Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben kookt van woede: 'We maken zulke stomme fouten'

Laatste update:
/

Arjen Robben kon zichzelf na de 2-3 nederlaag tegen Mexico maar moeilijk in bedwang houden. Voor de camera van SBS6 uitte de gelegenheidsaanvoerder forse kritiek op Oranje, en met name de achterhoede. "Het is misschien hard, maar we geven het defensief zo makkelijk weg. Dat is de realiteit", foeterde hij na afloop.

De sterspeler zag een gebrek aan stabiliteit in de achterste linie. "Dat we kwetsbaar zijn is duidelijk. Je krijgt er drie om je oren, dan moet je er ook drie maken om gelijk te spelen", aldus Robben, die echter ook de aanval niet onbesproken liet. Oranje kreeg namelijk wel degelijk kansen, maar wist slechts twee keer tot scoren te komen. "Het verhaal heeft twee kanten. Bij vlagen was het best goed, maar we maken zulke stomme fouten. Zelfs simpele passjes gingen mis, dat mag op dit niveau niet gebeuren."

Het is volgens de aanvaller nu zaak om de koppen bij elkaar te steken en geconcentreerd toe te werken naar de cruciale ontmoeting met Letland van aanstaande zondag. Voor die tijd moeten de spelers van Oranje elkaar goed de waarheid zeggen, vindt Robben. "Dat moet, als je door wil en beter wil worden. Dat kan hard zijn, maar is wel nodig. Maar we moeten met zijn alleen achter elkaar blijven staan."

Zie jij Oranje zondag winnen van Letland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij denk echt, Oh God, waarom speel ik met deze kleuters.

12 november 2014 om 23:13

Oranje moet ook een beest achterin hebben net zoals bayern

12 november 2014 om 23:17

Douglas??

12 november 2014 om 23:21

Ron Beton is anders best wel blessuregevoelig.

Douglas en van Dijk mogen van mij eindelijk wel eens uitgeprobeerd worden, maar Hiddink zal dat in deze fase nooit meer doen en daarom hebben we een nieuwe coach nodig die dan aan een schone lij begint.

12 november 2014 om 23:26

Waarom heeft iedereen toch maar eeuwig vertrouwen in Virgil van Dijk. Was bij Groningen best goed en is bij Celtic best goed. Daar blijft het wel bij. Het enige wat werkt is een extra verdediger erbij. Nederland op het WK potdomme de beste verdediging van allemaal. Haal BMI daar weg en zet Kongolo op zijn plek en het is helemaal prima. Een verdediging met de Vrij - Vlaar - Kongolo is gewoon zeer degelijk. Maken allemaal geen gekke fouten. Dan kan Willems doen waar hij goed in is (aanvallen), kun je Janmaat weer gewoon oproepen (van Rhijn was echt zwaaar ondermaats) en kun je dat hele systeem dat hartstikke goed werkte weer in het leven roepen.

4-3-3 kan niet met deze spelers. Dan maar minder spectaculair voetbal. Die eeuwige filosofie van ons is allang achterhaald.

12 november 2014 om 23:47

Omdat De Vrij, Bmi, Veltman, Bruma en zelfs Rekik al eens het vertrouwen hebben gekregen... en allen gefaald hebben. Dus nieuw bloed proberen kan alleen maar meevallen

13 november 2014 om 00:05

Donder asjeblieft op met dat Feyenoord-gelul van je. Kongolo is lange niet toe aan Oranje, net als Veltman dat ook niet is. Bijna iedereen heeft zn kans nu wel gehad en niet gegrepen, op Vlaar en De Vrij na. Van Dijk en Douglas mogen wel eens getest worden nu.

En Oranje de beste verdediging op het WK? Valt mee hoor, met vijf man achterin piepte en kraakte het vaak genoeg en hadden we N. de Jong keihard nodig.

13 november 2014 om 00:17

Feye888, praat is beetje objectief man.

13 november 2014 om 00:21

Van Dijk en Douglas zijn echt niet van een hoger kaliber. Kongolo speelt overigens elke week prima voetbal. Is deel van de minst gepasseerde verdediging van Nederland. Speelt beter dan BMI ooit deed in Feyenoordshirt. Als je niet ziet dat Kongolo meer talent heeft dan van Dijk en Douglas snap je het gewoon niet. Douglas is een slager die regelmatig een fout maakt en een kort lontje heeft. Van Dijk is een redelijke verdediger die te goed was voor Groningen en het aardig doet bij Celtic. Maar hij speelt in een competitie van een lager niveau als de Eredivisie.
En je kunt best normaal tegen me praten in plaats van zeggen dat ik op moet donderen.

Wanneer Oranje met 5 verdedigers speelde was het nauwelijks te passeren. Zeker in de laatste wedstrijden stond het ontzettend goed.

13 november 2014 om 00:25

Ik praat naar mijn mening. Natuurlijk is die niet objectief. Ik veronderstel ook niet dat dat zo is. Ik vind dit de beste manier om te spelen. Gezien de resultaten (3e op het WK vs 3e in de EK Poulefase) zie ik niet in waarom het zo raar is wat ik zeg.

Dit vind ik op dit moment het beste wat Oranje te bieden heeft.

Jasper/Kenne
De Vrij
Vlaar
Kongolo
Janmaat/Wiel
Jong/Clasie
Strootman
Pieters
Sneij/Klaass
Robben
Persie/Hunt
13 november 2014 om 00:30

Kongolo hoort daar niet. Kun je Blind er beter neerzetten.

13 november 2014 om 01:17

Kongolo is een talent, maar heus niet gelijk de beste optie ofo. Ik hoop dat van Dijk eens speelt en door de mand valt, zijn we ook van dat gezeik af. Van Dijk is misschien niet minder dan alles nu, maar mensen doen alsof hij onbetwist de beste is. Ene Martinus met name

13 november 2014 om 13:45

Wat ik niet snap is dat Nederlanders tot de langste mensen ter wereld behoren en toch watjes als verdedigers hebben. We hebben ook jarenlang de k1 gedomineerd dus vechtlust hebben we echt wel, alleen niet in het voetbal.

14 november 2014 om 11:51

ijzerchef,

De verklaring is eigenlijk heel logisch. In Nederland zijn de aanvallers belangrijker gemaakt en moeten verdedigers vooral goed kunnen meevoetballen. Van der Hoorn had zich waarschijnlijk veel beter geprofileerd als hij niet naar Ajax was gegaan en van Dijk had waarschijnlijk allang bij Oranje gespeeld als hij wel door Ajax werd gekocht.

12 november 2014 om 23:27

En terecht. Ik zie ze eigenlijk van niemand winnen. Gek he? Maar het is echt zo.

13 november 2014 om 00:53

Jaap Stam en Frank de Boer, kunnen jullie misschien in de verdediging staan. Altijd beter dan wat er nu rondloopt.

13 november 2014 om 01:15

1 fout en dat is guus. Eruit met die schafuit!

13 november 2014 om 04:33

Voor het WK wisten we ook geen oefenpotjes te winnen. Ja, van Indonesië.
Ingraven, bus parkeren werd dus het devies.
Dat is Hiddink gelukkig niet van plan anders glijden we nog verder af naar landen als Ijsland. Gewoon met open vizier om oranje weer oranje te laten zijn.

Van Rhijn was de allerslechtste.... Wat een schande is die man. Overigens vond ik de overige jongens ook dramatisch maar van Rhijn stak erboven uit... Laat hem maar lekker tegen Alex Schalk en Stipe Perica spelen maar niet tegen Vela en Guardado.

12 november 2014 om 23:11

Wat dacht je van blind? Bij hem is t overigens vaak wat ie niet doet ipv wat ie wel doet. Je hebt he le maal geen zak aan blind, bah

12 november 2014 om 23:13

Blind was ook afschuwelijk. Iedereen behalve Krul en Robben maakte me aan het huilen

12 november 2014 om 23:13

Van Rhijn en Blind waren het probleem niet. Krul, Veltman, Willems, Depay en Wijnaldum waren heel matig.

12 november 2014 om 23:18

Hoezo Krul?
Wat kan hij eraan doen dat de verdediging erop los blundert?
Ik zal niet eens willen keepen met zo een baggere verdediging voor m'n neus.

12 november 2014 om 23:26

Bij die tweede goal zag Krul er in ieder geval ook niet al te lekker uit.

12 november 2014 om 23:29

Hoezo wijnaldum? Die speelde maar 10 minuten. Het is weer typisch dat blind volgens velen de dans ontspringt. 1) hij is in de opbouw nooit aanspeelbaar waardoor een veltman, die m niet naar voren durft te jassen in de problemen komt. 2) hij sjokt maar over t veld alsof ie pirlo is en verliest al zn duels of gaat ze simpelweg niet aan.

Conclusie: je hebt niets aan blind met zn kutinstelling. Tuurlijk, bijna iedereen was weer slecht maar blind hoef ik de komende jaren niet in oranje te zien. Zo bizar overschat

12 november 2014 om 23:47

Vond Blind in vergelijking met anderen anders veel beter.

12 november 2014 om 23:54

Sorry Henkurt, ik bedoelde Promes

13 november 2014 om 00:00

Moet je eens naar blind kijken bij balverlies. Je verdedigende middenvelder wiens primaire taak het toch vooral is om fouten te corrigeren en ballen af te pakken sjokt er maar een beetje achter aan. Blinds tekortkomingen komen niet zo aan t licht omdat ie vrijwel nooit in risico in zn passing legt. Bijna iedereen speelde slecht maar ik zie wel bij bijna iedereen de potentie dat ze t wel kunnen maar dat ze langer en vaker onder meer weerstand moeten spelen, ook bij willems en veltman zie ik dat. Alleen bij blind zie ik dat niet, wat voegt hij, op een in de zoveel tijd een goede lange bal, nou toe aan een elftal?

13 november 2014 om 00:31

Robben was zelf ook niet om aan te zien...

12 november 2014 om 23:11

Guardado zal -ie nog wel een keer tegenkomen.

12 november 2014 om 23:14

En toch vond ik dat vrij verrassend. Want geloof me, ik was echt geen fan van Van Rhijn, maar die speelt al heel het seizoen ijzersterk bij Ajax. Die vind ik zelfs voortaan echte gelijkenissen tonen met de VD Wiel in 2010/11 bij Ajax.
Maar vandaag was ie inderdaad erg zwak, misschien een beetje druk op zijn schouders om het goed te doen omdat ie de voorkeur kreeg boven Janmaat.

12 november 2014 om 23:16

Van Rhijn slecht? Goede verzet verdedigend prima. Jij moet duidelijk nog veel lere que voetbal

12 november 2014 om 23:17

Heb jij andere pot gezien? Die man kan echt niks

12 november 2014 om 23:22

@rikkkiee wat klets jij vent van rhijn dee het nog degelijk willems was de grootste kluns van het hele veld nooit meer oproepen dat jochie wat een drama was die zeg de hele verdediging was belabberd maar jij moet echt duidelijk beter kijken

12 november 2014 om 23:28

Rikkiee

ik denk dat jij een andere pot hebt gezien. Aangezien vrijwel iedereen met Willems of Veltman als slechtste op de proppen komt, maar jij geheel iemand ander benoemd.

13 november 2014 om 12:35

Dat ben ik niet met je eens. Ik vond Willems bar slecht, Veltman dramatisch, Blind afschuwelijk. Iedereen noemt constant dezelfde vier spelers en dat zijn de drie spelers die ik net heb opgenoemd en onze grote vriend Ricardo.

12 november 2014 om 23:16

Van Rhijn komt amper mee met Ajax, vind hem wekelijks samen met Serero verre weg de slechtste. Een aanvallend zwakke back die verdedigend nog slechter is, ik ga nog bijna denken dat Willems beter is.

12 november 2014 om 23:22

Met deze uitspraken geef je aan echt geen verstand van voetbal te hebben, of nooit naar Ajax en PSV te kijken.

13 november 2014 om 00:02

Ach, wat zijn we weer oppertunistisch. Van Rhijn speelt voor zijn doen een paar wedstrijden niet hopeloos en hij wordt al gezien als een goede back, bij Willems idem dito. Iemand met voetbalverstand, zoals ik, ziet echter al van mijlenver dat beide heren gewoon te kort komen voor de Nederlandse top, laat staan ons nationale elftal. Leuk die briljante paasjes van Willems, maar als je als verdediger voor geen reet kan verdedigen dan houd het op.

13 november 2014 om 00:33

Van Rhijn is bij Ajax gewoon de uitblinker dit seizoen ( Met Klaassen en Veltman ).
Serero is ook al vaak genoeg cruciaal gebleken in dit Ajax. Hij blinkt niet uit, maar doet onopvallend veel en belangrijk werk in het team.

Ga eerst een aantal wedstrijden kijken voordat je een oordeel geeft.

13 november 2014 om 00:54

Serero is cruciaal gebleken tegen FC Barcelona met zijn felheid, maar normaliter voegt hij niets toe aan dit Ajax. Hij mist handelingsnelheid wat cruciaal is voor iemand die de creatieve man van Ajax moet voorstellen, beslissend is hij ook niet. Mede daarom is hij een linie terug gezet en is hij vervangen voor een veel talentvollere speler die wel alle kwaliteiten beheerst die nodig zijn voor die positie. Ajax verdedigd als team, dat kan ook zonder Serero. Over Van Rhijn ga ik niet eens beginnen, die is op een verkeerde manier opgeleid en is simpelweg te min voor Ajax.

12 november 2014 om 23:16

Alsof we wat spectaculairs van Ricardo verwachten? Zo slecht was hij namelijk echt niet. Wel was hij dom aan het dekken en ja daarom speelde hij niet al te best.

Ik zal me eerder zorgen maken om spelers als Blind, de Vrij en vooral Ibi.
Hun moeten toch echt inmiddels laten zien dat ze in oranje horen.

12 november 2014 om 23:17

Ik vond van Rhijn niet onderdoen voor Willems, die heb ik alleen maar zien uitglijden en verkeerde beslissingen zien nemen. Samen met Veltman vond ik hem de slechtste.

12 november 2014 om 23:25

Rikkiee je clubvoorkeur zal waarschijnlijk spreken anders weet ik het ook niet. Het duo van Rhijn en Robben was 1 van de lichtpuntjes. Ze voelden elkaar heel goed aan deze wedstrijd.

12 november 2014 om 23:46

Eerlijk is eerlijk ik ben absoluut geen Ajax fan maar ik vond hem echt bar slecht (ondanks het feit dat ik door een anti ajax brilletje kijk)

13 november 2014 om 01:26

Ondanks past helemaal niet in je zin, daar moet staan dankzij. Niemand was best, maar van Rhijn was niet de slevhtste. Overigens zijn de jongens die alle kritiek krijgen (Veltman, Willems en van Rhijn ) allen relatief onervaren. Wanneer staat onze koning Arjen op? Wanneer speelt Ibi effectief ipv beetje pingelen? Wanneer gaat Sneijder echt vorm terugpakken? De ervaren jongens moeten nu meer dan eens de kar trekken, maar Robben opent vol de aanval op de verdediging. Niet dat de kritiek pnterecht is, maar die kleuters kunnen er ook niet aan doen dat Hiddink maar wat in elkaar flanst. Veltman speelt nooit op links en de hele verdediging is uberhaupt niet aan elkaar gewend. De enige ie elkaar kennen haalt ie juist bij elkaar weg.. Onherkenbaar Nederland en ik betrap me zelf er steeds meer op dat ik dit team eigenlijk niet eens meer wil zien spelen. Alles eraan is compleet lachwekkend. Zowel staf als spelers laten het massaal afweten. Niet de eerste keer dat Guus zn groep niet in de hand heeft. Er zit iets goed mis in dit team, het is geen toeval dat spelers die uitblinken bij hun club allemaal het laten afweten bij Oranje.

12 november 2014 om 23:35

Meen je dat serieus? Samen met Robben was Van Rhijn het enige enigszins positieve aan deze wedstrijd. Niet dat dat veel zegt, maar hij absoluut bij lange na niet de zwakste!

13 november 2014 om 00:43

Ik vond Robben beter renderen met v.rhijn achter zich dan v/d Wiel waar hij samen mee speelde tegen Ijsland.

13 november 2014 om 09:30

Dit slaat natuurlijk nergens op. Van Rhijn was niet een van de slechtste. Dat waren Veltman en Willems, vond zelf Depay en Promes ook slechter. Maar goed, er waren er weinig die een goede wedstrijd speelden.

Pff als je dan Jetro Willems ziet, hij is absoluut het dieptepunt van wat er in Nederland is opgeleid. Een gemankeerde linksback die niet kan verdedigen, ik ben bang dat Robben defensief nog sterker is.


Nederland heeft een geweldige jeugdopleiding voor technisch vaardige spelers, maar de verdediging is onze absolute achilleshiel, er kan gewoon geen fatsoenlijke back opgeleid worden.

12 november 2014 om 23:38

Overdrijven is ook een vak. Het is maar een oefen potje.

12 november 2014 om 23:59

Klopt, doelde ook meer op Willems in zijn algemeenheid, deze wedstrijd was echter de druppel?

Je vreet jezelf toch helemaal op als Robben zijnde. Op club niveau zo n superieure verdediging achter je en in het internationale elftal vinden ze het nog moeilijk om een strakke bal over 3 meter in elkaars voeten spelen. Het is diep triest.

12 november 2014 om 23:17

Als iedereen fit is moet je een verdediging opstellen met:
Vd Wiel - van Dijk - Ron Beton - Janmaat

12 november 2014 om 23:31

Vd Wiel op links? Twee rechtsbenige centrale verdedigers? Je hebt nu een verdediging met vier rechtspoten.

Geef mij maar: Vd. Wiel/janmaat(vorm van de dag) - Vlaar - Kongolo - Pieters

Verdedigers kunnen voetballen maar zijn ook slagers. Backs kunnen verdedigen en aanvallen. Lijkt mij het best in balans.

12 november 2014 om 23:42

Helaas is Ron Beton altijd geblesseerd

13 november 2014 om 08:47

Hoe denk je dat Bale zich voelt

Ik denk dat Robben maar beter kan bedanken voor Oranje. Niveau verschil is te groot met Bayern en het gaat ook niet beter worden straks onder Blind.

Depay had zijn dag echt niet (speelde slecht), maar was toch nog maar 100 keer beter dan Promes...

13 november 2014 om 08:41

Depay was net zo slecht als Promes...heeft ook helemaal niks laten zien en heeft daar ook nog veel langer de tijd voor gehad. Ben blij dat die opgehemelde speler een keer weer met beide benen op de grond komt te staan. Iedereen noemt Veltman als de slechtste, maar Depay komt ook heel erg in de buurt bij dat niveau.

En die was slecht, die was nog slechter, die kan er helemaal niks van, die man moet gaan en nooit meer terug komen..
Wat een frustratie hé. Afgelopen zomer waren ze nog geweldig. Welkom in Nederland.

12 november 2014 om 23:31

Het ligt gewoon aan de trainer hij zet achterin en op het middenveld de verkeerde spelers neer.
Zo gaat het gewoon niet. Aanvallend is het leuk maar verdedigend is het zwaar onder de maat.
Zeg maar beneden ieder niveau. Ik bedoel iedere club uit Italië heeft een betere verdediging staan.

12 november 2014 om 23:58

Dan ben ik wel benieuwd wie jij in de verdediging zou zetten

13 november 2014 om 00:38

Eigenlijk overschatten we gewoon het Nederlands elftal met z'n allen.
Zeg eens eerlijk... Niemand, met een realistische kijk op voetbal had verwacht dat Nederland het zo goed zou doen op het WK. Een groot aantal had niet eens verwacht dat ze de groepsrondes door zouden komen.
Met een wonder ( Van Gaal ) en wat geluk, haalt het NL elftal de 3e plek.
Nu heeft iedereen gewoon te hoge verwachtingen die dit Oranje gewoon niet waar kan maken,

13 november 2014 om 04:40

Jij wilt weer met een handbal verdediging op de 16 spelen. Guus niet, die kiest niet voor loopgraven voetbal.
Oranje is nog even slecht als voor het WK. Niks nieuws onder de zon.

13 november 2014 om 23:04

Van der Wiel - Vlaar - Van Dijk - Büttner

Zet dan de verdediging van Feyenoord er maar neer. Die krijgen bijna geen goals tegen en het is niet minder dan wat er nu staat. Heb je in ieder geval een verdediging die goed georganiseerd kan voetballen.

Welke vier zijn dat ook al weer?

ik zat in het stadion en het grootste probleem was de scherpte van het Nederlands elftal. Passes waren onzuiver, men was te laat in de duels en 100% kansen werden gemist. Misschien zijn het zenuwen of weinig vertrouwen, ik verwijt het Hiddink dat het hem niet lukt een team scherp en tot het bot gemotiveerd te krijgen.... Dat is nodig in een wedstrijd, want de Mexicanen waren dat wel..

13 november 2014 om 00:45

Veltman is niet zo zeer het probleem. Het probleem is inderdaad het team, de instelling is shit. Je speelt thuis en Mexico is de baas. Mexico toont de wil om te winnen! Nederland wil gewoon spelen. Dat moet eerst worden aangepakt daarna de juiste spelers selecteren. Wij Nederlanders kunnen geen strijd leveren als het moet, wij blijven eeuwig trouw aan ons systeem. Rot toch op want het heeft ons nog niks gebracht. Verdedigers moeten bovenal kunnen verdedigen!

Dat van Dijk en Büttner genegeerd worden vind ik ook zo raar. Dat zijn tenminste verdedigers.
Zet anders een blok van 6 man neer in een 4-2-3-1 opstelling twee sterke verdedigende middenvelders voor de verdediging zoals we in Zuid Afrika deden. Zoals Strootman en Nigel de Jong, of Vejinovic als hij tenminste voor Nederland kiest.

12 november 2014 om 23:46

Vraagje.. Hoevaak zie jij beide heren spele.. Serieus hoeveel wedstrijden heb je bekeken van ze?! Volg van dijk af en toe en vind hem degelijk en goed voor celtic niveau maar niet beter dan de vrij. Büttner alleen europa league wedstrijden en pfff niet ndls elftal waardig.

13 november 2014 om 23:06

Büttner is heel wat beter dan Willems, maar daar is ook niet zo heel veel voor nodig.

Zat in het stadion en man man man.. Wat schelde hij willems uit. Nederlands elftal speelde als een natte krant. Jammer dat vlaar geblesseerd uitviel want hij bracht toch wel rust en kracht vanuit achteren. Veltman willems en vooral promes.. Pfff drama. Van rhijn was niet slecht maar hij speelde gwn zn spel en jammer genoeg is dat niet ndls elftal waardig. Robben kon niks uitrichten en werd ook vaak niet goed aangespeeld waardoor die meteen tegen twee man stond. Defensie is en blijft ons zorgenkindje...

Het systeem klopt niet.

je kan moeilijk presteren als individuele speler als het hele systeem niet klopt.
alleen robben kan zichzelf nog dermate positief onderscheiden, maar de basis van het Nederlands elftal klopt niet.

de achterhoede staat niet stevig, noch het middenveld.

een sterke leider moet op staan en spelers op hun plek zetten, i.p.v. schoolplein voetbal.

Zolang onze met alle respect oude Guus Geluk er zit voor de centen, wordt het niks.

13 november 2014 om 23:08

Ik geloof niet dat Guus het gaat klaar maken zoals hij achter Pieters blijft staan vind ik niet alleen koppig maar ook nog oogkleppen ophebben. Hij bakte er helemaal niks van. Ik hoop wel dat hij de video nog eens een paar keer gaat over kijken.

Blind, Veltman en Willems moeten direct uit de selectie worden verwijdert. Wat een lamlendig trio.

Veltman grossiert in fouten, zowel bij Ajax als bij Nederland, zit constant mis en denkt steeds aan de verkeerde kant. Blind maakt vaak de verkeerde keuzes, speelt vaak laf terug, levert de bal keer op keer in en verzuimt zijn verdedigende taken. Om nog maar te zwijgen over Willems. Als een kip zonder kop rent meneer Willems alleen maar naar voren, een fatsoenlijke voorzet komt er niet uit voort. Dan kan je een keer leuk gespeeld hebben bij PSV, maar gemankeerd blijft hij altijd.

Daarnaast speelt Nederland niet in de juiste samenstelling. Een perfecte opstelling zou een 4-2-3-1 opstelling zijn. 2 controleurs voor de verdediging 3 aanvallend ingestelde middenvelders en 1 diepe spits. Dan heb je 2 extra sloten op de deur en 4 spelers die het voorin kunnen maken.

De ideale opstelling zou zijn:

Vermeer

vd Wiel Vlaar v Dijk Pieters

de Jong Strootman

Robben Sneijder Depay

Huntelaar

13 november 2014 om 00:50

Ik denk niet eens dat je bij de selectie hoeft te beginnen. Je moet met de instelling en tactiek beginnen want die is zwaar onder de maat. Daarna kunnen we naar de spelers gaan kijken. De basis moet worden aangepakt en dan bedoel ik de primaire taken in de linies. Verdedigers moeten kunnen verdedigen, daarna komt de rest. Middenvelders moeten in staat zijn te ondersteunen, zowel voor als achterin.

13 november 2014 om 04:50

Voor het team dat zich ingraaft is er weinig tactiek nodig. Voor een geparkeerde bus heb je geen chauffeur nodig. Dat geld voor aanvallende teams die durven aan te vallen, en dat zullen ze moeten leren. Dat gaat met vallen en opstaan. Nederland staat wat dat aangaat al jaren stil.

13 november 2014 om 09:23

Met de tactiek bedoel ik onze achterhaalde hollandse school. Gisteren werd terecht opgemerkt dat we altijd de vrije man willen zoeken en dat gaat niet altijd. We moeten eens wat meer risico in ons spel leggen, directer spelen.
Dus soms moet je ervoor kiezen de lange bal te spelen, daar de duels aangaan. En niet achterin rondspelen en dan de bal bijkant voor ons doel de bal kwijt raken, met alle gevolgen van dien.

De hollandse school wordt enkel en alleen in de Eredivisie gespeeld, er zijn er een hoop die hier roepen dat het niveau helemaal niet zo slecht is als wordt gezegd. Nou dat hebben we gisteren weer kunnen zien. Veltman, Willems en Depay (in mindere mate ) zijn de kleuters op het schoolplein die staan te huilen als je hun bal afpakt. In de Eredivisie komen ze geen mannen tegen dus stribbelen ze nog tegen, maar daar buiten is het janken met de pet op.

Ook is de publieke opinie veel te belangrijk, als we prijzen winnen met lelijk voetbal of zakelijk voetbal is iedereen het na verloop van tijd vergeten. Maar nu is het taboe als we een keer een bal het stadion uittrappen of leunen op een versterkte verdediging. We speelden ooit het mooiste voetbal maar het heeft ons nooit iets opgeleverd. De enige prijs die we ooit hebben gehaald was met zakelijk/realistisch spel. Misschien eens tijd om met de tijd mee te gaan, want niemand speelt het spel zo naïef als onze nationale trots.

13 november 2014 om 23:10

Die Bus stond nu juist niet zo goed geparkeerd aanvallen deden we wel en ook twee keer scoren. Maar de bus liet er drie keer een bal in gaan.

14 november 2014 om 01:02

Tegen Mexico stond er deze keer geen bus. Op het WK stond die er alleen niet tegen Australië. Als Nederland altijd met bus zou spelen komt er geen hond meer kijken. De tegenstander het spel laten maken. Het is leuk om te zien dat Spanje onverwacht op de kloten krijgt, maar wedstrijden tegen kleine landen worden verschrikkelijk. Nederland wat zich ingraaft tegen een ingegraven Ijsland, dat wordt smullen.

14 november 2014 om 10:04

Ik bedoel ook niet dat we tegen de mindere landen (zijn er in deze staat niet zoveel meer) de bus gaan parkeren. Maar wel dat we iets door ontwikkelt gaan voetballen, niet dat eeuwige getikt en iets meer risico vooruit.
Ik neem als voorbeeld Bayern-Barca van 2? seizoenen terug, wij zijn niet van dat niveau. Maar je kunt wel de spelopvatting proberen te benaderen.
Afjagen en proberen met een paar passes de doel van de tegenstander te komen. Tegen de top gaat dit natuurlijk niet op want daar komen we simpelweg kwaliteit voor te kort. Maar tegen tegenstanders die de bus parkeren kun je wel daadkrachtiger zijn. Nu tikken we om het tikken en de tegenstander vind het wel best. Het probleem is dat iedereen moet willen en niet dat er 1 of 2 verzaken.

14 november 2014 om 10:09

Als iedereen jaagt en inzet toont krijg je geen drie tegen, het probleem lijkt mij dat we te veel geilen op ons positiespel. Maar we vergeten dat de tegenstander niet blijft kijken naar wat wij doen. Wij hergroeperend bij iedere aanval, of althans probeerden dat (zonder succes). Iedereen moet deelnemen aan aanvallen en verdedigen en daar schort het aan.

ik blijf het zeggen, in Nederland moeten we veel meer kijken naar specifieke kwaliteiten en aspecten die een elftal nodig heeft in plaats ons ouderwets positiespel.

man man als je alleen al kijkt hoevaak er terug gespeeld werd op Krul en dan ook nog is op zijn verkeerde been.....

het is lachwekkend en we moeten rap hopen dat Strootman en van Ginkel fit zijn en spelen zodat we eindelijk is wat vermogen op het middenveld krijgen met van Dijk en Vlaar erachter als blok.

13 november 2014 om 09:30

@freshzone

ik denk niet dat de terugkeer van die spelers het probleem gaat oplossen. Het probleem ligt dieper, we zijn niet instaat op ons positiespel te spelen zoals jij terecht aanhaalt. Waarom gaan we niet eens met de tijd mee vraag ik me dan af.
Een keeper die de ballen uit het doel houd en niet móét beschikken over een goede trap voor de voortzetting van het spel (laat ze het lekker uitvechten als hij hem naar voor ramt).
Verdedigers waar de tegenstanders bang van worden omdat ze die amper voorbijkomen en niet omdat ze zo een mooie inspeelpass hebben maar waar je wel altijd je hart vasthoudt en bid dat hij hem niet kwijt raakt.
Middenvelders die de ondersteunende taken kunnen uitvoeren die bij de posities horen, de stofzuiger, de spelverdeler(s)
En aanvallers die elkaar het licht in de ogen gunnen en anders in staat zijn om de bal in ieder geval tussen de palen te krijgen.
Als we de primaire taken van het voetbal niet eens kunnen beheersen/uitvoeren ligt het probleem dieper dan een paar spelers die wel of niet zijn geselecteerd.

We lullen elkaar allemaal na. Blind deed het helemaal niet zo slecht..passing was zuiver en durfde zeker wel vooruit te spelen in tegenstelling tot wat heel veel hier beweren. Ik vind ook dat ie een uitstraling heeft van een lulletje rozenwater en ik heb hm ook vaak vervloekt voorheen. Maar vandaag was het niet zo slecht als vele doen voorkomen. Krul deed het na behoren, 2e goal zag die er niet zo goed uit maar wel 1 super redding. Van rhijn was niks, voegt helemaal niks toe. Veltman is en blijft een goede eredivisie verdediger. Komt echt zwaar tekort voor dit niveau. Niet meer oproepen! De vrij vind ik persoonlijk een topper in spe. Mag nog wat harder worden in de duels maar qua voetbal de beste verdediger die we hebben. Willems viel me niet tegen afgezien van die rare pass op blind die niemand meer verwachtte. Affelay was onzichtbaar viel mij helemaal niet op vandaag. Sneijder probeerde, maar je ziet dat ie ouder wordt. Blijft toch nog belangrijk door z'n schot. Voorin was Huntelaar echt super ongelukkig. Net zoals Memphis. Robben vond ik ook niet zoals we hem gewend zijn. Het was niet goed en er zijn nog heel veel dingen die moeten verbeteren, maar als we zo spelen tegen Letland winnen we wel.

allemaal de schuld van RVP die gisteren weer kansen miste...Gelukkig hebben we huntelaar..maakt kleine en grote kansen af

Elke keer 'koppen bij elkaar' en bespreken..

Zodra Strootman terug is zal alles weer stabiliseren.

Bezem door de opstelling halen.
Een betonnen muur van 3 man achterin optrekken
2 aanvallende backs 2 controleurs 1 nummer 10 en 2 man in de spits.

Die muur kan gemaakt worden met Vlaar De Jong en Van Dijk
de 2 backs vd Wiel en Blind Clasie en Strootman als controleurs
bv Wijnaldum op 10 en dan Robben met Huntelaar of Depay voorin.

Krul
Vlaar
De Jong
van Dijk
Vd Wiel
Clasie
Strootman
Blind
Wijnaldum
Robben
huntelaar/de

Krul

van der Wiel Vlaar Indi Butner

De Jong Strootman

Van Persie

Robben Huntelaar Depay



Dit zou de perfecte opstelling zijn. En waarom ik voor Indi kies is omdat Indi met een ervaren verdediger wel een rots in de branding is en Nederland heeft behoefte aan een no nonsens centraal achterin. En voor Butner kies ik omdat hij de drive heeft om de achterlijn te halen en de voorzet te kunnen geven aangezien Depay en Robben meer naar binnen spelen. Van persie kan prima achter Huntelaar en af en toe in de spitspositie opduiken. Dit is een sterk team en hiermee wint Nederland veel meer wedstrijden. Deze spelers spelen ook allemaal in het buitenland en zullen alleen maar beter worden.

Wauw, dit is echt weer zo typisch Nederlands: Veltman en Willems spelen voor het eerst sinds maanden weer een pot in het Nederlands elftal, doen het inderdaad niet goed (nog altijd beter dan de gemiddelde wedstrijd van de Vrij en Martins Indi in het Nederlands elftal), en ze moeten gelijk weer verbannen worden? Dat is toch niet te geloven. Wie is er dan in het centrum zoveel beter dan Veltman? Vlaar, maar die is altijd geblesseerd. De Vrij, Bmi, Rekik, Bruma, van Dijk, allemaal zijn ze echt niet duidelijk beter dan Veltman, dus i.p.v. dat verguizen, beetje steun. Voor Willems ook: Ja, vooral aanvallend viel hij tegen, maar verdedigend werd hij zo in de steek gelaten door Sneijder en Blind. Dan is het ook lastig verdedigen. Geef die 2 nog een kans, zoveel beter hebben wij gewoon niet.

En Robben, wat een schande van een aanvoerder was je gisteren. Hoe kan je nou zo makkelijk de schuld schuiven op je medespelers? Was je zelf zo geweldig dan? Depay had nog meer dreiging dan jij en Huntelaar samen, en ook hij was niet goed. Zegt genoeg over hen. Dan klagen we dat Robin geen goeie aanvoerder is, maar hij valt niemand in de media af, zoals Robben hier doet.
Hopelijk is van Persie weer terug. Hij rendeert misschien niet helemaal, maar is zoveel beter dan die Huntelaar. Het begon al bij van Nistelrooy: een pure afmaker past niet in het Nederlands elftal. Daarnaast is Huntelaar ook niet lekker bezig met van Persie (niet alleen zijn schuld, maar wel deels) en moet dus een van de 2 niet meer opgeroepen worden: In mijn ogen Huntelaar.

Dit wordt mijn opstelling: Je kan Vermeer vervangen door Cillessen, misschien een andere centrum verdediger i.p.v Veltman, maar persoonlijk vind ik dat Hiddink hieraan moet vasthouden.
Sneijder is ook klaar, die kan het niet meer belopen. Affelay mag zich eerst bewijzen, als hij dat doet kan hij de positie van Wijnaldum overnemen. Maar met deze 11 moet het lukken.

Vermeer
van der Wiel
Veltman
Vlaar
Willems
N. de Jong
Wijnaldum
Strootman
Robben
van Persie
Depay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren