Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

René Hake hekelt Nijhuis: ‘Hij zal komende week wel weer ergens op tv zitten...’

Laatste update:

René Hake heeft geen goed woord over voor Bas Nijhuis. De trainer van Go Ahead Eagles verscheen na afloop van Go Ahead - Almere City (1-1) voor de camera bij ESPN en was hard voor de leidsman. Ook Marciano Vink sprak in de studio van ESPN van een gigantische fout.

Go Ahead kwam in de Adelaarshorst al na elf minuten spelen op voorsprong. Oliver Edvardsen schoot raak van binnen de zestien. Luttele minuten later kopte Thomas Robinet de eindstand op het scorebord: 1-1.

Een kwartier voor tijd hielden de meegereisde Almere-fans hun hart toch even vast. Jakob Breum werd in het strafschopgebied gevloerd, maar kreeg geen penalty van Nijhuis. Breum kreeg zelfs geel voor een schwalbe.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De leidsman van dienst werd vervolgens naar de kant geroepen door de VAR, die zijn bedenkingen had bij de keuze van Nijhuis. De veelbesproken scheidsrechter legde de bal ook na het bekijken van de beelden niet op de stip en draaide tevens de gele prent niet terug.

“Ik begrijp het niet meer”, begint Vink zijn betoog. “Ik weet niet of het aan het warme weer ligt… Hier geeft Nijhuis geel voor een schwalbe en dan wordt hij dus door de VAR geroepen. De VAR vindt het dus een penalty, net als ik.”

“Hij zegt dus van niet, en de gele kaart blijft staan”, zegt Vink vol onbegrip. Ook Go Ahead-trainer Hake was na afloop kritisch op het optreden van de veelbesproken arbiter.

“Bas wordt gecorrigeerd door de VAR en moet gewoon een keer luisteren. Hij zal komende week wel weer ergens op tv gaan zitten en proberen uit te leggen dat het allemaal weer interpretabel is. Zoals wel vaker. Dat is wel echt zeer kwalijk”, besluit Hake in gesprek met ESPN.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nijhuis dacht dat het een schwalbe was en voelt zich te groot om zijn keuze bij te stellen, zelfs als de VAR aangeeft dat dit wel een penalty moet zijn. Dat je geen penalty geeft zeg ik nog oke dat is interpretatie maar het was absoluut geen schwalbe dus ook geen gele kaart. Nijhuis voelt zich waarschijnlijk te groot om dit dan terug te draaien.

8 april 2024 om 10:11

Die speler loopt niet in rechte lijn en zet zijn voet voor die speler van Almere en gaat liggen. Hij ging 100% voor de penalty. Juist na het zien van 5 herhaling vond ik het steeds meer ook een gele kaart. Zoals hieronder al aangegeven is, warer er maar meer zoals Nijhuis in dit geval.

Moet eens afgelopen zijn met dat geduikel. Ga gewoon door als het kan. Matenaaierij van de hoogste plank dit.

Was ook een schwalbe. Hij laat zijn voet hangen voor hij geraakt wordt. Nijhuis heeft gelijk.

Was toch ook gewoon een schwalbe de var zat hier gewoon fout en Nijhuis goed.

Hake moet net als heel Deventer niet zo janken. De gele kaart kun je over discussiëren maar dit is natuurlijk nooit een penalty.

Wat een onzin dat het zeer kwalijk zou zijn dat Nijhuis 'wel weer ergens op tv' gaat zitten deze week. Nijhuis mag net als trainers en spelers ook gewoon zijn zegje doen in de media, Hake is een slechte verliezer.

Het zou me een worst zijn, wie er gewonnen zou hebben...maar in dit geval toch even Bas verdedigen tegen Vink en de VAR. Dit was gewoon overduidelijk een ouderwetse Schwalbe, laat duidelijk de voet hangen. Dus volgens reglement ook geel waardig. De VAR zit er steeds vaker naast en ziet veelal niet. Bij de één licht duwtje op de stip bij de ander niet, gevalletjes wel/niet hands terwijl de bal never op goal was gegaan, maar hands is hands....soms discutabele streepjes buitenspel. Slaande bewegingen over het hoofd zien, noem maar op... Wel een keer mooi, geen Ja-knikker als scheids. Dit is overduidelijk geen pengel.

Wat een hetze weer jegens Nijhuis. Ze hadden de VAR moeten aanpakken als ze een verwijt willen maken. Het was veel te licht voor een penalty. De speler laat zelf zijn been hangen. en De VAR had er vanaf moeten blijven en het zo laten staan. Dan had je veel minder commotie gehad.

Wil niet zeggen als Bas naar de kant wordt geroepen door de VAR dat hij een penalty moet geven. Hij blijft gewoon bij zijn beslissing mag toch niks mis bij. Top scheidsrechter.

8 april 2024 om 14:27

Precies dit. De commentator speelt hier ook wel een rol bij met zijn beeldvorming, door tijdens de wedstrijd te roepen "de VAR vindt dit een penalty". Het is helemaal niet duidelijk wat de VAR vindt, er is gewoon een twijfelachtige situatie en Nijhuis wordt gevraagd om er nog even goed naar te kijken. Dat doet hij en blijft bij zijn beslissing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren