Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Messi wilde met open deuren spelen en zien wat er zou gebeuren’

Laatste update:

Barcelona wist zondag eenvoudig te winnen van Las Palmas (3-0), maar enkele spelers, onder wie Gerard Piqué, wilden niet spelen gezien de ongeregeldheden en het optreden van de Spaanse politie bij het Catalaanse referendum voor onafhankelijkheid. President Josep Maria Bartomeu besloot uiteindelijk zonder publiek te spelen, terwijl Lionel Messi voorstelde mét toeschouwers te voetballen, zo weet Sport.

Barcelona vroeg in een eerder stadium aan de Spaanse voetbalbond of de wedstrijd tegen Las Palmas niet kon worden uitgesteld, maar de Catalanen kregen te horen dat dit niet mogelijk was. Als de club niet kwam opdagen, kreeg het zes punten in mindering, zo werd er verteld. Bartomeu en de rest van het bestuur was echter nog steeds van plan de wedstrijd op te schorten en de president liep met dat idee in gedachten de kleedkamer van Barcelona binnen.

De eerste speler die zijn mening kenbaar maakte was Piqué, aldus de Spaanse krant. De verdediger vond dat er, gezien de omstandigheden in Catalonië en het optreden van de Spaanse overheid, niet gespeeld moest worden, waarbij Piqué de ongeregeldheden kwalificeerde als 'een schande'. Sergi Roberto sloot zich aan bij Piqué, maar veel spelers zagen dit niet zitten: Barcelona zou dan namelijk punten in mindering krijgen.

Messi was volgens Sport degene die vervolgens het woord nam en zei dat de club het zich niet kon veroorloven zes punten te verliezen. De Argentijn wilde 'met open deuren' spelen om 'te zien wat er zou gebeuren'. Dit idee werd ook niet bijster goed ontvangen, want bij een eventuele veldbestorming, die door de harde kern was aangekondigd, zouden er consequenties volgen. Bartomeu kwam vervolgens met het voorstel om zonder publiek te spelen, om zodoende een straf te ontlopen. Veel spelers van Barça, onder wie Andrés Iniesta, vonden dit de beste oplossing en ook trainer Ernesto Valverde kon zich vinden in dit besluit.

Vind jij dat Barcelona had moeten weigeren te spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap best dat ze gespeeld hebben. Het Madrileense Kartel hadden ze gewoon 6 punten in mindering gegeven. Wel mooi om te zien dat je 6 punten in mindering krijgt als je een wedstrijd niet speelt. Wat een onzin.

3 oktober 2017 om 19:41

Wat?! Die zes punten in mindering kunnen me werkelijk aan mijn reet roesten. Deze wedstrijd speel je niet, zeker als je fans en medeburgers ondertussen worden mishandeld door de losgeslagen nationale politie. De Catalaanse identiteit van Barcelona is onafscheidelijk van het voetbal. Als Bartomeu enigszins ballen had gehad had hij de wedstrijd afgelast en Camp Nou gebruikt als opvangcentrum en veilige haven voor de Catalanen.

3 oktober 2017 om 19:47

Ik vind het juist top van Bartomeu dat hij de spelers vroeg om hun mening. In het artikel kan je ook lezen dat een groot gedeelte het niet spelen eigenlijk geen optie vond. Ik snap dat je Bartomeu geen topkerel vind, maar hier heeft hij naar mijn mening toch goed gehandeld. Al helemaal als Catalaanse "fans" dreigen het veld te bestormen wanneer de wedstrijd doorgaat.

3 oktober 2017 om 19:55

Waar lees je dat de spelers zijn geconsulteerd in dit geval? Misschien dat het niet heel uitgebreid wordt benoemd in dit artikel, maar Bartomeu heeft pas nadat het besluit om de wedstrijd door te laten gaan de spelersgroep geïnformeerd over zijn besluit. De mening van de spelers was blijkbaar irrelevant. Niet meer dan logisch dat Gerard Piqué en Sergi Roberto daarom hun mening (al dan niet gevraagd) hebben laten horen. Het is volstrekt belachelijk om de wedstrijd door te laten gaan.

3 oktober 2017 om 20:05

Daniel22

Als eerst moet maar blijken wat het waarheidsgehalte is van dit artikel.

3 oktober 2017 om 20:27

Veilig haven?? Werden catalanen dan uit hun huis gesleurd? Volgens mij was je gewoon veilig in je eigen huis. Alleen als je naar de stembiljeten ging werd je in elkaar geslagen. Het was wel beter geweest al hadden ze het afgelast.

3 oktober 2017 om 20:44

No offence Guaporta. Jij hebt makkelijk praten. Speel de wedstrijd maar niet zeg jij? Wat nou als Barca aan het einde van de rit daardoor 3 punten tekort komt. Stel je voor dat Catalonie niet onafhankelijk wordt. Heb je dus dubbel verlies. Nu lacht Barcelona dalijk het laatst als ze kampioen zouden worden?

3 oktober 2017 om 21:24

In het bovenstaande artikel wordt exact het tegenovergestelde beweerd. Ik weet niet wat jouw bron is Guaporta, maar tenzij jij ook in de kleedkamer aanwezig was kunnen we louter gissen naar de waarheid.

3 oktober 2017 om 21:27

.barca moet zich juist distantieren van deze onzin. Ze moeten zich gewoon bezig houden met voetbal. Het is een voetbal club. Je politieke voorkeur etc etc doe je maar in je eigen tijd. Ik ben het er ook niet mee eens hoe alles in spanje verloopt maar dat heeft niks met voetbal te maken.
Ben fan van barca sinds ik klein was en heb zelf niks maar dan ook helemaal niks met Catalonie. Ik ben voetbal fan van barca. Catalonie kan me niks schelen. Dat mensen zijn mishandeld en hun een onrecht is aangedaan is waar. Maar dat staat echt los van voetbal.
Pique zou zijn tijd beter gebruiken om publiciteit voor deze mishandelingen te krijgen en de mensen te straffen die hier achterstaan. Dit kunnen ze bij barca allemaal in hun vrije tijd doen.

3 oktober 2017 om 21:55

@corleonevito

Wat een onzin. Dus scholierengingen volgens jou ook stemmen die op school geslagen werden? Voordat je naar bron vraagt; Nos, een filmpje op website. Jong en oud werden geslagen. Zelfs als ze gingen stemmen, zijn de barbaarse acties van politie ongerechtigd.

3 oktober 2017 om 22:04

@guaporta

Hoewel ik voorheen altijd eens ben geweest met jou, kan ik je mening nu niet delen. Ja, Barca is onafscheidelijk met politiek, maar toch vind ik dat ze wel moesten spelen om geen puntaftrek te krijgen. Laliga had wed wel moeten verplaatsen. Maar omdat laatste niet gebeurde, kon Barca niet veel doen.

Wat ik onbegrijpelijk vind, is dat Bartomeu besliste om zonder public te spelen. Catalaanse politie had in een raport aangegeven veiligheid wel te kunnen garanderen(trouwens kreeg bronnen in een andere topic verwezen, bedankt daarvoor nogmaals). Mocht het misgaan, dan had scheids wel wed afgelast desnoods. Ik denk dat public geen kwade bedoelingen zou hebben gehad en met het bestormen van het veld gewoon een statement wilde maken.

4 oktober 2017 om 01:04

Ga eerst maar eerst onderzoek doet voordat zoiets doms zegt, want je kon rustig gewoon stemmen op sommige scholen.

4 oktober 2017 om 01:05

Doen* je*

4 oktober 2017 om 01:05

https://www.google.nl/amp/s/amp.ft.com/content/0e900736-a5c7-11e7-ab55-27219df83c97

4 oktober 2017 om 04:35

Guaporta... jij hebt gemakkelijk praten vanachter je computerscherm. De kans is groot dat dit politiek probleem in mei al lang opgelost is, terwijl de club nog steeds de sportieve gevolgen zou dragen. Ik vind dat het correct was om de spelers te laten beslissen.

Je misplaatste sympathie gevoelens voor het referendum verwar je met politiegeweld. Het geweld is met geen woorden goed te praten, maar dat referendum had er niet moeten komen.

4 oktober 2017 om 11:38

Dit speelt al 7 jaar. Denk maar niet dat dit is opgelost over een paar weken.

4 oktober 2017 om 15:47

Barcelona stelt al jaren Nou Camp beschikbaar voor demonstraties van de separatisten. In mijn ogen komen zij eerder over als initiators van de afscheiding dan een ploeg die tussen de sport en de politiek in zitten.

4 oktober 2017 om 17:33

Ben ik de enige die het grappig vind dat een gast genaamd barcastyle zegt dat Barcelona zich gewoon moet bezig houden met voetbal, omdat ze een voetbalclub zijn, terwijl de clubslogan juist gaat over dat ze meer zijn dan een voetbalclub?

4 oktober 2017 om 22:00

@corleonevito

Hahahahahahah, en ik maar eens klikken op de link dat je stuurde. Schaam je kerel! Dacht je dat ik niet na zou gaan wat voor bron je stuurt en bij anderen doen alsof je over informatie beschikt!

Doe normaal zeg! Ook al mocht er op school gestemd worden, gingen scholieren toch ook niet meestemmen of wel volgens jou? Ik kon met mijn 12de niet stemmen in ieder geval. Misschien dat het in Spanje dat wel kan he?

3 oktober 2017 om 19:44

Niet helemaal onzin. Stel dat een degradatiekandidaat tegen Barca moet en in de loop van de week een belangrijke bekerwedstrijd (ze zijn een keer ver gekomen). Dan kan in theorie die degradatiekandidaat de wedstrijd tegen Barcelona laten schieten in belang van de volgende wedstrijd. Dat dat ondervangen is in regels, ondanks dat het vooral een theoretische mogelijkheid is, is niet meer dan terecht.

3 oktober 2017 om 20:02

Gezien de situatie ligt dat toch wat anders dan gewoon een wedstrijd niet willen spelen omdat je niet kan winnen ofiets. 3 punten voor de tegenpartij zou fair zijn geweest in deze situatie.

3 oktober 2017 om 22:40

Normaal gesproken 5-0 nederlaag bij niet spelen, in Nederland dan. Snap dat de belangen bij Barca hoog liggen ook vanwege de tv-rechten. Daarom is straf een goed middel

Lijkt mij dat ze de juiste afweging gemaakt hebben. Barca is natuurlijk in eerste instantie een voetbalclub, dan moeten de sportieve belangen natuurlijk primeren boven eventuele politieke statements.

3 oktober 2017 om 19:58

FC Barcelona de naam zegt het al. Je bent als club een vertegenwoordiger van je stad. Ze zouden zelfs uit de league kunnen stappen als catalonie onafhankelijk is. Het zijn hun fans die daar buiten staan, o.a.. Mja geld is blijkbaar toch iets belangrijkers dan het volk en je fans

3 oktober 2017 om 23:36

Je moet het ook niet overdrijven. Er zal een groot deel bij die club zitten die er werkelijk geen drol om geeft of ze nou wel of niet onafhankelijk worden. Die spelers willen gewoon winnen en geven weinig om politiek belang buiten een paar uitzonderingen.

4 oktober 2017 om 01:34

Mensen en vrijheid staan toch boven voetbal lijkt mij. Maar in d3 voetbal niet dat klopt kijk naar dortmund 1 dag na een aanslag gewoon voetballen?

4 oktober 2017 om 11:40

Omdat ze moesten van de UEFA. Anders werd het ook een automatisch verlies in de CL.

Een verstandig besluit van Barcelona. Ik niet anders dan de Catalanen gelijk te geven, Catalonië is een van de welvarendste autonome regio's van Spanje en moeten veel belasting betalen aan Madrid waar ze oa nieuwe wegen maken in Madrid waardoor Catalonië achterblijft. Dat is natuurlijk een scheve verhouding. Wat mij betreft mag Catalonië onafhankelijk worden, al heeft dat grote gevolgen voor de Spaanse schatkist

3 oktober 2017 om 19:41

Misschien eerst wat meer verdiepen in zaken voordat je zulke onzinmeningen geeft. Catalaanse economie is helemaal niets zonder Spanje en de EU. Buiten dat ze 1 vd hoogste inkomens van Spanje hebben hebben ze ook veruit de meeste schulden. Dit hele onafhankelijkheidsgeneuzel is puur geprovoceerd van idiote fanatici waar de media en deel bevolking zich blind op staren. Waanzin.

3 oktober 2017 om 19:50

Best geinig dan dat de Catalaanse economie groter is dan die van Portugal, Finland of Tsjechië. Dan hebben we toch verschillende definities van 'helemaal niets'.

3 oktober 2017 om 19:57

Ik zeg nergens dat de Catalaanse economie kan overleven ik zeg alleen dat het geld niet eerlijk verdeeld wordt.

3 oktober 2017 om 19:58

En hoe zijn die schulden ontstaan Ceesjelok? Niet van die "onzinmeningen" geven als je er zelf ook niks van weet.

3 oktober 2017 om 20:02

Dat is natuurlijk een beetje een scheve vergelijking. Cataloniã« maakt (vooralsnog) deel uit van Spanje. Al een geruime tijd. De economie van Cataloniã« is zodoende sterk verweven met die van Spanje als geheel. Portugal, Finland en Tsjechiã« vormen al jaren-, zo niet eeuwenlang, afzonderlijke landen. Een afscheiding van Spanje heeft natuurlijk wel degelijk gevolgen voor de Catalaanse economie. Een aantal grote Spaanse bedrijven (waaronder nutsbedrijven) zullen zich dan vrijwel zeker terugtrekken uit Cataloniã«. Daar zorgt Madrid dan wel voor. Eventueel door middel van (on)gunstige belastingtarieven. Daarnaast is het nog maar de vraag welke EU-lidstaten Cataloniã« zullen erkennen als onafhankelijke staat.

3 oktober 2017 om 20:22

Niet zonder Spanje en de EU.

3 oktober 2017 om 20:22

Als je een grote economie hebt betaal je meer belasting. Heel simpel.

Catalunya heeft ook enorm veel gekregen aan inveseringen in infrastructuur hoor.

3 oktober 2017 om 20:23

@ guaporta, prachtig dat de economie beter is dan de landen die je noemt, maar besef dat als Catalonie onafhankelijk word ze buiten de EU vallen. Ze een jarenlange procedure moeten starten om in aanmerking te komen voor EU toetreding. Daarnaast land binnen de EU een veto mbt tot toetreding incl Spanje. 1+1 dat Spanje hiervoor gaat liggen dus. Betekent een nieuwe munt, nieuwe handelsafspraken, multinationals die wegtrekken waardoor banen verloren gaan. Export vanuit Catalonie naar achterland Spanje en de rest van de EU is relatief groot. Deze onzekerheid kan leiden tot minder uitgavenan een bankenrun Etc. Het is geen Engeland die uit de EU stapt die vanuit huis uit een sterke handelspositie heeft. Denk dat het allemaal niet zo voordelig uitpakt voor ze

3 oktober 2017 om 20:23

Ja wel met " Spanje" als achterland denk wel een belangrijke gegeven. Catalonië deelt wel een gezamelijke geschiedenis met het overige Spanje zoals het leegplunderen van zuid- en midden amerika om maar wat te noemen, dat het economische de sterkste staat is ook een zeer egoïstische argument. Benieuwd of Catalonië economisch zo sterk blijft wanneer ze daadwerkelijk onafhankelijk worden en min of meer een grote vijandelijke staat als buurland hebben, benieuwd ook hoe nederland zou reageren als Friesland ook de ambitie zouden uitspreken onafhankelijk te worden.

3 oktober 2017 om 20:24

Edit* daarnaast heeft elk land binnen de EU een veto mbt toetreding nieuwe landen

3 oktober 2017 om 20:25

Niet alleen dat. Na afscheiding valt Catalunya automatisch direct uit de EU en euro. Ook geen munt meer. Wordt dramatisch.

Duurt in gunstigste geval minimaal 10 jaar eer ze in aanmerking zouden komen voor EU toetreding. (overigens moeten ze daar dan wel veto van alle lidstaten hebben, waaronder Spanje.. gaat nooit gebeuren dus)

Alle multinationals (die daar belangrijk zijn) zijn dan al weg.

3 oktober 2017 om 21:00

Misschien handig als je je eens verdiept in de Catalaanse geschiedenis. Kijk vooral eens verder terug dan de tijd van Franco. Bedenk eens waarom Engeland nu nog in bezit is van de Apenrots in Andalusië en kijk even naar de achternaam van de Spaanse heerser die in september 1714 ruim 30k Catalanen in de wijk Born liet vermoorden. Misschien praat je dan minder poep. Dit is absoluut geen geldkwestie, dit gaat over eer en het recht hebben op vrijheid

3 oktober 2017 om 21:48

@ ceesjelok, wil niet vervelend zijn maar er is maar 1 veto stem nodig. Deze overruled alles ja stemmen en idd alle landen binnen de EU hebben zo een stem in het geval een nieuw land wil toetreden.

3 oktober 2017 om 22:05

dat zeg ik toch?

3 oktober 2017 om 22:43

@ Willemvan Ruitenburg

Jij kan je beter eens inlezen. Jij hebt het over 11 september 1714, een dag waarop het verzet tegen de Bourbon familie werd gebroken in de Spaanse successieoorlog. Wat men vergeet was dat dit geen strijd was tegen Catalanen, maar tegen Europese mogendheden die vanuit Frankrijk, Engeland en Oostenrijk kwamen. Weliswaar hielden zij stand in Barcelona, maar waren het niet noodzakelijk de Catalanen die in opstand kwamen tegen Bourbon.

Het conflict wordt nu door jou gepresenteerd als het moment waarop de Catalaanse vrijheid door het Spaanse koninkrijk in bloed gesmoord werd. Een vorm van geschiedsvervalsing waar Catalaanse nationalisten de laatste tijd zich vaker van bedienen, maar die niet verder van de waarheid kan liggen.

3 oktober 2017 om 19:49

Bullshit. Betalen niet meer belasting en wegen in catalonie komen ook gewoon uit de pot in madrid. Niet zo in de fabeltjes trappen

3 oktober 2017 om 19:56

Zullen we Groningen ook maar onafhankelijk laten worden? Die mensen hebben het al tijden zwaar met aardbevingen en zien het geld maar verdwijnen in onze hoofdstad. En dat terwijl daar alleen al met gasopbrengsten miljarden verdient worden.

Kom op zeg, dit is toch complete nonsens. Je kan als regio/provincie niet even beslissen om als nieuw land verder te gaan. En dan dat geneuzel over de te harde politie, wat doe je uberhaupt bij de stemlokalen? Iedereen is al duidelijk vermeld dat deze referendum onwettig en illegaal is. Ga je er toch heen, dan kan je alleen in de spiegel kijken voor de verantwoordelijke, je was lang en duidelijk gewaarschuwd om er niet heen te gaan.

3 oktober 2017 om 20:06

Daar geef ik je helemaal gelijk in, het is illegaal en onverantwoord om een referendum te houden zonder toestemming. Maar denk je eens in dat die mensen onder het bewind van Franco jarenlang zijn onderdrukt en zich nu door de Spaanse Staat onrecht aangedaan wordt door torenhoge belastingen. Spanje is allang geen natie meer door Catalonië etc 1 minder maakt niet uit.

3 oktober 2017 om 20:15

Onrecht aangedaan door torenhoge belastingen? Hebben ze in Catalonie andere belastingschijven dan in de rest van Spanje? Nee natuurlijk niet, dus is dit ook geen onrecht.

3 oktober 2017 om 21:05

Mag ik je eraan herinneren dat het Catalaans een honderden jaren oudere taal is het dan 'Spaans'. Maar misschien moet ik eerst opmerken dat het Spaans eigenlijk Castelliaans genoemd moet worden en slechts 1 van de 6 officiële talen in het huidige Spanje is. Net zoals Duitsland is Spanje vrij recent opgebouwd uit een paar lappen van koninkrijken zoals Catalonië, Aragon, Andalusië etc, allemaal slachtoffer van de heilige Armada

3 oktober 2017 om 21:11

@topvoetbal1999

Dat beeld van 'onderdrukking onder Franco' mag ook wel iets genuanceerd worden. Vergeet niet Franco veel populariteit genoot juist in het rijke Catalonië, waar veel welvarende industriëlen in Franco de stabiele factor zagen die ze in de jaren '30 en '40 mistten tijdens en vlak na de burgeroorlog.

Ja, de Catalaanse taal en cultuur werd onderdrukt in het centralistische franquistische systeem, maar de Catalaanse economie deed het in die jaren voortreffelijk, het toerisme bloeide op en Franco was niet impopulair bij veel Catalanen. Een passage die nu vaak bewust wordt genegeerd door veel separatisten, maar de Catalanen leefden veel vreedzamer onder het Franco regime dan bijvoorbeeld de Basken die altijd met de ETA een militante afdeling hadden die zich verzette tegen de dictatuur.

3 oktober 2017 om 21:17

@ Willemvan Ruitenburg. Hoe kom je er bij dat Catalaans enkele honderden jaren ouder is dan het Castiliaans (spaans)? Ze stammen allebei af van het Latijn en zijn rond dezelfde periode tot wasdom gekomen. Het Castiliaans heeft in de loop der jaren meer Arabische invloeden meegekregen door de Arabische overheersing van het schiereiland, maar is absoluut niet jonger dan het Catalaans. Allebei zijn ze rond de 7e a 8ste eeuw gevormd.

4 oktober 2017 om 04:43

@ Viswoestijn

Volledig met je eens. Die halve Barcelona supporters die hele dagen op dit forum zitten kunnen niet genoeg kabaal maken om de onafhankelijkheid te steunen. Alsof het maar normaal is dat de rijkste regio zich afscheidt.

Hier in Belgie kunnen de Vlamingen er ook wat van. Wij zijn de rijkste gemeenschap dus moet het geld exclusief voor ons zijn. Dat het vroeger andersom was vergeten ze graag en het begrip solidariteit kennen ze niet. Ik word ziek van dat soort mensen die enkel aan zichzelf denken.

Met alle respect Guaporta... je voetbalanalyses zijn vaak goed, maar je mening in deze zaak getuigt van weinig politieke kennis

3 oktober 2017 om 19:59

Dan heb je de moeite in iedergeval niet genomen om je er eens echt in te verdiepen. Ook om eens te kijken wat een ellende ze zich op de hals halen als ze onafhankelijk zijn. Dat er eens goed gesproken moet worden met de regering in Madrdid, staat vast. Maar onafhankelijk worden van Spanje en een land worden op het continent Europa buiten de EU, is zeer onverstandig. de regering in Barcelona roept dat het 16 miljard bespaard en dat dan in de eigen eeconomie kan steken. Ze zeggen er even niet bij wat ze dit gaat kosten.

3 oktober 2017 om 21:06

Dus volgens jou moet iedere streek die rijker is dan het landelijk gemiddelde acuut onafhankelijk worden omdat ze meer belasting afdragen? Dan heb je wel heel weinig solidariteit in je donder. Bayern dan maar meteen zich laten afscheiden van Duitsland? Het Gooi in Nederland? Londen in Engeland? Allemaal zijn ze welvarend en dragen ze meer belasting af dan het landelijk gemiddelde, maar alleen Catalonië wil zich afscheiden.

lol Messi, kleine sociopaat, wilt spelen puur om te kijken wat er dan gaat gebeuren, wat een topgozer

3 oktober 2017 om 20:30

Hahaha lig dubbel om je opmerking! Messi is inderdaad niet bijster slim om dit voor te stellen. Maar het siert hem wel. Voor zijn een klein ventje heeft ie enorm veel in zijn mars en is ie niet bang. Die karaktertrek zie ik op het veld vaak terug. Ook al aan het begin van zijn carrière had ie maling aan verdedigers van een paar koppen groter.

Voetbal is politiek, politiek is voetbal. Dat is afgelopen weekend weer pijnlijk duidelijk geworden nadat de Spaanse bond (walgelijk genoeg) dreigde met puntaftrek wanneer Barcelona besloot om de wedstrijd niet door te laten gaan. Blijkbaar verwachten de hoge heren uit Madrid, met de zelfbenoemde Madridista Tebas aan het hoofd van de organisatie, dat de spelers van Barcelona een wedstrijd willen spelen terwijl hun kennissen, buren, vrienden en misschien zelfs familie door de nationale politie wordt mishandeld buiten het stadion. Zal jullie een beschrijving van de beelden die ik langs heb zien komen besparen, maar denk dat we kunnen stellen dat er verschrikkelijke taferelen hebben plaatsgevonden. Barcelona had twee opties in mijn optiek; de wedstrijd door laten gaan met de Catalanen veilig in het stadion (en Camp Nou laten dienen als spreekbuis voor degenen die daar op de straten blijkbaar de kans niet toe mogen krijgen) of het verschuiven van de wedstrijd en de puntaftrek uit Madrid met een welgemeende middelvinger beantwoorden.

Bartomeu en zijn bestuurders kozen de slechtst denkbare optie. Het is dan ook niet vreemd dat sinds de wedstrijd al drie bestuurders zijn opgestapt, zij waren het totaal niet eens met de manier waarop deze situatie is aangepakt. Hoe is een leeg stadion een sterk signaal aan de buitenwereld?! Hoe is het spelen van een voetbalwedstrijd zonder publiek terwijl de fans op de straten nog worden mishandeld door de nationale politie? Het is niet meer dan logisch dat Gerard Piqué en Sergi Roberto de wedstrijd eigenlijk niet wilden spelen en de laatste tijd komen er steeds meer geluiden dat de spelersgroep eigenlijk niet wilde spelen. En had eigenlijk gehoopt dat de spelers zelf in opstand waren gekomen. Het lege Camp Nou is namelijk een beeld dat ik niet snel meer zal vergeten, zeker als je weet wat er op de straten van Barcelona heeft plaatsgevonden.

3 oktober 2017 om 21:15

Ik denk voordat de verschrikkelijke taferelen plaatsvonden de Catalanen de kans kregen om naar huis te gaan, maar zij wilden hoe dan ook stemmen voor een verboden en illegaal referendum. Wil nog niet zeggen dat het optreden van de politie goed te praten is, maar de Catalanen zullen zeker niet allemaal onschuldige slachtoffers zijn.

Wie volgt hierna, de Basken. En dan alleen de Spaanse of ook de Franse. Dan hebben we nog de Koerden. Daarna volgen de Vlamen. In Oost Europa zullen ook nog wel hele volksstammen onafhankelijk willen worden. Ga zo maar door. En waarom?

Binnen 10 jaar zijn we 1 groot Verenigd Koninkrijk van Europa naar Amerikaans model.

4 oktober 2017 om 19:20

Als Europa zo doorgaat met selectieve keuzes in het eigenbelang maken, is de EU over 10 jaar geschiedenis. Ze veroordelen Turkije over een democratisch gekozen president. Maar als Rajoy het open en bloot doet, dat is het rechtmatig... Schijnheilige bende daar in Brussel! Opdoeken die hap!

Dit is voor mij het hoogtepunt van het seizoen, en dat kan niet goed zijn. Doodzonde, echt jammer om te zien wat er is gebeurd.

3 oktober 2017 om 19:56

Hoogtepunt?! Leg uit.

3 oktober 2017 om 19:59

Denk een fout in verwoording. Dieptepunt bedoelt hij.

4 oktober 2017 om 17:29

In die zin dat het helemaal bovenaan staat als je een jaaroverzicht maakt van het voetbal in 2017. Natuurlijk is dat niet positief bedoeld, dat zei ik er nog speciaal bij. En nog doen alsof je het niet gelezen hebt..

totaal geen onzin je bent profclub miljoenen gaan daar in om net zoals de spelers is barcelona als club werknemers van sponsors en investeerders daarbij heb je aan de competitie een plicht tis geen zaterdag voetballen 7de klasse. als jij besluit niet te komen werken word er ook in mindering gebracht klaar

Wat een gek die messi hahaha. Zo te zien houdt ie wel van een avontuur. Gooi de deuren maar open we zien wel wat er gebeurt

Ik snap Pique wel. Je mag zo'n voetbalwedstrijd niet als een politiek signaal gebruiken maar aan de andere kant voel je je verbonden met de regio en de mensen die er op dat moment onder lijden. Erg moeilijk om dat dan gescheiden te houden

4 oktober 2017 om 01:16

Welk lijden??? Ze hebben ervoor gekozen om iets illegaals te doen alsof ze serieus onderdrukt worden. Wat helemaal niet het geval is. Waren ze thuis gebleven was er niks aan de hand. Dan moeten we hier in Vlaanderen binnenkort ook een referendum houden in alle illegaliteit. Gewoon omdat we rijker zijn dan de Walen. En in elk land waar het rijke deel zit zich maar moet afscheuren. Soldair Europa??? Not!

4 oktober 2017 om 11:20

Of het illegaal was of niet gaat het niet echt om. Ik bedoel dat mensen fysiek te lijden hadden onder het handelen van de politie. Dat valt niet te ontkennen, en ik vind het logisch dat iemand als Pique daar mee zou zitten

4 oktober 2017 om 11:49

Illegaal? Het is gewoon vrijheid van meningsuiting. Een pijling of de bevolking van de regio het uberhaubt wil. In de grondwet staat gewoon dat dit kan en mag.

4 oktober 2017 om 20:58

De grondwet van Spanje laat dit niet toe. Dus is het illegaal. Er zijn afspraken gemaakt met de Spaanse regering en de Catalanen houden zich er niet aan. Dit is niet de manier om zich af te scheuren. Het ergste doen ze alsof ze het slachtoffer zijn en daarmee bedoel ik de Catalaanse regering. Dat de Spaanse regering het anders had moeten "aanpakken" is een ander paar mouwen. Als de Catalanen zich degelijk weten af te scheuren van Spanje gaan nog regio's willen volgen wat het einde betekent van Spanje. En ik heb me er iets in verdiept en een afscheuring lijkt me echt niet ideaal voor de Catalanen. Geen Euro meer, Spanje dat voor het minst dat de Catalanen maar iets vragen aan de EU hun veto hiervoor zullen gebruiken. En ook de grootste handelspartner was wel degelijk Spanje zelf. Dus zoals ik al aangaf lijkt mij een afscheiding echt niet ideaal. Er zijn altijd mensen die het rooskleurig uitleggen terwijl het verre van is en zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren