Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars moest ‘over eigen schaduw heenstappen’ voor Brobbey

Laatste update:

Brian Brobbey keert tijdelijk terug bij Ajax, zo maakte De Telegraaf maandagmiddag bekend. De negentienjarige spits wordt de rest van het seizoen gehuurd van RB Leipzig, na een mondeling akkoord tussen de clubs. Er is geen optie tot koop bedongen tijdens de onderhandelingen. De jonge aanvaller nam volgens BILD recent al afscheid van zijn ploeggenoten van Leipzig en Brobbey gaf de geruchten over een terugkeer naar Ajax extra voeding, toen de spits op zijn Instagram-story liet zien dat hij op dat moment in Amsterdam-Zuidoost was.

Ajax wilde graag een optie tot koop in de huurovereenkomst opnemen, maar de Duitsers bleken daar niet toe bereid, waardoor er op zijn vroegst komende zomer over een definitieve overgang van Brobbey wordt gesproken. Het is nu wachten op een officiële mededeling van de clubs. De aanvaller, die afgelopen zomer een contract tot medio 2025 ondertekende bij Leipzig, kwam in de afgelopen maanden tot veertien wedstrijden voor de Duitse club.

Brian Brobbey tekende in zijn eerste Ajax-periode voor zes doelpunten in negentien duels.

De nu bij Ajax teruggekeerde spits wist geen enkele keer te scoren, al liet hij wel drie assists noteren. Jesse Marsch zag in Brobbey geen basisspeler en ook onder zijn opvolger Domenico Tedesco was het uitzicht op een vaste plaats in de voorhoede niet bijster groot. De Telegraaf meldde al dat Brobbey vastbesloten was om Leipzig tussentijds te verlaten. In Duitsland moest Brobbey het de afgelopen tijd voornamelijk doen met invalbeurten. Na afloop van het met 0-2 verloren duel met Arminia Bielefeld van afgelopen weekeinde nam hij al afscheid van Tedesco en zijn ploeggenoten.

De Telegraaf wijst erop dat directeur voetbalzaken Marc Overmars voor de huur van Brobbey 'nog wel even over zijn eigen schaduw heen moest stappen'. Bij Ajax was immers de regel dat de deur in principe dicht bleef voor jeugdspelers die de club transfervrij hadden verlaten. Voor Brobbey wordt volgens het dagblad een uitzondering gemaakt omdat de aanvaller 'een fantastisch karakter' heeft en 'een verwachte meerwaarde' zal hebben.

Bij Ajax zal Brobbey de concurrentiestrijd aangaan met Sébastien Haller, tot dusver goed voor 20 treffers in 23 duels in alle competities dit seizoen. De spits komt echter met Ivoorkust uit op Afrika Cup en mist onder meer de lastige uitduels met FC Utrecht en PSV. Het betekent allerminst dat Brobbey slechts als stand-in van Haller wordt gezien. Brobbey kwam in zijn eerste periode bij Ajax tot zes doelpunten in negentien optredens. Hij maakt zijn rentree wellicht op 16 januari, als de club uit Amsterdam de Eredivisie hervat op bezoek bij FC Utrecht.

Verstandige keuze van Brian Brobbey?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Voor beide momenteel een goede keus. Ajax moet het doen zonder Haller en Brobery kent de club en speelstijl

27 december 2021 om 14:26

Ajax had hier een voorbeeld moeten stellen aan die spelers die transfervrij / veels te vroeg weggaan. Op deze manier leren zaakwaarnemer en speler het nooit, en zien dat er nu zelfs een vangnet is op het moment dat zo’n overstap mislukt. Ze verkozen toch toch veel geld boven ontwikkeling? Prima, maar lekker laten zitten dan.

27 december 2021 om 14:30

@MrGuide, Ik hoop dat met die nieuwe (waarschijnlijk) regel, dat zaakwaarnemers niet alles meer kunnen vragen, ze nu wat vaker gaan kijken naar wat het beste is voor hun cliënt. Brobbey is het ultieme voorbeeld dat je soms wat meer geduld moet hebben als jeugdspeler.

27 december 2021 om 14:30

@MrGuide
Je kan het ook omdraaien, hij kan ook een voorbeeld zijn voor de jeugd.
Zijn ervaringen delen dat het gras toch niet groener is in het buitenland en dat geld niet gelukkig maakt.
Ik denk dat dit juist positief kan uitpakken!
Je hoeft niet alles door een zure bril te zien

27 december 2021 om 14:41

@son_goku: kunnen ze net zo goed een foto van m ophangen dat ie daar de bank aan t warm houden is.

27 december 2021 om 14:48

de beste optie voor nu . vooral omdat er best wel wat interesse is voor Haller

27 december 2021 om 15:04

Top reactie! Als niks in deze wereld meer een 2e kans verdient wat doen we hier dan nog 🤣🤣

27 december 2021 om 15:08

Wat een onzin dat te vroeg weggaan. Alsof Brobbey naar een absolute top club ging die geen jonge spelers de kans geeft. RB Leipzig staat nou juist bekend om jonge talenten de kans te geven

27 december 2021 om 15:13

Dit is gewoon een hele goede aktie van zowel de speler als de zaakwaarnemer, straks een verbeterde contract voor de speler met wat tekekgeld en voor de zaakwaarnemer.....ktjing

27 december 2021 om 15:23

Een voorbeeld stellen? Als Ajax die jongen had willen houden dan konden ze dat doen, maar ze vonden hem het geld niet waard. Nu betalen ze alsnog het salaris en hebben ze hem alsnog niet onder contract. Misschien heeft hij Ajax nu juist wel even het voorbeeld gesteld. Als je wil concurreren met een club met een soortgelijke filosofie dan moet je ook betalen..

27 december 2021 om 15:42

@MrGuide

Het is niet Ajax’ business om spelers en zaakwaarnemers een lesje te leren. Het is Ajax’ business om een topelftal op het veld te zetten. De afweging of je Brobbey wil hebben, komt dus uit sportieve overwegingen. Niet uit rancune.

27 december 2021 om 16:10

@sashhaha

Ajax betaald nu maar een gedeelte van zijn salaris bij Leipzig en overmars kennende maar een klein gedeelte. Die is gewoon gehaald omdat Ajax nu in nood zit no way dat ajax hem in de zomer gaat halen. Maar ze hebben hem nu wel voor een klein salaris voor een half jaar.

27 december 2021 om 17:05

Ik snap de gevoelens van: niet doen, en eerlijk gezegd was dat ook mijn eerste reactie. Maar je kunt natuurlijk altijd wel een keer een uitzondering op de regel maken. En wat salaris betreft… dit is een oplossing voor een 1/2 jaar! Daar zal RB iig geen winst op maken. En mocht Brobbey daarna definitief overgenomen worden gaat hij nooit meer dan het oorspronkelijke aanbod krijgen.

27 december 2021 om 18:18



Geld maakt wel degelijk gelukkig. Het gaat er alleen om wat je ermee doet. Een boot, nee een schip allerllei tv zenders, vele huizen nog meer autoâ´s. Nee dat maakt niet gelukkig, maar arme mensen helpen zodat ook zij te eten hebben, schoon drinkwater enz dat maakt je pas gelukkig.
(misschien geldt dit alleen voor mij).

Ajax moet Brobbey niet opstellen, ook niet als Haller weg is. Hem gebruiken als invaller ok, maar nooit in de basis, dan wordt hij vanzelf goedkoper voor welke club dan ook.
Heel heel veel; spelers zullen voortaan uit hun contract lopen, ze hebben dan ook steeds minder vaak een zaakwaarnemer nodig. Die van Brobbey heeft in ieder geval gefaald



27 december 2021 om 14:26

Ik zie zo vaak mensen Brobery schrijven he, is dat een soort autocorrect of denkt men echt dat die jongen zo heet?

27 december 2021 om 14:28

De liefdesbaby van Ribery en Robben

27 december 2021 om 14:29

Is omdat ie ajax ‘beroofd’ heeft van een mooie uitgaande transfersom na zn gehele opleiding daar te hebben genoten.

27 december 2021 om 14:43

Tja, zelfde met Antony. Na ruim anderhalf jaar zou je denken dat een goede meerderheid wel weet dat het zonder 'h' is. Maar goed, meer dan driekwart schrijft het nog steeds met de h

27 december 2021 om 16:40

Dan is het altijd nog een adoptiekind, 5MtrLijn 🤭.

27 december 2021 om 17:17

@arsenal, dat heeft er dan wel mee te maken dat de autocorrectie van Antony automatisch Anthony maakt.

27 december 2021 om 14:37

Denk dat het zeker een goede oplossing is. Ook een goed signaal naar andere spelers:
Heb jij spijt van je overstap? Je kunt altijd terug op huurbasis. Zo houden ze altijd nog een tweede optie.
Weet iemand of Ajax hem kan overnemen over een tijd?

27 december 2021 om 14:54

Prem

Ipv verkapte sneer te geven lees het artikel: "ajax wilde graag een optie tot koop in de huurovereenkomst opnemen, maar de Duitsers bleken daar niet toe bereid, waardoor er op zijn vroegst komende zomer over een definitieve overgang van Brobbey wordt gesproken"

Las je het artikel, dan - volgens Telegraaf - wilde Overmars het liever niet, alleen nu is een uitzondering gemaakt. Dus geen idee waarom jij sneert met altijd terug naar Ajax.

27 december 2021 om 15:15

Een sneer naar Ajax? Volgens mij lees je mijn verhaal niet goed.
Het is juist een aanwinst en ik denk dat dit een goede oplossing is voor Ajax en Brobbey.
Een vraag stellen is toch helemaal niet zo vreemd?

Merk trouwens vaker dat jij erg negatief richting mij reageert. Wellicht handig om dat achterwege te laten, het is allerminst prettig.

27 december 2021 om 15:47

@Prem, als je zo de deur wagenwijd openzet, willen alle talenten weg. Gratis ergens anders proberen, mislukt het, dan kan je terug.

Ik ben het eens dat ze Brobbey terug halen, maar wel als uitzondering. Anders is geen enkel talent te houden.

27 december 2021 om 16:06

Ja, daar heb je een punt @vernon. Schijnt ook dat de zaakwaarnemer een flinke vinger in de pap heeft gehad afgelopen zomer.

27 december 2021 om 15:06

Ik vind dit voor Ajax helemaal geen goede keus. Sterker nog, ik vind dit (als alle details kloppen) een van de slechste deals in de geschiedenis van Ajax. Je laat eerst je eigen talent transfervrij naar Duitsland gaan, en als dat talent vervolgens niet aan spelen toekomt ga je geld betalen om hem op te leiden voor die club. Dat is echt belachelijk. Ik begrijp echt wel dat het fijn is dat je nu een backup hebt die de club kent, maar op zoveel principiele vlakken doet dit pijn dat ik er niet echt blij van kan worden.

27 december 2021 om 15:48

Ewoud, als Ajax hem in de zomer had gehouden, hadden ze fors tekengeld moeten betalen. Nu huren ze hem. Weinig principieels aan, denk ik.

27 december 2021 om 16:11

Het principiele waar ik moeite mee heb is dat je je eigen ex-talenten gaat opleiden voor een andere club. Dat vind ik uit principe onaanvaardbaar, ook al is het fijn om een backup spits te hebben die de club kent. Was er een optie tot koop geweest, dan had ik er geen enkel probleem mee gehad.

27 december 2021 om 16:55

Tja, je zal een vervanger van Haller nodig hebben. En Brobbey kent het spelletje bij Ajax, dus kan daar makkelijk op die plek komen te spelen bij de absentie van Haller.

27 december 2021 om 17:06

@Ewoud

Dat is een goed punt, maar ik denk dat Ajax gewoon uit opportunisme handelt. Ze hebben hem nu nodig. En over een half is het geen ramp als je hem niet kan kopen.

Ik snap er niets van. Eerst Brobbey laten gaan en dan terug huren. Ik denk dat Ajax goed moet luisteren naar een bod voor Haller uit Dortmund en dan door moet schakelen naar een echt alternatief. Jammer dat Danilo het niet beter doet bij Ajax.

27 december 2021 om 14:26

Ajax wilde Brobbey niet laten gaan. Brobbey wilde zijn contract niet verlengen. Daarom is het wat dat betreft niet heel onlogisch dat ze hem nu huren. Goede oplossing vanuit Ajax, Haller is even weg dus huren ze een jongen die de club kent en zich daar op zn gemak zal voelen.

Vanuit Brobbey gezien is het wel een beetje onlogisch. Die zal wel spijt hebben van zn keuzes.

27 december 2021 om 14:26

Er is helemaal geen bod uit Dortmund, brobbey wordt gehaald voor half jaar omdat Haller naar de Afrika cup gaat

27 december 2021 om 14:28

Het is niet zozeer laten gaan, maar meer er contractueel niet uitkomen. Deze jongen dacht klaar te zijn voor een volgende stap en wou grof geld verdienen. Komt nu tot de realisatie dat hij het nog niet zo slecht had.. enige nuance is uiteraard dat deze jongen toen 18 was en kan me voorstellen dat je dan niet altijd de meest overwogen keuze maakt. Hopelijk hervind hij zijn geluk en hebben beide partijen er profijt van! Hoop overigens niet dat hij wordt gekocht, maar er gewoon elders wordt gekeken naar een spits mocht Haller vertrekken! Alvarez misschien?!

27 december 2021 om 16:23

Ik vraag mij af of hij echt wel dacht er klaar voor te zijn. Je merkte lange tijd dat er een grote twijfel was of Brobbey het zou halen. Dit is 1 van de redenen dat ook Haller gehaald is. Dit heeft bij Brobbey nog meer twijfel gebracht. waarna hij wilde vertrekken. Daarna kreeg hij toch weer wat meer minuten en was hij toch weer aan het twijfelen, maar had hij waarschijnlijk ook zo'n aanbieding vanuit Duitsland dat blijven hierdoor ook weer niet aantrekkelijk was.

27 december 2021 om 16:33

Ajax laat zich hier voor de 2e keer piepelen en geeft een heel slecht signaal af en komt bijna wanhopig over. Bovendien ben ik helemaal niet overtuigd van Brobby. Als hij zo graag bij Ajax wilde terugkomen zou ik hem laten betalen. Hij heeft een riante tekenbonus gehad. Dus kan het prima betalen. Brobby heeft hier meer aan dan Ajax. Las afgelopen week nog van vd Sar dat het een slechte trend is dat spelers transfervrij vertrekken. Tja dan helpen dit soort acties dus niet.

27 december 2021 om 17:08

@Janssen, klopt, de twijfel droop er vanaf. Hij heeft ook dingen gezegd over dat hij het zelf moeilijk vond om beslissingen te nemen, dat hij niet erg assertief was, dat soort dingen. Dan is zo’n stap echt een flink risico.

27 december 2021 om 14:32

Had je verwacht dat Danilo zou shinen bij ajax

27 december 2021 om 14:33

Zeer slecht signaal, dat Ajax hier afgeeft aan haar jeugdspelers.. Je mag het in het buitenland proberen en als het niet lukt dan kom je maar weer terug.. ik had hem daar lekker laten zitten en doorgezocht naar een spits die wel graag voor Ajax wilt voetballen.

27 december 2021 om 14:36

@elninoo, Toont Brobbey nu niet aan dat hij juist wél graag voor Ajax wil voetballen?

27 december 2021 om 14:38

Ja en dan? Iemand die nog een half jaar moet wennen? Dat gaat niet want hij moet er staan als Haller weggaat voor de AC. Brobbey kent de club en de speelstijl. Daarnaast wilde Ajax hem niet laten gaan en had hij achteraf ook spijt.
Sommige keuzes pakken verkeerd uit. Nu hopen dat hij het goed gaat doen

27 december 2021 om 14:40

Messibazoer,

Ja dat doet hij omdat hij erachter is dat ie elders niet aan de bak komt, dat het in Amsterdam met zijn vrienden toch wel gezelliger is dan alleen in Leipzig en omdat hij zich realiseert dat hij daar langzaam uit beeld raakt. Dan is een terugkeer gemakkelijk. Maar als je eerst voor het geld kiest dan moet je als Ajax zijnde hem daar ook lekker laten en voor spelers kiezen die wel graag in eerste instantie voor de club spelen. En als het nu een speler is die er 30 in schopt in een jaar dan zou ik zeggen, nog niet doen. Maar dan snap ik de beweegredenen van de club. Maar verder dan een paar leuke invalbeurten is deze jongen ook niet gekomen.

27 december 2021 om 15:52

Elninoo, hij was ook nog maar net aan het doorbreken. Ajax handelt niet uit rancune, maar uit sportieve overwegingen. Ajax heeft een spits nodig die er direct staat, en die na een half jaar weer weg kan zijn, als Ajax dat wil. Precies dat halen ze nu binnen. Er is geen enkele andere speler die aan dat profiel voldoet. Halen dus.

27 december 2021 om 16:03

Vernon,

Je hoeft ook helemaal niet rancuneus te zijn als club zijnde. Maar als je als club zo lang aan het lijntje bent gehouden dan moet je hem gewoon succes wensen en er niet meer je tijd aan besteden. Een spits die er meteen staat? Waaruit blijkt dat deze jonger er meteen staat? 0 doelpunten in Duitsland en een handjevol wedstrijden en doelpunten voor Ajax? Dat noem ik nu niet echt een spits die er gelijk staat. Dat vind ik sowieso altijd zo’n kolder, wennen aan het Ajax spel. Als hij goed is is hij goed en kan hij overal spelen/scoren als het systeem een beetje overeen komt. Milik kwam bij Ajax en rendeerde ook direct, zei het dat hij werd gedwarsboomd door DeBoer/Sigthorsson. Maar wat ik van Brobbeys kant nog niet snap is of hij denkt dat hij Haller na de Afrika Cup uit de basis gaat spelen? Ik denk namelijk van niet. Dus dan zit hij met eenzelfde probleem als in Leipzig, alleen dan dichter bij huis.

27 december 2021 om 17:12

Maar als je geen rancune hebt, dan is Brobbey niet anders dan een andere speler. Het verleden telt dan niet meer, dan kijk je zakelijk. En als je hem dan goed vindt, dan steek je daar tijd in.

Ik snap best als je hem niet goed genoeg vindt, dat is een persoonlijke inschatting. Dan moet je hem niet halen. Maar dat is in mijn ogen de enige reden.

27 december 2021 om 14:39

Geen alternatief nodig, Haller met blijven. Brobbey wilde zelf voor het geld weg en dacht al zonder Ajax te kunnen. Goed voorbeeld voor de rest van de jeugd van Ajax als ze spelen met de gedachte dat het gras ergens anders groener is.

27 december 2021 om 15:32

Het is inderdaad duidelijk dat je er niets van snapt. Want Ajax heeft Brobbey niet laten gaan, Brobbey heeft er zelf voor gekozen om weg te gaan.

En waarom moet Haller nu opeens verkocht worden?

27 december 2021 om 15:54

@paul

Haller gaat nooit meer zoveel opleveren als komende zomer. En als Ten Hag inderdaad weg gaat, dan moet Ajax opnieuw beginnen. Dan kan je beter de jackpot binnen hebben.

Mocht Brobbey het goed doen, dan koop je hem. Zo niet, dan niet.

27 december 2021 om 18:13

Goed dat jij in de toekomst kunt kijken

27 december 2021 om 15:37

Jammer dat Danilo het niet beter doet? Wanneer moet hij het laten zien dan? In die 10 minuten die hij soms krijgt? Of die ene keer in 2 maanden dat hij eens basis mag staan in een nietszeggende wedstrijd? Die krijgt geen enkele kans dus daar kan je niets over zeggen.

27 december 2021 om 16:27

Het klopt dat hij niet heel veel tijd krijgt. Echter laat hij in de minuten die hij krijgt maar ook in de minuten die hij bij Jong Ajax speelt niet zien een meerwaarde te zijn. Heeft bij Jong Ajax heel veel kansen nodig om een goal te maken. Als je naar hem kijkt zie je dat hij het een halfjaar naast Cerny bij Twente goed gedaan heeft. De 2de seizoenshelft waren er al veel Twente supporters die heel ontevreden over hem waren en hem liever op de bank zaten zitten. Ik vind hem op basis wat ik in de laatste jaren van hem gezien heb niet goed genoeg voor Ajax. En zo te zien vind de directie van Ajax dat ook.

28 december 2021 om 23:06

Danilo is gwn een nietsnut en kan geen bal raken man past prcs bij jullie cluppie

Ik ben er blij mee. Wat ik me afvroeg: mag hij voor Ajax in de CL uitkomen? Aangezien hij dit jaar al in de CL is uitgekomen?

27 december 2021 om 14:28

Ja als het goed is wel je mag per seizoen voor 2 clubs uitkomen in de cl

27 december 2021 om 14:28

Volgens mij wel. Jaar of 3 geleden is die regel aangepast.

27 december 2021 om 14:29

Die regel is niet meer, geloof ik.

27 december 2021 om 14:30

Waarschijnlijk niet nee, maar de finale van de Afrika cup is 2 en halve week voordat Ajax weer in de Champions League moet aantreden. Dus dan is Haller gewoon weer erbij zolang er niks geks gebeurd.

27 december 2021 om 14:32

Ja das aan gepast zodat de rijke clubs nog even wat concurrenten kunnen uitkleden voor de kofase

27 december 2021 om 14:34

Als Ajax hem niet vergeet in te schrijven is het geen probleem. Haha

27 december 2021 om 15:38

Die regel is al een hele tijd aangepast. Hoezo zijn er dan nog mensen die die vraag elk jaar weer stellen??

27 december 2021 om 17:13

Simpel, dan hebben ze die wijziging gemist. Geen schande toch?

28 december 2021 om 01:04

Sorry Soccerfan dat ik een vraag stel. Zoals hierboven te lezen is wist niet iedereen dat zeker. Gelukkig heb jij wel opgelet afgelopen jaren, onze held.

Mooi nieuws, gewoon veel talent in zijn mars en zeker met de afwezigheid van Haller gaat hij zijn wedstrijden mee pakken. Ook veel beter dan Danilo.

De grootste flater eest vrij laten gaan en nu terug halen

27 december 2021 om 14:31

Het ziet er wat ongelukkig uit inderdaad. Maar zoals je waarschijnlijk wel weet heeft Ajax er alles aan gedaan om Brobbey te houden. Hij wilde zelf weg en heeft daar nu ontzettend veel spijt van. Als hij het naar behoren gaat doen wil Ajax hem gewoon kopen denk ik, als Leipzig niet te veel vraagt.

27 december 2021 om 14:36

Leipzig wilde geen optie tot koop, verwacht niet dat Leipzig hem dan wilt verkopen. Of ze wachten dit half jaar af. Hopen dat hij vlamt en dan doorverkopen aan een andere club of Ajax voor de hoofdprijs.

27 december 2021 om 14:37

Vind het zeer onhandig van Ajax. Naar mijn mening moet Ajax voor spelers gaan die in de filosofie van de club geloven en graag voor de club willen spelen. Ik snap dat brobbey voor de centen heeft gekozen, dat is zijn goedrecht. Maar als er eenmaal een keuze is gemaakt moet je die jongen lekker daar laten. Zoek een spits die wel met trots dat shirt draagt.

27 december 2021 om 15:39

We hebben gewoon even een backup nodig. Tis niet dat hij de opvolger van Haller gaat zijn.....

27 december 2021 om 14:45

Tja, hij wordt ook weer 'gratis' (tijdelijk) teruggehaald. Al ben ik ook niet de grootste fan, zeker gekeken naar contractsituaties van Maz en Gravenberch

28 december 2021 om 12:27

Gratis hahahah, Leipzig krijgt miljoenen voor Brobbery, het is minimaal zijn salaris en een huurfee

27 december 2021 om 16:28

ik zie het als een noodgreep omdat ze iemand nodig hebben (haller is tijdelijk afwezig en de reserves zijn niet goed genoeg) en hij het voordeel heeft dat hij de club en het systeem kent. Daardoor mag je ervan uitgaan dat hij direct inzetbaar is.

Makkelijkste oplossing voor nu. Kan snel ingepast worden en kan in januari dus snel in het elftal staan als vervanger voor Haller. Daarnaast vorig jaar al zn waarde laten zien als invaller in meerdere wedstrijden dus ook bruikbaar in de maanden erna. In de zomer maar de markt op voor een potentiele opvolger van Haller.

Welkom terug!

Ik hoop dat hij weer plezier gaat krijgen en als vervanger van Haller z'n doelpunten gaat maken.
En in de zomer dan kijken of het iets geworden is of niet.

Welkom terug Brobbey. Als je in viel kwam er iets los bij Ajax hopelijk kun je dit weer op pakken nu je weer terug bent

Met de Africa Cup in het vooruitzicht denk ik dat Ajax hier een prima investering doet, een raar verhaal blijft het echter wel. Ook is een huurovereenkomst voor beide partijen een prima verhaal. Je hoeft geen speler terug te kopen waar je niets op verdiend hebt en Brobbey kan zijn drie miljoen blijven opstrijken bij Leipzig.

Ik vraag me alleen af wat zijn carrièreplanning nu voor de rest is. Ajax wil waarschijnlijk niet met hem door omdat hij dan een transfersom moet kosten en Leipzig laat hem niet voor weinig gaan omdat er wel potentie in zit en ze hem grof geld betalen. Wanneer hij over een halfjaar terug is bij Leipzig komt hij toch net zo goed weer tussen wal en schip terecht?

27 december 2021 om 14:37

Denk dat Leipzig of hem niet kwijt wilt en nog zeker potentie in hem ziet voor de toekomst of dat ze hopen dat hij het fantastisch dit het aankomende halfjaar en handel zien in hem. Daarna doorverkopen voor meer dan zijn huidige waarde

27 december 2021 om 14:42

Dat zal inderdaad het verwachtingspatroon van Leipzig zijn, maar dat lijkt me niet echt op de realiteit gebaseerd. Haller is logischerwijs gewoon de eerste keuze, dus als hij weer terug is zal Brobbey gewoon op de bank belanden en het met invalbeurten moeten doen; wat dus geen reet uitmaakt ten opzichte van Leipzig.

Bij Leipzig zelf kopen ze André Silva die vorig seizoen op Lewandowski na de beste spits van de Bundesliga was. Leipzig speelt voor het eerst sinds jaren weer met een enkele spits, dan ga je toch nooit hem eruit spelen omdat hij het wel heeft bewezen in de Bundesliga en nog veel meer geld gekost heeft dan wat Brobbey ooit gaat kosten?

27 december 2021 om 14:58

Psvmanunited

"ik vraag me alleen af wat zijn carrièreplanning nu voor de rest is."

Dit is het probleem, dat heeft hij niet. Alles in handen van zijn managment. Ook de onderhandelingen met Leipzig en nu Ajax.

Hij heeft zelf ook vaak aangegeven in interviews dat hij niet echt intelligent is.

Zonde, zo een jongen moet je in bescherming nemen.

Hij is erg verlegen, introvert en sfeer gevoelig. Die jongen is op zo een jonge leeftijd niet klaar voor het buitenland. Management heeft financieel wel goed voor hem (en voor hen) gezorgd, alleen niet echt gekeken wat hij echt nodig heeft.

Zo een jongen had gewoon voor 5 jaar moeten bijtekenen bij Ajax (zou ook ruim 2 miljoen per jaar verdienen) en dan pas rond zijn 23e of 24e peilen of hij klaar is voor een stap.

27 december 2021 om 15:17

Ik denk inderdaad dat dat het beste voor hem was geweest, maar dat is natuurlijk een beetje achteraf kijken ook, toen hij voor Leipzig tekende stond de situatie er wel anders voor bij Leipzig zelf (leipzig speelde met twee spitsen waarvan in ieder geval Poulsen niet voldeed, die zou hij eerst kunnen vervangen en Nagelsmann was nog coach daar), maar volgens mij raakt alles nu wel een beetje in het slop.

Reagerend op je andere deel van het verhaal; het klinkt misschien heel hard, maar ik vraag me af of je het op die manier überhaupt gaat redden in de top. Het is ook prima om daaronder te blijven, maar om in de top te komen heb je wel zelfstandigheid en ook wel een beetje ellebogenwerk nodig, dit klinkt alsof hij dat sowieso niet gaat redden, of hij nu bij Ajax was gebleven of niet

27 december 2021 om 17:17

Denk dat het ook de vraag is wat zijn opties zijn, vanuit Brobbey bekeken dus. Komend half jaar bij Leipzig blijven is niks. Verkopen doen ze nog niet. Dus dan blijft verhuren over. Zo bezien is dit de beste optie voor hem. Over een half jaar ziet de wereld er misschien weer heel anders uit.

Geen optie tot koop slecht onderhandeld hoor

27 december 2021 om 14:32

Ja dat vindt ik ook jammer, had hem graag definitief gezien bij ajax

27 december 2021 om 16:32

Maar wie had je anders willen halen ? Zijn club wilde hem niet verkopen. Dan heb je de optie of hem huren (omdat hij het systeem, de trainer en de meeste spelers kent) of een totaal onbekende spits. In de wetenschap die de spits er gelijk moet staan is hij de meest veilige keuze om niet achterop te komen bij PSV en/of Feyenoord en hierdoor de titel mogelijk mis te lopen. Dit is (in mijn ogen) gewoon een noodgreep omdat met name Danilo en Daramy goed genoeg zijn. Waardoor je Tadic niet in de spits kunt zetten en je eigenlijk niemand hebt als Haller weg is.

27 december 2021 om 14:34

Er staat ook dat de duitsers dat niet wouden. Dus ze zien wel potentie in hem..

27 december 2021 om 15:03

@nfear, of ze echt potentie in hem zien weet ik niet, maar als hij het nu een halfjaar goed doet bij ajax zal zijn waarde toenemen, en dus kunnen ze hem aan het eind van het seizoen voor meer verkopen, terwijl ze dat verder geen moeite heeft gekost, hij mag het dan bij ajax laten zien, als hij het niet goed doet, is dat pech voor ajax en kan bij de rode stier gewoon weer op de bank plaatsnemen, om het jaar daarop weer verhuurd te kunnen worden.

27 december 2021 om 17:20

@juweel dat is de grote gok. Als je een verplichte optie tot koop afspreekt, weet je dat je van hem af bent als hij het niet goed doet. Nu komt ie voor veel geld weer in Duitsland op de bank te zitten. Er zitten voor beide partijen voor en nadelen aan. Afhankelijk van hoe Brobbey het gaat doen.

27 december 2021 om 15:01

Dr.fenkie

Hoe weet jij dat het slecht onderhandeld is?

Weet jij wat de toekomstplannen van Ajax zijn?

Misschien zien zij Brobbey nu echt alleen als tussenoplossing en zijn zij al ver met nieuwe (back-up) spits voor volgend seizoen. Nu zit Ajax niet vast aan Brobbey.

En stel hij bevalt komende maanden en hij wil heel graar terug. Ajax heeft geen andere lijntjes dan kan altijd weer gestart worden met onderhandelen. Als Brobbey perse alleen naar Ajax terugwil, dan werkt leipzig ook wel mee.

Mooie transfer voor hem. Niet verwacht dat hij zo snel alweer de stap naar de wereldtop zou zetten. De unieke Ajax speelstjl zal wellicht beter bij zijn kwaliteiten aansluiten.

Ben benieuwd hoe die het gaat doen. Vind hem echt verre van een wereldtalent. Erg beperkt.

Zonde dat er geen alternatief kon worden gevonden. Ik had liever Tadic in de spits gezien als vervanger van Haller tijdens de Afrika-cup en dan kun je types als Daramy, Neres of zelfs Unuvar een kans geven op links. Het meest indrukwekkende voetbal dat Ajax heeft gespeeld onder ten Hag was met Tadic in de spits, dus waarom we nu een halfjaar lang de transferwaarde van Brobbey gaan opkrikken voor Leipzig is me onduidelijk.

27 december 2021 om 14:35

Dat is leuk als je al flink los staat van de concurrentie, maar dat is niet zo.

27 december 2021 om 14:44

In het jaar dat Tadic in de spits stond kwamen we juist flink los van de concurrentie, hij scoorde meer dan 25 keer. Je geeft toch liever een aankoop van 15 miljoen wat vertrouwen (Daramy) dan dat je een 19-jarige spits een halfjaar huurt nadat ie transfervrij de club heeft laten stikken?

27 december 2021 om 14:49

Je hebt toch liever je betere speler op zijn vaste positie dan de hoop vestigen op een Daramy die werkelijk nog maar 0,0 heeft laten zien of een Neres die al 2 jaar geen lantaarnpaal voorbij komt? Ik snap de keuze wel. Sentimenten zijn leuk, maar niet als het je even 25 miljoen kan kosten omdat je geen kampioen wordt en dus geen directe CL plaats. Daarnaast heeft Brobbey vorig jaar bewezen dat hij belangrijke goals kan maken, en dat kan hij dit seizoen weer gaan doen en daarmee de nodige miljoenen opleveren. De tijden dat Ajax voor chocoladelollys speelt zijn wel voorbij, nu gaat het over keiharde knaken

27 december 2021 om 15:27

Ja maar als je Neres en Daramy laat verpieteren heb je meer dan 40 miljoen door de wc gespoeld...

27 december 2021 om 15:38

Bongiono. Daramy verpieteren valt wel mee, want die is er nog geen half jaar. Kan zich nu rustig ontwikkelen bij Jong Ajax. En Neres kan je juist beter niet laten spelen, want zoals hij nu speelt zal dat zijn transferwaarde alleen maar verder laten zakken. Ik zou gewoon voor zekerheid gaan en dit jaar er alles aandoen om kampioen te worden ipv als een liefdadigheidsinstelling te handelen en deze twee op de plek laten spelen waar je topspeler het liefste speelt

27 december 2021 om 15:02

Bongiorno

"ik had liever Tadic in de spits gezien als vervanger van Haller tijdens de Afrika-cup en dan kun je types als Daramy, Neres of zelfs Unuvar een kans geven op links. '

Dat kan toch nog steeds....alleen heeft EtH nu extra wapen erbij met Brobbey. Hij heeft meer keuzes.
Starten met Tadic en als wij terug gedrongen worden, met Brobbey op de counter.

27 december 2021 om 15:24

Het is gewoon meer kapitaalvernietiging nu. Je leidt een andere speler op van een op papier gelijkwaardige club, en je eigen aankopen die verpieteren des te meer op de bank.

27 december 2021 om 17:07

@bongiorno

Welke aankopen verpieteren op de bank?

Zowel Danilo als Labyad komen gewoon te kort en beschikken over een contract wat over 6 maanden afloopt.

Neres krijgt iedere wedstrijd minuten en is geen concurrent voor hem.

Daramy kan spits spelen, maar voornamelijk gehaald als linkeraanvaller.

Ik snap deze huurdeal absoluut niet.

Oké Haller mis je in Januari (als de Afrika Cup doorgaat) maar dan heb je toch nog Danilo en Tadic die op 9 kunnen spelen?
Op de flanken kun je dan nog Neres, Berghuis, Daramy en eventueel Labyad nog opstellen.

Je huurt nu gewoon een jeugdige spits die je ervaring laat opdoen voor Leipzig. Ik zie niet welk profijt Ajax hiervan heeft. Zeker zonder optie tot koop.

27 december 2021 om 15:03

Sunnen

Hij geeft opties.

je kan nu anders spelen. of op counter als wij onder druk staan.

Wil jij met Tadic gaan counteren in de spits?

Waren er geen andere opties? Dit is toch wel gezichtsverlies. Een speler de club zien verlaten om vervolgens weer naar hem te hengelen wanneer het voor hem bij zijn nieuwe club niet goed zint? Ik had gekeken naar een alternatief en de naam Brobbey hoe dan ook te wissen.

Ik weet niet wat ik hier van moet vinden. Heb niks persoonlijks tegen de jongen, maar deze hele soap is nergens voor nodig. Ajax laat zichzelf wel op een goede manier zien want ze hadden zeer zeker kunnen eisen dat ze nu al een optie tot koop zouden willen krijgen. Ze hadden Brobbey kunnen laten vallen, maar dat hebben ze niet gedaan. Ik hoop eens echt dat jonge spelers eindelijk gaan inzien dat geld echt niet het belangrijkste is in het leven. Helaas zal Raiola met zijn werkwijze jonge spelers te vaak richting het grote geld duwen. Kijk wat hij nu doet met Gravenberch want ik acht het onwaarschijnlijk dat ook deze jongen gaat bijtekenen. Aan alles zien we dat Ryan nog moet groeien en dan kan hij het beste bij Ajax blijven. Brobbey is nu terug, hopelijk helpt hij de club verder en kan hij het gevecht aangaan met Haller.

Aan de ene kant meet je je met de beste clubs van Europa. Aan de andere kant zie je het binnenhalen van een speler die nog geen basisplek heeft bij een subtopper in Duitsland als een superaanwinst. Althans zo wordt het gebracht omdat al wekenlang deze mogelijke en nu uiteindelijke transfer besproken werd.

Slimme zet, maar dan vraag ik mij ook af: wie staat er nu klaar achter Brobbey? Als Haller straks een tijd weg is en het loopt niet met Bryan, wie heb je dan nog? Danilo is inmiddels te licht bevonden. van Axel Dongen? De spits positie blijft karig als je het mij vraagt.

27 december 2021 om 15:35

Voor de competitie kun je het prima opvullen met Danilo
En Europees gezien zou je in het slechte scenario ook met een ander systeem kunnen spelen

Tadic heeft bewegen in Europees verband in de spits te kunnen
Ajax heeft ook geregeld een aanvallende mid in de spits gezet zodat deze in de bal komt en de flank spelers ruimte krijgen om naar binnen te trekken.

Ajax moet niet gaan kopen om het kopen na mijn inziens

27 december 2021 om 16:25

Van Axel dongen is geen spits maar een winger

Beetje dom. Heeft nog niets gepresteerd, gaat gratis naar de buren, krijgt weinig of geen kans.
Beetje janken en ome overmars trapt er in. Denk je nou echt dat hij een speler van meer als 22 miljoen naar de bank speelt? Dus verder met zitvlees kweken af en toe een keertje meedoen en nog gefrustreerder terug naar Duitsland . Hoera wat zijn we bijdehand. Maar wees niet bang er zijn meer jongetjes die de oren laten hangen door zogenaamde goedwillende zakelijke begeleiders die niets anders doen als eurootjes tellen in eigen zak.

Wat gaat er nou gebeuren met Danilo? mag die vertrekken? wordt ie verhuurd? lijkt me dat hij op een zijspoor zit.

27 december 2021 om 16:36

Ik hoop dat hij verhuurd wordt. ten Hag was heel positief over hem maar had hem wel wat meer kansen mogen geven. Ik zie het nog steeds in hem zitten als hij eens een tijdje vertrouwen krijgt. Hij kan nu niks met die paar minuten die hij elke keer krijgt. Contract verlengen en verhuren.

27 december 2021 om 19:05

Dat verhuren zou geen probleem moeten zijn er zijn genoeg clubs die op zoek zijn naar zo'n spits.

27 december 2021 om 19:29

Snap niet hoe je het in hem ziet zitten is gewoon een simpele spits. Komt gewoon tekort voor het niveau wat ajax wil nastreven. Laat het zelfs in wedstrijden in de kkd niet zien.

Als je zoveel geld heb dat je van gekkigheid niet weet wat je er mee moet.
Hij is van de zomer zeker 40millie waard...want hij is een speler van Ajax!

27 december 2021 om 16:36

Hoe wil hij dat doen in die paar weken. Hij is puur gehaald omdat Haller naar Afrika gaat. Daarna zit hij weer vrolijk op de bank.

28 december 2021 om 05:00

Nou wel 40M maar hij is van Leipzig en dat blijft hij, alleen huur, geen optie tot koop

Ben niet overtuigd met de komst van Brobbey, nu is dat aan hem om het tegendeel te bewijzen.

Perfecte oplossing voor beide partijen. Ajax zoekt al tijden een spits, naast Haller. Danilo is het niet. Nu haller een maand weg is heeft brobbey een garantie op speeltijd. Haller heeft concurrentie nodig en brobbey bied ajax de kans om af en toe in de omschakeling toe te slaan want haller is daar te traag voor. Had graag een optie tot koop erbij gezien. Dan weet je als ajax zijnde waar je aan toe bent als de verhuurperiode een succes wordt.

Opleiden voor een andere club? Apart. Niet des ajax.

27 december 2021 om 16:37

Je doet wat voor het kampioenschap. De CL miljoenen zijn blijkbaar belangrijker dan bepaalde sentimenten.

27 december 2021 om 16:37

Ajax leidt altijd voor andere clubs op vriend. Of snap je niet dat na een paar jaar Ajax verruilen voor een topclub ook opleiden is.....

Geen optie tot koop is gewoon niet huren
Zonde voor Brobbey, maar als hij een prachtige karkater had, dan was hij of niet weggegaan, of hij had nu Raiola vervangen.

27 december 2021 om 23:51

Of hij vecht gewoon voor speeltijd, hij toont nu aan dat het geen vechter is. Bij Ajax werd gebrek aan speeltijd en geld als reden aangevoerd om niet bij te tekenen

De komst van Brobbey is een tijdelijke oplossing. De huurling is bekend met Ten Hags Ajax-voetbal en zal weinig aanpassingsproblemen hebben. Mogelijk werkt Overmars achter de schermen aan de komst van een speler die pas in de zomer beschikbaar zal zijn. Wie weet, wie weet.

Beter om hem erbij te hebben het komende halfjaar dan Danilo. Alleen huur is niet optimaal, maargoed. Ik denk dat dit op dit moment de beste 2e spits is die het team erbij kan hebben.

Brobbey is gewoon een topper. Is in staat om Haller eruit te spelen. Wellicht niet nu, maar wel in de toekomst. Super veelzijdig en een echt complete spits.

27 december 2021 om 16:37

In de toekomst speelt hij in principe weer in Leipzig.

27 december 2021 om 23:52

Speelt Haller er niet uit. Die jongen is geen vechter,kiest nu de weg van de minste weerstand. Bij Ajax tekende hij niet bij omdat het salaris te laag was en hij geen zicht had om eerste spits te zijn. Toon karakter en vecht voor je plek. Dat vechten voor je plek heb ik nog geen enkel moment gezien.

Ik weet niet wat Brobbey echt goed kan. Lijkt me geen verkeerde spits,aangezien Leipzig hem graag hebben wilde en Ajax m ook weer tijdelijk terug neemt. Maar zou niet weten wat zijn stijl is. Lijkt me meer een rommelaar in de goede zin van het woord dan een Haller die altijd de juiste plek staat.

27 december 2021 om 16:38

Voor Leipzig was dit een hele makkelijk doelwit waarmee ze een gok konden nemen, maar die nog niet kan overtuigen. Kwam transfervrij en kostte hierdoor niet zo heel veel.

Zou het vanwege zijn fantastische karakter zijn dat Ajax hem nu tijdelijk huurt, of omdat hij het spelletje kent en Ajax denkt hem nodig te hebben omdat Haller tijdelijk weg is, en de reserve aanvallers (daramy, Danilo en Neres) erg tegen vallen. Mede gezien het feit dat ze achterstaan op PSV is dit volgens mij de reden / een poging dat Ajax probeert met deze deal het kampioenschap weer binnen te halen.

Zo op het oog een logische keus van beide partijen, maar of Brobbey voor Ajax de beste stand-in voor Haller is, moet nog blijken. Volgens mij heeft Tagliafico een zeer talentrijke Argentijnse spits bij Ajax aanbevolen. Dat lijkt me voor de lange duur zeer interessant. Maar of dat in de winterse transferperiode ook nog een kans maakt - of komende zomer! - is maar de vraag. En is die Veerman van Heerenveen niet de (tijdelijke?) creatieve oplossing voor het middenveld? Als iedereen, behalve scout Doesburg, van hem gecharmeerd is, zou ik een poging wagen. Of misschien toch Eriksen?? Al blijft die natuurlijk wel een medische gok...

27 december 2021 om 16:39

Ik weet niet of het voor Brobbey de beste keuze is. Ik denk dat als Haller weer terug is dat Haller toch weer de voorkeur krijgt. Dus mag hij het in een paar wedstrijden en daarna met inval beurten laten zien.

27 december 2021 om 20:58

Het blijft hoe dan ook een gok. Maar wie moet Ajax dan nemen als tijdelijke vervanger van Haller? Blijft zo op het oog weinig andere keus....

27 december 2021 om 21:28

Ik vind het voor Ajax de meest logische / makkelijke keuze. Je geeft alleen aan voor beide partijen. En daar heb ik een andere mening over. Voor Ajax waarschijnlijk wel, voor Brobbey heb ik zo mijn twijfels.

Zou zo maar eens een grote teleurstelling kunnen worden voor Brobbey. Eerst wisselspeler bij Ajax en tot nu toe wisselspeler bij de nummer 10 van Duitsland. Aardige stand-in als Haller weg is maar ik verwacht geen basisplaats meer als Haller weer terug is van de Africa Cup.

Je kan er van vinden wat je wilt,feit is wel dat ze allebei weten wat ze aan elkaar hebben als je een spits uit het buitenland huurt of koopf,is het maar afwachten of het klikt. Ik vind het dus een goeie keus en ook dat Ajax de ballen heeft om hem gewoon terug te halen

Leipzig kan hier als grote winnaar uitkomen. Als die een top half seizoen draait kan Leipzig de hoofdprijs vragen, als Ajax hem wilt kopen. Ik verwacht weinig van Brobbey, hij heeft bij Leipzig niks laten zien en ik vind het ook belachelijk dat je hem terug huurt nadat hij samen met Mini Ajax zolang aan het lijntje heeft gehouden en uiteindelijk niet heeft verlengd. Slecht signaal geeft Ajax hier mee af. Ook denk ik dat je ook echt wel een andere speler had kunnen aantrekken die met Danilo kan vechten voor minuten.

Brobbery is de winnaar, een dik salaris, en dan weer terug naar Ajax, die voor hem dik moet betalen aan Leipzig, en er weinig voor terugkrijgt, want asl ze hem willen hebben moeten ze dik in de buisel tasten.

Ik vind het maar niks. Gratis de deur uitstappen na je opleiding en gekregen kansen doet voor mij de deur dicht. Een harteloze knaap die schijt aan zijn club heeft. Totaal geen begrip voor Ajax: dit jaar gepiepeld door twee mispunten, zonder reactie. Brobbey en Onana zijn deze mooie club niet waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren