Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mazzelend Ajax komt dankzij verwoestende knal Promes met schrik vrij

Laatste update:

Ajax heeft zaterdagavond drie punten overgehouden aan het treffen met RKC Waalwijk. De manschappen van trainer Erik ten Hag wisten allesbehalve te overtuigen in het Mandemakers Stadion, waar RKC uitstekend voor de dag kwam. Doelpunten van Dusan Tadic en Quincy Promes bleken uiteindelijk genoeg voor een 1-2 overwinning, nadat de Noord-Brabanders in de slotfase enorme kansen op de gelijkmaker onbenut lieten.

Bij Ajax speelde Noussair Mazraoui als linksback op de plek van de geschorste Nicolás Tagliafico. Verder stond Klaas-Jan Huntelaar in de spits, wat betekende dat David Neres op de bank begon. Het was RKC dat het beste uit de kleedkamers kwam. Clint Leemans zag een kiezelharde vrije trap via de onderkant van de lat op de doellijn uiteenspatten, terwijl Stijn Spierings gevaarlijk op doelman André Onana af ging, maar de bal verkeerd raakte.

Ajax leek het rustig aan te doen in Waalwijk, maar werd wel enkele keren dreigend. Zo schoot Hakim Ziyech net over, terwijl Donny van de Beek gevaarlijk opdook in de zestien. De middenvelder kon echter net niet meer bij de bal komen. Toch waren de beste kansen in de eerste helft voor RKC, dat vlak voor rust via Stanley Elbers had moeten scoren. Het schot van de vrijstaande vleugelspits miste echter kracht en kon gekeerd worden door Onana.

Direct na rust was het raak voor Ajax. Sergiño Dest bereikte bij de tweede paal Tadic, die met rechts kon binnen tikken: 0-1. In de minuten daarna reeg Ajax de mogelijkheden opeens aaneen, maar Quincy Promes en Huntelaar kregen de bal er niet in. Na die goede fase zakte het niveau van de Amsterdammers weer terug en kwam RKC weer beter in de wedstrijd. Dat werd in de 64ste minuut beloond, toen Said Bakari de bal uit de kluts mee kreeg en in het Ajax-doel punterde: 1-1.

Een minuut daarna hadden de bezoekers alweer op voorsprong kunnen komen. David Neres leek in vrije positie af te kunnen werken, maar de invaller miste de bal. Joël Veltman kopte even later uit een hoekschop op de lat. Ajax voerde de druk op en kwam een kwartier voor tijd ook opnieuw op voorsprong. Promes vond wat ruimte voor zichzelf in het strafschopgebied van RKC en schoot via de onderkant van de lat verwoestend raak: 1-2. Darren Maatsen had in de slotfase de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij zag zijn inzet miraculeus van de doellijn gehaald worden door Dest en Daley Blind. Daarna leek Anas Tahiri de bal in een leeg doel te kunnen schieten, ware het niet dat Veltman de inzet van de vleugelspits met zijn borst tegenhield.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een geluk vandaag zeg. Als Ajax doorkomt in de CL mogen ze wel eens de portemonnee trekken voor een leipe spits want als Tadic een keer geblesseerd is ben je gezien. Edit: Ohja wat een waardeloze wissels wederom van Ten Hag. Schuurs inbrengen bij 0-1 in een lastige wedstrijd slaat gewoon nergens op. Was ook nergens te bekennen bij die 1-1.

19 oktober 2019 om 20:26

Moet je toch niet aan denken! Huntelaar als basisspeler is gewoon niet Ajax waardig of goed genoeg .. als invaller goud waard ..

19 oktober 2019 om 20:29

Zeker wel Ajax waardig, vandaag was het niks met Huntelaar maar dat geldt voor het hele team. Doorgaans scoort Huntelaar gewoon, ook als basisspeler.

20 oktober 2019 om 03:51

Heel simpel betere spits tegen zo een tegenstander, maar inderdaad niet wat je graag in de basis ziet. We hebben het over een afmaker die met inzet en een drive werkt die we hopelijk nog even zien. Dit is wat je krijgt na een Dolberg die niet functioneerde en een gemaakte spits, mooi toch? Het was een team wanprestatie en dat kan tegen een tegenstander waarvan je verwacht dat ze niks voorstellen en ze vervolgens de wedstrijd van hun leven spelen. Europa komt eraan en daardoor de verkeerde instelling, nou next!

19 oktober 2019 om 20:26

Ik zou eerder een echte linksback halen, want als Nico er niet bij is moet je iedereen gaan schuiven. Lijkt me belangrijker dan een spits voor nu

19 oktober 2019 om 20:29

Juist! Een linksback is hard nodig, evenals een waardige vervanger voor Onana. Ik snap dat het nagenoeg onmogelijk is om een goede vervanger voor Frenkie en De Ligt te vinden, maar een goede linksback en keeper zou te doen moeten zijn.

19 oktober 2019 om 20:38

Pierie kan linksback spelen, ware het niet dat hij gisteren geblesseerd raakte

19 oktober 2019 om 20:54

Ajax heeft Juan Famillia Castillo bij jong lopen en ook Pierie, Dest, Martinez en Blind kunnen daar naast Tagliafico uit de voeten.

19 oktober 2019 om 20:27

Ik zou eerder een echte linksback halen, want als Nico er niet bij is moet je iedereen gaan schuiven. Lijkt me belangrijker dan een spits voor nu

19 oktober 2019 om 21:13

Mwah. Nous linksback en verder hoeft er niks geschoven te worden toch? Ik ben nog steeds van mening dat er niet zoveel bij hoeft, alleen een steengoede centrale verdediger, ook al doet veltman het zeer goed. Om ver te komen in de CL is hij toch te licht icm met Blind. Blind kan prima, maar daar moet wel iemand met wat meer lengte naast, ook al is slimmigheid veel belangrijker. Wellicht kunnen we hier een aantal mooie namen opsommen

Pfff Ajax moet zich doodschamen .. schandalige vertoning .. mentaliteit en motivatie van probleem

19 oktober 2019 om 20:30

Niks schamen, gevalletje snel vergeten en door. Was een waardeloze pot, maar dat gebeurt nou eenmaal. Gelukkig voor Ajax was het tegen RKC

19 oktober 2019 om 20:33

Wat een dramatische reactie ouwe. “Doodschamen”, “schandalig”, welke woorden gebruik je dan nog als er écht iets aan de hand is? Ajax speelt n keer n slechte wedstrijd en wint m alsnog. Dikke prima. Door naar de volgende.

19 oktober 2019 om 20:34

Nja doodschamen valt in deze nog mee. De drie punten zijn gewoon binnen. Ajax moet hier vooral van leren & daaruit blijkt dat de verdediging nog steeds kwetsbaar is & dat een rechtspoot op de linksbackpositie echt niet kan. Zowel Maz als Dest waren op links niet okay! Daarnaast mogen de credits zeker aan Fred Grim en zijn RKC worden gegeven. Zij speelde vandaag met veel lef en durfde te voetballen!

19 oktober 2019 om 20:42

Dit soort wedstrijden zitten er wel eens tussen. Gebeurt elk elftal wel een keer per seizoen. Belangrijkste is dat de drie punten binnen zijn gehaald, verder snel vergeten en focussen op Chelsea.

19 oktober 2019 om 20:48

Ik heb zat kampioenskandidaten op deze manier 80procent van de uitwedstrijden zien winnen dus kapot schamen vind ik overdreven. Het is alleen niet des Ajax. Dus liever niet al te veel van deze avonden. Aan de andere kant krijg je er vaak wel een legendarische CL pot voor terug na zo'n slechte wedstrijd.

19 oktober 2019 om 23:09

ik geloof dat de naam lucky ajax vandaag weer gebruikt mag worden. Het viel me de laatste weken al vaker op dat ajax ongeïnteresseerd en ongeconcntreerd aan wedstrijden begon, maar nu was het op 10 minuten na de hele wedstrijd het geval. Dat had natuurlijk afgestraft moeten worden met puntverlies, maar ja, rkc wilde daar niet aan mee werken.en dan nog een vraag stellen aan de trouwen supporters die naar uitwedstrijden van ajax gaan en boos zijn over de straf van de uefa ...hoe komen jullie erbij dat na alles wat er door ajax fans het afgelopen jaar veroorzaakt is, dat jullie denken dat je met een vuurwerk protest het juiste middel is om de uefa van gedachten te doen veranderen? Hoe loopt dat denkproces jongens? En waar was de controle van de ajaxs upporters?? ajax supporters gebruiken graag het woord calimero (met name voor psv supporters) ...vandaag waren er veel calimero's in het rkc stadion. Wellicht doet de knvb er goed aan om de straf van de uefa over te nemen voor onbepaalde tijd.

20 oktober 2019 om 01:06

@doncusto waarom schamen? zulke wedstrijden heb je vaker tussen. Wees blij dat ze toch 3 punten pakken. En complimenten voor RKC. Ze speelden heel mooi en verzorgd. Hoe kan het dat zs pas 1 punt hebben? Mochten ze degraderen, ik hoop dat Grim een mooie club krijgt. Een Heerenveen paar jaar en wie weet daarna Ajax.

Natuurlijk blij met de overwinning, maar wat was ajax slecht, en wat was rkc goed. Als we dan punten moeten verliezen, had ik het rkc ontzettend gegund. En dat zonder antivoetbal. Complimenten aan rkc, maar daar kopen ze niks voor...

19 oktober 2019 om 20:41

Ik vind sowieso dat RKC te weinig punten heeft voor het positieve voetbal dat ze spelen. Natuurlijk wint Ajax vandaag verdiend maar ik was ook erg onder de indruk van RKC

19 oktober 2019 om 20:43

Spelen erg leuk voetbal inderdaad, ik was positief verrast. Ongelooflijk dat zij pas 1 punt hebben!

19 oktober 2019 om 20:58

Één moment bleef mij een raadsel. Ben zelf Ajax-supporter, en was uiteraard opgelucht met Promes z'n heerlijke treffer. Maar daarvoor, dat is toch simpelweg een corner? Dan mag de scheids dat toch terugkijken en- draaien? Zelfs als het al een aanval verder is, volgens mij. Zo heb ik het al wel eens voorbij zien komen namelijk. Leuk dat het meezit, maar het moet wel zo eerlijk mogelijk gebruikt worden.

19 oktober 2019 om 21:13

Nee de VAR gaat niet over onterecht gegeven ingooien en corners. Helaas! Was vorig jaar bij Feijenoord - Ajax in de beker ook zo en kwam toen ook een goal uit.

19 oktober 2019 om 21:21

Ik vond het anders een overtreding op Blind. Als het al een corner was...

19 oktober 2019 om 21:47

@Burdy, de VAR gaat niet over onterechte ingooien en corners, zeg je, maar vorig jaar werd er door de VAR ook gekeken of de bal bij Mazraoui uit was in de wedstrijd tegen Real.

19 oktober 2019 om 23:08

Het verschil is dat bij het voorbeeld van Mazraoui de bal daarna niet uitgegaan is en bij RKC vandaag wel. Bovendien had Spierings hem nog wel geraakt, kwestie van goed kijken. Dit is later in de studio ook teruggekeken en gezegd.

Kramp in de billen.. hele wedstrijd met de billetjes samen geknepen gezeten.. wat was het slecht, wat hebben we een mazzel gehad.
Maar winst is er, nu lekker kijken hoe psv het bij Utrecht doet, hopen dat Utrecht de zelfde strijd levert als rkc!

Ze zeggen altijd, als je dit soort wedstrijden wint.. Wat was dit slecht zeg. Je komt enorm goed weg. Ik vraag me ook af, hoe kan RKC laatste staan?

Het geluk van een toekomend landskampioen.
Was voor ajax echt met de hakken over de sloot. Chapeau voor RKC.

Wat een gek joh die scheids. 87ste minuut vermeende handsbal Veltman, 90ste minuut 5 minuten extra tijd, vervolgens bal nog niet buiten de lijnen geweest in de 93ste minuut maakt die gek er 6 minuten van. Wat is dit dan weer joh? Over de wedstrijd: enorm slecht. Nooit met Huntelaar in de basis beginnen.

19 oktober 2019 om 20:28

Onana was weer opzichtig aan het tijdrekken. Ik zou vandaag vooral gewoon blij zijn met wat je hebt gekregen en niet zoveel klagen. Haha.

19 oktober 2019 om 20:32

Dat Onana de bal pak hem beet 5 seconden aan de voet houdt terwijl het spel gewoon doorloopt is toch gewoon reglementair tijdrekken omdat de tijd doorloopt? Net zoals bijvoorbeeld bij de cornervlag gaan staan met de bal.

19 oktober 2019 om 20:37

Ondanks dat kwam de arbitrage heel onzeker over. Huntelaar die pas na 15 seconde afgefloten wordt voor buitenspel in de 94ste min. Waar ondertussen in die 15 seconde een speler van RKC een overtreding maakt en Ajax de vrije trap meekrijgt..

19 oktober 2019 om 20:40

Nou dan mogen ze dat voortaan ook wel bij ons gaan doen als we een goal nodig hebben hahahaha. Volgens mij heeft een keeper de bal bijna standaard te lang in de handen (als je er echt op gaat letten).

19 oktober 2019 om 20:41

Wooshx, Huntelaar stond duidelijk een meter of 5 achter die verdediger in de herhaling, dus snap sowieso niet waarom hij vlagde.

Uitslag zeer geflatteerd. RKC heeft te weinig gekregen. 2e doelpunt had niet mogen vallen aangezien RKC geen hoekschop kreeg en bij de volgende aanval de doelpunt viel.

19 oktober 2019 om 20:31

Wat ik me afvraag, had de VAR überhaupt mogen ingrijpen bij het 2e doelpunt van Ajax? Aangezien we hier niet spreken over een overtreding of buitenspel, maar een onterechte doeltrap. Iemand die de regels voor de VAR op dit gebied scherp heeft?

19 oktober 2019 om 20:35

bij een ba; achter mag de VAR niet ingrijpen. Zag je destijds ook bij de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, waar Ajax een corner kreeg die er geen was. Overigens leek het vandaag er wel op dat die nr 10 van RKC het laatst e bal raakte, al is het lastig te zien

19 oktober 2019 om 22:39

Was een zuivere corner.veltman maakt opzichtelijk hands in de 88e minuut.

19 oktober 2019 om 23:12

Was geen corner. Is later in de studio nog gezegd. Geen idee of de bal de arm van Veltman heeft geraakt en ookal was dat zo; zijn arm was strak langs het lichaam dus geen hands.

19 oktober 2019 om 23:29

Veltman kreeg de bal niet tegen de arm. Dus hoezo 'opzichtelijkt?

20 oktober 2019 om 06:06

@an34 Dus wat de studio zegt is juist? Kom op zeg. Spaan, Swart. Driessen, Derksen, Van Gangel,....... en Perez krijgen allemaal een platform om hun liefde te betuigen maar dat wil toch niet altijd iets over de kwaliteit van hun waarnemingen zeggen.

19 oktober 2019 om 20:31

Wat ik me afvraag, had de VAR überhaupt mogen ingrijpen bij het 2e doelpunt van Ajax? Aangezien we hier niet spreken over een overtreding of buitenspel, maar een onterechte doeltrap. Iemand die de regels voor de VAR op dit gebied scherp heeft?

19 oktober 2019 om 20:36

Hier mag de var niet op ingrijpen nee

19 oktober 2019 om 20:33

Maar was het wel een corner? Ze lieten het een keer zien en daarin leek het mij een twijfelgeval, dus voordeel voor de verdedigende partij. Eerlijk is eerlijk, ik heb het dus maar een keer gezien. Kan prima een corner zijn geweest maar dat kon ik na een keer niet zien in ieder geval.

19 oktober 2019 om 20:43

Was geen hoekschop want de herhaling toonde aan dat Spierings de bal raakte. RKC verdiende wel meer vanavond ja. Die bal van Maatsen moet er gewoon in, lijkt me erg frusti als je voor RKC bent.

De drie punten zijn gelukkig binnen! Verdediging van Ajax oogt vandaag zeer kwetsbaar. Het RKC van Fred Grim heeft gewoon erg goed gevoetbald! Zoals v Basten zei; Complimenten voor Fred Grim maar helaas 0 punten. Op naar Chelsea!



Phoe een zwaarbevochten overwinning wat ik niet verwacht had. Ajax met de schrik vrij gekomen, vond het spel van ajax erg matig vandaag. Rkc had meer verdiend. Deze wedstrijd snel vergeten en op naar woensdag tegen chelsea!

Daar staan je dan als Neres op de bank te kijken dat je misschien voetballend beter speelt dan Promes, maar zijn rendement is zo hoog hem kan je gewoon niet van het veld halen. Schandalige vertoning wel, als dit gebeurd tegen Chelsea dan verliezen we met 4-1 straks...

20 oktober 2019 om 01:09

@jeonowlt in zulke wrdstrjjden moet jd huntelaar niet opstellen. gewoon tadic spits en neres linksbuiten. neres bezorgt straks nog kapitaal.

De eerste helft tegen Fortuna was slecht. De wedstrijd in Nicosia was dramatisch. Maar wat was dit? Ik denk dat daar nog een woord voor bedacht moet worden. Ik kan me niet herrineren dat Ajax tegen een kelderclub zo is weggespeeld. Diep en diep schamen mogen jullie je. Rkc had minstens een punt verdiend, erg zuur voor ze. Ze hadden het verdiend deze arrogantie af te straffen. Dat je nagelbijtend naar de klok kijkt op bezoek bij RKC kan alleen maar door een gebrek aan mentaliteit komen.

20 oktober 2019 om 01:10

@diego_forlan waarom nu weer arrogamt enzo. ze deden hun best maar rkc was gewoon frisser en beter. kan gebeuren.

Snel vergeten deze wedstrijd. Wat speelden we dramatisch zeg, maar uiteindelijk zijn de drie punten het belangrijkst. Mijn complimenten aan RKC die weer eens lieten zien uitstekend te kunnen voetballen. Hopelijk betaalt zich dat eens uit in punten.

Wat een slecht Ajax vandaag, slechte generale voor woensdag. KjH moet niet in de basis, Promes weer belangrijk.

19 oktober 2019 om 20:33

Gek genoeg is een slechte generale altijd de beste voorbereiding gebleken. Dan staan ze weer op scherp. Je kan zien dat ze zich soms echt te goed voelen om 100 procent te geven in zulke wedstrijden.

19 oktober 2019 om 20:42

Klopt, vaker slecht vooraf dat ze dan de belangrijke wedstrijd weer tiptop en bij de les zijn. Je cluppie had mazzel in de 1e helft dat RKC niks met de kansen deed, speelde bij vlagen het Ajax spel... Maar goed, 3 punten en weer door.

19 oktober 2019 om 21:17

Helemaal eens Fr_jc. Ik had het ook wel te doen met RKC en Grim. Deze club moet in de Eredivisie blijven. Ik ergerde me er altijd aan als een concurrent (feyenoord of Psv) op deze manier won, dus vind je reactie zeer sympathiek haha.

Lekker potje im te kijken haha . Drie punten en genieten van de anderen die nog moeten.

Je speelt gewoon 5 van deze drama wedstrijden in het jaar. Dan moet je hopen dat dat is tegen Emmen en Rkc, want dan is de kans gewoon groot dat je hem alsnog wint. Snel vergeten woensdag weer knallen!

Dat de Var niet keek is raar, maar ja de bal ging niet uit. Rkc moet dan ook ff slimmer zijn. Tik die bal uit en dan ontstaat er een moment om te kijken. Verder mooie goal van Promes en Neres zit na een goed half jaartje weer op zijn gebruikelijke niveau.

19 oktober 2019 om 20:28

Dat kan ook nog na de wedstrijd, dus conclusie; geen hands.

19 oktober 2019 om 20:31

Hoe bedoel je na de wedstrijd? En als dan blijkt dat hands is?Moeten ze dan weer terugkomen voor de laatste tien minuten of zo?

19 oktober 2019 om 20:36

denk dat hij bedoeld tijdens de wedstrijd.. de bal hoef er niet voor uit te zijn.

19 oktober 2019 om 20:28

Dat kan ook nog na de wedstrijd, dus conclusie; geen hands.

19 oktober 2019 om 20:31

De var kan gewoon kijken terwijl het spel blijft doorgaan.

19 oktober 2019 om 20:35

De VAR heeft heus wel gekeken. Volgens mij kon je vrij snel zien dat hij hem gewoon op de borst aannam, snapte dat gezever van die commentator niet zo.

19 oktober 2019 om 20:37

De VAR kijkt gewoon als het spel verder gaat en als het 100% duidelijk hands is roept ie gewoon tegen de scheidsrechter dat hij het spel moet stilleggen. Dat was schijnbaar niet nodig omdat de VAR niet overtuigd was.

19 oktober 2019 om 20:52

Maar mogen ze het spel stilleggen om die reden? Geloof overigens niet dat het hands was, maar het was nogal onduidelijk of het beoordeeld was en of het spel dan eerst stil moet liggen.

19 oktober 2019 om 21:02

Ze mogen het spel stilleggen als ze van de VAR het dringend advies krijgen om dat te doen. Daarvoor kies je natuurlijk wel een moment van relatieve rust. Als de keeper een bal klemvast heeft bijvoorbeeld. Het gebeurde vorige speelronde nog bij Sparta - Twente. Drommel had de bal in zijn handen en het spel werd stilgelegd omdat de scheidsrechter naar de kant werd geroepen voor een mogelijke rode kaart, die uiteindelijk ook gegeven werd.

Dat was spannender dan verwacht. Beste wedstrijd van Rkc dit jaar.

96 Minuten lang lopen ergeren.wat speelde we slecht zeg! Werkelijk een wonder dat je hier geen punt verlies leid,arbitrale trio was ook niet al te best.rare beslissingen.

Complimenten voor RKC die er een echte wedstrijd van hebben gemaakt en hebben gedurfd te voetballen en daarmee maar net niet een punt hebben gepakt tegen de koploper. Op zich is 1-2 niet onterecht, maar op basis van de kansverhouding had een gelijkspel ook zeker niet misstaan. Vind het iig mooi om te zien dat een degradatiekandidaat gewoon écht gaat voetballen en daarmee nog serieus kans maakte op resultaat.

Daar kwam Ajax heel goed weg!man of the match was voor mij de Pyro actie,en de slechtste man was de commentator, wat heb ik me zitten ergeren aan die man!gegeven moment was de "penalty" moment wat helemaal geen 1 was, dat kon je vanuit Dubai zien...en tien minuten later liep die nog te vragen of ze er op terug kwamen!

19 oktober 2019 om 20:32

Ja geniale protest actie! Weer een wedstrijdje zonder uitpubliek

19 oktober 2019 om 20:35

In Nederland maakt het weinig uit nog voor Ajax, ze zijn al zowat nergens meer welkom ook al steken ze geen vuurwerk af!

19 oktober 2019 om 20:34

Ja geniale Pyro protest actie. Dat wordt nog een wedstrijdje zonder uitpubliek.

Het was niet best. Het enige voordeel die ik zie is dat Ajax steeds voor legendarische CL avonden zulke matige wedstrijden op de mat legt. Wat een laconieke bende. Lucky Ajax.ik denk dat we in de winter toch nog de markt op moeten voor meer zekerheid achterin.

19 oktober 2019 om 20:40

Even op mezelf reageren haha, want ik zie net dat geniale interview met Daley Blind. Hij gaf ruiterlijk toe dat Ajax goed wegkwam, de slechtste wedstrijd in 2 jaar heeft gespeeld (al waren die uit tegen Feyenoord en PSV nog slechter afgelopen seizoen) én dat missie geslaagd was: zand in de ogen strooien van Chelsea haha. Hopelijk is de CL-vorm weer terug woensdag.

Nou er zijn er een paar die triest gestoord zijn zeg, wat is het onnodig om nu zo stoer proberen te doen door vuurwerk en fakkels af te steken. Wat een bedroevend slecht Ajax vandaag zeg, moet uit een ander vaatje tappen tegen Chelsea anders krijg je een pak slaag. Tis eigenlijk niet eens echt verdiend, maar dan nog missen Tadic en Neres gigantische kansen.

Man... wat ongelofelijk slecht... Weinig tempo en creativiteit. Niet eens onaardig weggekomen.

Vanavond hebben we echt te veel gekregen, maar ja als RKC zulke kansen niet benut dan pakken wij de punten. Ontzettend slap en ongeïnspireerd Ajax gezien. De thuisploeg verdient vandaag echt heel veel lof. Ze waren vel, en creëerden genoeg kansen om te winnen. Tja, maar dan moet je wel scoren. Die laatste kans die Blind toevallig tegen z'n hoofd kreeg. Dat was lucky Ajax, maar voor de rest heeft RKC het echt zelf laten liggen. Op naar Chelsea, daar zullen de jongens zeker wat motivatie wel scherp zijn...

Was echt een super leuke wedstrijd om te kijken als neutrale toeschouwer. Jammer voor RKC, had ze wel een puntje gegund.

de slechtste wedstrijd van dit seizoen van Ajax.. Bedroevend zeg..maar goed de drie punten in de zak en nu vizier zetten naar Chelsea, waar duidelijk uit een ander vaatje getapt moet worden. Zoals vandaag mag absoluut nooit meer gebeuren

Blijft toch bijzonder dat je zo slecht georganiseerd staat en telkens blijft winnen. Dat gaat een keer ophouden natuurlijk. Het stond een kwartier goed na rust en daarvoor en daarna deed men maar wat bij balverlies. Bizar veel geluk dat je hier met 3 punten vertrekt. De Ajaxfans hebben de club ook weer fijn in diskrediet gebracht met hun vuurwerkshow. Vervolgens straks weer gaan huilen als de Knvb besluit dat je een uitwedstrijd zonder publiek moet afwerken.

20 oktober 2019 om 01:37

Lijkt me niet dat in tegenstelling tot bij de Chelsea discussie dat er enige twijfel is over de overtreding en sanctie. Misschien ook stiekem de rekensom dat PEC uit (500 man) over twee weken op een vrijdag valt en dat de sanctie toch wel ergens geïncasseerd ging worden. De fanatieke supportersgroepen in Nederland gaan hun pyro en sfeerbeleving niet aanpassen ondanks dat de Knvb dat zo graag wilt. Het is vervelend maar terecht dat we er sancties voor krijgen, maar we kunnen er beter aan wennen voorlopig.

Brevet van onvermogen voor ten Hag. Die blijft het elftal door elkaar gooien en heeft de rest verdediging nog altijd niet op orde. Werd weer pijnlijk duidelijk vandaag. Net zo als succes gewoon van Ten Hag is, is dit ook voor ten Hag. En het moet snel beter, want op een gegeven moment worden al die kansen wel afgemaakt en dan is het structureel puntenverlies. Promes ook gewoon vertrekken. Maakt misschien wel de winnende maar is geen 10. Mazraoui is ook echt klaar. Dan maar Veltman rechtsback en a Alvarez centraal. Schuurs misschien gewoon maar verkopen, invalbeurten zijn zeer matig.

19 oktober 2019 om 20:47

Wow rustig. Neem een paracetemol. Elke ploeg heeft een keer een mindere wedstrijd. Wellicht dat Ajax RKC onderschat heeft, gezien de opstelling. Ik vond namelijk de Tadic variant met van de beek op 10 en martinez en alvarez anders prima. Nico die niet mee deed, tel daar bij op dat daardoor de halve verdediging anders stond in de tweede helft."promes ook gewoon vertrekken" Wat? Uiterest belangrijk voor dit Ajax, scoort belangrijke wedstrijden. Al speelt hij alle wedstrijden slecht, prima, zolang hij maar doelpunten en assists afgeeft. Doet me denken aan de kritiek die Tadic begin vorig seizoen kreeg.

20 oktober 2019 om 01:58

Ik kan mij er enigszins vinden in het commentaar naar Promes. Scoort zeker een mooi doelpunt, maar hij loopt telkens met name vd Beek constant voor de voeten. Hij heft echt het rendement van vd Beek op hoor. Daarnaast vind ik dat hij net iets te veel tijd nodig heeft met het rondspelen van de bal.

Wat was dit slecht zeg van Ajax...hoe kan je nou deze instelling ten toon spreiden?je komt met alle geluk van de wereld weg met dit resultaat, maar dit kan zo niet meer.verdedigend staat Ajax echt zeer matig, wanneer gaat ten Hag nu eens ingrijpen? Veldman kan gewoon niet meer centraal, en natuurlijk mis je Nico...maar man man...ajax speelt op 70% en RKC op 110%, dan roep je om problemen. 1e helft had je achter moeten komen...dan scoor je de 0-1 en heb je in 8 minuten tijd nog 3 100% kansen die je mist...tja...dat is gewoon niet scherp...van het komt wel...en dan komen we dus heel erg goed weg!rkc had gewoon een punt verdiend op basis van deze wedstrijd. Dat mag Ajax zich aanrekenen.dat zal tegen Chelsea echt beter moeten anders komen we echt in de problemen.3 punten erbij, maar vraag niet hoe!en dat vuurwerk...ongehoord...en dan zeggen hier een hoop Ajacieden dat de Uefa en anderen zich aanstellen...maar keer op keer doen de supporters wat ze willen. Keihard optreden! Er waren 10 tallen fakkels...en je vraagt je weer af, waar is de security dan?

20 oktober 2019 om 01:41

Rondom pyro zitten fanatieke supportersgroepen, de clubs en de Knvb gewoon niet op een lijn. Kans is zeer klein dat dit ooit gaat gebeuren, aangezien de denkbeelden hierover simpelweg haaks op elkaar staan. Het afsteken van vuurwerk zal nog tientallen malen bestraft gaan worden, zoals ook de afgelopen jaren.

Slechtste mannen op het veld waren niet van ajax of rkc maar de grensrechters. Manman gaat die vlaggen voor huntelaar buitenspel terwijl hij 3 meter voor de laatste lijn staat. En dan die aan de andere kant wat een schele vent

Ik was geen moment in twijfel dat ze dit over de streep zouden trekken , dit is weer zo'n wedstrijd vóór de cl dus moet je dit ff klaren en RKC ff uit laten razen en dan ff gas geven en de 3 punten in de tas stoppen, zakelijke overwinning weer, gefeliciteerd ajacieden

Ik was geen moment in twijfel dat ze dit over de streep zouden trekken , dit is weer zo'n wedstrijd vóór de cl dus moet je dit ff klaren en RKC ff uit laten razen en dan ff gas geven en de 3 punten in de tas stoppen, zakelijke overwinning weer, gefeliciteerd ajacieden

2 / 3 jaar geleden verloor Ajax deze wedstrijden. En dit soort slechte wedstrijden speelt elke (top)club weleens in het seizoen. Je kan niet elke uitwedstrijd winnen met 0-5. Het was slecht, maar gewoon heel snel vergeten en op naar Chelsea.

Dat je dit wint is juist top. Lekker boeie dat het slecht was. Je kan moeilijk 50 keer per jaar top spelen en ergens kan ik me voorstellen dat zebij Ajax denken, ach dat RKC rollen we ook op 50% wel op. Kon feyenoord zulke potjes nog maar winnen.

Hoe je het nou wend of keert, het waren wel 2 prachtige doelpunten die Promes en Tadic maakte waar niets op aan te merken valt. RKC heeft genoeg kansen gekregen om ze te maken maar als de klasse ontbreekt om dat ook te doen, niet zeuren als je dan verliest.

Ten Hag kan beter eens wat jonge jongens inbrengen in dit soort wedstrijden die zich willen bewijzen en speeltijd nodig hebben.
Je merkt gewoon dat veel spelers deze wedstrijden geen zin meer hebben.
Kan je ook meteen die spelers klaarstomen voor volgend seizoen als er wel veel spelers vertrekken.

De nieuwe, betere CV van Ajax speelt dit seizoen in dienst van Heerenveen. Botman ontwikkelt zich stormachtig....

Tja, je zelf, je club en alles en iedereen die met die club te maken heeft met een werkelijk schándalig slechte wedstrijd ten schande maken en aan het eind van de avond 3 punten los staan, ‘geniaal’ toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren