Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bas Nijhuis dient ‘liegende’ NOS van repliek op Instagram

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor scheidsrechter Bas Nijhuis, die via Instagram Stories een hardnekkige leugen over zichzelf de wereld uit wil helpen.

Er was zondag weer eens veel te doen rondom Nijhuis. De 47-jarige arbiter was aangewezen om Go Ahead Eagles - Almere City (1-1) in goede banen te leiden en vestigde de aandacht op zich door een betwistbare beslissing, diep in de tweede helft.

Met nog een kwartier te gaan ging Go Ahead-aanvaller Jakob Breum naar de grond na contact met Joey Jacobs. Nijhuis gaf Breum een gele kaart voor een schwalbe, maar werd door de VAR toch naar het scherm geroepen. Nijhuis bekeek de beelden uitvoerig, maar bleef bij zijn initiële beslissing en liet doorvoetballen, tot onbegrip van alles en iedereen met een rood-geel hart.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Onder hen ook Go Ahead-trainer René Hake, die na afloop zijn beklag deed over Nijhuis’ belissing. "Hij zal komende week wel weer ergens op tv gaan zitten en proberen uit te leggen dat het allemaal weer interpretabel is. Zoals wel vaker. Dat is wel echt zeer kwalijk”, aldus Hake in gesprek met ESPN.

Tegelijkertijd deed het gerucht de ronde dat Nijhuis zelf niet voor de camera wilde verschijnen. Op Instagram maakt de leidsman echter korte metten met de roddels. "Ook bij de NOS zeiden ze dat 'ik niet voor de camera wilde komen'", schrijft Nijhuis. "Ik reageer altijd dus bij deze. Vind ondanks VAR nog steeds géén pingel maar ook geen schwalbe!"

Nijhuis steekt dus gedeeltelijk de hand in eigen boezem. De gele kaart daargelaten wist Go Ahead niet meer te winnen van Almere City. Daardoor blijven de Deventenaren zevende, drie punten achter nummer zes Ajax. Een plek bij de eerste negen garandeert een plek voor de play-offs om Conference League-voetbal.

Almere City lijkt zich ondertussen voor nog een jaar Eredivisie te kunnen opmaken. Het heeft elf punten meer verzameld dan nummer zestien Excelsior, terwijl er nog maar vijf duels te spelen zijn. Heracles Almelo (dertiende, 32 punten) PEC Zwolle (veertiende, 31 punten) en RKC Waalwijk (vijftiende, 24 punten) vullen de tussenliggende plekken in. FC Volendam en Vitesse staan met respectievelijk negentien en zeventien punten op directe degradatie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vrees dat dit ertoe zal leiden dat er nog minder kaarten worden gegeven voor schwalbes, terwijl dit soort spelbederf naar mijn mening vaker mag worden aangepakt.

8 april 2024 om 14:06

Was niet echt spel bederf toch? Nijhuis geeft zelf aan het bij nader inzien geen schwalbe te vinden. Vreemd dat hij dan de gele kaart niet terugdraait.

Buiten dat vind ik Nijhuis toch over het algemeen wel de beste scheids van Nederland. Soms gelooft hij iets te veel in zichzelf....maar vaak vind ik het heerlijk dat hij gewoon lekker laat voetballen.

8 april 2024 om 14:10

Ik houd van mannelijk voetbal, maar er is een verschil tussen lekker laten voetballen en weigeren te fluiten. En bij Nijhuis gebeurt constant het laatste. Die fluit amper tot niet in wedstrijden b

8 april 2024 om 14:18

Toch zie ik dat nog liever dan het gros van de scheidsrechters die het zich makkelijk maken door alles af te fluiten. Bij Nijhuis kan je nog ingrijpen met de VAR. En het kijkt leuker weg dan al mini duwtjes af te fluiten. Bij Nijhuis blijven ze staan, dus het kan wel, omdat ze weten dat er niet gefloten word.

8 april 2024 om 14:31

Ik heb bij Nijhuis vaker het gevoel dat het lekker loopt zonder al te veel inmenging van de arbitrage, dan dat ik het idee heb dat hij te veel in zichzelf gelooft en perse niet wil fluiten.

Zal een kwestie van smaak zijn.

8 april 2024 om 14:32

En als dat fout gaat, grijpt de VAR gelukkig in. Ik kijk veel liever naar een Nijhuis wedstrijd waar nog een beetje vaart in het spel blijft, dan van die scheidsrechters die bij elke zucht fluiten.

8 april 2024 om 14:38

Pablobino haha, nu je het zegt! Ze weten dat hij niet fluit, dus amper valpartijtjes en dergelijke. Maar ik vind het prima beter voor de wedstrijd.

8 april 2024 om 14:54

Ja de meeste kennen Nijhuis uiteraard goed maar je ziet er nog weleens één aan het begin makkelijk liggen en verbaasd zijn dat er niet gefloten word. Daarna gebeurd het niet meer. Nijhuis slaat natuurlijk geregeld nog weleens door maar zijn manier van fluiten sluit wel veel beter aan op de VAR.

8 april 2024 om 20:11

Een gele kaart mag je niet terugdraaien. De VAR roept hem omdat deze het een penalty vindt. De beslissing van Nijhuis was dan veranderd en dan was het gele kaart weg en penalty, maar nu is het geen penalty dus kan er niet veranderd worden, omdat de VAR er niet voor gele kaarten zit.

8 april 2024 om 15:45

Met de komst van de VAR zien we de ouderwetse schwalbe al veel minder.

Dit was exact was ik gisteren dacht, te licht voor een pingel. Maar zeker geen schwalbe! Dus toch een foutje van Bas.

9 april 2024 om 12:11

Ik heb nog nooit gezien dat de VAR de scheidsrechter liet komen voor een schwalbe? Alleen maar voor overtredingen die dan geen overtredingen te zijn of voor zware overtredingen die de scheidsrechter niet heeft gezien? Of lees ik je reactie verkeerd?
Ik zie nog steeds genoeg schwables en aanstellerij op de velden. Voor mijn part zouden ze daar hard voor moeten optreden.

De gele kaart was inderdaad wel onterecht.

Ik denk dat het goed is om kritisch te kijken naar hoe verschillende media nieuwsberichten brengen, maar om nou "leugens van de media'' te roepen, vind ik wel heel veel stemmingmakerij. Persoonlijk zit ik namelijk niet te wachten op welles-nietes discussies over elk klein of groot moment uit wedstrijden van afgelopen weekend.

8 april 2024 om 16:49

Maar in dit geval is er toch wel sprake van "leugens van de media" wanneer zij, dus onterecht, aangeven dat hij niet voor de camera wilde komen.

8 april 2024 om 17:02

Tja, hier liegt de media (vz bij deze) toch alweer, want Nijhuis zegt zelf helemaal niets over leugens. Maar deze kop klikt vast lekkerder..

Gewoon stoppen met fluiten en als een soort leuke tafelgast bij VI aanschuiven. Die man vindt zichzelf zo enorm belangrijk.

Erg vervelend voor Nijhuis. Ik kan me voorstellen dat hij zich terugtrekt als scheidsrechter en een lange tijd uit de media blijft. Erg jammer, maar misschien de beste oplossing.

Weet iemand trouwens of Bas een familielid heeft dat op degelijk niveau voetbalt? Als dat zo is zou ik hem graag toevoegen aan de selectie van mijn club.

8 april 2024 om 14:10

Yes, zijn zoon Thijmen is (reserve)keeper bij FC Utrecht.

8 april 2024 om 14:39

Is dat echt zo? Er is echt helemaal niks over te vinden op internet

8 april 2024 om 14:49

Aaah ja anders slinger je eens even onwaarheden de wereld in. Thijmen Nijhuis is geen familie van Bas Nijhuis. Bas Nijhuis heeft namelijk helemaal geen kinderen.

Goed dat Nijhuis zich laat horen via een ander kanaal, dat eeuwige gezeik tegen scheidsrechters. Er is nou eenmaal vaak ruimte voor interpretatie, zo ook in dit geval.

Bas had volkomen gelijk het was echt totaal geen pingel en de kaart vind ik misschien ook wel terecht. Hij zoekt juist nadrukkelijk het contact en dat valt bij mij ook deels bij het aannaaien van een penal.

Vond dat hij gelijk had. Geen penalty. Gele kaart begrijp ik ook wel. De speler zet zijn been naar rechts om ze gehaakt te worden. Was een vreemde beweging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren