Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oosting ontstemd na bliksemvertrek Ugalde: ‘Geld is voor mij géén drijfveer’

Laatste update:

Joseph Oosting baalt stevig van het aanstaande vertrek van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. De 21-jarige spits wordt met een transfersom van vijftien miljoen euro (inclusief bonussen) de duurste uitgaande transfer ooit voor de Tukkers. Oosting zegt gemengde gevoelens te hebben bij de situatie, vooral omdat het de sportieve ambities parten speelt. "Wij zijn trainers en kijken er zo naar."

Ugalde trainde donderdag niet mee met de groep, nadat hij zich dinsdag al ziek had gemeld. Diezelfde middag onthulde Fabrizio Romano dat de Costa Ricaan in vergevorderde onderhandeling was met Spartak Moskou.

Nu alle plooien gladgestreken zijn gaat Ugalde tot medio 2028 tekenen bij de Russische topclub. Oosting loopt alvast vooruit op de officiële berichtgeving.

"De kans dat Manfred gaat is groot, ja", verklaart de trainer van de Tukkers tegenover Tubantia. Dat zorgt volgens Oosting voor onrust binnen de groep. Vooral omdat onlangs op het trainingskamp in Oliva de sportieve doelstellingen gezamenlijk werden uitgesproken. "En nu vertrekt dus je spits."

Oosting vindt dat de ambities moeten blijven staan en verwacht dus een waardig vervanger voor Ugalde. Het liefst 'een ander type dan Ricky van Wolfswinkel', de enige andere volwaardige centrumspits in de selectie. "Arnold Bruggink, Jan Streuer en ik hebben een lijstje gemaakt, en daar zijn we mee aan de slag." Naar verluidt prijken de namen van Myron Boadu (AS Monaco), Noah Ohio (Standard Luik), Sydney van Hooijdonk (Bologna) en Lequincio Zeefuik (FC Volendam) op dat lijstje.

'Geld is voor mij als persoon geen drijfveer'
Ondanks zijn wrevel heeft Oosting wel begrip voor Ugaldes beslissing. De oefenmeester wijst daarbij naar de culturele achtergrond van de Costa Ricaan. "Ik weet wel waar hij vandaan komt, en snap dan dat het anders is. Geld is voor mij geen drijfveer. Dat is het voor mij als persoon niet", aldus Oosting.

Ugalde is pas sinds dit seizoen officieel speler van Twente, nadat de huidige nummer drie van de Eredivisie hem vorig jaar al huurde van Lommel SK. De Tukkers betaalden afgelopen zomer vier miljoen euro voor de spits en krijgen bijna het viervoudige van dat bedrag terug. Ugalde kwam in totaal in 84 officiële wedstrijden in actie voor Twente, waarin hij 22 keer scoorde en 13 assists aantekende. In Moskou wordt hij ploeggenoot van de om meerdere redenen veelbesproken Quincy Promes.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor een Twente supporter zoals ik wel een mooie graadmeter hoe Twente er nu voorstaat. Gaan ze kopen of huren en lukken ze dat uberhaubt wel. Zolang we er maar financieel gezonder op worden vind ik het prima.

26 januari 2024 om 12:37

Ik zou me als Twente fan kapot schamen dat mijn club zaken doet met Moskou

26 januari 2024 om 12:54

Ik heb er geen enkel probleem mee, je haalt geld weg uit Rusland, geeft het niet. De speler zat ook al ziek thuis, daar had je dan ook voetballend weinig aan gehad de komende wedstrijden als je hem had gehouden en de vraag is of er in de zomer wel iemand zou komen die nog maar enigszins in de buurt van de 15M zou komen

26 januari 2024 om 13:27

Kapot schamen nog wel? Mwoah Rusland vind ik ook bepaald niet leuk, maar aangezien zij de betalende partij zijn + Lukoil die niet op de zwarte lijst staat heb ik er geen moeite mee. Toch ga ik die kleine driftkikker wel missen

Ik begrijp het wel. Ugalde is niet in een FC Twente pyjama opgegroeid. Hij zal nu misschien 4 ton verdienen en daar misschien wel 3 miljoen. Bovendien wordt er in Zuid en Midden Amerika anders gekeken naar het conflict tussen Rusland en Oekraïne

26 januari 2024 om 08:50

Owja, kijken ze in Zuid en midden Amerika anders naar het conflict? Hoe dan precies? En het feit dat Rusland is geschorst door de FIFA op nationaal en clubniveau telt daar ook niet? Heel leuk voor Ugalde dat hij meer kan verdienen, maar internationaal is hij momenteel even klaar. Geen Europacup in welke vorm dan ook

26 januari 2024 om 08:59

Je zou zelf ook kunnen onderzoeken. Ook voor de uitsluiting van Russische clubs is er in het midden oosten en afrika minder steun.

Voor de duidelijkheid, ik steun dat niet. Ik ben me er wel van bewust dat er andere perspectieven zijn en mensen daardoor ook andere afwegingen maken.

26 januari 2024 om 09:01

Dus Rusland doet weer mee met de Champions, Conference en Europa league? Die zijn toch nog steeds uitgesloten... Komend jaar ook weer als dit zo blijft. En daar lijkt het wel op

26 januari 2024 om 09:06

Dus jij vind kinderarneid goed? Dacht leg je ook conclusies in je mond die niet ingaan op het bericht ervoor.

Dat de steun er niet volledig is betekent niet dat er geen meerderheid is. Ook voor wk in SA in 2030 hebben wij daar toch echt meer moeite mee dan andere continenten

26 januari 2024 om 09:11

Nu moet je me even helpen, hoe kom je nou weer bij kinderarbeid uit? Of wat moet je nou met SA in 2030? Daar loopt toch helemaal niks. Het is toch gewoon een feit dat Russsische clubs geen Europees voetbal spelen? En het is toch ook nog steeds een feit dat spelers halen uit Rusland nog steeds een hele toestand is door alle eigenaren die op een zwarte lijst staan? Dus dat zou Rusland voor je voetbalcarriere op lange termijn niet zoveel goeds betekenen.

26 januari 2024 om 09:13

Een stuk verder van hun bed is het sowieso. Daardoor vind je het bijna automatisch minder relevant.

26 januari 2024 om 11:24

Wat maakt het voor een speler uit Costa Rica uit dat er in het Midden-Oosten en Afrika minder steun is voor deze sancties?

26 januari 2024 om 12:02

Rusland heeft voor zuid-midden amerika veel gedaan dus daar kijken ze politiek anders naar en zoals t al eerder is benoemd, ze zijn het ook niet helemaal eens met uitsluiting van de clubs.

26 januari 2024 om 12:14

Is dat zo? Wat heeft Rusland dan allemaal voor ze gedaan?

26 januari 2024 om 12:29

Maar dat maakt toch allemaal niet uit als de clubs zijn uitgesloten van internationaal voetbal en spelers verkopen moeilijker gaat door de zwarte lijsten? Je kan helemaal aan de kant staan van Rusland, wat je wil. Maar dat haalt die sancties nog niet weg. Ging mij meer over zijn eventuele sportieve ambities en de kans om op den duur meer te verdienen bij grotere clubs. Die kans is met deze overstap een stuk kleiner. Hij kiest nu voor een quick win. Wat ook prima is natuurlijk.

26 januari 2024 om 12:57

Mijn familie komt uit zuid Amerika en die boeit het eigenlijk totaal niet wat er in Oekraïne speelt. De meeste mensen hebben daar zelf genoeg problemen het hoofd boven water te houden en hebben totaal geen zin zich te bemoeien met wat duizenden kilometers verderop gebeurt.

26 januari 2024 om 13:49

Nogmaals: het gaat niet over de oorlog maar over de sancties van de Fifa. Die oorlog is daar de aanleiding voor, maar de effecten zijn voor de voetballers. Je komt daar dus niet zo makkelijk meer weg en je speelt jezelf niet meer in de kijker voor een vervolg van je carriere. Als dit je max is, is dat prima natuurlijk. Maar verdere groei zal moeilijker zijn.

Vooralsnog dan.

26 januari 2024 om 08:52

Alsof Ugalde, een 21-jarig jongetje uit Costa Rica, een droomsalaris laat glippen door een conflict. Het maakt hem echt niet uit hoe mensen in Midden-Amerika naar de oorlog tussen Rusland en Oekraïne kijken hoor haha

26 januari 2024 om 08:58

Als je een beetje carrierepad wil hebben, dan sla je in Rusland momenteel toch niet echt hoge ogen? Ze spelen geen Europees internationaal voetbal meer en spelers halen is nog steeds een hele toestand. Dan kies je nu voor 2 miljoen (of whatever), maar de kans om daar snel uit te gaan is niet heel groot. Van Twente naar Schotland of Frankrijk geeft je bijvoorbeeld veel meer toekomstperspectief. Of blijf tot de zomer bij Twente.

26 januari 2024 om 09:21

Hou toch eens op met de modale ridder uithangen.

Hij weet toch zelf ook wel, dat dit geen sportieve goede keuze is. Alleen waar hij straks 5x zoveel kan verdienen dan maakt het voor deze jongen niet uit. Hij gaat daar balletje trappen en is binnen. Na x aantal jaren kan hij nog genoeg kiezen.

Ja als hij gewacht had, misschien 1,5 jaar had hij ergens ook nog zijn voetbalcarrière kunnen maken. Alleen ziet hij nu het geld.

26 januari 2024 om 09:23

Dat heeft niks met moraalridders te maken, maar met korte termijndenken. Die oorlog laat ik in deze wel links liggen, maar ik heb het alleen over de FIFA schorsingen. Ik heb het nergens over moreel verwerpelijke onderwerpen.

26 januari 2024 om 09:41

Het is gewoon een baan hè. Niet iedereen ziet voetbal als een hobby of denkt aan zijn nalatenschap. Sommigen willen gewoon aan het eind van de maand geld op hun rekening zien, en dan is dit een uitstekende keuze. Volgens mij is het voor voetballers, belastingtechnisch in Rusland ook zeer goed, namelijk.

26 januari 2024 om 09:44

@mr_knowledge,

Je hebt wel in de gaten dat spelers niet makkelijk kunnen weggekocht worden uit Rusland, dus dat "na x aantal jaren kan hij nog genoeg kiezen" is niet perse van belang.
Kan best zijn dat hij daar vast zit.

26 januari 2024 om 09:45



Ja dat heb je wel, maar als je het zelf niet inziet dan heeft deze discussie geen zin.

Je begrijpt zijn keuzes niet omdat hij geen internationale wedstrijden kan spelen nou woehoe! Als hij daar 2 tot 3 mln kan pakken, dan boeit het hem waarschijnlijk niks.

Het kan altijd 2 kanten op, hij gelooft in zichzelf en gaat nu voor sportieve keuzes en dan komt het wel goed. Of hij bakt er niks van raakt geblesseerd etc en zal nooit meer zo bod krijgen. Dan kiest hij voor het zekere

@j3ro3ntj33,

Dan wordt zijn contract weer verlengd met x aantal bonussen, prima voor hem toch? Als hij niet wilt, dan kan hij toch altijd transfervrij vertrekken na zijn contract?

26 januari 2024 om 09:56

Als je geloofd in je eigen carriere wil je toch groeien. Door internationaal te spelen is de kans veel groter om op de radar te komen bij grotere clubs met meer budget. Zonder financiele drempels (en schorsingen) is het veel aantrekkelijker om spelers te kopen als buitenlandse club. Het is als een jonge speler die veel te vroeg naar het buitenland gaat en vervolgens zijn carriere in het slob ziet gaan. Geen zichtbare speelminuten, geen internationale aandacht, geen kans op een engelse/italiaanse/duitse/franse/portugese club. En in die landen is het salaris zga het vijfvoudige.

Dat heeft allemaal niks met moreel oorlog te maken. Dat argument is als een rode lap voor een stier. Geblesseerd raken kan altijd, maar daar gaat een sportman niet vanuit. Net als hij er nite vanuit gaat dat je op je 21ste al op je plafond zit.

26 januari 2024 om 10:08

Als je uit een arm milieu komt en je hebt het talent om jezelf en familie financieel onafhankelijk te spelen dan grijp je die kans met 2 handen aan.

Dat is zijn carrière planning. Over het algemeen groeien wij op in luxe omstandigheden en kennen wij die armoede niet. Daarom hebben wij de keuze om aan carrière planning te doen. Jongens uit dit soort landen hebben hele andere ambities.

26 januari 2024 om 10:31

Dus het is de discussie: quick cash of lange termijn meer cash. Dat is dus hetzelfde als een jonge speler die te vroeg voor het grote geld kiest met de kans om uit het zicht te verdwijnen. Nu pakt hij 2 miljoen over 4 jaar Moskou. In engeland pak je al snel 5 per jaar. Dat is het wikken en wegen.

26 januari 2024 om 11:17

@westend,
Het zou ook nog kunnen dat Ugalde een kruisband afscheurt volgend jaar? Dan is het misschien wel einde carriere en geen cent meer verdienen? Natuurlijk snap ik jou, maar ga ook even naar hem kijken. Hij komt niet uit een land zoals Nederland.

Dit interview kwam ik tegen: "mijn familie is afkomstig uit Heredia, een stadje vlak bij San José", begint Ugalde bij Voetbal International. "ik heb er gewoond tot ik op mijn achttiende naar Europa vertrok. Mijn jeugd was druk, in een klein huis met zeven kinderen. Mijn zus is 26, ik was de tweede. Na mij kwamen nog een zusje en vier broertjes. We hadden twee kinderslaapkamers met stapelbedden. Mijn moeder zorgde voor ons, mijn vader werkte als autoschoonmaker."

"zijn salaris was niet altijd toereikend om ons gezin van te onderhouden. Mijn opa sprong vaak bij, op alle mogelijke manieren. Hij kocht mijn voetbalschoenen, bracht me naar trainingen en wedstrijden. Opa was goud waard." Ugalde besefte al op jonge leeftijd dat het voetbal hem een enorme kans gaf. "de kans om mijn familie te kunnen helpen. Mijn grote droom werd een huis te kopen voor mijn moeder."

De aanvaller vervolgt: "eerlijk waar, dat was vanaf het begin mijn belangrijkste motivatie. Toen ik mijn transfer maakte naar de City Group, kon ik mijn moeder de beloning geven die ze verdiende. Ze deed alles voor ons. Ze gaf ons een goede opvoeding en zorgde ervoor dat we niets te kort kwamen, ook al hadden we weinig geld. Ik hou zoveel van haar. Ik dank God dat ik een mooi huis voor haar heb kunnen kopen."

Hoe je het wend of keert, deze jongen die wil zo snel mogelijk financieel onafhankelijk worden. Het is allemaal leuk en aardig voor de buhne, maar ik begrijp hem wel.

26 januari 2024 om 12:28

Tja, dan wil je inderdaad zo snel mogelijk centjes, begrijpelijk.

26 januari 2024 om 12:37

Welke sporter gaat er nou vanuit dat hij zijn kruisbanden afscheurt en klaar is? Als je met die gedachte een carriere wil opbouwen, ja dan kom je gewoon niet ver. Het is allemaal zijn goedrecht he, helemaal prima en begrijpelijk als hij nu kiest voor iets meer. Maar hij gaat bij Moskou niet zichzelf en zijn familie compleet financieel onafhankelijk spelen. Daarin is 2 miljoen nog gewoon te weinig is een korte tijd. In Engeland verdien je gemiddeld (dus over zijn geheel van de competitie) volgens RTL al 4 miljoen. Als je daar bijvoorbeeld speelt, is de kans op de lange termijn altijd nog dat je hoger gaat of dat je naar een andere competitie vertrekt. In Rusland blijft dat salaris vooralsnog gelijk en verdwijn je een beetje van het toneel.

Dus ik zou iets verder kijken dan nu het moment en iets meer lange termijn. Als ik hem was dan.

26 januari 2024 om 13:05

Ik mag toch verwachten dat hij 2 miljoen per jaar verdiend? Voor 4,5 seizoen getekend dus 9 miljoen.
Bij Twente verdiende hij namelijk al minimaa 4 ton per jaar en dus in 5 seizoenen 2 miljoen.
Met 8 miljoen ben je toch echt wel financieel afhankelijk met je gehele familie. Helemaal in zijn thuisland.

26 januari 2024 om 13:37

@Westend Waarom zou je niet weg kunnen uit Rusland? Zijn genoeg spelers die vertrekken er, zie een Malcolm. Dat het in jou in ogen het uiterste is om bij Real of Barça te spelen, maakt niet voor hem minder dat hij nu de zekerheid heeft van een miljoenen contact. Om dan vervolgens te stellen dat je van toneel verdwijnt is makkelijk. Misschien helpt verder kijken dan de top 5 van Europa, maar daarom komen er talloze buitenlandse spelers gewoon nog naar Zenit.of Krasnodar.. Op dit moment heeft de koploper van de competitie meer buitenlandse spelers dan Russische..

Spelers als Zaynutdinov heeft een leuke transfer naar Turkije te pakken, Zakharyan naar Sociedad, Szymanski speelde hier, maar uiteindelijk een transfer te pakken naar ook Turkije. Sazonov die naar Torino gaat, Sevikyan naar een van de grotere clubs in Hongarije en om dan nog te spreken van Cassierra die binnenlandse transfer naar Zenit heeft kunnen maken.

Heb je nog spelers die het jaar ervoor zijn vertrokken, maar om te stellen dat je nergens heen kan is mogelijk wel kortzichtig naar mijn mening.

26 januari 2024 om 13:59

Alleen aan tekengeld pakt hij al 4 of 5 Twente-jaarsalarissen. Plus nog 4,5 jaar 2,5 - 3 miljoen.
Zijn beroep is profvoetballer. Prof staat voor professional. Dat betekent werk. Hij is geen hobbyist.
Eerst financieel onafhankelijk zijn en daarna idealistisch kiezen is voor die jongen de meest logische volgorde. Als hij het daar goed doet komt ie vanzelf in een betere competitie.

26 januari 2024 om 08:56

Zo is het wel ja. Hij had het vast naar z'n zin hier in Nederland, maar uiteindelijk is hij ook hier ver van huis. Als je dan ergens anders minstens 4x zoveel kan verdienen...

Ik snap de teleurstelling bij Oosting. Echter is dit natuurlijk een kans die Twente niet kan laten lopen. Voor €15M moeten zij Ugalde natuurlijk laten gaan.

26 januari 2024 om 08:58

Het is werkelijk verwerpelijk dat Twente zaken doet met Rusland. Van hetzelfde geld wordt misdadiger Quincy Promes betaald en een of andere oorlog in Oekraïne? Misschien vergeten we dat al bijna 2 jaar systematisch een bevolking wordt uitgeroeid? Het is gewoon niet te verdedigen, welk bedrag er dan ook maar tegenover staat

26 januari 2024 om 09:14

Toch wel een verschil om geld daarheen te brengen of geld daar weg te halen i guess. Twente financieert helemaal niks, maar je zou kunnen bediscissueren dat die 15 miljoen die naar Twente gaat nu niet naar de oorlog gaat.

Als daar al een link tussen bestaat.

26 januari 2024 om 09:16

En jij hebt jezelf afgesloten van het gas neem ik aan?

26 januari 2024 om 09:19

Jij gaat nooit meer naar de McDonalds, Starbucks, hebt je auto weggedaan vanwege de benzine en hebt je afgesloten van het gas? Kom op, wat een hypocriet gepraat de laatste dagen van een groep hypocriete mensen. Een betere wereld begint bij jezelf, dus begin zelf eens in plaats van altijd op anderen letten. Handel met Rusland gaat onverminderd door in de wereld, ook onze regering doet hier aan mee dus als je dat probleem zo groot wil maken, pak dan de grote bedrijven aan en niet een voetballer en voetbalclub.

26 januari 2024 om 09:19

Want we halen nog steeds veel gas uit Rusland? Met alle investeringen komt er volgens de rijksoverheid nagenoeg geen energie/ gas meer uit Rusland.

26 januari 2024 om 09:29

Officieel komt het niet uit Rusland nee, maar het is waarschijnlijk wel degelijk Russisch gas. Er zijn een paar mooie constructies bedacht denk ik zo. Of waar denk jij dat het gas vandaan komt?

26 januari 2024 om 09:34

Tsja dat zijn alleen jou aannames en gedachtegangen. Ik ga er gemakshalve maar vanuit dat wat officieel bekend is, klopt.

26 januari 2024 om 13:27

Behoorlijk naïef om te denken dat gas uit Rusland allemaal gestopt. Loopt nu via Algerije en Egypte, dus dat gaat gewoon volle bak door. Logisch ook, want anders kunnen mensen gas niet meer betalen of is het gewoon op. Kom uit je fantasiebubbel, de wereld is niet zo lief als dat de hoge mensen het schetsen.

26 januari 2024 om 14:01

Volgens mij heeft Ajax geld verdiend aan die crimineel. Die wisten toen al dat hij veroordeeld zou worden.
Daar heeft Twente toch niks mee te maken?

Tot je ergens anders ook een veelvoud van je salaris bij Twente kunt verdienen. Er zijn weinig mensen die dat af kunnen slaan als ze niet al extreem veel hebben verdiend in de jaren daarvoor.

Je beste speler in de winter laten vertrekken…. Je staat redelijk prima op een derde plek dat recht geeft op voorronde CL.
Geen slimme zet….

26 januari 2024 om 08:16

Hoezo? Twente moet zich natuurlijk nooit richten op de championsleague. Ze gaan er nu al elke keer kansloos af in de europa league of zelfs de conference league

26 januari 2024 om 08:27

Met de kanttekening dat ze de laatste jaren altijd een zware loting hebben zoals Fiorentina & Fenerbache. Ik vraag me af welke ploeg daar fluitend de volgende ronde had gehaald…

26 januari 2024 om 08:33

Doelstelling is Europees voetbal. Dus Conference League is ook acceptabel. Je hebt dit seizoen echter een hele grote mogelijkheid om derde te worden. Wanneer je de eerste rondes uit de CL en Europa League wordt geknikkerd kom je altijd nog in de Conference League terecht.

26 januari 2024 om 08:35

Die zware loting is vooral het resultaat van een slecht coefficient. Twente heeft weinig punten in Europa, dus de kans op een zware loting is groot. Dat zal bij voorronde champions league niet anders zijn

26 januari 2024 om 08:46

Zeker waar, maar als je ziet wie ze hadden kunnen loten dan hebben ze al twee jaar op rij dikke pech! Vorig seizoen was Fiorentina by far de sterkste, afgelopen seizoen was het dit;Eintracht FrankfurtDe winnaar van Fenerbahçe – NK MariborDe winnaar van Omonia Nicosia – FC MidtjyllandDe winnaar van Bodø/Glimt – Pyunik YerevanDan heb je met Fener wel dikke pech

26 januari 2024 om 09:13

Absoluut een zware loting maar dat is wat je zeker in de champions league ook kunt verwachten

26 januari 2024 om 09:56

Kansloos? Tegen Fenerbahce en Fiorentina hebben hebben ze meer dan prima gevoetbald. Verder wel met je eens dat Twente niets te zoeken heeft in de CL.

26 januari 2024 om 11:04

zware loting? Dat heb je als je Europees wil spelen. En ga je voorronde cl spelen is dat nog zwaarder

26 januari 2024 om 08:17

Tja, maar als een speler écht weg wil. En je kan 15 miljoen pakken, wat voor deze speler toch een zeer aanzienlijke smak geld is...

26 januari 2024 om 08:20

Afgelopen zomer voor 4 miljoen aangetrokken en nu voor 15 miljoen weg een half jaartje nadien, lijken me juist uitstekende zaken voor Twente, die toch nog bezig zijn om de boel financieel weer helemaal tip top in orde te krijgen en laatste schulden af te lossen. Nu lever je er wel even op in maar plek 4/5 is natuurlijk gewoon een prima eindklassering voor FC Twente lijkt me.

26 januari 2024 om 10:31

Het is zeker een prima eindklassering voor Twente. Het zou mooi zijn dat ze geen Playoffs hoeven spelen, maar ik zie ze eigenlijk wel gewoon 5e worden dit seizoen. Hopelijk komen ze met een goede vervanger waar ze weer wat jaartjes mee door kunnen. Dit soort transfers zet Twente ook weer op de internationale kaart, vooral als Ugalde dan ook nog eens gaat slagen daar.

26 januari 2024 om 08:29

Nu een bod van 15 miljoen weigeren is niet te doen. Leg het maar aan je schuldeisers uit als je nu weigert, en hij over een maand bij wijze van spreken z'n kruisband afscheurt.

26 januari 2024 om 08:59

Ook met Ugalde is de kans groot dat we nog worden ingehaald door AZ en Ajax. Dit geeft wel een stukje zekerheid. Een zak geld die je later nooit meer voor Ugalde gaat krijgen EN een speler die hier niet meer wil voetballen maken de beslissing snel gemaakt.

Als ze geen vervanging halen, dan snap ik er ook geen reet van. Zoals gezegd is het startgeld CL aankomend seizoen 70 miljoen euro. Je bent zeker nog niet kansloos voor plek 2, maar plek 3 (voorronde) is ook geen zekerheid.

Ajax gaat er iig vol voor met het aantrekken van de peperdure Henderson, terwijl zij een behoorlijk gat op Twente moeten goed maken.

En ja een blessure zit je in dezelfde situatie, maar dat heb je niet in de hand.

26 januari 2024 om 08:33

Hoezo moet er een groot gat gedicht worden van Ajax op Twente? Zijn inmiddels nog maar 6 punten en nog 16 wedstrijden. Twente moet niet uitgaan van het halen van de tweede plek. Met top 5 hebben ze een prima seizoen. En 15M voor Ugalde konden ze, gezien de financiële situatie, gewoon niet afslaan.

26 januari 2024 om 08:37

Ene Munsterman heeft ook ooit gegokt op sportieve prestaties en dat was haast het begin van het einde. Met een voorronde ben je er nog niet.
Daarbij, wordt je met een ontevreden speler 4de of 5de, dan daalt ie flink in waarde. Zo'n bedrag is gewoon voor onze continuïteit en verdere opbouw enorm belangrijk.

Totdat Oosting ineens 2mln salaris aangeboden krijgt ipv 2ton.

26 januari 2024 om 10:39

Precies. Zo werkt het in de voetballerij. Allemaal vinden ze sportieve prestaties heel belangrijk, allemaal deugen ze totdat er een club zich met het grote geld bij hun meldt uit Rusland, uit Saudi-Arabie et cetera.

Ik zou als vervanger die jongen van Sparta kopen. Lauritsen heet hij volgens mij. Vind ik een hele goede.

26 januari 2024 om 09:07

Wel een totaal ander type spits. Er komen bij Twente niet heel veel ballen van de zijkant en er wordt ook geen lange bal gespeeld. De geruchten gaan dat Twente bezig is met Ohio/boadu. Die lijken me beter bij de club te passen.

26 januari 2024 om 10:03

Maar Boadu is ook best afhankelijk van aanvoer, want aan de bal is het ook niet al te best. Ohio is ook niet klinisch genoeg. Is wel minder afhankelijk van aanvoer als je hem zag tijdens de jong oranje wedstrijden. Maar Twente lijkt een goede verstandhouding te hebben met de city group clubs, dus misschien even kijken als je een jonge spits kunt halen bij een lommel (artur sales), de beloften elftallen van City of troyes?

Het is een grote gok, maar snap de overweging vanuit Twente om het te doen. 15 miljoen zorgt voor zwarte cijfers komend jaar, je kan er een vervanger voor huren en mogelijk zelfs kopen.
Zo'n bedrag zou je niet snel meer krijgen voor Ugalde, die zelf ook niet meer met zn koppie bij Twente zat, dan kan je het beter accepteren.
Benieuwd wel wie zijn vervanger wordt, Boadu klinkt logisch maar ik twijfel of hij nog wel goed genoeg is na die magere Monaco jaren.

26 januari 2024 om 08:31

Twente zou sowieso al zwarte cijfers schrijven. Er was deze winterperiode totaal geen behoefte om spelers te verkopen. Dit bod kwam uit de lucht vallen en valt gewoon niet te weigeren.

26 januari 2024 om 08:44

Twente heeft geen tranfers nodig om zwarte cijfers te halen, dat doen de bierdrinkende, beenham etende supporters al dus altijd alles stijf uitverkopen. Verder heeft Twente een trouwe en grote sponsorenkring, dus daar genereren ze voldoende uit. Transfers zijn voor Twente echt pure winst, helpt enorm om versneld af te lossen en om zelf weer transferbedragen uit te geven. Wel benieuwd wat Twente wil en kan gaan doen, moet wel een spits bij en eigenlijk ook een echte linksbuiten. Idealiter zouden dat Boadu en Driouech zijn, maar dat zal een lastige kluif worden. Ohio word ook genoemd, maar die ken ik niet goed.

Zal mij benieuwen wat ze ervoor terug kunnen halen zo kort voor het sluiten van de transfermarkt.

Geen overhaaste keuzes a.u.b. want dan wacht ik liever de zomer af. Eventueel een huurdeal maar verder geen paniek. Vertrouw op de heren Jan en Arnold.

26 januari 2024 om 08:38

Hoe lang zit Streuer er nog? Idealiter zou ik ook zeggen wachten tot de zomer of huren, maar wanneer Bruggink het in de zomer alleen moet doen dan liever de transfer naar voren halen. Ik heb meer vertrouwen in Streuer

26 januari 2024 om 08:41

Streuer verlengt enkel nog voor halve jaren, omdat hij al op leeftijd is en wil gaan en staan waar hij wil dus is het altijd spannend of hij blijft of niet. Nu blijft hij tot en met 1 september, dus net na de transferzomer. Kan daarna afgelopen zijn, maar hij kan er ook nog een half jaar aan vast plakken.

26 januari 2024 om 08:41

Streuer heeft verlengd tot 1 september 2024 dus vandaar het vertrouwen vanuit mijn kant ook inderdaad.

26 januari 2024 om 08:47

ah, wist niet dat hij verlengd had

Als trainer is dit om moedeloos van te worden lijkt me. Zo zit je op trainingskamp gezamenlijke afspraken te maken om er vol voor te gaan en zo verkoopt je directeur je spits. Eindig je uiteindelijk vijfde word jij er echter op aangekeken als trainer, want als er een seizoen is om die derde plek te pakken is het dit seizoen wel.

Denk dat iedereen het snapt vanuit een financieel oogpunt maar als trainer zijnde bezorgt dit je slapeloze nachten.

26 januari 2024 om 09:01

Klopt wel. Deze transfer kan wel gaan bepalen of Oosting een topseizoen gaat draaien met Twente of gewoon een redelijk seizoen, waar eigenlijk direct z'n eigen toekomst als trainer weer vanaf hangt.

26 januari 2024 om 09:24

Plus dat het gebeurt net voor een belangrijke wedstrijd die gaat bepalen of je voorlopig aanhaakt voor plek 2 dan wel plek 3 verstevigd. Verlies je en winnen AZ en Ajax zak je af naar plek 4 en sta je nog maar 3 punten voor op Ajax, die dan bloed ruiken.

Elke vervanger die je nu haalt zal pas op zijn vroegst volgende week mee kunnen doen. Had deze transfer toch over het weekend getild.

26 januari 2024 om 09:45

Van Wolfswinkel is minder dan Ugalde maar op zich een redelijke vervanger. Ik verwacht eigenlijk ook niet dat een nieuwe aankoop direct 1e spits moet gaan zijn, maar eerder een type Zeefuik die achter Ricky zal staan in de pikorde. Ook met Ugalde zouden de kans op punten in de Kuip nihil zijn, Feyenoord is echt wel een stukje beter. Dit in overweging nemend maakt de timing van de transfer niet zoveel uit, al zal Oosting er vast anders in staan.

26 januari 2024 om 10:48

Ik hoop het voor jullie maat, vind Van Wolfswinkel an sich een prima spits maar het is natuurlijk geen spits waar je in Europa potten mee breekt. Stel je koopt nu een talent en je wordt alsnog derde, dat talentje is over zes maanden niet ineens klaar voor het grote werk.

Hoop toch dat Twente zich kan versterken met een speler die er meteen staat.

26 januari 2024 om 14:10

Ajax speelt volgende week tegen PSV en hebben het makkelijk gehad afgelopen weken. Twente speelt zondag tegen Feyenoord en krijgen daarna een relatief makkelijkere periode.
Bovendien, en dat hebben we al gezien, kan Ajax met deze defensie van iedereen verliezen. De rol van die Henderson wordt zwaar overschat volgens mij.

Vanuit Twente een meer dan goeie deal die ik helemaal snap!
Ugalde snap ik dan weer helemaal niet, en dan heb ik het niet over het geld maar over zijn keuze voor deze competitie! Had nog een paar maandjes de reeks bij Twente doorgezet en dan waren er echt wel mooie clubs uit betere competities gekomen. En met de “ziekmelding” afgelopen dinsdag ben ik helemaal geneigd te zeggen; strik erom en weg ermee!
Hopelijk kunnen we een mooie vervanger kopen of huren, de tijd dringt.

Op de schaduwlijst staat Van Hooydonck. Samen met Steijn in één team zou dan wel weer een stunt zijn. Zou als FC Twente zijnde voor een veiligere optie gaan, buiten het feit dat Van Hooydonck niet de meest overtuigende uit de schaduwlijst is.

26 januari 2024 om 08:39

en de vraag is in hoeverre Van Hooijdonk een ander type is dan Van Wolfswinkel

Van Hooijdonk is de enige goede optie: even bewezen goalgetter die ook weg mag bij Bologna. Moet je wel rekening houden met de nodige commotie, maar het is wel een toevoeging voor de selectie.

Vrij gênant van Oosting om de achtergrond van de speler erbij te halen om de teleurstelling van het vertrek te uiten. Als zijn eigen transfer naar Twente geen financieel motief had, hypocriete tosti

Als deze jongen zich niet had laten leiden door de dollar tekens in zijn ogen (en waarschijnlijk die van zijn zaakwaarnemer), dan had hij sportief gezien een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan. Te vroeg om te zeggen misschien, maar ik had hem nog wel een stap in NL zien maken (traditionele top-3) om vervolgens naar een mooie grote competitie te gaan. Nu moet je maar zien wat er van hem terecht komt, volgens mij is er weinig zicht op de Russische competitie op het moment en zal hij in de vergetelheid raken. Doodzonde!

Wat heeft zijn keuze nou met zijn cultuur te maken? Wat een onzin. Is gewoon een persoonlijke keuze. Iemand uit West Europa had dezelfde keuze kunnen maken. Iemand uit Costa Rica had er ook voor kunnen kiezen om het niet te doen

Dat Oosting hier zo van baalt is te brgrijpen vanuit zijn trainersstoel. Echter vind ik het misschien wel kwalijk dat hij dit zou openlijk uitsrpeekt. Dit betekent dus dat die geen begrip heeft voor de situatie van FCT en deze transfer. Niet goed gecommuniceerd met Streuer/bruggink en Oosting.
Dat is wel een wereld van verschil met Slot, die bijvoorbeeld zegt het te kunnen begrijpen als 1 van de sterspelers verkocht zou worden voor de hoofdprijs.

26 januari 2024 om 09:32

Hij heeft wel degelijk begrip voor de keuze van Bruggink en Streuer. Maar als niet alle nuances in artikelen worden verwerkt dan krijg je dus dit.

26 januari 2024 om 09:34

Het sportieve hart van Oosting spreekt hier. Hij is de trainer die het op het veld moet laten zien en niet een bestuurder. Dat zal iedereen begrijpen (op een enkeling na waarschijnlijk)

26 januari 2024 om 10:48

Dat is wat ik toch ook aangeef met betrekking tot zijn trainersstoel? Alleen is er iets niet goed gecommuniceerd tussen Streuer/bruggink en Oosting anders begrijp ik niet waarom die dit zo in media aangeeft. Dan heb je dus niet echt begrip voor de financiele situatie van Twente als je een recordtransfer niet wil goedpraten.

15 miljoen voor een speler van middelmatige kwaliteit. Dan moet je toch ontzettend blij zijn als club en trainer. Nu is het even zwaar, maar met 15 miljoen kan Twente bekant een heel elftal kopen. Dus helemaal geen slechte zet. Verder is het voor de speler zelf natuurlijk logisch. Die voetbalt in 1 klap hemzelf en zijn familie financieel onafhankelijk. En daar gaat het voor die Zuid-Amerikaanse voetballers toch vaak om.

Waar die kerel zin in heeft joh, lekker in Rusland gaan voetballen, dat tekent wel z'n 'sportieve' ambities.

We kunnen hier moreel verontwaardigd gaan zitten doen, maar die jongen komt uit Costa Rica. Die zal die hele oorlog worst zijn. Stel dat Argentinië een oorlog begint tegen Peru. Denkt iemand serieus dat er één Nederlandse speler is die dan miljoenen per jaar laat lopen om in Argentinië te kunnen voetballen uit een soort van principiële overwegingen? Wij met onze westerse ogen kijken gewoon heel anders aan dan de rest van de wereld. Voor Ajax is dit goed nieuws. Twente zal moeten blijven vissen in de vijver tot max 5 miljoen en zie maar eens een nieuw speler van gelijkwaardig niveau te vinden op korte termijn.

Oosting moet niet lopen janken dit is de voetballerij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren