Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Josep Guardiola roemt twee grootste uitblinkers na belangrijke zege op Arsenal

Laatste update:

Manchester City deelde afgelopen woensdagavond een dreun uit aan Arsenal. De ploeg van Josep Guardiola won in het Emirates Stadium met 1-3 en nam de koppositie in de Premier League op doelsaldo over van the Gunners. City heeft al wel één duel meer gespeeld dan de Londenaren. Guardiola was na afloop lovend over de prestatie van zijn manschappen en lichtte in het bijzonder twee spelers uit die volgens hem essentieel waren bij de overwinning.

Voor de tweede keer dit seizoen won Manchester City van Arsenal. Afgelopen januari zegevierde de ploeg van Guardiola thuis met 1-0 in de vierde ronde van de FA Cup. Ruim twee weken later wist City in de Premier League de eerste van de twee competitieduels met Arsenal in winst om te zetten. Guardiola was vol lof over al zijn spelers, maar noemde twee namen die er volgens hem bovenuit staken.

“De spelers haalden in de wedstrijd tegen Arsenal een geweldig hoog niveau. Bernardo Silva en Rúben Dias waren in de tweede helft echt de sleutel tot deze overwinning. Ook ben ik heel blij voor Jack Grealish”, zei de Spanjaard. De Engelsman zette City twintig voor tijd op een 1-2 voorsprong en tekende pas voor zijn derde seizoenstreffer aan. “Hij werkt heel hard en qua doelpunten en assists zit hij er vaak tegenaan, maar de laatste weken gaat het erg goed bij hem”, zo sprak Guardiola. Grealish moest na zijn treffer vanwege een blessure het veld overigens verlaten.

Door de overwinning nam City de koppositie over van Arsenal, zij het op doelsaldo en met een wedstrijd meer gespeeld. Guardiola was na afloop dan ook realistisch. “Het is fantastisch om in dit stadion drie punten te pakken. Maar zij (Arsenal, red.) hebben natuurlijk nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Arsenal was in de eerste helft veel beter dan wij. Gelukkig begonnen wij de tweede helft agressiever en kwamen wij meer en meer in de wedstrijd. Het was echt niet makkelijk in de eerste helft en dat zag je wel aan ons spel.” Komend weekend gaat City op bezoek bij laagvlieger Nottingham Forest. Arsenal brengt een bezoek aan middenmoter Aston Villa.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

City speelde echt niet top maar slepen wel gewoon de overwinning eruit. Arsenal draait natuurlijk een heel goed seizoen, maar de situatie geeft een vertekend beeld vanwege het programma.
Neemt niet weg dat Arsenal gisteren ook veel kwaliteit op de mat heeft gelegd alleen niet zakelijk en effectief genoeg. Helaas voor hen is het net niet genoeg nog om City er ook mee te verslaan. Maar een ding is zeker Arsenal zakt misschien nog af in de titelstrijd, maar als club hebben ze hele goede stappen gemaakt. Ze missen een echte topper net als United Rashford nog heeft.
Persoonlijk vind ik Arteta een kwal 1e klas, hij laat Arsenal echter mooi en verzorgd voetbal spelen.

16 februari 2023 om 11:49

Welke situatie geeft een vertekend beeld vanwege het programma?

Arsenal heeft Odegaard en Saka als toppers.

16 februari 2023 om 12:30

Dat Arsenal los bovenaan stond was een vertekend beeld. Nu na het bekerverlies in een lastigere fase gekomene en ook nog voor de PL verloren van City. Aston Villa uit en City worden nu hele belangrijke wedstrijden. Arsenal heeft nog niet het niveau waar ze op de ranglijst stonden.
Odegaard en Saka zijn zeker heel goed. Maar nog niet goed genoeg om Arsenal te dragen in een echte titelstrijd. Ze hebben de potentie wel maar de ervaring nog niet.

16 februari 2023 om 12:33

Ik vind zeker niet dat het een vertekend beeld gaf omdat ze lange tijd los stonden. Dat is gewoon afgedwongen door een hele goede eerste seizoenshelft. Dat niveau wat ze in de eerste seizoenshelft lieten zien was zeker het niveau van een titelkandidaat.

Jij zegt ‘ze missen een echte topper net als united Rashford heeft’. Als dat de maatstaf is dat zijn beide heren echt wel toppers. Jesus is er ook zo 1 vind ik.

16 februari 2023 om 12:34

Niet mee eens met je eerste stuk, Arsenal stond terecht los bovenaan door de prestaties en niets anders.

16 februari 2023 om 12:44

Jesus zit nog wel een niveautje onder Rashford, Odegaard en Saka hoor. Als zijn rendement beter was geweest hoorde hij daar wel tussen, maar dat is niet zo.

16 februari 2023 om 12:50

Arsenal heeft heel goed voetbal gespeeld de 1e seizoenshelft, maar het programma vertekend het beeld op zeker. Ze hebben op de helft nog niet tegen City, de nr 2 gespeeld. Nu ze daar wel tegen hebben gespeeld is er meteen een andere ranglijst en dan moeten ze nog uit naar City.
Neemt niet weg dat Arsenal heel mooi en verzorgd voetbal speelt en het weer een ploeg is om van te genieten.

16 februari 2023 om 12:50

Als je alleen op rendement beoordeelt ja. Kijk je naar hoe belangrijk hij is bij Arsenal doormiddel van samenspel met teamgenoten, (niet voor niets dat Martinelli, Saka en Xkaka minder in vorm zijn door de blessure van Jesus) kansen creëren etc. Echt onmisbaar en het verschil met Nketiah is aanzienlijk. Die is dus zeker wel een topper.

16 februari 2023 om 12:56

Saka is de enige speler van Arsenal die echt top top kwaliteit is. Odegaard is een fantastische speler die de absolute top ook gaat bereiken maar de ploeg nog niet kan dragen bij echte weerstand onder druk van de titelstrijd. Martinelli, Saliba enz allemaal supergoed en supertalentvol maar nog niet goed genoeg om een resultaat te halen tegen City terwijl ze de eerste helft wat mij betreft domineerden.Als deze gasten echt top waren dan hadden ze minimaal 1 van de laatste 2 wedstrijden tegen City een resultaat gehaald. Zelfs een gelijkspelletje is een resultaat.

16 februari 2023 om 13:12

Nog steeds niet mee eens, 19 wedstrijden was de helft, nu staan ze op 22. Op 19 hadden ze ook een marge, zelfs als je daar een extra verlies toevoegt vanwege de nog niet gespeelde pot tegen City.

16 februari 2023 om 13:41

Snap wat je zegt, maar je ziet wat het bekerverlies uit tegen City heeft gedaan. Dat zijn tikken waar je last van hebt met als resultaat een onverwachte nederlaag en gelijkspel er meteen achteraan. Nu nog een nederlaag tegen City, kortom het heeft invloed. Arsenal zat in een lekkere flow doordat ze heel goed voetbal speelden en het schema onwijs meezat. Daarom was de stand boven het niveau vind ik.
Neemt niet weg dat Arsenal eindelijk weer heerlijk en volwassen voetbal speelt en de supporters weer met trots kunnen kijken.

16 februari 2023 om 14:06

Dat is dus het verschil tussen een topper als Rashford, Odegaard en Saka en een topper als Jesus. De eerst genoemden hebben rendement én laten spelers om zich heen beter renderen, laatst genoemde laat alleen de spelers om zich heen beter renderen. Jesus is een hartstikke goede speler, begrijp me niet verkeerd, maar weldegelijk (momenteel) van een ander niveau dan jongens als Rashford, Saka en Odegaard.

16 februari 2023 om 14:14

En ik snap wat jij zegt, maar ik denk dat het er ook aan ligt dat niemand Arsenal serieus nam de eerste helft van het seizoen en nu zich meer gaan wapenen waardoor het voor ons lastiger wordt om er doorheen te komen. Ik denk niet dat het per se een mentale tik is geweest, maar zou kunnen natuurlijk. Tegelijkertijd is het een groot compliment als ploegen zich aan ons aan gaan passen, dat was voorgaande jaren niet eens nodig om een resultaat tegen ons te halen.

En als de Pgmol zich gewoon aan hun eigen regels had gehouden hadden we nu nog een buffer gehad op City, maar dat terzijde

16 februari 2023 om 15:36

Het is zeker een groot compliment dat ploegen zich gaan wapenen. Dat is wel iets dat Arsenal heeft afgedwongen. De strekking van het verhaal is dan ook dat Arsenal het prima doet, ook wanneer ze de titelstrijd niet zouden volhouden.

16 februari 2023 om 17:43

Dan verschillen wij daar van mening.

16 februari 2023 om 12:40

Arsenal heeft in Odegaard, Saka, Partey en Saliba wel een aantal topspelers. Martinelli en Jesus zijn natuurlijk ook klasse spelers. Ze missen vooral ervaring. Qua werkethiek en tactiek gaat het echt uitstekend.

16 februari 2023 om 12:48

Ben ik zeker met je eens, het is de ervaring die ze echt top moet gaan maken. Hele goede spelers worden pas toppers wanneer ze weten wat winnen is en dat komt met de ervaringen.

16 februari 2023 om 17:41

Als je het echt hebt over absolute topspelers, dan heeft Arsenal daar niet één van. Casemiro is dat bijv, Partey zit daaronder, De Bruyne is dat, Odegaard zit daaronder, Diaz is dat, Saliba zit daaronder, Salah is dat ondanks zijn vormdip, Saka zit daaronder.

Silva op linksback zetten de eerste helft was wel een hele vreemde keuze van Pep. Hij werd zoekgespeeld door Saka en kwam nog goed weg met slechts één gele kaart na 3/4 overtredingen op hem. Tweede helft had City het een stuk beter op orde

16 februari 2023 om 12:22

Zoekgespeeld zou ik het niet noemen. Zoveel dreiging kwam er ook niet van die rechterkant. Dat kwam natuurlijk wel mede omdat die gele kaart maar uitbleef, anders had dat wel een andere kant kunnen uitgaan.

16 februari 2023 om 12:42

Silva speelde als LCM en moest door het gebrek van een LB ook de LB positie opvullen. Aan de bal was hij erg waardevol.

16 februari 2023 om 14:19

City speelde met een soort 3 achterin. Silva speelde dus niet op linksback. Daarnaast speelde saka hem alles behalve weg.

16 februari 2023 om 15:12

Weg spelen is overdreven inderdaad, maar Bernardo Silva had veel overtredingen nodig om hem af te stoppen en werd daar pas laat voor bestraft. En uiteindelijk ging het bij jullie pas echt goed lopen in de 2e helft toen Bernardo Silva juist niet meer op die positie stond.

Dus dat Saka Silva wegspeelde was misschien ietwat overdreven, maar het zorgde er wel voor dat jullie mee problemen hadden met ons dan in de 2e helft.

16 februari 2023 om 11:57

De city machine begint helemaal niet te draaien, spelen ook verre van geweldig

16 februari 2023 om 12:14

Wat heeft City geluk! dat Feyenoord in de EL zit, nu moet City hem haast wel pakken.
Het is de ene kampioen tegen de ander, Napoli is heel goed maar Juve draait niet, Milan draait niet, Liverpool en Ajax ook niet. Ik wil wel zien wat Napoli gaat doen tegen een goed draaiende elftal. Ik denk toch dat teams als Inter, Liverpool, PSG of Bayern, Real weer hoge ogen zullen gooien.

Arsenal moet alles op alles zetten om 2de te worden en de EL winnen. Dan enkele belangrijke aankopen doen (reserve spits, middenvelders, back up rechtsbuiten etc) en dan volgend seizoen tot het einde meespelen voor de titel en imponeren in CL.

16 februari 2023 om 12:47

Het probleem is eigenlijk vooral dat het de spelers nu wel heeft voor de speelstijl van Arteta en daardoor is het ook een sterk collectief, maar het mist op veel posities toch wel de individuele kwaliteit, zowel op het veld als in de breedte. Ik moet dan ook betreft puur dat voorbeeld aan Ajax denken.

Die hebben echt niet de allerbeste spelers gehad in de afgelopen jaren, maar als collectief draaide het goed tot erg goed. Dan kun je behoorlijk imponeren, maar ook uit het niets een beetje wegvallen.

Arsenal heeft met Odegaard en Partey twee spelers die echt excelleren, met Gabriel Jesus een speler die op het hoogste niveau mee kan en met Saka natuurlijk een behoorlijk groot talent, maar verder zou ik ook weer niet snel spelers aan kunnen wijzen die onbetwiste basisspelers zouden zijn bij clubs als Real Madrid. Arsenal mist nog wel wat diepte in de selectie en nog een speler van de buitencategorie.

16 februari 2023 om 12:55

Met real Madrid noem je ook wel de absolute top op natuurlijk. Vergeet ook niet dat Arsenal nog het jongste team in de PL heeft. Je hebt al enkele spelers die wereldtop zijn zoals Saka, Partey en Odegaard. Martinelli, ESR etc kunnen dat niveau ook allemaal bereiken. Dat heeft dus eenmaal tijd nodig. Het proces is natuurlijk ook net pas begonnen en dit jaar laat zien dat we wat voorlopen. Verder klopt het dat het vooral een sterk collectief is en dat City qua kwaliteiten hoger zit.

In de zomer hopelijk wat kwaliteit toevoegen in de basis en breedte en dan kun je toch wel tot het einde voor de PL strijden.

16 februari 2023 om 13:19

@sirius: ondertussen mogen toch wel zeggen dat Saka het etiket 'behoorlijk groot talent' ontstegen is?

Dit seizoen in 22 PL wedstrijden betrokken bij 16 goals ( 8G / 8A) als buitenspeler. Van Saka mogen we toch al stellen dat hij bij de 10 beste spelers U21 ter wereld hoort?

16 februari 2023 om 13:29

Saka is dit seizoen objectief bezien de beste RW van de PL en daar is weinig aan gelogen.

16 februari 2023 om 15:16

@thenry_228 - Oh, dat absoluut. Misschien verwoordde ik het een beetje vreemd. Ik bedoel er vooral mee dat het nog wat vroeg is om het direct de stempel "absolute topspeler' aan te plakken. Z'n cijfers dit seizoen spreken in ieder geval voor zich.

16 februari 2023 om 13:02

Heb wel zin in een nieuwe editie van Arsenal vs Barcelona. Dat ligt ons wel . Helaas hebben we een hele zware kluif waarmee afgerekend moet worden: Manchester United.

16 februari 2023 om 13:30

Het Arsenal dat jullie zo lag was een pak slechter dan het Arsenal van nu en het Barca van nu is minder dan het Barca van toen. En dan heb ik het over de periode Iniesta vs Fabregas.

16 februari 2023 om 17:32

Dat gaat niet gebeuren, want Chelsea zal gaan draaien, Liverpool zal blessurevrij zijn, City zal weer iets beter zijn en United zal stappen gaan zetten. Dit seizoen is echt de enige kans voor Arsenal om kampioen te gaan worden.

16 februari 2023 om 17:44

Ik ga niet eens in op al dat getroll van jou.

16 februari 2023 om 18:01

Snap ik, als iemand met goede argumenten komt dan trek je je wel vaker terug.

Ruben Dias hebben ze echt wel gemist hoor toen die geblesseerd was. Blijft een klasbak in de verdediging van City. Een Stones, Aké en Akanji zijn toch wat minder.

16 februari 2023 om 12:03

Het lag ook gewoon aan de keuzes van Pep he Modricmagic. Die liet Dias op de bank zitten de afgelopen wedstrijden. Hij is al een tijdje weer fit. Aké heeft in mijn optiek zijn plek verdiend. Alleen daarnaast hoort Ruben Dias te staan. En ook de paar wedstrijden hiervoor liet Pep de Bruyne op de bank zitten om onverklaarbare redenen. Je zag dat City het toen daardoor ook gewoon moeilijker had. En Haaland minder werd gevonden.

Helaas voor ons heeft hij gisteren tegen ons weer de ''gewone'' keuzes gemaakt, behalve dan Bernardo Silva als semi linksback. En dan zie je gewoon het verschil in kwaliteit. Zeker als wij dan Partey missen, de vorm niet meer 100% is en Jesus broodnodig gemist wordt.

16 februari 2023 om 12:07

Ah dacht dat die wat langer geblesseerd was. Wel raar dan want Dias is toch zeker wel de beste centrale verdediger die ze hebben. Maar goed dat Guardiola soms van die rare keuzes maakt weten we allemaal haha

16 februari 2023 om 12:44

Dias is pas net terug van een blessure. Heeft hier en daar wat ritme mogen opdoen. Uiteraard onze beste verdediger ondanks dat Ake zich uitstekend heeft herpakt.

16 februari 2023 om 13:01

Ik vond toch wel dat hij weinig minuten kreeg Silvacity. Maar het was misschien wel de minste vreemde keuze van Guardiola, dat klopt. Ik was in mijn verhaal Foden eigenlijk vergeten te noemen. Het was namelijk Dias, De Bruyne en Foden wat ik bedoelde, waar dan Dias wel terug kwam van een blessure inderdaad.

Maar ik had toch vooral het idee dat jullie ook wat punten hadden verspeeld door een aantal keuzes van Guardiola. Of in ieder geval het daarin jezelf moeilijker hebben gemaakt. De wedstrijden dat Haaland ''onschadelijk'' werd gemaakt, kreeg hij namelijk ook nauwelijks ballen en zag je duidelijk dat hij De Bruyne en Foden daarin mistte.

16 februari 2023 om 14:11

Haaland heeft spelers met een voorzet of steekpass nodig. Dan denk je inderdaad meteen aan De Bruyne. Cancelo mis je natuurlijk ook.

16 februari 2023 om 14:14

En Laporte? Is Ake beter dan Laporte?

16 februari 2023 om 14:29

@Emilio Laporte is een klasse beter aan de bal dan Ake. Daarnaast heb ik Lapoete ingrepen zien doen, zoals Dias, die Ake nog nooit heeft gedaan. Ake is echter wel weer sneller en feller dan Laporte en beheerst de basis van verdedigen als geen ander. Daarnaast kan ik Ake de afgelopen tijd niet op een foutje betrappen. Onder aan de streep is Ake de 3e verdediger van City qua klasse. Al is hij momenteel in vorm wel echt een waardige topverdediger.

16 februari 2023 om 12:55

Las laatst hier dat Aurajo de beste cv van de wereld is momenteel door verschillende leden hier. Nou voor mij is Dias nummer 1.

Ik vrees dat Manchester City er uiteindelijk alsnog met de titel ervandoor zal gaan dit seizoen, mede doordat hem gewoon net iets beter zijn kwalitatief gezien en ook in de breedte. Maar ik zou het waanzinnig vinden als het Arsenal dit seizoen alsnog lukt, zeker als je ziet waar ze in de afgelopen jaren vandaan komen.

Bernardo en Dias zijn ook geweldige spelers. Dias vind ik geweldig, vond ik bij Benfica ook altijd een hele goede verdediger en heeft zich bij Manchester City eigenlijk vanaf wedstrijd 1 geruisloos in de basis gespeeld. Behoort zeker tot een van de beste verdedigers van de wereld. En Bernardo is al jaren waanzinnig goed, vind altijd al dat hij nog weleens wat onderschat wordt.

Vaak gaat het over de Bruyne, sinds dit seizoen over Haaland en andere namen. Bernardo hoor je hier en daar ook weleens, maar vind toch dat hij meer lof verdiend. Echt een geweldige speler om naar te kijken.

16 februari 2023 om 12:37

Voor arsenal is de cl natuurlijk al een prijs, tijdje geleden en niemand gaf ze echt kans van tevoren. Maar als je zolang eerste staat ga je natuurlijk wel dromen van de titel en is het klotuh als t niet lukt.

16 februari 2023 om 21:40

Zonder een club die tig overtredingen begaat wint een Arsenal gewoon de PL titel dus ja.

16 februari 2023 om 12:47

Bernardo is al jaren een van de beste middenvelders van de PL. Gundogan is ook op dreef. De enige echte grote anderen middenvelders waren Bruno Fernandes en Kante. Kevin werd altijd genoemd omdat hij over het algemeen de beste middenvelder van City is en echt een klasse apart is op bepaalde aspecten.

Uiteindelijk is het gewoon een gebrek aan kwaliteit bij ons. En de echt goede vorm is er ook even niet, dus dat maakt je eigenlijk relatief kansloos. Als Guardiola dan ook nog eens grotendeels zijn domme keuzes van de afgelopen weken niet maakt, dan krijg je het gewoon moeilijk. De laatste tijd hield hij bijvoorbeeld De Bruyne en Dias op de bank, om onduidelijke redenen. Je ziet gewoon dat zulke jongens een verschil maken.

En wij waren zelf niet efficiënt genoeg. Ik denk dat we alsnog hadden verloren, maar als je in de 1e helft scherper was geweest dan had je het City moeilijker kunnen maken. Uiteindelijk helpt het dan ook niet mee dat Tomiyasu een bagger wedstrijd speelt en Partey voor de wedstrijd geblesseerd afhaakt.

Maar goed. Ik heb al het hele seizoen gezegd dat ik verwacht dat City kampioen wordt. Ik hoop alleen dat wij niet volledig inzakken. De 2e plek moet gewoon gehaald worden in mijn optiek. En ik vind ook dat wij op gelijke hoogte/vlak achter City moeten blijven. En dat baart mij op dit moment wel zorgen, want het spel is beduidend minder. De verliespartij tegen Everton en het gelijkspel tegen Brentford zijn in mijn optiek de grotere ''fouten'' geweest. Als je daar dezelfde intensiteit/kwaliteit had getoond als de 1e helft van gisteren, dan had je daar gewonnen. En dat zijn de wedstrijden die op dit moment belangrijker/nuttiger zijn voor Arsenal dan een wedstrijd tegen City, waar je het simpelweg opneemt tegen superieure kwaliteit.

16 februari 2023 om 12:12

Waarom begon White eigenlijk niet? Fout van Tomiyasu, maar ook het balverlies van Gabriel bij de derde goal nekken je uiteindelijk.. City straft de fouten ook wel meedogenloos af.

Daarnaast mist Nketiah twee 100% kopkansen. Wat als Jesus nog fit was geweest?

Ik vond Arsenal goed spelen en het is duidelijk dat ze zich op deze manier kunnen meten met de beste clubs van de wereld, mag je best trots op zijn!

16 februari 2023 om 12:25

@n.chelsea

White is de afgelopen weken één van de slechtst presterende spelers. Vandaar dat hij op de bank zat. En Tomiyasu is 2x voor hem ingevallen en heeft dat toen goed gedaan, o.a. tegen United. Dus dat die zijn kans kreeg vond ik niet gek. Helaas pakte het erg slecht uit, terwijl Tomiyasu normaal gesproken juist één de meest solide spelers is.

Ik durf niet te zeggen dat Jesus die kopkansen wel had gemaakt. Jesus is namelijk ook niet een mega goalgetter. Ik denk alleen dat ons algehele spel met Jesus vele malen beter is. En dat spelers als Martinelli, Saka en zelfs Xhaka meer ruimte krijgen dankzij Jesus. Nketiah heeft hem deels heel goed vervangen, maar ook deels niet. Dat is een beetje het vervelende. De ene wedstrijd tikt hij er tegen United 2 goede goals in en beslist hij de pot voor je, om vervolgens meerdere wedstrijden op rij veel kansen te verprutsen. En hij kan helaas niet terugvallen op het voetballende gedeelte, wat Jesus wel kan. Dat is denk ik vooral het verschil.

Thanks . Toch is dat altijd moeilijk na een verlies haha. Zeker als je daarvoor punten hebt verspeeld tegen Everton en Brentford, waardoor je geen buffer meer hebt en je wedstrijd achterstand op City een wedstrijd tegen City is bij hen thuis.. Daar acht ik ons niet heel erg kansrijk op punten namelijk.

16 februari 2023 om 12:29

White heeft een kleine vormdip en Tomiyasu is vaak een zekerheidje qua kwaliteit. Jammer dat het nu fout gaat maar het is een momentopname. Jesus is wel echt een gemis voorin. Nketiah doet wat die kan en hij heeft velen al verrast met zijn goals maar hij brengt voetballend enorm weinig. Samenwerking voorin met Martinelli, Odegaard en Saka loopt ook veel minder als voorheen. Als Nketiah dus niet scoort heb je er enorm weinig aan

16 februari 2023 om 13:05

Nketiah is eigenlijk gewoon een vreemde speler Arsenal-Gunner. Dat maakt het lastig om echt op hem te bouwen. Hij moet het voornamelijk van zijn goals hebben inderdaad, maar daarin is hij dus heel wisselend. En dat maakt het lastig. Ene moment top aanname, draai en dito goal. Andere moment struikelt hij over zijn eigen benen bij een ''makkelijke'' kans. En dan heb je zoals nu een paar wedstrijden achter elkaar waar hij voornamelijk dat laatste heeft, dan is hij inderdaad relatief nutteloos in het veld.

Daarin is Jesus gewoon veel constanter van meerwaarde, ondanks dat hij minder scoort dan Nketiah (hoogstwaarschijnlijk overigens, kan zomaar zijn dat Jesus uiteindelijk op meer goals eindigt).

16 februari 2023 om 13:19

We hebben al 11 PL wedstrijden op rij van ze verloren en hebben maar 2 doelpunten tegen ze gemaakt. We kunnen niet wijzen naar kwaliteitsgebrek want zelfs een laagvlieger haalt beter resultaat als ze 11 keer tegen City moeten spelen.
Gisteren was een pijnlijke nacht dat Arsenal mentaal dit misschien nooit weg kan poetsen. Ik vraag niet dat Arsenal City helemaal weg moet spelen maar dat Arsenal 1 keer tegen ze foutloof kan spelen. Maar 1 keer

16 februari 2023 om 13:35

Als je daar dezelfde intensiteit/kwaliteit had getoond als de 1e helft van gisteren, dan had je daar gewonnen.

Durf ik toch te betwijfelen Jackie, want die ploegen groeven zich wel heel diep in en daar hadden we de grootste moeite mee. Het blijft wel echt een Arsenal ding van de laatste jaren dat als het echt fysiek wordt wij er niet goed uit komen. Dat ging je 20 jaar terug niet tegen ze doen, want dan pakten ze je aan, maar wij moeten vooral zorgen dat we uit de duels blijven en dat blijkt lastig als we ook nog eens een low block kapot moeten spelen.

16 februari 2023 om 15:33

Dat is waar Samcro, maar toch lieten we ons daar aftroeven op intensiteit. En verloren we punten omdat de tegenstanders simpelweg feller waren. Het kansen creëren is nog steeds lastig inderdaad. Maar tegen Brentford geef je gewoon 5-6 goede kansen weg. Tegen Everton laat je je teveel aftroeven fysiek gezien. Dat zijn zaken die de 1e seizoenshelft niet gebeurden.

In mijn optiek heeft dat dus wel met intensiteit enz te maken. En tegen City zag ik dat in de 1e helft een stuk meer weer terug. Wat dat betreft zijn de afgelopen 3 wedstrijden weer een throwback naar vorig seizoen, waar we niet een hele wedstrijd aan elkaar konden knopen wat betreft intensiteit versus temporiseren en solide blijven.

Moet ie er ook bij zeggen dat het fout was om Silva op linksback te zetten 1e helft en daar tegene en 2e gele kaart aan zat. Mahrez was slecht, Silva 2e helft als rechts buiten was inderdaad beter. Maar lijkt me niet dat ie dit met opzet deed om Arsenal zand in de ogen te gooien haha.
Heb Arsenal niet veel zien spelen, maar ik begrijp niet dat ze bovenaan staan, zo geweldig waren ze niet gisteren. City heeft ook veel meer kwaliteit spelers uiteraard.

16 februari 2023 om 12:05

Je ziet Arsenal weinig spelen en dan begrijp je niet waarom ze bovenaan staan? Ga eerst wedstrijden kijken voordat je wat roept.

16 februari 2023 om 13:03

Zere beentje?

16 februari 2023 om 13:06

Nee, je zegt zelf dat je weinig Arsenal ziet spelen maar wilt wel benadrukken dat je het niet begrijpt dat ze bovenaan staan. Daar klopt gewoon helemaal niks van.

16 februari 2023 om 13:07

Beetje onnodig reactie vind je niet Partyboooi?

Jij claimt iets op basis van nauwelijks wat. Dan is het toch niet zo vreemd dat iemand daar wat van zegt? Dat je 1 wedstrijd ''niet zo geweldig'' speelt heeft namelijk 0,0 te maken met waarom een ploeg bovenaan staat. Dan is het nogal een loos statement om dat te zeggen, als je nauwelijks wat hebt gezien van de ploeg die je bekritiseert.

16 februari 2023 om 12:48

Pep heeft in een ander interview gezegd dat zijn tactiek in de 1e helft had gefaald. Hij heeft dat dus wel gezegd

16 februari 2023 om 13:02

Ah kijk, goed van hem

Tjah zonder KDB had ik het wel willen zien of ze hadden gewonnen.

16 februari 2023 om 12:49

Dat kan je andersom ook zeggen van Saka of Odegaard

16 februari 2023 om 17:37

Een speler van het kaliber De Bruyne is wat clubs als Arsenal en Chelsea nodig hebben.

Ontzettend trots op heel Arsenal dat wij nu gezien worden als uitdagers van City, dit had niemand gedacht vooraf aan het seizoen. Kampioen worden we wellicht niet, maar dat maakt niet uit zolang we maar CL spelen volgend seizoen. De selectie fors versterken zodat wij ook gamechangers op de bank hebben zoals City. Jammer van gisteren, terecht verloren, maar wel trots.

16 februari 2023 om 12:49

ben blij dat je hoopvol en trots bent. Voor mij is er een dikke deuk geslagen in de zelfvertrouwen. Het is opnieuw dezelfde fouten die ik al jaren zie tegen dit City. Arteta kan zijn team daar niet op trainen.

16 februari 2023 om 12:50

@samcro - Op het veld is ook nog wel wat nodig hoor. Ze missen toch nog wel een speler van de buitencategorie en de selectie is (blijkt nu) nog wat te smal om een heel seizoen stabiel te blijven. Natuurlijk zegt het nog niet alles, maar op dit moment lijkt het erop dat de klad er een beetje in komt. Maar goed, 10 punten tot plek 4 en en 12 punten tot plek 5. De CL moet toch wel het minimaal haalbare zijn en dat verdient Arsenal ook gewoon. Het zou mooi zijn als ze kampioen zouden worden, maar hoe dan ook is de stijgende lijn een feit.

16 februari 2023 om 13:21

Sirius, op het veld heb je vrijwel niets nodig als je waardige vervangers op de bank hebt, want dan kan je de vaste XI meer rust geven zonder dat het niveau daalt. We hebben gezien hoe goed ze zijn als het loopt en iedereen fris is. Maar, je moet altijd kijken waar je kunt upgraden. Xhaka zou voor mij bovenaan de lijst staan, ondanks dat ik fan van hem ben moet daar een aanvallend betere speler komen waarvan de tekortkomingen niet gecamoufleerd hoeven te worden zoals nu wel het geval is. Voor de rest voornamelijk een sterkere bank zodat die basis fris kan blijven.

16 februari 2023 om 12:51

Kat in het bakkie dacht ik na de start van de PL van Liverpool. Liverpool zou immers de enige echte concurrent kunnen zijn. Man! Wat had ik Arsenal verkeerd ingeschat. Dat geldt echter voor bijna iedereen.

16 februari 2023 om 17:36

Arsenal leefde boven haar stand in de eerste seizoenshelft, de andere grote clubs onder haar stand.

Speler die mij het meest opviel was Haaland. City kon hun gebruikelijke spel niet altijd spelen maar konden door de lange ballen van Ederson op Haaland aanvallend iets forceren. Gabriel die door geen enkele spits in de PL op fysiek gebied wordt overklast had zijn kluiven vol aan Haaland.

Arsenal moet vaker roteren. Xhaka had je gisteren weinig aan en hetzelfde geldt voor meerdere spelers. Er is geen concurrentiestrijd voor een aantal spelers. Stel dat White vorige week zijn basisplaats verloor? Dan had Tomiyasu meer minuten in de benen in een minder spannend wedstrijd. Hij miste te veel wedstrijd ritme om meteen in de basis te spelen tegen City. Xhaka wordt ook nooit gewisseld voor Vieira. Martinelli mag meer minuten maken dan Trossard. Tierney zien we nooit meer terug op het veld. Dat zijn veel bruikbare spelers die je minuten had moeten gunnen om een scherper elftal te hebben.
Arteta zijn wisselbeleid is om van te huilen en moet op dat vlak flink verbeteren. Ook al heb je mindere spelers, je hebt ze uiteindelijk nodig.

16 februari 2023 om 13:23

City gooide de bal regelmatig over het middenveld heen en won een hoop duels waardoor ze meteen onze final 3rd in konden komen. Ging het balbezit verloren was er direct een goede press. Maar aan onze kant vond ik de press ook heel goed gaan. We hebben terecht verloren, maar jammer genoeg wel door persoonlijke fouten.

16 februari 2023 om 14:00

Persoonlijke fouten die je ieder seizoen terug ziet komen en dat al 5/6 jaar tegen dit City. Pressing was goed maar op mentaal gebied opnieuw verliezen is pijnlijk.
Ik denk dat we voor altijd een fragiel Arsenal gaan zien, te veel mooi weer voetballers. Arteta kan dat niet weg coachen. Misschien met een hoop betere voetballers maar City verliest vaak genoeg van Spurs en clubs die minder zijn dan hun.

Daarnaast maakt Arteta nooit in mid game de aanpassingen die nodig zijn om een wedstrijd te kantelen. Misschien op de lange run dat Arsenal van profiteert om altijd met een plan a te spelen maar ik zie het niet gauw veranderen.

16 februari 2023 om 14:08

En als we uit naar City moeten met onze sterkste XI dus incl Jesus en met een goede vorm en daar winnen, wat zeggen we dan allemaal? Ik laat me niet zoveel meeslepen na het zoveelste verlies tegen City. Everton en Brentford vond ik veel kwalijker. Maar zo zijn een hoop fans, het is allemaal doom en gloom als het even wat minder gaat. Hadden we verwacht dat deze XI het hele seizoen vol zouden gaan maken, nee toch? Waarom dan nu doen alsof we dat vooraf wel dachten? Ik heb het hele seizoen al gezegd dat we geen kampioen zouden worden, behalve na de 4-0 tegen Chelsea in de voorbereiding, en dat CL halen ons doel is. Laten we ervan genieten dat we dat gaan halen en niet meteen doen alsof we nu op een Conf L plaats staan ofzo. 51 uit 22 en daarmee gedeeld bovenaan met de jongste coach en het jongste team uit de PL dat aan het overpresteren is en nu even een dipje heeft, waar maken we ons druk om? Ze zullen groeien en beter worden, er zullen goede/betere spelers bij gaan komen en ook de coach zal zich nog ontwikkelen.

16 februari 2023 om 14:39

In hindsight is dit een mooie seizoen en had zelfs mijn linkerbal ervoor willen doneren als het moest. Maar als je zo lang bovenaan staat dan mag je best de doelstellingen verschuiven. Top 4 behalen is een mooie prestatie en zal daar blij mee zijn.

Alleen gisteren was opnieuw dezelfde film die ik al meerdere keren had gezien en niemand van de staff of selectie leert er van. Ik kan daar slecht tegen. Als je door kwaliteit wordt weggespeeld dan kan ik ermee leven maar niet door dezelfde fouten.

Het is nog geen gloom en doom maar het begint er wel naar uit te zien. Al drie wedstrijden niet gewonnen omdat je niet wilt roteren en tactisch niet kan aanpassen.

16 februari 2023 om 15:42

Ik snap je deels somagunner, maar ik ben het ook deels eens met Samcro. Ik heb jou hier vaker over roteren zien posten. Daar zie ik zeker waarde in. Alleen kunnen we dat simpelweg niet op een aantal posities. En dat is denk ik voornamelijk het probleem. Plus het blijft een fijne lijn tussen vertrouwen houden en rouleren. Haal je iemand na 1 mindere pot eruit? Na 2? Na 3? Ik vind zeker dat bepaalde wissels meer horen te spelen. En zeker in potten waar Arteta pas in minuut 85 wisselt terwijl je voorstaat en de wedstrijd onder controle hebt.

Alleen heb je simpelweg bepaalde problemen. Jij noemt wel eens Vieira voor Xhaka bijvoorbeeld. Dat kan in mijn optiek simpelweg echt niet. Vieira heeft nog in geen enkele PL wedstrijd aangetoond het fysiek aan te kunnen. En zeker tegen een City kun je dan niet Xhaka eruit halen. Helemaal als Partey dan ook nog eens geblesseerd afhaakt voor de wedstrijd.

Idem voor de spits positie. Daar heb je door de blessure van Jesus simpelweg geen opties.

Trossard een keer voor Martinelli zou kunnen. Tierney mag van mij altijd meer kansen krijgen bijvoorbeeld. Tomiyasu voor White vond ik een goede wissel vooraf, die helaas een zwakke pot speelde. Dat is pech. Maar Saliba en Gabriel, wie zet je er dan in? Holding is het simpelweg niet. Kiwior kunnen we nog niet over oordelen, maar dat is dus nog een gok.

Dat zijn dus lastige posities om te spreken van een echt gebrek aan roulatie. En dat heeft ook met transfers te maken waar je deels niet goed op hebt ingespeeld en deels goed de poot stijf hebt gehouden voor wat betreft het in paniek teveel betalen voor bepaalde spelers.

16 februari 2023 om 16:24

@jackieboy
Roteren heb je nodig om spelers fris te houden. Vieira speelde in zijn basisdebuut erg goed uit tegen Brentford. Waarom zien we hem niet tegen de kleinere clubs vaker aan de aftrap verschijnen? Zo dat je Xhaka fris kan houden?
Xhaka is een stuk minder en dat komt ook door het WK. Hij speelt daarnaast soms 90 minuten in de EL groepsfase. Als Xhaka 100/200 minuten minder had gespeeld dit seizoen,dan had hij gisteren geschoten. Dat weet ik zeker i.p.v. opnieuw aan te nemen en de bal verliezen.
Spelers moeten mentaal af en toe rust hebben. En er moet niet gekeken worden of hun benen in orde zijn d.m.v. gps data.
Of je zet Zinchenko op middenveld en Tierney op linksback tegen het rechterrijtje en houdt Xhaka een keer op de bank. Hetzelfde geldt voor Odegaard.
Saka is de enige speler naar mijn mening waar we geen vervanger voor hebben. Maar ik denk dat een Trossard of Martinelli daar kunnen spelen als het moet.

Ik snap je erg goed dat roteren lastig is. Op sommige posities zie ik het liefst dezelfde spelers blijven spelen. Alleen wat ik vraag is niet zo heel moeilijk. 1 of 2 aanpassingen per week kan al genoeg zijn. Dat je een roulerend systeem hebt waardoor het niveau niet te ver zakt. De ene week gun je Tomiyasu/tierney een basisplaats en de ander week start je met Trossard. De rechter CV positie kan ook ingevuld worden door White. Waarom is hij daar opeens geen keuze meer?
We kunnen op alle posities makkelijk roteren, zolang je het maar op 1/2 plekken houd en het wekelijks doet met de bekerwedstrijden dan houd je selectie ook een stuk scherper. We verloren gisteren ook meer duels dan City, dat is een gevolg van niet op tijd roteren.

Had het Arsenal wel gegund om in deze wedstrijd een extra stap te zetten naar die titel,maar helaas is dit niet gebeurd.Nu is het absoluut nog niet gedaan voor the Gunners,maar het is wel een zware mentale tik die ze hebben gekregen.En het verhaal dat Guardiola aan het schrijven is met City is toch ook bewonderingswaardig.De laatste jaren zo constant in de PL.Zit daar nu 7 jaar op de bank geloof ik en kan zijn 5de premier league titel pakken.Doet me denken aan de dominantie van Sir Alex en zijn United.En als die ook zo lang gaat blijven zitten bij City heeft die nog tijd genoeg om de champions League een keertje of 2 te winnen.

De spelers van City zijn gemiddeld 2x zo duur als die van Arsenal. Daarnaast heeft City een stuk of 20 spelers van gelijk niveau. Arsenal dat het nog zonder veel oliegeld doet absoluut niet. Daarom vind ik Arsenal beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren