Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool is na knieoperatie opnieuw verdediger maandenlang kwijt

Laatste update:

Liverpool heeft er weer een probleem bij op defensief gebied. Joe Gomez is woensdag tijdens een training van de nationale ploeg van Engeland uitgevallen met een zware knieblessure en de mandekker is inmiddels geopereerd, zo meldt de Engelse kampioen donderdag. Gomez begint in samenspraak met de medische staf gelijk met de revalidatie en de verwachting is dat hij maandenlang uit de roulatie is. Het is niet uitgesloten dat Gomez in de slotfase van het seizoen nog in actie komt voor the Reds.

Manager Jürgen Klopp heeft al weinig fitte verdedigers meer over, na het wegvallen van Virgil van Dijk, Fabinho en Trent Alexander-Arnold. Gomez vormde afgelopen weekeinde in de topper tegen Manchester City (1-1) het centrale duo met de inmiddels weer herstelde Joel Matip en mogelijk moet Klopp dus opnieuw puzzelen. De verwachting is dat Fabinho over anderhalve week weer kan aansluiten bij de selectie.

De veel minder ervaren Nat Phillips en Rhys Williams staan eveneens tot de beschikking van Klopp, die het nog te vroeg lijkt te vinden om beroep te doen op Sepp van den Berg. De ex-speler van PEC Zwolle speelt zijn wedstrijden voor de Onder-23 van de Merseyside-club.

Liverpool ontvangt Ajax op 1 december in het kader van de groepsfase van de Champions League. Het team van Klopp won elk van de eerste drie groepsduels en is ook in de Premier League goed van start gegaan. Met zeventien punten uit acht duels staat Liverpool op een derde plaats, met een punt minder dan koploper Leicester City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Joe Gomez, Alexander-Arnold en Virgil van Dijk is inderdaad wel een hele hap uit je defensie. Hopen dat de schade meevalt, zo heb je een aantal jaar bijna tot geen blessures en zo heb je alles in een klap achter elkaar.

11 november 2020 om 17:43

Zo'n groot gemis is Gomez toch niet? Wat mij betreft samen met Walker en Maguire de zoveelste overschatte Engelse verdediger. Het is dat de Bruyne de penalty mistte. Anders had Liverpool gewoon verloren afgelopen weekend. Tegen Aston Villa stond Gomez ook al gigantisch te schutteren. Zonder Virgil van Dijk naast hem, vind ik hem een hele matige verdediger.

11 november 2020 om 17:50

Tuurlijk is Gomez wel een gemis. Het is echt wel een redelijke verdediger hoor. Daarnaast was iedereen tegen Aston Villa een drama, inclusief Virgil. Gomez in een zin noemen met Maguire is een schande.

11 november 2020 om 17:50

Je moet toch iemand opstellen? Of moeten ze straks met Shaqiri als CV gaan spelen. Joe is niet in topvorm, maar overschat vind ik onzin. Naast Virgil was hij gewoon heel degelijk afgelopen seizoen. Dit seizoen gaat het minder, ook toen Virgil nog speelde, maar die knul is 23 jaar. In Nederland vinden we dit al godsvergeten oud, maar daar ben je gewoon nog een talentje op die leeftijd.

11 november 2020 om 18:05

Inderdaad. Maguire was in zn laatste jaar Leicester namelijk top 3 cv van de pl.
Gomez is nooit in de buurt van die plek gekomen.

11 november 2020 om 18:16

Gomez was vorig jaar echt wel belangrijk met VVD! Ze hadden samen zeer weinig tegen goals en dat lukt echt niet met een prutser achterin.

11 november 2020 om 18:25

@ledeneis: Dat is wel zo'n zwakke uitdrukking, als ik de lotto had gewonnen was ik miljonair geweest. Totaal niet relevant waar je mee komt

11 november 2020 om 18:39

pakweg een De Ligt schuttert ook veel bij Juventus maar ik ben toch wel heel blij als hij straks weer in Oranje opgesteld kan worden. je wil toch gewoon je beste spelers fit hebben

11 november 2020 om 19:33

“Pakweg De Ligt”. Niet pakweg Japie, je benoemt hem omdat het een ajacied is. Jammer dat je zo’n blinde vlek hebt als het op ajacieden aankomt. Kan je mij uitleggen waarom alle juventus supporters ongelooflijk positief over De Ligt zijn en niet kunnen wachten tot hij weet fit is, als hij zoveel “schuttert”? En dan zonder weer over die penalties te beginnen, waarvan zeker de helft zeer ongelukkig was. Kan je dan wellicht ook uitleggen waarom een 19-jarige speler geen fouten mag maken in het buitenland?

13 november 2020 om 09:51

Je zegt het zelf al, zonder zijn maatje is het stukke minder. Voor een gast van 23 speelt hij hartstikke volwassen en samen met V Dijk was het vorig seizoen een super sterk blok. De vergelijking met Walker en Maguire is erg overdreven. Tegen Aston Villa verloren we het op het middenveld keer op keer, dan staat ook elke verdediging te schutteren tegen die razendsnelle omschakeling. Als de Bruyne de penalty erin schoot was er iets anders gebeurd dan dat er is gebeurd, dus de gehele wedstrijd had dan anders uitgespeeld geworden.... hele rare redenaties en conclusies hier....

Als je geen verdedigers hebt dan maar vol op de aanval.
Levert vaak mooie potjes op en Liverpool heeft er ook nog eens de spelers voor om die speelwijze te hanteren.

Oké dit is echt niet normaal meer. Hopen dat Fabinho snel terug is, dan hij en Matip centraal achterin, Neco Williams of Milner op de back positie. Maar er blijft echt niemand meer over zo....

12 november 2020 om 14:39

Als Liverpool zo zwak speelt als de vorige wedstrijd tegen Ajax dan maken ze zeker een goede kans.

12 november 2020 om 15:28

Waarom konden ze vorige keer dan niet winnen? Uberhaupt nog thuis ook...

12 november 2020 om 15:51

Dat is wel de vraag, maar het verschil tussen thuis en uit wordt nu wel overschat hoor. Ik denk dat de vorm van Liverpool er gewoon even niet is/was. Tevens wat blessures en dan kan Ajax het hen blijkbaar erg lastig maken.

Wat Liverpool nu overkomt met al die blessures achterin, is hetzelfde als wat Manchester City vorig seizoen overkwam. Daar waren ineens ook erg veel verdedigers geblesseerd. Dit kan Liverpool zomaar belangrijke punten in de titelstrijd gaan kosten.

13 november 2020 om 09:53

Wie dan? Laporte was geblesseerd en heel City lag op zijn gat en gaf alles de schuld aan die blessure. Als je Walker in je verdediging hebt staan blijft je verdediging zwak.... Ik ga ons niet vergelijken met City, wij gaan niet in die slachofferrol zitten....

Misschien toch maar een transfervrije speler halen voor de rest van het seizoen. Garay bijvoorbeeld. Matip is ook niet gemaakt om twee a drie keer per week te spelen.Wel echt bizar veel pech voor Liverpool.

12 november 2020 om 15:28

Dan moeten die transfervrije spelers wel (wedstrijd) fit zijn zodat ze meteen kunnen spelen.

Oei dit wordt nog heel moeilijk voor Liverpool op deze manier.
Vorig seizoen zagen we al met City wat er kan gebeuren als je hele defensie zowat geblesseerd is.

Dit is wel dramatisch aan het worden. Ze spelen echt te veel. Hebben een slechte voorbereiding gehad en dan in zo'n korte tijd die hele drukke programma inproppen, tsja. Ik speelde ook even teveel voetbal achter elkaar, op weliswaar een zuur niveau maar toch, en kreeg al snel last van overbelasting aan de knie en lies. Deze voetballers krijgen er nu ook gewoon mee te maken, gaat nergens meer over. Al die blessures nu plus covid gevallen, dat is wel bizar aan het worden. Liverpool mist zo ook giga veel spelers in hun defensie zeg.

Oeeee, nu is het wel jammer dat Hoever weg is gegaan bij Liverpool. Wellicht nu wel wat minuutjes kunnen maken in de hoofdmacht. Wie weet dat Sepp vd Berg nog wat minuten gaat maken hehe.

12 november 2020 om 15:34

Rhys Williams en Nat Phillips lijken momenteel voorkeur te krijgen.

Met stijgende verbazing lees ik hier boven hoe sommigen over Joe Gomez denken. Voorop gesteld: als je uit welk team dan ook drie stamspelers uit de verdediging weg haalt dan is dat team altijd verzwakt. En elk van de drie die terug komt versterkt het team weer. Het wegvallen van Gomez, na eerder van Dijk en Alexander Arnold, is dus natuurlijk een verzwakking voor Liverpool. Er wordt hier en daar ook maar geroepen dat Gomez er maar weinig van kan. Ik lepel even op: Winnaar EK landen -17 met Engeland op Malta, winnaar Champions League, Winnaar Uefa Supercup, Winnaar WK clubteams en winnaar Premier League. En hij is pas 23 jaar. En dan beweren dat hij er niet veel van kan. Dat zegt meer over de schrijver dan over Gomez.

12 november 2020 om 15:56

Zo kan je van meerdere spelers een lijstje maken, teamprijzen zeggen echt weinig. Genoeg spelers die CL en PL medailles hebben terwijl ze alleen in de selectie zaten en geen minuten gespeeld hebben.

Met stijgende verbazing lees ik hier boven hoe sommigen over Joe Gomez denken. Voorop gesteld: als je uit welk team dan ook drie stamspelers uit de verdediging weg haalt dan is dat team altijd verzwakt. En elk van de drie die terug komt versterkt het team weer. Het wegvallen van Gomez, na eerder van Dijk en Alexander Arnold, is dus natuurlijk een verzwakking voor Liverpool. Er wordt hier en daar ook maar geroepen dat Gomez er maar weinig van kan. Ik lepel even op: Winnaar EK landen -17 met Engeland op Malta, winnaar Champions League, Winnaar Uefa Supercup, Winnaar WK clubteams en winnaar Premier League. En hij is pas 23 jaar. En dan beweren dat hij er niet veel van kan. Dat zegt meer over de schrijver dan over Gomez.

Pff, hoeveel pech kan je hebben. 3 belangrijke spelers en dan nog eens uit dezelfde linie.
Moest het bv. nog gespreid zijn over enkele linies, dan kan je zoiets nog enigszins opvangen, maar nu schiet er defensief echt niet veel meer over. Noodgedwongen wat jeugd de kans geven tot januari en dan de markt op zeker?

Ziet er naar uit dat Sep vd Berg serieus kans maakt om aan spelen te komen op deze manier. Klop zal waarschijnlijk Fabinho weer daar neerzetten. Maar dat is natuurlijk veel meer een CVM dan CV. Ook voor de champions league is dit zeer gunstig voor ajax. Die spelen nu echt tegen een gehavend Liverpool.

@samcro ter info: Gomez startte in 75 % van zijn beschikbaarheid bij Liverpool in de bass en speelde 82 % van de gespeelde tijd in het team. Dat lijken mij cijfers die er op wijzen dat hij tot de basisspelers van Liverpool mag worden gerekend. En dat is dan dus gebeurd in de periode dat Liverpool aan het bouwen was aan wat nu behoort tot de sterkste teams ter wereld. Je hoeft van mij geen fan van club of speler te zijn, maar het is gewoon onzin te veronderstellen dat hij een matige speler is. Als ik dan nog een stapje verder mag gaan: de marktwaarde van Gomez ligt rond 40 miljoen, die van Maguire op het dubbele. Maar ik zou niet willen dat de clubs met gesloten beurzen zouden ruilen.

Dus hij heeft een pees in z'n knie beschadigd maar de kniebanden + meniscus etc zijn in orde? Hoelang is de herstelperiode normaal gesproken voor zo'n blessure? 3 belangrijke verdedigers die wegvallen voor Liverpool. Ben benieuwd hoe ze er op zullen reageren als team.

13 november 2020 om 10:01

Als je aan de pezen word geopereerd meestal wel een tijdje, pezen herstellen extra langzaam door de lage doorbloeding. Team maak ik mij niet zorgen om, Henderson, Robertson en Milner zullen de boel flink opzwepen en maximale inzet eisen van de andere spelers. Die gaan niet zoals City bij verloren wedstrijden wijzen naar het feit dat ze Laporte missen

@joe Rogan Liverpool gaat uit van een herstelperiode van een half jaar, mogelijk iets korter. Te verwachten is dat Rhys Williams de positie naast Matip centraal achterin zal innemen, en dat Fabinho en Joe Milner daar mogelijk ook nog voor gebruikt zullen worden. En dan is er nog Nathaniel Philips (23) die daar zou kunnen spelen. Het zijn hoe dan ook allemaal noodverbanden omdat je nu de drie basisspelers van Dijk, Gomez en Alexander Arnold voorlopig kwijt bent, en Fabinho ook nog vanuit een blessure aan het terug komen is en dus ook niet meteen voluit belast kan worden.

Overbelasting, dat moet haast wel. Die spieren kunnen het gewoon niet aan en het is maar goed dat Pep, Klopp en Mourinho er praat van maken. Gewoon teveel wedstrijden in een te korte tijd.

Dat gezegd hebbende, als Matip en Nat Phillips kunnen spelen dan denk ik dat we het wel goed kunnen doen als het middenveld en aanval goed draaien. Milner kun je ook overal neerzetten en een 7 geven per wedstrijd, dus ik maak mij niet zo'n zorgen.

Dit zijn dingen die je niet op kunt vangen tenzij je met miljoenen gaat smijten en 3 A spelers op de bank zet heel het seizoen. Enige wat we kunnen aangeven is dat de spelers in het algemeen teveel wedstrijden spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren