Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real Madrid blijft zonder tiende titel, bedankt Bayern en succes!’

Laatste update:

In Spanje droomde men al van een Champions League-finale tussen Barcelona en Real Madrid, maar een dag nadat Barcelona haar Waterloo vond moest ook Real er aan geloven. De hoofdstedelingen wonnen dan wel met 2-1 van Bayern München, maar in de allesbeslissende strafschoppenserie waren de Duitsers te sterk. De Spaanse sportkranten (op het Catalaanse Sport na) treuren, terwijl men zich in het land van Chelsea opmaakt voor een finale tegen Bayern in plaats van Real.

/

“Zo dichtbij, maar zo ver weg”, kopt Marca, de grootste sportkrant van Spanje. “Adiós München, Real heeft een historische kans laten schieten. De tiende eindwinst laat op zich wachten.” AS weet dat de finale toch enigszins Spaans getint zal zijn. “Maar het wordt niet Barça tegen Real, maar Fernando Torres en Juan Mata tegen Mario Gómez (die een Spaanse vader heeft, red.). Wat een zware straf. De wedstrijd werd beslist door een duel tussen Iker Casillas en Manuel Neuer, de koning tegen de kroonprins. Neuer was de sleutel, hij heeft een grote toekomst.”

“Wij liggen eruit”, kopt El Mundo Deportivo. “We weten: voetbal spelen we allemaal, maar op het einde winnen de Duitsers. Gómez had het duel echter al eerder kunnen beslissen.” Sport, de grootste sportkrant van Catalonië, doet geen enkele moeite om de afkeer voor Real Madrid te verbloemen. “Ze blijven zonder tiende! Jullie winnen misschien de landstitel, maar het beeld van Real in de Champions League blijft beschamend. Bedankt Bayern, veel geluk op 19 mei.”

De Engelse sportkranten maken zich op voor een confrontatie van Chelsea met Bayern München. “Geen kans, José”, tekent de scribent van The Mirror op. “Bayern voorkomt een weerzien van Mourinho met Chelsea. Bastian Schweinsteiger en Neuer waren de helden.” Volgens The Independent was ‘de benzine van Real op’. “Bayern heeft Mourinho in zijn eigen woonkamer verslagen!” De gezaghebbende Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport ziet een einde van een tijdperk. “Mourinho moet zijn droom van wereldheerschappij bijstellen. Ronaldo, Mourinho en Lionel Messi: de val van de fenomenen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoewel ik Barca fan ben is het ook wel verfrissend om wat Spaanse ploegen te zien sneuvelen. Geeft hoop voor de Nederlandse ploegen.

26 april 2012 om 14:27

Zo verfrissend vind ik het niet dat Chelsea in de finale staat...

26 april 2012 om 14:36

Liever Chelsea dan Barcelona, vind het spel van Barca al een paar jaar niet aantrekkelijk.
Het is tikkie takkie voetbal, tegenstander en supporter in slaap sukkelen.

Een ploeg die er alles aan doet om de volgende ronde te bereiken vind ik fantastisch.
Wie dan ook de winnaar word in de finale, die heeft niks gestolen

26 april 2012 om 14:40

Je mag best het voetbal van Barça saai vinden (niet mijn mening). Maar ben je dan enthousiaster over het voetbal dat Chelsea brengt? En dan heb ik het niet alleen over de match tegen Barcelona, maar ook die in de competitie en in de CL tegen Benfica en Napoli.

26 april 2012 om 14:41

Haha man gewoon jaloers omdat jouw ploeg niet kan tikken en alleen maar de bal naar voor kan rammen, wat Cheslea speelt is geen voetbal en ze zullen ook wel onderuit gaan in de finale want Bayern speelt wel voetbal.

26 april 2012 om 14:44

Als dit je mening is en blijft dan kun je beter een andere sport leuk gaan vinden. Als op balbezit spelen en een bal overspelen niet je ding is, moet je misschien gaan tennissen of iets dergelijks. Chelsea en Real hebben voetballend werkelijk niets te vertellen gehad.. alleen maar achteruit gelopen en de bal naar voren schieten.

26 april 2012 om 14:50

'fris' in de zin van: dat ie koud krijgt van het spel van Chelsea.

26 april 2012 om 15:16

De Barca fans zijn weer op hun pikkies getrapt hoor.
Hij geeft gewoon zijn mening.
Dus niemand mag tegenwoordig meer een andere mening hebben over het Barca voetbal dan dat het het mooiste voetbal is ?

Chelsea heeft gevochten voor de finale.
Barca heeft het laten liggen door telkens maar te tikken.
En dat rond tikken begint inderdaad gewoon saai te worden.

26 april 2012 om 15:19

@ Ajaxcitizen
Chelsea kan natuurlijk niet zo tikken als Barcalona... Maar om nou te zeggen dat ze helemaal niet kunnen tikken is natuurlijk super overdreven.

En het handbal voetbal..... Dat zullen meer ploegen wellicht gaan uitproberen tegen Barcalona..

Persoonlijk vind ik dat Barca dat over zichzelf heeft afgeroepen.. Barca kan maar op 1 manier spelen, en dat is tikkie takkie.. wat natuurlijk niet na te maken is door andere teams...
Het is echter (helaas) maar op 1 manier te verdedigen.. En dat is door handbal verdediging..

En in de Champions cup heeft het geholpen

26 april 2012 om 15:22

@googlelt:
Dat ben ik helemaal met je eens! Vroeger was ik Barca liefhebber en ik denk nog wel eens terug aan een paar jaar geleden, onder Rijkaard. Toen speelde men mooi voetbal, met Ronaldinho, Deco en een jonge Messi.

De laatste tijd vind ik het maar zielige huilebalken, die 300 x doorrollen en gelijk vragen om kaarten. Als een speler van, pak 'm beet, Real of Chelsae dat doen, is het anti-voetbal. Maar als Barca het doet wordt het gebagetalliseert. Vreselijk

en het voetbal zelf vind ik ook niet meer bijzonder. Het laatste jaar is het de bal inleveren bij Messi en hopen dat hij iets creëert. Je ziet het: als messi 2 x z'n dag niet heeft, verliest Barca, zo simpel is het.

26 april 2012 om 15:28

@ Coco343

Inderdaad.
Alsof Chelsea niet kan tikken.
Maar het is gewoon begrijpelijk als je niet aanvalt tegen Barca.
Ook al is het niet om aan te zien.
Maar vond het mooier hoe gefocust Chelsea was om in die finale te komen en er echt voor vochten dan dat rond tikken van Barca.
Barca dacht dat ze het klusje wel ff konden klaren.

Dus ze hebben het op zichzelf afgeroepen en Chelsea heeft het gewoon verdiend in mijn ogen.

26 april 2012 om 15:31

Zeker de wedstrijd tegen Napoli niet gezien? Chelsea heeft heel veel voetballend vermogen met Ramires, Lampard en Mata. Alleen koos het in de wedstrijden met Barca voor een catenaccio tactiek en daar hebben ze aan te danken dat het nu in de finale staat. Ik schat de kansen op 55% Bayern, 45% Chelsea, Bayern heeft toch het thuisvoordeel en meer individuele kwaliteit in mijn optiek, Chelsea gaat hun geschorsten meer missen dan Bayern.

26 april 2012 om 15:34

Googleit

Je hebt helemaal gelijk. Wat Barcelona laat zien is wel knap maar hoort niet op een grasmat thuis. Het is puur zaalvoetbal. Het oeverloze driehoekjesspel is gewoon op den duur saai en geestdodend. Wat natuurlijk niet wegneemt dat het tot voor kort wel effectief was. Ze hebben er menige prijs mee gewonnen. Het zijn net voorgeprogrammeerde robots die vooral in de achterhoede en op het middenveld hun eindeloos heen en weer getik tot kunst verheven hebben. Het is precies zoals hun trainer dinsdagavond na afloop zei “ we kunnen onmogelijk omschakelen naar een ander speltype indien de wedstrijd dat vraagt”. Door die eenzijdigheid hebben ze dit seizoen het kampioenschap en de Cl misgelopen. En de tegenstanders, die gaan steeds meer inzien dat vanuit een verdediging met een counter dit Barcelona te verslaan is. En dat mag, dat hoort ook bij het voetbal. Wil Barcelona de “ voetbalheerschappij ” blijven behouden ( wat ze nooit zal lukken) dan zullen ze naar een veel gevarieerde spelstijl moeten terugkeren. Om maar even wat te noemen, ze zouden kunnen beginnen met een corner naar behoren te nemen. Verder dat je ook doelpunten kan maken met schoten vanuit de tweede lijn. Een bal vanaf dertig meter bij je medespeler neer leggen zou ook wel aardig zijn. En als laatste leren strafschoppen om te zetten in doelpunten. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het maakt het spel voor de echte voetbal liefhebber veel aantrekkelijker.

26 april 2012 om 15:44

Als voetbalfan moet je genieten van een bal die 10x overgaat tussen spelers van hetzelfde team? Nou, ik kan net zo genieten van goed verdedigen, of een perfect uitgevoerde counter. Het voetbal van Barcelona vind ik steeds voorspelbaarder worden, en ze beginnen vrij afhankelijk te worden van Messi en zijn goals. Ze kunnen alleen scoren vanaf 10 meter, een afstandsschot zie je zelden en goals uit corners is ook vrij zeldzaam.

Ja, Barcelona kan goed voetballen (waarbij voetballen synoniem staat aan de bal overspelen), maar voetbal is zoveel meer dan dat en dat bewees Chelsea. Ik kan wel genieten dat Barcelona werd uitgeschakeld, ik heb niets tegen Barcelona, maar dat de underdog wint vind ik altijd mooi en Chelsea had gewoon een antwoord op het spel van Barcelona.

26 april 2012 om 15:48

@ajaxcitizen.
Hij zegt toch niet dat je het voetbal van Barca het mooiste voetbal moet vinden? Dat maak jij er van.

26 april 2012 om 15:56

@ Paddepoel

Hoe die Mikeliscious (wie bedenkt er zo een username?) het brengt dan moet doet hij net alsof de enigste ploeg die voetbal speelt, Barca is.
Ik bedoelde gewoon dat die fanboys gewoon een keer moeten ophouden met haten als iemand een andere mening deelt over het Barca spel dan de meeste voetbal liefhebbers.
Als iemand het tikkie taka/takkie of hoe je het ook noemt niet mooi vind of saai vind hoor je ze gelijk weer zeggen dat mensen dan geen verstand van voetbal hebben.
Naar mijn weten hoort verdedigen ook bij het voetbal.

26 april 2012 om 15:57

haha.....googlelt...en waarom speelt barca vaak zo...omdat de tegenstander met 8 man voor de goal staat. Nu moesten ze tegen chelsea en die stond met 11 man voor de goal..
Wat moet je dan als ploeg...alles hoog in de 16 pompen en hopen dat ie een keer goed valt?

Als chelsea gewoon zou aanvallen, dan had barca ook meer ruimte om binnen 3 passes voor de goal te staan. Omdat chelsea met 11 man in de eigen 16 stond moest barca wel tikkie takkie doen.

26 april 2012 om 16:05

Hoe kan je met 11 man voor de goal staan als je een rode kaart hebt gekregen? -_-'

En Chelsea heeft gewoon de juiste tactiek gehanteerd.
Als Chelsea aan zou vallen, dan kon Barca tikkie takkie spelen.
Maar Chelsea was niet dom en gaat dan ook die 2-1 gewoon vasthouden.
Barca ligt eruit, Chelsea in de finale.
Accepteer het maar gewoon.

26 april 2012 om 16:05

jaja je bent Barca fan. Zover is wel duidelijk. Maar ga je nu werkelijk in elk bericht wederom je frustraties uitten over de uitschakeling van je ploeggie! Kookenhagen mag toch best genieten van de vechtlust van een team als Chelsea. Heb er zelf ook van genoten. Misschien een tikkeltje jaloers op het feit dat Barcelona deze eigenschap niet bezit.

26 april 2012 om 16:27

Van dat voetbal van Chelsea schiet ik altijd meteen overeind! Vind ik prachtig om aan te zien echt daar geniet ik met volle teugen van. Mooi aanvallend voetbal, met veel balbezit. En niet zo saai met zijn alle in het doel liggen, maar gewoon lekker van het doel af voetballen op de helft van de tegenstander!

Maar even serieus, dit meen je toch niet? Chelsea speelt het meest slaapverwekkende voetbal aller tijden. Echt nog saaier dan dat van Inter twee jaar terug. Volgens mij ben je gewoon jaloers.

26 april 2012 om 16:27

Barca heeft het laten liggen in de vorm van de beste speler, Lionel Messi. Hij heeft 3 hele grote kansen gehad, waaronder een penalty. Het wilt een x niet lukken bij Messi en meteen is Barca uitgeschakeld. Ze zijn te afhankelijk geworden van hun sterspeler. Erg zuur voor Messi, maar het kan niet altijd van hem komen toch? Chelsea is terecht door gegaan, want Barca heeft het zelf laten liggen. Daarmee zeg ik niet dat het voetbal van Chelsea mooier is ofzo, ik zeg hiermee alleen dat het terecht is dat Barcelona eruit ligt en dat hebben ze dit keer volledig aan zichzelf te wijten. Niks geluk Chelsea, want Cech keepte ook weer fenomenaal! Als Barca fans nou eens realistisch zijn en dit eens een keer leren accepteren; iedere voetballiefhebber is het eens dat het tiki taka voetbal van Barca mooier is dan die lange ballen op Drogba.

Chelsea heeft het zwaar verdiend, want ook met 10 man hebben ze niet opgegeven en zelfs na de 2-0 niet, want uit een counter scoorde Ramires een wereldgoal. Barca heeft het inderdaad volledig aan zichzelf te wijten. Leer het gewoon accepteren, dat scheelt een stuk minder "onzin" op een voetbalforum.

26 april 2012 om 16:29

Ik schat de kansen op 80% voor Bayern en 20% voor Chelsea, maar dat is mijn mening. Al hoewel met al die schorsingen weet je het inderdaad maar nooit. En de bal is rond.

26 april 2012 om 16:33

@janneke
Iedereen mist wel eens een strafschop, kijk naar Ronaldo, Kaka, Sergio Ramos, kroos, Lham. Dus dat is niet echt een verbeter punt.
Verder vind ik het voetbal van Barca meer thuis horen op het veld dan dat van Chelsea, als Chelsea al een voetbalclub is want daar twijfel ik een beetje over.

26 april 2012 om 16:42

Ahaha waarom zouden we jaloers moeten zijn?
Jaloers op wat?
Dat jullie niet in de finale staan?
Dat jullie eindeloos rond tikken wat na een tijdje begint te vervelen?
Op het feit dat jullie als enigste kunnen voetballen als ik jullie moet geloven?
Jaloers op jullie spelers die kaarten naaien, spartelen als een vis op het droge bij het kleine beetje contact dat er wordt gemaakt?

Tuurlijk.
Chelsea staat gewoon in de finale door jullie uit jullie spel te halen.
Klaar.
En waarom twijfel je of Chelsea een voetbalclub is.
Verdedigen hoort ook bij het voetbal.
Accepteer het gewoon en verheug je lekker op het volgende seizoen.
Dit seizoen winnen jullie toch niks alleen de Copa volgens mij.

26 april 2012 om 16:58

Dit keer sukkelde Barca zichzelf in slaap, vechten voor een overwinning kunnen ze niet. Ze zijn gewend dat het allemaal makkelijk gaat. Messi moet het doen, of de scheidsrechter geeft een rode kaart of penalty... dit keer heeft het niet geholpen, het echte voetbal won dinsdagavond.

26 april 2012 om 17:04

Dd28

Klopt helemaal wat je schrijft.

26 april 2012 om 17:08

milanbarca

Weet niet of je het weet, maar dit was in 5 weken tijd de derde misser vam Messi. Te idioot voor woorden voor een speler van zijn kaliber. Verder moet je er geen andere clubs bijhalen. Het gaat hier alleen over Barcelona.

26 april 2012 om 18:30

Thja je kan jouw mening geven, maar wel een fatsoenlijke mening. Niet zo een domme mening.
Ik kan ook zeggen dat VVV Venlo 10x beter is dan Real Madrid. Of ik dan wel gelijk heb? Nee het zal juist laten zien hoe dom ik ben.

26 april 2012 om 18:55

Dat kan je ook vergelijken met elkaar, maar niet heus.
Dat je zo een vergelijking maakt laat al zien dat je dom bent.

Hij onderbouwt tenminste zijn mening en ik kan er niet oneens met hem over zijn dat het Barcelona spel slaapverwekkend begint te worden met het oneindig rond tikken met de bal rond de middencirkel.
Elke keer vallen en kaarten aan naaien bij de tegenstander is ook vreselijk irritant. Als Drogba het doet hoor je ze gelijk huilen dat hij niet moet vallen en aanstellen.
Geef mij dan maar Chelsea die voor de finale vocht met heel het team en de tegenstander tactisch eruit speelde. Niet dat Barcelona die denken dat ze het thuis wel ff met 5-0 zouden klaren.

26 april 2012 om 20:05

@shaak Als Bayern toch net als Barca 'voetbal speelt', waarom zou Chelsea dit keer dan wel onderuitgaan?

26 april 2012 om 21:17

@messifan19

Ik ben daar enthousiaster over dan dat van Barça. Barça is gewoon een beetje de bal aannemen en dan overspelen. Bij Chelsea is het dan misschien wel zo dat ze het grootste gedeelte niets laten zien, maar als ze counteren vind ik dat geweldig, tov het rondtikken van Barça. Het zal dan wel mijn mening zijn en de barça-supporters en al die barça-glorryhuntertjes (op niemand persoonlijk, de mensen die het zijn weten dat best) zullen het er niet mee eens zijn, maar het is nu gewoon saai, we hebben het wel gezien. Ik mis de actie, nu is er niets aan.

26 april 2012 om 21:23

@mikeliscious

"als op balbezit spelen en een bal overspelen niet je ding is, moet je misschien gaan tennissen of iets dergelijks."
Wat kraam jij hier nu voor een onzin uit?! Een bal overspelen hoort erbij, maar ze doen het in een tempo dat ik een F-team nog wel aan kan leren. Ze winnen wedstrijden door acties van Messi, en verder kunnen ze niets.
Je bewijst hier ook absoluut geen verstand van voetbal te hebben. Je doet nu net alsof de enige manier om voetbal te spelen slaapverwekkend rondtikken is. Als je dat echt denkt, dan kun je beter een andere sport zoeken.

26 april 2012 om 21:30

@shaak

Chelsea speelt geen voetbal? Voetbal volgens wikipedia: "voetbal is een wereldwijd populaire balsport waarbij twee ploegen van elf spelers moeten proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag met ieder deel van het lichaam gespeeld worden, met uitzondering van armen en handen. In de praktijk wordt vooral met de voet gespeeld, maar ook wordt vaak met het hoofd gekopt. Ook moet de bal te allen tijde speelbaar blijven en mag dus niet afgeklemd worden door bijvoorbeeld op de bal te gaan liggen of deze tussen de benen te klemmen. Deze beperkingen gelden niet voor de doelverdediger, ook wel keeper genoemd."
En zo zijn er nog veel meer regels, waar Chelsea gewoon aan voldoet. We kunnen het dus voetbal noemen. Het is gewoon goedkope onzin om dit geen voetbal te noemen en zeggen dat dat alleen maar het rondtikken van de bal mag zijn, om zo je gelijk proberen te halen. Maar ik vind het maar een slap argument, dus: kom met iets beters.

27 april 2012 om 12:19

Als je niet wil dat je mening bekritiseert wordt, post hem dan niet op een openbaar forum, maar houd hem voor je. Dit is voetbalzone: meepraten over voetbal. Wat heeft het forum voor nut als je geen meningen mag bekritiseren? Typisch iemand die uitgeluld is: "het is mijn mening klaar" Zwak hoor..

ON: Bayern heeft gewoon verdiend gewonnen. Ze kregen twee domme goals tegen, maar herpakten zich goed. Over twee wedstrijden gezien overduidelijk de betere ploeg.

27 april 2012 om 12:23

Je weet niet waarover je praat. De momenten waarop Barcelona eindeloos breedtepasses geeft, zijn de momenten waarop tegenstanders zich ingraven. Op het moment dat ploegen met 11 man achter de bal staan, kun je simpelweg de bal niet naar voren raggen. Het is daarom bijna onmogelijk om een dieptepass te geven. De geestdodendheid is dus afkomstig van ploegen als Real en Chelsea. Indien zij een andere taktiek zouden hanteren, zou de wedstrijd meer op en neer gaan. Maar die ploegen durven het niet door de overmacht aan kwaliteit bij Barcelona. Dit soort voetbalvisies als die van jou kenmerken zich duidelijk door een gebrek aan visie en kennis. Wellicht heb je zelf nooit gevoetbald?

26 april 2012 om 14:29

Waarom zouden de Nederlandse ploegen nou weer hoop hebben ??

26 april 2012 om 14:36

geeft wel hoop dat er ook gezonde club kan staan in finale.

26 april 2012 om 14:36

Of de Nederlandse ploegen wil winnen van ploegen als Bayern en Chelsea. Weet je wel niet hoe groot de begrotingen van Chelsea en Bayern zijn. Chelsea heeft Abromovich en Bayern is echt een hele rijke ploeg.

26 april 2012 om 17:37

je hebt gelijk... zou stom zijn als er 2 spaanse teams, of engelse, of duitse... in de finale tegen elkaar zouden moeten! dat krijgen we al 2 keer per jaar en dan in de Cl-finale nog eens. Het was al bij al een boeiende CL met als verrassende finalist Chelsea

typisch spaans artikel, altijd maar zijken.
Maar Neuer heeft nog zo'n grote toekomst voor zich fantastisch

26 april 2012 om 14:32

Bayern hoorde gewoon 2x te winnen al kijk je naar spel en kansen. Over Messi gesproken iedereen weet dat hij beter dan Ronaldo is hoe graag jij het ook anders zou willen zien. Dat Real een x wint Barca betekend volgens mij niet meteen dat je beter bent.

26 april 2012 om 14:40

Juist wat wat je zegt en Bayern had inderdaad twee x moeten winnen van Real gezien de kansen in de eerste wedstrijd en al helemaal in Barnebeú. Ik denk dat Bayern het verdient om de CL te winnen met hun frisse mooie spel.

Ik vindt Messi ook dit jaar beter dan Ronaldo omdat hij meer wedstrijden heeft gespeeld door de WK clubs en Copa. Ik vindt Lionel beter in de wedstrijden terwijl Ronaldo altijd onzichtbaar is.

26 april 2012 om 14:57

Gast moest Real puur op de aanval zijn gegaan tegen Bayern dan hadden die geen schijn van kans.het verlies van Real is dan ook puur en alleen aan Mourinho te danken.de eerste 15 min ging Real op de aanval en stond het al na 9 min 2-0 op het score bord.mensen doen hier precies alsof dat Bayern wonderen heeft verricht.natuurlijk is Bayern verdient door.voor mij zijn ze er dubbel en dik verdient door omdat zei zo geen laffe trainer hebben die graag zijn ploeg vanachter zet en resultaat voetbal wilt spelen.

Ze zijn nog redelijk positief en niet te veel op de hand van Real. Ik denk ook wel dat ze gezien hebben Bayern allebei de wedstrijden de bovenliggende partij was.

26 april 2012 om 14:29

In Bernabeu was Real in mijn ogen toch nog wat sterker hoor..

26 april 2012 om 14:33

Durf jij nu echt te beweren dat Madrid gister beter was dan Bayern. Dan heb ik toch een hele andere wedstrijd gezien ben ik bang.

26 april 2012 om 14:37

Sterker? In welk opzicht? Bayern was zeker beter. Als Gomez niet zo´n houten klaas was geweest of de scheids beslissingen anders had genomen was de wedstrijd veel eerder beslist.

26 april 2012 om 14:40

Had je je ogen dicht dan? Je moet wel een hele subjectieve supporter zijn als je Real beter vond....

26 april 2012 om 14:44

Ik moet eerlijk toegeven de eerste 15 minuten was Real sterker en scoorde 2 keer maar na de gelijkmaker kreeg ik het telkens benauwd bij elke aanval van Bayern ze speelden veel beter dan Real. En zijn ook terecht door net als Chelsea overgins ;

26 april 2012 om 14:45

Real is zwaar bevoordeeld gisteren doordat de scheidsrechter 2x geel geeft aan Arbeloa (2e en 60e minuut) maar hem niet van het veld stuurt. Waarom niemand van Bayern hiertegen protesteerden snap ik ook niet. Er werd iets geroepen dat de kaart ongeldig was verklaard ofzo, maar dat kan niet tijdens de wedstrijd lijkt mij?

26 april 2012 om 14:46

@naimronaldo7 Jou ogen zijn blijkbaar onbetrouwbaar..

26 april 2012 om 14:56

denk dat je die situatie gedroomd hebt, of dankzij het subjectieve commentaar ook in een anti real roes raakte

26 april 2012 om 15:51

@naimronaldo7
Lekker objectief..not.
Mijn god zeg..bayern was over de hele wedstrijd gewoon veel sterker..veel feller, meer balbezit (in Madrid!!!).
Kan ik alleen maar respect voor hebben, blijft een grote club dat Bayern..niet gek laten maken en gewoon door blijven gaan.
Bayern ging niet in de verdediging en speelde gewoon zijn eigen spelletje..mooi om te zien en ze spelen ook leuk voetbal.
Bayern zeer zeer terecht door naar de finale.

26 april 2012 om 21:03

bij specsavers hebben ze mooie aanbiedingen. ik zou even langs gaan.
bayern was superieur

“bayern heeft Mourinho in zijn eigen woonkamer verslagen!”

Echt zielig hoe ze in Spanje omgaan met Real Madrid en Barcelona, zelfs de media doen er aan mee.

Ook wat moois hoor, geen El Clasico. Maar 2 hele aanvallende ploegen ( Chelsea - Bayern) in de Finale. Het is wel jammer voor Chelsea want ze hebben een nadeel, ze spelen een soortvan Uitwedstrijd, daar heeft Bayern toch wat geluk mee.

26 april 2012 om 14:34

Aanvallend hoe kom je daarbij Chelsea speelt niet echt aanvallend hoor!
Ik ben het met je eens dat het een leuke finale is maar Chelsea aanvallend: nee!

26 april 2012 om 14:36

Inderdaad zoals jobbaeten al zegt: Chelsea aanvallend? Ik denk dat Chelsea net zoals tegen Barca gewoon met 10 man voor het doel gaat staan.

26 april 2012 om 14:37

Heb je dinsdag Chelsea zien spelen? Echt aanvallende ploeg is het niet.. Vind het wel mooi dat de 2 underdogs gewoon door zijn.

26 april 2012 om 14:39

Hahaha, noem je Chelsea nou serieus een aanvallende ploeg?

26 april 2012 om 14:39

Haha dat je Chelsea aanvallend noemt heb je echt je geloofwaardigheid verloren.

26 april 2012 om 14:56

Niet aanvallend maar wel effectief 3 kansen 3 goals over 2 wedstrijden ;.

26 april 2012 om 17:01

dat zijn de statistieken!

27 april 2012 om 00:50

Daar gat het uiteindelijk tog om? Degen die over 2 wedstrijden het meest scoort (uitdoelpunten) gaat door?

Zeer verassend dat beide ploegen in de finale staan, dit had niemand vooraf gedacht natuurlijk.

voetbal spelen we allemaal, maar op het einde winnen de Duitsers.

Dat zullen we wel zien op het Ek!!

26 april 2012 om 20:24

Ik heb na groepsfase geroepen, Bayern gaat de CL winnen, nu staan ze in finale. Dus ik heb het soort van aan zien komen. Ik kan nu niet wachten tot de finale er is. Ik hoop dat Bayern wint, want zij zijn de enige sportieve club, want zij kunnen voor 30 miljoen (waar een club als Real, Barca, Chelsea één speler voor koopt) zich versterken op 2 of misschien zelfs 3 posities. Dat vind ik mooi, niet met 100-en miljoenen smijten, maar gewoon 'normale' (want zeg nou zelf, miljoenen kan je nou niet heel normaal noemen) bedragen betalen voor spelers en dan nog heel leuk en sterk voetbal spelen. Denk dat ik binnenkort maar Bayern München-shirt koop.

Wat een verrassing, ik had een finale van Bayern München tegen Barcelona voorspelt, maar dit had bijna niemand verwacht. Hopelijk wint het voetbal eens te meer in München, en pakken ze de Champions League in eigen huis.

26 april 2012 om 14:50

Dan is het toch geen verrassing dat Bayern door is als je het had voorspelt? Lekker blijven provoceren Joost..

26 april 2012 om 14:56

Het is toch een verrassing dat de finale Bayern tegen Chelsea is, je leest alleen wat je wil lezen, Forzae. Zoals eigenlijk wel vaker. Bayern heeft gewoon gisteren verdiend gewonnen, misschien dat dat een beetje moeilijk voor je is.

26 april 2012 om 14:59

veel fans van bayern hier, toch traditioneel een van de meest gehate ploegen in nederland. Deze mensen zullen op het ek dan ook wel voor duitsland juichen. Moet niet gekker worden, de blinde liefde voor barca is zo groot dat ze mensen zelfs bayern gaan ophemelen om real maar tekort te doen.

Doet schijnbaar heel veel pijn dat de periode van barca voorbij is en real weer kampioen gaat worden. Zelfs wim kieft moest dinsdag letterlijk huilen, en schelvis zat er gisteren nog niet ver vanaf.

26 april 2012 om 15:05

Als je een beetje had opgelet dan had je dit niet hoeven te zeggen, ik gaf gisteren zelf ook al aan dat Bayern verdiend door is naar de volgende ronde. Alleen ben je door je frustraties van gister en volgens mij vooral vanwege de nederlaag zaterdag alleen nog maar onzin aan het verkondigen..

26 april 2012 om 15:08

Ik denk geen fans van Bayern maar liefhebbers van voetballende ploegen. Dat het in dit geval Duitsers zijn zal de meeste een rotzorg zijn. Duisters zijn geweldige mensen, socialer en vriendelijker als de gemiddelde Hollander dus zo vreemd is dit niet. Real heeft het net als Barca aan zichzelf te verwijten......helaas pindakaas, volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.

26 april 2012 om 15:33

Dat had ik niet gezien, Forzae. Dat is erg sportief van je, Bayern was namelijk in mijn ogen de enige ploeg die wilde voetballen. Ik lees niet elke reactie van je, hoor. Maar ik was inderdaad wel gefrustreerd van afgelopen zaterdag en woensdag, maar ik heb hier in mijn ogen wel gewoon gelijk. Dat je dat onzin noemt, zal waarschijnlijk liggen aan het feit dat wij het bijna nooit met elkaar eens zijn.

26 april 2012 om 15:53

@johndiego
Ach ach, mensen willen Bayern zien winnen en iedereen is opeens weer anti-madrid en pro Barca. Nee ik wil dat Bayern wint omdat ze aanvallend voetbal spelen met mooie technische voetballers, dat heeft weinig te maken met de Spaanse clubs hoor. Johndiego gefeliciteerd je heb net je eigen club voor lul gezet.

26 april 2012 om 15:54

@johndiego.
De haat tegen de Duitsers is de laatste jaren toch stukken en stukken minder dan 10 of 20 jaar geleden hoor. Bayern was gewoon de betere..en er speelt een Nederlander bij Bayern..telt voor sommigen ook nog.
Heeft niks met liefde voor Barca te maken..als je gewoon objectief naar de wedstrijden keek is Bayern verdiend door! lijkt me duidelijk.

sjonge jonge tijdens het lezen van de titel dacht ik dat een belangrijke voetballer of iets dergelijks had gezegd, kom ik hier zijn het de kranten van Spanje. Erg misleidend

Mourinho heeft gewoon gefaald.

Dit team kan zo goed voetballen, heeft fantastische spelers zelfs drie geniale voetballers op de bank elke wedstrijd. En dan zo slecht spelen in de, laat ik het spannende wedstrijden spelen. Men denkt nu dat Real er weinig van kan maar dit team kan echt fantastisch voetballen, behalve als er veel druk op staat want dan doet Mourinho gekke dingen. Al twee wedstrijden tegen Bayern is het totaal geen team, er is geen verbindingsspeler tussen de verdediging en de aanval. Je hebt een Ozil en Alonso in je team en krijgt dat niet voor elkaar. Dan ga je dat in de rust toch aanpakken? Moest in de eerste wedstrijd al.

Maar de mooiste drie wedstrijden dit seizoen van Real waren alle drie tegen Barca. De eerste twee Supercopa wedstrijden voordat La Liga nog begon bijvoorbeeld. Toen tikte Real in één van de twee wedstrijden Barca helemaal weg en was het balbezit gelijk en dat is bizar tegen Barca. Benzema en Ozil combineerden geweldig en Alonso was een baas. Dat was met Coentrao op het middenveld, voetballend niet geweldig maar veel snelheid en loopvermogen. Dit vraagt om zoals eerder genoemd een Modric. Die heeft dat beide en is ook nog eens voetballend één van de beste. Kom nou niet met Sahin want die heeft het niet en laat bij Real niks zien waar je uit kan concluderen dat hij beter zal worden. Maar Mourinho zet toch wel altijd Khedira of Lass naast Xabi dus waar praten we over.

De andere wedstrijd was de return van de Copa del Rey in Camp Nou. De 2-2, toen overklaste Real Barca. En weer in een wedstrijd waar geen druk meer op stond. Toen werd er geweldig getikt en speelde Real fantastisch voetbal. Zelfs PG, de grootste Mourinho tegenspreker hier vond dat haha. Maar je ziet nu weer, Real begint heerlijk en komen 1-0 voor en Mourinho krijgt het meteen voor elkaar dat het team helemaal terugzakt. Dan valt ook de 2-0 een soort van per ongeluk dankzij snel handelen van Ozil. En ja hoor sindsdien was Real helemaal nergens meer. Totaal niet meer geprobeerd te voetballen.

Ik snap dat de man resultatengericht is, neem het hem eens kwalijk. Maar dit is gewoon niet slim. Ga je door met voetballen, combineren en volop druk zetten dan win je met 5-1 man. Ik kan er echt niet tegen, zo'n geweldig team die het dit seizoen zo vaak heeft bewezen in de ''kleine'' wedstrijden maar ook grote wedstrijden met wat minder druk. Maar als er veel spanning op staat dan kan die lafaard het niet aan en veranderd hij het strijdplan. Real is op een paar posities na veruit superieur aan Bayern en die zou je helemaal weg moeten tikken, maar nee hoor.

Laat hem La Liga pakken en stuur hem weg Perez, geef desnoods Toril of Míchel een kans. Pak je het heel slim aan dan haal je Wenger, misschien dat die Arsenal nu wel zat is. Die zou van Ozil en Benzema de beste ter wereld maken man.

26 april 2012 om 14:42

Inderdaad, vond dat Real moest doordrukken na de 2-0 aangezien Bayern de weg kwijt was op dat moment. Doordat Mourinho behoudend ging spelen kwam Madrid totaal niet meer in de wedstrijd en kreeg Munchen meer geloof in een goede afloop.

Dit deed die trouwens bij Cska uit en Bayern uit, je zou verwachten dat die van zijn fouten leert maar helaas

Kaka zie ik wel weg gaan, na Apoel leek het erop dat die weer op de weg terug was maar hij kreeg amper speel minuten meer, zal wel einde verhaal zijn voor hem.

Pipita wordt tegenwoordig gebruikt voor de laatste 15 minuten..er is zoveel meer uit dit Madrid te halen dat ziet iedereen denk ik wel.. Behalve Mourinho.

26 april 2012 om 14:45

Mourinho heeft niet gefaald, dat hebben de penaltynemers gedaan. Mourinho gaat kampioen worden met Real, dus het seizoen is deels geslaagd.

Je reactie is begrijpelijk, maar als Mourinho Real offensief liet spelen, zou Bayern door extreem snel te counteren Real uitschakelen. Bayern heeft namelijk ook erg goede spelers en als je de wingers ruimte geeft, is dat zeer en zeer dodelijk.

26 april 2012 om 19:39

En nu zijn ze zonder aanvallend voetbal alsnog uitgeschakeld. Bovendien zijn snelle wingers echt niks nieuws. Is het nou opeens getolereerd dat elke tegen elke 'extreem snelle en zeer zeer dodelijk' winger een hele bus moet worden voorgezet?

Als je in balbezit bent kan de tegenstander niet scoren he, dat besef je?

Oftewel je reactie is begrijpelijk, en ietwat doorzichtig, door de penaltynemers de schuld te geven, maar het probleem ligt toch echt anders. Met een Gomez in iets betere doen had je namelijk geen verlenging gehad.

26 april 2012 om 14:48

Helemaal mee eens, de wedstrijden in de Copa en de beker waren toch echt redenen om nerveus te worden als Barçafan. Real Madrid durfde te voetballen, en dat ging ze heel aardig af, Barcelona stond meer dan eens met de rug tegen de muur. Maar zoals je zegt, dat waren wel wedstrijden waar niet zoveel druk op stond. Tekenend vond ik de basisplaats van Altintop in de eerste Clasicó in de competitie dit jaar. Daar ging Mourinho helemaal de mist in. Ik zie een stuk liever een coach als Wenger, Löw of zelfs Pellegrini bij Real Madrid, coaches die van het voetbal uitgaan, niet vanuit het resultaat. Met zo'n selectie moet je toch een voetbalmachine kunnen creëeren die domineert en de tegenstander uit elkaar speelt. Dan is Luka Modric een geweldige versterking natuurlijk voor naast Xabi. Daarnaast is een rechtsback een must, Arbeloa komt echt tekort. Misschien dat Mario Fernandes of Walker een optie is.

Casillas
M. Fernandes
Varane/Pepe
Sergio Ramos
Marcelo
Modric
Xabi Alonso
diMaría/Kaká
Özil
Ronaldo
Benzema
26 april 2012 om 15:21

dat was juist een goede wissel van mourinho zo had hij een extra speler die iniesta kon dekken. mou wil barca niet bestrijden met de meest aanvallende opstelling want dat kan hij gewoon niet. hij gaat voor het verdediging en ik vond het wel een goede tactische zet.
dit is ook natuurlijk pure pr van de pr afdeling @ madrid. mourhinho ging gelijk de kleedkamers is en feliciteerde niemand omdat hij gewoon een kwal is van een vent.
slechte verliesers #1

word wel een leilijke finale dit jaar chelsea gaat zich weer ingraven met als excus dat bayern thuis speelt.

wat een slecht anti voetbal team zonder ook maar enige creativiteit is chelsea geworden zeg. ik gung ze niks! snap ook niet dat de chelsea fans trots zijn op het slechte spel. .niet alleen tegen barca durfden ze niks te creeeren maar ook niet tegen napoli en benfica die toch echt veel minder geld tot hun beschikking hebben.
chelsea is de enisgte ploeg die het niet verdient om de finale te winnen dus kom op bayern!

26 april 2012 om 14:51

Helemaal mee eens!

Real heeft een aantal wedstrijden met maar 1 controleur gespeuld namelijk alonso.
Als ze nu gewoon met 3 middenvelders spelen alonso, kaka & özil. En alonso speelt met de punt naar achter, als controleur moet je toch wel het middenveld in handen hebben!

En nu wil ik niet teveel naar barca wijzen, maar die spelen altijd zo met busquets als controleur. En madrid heeft laten zien dit ook te kunnen op de momenten toen ze zo speelden. Ze tikten de tegenstander compleet weg en waren voetballen veeld beter.. Snap daarom ook mourinho niet dat hij zo blijft vasthouden aan die 2 verdedigende middenvelders

26 april 2012 om 14:57

''ga je door met voetballen, combineren en volop druk zetten dan win je met 5-1 man''

Dat heb ik dus gisteren ook vanaf de 30ste minuut zitten denken. En Mourinho doet niks. Noppes.
Ben heel benieuwd naar de situatie bij Real volgend jaar, of Mourinho nog een jaar krijgt.
Normaal gesproken geloof ik in continuiteit bij grote clubs, maar de tactische keuzes van Mourinho zijn gewoon zonder bravoure of plezier of lef.

26 april 2012 om 15:02

nogal onredelijk om hier op een voetbalforum beweren dat je het beter weet dan een van de meest succesvolste coaches in de geschiedenis van het voetbal. Zal toch wel een reden zijn dat hij trainer is van real madrid en jullie niet eens van een zesdeklasser, los van het feit of mourinho wel of niet fout zat. Maar achteraf is makkelijk praten en een echte wedstrijd is toch weer iets anders dan FM 2010.

26 april 2012 om 15:17

Ten eerste weet jij helemaal niks van mijn persoonlijke carrière in het voetbal en heeft het totaal geen zin om hier persoonlijk te worden. Ten tweede is doorgaans het doel van een forum je ideeën bediscussiëren.
Fijn dat jij iets komt vertellen wat ik niet moet zeggen, heb je zelf ook nog een bijdrage?

Real heeft een lange geschiedenis met een hele hoop trainers. Mourinho heeft in twee jaar 1 Copa en 1 titel gewonnen. Andere trainers zouden worden afgeschreven.

26 april 2012 om 15:08

Kijk is aan! Alleen diehard Madridistas zien in dat Mourinho faalt. Met dit spelersmateriaal had Pellegrini het echt wel beter gedaan ik weet het zeker.

Na de 2-0 zag ik een afstraffing in de maak. Maar Mourinho was laf, bang, scheet in zijn broek voor Bayern... Real had Bayern precies waar ze ze hebben wilden.

Ik zag Mcjeroen laatst verguist worden omdat hij Mourinho niet geschikt vindt en Ronaldo soms beperkt vindt.. Die jongen verdient een pluim. Hij ziet het probleem van dit Madrid. Zoals de andere echte Madridistas

26 april 2012 om 15:11

Je onderschat Bayern wel heel erg zoals je over ze praat. Real zo maar eventjes met 5 - 1 winnen en op vrijwel alle posities superieur......no way, het is geen Ossasuna waar ze tegen spelen.
Bayern bestaat voor 60 - 70 % uit Duits internationals (de grote favoriet voor het EK met Spanje) aangevuld met Robben, Ribery, Alaba en Gustavo. Hoe kun je dan roepen dat Real veruit superieur is aan Bayern.......
Keepers zijn vrijwel gelijk alleen Cassillas iets meer ervaring

Achterin Alaba echt niet minder dan Marcelo, Lahm veel beter dan Arbeloa en centraal Badstuber-boateng is in ieder geval voetballend beter dan Pepe - Ramos.

Middenveld Alonso - Schwinsteiger vrijwel geen verschil, Khedira en Gustavo weinig verschil...
Robben - Di Maria is Robben toch echt beter, Ozil - Kroos is licht voordeel Ozil al vind ik Kroos verdedigend veel sterker. Gomez - Benzema vrijwel geen verschil en Ronaldo - Ribery , Ronaldo in het voordeel.

De 2 wedstrijden spraken wat dat betreft ook voor zich, in beide partijen was Bayern de best voetballende ploeg........

26 april 2012 om 17:10

Hulde Raulvilla, zoals altijd ben je een van de weinige die het ziet.

Trieste landverraders, die Catalanen. Steun je mede-spaanse club i.p.v. ze te haten. Geeft aan hoe laag het niveau van sommige medium in Catalonië is.

''we weten: voetbal spelen we allemaal, maar op het einde winnen de Duitsers''

Haha grandioos

26 april 2012 om 14:41

Verdiep je eerst in de historie van Catalonië en kom dan met een mening. Catalanen vinden zich niet bij Spanje horen.

26 april 2012 om 14:42

Let een beetje op wat je zegt en verdiep je is in de geschiedenis, voordat je domme dingen roept.

26 april 2012 om 14:49

Verdiep je even in de geschiedenis, Cabral. Zulke uitspraken moet je echt niet doen.

26 april 2012 om 14:54

Skila87, brainiaco en Joostvans
Ik weet dat Catalonie zichzelf als een aparte staat beschouwd, maar ze zijn nog altijd een deel van Spanje.

26 april 2012 om 15:02

Ik denk dat andersom precies hetzelfde werd gedacht dinsdagavond toen barca eruit ging. Om een complete bevolkingsgroep dan 'trieste landverraders' te noemen gaat te ver.

En officieel is het al een aantal jaren een eigen 'natie' binnen Spanje.

26 april 2012 om 15:04

Het Europese kampioenschap en de Wereldtitel werd ook niet gevierd in Barcelona. Het is niet voor niks dat de eerste taal die op de scholen wordt gegeven Catalaans is.

Ze zijn een deel van Spanje ja op de landkaart. Maar het liefst hebben ze een eigen grens. Zolang dat niet mogelijk is zijn ze een deel van Spanje. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat ze zich betrokken voelen bij Spanje.

26 april 2012 om 16:21

skila:
nah niet overdrijven, de Spaanse selectie bevat te veel Catalanen om geen feestje voor te vieren in Barcelona. Natuurlijk werden de Spaanse prestaties ook gevierd in Barcelona.

26 april 2012 om 16:46

De Barcelona spelers hebben het meeste deel gebracht in de Europese en Wereld titel ja. Maar het feest was toch echt in Madrid. In Barca werden er niet eens schermen opgehangen om de finale te bekijken. Ook gingen in Barcelona de Catalanen niet de straat op toen Spanje de titel pakte.

26 april 2012 om 17:18

Iedere (spaanse) fan van Real en Barcelona, waarvan er hier maar een handvol van zijn, hoopte op een finale tussen Real en Barcelona. Diegene die dit niet deden, hebben nooit de rivaliteit gevoeld die er is. Nu Barcelona was uitgeschakeld..wilt geen enkele catalaan dat Real de finale bereikte. En terecht.

Skilo overigens begin ik steeds vaker te denken dat je puur onzin roept. De Catalanen hebben, net zoals de Basken, wel degelijk de kampioenschappen gevierd. En dat weet ik nog heel goed. Op dat moment was ik namelijk in Catalonie. De dag voor de WK finale was er een demonstratie tegen Spanje. er hingen ontzettend veel Spaanse vlagen in Barcelona en mensen liepen ook met La Roja shirts...de politiek, vooral Joan Puigcercos, was daar toen niet over te spreken ;. Mja goed zoiets weet je ook niet als je vanuit hoofddorp zulke ''feiten neer zet''.

26 april 2012 om 17:42

El Pirata, ik kan me wel herinneren dat het kampioenschap in Barcelona minder uitbundig werd gevierd. Dat is wel logisch, omdat de Catalanen niet dezelfde verbondenheid voelen met het Spaanse elftal dan de Madrilenen, dus een kern van waarheid zit er wel in het verhaal van Skila. Het kampioenschap werd echt wel gevierd, maar niet zoals in Madrid. Verder beschrijf je in je eerste alinea duidelijk hoe de rivaliteit in elkaar steekt. Helaas heb ik nog nooit een Clasicó in Camp Nou of Bernabeú mee kunnen maken, dat wil ik snel gaan doen. Maar ik vind niet dat je per sé Spaans moet zijn om de rivaliteit te begrijpen, maar ik begrijp je punt wel, hoor!

26 april 2012 om 22:14

Ik bedoel, zoals je weet, dat iedereen die de rivaliteit voelt, hoopt op een finale tussen Real en Barca. Hier werd vanuit beide kampen door heel veel fans gehoopt dat de de andere ploeg eruit zou vliegen. Dit zijn voor mij geen fans... een kans om van je erna grootste rivaal te winnen in de cl finale...

Skila geeft duidelijk aan dat er geen schermen hingen, geen Catalanen de straat op gingen...dat het niet gevierd werd. Dit is dus hartstikke onjuist. Sterker nog de meeste Catalanen zijn trots op hun aandeel. Waarschijnlijk omdat Spanje het niet lukte zonder de hulp van hun.

26 april 2012 om 20:29

Vriend 1 ding. Catalonië ziet zichzelf niet als een onderdeel van het land Spanje, ze gaan alleen schoorvoetend door omdat ze toch nog wel afhankelijk zijn van Spanje. Vandaar dat ze nooit en te nimmer Real zullen steunen. Gelieve voortaan ook niet zulke harde woorden gebruiken, ik begrijp je wilt je standpunt duidelijk maken, maar je bent een kleine 1mm over de grens gegaan.

De Catalanen beschouwen Catalonië als een apart land. Ze hebben helemaal niks met Spanje. Alleen dat Catalonië in het land ligt. Dus een saamhorigheidsgevoel is heel ver te zoeken in Spanje. Ik denk dat in elk ander land de teams uit hetzelfde land het beste wordt gegund. Omdat ze het land representeren.

Nergens is de haat zo groot als bij Barcelona en Madrid.

26 april 2012 om 15:39

Stel je voor, dat Barcelona uit de PD stapt. En dat er een competitie van 2 PD ploegen komt Espanyol en Barcelona met nog wat andere Catalaanse Segunda, en Segunda B ploegen erbij komen.

En toch is het jammer met het oog op het EK dat de finale niet Real Madrid-barca is geworden. Als je nu al kijkt hoe hysterisch het land is terwijl ze niet eens tegen elkaar hebben gespeeld in de halve finale. Een slechte sfeer in de Spaanse selectie had ik niet erg gevonden .

Ik vind het erg mooi dat Bayern gister heeft gewonnen, ook 100% verdiend in mijn optiek.

off; Ik begin me trouwens ook dood te ergeren aan Ronaldo die met zijn vreemde gespreide benen elke keer weer klaar staat om een vrije trap (van een meter of 40) bijna ingooi te trappen.

Trots op mijn ploeg, ik vond dat ze alles hebben gegeven. En neem hen niks kwalijk, ook niet dat de 3 penalties werden gemist. Ronaldo, Kaka en Ramos bedankt dat jullie het hebben geprobeerd maar helaas zo als ik gisteren als zei...''het zij zo'' Ik ben alleen maar trots op mijn ploeg, volgend jaar beter... Ik ben al lang blij dat Real sinds Mourinho het weer eens tot de halve finales haalt in het grootste Europese toernooi.

Maar de La Liga titel en het bijbehorende feest zal een hoop goed maken! na deze deceptie, Bayern veel succes op 19 Mei. En de Bayern fans ik gun jullie het beste...alleen hoop ik dat Chelsea wint (heeft niets te maken met gisteren.) Toch weer eens leuk een finale zonder Barcelona, werd altijd zo ééntonig.

!hala Madrid!

26 april 2012 om 14:50

Geweldige reactie. We gaan landskampioen worden, dus het seizoen is deels geslaagd

Hala Madrid!

26 april 2012 om 14:55

Inderdaad, eindelijk komt het landskampioenschap weer eens in Madrid neergestreken.

!hala Madrid!

Die krant Sport kan je dus beter je kont mee afvegen. Wat een waardeloze krant als je zo gaat schrijven. Lijkt Ad(feyenoord) en Telegraaf(ajax) wel maar dan erger,walgelijk gewoon.en hierboven lees ik iemand die chelsea aanvallend vind...wat een rare kwast Chelsea is negatief een schande dat die in de finale staan.(al heeft Barca het aan zich zelf te danken) Raar maar waar we zijn hier in Nederland in Mei toch in eens met zijn allen voor de Duiters...

26 april 2012 om 21:24

Hahaha je liet me ff lachen met je rare kwast... Maar inderdaad zeg wat een uitspraak.. Ik wilde ook direct reageren en vragen of hij serieus was, maar ik zag dat tientallen me al voor waren. Beide spaanse ploegen balen enorm maar ze moeten toch snel weer over naar de orde van de dag. Ik denk dat ze elkaars pijn zelfs verzacht hebben door beide niet door te gaan. Ik zou Mourinho weleens willen horen gisternacht als Real uitgeschakeld was en Barca niet... Andersom zou ook voor ophef hebben gezorgd. Nu leggen ze zich er denk ik toch sneller bij neer. Ze zijn niet zo onaantastbaar als vooraf gedacht... Ik dacht voorafgaand 90% aan een clasico als finale, voor mij komt het zeker als een verassing, vooral Chelsea, die gaf ik toch minder kans dan Bayern vooraf.

Hoe zielig is dat Catalaanse krantje zeg, alsof Barca zich ook maar met Real kan meten op het gebied van Champions League trofeeën, laat ze liever zorgen dat ze eerst over Bayern,ajax en Liverpool denderen voordat ze zich daar met Real bezighouden, met een loterij eruit vliegen tegen Bayern is nog altijd beter dan verslagen worden met 11 door de 10 van Chelsea

''de wedstrijd werd beslist door een duel tussen Iker Casillas en Manuel Neuer, de koning tegen de kroonprins. Neuer was de sleutel, hij heeft een grote toekomst.”

Met alle respect, maar San Iker heeft er net zoveel uitgehaald als Neuer, 2 om 2 en in de wedstrijd had Cassilas Real in de race gehouden, Neuer hoefde niet in actie te komen, die penalty van Robben, die had Iker ook bijna

Vind het echt lackwekkend dat er zulke zielige kranten in Catalonië zijn, kijk gewoon naar je eigen ploeg...o..die ligt er ook uit. Zeg dan gewoon "barcelona, verliest terecht en laat 5e Cl liggen... Veel succes Chelsea op 19 Mei."

Real verliest dan nog in de loterij, Barcelona met 11 kwam niet door de muur van 10

26 april 2012 om 15:05

haha alsof marca niet het lokale huiskrantje is van de withemden. beetje selectieve verontwaardiging maat.
Spaanse pers is gewoon opgefokt.

26 april 2012 om 15:37

Heb ik ergens gezegd dat Marca dat niet is dan? maar Marca komt dan niet aanzetten met dit soort vjiandige titels, Dit is gewoon slecht....

26 april 2012 om 16:15

Marca manipuleert foto's; dat is lekker.
Het is beide gewoon slecht.

26 april 2012 om 17:40

Inderdaad... Marca gaat nog een stapje verder en gaat telkens beelden bewerken.

Overigens stel ik je voor om wat vaker sportkranten als El Mundo Deportivo, Sport en Marca te lezen. En niet enkel te reageren als er hier op VZ iets verschijnt over deze kranten omdan al je onwetendheid neer te pennen.

26 april 2012 om 18:52

Euhm...nee gewoon niet...ik ga geen Sport of El Mundo Deportivo lezen dat zijn echte Barca ophemelende kranten. Niet dat Marca dat niet is hoor...tja zeg het maar anders begin je daar weer over;

. Ronaldo, Mourinho en Lionel Messi: de val van de fenomenen.”
Wat een tekst, toch vind ik dat ronaldo niet gevallen is, maakt toch 2 goals en schiet goed zijn penalty in ( i.t.t Messi)

26 april 2012 om 15:19

Niets tegen Ronaldo, geweldige speler, alleen hij heeft toch 1 belangrijke penalty gemist gisteren..
Voor de rest, grote klasse speler..

26 april 2012 om 15:41

Als objectieve kijker gister stoorde ik me in ieder geval dood aan die commentator gister, gaat die beweren dat Ronaldo het alleen in kleine wedstrijden goed doet. Terwijl hij 2 keer scoort in de eerst 15 minuten en ook beslissend was in El Clasico. Wtf wil die commentatoor zien tijdens de wedstrijden dan? 5 Goals van Ronaldo? Zelfde met Messi, hij is niet in vorm? 41 doelpunten in de competitie, taloze assists. Ik moet toegeven, messi leed dinsdag wel erg veel balverlies. Maar vond het hele team van Barca niet geweldig spelen. Vooral verdedigend was Barca erg zwak.

27 april 2012 om 04:13

Ronaldo scoort idd 2 keer (1 onterechte penalty).. maar voor de rest vond ik hem echt heel erg matig hoor ondanks het goede begin. Ik had in elk geval meer van hem verwacht. Maar misschien kwam dat door de negatieve tactiek van Mourinho na de 2-0 voorsprong. Toen werd het accent door hem verlegd naar verdedigen en verdedigen en verdedigen. Wat moet je dan als Ronaldo zijnde.

En dat hij dan de besissende penalty mist. Tja.. dat gunde ik hem niet. Maar ik stond er niet van te kijken. Vond het typisch Ronaldo. veels te grote druk op die jongen..

bayern moest verder gaan, want de finale is in eigen huis en dit gebeurd maar eens in hun leven. jongens als ribery, robben, scheinsteiger en lahm hebben er telang naar gestreefd en nu is het zover.

Heerlijk toch, we zijn verlost van Jose de Clown in de CL. Real mag gaan genieten van de landstitel, een finale plek zou teveel lof zijn voor The (no)one. De kansen van Chelsea voor het winnen van de finale zijn miniem wanneer je alleen maar wacht op een falende tegenstander dus ik verwacht dat de Duisters een hele mooie sport zomer tegen moed gaan, Finale CL, EK en Os................duitsers doen het helaas altijd goed welke sport dan ook.

26 april 2012 om 15:07

80 miljoen mensen in een relatief rijk land. Niet zo vreemd dat er aardige sporters tussen zitten.

26 april 2012 om 15:10

inderdaad en een goed topsport beleid/cultuur in iedere tak van de sport.

Ik hoop, maar het zal toch niet gebeuren zolang mourinho blijft dat real madrid volgend jaar met deze opstelling gaat spelen.

Xabi Alonso als controleur, en Özil & Kaka die daarvoor de aanvallers ondersteunen.

Met deze opstelling weet ik zeker dat real veel meer balbezit krijgt en het middenveld overheerst.
Tevens zie ik graag Varane ipv Pepe en moet er een aankoop worden gedaan voor de rechts back positie, Arbeloa komt simpel weg tekort!

Casilias
Arbeloa
Varane
Ramos
Marcelo
Kaka
Xabi Alonso
Özil
Di Maria
Benzema
Ronaldo
26 april 2012 om 15:37

Je opstelling is te aanvallend...daar doet Mourinho niet aan. Counter voetbal en afwachte is meer zijn persoonlijke stijl. Past alleen voor geen meter bij een grote aanvallende club als Real.

26 april 2012 om 15:40

Daarom zeg ik ook, ik hoop het maar het zal toch niet gebeuren zolang mourinho blijft!
Hij wil altijd met 2 controleurs spelen, vind het zelf treurig maarja

26 april 2012 om 22:55

Sorry man iets te snel en niet goed gelezen Ja maar tis niet anders.

Ik hoop echt dat Bayern in eigen huis de CL wint, ik heb persoonlijk helemaal niks met Chelsea (geen History, was zonder die Rus maar een ploegje onderin de PL geweest) maar de rekord meister dat is andere koek, rijke history, grote spelers hebben er gespeeld, prachtige club, jammer dat nu een paar keer negatief in beeld is geweest..
Maar elke keer weten die grote mannen bij Bayern weer grote successen binnen te slepen..
Hulde aan 'der Kaiser', 'kalle' (rummenigge) en Uli Hoeneß.

Succes Bayern!!

27 april 2012 om 04:32

Hulde aan De Kaiser, Kalle en Hoeness? Elke keer weten ze weer grote successen binnen te slepen? Is dat cynisch bedoelt?

Sinds ´76 hebben ze volgens mij pas 1 keer de CL gewonnen.. of over welke grote successen heb je het? Bayern is financieel misschien wel de gezondste topclub in Europa. Dat doen ze idd meer dan fantastisch.. maar op sportief vlak zorgen de drie heren die jij opnoemt voor 1 ding; onrust. Er is geen continuiteit te vinden qua trainers, ze bemoeien zich continu met spelers (zie Robben) en tactiek en dankzij deze drie figuren wordt Bayern FC Hollywood genoemd. Dat Heynckes nu succes behaalt met een elftal waar Van Gaal de basis voor heeft gelegd zegt genoeg. Meer geluk dan wijsheid of een gedegen sportief beleid..

Blijft een schitterende club dat Bayern.. en Munchen een wereldstad.

Wat er allemaal niet gezegd is toen barca niet doorging, een tsunami was er niets bij. maar toen kwam bayern onverwacht maar verdiend door. Wel leuk iedereen hoog opgeven en gewoon het tegenovergestelde.

Blijft lachwekkend hoe een krant zo laag niveau kan halen. Blijf toch neutraal en meld je nieuws.

Ik vind dat die kranten geen druk moeten leggen op de spelers maar op meneer Mourinho.dit verlies tegen Bayern steek ik puur en alleen op Mourinho.onze spelers hebben alleen gedaan wat Mourinho hen vroeg.hoe kan je Real Madrid (buiten Barcelona natuurlijk) één van de meest aanvallend ingestelde ploegen zo verdedigend,laf,resultaat voetbal laten spelen.ik denk dat iedereen wel wist dat als Real op de aanval ging gelijk ze dit seizoen enkele wedstrijden tegen Barcelona speelde,dat Bayern pijnlijk terug naar huis was gegaan.in minder dan 10min stond het al 2-0 op het bord.bayern was de enigste ploeg dat wou voetballen.mourinho wou niet voetballen.hij wou zijn notaboekje weer laten spreken.het word tijd dat ze dat boekje eens in de fik steken.

Het is toch zo erg dat die man nog altijd niet door heeft dat Real aanvallend op sterkste en bijna onverslaanbaar is.dit is bijna het zelfde scenario als de wedstrijden tegen Barcelona.real heeft dit seizoen welgeteld 3 wedstrijden aanvallend gespeeld tegen Barcelona.die 2 super cup wedstrijden en onze voorlaatste Clasico in de Copa Del Rey.3 wedstrijden heeft Real verschillende momenten gehad dat ze Barca gewoon weg tikte.dat het Barca was die moest verdedigen.commentators die zich afvroegen waar dat Messi was.3 maal dat Real eigenlijk gewoon had moeten winnen moesten ze effectiever geweest zijn.en dan heb je de anders Clasico's waar hij Real dan weer gewoon terug getrokken,laf resultaat voetbal liet spelen.dat waren dan ook de Clasico's waar Barca Real gewoon opat.en nu heeft hij gewoon weer het zelfde gedaan maar dan tegen Bayern.en voor de zoveelste keer heeft zijn alla Inter/chelsea tactiek weer niet gewerkt.dat die man nog altijd niet beseft dat dit niet werkt en nooit zal werken met Real.

Je kan dit verlies niet aan de spelers verwijten.de enigste schuldige hier is Mourinho.

26 april 2012 om 15:42

Madrid heeft gewoon een zwak positie spel. Tegen topclubs in europa komt dit telkens boven water. Ze komen gewoon te kort. Dat is de afgelopen 10 jaar al zo en zal voorlopig zo blijven. Omdat het een bij elkaar gekocht team is. Ze kijken haast niet eens om naar de jeugd terwijl daar vast en zeker genoeg grote talenten rondlopen. Succes koop je niet gelijk dat kost tijd. Ooit hebben ze veel succes gehad door te kopen maar ik denk dat het voetbal tegenwoordig steeds meer een hechte team sport is geworden,je komt er niet met alleen individuele acties.de super copa wedstrijden tegen Barca was Barcelona nog lang niet fit hea...madrid was eerder met de voorbereiding begonnen...barca was miss 80 fit. Je zag Guardiola bijna op het laatst nog gebaren naar z´n spelers van kom op nog ff volhouden...ze liepen met hun tong op de grond rond haha.

26 april 2012 om 16:26

Ik weet het niet hoor maar beide supercopa wedstrijden? In Madrid was Real zeker beter maar bleef het 2-2. Die 3-2 was Barca naar mijn mening de iets betere partij en hadden ze verdiend gewonnen. Vergelijk die 2 klutsgoals van Ronaldo en Benzema even met die 3 goals van Barca. Dat illustreerde het verschil tussen beide teams op dat moment. De Madrilenen zien die wedstrijden en de laatste return in de Copa als aanknopingspunten en terecht. Maar dat waren vooral de wedstrijden waarin de druk er al vanaf zat. Ze vergeten dat Barca even 1-3 en 1-2 gewonnen had in Bernabeú en dat Barca ze daar bij tijd en wijlen weer helemaal wegtikte. Vooral die 1-2 in de Copa had echt minimaal 1-5 moeten zijn, by far de beste wedstrijd die Barca afgelopen seizoen heeft gespeeld.

Schweinsteiger heeft dan wel de beslissende penalty binnengeschoten, hij was imo niet de held van de avond. Hij speelde niet eens heel goed, maar het was de teamprestatie waardoor Bayern terug in de wedstrijd kwam. Geheel terecht, real Madrid lukte het niet om echt gevaarlijk te worden.

ik weet niet hoor maar de mensen die chelsea beter vonden tegen barca zijn gewoon gestoord.
zoals jan van halst al zei ''ik denk dat chelsea misschien wel geluk heeft gehad dat ze met 10 man moesten spelen''. en gelijk heeft hij want ze zouden nooit zo verdedigend gaan spelen zonder die man minder. en over bayern-real: Bayern dik verdient. veel beter gespeeld en misschien moeten mensen bayern want minder onderschatten en moeten ze real niet te veel overschatten

Barca helemaal niks in 2012, succes Bilbao en bedankt Chelsea.

barcelona speelt geen aantrekkelijk voetbal haha erg zeg kijken jullie wedstrijden van 6 jaar geleden ofzo! barcelona is voetbal nu het even wat minder gaat hoor je dit. daar klopt alles juist over welke kant dan ook zijn spelers van wereld klasse dat een super team maakt. maar praat niet van barcelona saai voetbal . en bayern muchen wint de champion league en tercht

klopt barca speelt beste voetbal van de wereld er is geen andere club die dit ook zo zou kunnen doen.
dus mensen praat niet dat barca slecht is of dat ze geen leuk voetbal spelen want dan weet je dus gewoon echt helemaal niets van voetbal. ga dan maar gewoon op korfbal als je dat vind

Barcelona had meer kansen, maar Chelsea verdedigde heel erg goed. Verdedigen is ook voetballen, en vooral als je met 10 man zo goed kan verdedigen/counteren en dan nog 2 doelpunten maakt tegen Barcelona verdien je 100 de finale. Ik had liever Barcelona - Real Madrid, altijd leuk. Maar ik denk dat het een leuke finale word. Bayern Munchen mist best veel spelers en Chelsea mist een van zijn beste verdedigers. Ik denk toch dat Munchen moeite gaat krijgen in de aanval door de verdediging van Chelsea.

Als er nu 2 ploegen in de finale staan die zo voetballen als chelsea blijft de bal ook 90 min op de middenstip liggen.

Pure frustratie wat er uitkomt bij die grootste krant van Catalonie. Ze kunnen het gewoon niet hebben dat Real het op dit moment beter doet dan Barca, dus gaan ze feest vieren, terwijl ze er zelf ook uitliggen. Ze speelden zelfs nog tegen de minste club van de 4, en dan ook nog een uur tegen 10 man, kinderachtige reactie.

jammer dat het een finale is tussen 2 counter clubs, had liever een finale gehad als Real-barca, want Real speelde vorige keer toch aardig aanvallend, deze 2 clubs spelen allebei verdedigend, al zal dat in de finale wel anders zijn.

26 april 2012 om 16:41

Speelde Bayern verdedigend wil je 'zeggen'?
Dan heb jij toch een andere wedstrijd gezien dan ik..
Ik vond Bayern aanvallend erg sterk op Gomez na dan, en verdedigend zat het gewoon solide in elkaar..
Real had zomaar kunnen winnen, maar ik vind bayern een terechte winnaar achteraf, ze zijn niet onverdiend naar de finale iig..

volgends mij mist chelsea nog wat spelers hoor

Is toch prachtig, de enige club zonder schuld haalt de finale en wint hem hopelijk ook
Bayern, goed voorbeeld, van hoe je een club bestuurd en runt..
Real, Chelsea en in mindere mate barcelona, kopen alleen maar.. dwz barcelona en Real hebben dikke mega schulden lopen en Chelsea kan dit alleen maar omdat Chelsea het speeltje is van die rijke Rus..

Rekord Meister nr 1

@ome Harrr

als real dinsdag moest spelen en barca woensdag en ze zouden allebei verliezen zou real waarschijnlijk precies dezelfde reactie geven als catalonie nu gedaan heeft.
dit kan je zeker verwachten van real want die helemaal club is pure arrogantie

nou volgens mij zijn de sterspelers van barca toch echt uit de jeugd bijvoorbeeld: xavi, iniesta, messi, fabregas enz.

'de val van de fenomenen'

Die zin spreekt mij echt aan. Hopelijk komt er nu eens ruimte voor nieuwe fenomenen, ik ben een beetje klaar met Ronaldo vs Messi. Zou wat zijn als Torres nu opstaat

het is wel een beetje raar van de krant marca ze zijn toch de sportkrant van spanje niet van barca
waarom zeggen ze dan goed gedaan bayren etc

,jammer Joostvans, maar Chelsea heeft ook verdiend gewonnen. Ze speelden wat defensief, maar wat moet je anders tegen Barcelona? 4-3-3 met de punt naar voren? Nee.

Je noemt jezelf een fan, maar je zoekt altijd een excuus als Barcelona verliest. Doe toch normaal! Het lag helemaal aan Barcelona zelf. Als je een helft lang met een man meer speelt, en dat tot overmaat van ramp zelfs Fernando Torres nog scoort, dan moet je je echt diep schamen.

26 april 2012 om 17:34

Wat een onzin kraam jij uit! Verdiend gewonnen, met 18% balbezit? Veel minder kansen gecreëerd. Dit catenaccio noem ik geen voetbal. En dat je zegt 'wat defensief' is ook belachelijk, ze stonden met 10 man binnen hun eigen 16. Chelsea heeft alle geluk van de wereld gehad en Barcelona zou dit 9 van de 10 keer met groot verschil winnen.

Pfff.. het is leuk dat Barca veel spelers heeft rondlopen die ooit al eerder bij de club hebben gevoetbald ja. Maar eigen jeugd is een groot woord als je Messi uit Argentinië haalt, Fabregas en Piqué een groot gedeelte in Engeland opgeleid worden en gewoon elk jaar miljoenen uitgeeft aan aankopen (piqué, Fabregas, Villa, Mascherano, Ibrahimovic, etc. Dat andere clubs meer spelers kopen ja. Maar Barca is niet vies van astronomische bedragen neerleggen terwijl ze enkele honderden miljoenen euro's schuld hebben.

ja messi heeft langer bij barca gevoetbald dan dat hij in argentinie voetbalde dus doe niet alsof messi niet opgeleid is door barca. en messi heeft messi ook nog is de reiskosten enzovoort betaald om bij hen te komen spelen dus ik denk dat messi wel erg blij is met een club als barca en als je aan hem zou vragen waar hij vind dat hij echt opgeleid is zou hij ook zeggen door barcalona.

je kan natuurlijk ook door real worden opgeleid maar dan word je arrogant : ronaldo, benzema en natuurlijk ook de coach

ik bedoelde en barca heeft mesi .....................................................
en trouwens er is geen reden om te haatten tegen barcalona
tenminste geen goede reden dus voor al die haters vertel nou maar is wat jullie probleem is en wat volgends jullie slecht is aan Barcalona

Redelijk kansloos geprovoceer van de Catalaanse media. Geheel onnodig in mijn optiek.

Bayern terecht in de finale. Chelsea niet vindt ik, en dat is niet omdat ik voor Barca ben. Maar Chesea speelde echt ant-voetbal en dat vindt ik persoonlijk zo jammer. Wat had ik gehoopt dat Barca de finale had gehaald, Maarja helaas volgend jaar beter

Ik was echt helemaal verstijfd na de wedstrijd.
Vanwege de verschrikkelijke spanning en uiteraard die enorme teleurstelling...

Ik kan nog steeds niet begrijpen hoe die eikel van een Ramos hem zó slecht kon nemen, ik kon wel janken...

Bayern is terecht door, hoewel Real in de slotfase een paar keer in de 16 van Bayern was, maar uiteindelijk niet tot een schot kwam. Ik wist eigenlijk van tevoren al dat bij penalties die vreselijke Duitsers weer door zouden gaan... Gewoon om het feit dat die een mentaliteit hebben waar geen enkele andere club aan kan tippen. En al helemaal Real niet op dit moment, omdat Real totaal niet in vorm is.

Maar één ding moet ik nu echt even gaan belichten: het commentaar van de Nos.
Zelden heb ik zo'n verschrikkelijke boel bij elkaar gezien. De uitzending begon een kwartier lang met alleen maar gelul over Barcelona. Vervolgens weet die dombo van een Tom Egbers het te presteren om de naam Barcelona in plaats van Real te noemen. Nota bene: hij stond in het Bernabeu!!

Ronald Koeman is de grootste Real-hater van Nederland en over Jack van Gelder ga ik het niet eens hebben. Hij is de allerbelabberdste presentator aller tijden van de Nederlandse televisie.

Die commentator gisteren spande echt de kroon. Hoe duidelijk kun je anti-real Madrid zijn... en dan ook nog dingen zeggen die totaal niet kloppen.
Dingen die je vervolgens weer terug hoort op straat, want het gros van de mensen heeft niet eens een eigen mening en neemt klakkeloos over wat er gezegd wordt.
Het zeer bekende praatje over Ronaldo... hij zou zich niet laten zien in grote wedstrijden.
En de manier waarop hij dat zei was zeer denigrerend en misselijkmakend.
Hij had van tevoren de Clasico beslist en hij had er 2 gemaakt. In de uitwedstrijd in Munchen gaf hij de assist, waardoor Real een redelijke uitgangspositie had.
Hoe kun je dan zo ontzettend dom zijn en dat zeggen??

Ik vind het ronduit walgelijk dat ik voor zo'n afschuwelijke omroep moet betalen!
Eigenlijk zouden ze al het voetbal van de NOS af moeten pakken, zij verdienen het niet om zulke grote wedstrijden rechtstreeks uit te zenden.
Dan kun je net zo goed al het voetbal naar RTL of SBS brengen. Die reclameblokken neem ik dan maar voor lief. Als het gaat om kwaliteit, kan het enkel een verbetering zijn!

Voor mij heeft de NOS afgedaan. Ik laat het een volgende keer wel uit mijn hoofd om nog een wedstrijd van Real Madrid via deze omroep te volgen. Dan maar het Chinese, Arabische of Roemeense commentaar op de streams op internet

Voetbal is voor mij emotie. Emotie kan liggen in heel veel dingen. In ruw spel, vechten tegen een overmacht, in één belangrijke (dode spel) situatie die goed gaat, één flitsende counter. Het hoeft voor mij niet altijd soepel, daarom ben ik ook fan van Italiaans voetbal, en heb ik voorkeur voor Engels voetbal in plaats van Spaans. Het tiktak voetbal van Barcelona vind ik gewoon niet het mooiste voetbal, en ik vind het dan ook zeer jammer dat elke afwijkende mening voor gek verklaard wordt, en dat zelfs de NOS alleen maar blijven vertellen over Barcelona met als hoogtepunt altijd weer fan Ron Jans die mag zeggen dat hij Barcelona geweldig vindt. We weten het nu wel.

Chelsea heeft gevochten met alles wat ze hebben om de finale te bereiken, en het is gelukt. Je kan niet verwachten van hen dat ze lekker open gaan spelen zodat ze verliezen van Barcelona, alleen omdat mense het leuk zouden vinden om te zien. Je speelt in eersten instantie voor je eigen supporters, en wat is voor hen het belangrijkst? Doorgaan naar de volgende ronde. Daarop hopen ze. Daar komt die emotie weer in het spel. Je maakt deze mensen het meest blij door door te gaan, en het bereiken hiervan is dan ook het hoogste doel.

soory hoor maar als er een ploeg was die verdiende om te winnen was het Bayern wel , in alle opzichten hebben ze een beter team is speelde ze veel bter , het leek wel of real niet wilde winnen , wnt oh oh oh die waren weer slecht zeg , ronaldo heb ik ook helemaal niet gezien op die makkelijke goals na , als er een is die wilde winnen was het bayern , met veel drang naar voren en hard werkende mensen , iedereen verdedigde mee zelfs robben en ribery , het is jullie gegunt jongens , mooi club , geen schulden . heerlijk! ze zijn beter als team en ze hadden ook gewoon de wedstrijd op slot moeten gooien met al die kansen , ze hadden in beide gevallen niks te vertellen en bayern nam het initiatief en maakte het spel , madrid wacht af terwijl zij zoveel goede spelers hebben met veel individuele kwaliteiten , geweldig! en die Pepe kan dus echt niet verdedigen of iets dan ook echtniet , heeft alleen overtredingen nodig en swalbes maken , want ik wil niet veel zeggen maar Real is precies het zelfde als Barca in dat opzicht , ze laten zich de hele tijd vallen en forceren voor de kaarten , echt verschrikkelijk , de terechte finalist bayern, ik hoop echt dat ze hem winnen!

Mourinho is defensief de beste tacticus die er is maar aanvallend laat
Hij hier en daar steken vallen. en tegen aanvallende teams is hij zelden met oogstrelend voetbal met een overwinning van het veld gestapt

Met alle respect. Mourinho is een groot trainer en verdiende met inter de CL. Maar met real moet je flitsend voetbal spelen en niet de meester zijn in de omschakeling en stiekem countervoetbal spelen

Welke trainer real moet nemen. Ik zeg hiddink !! Of van gaal bij real haha dat zal wat zijn maar de sterren zullen hem niet trekken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren