Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB presenteert conceptprogramma: loodzware start voor Ajax

Laatste update:

Ajax begint het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse, Feyenoord start bij ADO Den Haag en PSV gaat in de eerste speelronde op bezoek bij promovendus Willem II. Dat is althans het plan van de KNVB, dat woensdagmiddag het conceptprogramma zal presenteren aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de tijden en wedstrijddagen vanmiddag besproken zijn.

Het nieuwe seizoen in de Eredivisie begint in het weekend van 8, 9 en 10 augustus (op 3 augustus spelen Ajax en PEC Zwolle eerst nog om de Johan Cruijff Schaal) en de laatste wedstrijd in de play-offs zal op zondag 31 mei 2015 zijn. In het Eredivisie-seizoen zit één midweekse speelronde, op 3, 4 en 5 februari 2015. In de Jupiler League zullen er vijf dubbele speelweekeinden zijn waarbij de clubs zowel vrijdag als maandag een wedstrijd spelen.

“We zijn tevreden met dit programma, waarmee we zoveel als mogelijk tegemoet zijn gekomen aan de wensen van de clubs”, zegt manager competitiezaken Gijs de Jong van de KNVB op de website van de voetbalbond. “Het is ieder jaar een uitdagende puzzel. Die leggen we met plezier, want we weten dat ruim zeven miljoen Nederlanders genieten van een zo eerlijk, sportief en spannend mogelijke competitieopzet.”

Landskampioen Ajax kan in augustus direct aan de bak: de ploeg van Frank de Boer begint met een thuiswedstrijd tegen Vitesse, gaat vervolgens op bezoek bij AZ en neemt het hierna in de Amsterdam ArenA op tegen PSV. De eerste Klassieker staat voor de zesde speelronde op het programma: op 21 september neemt Ajax het dan in De Kuip op tegen Feyenoord.

Bekijk hier het volledige conceptprogramma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan kunnen we meteen laten zien dat we DE KAMPIOEN zijn. Als je deze 3 wedstrijden wint doe je het al heel aardig.

4 juni 2014 om 09:03

Hebben we dan niks geleerd de afgelopen jaren, Ajax doet het prima in de toppers. Uitwedstrijden bij pak hem beet go ahead, utrecht of Zwolle zijn zwaar. In topwedstrijden op papier verschijnt Ajax doorgaans scherp aan de aftrap. Als ze dat toch eens tegen de middenmoot konden opbrengen, en 90 minuten volhouden... Hoe dan ook, al verlies je ze allemaal, zoals de competitie de afgelopen jaren verloopt vallen beslissingen toch pas laat omdat iedereen elkaar onderweg kan verslaan. Dus van mijn part kiezen ze de eerste de beste programmering uit de hoge hoed, zolang iedereen elkaar een keer thuis en een keer uit tegenkomt zal uiteindelijk de beste wel boven komen drijven.

4 juni 2014 om 09:48

Zo "loodzwaar" valt volgens mij best mee.
In de eerste 6 wedstrijden (incl Zwolle) treffen ze slechts 1 tegenstander uit de top 5 afgelopen jaar.

4 juni 2014 om 10:17

@ Jansen

Dan vind jij het toch een licht programma
Vitesse Thuis
AZ Uit
PSV Thuis
Groningen uit
Heracles thuis
Feyenoord uit

Vitesse, PSV en Feyenoord zijn structureel top 5 clubs. AZ kan je daar eigenlijk ook wel toe rekenen. Groningen is ook standaard eigenlijk een europees voetbal club. Oftewel in 6 wedstrijden 5 tegenstanders uit de reguliere top 7. Ze zijn weinig zwaarder te bedenken naar mijn idee.

4 juni 2014 om 11:08

@ D Bergkamp AZ uit verliest Ajax bijna altijd punten afgelopen jaren. Vitesse oort structureel bij de top 5 hahaha degradeerde bijna aantal jaren geleden.. volg jij de eredivisie wel? Groningen is ook stndaard europees voetbalclub?? halen twee keer in de 20 jaar Europees voetbal...

4 juni 2014 om 11:38

@ Popopos

- Groningen is sinds 2010 op de 5e, 14e, 7e en 7e plaats ge-eindigd. Dus spelen vrijwel altijd play offs voetbal voor Europees.
- Vitesse is de afgelopen 3 jaar altijd een moeilijke ploeg geweest die goed presteert.
- AZ is sinds 2009 ge-eindigt op de 1e, 5e, 4e, 4e, 10e en 8ste plek
- PSV is sinds 2009 ge-eindigt op de 4e, 3e, 3e, 3e, 2e en 4e plek
- Feyenoord afgelopen 3 jaar 2e, 3e (op doelsaldo) en 2e ge-eindigt.

4 juni 2014 om 10:02

maakt sowieso geen reet uit tegen wie je begint of eindigd. een competitie duurt 34 wedstrijden en eindstand speel je tegen iedereen.

4 juni 2014 om 10:31

Vitesse begin augustus is wel een voordeel dan heeft chelsea nog niet besloten wie ze dit jaar gaan uitlenen

Jezus dat slaat echt nergens op! Doe dat soort wedstrijden juist meer op het einde wanneer de punten tellen, dat is voor ons ook veel leuker. Bovendien vreemd dat al die toppers zo gecentreerd zijn. Maarja moet toch weer op een bepaalde manier spannend gemaakt worden

4 juni 2014 om 08:43

Is het niet zo dat de punten van de 1e wedstrijd even hard nodig zijn dan die wat te verkrijgen zijn in de laatste competitie wedstrijd?
Over het hele jaar moet keihard geknokt worden voor de 3 punten, niet alleen de laatste 10 wedstrijden.

4 juni 2014 om 08:52

Je speelt 2 keer tegen elke ploeg, dus je moet zowel voor de winterstop als na de winterstop tegen die ploegen. En als je een heel zwaar programma krijgt aan het einde is daar juist vaak gezeik over.

Nu moet je juist blij zijn denk ik, Feyenoord en PSV spelen die ronde volgens mij nog voorronde Europees en Ajax niet.

4 juni 2014 om 08:55

Euhm, sorry. Ik bedoel uiteraard PSV en Groningen.

4 juni 2014 om 12:37

Feyenoord speelt ook nog voorrondes Champions League.

4 juni 2014 om 12:48

Ja, en PEC zwolle en Twente spelen nog voorronde EL, maar daar moet Ajax niet tegen in de eerste speelrondes(als die ploegen nog voorronde spelen en Ajax nog geen midweeks programma heeft). Daarom corrigeerde ik het dus naar PSV en Groningen.

4 juni 2014 om 12:58

@deentje dat is compleet waar, en zoals andere ook zeggen: als je deze wedstrijden wint dan sta je gelijk voor. Het enige probleem van Ajax is, dat ze vaak veel spelers verliezen en gelijk weer aan een nieuw team moeten bouwen. Maar dat geld dit jaar voor iedereen denk ik behalve PSV.

4 juni 2014 om 09:00

Ach ja, ook zij treffen Ajax vroeg.....zo kan je het ook bekijken. Voor de CL is het dan een stuk rustiger voor en na een CL wedstrijd.

Als je kampioen wilt worden moet je van iedereen winnen! Het zou wel vervelend zijn wanneer er alleen maar zware wedstrijden staan gepland na midweekse Europese wedstrijden; maar ook dan moet je niet zeuren want dat hoort er allemaal bij als je graag CL of EL wilt spelen.

4 juni 2014 om 08:23

Het is toch veel leuker om die wedstrijden te spreiden? Toppers aan de start zijn sowieso minder. Sterren met Vitesse thuis, AZ uit, PSV thuis, Groningen uit, Heracles thuis en Feyenoord uit is gewoon vreemd.

4 juni 2014 om 09:05

Ik zou eingelijk elk jaar de competitie starten met de lokale derby's, rivalen of doelpunten festijnen. Dan krijg je meteen aandacht voor de competitie, commercieel goed idee. Dus:

Feyenoord - Ajax
PSV - Vitesse
Cambuur - Herenveen
Nac-Nec

Dat soort wedstrijden.

4 juni 2014 om 09:14

Denk dat je dan beter Willem II - nac kan doen aangezien nec gedegradeerd is

4 juni 2014 om 10:34

Dat moet je niet willen Swinkels...
Dan sta je na een wedstrijd meteen weer onderaan.

4 juni 2014 om 10:52

Ik vind Feyenoord-Ajax anders een stuk interessanter later in de competitie. De twee beste ploegen van de Eredivisie wil ik tegen elkaar zijn als ze allebei in vorm zijn, niet als ze nog moeten opwarmen.

Daarnaast zijn de wedstrijden leuker als je verder in het seizoen bent, omdat je dan met een schuin ook naar de stand kan kijken. In de eerste speelronde mis je dat aspect, inclusief de mentale druk die mogelijk daardoor bij een van beide ploegen komt te liggen.

4 juni 2014 om 12:49

Frikx, juist niet. Veel mensen zijn dan nog op vakantie, dus dat gaat alleen maar ten koste van alles wat jij opnoemt.

4 juni 2014 om 19:25

Net als twee jaar geleden zeker, waarbij NAC notabene in blessuretijd pas gelijkmaakte ....

Maakt niet uit voor ajax.
Je moet ze toch allemaal een keer krijgen.

Drie lastige ploegen waarvan twee thuis gespeeld worden, AZ moet je eerst nog maar afwachten wat die inkopen dus ik vind het nog niet zo heel erg om tegen deze drie te beginnen.

4 juni 2014 om 08:28

Vitesse krijgt vaak ook pas laat de spelers van Chelsea. En van PSV weet je ook niet wat je kan verwachten.

4 juni 2014 om 09:48

Vitesse Komt wss vandaag met een grote sponsor waardoor er geld is om gewoon zelf spelers te halen. .

4 juni 2014 om 10:21

Dat Vitesse met een grote sponsor komt hoor ik al 3 jaar, Gazprom, Huawei en Fly Emirates werden genoemd, het werd Simpel en Youfone, ben wat grote sponsor betreft ietwat sceptisch geworden.

4 juni 2014 om 11:27

@varnhem Ben je serieus?; ik kan er nergens iets over vinden. Waar heb je die info vandaan? Ik ben zeer benieuwd

4 juni 2014 om 11:11

Afgelopen jaren wint AZ thuis meer van Ajax dan andersom...

4 juni 2014 om 14:39

2013/2014 : 0-1 * (beker)
2013/2014 : 3-2
2012/2013 : 2-3
2011/2012 : 1-1
2010/2011 : 2-0
2009/2010 : 2-4

Het hangt er dus maar net vanaf wat jij onder ''afgelopen jaren'' verstaat. Pak je de laatste 3,6 of 8 edities pakt heeft Ajax het vaakst aan het langste eind getrokken.

Ik ga me niet schuldig maken aan het selectief gebruik maken van meetperiodes. Pakweg de laatste 15 jaar zijn de punten en overwinningen keurig verdeeld. Het ene jaar wint AZ, het andere jaar wint Ajax en soms worden de punten gedeeld. Het is een keurig gelijkopgaande strijd in Alkmaar, als we kijken naar Amsterdam is het natuurlijk een iets ander verhaal. In competitieverband heeft AZ slechts 1x in Amsterdam gewonnen (1980/1981) maar de laatste jaren lukte dat wel in het bekertoernooi en was men in de competitie ook vaak dichtbij.

AZ uit is voor Ajax nooit een zekerheid, maar dat geld voor wel meer wedstrijden in Eredivisie verband. Het aantal zekerheidjes wat we als Ajax wel hadden zijn er de afgelopen jaren ook een stuk minder geworden, uit helemaal. Maar zolang als we nog een maand of 2 verwijderd zijn van de seizoensopening, en de selectie alles behalve vaststaat kunnen we ons maar beter niet wagen aan voorspellingen, zeker niet aan een onvoorspelbare wedstrijd als AZ - Ajax.

zwaar begin voor ajax

maar je kunt ze beter vroeg in het seizoen hebben dan weet je ook meteen waar je staat.

verder de laatste 4 wedstrijden voor ajax zijn relatief gezien makkelijker

Je moet toppers verspreiden, anders heb je op het beging van de competitie alle toppers en dan de laatste paar weken van die zaad wedstrijden.

zo... in de 3de speelronde al ajax-psv ! nou, moet je als club ook niet te veel nieuwe spelers hebben zeg. Al was dat vorig seizoen ook natuurlijk met al heel snel ajax-feyenoord...

is denk ik wel wat spannender als de teams wat meer in de race zitten, maar aan de andere kant, iemand zou toch dan tegen ze moeten spelen! een club die wellicht ook nog moet wennen met nieuwe spelers, trainer oid. dus is eigenlijk wel best zo dan.

Hoezo lastig openingsprogramma voor Ajax ?
Afgelopen seizoen zijn ze dan kampioen geweest, maar tegen veel tegenstanders (groot of klein) hadden ze het lastig. Getuige ook het vele puntverlies...

Maar hoe het wendt of keert, elke club zal 34 wedstrijden moeten spelen !

4 juni 2014 om 10:19

@ Nufc_u2

Weeet niet of je sarcastisch bent met het moeilijke openingsprogramma. Maar Feyenoord, AZ, Vitesse, Groningen, Heracles en PSV in de eerste 6 wedstrijden vind ik een behoorlijk zwaar openings programma. Dan tref je 5 ploegen die eigenlijk structureel in de top 7 zitten van de eredivisie.

4 juni 2014 om 10:29

Het was helemaal niet sarcastisch bedoeld.

Maar afgelopen seizoen leerde juist dat Ajax het veel moeilijker heeft met tegenstanders als Go AE, Cambuur, Utrecht, PEC etc; dan met de zogenaamde betere clubs.

En zoals gezegd, hadden ze het vorig seizoen tegen veel tegenstanders lastig. M.a.w. de verschillen in de Eredivisie zijn aan het nivelleren.

Weer een lekker begin voor Utrecht, eerste 4 potjes 3 uitwedstrijden (pec, Feyenoord en Heerenveen).

4 juni 2014 om 08:44

Vitesse ook 3 keer uit in de eerste 4 potjes, tegen Ajax, Pec en Psv..... Hoezo lastig begin van Ajax....

4 juni 2014 om 08:50

Wat een onzin ook dat de knvb dit zo plant, 3 uitwedstrijden van de 4.

4 juni 2014 om 09:08

En dan het topic over lastig begin Ajax plaatsen inderdaad...alles voor de hits he

Het is te hopen dat de selectie helemaal rond is voor het begin van het seizoen en dat er geen spelers na de johan cruyff schaal verkocht gaan worden. Anders kan het weleens een zeer moeizame start van het seizoen zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de tegenstanders.

Wow, in de 1e 6 speelrondes dus:
- Vitesse (thuis)
- AZ (uit)
- PSV (thuis)
- Feyenoord (uit)

Misschien een beetje overdreven van de Knvb maar goed, als je van deze 4 wedstrijden er bijvoorbeeld 3 weet te winnen dan laat je jezelf wel gelijk zien!

4 juni 2014 om 08:38

Ja maar heb je het einde gezien man dan word je toch weer met 2 vingers in de neus kampioen.

4 juni 2014 om 10:55

Uiteindelijk moet het helemaal niks uit maken. De ene club heeft een moeilijk programma in het begin, de ander in het midden of het einde.

Je kunt een makkelijk programma aan het einde hebben, maar als je wel eerst een hoop punten laat liggen in het begin heb je er nog vrij weinig aan.

4 juni 2014 om 20:04

Maakt wel degelijk uit. Bij Ajax is de kans altijd groot dat ze op het einde weer belangrijke spelers verliezen en kost het tijd om nieuwe spelers in te passen. Als je dan meteen 4 concurrenten krijgt ben ik er niet blij mee. Maar ach KNVB was toch Ajax?

4 juni 2014 om 08:39

Over Vitesse ben ik het eens want die hebben pas eind september meestal pas de selectie compleet.
Maar AZ uit is juist de laatste jaren een zeer lastige wedstrijd gebleken.

4 juni 2014 om 09:52

Vitesse heeft alleen nu al de eerste 2 versterkingen binnen. De vervanger van v Aanholt is afgelopen winter al aangetrokken.

Daarbij lijkt het er op dat Vitesse vandaag en anders zeer binnenkort de nieuwe grote hoofdsponsor bekend gaat maken.

4 juni 2014 om 11:13

haha Ajax verliest bijna altijd laatste jaren in Alkmaar... tevens is AZ altijd beter in Alkmaar.

Wel leuk dat ze ingecalculeerd hebben dat ajax en feyenoord ook allebei nog in de halve finale CL kunnen zitten. Dat is wel een fijne gedachte

Enige wat ik jammer vind is dat je dus van de top 6 van vorig jaar, er na 6 speelrondes als 4 hebt gehad. Na 9 speelrondes heb je alle "kampioenskandidaten" al gehad. Het is aan de andere kant wel fijn dat er dit jaar geen toppers voor en na een CL wedstrijd zitten, alleen Twente uit heb je voor een CL wedstrijd. Lastig opstarten, maar je weet iig wel waar je aan toe bent na speelronde 10.

Toppers plaatsen in de transferperiode is altijd zonde vind ik, wat mij betreft worden dat soort wedstrijden alleen in oktober-december en februari-mei gespeeld

Valt wel Reuze mee. Als je dan weer kijkt naar hoe ze eindigen dan is het wel erg gemakkelijk.
Tevens Heeft Feyenoord het ook niet makkelijk met een paar gebruikelijke lastige wedstrijden ik vermoed dat Twente de kop pak na een aantal wedstrijden. Maar je moet ze toch allemaal spelen wat boeit het of je ze allemaal gelijk krijgt of verspreid over het seizoen. De competitie is toch shit.

Willem II kan het thuis publiek ook snel verwennen met gegarandeerde punten. Makkelijk programma.

4 juni 2014 om 08:43

Sarcastisch neem ik aan ?
Beetje wisselvallig van top naar middenmoot tegenstander. Alle degradatie kandidaten komen ze op het laatst tegen o.O

4 juni 2014 om 09:06

Tja de kampioen van de eredivisie heeft het lood zwaar en de Kampioen van de eerste divisie .heeft het klaarblijkelijk minder zwaar

Van wat ik heb gezien maakt het vrij weinig uit...
Ze verspelen punten tegen elke club...
Maar om naar 9 wedstrijden alle zware tegenstanders gehad te hebben en nog niet 1 degradatie kandidaat gezien te hebben o.O kan het wel leuk worden. Hopen dat de spelers maar fit blijven.

Krijg je het verhaal over teams die hun spelers kwijt raken. Daar heeft Ajax ook last van. De enige die ik denk die echt zwakker zal worden is Feyenoord. Die beginnen bijna met een geheel nieuwe selectie als je alle interesses mag geloven.

Achtereenvolgens Vitesse, Az, Psv en groningen...

Dat mag inderdaad een loodzware start genoemt worden

4 juni 2014 om 09:56

Bekijk het positief, in de periode dat jullie standaard minder zijn krijgen jullie de mindere ploegen tegen. Dat moet ook in vormcrisis wel lukken

Mooie match voor ons laot ze mar komen we lussen ze gruun

4 juni 2014 om 09:52

En zon ist. !!!! Psv kan alvast gaan oefenen ... het leven was vol zonne schijn!!!! Wij zijn terug en dag aan ze weten ook. Heb er zin oan

Hmmm Twente zal wel de eerste plaats in nemen de eerste paar weken o.O Niet de moeilijkste tegenstanders ^^. Natuurlijk ook nog niet de makkelijkste.

Wel weer jammer geen Ajax - Fc Twente of Fc Twente - Ajax op het eind.
Waren toch de leukste jaren waar de strijd op de laatste dag nog door de nr 1 en 2 direct wordt uit gevochten. Natuurlijk kan het ook van de andere toppers zijn. PSV meer realistisch ?

4 juni 2014 om 14:03

Heeft zo zijn voor- en nadelen, zo prachtige kraker aan het einde van het seizoen. Op het moment dat de competitie al beslist is is de glans van de topwedstrijden eraf. Anderzijds, ontknopingen zoals in 2011 in Nederland of afgelopen seizoen in Spanje zijn fantastisch. Een week lang toeleven naar het hoogtepunt van een seizoen, een seizoen wat in 1 wedstrijd kan mislukken of slagen.

Goede keuze. Direct veel mensen naar het eredivisievoetbal trekken door mooie wedstrijden uit te zenden. De laatste wedstrijden van het seizoen zijn sowieso spannend, regardless of de tegenstanders.

Waarom heeft Ajax altijd de makkelijkere wedstrijden aan het einde? Doe die toppers gewoon verspreiden over het gehele seizoen dus ook aan het einde van het jaar..wordt de competitie ook veel spannendere van.

4 juni 2014 om 10:57

Omdat andere een makkelijkere start hebben. Maakt het zoveel uit dan?

Kunnen Milik, Viergever en Zivkovic meteen aan de bak! Hopelijk krijgen ze niet meteen stront over zich heen als ze niet elke wedstrijd scoren/fouten maken.

Ajax is toch een slow starter, komt dus goed uit.

4 juni 2014 om 09:56

Je spreekt jezelf tegen, Hannes

Dan hebben ze al lekker op niveau kunnen spelen voor ze de CL in gaan En het slot van de competitie is minder zwaar voor Ajax dus als ze het nou eens vanaf het begin laten zien dan kunnen ze al heel vroeg kampioen worden. Hopelijk eens een seizoen waarin ze heer en meester zijn. Knvb beker, JCS en kampioen worden. Een wat minder zware poule in de CL zou ook wel eens lekker zijn.

Moeilijke start voor Willem II. Psv thuis, Utrecht uit, AZ thuis, GAE uit en Feyenoord thuis zijn de eerste 5 wedstrijden. Als je dan 6 punten hebt mag je heel tevreden zijn om in de 6e speelronde nac een pak slaag te geven.L
aot ze mar kome,'we lussen ze grûûn

4 juni 2014 om 09:56

Komt goed. Onze kale leider verzint wel war. Dag je eerder terugrijden van vakantie. We krijgen ze toch allemaal . Komt goed .

Gadverdamme wat een verschrikkelijk programma. Zoveel wedstrijden op een zondag voor Pec? Zul je net zien dat wij ook zwaar vaak om 12:30 moeten spelen.

4 juni 2014 om 09:31

Mwa ik ben best tevreden hoor. Drie topploegen in de laatste vijf wedstrijden. Met een beetje geluk ben je dan al veilig en tellen de wedstrijden niet meer echt.

4 juni 2014 om 09:39

Daar klaag ik ook niet over. Ik heb een uitgesproken fobie tegen zondag. Elke uitwedstrijd sla ik van PEC op zondag over vanwege de onnodige energie die je er in moet stoppen om die ellenlange busreizen door te kunnen komen en in het uitvak is 9 van de 10 keer geen sfeer van onze kant omdat iedereen praktisch brak is. Alleen Eagles uit is het nog wel te doen als je daar niet met 4-1 naar huis wordt gebonjourd.

4 juni 2014 om 10:45

Daar heb je wel een punt. Zowel uit als thuis is op zondag de sfeer echt veel minder. Aan de andere kant zijn uitwedstrijden op zondag voor mij weer veel beter te doen qua planning. Maar ik snap je fobie idd.

4 juni 2014 om 09:37

Speel je liever op Zaterdag? Donderdag avond EL Vrijdag rond de middag weer thuis als het tegen zit. Zaterdag middag weer in de bus.

4 juni 2014 om 09:40

Ja, maar ik ga er niet van uit dat wij in de EL terecht komen. En die verwachting wordt door menigeen gedeeld volgens mij.

4 juni 2014 om 09:57

Maar daar kan de planning niet van uit gaan. De Knvb moet ook met de verschillende burgemeesters rond de tafel. Verder heb je te maken met FOX die de wedstrijden wil verdelen over het weekeind.

4 juni 2014 om 13:27

Klopt, maar als wij dus niet Europa in gaan dan kunnen wij lekker voor jan lul 21 (!) keer rond zo'n tijd aantreden. Ook de burgemeester van Zwolle heeft al aangegeven dat zij liever op zaterdag spelen, vanwege de evangelische insteek van veel mensen rond Zwolle. Ook daar mag de Knvb best rekening mee houden.

4 juni 2014 om 16:05

Zwolle is een Bvo. De Knvb speelt op alle dagen. Als spelers daar een bezwaar tegen hebben moet je ze niet aannemen. (zie een Folkert Velten van Heracles.) Als het publiek niet wil/mag komen omdat het zondag is/ naar vis ruikt/ bewolkt is/ staat ons niet aan/ enz. Dan moeten ze gewoon zaterdag amateurs worden.

4 juni 2014 om 22:58

Dat vind ik een beetje kort door de bocht. Nu zeg je dus dat de supporters zich maar moet aanpassen aan de wil van de Knvb en FOX ipv andersom. Vind ik wel een kromme redenering, al komt die het dichtst bij de huidige werkelijkheid. Een club als PEC heeft nou eenmaal veel meer gelovigen in de buurt dan in de randstad en ook de niet-gelovige supporter ervaart zondag als pittig kut (ik vind dat iig wel, ik weet niet hoe jij er tegen aan kijkt). Voetbal moet er voor iedereen zijn maar de Knvb is het daar dus kennelijk niet mee eens.

5 juni 2014 om 02:04

Ik snap dat wel. Er zijn mensen die liever op zaterdag als zondag spelen. Maar dat is een soort beperking die ze zich zelf opleggen. Het vragen aan anderen om zich daaraan aan te passen wordt dan een last. Zondag amateurs hoor ik minder klagen als ze op zaterdag of vrijdag moeten spelen.
Voetbal kan op elke dag worden gespeeld. De bal rolt ook op zondag.

5 juni 2014 om 10:46

Willem II speelt haar thuiswedstrijden sinds 1896 voornamelijk op zaterdagavond en had dit ook aaangegeven bij de Knvb. En ja hoor, maar 6!! van de 17 thuiswedstrijden zijn op zaterdagavond. Niet te geloven dat kleinere clubs als Willem II en ook PEC weer eens de dupe zijn.

Is wel lekker toch, weet je gelijk waar je staat en vind ook dat als de Knvb het kan ze het voor Ajax wel uitdagend moeten blijven maken inderdaad. Na de zomer zien we wel waar we staan.
Buiten Veltman, Cilissen en Blind zijn we niemand kwijt tijdens het WK en alle drie zijn best tijdelijk op te vangen in de selectie, zelfs wanneer de Jong, Moisander, Vermeer en Schone vertrekken.

Waarom begint de Knvb in godsnaam op 2 augustus??? Waarom niet gewoon lekker eind augustus? We hebben toch tijd zat? We zijn in NL altijd ruim op tijd klaar?! Half Nederland is op vakantie, en dan zijn we alweer aan het voetballen...

Qua programma: Mwoah, dat hadden ze volgens mij wel iets beter kunnen doen, met name de topper PSV moet je toch in september kunnen krijgen... Dat we er een paar achter elkaar krijgen boeit me niet zoveel, Ajax is toch weer de gedoodverfde kampioen...

5 dubbele speelrondes! Knvb, stop toch met die ongein. Maandagwedstrijden zijn verschrikkelijk, er komt geen hond naar het stadion.
En als je het dan doet, plan dan tegenstanders een beetje dichtbij. Wij hebben nu zowel Fortuna als Roda op maandagavond uit. Daar gaat natuurlijk niemand heen, dat kost je 2 vrije dagen.

Zo lekker programma voor mij rood wit blauwe. Maar gelukkig hebben de top ploegen het altijd lastig tegen de promovendus !!! Met 6 punten dik tevreden

Zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de clubs? Waarom speelt Willem II dan maar liefst 8 thuiswedstrijden op zondagals de voorkeur naar zaterdag uitgaat. Er is volgens mij weinig reden om Willem II op zondag te laten spelen tegen Cambuur, Zwolle, Eagles en Heracles? Deze wedstrijden kunnen gewoon op zaterdag KNVB!!!!!

Hoe mooi zou het zijn als we Ajax op mijn verjaardag 21 september zouden verslaan!

19 oktober Derby Van HET Noorden, en dit word een beladen derby. Heb er nu al zin in.
#comeonyouboysinwhiteandblue

We beginnen met Cambuur uit, altijd lastig!
Vervolgens ADO thuis, NAC Breda uit, Feyenoord en Eagles thuis!
Laatste wedstrijd leuke afsluiter tegen FC Dordrecht!

Weet iemand wanneer het programma van de Bundesliga bekend wordt gemaakt?!

Ik denk dat de Knvb dit gedaan heeft zodat Ajax en eventueel Feyenoord voor een CL wedstrijd tegen een op papier mindere tegenstander hoeven te spelen en dan in de CL beter kunnen presteren.

Oke, PEC begint tegen Utrecht, PSV tegen Willem II en Jong PSV tegen Achilles. Wordt voor PEC nog het lastigst, maar is te doen.

5 juni 2014 om 10:48

PSV heeft het anders ook vaak genoeg lastig in Tilburg dus zou daar ook nog maar niet zo zeker van zijn.

5 juni 2014 om 10:54

Normaal gesproken moet PSV gewoon winnen van Willem II. Maar de bal is rond, de wedstrijd moet nog beginnen. Maar je moet toch toegeven dat PSV gewoon favoriet is?

Groningen thuis, excelsior uit, dordrecht thuis, willem 2 thuis..
Na willem 2 thuis hoor ik het al de de adelaarshorst gaan
Wij staan bovenaan wij staan bovenaan!!!

Tweede speelronde is voor Jong PSV het lastigst, tegen Mvv. PEC-Dordt en PSV-NAC kan.

Tja, Begin zwaar is juist heerlijk lijkt mij! Selecties zijn nog niet compleet, spelen ook nog Europees voetbal een aantal clubs en aan eind van de 6 wedstrijden is alleen Utrecht - uit echt moeilijk.

Maarjah, je moet toch alles winnen om kampioen te worden, alles heeft voordelen en nadelen en waarom duurt het nog zolang tot de start van de competitie...

4 juni 2014 om 11:58

Je hoeft helemaal niet alles te winnen om kampioen te worden.

4 juni 2014 om 18:58

Niet alles dan, meneer bij de hand

Je moet toch over het algemeen de meeste wedstrijden winnen, ongeacht wanneer ze nou op het programma staan.

Moeilijk begin vd competitie, maar daar tegenover staat voor ons wel een 'relatief' makkelijker programma op het einde, voor zover er een wedstrijd voor Willem II als makkelijk mag worden beschouwd. Alleen wel weer jammer dat wij veel zondag wedstrijden spelen terwijl Willem II juist de zaterdag als voorkeur heeft opgegeven, mogen ze wel meer rekening meehouden vind ik..

Hmm verwacht dat Twente de koppositie wel gaat pakken de eerste weken. Niet het moeilijkste programma! Laten we hopen dat de tweede seizoenshelft nu een keer beter gaat1

Wij mogen niet klagen met Groningen thuis. Excelsior uit, Dordt thuis en Willem 2 thuis.

Lijkt mij een prima start voor de competitie.

Nu al zin in 19 oktober en 15 februari!
Verder een zware start met Twente thuis en Vitesse uit..

NEC - Eindhoven
Volendam - Nec
NEC - Fortuna Sittard

Roda - Rkc
Telstar - Roda
Roda - Eindhoven

Ik blijf het toch vreemd vinden om NEC en Roda in de Jupiler Leage te zien. Ik ben benieuwd wie er kampioen gaat worden en terugkeert. Volgend seizoen verwacht ik wel een aantal mooie promotie/degradatie wedstrijden.

Hoppa, gelijk al 3 punten in de knip de eerste wedstrijd voor Vites, mooi!

4 juni 2014 om 14:11

Met 8 spelers? De rest zit dan nog bij Chelsea te wachten op een oordeel

4 juni 2014 om 15:40

Zelfs dan nog

Az uit als tweede wedstrijd is gewoon gekopieerd uit vorig jaar. Vitesse hebben ze ingevuld ipv Roda als 1e thuiswedstrijd en ipv van Feyenoord thuis is nu PSV thuis de 3e wedstrijd. Ook Groningen uit zit op bijna dezelfde plaats als vorig jaar in het schema. Jammer dat ze niet wat afwisselends doen, dit is gewoon een kopie op vorig jaar, met het je der wat wijzigingen

Makkie we winnen de eerste 6wedstrijden gewoon ff haha .nee ff zonder gekheid het is zwaar maar volgens mij zijn wij altijd goed in top wedstrijden dus heb er vertrouwen in.op naar nummer 5oprij.

Jammer dat je direct in de eerste 6 wedstrijden 4 grotere hebt. Dat betekent dat er een periode komt waarbij je wekenlang tegen mindere tegenstanders -die overigens wel moeilijk kunnen zijn- speelt.

Mijn voorkeur gaat uit naar om de week een zwaardere pot. Aan de andere kant.. wanneer je in vorm bent en je krijgt die "makkelijkere" periode, vlieg je er door heen.

1 Ajax - Vitesse
2 AZ - Ajax
3 Ajax - Psv
4 FC Groningen - Ajax
5 Ajax - Heracles
6 Feyenoord - Ajax

Pittige start, maar dan hebben we het zwaarste ook gelijk erop zitten. Het einde van de competitie is tegen clubs die voornamelijk in het rechterrijtje zullen eindigen. Veel zondagen zie ik erop staan voor Ajax, waar hopelijk een boel keer 14.30 achter word gevuld. Ik kan er eigenlijk wel mee leven. Voor Overmars betekend het dus tempo maken, de selectie moet tijdig klaar zijn zodat ze er gelijk kunnen staan. Een goed begin is van cruciaal belang in de jacht op landstitel nummer 34.

Frank de Boer wil ieder jaar wat eerder kampioen worden, een goed streven.
Ik stel voor dat streefdatum 1 maart 2015 word.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren