Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars: ‘Of we ze vijf jaar kunnen vastleggen, ligt ook aan hen’

Laatste update:

Het worden drukke weken voor directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. Davy Klaassen en Joël Veltman lieten eerder openlijk weten dat zij positief staan tegenover een langere samenwerking met de Amsterdamse club en Overmars erkent dat die interesse wederzijds is.

/

“We hebben de intentie uitgesproken de contracten open te breken, op te waarderen en te verlengen”, vertelt Overmars maandag in De Telegraaf. De oud-aanvaller had afgelopen maand al voorzichtig een balletje opgegooid. “Nog in januari zullen we praten. Of we ze vijf jaar kunnen vastleggen, ligt ook aan hen.”

Ajax wil ook langer door met Stefano Denswil en zodoende zal Overmars proberen om op korte termijn drie contractverlengingen in goede banen te leiden. De verdediger heeft nog maar een contract tot volgend jaar zomer. Klaassen (medio 2016) en Veltman (medio 2017) hebben langere contracten. Laatstgenoemde ondertekende in juni 2013 nog een nieuw contract met Ajax.

Welke voetballer zal het langst bij Ajax blijven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eindelijk proberen we de echte talenten ook langer vast te leggen dan 3 jaar

20 januari 2014 om 08:00

Dit zijn dan ook niet alleen talenten maar veltman en Klaassen zijn nu al (!) Dragende spelers. Niet meer dan logisch lijkt me om ze zo lang vast te leggen. Leg ze wat mij betreft voor tien jaar vast haha dat kan natuurlijk niet maar hoog inzetten lijkt me wel goed deze jongens zitten al jaren bij de club en hebben volgens mij ook niet de behoefte om volgend jaar al te vertrekken.

20 januari 2014 om 08:23

Dragend is wat overdreven voor spelers die beide zo weinig hebben gespeeld. Vooral Veltman is nog geen dragende speler.

20 januari 2014 om 08:30

Veltman was gister anders wel(vooral eerste helft) een van de zwakke schakels bij Ajax. Heel veel onnodig balverlies. Kans waar Locadia kon uithalen in de 16 en hem binnen had moeten schieten was ook zijn fout.

20 januari 2014 om 10:07

Dat zal nog wel vaker gebeuren met Veltman!
Iedereen in de media doet net alsof Veltman al het niveau Maldini heeft maar dit is pas zijn eerste seizoen in het eerste bij Ajax en zal ook nog een hoop moeten leren!

20 januari 2014 om 10:54

Hij speelde idd niet sterk in het begin, maar herpakte zich wel fantastisch in de 2e helft. Zat weer overal tussen en zorgde voor wat dreiging bij het opkomen met de bal.

20 januari 2014 om 12:11

Misschien was Veltman in de eerste helft verdedigend wat slordig, maar een voordeel bij deze verdediger (bij Moisander en Denswil in mijn ogen ook) is dat hij aanvallend en opbouwend ook erg sterk is. Hij heeft een goede lange bal en is niet bang om naar voren te denken. Dit liet hij in de afgelopen wedstrijd ook zien.

20 januari 2014 om 08:43

Klaassen veltman denswil zal de kern zijn van de komende jaren bij ajax.. daar doet een mindere fase/wedstrijd niets aan af

20 januari 2014 om 12:14

Ik volg klaassen al vanaf de jeugd en irriteer me aan al die vergelijkingen met oud spelers! Klaasen is een typische 9,5 speler die hele slimme loopacties heeft, niet super technisch is maar wel functioneel, en met een enorme neusje voor de juiste plek en voor goals! Hij lijkt als speler totaaaal niet opde fijnbesnaarde middenvelder eriksen of op de balletdanser bergkamp. Dont try to make him that way...

20 januari 2014 om 13:08

Dan heb je duidelijk oogkleppen op gehad als je hem al zo lang volgt.
Juist wel een goede techniek, kijk maar naar die aanname in de 16 bij Psv.
Dit heeft hij al veel vaker gedaan. Zo fijn als Eriksen nee dat niet nee maar om hem niet technisch te noemen slaat nergens op.

20 januari 2014 om 14:16

Klaassen is een andere voetballer als Eriksen. Ik ben meer fan van Klaassen.

20 januari 2014 om 14:32

Klaassen is geen typische technische voetballer. Hij heeft een goede functionele techniek net als bijv siem de jong, maar hij is niet de man van de technische hoogstandjes zoals bijv bergkamp of zlatan.
Daarom moet iedereen hem ook stoppen met dit soort spelers te vergelijken, want hij is erg goed, maar dus niet zo'n type speler.

20 januari 2014 om 11:13

Zou echt heerlijk zijn 5 jaar!

Ajax is zowel binnen als buiten de lijnen fantastisch aan de weg aan het timmeren!
Niets dan hulde!

Ik ben enorm trots om Ajacied te zijn!

Gewoon lang vastleggen en gewoon weer goed verkopen

20 januari 2014 om 09:41

Precies. Als ze gewoon nog een 3 jarig contract hebben wanneer er interesse komt, kan Ajax ook een keer wat meer vragen dan 5-10 miljoen.

Zozo, de open-deur-uitspraak van het jaar 2014 gaat naar: dhr. M. Overmars!

20 januari 2014 om 08:04

Nou nou ik heb van het weekend meer eerste klas open-deur uitspraken gehoord, de media trainer van Twente heeft het druk gehad in de winterstop bijvoorbeeld. Toch altijd jammer dat op het moment dat iemand wel zegt wat hij denkt genadeloos word afgestraft door onze media en publieke opinie.

20 januari 2014 om 08:04

Nou zo loos is de opmerking niet hoor. Iedereen zit hier altijd te klagen als 'we' een talent geen 5 jarig contract zouden hebben aangeboden. Nu zegt Marc gewoon: 'luister, zij moeten ook willen'.

Zou overigens best wel een stunt zijn als het lukt om alle 3 voor de komende 5 jaar vast te leggen.. Als ik dan nog even een open deur in mag gooien: zet er een hoge afkoopsom in!

20 januari 2014 om 08:20

Juist geen afkoopsom, dan kan je gewoon vragen wat je wilt (ook onrealistische bedragen), bij een afkoopsom móet je gaan praten als dat bedrag geboden wordt..

20 januari 2014 om 08:08

Klopt, hoewel van Klaassen en Vektman al aangaven Blind te tekenen ligt het per definitie aan minstens 2 partijen, vaak meer om dat ook zaakwaarnemertje de kassa hoort rinkelen en eisen gaat stellen.

Van Denswil kun je je voorstellen dat hij meer speeltijd wil, maar dan moet Moisander verkocht worden want in zijn huidige vorm is hij onomstreden, wat speelt die als een veldheer op het moment, doet zelfs aan Vertonghen zijn beste dagen denken.

Mooi, denk na en verleng gelijk Fischer (2017), Cilessen ('16), Blind ('16), Boilesen ('16) tot 2019: allemaal zekerheides voor de basis, met die andere drie heb je dan een mooi raamwerk om te bouwen.. Zo voorkom je bovendien dat je WEER een speler voor te weinig moet verkopen na Stekelenburg, vd Wiel, Eriksen, Vertonghen, Alderweireld en straks de Jong.

20 januari 2014 om 08:07

Klopt helemaal, de laatste jaren zijn er weinig spelers voor de absolute hoofdprijs weg gegaan, altijd wel een hoede prijs voor een 1 jarig contract maar lang niet wat de spelers waard waren met een lang contract. Ik denk ook dat jongens zoals boilissen en blind nu ook open staan voor een langer contract. Blind vanwege uitspraken dat hij geen behoefte heeft om weg te gaan en boilissen breekt pas echt net door.

20 januari 2014 om 08:09

Ja inderdaad die was ik nog vergeten. Als het zou lukken om die 4 die jij opnoemt vast te leggen en de drie genoemde in het artikel heb je het elftal gewoon al staan voor de komende 3 jaar minstens! Eigenlijk over allemaal heel positief: Boilesen viel toch ook weer op hoor gister. Wat kan die gast voetballen. Die ' rushes' over de zijkant en dan naar binnen zijn echt heel gevaarlijk. Bovendien waren de 2 panna's op Ruiz natuurlijk ook fijn.

20 januari 2014 om 08:10

Niet overdrijven manodedios. Dat zou niet eerlijk zijn tov de rest van de eredivisie
het zou zeker mooi zijn als ze die andere spelers ook langer vastlegden. Kun je je voorstellen wat een elftal dat kan worden als die zo lang samen zouden blijven.
Dan zijn we niet enkel gevreesd in NL maar in heel Europa

20 januari 2014 om 09:35

Dat verwacht ik ook, van gevreesd zijn in Europa. Kijk naar de spelers die Ajax heeft opgeleid. Wij leiden topspelers op, net als Bayern München en Barcelona. Alleen wij moeten ze op een gegeven moment verkopen. Als wij dat moment met 2 jaar, tot hun 24ste of 25ste, uit kunnen stellen dan zal het niveau van Ajax een grote sprong voorwaarts maken. Zeker met deze speelstijl, want net als bij de eerder genoemde teams heeft Ajax ook een duidelijke speelstijl. Een speler hoeft hierdoor niet eens van het niveau Xavi te zijn, maar kan wel dat niveau halen doordat alles door herhaling van automatismen vanzelf snel gaat. Kijk bijvoorbeeld naar de grote stappen die Blind zet. Dat is wat ik bedoel; je hoeft niet extreem goed te zijn als individu om wel extreem goed te presteren in het collectief. Wij kunnen, als spelers langer blijven, ook toegroeien naar het niveau van Barcelona; het snelle rondtikken en goed positiespel. En, als spelers echt langer blijven, kunnen wij ook net als Dortmund ver komen in de Champions League. Bij Dortmund doet Klopp namelijk hetzelfde als De Boer bij Ajax. Daar wordt ook gewerkt binnen een zeer duidelijke speelstijl, waardoor spelers een hoog niveau kunnen halen als collectief. Ajax kan dat ook als De Boer blijft en spelers pas op latere leeftijd vertrekken.

20 januari 2014 om 08:23

Klopt. Als de contracten van Cillessen, Blind, Klaassen, Denswil, Veltman en Fischer opgewaardeerd en verlengd worden heeft Ajax het geraamte voor de toekomst staan. Boilesen moet eerst nog aantonen een jaar constant goed te kunnen presteren zonder geblesseerd te raken. Wat mij betreft mag het salarisplafond ook langzaamaan omhoog voor dit soort spelers. Deze spelers laten zien meer waard te (kunnen) zijn voor Ajax en verdienen dus ook meer.

20 januari 2014 om 08:57

Zeker weten! Dit soort jongens verdienen het wel itt nikszeggende uitgerangeerde volgevreten voetballers die in het verleden van een reservebank in het buitenland werden getrokken. Veltman en Co kun je rustig 5 jaar vastleggen met een progressief toenemend salaris per contractjaar dat ze blijven. Je kan prima je salarisplafond verhogen zonder mee te gaan in de rat race van idiote salarissen. Spelers moeten niet voor het geld naar Ajax komen, maar als geld helpt om je grootste talenten wat langer te binden, is dat een middel dat je niet hoeft te schuwen.

20 januari 2014 om 09:08

Dat salarisplafond moet gezien worden als leidraad, maar daar moet ook vanaf geweken kunnen worden bij spelers die aantonen Ajax verder te brengen. Als je in het eerste van Ajax presteert mag je wel wat meer gaan verdienen. In het verleden hebben die salarisverhogingen ook aangetoond rendabel te zijn. Denk aan Stekelenburg en Suarez die volgens mij meer verdiende dan het salarisplafond eigenlijk toestond. Die waren die verhoging waard, omdat zij een garantie waren voor topprestaties. Ajax is in het verleden vooral de fout in gegaan door aankopen direct een hoog salaris te geven. Dat moet ook niet meer gebeuren, maar bij spelers die presteren in het eerste kan het salarisplafond opgedoekt worden wat mij betreft.

20 januari 2014 om 09:21

Gelukkig zijn ze bij Ajax hel duidelijk van dat principe af gestapt. Eerst bewijzen dat je presteert en dan daarna beloond worden.

20 januari 2014 om 09:42

Dat is al een grote stap vooruit. Degene die een beloning verdienen door hun prestaties in het veld moeten beloond worden. Aankopen moeten zichzelf eerst nog bewijzen bij Ajax. Dus al had een Van Ginkel met Ajax mogen onderhandelen dan had Ajax hem een relatief laag salaris aan moeten bieden, om een voorbeeld te geven, omdat hij nieuw zou zijn bij Ajax en een hoog salaris eerst moest gaan afdwingen in het veld. Aan de ene kant logisch beleid, maar aan de andere kant wordt het wel lastig om directe aanwinsten van buitenaf te contracteren. Grote aankopen willen bijna automatisch ook een hoog salaris. Gelukkig doet Ajax daar niet meer aan, al moet die lijn wel consequenter doorgetrokken worden. Een huurling als Bojan is ook meteen een grootverdiener...

20 januari 2014 om 09:56

@De Toekomst

Als ik eerlijk vind ik een salarisplafond maar een teken van onkunde. Ajax moet echt de salarissen gaan verhogen bij een verhoogd operationeel resultaat. Kortom als de kosten voldoende gedaald zijn en inkomsten structureel gestegen. Afschrijvingen dalen structureel en dat geeft de nodige ruimte (kortom weinig transferuitgaven). De TV inkomsten zijn structureel gestegen, merchandising stijgt ook, stadion is met een paar duizend uitgebreid (mag nog meer), catering is in eigen beheer genomen.
Sponsoring gaat nog goed, maar is sterk afhankelijk van een komende sponsor.

Aegon is een geweldige sponsor maar dat loopt na dit seizoen af. Qua prestaties is er echter geen beter moment om een nieuwe sponsor te zoeken en vinden, economisch is het wat minder. Ik denk dat Ajax dan ook goed moet zoeken in China, India, Qatar, Verenigde Emiraten of Brazilië. We hebben geluk dat gokmaatschappijen als Bwin toegestaan zijn tegenwoordig, ik hoop stiekem dat ajax het jaar bedrag van 12 miljoen per jaar nog kan overtreffen. Qua allure, status en potentie moet dat lukken. Voor een Huawei lijkt mij Ajax een uitstekende partner om naam te maken in Europa, een ‘jong’ bedrijf in Europa die naar de top wilt klimmen.

Je kunt prima een speler 2-3 miljoen bruto geven als je dat maar niet teveel doet en dat financieel goed managed. Nou denk ik dat Veltman, Klaassen, Denswil en Fischer dat nog niet gaan verdienen maar je kunt wel denken aan een jaarlijks oplopend bedrag, afhankelijk van bepaalde prestaties (doelpunten/assists/wedstrijden/cl/el). Dan kun je de toptalenten nog net 1 of 2 jaar langer houden. Financieel is het buitenland dan een tikje minder aantrekkelijk.

20 januari 2014 om 10:04

Het salarisplafond zal Ajax op een gegeven moment inderdaad af moeten schaffen, omdat het anders de groei van de club kan gaan belemmeren. Dat klopt, maar wel alleen voor spelers die goed presteren bij Ajax. Een aankoop mag niet direct tot de grootverdieners behoren. Dat is in het verleden al te vaak fout gegaan. Wie steeds beter presteert bij Ajax moet steeds beter gaan verdienen. Zo'n Blind zou nu bijvoorbeeld grootverdiener moeten zijn qua prestaties.

20 januari 2014 om 11:31

Het salarisplafond zal niet afgeschaft worden. Het zal hoogstens opgerekt worden. Ajax is juist winst aan het maken, omdat er nagedacht wordt over de uitgaven.
Zomaar iemand zoals Stanafca roept 2-3 miljoen is helemaal niet zo makkelijk. Buiten dat Ajax dan snel weer rode cijfers gaat schrijven, creeer je hierdoor een compleet scheef salarishuis. Dit gaat op lange termijn nooit goed.
Gezien de cijfers is er ruimte om langzaam wat meer te gaan betalen. Dat betekent echter niet dat er met geld gesmeten moet worden. Salarissen van 2/3 miljoen zijn voor Ajax niet haalbaar. Dit is een ver(drie)dubbeling van de huidige salarissen.

20 januari 2014 om 12:47

@polop
Dat klopt, ik stel ook duidelijk voorwaarden aan een salarisverhoging. Structureel meer inkomsten (stadion uitbreiden, meer sponsors etc.) en minder kosten (afschrijvingen dalen al jaren flink). Dit jaar neemt door het vertrek van van Sulejmani de post salarissen met minimaal 1,8 miljoen af, winstpremies zijn minder en zijn afschrijving was 3,2 miljoen per jaar. Kortom hier kun je gewoon 2 top salarissen van 2,5 miljoen bruto van betalen, dat terwijl er vorig jaar al dikke winst is gemaakt.

k wil ook niet dat het in de brede zin opgerekt wordt, maar ik zou graag zien dat Eriksen wat langer zou blijven en in de toekomst Denswil, Fischer Veltman en Klaassen bv. Kunst voor ajax is om toptalenten wat langer te behouden en een paar goede ervaren spelers terug te halen (huntelaar bv.), die moet je dan ook goed belonen. Ik denk dat het moet kunnen op een verantwoorde manier.

“nog in januari zullen we praten. Of we ze vijf jaar kunnen vastleggen, ligt ook aan hen.”

Veel voetbalsupporters snappen dat volgens mij niet eens, dat contractverlenging voornamelijk besloten wordt door de spelers. Er is altijd gezeur op clubleidingen wanneer spelers niet willen bijtekenen of een contract verlengen voor een paar jaar en niet de gewenste vijf jaren (in totaliteit). Dan had de club ''eerder'' moeten onderhandelen of dan had de club ''meer'' geld moeten bieden. Dat terwijl spelers zelden tot nooit hun contracten laten verlengen met meer dan twee of drie extra jaren. Alsof Ajax, in dit geval, niet zou willen dat jongens als Veltman, Klaassen en Denswil hun contracten zouden laten opwaarderen inclusief de langst mogelijke duur.

20 januari 2014 om 08:34

Als men het al niet snapt zegt overmars het toch al? Wat zeg je nou eigenlijk allemaal in je tweede alinea dan?

20 januari 2014 om 09:10

Tuurlijk ligt dit ook aan de spelers, maar ook aan de clubs.

Club's die geen centiliter water bij de wijn willen doen, daar mag je op zeuren. Als er problemen zijn over bonussen, vervoer regelingen en andere bijzaken. Tja, dan mag je ook op de club zeuren.

Hahaha overmars toch.... Op laatste moment wachten met verlengen blind, met alle risico's van dien. Vervolgens 3 jaar geven terwijl blind altijd 5 jaar zou tekenen. Denk dat ajax gewoon niet wil dat spelers lang blijven vanwege doorstroming etc. Vind het opvallend dat de boer in winterstop de spelers bijna de tent uitprijst en verwachtingen uitspreekt dat ze weggaan ipv van hoop uitspreken dat ze blijven.

Perfect beleid van Ajax!

5 jaar vastleggen tegen een niet te hoog salaris. Na 3 jaar zullen ze (als de ontwikkeling zo door gaat) wel goed genoeg zijn voor een topclub. 10-20 mil er voor vragen en dat geld steken in nieuwe talenten!

Zo zal het voorlopig nog wel gaan bij Ajax, steeds betere talenten en een elftal wat om hogere prijzen gaat strijden. Ook met dit scoutings--beleid kom je erg ver. Zolang FDB blijft pakken we in ieder geval elk seizoen 1 prijs!

Het zou geweldig zijn als Ajax deze drie spelers tot medio 2019 kan vastleggen. Ajax zal ze dan pas medio 2018 moeten verkopen en tegen die tijd zullen ze 25/26 jaar zijn en zich tot topspelers hebben ontwikkeld.

20 januari 2014 om 11:02

Ja dat is het mooiste. Alleen door die groeiende interesse in spelers blijft het niveau van het hele team stagneren. De enige vooruitgang in het team vergeleken met 3 jaar geleden is dat de spelers de visie van Ajax beheersen en het spelsysteem erin zit. Kwalitatief is er weinig verbeterd...

20 januari 2014 om 13:45

Klopt dat de spelers makkelijker instromen in Ajax 1, of de kwaliteit echt beter wordt kun je pas op de lange termijn beoordelen. De huidige Dtjes / Ctjes hebben als eerste de nieuwe opzet helemaal doorlopen. Wel kiest ajax steeds vaker voor eigen talent ipv. aankope en dus steeds aantrekkelijker voor toptalent.

20 januari 2014 om 13:49

Tja ik hoop dat ze met de huidige visie ook echt hogere resultaten gaan boeken en niet alleen op de bankrekening. Het is wel echt een lange termijn proces, maar hoe lang blijven de beleidsbepalers daar zitten?

20 januari 2014 om 15:37

Als je ze tot 2019 vastlegt moet je ze in 2017 verkopen. Anders gaan ze allemaal voor de helft van wat je kan vangen weg. Kijk naar Eriksen die kun je normaal makkelijk voor 20-25 verkopen met een langlopend contract. Maar word nu voor de helft verkocht omdat die maar een 1-jarig contract heeft.

Contract Blind verlengen en opwaarderen!!!! Wat staat die man fantastisch te spelen, hij is de sterkhouder voor de komende jaren, maar dan moet je m wel behouden...

Heel slim van Ajax. Deze spelers zullen van zeer grote waarde voir Ajax worden. Hetzij op het veld of in de transfersferen. Nu nog Blind verlengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren