Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB passeert Kuipers en zet debutant op cruciale Klassieker

Laatste update:

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax staat zondagmiddag onder leiding van Danny Makkelie, zo laat de KNVB weten via de officiële kanalen. Het is voor de 34-jarige scheidsrechter de eerste keer dat hij de fluit hanteert bij de wedstrijd tussen beide teams.

Voor Makkelie is De Klassieker zijn derde grote wedstrijd in de laatste zes maanden. Vorig seizoen had hij de leiding tijdens de finale van de KNVB Beker tussen AZ en Vitesse en ook de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse was hem toegewezen door de KNVB. Makkelie zal zondag worden geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Jeroen Manschot is vierde official.

Vorig seizoen stonden beide Klassiekers nog onder leiding van Björn Kuipers. Het duel in De Kuip is voor zowel Feyenoord als Ajax van cruciaal belang. Beide clubs kijken na acht competitiewedstrijden tegen een achterstand van vijf punten aan op koploper PSV en kunnen zich eigenlijk niet meer puntverlies veroorloven in de titelrace.

Een verstandige beslissing van de KNVB?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Seizoen is nog jong maar ik snap wat er hiermee gezegd wordt. Ik denk dat het een saai gelijkspel wordt. Beide clubs spelen niet echt voetbal om nou echt warm van te worden. Ik voorspel 1-1.

17 oktober 2017 om 12:40

Zeker met makkelie, kuipers en makkelie fluiten allebei de wedstrijd dood. Nijhuis fluit de mooiste wedstrijden, ik zit niet op 10 gele kaarten te wachten met makkelie.

17 oktober 2017 om 12:45

Bij deze wedstrijden wil je juist felheid en strijd zien, inclusief mooie duels.
Dan had je inderdaad voor Nijhuis moeten gaan en niet voor een 'saaie' scheidsrechter a la Makkelie...

17 oktober 2017 om 12:45

Nijhuis is de slechtste scheids die er is. Inconsequent als wat.
En hij fluit niet volgens regels maar eigen regels.

17 oktober 2017 om 12:53

Kuipers fluit alles dood. Voor elke scheet fluit hij af. Bij Kuipers weet je op voorhand dat het saai wordt, net als bij Makkelie.

17 oktober 2017 om 12:57

Vorig jaar Feyenoord psv, dat was zo fel, zo’n hoog tempo, het leek net een premier league wedstrijd (voor Nederlandse begrippen). Nee wij gaan in Nederland voor iedere overtreding fluiten, duurt 10 minuten voordat een vrije trap genomen wordt en heeft vaak onjuiste beslissingen.

17 oktober 2017 om 13:02

Heeft daar niks mee te maken.
Premier league is stevig maar wel volgens de regels. Dat doet nijhuis niet. Nijhuis is meer zoals atkinson bij liverpool united dit weekend.
Geen touw aan vast te knopen wat hij nu weer gaat doen.

17 oktober 2017 om 13:19

Nijhuis stijl van fluiten past het beste bij Feyenoord die graag het fysiek opzoeken en de boel opjagen. Hij ziet graag veel dingen door de vingers of zoals hij het zelf zegt 'dan denk ik toe maar'
Voor Ajax is het een zege dat hij niet fluit, Ajax wil gewoon voetballen en niet legaal onder de grond worden geschoffeld zoals vaak onder Nijhuis het geval is.

17 oktober 2017 om 14:22

Bang voor een schouderduw?

17 oktober 2017 om 15:32

Die balletdansers van Ajax kunnen niet tegen een stootje, zo kan je het ook zeggen.

17 oktober 2017 om 16:03

Ik zie ook graag dat er door wordt gevoetbald, maar ik zie ook dat lichte overtredingen door de ploeg in balbezit niet worden bestraft. Heeft dus niks met voordeel te maken, en de op dat moment verdedigende ploeg wordt dus benadeeld. En dat wekt irritatie op in het veld, zoals laatst ook bij Blom het geval was met Heerenveen - Psv. Die overtreding van Lozano was puur een irritatie geval omdat Blom niet op trad. De wedstrijd moet zoveel mogelijk door kunnen gaan, maar overtredingen moeten wel bestraft worden indien dit een team benadeeld.

17 oktober 2017 om 16:10

De laatste paar optredens tussen Feyenoord en Ajax met Nijhuis was een ordinair schoppartij onder het motto van "mannelijk voetbal". Daar heb ik inderdaad geen belang bij, want ik wil graag voetbal zien ipv rugby.

17 oktober 2017 om 13:11

Lekker boeiend wie die wedstrijd fluit, de teams zullen er echt zelf wat van moeten maken. Ajax moet uit de duels blijven en zeker op het middenveld. Zo niet, dan krijg je een hard duel die door welke scheidsrechter dan ook doodgefloten zal worden. De meeste scheidsrechters begrijpen het fysieke spel onvoldoende en het lijkt er tevens op dat ze bang zijn om fouten te maken. Wij roepen met z'n allen wel om persoonlijkheden, maar hoe kan iemand dat met twintig camera's op zich nog zijn joh. Iedereen heeft wel een mening. Nijhuis is zo'n persoonlijkheid, maar die wordt vanachter burelen klein gehouden. Jammer, maar het is niet anders.

17 oktober 2017 om 13:36

Denk ik niet want anders is PSV de titelkandidaat.

17 oktober 2017 om 14:04

Op één of andere vreemde manier is PSV ook DE titelkandidaat.. ze winnen van Feyenoord en kunnen als ze winnen om 12:30 heel ontspannen naar de Klassieker gaan kijken en wellicht dat er 1 ploeg dan al afstand moet nemen van het kampioenschap (ja het sis heel vroeg in het seizoen, maar 8 punten is wel een gat).

17 oktober 2017 om 14:18

In deze gekke competitie is 8 punt ook geen zekerheidje

17 oktober 2017 om 14:45

Zon onzin verhaal zizoulogy.

Exact hetzelfde wat jij nu zegt werd een paar weken geleden nog over psv geroepen. 8 punten vetschil voor de winterstoo is in nederland helemaal niks. Dat gat heb je na 1 gek maandje gedicht. Het kan tegenwoordig alke kanten op in Nederland. Prijzen worden pas na de winter verdeeld.

17 oktober 2017 om 15:19

Naja als je vorig jaar 8 punten achterstond op de nummer 1 was het al praktisch beslist. Ajax haalde vorig seizoen na de winterstop meer punten dan Feyenoord, maar alsnog werd Feyenoord kampioen

Misschien maar goed dat Nijhuis niet fluit, weliswaar de beste scheidsrechter van Nederland, maar dat gezeik kan ik ook wel missen.

17 oktober 2017 om 12:40

in Het artikel staat Kuipers ?

17 oktober 2017 om 12:45

Ja maar voor de klassieker zie ik graag de beste scheidsrechter, in mijn ogen is dat Nijhuis.

17 oktober 2017 om 12:46

Nijhuis is echt in de verste verte niet de beste scheids, zijn complete willekeur, het verzinnen van eigen regels en voorliefde voor spotlight maakt hem een van de zwakste. Ben ontzettend blij dat die niet fluit, dan hoeft Ajax niet op te dagen om dat je wel weet wat er gaat gebeuren.

17 oktober 2017 om 12:56

Het zal wel een kwestie van smaak zijn, maar ik begrijp niet hoe je de meest inconsequente scheidsrechter van Nederland de beste kan vinden. De man die niet fluit voor overtredingen omdat er toch niet geprotesteerd wordt, maar als er geprotesteerd wordt wel geel geven. Die de ene week er bovenop zit om geel te geven voor een schwalbe en de andere week niet. Elke week is er wel vanuit de een of andere hoek kritiek op 'm.

17 oktober 2017 om 13:08

De enige scheidsrechter die een wedstrijd niet doodfluit maar daarentegen ook het irritante protest in goede banen kan leiden. Gezien de opgefokte sfeer vaak tijdens klassiekers in mijn ogen de beste keuze. Je wil niet meteen bij het eerste het beste duel een gele kaart zien, en daar hebben die andere scheidsrechters nog al eens een handje van in mijn ogen. Als Nijhuis fluit zie ik leukere wedstrijden dan pak 'm beet Higler of Kuipers of zo.

17 oktober 2017 om 13:23

Net als of Kuipers een wedstrijd dood fluit. Die laat juist ook lekker Door spelen waar dat kan. Nijhuis slaat er alleen in Door! In Spanje had hij ook al een x een pot die compleet ontaarde, en dan is het nog maar zwijgen over Groningen Ajax vorig jaar.

17 oktober 2017 om 14:28

Bij Kuipers is vasthouden de ene keer genoeg voor heel en de keer erop fluit hij er niet voor omdat hij te schijterig is om een strafschop te geven. Vasthouden is niet altijd geel maar wel altijd een overtreding. Kuipers was uiterst zwak en inconsequent in de laatste topper die hij floot, niet zo vreemd dat hij een keer wordt overgeslagen.

17 oktober 2017 om 14:29

Heel = geel

Jammer voor ons dat Bas niet mag fluiten had een heerlijke toevoeging geweest aan de wedstrijd van zondag a.s.

Feyenoord voetbalt makkelijker tegen ploegen die meer ruimte weggeven. Ik verwacht een overwinning voor Feyenoord. Denk overigens wel dat we een hele mooit pot gaan zien....2 ploegen die beide moeten winnen en waarbij Ajax als favoriet zal starten (betere reeks, geen europese wedstrijd). Leuk...zin in!

17 oktober 2017 om 12:47

Ja iedereen voetbalt makkelijker tegen een ploeg die veel ruimte weggeeft.

Ach alles beter dan Nijhuis voor Ajax natuurlijk maar ben geen grote fan van Makkelie ik ben bang dat hij onder de druk ban de Kuip gaat bezwijken. Ik had het liefste Kuipers gezien, de enige scheids die echt goed is en zich nooit laat beïnvloeden door de situatie. Het kan de finale CL zijn of Excelsior-VVV, hij maakt dezelfde beslissing.

17 oktober 2017 om 12:49

Eens met dat kuipers had moeten fluiten... maar dat laatste klopt niet! Het valt mij juist op dat kuipers bij wedstrijden van de mindere goden, nonchalant en slecht fluit. Motivatieproblemen?!?

17 oktober 2017 om 12:52

Kuipers is een enorme thuisfluiter, die wil je ook niet op dit soort wedstrijden zien. Heeft ook aangetoond in de grote wedstrijden veel fouten te maken. Bij PSV - Feyenoord maakte hij ook al een aantal cruciale fouten o.a. door Berghuis er niet direct af te sturen en door Arias en Hendrix te laten staan.

Topwedstrijden hebben ook gewoon videoarbitrage nodig.

17 oktober 2017 om 12:58

Ben het met je eens over Kuipers. Maar de fouten zul je blijven hebben. Ik ben het niet met je eens dat topwedstrijden videoscheids moeten hebben. Elke wedstrijd moet videoscheids hebben. Kijk eens naar (in Europa) het hockey en in Amerika naar baseball, basketbal en american football. Daar hebben ze al zo'n 10 jaar (als het niet langer is) videoscheids. Hoe moeilijk is het dan om het in het voetbal ook in te voeren?? Maar de hooggeplaatste heren zijn gewoon zo intens koppig en eigenwijs onder het motto "we hebben het altijd al zo gedaan". Ze blijven vasthouden aan tradities uit zo wat het stenen tijdperk. De technologie is er al lang en breed, pas het dan ook gewoon toe!!

17 oktober 2017 om 15:56

Die videoscheids is er gewoon binnen 3 jaar, wordt in de Bundesliga toegepast en naar ik weet toch positief ontvangen. De eerdere tegenargumenten als duurt te lang etc. blijken ook niet echt op te gaan. Videoref komt er gewoon en dat is dik terecht.

18 oktober 2017 om 13:10

Precies, Mario van den Ende had kritiek op Makkelie nav het videomoment in de JC-schaal. Het duurde wat lang wellicht, maar door het videomoment kreeg Vitesse waar het 100% recht op had.

17 oktober 2017 om 13:30

Je hoeft niet bang te zijn dat Makkelie een thuisfluiter is in de Kuip.
Sinds er bij Feyenoord - PSV zo'n ophef kwam, aangestookt door Derks, dat hij bij de politie Rotterdam zou werken. (achteraf bleek hij helemaal niet in Rotterdam te werken) Is hij duidelijk heel voorzichtig met beslissingen nemen in het voordeel van Feyenoord.

Ik snap ook niet dat Kuipers zo omhoog geschreven wordt. Hij maakt net zoveel fouten als Blom of Makkelie. Makkelie kan prima, geen top maar dat is de eredivisie ook niet.

17 oktober 2017 om 12:52

Helemaal mee eens. Ik vind Kuipers de laatste tijd veel slechter fluiten als voorheen. Aantal jaar geleden toen hij (volgens mij de WK?) finale bijna mocht fluiten was hij wel overduidelijk de beste scheidsrechter

Makkelijk was in de Koel dramatisch, met beslissende verkeerde beslissingen. Snap de knvb echt niet

Ik snap niet waarom iedereen hier zo pro-Nijhuis is. Hij fluit best wel inconsequent, laat de wedstrijd altijd uit de hand lopen en fluit niet voor overtredingen dat echt wel overtredingen zijn. Ik snap best dat je (vooral met een derby) wat door laat gaan, maar het hoeft ook geen rugbywedstrijd te worden.

17 oktober 2017 om 15:29

Omdat als Nijhuis fluit een wedstrijd leuk is.
Als je kijkt hoe Higler de wedstrijd dood laat bloeden door tijdrekken niet te bestraffen en Berghuis niet aan te spreken op een potsierlijke duik... dan heb je werkelijk geen idee wat een wedstrijd leuk maakt.
Voetbal is er voor mijn vermaak. En hoewel Nijhuis niet alles goed doet, zorgt hij er wel voor dat er tempo en leven in een pot komen.
Kuipers was een paar jaar geleden de beste. Nu maakt hij vaak cruciale fouten.

17 oktober 2017 om 15:58

Tja maar leuk is voor iedereen anders, sommige mensen vinden opstootjes tijdens de wedstrijd leuk, moeten scheidsrechters dan ook maar alles laten ontvlammen ten behoeve van het vermaak?

17 oktober 2017 om 18:06

Voor mij hoort tijdrekken ook gewoon bij het spelletje. Dat is als tegenstander niet leuk maar wel begrijpelijk. De bal achterin rond spelen is gewoon toegestaan en kan je ook tijd mee rekken. Maar loepzuivere penalties niet geven en willekeur in overtredingen vind ik persoonlijk niet kunnen. Want je vind het dus ok als je b.v. 2 penalties niet krijgt als er maar wel geel wordt gegeven voor tijdrekken? Dat vind ik dan weer raar.

Opmerkelijk. Je maakt in een wedstrijd twee cruciale fouten (eerst PSV een loepzuivere penalty onthouden, later PSV onterecht een corner toewijzen waaruit gescoord wordt) en als beloning krijg je een week later Feyenoord - Ajax?

Ook een scheidsrechter kan fouten maken, maar als je twee keer een fout maakt die direct van invloed is op het scoreverloop, dan zou ik dat eerder een reden vinden om een scheidsrechter maar eens een weekje naar de Jupiler League te verbannen.

Opvallend. Hoop dat hij mans genoeg is om de Kuip-druk te weerstaan en objectief te fluiten. Is een periode geweest dat we daar jarenlang discutabele strafschoppen tegen kregen in de slotminuten, puur op de reactie van het publiek gefloten.

Had liever Kuipers gezien

17 oktober 2017 om 13:22

Opvallend idd, een Dordtenaar, notabene in zijn jeugd z'n slaapkamertje vol met Feyenoord posters en spullen, mag Feyenoord - Ajax fluiten.
Vroeger mochten scheidsrechters woonachtig in bepaalde regio geen wedstrijden van clubs uit dezelfde regio fluiten, zoals bijv. de in de jaren 80 de gerenommeerde Bep Thomas Ajax niet mocht fluiten. Dat principe heeft de Knvb nu wel héél erg over boord gegooid.

17 oktober 2017 om 13:29

Ik snap wat je bedoelt, Makkelie heeft Feyenoord wel eens vaker geholpen.

17 oktober 2017 om 17:09

Zou zomaar kunnen, ik ben niet objectief dus ik ben niet de persoon om daarover te oordelen, maar ik heb Makkelie wel meer clubs zien helpen, niet bewust maar gewoon omdat het niet zo'n goede scheidsrechter is.

17 oktober 2017 om 13:23

De laatste dubieuze pingel in de klassieker kreeg Fisher in 13/14, dus het valt allemaal wel mee hoor.

17 oktober 2017 om 14:06

Het gaat toch niet alleen over dubieuze pingels? Het gaat over het deugdelijk leiden van de grootste wedstrijd van onze competitie. Ik twijfel of ik dhr. Makkelie daar nou echt geschikt voor vind, zeker als ik hem afgelopen weekend bij PSV weer fout op fout zag stapelen..

17 oktober 2017 om 14:17

De reactie waar ik op reageer heeft het wel over discutabele pingels:

"is een periode geweest dat we daar jarenlang discutabele strafschoppen tegen kregen in de slotminuten"

Geef mij maar Nijhuis. Makkelie is de buurman van de Kuip ( woont in Dordrecht). Nijhuis laat tot zover het kan voetballen en fluit een wedstrijd niet dood. Daarnaast zie ik Nakkelie bezwijken onder de druk van de Kuip

17 oktober 2017 om 14:10

Aan de andere kant. Ajax was afgelopen seizoen in de Arena voor het eerst Feyenoord fysiek volledig de baas. Qua felheid, duels, enz. Maar normaal zie je, zeker in de Kuip, dat Feyenoord er snoeihard ingaat en regelmatig volledig over de schreef gaat (El Ahmadi bijvoorbeeld). Dan is het vrijwel elke scheids in dat geval beter voor Ajax dan Nijhuis, die dat soort dingen gewoon lekker door laat gaan. Makkelie is ook niet de beste keuze, maar voor Ajax denk ik wel een betere dan Nijhuis.

17 oktober 2017 om 14:19

Het is ook wel echt bizar, Nijhuis mag Twente bijvoorbeeld niet fluiten omdat hij Enschedeër is. Terwijl Dordrecht praktisch aan Rotterdam zit en de doorgaans Dordrechtser fan van Feyenoord is. De druk zou dan ook niet eens alleen vanuit de tribunes komen maar ook vanuit Makkelies persoonlijke omgeving.

17 oktober 2017 om 17:04

Hoe kom jij aan die informatie dat de doorgaanse Dordtenaar een fan van Feyenoord is? Dordrecht is in de jaren 90 en 00 heel erg gegroeid door mensen vanuit de provincie die in de Randstad wilden wonen vanwege de werkgelegenheid. In de relatief nieuwe wijken wonen juist heel veel mensen die helemaal geen Randstad achtergrond hebben. Het zou zomaar kunnen dat de familie Makelie al generaties lang in Dordrecht woont (maar dan ook weer niet zo lang dat ze een echte affiniteit met Dordrecht hebben want ze moeten volgens jouw theorie die affiniteit juist met Rotterdam hebben), misschien heb jij hier meer insider informatie over maar dit blijkt niet uit je reactie. Het lijkt alsof je reactie puur gebaseerd is op aannames.

Oei, lijkt me geen beste keuze voor Ajax. Ze mogen dan sowieso wel heel voorzichtig gaan verdedigen in de 16. Ik zie veel liever Nijhuis of Kuipers, die laten zich ook niet gemakkelijk beinvloeden door t publiek.

Vreemd dat iemand uit Rijnmond de Klassieker mag fluiten.

Een topduel verdient de beste scheidsrechter van Nederland. En dat is altijd nog Kuipers.

Daarbij is het de grote vraag, hoe stress-bestendig is Makkelie ?

Apart sta iemand die in Dordrecht woont en jarenlang in Rotterdam als agent heeft gewerkt deze wedstrijd mag fkuiten

17 oktober 2017 om 13:32

sorry sta moet die zijn

17 oktober 2017 om 13:43

Wel degene die het makkelijkst pingels voor Ajax fluit.
Zelfs de Ajax fans zongen "wij willen Makkelie"

Wow die zag ik niet aankomen. Normaal gesproken krijg je altijd een wedstrijdje op een niveau lager na zo'n wanvertoning. Wat stond die beste man een dramatische pot te fluiten afgelopen zondag. Ach zolang het allemaal maar in een gelijkspel eindigd vind ik alles best

Volgens mij was het of hij of Gozubuyuk maar mede door zijn slechte optreden in Den Haag is het Makkelie geworden.

Vind Makkelie ook een rotscheids, wilt altijd het baasje zijn en tolereert geen kritiek en gaat daarna nog de wijsneus hangen ook op tv. Succes ermee!

17 oktober 2017 om 17:05

En Makkelie's slechte optreden in Venlo dan?

Godzijdank geen Kuipers, maar verder jammer natuurllijk dat Nijhuis hem niet fluit, ddan krijg je tenminste een echte wedstrijd.

Makkelie is natuurlijk ook een garantie voor een saaie pot.

Je zal maar scheids zijn ook, al een week van te voren begint iedereen te roepen dat je vast onder de druk bezwijkt. Misschien kunnen we een gigantisch vergrootglas aan een helikopter hangen en Makkelie daar de hele wedstrijd mee volgen. Dan doet het vast wel allemaal goed.

Lachwekkend dat Nijhuis deze wedstrijd niet krijgt. Zegt ook iets over de knvb als organisatie, dat je een scheidsrechter die het best fluit geen toppers geeft omdat hij recht voor z'n raap is. Zegt ook veel over de Nederlandse mentaliteit. Echt walgelijk gewoon.

Liever een politieagent uit Dordrecht, dan Bas Nijhuis. Nijhuis & Ajax is een ongelukkig combinatie.

Gelukkig geen Nijhuis deze keer. In dat geval begint Ajax met een spreekwoordelijke achterstand aan de wedstrijd. Hopelijk kan Makkelie zijn zenuwen de baas, want een beetje neutraliteit is wel gewenst.

Alles beter dan FC Twente supporter en anti-Ajax fluiter Bassie (popie jopie) Nijhuis.

18 oktober 2017 om 01:51

Helemaal mee eens! Voor Ajax is in zo'n wedstrijd iedereen beter dan Nijhuis.

Ik vind niet dat je in zo'n beladen wedstrijd mag fluiten als 1 van de ploegen je favoriete club is. Belachelijke beslissing. Dordtenaar, Hoofdagent Zuid Holland en als kind zijn slaapkamer vol met Feyenoord. Makkelie was aanwezig bij een bedrijfsevenement waar ikzelf werk. Vertelde doodleuk dat hij nooit zou fluiten als Suarez neerging binnen de 16, ongeacht de overtreding. Nu was suarez een duikeend maar een scheids behoort objectief te blijven.

Nijhuis en Ajax is een drama combi, mist gewoon de helft en kost Ajax keer op keer punten. Knvb snapt ook wel dat het te veel gaat opvallen. En als hij beweerd het niet te zien, moet ie gewoon terug naar de amateurs. Met afstand de slechtste arbiter in Nederland.
Maar goed, Makkelie wordt ook niks, of is hij vanwege zijn 'goede' prestatie in de Koel beloond??
De enige conclusie is dat de arbitrage net zo slecht is als het voetbal in Nederland.
Misschien dat een Kuipers internationaal nog gaat, maar hier maakt ie ook te veel fouten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren