Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman kan eindelijk weer feestje vieren in St. Mary's

Laatste update:

De supporters van Southampton moesten er lang op wachten, maar hebben dinsdagavond dan eindelijk weer eens kunnen genieten van een doelpunt én een overwinning in een thuiswedstrijd in de competitie. The Saints wonnen op 1 januari met 2-0 van Arsenal en dat was direct de laatste keer dat er gescoord én gewonnen werd in een competitieduel in het St. Mary's Stadium. Dinsdag werd Crystal Palace echter aan de kant gezet, door een treffer van Sadio Mané: 1-0.

/

Ronald Koeman kan zodoende opgelucht ademhalen: zijn elftal was de laatste tijd bezig aan een slechte reeks, maar pakte dinsdag dus weer eens de volle buit. Goed voetbal zag Koeman echter nog niet van Southampton, dat zeker in het begin van de tweede helft nog een paar keer met de schrik vrijkwam. In de eerste helft waren the Saints weliswaar de ploeg met het meeste balbezit; tot veel kansen leidde dat niet. De gastheren hadden negen doelpogingen, maar slechts een van die pogingen belandde ook daadwerkelijk tussen de palen, waardoor Palace dus niet echt aan het wankelen werd gebracht.

Eljero Elia was verantwoordelijk voor de beste kans uit het eerste bedrijf: kort voor rust schoot hij in de korte hoek, maar Julian Speroni bracht redding. Graziano Pellè kwam vervolgens net tekort om de rebound binnen te glijden. Het gevaarlijkste moment voor de bezoekers was toen Fraser Forster een voorzet van Yannick Bolasie liet vallen, maar de keeper herstelde zijn fout net op tijd. Southampton en Palace gingen dus in evenwicht de rust in en de gasten kwamen het beste uit de kleedkamer voor de tweede helft. Jason Puncheon vuurde al snel een waarschuwingsschot af, dat uitstekend werd gepakt door Foster, maar Southampton bleek toch niet helemaal bij de les te zijn. Wilfried Zaha kreeg in het vijandelijke strafschopgebied te veel ruimte en schoot de bal op de paal.

Koeman besloot om binnen het eerste kwartier van de tweede helft in te grijpen en bracht Dusan Tadic in de ploeg voor Elia. Met de Serviër binnen de lijnen probeerde Southampton wat meer druk naar voren te zetten en dat lukte ook, maar Pellè kopte over en zette Speroni aan het werk, terwijl Maya Yoshida de bal bij een corner maar net naast werkte. Koeman haalde na Tadic ook Pellè en Filip Djuricic naar de kant en laatstgenoemde werd vervangen door James Ward-Prowse, die acht minuten voor tijd een hoofdrol speelde bij het winnende doelpunt. Het schot van Ward-Prowse vanuit de tweede lijn kon niet worden geklemd door Speroni, waarna Mané de rebound binnen wipte. Southampton hield vervolgens stand en passeert Liverpool door deze zege op de ranglijst; het staat nu vijfde in de Premier League.

Denk je dat Southampton Europees voetbal gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

T zit Koeman ook wel heel erg mee, hoe vaak hebben ze al wel niet tegen t einde van de wedstrijd en tegen de verhoudingen in een goal gescoord ?

3 maart 2015 om 22:43

Geluk of gelukafdwingen door te blijven gaan en conditioneel sterk te zijn

3 maart 2015 om 23:41

Inderdaad, als je vaak in de laatste 10 minuten scoort ben je conditioneel sterker dan je tegenstander. Dan is er dus een keuze gemaakt door de technische staf om iets minder op techniek te trainen en wat meer op kracht en conditie. Goede beslissing blijkt wel

Blijft ontzettend knap wat Koeman en consorten presteren daar.

3 maart 2015 om 22:43

Reguliere speeltijd duurt 90 minuten! Niet zo zeiken als ze in de 85,86,87,88,89,90 een goal scoren. Hoort bij voetbal toch?

3 maart 2015 om 22:45

Dit was niet echt tegen de verhoudingen in hoor. 23 scoten van saints tegen 9 van palace

3 maart 2015 om 22:48

Ook Vaak genoeg tegen verhouding verloren

Ze staan niet voor lang eerste, morgen is Liverpool er dus dan kan South weer naar beneden kijken. On: Wat een matige team zijn die Southampton toch, echt vreselijke spel. trouwen Crystal Palace had mini. een punt verdient. Ze hadden veel meer kansen vooral Bolasie en Zaha.

3 maart 2015 om 22:48

Haha matig team? Vreselijk spel? Ze hebben momenteel moeite met kansen creëren maar dat is het.

4 maart 2015 om 00:02

als ze straks weer 4 wedstrijden winnen, is t en geweldig team met en geweldige coach hoor.

3 maart 2015 om 23:03

Dit is zeker de eerste wedstrijd die je van Southampton ziet? In het begin van het seizoen speelden ze misschien wel het leukste voetbal van de premier league. Het is wel wat weggezakt, daar ben ik het mee eens.

3 maart 2015 om 23:25

Dat ook weer niet he..

4 maart 2015 om 01:19

Crystal Palace had een paar mooie counters, maar South Hampton was toch echt de betere.

Mané, Tadic, Schneiderlin, Yoshida, Wanyama waren erg sterk vandaag.

Jammer dat Pellé weer zo moet zeuren als hij gewisseld wordt.

Djuricic heeft de techniek zeker, maar hij moet nog ritme opdoen met zijn kwaliteiten moet hij paasjes uitpoepen, echter heeft hij tot 2-maal toe vandaag echt niet 1 seconde te lang gewacht met pasen, maar zeker 3-4 waardoor hij de bal kwijt raakt.

Elia probeert het, maar zoals ik al verwachte kan hij niet altijd in zijn flow blijven.

Wanyama wat een beest, snap niet dat Wenger hem niet gehaald heeft

Mooi dat ze weer gewonnen hebben. Ik hoop dat ze de 4e plaats kunnen halen of nog hoger. Dat zou echt een wereld prestatie zijn van Koeman.

3 maart 2015 om 22:49

Het halen van de top 8 is al een wereldprestatie. Heel zwak team dat lekker draaide maar qua spelers niet minder dan Swansea of Sunderland.

Puur door Koeman doen ze het goed.

3 maart 2015 om 23:08

Het is geen zwak team. Er lopen een paar spelers rond die de stap omhoog al zeker kunnen maken. 8e zou goed zijn ja, maar omdat ze het hele seizoen zo hoog stonden, zou het een enorme teleurstelling zijn.

Had niet verwacht dat ze hem nog zouden maken, want Southampton was verre van doelgericht. Wel klasse weer van mane toch al vaker belangrijke goals gemaakt.

Nu lekker op teambuilding-uitje naar Zwitserland.

Jammer dat Pelle zover is teruggevallen, blij dat Koeman eindelijk weer drie punten haalt. Het sprookje van Southampton is fantastisch..

Goed dat ze hebben gewonnen. Gun ze zeker wel Europees voetbal, Cl halen ze denk ik niet, dus concurrenten voor Arsenal zijn 't niet meer als je 't zo bekijkt. Ook goed voor m'n unibet dus dat is mooi meegenomen.

Snap ook echt niet hoe die Zaha zo'n groot talent kon zijn. Heb hem genoeg wedstrijden zien spelen, maar 't is niet veel. Ook Ward-Prowse valt elke keer enorm tegen, terwijl dit toch ook een groot talent moet zijn.

3 maart 2015 om 22:56

Ward prowse speelt een prima seizoen hoor, maakte vandaag ondanks geen perfecte invalbeurt gewoon het verschil. Zaha werd sowieso altijd al overschat.

3 maart 2015 om 23:09

Ja elke keer als ik 'm zie valt het tegen. Vorig seizoen vond ik hem een stuk beter, mja zal wel net aan de wedstrijd liggen elke keer.

3 maart 2015 om 23:03

Ik gun het Koeman wel, maar had ze vanavond graag zien verliezen. Het word voor West Ham nu wel erg lastig om ze nog in te halen, er van uitgaand dat de wedstrijd tegen Chelsea morgen niet word gewonnen.

Zaha is gewoon niet het toptalent dat beweerd werd.

3 maart 2015 om 23:09

West Ham is ook jammer dat dat zo enorm is in gezakt. Europees wordt zeeer lastig.

3 maart 2015 om 23:13

Tsja, ik denk dat iedereen van te voren had getekend voor een plek in het linkerrijtje. Hadden we de kansen tegen Palace in de eerste helft afgemaakt, en had Big Sam niet zo belachelijk gewisseld tegen Tottenham, hadden we er een stuk beter voor gestaan. Als het allemaal mee zit kan ook een 7e plek genoeg zijn

4 maart 2015 om 10:18

Ja klopt ook wel, maar 't is toch zonde. Loopt 't zo lekker en ineens verlies je gewoon alles.

Ik weet niet wat mensen hier van onzin praten maar Southampton was veel beter ook veel meer kansen gehad, winnen eigenlijk iedere keer terecht, tegen liverpool en west ham waren ze toch gewoon beter.

3 maart 2015 om 22:57

De grootste kansen waren voor Palace en ze winnen door een blunder, even kalm.

3 maart 2015 om 23:09

Winnen door een blunder? Goeie grap

3 maart 2015 om 23:47

Ik kan me voorstellen dat je 't niet wilt toegeven maar het was dramatisch gekeept.

Pelle met terug komen naar Feyenoord. Hier kan hij gerust 25 goals maken in een seizoen en hij wordt hier op handen gedragen. Premier League is te hoog gegrepen

3 maart 2015 om 23:00

Salaris , Transfersom ...

Een top 7 notering is meer dan een uitmuntende prestatie. Ik denk dat Southampton uiteindelijk ook 7de wordt. Ze boeken alleen nog maar kleine overwinningen of spelen gelijk. Het team lijkt het beste al gegeven te hebben!

Is Elia nu echt beter dan Tadic? Ik kan me niet voorstellen dat Tadic met zo'n dip te maken heeft dat Elia hem er uit kan houden en dat zeg ik als Elia-fan.

Gefeliciteerd Southampton, al ben ik nu 2 euro kwijt (had deze match op dubbele kans voor Crystal Palace gezet). Ondanks dat Crystal veel pech had (lat en paal), denk ik toch dat Southampton het verdiende. Gun het ze wel om Europees voetbal te halen, spelen (ondanks de huidige mindere periode) toch wel redelijk voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren