Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijhuis weigert prijs De Telegraaf: ‘Mijn dag kan niet meer stuk’

Laatste update:

Bas Nijhuis weigert de prijs voor beste scheidsrechter van Nederland in ontvangst te nemen. De scheidsrechter zei eerder tegenover Voetbal Inside al dat hij de prijs van De Telegraaf zou weigeren en Nijhuis zegt bij RTV Oost dat hij niet van plan is van koers te veranderen: “Ik ben van mijn woord, dus je kan het wel invullen.”

Oud-voetballers beoordelen in De Telegraaf elke speelronde alle arbiters van de Eredivisie en Nijhuis bleek de beste, met een nipte voorsprong op Danny Makkelie. “Mijn dag kan niet meer stuk", zegt de leidsman sarcastisch als reactie op het winnen van het Gouden Kaart-klassement. “De Telegraaf en ik hebben vanuit het verleden geen goed huwelijk. Het is verrassend dat ik deze prijs win.”

Nijhuis verwijst naar enkele stukken van de krant; De Telegraaf zou het fluiten van Nijhuis vaak te kritisch hebben benaderd. De arbiter uit Enschede geeft overigens aan dat hij wel oren heeft naar een baan als scheidsrechters-analist bij de NOS: "We zijn aan het kijken hoe we dat kunnen invullen, het lijkt mij erg leuk om te doen.”

Begrijp jij de beslissing van Bas Nijhuis?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Scheidsrechter-analist? Gaat Bas dan zijn eigen werk als arbiter beoordelen, of gaat hij alleen zijn collega's beoordelen op de tv?

Lijkt mij een hele ongezonde situatie.

9 mei 2018 om 15:34

Denk dat zoiets pas van toepassing is wanneer hij gestopt is als Scheidsrechter, wat binnen nu en 5 jaar gaat gebeuren.
Knvb gaat nooit en te nimmer toelaten dat een scheidsrechter in hun korps op tv een collega gaan beoordelen, iemand waar ze direct en indirect mee samen werken.
Wanneer hij weg is bij Knvb staat de weg open om zijn voormalige collega's af te branden.

9 mei 2018 om 16:13

Denk (en hoop) dat het meer gericht zou zijn op het verduidelijken van bepaalde beslissingen. Veel mensen hebben namelijk totaal geen weet van de spelregels, waardoor er vaak onbegrip ontstaat. Als een scheidsrechter die de regels door en door kent bepaalde situaties kan uitleggen en toelichten, voorkomen we misschien de irritatie en het onbegrip.
Dat zou, mits dat dus de bedoeling is, volgens mij een prima initiatief zijn.

Als het echt puur analyseren (en dus bekritiseren) van collega-scheidsrechters is wanneer Bas zelf ook nog fluit dan zou het inderdaad een ander verhaal worden.

9 mei 2018 om 16:14

Raar van nijhuis de telegraaf beoordeelt hem niet dat zijn oud voetballers dus wat valt er niet te begrijpen meneer nijhuis

Miauw, wat een ego'tjes tegenwoordig allemaal in de voetballerij. Accepteer gewoon de prijs en huil niet zo om kritiek. Mensen hebben echt 0 weerbaarheid anno 2018.

9 mei 2018 om 15:41

Die gasten waar jij het over hebt vinden juist prijzen aannemen en complimenten etc juist lekker. En gaan pas huilen bij kritieken.

Vind het juist mooi dat hij het niet aanneemt, laat zien dat hij bij zijn standpunt blijft/

9 mei 2018 om 15:41

Het ging niet echt meer om kritiek, de Telegraaf kwam met een zogenaamd onderzoek met als uitkomst dat Nijhuis vaak in het nadeel fluit van Ajax, er werden smerige dingen geschreven die eerder op karaktermoord leken dan eerlijke kritieken. Ik snap Bas wel, sodemieter lekker op met je prijs.

9 mei 2018 om 15:48

Karaktermoord? Overdrijven is ook een kunst. Bas die altijd roept dat die er weinig van aantrekt. Als die er zo weinig van aantrekt moet die gewoon die prijs accepteren en niet zo huilen. Toch des te mooier dat die ondanks de kritiek deze prijs wint.

9 mei 2018 om 16:24

@peet34. Ja, lekker schijnheilig een prijs in ontvangst nemen van een platform dat je eerder nog zwart probeerde te maken. Dit was echt geen "kritiek" zoals jij dat zo mooi probeert te benoemen. Klasse dat Bas dit gewoon negeert. Een man die bij zijn standpunt blijft.

9 mei 2018 om 18:31

Hij krijgt de prijs niet van dezelfde mensen die kritiek op hem hadden.

9 mei 2018 om 19:10

Nijhuis fluit ook gewoon vaak in het nadeel van Ajax.

-@consy en -Superbia, kunnen jullie voorbeelden laten zien van "karaktermoord" en "zwart maken"? Want ik ben nu even aan het terugkijken maar het ziet er allemaal heel redelijk en objectief uit.

9 mei 2018 om 21:23

Dat is helemaal niet overdreven Peet!

De Telegraaf kan niets anders meer dan hun zogenaamde kritiek schrijven. Ze gaan daarin echt over lijken. Ze schrijven je het liefst helemaal kapot, de meer drama de beter. Genoeg voorbeelden over te vinden!

Daarnaast is het nog veel erger ook. Weiger je vervolgens met de Telegraaf nog te praten, dan schrijven ze nog even extra artikeltjes over je, dat je niet tegen kritiek kan en dat je een vuil persoon bent en blablabla. Ze vallen daarna vervolgens je gezin lastig en als je dat ook niet leuk vindt, dan gooien ze het onder de noemer "journalistiek veldwerk".. Vervolgens interviewen en publiceren ze al die interviews met Iedereen die iets naars over je te zeggen heeft. En ook dat publiceren ze.

Nee, ik vind de Telegraaf absoluut Geen fijne krant. Ik vind het een ordinair roddelblad met te veel air. Ze schrijven met spuug in plaats van klasse. Negativiteit is de orde van de dag.

Deze krant weet elke topper in NL de grond in te schrijven.

9 mei 2018 om 16:50

Hij lijkt Waylon wel: als je niet positief over me schrijft wil ik niets met je te maken hebben. Kinderachtig in mijn ogen. De prijs is gebaseerd op de wekelijkse beoordelingen van oud-voetballers. In mijn ogen onterecht aangezien hij niet de beste scheidsrechter is, maar als hij als dusdanig is beoordeeld, gedraagt hij zich wel kinderachtig.

9 mei 2018 om 17:03

Of het nu Waylon is, de oliebollenbakkers rond kerst bij het AD of nu scheidsrechters. Niemand zit er op te wachten beoordeelt te worden door deze roddelpers. Klasse Bas!

9 mei 2018 om 18:32

Hij is beoordeeld door oud voetballers. Wat hebben die verkeerd gedaan dan?

9 mei 2018 om 19:34

Onderdeel te zijn van roddeljournalistiek. Ik vind het natte kranten welke uit zijn op sensatie. Die berichten over Ricksen gisteren bijvoorbeeld ook weer. Ik hecht totaal geen waarde aan verhalen van AD/Telegraaf en de daartoe behorende zogenaamde analysten welke waarschijnlijk fors beloond worden. Ieder zijn mening natuurlijk, vandaar dit forum.

Als nou meer mensen De Telegraaf niet serieus zouden nemen, zou Nederland weer ietsjes beter worden. Buiten dat vond ik Nijhuis dit seizoen niet de beste arbiter. Ik zou voor Makkelie gaan, denk ik.

Bas Nijhuis de beste scheids? Kom op zeg, misschien als het om UFC ging of zo omdat hij alles dood leuk laat door spelen, maar hij was vaak genoeg dramatisch dit seizoen.

9 mei 2018 om 16:19

@binny liever dat dan al die scheidsrechters die elke wedstrijd doodfluiten

9 mei 2018 om 16:25

Dus jij hebt liever een doodgefloten wedstrijd a lá Kuipers? Dan zie ik liever wat kaartjes minder getrokken worden.

9 mei 2018 om 16:37

Funfact, hij geeft Ajax de meeste kaarten. Frappant aangezien iedereen altijd zegt dat Ajax het slecht onder hem doet omdat hij fysiek laat spelen.

Maarja als je de laatste wedstrijd zag dan weet je dat dat niet zo is. Hij fluit zo een compleet correcte tackle van Matusiwa af. Dat is pas doodfluiten niet correct de regels hanteren.

9 mei 2018 om 16:46

Afgelopen zondag was Nijhuis schandalig slecht, Marchandeerde nog meer dan normaal gesproken. Ik vind hem persoonlijk niet partijdig, maar veruit de meest inconsequente scheidsrechter die er is.

9 mei 2018 om 16:57

Ik heb lang gedacht dat hij wel partijdig was omdat de inconsequenties altijd aan de nadelige kant van Ajax leken te vallen. Ik ben daarvan teruggekomen, mijn theorie is dat hij 1. gewoon echt heel slecht is en 2. hij denkt als een fysiek team een duel wint dat dat op kracht gebeurd maar wanneer een team dat minder fysiek is (in zijn ogen) dat doet er een overtreding begaan moet zijn.

Want even oprecht, iedere zucht die Kluivert laat word afgefloten maar een scheenbeen tackle van een Twente speler mag doorgaan. Als Berghuis valt zonder dat hij werd aangeraakt was het vast wel echt dus krijgt die een waarschuwing, als Kluivert makkelijk valt na wel contact is het geel want dat is een over duidelijke schwalbe.

mja even wat makkelijke voorbeelden waarvan er wel 112919323129412 stuk zijn te noemen maar uiteindelijk komt het er op neer dat ik denk dat Nijhuis onbewust teams benadeeld omdat hij een bepaald beeld van ze heeft en als dat het geval is kunnen ze niets goed doen want dan vind hij ze of te slap of een overtreding maken en niets daartussen in. En dat hij het gewoon daarboven op slecht is en dingen echt daadwerkelijk mist.

9 mei 2018 om 17:11

Mogelijk is Nijhuis wel de meest objectieve scheidsrechter en beoordeelt alle teams gelijkwaardig. Dat kan een verklaring voor de gele kaarten zijn?

Hetzelfde geldt overigens ook voor het gemak waarmee sommige teams een gele kaart weten te versieren. Geen idee hoe daar de cijfers liggen trouwens.

9 mei 2018 om 17:32

Maar die redenatie klopt niet. Een fysiek team pakt meer gele kaarten dan een niet fysiek spelend team (voetballende oplossing vs fysieke oplossing). Men zegt dat Ajax last heeft van Nijhuis omdat hij veel fysiek spel goedkeurt en Ajax een niet fysiek team heeft maar ze krijgen dus wel de meeste gele kaarten van Nijhuis. Zie je de tegenstelling die daar zit? Dat klopt niet.

9 mei 2018 om 18:10

Juist wel. Als je fysiek de duels niet kan winnen, compenseer je dat met (wraak) overtredingen.

9 mei 2018 om 19:26

Heb ook nooit open gezegd dat hij partijdig is, ik vind dat hij Ajax heel vaak benadeeld, maar dat kan dan ben je niet meteen partijdig. Ik denk dat het meer te maken heeft dat het een hele slechte scheidsrechter is, die op z'n Engels wil laten spelen, maar als je ziet dat bijvoorbeeld bij die overtreding van Daniel Chabot geen kaart rekt terwijl dat gewoon rood en 3 wedstrijden hoort te zijn dan vraag je je af waarom die gozer een fluit uiberhaupt heeft

9 mei 2018 om 19:27

Als je de gele kaarten zit de Nijhuis geeft aan de Ajacieden dan weet je dat dat niet het geval is. Dat zijn kaarten die de tegenstander al 10 keer had kunnen krijgen. En dat komt door de boven genoemde beeldvorming die Nijhuis dus exact heeft en dus mijn hele punt is. Hij denkt inderdaad exact zo, als een voetballende ploeg een duel wint dan moet daar een overtreding bij zijn begaan want zoals jij ook denkt een fysieke ploeg kan dat zonder overtreding en de voetballende ploeg niet.

Terwijl dit helemaal in de praktijk dus niet zo is.

9 mei 2018 om 16:51

Handsballen die hij niet ziet bijvoorbeeld.

Waar de telegraaf hun trots dus wel opzij kan leggen. Is dit bij Nijhuis dus niet het geval. Zonde!

Dat voetballers al niet naar 'haters' willen luisteren vind ik al vreemd, maar als nu zelfs een scheidsrechter niet tegen kritiek kan begint het toch wel erg treurig te worden...

Hoezo Kuipers niet? Staat toch bij de UEFA in de top 3?

Ik ben ontzettend blij voor Bas. Hij laat vaak genoeg zien hoe belangrijk hij zichzelf vindt en dat hij graag in het middelpunt van de belangstelling staat en hij heeft het andermaal voor elkaar. Haal dat prijsje op en mieter 'm halverwege ergens in een prullenbak van een Shell joh, laat zien dat je er in elk geval een beetje boven staat. Wat een mannetje is het toch..

Lekker boeiend die prijs. Een scheidsrechter die het goed doet komt niet in het nieuws. Hij hoort geen invloed te geven. Het is net zoiets als een prijs voor de beste doelpaal van het seizoen.

Vreemde verkiezing. Telegraaf is al niet serieus te nemen qua rioolkrant maar dit is werkelijk hilarisch. Enigszins verbaasd dat Bas deze prijs niet in ontvangst wil nemen, immers draait alles toch om hem?

9 mei 2018 om 16:38

Dit laat toch juist zien hoe groot zijn ego is? Meneer zijn ego was gekrenkt omdat de Telegraaf een onafhankelijk onderzoek publiceerde en is nu te klein om een prijs in ontvangst van ze te nemen. Vergeven en vergeten kan Bas niet.

9 mei 2018 om 19:31

Ja ik snap je wel. Ik twijfelde omdat zelfpijperij geen vreemd begrip is voor Bas en een prijs dan als egoboost ook mooi kon zijn.

He, ik ben het een keer helemaal eens met Nijhuis.
Goede eerlijke en principiele reactie.
En tegelijkertijd doet hij weer wat aan zijn ijdelheid.

Verbaasd mij niets van deze narcist. Elke voetballer moet alles maar accepteren en niet zo zeuren. Een beetje mannelijkheid hoort bij voetbal, zo pleit hij met zijn manier van fluiten.

Maar kritiek op het showmannetje zelf dat is direct geel. Zo ook deze kinderachtige reactie door de prijs niet te ontvangen. Slechte eigenschap voor een scheidsrechter die zaken niet lijkt te kunnen vergeten/accepteren. Dan kun je niet objectief blijven lijkt mij zo..

Heel naar mannetje dit

Een scheidsrechter hoort uit principe sowieso geen prijs in ontvangst te nemen.

Zoals Nijhuis fluit kan ik het ook.
Alleen fluiten voor buitenspel en inworp.

Ik vind het sowieso onterecht. Hij maakt zijn eigen regels. Dit geeft wel zijn arrogantie weer. Wat een engnek.

Meneer eigen regeltjes, door het meten met 2 maten is de ere divisie een loterij geworden waarbij niet het niet het recht van de sterkste teld maar wie het kampioenschap gegunt wordt.

Kan hem wel begrijpen , het is een krant die personen verheerlijkt en anderen de grond intrapt in de voetballerij zie Ajax met het Cruyff verhaal door Jaap de Groot

Had nu wel graag de reactie van Johan Derksen willen horen die normaal pro Nijhuis is. Valentijn Driessen is namelijk van de Telegraaf en komt regelmatig bij VI dus welke kant zou Johan dan kiezen?
Als hij geloofwaardig zou willen blijven de kant van de Telegraaf. Tegenwoordig mag je namelijk over niemand meer kritiek hebben want dan zijn mensen gelijk gepikeerd. Nijhuis laat nu wel zien dat hij een bepaalde attitude heeft en ik zie ook wel voor me dat hij bij een kleine opmerking van zijn baas de Knvb ook uit de school klapt hoe kut het daar wel niet is.
Nee sorry neem die prijs aan ook al heb je er niets mee. Vind dit niet van karakter getuigen, eerder huilie huilie.

Terecht die oud spelers waarvan de meeste trainers of annalisten zijn zitten ook altijd te zeuren over zijn fluiten en nu is hij de beste scheidsrechter meelopers zijn het bas ga gewoon zo door

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren