Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil dolgraag verder met vier spelers, waaronder André Ramalho

Laatste update:

PSV hoopt het aflopende contract van André Ramalho (32) te verlengen, zo schrijft journalist Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. Zodoende kan de Braziliaanse mandekker ervoor kiezen om te blijven in het Philips Stadion, al kan hij volgens zijn management rekenen op interesse van andere clubs. Daarnaast hoopt PSV Walter Benítez, Jordan Teze en Olivier Boscagli langer te binden.

Ramalho, wiens contract via de gebruikelijke weg op 1 april formeel is opgezegd, kan volgens Elfrink ‘op nieuwe voorwaarden’ bijtekenen bij PSV. “Betrouwbare bronnen rond Ramalho bevestigen dat PSV door wil met de 32-jarige Braziliaan, die dit seizoen gewoon basisspeler bij PSV was.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“PSV vindt de Braziliaan van groot belang door zijn leidende rol in de spelersgroep, maar vooral ook als eventuele back up of concurrent voor een nieuweling in de toekomst”, weet Elfrink. Volgens de journalist gaat PSV vanwege het naderende vertrek van huurling Armel Bella-Kotchap zeer waarschijnlijk de transfermarkt op voor een centrale verdediger.

Daarbij zijn meerdere namen een optie. “Het is niet ondenkbaar dat de komende weken bijvoorbeeld Zeno Debast van Anderlecht weer in beeld komt, of de in Portugal spelende Jeremiah St. Juste. Dat Philippe Sandler van NEC al concreet in beeld zou zijn, is nog geen uitgemaakte zaak.”

Elfrink weet nog niet of Ramalho ingaat op het aanbod van PSV, dat ook hoopt te verlengen met een aantal spelers die tot medio 2025 vastliggen. “De komende weken blijkt naast Ramalho hoe de toekomst van bijvoorbeeld Jordan Teze, Olivier Boscagli en Walter Benítez eruit komt te zien.”

“Bekend is dat PSV graag verder wil met hen, maar het kan ook zijn dat zij hun goede seizoen willen verzilveren in de vorm van een transfer naar een buitenlandse club.” De contracten van Armando Obispo, Mauro Júnior, Tygo Land en Luuk de Jong lopen eveneens in 2025 af.

Naast Ramalho werden de contracten van Boy Waterman (40) en Shurandy Sambo (22) begin april formeel opgezegd. Laatstgenoemde is volgend seizoen alweer onder de pannen en gaat aan de slag bij het Engelse Burnley.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Alleen al het feit dat het artikel inzoomt op Ramalho zegt genoeg. Denk dat de meeste Psv'ers hem bedanken voor z'n staat van dienst maar daarna ook snel de fiets erbij pakken om hem ergens af te leveren.

23 april 2024 om 09:46

Dat denk ik dus helemaal niet, prima geschikt als backup en je weet wat je in huis hebt. Er moet wel een basiswaardige CV bijkomen dan

23 april 2024 om 10:12

Hij is toch helemaal niet prima als backup? Elke keer als er een beetje weerstand is, staat Schouten daar die er liever niet speelt. Als je een backup hebt die zoveel geld kost en alleen tegen clubs onder de top-5 opstelt en in Europa liever niet, waarom zou je hem dan houden?

23 april 2024 om 10:28

Omdat je ook wissels nodig hebt? Tegen elk team in de Eredivisie kan je prima spelen met Ramalho. Op een gegeven moment gaan dit soort dingen ook een beetje hun eigen leven leiden hé. Dadelijk hebben we 34 wedstrijden gespeeld met waarschijnlijk 1 verliespartij; waarbij Ramalho het merendeel van die wedstrijden als CV heeft gespeeld, dan kun je toch niet met droge ogen beweren dat hij er niks van kan?

Ik ben het met je eens dat hij door een ondergrens zakt als we de Europese topploegen tegenkomen. Maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor andere jongens waaronder Luuk de Jong en Guus Til.

23 april 2024 om 10:56

Vergelijk het eens met de problemen bij Ajax dit seizoen, daar hebben ze een karrevracht aan backups, maar geen basismateriaal blijkbaar. Als je enigszins kijkt naar programma's en belasting van spelers ben je een idioot als je een speler die zich bewezen heeft op redelijk tot hoog nivo in de basis , bekend met alles en iedereen binnen de club zomaar te laten gaan. Tilt hij PSV naar hoger nivo, nee, wordt PSV zwakker zonder hem, ja als er geen sterkere vervanger is. Zo heeft PSV in elke linie zo'n speler, waar de vervangers nog niet op nivo zijn of er zelfs helemaal niet zijn. Haal Schouten, De Jong en ja ook Ramalho er tegelijk uit en er blijft onvoldoende over om in de eredivisie kampioen te worden.

23 april 2024 om 12:00

Lexy dat is dus de reden dat we hem graag als back up hebben, niet als basis speler. Ik ken weinig andere clubs in Nederland die een verdediger als Ramalho in hun basis hebben, die in meeste duels gewoon prima speelt. Dus als we dat niveau op de bank kunnen hebben, terwijl we een betere eerste keus hebben..,ik teken er voor

23 april 2024 om 10:06

Absoluut niet mee eens. Met het mogelijke vertrek van Boscagli, Teze en Dest en de sowieso vertrekkende Bella-Kotchap en Sambo heb je weinig houvast achterin. PSV zal sowieso de transfermarkt op moeten voor 1 centrale verdediger naast Boscagli. Maar met zijn vertrek zullen er twee moeten komen. Dan wil je met Ramalho iemand achter de hand hebben van wie je weet dat hij het basisniveau aan kan. Uiteraard liever twee keer een Alex achterin. Maar Ramalho heeft meer dan vaak genoeg bewezen op elk niveau met PSV mee te kunnen.

23 april 2024 om 10:34

Ramalho zelf zal nog wel een keer een stap willen maken, dan is dit zijn ideale kans.

Kan me voorstellen dat hij een aanbod heeft ontvangen zodat er geen volledig nieuwe selectie aan verdedigers komt te staan volgend jaar. Maar daarbij wel duidelijk de kanttekening dat dat niet zal zijn als vaste basisspeler. Vind het nogal overtrokken dat er dan 'dolgraag' bij staat.

Van de andere spelers met contracten tot 2025 snapt iedereen het.

23 april 2024 om 10:23

Verdient hij niet te veel om als Backup te fungeren? Denk toch dat hij richting de miljoen gaat of niet?
Hoewel hij het goed doet dit seizoen krijg je Dan krijg je een beetje het Alireza verhaal. Speler die niet zeurt, maar eigenlijk niet goed genoeg is voor de basis en te veel verdient voor de bank.

23 april 2024 om 10:31

In zijn huidige contract wel. Ik vermoed dat PSV zijn contract daarom formeel ook opgezegd heeft, om een nieuwe (verminderde) aanbieding te kunnen doen.

Ik snap wel dat PSV door wil met Ramalho. Tis natuurlijk geen hoogvlieger, maar als ervaren back-up is hij meer dan geschikt om in die rol nog een paar jaar door te kunnen bij PSV. Kritiek op hem vind ik ook niet altijd terecht. Tuurlijk maakt hij af en toe wat foutjes, maar deze worden enorm uitvergroot. In the end vind ik wel dat de verdediging gewoon beter staat met dan zonder Ramalho. Heeft dit jaar ook gewoon heel veel gespeeld en dat vaak goed gedaan. Ook als je vergelijkt met wat we in de jaren ervoor gehad hebben, dan vind ik Ramalho beter dan een Schwaab, Isimat, Derijck of Zanka.

23 april 2024 om 09:49

Schwaab was een stuk beter dan Ramalho.

23 april 2024 om 09:59

Schwaab was heel degelijk en nauwelijks op een foutje te betrappen, maar verder erg kleurloos. Ik vind Ramalho aan de bal beter en verdedigend ook beter. Schwaab maakte wat minder foutjes.

23 april 2024 om 10:07

Ik vond Schwaab welgeteld 1 seizoen een stuk beter. Maar daarna is ook hij in niveau omlaag gegaan.

23 april 2024 om 10:08

Kleurloos vind ik een enorm compliment voor een centrale verdediger. Zeker met een complementaire verdediger naast hem. Overigens vind ik ook Ramalho beter, maar Schwaab speelde in een ander elftal natuurlijk.

23 april 2024 om 10:13

Zo'n domme fout als de overtreding van Schwaab op Neres tegen de 10 man van Ajax, heb ik Ramalho nooit zien maken (Ja het zit nog steeds heel hoog).

23 april 2024 om 10:30

Lol, onzin. ik zeg niet dat Schwaab ontzettend slecht was, maar als jij serieus denkt dat Schwaab niet alleen beter, maar zelfs een stuk beter was dan Ramalho dan snap je er weinig van.

23 april 2024 om 11:35

Isimat hoort eigenlijk helemaal niet in dit rijtje thuis. Dat was onder Cocu echt een goede verdediger met een uitstekend atletisch vermogen. Hij maakte ook niet zoveel persoonlijke fouten zoals Ramalho, Schwaab en Marcelo dat wel deden. Alleen in zijn beginperiode maakte hij vaak hands. Cocu liet hem toen verplicht met tennisballen in zijn hand trainen. Blijft gek dat hij nu bij Vitesse zo is afgegleden

23 april 2024 om 12:27

Die tennisballen was omdat hij de tegenstander vasthield waardoor we erg veel vrije trappen en penalty’s tegen kregen.

23 april 2024 om 11:35

Je zegt het al, geschikt als back-up. Mijn vertrouwen in de directie w.b. de verdediging is echt 0,0 en het zal me niks verbazen als Ramalho gewoon basis gaat blijven spelen bij verlenging.

Wat foutjes vind ik ook nog een understatement want de "foutjes" die hij gemaakt heeft waren toch zeker ook in cruciale Europese wedstrijden en belangrijke wedstrijden in de Eredivisie. Ik zou afscheid nemen persoonlijk.

Er is veel kritiek op ramalho maar als back-up lijkt me dit een goede zaak om te verlengen mits hij niet te veel gaat verdienen.

Teze, Boscagli en Benny is niet meer dan logisch. Steunpilaren dit seizoen, maar ik had toch verwacht dat ze Ramalho uit z’n contract wilden laten lopen, hoe goed ‘ie ook in de groep ligt.

Het is toch wel echt knap van PSV hoe weinig tegengoals ze krijgen.

Ramalho is geen topper. Boscagli is meer een voetballend type, Teze is bij lange na geen Hancko of Geertruida en Dest is meer aan de andere kant van de middenlijn te vinden.

Daarbij komt dat Veerman erom bekend staat wel eens rustig een mannetje laat lopen.

Je zou zeggen dat de verhouding compleet zoek is en toch valt het als een puzzel perfect in elkaar.

23 april 2024 om 10:02

Verdedigen doe je met het hele team. Als je ziet hoeveel werk voorin gedaan wordt, met name door Luuk de Jong, die enorm veel druk zetten en daardoor de tegenstander dwingt de lange bal te spelen, dan is verdedigen een stuk makkelijker. Overigens niet helemaal eens met jouw kwalificatie van enkele spelers. Boscagli lost verdedigend enorm veel op met zijn inzicht, Teze speelt dit jaar geweldig en is 1-op-1 niet te verslaan, Dest staat inderdaad voorin maar loopt ook altijd als een malle mee terug en Veerman heeft zich dit jaar dusdanig goed ontwikkeld tot een complete middenvelder dat Bosz hem zelfs op 6 kon zetten tegen Feyenoord en in de CL. Dat zegt wat mij betreft genoeg over de verdedigende arbeid van Joey.

23 april 2024 om 10:03

Of jij hebt gewoon een verkeerd beeld van deze spelers. Dat over Veerman is al totaal niet meer en heeft daar enorm veel stappen in gemaakt. Teze bij lange na niet in de buurt vaan Geertruida is ook overdreven. Ja Geertruida is beter maar Teze speelt een heel sterk seizoen. Dest is bij balbezit inderdaad een soort linksbuiten maar met zijn drive is hij ook zo weer terug op de back positie. Boscagli doe je ook tekort. Op de wedstrijd na tegen Feyenoord nauwelijks op fouten te besporen. Over Ramalho ben ik het met je eens.

Je zou zeggen dat jij een compleer verkeerd beeld hebt van de spelers.

23 april 2024 om 12:54

Macedonia-040

Ik denk vooral dat Veerman daar stappen in heeft gemaakt door de manier van spelen van Bosz, het achteruit lopen is hij niet veel beter in geworden. Als je ziet in de wedstrijd dat PSV achteruit moest; Ajax thuis (notabene na die middag 18e) werd Veerman gewisseld in de rust, Lens uit Veerman slecht. NEC sterk in de omschakeling, Veerman slecht.

Geertruida en Teze, het is mening, maar dat zie ik inderdaad als een wereld van verschil.

Dest loopt inderdaad als een gek weer terug dat ben ik met je eens, maar neemt niet weg dat de tegenstander daar wel gebruik van kan maken toch als hij weg is?

Boscagli zou ik zeker niet te kort doen! Ik vind dat een geweldige speler, alleen jij weet net zo goed als ik dat hij meer het stempel voetballer heeft dan verdediger en als de verdediger die ernaast staat Ramalho heet, blijft het toch knap dat het niet zo kwetsbaar is.

23 april 2024 om 13:19

@shenkie;

Vind dit nogal lastig, want je benoemd een aantal dingen die een tactische keuze van een trainer is. Veerman is juist slecht in de omschakeling, maar PSV speelt om een manier waardoor je altijd tegen een tegenstander komt die vanuit de omschakeling gaat spelen. Dus dat zou betekenen dat hij altijd slecht zou moeten zijn. Je kan me niet vertellen dat er een verschil is tussen de Veerman tijden de 4-0 nederlaag tegen Arsenal en de Veerman van nu. Tegen Ajax vond ik hem inderdaad erg zwak. Ik weet nog dat ik in het stadion een vriend belde en we kwamen beide tot de conclusie dat hij eruit moest. Tegen Lens vond ik hem vooral aan de bal zwak.

Met Dest hetzelfde verhaal. Die krijgt de opdracht om zo hoog te staan met het risico dat een tegenstander daar gebruik van kan maken. Dat valt hem toch niet aan te rekenen? Juist het snel terugschakelen is dan juist een goede verdedigende kwaliteit als je het mij vraagt. Hier komen ook de kwaliteiten van Boscagli naar boven. Die moet juiste keuzes hierin maken. Tuurlijk is die aan de bal beter maar onderschat de verdedigende kwaliteiten niet. Heeft veel inzicht imo.

Ik vind Geertruida vooral aan de bal een wereld van verschil tov Teze. Maar als we het puur over het verdedigende hebben vind ik Teze niet heel veel onder het niveau van Geetruida.

Moeten ook Benitez niet onderschatten. Heeft in een paar wedstrijden echt punten gepakt met hele goede reddingen. Vooral in een 1 tegen 1 situaitie is hij erg sterk.

23 april 2024 om 10:10

Is al langer bekend dat Veerman afgelopen seizoenen in sommige wedstrijden de meeste kilometers van het elftal loopt en in de top 15 tot top 25 meeste km per wedstrijd zit in de eredivisie. Dus dat zegt meer over zelf kritisch kijken naar spelers in plaats van de media volgen. Boscagli speelt echt een fantastisch seizoen verdedigend. In het Boszball spel kan hij zijn mogelijke foutjes goedmaken met zijn snelheid. In het algemeen verdedigd PSV verder naar voren waar veel spelers veel beter in hun kracht worden gezet. Dest, Teze, Boscagli zijn er allemaal bij gebaad met meer ruimte tussen doel en verdediging.

23 april 2024 om 10:58

Was Veerman ook niet de middenvelder met de meeste balveroveringen? Weet niet of dat nog zo is, of überhaupt zo was, maar dacht ik gehoord te hebben.

Mag blijven, maar dan moet er wel echt een nieuwe centrale verdediger komen...
Afgelopen zomertransferperiode lang moeten wachten en toen kwamen ze last minuten met Bella Kotchap... waarbij ik een paar weken terug ineens dacht van ooohjaaa die is er ook nog (en straks dus al weer vertrekt)

Dus toch geen Wellenreuther? Jammer.

Ramalho is veel te kwetsbaar. Valt eigenlijk in topwedstrijden altijd door de mand. En dan kun je tegen de mindere clubs als je moet rouleren beter een jeugdspeler opstellen. Gewoon lekker afscheid van nemen.

23 april 2024 om 15:37

Tot je een paar blessures of schorsingen krijgt en je net als Ajax opeens met een halve jeugdelftal speelt. En we hebben gezien waar dat toe leidt. Gewoon voor de ervaring als backup er bij houden. Kun je tegen RKC of Almere straks een andere spelers rust geven zonder dat je veel risico loopt. PSV heeft komend jaar o.a. door de nieuwe opzet van de CL een vol programma. Kan Bosz ook gemakkelijker rouleren

23 april 2024 om 15:50

Rouleren doe ik nog steeds met zo goed mogelijke spelers, als dat jeugdspelers zijn dan zou dat fantastisch zijn. Maar ik geloof niet dat die er zijn. We hebben geen jeugdspelers die beter zijn dan Ramalho, dan zouden die al lang spelen. Obispo is het enige jeugdproduct dat in de buurt komt en is voor mij net zo instabiel als dat ie stoer oogt.

En hoe ziet je seizoen er uit als je een back up hebt, die het vooral tegen mindere clubs moet gaan laten zien? Het overgrote deel van de wedstrijden zijn geen topduels, maar zeker geen walk overs….

Ramalho kan als reserve speler absoluut van waarde zijn maar je moet na 2 seizoenen waarin het overduidelijk is geworden dat Ramalho op een hoger niveau dan de middenmoot van de Eredivisie gewoon grandioos door de mand valt, toch echt gaan door selecteren. Van Benitez en Boscagli zou ik het een stap voorwaarts vinden als we die kunnen behouden, Teze vind ik een prima speler maar als hij een stap zou maken zou ik hem dat ook van harte gunnen.

Als reservespeler is Ramalho prima. Maar als basisspeler komt hij tekort. Logisch dat soms Schouten gewoon in de verdediging wordt geposteerd. Voor het spel van Bosz is het beter als je gewoon een snelle centrale verdediger naast Boscagli hebt staan. Want PSV speelt altijd met een hoge lijn.

Ramalho prima voor de bank maar er moet echt een verdediger komen. Verder kijk ik toch met gemengde gevoelens terug op het seizoen van Veerman. Ja hij was met vlagen heel goed maar hij kwam ook zwaar te kort in de CL tegen eigenlijk alle tegenstanders. Ik denk dat als psv wil groeien volgend seizoen dat je hem misschien toch moet verkopen en speler zoekt met betere handelingssnelheid. Denk opzich dat Saibari die rol goed kan invullen en die is fysiek ook echt een monster.

Inderdaad prima zet om hem langer te binden maar wel voor de bank. Volgend jaar pijlen op Sandler, De Bast of dat soort spelers voor echte snelheid en voetballend vermogen vanuit verdediging, samen met verlenging van Bossie. Verder zijn er weinig tot geen investeringen noodzakelijk als iedereen blijft. Liefst zie ik Lozano voor een mooi bedrag vertrekken en daar een leuke talentvolle, goedkopere optie voor terug.

Veel belangrijke spelers met nog maar een jaarcontract. Dat mag je Stewart toch aanrekenen. Boscagli, Teze, Veerman, Land, Benitez en Mauro zou ik graag zien verlengen. Aan Ramalho heb je in 80 procent van de Eredivisie duels een goede. Alleen als het niveau van de tegenstander omhoog gaat, is hij de eerste die door de mand valt. Zeker in de CL wordt meer snelheid gevraagd. Boscagli heeft dat ook niet en dan wordt het centrum simpelweg te kwetsbaar.

Dit is het ideale moment om door te selecteren. Geld in kas, al geplaatst voor de CL en aantrekkelijk voor nieuwe spelers.

Oja idd bella ketchup. The next best thing in eindhoven. Ongekend dat die kwam. Was echt een toevoeging aan psv dit jaar

Het probleem is dat Ramalho dit seizoen eigenlijk ook al back up zou zijn toen Bella-Kotchap gehaald werd. Maar die raakte geblesseerd en dus stond hij er weer bijna altijd in. Dat risico kan je niet nog een keer halen, al helemaal niet als je een blessuregevoelig type als Sandler haalt. Ramalho zal vast belangrijk zijn in de kleedkamer en is ook echt niet zo slecht als sommigen het doen voorkomen, en mag van mij dus blijven, maar dan wel als 4e of 5e CV in totaal. Niet als in principe 3e CV in de hiërarchie, zoals dit jaar.

PSV moddert al jaren wat aan in de centrale verdediging en de supporters hopen ieder jaar weer op echte versterkingen voor de verdediging en dan met name de RCV positie. Vorig jaar werd op het laatste moment de hoop gevestigd op Bella-Kotchap maar de beste man is vrijwel het hele seizoen geblesseerd geweest. Ieder jaar weet PSV wel middenvelders en aanvallers te halen maar centraal achterin blijft het behelpen. Ramalho is een speler die niet echt mee kan in de top, hij kan zeker bruikbaar zijn als stand-in in kleinere wedstrijden maar komt tekort als PSV consistent mee wil doen in de top-16 of top-32 van Europa. Het contract van Ramalho zou dus eventueel verlengd kunnen worden onder nieuwe voorwaarden maar dat er eindelijk een nieuwe RCV moet komen lijkt mij wel duidelijk. Ook een extra LCV lijkt mij geen overbodige luxe want Boscagli heeft ook geen goede stand-in. Als PSV zijnde zou ik mij vooral ook inzetten voor verlenging van het contract met Tygo Land, deze jongen zou ook wat meer speelminuten moeten krijgen, dat kan natuurlijk ook via een jaartje verhuur.

Ik zou me op Land focussen anders krijgen we straks weer een Babadi geval

Ramalho behouden voelt voor mij als pure armoe. PSV heeft een flink aantal goede spelers, dat blijkt ook maar daar behoort hij zeker niet toe. Als je nou ergens snel moet doorselecteren is het wel met hem.

PSV wil doorgaan met 4 spelers !!!!
Dat mag toch helemaal niet 🤷‍♂️ ze hebben wel heel erg veel zelf vertouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren