Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV is van Europa League-niveau en gaat straks met de billen bloot’

Laatste update:

Valentijn Driessen geeft PSV weinig kans om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. De journalist stelt dat de Eindhovenaren een gunstige loting kenden voor de groepsfase van het miljardenbal met Arsenal, RC Lens en Sevilla als tegenstanders.

PSV boekte vorige week donderdag de vijftiende Eredivisie-zege van het seizoen door sc Heerenveen in het Philips Stadion met 2-0 aan de kant te zetten. De ploeg van trainer Peter Bosz liet in de Eredivisie nog geen enkel punt liggen, terwijl overwintering in de Champions League al na vijf speelrondes werd veiliggesteld.

In de ogen van Driessen is PSV bezig aan een nagenoeg perfect seizoen. Door de overwintering in het miljardenbal verdienden de Eindhovenaren deze campagne al circa 56 miljoen euro.

Driessen plaatst echter ook een kanttekening. “De blijdschap over de sportieve prestaties in het kampioenenbal zijn heel begrijpelijk, maar evenals Feyenoord is PSV van Europa League-niveau”, schrijft hij in De Telegraaf. “Dat zal in de tussenronde (achtste finales, red.) in februari en maart tegen een van de zeven groepswinnaars duidelijk worden.”

De journalist stelt dat de loting voor de groepsfase van de Champions League Bosz en PSV ‘bijzonder gunstig’ gestemd was. “Arsenal was een paar maten te groot toen het erom ging, maar het leeggekochte RC Lens en in vrije val verkerende Sevilla waren van beduidend minder niveau.”

Driessen vindt het vreemd dat PSV toch veel moeite had met Lens en Sevilla. Tegen de huidige nummer zeven van de Ligue 1 werd uit met 1-1 gelijkgespeeld en thuis met 1-0 gewonnen. Sevilla werd onlangs in Spanje met 2-3 aan de kant gezet, terwijl Jordan Teze in Eindhoven met de late 2-2 een punt uit het vuur sleepte voor PSV.

“Niemand zal zich erom bekommeren als PSV in 2024 verder op het hoofdpodium acteert. Alleen zal het daar met de billen bloot gaan”, aldus Driessen.

Doordat PSV als tweede is geëindigd treft de ploeg van trainer Peter Bosz in de achtste finale een poulewinnaar uit een andere groep: Bayern München, Real Madrid, Real Sociedad, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Manchester City of FC Barcelona.

De loting voor de knock-outfase van de Champions League vindt aanstaande maandag plaats om 12.00 uur. De heenwedstrijden staan gepland voor 13, 14, 20 en 21 februari. De returns worden een kleine maand later afgewerkt, op 5, 6, 12 en 13 maart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat word een halve finale plek dus.. zonder gekkigheid. Het is voor psv als club en team alleen mooi om dit soort wedstrijden te spelen wil je beter worden. Misschien gaan ze wel er af maar dat kan je wel mee nemen voor volgend jaar en wie weet kom je weer ronde verder.

14 december 2023 om 11:08

Het is ook een utopie om na de groepsfase nog een ronde te overleven. Maar lekker boeien. Overwinteren CL levert je wel weer +10 miljoen op. Voor dat geld moet Feyenoord (die achteraf ook niet te klagen hadden over de loting) de EL finale halen.

14 december 2023 om 11:16

Knock out fase is anders dan zo'n mini competitie in de poulefase. Ik vind de term utopie echt absoluut niet volstaan. Natuurlijk moet je even geluk hebben met de tegenstanders, maar zelfs dan kan je soms maar beter een Europese topclub loten in plaats van zo'n geslepen ploegje waar je denkt kans tegen te maken. Dat heeft het verleden ons allemaal wel geleerd.

14 december 2023 om 11:38

Je hebt natuurlijk altijd een kans, maar PSV zal tegen elke van de mogelijke tegenstanders de underdog zijn. Geen schande want de meeste van de clubs die nu 2e zijn geworden zullen ook de underdog zijn in de volgende ronde.
Tjah of dan al die clubs ook geen CL niveau zijn maar eigenlijk EL niveau....

14 december 2023 om 11:51

Dat valt toch allemaal wel mee. Als je iemand loot uit het rijtje Real Sociedad, Atlético Madrid, Borussia Dortmund zie ik zeker wel kansen en ook een Barcelona in haar huidige vorm zouden ze het nog wel eens lastig kunnen maken.

Je kunt zeggen wat je wilt, maar een Lazio staat gewoon 10e in Italië. Feyenoord eindigt daar achter, ja dan hoor je in de EL. PSV is echter "gewoon" tweede geworden in de poule na 5 wedstrijden al door. Dan hoor je gewoon in de volgende ronde te zitten, niet uitmakend wie je tegenstanders waren in de poule.

14 december 2023 om 11:55

4fredondo. Utopie? Lijkt me onzin. Ten eerste moet je de loting nog maar afwachten en ten tweede zei deze zelfde Driessen destijds dat hij niet naar Madrid afreisde omdat Ajax er dik af zou gaan tegen Real. Heb het idee dat Bosz dit Psv nog steeds beter aan het maken is, en zeg niet dat het kwaliteit Ajax 18/19 is, maar er staat wel een hele goede ploeg die volgens mij nog wel een rondje verder zou moeten kunnen met een beetje gunstige loting.

14 december 2023 om 12:26

@myvision "dat heeft het verleden ons allemaal wel geleerd."
Heb jij toevallig nog voorbeelden van Nederlandse ploegen die in het verleden van topploegen wonnen en daarom ver kwamen in de CL? :P haha

14 december 2023 om 12:57

Hahaha Fr010frdam, ik zie wat je doet maar ik doelde dit keer zelfs juist op "in plaats van zo'n geslepen ploegje waar je denkt kans tegen te maken". Want dat was bijvoorbeeld een Benfica en er zijn nog een tal van voorbeelden te noemen bij alle Nederlandse clubs in Europa haha.

14 december 2023 om 13:21

Imkemontana,

Op paoier utopie. Had "op papier" erbij moeten schrijven. Maar een ieder snapt toch wel wat ik bedoel. Dat jullie van Real wonnen had te maken met pure onderschatting. Een Ramos die bewust geel pakte in Amsterdam. Zo wat zat die zich op te vreten op de tribune . Maar dat zijn uitzonderingen. Daarbij had Ajax een heel sterk team waar alle puzzelstukjes klopte, desondanks op papier telkens de underdog.

Je hebt altijd kans. Griekenland won het EK. Zuid-Korea haalt de halve finales van een WK. Een Volendam wint ook eens in de 10 à 15 jaar van 1 van de traditionele top 3. Feyenoord won 10 jaar of zo niet (ff overdrijven, geen zin om uit te zoeken, misschien klopt het wel ;) van Ajax en wint dan ineens met 6-2. Dat is voetbal.

14 december 2023 om 11:38

In plaats van trots te zijn op een Nederlands team gaat 'ie downgraden. Heeft 'ie alleen zichzelf mee die Driessen. Bijna knap hoe zuur die knul kan zijn.

14 december 2023 om 12:21

Eigenlijk zou je hem moeten boycotten.

Wees nou blij dat PSV in de top 16 zit. Dit is een goede prestatie, als Lang terug is en Lozano ook dan heb je toch behoorlijke sterke aanval. PSV doet het nu ook goed zonder deze 2 spelers.

Ik hoop dat ze Atletico loten, daar hebben ze echt wel kans om van te winnen.

Sociedad of Dortmund zou ook wel mogelijk zijn om van te winnen.

14 december 2023 om 12:33

Dat is standaard Driessen. PSV heeft gewoon echt een hele leuke ploeg. Alleen vind ik ze verdedigend nog altijd kwetsbaar en dat wordt in de volgende ronde wellicht meer afgestraft. Maar als je er altijd eentje meer scoort kun je ver komen. Ben benieuwd!

14 december 2023 om 13:27

Als PSV tegen Real Sociedad, Dortmund of FC Barcelona (in hun huidige vorm) uitkomt, dan acht ik ze zeker niet kansloos.

Voorts lijkt het me logisch dat ze tegen Real, Man C, Bayern & Atletico te kort zullen komen.

15 december 2023 om 09:54



Ach deze onbenul moet je niet serieus nemen die ontbijt met een liter azijn en dan kan hij weer zijn gal spuwen het is nu eenmaal een heel akelig heerschap , stel dat PSV de volgende ronde overleeft dan noemt hij het weer mazzel of onderschatting hij haalt altijd het negatieve aan .

14 december 2023 om 16:41

Elke nederlandseclub is niet van het cl niveau maar doe je een paar jaar achter elkaar mee dan kan je dat niveau op ten duur wel aan. Veel spelers spelen nu voor het eerst cl en dat zal volgend jaar voor Nederlandse clubs beter gaan

14 december 2023 om 18:59

Als je meedoet in de CL, al is het slechts de groepsfase, betekent dat per definitie dat je van CL niveau bent laat staan als je door bent naar de ko fase. Waarom altijd maar onze eigen teams naar beneden praten.

14 december 2023 om 19:39

Vind ik van niet Mrvp want een Feyenoord psv of Ajax zullen in een zwaardere competitie niet altijd cl kunnen halen omdat ze daar niet tegen een rkc Sparta enz spelen. Hier in Nederland kan je sneller een plaats voor de cl krijgen.dus je ben niet van cl niveau

14 december 2023 om 20:04

Daar bestaat ook de competitie ranking voor. Ik begrijp je punt, de CL delegatie vanuit de Premier League zal normaal gesproken sterker zijn dan die uit NL of België maar de ondergrens van CL niveau is nog steeds CL niveau. Het zijn alle deelnemers bij elkaar en dus ook Braga, Rode Ster en Antwerpen die gezamenlijk bepalen wat CL niveau is en dat zal op zijn beurt gemiddeld altijd hoger zijn dan de EL.

14 december 2023 om 20:46

Daar hoef je geen professor te zijn dat we de CL niet winnen. Driessen doet gewoon interessant vind dat een Kwal .

Het zit ze in de randstad echt niet lekker dat PSV op dit moment de beste ploeg van NL is. Toen Ajax drie jaar geleden overleefde toen waren ze dark horse om de hele Champions League te winnen en nu is dit PSV Europa League niveau

14 december 2023 om 10:59

Valentijn zei destijds toch ook dat Ajax er af zou gaan?

14 december 2023 om 11:04

Waar heb je het over? Driessen reisde zelfs niet af naar Madrid omdat het een afgang zou worden. Elke ronde voor en na de loting schreef hij hoe kansloos Ajax weer zou zijn. PSV doet het fantastisch, zet die eierdop af. En scheer Driessen en de Randstad niet over één kam.

14 december 2023 om 11:04

Volgens mij werd Ajax toen eerste met 6 overwinningen, waaronder 2x Dortmund met Haaland. PSV verloor bijna 2x van Sevilla (thuis laatste minuut gelijk en uit weggespeeld tot rode kaart), werd afgestraft door Arsenal uit en won moeizaam van een Lens.

Los van dat, beetje zuur van Valentijn maar zo kennen we hem toch. Wel moeten we niet opeens PSV op CL zien op niveau van Real Madrid, Man City en Barcelona na deze groepsronde.

14 december 2023 om 11:06

Zeker. Keer op keer. Overigens overleefde Ajax de CL poule 2 jaar geleden, met die golden streak en de declassering van Dortmund om er vervolgens zo typisch tegen Benfica uit te gaan. En het is alweer 5 jaar geleden dat we de Europese top bestormde, Valentijn na Real Madrid thuis zijn 'zie je wel' al uit de kast haalde om vervolgens hard zijn mond gesnoerd te zien worden in Madrid. Zulke zure lui zijn alleen maar mooi joh, prima om ze het tegendeel te bewijzen.

14 december 2023 om 11:08

Trouwens het mooiste compliment en hoop als Valentijn gaat zeiken. Ene Braziliaan van Tottenham kon er ook niks van en Ajax had geen kans tegen Real Madrid en Juventus.

14 december 2023 om 11:17

Ik ben het er mee eens dat PSV geen kans maakt in de volgende ronde, laat ik daarmee beginnen. Maar 'verloor bijna 2x van Sevilla' terwijl ze 4 punten hebben gepakt tegen ze.. Ik wil wel vaker 2x bijna verliezen.

14 december 2023 om 11:19

Ja en dat kwam omdat Ocampos rood pakten en jullie daardoor in de slotfase nipt wonnen. Mooi hoor, zeker voor het Nederlandse voetbal, maar PSV was tegen Lens en Sevilla gewoon niet goed.

14 december 2023 om 11:28

Zal allemaal best, maar die rode kaart bij de tegenstander dat dwingt PSV toch ook af? Blijkbaar moesten ze onreglementair proberen PSV af te stoppen, dus als je uiteindelijk kan winnen van 10 man is dat part of the game.

14 december 2023 om 11:35

@MidoW Haaland heeft in totaal 15 minuten meegedaan toen in 2 wedstrijden. Doet voor de rest niks af van de prestatie maar omdat je het zo benadrukt.

14 december 2023 om 11:35

De man is verzuurd tot op het beenmerg. Maar zegt op zich niet heel veel geks natuurlijk. Als je het lijstje ziet voor de loting geef ik PSV op voorhand ook niet meer dan 10% kans, terwijl ik ze in de Europa League best een end zou zien komen. Ze hebben inderdaad een makkelijke poule gehad en gingen er heel hard af tegen Arsenal toen het nog om de punten ging. Dat gezegd hebbend, overwinteren in de champions league is niet iedereen gegeven en op zich al heel knap en fantastisch. Daar zou Driessen wat meer nadruk op mogen leggen, maar dat is nu eenmaal niet zijn stijl.

14 december 2023 om 11:39

@feliix. Geen kans is onzin. Het gaat uiteraard heel lastig worden, maar we hebben deze paar clubs gewoon hele goede kans in de huidige vorm.

14 december 2023 om 12:01

Haaland deed bij de 4-0 thuis gewoon 90 minuten mee hoor? Uit overigens niet, daar heb je wel een punt.

14 december 2023 om 12:04

Eigenlijk vond ik Fnoord europees overtuigender spelen dan Psv. Waar Fnoord nog wel eens wat geluk ontbrak had psv daar zeker niet over te klagen.

14 december 2023 om 12:19

Myvision,

Deze rode kaart was echt niet afgedwongen hoor. Dat was gewoon Ocampos waar de stoppen doorsloegen.

Die rode kaarten in de Eredivisie, zoals die van Hilgers, waren wel afgedwongen door de gigantische druk die PSV op die ploegen zette.

14 december 2023 om 12:23

Ik zag het idd, mijn geheugen heeft me in de steek gelaten.

14 december 2023 om 12:32

“PSV was tegen Lens en Sevilla gewoon niet goed”, maar pakt gewoon 8 punten.

“Ja maar omdat Ocampos rood pakte”, Celtic kreeg er zelfs twee! in De Kuip en daar hoor je niemand over…

We hebben gewoon gedaan wat we moesten doen. Gekwalificeerd, de punten gepakt, de miljoenen geïncasseerd en dat als de nummer twee van de Eredivisie van het afgelopen seizoen.

Wie weet wat er mogelijk is in de winter (extra cvm), maar met Bella-Kotchap en Lang, krijgen we iig nog twee extra opties waar we helaas te weinig van hebben kunnen genieten.

14 december 2023 om 13:13

PSV heeft het gewoon afgedwongen. Mede door opportunistisch spel en aanvallende kwaliteiten zijn de foutjes bij hen in de verdediging niet fataal gebleken.
Slot kan wel iedere keer wijzen op het veldoverwicht, maar dode spelmomenten tellen ook mee. En het heeft ook met volwassenheid, vorm en kwaliteit te maken. Dat heeft Bosz nu beter op orde.

14 december 2023 om 13:17

Nou niet goed? Ja de uitwedstrijd bij Sevilla was de 1e helft echt dramatisch slecht. Maar ik vond bij de rest van de CL-campagne PSV gelijkwaardig of zelfs beter over grote delen van de wedstrijd. Dat PSV soms goed wegkwam omdat de tegenstander een bijzonder grote kans mist ben ik het wel mee eens. Maar over alle wedstrijden gezien staan ze terecht 2e in de poule.

14 december 2023 om 13:39

FCKorsou: zeker, en daar moet PSV ook blij mee zijn. Ik vind het ook tof, het is goed voor het Nederlandse voetbal. Alleen als je gaat analyseren moet je ook deels door het resultaat heen kijken en kijken naar de manier waarop dat tot stand is gekomen. Ondanks die acht punten vond ik PSV gewoon niet overtuigend spelen in de confrontaties met Lens en Sevilla. Of wilde jij zeggen van wel? En dat zijn nu niet bepaald hoogvliegers in Europa. Tegen Arsenal werd je ook weggeblazen in Londen. Dan is het op basis daarvan toch logisch dat Valentijn in deze stelt dat ze er in de volgende ronde normaliter op gaan als ze dat niveau halen?

14 december 2023 om 14:55

@azalkmaar2: we zijn duidelijk een ploeg in opbouw en verre van compleet, dat is een ding dat zeker is. Maar ik ben er wel een beetje klaar mee dat iedere prestatie steeds wordt gebagatelliseerd.

Ik vond ons namelijk in alle thuiswedstrijden WEL overtuigen en in de uitwedstrijden weet je vooraf dat je her en der de punten moet sprokkelen. Zeker als enkele spelers ook nog eens wegvallen met blessures.

En dat “weggeblazen” worden tegen het sterkste Arsenal ( op Martenelli na), die ook nog eens hun eerste CL wedstrijd spelen thuis, na jaren afwezig te zijn geweest… ga er maar aanstaan als PSV zijnde waar afgelopen zomer de nodige mutaties hebben plaatsgevonden.

Al met al denk ik dat deze groep ons heeft gebracht waar we nu staan. We hebben tegenstanders gehad die systemen spelen dat we niet gewend zijn, fysiek sterk, hoge intensiteit, die ons onder druk durfde te zetten, in stadions met een geweldige ambiance. Verklaar me mss voor gek, maar hier zou zomaar de basis gelegd kunnen zijn voor de “tests” in de Eredivisie. We waren namelijk al getest, voordat de tests zich zouden aandienen.


14 december 2023 om 19:01

Je dwingt dat af maar had psv wel nodig om een resultaat te halen . Val die kaart niet had psv niet kunnen winnen. Dus 11-11 kwam psv tekort

14 december 2023 om 11:03

Heeft niets met de randstad te maken, dat is gewoon Valentijd Azijnzuur Driessen. Toen Ajax onder Ten Hag die CL overwinteringen behaalde was Valentijn net zo zuur en buitengewoon kritisch op Ten Hag. En 5 jaar geleden toen Ajax in de ko-fase de grootste clubs ter wereld bestreed, veranderde die zuurgraad ook niet heel erg.

14 december 2023 om 11:04

@12_ineendozijn

"het zit ze in de randstad echt niet lekker..."

Het is Driessen... hoe durf je de randstad over die kam te scheren

14 december 2023 om 11:14

Wie is "ze" in de randstad ten eerste? Driessen vertegenwoordigd niemand in de randstad, behalve zijn belachelijke zelf! En ten tweede toen Ajax goed bezig was in de CL, was hij niet eens afgereisd naar Madrid uit wantrouwen en was hij ook alleen maar negatief! Ten derde ken je feiten, als je vuur wilt spuwen.

14 december 2023 om 11:17

Dat heeft er echt niks mee te maken. Valentijn heeft in deze een punt. Zowel tegen Lens als tegen Sevilla wist PSV in geen enkele wedstrijd te overtuigen. Tegen Arsenal was het de eerste wedstrijd helemaal schrijnend. Die tweede wedstrijd moet je geen waardeoordeel over geven want dat waren twee b-elftallen die een oefenpotje speelden.

Feyenoord heeft in die zin een veel hoger niveau gehaald in de CL, bijvoorbeeld tegen Atletico, alleen zijn zij uitgeschakeld. Maar als je sec naar het speelbeeld kijkt dan was PSV echt niet heel best. In de eredivisie zijn ze superieur.

14 december 2023 om 11:54

En als een Atletico op die manier zijn wedstrijden wint is het kwaliteit. Uiteindelijk heb je vaak wat geluk nodig als kleinere ploeg om de CL groepsfase te overleven.

14 december 2023 om 12:04

@azalkmaar2

Maar, om een voorbeeld te noemen, wat had je nou verwacht de eerste wedstrijd tegen Arsenal (kampioenskandidaat in de PL), een 0-4 overwinning voor PSV? Tegen Sevilla, DE finalist in de EL finales in de afgelopen, hoeveel jaar?

Valentijn heeft alleen maar bewezen dat zijn azijn gehalte is opgekrikt met de pallet die hij van Sinterklaas kreeg.

14 december 2023 om 13:41

LeProf: Atletico wint die wedstrijd normaliter door aan de ene kant weinig weg te geven en toe te slaan in de counter. Dat was tegen Feyenoord overigens niet helemaal het geval, maar in het algemeen wel. Dat is dan kwaliteit. Bij PSV ging het alle kanten op en zat PSV vaak aan de gelukkige kant van de score.

14 december 2023 om 13:43

@BadHabbit: Nee, absoluut niet. Maar tegen Lens en Sevilla was PSV qua niveau gewoon matig. Zowel Lens als Sevilla is Europese middenmoot. Wat ze nu gaan loten is Europese top. Ze hebben uit bij Arsenal al laten zien dat ze dat niveau niet aan kunnen en tegen Lens en Sevilla ook. Logisch dat Valentijn dit dus zegt, en terecht ook op basis van het spel dat PSV heeft laten zien in de poulefase.

14 december 2023 om 16:13

@azalkmaar2

"...sevilla is Europese middenmoot."

Misschien even nagaan wat die gepresteerd hebben Europees de afgelopen jaren. Je slaat mijn reactie volledig over. Maar goed, veder ieder zijn mening. Voor mij is het duidelijk dat Valentijn zijn pallet azijn ten harte neemt.

14 december 2023 om 20:48

De afgelopen jaren was Sevilla wel een stuk beter dan dit seizoen. Dus dan klopt het toch ook dat ze op dit moment niet heel bijzonder zijn. Zegt ook genoeg waarom ze laatste zijn geëindigd in de poule. Dus snap wel dat PSV niet van CL niveau is volgens Driessen. We gaan het straks zien als ze tegen de echte Europese top loten dan schat ik de kansen ook niet al te hoog in maar goed het kan altijd meezitten door bv een vroege rode kaart ofzoiets.

14 december 2023 om 11:32

Het ligt er maar net aan welke reacties je er uit wilt plukken om je betoog op te baseren.

14 december 2023 om 11:37

@12_ineendozijn - als er iemand pessimistisch over de kansen van Ajax toentertijd was, dan was het Valentijn wel. Ajax was nooit de de dark horse, ook niet in het jaar met 18 uit 6 in de groepsfase.

Fantastisch dat PSV door is, maar het is niet zo dat het met sprankelend spel is gedaan, maar eerder met hangen en wurgen. Denk dat we in Nederland sowieso EL-materiaal zijn, dus zo beledigend is het niet.

14 december 2023 om 11:41

Het vervelende is dat PSV nu steeds vergeleken wordt met het Ajax vanuit het superseizoen, maar dat Ajax was al wel paar stappen verder dan het huidige PSV.
Wellicht kan je PSV beter vergelijken met paar seizoenen voor het superseizoen van Ajax. Toen stonden ze ook als paar toeristen in het Bernabeu om de doelpunten van Ronaldo te aanschouwen.
Grote kans dat PSV niet ver komt in de Champions Legaue, maar het zijn wel wedstrijden waar ze veel van leren en waar ze volgend seizoen profijt van hebben

14 december 2023 om 11:42

Man, maak je niet zo druk. Laat die arme ziel van een Driessen toch lullen. We hebben juist aangetoond van CL-niveau te zijn. Lekker open ingaan die KO-fase. Zien we zelf wel waar het schip strandt.

14 december 2023 om 11:52

@Psv18, ben ik niet mee eens, het is jullie gegund die 2e plek maar Lens, Sevilla en Psv zijn in mijn ogen gewoon EL niveau clubs.. De enige keer dat je tegen echt CL niveau hebt gespeeld werd het kansloos 4-0.. In Nederland zijn we geen echt CL niveau omdat 9 van de 10 CL clubs gewoon echt beter zijn

14 december 2023 om 11:57

Maar die clubs spelen toch allemaal in de CL. Men doet net of de Bayern en City;s van deze wereld als enige op CL niveau acteren, echter is dat de top van de wereld en niet het niveau wat nodig is om een groepsfase te overleven.

Als je na 5 wedstrijden door bent in je poule, heb je het gewoon onwijs goed gedaan.

14 december 2023 om 12:09

@leprof

Helemaal met je eens, wie wat, of hoe maakt niet uit, als je door bent, ben je door en heb je het goed gedaan.

14 december 2023 om 12:12

Tuurlijk spelen ze in de CL maar Sevilla staat nu in de competitie best laag evenals Lens, vooral Lens is alles behalve CL niveau, hebben vorig seizoen een uitstekend seizoen gehad, de welbekende 1 dagsvlieg.. Het is toch ook geen schande dat we in Nederland meer EL niveau dan CL? Kijk naar het budgetverschil tussen ons en de toplanden, Psv gaat er nu uit denk ik terwijl zij in de EL een goede kans maken om de finale te halen, dat bedoel ik met geen echt CL niveau

14 december 2023 om 13:43

Oké, maar laten we het eens anders bekijken. In de CL spelen dit jaar toch meer ploegen die minder zijn dan PSV als ploegen die beter zijn dan PSV. Als je onderstaande lijst ziet, dan is dit toch gewoon een beetje de verdeling:

Minder
Braga
Union Berlin
Celtic
Feyenoord
Young Boys
Rode Ster
Sjachtar
Antwerp
Lens
Kopenhagen
Lazio

Gelijkwaardig
Porto
RB Salzburg
Benfica
Real Sociedad
Sevilla
Galatasaray
Man United

Beter
Arsenal
Bayern
Real Madrid
Atletico Madrid
Napoli
Psg
Inter
Milan
RB Leipzig
Barca
City
Dortmund
Newcastle

En dan moet ik eerlijk bekennen dat ik het in het beter rijtje in een tweeluik tegen het huidige PSV nog moet zien.

14 december 2023 om 16:37

Je spreekt jezelf nogal tegen, want de enige keer dat PSV tegen echt CL niveau speelde was tegen Arsenal, zeg je zelf. Datzelfde Arsenal waar Lens van won. Is Lens dan volgens die redenatie ineens wel CL waardig?

Daarnaast, wat is CL niveau? Alleen als je in staat bent om het toernooi te winnen? Iedere ploeg die mee deed heeft zich rechtmatig geplaatst voor het toernooi en is daarmee automatisch CL niveau.

15 december 2023 om 22:12

Kan je dan 31 europese clubs noemen die beter zijn dan PSV? De CL bestaat namelijk uit 32 teams...

14 december 2023 om 11:46

We moeten als Psv'ers wel beseffen dat Valentijn geen afspiegeling van de gemiddelde fan van andere clubs. Ik lees op deze site en hoor in mijn omgeving voornamelijk positieve dingen over PSV, ook van Ajacieden, Feyenoorders etc.

Als die Driessen wat doms zegt moeten we daar niet zo overheen vallen, we hebben een team om trots op te zijn, en de meeste anderen zullen het met ons eens zijn.

14 december 2023 om 12:11

Je hebt gelijk. Het is alleen akelig dat het een van de populairste voetbaljournalisten van NL is die voor de grootste krant schrijft

14 december 2023 om 12:14

Ach maak je niet druk om Valentijn, nu is 1x Psv aan de beurt, bij Ajax is het elke dag wel wat met hem en z'n podcast holmaat, went vanzelf

14 december 2023 om 12:08

@12_ineendozijn

Wie heeft dit in godsnaam een groen randje gegeven??? Niemand is het eens met die stelling,
dius wat is de onderbouwing? :S

14 december 2023 om 12:14

Valentijn "ik ga niet naar Madrid omdat ze toch kansloos zijn" Driessen bedoel je?

14 december 2023 om 12:45

Niet zo kleinzielig doen man. Geniet van het succes dit seizoen. Driessen is altijd over alles en iedereen negatief.

14 december 2023 om 12:59

@12 nou ja, psv heef natuurlijk ook nog nergens laten zien dat ze met een beetje geluk wel eens de finale kunnen halen. Dat zit er totaal niet in, maar dat boeit ook niet.
Gewoon top dat ze de poule fase door zijn en nu kijken of ze 1x kunnen stunten dan hebben ze t geweldig gedaan. Maar t is niet zo dat ik ze ook maar een kansje geef op de finale, jij toch ook niet?

Ik ben het eens dat we Europees gematigd tevreden over PSV moeten doen, gezien de toch vrij middelmatige poule en de afstraffing tegen Arsenal, maar PSV is gewoon van CL niveau als je overwinterd in de CL. Ik vind het zo'n onzin om dan maar met "EL niveau" PSV te degraderen. Ze hebben de poulefase zelf afgedwongen via voorrondes en staan gewoon in de achtste finales. Juist de ko-fases heb ik met Bosz aardige herinneringen aan

Feyenoord zat in pot 1, had ook een middelmatige poule, heeft 2 mooie potten in de CL poule gespeeld maar het heeft ze allemaal te weinig opgeleverd. Dus dat die verder gaan in de EL vind ik meer dan terecht en dat werd gisteravond nog maar eens bevestigd.

14 december 2023 om 11:05

Niet mee eens. Matige poule vind ik echt een dooddoener en de credits wegnemen voor de prestatie van PSV. Sevilla is Europees gezien echt een hele goede listige en geslepen ploeg. Als je alleen al kijkt naar de prijzen die ze hebben gepakt kan je niks anders concluderen dat het gewoon een goede ploeg is. Ondanks dat ze nou niet draaien blijft het een goede ploeg. Arsenal spreekt voor zich en als nummer 4 van de poule is Lens een redelijke tegenstander. Die zijn ook niet voor niets vorig seizoen zo hoog geëindigd in de Ligue 1.

Er waren zeker betere poules in de CL, maar zoals je zelf zegt als dit een gemiddelde poule is dan mag je toch nog steeds tevreden zijn met wat ze gepresteerd hebben. Wanneer het over Feyenoord of Ajax zou gaan zou ik hetzelfde hebben gezegd. We mogen wel wat trotser zijn op de prestaties van de Nederlandse clubs over het algemeen vind ik.

14 december 2023 om 11:11

Waar zeg ik matige poule? Ik zeg middelmatige poule. Het is niet een ontzettend makkelijke poule, maar voor CL begrippen ook absoluut niet zwaar. Ik kan me nog een poultje herinneren met Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund en Ajax - allemaal waren ze kampioen geworden het jaar er voor. Of een poule met Barcelona én PSG. Ook dit jaar is er een poule des doods geweest met Dortmund, PSG, AC Milan en Newcastle United. Dat PSV nu 2e is geworden is knap, maar was op voorhand al niet onmogelijk gezien de namen.

14 december 2023 om 11:17

Middel-MATIGE.

14 december 2023 om 11:26

Ik ben blij dat jij wel kan lezen Lierse. Hoe willen we de poule anders omschrijven?

14 december 2023 om 11:36

Ben het er wel mee eens hoor. Maar middelmatig en matig dekt een beetje dezelfde lading voor mij.

14 december 2023 om 11:42

Middelmatig en matig zijn synoniemen van elkaar, maar matig benadrukt mijns inziens extra het negatieve.

Het was overigens geen sterke poule en kans op overwintering was echt wel aanwezig.

14 december 2023 om 11:43

Ah zo, snap wat je bedoelt. Maar die poule van Dortmund dit jaar is echt heel zwaar en daarnaast zijn er nog wel 2-3 poules die ik als significant zwaarder zou noemen. En ik denk dat er een aantal gelijkwaardig aan deze poule waren en die van Barcelona zouden we misschien als minder zwaar kunnen bombarderen alhoewel als PSV zijnde zat je in pot 3 en dan met en Barcelona en Porto in een poule is ook niet heel fijn.

Laat ik het dan zo zeggen: als je als PSV zijnde vanuit pot 3 (!) Arsenal, Sevilla en Lens loot, heb je het niet slecht getroffen. En dat is juist fijn, want het levert lekker puntjes op!

14 december 2023 om 11:43

matig of middelmatige is 1 pot nat.

14 december 2023 om 12:09

Nee. Begrijpend lezen.

Middelmatig
1) Doorsnee 2) Gemiddeld 3) Gewoon 4) Gewoontjes

Matig
1) Abstinent 2) Beperkt 3) Bescheiden 4) Niet goed

Jullie leesniveau is misschien middelmatig, het wíllen begrijpen wat ik zeg is matig.

14 december 2023 om 13:23

Ja op basis van de resultaten van dit seizoen is het een middelmatige CL-poule gebleken. Maar als je aan het begin van het seizoen tegen mij zegt dat PSV in dezelfde poule zit met de nr.2 van de Premier League, de nr.2 van de Ligue 1 en de Europa League winnaar van vorig seizoen dan komt middelmatig niet als eerste in mij op nee.

14 december 2023 om 21:08

@myvision, ik kan wel een beetje begrijpend lezen Misschien interpreteerde ik jou schrijfwijze verkeerd dat zou kunnen, maar middelmatig lees ik als ''van niet al te hoge kwaliteit'' maar je kan het ook weer uitleggen als gemiddeld, doorsnee, etc. wat jij waarschijnlijk bedoelde.

En er is meer om te juichen, Ajax 1-0

14 december 2023 om 11:10

Het is champions league, op zich zijn er niet echt makkelijke poules. Al die clubs hebben zich (terrecht) gekwalificeerd en hebben het recht om daar te spelen. PSV net zo. Precies wat je zegt: als je overwinterd in de CL ben je van CL niveau. De champions league is natuurlijk niet alleen maar Manchester City en Real Madrid. Daar zitten nog een legio aan clubs onder waar je van kan winnen en van kan verliezen. Dan heb je ook nog een hele groep zeer sterke namen (als een Barca) die qua prestaties momenteel gewoon wisselvallig zijn. Met een goeie dag win je daarvan, maar als je binnen 10 minuten met 10 man komt te staan ga je finaal af.

14 december 2023 om 11:13

Precies. Driessen heeft het nu eigenlijk over de logische halve finale clubs, de absolute top van Europa. Als je overwinterd in de CL ben je wat mij betreft Europese subtop sowieso en dus een terecht CL waardige club.

14 december 2023 om 12:04

Denk vooral inderdaad dat de overtuiging waarmee ze door zijn gegaan iets is om gematigd tevreden over te zijn, en ook eventueel wat zegt over de rest van de route. Door prestaties tegen Sevilla is het echt hakken over de sloot werk geweest, waarbij je , als je echt wat had willen bereiken, dichter bij Arsenal in de buurt had moeten zitten en met de rest wat minder moeite zou moeten hebben denk ik

14 december 2023 om 13:50

Maar ze hebben toch gewoon bereikt wat ze wilden, de tweede plaats achter Arsenal. Dat het met de hakken over de sloot is ben ik zeker met je eens, maar ik denk dat ze vooraf getekend hadden voor plek 2 en dat ze nu daar ook uiterst tevreden mee zijn. In de CL moet het hoe niet zo uitmaken vind ik.

Vind dit altijd zo dom gezever. Wees toch blij dat er weer eens een Nederlandse club de groepsfase doorkomt in de CL. Kans is groot dat ze stranden in de 8e finale, maar tegen een Dortmund of Barcelona liggen er wel degelijk kansen.

14 december 2023 om 11:09

@fctleon

Het is Driessen he, hij heeft net een pallet azijn gekregen, die is nog lang niet op ;

14 december 2023 om 11:11

Nou moet ik wel zeggen, dan moet Barcelona wel blijven spelen zoals ze nu doen, Niet goed dus, zeg maar eerder heel slecht. Mag toch hopen dat er over 2 maanden bij Barcelona wel weer een stijgende lijn in zit…Zoals het er nu voor staat maakt Psv zeker een goede kans tegen de Catalanen.Dortmund vind ik lastig oordelen, op papier vind ik het gewoon een matig team, in de Bundesliga zijn ze ook niet geweldig, maar toch eerste in deze Poule. Dat vind ik een buitengewoon knappe prestatie.

14 december 2023 om 11:23

Zelfs in matige vorm van Barcelona is het moeilijk genoeg voor PSV. In huidige vorm van Barça maakt PSV inderdaad kans, maar dan moet PSV een fitte selectie hebben en een goede dag hebben. Persoonlijk hoef ik niet tegen een Sociedad te spelen; dat is een zeer verraderlijke tegenstander en een weinig aansprekende naam. Hoewel PSV en Sociedad naar mijn mening best aan elkaar gewaagd kunnen zijn, heb je gewoon kans om eruit te gaan. Dan speel ik liever tegen Dortmund of Barcelona, waarvan je kan winnen als je een hele goede dag hebt, maar waarvoor je je niet hoeft te schamen als je eruit ligt. Tegen Real, Bayern en City geef ik ons absoluut geen schijn van kans.

14 december 2023 om 14:23

Nou als je persoonlijk mocht spelen tegen Sociedad ben je wel een goeie denk ik zo Maar even zonder gekheid ik denk dat PSV sowieso trots mag zijn op dit CL-seizoen ongeacht wat er gebeurt in de volgende ronde(n). En het is een dooddoener maar je hebt tegen iedereen kans om door of eruit te gaan. Of het een realistische kans is weer ten tweede. PSV moet de beste wedstrijd(en) van het seizoen op de mat leggen willen ze aanspraak maken op de kwartfinales, dat is een ding wat zeker is.

Als ze Real loten kunnen ze beter thuisblijven, toch Valentijn?! 😛

De laatste 16 halen is al knap en er zitten denk ik 3 op een goede dag te doen tegenstanders bij. Bvb, Sociedad en Barcelona (al zullen die laatste wel de moeder van Laporta verkopen zodat ze in de winterstop 600 miljoen mogen investeren).

Ik zie de volgende kans berekening voor PSV om kwartfinale te halen:Real Sociedad: 30 procentDortmund: 30 procentFC Barcelona: 25 procent (als Barca deze slechte vorm aanhoudt)Atletico: 20 procentReal Madrid: 5 procentBayern: 2 procentMan City: 1 procent.

14 december 2023 om 11:11

Een kansberekening is een formule, dus als je die deelt kunnen we het narekenen. Je doet op zijn hoogst aan onderbuik kans roepen. Al bekt dat natuurlijk een stuk minder lekker

14 december 2023 om 11:46

dit is gebaseerd op jouw duim?

14 december 2023 om 12:50

Dit vind ik niet zo'n gekke schatting. Zelf dacht ik aan:

Sociedad ~35%
Dortmund ~30%
Barca ~20%
Atletico ~15%

Rest 5%

Ook meegenomen wat de statussen van deze clubs zijn en dat we pas in maart, wanneer alles weer anders kan zijn, spelen.

14 december 2023 om 13:04

het is wachten totdat iemand het tot 2 cijfers achter de komma 'berekent'

Bayern Mã¼nchen, Real Madrid, Real Sociedad, Atlã©tico Madrid, Borussia Dortmund, Manchester City of FC Barcelona...

Dat zijn gewoon erg lastige tegenstanders, maar kansloos ben je nooit, zie zo de overwinning van Frankfurt op Bayern. Je moet wel hopen of een offday want op volle sterkte zijn deze ploegen wel maatje groter.

Als je het zo ziet dan hoop je misschien Sociedad (wat overigens uitstekend speelt) of Dortmund (wat soms toch wisselvallig oogt), ook een Barca is niet in topvorm en daar krijg je zeker kansen met je snelheid op de flanken.

Real, Atleti en City wil je eigenlijk wel ontlopen.

14 december 2023 om 11:48



het nadeel; in een competitie is het (met Frankfurt als voorbeeld) veel gemakkelijker stunten. De topclubs weten dat de competitie over 30 wedstrijden bepaald wordt en je hebt maar 1 offday nodig
Voor knock-out fase van champions league zijn de topclubs veelal scherper en moet een PSV ook over 2 wedstrijden stunten. Theoretisch uiteraard mogelijk, maar wel lastiger

Gefeliciteerd alvast met het behalen van de kwartfinale dan he. 🤭

Gefeliciteerd psv. Die gaan nu zeker de cl winnen.

"de ploeg van trainer Peter Bosz liet in de Eredivisie nog geen enkel punt liggen, terwijl overwintering in de Champions League al na vijf speelrondes werd veiliggesteld."

Armknijp momentje.

Tuurlijk is PSV gewoon van CL niveau, anders ga je ook niet door. Ze zijn echter niet beter dan de top 8 van Europa, wat de nummers 1 uit de poules eigenlijk nu even vertegenwoordigen. PSV zal boven zichzelf uit moeten stijgen en hopen op enige vorm van onderschatting bij de tegenstander. Of natuurlijk het geluk hebben dat je een club treft die rond Februari net even totaal niet in vorm is.

14 december 2023 om 11:08

Precies dat ja. Thuis moet je gaan spelen met vleugels en alles geven om te zorgen voor een overwinning/stunt. En dan hopen dat je uit een gunstig resultaat eruit weet te slepen. In het voetbal is nooit iets onmogelijk gebleken. Laat PSV dit seizoen maar de verassing gaan worden, haha.

Niemand heeft de illusie dat we de CL gaan pakken maar om nou te zeggen dat PSV EL niveau is, vind ik echt een dooddoener. Wat is CL niveau volgens hem dan? alleen de top 10 voetbalclubs? Alleen de top, zoals BM, RM, Barca, MC? Er zijn ook teams in de EL die beter zijn dan PSV is PSV dan een Conf. L. club?

14 december 2023 om 11:09

Lekker boeie dat je de CL zeer hoogstwaarschijnlijk niet wint en je ook waarschijnlijk niet de favoriet bent straks. Vanaf nu kan je alleen maar winnen. Naja behalve als je verliest, maar figuurlijk dan.

14 december 2023 om 11:33

Precies dit. PSV zit nu gewoon bij de beste 16 clubs van Europa. De UEFA wilde juist de CL groter maken en daarom begonnen we de poulefase met 32 clubs. Als je dan bij de beste helft van die 32 beste clubs van Europa zit, dan ben je toch gewoon CL-waardig lijkt me haha.

Tjah dat is gewoon als je 2de wordt in de poule, dat is de kans dus groot aanwezig dat je tegen Man City, Real of Bayern moet. En dan is de kans zeker aanwezig dat je 2 keer verliest.

Echter zijn er tegen clubs als Atletico, Sociedad, Barca en wellicht nog Dortmund (al werden die wel 1ste in 'de poule des doods' zeker kansen.

Tegen elke potentiële tegenstander ben je straks de underdog. Ook tegen een Sociedad of Dortmund. Hoe kun je dan met de billen bloot komen? Je hebt niets te verliezen

Ach valentijn, blijf lekker met je commentaar boven de rivieren of ga lekker op vakantie. Niemand neemt jou serieus

Lekker negatief weer, Natuurlijk zijn er veel clubs sterker. Maar alles kan gebeuren

Ik weet niet of PSV van EL niveau is. Echter behoort PSV niet tot de 8 sterkste ploegen van Europa. Dus de kans dat PSV er de volgende ronde uitligt is vrij groot. Maar dat ze wel bij 1 van de 32 sterkste ploegen behoren en dus wel terecht in de CL spelen kun je wel zeggen.

Boeien wat Valentijn vindt. PSV staat knap in de volgende ronde en hebben al meer bij elkaar verdiend dan met een Europa League finale die je ook niet zomaar even bereikt. Mocht PSV er volgende ronde uitgaan, is het Europees seizoen toch gewoon geslaagd vind ik. Eindelijk na zoveel jaar weer eens de CL poulefase behaald en dan gelijk naar de volgende ronde. Heel knap!

Ik ben het bijna standaard oneens met deze pseudo-journalist, maar in dezen deel ik wel zijn mening.
Maar PSV moet altijd met de billen bloot en dat is ook het soort voetbal wat Bosz nastreeft, niet laf met de kont in eigen doel hangen, maar open en vol er voor gaan, met de billen bloot gaan dus.
Nu acht ik bijna alle clubs ter wereld kansloos tegen Manchester City, Real Madrid en toch ook wel Bayern Munchen, maar de andere 4 clubs zijn op een goede dag door PSV te pakken, zoals Antwerp Barcelona pakte en Feyenoord bijna Atletico pakte. Maar ik ga er vanuit dat PSV Real Sociedad gaat loten en juist die ploeg zal te taai zijn voor dit PSV. Ogenschijnlijk zelfde nivo als PSV, maar veel gewiekster en technischer en meedogenlozer.

Dit mag je niet zeggen en ik wil totaal niet pochen, maar het Ajax van 19 was cl niveau en zat in een cl poule. Zowel feij als psv zitten idd in kwalitatief veel mindere poules. Ik verwacht psv oook snel eruit

Zouden journalisten en andere lui die dit soort uitspraken doen nu echt trots zijn op hun voetbalkennis?
Feit is wel dat je nu in de knock-out fase van het toernooi zit en iedere wedstrijd er een op zich is. Ja de andere teams zijn waarschijnlijk sterker, maar dit is de hele reden waarom je als een PSV, Ajax of Feyenoord zijnde aan dit toernooi wilt meedoen. Je wilt je meten met de beste ter wereld en vooralsnog doen we prima mee en zijn we gewoon door. Deze week deden we zeker niet onder voor Arsenal (ja het was een veredelde oefenwedstrijd tussen twee B-teams).

Een team dat zoveel kansen creeert als dit PSV onder Bosz is sowieso nooit kansloos, je zal maar iets meer kansen afmaken. Dan maak je het gewoon ieder team op de wereld gewoon moeilijk. De kans is klein, maar ons landje is ook klein dus dat is allemaal mooi in verhouding.



Valentijntje past gewoon de statistieken toe: je wint dankzij een domme rode kaart van Sevilla in Spanje van de nummer 14 uit La Liga waar je thuis met veel geluk en een scheidsrechter die zowat alles meefloot een punt krijgt, dan ga je het logischerwijs niet winnen van Real, Barca, Atletico of Sociedad, laat staan Bayern of City
Ik geef PSV een kans tegen Dortmund en een kleiner kansje tegen Sociedad....maar dan houdt het wel op.
Maar goed, knap gedaan door PSV dat ze bij de laatste 16 zitten en je weet nooit hoe een koe een haas vangt .

Is ook wel een beetje een inkoppertje als je kijkt naar de ploegen die nog meedoen. Dan bungelt PSV samen met nog een of twee andere ploegen aan de onderkant van het lijstje. Logisch ook als je kijkt naar UEFA ranking en begroting. De manier waarop Valentijn brengt is dan alleen weer zo onnodig denigrerend en laatdunkend.

Als ik zeg real Madrid ga ik niet eens kijken en Lucas moura dan weten jullie genoeg toch.
Niet serieus nemen deze beroeps azijnpisser

PSV fans jullie kunnen heel blij met dit nieuws zijn. Valentijn Driessen is meester in het jinxen..... had ook al mijn club gejinxt.

En dat weten we allemaal ook, alleen gun de PSV-supporters in de donkere dagen van het jaar ook een lichtpunt. Het is toch de lichtjesstad.

Ze hebben een enorm goede flow en daarmee komt ook de hoogmoed. We weten daarover het gezegde, maar zolang je op grote hoogte bent moet je maar genieten.

Gelukkig speelt ook de vorm van de dag. Op papier zou je zeggen dat PSV weinig kans maakt , maar je weet nooit op het moment van spelen hoe de ploegen er dan voor staan.

Hoe kun je stellen dat PSV van Europa League niveau is en het dan toch vreemd vinden dat ze moeite hebben om teams te verslaan in de Champions League? Leest Valentijn zijn eigen berichten wel?

Valentijn heeft toch gewoon een punt. Je speelt dadelijk tegen een poule winnaar, waarvan het merendeel gewoon betekent dat je wordt ingemaakt. In de europa league, zouden ze veel verder kunnen komen, maar ook daar zitten ploegen in waarvan ik PSV niet zie winnen.

Eerste keer na zoveel jaren in de CL,
Gelijk door naar de achtste finale met een
Bijna geheel nieuwe team nieuwe coach nieuwe staf.

Ander spel systeem.

PSV heeft het goed voor elkaar de trots van Brabant.

Ik dit dezelfde zure man die zei dat Ajax nooit twee keer zou scoren tegen Real in Madrid. En is dit ook dezelfde man die zij dat je Lucas Moura wel vrij kon laten omdat hij toch nooit scoort

Psv EL niveau, de andere drie Conference niveau of misschien zelf dat niet. Daar kunnen we gewoon eerlijk in zijn toch

Puur voor geld en status moet je in de CL spelen natuurlijk. Maar als Nl'se club is kans klein dat je kwartfinale bereikt.... Doe je er dan slimmer aan om in de EL te komen na de winter? Beteje pech speel je tegen een topclub meteen. Beetje mazzel kan je ver komen en dat is dan wel weer mooi voor Nl's voetbal!

Op zich heeft hij wel een beetje gelijk. Ik was/ben natuurlijk heel blij met de tweede plek (vanwege de eer, het geld, en omdat we waarschijnlijk een hele mooie grote club op bezoek gaan krijgen), maar sportief was het wellicht beter geweest als PSV de derde plek had gepakt. De kans dat PSV er nu de eerstvolgende ronde uit vliegt is natuurlijk heel groot, daarentegen had ik best eens willen zien hoe ver deze ploeg in de EL had kunnen komen...

14 december 2023 om 15:18

Nee je moet altijd het hoogst haalbare nastreven en dat is CL en zo hoort ook in topsport
en je bent bij voorbaat nooit kansloos zelfs niet tegen Man City en Real Madrid, op dit moment de 2 moeilijkste tegenstanders van de zeven, maandag weten we meer.
Barcalona en Bayern zijn normaal ook te goed maar dit seizoen kwetsbaarder dan voorheen, en tegen Dortmund, Sociedad en Atletico Madrid (feyenoord speelde knappe partij daar uit) heb je zelfs een reeele kans.
Maar goed als je kunt ook verder in de EL dan ploegen als Liverpool, AS Roma, Marseille, West Ham, Leverkussen en nog wat treven daar kun je van winnen maar ook verliezen, zelfs ook tegen weinig zeggende ploegen als Quarabag of Molde kortom het is geen zekerheid dat je in EL een ronde verder komt, dan kies ik voor het hoogst haalbare

14 december 2023 om 18:27

Kijk dat is nou denken als een kampioen

PSV is geen club op dit moment uit de top 16 van Europa, althans niet vast.
De huidige ploeg misstaat natuurlijk niet in de poulefase CL. Geldt ook voor FR.
Beide teams slaan geen moddefiguur, maar hebben wat geluk nodig om door te gaan.

Maak jezelf dus vooral niet kleiner dan nodig.

Ach, PSV heeft inmiddels lekker wat geld binnen weten te harken…. Met wat geluk komt daar nog wat bij.
Verder zet je jezelf en je spelers toch ook wel een beetje op de kaart met CL overwintering.
Mij hoor je dus niet klagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren