Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Matthijs de Ligt helpt Italiaans aanklager om Juventus te vervolgen’

Laatste update:

Matthijs de Ligt heeft een cruciale rol gespeeld in het lopende onderzoek van de UEFA naar Juventus, zo meldt Corriere dello Sport. Volgens de Italiaanse sportkrant zou de Nederlander, net als Mattia De Sciglio, cruciaal bewijs hebben overgedragen aan de openbaar aanklager. De twee hebben volgens de krant WhatsApp-berichten laten zien van Giorgio Chiellini, die in de groepschat van de Juventus-selectie vertelde dat de spelers slechts een maand aan salaris moeten missen, terwijl het restant 'onder de tafel' zou worden betaald.

Volgens officiële documentatie zou de club aan de spelers hebben gevraagd om vier maanden aan salaris op een later moment te ontvangen, om financieel te overleven ten tijde van het hoogtepunt van de coronapandemie. De UEFA onderzoekt momenteel of de club naast de salarisbetalingen ook sjoemelde met transfersommen. Dat zou de club hebben gedaan, zodat het er financieel gunstiger vanaf zou komen. Op die manier zou voormalig voorzitter Andrea Agnelli grootschalige verliezen hebben geprobeerd te verdoezelen. Tevens zou het verklaren waarom de club een groot voorstander is van de Super League, waarin de deelnemers een stuk meer inkomsten kunnen genereren dan nu het geval is in de Champions League.

Waar De Ligt afgelopen zomer naar Bayern München verkaste, staat De Sciglio nog altijd onder contract bij la Vecchia Signora. De twee worden op sociale media door fans van Juventus uitgemaakt voor onder meer 'rat' en 'verrader'. Zo zijn er onder de laatste post van De Ligt op Instagram reacties als 'schaam je verrader' en meerdere scheldwoorden te lezen. Ook wordt de centrumverdediger belachelijk gemaakt om zijn reserverol bij het Nederlands elftal, waarmee hij vrijdag op het WK aantreedt tegen Argentinië. De Ligt is onder bondscoach Louis van Gaal wisselspeler en gaf al aan vrede met die rol te hebben, omdat hij al meer heeft gespeeld dan hij van tevoren dacht. De voormalig Ajacied stond in de basis tegen Senegal (2-0 overwinning) en viel in blessuretijd in tegen de Verenigde Staten (3-1 overwinning).

Gezien de ernst van de beschuldigingen besloot de voltallige directie van Juventus om vorige week op te stappen. Volgens Mattia Grassani, een bekende sportrechtadvocaat, is het mogelijk dat Juventus wordt teruggezet naar de Serie B. "De regels zeggen dat als een club het seizoen heeft kunnen beginnen dankzij de eigen frauduleuze handelingen, dat ze uitgesloten kunnen worden van de competitie", liet hij weten tegenover RAI1. "Dat kan dus leiden tot verplichte degradatie en ook het moeten inleveren van landskampioenschappen. Wanneer dit kan gebeuren? Rechtspraak in de sport kan snel plaatsvinden. Dat kan nog dit seizoen gebeurd zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
8 december 2022 om 18:09

Vz jullie zijn schaamteloos met jullie advertenties, walgelijk gewoon.
Krijg om de zoveel clicks op mn telefoon een advertentie over mn hele scherm die ook helemaal niet weggaat. Heb net minuten lang naar een Hindoestaanse vrouw lopen kijken om te zien hoe lang het duurt voordat de advertentie weggaat tot ik het niet meer volhield. En nee je kan ook niet weg scrollen of wegklikken. Schaamteloos gewoon, heb er geen andere woorden voor.

8 december 2022 om 18:23

Ook de reden dat ik de app gebruik. Bij elke artikel dat je aanklikt op de website gaat er automatisch een advertentie rollen van 5 minuten. Ik snap dat ze zo inkomsten genereren, maar het mag wel iets minder schaamteloos dan je hele website onbruikbaar maken.

8 december 2022 om 18:39

Iedereen eerst binnen halen en dan zo adverteren. Helaas. Ook is er geen mogelijkheid tot premium account zodat er geen reclames worden getoond.

8 december 2022 om 18:57

Tis natuurlijk niet alleen eerst iedereen binneharken om je daarna dood te knuppelen met advertenties. VZ discrimineert ook keihard door 1e en 2e rangs deelnemers te hebben. Over schaamteloos gesproken!

Deze club leert het ook nooit. Fraude, oplichting, doping, mishandeling en omkoping. Voor deze club is helaas niks te gek.

8 december 2022 om 18:52

Dat geldt voor AJAX toch ook? Dr Rolink, Penningmeester van Os, Arie van Eijden, Overmars etc…..,

8 december 2022 om 21:54

Geldt voor Ajax ook ja. Je hoort toch ook niemand treuren dat het allemaal naar buiten is gekomen behalve de harde kern? Dit soort praktijken moeten gewoon blootgelegd worden ongeacht club.

8 december 2022 om 19:06

Hopelijk pakken ze deze doping club ook nog een keer de CL 96 af. Ze leren het daar inderdaad nooit.

8 december 2022 om 22:57

Hopelijk pakken ze die andere doping club ook de EC1 af van 1971, 1972 en 1973. Ook daar leren ze het nooit gezien het pilletje van Onana en de post hierboven van Wouter60.
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet ....

8 december 2022 om 23:24

dan kunnen ze de EC1 van Feyenoord ook afpakken in 70. ze gebruikte in die tijd allemaal dezelfde spullen.

8 december 2022 om 23:28

Yep, en niet alleen in die tijd maar ook in de tegenwoordige tijd. En win je niet door doping dan wel door corruptie/omkoping.

9 december 2022 om 12:06

Onana nam zelf het pilletje zonder aanmoediging van... en valt in het niets wat Juventus deed. Misselijke club is het.

9 december 2022 om 17:17

Dat was geen Doping .. Ajax heeft ook verdovende middelen gebruikt in de jaren 70.. dus ook de finale tegen Juve van 72 ..

Ik vond het in eerste instantie raar dat hij zo snel weg wilde bij Juve, aangezien hij fan was van die club. Nu begrijp ik het wel. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt met de club.

8 december 2022 om 20:10

Zelfde geldt voor Ronaldo denk. Niet zozeer fan, maar kort na zijn vertrek begonnen al geruchten de rondte te doen dat het een en ander niet klopt daar. Dus zal wel om zelfde reden vertrokken zijn.

Oh god. Er komt een berichtje naar buiten dat de Ligt mogelijk bewijs heeft geleverd op welke nog onbekende manier dan ook en men pakt gelijk de telefoon om de desbetreffende speler online uit te schelden of zwart te maken. Wat een wereld 😅

8 december 2022 om 19:33

En dan ook nog lachen om zijn reserve rol bij oranje op het wk...heeft in zijn eentje meer minuten gemaakt op dit wk dan alle Italianen

8 december 2022 om 18:12

Ik kom tot 3, maar ik heb ook normale vingers, misschien staat jouw duim onmogelijk krom. maar die van mij wijst dan echt opzij..

Zo'n mooie club kapot gemaakt door schandalen. Sneu.
Zat even door wat comments op laatste insta post van de Ligt te kijken en dat liegt er inderdaad niet om. Apart volk ook die Italianen.

8 december 2022 om 18:14

Als je daar iets van vindt, moet je dat op dat moment in de app zetten. Niet je oud-aanvoerder eraan naaien, maar zo ben ik..

8 december 2022 om 18:48

Naaien? Lezen is moeilijk he? Door Juve is gevraagd aan de spelers om salaris een aantal maanden later te ontvangen. Chiellini is aanvoerder en zal het bericht hebben gedeeld in de groepsapp. Nergens wordt Chiellini ergens van beschuldigd, maar is de verzender ofwel doorgeefluik van het bestuur geweest. Niets meer, niets minder. de Ligt 'verraad' ook helemaal Chiellini niet, maar verraad dedubieuze werkwijze van Juve.Dat is heel wat anders dan jij kortzichtig stelt....

8 december 2022 om 18:58

Italianen Spanjaarden Engelsen en Portugezen moeten leren niet te sjoemelen met de begroting terwijl ze al hulp krijgen van de overheid in sommige gevallen 😂 🤣 en dan Nederland noemen als iemand die geen loyaliteit heeft.
Het is gewoon zielig dat je moet sjoemelen of doping moet nemen om een titel te winnen

8 december 2022 om 19:24

De Ligt is hier niet uit zichzelf mee naar de politie getreden lijkt me, door de betreffende aanklagers is om dit bewijsmateriaal gevraagd. Eventueel bewijs achterhouden lijkt me ook niet handig als je zelf niks met dit alles te maken hebt. Bestuur van Juve zijn hier de enige schuldigen en krijgen het weer voor elkaar om de club naar de verdoemenis te helpen.

Wel bizar dat De Ligt en De Sciglio "rat" en "verrader" worden genoemd, terwijl achter de schermen de grootste "ratten" zitten bij Juve. Je zou denken dat ze hiervan eerder al hebben geleerd maar helaas.

Dan word het weer tijd voor de ouderwetse tijden, AC en Inter gaan alles domineren.

Lijkt me niet prettig om dit soort vervelende zaken naar buiten te zien komen terwijl je vrijdag kwartfinale WK moet spelen. Zou dat afleiden? Of kan hij dat afschudden als hij het veld betreedt?

8 december 2022 om 18:30

Ik denk dat je vanaf de bank er weinig last van hebt

8 december 2022 om 18:36

Je kan er toch elk moment in moeten, ongelukken en kleine hoekjes zijn van die dingen die altijd voorkomen wanneer je het net niet kunt gebruiken.

8 december 2022 om 18:41

Deze berichtgeving komt nu niet vanuit De Ligt. Speelt al een tijdje en komt nu naar buiten

Tevens zou het verklaren waarom de club een groot voorstander is van de Super League, waarin de deelnemers een stuk meer inkomsten kunnen genereren dan nu het geval is in de Champions League.

Hahaha even de super league er tussen fietsen, sterk. Alsof er een verklaring nodig is waarom een club meer omzet wil draaien buiten de omzet zelf.

Ik zie De Ligt wel als verrader of rat weggezet worden maar wat mij betreft doet hij niets verkeerd. Als de club illegaal handelt en je wordt benaderd om mee te werken aan een onderzoek waarom zou je dat weigeren? Zeker als het je ex-club is. Als het nou Ajax was, de club waar hij zelf van houdt en is opgeleid, nou dat was misschien anders geweest.

8 december 2022 om 17:42

Gewoon bijzonder dom, hij had beter kunnen zwijgen. Je gaat toch geen screenshots uit een groepschat sturen van je team naar de media, dat vind ik echt not done! Inderdaad een rat die de Ligt als het waar is. Juventus is altijd goed voor hem geweest en heeft hem miljoenen opgeleverd met tegen een balletje aan trappen, hou je mond dan en als je niet mee wil werken aan dit soort fratsen dan neem je juridische maatregelen.

8 december 2022 om 18:01

Dat deed Matthijs ook niet, die deelde het met de Openbaar Aanklager, dat staat ook in het artikel. Misschien moet je eerst goed lezen voor je gaat reageren, dan weet je ook wáár je op reageert. Nu noem je hem een rat 'als het waar is', terwijl je met een béétje concentratie helemaal zelf had kunnen achterhalen dat dat dus volslagen onzin is wat je schrijft.

8 december 2022 om 18:49

Screenshots naar de media? Wat een niveau weer. Heb je het artikel überhaupt wel gelezen? Vast niet. Lijkt mij handig om dat in het vervolg wel gewoon te doen

8 december 2022 om 19:05

@trodat4030,

Excuses overheen gelezen. Alsnog vind ik hem een rat, ik zie de noodzaak voor hem er niet zo in om bewijsmateriaal te overhandigen aan de openbare aanklager. Het is niet alsof dit heel gek, in de voetballerij zal er wel meer onder de tafel betaalt worden en het is niet zo dat Juventus wat kon doen aan de hele covid situatie. Ook benadeelt hij hier zijn ploeggenoot Chiellini mee.

Maar het kan ook zo maar zijn dat dit hele verhaal verzonnen is natuurlijk.

8 december 2022 om 19:07

Nee,nje moet natuurlijk zwijgen als je getuige bent van criminele activiteiten van je werkgever. Daar help je de samenleving mee. Is dat je algemene mening ook over klokkenluiders, of alleen als het een voetbalclub betreft. Moet wel kunnen een beetje fraude toch? Man man man...

8 december 2022 om 19:26

Waar lees jij dat hij iets naar de media gestuurd heeft? Hij is gewoon benaderd door de openbare aanklager en heeft medewerking geleverd aan hun onderzoek. Niets dom aan, sterker nog, een verstandig persoon zou gewoon hetzelfde doen.

8 december 2022 om 19:30

Dus Juve moet hier lekker ongestraft mee weg kunnen komen, want als iedereen zo denkt gebeurt er niks. De Ligt zit niet in de maffia ofzo hoor, geen Omerta codes die hier van toepassing zijn. In het bestuur van Juve zitten dus blijkbaar de echte ratten, want ze hebben jarenlang zoals het naar uitziet het Italiaanse voetbal gedomineerd op een onrechtmatige manier.

8 december 2022 om 19:31

Ligt naar mijn mening erg aan de situatie. Net zoals de toeslagen affaire dat is natuurlijk schandalig. Maar ik zal er echt niet wakker van liggen als een ondernemer een klusje zwart uit laat betalen. Het hoort niet maar als je zoveel belasting moet betalen vind ik het begrijpelijk. Dat je daar dan de samenleving mee benadeelt zal allemaal best, maar dat geloof ik allemaal wel. Laat ze eerst andere dingen maar is aanpakken, want ik zie vele ergere zaken waardoor de samenleving benadeelt wordt, waar helemaal niets aan gedaan wordt.

Als ik zelf al tientallen miljoenen heb verdient bij een voetbalclub met het uitvoeren van mijn hobby dan zou ik in ieder geval nooit mensen verraden. Hoe het geld onder de tafel wordt betaalt is natuurlijk wel belangrijk, het moet geen drugsgeld zijn bijvoorbeeld. Ik begrijp dat dit voor spelers ook lastig is maar weigeren en later proberen te regelen je salaris alsnog te krijgen lijkt mij sowieso een betere manier.

8 december 2022 om 19:38

@real8madrid,

Excuses overheen gelezen! Maar als het Ajax was dan zou het een ander verhaal zijn zei je net nog, dan was het ineens wel onverstandig. Erg hypocriet als je het mij vraagt.

Ik vind dit vergrijp niet zo erg dat ik mijn werkgever er voor zou verraden. Tel hierbij op dat deze jongen nooit meer een seconde zich zorgen hoeft te maken over geld.

8 december 2022 om 19:44

Memphis,

Prima niveautje. Laten we lekker allemaal ons mond houden en Juventus weg laten komen met gesjoemel en valsspelen. Dat houdt de sport gezond en is wel zo eerlijk naar de clubs die het wel op een eerlijke manier proberen. Mijn hemel. Als de openbaar aanklager bij je aanklopt sta je praktisch al schaakmat. Zeker met 30 spelers in zo’n groepsapp.

En als het zoals jij beweert slecht een Hobby is dan had hij dat salaris ook wel kunnen laten zitten toch?

8 december 2022 om 19:47

@barraa,

Ik zeg helemaal nergens dat Juve ongestraft moet blijven. Als de overheid/voetbalbond erachter komt dat zij spelers zwart uitbetalen dan moeten zij gewoon gestraft worden. Iedereen kan begrijpen dat door corona het ineens knap lastig wordt salarissen te betalen, dan vind ik het niet nodig om een schop na te geven op deze manier als speler zijnde.

In het bestuur zitten inderdaad een hoop ratten en dat gesjoemel moet inderdaad aangepakt worden. Maar over dit geval om wat salaris onder de tafel te betalen lig ik niet echt wakker van eerlijk gezegd. Ik heb ergere dingen gezien zoals de Neymar constructie.

8 december 2022 om 20:38

Het gaat er dan ook niet om dat jij ergere dingen hebt gezien. Het gaat hier om verdachte handelingen van een club die in het verleden vaker gestraft zijn. Ze worden ook niet verdacht van alleen wat onderhandse loonoverdrachten maar van meer schimmige constructies. Als een enkel appje een hele club in brand kan zetten dan zegt dat genoeg. De Ligt en zijn teamgenoot valt niks te verwijten.

8 december 2022 om 23:08

Ben jij memphisdepay? Of gianlucaviali? Toch logisch dat Matthijs meewerkt. Juventus zit in de fout, niet De Ligt.

9 december 2022 om 10:09

"en als je niet mee wil werken aan dit soort fratsen dan neem je juridische maatregelen."
...
". Alsnog vind ik hem een rat, ik zie de noodzaak voor hem er niet zo in om bewijsmateriaal te overhandigen aan de openbare aanklager."

Wat is het nu precies dan dat hij moet doen memphis ?

Chiellini speelt ook een kwalijke rol door mee te werken aan de fraude. Ook apart om dit in een appje met de selectie te delen

Hele domme actie van Matthijs. Die wordt binnenkort thuis opgewacht, ramen worden ingegooid of zoiets dergelijks. Was al niet populair bij zijn vertrek, maar zo haal je wel in extreme mate te volledige woede van de harde kern op je schouders. Als ik hem was zou ik voor goede beveiliging zorgen...

8 december 2022 om 18:07

Mooie actie van De Ligt. Daarom natuurlijk ook vertrokken. Hoeft zich niet medeplichtig te maken aan de louche praktijken.

Nouja, je bent ook gewoon verplicht gegevens over te dragen als de politie daar om vraagt.

Stel dat de ligt het geld heeft aangepakt wat onder de tafel is betaald. Dan maak je toch medeplichtig? Of heb ik het verkeerd.

8 december 2022 om 17:52

Zn schoonvader is advocaat dus wellicht is hij geadviseerd dat niet te doen. Schone handjes

Italianen die de ligt uitlachen om zijn reserverol op het WK, wat een ontiegelijke pastakneuzen. Vraag me af wie er dit WK bij Italië in de basis staan.

Dit is natuurlijk de echte reden dat Ronaldo naast de Ligt ook de biezen pakte. Wilde hier niks van weten.

Handig om dit soort zaken in een groepsapp zwart op wit te zetten. Gomorrah is er niks bij

8 december 2022 om 18:13

Normaalste zaak van de wereld tegenwoordig. Corruptie komt zovaak voor dat het bijna genormaliseerd worden en bedrijven en instanties er vanuit gaan dat ze toch mee wegkomen. En anders tik op de vingers. Zou emailverkeer van FIFA wel eens een keer willen lezen.

Heel vreemd dit. Apart dat de Ligt hier bij betrokken is. En wil hij Juve echt pijn doen? Maar nu wordt dit zo groot uitgemeten maar alsof een psg wel kosjher te werk gaat. Die maakten pas dikke verliezen en bleven giga transfers maken. Dat is wel allemaal oke? Pak dan iedereen even eerlijk aan. Juve wordt nu gewoon extreem hard nagecheckt omdat zij pro Super League zijn! Wordt toch wakker zeg! De Uefa is een enge club geworden. Psg krijgt een lachwekkende boete, ...gaat u maar verder hoor. En Juve wordt van alle kanten aan de poten gezaagd. (Ik ben verdomme gewoon inhoudelijk bezig ja, sheesh! Mag je mee oneens zijn prima maar kap er even mee en ga echt inhoudloze reacties verwijderen! Vermoeiend!).

8 december 2022 om 18:40

Jouw reactie is ook inhoudsloos, alleen je beseft het niet. Het gaat hier om een Italiaanse aanklager en die heeft geen malle moer met PSG te maken en kan er dus ook niks aan doen dat een Franse club een lachwekkende boete krijgt. Daar mag jij het mee oneens zijn maar zo werkt het gelukkig.

8 december 2022 om 18:47

Ben je serieus? Ben jij niet toevallig degene van Vz hier? Sheesh. Lees even wat er staat in de 1e zin. ...De Ligt heeft een cruciale rol gespeeld in het lopende onderzoek van de ... Jajaa wie? De Uefa! En over wie spreek ik? Exact ja, ...de Uefa! En wie gaf laatst psg zogenaamd een boete voor jajaa, wat? Dezelfde financiele problemen rondom de FFP. En ook Juve heeft FFP problemen, waar zij blijkbaar vreemde zaken hebben uitgevoerd deed psg dat met hun unlimited oliegeld terwijl het honderden miljoenen verliezen maakte. Dat werd nauwelijks besproken en ook vanuit de Uefa maar nu zie je de Uefa alles op alles zetten of Juve het leven zuur te maken. En jij noemt mijn reactie dan inhoudsloos, jajaa. Oh en voor als je het niet wist, Agnelli verliet de ECA laatst als voorzitter vanwege de ESL en Ceferin was woest op hem. Die zijn natuurlijk ook keihard tegen de ESL en Juve wil juist een ESL. Als je denkt dat dit alles er niets mee te maken heeft dan snap je er echt niet veel van! 🤦

Wat een snitch als dit waar is

8 december 2022 om 18:33

Precies, wat als jij door de politie wordt gevraagd of je ex-werkgever je zwart uit (probeerde?) betaalde dan zeg je natuurlijk gewoon 'nee joh, hoe kom je daar bij?'
Het is een voetballer hé, niet een maffioos met een zogenaamde erecode.

8 december 2022 om 18:58

Ik zou zeggen vervelende situatie maar ik weet van niks. Misschien kan iemand anders je wel verder helpen

8 december 2022 om 19:02

Ja dat slaat natuurlijk nergens op. Alsof de agent een of andere dorpsgek is die dan zegt: 'oh haha dan vragen we even verder'. De Ligt is gewoon verplicht bewijsmateriaal te leveren, anders kan hij ook gewoon strafbaar zijn. 'Misschien kan iemand anders je verder helpen', sorry maar wat een simpele insteek in een uitgebreid politieonderzoek zeg....

8 december 2022 om 19:04

En als ze er daarna achter komen dat je het wel wist word je nog opgepakt vanwege belemmering van de rechtsgang. Want de Sciglio die er nu nog speelt heeft het toch ook gedeeld. Hadden ze zo kunnen zien dat de Ligt er dus wel van op de hoogte was.

8 december 2022 om 19:10

Voetballers komen er altijd met een sisser vanaf. Wat is de laatste actieve voetballer van naam geweest die een paar jaar celstraf heeft gekregen?

8 december 2022 om 19:19

Ja want alleen een celstraf telt blijkbaar. Als je uit princiepe niet met strafbare feiten bezig wil zijn, boeit dat niet. Dan moet je maar gewoon accepteren dat iemamd anders voor jou bepaat dat je daar mee bezig moet zijn. Je hent echt een hele simpele kijk op zaken die ingewikkeld zijn.Daarnaast hebben onder andere Greenwood en Mendy gewoon in de cel gezeten, dus wederom een punt dat je aanhaalt dat niet klopt.
Ook ga je wederom niet in op onze argumenten maar noem je iets dat op zijn hoogst lichtelijk relevant is, maar niet de kern van onze opmerkingen raakt.

8 december 2022 om 19:22

Hahaha wat een infantiele gedachtegang is dit. Je snapt toch zelf ook wel dat gedoe met justitie altijd vervelend is en dat als het je eigen leven betreft, je er natuurlijk nooit zo in zou staan. We leven niet in een tupac nummer waar snitches stitches krijgen.

8 december 2022 om 19:23

Memphis had gewoon gezegd ik kan deze antwoord niet bevragen

8 december 2022 om 18:36

En wat betekent een "snitch" volgens jou? Wil je nou een negatieve lading leggen op iemand die criminele activiteiten aan het licht brengt? Stel dat er bij jou een inbraak is en ik zie wie de daders zijn, zal ik dan ook maar niet getuigen?

8 december 2022 om 19:00

Een inbreker heeft je niet 7 miljoen per jaar aan salaris betaald

9 december 2022 om 12:07

Wat maakt dat nou uit? Als je veel geld krijgt moet je toch juist tegen criminaliteit zijn? Je hebt het namelijk niet meer nodig

8 december 2022 om 18:46

Calma heren. Het is puur omdat De Ligt een ajax verleden heeft dat Japie hem als snitch wegzet. Was dit een...pak 'em beet..karsdorp dan was het een "klokkenluider" volgens Japie en "meer dan logisch dat hij aan de bel trekt." Zeer voorspelbaar geworden ondertussen.

8 december 2022 om 18:59

Nee, ook bij Karsdorp was ik het hier niet mee eens geweest. Je kan gewoon zeggen ik weet van niks dus ik kan je ook niet verder helpen

8 december 2022 om 19:01

Italianen Spanjaarden Engelsen en Portugezen moeten leren niet te sjoemelen met de begroting terwijl ze al hulp krijgen van de overheid in sommige gevallen 😂 🤣 en dan Nederland noemen als iemand die geen loyaliteit heeft.
Het is gewoon zielig dat je moet sjoemelen of doping moet nemen om een titel te winnen

8 december 2022 om 19:38

De Ligt heeft geen Omerta eed afgelegd ofzo hoor. Iets minder series kijken, we praten hier over een voetballer die gewoon normaal eventueel bewijs overhandigd aan de openbaar aanklager, waar om gevraagd wordt.

8 december 2022 om 19:44

ik maak de vergelijking die terecht is de een club wel aanpakken en clubs als Paris komen ermee weg wordt mijn reactie gewoon verwijderd.. Ik heb toch een punt, dan moet je toch clubs als Paris toch ook aanpakken. Gelijk monniken gelijken kappen.

8 december 2022 om 23:42

Och God hoor, iemand heeft teveel films gekeken... Opzettelijk achterhouden van bewijs is gewoon een strafbaar feit en als die berichten via Whatsapp zijn verstuurd is het niet heel moeilijk voor Politie om dit uiteindelijk in te zien.

Als dit allemaal waar is en De Ligt is verhoord zal hij gewoon gedaan hebben wat zijn advocaat hem verteld. En in dat verhoor hokje zit je enkel voor je eigen belang want iedereen gooit elkaar onder de bus als puntje bij paaltje komt.

Maargoed er zijn altijd mensen die in sprookjes geloven.

Italië is wel echt een voorbeeld als je dat vergelijkt met Spanje, Engeland en Frankrijk qua aanpak van sjoemelen in de begroting ♥️ Door dit soort praktijken gaan bekers naar de verkeerde clubs. Erg goed van Matthijs om dit mede te bewijzen.

8 december 2022 om 18:37

En wat betekent een "snitch" volgens jou? Wil je nou een negatieve lading leggen op iemand die criminele activiteiten aan het licht brengt? Stel dat er bij jou een inbraak is en ik zie wie de daders zijn, zal ik dan ook maar niet getuigen?

8 december 2022 om 19:03

Laten we inderdaad criminaliteit belonen. Gewoon lekker degene aanpakken die zich wel aan de wet houdt. Dat zal een fraaie maatschappij opleveren

Snitches get stiches..

Wat jammer dit van Juve. Als kleine jongen altijd grote fan geweest. Dacht dat ze hun zaakjes op orde hadden gekregen na die grote schandaal in het verleden. Maar helaas zijn ze hardleers. Benieuwd hoe dit gaat aflopen.

8 december 2022 om 18:39

Stiches, wat zijn dat? Beetje triest De Ligt neer te zetten als verrader vond je niet?

8 december 2022 om 20:03

Stitches zijn hechtingen.

Chiellini, iemand die pas afgestudeerd is met onderscheiding in Master in business administration gaat zo dom zijn om zoiets in een WhatsApp groep te zetten met spelers? Lol, het moet niet gekker worden.

8 december 2022 om 19:10

Hoezo, zo dom? Misschien een beetje naïef van hem maar er zijn wel meer mensen met een master die hele dommen dingen sturen in groep chats, zelfs politici zijn er meerdere malen op betrapt. Als je dit gaat lekken naar wie dan ook dan ben je gewoon erg triest.

8 december 2022 om 19:11

Alsof mensen met een universitaire graad geen domme dingen kunnen doen. Ik ken er genoeg. Ook mensen die fraude plegen.
Was getekend,
iemand met een universitaire graad.

Neem aan dat de Ligt het uitbetaalde salaris ook netjes heeft geweigerd en dit direct gemeld heeft bij de instanties? Of wordt het aangenomen en zodra het heet wordt onder de voeten gauw naar een ander wijzen, want dat zou ik dan wel treurig vinden.

Nederlanders en loyaliteit... 2 dingen die nooit samen gaan.

8 december 2022 om 18:56

Italianen Spanjaarden Engelsen en Portugezen moeten leren niet te sjoemelen met de begroting terwijl ze al hulp krijgen van de overheid in sommige gevallen 😂 🤣 en dan Nederland noemen als iemand die geen loyaliteit heeft.Het is gewoon zielig dat je moet sjoemelen of doping moet nemen om een titel te winnen of uberhaubt te betalen aan je spelers

8 december 2022 om 19:05

Sorry, maar hoe is De Ligt hier de 'boeman'. De leiding van Juventus houdt zich WEDEROM niet aam de regels. En dan noem jij 'Nederlanders' niet loyaal omdat ze waarschijnlijk verplicht screenshots laten zien en niet meewerken aan criminaliteit...

8 december 2022 om 20:45

Italianen en corruptie... 2 dingen die altijd samen gaan. Jij komt natuurlijk uit een cultuur waar respect en eer super belangrijk zijn, waar wij simpele Nederlanders geen enkel benul van hebben.



De Ligt belachelijk maken omdat hij op de bank zit terwijl je eigen land er niet eens is? Dat is toch wel de Italiaantjes ten voeten uit.

Noord-Macedonie thuis is ook lastig natuurlijk :`

8 december 2022 om 19:28

Je doet nu exact hetzelfde toch?

9 december 2022 om 17:52

Niet echt! Ik maak me op voor een kwart finale op het WK met een pilsje. Argentinië is toch andere koek dan Noord-Macedonie, he.

Italianen die De Ligt uitlachen om een reserveplaats bij het WK, waar zijn de Italianen dan?

8 december 2022 om 21:59

EK titel iets te hard gevierd.

Haaaaaa dus nu begrijp ik waarom ze zo graag door willen met de super league.
Ze leren het ook nooit daar laten ze zsm degraderen.

De Ligt een bedrijfsrat. En wel je hand ophouden bij de salarisuitbetaling. Walgelijk mannetje.

Dit is nou precies de reden waarom het nooit wat wordt met Juventus. De fans hadden moeten schrijven: Dank je wel De Ligt. Je bent een held. Dankzij jou maken wij een schone schip.

Tegenwoordig is het niet moeilijk om dit soort verhalen de wereld in te helpen. Ik denk niet dat Chiellini vele te maken had met salarissen van spelers. Dat doet de coach of de technisch directeur. Klinkt niet als plausibel verhaal. Maar we gaan het zien.

8 december 2022 om 20:42

Heeft ie ook niet, maar hij kan wel door het bestuur verzocht te zijn om dit te communiceren naar rest van het team en eventueel spelers over te halen om in te stemmen.

Hoppa, nog een verhaaltje erbij voor de verandering. Tot morgen.

Zwak hoor, wat die van de Ligt gedaan heeft. Weet iedereen bij Bayern wat ze binnen hebben gehaald. Een matennaaier eerste klas. Het is natuurlijk geen zuivere koekwat er gebeurd is, maar dan nog.

Italië wilt gewoon Juve kapot zodat ze niet weer aan de macht kunnen komen... weer het zelfde verhaal vergelijking met 2006... elke club in Europa heeft zijn financieel niet in orde.. zo kun je ook Barca .. Man United.. Man City en Chelsea en PSG ook straffen

Bayern is ook de grootste corruptie in Duitsland alsof zij een schoon schip .. zo kun je net zo goed onderzoek starten naar alle grote clubs.. blijft er niks meer over.
Alleen in Italië heb je extra veel Juve haters.. ze willen gewoon Juventus kapot maken zodat ze niet zo snel mogelijk 4 sterren krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren