Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Louis van Gaal maakt voorselectie van Oranje bekend

Laatste update:

De voorselectie van het Nederlands elftal voor de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden in Groep G is bekend. Bondscoach Louis van Gaal heeft dertig man geselecteerd; op vrijdag 5 november wordt de definitieve lijst bekendgemaakt. Owen Wijndal is een van de opvallende namen in de selectie. De linksback van AZ werd door Frank de Boer opgenomen in de EK-selectie, maar ontbrak vervolgens bij Oranje. Nu is hij weer terug.

Arnaut Danjuma werd midden in de vorige interlandperiode opgeroepen als vervanger van Cody Gakpo en is er nu vanaf het eerste moment bij. Gakpo is zelf ook opgenomen, ondanks dat hij donderdag een blessure opliep in de wedstrijd tussen PSV en AS Monaco. Hij durfde donderdagavond geen uitsluitsel te geven over de ernst van zijn blessure. "Ik heb dertig spelers op de voorlopige lijst gezet", reageert de bondscoach. "Dat is bewust wat meer dan normaal. We hebben op dit moment echter te maken met jongens die kampen met blessures. En verder heeft een aantal internationals weinig speelminuten in de benen. Vandaar de keuze voor een wat grotere groep."

Oranje gaat met negentien punten aan de leiding in Groep G van de kwalificatiereeks. Noorwegen (zeventien punten), Turkije (vijftien punten) en Montenegro (elf punten) hebben ook nog kans om zich voor het WK te plaatsen. Oranje treedt op zaterdag 13 november in Podgorica aan tegen Montenegro en drie dagen later in Rotterdam tegen Noorwegen. De kans bestaat dat de groepswinst, en daarmee rechtstreekse kwalificatie voor het WK, in de laatste wedstrijd op het spel staat. De nummer twee gaat een volgende ronde in waar twaalf landen aan deelnemen, waarvan drie zich uiteindelijk kwalificeren.

De volledige voorselectie:

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Tim Krul (Norwich City), Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Devyne Rensch (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ)

Middenveld: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Guus Til (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain)

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Arnaut Danjuma (Villarreal), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Barcelona), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Memphis Depay (Barcelona), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap het nut nooit echt van deze voorselectie met zoveel mensen maak gewoon je definitieve selectie bekend met een soort reserve lijst. Want ik neem ook aan dat Danjuma nu gewoon meegaat en spelers als Luuk thuis mogen blijven.

22 oktober 2021 om 13:13

Is ook mede de schuld van Koeman. Die laat luuk in een systeem spelen dat niet bij hem past. Als Barca nou 4-3-3 speelde met hem in de punt en 2 buitenspelers en vleugel verdedigers die hem bedienden zou het een ander verhaal zijn. Niet dat Ik vind dat Barca daarna moet streven. Luuk moet je gewoon gebruiken als pinch hitter.

22 oktober 2021 om 13:17

En aangezien v. Gaal bijna de zelfde visie erop na houdt is het logisch dat Luuk thuis blijft.

22 oktober 2021 om 14:08

Pieterpost. Je kan nog zo'n systeem verzinnen, maar Luuk hoort gewoon niet thuis op dat niveau. Ook met jouw idee qua opstelling gaat die geen potten breken.

22 oktober 2021 om 14:28

Luuk de Jong, Drommel, Bergwijn, Gakpo & Wijndal of Malacia zullen denk ik nog afvallen. Wel weer een prima selectie zo zeg.

Raar dat Karsdorp of Frimpong geen kans krijgen om ze te laten zien in plaats van Rensch, die sowieso weinig speelt door Mazraoui. Luuk de Jong ook vreemd want je hebt met Weghorst al je plan B. Voor de rest is het gewoon een uitstekende selectie. Ik zou Luuk de Jong, Drommel en Wijndal laten afvallen. Hopen dat Danjuma en Lang de vleugels gaan innemen.



22 oktober 2021 om 13:07

Ongekend dat basisspelers van Roma en Leverkusen niet de voorkeur krijgen boven een wisselspeler

22 oktober 2021 om 13:10

Vind ik ook. Op zijn minst mogen ze zichzelf toch wel laten zien ook al vallen ze af. Rensch speelt bijzonder weinig nu Mazraoui er is. Dus snap er ook niks van. Ik ben ook wel benieuwd naar Karsdorp en/of Frimpong.

22 oktober 2021 om 13:33

Guys komop zeg het gaat over een plekje op de bank he. Vind het ook een vreemde beslissing maar om er zo gewichtig in elk topic over te doen…

22 oktober 2021 om 13:36

Het gaat om concurrentie en de beste 1e of 2e optie op de rechtsback. Als het maar 'om de bank' gaat, zou je met die logica ook net zo goed Mark van der Maarel erbij kunnen halen.

22 oktober 2021 om 13:37

Zowel Karsdorp als Frimpong zijn aan de bal stukken beter dan Dumfries.

22 oktober 2021 om 13:41

Dumfries is verdedigend weer beter dan zowel Frimpong en Karsdorp. Wel mee eens dat een van de twee op z'n minst een plekje in de voorselectie had verdiend.

22 oktober 2021 om 13:42



Joh ga nou niet doen of Karsdorp zo een geweldige speler is. Nogmaals het is een plekje op de bank. Plus met Blind, Malacia, Wijndal en Dumfries zijn de back posities al goed ingevuld. Dikke kans dat een Rensch 0 minuten maakt. Volgens mij heeft van Gaal overigens ook al de vorige keer uitgelegd wat zijn reden is.

22 oktober 2021 om 13:49

Gaat er meer om wat die jongens nog meer moeten doen dan om uberhaupt een kans te krijgen? Karsdorp is al 2 jaar basisspeler en dan wordt je gepasseerd door iemand die ook bij Jong Oranje kan zitten. Rensch kan beter minuten maken in Jong Oranje.

22 oktober 2021 om 14:20

Maar Karsdorp kan er ook niet zoveel van. Staat structureel aan de verkeerde kant te dekken en moet al zijn gaten die hij zelf laat vallen met zijn snelheid compenseren. In een 5-3-2 kan je hem prima opstellen omdat hij dan minder verdedigend werk op hoeft te knappen. Maar in een 4-3-3 als pure rechtsback heb je net zoveel aan hem als aan Kenny Tete als rechtsbuiten.
Begrijp mij niet verkeerd. Rensch verdient geen oproep. Maar Karsdorp kan je ook niet kwijt in de manier hoe Van Gaal wilt spelen.

22 oktober 2021 om 14:36

Van Gaal wil ook 532 gebruiken. Dus ja dan heb je ook wel wat aan Karsdorp.

22 oktober 2021 om 14:36

Sowieso een uitstekend idee! Dan ga ik er lekker voor zitten hoor.

22 oktober 2021 om 14:55

Hoezo is dat ongekend? Misschien ziet louis wel meer in een speler als rensch dan karsdorp in de huidige speelwijze. Gaat niet alleen maar om speelminuten he. Bij spanje mooi voorbeeld met gavi laatst die gewoon geweldig speelde ondanks dat hij niet altijd basis was op dat moment bij barca

22 oktober 2021 om 15:54

Sommige spelers zijn gewoon beter, of ze nou bij Madrid spelen of bij Top Oss, doet er niet toe.

22 oktober 2021 om 16:43

Soms moet je verder kijken dan clubs en statistieken en werkelijk kijken naar de kwaliteiten van een speler. Karsdorp is niet zo bijzonder en in rensch zit heel veel talent. Voor de rest snap ik inderdaad de oproep van rensch niet zo gezien zn weinige minuten de laatste tijd maar zoals van Gaal al zegt er zijn een paar jongens die af gaan vallen door hun mindere minuten van afgelopen tijd. Maar karsdorp aub niet, sommige spelers zoals hij van aanholt, rekik, riedewald, el ghazi spelen misschien bij een oke club maar zijn echt passã© en brengen het team niks. Bij andere landen heb je ook dit soort spelers. Luuk speelt ook bij barca maar wat zegt dat? zelfde geval voor karsdorp.

22 oktober 2021 om 16:51

Sorry.. maar Dumfries is onze onbetwiste rechtsback en een van de steunpilaren van het Nederlands elftal... houd eens op met die Karsdorp man

22 oktober 2021 om 13:14

Een Karsdorp moet zich nu toch ook gaan afvragen wat hij moet doen om opgeroepen te worden. Belachelijk dat Rensch de voorkeur krijgt. Een goed talent, maar laat hem eerst maar eens een basisplaats bij Ajax krijgen voor je hem oproept.

22 oktober 2021 om 13:15

De uitleg zal wel weer zijn dat Rensch ook als linksback inzetbaar is. Maar ik ben het met je eens. Ze horen minstens in de voorselectie.

22 oktober 2021 om 13:32

Maar met Blind Malacia en Wijndal heb je al 3 spelers die daar rpima kunnen staan. Dus de uitleg kan het zijn, maar zou nergens op slaan.

22 oktober 2021 om 13:43

Inderdaad. En centraal komt hij al helemaal niet er aan te pas met Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Aké en Timber.
En als rechtsback heb je ook gewoon al Dumfries en Timber.

22 oktober 2021 om 14:04

Klopt wel. Aan de andere kant zijn wisselspelers die op meerdere posities kunnen invallen best handig.

22 oktober 2021 om 16:19

Of omdat hij hem gewoon goed vindt.
Wijnaldum speelt ook bijna nooit, wordt ook geselecteerd toch?

22 oktober 2021 om 13:19

Wijndal gaat echt niet afvallen hoor, is beter dan Malacia. Enige wat Wijndal nog steeds tegen heeft is zijn overbelasting blessure.

22 oktober 2021 om 14:12

Malacia is een leuke speler, maar sinds zijn eerste oproeping is hij een stuk minder.

22 oktober 2021 om 14:37

Wijndal heeft helemaal niets laten zien in Oranje, zo flets als ik weet niet wat.

22 oktober 2021 om 15:01

Eens met Azeverton. Wijndal is verder dan Malacia. Misschien dat in de toekomst Malacia Wijndal voorbij gaat maar nu is Wijndal consisent beter. Alsjemenou zal vast wel met een Feyenoord bril kijken en ook provoceren

22 oktober 2021 om 13:22

Ja bijzonder. Wel interessant doen met Flekken om hem zelf (wederom) aan het werk te zien, maar Karsdorp constant negeren.

22 oktober 2021 om 13:30

Waarom wijndal? Waar slaat dat op? Die jongen is gwn invorm nu en is helemaal terug en is beter dan die malacia die niet meer is als een matige lb....

22 oktober 2021 om 14:22

Op dit moment wel ja.

22 oktober 2021 om 15:05

Als ik moet kiezen tussen malacia en wijndal dan zou ik ook persoonlijk voor wijndal gaan. Vind hem meer potentie hebben vanwege zijn voetballende kwaliteiten

22 oktober 2021 om 13:32

Met beide dingen eens inderdaad. Ook vind ik het onbegrijpelijk dat Cillessen ineens volledig uit beeld lijkt. Bijlow is mijns inziens gewoon de nummer 1 hoor, maar Cillessen is met 1 hand nog beter dan Drommel, toch?

22 oktober 2021 om 14:08

Wie er beter is ga ik mij niet aan wagen, maar vind niet dat Cillissen en nu zo goed doet, blessures, dan weer gepasseerd, speelt weer een paar wedstrijden en hup weer geblesseerd. De trainer van Valencia weet ook niet zo goed wat hij met hem aan moet, eigenlijk te goed voor de bank, maar niet zo goed dat hij onbetwist is voor een basisplaats. Denk dat Drommel en Cillissen niet veel verschillen, Cillissen misschien wel iets beter maar niet zoveel als jij nu doet voorkomen.

22 oktober 2021 om 14:15

Tuurlijk zeg ik het een beetje gechargeerd, met een knipoog. Maar Cillessen is wel echt veel beter dan Drommel hoor, daar kan toch geen twijfel over bestaan. Die man is jarenlang nummer 1 onder de lat geweest bij Oranje en nu plotsklaps hoort ie niet meer bij de eerste vier? Dat kan ik niet helemaal plaatsen..

22 oktober 2021 om 14:42

Nou daar bestaat dus wel twijfel over. En niet alleen bij mij, maar dus ook bij mensen die er verstand van horen te hebben zoals v Gaal en Hoek

22 oktober 2021 om 13:41

Uitstekend? Ik vind dit het meest droevige Nederlands elftal in jaren.

22 oktober 2021 om 14:38

Dan heb je voorgaande jaren echt onder een steen geleefd. Staan op het punt om voor de tweede keer in lange tijd te kwalificeren voor een groot toernooi, maar jij vindt dit nu het meest droevige elftal in jaren?

22 oktober 2021 om 14:55

Dan weet ik niet wat je de afgelopen jaren hebt gekeken, want het Nederlands Elftal is in de periode 2014-2018 wel echt nog een stuk droeviger geweest hoor. De periode dat de oude generatie van Sneijder, van Persie en Robben er mee stopte, en hierna eigenlijk niks kwam waardoor we twee eindtoernooien hebben gemist. Je kan me niet vertellen dat je deze selectie, met genoeg talent en ook een paar (sub)topspelers, droeviger vind dan die periode. Zoek voor de grap maar even de selecties van toen op.

22 oktober 2021 om 14:01

Misschien omdat Van Gaal de vorige keer, toen mensen ook over zijn keuze voor Rensch vielen, al aangaf dat het is omdat hij zowel op links- als rechtsback kan spelen en er daarom ruimte overblijft om een extra aanvaller (of andere veldspeler) mee te nemen?

22 oktober 2021 om 14:06

Daarom heeft die 3 linksbacks opgeroepen.

22 oktober 2021 om 15:36

Weghorst zou ook wel eens kunnen afvallen. Laatste weken weinig gespeeld met Wolfsburg, basisplaats kwijt en kampy nu met corona. Zou het op zich wel een logische reden vinden waarom Luuk bij de voorselectue zit, want om zijn prestaties zal het niet gaan.

Wat is nut van Luuk de Jong als je al Weghorst hebt als pinchhitter?

22 oktober 2021 om 13:08

Corona

22 oktober 2021 om 13:09

Weghorst heeft corona

22 oktober 2021 om 13:10

Weghorst heeft toch corona? Wie weet is hij dan nog niet fit genoeg.

22 oktober 2021 om 13:15

@blackeagle @rogierr @bram

Die periode is dan al voorbij. Nog 2 weken voor def lijst en 3 weken voor de wedstrijd

Maar was voige wedstrijden ook al toch. Zowel Weghorst als Luuk bij de selectie.

22 oktober 2021 om 13:26

Je kunt corona voor een langere tijd hebben. Pas nadat je klachtenvrij bent moet je gaan tellen en nog enkele dagen afwachten in quarantaine. In meest gunstige geval is Weghorst dan alweer genezen, maar kan het wel weer invloed hebben op zijn conditie.

22 oktober 2021 om 15:04

In de meeste gevallen heb je covid maximaal 7 dagen. Soms langer, dan is het t/m 14 dagen, behalve als je heel ziek bent. Daarna kan je nog met een PCR test nog 8 weken positief testen.

22 oktober 2021 om 13:11

Wat is het nut van Weghorst als je Luuk de Jong hebt?

22 oktober 2021 om 14:13

Hij schijnt de allerbeste kopper van Europa te zijn.

22 oktober 2021 om 15:05

De Jong heeft 1x een goede kopbal gegeven en nu is het de beste pinchhitter allertijden.

Luuk en rensch zijn wel opvallende namen voor mij, voor de rest allemaal logische keuzes!!

22 oktober 2021 om 16:20

En Wijnaldum dan?

22 oktober 2021 om 16:23

Waarom?Hij vindt hem goed, ongeacht hij veel of weinig speelt.
Wijnaldum speelt ook niet bij zn club. Zelfs vorige week niet, toen sommige nog moesten terugkomen van interland en de geblesseerde Neymar.
Rensch is nog bankzitter, Wijnaldum speelt gewoon bij Oranje, terwijl hij bij zn club niet speelt. Is om dezelfde reden niet uit te leggen toch?

Wat doet Devyne Rensch daar en geen Rick Karsdorp die al maanden vaste rechtsback is bij As Roma?

22 oktober 2021 om 13:07

Zou eerder naar Frimpong kijken dan naar Karsdorp

22 oktober 2021 om 13:11

Rensch zit er niet bij als Rechtsback dat heeft Louis al een paar keer uitgelegd maar omdat hij erg veelzijdig is en dus ook als Linksback een optie is en zelfs als middenvelder. Hij zal de definitieve cut niet halen ga ik vanuit maar is ook om hem te motiveren natuurlijk. Karsdorp dat is van het niveau Hateboer die moet je er niet bij hebben

22 oktober 2021 om 13:14

Dus daarom hebben we 3 linksbacks in de selectie en 5 centrumverdedigers? Rensch zal nergens anders spelen dan rechtsback. Is gewoon overbodig. Je had de kans op zijn minst aan Frimpong of Karsdorp kunnen geven voor wat ze kunnen. Ze spelen beide gewoon als basisspelers bij respectievelijk Leverkusen en Roma. Dat is niet niks.

22 oktober 2021 om 13:20

Maar je hebt al Malacia en Wijndal al voor links. Blind kan links of centraal. Centraal heb je sowieso al ake, de ligt, v dijk en de vrij. Timber kan centraal en rechts. Dumfries sowieso vaste plek op rechts. Ik vind maar een raar argument om Rensch mee te nemen vanwege zijn veelzijdigheid. Als er een linie is waar al veel opties zijn dan is het achterin wel. Blind en Timber zijn trouwens ook al veelzijdig en kunnen ook centraal, back of in nood op het middenveld. Heel vreemd argument van Louis.

22 oktober 2021 om 13:28

Dat multifunctionele is zo een onzin verhaal. Want hij gooit heel zijn verhaal met je moet spelen om te worden geselecteerd zo de prullenbak in.
Rensch komt er echt wel en zal op den duur een vast waarde zijn in Oranje, maar om hem om zijn multifunctionaliteit erbij te halen. Is hetzelfde als Babel selecteren, die is namelijk ook nog eens goed voor de sfeer en is ook multifunctioneel inzetbaar voorin.

22 oktober 2021 om 13:17

Rensch kan op meerdere posities. Dat schijnen mensen nogal eens te vergeten.

22 oktober 2021 om 13:23

Ach laat toch. Elke uitleg is nutteloos alleen om het feit dat het een Ajaxspeler is. Zeer talentvol en heeft ondanks dat hij weinig speelt op Europees niveau laten zien dat hij zijn mannetje wel staat.

22 oktober 2021 om 13:25

Maar alle overige plekken (ik zie hem nu als back) zijn ook gewoon dubbel bezet. Heel interessant en goed dat hij zo veelzijdig is, maar dat is dan toch niet nodig?@Janta - Ah, het iedereen is weer tegen Ajax argument.. Het gaat er toch om dat Karsdorp ofwel Frimpong gewoon basisspelers zijn en rechtsbacks zijn. En Rensch in eerste instantie als back wordt gezien. Ik zie het hierboven ook al dat we met o.a. Timber en Blind ook al voldoende opties hebben om mee te schuiven.

22 oktober 2021 om 13:28

Alsof hij op andere plekken dan rechtsback minuten gaat maken..

22 oktober 2021 om 13:29

Maar dan is het nog niet logisch om Rensch te selecteren. Die jongen komt er wel, is nog jong, maar speelt nu vooral zijn wedstrijden bij jong Ajax. Dan is het nog steeds logischer om een basisspeler van een subtopper te selecteren. Dat Rensch multifunctioneel is is mooi, maar wel ondergeschikt aan kwaliteit. Daarnaast heb je al genoeg jongens achterin lopen die op meerdere posities inzetbaar zijn; Blind cv, lb, cvm - Ake cv, lb - Timber cv, rb - Koopmeiners cvm, cv - De Jong cvm, cv en kan mij herinneren dat de Vrij in zijn begin periode bij Feyenoord ook wel eens rb speelde.

22 oktober 2021 om 13:34

Mee eens. Hij viel ook al geweldig in tegen Dortmund, op een aanvallende positie. Voor de toekomst een uitstekende keuze....

22 oktober 2021 om 13:36

Ach Janta wat een jankverhaal man. Hij speelt nauwelijks dat mag toch best benoemd worden? Vind het ook belachelijk dat hij er bij zit terwijl in Leverkusen en Rome jongens zitten die wel wekelijks spelen en meer laten zien hebben dan Devyne Rensch

22 oktober 2021 om 14:58

Karsdorp was op de leeftijd van Rensch gewoon een talentvolle aanvallende middenvelder die ook prima als rechtsbuiten kan spelen

Blijft zeer apart dat Karsdorp hier niet bij staat. Doet het uitstekend en kan ook net als Dumfries over de rechterkant denderen. Rensch lekker bij Jong laten voorlopig. Verder logische keuzes.

22 oktober 2021 om 15:32

Inderdaad, denk niet dat Rensch te kort komt voor 1, maar het zal hem goed doen om juist die ervaring bij jong te pakken, daar volop alles te spelen. Hij kan juist op honderd procent wedstrijdritme blijven zo.

Best een aardige lijst zo. Ik ben benieuwd

Drommel en Luuk hebben helemaal niks bij het Nederlands elftal te zoeken. Maar goed, ze spelen toch niet.

22 oktober 2021 om 13:49

Nee, precies. Laat me raden, jij had zeker liever Pasveer gehad?

22 oktober 2021 om 14:15

Pasveer die als enige keeper 3 schoten heeft tegengehouden van Haaland. Die kan tegen Noorwegen prima van pas komen. Haaland schijnt nachtmerries te hebben van de grijze duif op goal bij Ajax.

Mooi! Danjuma op links, lang op rechts en berghuis op 10. De jong en koopmeiners erachter👍🏻

22 oktober 2021 om 13:43

Klaassen lijkt op Zidane bij Van Gaal. Denk je dat hij eruit gaat?

Het is maar een voorselectie maar toch.. Een Rensch die maarliefst 200 minuten op het hoogste niveau heeft gespeeld dit seizoen (CL + Eredivisie) boven Rick Karsdorp die een basisplaats heeft bij Roma. (Is gister thuis gelaten, voordat mensen gaan roepen dat hij gister 6-1 op de kop heeft gekregen). En boven Frimpong van Leverkussen, ik snap het niet.

Ben wel blij dat Van Gaal echt alleen spelers selecteert die spelen; dus geen Donny. Klinkt natuurlijk logisch maar ik geloof honderd procent dat er een paar ex bondscoaches hem alsnog hadden geselecteerd onder het motto; maar ooit was hij goed…”

Wel jammer van Luuk en De Roon, verder weer een prima selectie

22 oktober 2021 om 14:15

Dan had hij Wijnaldum thuis moeten laten. Die heeft nog minder minuten gemaakt als vd Beek

22 oktober 2021 om 14:41

Yeah right, Beek heeft amper een handvol gespeeld in 2 seizoenen united. Wijnaldum zit net een paar wedstrijden op de bank.

22 oktober 2021 om 15:05

Wijnaldum heeft in 9 van de 10 Ligue 1 wedstrijden minuten gemaakt, terwijl vd Beek in alle competities op 3 wedstrijden staat. Gini zit er dus gewoon terecht bij.

22 oktober 2021 om 14:56

Die vlag gaat niet helemaal op. Klaassen en Rensch zitten bij Ajax gewoon op de bank en moeten het doen met invalbeurten. Wijnaldum zit ook op de bank, net als Luuk de Jong. Er worden nog genoeg bank spelers geselecteerd.

Ik heb daar overigens geen problemen mee, maar zeggen dat Van Gaal alleen spelers selecteert die aan spelen toekomen is niet helemaal juist. ;-)

Och komt dat er ook weer aan. Altijd billenknijpen en hopen dat iedereen ongeschonden uit de - in mijn ogen vervelende - interlandperiode.

22 oktober 2021 om 13:11

Goeie timing wel haha

22 oktober 2021 om 14:16

Hij mag pas weer meedoen als hij een rap heeft geschreven voor Louis. Tot dan zal hij erbuiten vallen.

Opzicht wel logisch, alleen verbaas ik mij er toch weer over dat Rensch erbij zit.

Hij is een speler die zeker potentie heeft, maar heeft momenteel geen basisplaats bij Ajax. Geen schande natuurlijk, want ik denk dat zijn tijd bij Ajax zeker zal komen. Maar hij hoort momenteel ook nog niet in het Nederlands-elftal maar dit is nog de voorsselectie en verwacht dat Rensch wel tot de afvallers zal behoren.

Denk ergens dat de Roon, Luuk de Jong, Drommel of Flekken en Aké ook zullen afvallen. Aké heeft toch altijd al een soort bijrol bij het Nederlands-elftal gehad, had eigenlijk wel wat meer van Aké verwacht bij het Nederlands-elftal.

22 oktober 2021 om 13:22

Ja maar je bent toch niet geloofwaardig als je zegt ik selecteer de ene niet omdat hij niet speelt om vervolgens wel iemand te selecteren die (vooruit dan) iets meer minuten maakt?
Dat Rensch er wel komt lijkt me duidelijk, maar laat die jong dan lekker bij Jong aansluiten.
Wat Aké betreft, heb wel met die jongen te doen want hij valt altijd wel een beetje buiten de boot door de concurrentie die hij bij club en land heeft.

22 oktober 2021 om 13:40

Bij Jong speelt Rensch ook niet op dit moment hoor.
Volgens mij is daar de defensie Frimpong - CV (weet even niet meer wie? Teze?) - Botman als captain en dan op links Bakker, toch? De backs van Leverkussen.

22 oktober 2021 om 14:06

Nee snap ik, bedoel meer dat hij daar meer concurent is ipv selectie opvulling door zijn multifunctionaliteit.
Volgens mij is het trouwens Schuurs die in het centrum staat bij Jong

Grappig dat het meerendeel hier niet schijnt te snappen dat het een voorselectie is en geen definitieve selectie.

Natuurlijk zit Luuk de Jong in de voorselectie. Of ie ook in de definitieve selectie zit? Waarschijnlijk niet.

22 oktober 2021 om 13:20

Maar heel die voorselectie is toch 1 grote poppenkast? Wij zijn volgens mij de enige die dit doen.

Snap de reacties hierboven wel maar als de back up van de back ups in de verdediging de grote verrassing is is het gewoon een logische selectie

Heel die voorselectie is een grote poppenkast joh.
Ik selecteer enkel spelers die spelen (epic fail)
De beste op hun posities worden geselecteerd (another epic fail)

Drommel (niet goed genoeg), Rensch (amper minuten), Bergwijn (voldoende betere alternatieven in deze groep) en Luuk (weghorst is dan allang niet meer positief etc.) horen normaal niet in deze (eind)selectie te zitten.

Blijf het toch raar vinden dat El Ghazi nooit meer erbij zit, ja hij speelt niet zoveel meer, maar dat is wel een rechtsbuiten, en een goeie ook!

22 oktober 2021 om 13:30

En hij is op meerdere plekken inzetbaar, blijkt ook nog wel belangrijk te zijn.

22 oktober 2021 om 13:40

Inderdaad. Snap echt niks van Rensch. Ben fan van de jongen, maar hij hoort hier absoluut (nog) niet thuis. ALs hij basisspeler is bij Ajax, dan kan het. Nu is het onverantwoord richting een Frimpong en Karsdorp.

Lijkt wel of men echt wat tegen Karsdorp heeft. En kom niet aan met: hij kan niet verdedigen. Dumfries wordt ook opgeroepen, die kan ook niet goed verdedigen.

22 oktober 2021 om 14:08

Nee maar volgens velen hier vergeten we dat hij niet voor de RB plek erbij zit maar omdat hij zo multi inzetbaar is. Hij zorgt nl. voor driedubbelebezetting op heel veel plekken.

Benieuwd of vGaal het aandurft met Berghuis op 10

Nou alweer interlands pfff, ben net aan het genieten van ajax..

De naam van Bazoer zou hier weleens tussen mogen staan, heeft na het sluiten van de markt de knop omgezet en trekt zijn enorm goede lijn van vorig seizoen door, een van de betere spelers in de Eredivisie. En als dan toch het plan is naar 3-5-2 te gaan switchen bij plaatsing..

22 oktober 2021 om 16:21

Helemaal mee eens!!!!

Wel gek. Je hoorde onder de Boer altijd steen en been geklaag dat er veel Ajacieden of ex Ajacieden geselecteerd werden, en dat vervalt nu grotendeels.

Ot;
Drommel, Luik sowieso afvaen

22 oktober 2021 om 13:59

Hij selecteerde een vdBeek op basis van zn status/reputatie en twijfelde tot laatste moment om Babel mee te nemen. Laten we niet beginnen over Promes die op de meest rare momenten werd ingebracht (vs tsjechie) Ook verkoos hij een 38 jarige keeper boven talenten als Bijlow. Daarnaast durfde hij nooit Berghuis op te stellen (destijds Feyenoorder) terwijl er soms echt ontzettend veel nood was naar extra creativiteit in de voorhoede/middenveld

Haaland.. Timber opstellen en Erland is nergens meer..

22 oktober 2021 om 13:41

Dan kunnen we beter Pasveer erbij halen

Waarom weer Rensch. Die speelt nooit. Karsdorp is bij Mourinho altijd zeker van een basisplaats. En wat te denken van Veltman. Die staat met Brighton gewoon 4de in de PL en speelt alle wedstrijden in de basis als rechtsback. En in een 532 systeem en daar wil van Gaal uiteindelijk toch in gaan spelen. Wat moeten die doen om geselecteerd te worden?

22 oktober 2021 om 15:01

Misschien juist omdat ie speelt onder Mourinho? Ik dacht dat van gaal en die vervelende Portugees elkaar niet zo goed liggen

Ben stiekem heel benieuwd naar de tandem Danjuma - Malacia (mocht die er ooit komen) Allebei super technisch en snel (geweldige versnelling) zouden de hele linkerflank duizelig spelen. Daarnaast kan Danjuma ook goed uit de voeten in de spits dus wellicht tijdens wedstrijd wisselen met Depay (dan op rechts) en Lang. Als Van Gaal dit bij ze kan instampen…

Danjuma - Memphis - Lang (?)

Berghuis
Frenkie Koopm/Wijnald/Klaassen

Malacia - VVD/deligt - de Vrij - Dumfries

Bijlow (of cillessen later)

22 oktober 2021 om 13:37

Eens dat Malacia snel is. Maar super technisch? Dat valt toch wel reuze mee of ben ik nu gek?

Ik snap werkelijk niks hiervan. Waarom zitten Frimpong & Karsdorp niet (op zijn minst) bij de voorselectie.
Verder snap ik ook niet dat Cilissen & Van Ginkel er niet bij zitten. Van Ginkel speelt toch gewoon veel en aardig bij PSV en Cilissen heeft ondertussen zijn plek ook terug, toch?

Bijlow, Cilissen, Flekken was een prima trio geweest. Drommel heeft het niveau niet en Krul is gepasseerde koek.

Rensch wel en Frimpong en/of Karsdorp niet, is belachelijk. Wat heb je nu aan veelzijdige verdedigers? Je hebt toch een Timber al die op de RB en de CV kan. Op links gewoon linksbacks selecteren (wijndal/malacia/blind). Centraal komt Rensch er toch nooit aan te pas. Daar heb je giganten in Oranje.

Frimpong doet het uitstekend bij Leverkussen en daarnaast speelt hij bij Jong Oranje ook in de basis boven Rensch volgens mij? Of is dit in samenspraak met Jong Oranje (hebben die iets belangrijks?)

Karsdorp doet het gewoon al langere tijd goed bij Roma. Snap niet dat die niet opgeroepen wordt.

Verder speelt van Ginkel prima en alles. Aanvoerder van Psv.

Verder wel jammer, maar begrijpelijk, dat El Ghazi niet is opgeroepen. Ja, hij speelt minder. Maar hij is wel een optie die op rechtsbuiten wilt en kan spelen. Ik bedoel: andere jongens spelen ook ''weinig''/''minder'&#... maar worden wel opgeroepen (aké, Wijnaldum, Bergwijn, Luuk)

22 oktober 2021 om 13:43

Meen je dat stukje over Van Ginkel nou echt?
Die speelt de laatste tijd als of hij met zijn enkels in een stuk beton is gegoten..

Ook gisteren was hij weer de slechtste speler aan de kant van PSV.

22 oktober 2021 om 14:14

Ik vind Van Ginkel niet zo slecht als jij beschrijft, maar inderdaad geen Nederlands elftal materiaal. Daarnaast hebben we genoeg spelers op die positie die beter zijn.

Waarom Weghorst en Luuk? Het wordt dat LdJ gaat afvallen want niks extra’s. Renschn ipv Karsdorp gaat ook nergens over

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren