Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op ‘zoete broodjes’ bij PSV: ‘Het geeft de spelers een excuus’

Laatste update:

Na de zeperd bij Vitesse (3-3) heeft PSV de strijd om de landstitel niet meer in eigen hand. Sinds de winterstop is het verval enorm en morst de ploeg van Mark van Bommel buiten Eindhoven veel te veel punten. In de optiek van Valentijn Driessen lijken de voetballers van de regerend landskampioen ‘getuige het goedpraatgedrag van spelers en trainers’ niet te beseffen dat de landstitel aan Ajax verspeeld dreigt te worden.

Driessen vindt het opmerkelijk dat het ‘niet knettert’ bij PSV na het weggeven van de toch enigszins comfortabele voorsprong op Ajax. “Ze blijven bij PSV grossieren in obligate, oppervlakkige, elkaar sparende zoete broodjes”, vertelt de chef voetbal van De Telegraaf maandag in zijn column in het dagblad. “Spelers en trainers kruipen lekker knus bij elkaar en wiegen elkaar als het ware allemaal in slaap. De PSV’ers bewaren liever de goede vrede in plaats van elkaar eens flink de waarheid te vertellen.”

Driessen wijst erop dat de spelersgroep ‘een etterbak als de speler Van Bommel’ ontbeert en dat het harmoniemodel niet meer werkt bij het zogenaamd onverstoorbare PSV. Het wegkijkmodel is dodelijk in topsport, zo benadrukt de journalist. “Het geeft spelers een excuus om zich achter te verschuilen en dat doen de PSV’ers met holle frasen over het bewaren van rust en het uitspreken van vertrouwen in elkaar. Tot vervelens toe en zonder resultaat.”

“Continu wordt alles vergoelijkt, en geforceerd een beeld geschetst dat het allemaal goedkomt en de druk de PSV’ers niet raakt.” Driessen pleit dan ook voor een conflictmodel in Eindhoven, als Van Bommel de negatieve prestatiespiraal zal willen doorbreken. “Van de spelers hoeft Van Bommel weinig te verwachten. Zij confronteren en corrigeren elkaar nauwelijks bij fouten. Die apathie is zichtbaar als je beelden ziet van PSV’ers bij tegenslag. Bijna niemand trekt z’n mond open. De hoofden gaan omlaag en stilzwijgend zoekt iedereen zijn positie op. Volhardt PSV in goedpraten en wegkijken, dan kan de landstitel sowieso worden vergeten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow, nu valt er niet meer op Ajax te zeiken dus pakt Vakentijntje PSV maar aan? Die vent heeft echt geen leven hè..

8 april 2019 om 07:31

Ik ben ook geen fan van de man... maar dat is wel zijn werk.

8 april 2019 om 08:25

Zijn werk is journalist zijn, feiten verzamelen, en daar een samenhangend verhaal van maken. Valentijn liegt en insinueert, Het lijkt niet eens meer op journalisme. Het is een schande dat hij een podium krijgt. Het ontstijgt inmiddels zelfs het niveau van de story niet meer, hij lijkt meer op een charlantan van de vorige eeuw, die al raaskallend met een glazen bol door het land trok om de mensen te amuseren. En niemand in zijn omgeving die hem in bescherming tegen zichzelf neemt. Zijn bestaansrecht bestaat uit liegen en bedriegen om zo mensen en ploegen te beschadigen ter meerdere ere en glorie van zichzelf. Een gevaarlijk persoon wat mij betreft.

8 april 2019 om 09:10

Rochus, liegen en bedriegen vind ik wat ver gaan, maar dat er dingen opgeblazen worden en zaken gepresenteerd worden als feiten stoort mij ook enorm. Inhoudelijk ga ik ook niet meer op zijn stukken in heb ik mezelf voorgenomen. Vind hem namelijk een populistische, narcistische roddelkrantjournalist. Maar zoals Kante mij hier ooit op gewezen heeft, het is zíjn werk. Het is geen onderzoeksjournalist, het is maar een werknemer van de Telegraaf.

8 april 2019 om 08:13

Ja maar hij hebt gelijk met zn gejengel. Is triets maar zeg ma es dat ie geen gelijk hebt. nederlands voetbal is gewoon ondermaats en zie t maar te ontkennen

8 april 2019 om 08:58

Jawel. Hij is zeer boos op PSV, omdat hij nu verdomd weinig kan zeggen over Ajax. Hij moet een pas op de plaats maken en ziet zijn geloofwaardigheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met een beetje pech is hij de dorpidioot die Ajax een seizoen lang liep af te beuken met de trainer voorop terwijl ze voor het eerst in tig jaren de dubbel pakken....

Je kon erop wachten. Ajax heeft PSV bij gehaald. Nu staat Ajax eerste, in de finale beker en in de kwartfinale CL. Dus kan Valentijn niet meer zeiken over Ajax, al doet Hugo Borst nog een poging. Dus worden de pijlen op PSV gericht, die dreigen nu met lege handen te staan.

Uiteindelijk kan er maar eentje winnen, de ander wordt dan keihard aangepakt wegens falen. Ook al wordt je met minimaal verschil geen kampioen, je hebt meteen gefaald.

8 april 2019 om 07:51

Feit is toch ook dat PSV gefaald heeft, nog niet zo lang geleden 8 punten los. Alleen is het wel.zo dat Ajax, gezien het talent wat ze hebben verdiend kampioen worden. (Mits)

8 april 2019 om 08:21

Ajax en PSV staan 18 punten voor op de nummer drie. Het kan ook zo zijn dat zowel Ajax als PSV het dit jaar erg goed doen in de eredivisie. Nog niet zo lang geleden werd je met 71 punten kampioen. Nu hebben Ajax en PSV met nog vijf wedstrijden te gaan allebei al 71 punten.

Je zou ook zeggen, beide elftallen doen het in de eredivisie uitstekend maar ja, er kan er maar eentje kampioen worden. Dat maakt de ander niet meteen slecht.

8 april 2019 om 08:46

Dusssss, het hele seizoen horen we dat Ajax de betere ploeg is met de beste spelers en als PSV net zoveel punten heeft hebben ze gefaald?
Dat vind ik te makkelijk.
Je zou ook kunnen zeggen dat Ajax onderpresteert in de ED en PSV overpresteert.

Maar goed. Het maakt eigenlijk geen ruk uit.
De koppositie is uit handen gegeven en geen discussie verandert daar iets aan.

8 april 2019 om 09:56

Rudeboy

Gefaald is niet het juiste woord misschien maar toch hoor ik dat vaak van PSVers rond me heen (gisteren) van 8 punten los naar... Beide teams presteren natuurlijk goed in de ED met zo'n hoeveelheid aan punten. Maar eerlijk, Ajax moet eigenlijk kampioen worden gezien de selectie.

Ik vind de haat naar Driessen écht overdreven. Wat hij hier zegt is echt normale journalistiek net als 9 vd 10 berichten over Ajax.

Ot: het valt me idd op dat alle PSVers het wel prima vinden. Ook om me heen. Leuk seizoen gehad, maar we worden tweede. Jammer volgend jaar weer een kans. Beetje underdog blijven oid?

8 april 2019 om 08:28

Journalistiek is gebaseerd op feiten, hij doet een aanname dat niemand bij PSV zijn mond opentrekt en dat iedereen wegkijkt. Nergens benoemd hij een feit, dus hoezo doet hij zijn werk goed?

Nu is het een weekendje lastig om op Ajax af te geven dus moet Valentijn zijn blik verschuiven naar PSV. Stel dat allebei de ploegen nu alle wedstrijden winnen dan eindigt een van de 2 ploegen als beste nummer 2 (qua punten) van de laatste 10 jaar. Redelijk knap kijkende naar alle problemen die Valentijn al heeft aangetoond bij Ajax en PSV...

8 april 2019 om 08:12

Hoe hij dit seizoen tekeer ging over Ten Hag was echt lachwekkend inderdaad. Die man heeft ajax CL succes bezorgd, wint misschien wel de dubbel maar toch is het geen ajax trainer want hij praat raar...

8 april 2019 om 12:34

Arnout dat is de lachwekkende waarheid, daarom ben ik zo blij voor Ten Hag.

Valentijntje had beter een stuk kunnen schrijven over het feit dat Tadic binnen 1 minuut al van het veld has gemoeten ivm die elleboogstoot. Maar gek genoeg wordt daar in de pers niet meer op teruggekomen.. Maar Psv'ers wees gerust... Ajax verspeelt ook nog punten dit jaar

8 april 2019 om 07:54

Hhahahaha. Lachwekkend. Typerend voor feyenoorders. Na zo eeen weekend waarin psv aan alle kanten is geholpen door de knbv, begin jij over eeb al dab niet elleboog voor tadic. Lachwekkend ben je

8 april 2019 om 08:03

Al dan niet elleboog?? Was gewoon 100% een elleboog, maar inderdaad lachwekkend dat Tadic daarmee weg komt. Heeft overigens niets met Feyenoord te maken hoor.

8 april 2019 om 08:29

De scheids en de VAR vonden van niet, die zullen er toch wel verstand van hebben lijkt mij.

8 april 2019 om 09:29

Als dat waar is dan mag men dus ook niet zeuren over wat er is gebeurd bij Vitesse-PSV... Maar ook de VAR blijft gewoon mensenwerk en is dus onderheven aan interpretatie. Naar mijn mening was die actie van Tadic wel een rode kaart waardig. Naar mijn mening mag hier wel wat van gezegd worden. Evenals dat ik die rode kaart van die speler van Fortuna tegen PEC echt totaal geen rode kaart vond.

8 april 2019 om 09:37

Natuurlijk mag jij hier iets van zeggen, maar schijnbaar ben vinden heel veel mensen (journalisten, scheidsrechters) het niets. Dan zal er wel niets zijn lijkt mij, maar het staat jou vrij om er iets van te zeggen. Ik vond het niet noemenswaardig voor zover mijn mening er toe doet.

8 april 2019 om 10:06

Persoonlijk vond ik de uitleg van van Hooijdonk bij studio voetbal treffend. En dat terwijl ik het normaal zelden met van Hooijdonk eens ben 😉

Ik ben het gek genoeg wel met Driessen eens. PSV had het in eigen hand en had vorige week zelfs ajax voor goed kunnen afschudden. Door eigen falen hebben ze dat niet gedaan en nu lijken ze de titel mis te lopen. Dat is allemaal echt heel slecht maar toch hoor ik niemand echt kritisch zijn naar buiten toe. Het kan natuurlijk zijn dat PSV binnenskamers wel heel kritisch is maar ik snap dat met wat er naar buiten komt de beeldvorming ontstaat dat PSV wel voor alles een excuus heeft.

8 april 2019 om 10:30

Ben ik het mee eens. Het kampioenschap ontglipt 'ons' zienderogen, en iedere week wordt er wel weer een andere reden gevonden om het verval nog niet in te hoeven zien. Van 'we moeten overstoorbaar blijven' (bij 5 punten), tot 'we hebben het nog in eigen hand' (na verlies tegen Ajax, 2 punten), naar nu 'volgende week kan het zo maar weer anders zijn'. Van Bommel steekt zijn kop in het zand/

Als PSV zo doorgaat, ligt puntverlies komend weekend gewoon op de loer. Er worden amper kansen gecreëerd als er van opportunisme geen sprake is. Pas bij een achterstand gaat het gas erop, en als de stand dan gelijk getrokken is, gaan ze weer angstig spelen.

Gunst, Valentijn hoopt op conflict en ellende zodat hij lekker een smeuïg stukje in z'n plaatselijk sufferdje kan zetten, what else is new? Dat hij zijn wens openlijk uitspreekt misschien?

Driesen is echt een rat kwa journalist, echter heeft die in deze gewoon keihard gelijk. Het spel is gwn slecht, steeds het creativiteitsloze blok (waar hendrix gisteren zn slechtste pot ooit speelde), op de 1e 10 min na bijna geen fatsoenlijke voetbal over de grond. Steeds maar weer goed blijven praten enz. Van bommels ogen blijken nog steeds niet geopend als die geen titel pakt, dan heeft die keihard gefaald. Want dat is het verspelen van zo'n grote voorsprong.

Driessen is journalist én columnist.

Dit stuk is geschreven als columnist en niet als journalist. Waar je als journalist afhankelijk ben van feiten verkondigd een columnist een mening, veelal op ludieke wijze.

Wat doet Driessen hier dus verkeerd. Als columnist geeft die zijn mening waarin hij volkomen gelijk heeft. Als je op een gegeven moment een comfortabele voorsprong op Ajax heb en dan alsnog het kampioenschap lijk te verspelen zou de paniek en crisis moeten toeslaan. Het is toch ook absurd dat het niet "knettert" ?

Ik snap echt absoluut niet die massale haat naar Driessen. Al heb dat ook met kuddevolk te maken. Eén begint ermee en de rest van de kudde volgt.

Volgens mij is er nog verschil tussen publiek kritiek en negativiteit uiten of binnenkamers kritiek uiten. Media is alleen maar bezig onrust te zaaien bij PSV en jammer genoeg gaan hiet een hoop "kansloze" in mee. PSV moet juist een front vormen tegen die zielepoten van criticasters.

Tja, voetballend is het gewoon geen bijzonder elftal. Maar ze hebben wel enorm veel karakter. Komen altijd weer terug uit geslagen positie. Ik zie ze minstens tot in Alkmaar niks laten liggen dus aan Ajax de opdracht hetzelfde te doen. Wie een lastiger schema heeft? Ik neig toch naar Ajax. Waar eigenlijk alleen Excelsior een potje is die op papier simpel is. Vitesse en Utrecht kunnen met een goede dag zo verrassen in de Arena. De Graafschap vecht nog voor zn leven tegen degradatie en vooral Groningen wordt enorm zwaar na een Europees duel

8 april 2019 om 12:37

Diego, ik denk precies hetzelfde. Daarom is het nog niet gespeeld.

Van Bommel heeft dit zelf in de hand gewerkt door van begin af aan te zeggen dat er geen plan B nodig is wanneer je plan A steeds verder optimaliseert, door het continu te hebben over onverstoorbaar zijn, door steeds weer te zeggen niet naar Ajax te kijken, door na elk puntverlies te wijzen op de voorsprong en 1e plaats. Daarmee heeft hij zichzelf en zijn team het hele seizoen zand in de ogen gestrooid en is niet bezig geweest met de doorontwikkeling van zijn team. Wanneer hij nu ineens iets anders gaat doen en zeggen wordt hij volstrekt ongeloofwaardig en dat realiseert hij zich maar al te goed.

Het glas is half leeg bij Valentijn. Het halfvolle glas zegt namelijk dat het een knappe prestatie van PSV is wat ze tot nu toe geleverd hebben. Met het puntenaantal dat PSV zal halen, zou je menig jaar met twee vingers in de neus kampioen zijn geworden. Beetje kortzichtig dus.

PSV heeft het niet meer in eigen hand? Is niet zo. Wanneer ze alles winnen en zorgen voor een beter doelgemiddelde dan Ajax zijn ze gewoon kampioen. Dat dit onwaarschijnlijk is is ook zo. Echter beide teams gaan nog gewoon punten verliezen in de laatste 5 wedstrijden.

Persoonlijk denk ik dat als Valentijn zou stoppen met het geven van oplossingen en alleen dat noteert wat hij constateerd dat het al een stuk beter te verwerken zou zijn. En wat is falen? Van Bommel in zijn eerste jaar als hoofdcoach op 71 punten, lijkt me redelijk. En misschien is het juist doordat PSV maar op front actief is dat de spelers daardoor in slaap gesust raken terwijl bij Ajax de rollercoaster maar blijft doorgaan en de adrenaline eigenlijk geen moment meer de kans krijgt om te verdwijnen.

ik ben geen Driessen fan maar hij heeft wel een punt hier. bij PSV heerst er een excuus cultuur en zodra er wat kritiek is op een mindere wedstrijd dan gaan die spelers de meest domme en onrealistische uitspraken doen in de media. het ligt aan alles en iedereen dat PSV punten verspeeld, behalve aan de spelers en de trainer zelf

als je door Ajax bent ingehaald in deze cruciale fase van de competitie en je gaat staan vertellen dat er niks aan de hand is, dan denk je echt dat je supporters er niks van snappen of je bent zelf het spoor helemaal bijster

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren