Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NRC opent beerput over ‘olifant in porseleinkast’ en ‘dokter’ Van Bommel

Laatste update:

Mark van Bommel lag bij PSV regelmatig overhoop met de medische staf van de club, zo schetst NRC vrijdagavond op basis van anonieme bronnen uit die staf. De trainer, die in december werd ontslagen vanwege de slechte prestaties, stond binnen de medische staf bekend als 'dokter Van Bommel', vanwege zijn grote bemoeienissen met medische zaken.

Van Bommel verweet de leden van de medische staf onder meer een negen-tot-vijf-mentaliteit te hebben. Hoewel de medici geen 24/7-verbintenis met PSV zijn aangegaan, verwachtte hij volgens NRC meer toewijding, want 'PSV is een topclub'. "Hij zegt zelf ook geen ‘nee’ als een speler vraagt of hij ‘na werktijd’ nog even op vrije trappen wil oefenen. Dan verzet je die privé-afspraak toch?", schetst het dagblad.

Van Osch is terug bij PSV: 'Het voelt echt heerlijk'

Het leidt tot botsingen met de medisch specialisten van de club. "Hij ging overal met gestrekt been in", zegt een ingewijde tegen de krant. "Hij gedroeg zich als een olifant in een porseleinkast", zegt een ander. Toen afgelopen zomer zijn eerste seizoen als trainer van PSV erop zat, ging Van Bommel in gesprek met de medische staf. "Hij is misschien te hard geweest. Topsport mag dan keihard zijn, het is niet de bedoeling dat mensen wakker liggen van zijn woorden", schrijft NRC.

De gemoederen zijn voor even bedaard, maar als dit seizoen Steven Bergwijn en Donyell Malen geblesseerd wegvallen, lopen de spanningen binnen PSV toch weer op. Van Bommel zou bepaalde medische behandelingen binnenskamers als 'slecht' hebben getypeerd, terwijl de stafleden vinden dat zij 'er alles voor doen' en dat Van Bommel 'een andere beleving' heeft. Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft zich in die periode in de discussie gemengd en verschillende gesprekken gevoerd.

"Wij reageren niet op verhalen die zijn gebaseerd op anonieme bronnen. Dat is clubbeleid", laat PSV weten. In december werd Van Bommel ontslagen, waarna interim-trainer Ernest Faber zijn taken overnam. Van Bommel zelf ziet volgens het dagblad in dat hij fouten heeft gemaakt in contact met zijn collega's en wil zich bij zijn volgende trainersklus niet meer bemoeien met medische zaken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het natrappen is begonnen. Mooi altijd die anonieme bronnen, geen enkele manier om het te verifiëren en daarom kan het net zo goed uit de duim gezogen zijn.

10 januari 2020 om 19:15

NRC gaat vast verhalen verzinnen inderdaad, is ook geen krant die al 50 jaar bestaat en een reputatie hoog te houden heeft.

10 januari 2020 om 19:22

Kranten moeten vol en uit ervaring weet ik dat veel zaken compleet verdraaid worden om het smeuïger te maken, ook bij het NRC. Het verschil met roddelbladen is helemaal niet zo groot. Ik weet natuurlijk niet of dat hier ook het geval is, maar ik sluit echt niet uit dat RomBomCu gelijk heeft. En anoniem, tja, wat moet je daar mee.

10 januari 2020 om 19:24

Telegraaf is opgericht in 1893, The Sun in 1964, The Daily Mirror in 1903. Kranten die al veel langer bestaan dan het Nrc. Ik zie dus geen enkel verband tussen de bestaanstijd van een krant en hoe betrouwbaar deze krant is. Dus wat is je punt nu met dat 50 jarig bestaan?

10 januari 2020 om 19:25

Ze proberen het zo hard en stellig mogelijk neer te zetten, maar dat is iets anders dan het verdraaien. Dat betekend echter niet dat de stelling, er was grote onenigheid tussen de medische staf van PSV en Van Bommel niet klopt.

10 januari 2020 om 20:30

AmazingNinja. In dit geval gaat het erom dat nrc zijn opgebouwde reputatie, zeer verschillend van de door jouw genoemde media, hoog heeft te houden. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat een kwaliteitskrant als nrc een fabeltje print.

11 januari 2020 om 00:05

Jezus wat een niveau weer. Laten we kwaliteitsmedia als NRC in twijfel trekken omdat hun berichten ons niet uitkomen.

11 januari 2020 om 00:24

Niet het NRC maar wel die anonieme medische lafbekken die zich blijkbaar in hun opgeblazen medische autoriteit aangetast voelen.
En NRC kwaliteit?
Nergens valt uit het originele artikel op te maken of er wederhoor bij van Bommel is toegepast.

10 januari 2020 om 19:19

Bij PSV wordt er anders bijna nooit nagetrapt. Dat dit nu wel bij van Bommel gebeurt lijkt me een indicatie dat er wel een kern van waarheid in zit. Daarnaast heeft van Bommel zich al vaker laten zien als een stug persoon die het beter denkt te weten.

10 januari 2020 om 19:22

De Nederlandse pers is over het algemeen zeer zorgvuldig met zijn brongebruik. Mochten er dingen onjuist blijken te zijn komen ze er vaak zelf op terug. Het is misschien niet leuk om te lezen als het je eigen club betreft, maar ik zou er maar sterk rekening mee houden dat het gewoon klopt. En ja, inderdaad anoniem aangezien je anders je maandag op de Herdgang mag melden voor een vervelend gesprek bij Gerbrands.

10 januari 2020 om 20:26

Dit is geen gepasseerde speler, die uit rancune reageert, he? Dit zijn minstens 2 verschillende bronnen uit de medische staf. Volwassen mensen met een gespecialiseerd beroep, waar van Bommel duidelijk niet goed mee omgegaan is. Dat men anoniem blijft kan jij als argument zien om dit weg te wuiven, maar ik snap het wel. Als je het verhaal met naam en toenaam doet, maakt dat je verhaal niet sterker en het verandert de inhoud ook niet. Je bent als klokkenluider direct een schietschijf van iedereen die MvB een warm hart toedraagt; fans hebben voor minder mensen bedreigt. Sterker nog, voor minder dan dit hebben hooligans bij trainers en spelers voor de deur en in de tuin gestaan.

10 januari 2020 om 20:45

Dat geloof je toch zelf niet? Opvallend hoe mensen verblind worden door hun clubvoorkeur.

10 januari 2020 om 21:20

Tja, je zou het bijna vergelijken met onze vriend Valentijn vd Telegraaf. Schrijft ook altijd de waarheid maar wordt ook nooit geloofd!

Prachtig dat Bommel ervan geleerd heeft. Maar het beestje zal niet zo makkelijk veranderen en bij een volgende klus waarschijnlijk soortgelijke meningen hebben. En Van Bommel is iemand die zijn mening meestal wel uitspreekt, en meestal ook niet op subtiele wijze.

Zo kinderachtig om anoniem je verhaal te doen, toon ballen en zet je naam erbij, dat komt tenminste geloofwaardig over

10 januari 2020 om 22:25

Anonimiteit zegt niets over de mate van waarheid van de beweringen. Maar wel zwak dat deze held nog even naar Van Bommel natrapt en niet de kloten heeft om daar zelf zijn handtekeningen onder te zetten. Overigens schat ik de kans dat het waar is groot, Van Bommel is nou niet iemand die erop uit is om vrienden te maken en als onvermijdelijke betweter zal hij elke discussie aangaan in de wetenschap dat hij het gelijk aan zijn zijde heeft.

Het zou wel passen bij het karakter van Van Bommel, overal het maximale eruit willen halen en eisen van de mensen binnen de club. In dat opzicht past Van Bommel denk ik wel bij een topclub, alleen is de manier waarop je dingen aanpakt vaak belangrijker dan je doel en verwachtingen. Je zult ergens ook moeten vertrouwen op de professionaliteit van de mensen met wie je werkt en ergens ook accepteren dat niet alles kan. Uiteraard komen dit soort verhalen pas altijd achteraf, als club maar ook als professionals binnen de club probeer je zoveel mogelijk dingen op te lossen en binnen de club te houden. Op het moment dat het geen ondermijning meer is van de trainer (omdat hij al vertrokken is) komen de verhalen naar buiten.

Ik ken de feiten niet, maar dit verhaal past opzich wel bij de v Bommel die ik ken. En opzich zegt hij niks verkeerds, als hij vraagt om meer toewijding. Echter zul je dit wel op een bepaalde manier moeten doen, met respect voor elkaar. En niet als dictator, dan krijg je snel een angstcultuur.

De media is lekker bezig. Met de anonieme mensen. Kunnen zich beter bezig houden met de echte verhalen in Nederland en de wereld.

Heerlijk die reacties hierboven. Als de Telegraaf dingen schrijft over Ten Hag en ajax op basis van anonieme bronnen is het onzin. Nu het over PSV en Van Bommel gaat is de NRC 'een kwaliteitskrant die nooit dingen zou verdraaien of beter zou maken dan ze zijn'. Mensen laten zich flink kennen hier.

10 januari 2020 om 19:52

Ach jongen toch. Wat moet het toch zwaar zijn om bij alles maar Ajax te betrekken. Geen woord over Ajax maar toch altijd maar bij die ene club blijven zitten.

10 januari 2020 om 20:01

Kun je even uitleggen waarom het zwaar is om overal ajax bij te betrekken? Het gaat in de reacties hierboven over de betrouwbaarheid van berichtgeving door de media op basis van anonieme bronnen. In het recente verleden gebeurde dit ook met berichtgeving over Ten Hag. Lijkt me dus een relevante vergelijking.

10 januari 2020 om 19:56

Heerlijk die reacties hierboven. Als de Telegraaf dingen schrijft over Ten Hag en Ajax op basis van anonieme bronnen loopt men te smullen van de onrust, zit er een kern van waarheid in en is de Telegraaf altijd goed geinformeerd binnen Ajax. Nu het over PSV en van Bommel gaat zijn anonieme bronnen bronnen zwak, vertellen ze niet de waarheid en is het feit dat ze niet te verifiã«ren zijn een probleem.

10 januari 2020 om 20:02

Ik weet niet wat de bedoeling van je bericht is. Ik heb de berichten over Ten Hag ook altijd met een korreltje zout genomen als je soms denkt dat ik die wel serieus nam.

10 januari 2020 om 20:04

Gewoon precies hetzelfde als jouw bericht, namelijk je verwondering uitspreken over de reacties die geplaatst zijn. Kritiek op de eigen ploeg is voor een aantal leden hier minder makkelijk te verkroppen dan als het de concurrent betreft. Jij stipt daarin een bepaalde hypocrisie aan en ik ook.

10 januari 2020 om 20:09

Mooi dat we het daar over eens zijn dan.

10 januari 2020 om 20:41

Voor het gemak ga je er even aan voorbij dat van Bommel op de zaak reageert en inziet dat hij er een andere aanpak op na moet houden. Maw de bronnen, en het leidend voorwerp bevestigen de kern van de discussie. Waarom je dan twijfels uit over het waarheidsgehalte is mij een raadsel.

10 januari 2020 om 21:37

Voor het gemak het originele artikel gelezen. Nergens wat Van Bommel geciteerd: Een maand na zijn ontslag probeert Van Bommel lessen te trekken uit de anderhalf jaar dat hij PSV heeft geleid. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt in zijn contact met collega’s. Er zijn dagen geweest dat hij spelers sneller op het veld terug zag dan zijn medische staf had gewenst – omdat hij op zijn strepen ging staan. Dat kwam hun relatie niet ten goede. Maar managen is nu eenmaal een leerproces.bij zijn volgende klus wil hij zich alleen maar met voetbal bezighouden, mits het niveau van de mensen om hem heen dat toelaat. Wrok koestert hij niet. Hij heeft nu eenmaal een andere definitie van leven en lijden voor de club. Nergens worden citaten gebruikt of wordt de indruk gewekt dat Van Bommel persoonlijk gevraagd is naar de situatie.

Als zelfs de verhalen van anonieme bronnen niet schokkend zijn, misschien was het dan niet zo'n slechte trainer.

Vele mensen weer die niet snappen hoe anonieme bronnen werken. Een krant dient ook hoor en weder hoor te plegen, wat vast ook wel is gedaan richting Van Bommel. Als hij het ontkent dat hoor en wederhoor is gepleegd en deze feiten onwaar zijn kan hij het NRC aanklagen voor laster. Het artikel geeft ook aan dat Van Bommel inziet dat hij fouten heeft gemaakt, waarschijnlijk heeft hij dat gezegd toen hoor en wederhoor werd gepleegd.

Is er werkelijk iemand verbaast dat dit het gedrag van Mark van Bommel was? Dit is toch precies hoe we hem kennen. Overal en altijd de zgn. top professional uithangen en ondertussen zelf verzaken.

" Van Bommel zou bepaalde medische behandelingen binnenskamers als 'slecht' hebben getypeerd, terwijl de stafleden vinden dat zij 'er alles voor doen' en dat Van Bommel 'een andere beleving' heeft. Algemeen directeur Toon Gebrands heeft zich in die periode in de discussie gemengd en verschillende gesprekken gevoerd." --- dit stuk vind ik het interresantst. Van Bommel weet natuurlijk hoe het eraan toegaat in de top vanwege zijn verleden bij Barcelona, Bayern, en AC Milan. Dat ie dan als een olifant door de porseleinkast dendert is natuurlijk niet goed, maar zijn kritiek zal allicht gefundeerd zijn geweest. Nu heeft PSV de afgelopen tijd veel blessures gehad, maar ik kan me niet herinneren of dat onder Cocu het geval was. Zijn er dan positiewisselingen binnen die staf geweest? De faciliteiten zijn wel top geloof ik. Zou daar als journalist / psv watcher wel meer over willen weten.

10 januari 2020 om 20:02

Ik zou het wel heel vreemd vinden als van Bommel te keer gaat tegen zo'n medische staf als ze een keer een foutje zouden hebben gemaakt, Mark van Bommel maakt rond blessures ook weleens fouten. Denk maar aan het te lang laten staan van Bergwijn in de Europa League toen hij last van zijn hamstring had.

10 januari 2020 om 20:41

Klopt. Dat was echt een enorme fout, Bergwijn laten staan. Maar Van Bommel is ontslagen, dus zijn verdere inbreng boeit me niet meer zo. Ik wil weten welke behandelingen hij slecht vond. En ik wil weten of de medische staf wel op topniveau presteert. Immers, die zitten er nog en dus is hun functioneren nog steeds relevant. Normaal blijft kritiek op diens functioneren binnenskamers, maar nu de trainer ontslagen is sijpelt die informatie door. Vind ik journalistiek interessant. Vooral ook omdat Gerbrands altijd zo hoog opgeeft van een topsportklimaat.

Het is toch wel een heerlijk beroep , journalist. Je kan je altijd verschuilen achter anonieme bronnen, lekker toch.

10 januari 2020 om 21:35

Verschuilen? De laatste zin bevestigt toch gewoon wet er geroepen is? Er is dus wederhoor gepleegd.

Het kan aan mij liggen maar heb Van Bommel altijd een beetje een pseudo-leider gevonden, iemand die zich er heel erg mee bezighoudt leiderschap te acteren. En eerlijk is eerlijk, met die instelling is hij toch erg ver gekomen. Want een groot voetballer heb ik hem nooit gevonden. Geen niveau Jonk, Davids, Cocu of nu Frenkie de Jong in elk geval.

10 januari 2020 om 22:31

Falcao

Van Bommel heeft een cl gewonnen en is een vice-wereldkampioen van 2010.

Iets meer credits (dan een cocu of frenkie) verdient hij wel.

12 januari 2020 om 08:25

@rinkschippersvoetbal is een teamsport. Respect heb ik zeker wel voor Van Bommel alleen vind ik dat hij op basis van de clubs waar hij speelde, die CL en WK-finale net even te groot gemaakt wordt in verhouding met andere spelers. Zoals ik al zei, hij kan zichzelf altijd heel belangrijk voordoen. Dat is ook een kwaliteit.

10 januari 2020 om 23:17

Als je serieus een vergelijking maakt met een Jonk en Davids dan haal maar 40 jaar van jouw leeftijd af. In dat geval kan ik je reactie tenminste plaatsen.

12 januari 2020 om 08:22

Van Bommel volgde Jonk op in Oranje op de positie van rechter centrale middenvelder. Qua balveroveringen werd hij geacht de rol van Davids over te nemen, maar die vond ik toch wel echt een paar klassen beter.

Leuk verhaal en leuk natrappen.Van bommel had nooit weggestuurd mogen worden, miste zijn halve elftal dan ga je idd punten verspelen. Volgens mij wou hij Berghuis maar kreeg hij Doan, de TD is (minstens net zo) schuldig.2018-2019 heeft hij het echt heel goed gedaan.Man man , je mist opeens Luuk de jong, Angelino en Lozano (haal bij Ajax, tagliafico, Tadic en Neres weg)Wat verwacht je dan? Ihhataren liep met hem weg, met al die jonge talenten hadden ze 2019-2020 als tussenjaar moeten slikken , want eenmaal op de rit en 2 verdedigers erbij en PSV was levensgevaarlijk (europees)Toevoeging : ook Lammers in de voorbereiding gebleseerd.

Echt een hele warme club dat psv

Wanne klets allemaal,
Hij heeft helaas niet kunnen brengen wat we hoopte maar dit is gewoon onzin!!

Anoniem natrappen vind ik persoonlijk een laffe houding.Daarom heb ik er geen probleem mee om een van de twee met name te noemen (de ander weet ik niet).Van Bommel kon niet overweg met medisch manager en clubarts Wart van Zoest. Deze clubarts is ook orthopedisch chirurg St. Anna ziekenhuis en specialist o.a. knieen.De hele commotie is in feite begonnen met Romero die zijn zware quadriceps blessure voor die medische staf wist te maskeren tot grote ergenis van eerder Cocu en daarna van Bommel.Ik ben geneigd van Bommel gelijk te geven met het verwijt "9 tot 5" mentaliteit want daar was absoluut sprake van bij Bergwijn.En als het gaat om een autoritaire houding dan hebben medisch specialisten nmi wel een bepaalde reputatie.Overigens bevat het artikel van de VZ redactie hierboven stukjes uit het hele NRC verhaal zodat het ongenuanceerd wordt.Hier kan ik me dus flink aan ergeren.

Dit verbaast niemand toch echt? Iedereen was heel benieuwd of Van Bommel het maniakale uit zijn spelerstijd achter zich kon laten als trainer. Is niet gelukt.

10 januari 2020 om 23:22

Toe maar.. maniakaal.. zoiets als Klopp of Simeone of om dichter bij huis te blijven van Gaal?Hoeveel besloten trainingen heb je toch van hem gezien om dat maniakale te kunnen onderbouwen?

11 januari 2020 om 10:39

Misschien niet het juiste woord. Eigenaardige trekjes bedoel ik ermee. Rare interviews, te vaak tekeer gaan langs de lijn, botsen met veel spelers, dat medische staf verhaal. Vroeger als speler had Van BommeL trekjes uit dezelfde categorie, wat niet altijd volwassen overkwam. Ik had gedacht/gehoopt dat hij die zou zijn ontgroeid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren