Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Milik maakt afspraak met Ajax en blijft sowieso

Laatste update:

Arek Milik zal Ajax gedurende de zomerse transferperiode niet verlaten. De Poolse spits heeft dat afgesproken met zijn club, laat Ajax weten. Peter Bosz hecht veel waarde aan het aanblijven van de centrumspits, die vorig seizoen 21 doelpunten in de Eredivisie maakte. De belangstelling die andere clubs voor hem hebben zal dus niet leiden tot een transfer.

/

Milik staat nadrukkelijk in de belangstelling van verschillende buitenlandse clubs, zo meldt Ajax, maar van een transfer zal dus geen sprake zijn. De goalgetter blijft daarmee in ieder geval tot de volgende transferperiode, in januari 2017, in Amsterdam en zal daar waarschijnlijk het seizoen gewoon afmaken.

Milik meldt zich vrijdag 22 juli weer in de hoofdstad, nadat hij heeft kunnen genieten van een vakantie. De voorbije weken was de spits met Polen actief op het EK in Frankrijk. Daar sneuvelden Milik en zijn teamgenoten in de kwartfinales tegen Portugal.

Vind je het verstandig van Arek Milik dat hij deze afspraak maakt met Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws voor ajax en de eredivisie

12 juli 2016 om 17:31

Volgend seizoen verkopen en dan huntelaar terughalen

12 juli 2016 om 17:45

Hou is op met je huntelaar joh... die maakt iedereen blij met een dooie mus om een contract af te dwingen bij schalke04 ... als je dat moet doen hoef ik hem echt niet meer terug te zien en daarbij ga je daarop alleen maar verliezen want na ajax stopt hij met voetballen dan

12 juli 2016 om 18:07

Huntelaar had gewoon een doorlopend contract hoor. Zijn de media en supporters die van elke mug een olifant maken. Klaas Jan zelf heeft nooit toezeggingen gedaan.

12 juli 2016 om 19:29

Ik zie Huntelaar liever met pensioen gaan dan dat hij bij Ajax komt ballen. Zo veel laat Huntelaar niet meer zien. En ik zie dan liever een routinier op het middenveld of verdediging komen

12 juli 2016 om 19:54

hunter wordt alleen maar ouder en ouder. Dit jaar had hij kunnen komen, maar Schalke is gewoon numero uno voor hem. Liever inzetten op nieuw talent. De sneijders, van der vaarts, hunters, suarezzen komen niet meer terug. We zijn gewoon te klein geworden zonder enig salarisbudget. Neem een voorbeeld aan Porto van een paar jaar geleden, jaar in jaar uit talenten doorverkoop en zo een mega budget opbouwen.

12 juli 2016 om 19:49

Is het echt goed nieuws? Is hij echt de complete spits ?
Ik denk dat Ajax hem dit jaar beter had kunnen verkopen en flink moeten cashen .
Hij blijft toch nog steeds 1 benig en denk dat dat hem gaat opbreken .

Ik kan er natuurlijk ook flink naast zitten en dat hij het geweldig gaat
Doen dit jaar.

Het is iig wel het jaar van of hij gaat het maken of hij haakt af.

12 juli 2016 om 20:15

Eens!

Geweldig nieuws. Met wat meer vertrouwen schiet hij er hopelijk nog meer in.

12 juli 2016 om 18:09

Goed dat ie dit seizoen nog blijft idd, maar geef m dan meteen een contractverlenging! Ben t echt zat dat de spelers van Ajax voor een appel en een ei vertrekken omdat ze nog maar een kortlopend contract hebben. Dat doet PSV dan toch echt beter. Ik snap niet wat er zo moeilijk aan is, dat kan overmars toch zelf ook wel bedenken? Heb afgelopen seizoen volgens mij bijna niets gehoord over het verlengen van het contract van een basisspeler. Vastleggen die hap!

12 juli 2016 om 18:39

Milik heeft nog een contract t/m 30.06.2019, hoezo een kortlopende contract ??

daarnaast meeste spelers liggen nog minstens 2 a 3 jaar vast en een enkeling zelfs 4 a 5 jaar,wat gewoon normaal is.

En zover ik met zekerheid weet hebben Klaassen, Veltman, El-Ghazi vorig seizoen hun contract verlengd gehad en ben er nog aantal namen vergeten.

Goed nieuws zo vlak voor de CL-voorrondes!

12 juli 2016 om 17:03

Ik hoorde dat hij sowieso niet zou meedoen aan die CL voorrondes, of was dat alleen de eerste wedstrijd?

12 juli 2016 om 17:06

Alleen de eerste twee wedstrijden, omdat hij zo lang meedeed aan het EK en hij drie weken vakantie was beloofd (en dat heeft hij ook wel nodig na zo'n lang seizoen), sluit hij pas heel laat aan.

Dit is sowieso het beste transfernieuws voor Ajax deze zomer. En ook Milik heeft nog veel te leren, dus voor hem is het ook goed.

12 juli 2016 om 17:08

hij zou inderdaad de eerste wedstrijd niet mee spelen. Wellicht wel de return.

14 juli 2016 om 13:58

Dus dan is hij ook niet fit voor de volgende ronde gok ik.

Het zou hem sieren om eerder terug te komen en zo hopelijk tegen de 2e vCL tegenstander mee te kunnen doen, mits we natuurlijk de 1e 2 wedstrijden winnen.

Hij hoeft natuurlijk niet geheel fit te zijn, als hij maar wel aan zijn conditie werkt, op die manier heb je niet een te grote achterstand...maar volgens mij krijgt iedereen een trainingsschema mee na het seizoen, je moet natuurlijk niet moddervet en met een rokersconditie terug komen.

12 juli 2016 om 19:15

Mooi nieuws inderdaad.
Hoop nog wel dat Overmars waarmaakt dat deze week er een speler bijkomt. Tuurlijk hoop ik ook nog op het tweede kanon

12 juli 2016 om 22:31

Hansje1969, ik hoop met je op die tweede

13 juli 2016 om 05:45

Zoals we gisteren gezien hebben, met deze selectie kom je nergens. Zelfs amateurs kunnen we niet verslaan. Diep diep diep triest

12 juli 2016 om 22:35

Hi ricking08, we zijn nu idd goed bezet in de spitspositie. Ook fijn, dat we qua tactische invulling het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden aan het begin van het seizoen. Geeft toch wat rust in de selectie (en bij ons supporters onderling )

Meer dan goed nieuws na het afketsen van een mogelijke transfer van Huntelaar!

Dat is niet niks!
Toch mooi, ondanks dat hij soms aardig onder vuur ligt wil hij blijven, die zal ook wel uitzien naar anders spelen onder Bosz en de buitenlandse opties vielen waarschijnlijk ook tegen.

12 juli 2016 om 19:06

Waarom is iedereen zo positief? We zitten nog steeds met dezelfde groep als vorig jaar aangevuld met 2 19 jarige spelers uit zuid Amerika. Dezelfde groep die vorig jaar kansloos is uitgeschakeld in de CL en de EL! Dezelfde groep die t compleet liet afweten in de beslissende wedstrijd tegen de ploeg die 1 na laatste stond! En kom ajb niet aan met t argument dat deze groep - jaar verder is. Nee, we moeten echt nog 2-3 kwalitatieve versterkingen halen die ook ervaring met zich meebrengen anders wordt t weer n lang en troosteloos seizoen.

12 juli 2016 om 19:23

Totaal met je eens.
Dit verandert niets aan het feit dat ik Overmars aan zijn belofte houd van de twee kanonnen. Zal wel weer een pistooltje worden. Er moet sowieso direct inzetbare versterking komen. Spelers die wel graag willen winnen en niet al na een paar wedstrijden moe zijn.
Zie graag een spel bepalende middenvelder komen. En een ervaren verdediger.

12 juli 2016 om 19:54

Eindelijk een paar die wat reëler zijn.
Zolang Ajax geen kwaliteit haalt zal PSV ze voor blijven.
Ajax heeft voor de eredivisie een leuke goede groep maar dat is al jaren. Wanneer word de volgende stap gemaakt? Ajax wilde doorgroeien in Europa echter gaat het alleen achteruit.

Milik is mooi dat hij blijft maar voor hem breekt het jaar ook aan van of
De complete doorbraak of hij valt terug. De kans dat hij terug gaat vallen is qua zijn leeftijd helemaal niet ondenkbaar . En wat heeft Ajax dan achter de hand

Top! Nog een jaartje vlammen in het mooiste shirt van Nederland!

12 juli 2016 om 17:03

Zoals ik het nu leest dan vertrekt Milik hoogstwaarschijnlijk in de winterstop.

12 juli 2016 om 17:05

Als dat zo is, hopelijk scoort hij er op los en dan gaat hij echt voor de hoofdprijs, gegarandeerd. Dus het is hoe dan ook erg goed nieuws. Geeft Ajax ook meer tijd om een spits klaar te stomen (zivkovic misschien toch) of te scouten.

12 juli 2016 om 17:12

Ook dan ligt hij nog 2,5 jaar vast, dus Ajax hoeft helemaal niks. Financieel hebben we het ook niet nodig.

12 juli 2016 om 17:23

@herr "en zal daar waarschijnlijk het seizoen gewoon afmaken"

Toch knap dat jij dan juist het tegenovergestelde leest.

12 juli 2016 om 17:28

Onzin.. Ik weet niet hoe je dat leest..

12 juli 2016 om 17:28

@Dante. Haha, helemaal overheen gelezen. Neemt niet weg dat ik het (dan) nog steeds zo interpreteer. Ik denk niet dat hij langer houdbaar is. Ik krijg oveRigens graag ongelijk..

12 juli 2016 om 17:24

Hij blijft toch bij Ajax?

Heel goed nieuws! Dan kan Huntelaar volgend seizoen transfervrij zijn plek overnemen en hoeven wij nu niet 2 weken voor de CL een nieuwe spits in te passen. Erg verheugd door dit nieuws, Milik liet als enige spits goede dingen zien onder De Boer. Zonder vertrouwen en met een zeer gering aantal kansen, nu het tegenovergestelde is onder Bozs zie ik Milik wel 30 er in leggen.

12 juli 2016 om 17:05

Ik denk ook dat Huntelaar volgend jaar transfervrij gaat komen inderdaad en dat Milik dan verkocht wordt. Hopelijk is Huntelaar dan nog goed genoeg voor Ajax. Dan is het een prima oplossing.

12 juli 2016 om 17:11

Inderdaad, dat zou perfect zijn en dan heb je nog 4 grote spits talenten (dolberg, Zivkovic, Casseira en El Azzouzi), die kunnen onder de vleugel van Huntelaar zich dan ontwikkelen. Volgend jaar heb je er dan een grote uitgaande transfer bij en hoef je niks te herinvesteren, dat is al gedaan. Ik zou dit jaar denk ik Zivkovic ook nog verhuren of Dolberg, zodat die zich kunnen laten zien.

12 juli 2016 om 17:59

Ik snap dat je graag Huntelaar ziet, maar weet je zeker dat hij over een jaar ook nog een aanwinst zal zijn? Is toch al enkele jaren steeds minder gaan presteren en meevoetballend blijft hij dramatisch. Ik denk zelf dat hij ook over een jaar nog wel een aanwinst zal zijn puur vanwege zijn klasse (ookal is hij minder geworden over een jaar, hij blijft natuurlijk The Hunter), alleen ga je dan echt de andere spitsen enorm in de weg zitten.

Zivkovic en El Azzouzi komen toch echt op momenten in hun carriere dat ze volop minuten willen maken (niet de Jupiler League). Zivko is dan wel jong, over een jaar is het inmiddels al vier jaar geleden dat hij de dubbele cijfers haalde in de Eredivisie, ik neem aan dat ie niet twee jaar nog als backup wil. El Azzouzi ben ik geen fan van en denk ik niet dat het zal halen, maar ook hij zal niet tot zijn 23ste op het tweede plan willen blijven (dan wordt ie een tweede Achabar).

Cassiera zal denk ik ook maar een jaar adaptatie willen voor hij echt veel wil spelen. Het blijft een Zuid-Amerikaan, zo snel mogelijk naar de top is hun doel en als hij twee (!) jaar zou moeten schikken in een reserverol dan wordt ie niet blij (ongeacht dat hij niets te willen heeft, maar hoop dat je mijn strekking snapt).

Dolberg kan nog wel twee jaar wachten, dus dat zal geen probleem zijn.

Bedoel meer dat jij, als fervent Ajax aanhanger en iemand die, gezien zijn reacties, enorm veel aan doorbreken van jeugd hecht toch onmogelijk een oude Huntelaar zou willen? Dan kun je eigenlijk drie van de vier jeugdspitsen al gedag zeggen aangezien ik niet verwacht dat ze genoegen nemen met een reserverol. Wat denk jij?

12 juli 2016 om 18:32

ik denk dat je el azzouzi en zivkovic af mag schrijven

12 juli 2016 om 18:35

Dat moeten we dan zien, maar het zou een prachtig scenario zijn, ik ben ook voorstander van een of twee ervaren spelers, maar normaal gesproken niet haslbaar, fit of niet goed genoeg meer, denk dat Huntelaar een uitzondering kan zijn.

12 juli 2016 om 18:36

En waarom dan? Zivko trained mee en El Azzouzi deed het bij Twente prima.

12 juli 2016 om 17:18

Als Milik er inderdaad 30 in zou schoppen weet je zeker dat je met Huntelaar een mindere speler gaat krijgen.

12 juli 2016 om 17:22

Hoeft niet perse een probleem te zijn als het team goed genoeg is.

12 juli 2016 om 17:26

@kohaku

Al schiet Milik er 20 in. Huntelaar is al op aardig leeftijd en heeft weinig restwaarde meer. Waarom zou je in godsnaam zo'n spits binnen willen halen.

12 juli 2016 om 17:30

@kohaku

Voor de ervaring en om de rest van het arsenaal aan toptalenten voor de spits een stap verder te brengen. Daarnaast denk ik gezien Huntelaars kwaliteiten dat hij ook volgend jaar gewoon nog een sluwe vos kan zijn die ze er van alles standen en met alle lichaamsdelen inlegt.

12 juli 2016 om 17:40

Om welke reden is Kuyt dan naar Feyenoord gehaald? Ik denk dat Huntelaar voor de juiste ervaring kan zorgen, dit zorgt ook voor een betere ontwikkeling van talenten die daardoor beter presteren en voor meer kan worden doorverkocht.

Niet elke speler hoeft (met winst) verkocht te worden!

12 juli 2016 om 18:35

Waarom hebben jullie Kuyt gehaald?

12 juli 2016 om 17:46

Maar wat heb je aan een bijna 34-jarige Huntelaar die op retour is? Beter gaat hij dan naar China ofzo.

Het eerste kanon is dus bekend. Geweldige actie, scheelt een hoop problemen in de eerste seizoenshelft.

Als Milik zich als spits blijft doorontwikkelen is dat prima voor Ajax. Maar hoop niet dat hij zo verschrikkelijk blijft spelen zoals op het EK. Dat was niet om aan te zien.

12 juli 2016 om 17:09

Zo te lezen heeft hij zelf ook ingezien dat hij een hoger niveau (nog) totaal niet aankan. Is compleet door de mand gevallen bij Polen!

Toch is hij voor de Eredivisie goed genoeg. Hij is niet de snelste en kan niets met zijn rechterbeen, maar dan nog moet je in staat zijn om er in Nederland minimaal 20 in te leggen. Europees gezien ben ik alleen bang dat hij niet goed genoeg is, maar we zullen het vanzelf zien.

12 juli 2016 om 17:29

Ik snap niet dat hij zo hard op zijn rechterbeen wordt afgerekend, Luuk de Jong wordt toch ook niet op zijn linker afgerekend? Alsof dat geweldig is bij hem om maar een voorbeeld te noemen. Sterker nog, zijn linker is zelfs een wapen, weinig spitsen met een dergelijk afstandschot in de eredivisie, ik zou niet weten wie?

Hij heeft gewoon specifieke kwaliteiten, koppen, killer, zijn linker en beweegt goed. Liever dan een speler die er niet bovenuit schiet.

12 juli 2016 om 18:40

Hoeveel rechtsbenige spelers kunnen wat met links dan? En zo slecht speelde hij niet eens. Daarnaast is een ek toch echt heel wat anders dan de kwakkelende ED. Denk dat hij er eerlijk gezegd minimaal 26 maakt.

12 juli 2016 om 21:19

Daarom zeg ik ook dat hij in de ED wel zal slagen. Ik denk alleen niet dat je Europees gezien heel ver met hem gaat komen.

Aan de andere kant kun je je ook afvragen welke spitsen die significant beter zijn in de Eredivisie willen spelen. Zullen er vast ook niet veel zijn.

Leuk statement, maar is me weinig waard. Wesley Sneijder beloofde dat jaren geleden ook en trok een week later naar Real.

12 juli 2016 om 17:08

Achja dat was in een tijd dat Ajax Moest verkopen, dat is voorbij, mede door goed saneren de laatste jaren.

12 juli 2016 om 19:35

Dat moet nog blijken. Bazoer werd in januari al in de aanbieding gedaan door Overmars.
De belofte dat hij minimaal tot de winterstop blijft, vind ik ook wat mager.
Begrijp nog steeds de soap KJH niet. Was Overmars nou ambitieus om Huntelaar erbij te halen of was als kjh ' ja' had gehaald milik als nog verkocht?
Ik had liever gehoord voor het EK: Milik is niet te koop.

By the way
Moeten we nu nog maar op 1 kanon rekenen? Overmars beloofde deze week nog een aankoop

13 juli 2016 om 02:16

Kanon? Vraag het aan verweij.. En verder Bazoer zit bij Ajax dankzij Overmars voor 50.000 euro en ligt nog tot 2020 vast en is niet verkocht... Dus waar heb je het over? Verzin je nu ook al dingen om Overmars zwart te maken?

Overmars heeft gezegd dat hij blijft.. De rest was slechts geruchten, wandelgangen en intresses van clubs, kan Overmars weinig mee.

12 juli 2016 om 19:18

Dacht ik ook aan

Lijkt me een goede zaak voor Ajax. Ik begreep ook niet zo waar de roep om Huntelaar vandaan kwam, volgens mij kan Milik de dingen die Huntelaar kan ook wel, en hij is nog wat jonger ook. Het is uiteraard niet de meest begenadigd technicus, en voor Ajax-begrippen misschien zelfs vrij lomp, maar voor een spits hoeft dat geen belemmering te zijn. Een kwestie van hem goed gebruiken, en pas laat in het spel te betrekken. Zodra Milik op de middellijn de bal krijgt hoor je het publiek al zuchten en steunen, dan oogt het heel beperkt. Maar in de 16 is hij geweldig en met Bosz zal Ajax ook vaker daar komen dan voorgaande seizoenen.

12 juli 2016 om 17:07

Nou als extra ervaren spits had ik hem graag willen zien, maar ik denk dat, dat volgend jaar logischer is. Dan Milik logischerwijs weg en Huntelaar erbij en dan mogen El Azzouzi, Zivkovic, Dolberg en Casseira uitmaken welke twee de concurrenten van Klaas-Jan worden.

Technicus, dat is toch een vrij breed begrip, zijn schot met zijn linker is technisch perfect, hij heeft zeker wapens. Hij loopt ook goed en is sterk in de lucht en bovendien een killer.

12 juli 2016 om 17:15

Zeker, technisch is heel relatief, Kuijt is als spits bijvoorbeeld technisch geweldig, maar zal altijd als een atechnische speler worden omschreven. Misschien komt het door zijn tijd op de flanken, maar iemand met zo'n schot, zo'n koele afronding, genoeg sprongkracht én die goed kan koppen heeft technisch alles voor een spits. Dat bedoel ik met Milik ook met goed gebruiken, laat hem niet op het middenveld de bal krijgen, dan oogt het slecht, in de 16 is hij geweldig.

12 juli 2016 om 17:21

Klopt, ik erger mij er wel eens aan hoe men spelers omschrijft, Siem de Jong is nog een typisch voorbeeld. Oogt erg houterig, maar neemt bij alles in een keer perfect aan, speelt bijna altijd een keer raken en heeft prachtige volleys en afstandschoten. Dat kun je niet zonder goede techniek, Klaassen is zo ongeveer hetzelfde maar vind ik technisch dan nog wat beter.

Inderdaad, goede spits en kan alleen maar beter worden, hij kan natuurlijk wel een keer inzakken, maar gewoon om ruimtes te maken voor de rest van het elftal, ik denk dat hij en Klaassen (diepgaande middenvelder met scorend vermogen) elkaar nu beter aanvoelen en ook met Younes heeft hij echt een klik.

Hij kan nog wel wat sterker aan de bal worden, heeft het fysiek ervoor.

12 juli 2016 om 17:08

Valt wel mee hoor, hoe slecht het gesteld is met zijn techniek. Hij heeft bijvoorbeeld een schitterende passing en trap in de benen. Veel beter dan de geprezen Vincent Janssen, die men graag naar Ajax zag komen.

12 juli 2016 om 17:17

Zeker, hij is links enorm sterk (ik vind zijn rechter misschien wat te veel verschillen), je moet hem alleen niet de actie laten maken, je moet hem lekker laten afronden, dan volleert hij ze met links technisch perfect binnen.

Kan je toch zien he,
wat er af gelult wordt in de media.

Hoppa, goed gehandeld van Overmars en goed gecommuniceerd zodat er nu duidelijk is. Dit is voor mij 10 keer beter dan een nieuwe transfer omdat Milik al gewend was en eindelijk weet wat er van hem verwacht wordt. Hij ligt ook nog lang vast, dus kunnen we mooi nog minimaal een jaar van hem genieten en dan goed verkopen.

Mooi dan ziet het er naar uit dat we de basis gewoon bij elkaar weten te houden. Dat aanvullen met een extra spits en flink wat talent, kortom doorstroming van de jeugd is er en het elftal is beter geworden. Ik zou nog graag een extra LB zien dan is het helemaal compleet.

12 juli 2016 om 17:06

Misschien gaat hij het nu nog beter doen door het vertrouwen.

12 juli 2016 om 20:41

De basis van afgelopen jaar zal wel zo goed als zeker intact blijven. Die spelers van Ajax hebben namelijk een redelijk onopvallend jaar gekend. Geen prijs gepakt en Europees niets bijzonders laten zien.
De enige die met een nationaal team meedeed op een eindtoernooi was Milik. En het opvallendste wat hij heeft laten zien was die gigantische misser in de eerste minuut tegen de Zwitsers.
Als er iemand van de basis 11 zal weggaan, dan is dat denk ik Cillessen. Die is nu 3 jaar eerste keeper van Ajax en heeft een contract tot 2018. Daarbij is hij momenteel ook eerste doelman bij Oranje. Voor zowel Cillessen als Ajax is deze zomer het perfecte moment voor een transfer. Volgend jaar kan alles er zomaar anders uitzien en heeft Cillessen nog maar een contract voor een jaar.

Goede keuze voor Ajax en voor Milik zelf..

Milik dus eerste spits komend seizoen. Mooi dat peter bosz wel vertrouwen in hem heeft.

Nog een jaartje Milik en volgend jaar Huntelaar transfervrij overnemen. Prima oplossing lijkt me. Cassierra en Dolberg kunnen zich in hun schaduw ontwikkelen als reserve spitsen.

12 juli 2016 om 17:14

Inderdaad en ik vlak El Azzouzi en Zivkovic ook nog niet uit, die laatste zou ik dan nog een jaar verhuren, of je kiest ervoor om Dolberg te verhuren. De andere wordt nummer 1 spits van Jong Ajax en derde back up voor Casseira en Milik. Hoef je volgend jaar niet verder te investeren in een spits en kun je hopelijk met Huntelaar de nodige ervaring toevoegen.

Heel goed nieuws voor Ajax! Denk ook beter voor zijn ontwikkeling, geef hem het vertrouwen en hij scoort aan de lopende band.

Mooi nieuws, dat betekend dat de hele spitsdiscussie bij Ajax normaal gesproken afgelopen is voor het komend seizoen. Nu nog een creatieve middenvelder die er direct kan staan, een linksback en een talentvolle doelman (onana komt tekort) dan staan we er redelijk goed voor met spelersmateriaal. Dan is het zaak voor Bosz om er een hecht collectief van te smeden.

12 juli 2016 om 17:25

Dat is inderdaad afgesloten. Ik heb Nouri vandaag weer gezien bij Oranje U19, creatieve middenvelder hoeven we echt niet te kopen en dan heb je Frenkie de Jong, Sinkgraven en eventueel Schone ook nog. Het middenveld is prima bezet met een goede mix aan loopvermogen, duelkracht en toch ook techniek, al zijn dat wel de wat jongere spelers. Echter schat ik hun talent en niveau dermate hoog in dat een van hun gewoon de basis in kan.

Linksback ben ik het mee eens, liefst een wat ervaren LB en vangen we twee vliegen in een klap en Onana vind ik beter geworden de laatste tijd, als we Boer nog hebben kan het prima.

Mooi is wel dat het team gewoon wederom in tact blijft, vorig jaar vertrok er al niet zoveel, maar dit jaar blijft de boel weer bij elkaar, dat is wel een erg positieve verandering ten opzichte van de jaren hiervoor, toen vertrok elk jaar onze beste speler.

12 juli 2016 om 18:31

We mogen 12 bankzitters houden, dus er is nog genoeg ruimte voor Nouri en Frenkie de Jong om komend seizoen ergens hun debuut te maken. Je kan alleen niet verwachten dat spelers die nog nooit op het hoogste niveau geacteerd hebben een belangrijke rol gaan spelen in belangrijke wedstrijden.

Sinkgraven is een technisch vaardige speler maar heeft in anderhalf jaar nog niet 1x het doel gevonden. Zijn rendement is te laag. Schone beschouw ik vooral op rechtsbuiten als optie. Ik pleit toch wel voor een aanwinst van het kaliber Ziyech. Met Gudelj, Klaassen en Bazoer heb je fysiek een behoorlijk middenveld, maar technisch mis je net wat klasse. Bovendien zou bij een blessuregeval op het middenveld plotseling veel kwaliteit inleveren in je basisopstelling. En met blessures moet je goed rekening houden. Die gaan vrijwel onvermijdelijk voorkomen. Zo hebben we bijna de hele tweede seizoenshelft vorig jaar Tete en Riedewald moeten missen door langdurige blessureleed. Zeker als je Europees niet opnieuw wilt afgaan is extra kwaliteit nodig. Ik ken het verhaal financieel gezien, dat we daarmee in ons vermogen tasten, maar dat is het mij persoonlijk waard.

Onana vervangen is niet een kwestie van hoge prioriteit voor mij. In principe is Cillessen als eerste doelman en Boer als back-up ook prima. Maar ik zie Onana tekort komen voor het niveau wat Ajax nastreeft. Ik zie liever een Jurjus van De Graafschap worden aangetrokken, een talentvolle en jonge keeper die het niveau in de Eredivisie in elk geval makkelijk aankan. Als ik dan Onana weer zo knullig bij de 4-3 van afgelopen week een voorzet zie verwerken in de laatste minuut waaruit een goal valt dan houd ik mijn hart vast mocht hij werkelijk onder de lat komen in Ajax 1.

Dat de nieuwe linksback ervaring zou hebben zou ik wel aanmoedigen ja. Zolang we hem maar een beetje op tijd halen, want Sanchez mist de eerste voorronde van de CL en dadelijk hebben we dus alleen Viergever als serieuze A speler op de bank zitten tegen een ploeg als Paok, Monaco, Steaua of Young Boys. Net zoals we ook voorin Milik moeten missen, waardoor we voorin ook al minder stootkracht hebben.

Als Overmars zijn woord houd en inderdaad de kern van de selectie in tact houd dan hebben we inderdaad te maken met een positieve trend. Hopelijk is hij bereid dit dan ook vol te houden in de winter (tussentijdse verkopen uit de basiself vind ik altijd onverantwoordelijk) en zorgt hij komende zomer niet dat plotseling Tete, Cillessen, Bazoer, Klaassen, El Ghazi en Milik tegelijk vertrekken. Maar als het signaal wat er nu afgegeven wordt bijval krijgt in daden dan is er sprake van een hele positieve ontwikkeling.

12 juli 2016 om 18:25

@ Adzevedo

Ik vind een creatieve middenvelder zeker geen prioriteit. Met Gudelj, Bazoer, Klaassen, Sinkgraven, Van de Beek, Schone en de aankomende Nouri en Frenkie de Jong hebben we een heel leger aan middenvelders die al op niveau zitten of eraan komen. Dan kan Serero nog weg.

Veel eerder zou ik graag een hele creatieve buitenspeler verwelkomen. Ajax mistte vorig jaar duidelijk creativiteit in de aanval. Alles moest van Younes komen. Dat was ook de reden naar mijn mening dat Ajax telkens tot 20 meter van de goal rond bleef tikken. Er waren namelijk te weinig spelers die een man voorbij konden.

Ik zou overigens eerder een ervaren centrale verdediger halen dan een linksback. Dijks is een prima linksback en Viergever vind ik als back ook prima en als de nood echt hoog is kun je daar zelfs Riedewald neerzetten. Ik vind de noodzaak achterin echter ook niet zo hoog. Met Tete, Veltman, Sanchez, Riedewald, Viergever en Dijks hebben we 6 volwaardige verdedigers en als er nood is kun je daar ook nog iemand als Bazoer kwijt. Ik zou dus alle pijlen richten op een creatieve aanvaller die er direct staat en wekelijks stabiel presteert.

12 juli 2016 om 18:50

@hen_nie

Frenkie de Jong en Nouri hebben nog geen minuut in Ajax 1 gemaakt, die gaan komend seizoen geen verschillen maken waarschijnlijk. Die zullen grotendeels in Jong Ajax hun minuten gaan maken en waarschijnlijk wel ergens in de loop van het seizoen wat minuten in Ajax 1. Maar dat gaat niet bepalen of wij komend seizoen onze doelstellingen gaan halen ja of nee. Van de Beek is een groot talent, maar gaat ook de kar niet trekken.

Schone wordt grotendeels gebruikt als rechtsbuiten en Sinkgraven heeft een veel te laag rendement (0 goals in anderhalf jaar!!!). Valt een van onze middenvelders dadelijk weg dan gaan we er heel hard op achteruit, dus moeten we anticiperen. Bovendien hebben Bazoer, Gudelj en Klaassen alle drie fysiek de nodige kracht, zijn zeker niet onhandig met een bal ... maar echt technisch zijn ze ook weer niet. Ik zie een speler als Ziyech (die naar verluid slechts een miljoen of 8 moet kosten) wel zitten. We hebben per saldo Fischer, Andersen, Van der Hoorn en dadelijk Van Rhijn voor ruim 10 miljoen weten te verkopen, dat zijn we ook kwijt geweest voor die Colombianen. Ik denk dat we het wel kunnen missen om een speler van het kaliber Ziyech te halen.

Een creatieve buitenspeler zou ik ook wel aanmoedigen, maar ik denk dat het minder prioriteit heeft als een middenvelder. Younes moest het inderdaad alleen doen, maar je vergeet dat El Ghazi op de bank werd gehouden. Toegegeven is El Ghazi minder creatief als Younes, maar als je ook Muric en Cerny meerekent zou het normaal gesproken genoeg moeten zijn. Maar mijn zege heb je wanneer er een extra buitenspeler bij komt.

Een centrale verdediger aan de linker kant van het centrum zou ook prima zijn, als je Viergever dan als back up voor de linksback beschouwd. Kan ik ook mee leven, maar een linksbenige optie extra zou ik wel aanmoedigen omdat we afgelopen seizoen onze 7 verdedigers ook hard nodig hadden. Als je weet dat we de titelrace uiteindelijk verloren hebben met een klein verschil is het noodzaak geen onnodig extra risico te lopen. Vorige winter kregen we te horen dat er geen extra spits bij kon komen, en zo bestond het uiteindelijk dat we in de laatste minuten van 2015-2016 Van der Hoorn als spits moesten gebruiken om een doorbraak te forceren samen met buitenspeler El Ghazi. Als we nu op andere posities soortgelijke fouten gaan maken dan staan we dadelijk weer met het gevoel dat we beter voorbereid hadden moeten zijn.

Ik zou het prima vinden, een middenvelder, buitenspeler en een centrale verdediger erbij. We hebben de mogelijkheden om het te doen en als we de juiste keuzes maken betalen die investeringen zich driedubbel terug.

12 juli 2016 om 19:08

@ Adzevedo

We hebben met Gudelj, Bazoer, Klaassen, Schone, Sinkgraven, Van de Beek 6 middenvelders voor 3 plaatsen. Daarnaast hebben we nog Frenkie de Jong en Nouri die eraan komen. Dat zijn er dus 8 voor 3 posities. Dat is meer dan genoeg. Ik zou ook liever Ziyech hebben gezien in plaats van Sinkgraven, maar dat is nu eenmaal niet zo.

Als ik vervolgens kijk waar we echt te kort schieten is dat duidelijk voorin. Al die kritiek op dat saaie voetbal had allemaal zijn oorzaak in het feit dat Ajax niet verder kwam dan breed tikken 20 meter voor de goal van de tegenstander. Dan moet je toch als de wiedeweerga op zoek naar iemand die zijn man voorbij kan. Laten we dus daar maar eens alle pijlen op gaan richten dan. Bazoer kan prima uit de voeten als centrale verdediger. Van der Hoorn niet als spits, dat was armoe troef. Ik ben het wel met je eens dat een extra verdediger geen overbodige luxe is.

12 juli 2016 om 20:40

@adzevedo
Bedoel je niet Onana is te kort?

Als Milik ook zo'n 15 miljoen kon verdienen en ajax een Janssen transfer kon maken was er nooit van zijn leven zo'n afspraak. Komt er op neer dat een echte klapper er niet van is gekomen en dat er ook niet naar uit ziet er komt.
Sjaak Swart zal in iedergeval niet blij zijn die hoopte op een goed EK zodat ze nu een echte topper konden kopen. Benieuwd of onder Bosz Milik nu niet ter discussie staat want de Boer stelde hem liever niet op in de grote wedstrijden.

12 juli 2016 om 17:21

Zou kunnen maar de transferperiode duurt nog wel een tijdje maar Ajax moet er al snel staan voor de voorronde CL dus is snel duidelijkheid nodig rond de eerste spits positie.

Als Huntelaar de helft van de wedstrijden speelt word zijn contract automatisch verlengd dus gratis gaat hij niet worden. Voor Ajax en Milik is het beiden goed dat hij nog even hier blijft.

12 juli 2016 om 17:24

Alleen Huntelaar zal met wat concurrentie te maken hebben geloof ik. Ze hebben pas nog Embolo gehaald en hebben nog een spits naast Huntelaar. Huntelaar komt dus niet zomaar aan de helft van de wedstrijden.

Met de nieuwe trainer een nieuwe kans voor deze speler. Vorig jaar kreeg hij weinig vertrouwen maar heeft hij qua doelpunten goed gespresteerd. Met de aanvallende speelstijl van Bosz zeker kandidaat om topscoorder te worden.

Goed nieuws voor Ajax natuurlijk, een transfersom was niet verkeerd geweest maar het is fijner om zo'n jongens te houden, die knalt er toch wel zo'n 20 in komend seizoen denk ik. Hopelijk Zivkovic als 2e spits achter Milik om zijn minuten te pakken in het eerste, jongen had potentie moet er toch eens uitkomen.

Goed nieuws voor Ajax. Maar toch hebben ze een extra spits nodig nog erbij. Oudere spits uit Italie ofzo. Type pazzini, toni.

12 juli 2016 om 20:46

Dat zou weer ten koste gaan van Milik. Die gozer moet alle wind in zijn zeilen hebben om te kunnen presteren en voor een mooi bedrag te verkopen. Zodra iets in zijn nadeel kan werken, doet het dat ook.

Liever Milik dan Huntelaar voor mij. Ik vraag me wel af wat er nu met Zivkovic gaat gebeuren. Verkoop lijkt me het beste. Bij Jong Dolberg laten spelen en bij het eerste dan Cassierra en Milik.

Zo'n wereldspits is Milik niet. Zeker niet in een 4-3-3 systeem, maarja beter dan dat Ajax nu in huis heeft. Jammer dat Huntelaar niet komt voor Ajax.

12 juli 2016 om 17:55

Hij kan alleen maar beter worden. Want het duurt even voordat een spits echt goed functioneert in een 4-3-3 formatie. Daarnaast hij is pas 22 jaar en heeft er vorig jaar 21 gemaakt terwijl hij veel gemist heeft. Hij komt niet eens aan 2500 minuten denk ik in de Eredivisie.

Met Milik heb je een spits die er meer dan 20 gaat maken en nu een opvolger halen is vrijwel onmogelijk. Goed gedaan door Overmars en Bosz.

12 juli 2016 om 19:19

Nee klopt, hij zat ook vaak op de bank. In de tweede helft van de competitie heeft Milik het beter gedaan ja. Voor de eredivisie is die goed genoeg, maar ook niet heel bijzonder.

Verder maakt in de eredivisie elke gemankeerde spits wel 20 goaltjes bij een club als Ajax, wees daar maar niet bang voor haha.

12 juli 2016 om 20:47

Alleen maar beter als in meer goals scoren? Want buiten zijn goals heeft Ajax weinig aan hem gehad. Eerlijk gezegd zie ik in hem geen spits die er met gemak 25 inlegt.

Helemaal niet zo'n goed nieuws.

Het ideale nieuws was geweest als Milik verkocht zou worden voor een miljoen of 15 en Ajax Huntelaar voor een prikkie had kunnen ophalen. Dan was je echt vooruit gegaan. Huntelaar is een betere afmaker, voetballend minder beperkt dan Milik en ook nog eens iemand die gif in je ploeg brengt en andere jonge jongens meesleurt en stuurt met zijn ervaring. Ik vind het dus erg jammer dat deze beoogde ''ruil'' niet heeft plaatsgevonden.

Milik blijft in mijn ogen een hele beperkte spits. Prima linkerbeen, kan goed koppen, en heeft een neusje voor de goal. Hij scoort echter hele dikke onvoldoendes in duels en in het meevoetballen.

Hiermee is overigens ook wel duidelijk dat die ''nadrukkelijke belangstelling'' voor Milik reuze meevalt...

Zeer goed nieuws Huntelaar is denk ik echt op zijn retour en Milik kan juist nog enorm groeien! Gewoon elke wedstrijd in de basis het vertrouwen geven.

12 juli 2016 om 18:18

het scheelde anders helemaal niks of we waren kampioen geworden.

12 juli 2016 om 18:29

@ ajax4always87

Dat ben ik niet met je eens. Met de huidige selectie kun je kampioen worden, al ben je de underdog ten opzichte van PSV net als vorig jaar. Ajax heeft absoluut meer talent in de selectie dan Psv, maar bij PSV is de balans in de selectie veel beter. Wij hebben te veel ''jeugdspelers''. Ik hoop echter dat er nog een ''echt kanon'' gaat komen voorin. Als Ajax een hele goede buitenspeler kan halen dan kun je een stap vooruit maken.

Een stap vooruit had je ook met Huntelaar ter vervanging van Milik gemaakt. Huntelaar is een goalgetter pur sang en daarnaast minder slecht in meevoetballen dan Milik. Bovendien brengt Huntelaar met zijn tomeloze gretigheid extra gif in de ploeg en is het iemand die andere jongens bij de hand kan nemen (iets wat we heel erg missen).

12 juli 2016 om 19:44

Klopt met the Hunter zou je meer goals, meer gif en meer ervaring in huis halen. Helaas hebben de beleidsbepalers weer niet doorgepakt !
We zullen het moeten doen met Klaaasen-Veltman-Cillessen-Gudelj als routeniers in een veredelde jeugdploeg.

En nu maar hopen dat één of meerderen van die 4 niet in augustus nog even verkocht wordt/worden...

12 juli 2016 om 20:06

@ Fcbogarde

Buiten Cillessen lijkt het me niet dat er veel interesse is in de overige genoemde spelers. Ik hoop vooral dat Ajax eens een kwalitatief topaanvaller aantrekt. Ik hoor maar heel weinig mensen zeggen dat De Boer het de afgelopen jaren fantastisch gedaan heeft met gebrekkige selecties. Betonvoetbal is telkens de kritiek, maar niemand lijkt zich af te vragen waarom het daar op leek? Ajax speelde onder De Boer tot 20 à 25 meter van de goal van de tegenstander prima voetbal. De opbouw was vaak goed verzorgd en ook met Klaassen tussen de linies werd de vervolgstap snel gevonden, tot de aanval het waar moest maken. Daar ging het, buiten de keren dat Younes het op zijn heupen had, telkens mis. Ajax mist gewoon kwaliteit voorin. Dat is nog schrijnender vind ik dan de gemiste ervaring. Ik vind het dan ook weer ongelooflijk dat we 2 weken van de voorrondes CL afzitten en er nog steeds geen creatieve buitenspeler is aangetrokken. Met de speelwijze van Bosz gaat de tegenstander op deze manier veel plezier beleven. De poort openzetten en voorin zelf het verschil niet kunnen maken. De Boer had dat snel genoeg door en zette een organisatie neer die weinig doorliet. Ik houd mijn hart vast....

Ben toch benieuwd wat nu de status wordt van Cassierra. Hij wordt natuurlijk rustig gebracht, maar stel dat Milik volgende zomer weggaat zitten ze in de zelfde positie als nu en is Huntelaar zelfs een jaar ouder. Ik had Milik toch nu verkocht en geprobeerd een oudere aanvaller te halen die het echt kon leren aan Cassierra.

Ik begrijp niet zo goed het enthousiasme. Zo goed is deze jongen toch ook weer niet? Prima eredivisie niveau. Maar zeker geen topper die een wedstrijd kan beslissen of een ploeg op sleeptouw nemen. Geen leider in het veld.

12 juli 2016 om 19:39

Exact ! Milik is een goede spits, maar die met zijn kwaliteiten niet bij het Ajax-spel past. Maar goed, sommige supporters zijn tegenwoordig al heel snel tevreden....

als ik het zo lees is het voor bijna iedereen geweldig nieuws. Dus dan zijn we met zijn allen blij en zullen we zien wie de topscorer van de eredivisie wordt, achter Dirk Kuijt

Hmm vaak weet je het dan wel...
Ben benieuwd in hoeverre dit bericht dan ook op de waarheid berust.
Laten we hopen dat Zivkovic ook zijn vorm terug kan pakken uit Groningen tijd.
Dan hebben we 3 spitsen

Met Milik alleen wordt je geen kampioen. Dan acht ik PSV veel sterker dan de huidige selectie. Er loopt veel te veel jeugd rond die weinig tot niets toevoegen. Die colombianen zou ik nog niet op rekenen die zullen er volgend jaar pas op niveau komen. Ik had graag gezien dat Milik voor een flink bedrag wordt verkocht en dat je een betere spits gaat halen. En met Gudelj achterin dan zul je niet veel scoren. Er moet nog minimaal een goede verdediger en een ervaren middenvelder komen dan heb je een goede kampioensploeg.

Zeer positief nieuws, al hoop ik wel dat hij geen Huntelaartje doet (in de winterstop weg toentertijd). Niettemin kan hij alleen maar beter worden, zeker als hij gewoon eens echt het vertrouwen krijgt. Als hij op zijn rechter ook even goed traint, kan hij volgend jaar weer vlammen. In de huidige Huntelaar heb ik overigens niet heel veel vertrouwen, dus blij dat Milik blijft.

"blijft sowieso"
Wat een onzin, als er nu een europese topclub met 30 mil aan komt dan is ie weg

Jammer, ik had m liever via de voordeur zien vertrekken voor een bedrag rond de 20 miljoen.

Want Milik is geen spits, die Ajax naar een hoger niveau tilt. Past met zijn spel niet bij Ajax, ondanks dat hij het afgelopen seizoen goed gedaan heeft. Milik heeft geen actie, geen snelheid en is geen kapstok, die ballen weet vast te houden.

Daarnaast speelt hij de voorronde CL niet. Dan staat er een jong Colombiaans talent in, die aan de andere kant van de wereld nog behoorlijk zal moeten wennen (is van nature geen centrumspits) of Zivkovic, die vorig jaar bij Willem II en jong-Ajax weinig heeft laten zien. Dat is topclub-onwaardig. Maar misschien heeft Marc en de overige lieden van het Technisch Hart daar afscheid van genomen. De bankstand en Youth Cup hebben hogere prioriteiten.

Verder benieuwd naar de samenwerking tussen Bosz en Milik..... Milik is toch een tikkeltje een luie voetballer.

Ben wel benieuwd voor welke positie deze week (zal wel volgende week worden) de aankoop gepresenteerd gaat worden. En hoe oud deze speler(tje) zal zijn....

Ik vond het al vreemd dat Ajax in eerste instantie zo makkelijk reageerde op een mogelijk vertrek. Heb je eindelijk een spits die makkelijk scoort en toen leek het alsof ze van hem af wilde. Hij is toch een van de belangrijkste spelers in het team en ze zullen hem straks hard nodig hebben in de vcl.

Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht, zag hem wel naar de Serie A vertrekken.
Ik ben blij dat hij blijft, als Frank was gebleven was Arek weggegaan.
Ik ben blij dat hij blijft, hopelijk doet hij het komend seizoen nog beter.

Ik durf wel een wedje te leggen dat hij er niet meer dan 21 inlegt komend seizoen.

12 juli 2016 om 20:52

Waar om wedden we?

13 juli 2016 om 09:36

Als je verliest moet je een seizoen lang met een FC Groningen logo als avatar op VZ rondlopen .

13 juli 2016 om 11:00

lol ok en als jij verliest dan moet je een seizoen lang met heerenveen logo avatar. Want groningen is jouw favo club zag ik op je profiel :P

Na die misser tegen Zwitserland zal de interesse, zover die er al was, wel afgezwakt zijn. Milik heeft zich afgelopen EK niet echt in de kijker gespeeld.
Nog een jaartje blijven bij Ajax kan wonderen doen. Indien hij topscorer weet te worden, dan is een transfer binnen een jaar zo goed als zeker.
Want meestal maakt de topscorer van de Eredivisie binnen het jaar een transfer. De laatste die dat niet deed, was Kezman (2001). Die werd in de drie jaar daarna nog wel twee keer topscorer en maakte daarna een transfer.

Denk dat Milik er dit jaar zeker 25 in gaat trappen. De aanpassingsperiode is voorbij en hij is toch wel gegroeid. Dit jaar is wel het moment om het te laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren