Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Russische transfer heeft gevolgen: Poolse international kan WK vergeten

Maandag, 20 juni 2022 om 15:57Wessel Antes • Laatste update: 16:00

Maciej Rybus is momenteel persona non grata in Polen. De linksback zat tijdens de uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal (2-2) van onlangs niet bij de selectie, maar is alsnog de meest besproken international van het Poolse nationale team. Ruim een week geleden kwam namelijk naar buiten dat de 66-voudig international heeft besloten om in Rusland te blijven spelen. Spartak Moskou neemt Rybus over van stadgenoot Lokomotiv Moskou. In Polen spreekt men schande van zijn beslissing en bondscoach Czeslaw Michniewicz heeft Rybus al laten weten dat hij in september niet wordt geselecteerd voor de Nations League en ook het WK kan vergeten.

De Poolse bevolking is woest op de keuze van Rybus vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Polen schaart zich als buurland van Oekraïne al maanden als een blok achter het land. Michniewicz liet Rybus deze maand thuis voor de Nations League-wedstrijden. Al tijdens de samenstelling van zijn selectie wist hij van de overweging van de vleugelverdediger om in Rusland te blijven. International Grzegorz Krychowiak, die onder contract staat bij FC Krasnodar koos er wel voor om zich te laten verhuren aan het Griekse AEK Athene.

Het is niet zo dat Rybus in Rusland blijft wegens het gebrek aan interesse van clubs uit andere landen. De 32-jarige linkspoot had kunnen kiezen voor een terugkeer naar Polen bij Legia Warschau of een Frans avontuur bij Olympique Lyon. Toch koos hij ervoor te tekenen bij een andere club in de Moskou. De verdediger is zich van geen kwaad bewust. “Mijn familie is gelukkig. Ik woon al lang in Rusland, dus het was voor mij een optie om hier te blijven. Mijn vrouw wilde dat ook. Ik voel me hier prettig. Mijn kinderen gaan hier naar school.”

De zaakwaarnemer van Rybus, Mariusz Piekarski, zei onlangs dat zijn cliënt ervan bewust was dat hij veel reacties zou krijgen op zijn besluit. Hij noemt het een ‘ingewikkelde situatie’. Piekarski wees erop dat Rusland een onderdeel is geworden van het leven van de verdediger. Rybus woont al ruim negen jaar in Rusland, heeft er twee kinderen en een Russische vrouw. “Rybus kan niet zomaar zijn spullen pakken en een decennium van zijn leven schrappen. Er is een oorlog gaande tussen Rusland en Oekraïne, maar ze zijn wel veilig in Rusland.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door consy)

Moeilijke casus natuurlijk. Je kan niet van iedereen verwachten dat ze zoals de 40 van Sebaste (eigenlijk 39 natuurlijk) bereid zijn alles op te geven voor hun overtuiging(en). Ik denk zelfs dat de overgrote meerderheid (waar ik zelf toe behoor voor de goede orde) zoals gewoonlijk niks zou doen.

12 juni 2022 om 21:25

Kijk, een genuanceerde reactie. Ik bereidde me al voor op een hoop woede en onzin

12 juni 2022 om 22:43

Het is eigenlijk helemaal geen moeilijke casus. Het is ontzettend reactief, identitair en radicaal om willekeurige individuen te straffen voor het doen en laten van hun overheid. Daarnaast komt daar ook nog vaak hypocrisie bij kijken voor de meeste Westerlingen die deze man 'Judas' noemen en Russische individuen niet op, bijvoorbeeld, Wimbledon willen zien. Hele, hele makkelijke casus. Maar dan moet men wel een juist afgesteld moreel kompas hebben en dat ontbreekt bij velen.

12 juni 2022 om 23:27

Bij anderen ontbreekt dan weer de nuance dat die kerel in een land voetbalt dat een buurland van Polen met geweld binnenvalt en daarnaast al jaren als een potentiële dreiging gezien wordt.

Bij sommigen ontbreekt dan ook de nuance dat mensen in een dergelijke situatie wel eens de nuance durven verliezen.

12 juni 2022 om 23:34

Neemt niet weg dat de VS - met ondersteuning van (EU-)landen als Frankrijk, Duitsland, Engeland, et cetera overal ter wereld landen binnenvallen en leegroven. Of ze regelen hun vieze zaakjes op een politieke manier. Onder het mom van het brengen van democratie en veiligheid. Maar ze destabiliseren alleen maar die regio’s en zetten er puppet-regeringen, zoals in 2014 in Oekraïne, neer. Maar Rusland is de grote boeman, al zolang als ik leef. Rusland is niet heilig maar dat is het Westen al helemaal niet. Allemaal boter op hun hoofd die blind achter de propagandamachine aanhobbelen. Laat mensen lekker zelf keuzes maken. Als deze man in Rusland wil blijven spelen dan is dat zijn goed recht. En als je van mening bent van niet dat zou ik maar eens heel secuur kijken waar je op vakantie heen “mag” en hoe je er komt en van welke organisaties en dergelijke je wel en niet gebruik mag maken..

12 juni 2022 om 23:36

De relevantie van dat alles ontgaat me even volledig. Ik zie namelijk niemand het tegenovergestelde bewezen in dit draadje.

12 juni 2022 om 23:53

@drl80: "allemaal boter op hun hoofd die blind achter de propagandamachine aanhobbelen". Aldus een 42 jarige man, zondagavond op zijn md op een voetbalforum. De ironie in je post is oprecht heerlijk. Dankjewel.

13 juni 2022 om 17:31

Dlr80

"allemaal boter op hun hoofd die blind achter de propagandamachine aanhobbelen. Laat mensen lekker zelf keuzes maken. Als deze man in Rusland wil blijven spelen dan is dat zijn goed recht."

Maar je totaal laten indoctrineren door de propagandamachine van het Kremlin en de trol fabrieken in Leningrad, zoals jij, daar is natuurlijk dan weer niets mis mee bedoel je?

Ja sorry hoor, maar dat totaal verknipte nonsens praatje over die arme en zielige meneer Poetin die echt geen enkele andere mogelijkheid meer tot zijn beschikking had dan, volledig gedwongen en veroorzaakt door 'het Westen' (amorpher dan zo'n brede term zag ik vage complotten nog nooit ingezet worden) over te gaan tot het plegen van een invasie, waarbij we van zijn vorige oorlogen in Tsjetjenië en Georgië wel weten dat hij een voorkeur heeft voor extreem vuile oorlogen met genocides, tapijtbombardementen op burgers, ethnische zuiveringen marteling en verminkingen, dat geloof je alleen als je het contact met de realiteit echt totaal kwijt bent. Uiteraard heeft 'het Westen' (wie?) Poetin tot niets 'gedwongen'. Althans, wie zich door het Kremlin wijs laat maken dat oorlog en het doodschieten van mensen uit een buurland iets goeds zou zijn, die zegt niet alleen iets absurd doms (oorlog heeft nog nooit iets opgelost, ook al niet als je beseft dat oorlog hetzelfde is als diplomatie met andere middelen), maar is daarnaast ook van het morele pad afgevallen. Want oorlog is niet alleen slecht als 'het Westen' dat doet. Ook als Rusland dat doet is dat slecht. En dat het opeens te begrijpen én niet slecht zou zijn omdat de VS ooit Irak binnen vielen, is en blijft gewoon hele ernstige BS die door de Kremlin paplepel aan tere zieltjes hier wordt ingegoten. En van die simpele Kremlin propaganda daar word ik verder totaal niet bang van. Rusland is een Derdewereldland met een incompetente krijgsmacht. Maar dat er zoveel totaal verloren zieltjes in Nederland wonen die deze nonsens als zoete koek slikken, dát vind ik wel een heel erg zorgwekkend gegeven.

Nooit geweten dat mensen die nota bene in een democratische Rechtsstaat leven en hier bv gewoon kunnen en mogen zeggen dat 'het Westen' decadente pedofielen zijn zulke autocratie-lovers zijn. Probeer anders eens in Rusland te gaan vertellen op straat dat Poetin een zakkenwasser is en een pedofiel! Kijken wat er dan met je gebeurd daar! Of beter, als je zo enorm gek bent op autocratie, wat doe je dan nog hier in Het Westen (???) eigenlijk? Als het allemaal zoveel beter is dan hier.

20 juni 2022 om 16:28

DRL80 is volledig gevallen voor de propaganda uit het Kremlin, en met hem zo'n 100+ meer gezien de duimpjes. Best triest om te zien, veel sterkte met jezelf.

20 juni 2022 om 16:47

Haha ja hoor, Drl80 weer met zijn eeuwige tegendraadse onzin. Is het niet Covid, dan is het wel weer Rusland waar wij het allemaal helemaal bij het verkeerde eind hebben. Beste meneer/mevrouw, doe uzelf een plezier, en stop met het volgen van de 'alternatieve media' of hoe je het ook wil noemen. Komt je niet ten goede.

20 juni 2022 om 19:56

@drl80, het wordt hem toch ook niet verboden om in Rusland te spelen? Hij verliest daarmee alleen zijn selectieplaats binnen het Nationale elftal. Polen zit middenin deze oorlog gezien het hun buurland betreft maar ook omdat Rusland meerdere dreigingen heeft geuit richting Poland zelfs met nucleaire wapens.

Het Westen zal zeker niet perfect zijn maar is dat de discussie nu? Daarbij wil je heel erg graag vergelijkingen trekken terwijl Rusland genocide aan het bedrijven is. Iets wat Duitsland in de tweede wereld oorlog deed of Amerika met de indianen zo'n slordige 250 jaar geleden. Ook blokkeert Rusland opzettelijk havens om zo voedsel distributie dwars te zitten welke enorme impact kan hebben vanaf ongeveer het derde kwartaal.

Je reactie is nogal schrikbarend, erg kortzichtig je spreekt ook dat je met vluchtelingen uit Syrie hebt gewerkt. Nou die kennen die Russen als geen ander hoor.

13 juni 2022 om 00:12

De "eigenlijk 39 natuurlijk" klopt weer eens niet. Verder zowaar wel een keer eens met jou. Je gebruikt wel heel graag het woord "natuurlijk" om aan te tonen dat jij dingen goed begrijpt en je dat graag wil laten weten aan de medemens

13 juni 2022 om 00:18

Ik heb er een verklaring voor hoor. 1 Van de 40 liep namelijk naar een Romeins badhuis omdat hij het te koud had. Waarna God hem straft door hem ter plekke te laten sterven. 39 Dus. Die ene soldaat die toen ter plekke het licht zag en zich erbij zette, die geef ik een apart plaatsje. En het was gewoon als een inside joke bedoeld, dus te serieus moet je het niet nemen.

13 juni 2022 om 16:33

Lierse

Precies! Of dat ze zich gedragen als de Martelaren van Gorinchem!
Al heb ik als ik de bijdragen van sommigen hier lees als het gaat over de oorlog in Oekraïne en de crisis met Rusland, heel sterk het gevoel dat men niet alleen haar klassiekers niet kent, maar ook nog eens direct is ingeplugd op het Kremlin Propaganda netwerk. Sowieso is dat super vermoeiende gelul over 'ja, de VS vielen Irak binnen, en dús mag je nu niets zeggen over Rusland', echt het meest stuitende dat ooit is verzonnen. Ik bedoel, iemand slaat op het schoolplein het kleinste kind van school in elkaar en niemand mag daar iets van zeggen want toen er gisteren ook een klap viel zei je ook niets. Dus mag je nu ook al niets zeggen,.... Wát een anti intellectuele en armoedige onzin zeg! 1 plus 1 is geen 3, klaar!

En dan laat ik het feit dat ik destijds mordicus tégen de invasie van Irak was (en dus ook nu kennelijk wél het recht heb om iets over de inval in Oekraïne te zeggen), zelfs nog even voor wat het is.

13 juni 2022 om 16:54

Dat vind ik vaak het grappigste aan de “ja maar x dan”-argumenten. Die worden vaak bovengehaald zonder iemands persoonlijke overtuigingen te kennen.

Ik snap de frustratie enerzijds, maar clubs, supporters e.d. kunnen er natuurlijk ook niets aan doen dat hun leider ze niet helemaal op een rijtje heeft. Er komt natuurlijk wel een moment dat nuance z'n intrede doet. Het is een gecompliceerde discussie omdat zo'n speler schijnbaar overal zou kunnen spelen, maar dat deze Rybus in Rusland blijft spelen, maakt hem niet automatisch een slecht persoon. Zoals de tekst al aangeeft, woont hij daar al lang en spelen er meerdere factoren mee. Om zo'n iemand dan gelijk helemaal te fileren, gaat ook weer een beetje te ver. Maar goed, een lastige discussie is het sowieso.

Tja moesten al die voetballers ook weg uit Amerika toen die meerdere regime changes voerde in het Midden Oosten? Niet dat ik aan de kant van Rusland sta, maar dat pro-Oekraïne komt ook mij wel een beetje de neusgaten uit.

12 juni 2022 om 21:27

0.0 vergelijking. Je kan het beter vergelijken met een Nederlandse voetballer die tijdens de 2e wereldoorlog besluit in Duitsland te voetballen. Polen is als buurland van Oekraïne zwaar betrokken, dus kan mij goed voorstellen dat sommige mensen dit landverraad vinden.

12 juni 2022 om 21:29

Waarom zou pro-Oekraïne je dan de neusgaten moeten uitkomen?

12 juni 2022 om 21:46

Omdat het vrij hypocriet is gezien de rest van de wereld. En ja, Oekraine ligt in Europa, maar dat maakt het niet belangrijker dan Yemen of Afghanistan, om maar 2 willekeurige landen erbij te pakken die al jaren gebombardeerd worden door het Westen. Voor deze oorlog was het: we hebben niets aan Oekraïne, waarom zouden we zo'n land toelaten tot de EU. En nu is het "oh ze moeten er bij". Nee, het is verschrikkelijk wat daar gebeurt, maar niet erger dan wat er in andere landen gebeurt.

12 juni 2022 om 21:48

Omdat de meeste media geen genuanceerd beeld schetst. Rusland is inderdaad slecht voor het invallen van Oekraïne. Maar Oekraïne is ook geen lieverdje. Zij hebben nazi's die voor hen strijden bijvoorbeeld.

Ik vind dat juvedeef, Mantitty en Ramondiaz goede punten hieronder plaatsten. Het is vreemd voor Polen om te denken dat een burger ff zijn leven opgeeft met het motto 'putin bad'

12 juni 2022 om 21:52

Dat laatste stellen er dan ook maar weinigen durf ik te beweren. Verder snap ik dat nooit. Dus je vindt het ten gronde eigenlijk wel goed dat er zoveel aandacht is voor die vreselijke situatie. Maar omdat andere landen diezelfde aandacht niet krijgen, ga je je maar storen aan een land dat wel die aandacht krijgt?

Ik ben het ermee eens dat landen als Jemen veel meer aandacht verdienen. Maar zij verdienen meer aandacht, het is niet zo dat Oekraïne minder aandacht moet krijgen omdat Jemen dat ook krijgt.

12 juni 2022 om 23:40

Je gaat toch niet ontkennen dat de media-aandacht en de actiebereidheid in NL onder burgers 100% asymmetrisch is ten opzichte van welk conflict dan ook? Ik heb jaren met minderjarige vluchtelingen gewerkt uit pa Syrië en Afghanistan en die werden nog net niet de straat uitgejaagd. Totaal onwelkom. Oekraïense vluchtelingen zijn wat mij betreft welkom maar niet meer dan welke andere vluchteling die voor geweld vlucht ook. En Rusland en de NAVO/EU hebben decennia lang afspraken gemaakt. En wie houdt zich niet aan die afspraken? De NAVO/EU. Gek hè dat er dan een reactie volgt. Zeker als er ook nog eens een puppet-regering geïnstalleerd is door het Westen wat een directe bedreiging vormt voor Rusland. Ik ben niet pro-Rusland, ik ben pro-gelijkheid en pro-eerlijkheid.

12 juni 2022 om 23:44

Pro gelijkheid. Dan streef je naar meer rechten voor anderen en niet voor minder rechten van degenen die krijgen wat ze verdienen.

Voor mij is er trouwens ook veel te weinig aandacht voor Syriërs geweest en het is een schande hoe we hen behandeld hebben (onder aanvoeren van rechts-populistische partijen). Alleen lijkt het me dan toch een stuk logischer sympathie te hebben voor die Syriërs en voor hun zaak te vechten dan apathie te hebben voor de Oekraïners en hun zaak?

13 juni 2022 om 09:22

Omdat het allemaal dingen zijn die geen nut hebben.
Denk je dat Rusland terugtrekt als deze beste man stopt met daar te voetballen?
Denk je dat Oekraine rugstiger is geworden door het winnen van de Eurovisie Songfestival ?

Doe dingen die daadwerkelijk nut hebben of doe niks. Of vind jij ook dat alle Russische voetballers in Europa weg moeten wezen, omdat een gruwel van een man daar gekke dingen doet?

13 juni 2022 om 09:54

Waarom probeer je geforceerd een punt te maken door dingen te weerleggen die letterlijk niemand in dit topic beweert?

13 juni 2022 om 17:33

Jeroentje

"doe dingen die daadwerkelijk nut hebben of doe niks."

De sancties en maatregeln hebben al hun nut en hoe langer die voort gaan duren gaan die steeds nuttiger en ingrijpender worden voor het Kremlin. Daar hoef jij je geen enkele zorgen over te maken.

20 juni 2022 om 16:08

Troy010 geen speld tussen te krijgen. De hypocrisie in t westen voert weet te boventoon. Jammer dat mensen er nog steeds in blijven trappen.

20 juni 2022 om 16:10

@Constant Kante Het zogenaamde Kremlin profiteert alleen maar van die boycot uit het westen. Ze verkopen hun waar nu gewoon aan Azië en wij kopen t dan weer voor t dubbele in van bv India.

20 juni 2022 om 16:15

Er is een makkelijke speld tussen te krijgen. Je gaat namelijk iemand iets misgunnen omdat diegene datgene ontvangt wat volgens je eigen mening iets zou moeten zijn dat iedereen ontvangt. Dus in plaats van te pleiten voor het feit dat anderen hetzelfde ontvangen (zodat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij verdient) ga je eerder hopen dat niemand dat krijgt.

Heel vreemde redenering.

20 juni 2022 om 16:23

Dan zal ik er voor jou van maken: Wat mij betreft geen speld tussen te krijgen omdat ik je toch wel een prima kerel vind Lierse ondanks dat ik t zelden met je eens ben 😉

20 juni 2022 om 16:41

Kan je mijn redenering dan weerleggen met je eigen redenering?

Want volgens mij is het punt niet dat alleen Oekraïne dat verdient, dan zou ik nog snappen dat je je ertegen verzet. Naar mijn mening is het gewoon al goed dat Oekraïne (en vooral zijn bevolking) die steun krijgt, net zoals er meer landen dergelijke steun zouden moeten krijgen.

20 juni 2022 om 16:58@lierse

Er is veel meer aan de hand dan dit soort oekrainoskeptische figuren publiekelijk zullen toegeven.

Het feit bijvoorbeeld dat dit duidelijk een annexatieoorlog is, anders dan Afghanistan, Irak, of Yemen, vermijden ze als de pest.

West/Amerika-bashen op de kap van de Oekraieners is nou niet echt een 'hill to die on', althans niet openlijk.

20 juni 2022 om 17:15

Er zou wat mij betreft eerst eens eerlijke verslaggeving moeten komen van 2 kanten dat gebeurt al niet. De bevolking krijgt ook mijn steun zoals een iedere dat verdient in tijden van oorlog. Dat is ook het punt waarin ik Troy gelijk geef. Op t gebied van Oekraïne draaien we volledig door het feit dat daar ook grote groepen nazi’s tussen lopen bij bv het Azovbataljon wordt volledig genegeerd en Zelensky is opeens een heilige. De problematiek die t westen veroorzaakt met haar regime changes wordt hier ook veel te weinig belicht. De media schildert het af alsof wij de heilige zijn onder de noemer van democratie brengen en de rest van de wereld die daar anders tegenaan kijkt zijn zowat de duivel himself. Dat vind ik hypocriet. Ben het wel met je eens dat je een bevolking altijd moet steunen ten tijden van oorlog en dat gebeurt dus niet overal.

20 juni 2022 om 17:28

Dus omdat het westen hen fout portretteert (waar zij an sich niks aan kunnen doen) ontwikkel je maar antipathie voor hen?

20 juni 2022 om 17:34

Ah leuk, je hebt het Azov-bataljon inmiddels ontdekt. Dat betekent natuurlijk dat 44 miljoen Oekraieners verdiend, per associatie, nu bommen op hun smoelwerk krijgen. En dat alle andere vrijwilligers organisaties (liberalen, socialisten, anarchisten) even de vergeetput in moeten, want Oekraiense Nazis bekt immers lekkerder.

En natuurlijk het feit dat de neo-nazis amper twee zetels hebben (vergelijk dat eens met onze eigen fascisten van FvD en PVV) en een Russofone president hebben verkozen valt nu compleet in het niet.

Alle grappen op een stok, als je het je echt om Nazi's, en 'twee kanten' ging had je het ook over de paramilitaire organisaties en huurlingen van Rusland: Spartak, Wagner (toevallig vernoemd naar Hitler's favoriete componist), Rusych.

Inmiddels is Rusland al 3 keer van casus belli veranderd: eerst was het denazificering en demilitarisatie, dan was het de bevrijding van Donetsk en Loehansk, tegenwoordig gaat het om het 'heroveren van historisch Russische gebieden'. Als je nu nog niet begrepen hebt dat Putin liegt en effectief Oekraine het bestaansrecht tracht te ontnemen, dan zul je het nooit (willen) begrijpen. Het hebben over 'twee kanten' is een compleet zinloze oefening aangezien 1 kant ons maanden heeft voorgelogen over het plannen van een genadeloze en moordzuchtige invasie, om maar te zwijgen over de 'filtratie'-kampen.

Hoogachtend,

Dialsquare, wiens Russofone schoonfamilie in Oost-Oekraine nog elke dag de 'denazificatie' van Rusland moet aanschouwen en aanhoren met gebibber en angst.

20 juni 2022 om 18:29

Dat zeg ik toch helemaal niet Lierse hoezo probeer je mij woorden in de mond te stoppen?

20 juni 2022 om 18:31

Wtf is er mis met jou dialsquare. Ik belichte alleen even de andere kant van het verhaal omdat ik hier expliciet naar gevraagd werd. Dat jij er van maakt dat ik het rechtvaardig dat er bommen op de Oekraïense bevolking vallen is echt te smerig voor woorden en daar distantieer ik mij verre van… Ik ben pertinent tegen oorlog in welke vorm dan ook.

20 juni 2022 om 18:54

Waarom doe je dan aan victim-blaming? Waarom weer Azov-bataljon erbij betrekken, zonder referentie naar de Russische bewegingen? Waarom het hebben over Zelenskyy die geen heilige zou blijken te zijn (alsof iemand dat beweerde)?

Je bent zogenaamd pertinent tegen oorlog in welke vorm dan ook, maar je haalt wel precies de argumenten (ondertussen debunked) erbij die Rusland hanteert. Waarvoor dient dat?

20 juni 2022 om 19:07

Je bent het eens met iemand (je zegt zelfs dat er geen speld tussen te krijgen is) die het eens is met iemand die letterlijk in zijn eigen reactie stelt “dat pro-Oekraïne komt me toch wel de neusgaten uit”.

Hoe zou ik er dan toch bij komen?

12 juni 2022 om 21:47

Wat mij betreft kan er niet genoeg pro-Oekraine sentiment zijn. Het is dat anti-Rusland gezever dat me tot hier zit. Wat heeft een voetballer nou te maken met die ene maloot die zijn opgespoten neo-nazi's in combat boots met kalasjnikovs de grens over stuurt?

12 juni 2022 om 22:09

Ik snap die reflex niet. Dat het wat hypocriet is zal best, maar wat kan Oekraine daar nou weer aan doen en hoe kan de steun aan onschuldige mensen die worden uitgemoord je de neusgaten uitkomen. Wellicht wat ongelukkig uitgedrukt?

12 juni 2022 om 22:41

Vreemd inderdaad. Omdat de ene niet krijgt waar hij recht op heeft, moet niemand het maar krijgen volgens sommigen.

12 juni 2022 om 23:58

Het is een twist op het krabbenmand-effect. Zodra een situatie de aandacht krijgt moet dit ondergesneeuwd worden. Andere situaties hebben immers niet de aandacht gekregen. Heerlijk hoe bij sommigen logica werkt.

12 juni 2022 om 23:34

Het is niet pro-Oekraïne, maar juist tegen Rusland. Op zich vind ik het ook wat ver gaan, want er worden best wat maatregelen genomen tegen mensen/instanties waarvan ik niet zie waarom die schuldig zouden zijn aan de gang van zaken in Rusland.

Aan de andere kant kun je in dit geval wel vragen stellen bij het moreel kompas van de desbetreffende speler. Waarom zou je in zo'n land willen blijven spelen? Maar diezelfde vraag kun je bij meerdere spelers stellen, zoals Til en Hendrix. Ik vermoed dat de maandelijkse vergoeding hun moreel kompas iets bij stelt.

13 juni 2022 om 11:10

Als je een beetje historisch besef hebt zou je misschien begrijpen dat Rusland als bedreiging van de soevereiniteit in Oost-Europa Polen ook wel 'een beetje de neusgaten uitkomt.' Tussen hen de Russen ligt niet een veilig en sterk Duitsland in zoals wij dat kennen en met het gemak waarop Rusland Oekraine als soeverein land bedreigt is het volkomen logisch dat de Polen zich opwinden wanneer een vertegenwoordiger van hun land doodleuk in Rusland wil blijven voetballen.

Dat je dit ook vergelijkt met de Amerikaanse agressie in andere regio's slaat helemaal nergens op. Hoeveel Arabische voetballers speelden volgens jou in de MLS en hadden in retrospect uit solidariteit met Irak dan hun biezen moeten pakken volgens jou?

13 juni 2022 om 15:14

Als je niet snapt waarom, zeker voor Polen, deze situatie nogal anders is dan de situatie die jij schetst, is het erg jammer dat het je al de neusgaten uit komt, want je begrijpt er nog weinig van.

20 juni 2022 om 19:37

De beste man mag niet mee met Polen. Maar die Poolse voetballers mogen wel naar Qatar. Een land dat niets met onze normen en waarden heeft en waar duizenden arbeiders zijn gestorven aan de bouw van stadions. Het is allemaal heel erg moreel hypocriet.

Dit slaat in mijn ogen echt nergens op. Niemand behalve Poetin heeft invloed op de oorlog in Rusland. Je kan niet zomaar je hele leven weer omgooien omdat een land iets vreselijks aan het doen is. De oorlog stopt niet als je verhuisd naar een ander land. Dit is puur voor het goede gevoel van de mensen die boos zijn. Zodat zij zogenaamd kunnen laten zien dat ze deugen.

13 juni 2022 om 13:44

De oorlog stopt inderdaad niet als hij Rusland verlaat. Waar je de plank mis slaat is het 'deugen'. Dat zou je misschien van sommige Nederlanders kunnen zeggen maar het gaat hier over Poolse spelers, staff en fans. Als je het in hun context plaatst is de weerzin die het spelen in Rusland oproept een heel stuk begrijpelijker.

Het is vanaf de ‘zijkant’ natuurlijk heel makkelijk lullen.. Snap deze man wel, Russische vrouw en eigenlijk ook Russische kinderen, daar opgegroeid. Waarom dan weggaan?
Als het nou een ‘broodvoetballer’ zonder echte thuishaven was, kan ik me de verbolgenheid nog wel voorstellen eerlijk gezegd..

Hoe durft deze man, onmiddelijk scheiden, kinderen dumpen en huis en haard na 9 jaar achterlaten want een eigen keuze maken mag niet meer.

20 juni 2022 om 16:31

Jawel hoor, maar de Poolse bond mag er ook gewoon voor kiezen hem er niet meer bij te nemen.

20 juni 2022 om 19:57

Ik hoop dat je snapt dat je op een update reageert van 8 dgn geleden, toen was het verhaal een beetje anders.

20 juni 2022 om 19:59

Los van dat ik beter moet kijken zouden ze bij voetbalzone ook de reacties een beetje kunnen splitsen of gewoon een nieuw artikel publiceren. Hoe dan ook, excuses.

Ik snap de reactie vanuit Polen wel, het volk is daar met of zonder oorlog sowieso al extreem anti Russisch, dat zit daar gewoon in de cultuur en word vanuit huis meegegeven in de opvoeding. Zoals hier een generatie was met een hekel aan Duitsers alleen is dat in Polen nooit verdwenen.

Gedurfde keuze van Rybus wetende wat hij over zich heen krijgt, anderzijds ook wel respect dat hij het geluk van z'n familie boven alles plaatst.

13 juni 2022 om 13:26

Vrij logisch ook dat het nooit verdwenen is. Rusland zal altijd een reele dreiging blijven, zeker voor buurlanden en buren van buurlanden.

Waarom zou Rybus Rusland gaan verlaten? Hij is daar gesetteld en getrouwd met een Russin. Dan verbrand je toch niet al je schepen achter je, uitgaande van het feit dat je vrouw en kinderen geboren en getogen in Rusland zijn, en niet met je meegaan. Die jongen heeft toch part noch deel aan die door Poetin gestarte oorlog? En dat geldt voor heel veel Russen, overigens. Moeten die, omdat ze het oneens zijn met Poetin, dan maar onmiddellijk hun biezen pakken? Ik ben ookfel tegenstander van onze huidige regering. En mocht die zich daadwerkelijk, of deels, ion een oorlog storten, vertrek ik toch ook niet uit Nederland? Al snap ik dat onder het huidige regiem sommige landgenoten andere oorden opzoeken waar minder inclusiviteit, etc., heerst;-)).

13 juni 2022 om 13:25

Nu weet ik niet goed of het een mopje is. Maar ik zal toch maar vragen wat ik zou denken als het serieus is. Waarom zou je in hemelsnaam minder inclusiviteit als een voordeel zien?

13 juni 2022 om 14:00

Etc....en nog meer gekkigheid dus. Woke. Cancelcultuur. Zou ik missen als kiespijn....

13 juni 2022 om 14:15

Ja leuk die et cetera maar daar gaat het niet over, ik had het over inclusiviteit. Jij zegt hier ‘nog meer gekkigheid’. Vind jij inclusiviteit echt gekkigheid?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Polen

FIFA ranking: 31
26 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. LewandowskiAanvaller42
K. ŚwiderskiAanvaller10
M. BułkaKeeper
W. SzczęsnyKeeper40
J. BednarekVerdediger10
T. KędzioraVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Polen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Polen.

1 fan
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren