Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City gaat naar Istanbul na galavoorstelling tegen Real Madrid

Laatste update:

Manchester City heeft zich op zeer overtuigde wijze geplaatst voor de finale van de Champions League. De ploeg van trainer Josep Guardiola was met name voor rust oppermachtig en won dankzij een dubbeslag van Bernardo Silva, een eigen doelpunt van Éder Militão en een treffer van Julián Álvarez met 4-0 van Real Madrid. Na het 1-1 gelijkspel van vorige week in Spanje was dat meer dan voldoende voor de Engelsen om door te stoten naar de finale in Istanbul. Op zaterdag 10 juni is Internazionale de tegenstander.

Ten opzichte van het heenduel in het Estádio Santiago Bernabéu voerde Guardiola geen wijzigingen door. Spits Erling Braut Haaland werd voorin geflankeerd door Silva (rechts) en Jack Grealish (links). Kevin De Bruyne was de architect op het middenveld. De Belg werd ondersteund door Ilkay Gündogan en Rodri. Real-trainer Carlo Ancelotti voerde één wijziging door. Militão, in het heenduel nog geschorst, kreeg de voorkeur boven Antonio Rüdiger. Voorin werd spits Karim Benzema ondersteund door de Braziliaanse vleugelflitsers Rodrygo en Vinícius Júnior.

City liet vanaf het begin zijn aanvallende intenties zien en zou de volledige eerste helft domineren. De Engelsen voetbalden meerdere kansen bij elkaar. Zo omspeelde Haaland Real-doelman Thibaut Courtois op knappe wijze, waarna de Noor niet helemaal goed uitkwam met zijn stappen. Hij probeerde op de achterlijn nog iemand te bereiken, maar zijn poging bleek tevergeefs. Ogenblikken later liet Haaland een nog grotere kans liggen. Een voorzet van Grealish kwam perfect op het hoofd van de spits, die zijn poging tegen de hand van Courtois zag belanden. Real kreeg maar geen grip op het spel van City. Illustratief voor het eerste kwartier was het aantal aangekomen passes bij beide ploegen. City liet 124 succesvolle passes noteren; Real 13.

Nadat een nieuwe kopbal van Haaland andermaal onschadelijk werd gemaakt door Courtois, was het even later alsnog raak. De Bruyne gaf op karakteristieke wijze mee aan Silva, die de hoek voor het uitzoeken had: 1-0. Real kon daar vrijwel niets tegenover zetten. Het eerste gevaar van de Madrilenen kwam uit het niets na 35 minuten. Toni Kroos besloot uit te halen en trof via de vingertoppen van Ederson de lat. Het bleek een dure 'misser', want aan de andere kant stond het alweer 2-0. Uit een klutssituatie kwam de bal terecht bij Silva, die optimaal profiteerde via een rake kopbal. Vlak voor rust kwam City meermaals dicht bij de volgende treffer, maar die bleef Real bespaard.

Ook na rust was City de dominantere partij, al hield het het hoge tempo niet vol. City zakte in en nodigde Real uit tot aanvallen. De ploeg van Ancelotti bleek echter machteloos. Het enige echte gevaar kwam uit een standaardsituatie. De vrije trap van de voet van David Alaba werd gekeerd door Ederson. De Braziliaan zag zijn ploeg steeds vaker gevaarlijk uitbreken en dat leidde een kleine twintig minuten voor tijd bijna tot de 3-0. Courtois, de enige uitblinker bij Real, voorkwam andermaal een treffer van Haaland, die zijn poging via de Belg tegen de lat zag belanden.

Enkele minuten later was het alsnog raak voor City. Een vrije trap van De Bruyne belandde op het hoofd van Akanji, die enigszins gelukkig via Militão raak kopte: 3-0. Tien minuten voor tijd liet Real eindelijk weer eens wat van zich zien. Invaller Dani Ceballos kreeg de bal van Benzema. De invaller kreeg een grote schietkans, die onschadelijk gemaakt werd door Ederson. In de slotfase liep City zelfs nog uit naar 4-0. Invaller Álvarez werd heerlijk vrijgespeeld en liet Courtois voor de vierde keer van de avond vissen.

Welke club wint de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vernederd door City. Niks anders te zeggen eigenlijk. Had makkelijk net zoals vorig jaar 6,7 goals kunnen worden als Courtois er niet stond. Belachelijk gedaan door Ancelotti weer. Rudiger eruit halen terwijl hij subliem was vorige week. Valverde die aangaf na de Copa dat hij op is en Modric die niet fit is sinds die ene blessure. Lijkt net Chelsea uit in 2021 spelen met niet fitte spelers. Tchouameni wordt echt triest behandeld gewoon. En dan die tactieken ook weer. Hetzelfde als vorig seizoen.

Gefeliciteerd City fans jullie gouden moment om van die 0 UCL af te komen.

17 mei 2023 om 22:53

Zonder Courtois was het 8-0 geweest imo. Wat een team! Wat een prestatie! Legendarisch!

17 mei 2023 om 22:56

Het was smullengeblazen !!!!!!

17 mei 2023 om 23:43

Wat een wereldprestatie van Thibaut Courtois. Echt al jaren de beste keeper

18 mei 2023 om 12:24

Wereldprestatie van een keeper die er 4 om de oren heeft gekregen is redelijk misplaatst.

17 mei 2023 om 22:53

Real totaal afgeslacht. Op wat afstandschoten na helemaal niks laten zien. Ongelofelijk mooi voetbal van City in de 1ste helft.

17 mei 2023 om 22:54

Real Madrid kan alleen maar trots zijn dat ze weer in de halve finale hebben gestaan. Dit team van Real is echt geen top meer. Vorig jaar was al een wonder hoe de al die wedstrijden over de streep trokken.

17 mei 2023 om 22:59

Aan de andere kant ziet de toekomst voor Real alsnog rooskleurig uit met wereldspelers als Rodrygo, Vinicius, Cama, Valverde, Tchouameni en waarschijnlijk nog Bellingham als dat doorgaat.

17 mei 2023 om 23:04

Alleen nog een coach die ze laat spelen, hopelijk deze zomer.

17 mei 2023 om 23:04

Wereldspeler gaat wel een beetje te ver, vini is zeker van topniveau maar de rest komt nog

17 mei 2023 om 23:14

Als je hier een coach zet die durft te voetballen zou je gewoon met deze team een cl winnen.

17 mei 2023 om 23:20

Wereldspelers? Rodrygo is een leuke speler en is en zal niet meer worden dan dat. Vinicius heeft zwakheden waardoor die geen ster gaat worden, de rest prima, maar je weet niet of ze een wereldspeler zullen gaan worden. Je had wellicht beter absolute topspelers kunnen halen.

17 mei 2023 om 23:32

Vini is al een ster! Weet niet wat jij allemaal loopt te lullen? Hij heeft al meer als 20 goals en 20 assist dit seizoen. Is dit seizoen gewoon top-3 ballon dor. Welke absolute topspelers? Mbappe? Oke misschien voor in de spits maar niet voor op links, want vini is dit seizoen gewoon beter als hij. Ook rodrygo is meer als een leuke speler al kan hij meer consistenter worden.

17 mei 2023 om 23:36

Vinicius is al een ster? Als je 3 linksbuitens kan noemen die dit jaar beter zijn vind ik het knap.

17 mei 2023 om 23:39

De tijden dat Real 3-4 topspelers haalt in 1 of 2 zomers, liggen achter de rug met de huidige prijzen.

18 mei 2023 om 00:29

Wereld spelers? Nu al? Oke

18 mei 2023 om 06:41

Idrissi, Sterling & Bergwijn

18 mei 2023 om 07:00

Ik vind Vini geen wereldspeler. Hij is snel en heeft een leuke actie maar voor een linksbuiten is die tactisch heel slecht en de techniek( ballen aannemen, precisie in zijn passing etc) vind ik het heel maar heel matig. Het is alleen dat hij het kan oplossen met de snelheid en af en toe leuke acties. Maar op die twee punten die ik opnoemende komt hij echt tekort. Ik vind bijvoorbeeld dat een Bergwijn tactischer en een fijnere techniek heeft dan Vini maar Vini is dan weer explosiever en heeft een betere actie. Maar vaak heb ik het gevoel bij Vini hij krijgt de bal en hij gaat maar iets proberen zonder dat die er echt over nadenkt. Hij was vroeger heel wild aan de bal maar ik vind hem nog steeds wild aan de bal. Als je zijn technisch vermogen vergelijkt met andere buitenspeler ( Sancho, Gnabry, Martinelli, Leao, Sane, Coman, Dembele, Mbappé) dan vind ik dat hij onder doet qua tactisch en technisch vermogen, en nogmaals met technisch vermogen bedoel ik niet technische actie, ik bedoel meer de bal aannames, passing etc. Ik weet heel veel mensen gaan hier niet mee eens zijn, maar ik denk als je heel goed kijkt en het vergelijkt met die spelers die ik opnoemde dan ga je me wel begrijpen. Helaas dat Real heeft verloren maar het is misschien een eye-opener dat het niet meer kan en dat het tijd is voor verversing. Hala Madrid para siempre!

18 mei 2023 om 08:53

Congolaantje95 Je praat over de vini van 3 jaar geleden? Heeft letterlijk alles zoveel verbeterd. Ook zijn passes etc zijn gewoon uitstekend daardoor heeft hij ook zoveel assists. Heb jij zijn assists wel gezien dit seizoen. Zijn aannames zijn ook gewoon uitstekend. Ik weet niet naar wie je kijkt? Misschien naar zijn broer ofs. Dan noem je bergwijn op? Klopt het wel daar boven bij jou? Dan al die spelers die je opnoemt heeft vini veel meer g/a dit seizoen. Behalve mbappe, maar vini is naar mijn mening dreigender dan mbappe, want heeft een betere actie in huis. Ik denk dat jij de enige bent die daar zo over denkt, want hij staat niet voor niets in de top-4 van de ballon dor tot nu toe.

18 mei 2023 om 09:55

Yassin

Veel mensen op dit forum kijken helemaal geen La Liga maar hebben hun mening al klaar liggen.

18 mei 2023 om 10:15

Yassin, ben het met je eens dat vini echt al wel een ster is, maar om hem dreigender te noemen dan mbappe slaat helemaal nergens op. Mbappe zn belachelijke snelheid is al dreigend genoeg om het hele team op scherp te zetten wanneer psg de bal veroverd

18 mei 2023 om 13:42

Vini zijn snelheid is ook al dreigend genoeg om een hele team op scherp te zetten en dan heeft hij nog geweldige acties in huis en geeft nog eens heel veel assists.

17 mei 2023 om 22:54

City heel terecht gewonnen, hopelijk gaat Ancelotti nu weg. We hebben een coach nodig met frisse ideeën en tactiek. Breng Julian Nagelsman maar.

17 mei 2023 om 22:56

Kroos,Bezema en Modric aan vervanging toe ?

17 mei 2023 om 22:57

Zou echt gaan luisteren bij Jurgen Klopp. Misschien niet de ‘klasse’ trainer van Perez, maar toch wel iemand die fantastische voetbal op de mat brengt.

17 mei 2023 om 22:58

Ik vrees dat Nagelsmann nog veel te leren heeft als coach. Zijn ontslag bij Bayern is geen echte verrassing. Dat zal bij Real Madrid niet veel verbeteren.

17 mei 2023 om 22:59

Zijn prestatie was niet de reden tot ontslag als je in de race bent voor een treble.

17 mei 2023 om 22:59

Wat bedoel je? Ik vond zijn voetbal erg goed.

17 mei 2023 om 23:00

Jij bent niet serieus te nemen wat nagelsmann betreft..

17 mei 2023 om 23:08

Presteerde gewoon prima met Bayern. Wie wil je anders hebben? Ik zou zelfs Mourinho terug nemen.

17 mei 2023 om 23:30

Mourinho is echt het laatste wat je moet doen, al is het alleen maar om het imago

17 mei 2023 om 23:49

Is ook mijn gedachte klopp met zijn ervaring is iemand die mooi voetbal brengt en tactisch sterk is

17 mei 2023 om 23:50

Cmg, helemaal geen gekke gedachte eigenlijk, Klopp.
Denk dat het een uitstekende match zal zijn.

18 mei 2023 om 12:55

@thegunner030
dat was enkel een momentopname, de race voor de treble...
De Bundesliga liep al niet goed sinds 2023 en Manchester City moest nog komen.
De nederlaag tegen Leverkusen was het kantelpunt waarbij Bayern plots 1 punt achterstond op Dortmund na een voorsprong van 10 punten vóór het WK in Qatar.
Bayern was heel het seizoen niet constant waarbij wisselspelers zoals Tel, Gravenberch en Stanisic werden verwaarloosd en het duo Kimmich-Goretzka compleet overspeeld.

18 mei 2023 om 12:59

@ Ramos_4
Bayern won enkele wedstrijden in de Bundesliga in 2023, maar zonder glans en overtuiging. De ontwikkeling ging in de verkeerde richting. Alleen de timing van het ontslag imo was te laat gebeurd.
Een toptrainer moet niet alleen verstand hebben van tactiek, maar ook een goede people manager zijn, iedere speler steunen ipv af te kraken en verbeteren wat verkeerd loopt op training. Tuchel moest al veel zaken corrigeren en kreeg een overspeelde selectie voor zich.

17 mei 2023 om 22:56

Modric-Kroos is ook weinig loopvermogen als je tegen dit soort krachtige tegenstanders speelt. En dan waren ze aan de bal ook nog eens heel slordig. Ancelotti ook slecht, ik snap wel dat de fans van hem af willen. Ben benieuwd of Pep heeft geleerd van zijn fouten in het verleden in finales.

Niet verwacht dat het zo een vernedering zou worden.

17 mei 2023 om 22:57

Bedankt! Had na de 1-1 in Bernabeu een taaie wedstrijd verwacht. Een fout van Ancelotti om niet met Rudiger te starten al zat het er gewoon niet in. Camavinga had Bernardo de eerste wedstrijd in zijn zak, net als Caravajal bij Grealish (kreeg wel wonderbaarlijk geen geel). Courtois is echt een wereldkeeper, maar vandaag was er geen houden aan.

17 mei 2023 om 23:24

De meeste Madrid fans zijn echt schandalig. Ancelotti verdiend alle respect van elke madrid fan. Die man heeft madrid veel gegeven en nu is het ineens ik hoop dat hij snel weg is. Ongelofelijk hoe ze deze man ineens behandelen.

18 mei 2023 om 02:18

Verleden prestaties boeien geen ene flikker voor het aanblijven. Ancelotti zal voor eeuwig een real legende zijn, maar het is gewoon op.

18 mei 2023 om 03:38

Is het Ancelotti die op is of de meeste spelers van het elftal ,

18 mei 2023 om 08:27

Beide eigenlijk, hij hoort inmiddels te snappen dat je tegen een team als City niet met Modric en Kroos beide kunt spelen.

17 mei 2023 om 23:27

Begreep ook totaal niet waarom Rudiger niet speelde. Was de vorige wedstrijd gewoon één van de besten aan Reals zijde. Nu speelt Militao, die er helemaal niks van bakt. 2-3 goals kun je op zijn naam schrijven.

Ook wel genoeg geweest met Benzema, heeft 1 seizoen degelijk gepresteerd maar hij is weer terug waar hij altijd al was, balletjes niet normaal aan kunnen nemen, passjes gewoon over de zijlijn. Er mag echt een hele nieuwe voorhoede komen. Middenveld is ook op. Modric kan niet meer een heel seizoen top zijn, tijd om te rouleren daar.

Al met al een hele slechte seizoen bij Real

17 mei 2023 om 23:31

Militao was een en al drama. Maar ja dat is die al de afgelopen maand sinds hij een nieuwe vriendin heeft weer. Modric is wonderbaarlijk hersteld van die blessure terwijl dat een normaal een maand zou duren. Maar ja je ziet al dat Modric de afgelopen 1,5 week niet best is. Valverde al aangegeven na de Copa dat hij helemaal op is. En toch start Ancelotti deze 2 op het middenveld. Logisch dat je ze niet kan bijhouden. Tchouamen had moeten starten met Ceballos of Camavinga daar.

17 mei 2023 om 23:38

Poatan, je vond Benzema vorig jaar degelijk? Log even uit aub 😂

17 mei 2023 om 23:41

Het moest ooit eens stoppen natuurlijk. Vorig jaar was een ongelooflijke, praktisch onmogelijke run. Dus om dat dit jaar te herhalen... Je beseft nu wel nog meer wat een fantastische prestaties deze generatie heeft bereikt. Als fan kan je daar alleen maar mooi op terugkijken. City dik verdiende winnaar natuurlijk, congrats. Hopelijk is het niet het begin van het tijdperk van de rijke-investeerders clubs. Al denk ik dat dat wel het geval zal zijn.

Mooi! Real had dan nog geluk dat Courtois heel sterk stond te keepen.

17 mei 2023 om 22:57

Goed gekeept, maar ook een aantal keer slordige afronding van Haaland.

17 mei 2023 om 22:59

Luuk de Jong had vandaag twee keer gescoord, Haaland is groot maar koppen is die geen ster in. Hij had twee keer kunnen scoren met zijn hoofd.

17 mei 2023 om 23:07

Die 1e kopbal kon hij vrij weinig aan doen, die was gewoon heel erg goed gepakt door courtois.

17 mei 2023 om 23:22

Luuk de Jong was bij beide momenten niet eens in die positie gekomen.

17 mei 2023 om 23:41

Hoezo? Was tog lekker in de hoel geknikt? Die belg haalt de bal er fantastisch er uit

18 mei 2023 om 00:06

Die eerste was juist zwak ingekopt en recht op Courtois af. De tweede was fantastisch gepakt door Courtois

17 mei 2023 om 23:16

Wat Man City vandaag laat zien is het werk van een geweldige coach en precies het verschil tussen PSG(maar ook Chelsea, Man Utd enz enz) en Man City. Beide ploegen ploegen hebben miljarden geïnvesteerd alleen is het spel van PSG bijna niet om aan te zien terwijl Man City het allermooiste spel speelt op deze aardkloot!!

18 mei 2023 om 12:16

En toch is er een beetje een zure bijsmaak als je naar City kijkt: fantiastisch team, fantastisch voetbal. Maar is dat team op een eerlijke manier bij elkaar gebracht?

Vruuuuger in GTA San Andreas op de Playstation 2 hadden we bepaalde combinaties via de controller op een papiertje: R1 R2 L1 Vierkantje Cirkeltje Pijltje naar Rechts Kruisje etc etc. Dat noemden we een ‘cheatcode’. Hiermee kreeg je dingen als onbeperkte levens, ammo en geld. Dat is een beetje te vergelijken met dit Manchester City. Je voert in ‘Guardiola, Haaland, Silva, De Bruyne’ en je krijgt hetzelfde effect als vroeger.

17 mei 2023 om 22:55

Hahaha +1
On,: heerlijke wedstrijd van city. Op deze manier gaan ze inter ook helemaal wegspelen.

17 mei 2023 om 22:56

Voor iemand die zichzelf Geeninspiratie noemt heb je anders wel een verrassend creatieve en toepasselijke manier gevonden om je mening over dit Man City te delen

17 mei 2023 om 22:56

Wat een inspiratie deze vergelijking🤣

17 mei 2023 om 22:56

Ik denk dat als je dat vanavond invoert op Google dat je dan op allemaal stoute websites voor volwassenen terecht komt

17 mei 2023 om 23:04

Fijn om te lezen dat er nog een GTA San Andreas liefhebber is.
U bent welkom op 14 juni 2025 welkom bij de GTA San Andreas dag.
Omdat het dan twintig jaar geleden is dat San Andreas beschikbaar was voor alle consoles en PC.

17 mei 2023 om 23:14

Wel een slechte cheatcode, nog geen 1x de CL ermee gewonnen. Maar wellicht komt daar nu verandering in, Haaland toch wel de ontbrekende schakel

17 mei 2023 om 23:50

Hij laat ze gewoon heel goed voetballen hoor. Alsof andere clubs geen sterren hebben, zie real, psg, bayern, liverpool voorgaande jaren, barca en wat man utd en chelsea uitgeven. De meeste trainers krijgen niet zo'n team voor elkaar dat jarenlang goed voetbalt en prijzen pakt.

18 mei 2023 om 00:05

Hahaha,.., Ohhhfff,,, je voert in Ancelotti, Modric, Kroos, Benzema, en je verliest.
PSG en Chelsea daargelaten.

Wat natuurlijk ook kan is dat je in een veel lagere competitie in vier jaar tjid meer uitgeeft dan alle andere clubs bij elkaar. Maar dat het niveau elk jaar daalt en je in seizoen 22/23 moet hopen op plek 3. Ik noem maar iets ; - )

18 mei 2023 om 02:07

Idkfa. Ken hem nog steeds terwijl het al 30 jaar oud is. Voor de kenners

Benzema, Carvajal, Kroos en Modric. Helaas, de laatste 4 van onze gouden generatie lijkt ook gewoon 'klaar' te zijn. Kwamen fysiek en voetballend overal tekort.

Manchester City op elke vlak beter.

Ancelotti compleet gefaald. Waarom niet beginnen met Rudiger? Waarom met Camavinga beginnen die duidelijk niet 100% fit was? Waarom alweer samen met Modric en Kroos beginnen? Maar goed. Ik ben Ancelotti eeuwig dankbaar maar ik hoop oprecht op een nieuwe coach, een coach die durft afstand te nemen van de 'oudjes' en durft door te selecteren. Al helemaal met de komst als Belingham. Modric en Kroos moeten vanaf de bank komen nu.

4-0 is meer dan terecht. City was 3 klasse beter. Je kan verliezen en eruit gaan in de halve finale, maar de manier waarop wij vandaag eruit gaan is simpelweg belachelijk en triestig. Dit kan je nu al voorspellen: Ancelotti blijft niet. Perez gaat dit niet accepteren.

City fans, nogmaals proficiat. Madridistas, troost jullie het kan niet elke jaar feest zijn.

Tot volgend seizoen!

17 mei 2023 om 22:55

De toekomst staat al klaar. Geen zorgen maken. Je kan niet altijd kampioen spelen

17 mei 2023 om 22:58

Zelfs Valverde speelde zeer ondermaats. Perez moet nu serieus gaan investeren. Een spits en rechts back zijn een must, met Belingham en de nieuwe LB.

17 mei 2023 om 23:11

Valverde is sinds 2023 niet meer hetzelfde inderdaad. Heeft maar 1 doelpunt gemaakt in 2022 alles in kreeg. In 2023 kreeg hij te maken met miskraam, Villareal incident, riep ook na Sociedad dat hij fysiek echt compleet gesloopt is. Zegt genoeg..

17 mei 2023 om 23:16

Mag dus even een tijdje rusten en Tchouameni wat meer minuten geven.

18 mei 2023 om 10:04

Is toch logisch dat Valverde zo speelt met 2 lijken naast hem op het middenveld?

Frenkie had hetzelfde probleem bij Barca.

17 mei 2023 om 22:59

Benzema was vorig seizoen nog de beste speler aller tijden volgens de Real
fans. En nu is hij te oud en kan er niks meer van?
City was gewoon veel te sterk. Eigenlijk zelfde spelbeeld als vorig seizoen, met het verschil dat Real nu iemand volledig moet opofferen aan Haaland. Toen zei ik al, als ze 100 keer een 2-kamp tegen elkaar spelen wint Real er 1, en dat was toevallig vorig seizoen.

17 mei 2023 om 23:04

Oh types als jij zijn oh zo vervelend hé. Het kan snel gaan met voetballers boven de 30 he? Dat besef je toch?

Benzema is een legende en heeft vorig jaar er alles uitgeperst wat hij had, en won terecht de Ballon d’or. Maar dit seizoen kampt hij met blessures die telkens terugkomen, maakt kansen niet af die hij normaal (of vorig seizoen tenminste) blindelings afmaakte. Simpele tikken lukt hem dit seizoen minder. Is voetballend en fysiek dit seizoen simpelweg niet 100% en hij gaat er niet beter worden met de jaren. Daarom is doorselecteren simpelweg beste optie. Benzema kan het zeker nog, maar mag niet elke match nog 90 minute vol aan de bak.

Was trouwens totaal niet zelfde spelbeeld als vorig jaar. Vorig jaar scoort Real 3 keer uit op City, vandaag kwamen ze 1 keer gevaarlijk bij Ederson. City was vorig jaar veel minder, of minder volwassen. Real was vorig jaar veel beter dan dit seizoen.

17 mei 2023 om 23:17

Benz was vorig seizoen ook gewoon de beste speler ter wereld, maar wij zijn gewoon eerlijk en het lijkt gewoon klaar met hem. Tuurlijk zijn we altijd dankbaar voor wat hij ons heeft gebracht de laatste 13 jaar, maar het is gewoon klaar denk ik.

17 mei 2023 om 23:43

Die heeft nog even het summum bereikt en is fysiek en mentaal op. Geen schande, maar Real moet voor een nieuwe basisspits gaan. Benz kan nog een geweldige pinchhitters zijn, en pakken beter dan Mariano.

17 mei 2023 om 23:07

Ik moet zeggen dat Asensio, Ceballos en Vazquez gretig waren ingevallen.

Je ziet aan dit Real dat er gewoon teveel ontbreekt. Geen linksachter, geen rechtsachter, geen leidinggevende centrale verdediger, twee oudjes op het middenveld, geen rechtsbuiten, geen back-up spits.

Dan ga je algauw achter de feiten lopen. Zowel in de Champions League als in de Spaanse competitie(s).

Ik begrijp dat de verbouwingen van de Bernabeu heel wat kosten met zich mee heeft gebracht, maar het is nu al jaren dat Real de selectie niet vernieuwd.

Enkel een Bellingham gaat niet de oplossing zijn. Ze kunnen die 120 miljoen beter in 3 keer 40 miljoen opdelen en proberen zo op 3 posities te versterken.

17 mei 2023 om 23:31

Ieder jaar hetzelfde riedeltje. Na een paar verliespartijen, kunnen de oudjes er helemaal niks meer van. Daarna winnen ze weer een cup en zijn diezelfde oudjes de helden.

Tja, jammer dat city doorgaat. Ja het is mooi wat ze neerzetten, maar kijk hoeveel er geïnvesteerd is om daar überhaupt te komen... Daar in tegen zijn de meeste supporters van city echt succes supporters. Prima natuurlijk, maar als het straks minder is, dan wordt er minder naar omgekeken.

17 mei 2023 om 22:54

Oke

17 mei 2023 om 22:54

Geniet ff van het spelletje man

17 mei 2023 om 22:55

Lekker makkelijk punten scoren. Het is normaal dat als een ploeg minder speelt er minder naar omgekeken wordt. Ik ben ook geen fan van het geld pompen in een club, maar als voetbalfan kan ik wel genieten van wat City heeft laten zien vandaag...

17 mei 2023 om 22:56

Opzich zijn de meeste Nederlandse Realsupporters denk ik ook niet voor Real, omdat ze zo'n band met Spanje en de stad Madrid hebben...

17 mei 2023 om 22:56

En de meeste Real supporters zijn geen successupporters? De prijzen die Real in haar kast heeft staan hebben totaal niet bijgedragen aan de club keuze? Hadden net zo goed een Vallecano of Elche kunnen supporten, maar per toeval werden ze verliefd op Real Madrid?

17 mei 2023 om 22:57

Bij elkaar gekocht ja, met olieveld ja maar wat speelde ze heerlijk voetbal. Dit is waarom ik voetbal kijk. Lekker boeiend hoe en door wie dat team is samengesteld

17 mei 2023 om 22:58

Ditzelfde kan je precies over real zeggen.

17 mei 2023 om 22:58

Nog altijd minder dan manu en Chelsea

17 mei 2023 om 23:01

Want Real Madrid heeft geen geld geïnvesteerd? Vanaf 2010 ook zo een slordige €1,2 miljard. En die waren al een gevestigde Europese topclub toendertijd.

17 mei 2023 om 23:03

Real heeft in de periode dat ze 4x de cl gewonnen hebben niet heel veel uitgegeven. Sterker nog real fans hebben kritiek op perez dat hij de portemonnee niet trekt de afgelopen jaren. Dus die opmerking kan weer de prullenbak in.

17 mei 2023 om 23:15

En die spelers die toen op het veld stonden, kwamen uit de lucht gevallen zeker? Spelers als Ronaldo, Bale etc. Vreemde reactie.

17 mei 2023 om 23:20

Jij noemt nu 2 spelers op waarde van 200 miljoen op. Terwijl je het hebt over 1.2 miljard. Dat real heeft de afgelopen 10 jaar 6x de cl gewonnen. Heel veel uitgaven kwam gewoon door prijzengeld itt tor city wat gewoon geld erin pompt van een oliesjeik.

17 mei 2023 om 23:31

Misschien kun je zelf even langer kijken dan je neus lang is. Ik ken mijn feiten zeer goed, dus hier heb je een lijstje.

10/11: 93 mln
11/12: 56 mln
12/13: 38,5 mln
13/14: 175,5 mln
14/15: 126 mln
15/16: 92,9 mln
16/17 30 mln
17/18: 40,5 mln
18/19: 164,75 mln
19/20 355,5 mln
20/21 0
21/22 31 mln
22/23 80 mln

Totaal: 1,28 miljard

17 mei 2023 om 23:43

Dat geld verdienen ze door sportieve prestaties en niet door olie.

17 mei 2023 om 23:46

In die periode gewoon even 6x de cl gewonnen. Helft van dat geld als dat niet meer is komt van cl overwinningen itt tor city wat rustig 2 miljard investeerd en in Europa geen reet gepresteerd heeft.

17 mei 2023 om 23:52

Je snapt het niet echt Ybill? Dat er tegenover die uitgaven ook inkomsten moeten staan uit voetbalactiviteit? Ga je eerst verdiepen in hoe het werkt voordat je je hier te kijk zet met een lijstje.

18 mei 2023 om 00:02

Wat een zielige vertoning van je YBill. Zelfs als dat lijstje klopt, hou je dan wel in je achterhoofd dat we al 6x (!!!) de CL titel hebben gepakt sinds 2010? En laten we hypothetisch zeggen dat Real Madrid zelfs 2 tot 2,5 miljard heeft uitgegeven. Dan nog valt dat goed te rijmen met de sportieve succes die de club behaald heeft en waarmee inkomsten is gegenereerd. Hoe komt een city aan het geld om meer dan 2 miljard te spenderen zonder ook maar een keer de CL te pakken?

18 mei 2023 om 00:23

Nou nou nou, wat een opwinding. Het is een beetje het kip en het ei verhaal. Uiteindelijk heb je investeringen nodig om in het topvoetbal sportief succes te behalen. Man City heeft weliswaar nog geen Europese titel behaald, maar de laatste 5 jaar minstens de kwartfinale gehaald en zelfs nog een keer de finale. Daarnaast heeft City 6 keer PL league gewonnen (en vorig jaar ruim 175 miljoen prijzengeld daarvoor gehad). Dus laten we niet doen alsof ze alleen maar smijten zonder sportief succes daar tegenover te kunnen stellen.

18 mei 2023 om 00:28

Je investeerd geen 2 miljard om 6x de pl te winnen. Je investeerd dat geld om de hoogste club prijs te winnen dat wat ze nog niet gelukt is. Real geeft wel is waar veel geld uit maar dat gaat in combinatie met grote Europese prijzen. Die 2 mag je niet eens met elkaar vergelijken.

18 mei 2023 om 02:03

Je weet dat er een onderzoek naar City loopt vanwege financieel gesjoemel toch? Of was je daarvan niet op de hoogte?

18 mei 2023 om 02:20

Pep kwam pas in 16/17

18 mei 2023 om 02:27

Niet vergeten dat er Real wel heel veel dubieuze scheidsrechter keuze heeft mee gehad afgelopen jaren

18 mei 2023 om 08:53

5x gewonnen ipv 6x. Nog steeds veel maar wel het echte aantal.

18 mei 2023 om 09:12

Want daar kan real wat aan doen toch ijzerdraad? Of gaan we hier ook zegge dat Nederland gelukt had dat ze in 2014 in de halve finale stonden na die schwalbe van Robben?

17 mei 2023 om 23:01

Totaal niet mee eens. Andere ploegen investeren nu al jaren meer. Sterker nog, in het Galacticos tijdperk spendeerde Real relatief gezien nog veel meer, maar vond iedereen het geweldig. Beetje hypocriet om nu zo af te geven op City.

17 mei 2023 om 23:03

Maar er zijn toch genoeg topclubs die spelers hebben weggeplukt voor honderden miljoenen euros? Beleid mag ook wel worden erkend. Clubs als Real, Ajax, Psg etc. hebben ook aanzienlijk meer te besteden dan de rest van de competitie.

17 mei 2023 om 23:48

Leuk dat jij voor andere mensen kan beoordelen of ze "echte" supporters zijn of niet. Succes, goed voetbal en goede spelers brengt altijd fans met zich mee. Dat is voor een Ajax, Real Madrid of United niet anders. Daarnaast gaven United en Chelsea net zoveel uit als City over de laatste 10 jaar en kijk waar zij nu staan. Dit is gewoon goedkoop scoren. Je moet er als voetbalclub ook iets van weten te maken. City speelt fantastisch voetbal onder Pep

18 mei 2023 om 08:56

We kunnen wel zeggen city geeft zoveel geld uit, maar het voetbal dat ze spelen is niet normaal zeg. Psg geeft toch ook zoveel uit? Maar kunnen er helemaal niks van. Je kan ook gewoon credits geven aan pep.

18 mei 2023 om 10:09

Mamugeeft meer uit, maar nul resultaten. 50M voor Haaland of 100M voor Anthony, zoek de verschillen, kleur de plaatsjes . Laatste jaren heeft City van de grote clubs het minste uitgegeven, hun jeugd wordt kampioen in bijna elke engelse klasse. En succes supporters?. Ben al 17 jaar supporter van City, en zo zijn er velen.

Wie meende ook alweer dat je er vergif op kon innemen dat Madrid door zou gaan?

Mijns inziens de beste wedstrijd van één team dit seizoen. Madrid volkomen vernederd.

17 mei 2023 om 23:16

Hij is zo ontzettend goed. Komt in de buurt van Busquets zijn prime.

17 mei 2023 om 23:50

Die vent speelde echt een wereldpartij. Hij staat al jaren in de boeken tussen de beste performers van City volgens de analyse websites

Totaal voetbal van City, Real volledig overklast. Vinicius, Benzema en Rodrigo niet in het stuk voorgekomen. Schitterend om te zien dat City eigenlijk geen wingers met veel snelheid gebruikt, maar volledig op het voetballende gedeelte kan leunen nu Haaland in de punt staat. Waarbij je af en toe gek kan worden van de tikkies terug van Grealish, maar wat is hij belangrijk voor het bewaren van de rust, zijn arbeidsethos voor het team en de slimme paasjes op de inschuivende middenvelders...

De Bruyne toch heel slordig, had als Guardiola zijnde hem toch wel rond de 60-70e minuut gewisseld. Liep echt op zn laatste benen.

City - Inter in de finale, lijkt op papier geen onmogelijke opgave voor City maar finales zijn toch altijd een wedstrijd op zich. Aan Guardiola om die wedstrijd volledig onder controle te gaan krijgen! Volste vertrouwen in die eerste Champions League voor City en ik kijk ontzettend uit naar de eindstrijd!

17 mei 2023 om 22:59

De Bruyne was slordig ja, maar nog wel beslissend bij die vrije trap (owngoal).

17 mei 2023 om 23:07

@Skizil, dat is waar, maar denk toch dat Guardiola wat voorzichtiger had moeten zijn met hem. Voor het zelfde geld raakt hij geblesseerd in de meest cruciale fase van het seizoen. Een Foden kan zo'n balletje ook wel lekker voor de goal neerleggen

17 mei 2023 om 23:16

Hij durfde hem er ook niet afhalen denk ik. 1 van de vorige editie had hij hem gewisseld rond minuut '70 en de match kantelde uiteindelijk nog. Daar was KDB niet zo blij mee. Voor het team, zal KDB op het veld ook wel mentaal iets betekenen. in minuut 70 was het nog steeds 'maar' 2-0.

Uit viel het dan nog wel mee. Maar als je thuis met 7-0, 3-0 en 4-0 wint van Leipzig, Bayern en Real dan kan je niks anders concluderen dan chapeau. Spelers als Akanji, Stones en Grealish zijn ook weer compleet opgebloeid. Toch credits aan Pep. Makkelijke loting hebnen ze ook niet gehad dus ze zouden dan de verdiende CL winnaar zijn. Toch moet je dat Inter niet onderschatten.

17 mei 2023 om 23:44

Klopt, Bayern en Real uitschakelen is geen evidentie. Onderschatting is de enige manier dat City dit nog weggeeft.

Helemaal niets in te brengen tegen dit City. Wat een geweldig uitgevoerd plan opgesteld door de grote meester!

Heerlijke avond. Real fans met beide benen op de grond

17 mei 2023 om 22:55

Beide benen op de grond? Geen verstand van voetbal. Dat je dit over real Madrid zegt.

18 mei 2023 om 01:01

Wat is daar ‘geen verstand’ aan? Al 4 Champions League edities lang speelde Real het grootste zaadvoetbal, waarmee het de titel won, met als klap op de vuurpijl de vorige titel. Daar was het gewoon overklast worden en met flitsjes in laatste minuten gecarried worden door Benzema/Vini/Modric. Velen dachten dat ze daar nu weer mee weg zouden komen met de pure arrogantie, maar niks bleek minder waar. Met beide benen op de grond nu.

18 mei 2023 om 07:48

Ik heb de afgelopen week alleen maar fans horen zeggen dat Real de CL wel gaat winnen, dus inderdaad met beide benen op de grond

18 mei 2023 om 16:23

Ja dus? Winnen is winnen LvG speelde ook zaad voetbal afgelopen wk, maar als die het wk gewonnen had was het een wereldprestatie hypocrisie ten top. Real madrid staat op eenzame hoogte vergeleken met alle andere clubs, om dan te zegge met beide benen op de grond. Doe heel gauw normaal.

18 mei 2023 om 20:40

Shiraz ga toch slapen met je ‘als klap op de vuurpijl de vorige titel’. Ik snap dat het pijnlijk is dat jouw club niet eens meedoet voor de Europese prijzen, maar zo kun je echt niet zijn. De vorige editie was prachtig. De zwaarste loting tegen de beste ploegen en elke keer weer vanuit de underdog positie als leeuwen gevochten. Een keer is toeval, twee keer is geluk, drie of vier keer is een patroon en een bewijs van uitzonderlijke klasse. Dat jij dat niet kunt erkennen zegt meer over jou. Wat een slap gelul zeg, man man man. Triest.

Eindelijk. Het geluk van Real moest eens op zijn.

18 mei 2023 om 08:58

Geluk? Isg joh. Had je nog nooit gehoord over kwaliteit, maar ja gister gewoon verdiend vernederd niets anders te zeggen.

18 mei 2023 om 10:09

Ja is geluk. Real had vorig jaar de meeste statistieken tegen zich. Weten dan 1 of 2 kansen te creeeren en gaan er dan ook in. Dan zit het ook gewoon mee hoor.

18 mei 2023 om 20:48

Ja helemaal Origami, geluk tegen PSG, tegen Chelsea geluk, tegen City geluk, tegen Liverpool geluk. Ach we hebben zelfs de scheidsrechters +/- 7 miljoen betaald joh, helemaal geen geluk… achterlijkheid💀Edit: die betaling waren overigs wel puur om onze spelers uit te leggen hoe zij zich in de CL moeten gedragen jegens de scheidsrechter. Ik meld het maar even om misverstanden te voorkomen.

Real krijgt eindelijk wat het vorig jaar ook al in vrijwel alle KO-wedstrijden verdiende, een pak slaag. City echt op een volledig ander niveau. Maar goed als je in de laatste 10 minuten gasten als Foden, Mahrez en Alvarez kan brengen...

17 mei 2023 om 23:00

Zonder die in te brengen hadden ze ook gewoon gewonnen.

17 mei 2023 om 23:04

Dus vorige jaar real onverdiend cl gewonnen? Na 13 wedstrijden?

17 mei 2023 om 23:05

Het is heel knap, maar hoe ze tegen PSG en City overleefde was best bizar toch?

17 mei 2023 om 23:07

Nee maar je hoeft niet altijd goed te spelen om wedstrijden te winnen maar goed vandaag is het ander verhaal slecht gespeeld op alle vlakken en overklast door een sterke city

17 mei 2023 om 23:09

Real was tot aan finale de underdog. Veel zat mee en indivividuele klasse van benzema en Courtois die ze naar finale hebben geloodst.

17 mei 2023 om 23:14

Nee het is ook heel knap, maar dit City verdient wel echt een cl met dit voetbal. Jullie hebben er toch al zat joh

17 mei 2023 om 23:19

Je speelt met 11 man en niet met 2 uiteraard waren die 2 de belangrijkste

17 mei 2023 om 23:33

Ja dat weet ik. Heb gewoon een paar ogen. Maar als mensen spreken over een Messi/maradonna dat Argentinie naar een WK beker loodst dan snapt iedereen toch ook wel dat ze niet in hun eentje het vliegtuig zijn opgestapt.

Pfff wat een wedstrijd van City, real totaal afgemaakt.
Real net zoals vorig jaar, vooral verdedigen en loeren op de counter, maar dit keer maakte City wel de kansen af, al hebben ze heel wat gemist, had zomaar 8-0 kunnen zijn.

Duidelijk. Een terechte overwinning voor city. Veel te sterk voor Real. Mooie finale!

Ja ancelotti millitao die zo slecht is laatste wedstrijden voor rudiger brengen die goed was in de heenwedstrijd en Haaland vast hield dan krijg je nu een eigen goal van millitao en altijd afwachtend en verdedigend speelt en pas ingrijpt als de match al gespeeld is tijd voor een andere topcoach die voetballend speelt en dat real top aankopen doet vooral in de aanval die naast creatief zijn ook voor de goals zorgen zeker een goede vervanger voor benzema middenvelders hebben ze genoeg want zo kan het niet verder zo verliezen vandaag is een schande

17 mei 2023 om 23:04

Begrijp ook niet waarom hij militao laat spelen. Hij was altijd gewoon zo goed en had gewoon rust, maar ik weet niet wat hij allemaal loopt te doen de laatste weken, maar die verdiend gewoon een plek op de bank.

17 mei 2023 om 23:34

Roep al lange tijd dat ie overschat is. Eindelijk beginnen jullie het ook te zien nu.

17 mei 2023 om 23:46

Hij was gewoon top, maar de laatste weken lijkt het net een jongen die voor het eerst in de verdediging moet staan.

17 mei 2023 om 23:53

Vond hem vorig seizoen ook regelmatig blunderen in La Liga, dat hij goals weggeeft. Misschien heb ik het mis...

18 mei 2023 om 12:08

Knap hoe je in zo’n stuk tekst 0 leestekens gebruikt.

Hèhè eindelijk pakt het uit voor City! Dit had vorigjaar al gemoeten natuurlijk...
Dit jaar van de fouten geleerd en Real gedeclasseerd

Zal je zien verliezen ze straks van Inter 🙈

17 mei 2023 om 23:47

Dat gun je ze toch ook weer niet. Met dit voetbal moet je de CL winnen. Wat een team. En het heeft al zo vaak tegen gezeten, zoals je al zegt, op een gegeven moment moet het wel lukken toch.

17 mei 2023 om 23:57

Vorig jaar? Het is een schande dat ze niet al 7 keer de CL hebben gewonnen met hun onbeperkt budget.

Achteraf wel makkelijk de koe in de kont kijken... Militao wat moet je daarover zeggen. Vorige week stond het als een huis met Rudiger, vandaag was het een en al drama. Complimenten aan City, zeer verdiend. Mag ook wel een keertje als je bijna 1miljard hebt uitgegeven en jaar op jaar de CL niet wint.

17 mei 2023 om 23:08

Ik had het al zien aankomen voor de wedstrijd want millitao is al weken slecht bezig en rudiger in de heenmatch speelde een goede partij en hield haaland vast

Geweldig city zeg, dit is voetbal! Blij als liefhebber dat zo'n club in de finale staat, middelvinger naar al die anti voetbal teams!! Ondanks dat ik persoonlijk niks met City heb!

Faalland mist echt bizar veel kansen in dit tweeluik

17 mei 2023 om 22:55

Iemand met 40 goals Faalland noemen.. Niveautje hoor.

17 mei 2023 om 23:02

Vandaag was hij wel gewoon gevaarlijk.

17 mei 2023 om 23:47

52 goals en 8 assists in 3850 minuten dit seizoen; topscorer van de PL en de CL. En jij komt met "faalland", wauw.. Dan heb je gewoon echt een paar serieuze steken los in je bovenkamer hoor, sorry dat ik het zeg. Bovendien had ie tegen de meeste keepers ter wereld vandaag gewoon 2 goals gemaakt ook nog, Courtois pakte zowel die 2e kopbal als die 1-op-1 echt geweldig.

18 mei 2023 om 12:10

Stop nu direct met voetbal kijken en volg een andere sport. Alleen door dat eerste woord al.

Wat een waanzinnige wedstrijd van City.. en meer dan terecht gewonnen.

Geweldige selectie heeft dat City zeg. Je zou maar Alvarez, Foden & Mahrez van de bank kunnen brengen.

Voor Real Madrid heeft het er 90 minuten lang niet ingezeten, als ik Kroos & Modric vandaag heb zien spelen vraag ik me toch af of het zo slim is om nog een jaar met hen door te gaan.

Gundogan zou overigens een geweldige versterking voor Barcelona zijn hoop dat ze hem binnen weten te halen.

17 mei 2023 om 23:19

Niet zo gek als je 1,7 miljard heb gespendeerd sinds 2008. Met dat geld had elke club een selectie inclusief bank en reserves kunnen kopen waar je U tegen zegt.

Enfin, City was vandaag voetballend heer en meester en de terechte winnaar.

17 mei 2023 om 23:55

Real en Barca hebben ook een tijdje een geweldige bank gehad met spelers als: Fabregas, Alexis Sanchez, Di Maria, James, Isco, Varane (achter Pepe) etc

We zullen het nu wel veel over City hebben maar een aantal spelers van Real verdient duidelijk een shoutout. En dan niet zozeer van dit tweeluik, maar het feit dat ze hem vorig jaar wonnen. Benzema, Vinicius, Modric en Courtois. Titanen die een ploeg die werkelijk al 3 jaar niet veel beter speelt dan vanavond in Europa, maar dan op karakter door die grote jongens toch terugbeukt. Tuurlijk komt er dan zoals vanavond ooit een ploeg voorbij die voetballend zelfs voor hun niet op karakter meer te repareren valt. Maar ze verdienen alle vier een standbeeld voor vorig jaar imo.

City verdiend door. Echter zou ik wel heel hard gaan lachen als Inter die beker wint nu.

Een voetbalshow van City. Veel te goed vanavond voor Real, het is geen moment een wedstrijd geweest. Guardiola heeft eindelijk zijn machine die naast attractief voetbal ook de volwassenheid heeft dit soort matchen te beslissen en zonder problemen uit te spelen. Knap hoe hij zichzelf maar ook zijn team telkens weer opnieuw weet uit te vinden. Ze gaan dit jaar de CL winnen, met alle respect voor Inter haar prestaties. Maar dit laten ze niet nog een jaar glippen.

Allereerst; felicitaties naar de City fans. Dik en dik verdiend gewonnen en terecht in de finale. Succes tegen Inter, dit is jullie moment om de CL eindelijk te pakken.

Dan over de wedstrijd en Real. Luister, ik kan altijd accepteren als Real op een terechte wijze eruit vliegt. Prima, en het hoort bij voetbal. Je kan niet altijd winnen. Maar, er is ook een maar en ik kon me ogen niet geloven hoe dit Real voor de dag is gekomen. Kans was al klein dat je tenkoste van dit gigantische goede City de finale zou bereiken. Maar ik heb vanaf minuut 1 totaal geen gevoel gehad dat Real het City moeilijk zou maken. Geen druk op de bal, geen tactiek, kansloos toekijken hoe City iedere keer over de middenlijn kwam. Het was echt gigantisch slecht. Met stip de slechtste wedstrijd die ik ooit in mijn leven heb gezien van Real.

Vandaag ook geleerd dat Rodrygo op rechtsbuiten nooit gaat werken, maar dat heb ik al zovaak gezegd. Valverde is een leuke speler die leuk van afstand kan scoren, maar wat brengt die jongen verder? Echt helemaal niks. Was samen met Modric echt vreselijk slecht. Benzema had een leuke City shirtje aan. Ik heb echt medelijden met Courtois. Wereldreddingen vandaag en toch 4 tegenkrijgen. Zegt misschien ook wel genoeg.

Bedankt Ancelotti voor een prachtige seizoen. 14 punten achter op Barca, in de Super Copa finale vernederd door Barca, vernederd door City vandaag. Copa del Rey nipt gewonnen van Osasuna die je ook had kunnen verliezen. Maar ach, de beste man zal wel zonder schaamte roepen dat er alles is gewonnen binnen twee jaar tijd. Dat klopt, maar het probleem ligt veel dieper. Ik ben klaar met Ancelotti. Wat ben ik zijn voetbal zo onwijs zat en zijn poltieke opstellingen.

Pijn. Maar het is niet anders. Uithuilen in de zomer en opnieuw beginnen.

Na de eerste 20 minuten kon het letterlijk 6-0 staan . Heb Real zelden zo weggespeeld zien worden, laatste keren wat ik me zo kan herinneren was tegen prime Barcelona. Het voetbal heeft in ieder geval gewonnen, want zelfs Benzema speelde op een gegeven moment bijna als centrale verdediger. Real zal sowieso volgend jaar nog sterker terugkomen

City zou de finale natuurlijk ook met 2 vingers in de neus moeten winnen, want ze hebben Madrid letterlijk alle hoeken van het veld laten zien.. Wat een trieste vertoning van Real zeg, zij mogen de handjes dichtknijpen dat ze in eerdere rondes Chelsea en Liverpool getroffen hebben.

17 mei 2023 om 23:00

Het real van vandaag is nog slechter dan een Inter in bloedvorm. Trust me.

17 mei 2023 om 23:00

Vind ik op zich ook wel prima hoor, wij hadden hier vanavond al helemaal een memefest neergezet.

17 mei 2023 om 23:00

Dit was gewoon een tactische fout om met modric en kroos te gaan spelen! City is ook gewoon veruit de beste team ter wereld. Psg of bayern zou echt niet makkelijk winnen van real.

17 mei 2023 om 23:06



Wat is hier triest aan? Het is gewoon op met de veteranen. Madrid heeft geen goeie versterking gehaald afgelopen jaren die er direct staan. Het is al 3 jaar lopen aankakken en kijken wat er te halen valt (wat nog enigszins goede resultaten zijn).

Het is eerder triest om 400 miljoen te spenderen afgelopen winter transfer en dan nog in het rechterrijtje te staan

Het moest een keer gewoon gebeuren. Het moest een keer fout gaan. We kunnen niet altijd alles blijven winnen. 6 CL in 10 jaar tijd, nee dit gaan we wssn nooit meer meemaken.
Dit gezegd hebbende, ik had gewild dat we op een andere manier uitgeschakeld zouden worden, want we waren echt dramatisch (en dat is een understatement). Maar goed we werden geklopt door een veel beter team.
Tijd voor een frisse wind in het team (de club). Hala Madrid!

Edit: Ik ben echt niet zo verdrietig. Op deze manier verliezen mag natuurlijk niet gebeuren, maar we hebben zooooveel gewonnen de laatste tijd. We zijn zo verwend geweest, dat ik deze nederlaag zeker wel kan "hebben". Nogmaals, ik hoop wel dat het bestuur nu nieuwe spelers durft te kopen (en oude spelers laten gaan).

17 mei 2023 om 23:24

Eens met je conclusie: we hebben de afgelopen jaren zo veel mooie momenten gehad, magische Champions League avonden. Niet te vergeten: met dezelfde jongens die nu afgaan. Ik blijf ze dankbaar voor al die avonden, de comebacks, de passie, strijd. Vandaag zat het er niet in. Dat kan gebeuren, verliezen van dit City is echt geen schande.

Wat ik terugkijkend op dit seizoen me nog wel echt vaak afvraag, is wat er in hemelsnaam met Ceballos is gebeurd. Die man was in zo'n bloedvorm, maar Modric moest en zou terugkeren in de basis. Asensio, die zoveel goede invalbeurten maakte en zoveel doelpunten heeft gemaakt, ook zo weinig kansen.

Het is inderdaad tijd voor vernieuwing. Hoe zie jij de komende transferperiode idealiter voor je?

18 mei 2023 om 00:14

Spelers in:
Bellingham (of een goedkopere optie. Een Kimmich bijv).
Cancelo, die zowel op links of rechts kan.
En een spits.
Deze 3 posities moeten hoe dan ook versterkt worden. Als er geld over is, zou ik een rechtsbuiten als Mahrez halen.

City eindigt de carriere van wat spelers bij Real. En imo ook die van Ancelotti bij Real. Het bestuur moet drastische beslissingen nemen wat betreft Modric en Ancelotti (kroos heeft al getekend zo als ik het heb begrepen) Iig, beide samen (kroos - Modric) kan echt niet meer. Zelfs tegen de Gironas en Osasunas gaat het niet, laat staan tegen toppers.

Dus spelers uit:
Modric, Odriozola, Mariano, Hazard (al heeft hij aangegeven te willen blijven) moeten als eerst verkocht worden.

Ancelotti is niet de man die Real moet transformeren. Helaas is hij daar niet geschikt voor.

Schandalig bagger Real Madrid. In tegenstelling tot vorig jaar zag je vandaag wat we missen. We missen Casemiro op het middenveld, we missen een waardige rechtsback, we missen een waardige linksback en we missen boven alles een Coach met ballen. Hoop dat Perez direct ingrijpt en met verfrissing komt voor het nieuwe seizoen. Wat mij betreft Hakimi terughalen, davies halen, mbappe halen en Barella. Modric + kroos kan niet meer. Ancelotti, bedankt.

Guardiola moet de finale wel héél erg overdenken moeten ze dat verpesten tegen Inter. Denk dat het eindelijk zover is. Dit City is niet meer te stoppen

17 mei 2023 om 23:23

Zou toch prachtig zijn als onze Dumfel Demfries de winnende maakt in de finale tegen City en Grealish helemaal kapot speelt.

Van harte gefeliciteerd Citizens. Dit mogen ze echt niet uit handen geven in de finale.
Het valt me trouwens op dat Real Madrid vandaag een veel hardere afstraffing kreeg dan Bayern München in de kwartfinale. Vreemd dat richting Bayern negatiever werd gesneerd,terwijl ze gewoon 3-0 verloren door details en fouten. Vandaag werd Real Madrid gewoon van het kastje naar de muur gespeeld.

17 mei 2023 om 23:26

Bayern was thuis een stuk beter dan Real Madrid vandaag. Madrid als collectief slecht, daar Bayern vooral door Upamecano ten onder is gegaan. Enige verschil is wel dat we de eerste match thuis speelde tegen Bayern, en bij Real de tweede.

18 mei 2023 om 10:11

Ik vind het nooit goed om te wijzen naar een speler. Bij de 1-0 was Sommer toen ongelukkig en bij de 2-0 vond Upamecano geen goed aanspeelpunt.
Mijn punt is gewoon dat Real Madrid overklast werd in Etihad stadium

Als de finale net zo eenzijdig wordt als de halve finales dan vind ik het vooral een heel tegenvallende editie van de champions league.

City echt goed en had wel meer kunnen zijn, Courtois keepte echt goed.
Ook leuk dat er eens een andere club dan Real in de finale staat.
Gun het City wel.

Haaland 3 dikke kansen, Alvarez 1 minuut in het veld en meteen een doelpunt. Maar even zonder gekheid, dit City voelt aan als het Real van 2016+2017 en het Barcelona van Guardiola waarvan je wist die gaan de wedstrijd winnen (in de CL) Real kansloos vandaag, Grealish speelde heel balvast en goed, zelfde geldt voor Rodri en Bernardo. Nu winnen ze hopelijk ook de CL ik gun het Alvarez, De Bruiyne en Guardiola heel erg.

Wat een voetbalgala van Manchester City. City was heer en meester. Real had niks in te brengen. Zelfs de wissels hadden een goed impact op het spel. Pep heeft een monsterlijk machine gecreëerd. Op naar Istanboel ! #letsgoCity!

Terechte overwinning van Manchester City.
Vooral de eerste helft waren ze een stuk beter.
Ik heb wel medelijden met Courtois.
Belangrijke reddingen maar toch vier doelpunten om de oren.

Helemaal kapot gespeeld! Bank militao maar voor de rest van het seizoen want wat een onrust daar achterin met hem. Inplaats van middenvelders hebben we een spits en een rechtsbuiten nodig, want Benz lijkt gewoon klaar. Hij heeft vorig jaar er gewoon alles uit gehaald en het lijkt dan nu gewoon klaar te zijn met hem. Hij is ook bijna nooit dit ik geloof dat hij dit seizoen gewoon bijna nooit 100% is geweest. Rodrygo ook gewoon niet te consistent. Probeer maar volgend jaar weer voor mbappe te gaan voor in de spits en iemand voor rechts. Links hebben we al een wereldster. Ancelotti kan zijn spullen pakken btw.

Wat vond ik grealish toch geweldig spelen, maakte zoveel ruimte vrij in het spel.

17 mei 2023 om 23:54

volgens mij kwamen al z'n passes aan op 1 na. Masterclass.

City gaf amper kansen weg en had het vrijwel volledig onder controle. Ik denk dat aanvallend voetbal liefhebbers wel hebben genoten vandaag. Gefeliciteerd City fans!

Dit gaat Opa Perez niet zo laten. Denk dat we volgend seizoen een nieuwe coach hebben. Maar petje af voor City!!! Mijn Real hart bloed enorm, maar we zijn zwaar overklast door een schitterend team!!! Dan kan je zeggen dat er geen energie in Real zat, maar was/is dat niet de grote verdienste van City, vanavond? Als Real de bal had, dan gelijk 3 spelers die druk zetten. Ik denk ook dat de CL winnaar bekend is. En als belg gun ik het De Bruyne enorm!!! Maar hopelijk een paar goede teansfers voor Real, en volgend seizoen opnieuw proberen.

Moet eerlijk zijn. Ik vind dit heerlijk. Voetbal heeft gewonnen vandaag.

Heerlijke vernedering dit. Ik ga alvast lekker slapen.

Een clinnic kan het niet anders noemen. Jammer voor Benzema en Modric maar niet voor de rest van dat team. Genoten van de druk en techniek. Jammer dat Ake er niet bij was door zn blessure. Hoop voor pep dat hij die cup pakt.

Hoe win je hiervan als Inter?

18 mei 2023 om 01:10

Met 11 man verdedigen en Lukaku/Dzeko en Martinez in de spits. Schade zo lang mogelijk beperkt houden en hopen op een flitsende counter van Martinez of een goal uit een standaardsituatie. Verder valt er voor Inter echt weinig te halen. Tenzij de spanning bij City naar boven komt. Een speler als Akanji of John Stones kunnen zo een finale voor je verpesten met al hun spanning. Een beetje wat onder andere Theo Hernandez en Rabiot voor Frankrijk deden in de WK finale met ballen die van de voet afsprongen enzo.

18 mei 2023 om 08:57

"flitsende counter van Martinez"

Niet Lautaro toch? Die scoort er 1 uit 30 ofzo.

18 mei 2023 om 10:59

En daarom moet je hopen, want erop vertrouwen, kan je niet. 99% van wat Inter moet doen, is hopen.

Wat een gala voorstelling. Real helemaal niks in te brengen !!!!!

Gefeliciteerd City fans 💯wat een ongekende pot voetbal op hebben zij op de mat gelegd. Ik zie dit huidig Inter echt niet winnen van City. Het is zo veelzeggend dat je nog "even" een Mahrez of een Foden in kan brengen terwijl het hele elftal al loop te swingen. Wat een voetbal!

City is momenteel het best voetballende team op de planeet.

Heb een ruit kapot geslagen door hoe dramatisch Benzema weer eens was vandaag tegen city. Niet normaal

Helaas, maar heb er vrede mee wat betreft de uitslag: volledig terecht. Zeer verdiende overwinning van een heel sterk en bovenal volwassen Manchester City. Hielden de bal moeiteloos in de ploeg, zaten overal kort op. Gefeliciteerd City fans en veel succes in de finale!

Real Madrid eigenlijk vanaf het eerste moment nergens en mocht op geen enkel moment rechtvaardig aanspraak maken op de winst. Slechts 1 schot op doel en dat was een soort wanhoopspoging van Kroos.

Ironisch wel hoe Kroos en Modric respectievelijk bij de twee eerste goals te laat zijn. Met name Modric kon het deze wedstrijd echt niet belopen. BIj tijd en wijlen had Real Madrid niet eens een middenveld. Achteraf kan je makkelijk zeggen dat je had moeten doorselecteren en we hebben het zo vaak gezien in topwedstrijden met Modric en Kroos, maar nu zakten ze echt door het ijs.

Overigens niet als enigen: eigenlijk verdient alleen Courtois een voldoende voor zijn wedstrijd vandaag. Vinicius nergens, Benzema nergens, Rodrigo nergens, Valverde onzichtbaar, Carvajal had het weer niet onder controle, Alaba in de lucht onzeker, Camavinga slordig. Asensio en Tchoua nog wel prima invalbeurten, maar toen was het kalf al verdronken.

Met name Grealish een hele sterke pot, zo goed in balbezit, sterk aan de bal, altijd de combinatie zoeken. Hele verdediging van City gewoon solide, bijna niks weggegeven.

Overigens wel echt schandalig hoe zowel Modric als Kroos worden uitgeloften door een hele grote groep in het Etihad, getuigt van weinig klasse.

Wauw wat een wedstrijd was dit. Het is dat Courtois er stond, anders was het zo 6/7-0? Helaas voor Real, maar een magische come back was geen moment sprake van. Buiten Courtois om was dit dik onvoldoende

Voetballes van City. Geen meter te weinig of te veel gelopen. Hebben de angel uit elk van Reals aanvallen weten te halen. Van een ommekeer was op geen enkel moment sprake, ook niet in de tweede helft. Helaas gun ik het City niet echt. Andere clubs hebben ook miljarden uitgegeven, maar City heeft daarbij jarenlang stelselmatig de FFP-regels aan de laars gelapt. Ach ja, daar horen we straks toch niets meer over.

De eerste helft van City is denk ik een van de beste helften die ik een voetbalteam dit jaar op de mat heb zien leggen. Niet normaal.

18 mei 2023 om 10:57

Dat spel speelde Barca tussen eind 2008 en eind 2011 non-stop, week in week uit. Pep voetbal in optima forma. Alleen nog spectaculairder met prime Messi, Xavi en Iniesta in je team.

Toch knap om nog alle competities nog actief te zijn ipv alleen hoeven te focussen op een beker. Geschiedenis heeft wel geleerd dat het een lastige opgave is om de treble te pakken.
Ik verwachte iets meer tegenstand van Real maar ze hebben echt alles gegeven denk ik.

17 mei 2023 om 23:21

Alles gegeven? Ze liepen alleen maar achteruit. Ze probeerde niet eens te voetballen.

Man, man, man. Ik ben nog steeds aan het genieten. City was echt weergaloos in de eerste helft. Ik heb Real heel erg lang op dit niveau niet zo door het ijs zien zakken.

Wat een belachelijk team is dit. Kan het beste team aller tijden worden, ze hebben vrijwel alles. Mooi dat het pure voetbal heeft gewonnen.

17 mei 2023 om 23:22

Pure voetbal.... Als je er zoveel geld in hebt gepompt dan kan je het nog moeilijk puur noemen.

17 mei 2023 om 23:30

Een zak geld speelt nog altijd geen bal rond. Bij Chelsea en United (om maar twee voorbeelden te noemen) zie je toch dat dit niet zo eenvoudig is.

17 mei 2023 om 23:30

United en Chelsea hebben niet minder uitgegeven, die komen amper over de middenlijn. Van die rijke teams heeft City het het beste voor elkaar.

17 mei 2023 om 23:56

United met city vergelijken. Jij hebt het goed voor mekaar. Zullen we arsenal ook met real madrid vergelijken of?

18 mei 2023 om 00:06

Alle grote clubs hebben tegenwoordig een omzet van 400-700m en kopen het gros van hun spelers voor veel geld bij andere clubs vandaan. Welkom in de moderne voetbal wereld

18 mei 2023 om 00:08

De discussie gaat over investeringen. Dan is het toch niet gek om ze te vergelijken aangezien ze over de laatste 10 jaar vrijwel evenveel hebben geinvesteerd

18 mei 2023 om 00:22

Gaat me meer om door de uitspraak pure voetbal heeft gewonnen door het spel wat er gespeeld wordt door city begrijp ik dat wel, maar hoe ze tot deze hoogte gekomen zijn vind ik krom om te zegge pure voetbal gewonnen heeft. Bedoel het niet respectloos naar alle city fans, als het mijn club was had ik net zo hard gejuicht als jullie. Als we het hebben over pure voetbal lijk ik meer naar bayern barca united real dan naar city.

18 mei 2023 om 10:15

Zak met geld nog nooit een wedstrijd zien winnen.... en zie Chelsea en Manu, zo makkelijk is het niet

Ouderwets tikki Takka voetbal van pep!!

Dit was smullen geblazen. Iedereen die de cursus volgt om trainer te worden moet eigenlijk verplicht deze wedstrijd bekijken. Zoals City vanavond speelde hoort voetbal gespeeld te worden grandioos. Jammer dat zo'n mooie en grote club als Real niet wil voetballen en de bal niet wil hebben maar is uitgegroeid tot een counterploeg

Wat ik wel een zwak punt vind bij City is Grealish. Totaal geen rendement. Scoort niet en te weinig assists. Als City Kvisha of Leao zou halen en dan nog een goede linksback dan zou het team echt perfect zijn.

18 mei 2023 om 00:11

Aan de andere kant is het ook zo dat City niet echt met wingers speelt die voor het rendement zouden moeten zorgen. Bij City zijn het vaak team goals die door elke speler voorin geacoord zouden kunnen worden. Grealish is wel heel nuttig met zijn dribbels. Hij is echt niet van de bal te krijgen

18 mei 2023 om 00:25

Wat heeft die guardiola hem te eten gegeven. Vorig seizoen werd hij met de grond gelijk gemaakt, dit seizoen 1 van zo niet de beste speler aan de kant van city.

18 mei 2023 om 00:57

Mensen hadden verwacht dat Grealish winger zou zijn die even 15+ PL goals per seizoen zou scoren. Bij Aston Villa voetballen is niet te vergelijken. Wat hij nu laat zien liet jij bij vlagen ook vorig jaar zien. Hij brengt de bal met zoveel gemak naar de volgende linie en verliest de bal nooit in zijn dribbels. Bernardo, die een veel betere techniek heeft in e kleine ruimte, verliest de bal in zijn dribbels veel vaker. Hij mist wel een wereldklasse eindproduct (goal, voorzet, pass). Hij corrigeert dan enigzins door verdedigend heel g nuttig te zijn en veel energie te geven.

18 mei 2023 om 11:17

hmm vorige weekend nog een assist , en met 7 assist en 5 goals dioetie het best goed, hij is een constante dreiging voor de verdedigers. Zijn cijfers zijn 100% beter als vorig jaar. Want hij speelt niet eens elke wedstrijd,

Grappig dat al die Barca supporters ineens uit de grotten gekomen zijn om even te vertellen dat Real afgemaakt is. Eindelijk klaar met de wedstrijden tegen Frankfurt analyseren?

Tegen zo’n voetballend elftal is het zo moeilijk spelen, alles lukte bij City echt heel knap. Fantastische selectie.
Dat is bij Real wel anders. De eerste stappen naar een volgende gouden generatie zijn echt al gezet, maar de selectie is wel erg beperkt in vergelijking met City of zelfs Bayern. Daar kwam ook nog eens bij dat Modric, Benzema en Vini erg zwak waren vandaag. Ancelotti had in mijn ogen Ceballos en Asensio veel eerder moeten brengen. Vandaag zag je ook even dat Ceballos echt enorm goed onder druk uit kan voetballen. Met nieuwe slimme backs als Hakimi en Zinchenko en een middenveld met Cama, Ceballos, en Tchouameni (of Bellingham), en een kanon als Mbappe zou je het nieuwe Real kunnen completeren. Je zou dan zelfs een 442 met Mbappe en Vini voorin kunnen spelen waarbij je Rodrygo op 10 zet en die drie een kant kan laten overloaden zoals er nu al tevergeefs geprobeerd wordt. Dan heb je op de andere flank Hakimi staan wanneer je wil switchen. Anders zou je Mbappe een centrale spits kunnen maken a la Henry, hoewel dat makkelijker klinkt dan het werkelijk is ben ik bang.
Conclusie is dat het hoe dan ook knap is dat Real er altijd bij zit ondanks de teruglopende kwaliteit van de selectie in de afgelopen jaren en dat City qua voetbal, mijns inziens, in de buurt komt van het legendarische Barca elftal van weleer. Hoewel dat Barca een beter Real, United, en Bayern had om tegen te spelen dan City nu heeft dus het was zelfs nog wat moeilijker destijds zou je kunnen zeggen. Nu alleen nog de prijs pakken.

18 mei 2023 om 01:07

Toch kan je dit wel op conto van Ancelotti schrijven. Spelers gebruiken die niet fit zijn, Rudiger na een masterclass naar de bank verwijzen en nog steeds dezelfde tactieken met alle ballen op Vini. City is echt heel sterk maar als Real zijnde hoorde je hier niet zo slecht te spelen.

18 mei 2023 om 08:52

Haha nu is het "rudiger na een masterclass naar de bank verwijzen".

Volgens jullie allemaal is Militao toch de beste CB op dit moment? Als Rudiger had gestaan vanaf het startsignaal dan hadden jullie gezegd dat Militao had moeten spelen. Hahaha. Overschatte Braziliaan.

18 mei 2023 om 11:33

Ik heb nooit gezegd dat hij de beste verdediger is op het moment. Hij is de afgelopen maand al zwak...

18 mei 2023 om 11:57

Letterlijk geen enkele Realfan heeft dit beweerd. Je loop te ijlen, Origami.

18 mei 2023 om 15:27

Nee klopt, modricmagic jij was het ook niet.

@stevestifler

Er waren een paar hier die als reactie op dat barca fans zeiden dat Araujo een van de betere cbs is op dit moment in europa beweerden dat Militao op dit moment beste cb is. Dit was een maand of 2 geleden.

Tjongejonge Man City wint van Real Madrid, klopt en terecht ook. Maar sommige reacties die ik soms lees over alle platforms dan lijkt het net ofdat Real Madrid een plaatselijk team is dat eindelijk op zijn plek is gezet. Klein tikkie respect lijkt me wel op zijn plek.

Lastig seizoen voor Madrid natuurlijk, aantal spelers/ helden die toch aan het einde van hun carrière zijn, en dat merk je. Een wederom gouden generatie ( ‘ Galacticos’ ) is weer op zijn einde.. maakt ze niet minder goed in de meeste wedstrijden, maar een seizoen alles winnen of het meeste is andere koek natuurlijk.

Maar ben ook blij als ouder wordende Real Madrid liefhebber, met een passie! dat deze keer de helden niet zomaar naar de uitgang worden gedreven door de club net zoals in het verleden (Hierro, Makelelie, Raul en Morientes etc) Ondanks dit verlies, wat al absoluut geen schande is tegen dit City, ben ik ook trots op deze groep, wat een prachtige jaren voetbal hebben die op de mat gelegd met remontada’s en geloof zoals nooit tevoren.

Natuurlijk liefst elk jaar alles winnen, maar het beleid ziet er goed uit. Prachtige club toch , ik denk dat iedereen die uberhaupt van voetbal houd wel heeft kunnen genieten van dit Real van de afgelopen jaren. Modric zijn magie, Kroos zijn foutloosheid, Benzema zijn vindingrijkheid..

Hala Madrid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren