Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft: ‘Wat een kulargument van Overmars, dat heeft er niets mee te maken’

Laatste update:

Wim Kieft veroordeelt de oproep van Marc Overmars om een punt achter het seizoen in de Eredivisie te zetten. De directeur voetbalzaken van Ajax laat het eigenbelang prevaleren boven het algemeen belang, zo denkt Kieft: voor Ajax is het nu eenmaal makkelijker om te roepen dat het seizoen geschrapt kan worden dan voor veel andere clubs, schrijft de oud-aanvaller in een column voor De Telegraaf.

Kieft merkt in zijn column op dat eigenbelang ten tijde van de coronacrisis voor 'bijna iedereen' de belangrijkste leidraad is geworden i het dagelijks leven. "In deze crisis raken mensen hun baan kwijt, komen financieel in de problemen en dan denk je: hoe kom ik hieruit? Logisch, maar juist daarom is het veel te gemakkelijk wat Ajax nu via Marc Overmars keihard roept in het interview in De Telegraaf. ’Stop met de Eredivisie’. Ja, hij overleeft dat wel met Ajax, maar die andere clubjes?"

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Als de huidige stand wordt aangemerkt als eindstand, wordt Ajax op basis van het doelsaldo kampioen en kwalificeert het zich voor de play-offronde van de Champions League. De nummer twee, in dit geval AZ, zou drie voorrondes moeten overleven om de groepsfase te halen. Kieft vraagt zich af of Overmars hetzelfde had geroepen als Ajax op doelsaldo tweede had gestaan, of als het nog actief was geweest in de Champions League. "Het is zo selectief", verzucht hij.

Overmars zou het in ieder geval terecht vinden als Ajax het meest gunstige Europese ticket krijgt, liet hij deze week weten. "We staan bovenaan en hebben de afgelopen seizoenen verreweg de meeste punten voor Nederland in Europa behaald, de finale van de Europa League en de halve eindstrijd van de Champions League bereikt", beargumenteerde de directeur. Kieft vindt de verwijzing naar de coëfficiëntenpunten die Ajax heeft behaald een 'kulargument'. "Dat heeft werkelijk niets met deze situatie te maken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dat is inderdaad ook een kulargument. een paar jaar terug speelde Ajax Europees weinig klaar en stuntte PSV in de CL. moeten we die dan omdat die toen veel punten hebben binnengehaald voor Nederland nu ook een CL ticket geven? dat Ajax op basis van plek nummer 1 nu naar de CL gaat is begrijpelijk, maar resultaten uit het verleden gebruiken om een CL plaats af te dwingen of tot kampioen uitgeroepen zou helemaal nergens over gaan. ook dat argument over de volksgezondheid vond ik een beetje als ongeloofwaardig overkomen, want als er een groot risico is gaat de Knvb natuurlijk geen wedstrijden laten spelen. Overmars wil weten waar Ajax aan toe is ivm volgend seizoen en dat kan ik prima begrijpen maar zeg dat gewoon en ga niet om de hete brij heen draaien en er allemaal argumenten bijhalen die nergens over gaan. wat ik ook niet snap is dat hij zich nu naar eigen zeggen zo druk maakt om de volksgezondheid maar dat Ajax wel even ging cashen in Qatar waar ook duizenden doden zijn gevallen bij de bouw van die stadions

3 april 2020 om 23:44

Wat Japie en Kieft vergeten is dat de oproep om te stoppen met de ED niet een oproep is om Ajax CL te geven. Waarom gebruiken jullie dat argument. Kieft in deze is irrelevant want dan doet marinier tegenovergestelde dus zegt ie laten we aub doorspelen dan zou Kieft zeggen dat is gevaarlijk en wat een flapdrol is Marc om iedereen in gevaar te brengen. Stoppen met ED als oproep, mening, advies oid is voor iedereen logisch behalve een handjevol mensen die liever elke keer weer een discussie willen over bijbedoeling, is iemand wel eerlijk wat heb je er zelf aan maar dat veranderd geen ene moer aan de oproep en de logica. Kolere gaan we nog meer mensen een podia geven die niets zelf weten maar graag speculeren of iets wel dan niet waar is. Laat Kieft zelf zeggen wat hij wil en blijkt het hetzelfde te zijn als Mark dus so what???

3 april 2020 om 23:46

Maar goed, je hebt hier altijd het Ajax en anti-Ajaxkamp. Feit is dat nummer 2 AZ de grootste concurrent was (is) en ook de stekker uit het seizoen wil trekken. Het heeft met realisme te maken. We weten niet eens hoe lang dit nog duurt.

3 april 2020 om 23:46

@thamike de Eredivisie ligt stil zolang er nog besmettingen zijn dus die competitie ligt sowieso stil. waarom maak je je dan druk om de gezondheid van mensen in de stadions terwijl die dicht zijn of om de gezondheid van spelers die niet op een voetbalveld staan?

3 april 2020 om 23:57

@Japie blijf je jezelf herhalen. Ik heb je in tal van andere topics hier al antwoord op gegeven dus waarom nog een keer deze vraag stellen? Voor de bühne? Ga ik je nog een keer antwoord geven ook voor de Bühne. Er zijn enorm veel mensen die niet denken aan voetbal maar zich zorgen maken om naasten, kwetsbare familieleden, onzekerheid. Dit heeft niets met in de stadions te maken, daarnaast gaan er geluiden dat de FIFA en UEFA alles willen doen om te spelen en dan ga je mensen in gevaar brengen dus is het logisch dat je je nu uitspreekt. Maar andersom is er geen reden om iedereen in onzekerheid te houden. Iedereen zegt uitstel is afstel, zelfs de KNVB snapt niet hoe ze alles kunnen oplossen dus nu jij?

3 april 2020 om 23:59

Niet alles in dat betoog is misschien even relevant, maar dat punt betreft de hypocrisie snijdt natuurlijk wel hout. Het was volgens de club niet aan Ajax om een statement te maken met betrekking tot Qatar, maar plots is er wel de abrupte neiging om een statement te maken over het eindigen van de competitie. Nu moet ik overigens zeggen dat Overmars er niet naast zit en qua conclusie op 1 lijn zit met een groot gedeelte van de mensheid, maar we kunnen ook wel stellen dat de belangen van Ajax momenteel toevallig stroken met de belangen rondom de volksgezondheid. Dan is het wel te simpel om te denken dat hij dit enkel in het belang van de volksgezondheid doet, al is het ook veel te simpel om te denken dat hij dit enkel in het belang van Ajax doet. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

4 april 2020 om 00:01

Als je niet ziet dat hier een rijtje drogredenen wordt opgevoerd, ben je echt verblind.

4 april 2020 om 00:06

@Sirius de belangen van Ajax stroken met volksgezondheid? Leg eens uit? Ajax is juist de club die in elk scenario nog een goede uitgangspositie heeft op CL terwijl het niet gaat om hoe om te gaan met eindigen ED. Of denk jij dat Ajax bang is dat er nog gespeeld gaat worden als heel Corona verdwenen is?? Dat is namelijk de enige reden om mogelijk weer te
Voetballen en die kans is Nihil. Dus je moet wel heel erg negatief over Overmars denken dat hij zelf die hele kleine kans de kop in wil drukken en daar misbruik maakt van de volksgezondheid. Zelfs AZ staat achter zijn standpunt den die wisten dat niet van elkaar zoals het nu lijkt.

4 april 2020 om 00:09

@thamika die Fifa en Uefa kunnen zoveel willen maar jij snapt zelf ook wel dat dat niet gaat gebeuren en tegen gehouden gaat worden zolang er risico's aan verbonden zitten dus dat is natuurlijk geen valide argument. wat hebben die mensen die nu niet aan voetbal denken overigens te maken met dit verhaal dat gaat over voetbal en de de volksgezondheid? ik zie nog steeds nergens een sterk betoog van je waarom Overmars zich idd superdruk maakt om de volksgezondheid wat betreft het voetbal

4 april 2020 om 00:11

Welke drogredenen bedoel je NJ?

4 april 2020 om 00:17

@Japie, meen je dat nu echt? Heb je wel Overmars zijn betoog gelezen? Daar staat je antwoord maar nogmaals als jij de redenen die ik al noem niet relevant vind is dat prima en denken we daar anders over. UEFA zegt in harde statement duidelijk we gaan spelen als het kan. Dat laatste stukje is waar de meeste bang voor zijn. Of zienjijnde UEFA met zo n stelling niet als een risico? Ik heb meer vertrouwen in Overmars zijn drogreden dan die van de UEFA.

4 april 2020 om 00:21

Sorry Thamike, ik had je hoger ingeschat

4 april 2020 om 00:24

@thamike - Zoals ik min of meer al schreef: Ik geloof echt wel dat Overmars het eruit floepte uit frustratie en dat hij voor een groot gedeelte aan de volksgezondheid dacht, maar we gaan toch niet serieus doen alsof hij totaal niet aan de belangen van Ajax dacht? Nu maakt het mij overigens niets uit hoor, laat ik dat vooropstellen. Ik zie liever Ajax de voorronde CL overslaan dan AZ, maar om elk punt van Japie_krekel af te doen als onzin gaat me wel te ver. Hij haalt namelijk naar mijn mening wel een aantal goede argumenten aan. Dan vind ik het echt te simpel om zijn integriteit met betrekking tot Ajax-gerelateerde topics in twijfel te trekken. Niet echt van toepassing op jou, maar een aantal mensen hier doen dat wel.

4 april 2020 om 00:24

@thamike we gaan spelen als het kan inderdaad maar er kan niet gespeeld worden zolang de Corona crisis er is. als ze dat echt willen doen dan worden ze echt wel tegen gehouden

4 april 2020 om 00:31

Sorry NJ dat ik je heb teleurgesteld.

4 april 2020 om 00:41

Je begrijpt toch oprecht wel dat het halen van een EL finale 3 jaar geleden of uberhaupt punten in Europa, niet relevant zijn voor een toezing voor volgend jaar.en dat zijn er maar een paar.

4 april 2020 om 00:53

@NJ, dat heb ik toch ook nooit gezegd? Ik zeg juist dat ik het niet heb over de verdeling van de CL plekken. Sterker nog ik zeg juist steeds dat de oproep van Overmars gaat over stoppen ED en dat dit nog niets zegt hoe we om moeten gaan met de rest. Ik dacht dat jij het had over de drogredenen van Overmars die ik geen drogredenen vind.

4 april 2020 om 01:09

Deze -en andere argumenten- kwamen linea recta van Overmars om te betogen waarom Ajax recht zou hebben op de CL plek.ik zou er nog vrede mee kunnen hebben, als Ajax zich daarin iets nederiger zou opstellen.

4 april 2020 om 01:17

Maar daar geef ik je gelijk in. Ik zie dat ook echt als aparte vraag ipv zijn oproep om de ED te stoppen. Vraag hoe alle plekken te verdelen is voor mij echt een ander verhaal. Dat wil niet zeggen dat Overmars daar best een mening over mag hebben net zoals de directeur van PSV bv daar al eerder een mening over had. Dat Overmars dan pleit in eigen voordeel lijkt de discussie te kapen ipv vooral naar de oproep te luisteren. Ik denk ook dat wat te doen als we dit jaar stoppen gaat ooo veel doen voor de oplossing lijkt mij en scheelt heel veel discussie hopelijk al zullen er altijd clubs de pijn voelen.

4 april 2020 om 01:40

"je begrijpt toch oprecht wel dat het halen van een EL finale 3 jaar geleden of uberhaupt punten in Europa, niet relevant zijn voor een toezing voor volgend jaar.en dat zijn er maar een paar." Hoezo niet, de Uefa kijkt zelf toch ook op basis van voorgaande jaren welke landen clubs mogen afstaan en in welke pot een club terecht komt? Ajax staat bovenaan, is vorig seizoen kampioen geworden en stond in de winter ook al bovenaan. Als jij als werkgever een keuze moet maken tussen 3 sollicitanten. Eentje haalt gemiddeld per jaar 13500 binnen, eentje 7000 en eentje 3700. Dan zou je toch ook altijd voor de 13500 kiezen. Dat is nou eenmaal de werknemer die voor jou de meeste winst binnen kan halen. Zo is het dan toch ook precies bij de Europese plekken? Waarom zou een club die het best in Europa presteert van alle clubs in de Eredivisie het niet verdienen? Ik wil hier niet mee aangeven dat het seizoen gestopt moet worden zodat "mijn" Ajax een CL plek aangewezen krijgt, als dit AZ of Feyenoord was geweest had ik hun ook gewoon de terechte clubs gevonden.

4 april 2020 om 02:15

@bobson1982 en alle anderen, Het punt voor mij als AZ fan is niet eens dat ik niet denk dat Ajax het verdiend, op basis van de stand, hoe je het ook wil draaien, Ajax verdiend die directe plaatsing. Waar ik van moet kotsen is dat Marc het heeft over het verdienen op basis van behaalde punten in de afgelopen jaren, de halve finale van de CL, en finale EL. Dat doet er helemaal niet toe, op basius daarvan rijg je geen verwijzing. Had het gewoon gehouden bij het feiot dat je eerste staat, en dus de directe plaatsing krijgt. Als men nu nog niet doorheeft dat die zin juist de tegenstand op wekt, dan heb je echt een plaat voor je kop. Hij had dat gewoon niet moeten zeggen.

4 april 2020 om 09:20

@japie krekel. Eerst eens een reactie op het punt dat Feyenoord financiering wil ophalen in China voordat je verder hele epistols schrijft ten 2e jij snapt niets, echt helemaal niets. Doorspelen wordt tegengehouden zolang er juridische risico's aan verbonden zijn, niet gezondheidsrisico's. Getuige Valencia - Atalanta, de KNVB die keihard roept wij kunnen door want wij zijn geen vergunningsplichtig evenement en speciaal in een live uitzending teruggefloten moeten worden, een ueafa die elke competitie die wil stoppen bedreigd, regels en oplossingen bedenken die in strijd zijn met wetten en misschien zelfs grondrechten door door te willen spelen in juli, terwijl er honderden overeenkomsten juni als einddatum hebben (huur en arbeid). Maar nee volgens Japie krekel wordt er niet gespeeld zolang er gezondheidsrisico's zijn......

4 april 2020 om 06:46

Japie, zo irrelevant is het niet. Het kan ook een scenario zijn dat de UEFA in zijn goddelijke wijsheid zelf denkt te kunnen besluiten wie er mee mogen doen, ipv de nationale bonden. Als dat het geval is dan zijn er 2 (soort van objectieve) ‘UEFA-opties’: hun eigen coefficientenranglijst of de clubs waar men begin dit jaar de Europese competities mee is aangevangen.

4 april 2020 om 07:10

" dat is inderdaad ook een kulargument. een paar jaar terug speelde Ajax Europees weinig klaar en stuntte PSV in de CL. moeten we die dan omdat die toen veel punten hebben binnengehaald voor Nederland nu ook een CL ticket geven? dat Ajax op basis van plek nummer 1 nu naar de CL gaat is begrijpelijk, maar resultaten uit het verleden gebruiken om een CL plaats af te dwingen of tot kampioen uitgeroepen zou helemaal nergens over gaan ". Over kulargumenten gesproken. Er is geen enkele sprake dat de titel of het recht op de eerste plek die recht geeft op CL deelname, gaat worden weg gegeven, zoals jij suggereert. Als de competitie niet kan worden uitgespeeld, zijn er twee opties, de uitslagen schrappen of de huidige stand aanhouden als eindstand en in beide scenarios is Ajax de enige club die aanspraak kan maken op die plek omdat de club vorig jaar kampioen is geworden en in de huidige titelstrijd bvenaan staat. AZ kan helemaal nergens aanspraak op maken en in het tweede scenario gaat de club zelfs niet eens de CL maar de EL in. De titel c.q. CL deelname weggeven op basis van resultaten uit het verleden kan helemaal niet omdat de reglementen daar niet in voorzien. Dat is dan ook aantoonbare onzin. Als er wordt gesproken over recht op de titel op basis van resultaten uit het verleden, gaat het natuurlijk uitsluitend om het morele recht, het sportieve recht op de titel is immers in de reglementen vast gelegd. En het lijkt mij boven iedere twijfel verheven dat er in moreel opzicht maar 1 club aanspraak kan maken op dat ticket als de competitie niet kan worden afgemaakt. En dat is de club die er geheel op eigen kracht voor heeft gezorgd dat de Nederlandse kampioen uberhaupt aanspraak kan maken op dat ticket. Je afkeer van Ajax is kennelijk zo groot dat je jezelf niet meer in de hand hebt en helemaal de weg kwijt bent, je uitspraak over de Quatar reis van Ajax slaat helemaal nergens op. De kritiek op die reis had helemaal niets te maken met de volksgezondheid, maar met mensenrechten en arbeidsomstandigheden. Die uitspraak getuigt bovendien van een selectieve verontwaardiging en huichelarij waar Uriah Heep rode oortjes van zou krijgen, aangezien je eigen club vorig jaar nog een uitgebreide handelsmissie naar China heeft gestuurd om investeerders voor het nieuwe stadion werven, terwijl het in China nog veel beroerder is gesteld met de mensenrechten. Het probleem dat ik heb met het schijnmoralisme dat jij hier predikt, is dat het gelegenheidsgebonden is. Als het WK er eenmaal is, ga jij als een van de eersten voor de buis zitten en doen de mensenrechten er ineens veel minder toe. Zoals dat ook het geval is met een twijfelachtig figuur als Derksen, die zich profileert over de rug van de slachtoffers van de mensenrechtenschendingen en straks als het WK er is weer doodleuk zijn zakken gaat vullen met lucratieve schnabbels. Je uitspraak dat de Knvb geen wedstrijden zal laten spelen als daar gezondheidsrisicos aan kleven, is ook op drijfzand berust, aangezien het zonneklaar is dat die risicos er zijn, terwijl de Knvb bij het ministerie van VWS heeft geinformeerd of het verbod op bijeenkomsten en evenementen ook voor de voetballerij gold. Als de Knvb die risicos werkelijk zo belangrijk had gevonden, had ze zich natuurlijkgewoon aan dat verbod geconformeerd ipv te informeren of ze er onderuit kon. Het is zonneklaar waarom ze dat heeft gedaan. Wim Kieft is zo lui dat hij door zijn eigen schaduw wordt voor bij gelopen. En daardoor uitermate slecht is geinformeerd over de zaken waar hij publiekelijk zijn mening over geeft. Zoals blijkt uit de volgende uitspraak en ik citeer: "in deze crisis raken mensen hun baan kwijt, komen financieel in de problemen en dan denk je: hoe kom ik hieruit? Logisch, maar juist daarom is het veel te gemakkelijk wat Ajax nu via Marc Overmars keihard roept in het interview in De Telegraaf. Stop met de Eredivisie. Ja, hij overleeft dat wel met Ajax, maar die andere clubjes?". Overmars heeft al dagen geleden aangegeven dat Ajax helemaal niet alleen aan zichzelf denkt en bezig is een noodfonds op te tuigen om de clubs uit het betaalde voetbal te steunen. Ook die uit de Eerste Divisie, waar men iedere gelegenheid aangrijpt om uit te dragen dat men het Jong team van Ajax liever gisteren dan overmorgen uit hun competitie zou zien verdwijnen. Het is nota beide benen de krant waar Kieft zelf voor schrijft die wereldkundig heeft gemaakt dat Ajax bereid zou zijn om daar de hele CL startpremie van 15,25 miljoen in te steken. Het zegt wel iets over zijn arbeidsethos dat hij daarvan kennelijk niet op de hoogte is. Ajax heeft ook geadviseerd om de gelden die de club samen met de andere clubs die in Europa actief zijn geweest, in het grasfonds heeft gestopt voorlopig te gebruiken om de nood van de clubs die onder de gevolgen van de Coronacrisis dreigen te bezwijken, te ledigen. Kieft vraagt zich ook af of of Overmars hetzelfde zou hebben geroepen als Ajax op doelsaldo tweede had gestaan, terwijl je je dat natuurlijk bij iedere club kan afvragen omdat bij iedere club het eigen belang voorop staat. Bovendien is er geen club in de Nederlandse competitie die door het voortijdig afbreken van de competitie zoveel inkomsten misloopt als Ajax.

4 april 2020 om 08:13

Hier ga je geen reactie op krijgen Scepticus, er is namelijk niets tegenin te brengen. Je stukje over schijnmoralisme: spot on! Bij velen zie ik selectieve verontwaardiging die niet wordt opgevolgd op het moment dat er voor henzelf iets te halen valt. Misselijkmakend.

4 april 2020 om 08:23

Helemaal met je eens, en zoals mijn voorganger zei:spot on..Daarnaast heb ik nooit enig andere club dan Ajax horen praten over het delen vangelden. Eerder ook al betreffende het kunstgras. En toch blijven mensen maar Ajax bashen.Ik durf se zogenaamde warmte van PSV en Feijenoord ook wel te betwijfelen. Uiteindelijk zijn het allemaal professionele bedrijven.Maar ja, Ajax heeft de grootste fan basis maar ook de grootste kudde afgunstigen die elke beweging van Ajax niet anders dan negatief kunnen interpreteren... Zoals ene Japie..

4 april 2020 om 13:40

@scepticus38 ik zeg toch ook nergens dat Ajax op basis van dit seizoen geen CL ticket moet krijgen? ik zei dat ik het statement van Overmars onzin vond door te stellen dat Ajax CL moet spelen op basis van prestaties van vorig jaar want dan kan je ook zeggen PSV moet een CL ticket krijgen omdat ze vorig jaar meer punten haalden dan AZ in de Eredivisie en dat zou nergens over gaan. verder snap ik heel goed dat Overmars duidelijkheid wil ivm de financiele toekomst van Ajax maar zeg dat gewoon en ga niet over allerlei andere dingen beginnen waar het je niet om draait om vervolgens de Knvb aan te vallen met de stelling dat ze alleen aan het financiele aspect denken

4 april 2020 om 17:14

Ajax wil net als elk jaar kampioen worden. Ze hebben nu een voorsprong op de concurrenten, maar praten toch over het jaar te schrappen. Net als AZ vind ik dat juist een sterk punt en niet uit eigenbelang. Want stel dat er over 2 a 3 maanden weer gevoetbald wordt, dan heeft de vorm/flow van januari, februari en maart geen invloed meer.

Overmars heeft in zijn emotie te snel wat geroepen en dat weet die zelf ook. Enkel Ajax fans en die Driessen steunen hem, maar natuurlijk voor eigen belang. Overmars wil die tientallen miljoenen van de CL natuurlijk hebben wat niet eerlijk zou zijn.

3 april 2020 om 23:47

Ook jij weer Fenomeno het gaat niet over CL. Marknzijn oproep was niet om Ajax CL te geven maar om de ED te stoppen. Waarom draai je telkens richting oplossing van verdelen tickets???

4 april 2020 om 00:04

We moeten het nou ook weer niet mooier maken dan het is. Bij het betoog van Overmars zit ook ongetwijfeld een lading zelfpreservatie. Ik geloof echt wel dat Overmars met dit statement kwam; voor een (groot) gedeelte uit frustratie en bezorgdheid over de volksgezondheid, maar ook zeker wel voor een gedeelte uit zelfpreservatie voor Ajax. Dat is overigens ook zo vreemd niet, dus de selectieve verontwaardiging rondom z'n uitspraken gaan me ook weer wat ver.

4 april 2020 om 00:09

Stel dat dat echt zo is veranderd er dan iets? Dan stellen we dat Overmars er een persoonlijk belang bij heeft maar anders dit ook had gezegd wat veranderd er dan? Dus we blijven discussiëren over de mogelijke beweegreden Ipv scenario en hoe verder.

4 april 2020 om 00:28

Daar heb je inderdaad een punt. In plaats van de beweegredenen in twijfel te trekken, kunnen we ook gewoon stellen dat de conclusie van Overmars simpelweg strookt met die van de bevolking en alle relevante instanties, namelijk: Het is te onveilig om het seizoen af te maken, dus dan maar de stekker eruit.

4 april 2020 om 00:43

@thamike. Hoewel zijn betoog inderdaad over het stopzetten van de eredivisie gaat heeft hij zich wel degelijk uitgesproken over de te verdelen tickets. Daarin heeft hij ook het non argument gebruikt van dat ze de laatste jaren de meeste punten hebben gehaald, wat er helemaal niet toe zou moeten doen aangezien de tickets verdeeld worden over wat je in de nationale competitie presteert. en mocht je dit niet geloven hieronder een citaat uit dat artikel waarin hij opperde de eredivisie te stoppen. bij een definitieve stop gaat het belangrijkste Champions League-ticket vermoedelijk naar de Amsterdammers. "we zijn bereid om mee te denken over oplossingen om anderen te helpen, hoewel het coronavirus ons tientallen miljoenen euro’s kost”, aldus Overmars, die het meest gunstige Europese ticket voor Ajax logisch vindt. "we staan bovenaan en hebben de afgelopen seizoenen verreweg de meeste punten voor Nederland in Europa behaald, de finale van de Europa League en de halve eindstrijd van de Champions League bereikt."

4 april 2020 om 00:57

@emiel jazeker en ik weet dat hij dat gezegd heeft. Ik zeg alleen dat dat zijn oproep niet is. Dat hem gevraagd wordt wat hij ervan vind en daar antwoord op geeft is aan hem maar niet onderdeel van zijn oproep. Overmars kan best denken dat direct CL naar Ajax behoort te gaan maar hij weet helemaal niet wat de consequentie is van het stop zetten tov CL. Dat is ook wat ik steeds probeer te zeggen. Die discussie mogen ze lekker uitzoeken want daar is geen 100% eerlijke oplossing voor.

4 april 2020 om 02:22

@thamike Je snapt het punt niet. Hij had het gewoon moeten houden bij het feit dat ze dit seizoen als afgesloten zouden moeten beschouwen. Het punt hier van iedereen is, dat hij erbij haalt dat ze de directe plaatsing verdienen op basis van behaalde punten in de afgelopen jaren, halve finale EL en finale CL. Dat heeft er helemaal niets, maar ook werkelijk helemaal niets mee te maken, en maakt zijn reactie rond uit bespottelijk. Had het weg gelaten, dan had je niemand hier over gehoord. Als je dat niet in wil zien heb je gewoon een plaat voor je kop. Om voor de zoveelste keer duidelijk te zijn, als AZ fan vind ik ook dat Ajax hem verdiend, op basis van de eindstand, niet om het gezwets wat Marc loopt te roeptoeteren als een omgekeerde calimero (en vele Ajacieden met hem).

4 april 2020 om 02:50

@Badhabbit, dat Overmars dat vind moet hij weten. Zo vind iedereen er wel wat van alleen doet dat niet ter zaken aangezien je eerst moet besluiten of je stopt of niet. Dat iedereen over zijn opmerking valt ipv zijn oproep om te stoppen met dit ED jaar is juist mijn probleem. De discussie over wie de CL of andere plaatsen verdiend zal vast later plaatsvinden en logisch worden gemaakt bij hoe je de ED stopt. Dus ik snap zijn punt wel maar doet niet ter zaken omdat dat zijm statement niet was
Maar een antwoord op een vervolg vraag die er nog niet toe doet.

4 april 2020 om 16:50

Badhabbit Ik vind het ook misplaatst om over het toewijzen van die CL ticket te praten. Erg jammer want ik ben apetrots dat Overmars zegt wat ieder weldenkend mens al weet en dat is dat er de komende maanden niet meer gevoetbald kan worden. Je kan geen beleid maken op spelen zonder publiek als het virus nog actief is omdat bij een enkele besmetting van een speler of trainer je weer terug bij af bent. Enorm jammer dat Overmars het toewijzen van dat ticket niet gewoon overliet aan degene die daar over gaan want het haalt de kracht van zijn boodschap weg en geeft ruimte om aan zijn intenties te twijfelen. Hopelijk kloppen de berichten en gaat Ajax straks bewijzen solidair te zijn met clubs in nood. Zelfs als die clubs een hekel aan Ajax hebben want haat versla je alleen met liefde.

4 april 2020 om 17:42

" We moeten het nou ook weer niet mooier maken dan het is. Bij het betoog van Overmars zit ook ongetwijfeld een lading zelfpreservatie ". Natuurlijk zit dat erbij. Maar dat is bij iedereen die betrokken is, niet anders. Dat kan zelfs niet anders omdat een BVO net zo goed als iedere onderneming een zorgplicht jegens haar werknemers heeft. En in deze casus is het is volstrekt onmogelijk om goed voor je werknemers te zorgen zonder dat je ook goed voor jezelf zorgt. Daarin lopen de belangen parallel. Als de club roofbouw zou plegen op de spelers, wordt men daar ook immers ook zelf door getroffen. Ik denk dat de angst voor de nabij toekomst 1 van de belangrijkste drijfveren achter het handelen van Overmars is. Het zou me niet verbazen als de mening van Ten Hag over de " crazy calender " daar ook een rol in heeft gespeeld. Het uitspelen van de competitie levert naast de gevaren van het virus ook nog andere gevaren voor de gezondheid van de spelers op aangezien er in het scenario van de Uefa na afloop van de huidige competitie direct een begin wordt gemaakt met de nieuwe en de spelers dus minimaal 13 maanden achter elkaar door moeten spelen en bij de club die zich in 2021 via de voorronden voor de groepsfase van de CL moet plaatsen, mogelijk zelfs nog langer. Dat is volstrekt onverantwoord, terwijl daar ook nog de speeltjes van de Fifa zoals de Nations League en het WK voor clubteams bijkomen waardoor de kalender nog voller wordt. Ik neem de uitspraken van de bonden dat de gezondheid van de spelers voorop staat, sowieso niet serieus omdat al jaren duidelijk is dat het tegenovergestelde waar is. De Knvb heeft met de uitspraak dat er pas weer begonnen gaat worden als het Rivm de veiligheid van de spelers kan garanderen, in dat kader een belofte gedaan die ze met geen enkele mogelijkheid kan waarmaken . Als ze zich aan die afspraak wil houden, gaat er voor 2021 niet meer gespeeld worden, aangezien het Rivm de veiligheid van de spelers pas kan garanderen als er een vaccin is. En dat volgens de mensen die er voor hebben door geleerd, zeker nog een jaar duren.

Dat Overmars geen humanist is dat is al langer bekend. Verder snap ik de discussie over het al dan niet doorgaan van de Eredivisie niet. Het is nog niet eens bekend tot hoe lang de Corona crisis gaat duren. Is hij 1 juni voorbij? Dan kan je de Eredivisie afronden. Wordt het 1 augustus? Dan wordt dat lastig. Wordt het 1 november? Dan komt volgend seizoen ook in gevaar. Er zijn teveel vragen en te weinig antwoorden om conclusies te trekken.

3 april 2020 om 23:50

Alkmaar54 als jij denkt dat het nog uitmaakt hoe lang Corona gaat duren leef je onder een steen. Dit is niet opgelost binnen paar maanden, vaccin duurt minimaal 8 mnd als het al lukt. 1 juni kan al niet want dan zijn er tal van andere problemen maar het dringt niet tot je door. Er worden mensen nu nog enorm veel besmet en incubatie kan wel tot 2 weken duren en de ziekte zelf tot wel meer dan 3 weken is bij elke besmetting 5 weken.

4 april 2020 om 17:16

Komt nog bij dat nu blijkt dat een aanzienlijk deel van de dragers asymptomatisch is en zelfs nadat ze genezen zijn verklaard de ziekte nog enige tijd kunnen verspreiden. Dit virus gaat nergens naartoe. Gelukkig zitten we nu ook in de fase dat er veelbelovende ontwikkelingen zijn in de zoektocht naar een medicijn hiertegen.

4 april 2020 om 00:10

@alkmaar54 - Dit is echt nog niet snel klaar, hoor... Ik geef overigens ook enkel m'n mening, maar die luidt als volgt: De rest van de wereld anticipeert de komende week pas op de zeer waarschijnlijk valse informatie van China. We hebben dus in de rest van de wereld totaal geen betrouwbaar vergelijkingsmateriaal meer, want we kunnen wel stellen dat China de mensheid enorm en schadelijk om de tuin leidt. Onacceptabel, onmenselijk en bovendien zelfvernietigend. Landen komen er nu achter dat de cijfers van China onmogelijk kunnen kloppen. Met andere woorden: Landen weten wederom niets, nemen maatregelen en hebben geen idee wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren. Landen leven momenteel van week tot week en hopen maar dat de maatregelen enig effect hebben. Het is gewoon erg lastig want wees nou eerlijk: Is er werkelijk iemand dom genoeg om te geloven dat men in China slechts 3.300 doden heeft als gevolg van dit Corona-virus? Het dichtst bevolkte land met het epicentrum?

4 april 2020 om 01:31

Dat de Chinese cijfers gemanipuleerd daar waren werd de afgelopen weken steeds duidelijker. Als je de cijfers van China en Wuhan vergelijkt met andere landen dan krijg je natuurlijk al een vermoeden. Maar op het moment dat in China zoveel miljoenen telefoonverbindingen (zowel mobiel 21 miljoen, als vaste lijnen 1 miljoen) opgezegd worden, er bij 1 van 7 crematoria in Wuhan een levering komt van duizenden urnen) en er uren lange wachtrijen zijn van nabestaanden dan moeten de alarmbellen helemaal afgaan. Enkele vooraanstaanden doktoren zijn verdwenen, activisten luiden de noodklok (de cijfers kloppen niet) en geheime inlichtingendiensten schrijven het ook in rapporten. Het is vrij duidelijk, China heeft de lockdown niet alleen benut voor de bestrijding maar ook om de omvang te verbergen. Daarmee scoor je natuurlijk nationaal en internationaal niet echt lekker, aangezien iedereen weet dat het falen van de overheid in het begin de grote uitbraak mogelijk heeft gemaakt.

4 april 2020 om 01:20

Nee, als 1 juni voorbij is kan de Eredivisie niet afgemaakt worden. Op 30 juni lopen er namelijk contracten af, zoveel dat clubs als Rkc, Twente en ADO bijna de helft van hun selectie uitwaaien. Kortom, de enige echte serieuze kans was als we voor 30 juni de competitie zouden afkrijgen. Dus zeggen ''we voetballen in juli en augustus vrolijk verder kan helemaal niet. Clubs kunnen zolang het huidige seizoen niet af is geen begroting en plannen maken gericht op de toekomst. Dus het wel stoppen levert clubs een stukje perspectief op. En inderdaad, we weten niet hoe lang de corona crisis precies gaat duren. Maar wat al wel bekend is, dat is dat er voor 1 juni niet gespeeld gaat worden en dat de deadline van 30 juni niet realistisch is. En daarmee is het ook niet realistisch dit seizoen op een normale manier af te sluiten.

4 april 2020 om 12:38

Dat klopt. Maar dat stond al vast vanaf het moment dat er een speelronde werd afgelast. Al zou het nu wonderbaarlijk weg zijn. Een normaal seizoen kan het niet meer worden helaas.

4 april 2020 om 18:08

" Dat Overmars geen humanist is dat is al langer bekend. Verder snap ik de discussie over het al dan niet doorgaan van de Eredivisie niet. Het is nog niet eens bekend tot hoe lang de Corona crisis gaat duren ". Is onzin dat is al lang bekend. De crisis is pas voorbij als er een vaccin is en dat gaat voor 1 juni zeker niet lukken. Zolang dat er niet is, kan het virus nadat het door de maatregelen onder controle is gekregen, op ieder moment weer de kop op steken als maatregelen worden afgeschaald en daarbij ook nog eens kwaadaardigere vormen aannemen zoals in 2018 bij de Spaanse Griep is gebeurd. Ook toen verliep de eerste uitbraak relatief mild terwijl de tweede uitbraak zo kwaadaardig was dat die uiteindelijk 20 tot 100 miljoen doden zou eisen. Dat zijn meer slachtoffers dan er op het slagveld van de Eerste Wereld Oorlog vielen en mogelijk zelfs ook meer dan die het gevolg waren van de Tweede Wereld Oorlog. Het is helemaal niet onduidelijk wat er aan de hand is, dat is zonneklaar. Wat er wel aan de hand is dat er heel veel mensen zijn die liever de kop in het zand steken dat de realiteit te aanvaarden. De Coronacrisis is niet op 1 juni voorbij, dat is geen vraag maar komt akelig dicht in de buurt van een voldongen feit. De crisis gaat waarschijnlijk sowieso niet voor 2021 opgelost worden aangezien het zo goed als onmogelijk is dat er voor die tijd een vaccin is. Het virus is vooral gevaarlijk voor mensen met een verlaagde weerstand en als de Fifa, Uefa en Knvb echt prioriteit willen geven aan de gezondheid van de spelers, is het laatste dat ze moeten doen die spelers over de kling lagen. Virussen die longinfecties veroorzaken hebben voor een deel van de patienten ook gevolgen voor de lange termijn, welke dat zijn voor het Coronavirus wordt pas op zijn vroegst een jaar na de ziekte echt duidelijk. Volgens het Longfonds leidt het virus mogelijk tot het ontstaan van een nieuwe longziekte, die voor nu wordt aangeduid als Cold. Dat staat voor Corona Obstructive Long Disease. Hoewel de piek van het aantal besmettingen nog moet komen, is nu al duidelijk dat een deel van de coronapatiã£â«nten blijvende longschade aan het virus overhoudt, volgens het Longfonds. Er zijn ook voetballers die door het virus zijn getroffen, die door de meedogenloze obsessie van de bonden om het seizoen uit te spelen, mogelijk alweer aan de bak moeten voor ze goed en wel zijn hersteld. En dat staat lichtjaren af van de mythe dat de gezondheid van de spelers voorop staat.

Volgens Overmars spelen prestaties in Europa uit eerdere jaren dus een rol. Ik ben het met Kieft eens dat die er niets mee te maken hebben. Het seizoen voor het Champions League succes kwam Ajax niet eens door de voorronde heen. Ik wil niets afdoen aan de prachtige prestaties in de CL, maar het toont aan dat het ene Europese seizoen niets zegt over het volgende. Als AZ de boel bij elkaar weet te houden, presteren ze volgend jaar misschien ook wel goed. Die eventuele groei kun je zo'n club niet zo maar ontzeggen

3 april 2020 om 23:25

Nee eens ik zeg dan maar een gokje met AZ retteketet nemen.. toch? Man vlieg toch op met je grootheids waanzin. EÉN seizoen doen ze mee om de titel en gelijk roepen “ we verdienen dit we verdienen dat” pfff

4 april 2020 om 00:16

Je neemt in elke reactie een duidelijk standpunt in, maar het Ajax van dit jaar was al enorm kwetsbaar en zo'n ontzettend zware poule hadden ze nou ook weer niet. Ziyech ben je al kwijt en Onana en Tagliafico volgen heel waarschijnlijk. Van De Beek is ook een groot vraagteken. Je kunt een grote zak geld hebben, maar we hebben dit seizoen wel gezien dat je nog steeds uit dezelfde vijver moet blijven vissen om niet telkens achter het net te vissen. Dan kun je fel in de verdediging schieten omdat je het niet kunt hebben dat men kritisch over 'jouw' club is, maar jouw argumenten snijden nog niet bepaald hout. Je beschuldigt een ander van grootheidswaanzin, maar je hebt zelf niet eens het vermogen om een beetje objectief naar zijn argumenten te kijken. Begrijp me niet verkeerd: Van mij mag Ajax de directe plek hebben, want daar heb ik meer vertrouwen in dan in AZ, maar jouw argumenten komen over als een puber die z'n zin niet krijgt en dan spreekwoordelijk maar wat om zich heen begint te slaan...

3 april 2020 om 23:28

Hahaha 'az kan misschien wel goed presteren'. Die gasten spelen al jaren niks klaar in Europa, laat staan CL. Ik zet dan altijd nog mijn geld op Ajax of Psv. Maar Feyenoord en AZ? Sorry...

3 april 2020 om 23:55

Het gaat er niet om hoe realistisch het is. Ik zie AZ dat ook niet flikken, maar zoals ik zeg: je kunt ze die eventuele groei niet bij voorbaat ontzeggen. Daar gaat het om

4 april 2020 om 00:19

Maar AZ gaat in bijna elk scenario de CL toch ook in? Vraag is alleen vCL of rechtstreeks.

4 april 2020 om 02:27

Hangt er van af, als ze dit seizoen als ongespeeld beschouwen, dan kijkt men naar vroig seizoen, en speelt AZ dus voorronde EL.

4 april 2020 om 02:59

Hoezo kijken ze dan naar vorig seizoen?? Is nog helemaal niet besproken? Qua Europa kan het zijn dat ze voor iedereen naar Europese ranglijst kijken of een andere oplossing bedenken.

4 april 2020 om 10:13

Rustig, ik gaf alleen een voorbeeld waarbij AZ dus geen vCL speelt.

4 april 2020 om 18:31

" Volgens Overmars spelen prestaties in Europa uit eerdere jaren dus een rol ". Dat zegt Overmars niet alleen, dat is een voldongen feit. Prestaties uit het verleden bepalen immers welke plaats een land inneemt op de coefficientielijst, terwijl op basis van de lijst de tickets worden verdeel. En voor clubs bepalend zijn voor de pot waar ze uiteindelijk bij de loting in terecht komen. Bovendien worden de tv gelden deels op basis van resultaten uit het verleden uitgekeerd. In de reglementen staat dat de titel en het daar aan verbonden CL ticket naar de club gaat die aan het eind van de competitie bovenaan staat. Daarin spelen resultaten uit het verleden geen enkele rol en daar hoeft dus ook niet over gediscussieerd te worden. Dat daar nu wel discussie over is, komt omdat die competitie met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet afgemaakt kan worden. En dan wordt het een ander verhaal. In de huidige situatie is echter zonneklaar dat maar 1 club aanspraak kan maken op de titel c.q. het belangrijkste CL ticket. En dat is Ajax. En dat heeft niets te maken met resultaten uit het verleden, maar met de ranglijst en eindstand van vorig seizoen. Dat men zich bij Ajax op het standpunt stelt dat de club op basis van de resultaten uit het recente verleden het meeste recht heeft op het betwiste CL ticket, heeft niets te maken met regels maar gaat over het morele recht. Dat speelt nu ineens een rol omdat de competitie niet kan worden afgemaakt. Als dat wel het geval was geweest, was die discussie nooit gevierd omdat de reglementen er geen enkele duidelijkheid over laten bestaan dat de winnaar van de competitie als enige aanspraak kan maken op de titel.

Denk toch eens na. Deze regels zijn er allemaal om de situatie onder controle te brengen, niet om op te lossen. Wat als een speler het virus krijgt? De hele selectie moet dan in quarantaine. Die club heeft dan maar pech? De enige reden waarom de competitie niet wordt geschrapt is geld. Al deze plannen zijn gebaseerd op hoop, maar volgens mij snappen ze bij de Knvb, Uefa en Fifa nog steeds niet de ernst van de uitbraak. Je moet überhaupt nog maar zien of ze de start van het volgende seizoen halen.

3 april 2020 om 23:27

Juist gezegd! De maatregelen zijn voor nu! Laten we nou gewoon even afwachten en hoe de situatie er over 1,5 maand uitziet. Kan het dan nog steeds niet dan kan je altijd dan nog de stekker uit de competitie halen. Nu al is veels te vroeg en paniekzaaierij

Amen 🙏🙏 helemaal eens met kieft. Had az een beter doel saldo gehad dan hadden we een andere overmars gezien. Puur eigenbelang. Ajax kan weer miljoenen verdienen waar az 3 rondes moet spelen en het seizoen veel eerder zal moeten beginnen. Weet zeker dat Ajax dan nooit akkoord zou gaan

3 april 2020 om 23:52

Waarom is AZ dan akkoord? Ook eigenbelang, stiekem wel blij met plek 2 en met Feyenoord hijgend in de nek.

3 april 2020 om 23:53

Wat een onzin. Het gaat hier niet over de oplossing en CL plekken het gaat om wel of niet stoppen van de ED voor dit seizoen, niet meer niet minder. En dat kul argument zou dan voor elk team gelden die bovenaan staat dus wat Maakt het uit?? Jij weet helemaal niets zeker.

Overmars impliceert gewoon dat ongeacht hoe je de Cl/el tickets verdeeld, Ajax er sowieso eentje moet krijgen. Daar heeft hij volledig gelijk in. Ajax staat eerste, vorig jaar geeindigd als eerste, qua punten aantal het grootst etc. Ik snap niet hoe mensen hier nou zo moeilijk over moeten doen. Misschien is het puntental-argument het meest zwak, maar het doet geen afbreuk aan Overmars zijn stelling en andere argumenten.

4 april 2020 om 02:31

Het punt hier van iedereen is, dat hij erbij haalt dat ze de directe plaatsing verdienen op basis van behaalde punten in de afgelopen jaren, halve finale EL en finale CL. Als hij het gewoon had gehouden bij het feit dat ze eerste staan, had je er niemand (of althans een stuk minder) over gehoord.

Los van het feit dat er sowieso een zweem van eigenbelang heen hangt rond de ophef die Overmars maakt, is het vrij stuitend dat juist de man die Ajax hier vertegenwoordigd zo rucksichlos te werk gaat en totaal voorbij gaat aan het belang en de mening van kleine club. Juist Ajax, waarvoor vorig jaar toch hemel en aarde werd bewogen. Wedstrijden werden uitgesteld om Ajax rust en ruimte te gunnen voor succes in Europa. Zonder meer ook voor het nationaal belang, maar het past niet dat Ajax hier even de teugels aantrekt en de knuppel in het hoenderhok gooit.

4 april 2020 om 01:10

Grappig genoeg is de preek voor eigen parochie (misschien onbedoeld, maar toch) misschien wel het pleidooi waar de kleinere clubs juist op zitten te wachten. Die hebben te maken met massaal aflopende contracten, die snakken na zekerheid. Het is niet voor niks dat die clubs zich zelfs eerder (fortuna en Pec) hebben uitgesproken voor het stoppen. Volgens mij is doorvoetballen vooral in het belang van de clubs met perspectieven op voorronde EL, voorronde CL of de bekerwinst. Iedereen is maar druk over het motief en de timing, maar over de werkelijke vraag (stoppen/doorgaan) of het feit dat Fortuna en PEC zich allang hadden uitgesproken daar is slechts hele beperkte verontwaardiging over. Zelfs de Knvb had zich eigenlijk al uitgelaten na de Uefa meeting (zonder ruggespraak van de clubs), ik denk persoonlijk dat dit voor Overmars de druppel was. Of dit het meest handige was? Zonder twijfel dat hij de nodige zaken (mogelijk CL ticket) beter had kunnen laten. En was een gezamenlijk statement van Ajax, AZ, PSV en mogelijk ook Feyenoord een veel sterkere zet geweest. Maar dat hij zich uitspraak daar had hij volledig gelijk in.

4 april 2020 om 02:21

Dan nog vind ik het pedant dat Overmars voor zijn beurt spreekt. Hij had achter de schermen ook die clubs waar jij op doelt kunnen verenigen. Het geeft gewoon geen pas dat hij als Ajax-vertegenwoordiger voor de troepen vooruit loopt. Wanneer bijvoorbeeld een selectie kleine clubs zich met dezelfde woorden sterk zou maken en Ajax steunt hen in de persoon van Overmars publiekelijk, komt het heel anders over. In dit geval ben ik bijvoorbeeld heel erg benieuwd of Ajax, wanneer het seizoen dus zonder kampioenschap afsluit en de Amsterdammers opnieuw de Champions League instromen om miljoenen op te strijken in hetzelfde algemeen belang te delen in de opbrengsten. Immers, ze zijn geen officieel kampioen - kiezen er zelf ook graag voor om de titelwinst open te laten - dus zou het passend zijn als het op die manier ook bereid is kleinere clubs te laten delen in de opbrengsten. Pas dan kun je werkelijk zien hoe belangeloos Overmars nu acteert.

4 april 2020 om 02:39

Ben het voor een klein deel met je eens, maar had het dan samen gedaan met Psv, AZ, en Feyenoord (alhoewel die geswitched zijn van mening?). Je gaat mij niet vertellen dat hij ze niet een belletje had kunnen geven toch?

4 april 2020 om 03:01

Volgens mij was dat de bedoeling maar versprak Marc zich volgens de media.

Vooral allemaal lekker wegblijven bij de werkelijke serieuze vragen rondom het statement. Gaan we het seizoen uitspelen of niet, daar gaat het werkelijk om. Ik heb van voorstanders van het uitspelen werkelijk nog geen enkel passend antwoord gezien op de kwestie van de aflopende contracten waardoor clubs de helft van hun selectie verliezen. De competitie kan nooit waardig afgesloten worden, helemaal in de Kkd. Maar laten we vooral nog eens beginnen over het eigen belang van clubs (of eigenlijk vooral 1 club) die pleiten om te stoppen en scenario's gaan verzinnen waarin ze misschien iets anders hadden gezegd. Het toeschrijven van motieven is een vorm van speculatie die nog wel te volgen is, maar speculeren over ''wat als'' scenario's is echt totaal onzinnig. Laten de voorstanders van het niet stoppen van de competitie maar eens met oplossingen en perspectieven komen, behoudens te zeggen ''het is nog te vroeg, we moeten wachten'' en alle moeilijke vraagstukken uit de weg gaan.

Tuurlijk zal iedereen wel wat zeggen wat deels te maken met eigen belang, maar ik ben het wel gewoon eens met Overmars. Daarbij kan het kampioenschap mij gestolen worden en als iedereen zo moeilijk gaat doen over de CL ticket laat die dan maar naar AZ gaan (want blijkbaar verdienen zij het meer?) Het is belangrijk dat er gewoon duidelijkheid komt, dat is voor alle clubs het belangrijk. Ze willen weten hoe ze ervoor staan mbt. Volgend seizoen. De KNVB heeft nog niks duidelijk gemaakt en blijft alles telkens maar uitstellen en ze blijven zich maar achter de UEFA verschuilen. Er moet een datum gezegd worden van als we dan niet kunnen voetballen dan is het seizoen voorbij of nu beslissen dat we niet meer voetballen, dan weten clubs in ieder geval waar ze aan toe zijn. Dat na 30 juni uitspelen wordt niks. Er wordt erg makkelijk gepraat hierover, maar gaat veel problemen opleveren. Contracten die aflopen (leuk om te zeggen dan wordt dat automatisch verlengd, maar gaat iedereen ermee akkoord en is volgens mij spelen met de wetten van een land), de start van de volgende competitie, start van Europees voetbal en een strak speelschema waar je weinig uitwijkmogelijkheden hebt aangezien je optijd klaar moet zijn voor het EK.

4 april 2020 om 02:35

Ook al zo'n plaat voor je kop. Het punt hier van iedereen is, dat Marc erbij haalt dat ze de directe plaatsing verdienen op basis van behaalde punten in de afgelopen jaren, halve finale EL en finale CL. Hij had het gewoon bij het feit moeten houden dat ze eerste staan, dan had je er (bijna) niemand over gehoord. Zet die omgekeerde eirdop eens af. En niemand wil het kampioenschap, of schaal dit jaar.

4 april 2020 om 02:57

@Badhabbit plaat voor je kop en omgekeerde eierdop omdat iemand het niet met je eens is? Stel dat de competitie nietig verklaard wordt kan het toch zijn dat ze naar Europese ranglijsten kijken aangezien nationale ranglijst dan niet bestaat. Zeg niet dat het zo moet maar zou zo besloten kunnen worden dan heeft ie gelijk. Dat jij dat niet goed vind maakt niet dat andere een plaat voor hun kop hebben. Is ook gewoon een vraag van een journalist en ja daar mag en kun je wat van vinden maar het zegt ook wat dat je men daar op los gaat ipv op de hoofdzaak te reageren. ED stoppen ja of nee.

4 april 2020 om 09:55

Badhabbit@ volgens mij is het punt van Kieft, Overmars maakt dit statement alleen maar uit eigen belang, mijn mening is hierin dat je het statement omlaag haalt terwijl er wel punten in staan waar ik het mee eens ben en daar reageer ik op. Ja ik ben het eens dat je op basis van vorig europees seizoen niet de europese plekken moet verdelen. Maar verder reageer ik op het statement van Overmars dat ik het ermee eens ben. Kan je wel verkondigen dat ik een plaat voor mijn kop heb en een omgekeerde eierdop, maar mag ik mijn mening niet vertellen over het statement. Je haalt nu alleen maar de Europese plekken eruit terwijl dat maar een klein stukje van zijn statement was (ook het minst krachtige) de rest ben ik het gewoon mee eens en daar reageer ik op! Het punt wat ik wilde maken dat ik geen kampioenschap hoef en ook niet perse dat directe CL ticket is dat mijn mening niet gebaseerd is op het belang van Ajax.

Hoor veel roepen "clubs moeten weten waar ze aan toe zijn""""seizoen uitspelen wordt niks"".Ook al wordt er dit seizoen niet meer gespeeld. Er is ook geen enkele zekerheid dat er in september wel begonnen kan worden. De risico's met dit virus gaan nog wel even duren voordat er medicijnen komen of een vacin. Misschien kan er wel pas vanaf januari 2021 evenementen weer plaats vinden.Niemand weet het.

En weer een volgend artikel wat alleen maar gaat over de wel of niet eigen belangen van Overmars. Terwijl je eigenlijk dondersgoed weet dat hij gelijk heeft. Dit seizoen is klaar. Als er überhaupt nog gespeeld kan worden is het heel, heel misschien in lege stadions en met halve jeugdelftallen omdat contracten zijn afgelopen. Zit iemand daar op te wachten? Ben realistisch, net als AZ en PSV dat inmiddels zijn, dan zie je dat Overmars gewoon helemaal gelijk heeft. Ook de CL plek zou logisch naar Ajax gaan. Er is geen logisch scenario te bedenken dat dit niet zou zijn. Geloof me, dit vind ik bijzonder sneu voor AZ, die waren uitstekend bezig en zouden een reële kans hebben gehad op het kampioenschap denk ik. Overmars heeft voor zijn beurt gesproken, dat wel. Nou ja, foutje zou ik zeggen maar blijkbaar in deze tijd is dat een schande. Wat een overdreven gedoe allemaal zeg.

Heel simpel. Of je laat Az Ajax tegen elkaar 1 duel spelen. Wie wint die is kampioen. Of je zegt dat Feyenoord kampioen is want onder advocaat staan ze in feite bovenaan.

Of als alles voorbij is laat je alle clubs 2 wedstrijden in de week doen 4 weken lang en klaar. Desnoods zonder toeschouwers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren