Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Oranje-doelman Bart Verbruggen genoemd als opvolger van absolute topkeeper’

Laatste update:

Bart Verbruggen staat op het wensenlijstje van Bayern München, zo meldt het Duitse Sport Bild woensdag. De 21-jarige doelman uit Zwolle, die tot medio 2028 onder contract staat bij Brighton & Hove Albion, wordt genoemd als een van de goedkopere opties om Manuel Neuer op te volgen bij der Rekordmeister.

Volgens het Duitse magazine heeft Bayern München Verbruggen al meermaals bekeken. “De Nederlandse doelman liet zijn potentieel zien in de interland tegen Duitsland.” Verbruggen, vijfvoudig international van Oranje, kon een 2-1 nederlaag in Frankfurt echter niet voorkomen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Verbruggen is niet de enige doelman die in beeld is als opvolger van Neuer. De aan VfB Stuttgart verhuurde Alexander Nübel laat een goede indruk achter bij de verrassende nummer drie van de Bundesliga. Van buitenaf worden verder Diogo Costa (FC Porto) en Mike Maignan (AC Milan) genoemd.

Doordat Verbruggen bij Brighton & Hove Albion nog geen onbetwiste eerste doelman is, zou hij gelden als een van de goedkopere opties op het lijstje van Bayern München. De Engelse club nam Verbruggen afgelopen zomer voor 20 miljoen euro over van RSC Anderlecht.

Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 15 miljoen euro, al laten the Seagulls hem voor dat bedrag hoogstwaarschijnlijk niet vertrekken. De marktwaardes van Costa (24) en Maignan (28) worden ingeschat op respectievelijk 45 en 40 miljoen euro.

De 38-jarige Neuer ligt in München nog tot medio 2025 vast. Toch zou de clubleiding van Bayern alvast op zoek zijn naar een jongere sluitpost die met de routinier kan concurreren. Het niveau van reservekeepers Sven Ulreich (35) en Daniel Peretz (23) zou daarvoor nog niet hoog genoeg zijn.

Sinds zijn transfer naar Brighton & Hove Albion stond Verbruggen tot dusver twintig keer onder de lat bij de huidige nummer negen van de Premier League. In die optredens moest hij 23 keer vissen, terwijl hij 5 keer de nul hield.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neuer ook alweer 38, pff. Lijkt zo kort dat ie zo uitblonk bij Schalke. Echt voorbij gevlogen.

Maar goed, Verbruggen is dus geen serieuze optie. Kopt wel lekker, maar een Maignan, een terugkeer van Nübel etc lijkt me een stuk realistischer. Niet een roulatiespeler van Brighton waar je minimaal het aankoopbedrag voor moet betalen.

3 april 2024 om 13:09

Nou is 20 miljoen ook niet heel veel voor Bayernbegrippen. Als ze Maignan willen moeten ze echt veel meer betalen. Denk dat ze gewoon Nubel terughalen. Doet het uitstekend en kent de Bundesliga goed. Was ook bij Monaco echt prima.

3 april 2024 om 13:19

Wou net zeggen inderdaad. Volgens mij was dat juist de hele reden dat zij Nübel hebben gehaald.. Juist met het oog op dat Neuer een keer aan het einde van zijn carrière zou komen en dat zij dan al reeds zijn opvolger in huis zouden hebben. Volgens mij is komend seizoen dan ook het perfecte moment om Nübel eerste keeper te maken.

3 april 2024 om 13:19

Ja maar Maignan is een gewezen topkeeper. 20 miljoen voor een reservekeeper past niet echt in hun transferbeleid

3 april 2024 om 14:15

Verbruggen is meer dan zomaar een reservekeeper. Keepte de laatste 3 bij Brighton erg goed. Is gewoon een toptalent. Zoveel jonge keepers met deze potentie kan ik niet bedenken, jij wel Bongiorno? Ook keepte hij gewoon 20 wedstrijden voor een leuk spelend Brighton.

3 april 2024 om 15:20

Meslier, Vandevoordt misschien? De rest is moeilijk te zeggen.

3 april 2024 om 18:25

Meslier keept op het 2e niveau in Engeland en Vandevoordt in België. Dat zijn nou niet echt de competities van waaruit je meteen de stap naar de absolute top maakt. Dat is een club als Brighton wel. Nou is het imo ook wat vroeg om nu al naar Bayern te gaan, maar als hij het volgend seizoen ook zo goed doet zie ik hem in de winter wel vertrekken.

4 april 2024 om 02:09

Meslier is 3 jaar ouder, Verbruggen is pas 21 jaar. Ook Vandevoort is een jaar ouder. Ik geloof echt dat Verbruggen een wereldkeeper wordt.

Zou een perfecte stap zijn voor verbruggen. Gehaald worden als vervanger van een keeper ipv een toevoeging belooft meer speeltijd.

3 april 2024 om 15:39

Maar dat gaat gewoon Nubel worden. Duits, kent de Bundelsliga, is al van Bayern....

Benieuwd hoelang Neuer het nkg vol houdt, want hij keept nog steeds erg goed. Enige nadeel is wel dat hij regelmatig geblesseerd is.

3 april 2024 om 14:09

Was met skiën gevallen vandaar de lange blessure...

3 april 2024 om 18:28

Is nu ook weer geblesseerd. Is gewoon blessuregevoelig geworden nu hij ouder wordt, niets raars.

Jeetje, bizar dat Brighton blijkbaar 20 miljoen euro voor Verbruggen heeft betaald. Laat hem eerst maar eens eerste keeper van Brighton worden voordat ze hem naar Bayern München halen.

3 april 2024 om 18:39

Ja daar is hij geboren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren