Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Speeldata voor CL-ontmoeting tussen Ajax en Benfica zijn bekend

Laatste update:

De UEFA heeft de speeldata voor de achtste finales van de Champions League bekendgemaakt. Ajax speelt daarin tegen Benfica. De Amsterdammers werden maandagmiddag aanvankelijk gekoppeld aan Internazionale, maar die loting ging van tafel. Ajax begint tegen Benfica met een uitwedstrijd op 23 februari. De return in de Johan Cruijff ArenA wordt afgewerkt op 15 maart.

Ajax, dat Groep D glansrijk en zonder puntenverlies won, kon zeven nummers twee uit andere poules treffen. Atlético Madrid, Benfica, Chelsea, Internazionale, Paris Saint-Germain, Red Bull Salzburg en Villarreal eindigden allen als tweede in hun respectievelijke groep. Sporting Portugal was geen optie, omdat de Portugese kampioen in de groepsfase al tegen Ajax speelde.

De heenwedstrijden in de achtste finales worden gespeeld op 15, 16, 22 en 23 februari, waarna de returns op 8, 9, 15 en 16 op het programma staan. De geplaatste teams, waaronder Ajax, beginnen met een thuisduel en eindigen de achtste finales met een uitwedstrijd. De confrontatie tussen Ajax en Benfica is extra interessant op coëfficiëntenvlak: Nederland en Portugal zijn verwikkeld in een strijd om plek zes op de ranglijst, die recht geeft op twee directe Champions League-tickets.

Bij de oorspronkelijke loting van maandag 12.00 uur werden gigantische fouten gemaakt. Nog geen twee uur later nam de UEFA het besluit dat de loting over moet. De Europese voetbalbond wijt de gemaakte fouten aan 'een technisch probleem met de software van een externe serviceprovider die de officials instrueert welke teams elkaar kunnen treffen'. De UEFA bood voorafgaand aan de nieuwe loting zijn excuses aan voor de mislukte eerdere loting. Ditmaal werd nadrukkelijk toezicht gehouden door UEFA-officials, om te controleren of de software de juiste mogelijke opponenten aanwees.

Ajax speelde in het verleden zeven keer eerder tegen Benfica. Driemaal werd er gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren. De laatste twee ontmoetingen vonden plaats in de groepsfase van de succesvolle Champions League-campagne in 2018/19, toen de Amsterdammers tot de halve finale van het miljardenbal reikten. Ajax overwinterde destijds in de Champions League mede dankzij een 1-0 zege in eigen huis tegen Benfica en een 1-1 gelijkspel in Lissabon. Dit seizoen hield Ajax een andere club uit Lissabon, Sporting Portugal, achter zich in Groep D van de Champions League door de ploeg van trainer Rúben Amorim met 1-5 en 4-2 te verslaan.

Bereikt Ajax ten koste van Benfica de kwartfinale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties



Prima loting. Wel kan Benfica zich goed ingraven. Daar heeft Ajax moeite mee. Je zag tegen PSV hoe goed Benfica zich ingraafde. Daar kan Ajax problemen mee krijgen. Wel is Benfica gunstiger dan Inter denk ik. Vooral voor de coã«fficiã«nten wordt Benfica een ware clash!

13 december 2021 om 15:14

Kon niet beter, de weg ligt zo weer open om ver te komen dit seizoen.

13 december 2021 om 15:15

Ook weer lekker voor de coefficientie punten. Twee x tegen een directe tegenstander

13 december 2021 om 15:15

Salzburg was nog gunstiger geweest hoor. Benfica is na Salzburg en Villarreal de meest gunstige.

13 december 2021 om 15:19

Oneens. Reb Bull vind ik een geweldige ploeg met de absolute drive om te winnen. Die zullen gewoon alles of niets spelen. Benfica acht ik gunstiger.

13 december 2021 om 15:21



Je kunt niet alles hebben. Ik vind de Portugezen momenteel een stuk beter te pruimen dan de Italianen, dat verdedigen daar dat ligt Nederlandse ploegen vaak niet.

13 december 2021 om 15:22

Juist dat alles of niets spelen, ligt Ajax goed, omdat ze dan meer ruimte krijgen om te voetballen. Ajax heeft meer moeite met ingraaf ploegen en Benfica is zo'n ingraaf ploeg.

13 december 2021 om 15:22

Salzburg was het meest gunstige geweest want die willen zelf ook voetballen. Verder kan Ajax nu laten zien dat ze verder zijn dan PSV en Benfica wel opzij zetten over twee wedstrijden. Ik denk dat dit moet lukken want met Haller heeft Ajax een extra wapen dat PSV niet had. Zoveel voorzetten maar niemand die de bal binnen kon koppen.

13 december 2021 om 15:25

"dat verdedigen daar dat ligt Nederlandse ploegen vaak niet."

Dat kun je hetzelfde zeggen over de Portugezen. Ajax had drie jaar geleden veel moeite met Benfica, terwijl er toen een beter Ajax stond met De Ligt en De Jong. Toen speelde ze uit 1-1 en hadden ze thuis een bal dat van richting veranderde nodig om te winnen. PSV dat met 4-0 van ajax won in Johan Cruijff Schaal, kon Benfica ook niet uitschakelen.

13 december 2021 om 15:29

Ga aub niet de JC schaal erbij halen. Die wedstrijd is helemaal niet representatief voor de huidige fase van dit seizoen.

13 december 2021 om 16:04

@zermatt ik schat Benfica juist het laagst in, ieder zo zijn mening natuurlijk maar van wat ik tot nu toe gezien heb zijn Villarreal en Salzburg beiden gewoon beter atm

13 december 2021 om 15:31

Inderdaad mooie loting. Alhoewel Benfica een lastige en irritante ploeg is als ze op voorsprong komen.. daar zijn Nederlandse ploegen vaak niet zo goed tegen

13 december 2021 om 16:22

Dezelfde verhalen hoorde je over Sporting. Geen enkel probleem mee gehad. Dit moet en gaat Ajax gewoon winnen over 2 potten. Rol die loper maar vast uit!

13 december 2021 om 17:10

Totdat die arrogantie wordt gestraft en je weer met beide benen op de grond staat. Met je dit gaat Ajax gewoon winnen. Een beetje nederigheid is wel op zn plaats. Kijk anders maar even naar de competitie, daar laten ze ook punten vallen. Kijk naar dat ene seizoen. schakel je Real Madrid uit, maar dan geef je een voorsprong weg tegen Tottenham en lig je eruit. Ajax is geen Bayern of Liverpool ofzo.

13 december 2021 om 15:43

Ook wel bizar dat het in de CL zo erg mee zit en in de Eredivisie zo erg tegen. Straks sta je in februari gewoon een straatlengte achter psv (acht ik zeker mogelijk met feyenoord, utrecht en psv uit de komende 4 duels), maar sta je wel in de kwartfinale CL. Ik weet niet of het dan een geslaagd of mislukt seizoen is. Kwartfinale CL is sinds 2003 of 2004 nog maar 1 keer voorgekomen in 2019, maar toch wel een hele bittere nasmaak van het seizoen in de Eredivisie tot op heden waar we moeizaam tot scoren komen tegen clubs als go ahead, heracles en twente. Maar goed we kunnen dan ook eerste staan en uit de CL liggen. Wordt zeer interresant de komende weken.

13 december 2021 om 15:54

We presteren gewoon echt schandalig in de competitie. Wat jij ook aangeeft, nu krijgen we wedstrijden waar je punten kan verliezen. Verlies je die, sta je straks ineens een punt of 9 achter op PSV. Dag kampioenschap!

13 december 2021 om 16:12

En dan is het wat mij betreft ook tot ziens ten Hag. Topclubs komen dan echt niet meer voor hem. Dat is dan ook terecht, want dan is Ten Hag gewoon niet zo'n goede coach en kun je alles in twijfel trekken. Krijg ook een beetje 2019/2020 vibes, super start en toen een lange reeks verliespunten waar Ten Hag get totaal niet omgedraaid kreeg. Nu zien we zo ongeveer standaard verliespunten tegen ingraven de tegenstanders. En Ten Hag heeft geen enkele oplossing. Best treurig voor een coach die tactisch goed zou moeten zijn.

13 december 2021 om 16:13

Of je wint ze en er is niks aan de hand he

13 december 2021 om 16:22

@Afca, Uiteraard ook een mogelijkheid. Maar het is wel een dramatisch scenario. En het is gewoon echt slecht. Ten Hag heeft veel krediet bij mij dus mag ook aanblijven uiteraard, maar je mag hem wel aanrekenen dat we het zo slecht doen in de competitie.

13 december 2021 om 17:07

PSV mist Sangare in dat duel. Is momenteel hun belangrijkste speler. Ik verwacht weinig moeite in die wedstrijd

13 december 2021 om 17:08

Ninjakai 2019/2020 was echt wel anders. Toen stond je rond kerst 10 punten voor, maar raakte de ene na de ander geblesseerd na de winterstop. Volgens mij speelde we op een gegeven moment met Babel in de spits, Danilo op rechtsbuiten, siem de jong op 10, Marin op 6 en Varela op goal uit bij groningen geloof ik + het centrum Veltman-Blind. Dit seizoen heb je altijd een nagenoeg fitte selectie gehad, heb je weinig tot geen zwakke punten en heb je niet meer dan 4 punten voor gestaan geloof ik doordat je om de 3/4 weken een wanvertoning op de mat legt.

13 december 2021 om 17:11

Volgens mij stonden we na 16 duels eerste met 14 winstpartijen en 2 gelijke spelen (waaronder 1 uit bij psv, dus geen schande) en verloor je toen vlak voor de winter uit bij een goed draaiend az dat al op 11 punten stond. Nu sta je na 16 wedstrijden op 11 slechts 11 winstpartijen en verlies je gewoon 5 keer totaal onnodig tegen een veel zwakker team. Zeker thuis tegen een az of utrecht mag je nooit verliezen. Normaal is dat een simpele 3-0.

13 december 2021 om 17:25

Ten Hag mag wel iets meer krediet krijgen. Hij heeft Ajax eigenhandig naar de subtop van Europa geloodst en valt de absolute top al een aantal seizoenen aan in de CL. Met een vol schema ga je vaker punten verspelen.

13 december 2021 om 17:59

Eigenhandig is ook zwaar overdreven. De potentie zat al duidelijk in die selectie met de EL finale in 2017. De Ligt, Dolberg, De Jong, Onana, Ziyech, Neres, Van de Beek, etc. waren er allemaal bij. In 2018 kwam het er mede niet uit door het Nouri drama en het vertrek van Peter Bosz. Natuurlijk was 2018/2019 boven alle verwachtingen, maar het is niet zo alsof Ten Hag met Duarte, Sightorsson en Andersen zo gepresteerd heeft. Complimenten mogen ook zeker naar de scouting, Overmars en de opleiding. Een De Ligt of Timber zijn gewoon onbetaalbaar voor Ajax. Daar zijn ze al mee bezig bij Ajax sinds ze een jaar of 10-12 zijn. Dat is echt niet eigenhandig door Ten Hag gedaan. Idem met de scouting van een Antony, Onana of Martinez.

13 december 2021 om 16:30

Viel reuze mee hoe Benfica zich ingraafde tegen PSV. PSV heeft zelf ook mogelijkheden gehad tot een doelpunt maar liet dat na.

Ajax heeft zeer recent tegen Benfica gelijk gespeeld en gewonnen dus denk dat de volgende ronde er wel in zit.

Tegen dit Benfica als je op voorsprong komt dan red je het wel.

13 december 2021 om 16:40

Zal wel, maar ik vond Benfica echt wel een te pakken ploeg hoor. Je moet alleen kunnen varieren. Wat PSV deed - dat deden ze recent tegen Real Sociedad en NEC ook - is hardleers alles door het midden op te zetten. Dan is het makkelijk verdedigen met acht man op de 16. Maar zoals je tegen NEC ook zag: laat je backs erover heen komen en hou het breed, dan valt er vroeg of laat een gat.

Individueel was ik er helemaal niet van onder de indruk; dit Ajax moet Benfica echt wel kunnen hebben. Zijn ze beter mee af dan Inter. En prachtig als onze concurrent Portugal het nakijken krijgt door deze ontmoeting.

13 december 2021 om 19:15

gomes1psv44\\

" Wat PSV deed - dat deden ze recent tegen Real Sociedad en NEC ook - is hardleers alles door het midden op te zetten."

Exact! Wat een fout toen om Gakpo centraal te zetten en Madueke wisselen. Niets over de flanken en dat tegen 10 man van Benfica.
Met beetje gogme had PSV die gasten kapot gespeeld. Veld breed houden en laten komen.
Nu was alles doormidden, dus makkelijk voor die gasten. Compact blijven spelen.
PSV mist ook spelers die goed in kleine ruimte kunnen spelen (op Gotze na), dus snap echt niet wat Schmidt deed.

13 december 2021 om 23:16

Dus jij denkt dat Benfica zich thuis gaat ingraven?

14 december 2021 om 00:16

Ik iig niet. Benfica kan het voor hun thuispubliek (mochten ze er dan al weer zitten) niet maken om zich in te graven. Maar ja, het blijven Portugezen.
Ik denk dat ze zich niet schamen om voor hun eigen publiek in te gaan graven. Voor ons gevoel kunnen ze het niet maken, klopt. Maar ik zou er niet van staan te kijken.

Jaah, Benfica, wat mij betreft gaat Ajax erop vooruit ten opzichte van de loting tegen Inter. Benfica niet onderschatten, maar volgens mij is Ajax daar toch licht favoriet.

13 december 2021 om 15:14

Revanche nemen voor PSV! #Coëfficiëntenpolonaisehollandaise 🇳🇱🔥

13 december 2021 om 15:16

Pak ze bij de strot. Zal keihard voor jullie juichen tegen die luizenploeg.

13 december 2021 om 15:25

Hee maar wacht even? Wie is Michel Abbink? Bert Kassies is al Koning Coëfficiënten!

13 december 2021 om 15:25

en natuurlijk mooi dat Sporting City heeft geloot

13 december 2021 om 15:15

Haha prachtig dit. Veel makkelijker dan Inter. Ajax dat door een fout bij de nieuwe loting een makkelijkere tegenstander krijgt. Vitesse kon door het Corona debacle bij Tottenham en het handelen van de UEFA Leicester niet loten en krijgt Wien. PSV- Maccabi wat beide (Wien en Maccabi ) echt matige ploegen zijn. Het lijkt een soort fan-fiction van Michel Abbink (minister voor coëfficiënten).

13 december 2021 om 15:24

En gisteren al Max met vette mazzel. Misschien moeten alle Nederlanders vandaag nog naar het casino.

13 december 2021 om 15:38

+PSV kon door het corona debacle Tottenham niet loten. Win-win voor de nederlandse ploegen 😉

13 december 2021 om 16:13

Oh ja! Nou moet ik zeggen dat als Tottenham had moeten spelen ze zeer waarschijnlijk niet door waren, maar het is ook weer iets ja. Het gaat echt nergens over dit jaar haha.

13 december 2021 om 19:16

@PSV VVF LFC Barca MAN U Inter Fenerbache Telstar Bayern Brugge

"+psv kon door het corona debacle Tottenham niet loten"

En Vitesse hierdoor geen Leicester loten...nog meer win win win

13 december 2021 om 19:59

@MrKrillin. Wel opletten hè, dat zei ik al…

13 december 2021 om 15:24

Zeker niet onderschatten maar waarschijnlijk is Benfica ook niet blij met deze loting.

13 december 2021 om 15:46

Nee, zij zullen liever Bayern, Liverpool, City of real gehad hebben

13 december 2021 om 19:43

Nee, maar wel Juventus of Lille natuurlijk.

Yessss wat een makkelijke loting hier gaan we gewoon makkelijk twee keer met 3-0 overheen de best mogelijke loting Ajax is verzekerd van minimaal kwartfinale Champions League !

13 december 2021 om 15:14

Wat een arrogantie

13 december 2021 om 15:17

Zelfverzekerd eerder. We kennen allemaal de kwaliteiten van Benfica, maar van alle ploegen die je kunt loten, is Benfica wel een tegenstander waar je vooraf voor tekent.

13 december 2021 om 15:22



Bij de Loting met Besiktas, Sporting en Dortmund gaven de ajacieden ook aan dat het een gunstige loting was, dit werd toen ook als arrogant aangezien. Achteraf hoor je op voetbalzone ook pas dat iedereen vond dat het een makkelijke loting was en dat Ajax geluk had. Nu heb je weer een gunstige loting, maar mag je blijkbaar nooit aangeven dat het gunstig is en moet je vooral underdog spelen

13 december 2021 om 15:23

Zeker teken je er vooraf voor, maar van Alle nr's 1 zouden zij ook vooraf tekenen voor Ajax.

13 december 2021 om 15:35

@Bellapartita, Je kan het toch wel wat mooier/relaxer verwoorden zoals “mooie pot, ik verwacht dat wij gaan winnen”? Al dat overdreven gedoe van “wij zijn de beste” lees ik anders nooit bij Bayern supporters, terwijl die dat WEL kunnen zeggen. Iets met respect en hard gelach als het niet lukt… kortom; tuurlijk mag je zeggen als jij denkt/verwacht dat het makkelijk gaat, maar op voorhand al overdreven de grote jongen uithangen zie ik nogmaals zelfs de echte grote jongens/supporters niet doen als Bayern en Liverpool.

13 december 2021 om 16:33

Die kunnen dat niet zeggen aangezien de laatste CL naar Chelsea ging en daarnaast liggen ze ook al uit de beker. Ze zijn de beste van Duitsland zeer zeker.

13 december 2021 om 15:15

Nou beetje overdreven niet? Gunstiger als Inter wel ja.

13 december 2021 om 15:18

Ajax is echt 5 klasses beter dan Benfica heerlijke loting!!!!

13 december 2021 om 15:19

En 10 klasses beter dan Twente en Heracles

13 december 2021 om 15:22

Ik vind het ook gunstig maar jij overdrijft.
2 maal 3-0 is gewoon zeer onrealistisch.
Ik zie Ajax ook doorgaan, maar met max2 goals verschil.

13 december 2021 om 15:23

Maar ook daar verliezen we niet van, en als zeker geen 2x !

13 december 2021 om 15:24

Grappig dat je Twente noemt, een van de weinige ploegen die Ajax een puntje heeft afgesnoept dit seizoen!

13 december 2021 om 15:35

Dat was het hele punt, Twente en Heracles hebben Ajax beide punten afgesnoept. Het punt was dus: ook al ben je beter, dat betekent niet dat je wint.

13 december 2021 om 15:43

Eens. Vind wel dat ajax hier echt door moet hoor. Heb benifca dit jaar een stuk of 6 keer zien spelen ( 2 keer tegen barca, kiev,bauyern, sporting en nog tegen een middenmotor en tegen psv natuurlijk)en vond ze echt heel slecht elke keer. Is echt een veel minder team dan het benfica wat we kennen. Vond psv echt veel beter bijvoorbeeld en dat is nou niet een team wat bekend staat dat ze zo dominant spelen. Benfica verneukte het ook gewoon bijna tegen dynamo kiev. WAt een kansen hadden die gasten zeg.

13 december 2021 om 15:44

Zeker wel, daar heeft hij gelijk in ajax vele malen beter

13 december 2021 om 15:57

Ook veel beter dan City, Liverpool en Bayern. CL is te makkelijk voor Ajax. Er is geen competitie waarin Ajax een beetje tegenstand krijgt.

13 december 2021 om 15:16

Wat arrogant zeg gadverdamme. Dat dit een gunstigere loting is dat ziet en weet iedereen. Maar dit is wel te makkelijk gedacht.

13 december 2021 om 15:24

Mooiste is dat hij normaliter als PSV zijnde doet reageren hier. Nu vissen naar "arrogant Ajax"

13 december 2021 om 15:17

We zagen gister hoe goed Ajax was tegen ingravende ploegen. Laat Benfica daar nu net meester in zijn. Voor de coefficenten hoop ik het ook hoor maar kan zomaar lastig worden.

13 december 2021 om 16:22

Klopt helemaal wat je zegt, daarom heeft Ajax het ook altijd lastig tegen Psv. Psv deed het altijd al op die manier en nu doen alle eredivisieploegen het met een man of 10,5 Maarja ze pakken wel resultaat.

13 december 2021 om 15:20

Beter ja, maar het is geen zekerheid. Ajax heeft het al moeiljk tegen AZ als zij niet serieus spelen.

13 december 2021 om 15:20

Jij bent niet eens Ajax fan. En hierdoor krijgen wij een slechtere naam, bedankt he

13 december 2021 om 15:28

Viel mij ook direct op. Normaal verre van fan van Ajax. Nu opeens rol van arrogante Ajacied innemen en reacties vissen.

13 december 2021 om 15:29

Nee, die slechte naam wordt gezocht door mensen die aanleiding zoeken om ons arrogant te noemen. Dat is helaas de kinderklas die je op elke forum hebt en aanleiding voor fans van een andere club om gebruik van te maken om elkaar ergens van te betichten.

On: Benfica is een lastige ploeg qua speelstijl echter is Ajax ook gegroeid in het bestrijden van dit soort teams. Toch weet ik niet zeker of Benfica meer kans biedt dan Inter wat ook best goed te bespelen is.

13 december 2021 om 15:31

Daar heb je absoluut een punt Thamike. Ik zag gisteren ook weer mensen hun gelijk halen over het feit dat 'alle ajacieden dachten dat ze met 30 punten verschil kampioen worden'. Volgens mij heeft zelfs Valentijn de deugniet dat niet gezegd. Die zijn er idd als de kippen bij om even hun shit eruit te gooien.

13 december 2021 om 15:42

Klopt, die supporters hebben jullie, wij en feyenoord. Alle clubs hebben zulke personen er tussen zitten en dat zorgt dan weer voor een slechte naam. Gelukkig zijn er van alle ploegen ook zoveel mooie supporters waar je een goed gesprek of discussie mee kan voeren.

13 december 2021 om 15:23

Hoop eigenlijk dat Ajax speciaal voor jou nu dik verliest. Voor NL voetbal hoop ik het niet natuurlijk.

13 december 2021 om 15:25

Types als jij zijn er anders als de kippen bij zodra Ajax verliest.
Bij winst verdacht stil

13 december 2021 om 15:23

Hoop met alles dat deze arrogantie jullie weer de das om doen net als tegen Spurs/Moura toen… Iedere keer doet onderschatting jullie de das om en dat is prachtig. Sit down stay humble

13 december 2021 om 15:27

Wat heeft zijn mening met de club Ajax te maken?
Wat misgun je zeg. Puur door Ajax mogen andere Nldse clubs hopen op CL voetbal mits ze geen kampioen worden.

13 december 2021 om 15:29

@ Londenblue

Mag ik even een meer realistische reactie plaatsen door te zeggen dat Montevideo waarschijnlijk lijm onder zijn snoetje heeft hangen en waarschijnlijk onder de 16 jaar is?

Als jullie verder lezen zien jullie dat de meesten van ons positiever zijn dan de vorige loting, maar dat het no way a walk in the park gaat worden. Denk ook dat je niet moet ingaan op zulke belachelijke comments.

13 december 2021 om 15:30

Is zelfs een PSV fan. Maar de Ajacieden krijgen de schuld.

13 december 2021 om 15:58

Haha wat laat je je kennen zeg. Hij/zij is niet eens voor Ajax. Zure vent.

13 december 2021 om 15:51

Hahaha wat een arrogantie man. Alleen hierdoor hoop je al dat Benfica doorgaat

13 december 2021 om 18:40

alleen al om deze reactie hoop ik dat jullie flink door t' ijs zakken

1-op-1 voor de punten. Kan haast niet beter, om op zo'n manier verder afstand te nemen van Portugal. Sporting is ook wel klaar met zo'n loting tegen City. Porto tegen lazio is ook nog geen uitgemaakte zaak. Ik weet het niveau niet van Braga en Sherrif, maar lijkt mij ook geen uitgemaakte zaak voor Braga.

13 december 2021 om 15:17

Braga en Porto hadden erger kunnen treffen in EL hoor. Braga had bijvoorbeeld ook Dortmund kunnen loten. Dat was veel zwaarder geweest dan Sheriff.

13 december 2021 om 15:44

Porto is wel te sterk voor Lazio. Ik de EL heeft Lazio het niet geweldig gedaan, niet eens groepswinnaar.

Ideaal dit voor Ajax haha

Haha, een stuk beter dit zeg! Wat lekker.

Nou dat lijkt me te doen , Niet te overmoedig doen maar dit lijkt helemaal prima !

13 december 2021 om 15:16

Inter heeft ook geluk. Die spelen ipv het machtige Ajax tegen Liverpool.

13 december 2021 om 15:20

Wat zal Inter blij zijn dat ze niet tegen de topscoorder Haller hoeven

13 december 2021 om 15:21

Inter zal zich nu volledig genaaid voelen. Liever Ajax dan Liverpool kan ik mij voorstellen.

13 december 2021 om 15:23

Oh wat zullen die balen.

13 december 2021 om 15:23

Ja fijn zeg! Al is Anfield ook wel een heel mooi tripje om te maken natuurlijk!

Dat is een veel betere loting dan Inter.

Prachtig, was al (opnieuw) bang voor Chelsea

13 december 2021 om 15:15

Man man wat een spanning echt een heerlijke loting 🤩.. niet te overmoedig worden maar kom op man dit moeten we gewoon verplicht winnen ook voor de coëfficiënten echt een heerlijke strijd !!

Vaker doen zo'n 2e loting

13 december 2021 om 15:20

Zat ook lekker tempo op.

13 december 2021 om 15:23

We komen goed weg. Grappig ook hoe Manchester United en PSG alsnog moeilijke krijgen.

Wraak nemen voor psv :D

Op voorhand echt de beste loting voor Ajax, dik tevreden 🤩

Benfica? Nou Ajax, ik zou zeggen laat zien hoe het wel moet tegen dit Benfica. Hopelijk winnen jullie deze pot.

Uitstekende loting voor Ajax laten we hopen dat ze ver komen goed voor het Nederlands voetbal.

Wat een geluk. Één van de zwakkere.

Dat is nog eens lekker, Vertonghen terug in de Arena, mooi man.

13 december 2021 om 15:17

Hopelijk verlaat hij de Arena nu wel met een ander gevoel dan de laatste keer dat hij terugkwam haha

13 december 2021 om 15:22

Auw, litteken opgekrabd!

Verder natuurlijk altijd leuk om ex-Ajacieden terug te zien in de Arena. Hopelijk met publiek. Ik heb wel zin in deze wedstrijden.

13 december 2021 om 15:22

Haha, dat hoop ik ook ja, heb er in ieder geval alle vertrouwen in!

13 december 2021 om 15:25

Kreeg net weer kippenvel, bedankt man haha. Brrrr wat hoop ik dat we nu wel die pot over de streep trekken. Heb geen zin in een nieuw trauma van die orde.

Lekker! Beter dan Inter hahaha

Zoooo gunstige(re) loting voor Ajax hoor, hier mag je niet over klagen!

Naast blessuregevallen bij de tegenpartij nu ook geluk met de loting zeg. Mij hoor je niet klagen maar opvallend is het zeker

13 december 2021 om 15:16

Wat is er zo opvallend aan dan? Heeft vdSar of marc de eufa omgekocht ofz?

13 december 2021 om 16:50

Opvallend haha. Waar in godsnaam suggereer je naar? 18 punten en respectievelijk doelsaldo van 20-5 ligt het niet meer aan wat blessure gevallen bij de tegenstander. Overigens deed Haaland gewoon mee bij de 4-0 nederlaag 😉

Stuk betere loting dan tegen Inter op papier!

Blij mee haha

oooohhhhh hshittt geweldiggg!

Heb ik vrede mee, moet lukken dit

WOOW wat lekker! Top loting

Die Portugeze ploegen zijn meestal toch wel een flink obstakel voor Nederlandse ploegen in een knock out fase maar kwalitatief gezien moet het wel kunnen lukken!

Benfica doet gewoon aanzienlijk onder voor Sporting. Ajax veegt echt de vloer aan met die Portugezen!

13 december 2021 om 15:32

Sporting is wel veel aanvallender en naïever, maar als je Benfica niet pakt, hoor je niet in deze fase van de CL

13 december 2021 om 15:35

Benfica ligt Ajax wel minder. Sporting wil gewoon voetballen.

Daar komt Ajax niet gek weg mee.

Een vergissing van de bank in uw voordeel ...

Heeft Ajax dus de tegenstander van Real Madrid, zit wel weer mee voor ze.

13 december 2021 om 16:52

Zit Ajax ook echt mee de afgelopen jaren in de Champions League... Het Arbitraal debacle tegen Chelsea vergeten? De loting in 18/19 was natuurlijk ook de meest gunstige

Yes! Weer Lille, Ajax komt er ook beter uit. Voor mij als Nederlandse Chelsea fan geen klachten. Wat een bizar scenario. Zullen veel teleurstellingen zijn, maar hier niet.

Had veel ‘erger’ gekund voor ajax, maar dit soort ploegen, die wedstrijden compleet kunnen dood spelen, liggen eigenlijk nooit lekker. Je kunt beter een voetballende ploeg treffen..

Goed om het duel Portugal - NL in ons voordeel te beslechten...

Hahahah heerlijk voor onze amsterdamse vrienden !!!
Gun ze veel succes en hoop dat ze ver kunnen komen!!!
Heb er vertrouwen in dat ajax en alle nederlandse clubs ver gaan komen.

Das een betere loting haha, maar niet onderschatten en volle bak ertegenaan! Moet toch wel een tegenstander zijn die Ajax zou moeten verslaan, ze willen aansluiten bij de Europese top dan moeten ze dit soort clubs wel gaan verslaan.

Staan nu 3de achter Sporting en Porto, geen slechte change…

Safety car van Ajax pakt gunstig uit 🤣

Bij Inter gaan ze wel balen: Liverpool of Real Madrid... En het werd Liverpool. Dan had Inter toch liever tegen Ajax gespeeld lijkt me.

13 december 2021 om 15:17

Ja dat weet ik wel zeker, Inter zal zeker niet blij zijn. Verder zal Real ook heel erg hard balen.

Is in ieder geval beter dan tegen Inter maar Benfica moet je ook.nooit onderschatten, kan heel lastige en gevaarlijke tegenstander worden!

Beter dan inter iig. Ik was wel aan het juichen eerlijk gezegd, maar als je nu eruit gaat dan is dat een veel grotere afgang. Maar als je sporting een pak slaag kan geven, dan moet je ook van Benfica kunnen winnen zou je denken. Hier ben ik natuurlijk meer dan tevreden mee.

13 december 2021 om 15:30

Benfica speelt wel heel anders dan Sporting. Denk dat ajax wel door gaat, maar niet zo gemakkelijk als mensen denken

13 december 2021 om 15:57

Dat denk ik ook hoor. Vandaar dat ik het niet over een pak slaag heb maar enkel over ‘winnen’. 5-1 van Benfica winnen ga ik niet van uit. Veel passievere ploeg. Dus wel uitkijken voor hun counter, maar gezien de ambities van Overmars en co. moet je gewoon doorstoten nu, in de poule zaten al 2 betere ploegen.

Mooie pot. Inter was ook prima geweest. Als ik een ding geleerd heb van de afgelopen jaren is dat je van tevoren weinig kan zeggen. Dacht ook dat het klaar was toen ze tegen real en juve moesten. Zo zie je maar. Spelen Dortmund naar huis maar verliezen ff van az. Bal is rond hé

Hoezo makkelijke loting... hrt is kwartfinale cl... hier is niets meer makkelijk. Wel beter dan Inter natuurlijk.

13 december 2021 om 15:18

Het is achtste finale natuurlijk, niets is gemakkelijk. Maar het is zeker 1 van de mindere goden om te loten voor Ajax.

Wederom weer een geweldige loting, nog beter zelfs. Met als kers op de taart PSG tegen Real!
Wat betreft de coeffienten kan je ook in het directe duel tegen Benfica uitstekende zaken doen!

perfecte 2e loting, dit moet te doen zijn!

Ik snap 1 dingetje niet. Liverpool kon toch gewoon tegen Villareal loten maar volgens de uefa kon dat blijkbaar niet. Of mis ik iets.

13 december 2021 om 15:26

Klopt, daar verbaasde ik me ook over, maar dat heb ik teruggekeken.
Als Villareal tegen Liverpool zou loten had je Inter en PSG als ongeplaatste teams over en Real en Juve als geplaatste teams.
In dit geval had je bij Inter het volgende: Zij konden namelijk niet Juve loten, omdat ze allebei uit Italië komen en ze konden Real niet loten, omdat ze bij elkaar in de poule zaten.
Dus Villareal moest wel tegen Juventus.

Om ver te komen in CL is naast presteren ook geluk nodig.

Net als de vorige CL dat ze ver kwamen zaten ook een hoop facetten en hun vorm mee.
Zou top zijn voor NL al Ajax dat nu weer mee maakt

Haha, wat heerlijk voor Real Madrid dit. En Ajax heeft met Benfica geen hele pittige tegenstander. Dat is echt wel 60/40 voor Ajax. Zeker een loting met mogelijkheden.

Inter - Liverpool ga ik persoonlijk van genieten. Leuk!

13 december 2021 om 15:20

Zeker heeerlijk voor Real. Even aan PSG lateb zien wat een echte topclub is.

Inter, PSG en Real zijn minder af
Bayern, City, Ajax en Benfica zijn beter af.

Interessante loting, een concurrent voor de coefficienten uit kunnen schakelen.

Weet niet of je daar wel zo blij mee moet zijn dat gaan 2 vervelende wedstrijden worden met die rollende tijdrekkende Portugezen. Geslepen ploeg die je niet moet onderschatten. Schat Benfica een stuk hoger in dan Sporting Portugal. Als het maar geen tweeluik wordt als toen tegen Getafe. Succes Ajax

13 december 2021 om 15:22

Aan de andere kant won Sporting wel 1-3 van Benfica een forse week geleden... en Ajax versloeg Sporting dan weer. Achja, dit is iig beter dan Inter.. we gaan t zien.

13 december 2021 om 15:28

@ajaxwestham
Ja en Ajax verliest van AZ in de competitie
Ik denk dat je competitie niet kan vergelijken met Champions league
Champions league is iedere speler 10 keer scherper dan t.o.v. een competitiewedstrijd

13 december 2021 om 15:37

Hij geeft aan dat hij Benfica een stuk hoger inschat dan Sporting... Sporting won van Benfica in de competitie... Ajax won van Sporting in de CL, daar heeft AZ in onze competitie niks mee te maken toch?

Terwijl je het verband wél ziet als je Ajax, Benfica en Sporting tegen elkaar laat spelen (wat ook gaat gebeuren). AZ heeft hier part noch deel aan.

Hopelijk kan Ajax 2 vliegen in 1 klap slaan...

Wat een eenvoudige loting, hahaha. Dit is toch heerlijk, sta je als Ajax zijnde met één been al in de kwartfinale. Dit gaat echt hét jaar worden waarin het gaat gebeuren, niet normaal dit.

13 december 2021 om 15:23

Beetje een slag om de arm houden aub, Benfica voetbalt minder actief van Sporting. Zwaar irritante ploeg. We hadden ook meer moeite met hun dan met Real in 2019. Dus uitkijken.

13 december 2021 om 15:26

Ajax is zeker favoriet, maar ze staan op dit moment nog niet met 1 been in de kwartfinale.
Je weet zelf ook dat er nog van alles kan gebeuren, denk aan blessures of corona dat ineens het elftal van Ajax velt. Misschien speelt Benfica wel in een vol stadion thuis en moet Ajax nog zonder publiek voetballen. Er is echt nog van alles mogelijk, maar de loting is natuurlijk gunstig op voorhand.

Hoogtepunt van deze loting was vooral die gast helemaal rechts die naast Arshavin stond. Die keek met een kop van, ik weet heel goed hoe erg we hier voor lul staan haha

Benfica t.o.v. van Inter op papier natuurlijk gunstige loting. Echter zagen we in Eindhoven hoe hard ze kunnen verdedigen met het hele team. Iets wat Ajax nooit lekker ligt, hopelijk kunnen we ze een mooie tik uitdelen in deze tweeluik.

GEFELICITEERD BRO’S We moeten alleen niet te hard van stapel lopen en hopen op 2 perfecte moment opnames en quarter finals yes yes .

Volgens mij zo’n beetje de beste loting die je kon bedenken.
Benfica moet te doen zijn voor Ajax en ook een directe concurrent voor de coëfficiëntenlijst.
Prima loting waar Ajax heel blij mee is, denk ik

Ik snap jullie blijdschap als Ajax fans, maar moet moet zeggen dat ik als Benfica fan liever tegen Ajax speel dan Real Madrid.

13 december 2021 om 15:27

Snap ik. Beide ploegen zullen niet klagen. Inter en Real zullen dat wel doen waarschijnlijk. Wordt hopelijk een mooi potje!

We moeten gewoon eerlijk zijn, Benfica was 1 van de betere lotingen die we konden krijgen. En natuurlijk gaan die ook op de counter spelen waar we in Nederland zoveel moeite mee hebben maar gelukkig is dit de Champions League, dan kunnen onze diva's wel de motivatie opbrengen omdat ze zich dan in de kijker van de scouts willen spelen.

Net meteen even naar mijn vrienden die voor psv zijn ge-appt: "wat gaan jullie nu zeggen? Makkelijke loting?"

13 december 2021 om 15:32

Net ff mijn Ajax vrienden geappt, dit wordt voor jullie een makkie, het was toch schandalig dat PSV eruit ging tegen Benfica.

14 december 2021 om 08:18

Als Ajax lekker gelijkspeelt en daarna 70 minuten tegen 10 man mag spelen. Word het inderdaad een makkie

Nou dit is een "gunstigere" loting. Alhoewel, noem mij maar bijgelovig maar Ajax vs Vertonghen heeft al twee keer rampzalig voor ons uitgepakt. Dus hopelijk word die vloek verbroken.

Oh nog beter. Dit had ik niet verwacht.

Nog steeds een listige ploeg, maar wel de minst sterke van allemaal denk ik. Benfica heeft al tegen PSV en Barcelona laten zien een stugge ploeg te zijn, maar ze zijn in mijn ogen niet beter dan Sporting. Ik kijk in ieder geval uit naar beide wedstrijden!

13 december 2021 om 15:37

Maar sporting en Benfica zijn totaal verschillend. Sporting wil wel echt voetballen. Benfica zal Ajax minder liggen.

Taaie tegenstander, ik denk dat PSV over 2 wedstrijden wellicht de winst verdiende maar we hebben allemaal gezien dat Benfica een erg stugge ploeg is. Ik schat Ajax Europees absoluut aan maatje groter in dan PSV dus dat moet lukken.

Ik ben er nou niet 100% gerust op. Portugese ploegen liggen ons (nederlanders) normaal gesproken niet zo. Ik hoop natuurlijk wel dat Ajax ze he-le-maal- zoek speelt. Toch nog een beetje sportieve revenge voor toen met Psv.

Succes Ajax!

Ik had het nog gezegd! Heerlijke loting! Kom maar op PSG! Kan Mbappe alvast kennis maken met zijn toekomstige teamgenoten.

Uitstekende loting. Er zijn geen zwakke broeders, maar Benfica zou feitelijk gewoon te pakken moeten zijn voor dit Ajax.

Heerlijke loting hoor. Vond zowel Inter als Benfica een prima loting. Natuurlijk, niet gemakkelijk. Maar ook weer niet bij de lastigste die men kon loten.

Natuurlijk moet het nog maar blijken, want het is natuurlijk wel een strijd over 2 wedstrijden en het blijven Portugezen. Maar als je ziet hoe ''makkelijk'' ze overeind bleven tegen een Sporting Portugal, dan moet Benfica ook te doen zijn. Dat is echt geen topteam hoor.

Verder is het ook heerlijk voor de lijst tegen Portugal. Ajax kan het zelf ''afmaken'' tegen Benfica en Man City is nou ook geen gemakkelijke tegenstander voor Sporting Portugal.

Van onderschatting zal geen sprake zijn, lijkt mij. Ieder team wat je nu treft moet je 100% geconcentreerd tegen zijn, 2x 90 minuten en eventuele verlenging(en) en penalty's...

Ajax moet gewoon top zijn om een Benfica uit te schakelen. Maar Ajax in topvorm, kan iedereen uitschakelen met wat geluk!

Succes boys!

Betere loting dit. Inter is toch gewoon een sterkere tegenstander dan Benfica. We hebben eerder laten zien dat we ze aankunnen en ik denk dat we in staat zijn hun muur te breken. Ik zie het gunstig in!

14 december 2021 om 01:13

Ik zie het als Benficafan ook gunstig in.

Spannend potje tussen de nummer drie van Portugal en de nummer 2 van Nederland

Je zou er bijna iets van denken.

Gisteren een uiterst vage beslissing in het voordeel van een Nederlander en nu voor Ajax

Wel beter om door te gaan.

Psv had eigenlijk ‘gewoon’ van Benfica moeten winnen. Al waren wij dan vermoedelijk geen 2e geworden in die poule. Maar vergis je niet, die Portugezen laten zich niet zo makkelijk wegzetten als Sporting. Die kijken ook de pot van Ajax AZ terug.
Maar Ajax in normale doen moet dit kunnen winnen.

Pfff… Benfica… ik heb het niet zo op Portugese tegenstanders. Wedstrijden lopen nogal eens uit de hand.

13 december 2021 om 15:55

Sporting Lissabon ging jullie redelijk goed af. Sporting Lissabon staat hoger geklasseerd dan Benfica dus ik denk dat Benfica wel te doen is voor de Amsterdammers. Al wordt het wel opletten geblazen.

Opzich overheerst een positief gevoel. Maar ik vind het ook wel weer echt wat voor ajax om er tegen een relatief makkelijkere tegenstander uit te gaan..

Toch wel een vervelende tegenstander voor de Amsterdammers om te krijgen lijkt mij. Het beloofd sowieso geen leuke wedstrijd te worden want Benfica zal de verdedigende stellingen wel innemen. Ik zie deze ploeg toch echt wel als een bananenschil voor Ajax.

Aan de andere kant hebben te Sporting Lissabon wel twee maal van de mat geveegd dus zal je zeggen dat Ajax de favoriet is.

Top, lekker de Portugezen eruit kieperen en ze achter ons laten op de ranglijst. Hup Ajax. En dan daarna in de Euforie weer ff zonder focus in de competitie wat puntjes verspelen.

Eerst zien of de spelers mentaal klaar zijn om deze klus te gaan klaren. De laatste weken zie ik te veel verschil in de houding en vorm tussen de CL en de eredivisie. Ik weet eigenlijk niet of we beter Inter hadden kunnen treffen. Tegen Benfica zal er wel weer een sfeer gecreëerd worden van "die rollen we wel op". Ik ben niet blij met deze confrontatie.

Ben bang dat Benfica alles uit de kast gaat halen om Ajax niet in het spel te laten komen. Irriteren, liggen, kaarten aan naaien, schwalbes 🤢

15 december 2021 om 15:36

Oftewel Getafe 2.0. En we weten dat Ajax daar simpelweg niet mee om kan gaan.

15 december 2021 om 15:47

Maar misschien hebben ze er wel van geleerd van de ontmoeting met Getafe. Bij veel spelers za dit nog vers in het geheugen liggen…

15 december 2021 om 16:03

Dat klopt. Op die manier had ik er nog niet naar gekeken, maar goed, punt blijft dat welke club dan ook het moeilijk heeft tegen dit soort anti voetbal teams

Op zich prima loting.
Als Ajax zo voetbalt, zoals ze dat in de CL doen, dan vegen ze Benfica van de mat.

Als ze hun vorm laten zien zoals in de eredivisie dan is het over en uit tegen Benfica.

Benfica of Inter... ach ik had ze beide wel willen zien

Dit kon bijna niet beter.
De Portugese en Franse ploegen loten zwaar en voor Ajax had het zoveel slechter kunnen uitpakken

Een rechtstreeks duel om de punten nog wat meer onze kant op te krijgen. Niet onmogelijk, maar dat was inter ook niet. De echte grote jongens nog even ontlopen.

Ik had toch liever Inter gezien. Benfica speelt heel verdedigend en puur op resultaat. Wat ik van de wedstrijden tegen psv en barcelona heb kunnen zien..

Is zeker nog niet gespeeld en Ajax supporters die een makkelijke overwinning verwachten komen denk ik thuis van een koude kermis.

Snap niet dat iedereen denkt dat ze dit even winnen. Denk redelijk 50-50. Als ze achter komen draai je het niet zomaar tegen de irritante Portugezen. Verder zijn tegenwoordig go ahead en az al te moeilijk dus snap niet waar al de positiviteit vandaan komt.

Naja dit is wel een errrrrug gunstige loting whahaha. Dit is echt de kans om verder te gaan.

Wordt een leuke wedstrijd tegen Jantje Vertonghen :P. Eigen spel spelen kan komen we erg ver, we moeten waken voor de counter met de gruwelijke snelle en technische flankspelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren