Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud-spitsen adviseren Ajax: 'Milik is echt niet beter dan Haller'

Laatste update:

Arek Milik doet het dit seizoen met achttien doelpunten in de Eredivisie heel behoorlijk, maar de Poolse spits is nooit onomstreden geweest bij Ajax. De Amsterdammers werden dan ook de afgelopen weken herhaaldelijk in verband gebracht met Sébastien Haller, die of volgend jaar de concurrentie aan zou moeten gaan met Milik, of de Pool bij een eventueel vertrekt zou moeten vervangen.

/

Pierre van Hooijdonk ziet de komst van de spits van FC Utrecht wel zitten: “Milik is niet beter dan Haller. Milik heeft een heel goed linkerbeen, maar is geen goed aanspeelpunt, geen goede kopper en hij is ook niet snel. Frank de Boer heeft niet voor niets al zo veel spelers in de spits geprobeerd”, vertelt hij aan Voetbal International. Michael Mols is het met hem eens: “Concurrentie is altijd goed, zeker bij een topclub. Stel dat Milik wegvalt, wie heb je dan nu achter de hand? Niemand.”

Mols geeft verder aan dat Ajax het dit seizoen een paar keer heeft geprobeerd met Anwar El Ghazi in de spits, maar dat hij toch echt liever een Haller ziet lopen als alternatief. De twee oud-spitsen krijgen tegengeluid van John van Loen, die denkt dat Ajax de Fransman niet moet aantrekken. Volgens de voormalig speler van onder andere Ajax, Utrecht en Feyenoord weten de Amsterdammers al precies wie ze in huis hebben met Milik, terwijl het met Haller nog maar afwachten is hoe hij het gaat doen.

Denk jij dat Ajax Sebastién Haller naar Amsterdam moet halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ga alle oud spitsen af en je hebt allemaal andere meningen!! Hou hier eens mee op zeg.

13 april 2016 om 15:47

Dacht dat jij bij uitstek iemand zou zijn die wel fan is van een mooie mening.

13 april 2016 om 16:03

Haha nou inderdaad

13 april 2016 om 17:29

Nja hij heeft een duidelijke mening over dit artikel. Ben het er ook wel mee eens, overigens vind ik Van Hooijdonk sowieso geen goede analist. Hij was toch degene die Kazim bij Feyenoord tipte? Ook die Turkse jongen die hij naar Celtic stuurde hoor ik nog weinig van. Verder vind ik het ook geen goed idee. Milik begint eindelijk te draaien en vind hem in deze vorm erg goed. Buiten de doelpunten is hij de laatste wedstrijden erg balvast. Volgend jaar zitten el Azzouzi en Zivkovich erachter, die kunnen invallen wanneer nodig.

13 april 2016 om 17:52

Wat is milik nou, goeie linker en verder niets

13 april 2016 om 20:52

Hij doet het toch prima en niet alleen tegen de kleintjes. Tegen psv was hij erg belangrijk.

13 april 2016 om 21:39

Wat is Luuk de Jong nou, behalve totaal onzichtbaar in topwedstrijden?

Nou ik ben niet zo'n fan van haller want die heeft t veelal van z'n penalty's en spel hervattingen

Vincent Janssen of Klaas Jan Huntelaar zijn voor mij veel betere opties dan Haller.

13 april 2016 om 17:51

Mee Vincent Janssen is voor PSV. Is ook een brabander dus past beter daar. Pakken jullie Haller maar.

13 april 2016 om 18:53

Bij PSV spelen meer veel meer spelers uit de Randstad dan Brabant haha.

Janssen maakte zijn profdebuut bij Almere City en brak daarna definitief door bij AZ. Amsterdam zou daarna best een logische volgende stap zijn, het is allemaal in de buurt.

Van Hooijdonk, dat is toch de man die Kazim een aanwinst vond voor de eredivisie en Feyenoord......................

13 april 2016 om 16:09

Hahah inderdaad, deze man heeft natuurlijk een mooie carriere gehad maar ik heb hem nog nooit betrapt op een goede analyse

13 april 2016 om 16:32

Toen ik las dat hij stelde dat Milik geen goede kopper is, stopte ik al met lezen. Snap niet dat hij steeds een platform krijgt om onzin te verkondigen.

13 april 2016 om 17:04

Zijn tip dus meteen naast je neerleggn Overmars.

13 april 2016 om 18:41

Toen had Feyenoord geen cent te makke, dat weet je ook. Verder heeft Kazim zich een tijdje nog best redelijk verdienstelijk gemaakt. Inzake Haller deel ik zijn mening niet direct, waarom moet Milik nou ongeveer elke dag ter discussie komen?

Ik zou het toch vreemd vinden als Ajax hem erbij haalt, vooral omdat je niet meer ervaring in de ploeg krijgt. Als je drie spitsen hebt die gemiddeld amper 21 jaar oud zijn (zivcovic 19, Haler 21, milik 22), dan mis je echt de ervaring die in Europa nodig is. Verder is het anders voor milik als hij zned moet banken voor bijvoorbeeld Huntelaar, dan voor Haler.

Stel je voor dat Milik bik Utrecht speelde. Deed hij het dan net zo goed als Haller?

13 april 2016 om 16:09

Weet niet, misschien slechter of beter

Maar dat doet er niet echt toe. Vraag is niet of Utrecht Milik moet halen maar of Ajax Haller moet halen en zo ja, wat de waarde voor Ajax is.

13 april 2016 om 16:12

Daarbij kun je dus ook concluderen dat wat Haller bij Utrecht laat zien knapper is dan Milik bij Ajax, aangezien Utrecht een middenmoter / subtopper is.

13 april 2016 om 16:36

Dan moet Tom van Weert naar Real Madrid, want hij schiet er redelijk wat in bij Excelsior wat een degradatie kandidaat is.

13 april 2016 om 18:44

Dat kan je helemaal niet concluderen.

Milik krijgt veel minder ruimte dan Haller.

Hoeveel spelers moeten falen na een stap omhoog voordat men doorkrijgt dat je ze zo niet kunt vergelijken.

Boymans scoort relatief trouwens veel vaker dan Haller. Die mag dan Tom van Weert vergezellen bij Real Madrid of wat?

13 april 2016 om 21:13

dat komt dan ook omdat haller kan voetballen en diezelfde haller in dienst van boymans speelt

Milik wordt juist steeds beter als aanspeelpunt, en is ook een goede kopper....
Dat Haller beter zou zijn kan je in mijn ogen ook niet echt zeggen, vooral omdat Haller het bij Utrecht doet waar ie meer ruimte krijgt in de spits dan bij Ajax. Tegen Ajax parkeren de meeste teams immers de bus en dan wordt het vaak lastig voor Ajax-spitsen, waarvan verwacht wordt dat ze in de kleine ruimte ook goed zijn.
Kijk bijvoorbeeld naar Sigthorsson, die schoot ze er ook constant in bij AZ maar bij Ajax was ie voetballend / in de kleine ruimte niet goed genoeg.

Van zo'n subtopclub waar je lekker je goaltjes maakt naar een topclub waar er veel meer van je verwacht wordt is gewoon een enorme stap.

13 april 2016 om 21:15

kijk even een paar wedstrijden terug zou ik zeggen maar bijna iedereen graaft zich tegen utrecht in dus dat argument kan de prullenbak in net zoals met de poll want ajax wil de prijs niet betalen die utrecht wil hebben.

14 april 2016 om 13:22

Want een paar wedstrijden terug kijken staat gelijk aan ''bijna iedereen''? Natuurlijk zijn er teams die vooral verdedigen tegen Utrecht, maar lang niet zoveel en zo extreem als tegen Ajax. Bij een topclub wordt er veel meer van je gevraagd en ligt de lat gewoon een stuk hoger.

Als Milik blijft zou ik Boymans eigenlijk een betere optie vinden dan Haller voor Ajax. Die neemt wel genoegen met een plek op de bank en is ideaal om nog 20 minuten te brengen. Met Milik en Haller gaat een van beide altijd banken en dat is kapitaalsvernieting. Huntelaar moet alleen komen als Milik vertrekt anders zul je zien dat ook hij op de bank belandt en Huntelaar wil gewoon spelen, belangrijk gemaakt worden en aanvoerder zijn.

13 april 2016 om 16:09

Als je het zo bekijkt heb je gelijk beter Boymans op de bank dan Haller of Milik.

Maar kom op die Boymans is echt niet goed genoeg voor Ajax misschien een subtopper on de Eredivisie maar voor De top 3 niet goed genoeg.

On: Ajax moet Milik gewoon het vertrouwen geven die bewijst het nu eindelijk en dan willen ze een spits halen. Je hebt Zivkovic nog achter de hand en anders haal je El Azzouzi terug.

13 april 2016 om 17:27

Man Boymans is een zeer matige spits. Dan wat of hij genoegen neemt op de bank? Dan geef je eerder een jeugdspeler de kans dan pure middelmaat aantrekken.
Ajax wilt presteren buiten NL, dan heb je gewoon meer dan 1 redelijke/ goeie speler nodig per positie.

13 april 2016 om 21:18

boymans is geen topper maar scoort wel altijd en laat ajax dat nu net missen .
maar gaat toch niet gebeuren want boymans wil niet op de bank zitten en met een beetje geluk gaat hij europees voetbal spelen

Millik is meer een spits voor een 442 of als je iets terug zakt, in die rol bij Polen doet die dat heel erg goed. Ik denk dat Haller balvaster en sterker in de lucht is en in de kleine ruimtes bij Ajax wat beter past.

13 april 2016 om 18:42

Vind ik eigenlijk niet, gezien zijn postuur zou hij juist beter in 4-3-3 moeten passen. Daarnaast is snelheid niet zijn sterkste punt. Maar theorie is soms anders dan praktijk.

Na dat Kazim-verhaal neem ik Van Hooijdonk voorlopig even lekker niet serieus als het gaat om spitsen.

Verder is Haller wel een heel andere optie in de spits, maar in principe te duur als je hem niet onbetwist in de basis gooit.

We hebben haller niet nodig. Dan nog liever jansen. Maar ook hem zie ik liever (nog) niet komen.
Ik hoop dat die scout van groningen eens met een verassing komt uit zuid amerika. Iemand met een echte winnaars mindset als bijv een suarez

Volgens mij kan geen 2 spits het goed doen bij Ajax....
En dat is niet lullig bedoeld hoor! Maar heeft meer te maken van het eisen pakket waar aan een "Ajax" spits moet voldoen. Dat is bijna onmogelijk of je moet een wereld topper hebben en die komen over het algemeen niet naar Nederland. Of je moet een toevalstreffer hebben....
Dus misschien een idee om de 'eisen" bij te stellen....?

Haller niet halen, hij is veel te duur om als back up te dienen en milik wordt steeds beter. Daarnaast is milik redelijk met het hoofd, hij heeft namelijk al genoeg doelpunten gemaakt met het hoofd. Hij verbeterd zich ook nog steeds als aanspeelpunt.

Ik vind Milik wel degelijk beter. Natuurlijk moet Ajax een concurrent maar Haller voor zo'n bedrag? Nee, voor dat geld kun je volgens mij wel een betere speler krijgen.

Ik zou iemand nemen die genoegen neemt met een rol als tweede spits of als pinchhitter kan worden ingezet. Als je Haller of Janssen neemt, dan heb je twee te gretige spitsen in huis, die uiteindelijk meer bezig zijn met hunzelf dan voor hun team. Iemand als Huntelaar of Santos zou denk ik die rol op zich willen nemen.

Maar Pierre kraamt nu onzin uit, want ik vind Milik een uitstekende aanspeelpunt. Milik heeft de meeste assists gegeven (in alle competities) bij Ajax en is daarnaast nog topscorer. Daarnaast doet iedereen net alsof dat hij problemen heeft met zijn rechterbeen, maar dat valt toch nog te trainen op zijn leeftijd? Hij is met zijn 22 jaar nog ontzettend jong en ik denk als hij zijn rechterbeen een jaartje weet te trainen, heb je gewoon een hele complete spits, want koppen kan hij ook wel. Snelheid is niet eens zo heel erg van belang, want het is totaal geen counterspits.

13 april 2016 om 17:11

Je gelooft toch niet serieus dat Huntelaar wel interesse heeft in een terugkeer naar Ajax om op de bank te gaan zitten? Grote onzin als je het mij vraagt.

Haller is voetballend een uitstekende aanvulling en een prima vervanger voor Milik. Echter is hij veel te duur om op de bank te zetten en niet goed genoeg om Milik er voor aan de kant te zetten en het verlies in zijn marktwaarde op de koop toe te nemen. Ik geloof daarom niet in een aankoop van Haller, tenzij Milik na het EK voor de hoofdprijs weg gaat.

Mocht Ajax niet voor Haller gaan hoop ik toch van ganse harte dat ze niet aan komen zetten met een Santos of Boymans. Cruijff zal zich omdraaien in zijn graf van zulke middelmaat.

13 april 2016 om 18:02

Naja hij zit nu ook op de bank bij Schalke en daar klaagt hij ook amper over. Nederlands Elftal hoor ik hem ook amper klagen in de media als hij op de bank zit. Maar bij Ajax hoeft hij echt niet per se op de bank te gaan zitten, want ik denk dat hij wel aan zijn minuten komt. Tuurlijk minder minuten dan Milik (als hij nog blijft), maar wel genoeg minuten om gewoon te spelen.

Ik vind Haller ook een prima spits en is, ondanks zijn lijf en lengte, zeer acrobatisch. Maar zoals je zegt, is dat kapitaalsvernietiging (als Milik blijft) en hartstikke slecht voor zijn ontwikkeling. Maar Zivkovic vind ik, nu, ook kapitaalsvernietiging en heeft tot nu toe niks gepresteerd, terwijl hij bij Groningen zeker verder zou zijn in zijn ontwikkeling.

Tuurlijk is Santos middelmaat, maar is transfervrij, international van Venezuela en doet het prima bij zijn eerste seizoen in de Eredivisie. Men dacht ook dat Schone het niet zou redden bij Ajax, maar bleek gewoon een (meer dan) nuttige speler te zijn voor Ajax. Ik denk dat Santos het helemaal niet zo erg zou vinden als hij die tweede rol zou nemen, want ik denk dat de reden dat hij weggaat is dat hij bij NEC niet zeker is van behoudt in de Eredivisie. Daarnaast draait het volgens mij ook om geld, want hij is denk ik ook wel realistisch genoeg dat hij het niet gaat redden bij een top 5 competitie in Europa en is daarnaast bij de promovendus gegroeid tot international.

Maar ik vraag af wie jij graag wilt zien bij Ajax, die geen belemmering zal zijn voor de ontwikkeling van Milik, tweede rol dus neemt, plaats neemt op de bank, als pinchhitter wilt worden gebruikt en nog genoeg goals kan maken in de Eredivisie? Want er zijn volgens mij zeer weinig spitsen die graag in de Eredivisie wilt spelen, deze rol op zich wilt nemen en wilt aanpassen aan de spel van Ajax.

14 april 2016 om 09:42

Indien Ajax geen speler kan of wil halen die een meerwaarde heeft, hoop ik dat ze niemand halen. Liever Zivkovic, Dolberg, etc als backup dan wederom middelmaat aantrekken.

Huntelaar speelt overigens in de meeste wedstrijden gewoon basis en draagt de aanvoerdersband. Met zijn gigantische salaris is het een utopie om te denken dat hij voor heel veel minder ook nog op de bank komt zitten.

Ach daar gaan we weer Pierre gaat het ons even vertellen.
Pierre kon aardig schieten,maar heeft helaas weinig voetbalverstand.
Bij Ajax moet je onder druk voetballen en in een ander systeem dan Pierre ooit heeft gespeeld.
Ik neem de man niet serieus.... Of je haller erbij moet halen... misschien als pinchitter.

Dus..
van Hooijdonk ziet niets in Milik en ziet Haller graag naar Ajax gaan.
Mols heeft het voornamelijk over een vervanger, voor als Milik wegvalt.
John van Loen denkt dat ze Haller helemaal niet moeten halen.

Volgens mij kom ik dan niet tot de conclusie dat oud-spitsen Haller beter vinden. Eerder andersom.

En de enige die Haller beter vindt is van Hooijdonk, die heeft natuurlijk een geweldige staat van dienst als het gaat het aanraden van spitsen bij Nederlandse topclubs. Toppie!

''geen goede kopper'', goal tegen PSV alweer vergeten?

"Milik is niet beter dan Haller". Leuke stelling pi-air, maar is een Haller met een prijskaartje van 8.5 miljoen zoveel beter dan een Milik dan, dat je hem moet halen. Zijn 2 spitsen met specifieke kwaliteiten. Eigenlijk niet te vergelijken.

Laat deze 2 oud Feyenoord spelers zich lekker bezig houden met Feyenoord. Volgens mij kunnen ze juist daar een goede spits gebruiken.

Het is makkelijker om bij een subtopper / middenmoter te spelen dan bij een topclub vanwege de kleinere ruimtes die je krijgt als je bij een topclub speelt dus worden er andere kwaliteiten van je verwacht als speler

Ik zou nog liever Vincent Janssen zien komen, maar Haller zou denk ik best een goede koop zijn. Heeft veel potentie, maar staat er nu ook al!

Als Haller of Janssen tweede spits willen zijn achter Milik of Huntelaar dan zou dat natuurlijk fantastisch zijn.
Eerst een jaartje wennen om het jaar daarna een vaste basisplek te pakken. Wat mij betreft verkoopt Ajax Milik voor minimaal 20 miljoen en halen ze Huntelaar (transfervrij), Haller
(ongeveer 6 miljoen), Vermaelen (een paar miljoen) en Ziyech (ongeveer 6,5 miljoen plus bonussen en doorverkooppercentage) ervoor terug. 1 speler verkopen en 4 ervoor terughalen, ideaal. Verder mogen Van Rijn, Duarte en Serrero nog verkocht worden, Boilesen mag transfervrij vertrekken en Becker, El Azzouzi, Menig mogen verhuurd worden.

---------Cillessen
Tete Veltman Vermaelen Dijks
Bazoer Klaassen Gudelj
Ziyech Huntelaar Younes

Reserves:

Boer
Owusu, Vd. Hoorn, Riedewald, Viergever
Vd. Beek, Sinkgraven, Schone
El Ghazi, Haller, Fischer

Overige opties:

Onana, Zeefuik, Sanniez, Leyder, Van Bruggen, Frenkie De Jong, Nouri, Andersen, Cerny, Zivkovic, Dolberg, Muric, enz, enz.

13 april 2016 om 18:55

Haller heeft clubs afgewezen omdat hij niet wil banken. Dan ga je niet naar Ajax om reserve te staan. Daarnaast zie ik Haller toch eerder naar Engeland of Duitsland gaan.

13 april 2016 om 19:35

Maar hij heeft wel aangegeven naar Ajax te willen. Misschien is hij om te praten. Cillessen en Milik hadden ook niet vanaf het begin een vaste basisplek maar doen het nu toch uitstekend.

13 april 2016 om 19:37

Hij heeft gezegd dat Ajax het beste voor zijn loopbaan zou zijn

Want Pierre heeft natuurlijk een geweldige staat van dienst als het op scouten van spitsen aankomt.....

Misschien moet 'ie zich maar bij Feyenoord houden en daar lekker spitsen gaan lopen aanraden. Ajax heeft Haller niet nodig, er staat al een hele goede spits in de basis.
En wie zegt dat Haller net zo makkelijk scoort in een Ajax shirt? Bij Ajax wordt toch echt iets meer verwacht van een spits dan bij Utrecht. Ook krijgt Haller bij Utrecht veel meer ruimte om een bal aan te nemen etc. Teams die tegen Ajax spelen,spelen over het algemeen veel verdedigender waardoor de ruimte die een spits krijgt veel kleiner wordt.

Wat een onzin wat heeft Haller nou klaar gespeeld dan ? Behalve een paar penalty's erin schieten. Milik is zowel in de competitie als in Europa belangrijk geweest. Voor Polen is hij naar het aanloop voor het EK ook belangrijk geweest. Terwijl Haller zen wedstrijdjes afwerkte bij Frankrijk U21.

Gewoon met Milik doorgaan en Zivkovic in de selectie brengen. Speelt laatste tijden veel beter en scoort ook nog is. Eigenlijk vind ik Zivko meer hebben als Milik alleen zijn mentaliteit moet gewoon beter en dat heeft Milik wel.

Haller niet halen, backup voor Milik in 2e lopen en Anwar kan er eventueel ook spelen...als je iemand haalt zorg dat deze veel ervaring heeft en het niet erg vind om op de bank te beginnen...haller is geen toegevoegde waarde en gaat ten koste van Milik...ik begrijp het gezeur niet zo..milik scoord en dat is de functie van een spits en hij doet het veelal nog mooi ook. Mooi zou zijn als huntelaar terug zou komen is een gezondere combinatie zowel Janssen als Haller is kapitaal vernietiging

13 april 2016 om 20:22

Helemaal niemand halen lijkt me vrij ongezond, als Milik enkele weken uit de roulatie is betekend het dat Ajax voor de spitspositie moet improviseren. Ik zou eigenlijk wel een spits halen die je als joker in de spits kan gooien, zoals Bulykin in 2011-2012. Een echte spits die iets kan forceren en eventueel de plek van Milik kan overnemen als hij geblesseerd is. Haller en Janssen kun je niet als back up halen, dat kost teveel miljoen.

Ik zie eigenlijk wel wat in Santos van Nec, die transfervrij is, die zou mooi als back up kunnen fungeren. Huntelaar halen en Milik blijven, dat scenario zie ik niet snel gebeuren.

Milik doet het nu goed en speelt iedere week. Dat zie ik bij een club in één van de grote competities niet gebeuren. Voor Milik is het beter als hij nog een seizoen bij Ajax blijft. Ik denk wel dat Ajax nog een spits moet halen. Ik vind Milik een goede spits met groeimogelijkheden, maar hij komt is niet goed genoeg in de kleine ruimtes. Dat is toch wel een flinke tekortkoming voor een Ajax-spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren