie had hij het veel beter moeten doen. Maar er zat totaal geen idee achter, geen lijn in het spel, geen tactiek, geen bekende speelwijze, geen logische opstellingen, vriendjespolitiek qua basisplaatsen, de meest vreemde wisselbeleid, spelers afkraken na de wedstrijd zodat niemand met vertrouwen speelde. En dan heb je ook nog zijn lijntje naar de media. John van het Schip is ook geen bijzondere coach maar lijkt een wereldcoach vergeleken met de prestaties van Steijn.

Iedereen kon en kan zien dat de meeste aankopen Ajax niet beter maar slechter maken. Tegelijkertijd is Ajax onder van ´t Schip wel degelijk wat beter gaan spelen en zijn in ieder geval de resultaten beter. Steijn kan nooit alle verantwoordelijkheid van zich afschuiven. Tactisch maar ook communicatief was hij zeer zwak. Hoe de tegenstanders het hele veld over kon steken alsof er geen verdediging was, is echt ongekend en zie je zelf bij degradatieklanten niet.

30 december 2023 om 09:45

Dat Ajax nu beter speelt en de resultaten beter zijn is logisch en niet de verdienste van Van ‘t Schip. Het programma is aanzienlijk eenvoudiger. Steijn had de top 4 al gehad. Deze wedstrijden had Van ‘t Schip ook verloren. Komt bij dat de spelers meer aan elkaar en het Ajax systeem gewend zijn in de loop van de tijd. Het blijft een zeer matige selectie hetgeen ook bleek tegen Hercules. Van ‘t Schip zal na de winterstop ook niet top gaan presteren met deze spelers, tenzij Ajax versterkingen haalt die er direct staan. Maar dat gaat ook niet gebeuren als ik Van Praag goed heb begrepen.

Leuk dat hij dat zegt, maar ook met die spelers had hij het slecht gedaan. De resultaten waren gewoon heel slecht. Dus dit veranderd helemaal niets.

Als die namen die Steijn noemt ook daadwerkelijk waren gekomen had Ajax nu met afstand op de eerste plaats gestaan. Ongelofelijk dat Mislintat eerst Bosz heeft laten lopen en daarna zijn eigen weg is blijven gaan zonder te luisteren naar andere mensen binnen de club. Mislintat heeft echt heel veel schade aangericht binnen Ajax. Hier zal de club nog jarenlang last van hebben, zowel op sportief als financieel gebied.

Als ik het zoal lees zit Ajax nu zonder Steijn in een betere staat met gemotiveerde spelers. Maar toch hebben ze zonder Steijn de meest schandalige prestatie in de historie van de club afgeleverd; uitgeschakeld worden door een amateur club in de beker. Dus ja het volledig op Steijn afschuiven lijkt mij niet terecht.

Hoe het ook is gegaan zal mij een zorg zijn. Wij als suporters zitten voorlopig met deze elende opgescheept. Ze zullen wel van de beurs willen en zo de aandelen willen laten kelderen tot het 0 punt. Allemaal vooropgezet.

Hier doet hij een echt Maurice Steijntje, zo noemen we hier in Breda iemand die de schuld altijd bij een ander weglegt. Het is nooit zijn schuld. Hij deed ongeveer hetzelfde bij NAC, nog ff natrappen. Deze man zou nooit meer ergens trainer meer moeten worden, het is overal hetzelfde liedje. Slecht presteren en de schuld bij een ander leggen!

Komt omdat Mislintat geen enkele binding had met Ajax verder, behalve dat hij deze baan kon krijgen. Dit was de start van een dramatisch seizoen.

Ik blijf erbij dat Steijn ondermaats heeft gepresteerd maar de omstandigheden waren er simpelweg niet om te presteren. Een mislukte TD, ongelooflijk slechte kwaliteit aan spelers, een moeilijk wedstrijdprogramma. De meeste namen die Steijn heeft aangedragen zijn helemaal niet verkeerd. Hij had het goed gezien, de selectie had balans nodig tussen talentvolle spelers en jongens die al weten hoe het werkt. Jammer hoe een en ander is gelopen. Dit gaat jaren kosten om van te herstellen.

30 december 2023 om 11:27

Jaren kosten? PSV kon in een transfer window met beperkt budget een behoorlijk sterke selectie bij elkaar kopen plus nog een nieuwe trainer aanstellen. Je hebt alleen wel een kundige TD nodig. Huntelaar en hamstra en daarna Mislintat is natuurlijk dramatisch gebleken

30 december 2023 om 17:20

Je zult eerst de waardeloze aankopen moeten zien kwijt te raken. Allemaal voor veel geld voor jaren vastgelegd. De financiële positie van Ajax staat door de miskleunen de laatste twee jaar flink onder druk.

Gewoon een uitvloeisel van hoogbegaafd wanbeleid binnen Ajax. Dit kun je je eigenlijk amper voorstellen bij een miljoenenbedrijf. En de verantwoordelijken zitten nog steeds op de beste plaatsen in de Arena. Gesteund door de nieuwe oude garde, onder leiding van van Praag en van Gaal. De huidige club bestuurders waren juist de tegenstanders van Cruijff tijdens de laatste revolutie. Toen wel de goede richting is gekozen. Dus teken het vervolg maar uit. Dit komt de eerste jaren zeker niet goed komen.

Als ik de keuze had tussen Sutalo of de Vrij, Sosa of Tagliafico, Tahirovic of Schouten, Mikautadze of Pavlidis,
Akpom of Lang, Gaaie of Dest, Forbs of Kluivert, Ramaj of Olij. Had ik denk ik maar 2 van de huidige Ajax spelers gekozen. Ramaj en Gaaie. Ramaj op basis wat hij nu laat zien. En Gaaie omdat ik geen fan bent van Dest

Tja Steijn zijn wensen waren ook wel onrealistisch. Alleen Schouten, Dest en Lang zouden eventueel haalbaar zijn. Maar ja bij Ajax was het plan blijkbaar om eerst te verkopen om dan spelers te gaan halen. Dus dan had PSV toegeslagen. Wat je Mislintat kan aanrekenen is dat hij totaal niet na heeft gedacht over het samenstellen van een gebalanceerde selectie. Zeker omdat je bijvoorbeeld na het vertrek van Kudus geen buitenspeler hebt gehaald maar opnieuw een spits. Beide gewoon compleet waardeloos geweest voor Ajax…

30 december 2023 om 11:32

Geen gebalanceerde selectie was het jaar ervoor ook al het grote probleem, dankzij H2. Iedereen vergelijkt het huidige Ajax steeds maar met het Ajax van Ten Hag en overmars. Maar de teloorgang is het jaar ervoor al ingezet onder H2 Schreuder en Heitinga. Doordat er geen CL was, komen de gewenste spelers ook moeilijker bijvoorbeeld

30 december 2023 om 12:13

Dat zeker dat het een jaar eerder was gebeurd maar dat Mislintat dan ook dezelfde fout maakt is ook erg slecht. Je denkt dat je even kijkt naar wat een jaar eerder is gebeurd. En toen had je nog spelers zoals Tadic. Die had je dit jaar niet dus dan is het logisch dat het nu veel slechter gaat als je geen fatsoenlijke ervaring in je team hebt staan.

30 december 2023 om 12:24

Dit is ook het geen waar iedereen een beetje overheen lijkt te kijken. Het gros van de spelers die opgenoemd worden zijn echt veel duurder dan het alternatief dat wordt genoemd (waarbij ook nog maar de vraag is of ze interesse hadden), om nog maar niet over de blessuregevoeligheid te spreken van een paar van die jongens. Laten we de hele simpele vergelijking nemen van Sutalo en De Vrij, waar Stefan (naar verluid, want salarissen is niet alle openheid over, volgens Capology) 7 miljoen bruto op jaarbasis verdient (in een veel gunstiger belastingklimaat waar men nog steeds als ik mij niet vergis de uitzondering heeft voor topsporters), en een Sutalo bij Ajax op dit moment 2,5 miljoen bruto op jaarbasis verdient. Een Hakim Ziyech, die gewoon even bij Galatasaray jaarlijks 3,6 miljoen netto opstrijkt, zie het maar te betalen (waar het in Turkije maar 4,2 miljoen bruto is, moet je daar in Nederland toch al gauw richting de 6 miljoen betalen). Hebben we het over een Tagliafico (naast dat Lyon hem niet wil laten gaan) dan heb je het over 3 miljoen netto die hij momenteel in Frankrijk verdient. Waarbij bij al deze spelers (op Nico na, gezien dit vrij vaste bonussen zijn) de bonussen nog niet eens zijn meegenomen.

Maar goed, ik denk dat iedereen al met al kan beoordelen dat Mislintat het niet heel goed heeft gedaan (waarbij er zeker meer uit de selectie was te halen). Anderzijds is het ook geen verrassing dat Steijn dit interview geeft aan zijn vrienden van de Telegraaf bij wie hij tijdens zijn dienstverband ook al constant aan het lekken was. Het mooiste eraan is ook dat hij nog steeds geen enkel beetje zelfreflectie lijkt te hebben opgedaan van die periode, waarbij hij wel tot in de details weet te vertellen wat hij denkt dat een ander heeft foutgedaan maar over eigen functioneren blijft het angstvallig stil.

Leuk Isco en de Vrij....wat verdienen die??? Stond Steijn er wel bij stil dat Mislintat van boven de opdracht kreeg het salarishuis naar beneden te halen. Wat nu is gebeurd met die contracten die naar beneden gaan als er geen CL wordt behaald. Als je die 2 alleen al had gehaald was je tig miljoenen kwijt aan tekengeld en salaris en dan had je 2 blessuregevoelige spelers in huis. Was ook totaal niet realistisch.

Het is vrij duidelijk dat deze groep door ondergrenzen heen kan zakken. Ik denk als een aantal van die namen waren gekomen dat Steijn ook beter resultaat had gehad.

Als trainer kun je altijd je voorkeur hebben en spelers aandragen, maar als er vervolgens andere spelers komen zul je daar toch ook gewoon mee aan de slag moeten gaan. En Steijn geeft nu in het interview duidelijk aan dat hij dat juist niet gedaan heeft omdat de aankopen niet zijn eerste keus waren. Dat is toch best wel raar voor een trainer.

"mislintat opteerde voor Zirkzee", en "had altijd zijn argumenten klaar om niet voor Nederlanders te kiezen".

Niet dat ik Mislintat nou zo goed vind hoor, ik ben zeer blij dat ook de slechtste TD die Ajax ooit gehad heeft de laan uit is gestuurd. Maar de slechtste trainer van Ajax ooit laat hier weer eens zien dat hij vooral goed is in de feiten zo draaien dat ze hem goed uitkomen. Klaarblijkelijk vinden de "journalisten" van De Telegraaf het prima als de feiten per uitspraak worden veranderd.

Allemaal achteraf gepraat, dan had Steijn gewoon gelijk met zen vuist op tafel moeten slaan,, en dacht Steijn bv met pavlides dat az hem zo makkelijk naar de concurrent laat gaan, en pavlides dan met brobbey wou gaan concurreren? Nee ik mis hier een hoop zelf kritiek bij meneer Steijn. Tuurlijk is er een hoop mis bij Ajax. Maar zijn tactisch was/ is ook echt belabberd, en meneer deed geen enkele moeite de spelers voor zich te winnen,

Steijn laat voor de zoveelste keer zien compleet ongeschikt te zijn als trainer van een topclub. In de maanden dat hij coach was, hing het werkelijk als los zand aan elkaar. En als er dan een keer een week vrij is, waarin hij spelpatronen had kunnen trainen, gaat meneer naar Ibiza. Een lachertje. Een Haags straatschoffie met een grote waffel en heel weinig inhoud.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren