Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft pakt Ajax aan: ‘Vooral Ten Hag, die nogal vol van zijn elftal is’

Laatste update:

Ajax won dinsdagavond met 3-0 van Lille OSC in de groepsfase van de Champions League, maar kon desondanks niet op de complimenten van Wim Kieft rekenen. De analist was na afloop bij Veronica bijzonder kritisch op het spel van de Amsterdammers en legde de nadruk op de defensiefe kwetsbaarheid. Lille had immers meerdere grote kansen gehad, zo stelde de oud-spits. Zijn kritiek werd hem niet in dank afgenomen, zo merkte hij zelf. “Wie kritisch op Ajax durft te zijn, krijgt tegenwoordig de wind van voren”, schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf.

Ajax begon de groepsfase van het miljardenbal uitstekend door doelpunten van Quincy Promes, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico. Kieft zag het team van Erik ten Hag ‘bij vlagen’ goed voetballen, maar hij vond dat er eel mis ging. “Als je jezelf op de borst klopt van: wij zijn Ajax, wij spelen mooi, avontuurlijk, dominant voetbal en vallen altijd aan, dan leg je de lat hoog en word je daar op afgerekend”, aldus Kieft in de krant. “Meer dan PSV, AZ of Feyenoord.”

Erik ten Hag prijst de ontwikkeling van Lisandro Martínez

Kieft vindt dat er nogal wat mankeert aan het spel van Ajax. Zo dominant als vorig seizoen ziet hij de Amsterdammers nog niet spelen. “En dat kan ook niet anders met een totaal ander middenveld. Het is het verschil tussen De Jong-Schöne-Van de Beek of Martínez-Álvarez-Promes in de middenlinie. De paradox is dat Ajax verdedigender speelt, maar tegelijkertijd defensief kwetsbaarder is geworden”, stelt Kieft. “Lille OSC onderstreepte dat, hoewel het drie tot vier enorme kansen verprutste.”

Lisandro Martínez maakt met zijn voetballende vermogen indruk op Kieft. “Maar Álvarez overtuigt mij niet met een doelpunt, als ik hem de rest van de wedstrijd niet zie”, vervolgt Kieft, die ook kritisch is op het spel van Promes. “Hij heeft diepgang, dreiging, komt altijd in het strafschopgebied, maar in de kleine ruimte is hij beperkt. In de omschakeling gaf het trio niet thuis, ondanks hun verdedigende aard en daarom was Ajax kwetsbaar.”

“Zo analyseer je Ajax, kritisch, maar heel normaal en aan de hand van wat ze zelf verkondigen. Vooral Erik ten Hag, die nogal vol van zijn elftal is en maar roept van 'wij Ajax dit' en 'wij Ajax dat'. Toch is het een utopie om te denken dat dit Ajax zo dominant kan spelen als het team van vorig seizoen”, besluit Kieft.

Ben jij het in grote lijnen eens met Wim Kieft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kieft, je mag best kritisch zijn, maar jij en Derksen komen niet meer uit je negativiteit. Zat totaal geen open blik meer in, zeggen dat Martinez (en Alvarez) slecht heeft gespeeld en geen voetballend vermogen heeft. Dan krijg je de wind van voren. Als je zelf uit die tunnelvisie stapt en objectiever kan kijken, dan mag je terechte kritiek hebben. Maar zoals dinsdag was gewoon sneu. Seniele oude mannetjes die hun gelijk ten koste van alles willen halen. Dat was echt heel sneu.

21 september 2019 om 07:18

Ik krijg nu een beetje het idee dat je kieft en derksen op 1 hoop veegt. Kieft was vele malen genuanceerder in zijn kritiek en zegt hier volgens mij ook niet veel gekke dingen. Derksen daarentegen is al een paar jaar over de datum. Die kun je onmogelijk nog serieus nemen. Hoogstens vermakelijk, al heeft het niet mijn persoonlijke voorkeur

21 september 2019 om 10:12

Klopt ook wel Ijsmuts, maar het is in mij ogen een beetje vreemd wanneer je commentaar gaat leveren op een ploeg die de voorrondes van de CL heeft overleefd, de eerste wedstrijd in de groepsfase CL met 3-0 heeft gewonnen en ongeslagen bovenaan staat in de competitie. Veel beter had Ten Hag (en Ajax) het niet kunnen doen.

21 september 2019 om 12:24

@modric; ik geloof ook niet dat ze kritiek hebben op de resultaten toch? In dit stuk is kieft lovend over martinez maar minder lovend over alvarez op het middenveld. Hij stipt de kracht en zwakke punten van promes aan. Dat vind ik niet negatief maar neutraal/objectief.
Ik zou het wel waarderen als ze wat meer de nadruk leggen op het positieve resultaat. Als het positief is schuiven ze het snel terzijde, als het negatief is dan benadrukken ze het. Objectief en niet met de meute mee noemt Derksen dat. Ik vind het meer een negatieve insteek

21 september 2019 om 12:54

@Ijsmuts, wat mij vooral opvalt is dat als men naast Derksen zit vaak meelult met Derksen maar al helemaal niet tegen Derksen in gaat. Aan alles kon je zien dat hij Martinez goed vond maar het wat genuanceerd zegt omdat Derksen naast hem zit die wilde leeglopen. Tuurlijk speel je niet perfect zoals geen enkele club dat doet. Met de snelheid die Lille voorin had krijg je altijd de counter om je oren of je moet echt heel defensief spelen. Ajax speelt nu eenmaal op de aanval met de lijn die hoogstaat om juist zelf veel te scoren. TH geeft niet aan hoe goed Ajax wel niet is dat maken ze er echt zelf van. Hij geeft wel aan dat je dit spel alleen kan spelen als je heel zuiver speelt en dus weinig balverlies hebt. Bij bal verlies loop je tegen snelle spelers altijd risico en dan zie je dat ze niet altijd goed staan en dat mag je best benoemen. Maar met een compleet nieuw middenveld zul je er nu niet direct staan en maak je fouten. Echter maken we fouten maar winnen we juist door zoveel kansen te creeeren.

21 september 2019 om 07:54

Hij zegt juist dat hij onder de indruk is van Martinez zijn voetballende vermogen, even wat objectiever het artikel lezen...

21 september 2019 om 11:07

Kieft is een zogenaamde analist. Dat betekent dat je een team of een wedstrijd analyseert, zowel wat goed ging als wat niet goed ging. Ik denk toch dat er bij Ajax meer goed ging dan alleen het spel van Martinez. Maar goed types als Kieft en Derksen die zelf nooit ook maar ergens verantwoordelijkheid voor hebben genomen, schrijven wel op dagelijkse basis en zonder enige nuance wat anderen die niet te benauwd zijn om verantwoordelijkheid te nemen allemaal verkeerd doen. Als ze het allemaal zoveel beter weten, laat ze dan zelf trainer worden. Winnen we de CL eindelijk ook weer eens....

22 september 2019 om 20:41

Tien10: sorry, nu pas de mogelijkheid, maar het ging niet om dit artikel, waar ie veel genuanceerder is en bijna het tegenovergestelde zegt van dinsdag naast Derksen. Daar zei ie dat er in Martinez totaal geen voetbal zit. Daar had ik het over. Sorry dat dat niet duidelijk was

21 september 2019 om 09:30

Dezelfde mensen hadden jaren geleden altijd kritiek op ajax een hele wedstrijd gedomineerd had tegen een Italiaanse club en dan tegen een counter aanliep. Dan was ajax naïef en moest ajax meer volwassen spelen. En nu is er met ten Hag een coach die realistischer is en dan is er weer wat te mauwen. Ik zie een format voor een tv programma waar we de oude uitspraken van mensen als Derksen gaan analyseren tov hun huidige afspraken.

21 september 2019 om 09:45

Soccersup dat zou natuurlijk een beetje treurig zijn. Denk dat het verstandiger is dat we het tegenovergestelde doen en hun uitspraken waarderen op wat ze zijn, momentopnames van meninkjes. Als je ze gaat analyseren tov iets wat jaren geleden gezegd is neem je het veel te serieus. Martinez laat echt wekelijks zien dat hij belachelijk goed kan voetballen en geen enkel aanpassingsprobleem heeft, zelfs Frenkie waardig opvolgt. Dat hij als linksback is gehaald - het zij zo, maar hij komt ons in de schoot vallen als fantastische middenvelder. En iedereen die het daar niet mee eens is zal zijn mening later nog wel bijstellen. Wat je zegt over tegen Italiaanse counters aanlopen ben ik 100% met je eens. Zo was het, net als dat we in de voorrondes al a la Basel tegen PSV werden afgetroefd. Die tijd is voorbij en dat is geweldig nieuws. In de champions league moet je thuis je punten pakken. Als het met mooi voetbal kan dan is dat fantastisch, maar als dat in september nog niet vlekkeloos gaat is dat geen schande. Nu tellen de knikkers, ik vertrouw dat Ten Hag hard werkt om het er beter uit te laten zien, en de fouten te verminderen. Dat hij in het proces wat kritiek krijgt zal hij niet van wakker liggen. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Er zit denk ik veel rek in Ajax en ik ben overtuigd dat zelfs Derksen later zal moeten toegeven dat in elk geval Martinez een geweldige speler is.

21 september 2019 om 11:39

Wat Kieft doet is azijn spuwen, geen kritiek leveren. Als je kritiek levert en een ander daar met argumenten op reageert, moet je iets met die argumenten doen. Kieft heeft al eerder dergelijke kritiek gespuid en toen heeft Ten Hag daarop gereageerd door er op te wijzen dat zijn belangrijkste spelers de gehele voorbereiding of een groot deel daarvan hebben gemist. En dat hij nog steeds met Ajax bezig is om automatismen in te slijpen. In plaats daarop te reageren, heeft Kieft dat argument van tafel geveegd en net gedaan of wat Ten Hag zei, niet was gebeurd. Terwijl het gewoon een feit was. Mensen die zo doen en geen boodschap hebben aan iemands argumenten, zijn niet serieus te nemen. De opmerking dat Ten Hag vol is van zijn elftal, is ronduit stompzinnig omdat het wel heel gek zou zijn als dat niet het geval zou zijn na wat zijn team vorig jaar heeft gepresteerd. Kieft heeft in het recente verleden ook nogal eens kritiek geleverd op de opleiding van Ajax met uitspraken als " waar zijn ze dan die talenten, ik zie ze niet " om een half jaar later als een blad aan een boom om te slaan: " Ajax heeft geweldige jonge talenten ". Ik vraag me wel eens af of die man nooit moe van zichzelf wordt.

21 september 2019 om 14:06

@scepticus38 analisten zijn er niet om rekening te houden met zogenaamde processen van trainers. die moeten oordelen op wat ze in een wedstrijd zien en daar hun mening over geven en die gaan niet allemaal rekening houden met randzaken. als er op een bepaald moment ook geen grote talenten in de basis spelen dan zeg je dat. spelen er een half jaar later wel grote talenten in de basis dan zeg je dat ook. zo vreemd is dat toch niet? of moet Kieft heel de dag naar de jeugdelftallen van alle Eredivisieclubs gaan zitten kijken? dan heeft die man geen leven meer

21 september 2019 om 16:38

"analisten zijn er niet om rekening te houden met zogenaamde processen van trainers. die moeten oordelen op wat ze in een wedstrijd zien en daar hun mening over geven en die gaan niet allemaal rekening houden met randzaken". Ik zou als ik jou was eens een woordenboek kopen en opzoeken wat het woord analyse betekent. Toevallig is het maken van analyses onderdeel van mijn vak en ik kan je verzekeren dat ik binnen de kortste keren mijn biezen zou kunnen pakken als ik alleen zou doen wat jij beweert. Dat is dan ook de grootst mogelijke onzin. Van een analist mag worden verwacht dat hij niet alleen vertelt wat er gebeurt (dat kan iedereen immers met eigen ogen zien en daarvoor heeft niemand die wijsneuzen perse nodig), maar ook waarom het gebeurt of is gebeurd. En dat is natuurlijk volstrekt onmogelijk als je geen rekening houdt met de omstandigheden. Het maakt nog al een verschil als Usain Bolt laatste wordt in een een sprintwedstrijd of hij fit is of met zijn poot in het gips loopt. En ja je mag van een vakman verwachten dat hij goed geinformeerd is over zijn vakgebied, daar wordt hij immers vorstelijk voor betaald. Aad de Mos is een blaaskaak en Jan Boskamp een halve supporter, maar die struinen altijd alle velden af omdat ze een echte liefhebber zijn en zijn in tegenstelling tot figuren als Kieft altijd voortreffelijk geinformeerd. Ook over de jeugdspelers die er aan zitten te komen. Stel je voor dat een weerman hetzelfde zou doen als Kieft en gaan voorspellen dat het regent terwijl we de regen met eigen ogen met bakken uit de hemel zien komen.

21 september 2019 om 17:17

Scepticus"ik zou als ik jou was eens een woordenboek kopen en opzoeken wat het woord analyse betekent. Toevallig is het maken van analyses onderdeel van mijn vak en ik kan je verzekeren dat ik binnen de kortste keren mijn biezen zou kunnen pakken als ik alleen zou doen wat jij beweert. "ik zou als ik jou was voortaan geen analyse geven over wat de taken van een analist zijn. Want anders dan jij hier debiteert is het wel degelijk de taak van een analist om gewoon de wedstrijd die hij zag te beoordelen. En daarbij hoort totaal niet dat een analist dan rekening gaat houden met randzaken of met omstandigheden van trainers/coaches/technisch directeuren. Dat is de taak van de persvoorlichter van die clubs en hun uitlaatklep 'de clubtv'. Die moeten inderdaad bezig zijn met dingen die je alleen kunt weten als je wekelijks 40 uur op de club rondloopt. Maar vervolgens mogen wij als media consumenten zelf wel vaststellen dat die mensen hun werk doen vanuit een gebonden/gekleure positie en niet die vanuit een (soort van) 'objectiviteit' die we in Nederland van journalisten en analisten gewend zijn (want pure objectiviteit bestaat nu eenmaal niet, ieder mens is het voorwerp en slachtoffer van zijn eigen referentiekader). Sowieso, noem mij de analist die na afloop van een wedstrijd exact kan aangeven 'waarom het gebeurt of is gebeurd'. Vraag vijf of tien analytici en je zult vijf tot tien uiteeenlopende meningen krijgen omdat iedere analist weer wat anders heeft gezien en voetbal (dat uit duizenden momenten per wedstrijd bestaat) nu eenmaal extreem moeilijk te duiden is. Want was de speltactiek van Ten Hag vorig seizoen bij PSV - Ajax nou bepalend voor de nederlaag van Ajax, of het feit dat PSV met Pereiro een mazzelgoal scoorde en Ajax daarna achter de feiten aan moest? Nou, heb jij hier de waarheid in pacht? Ik niet. Omdat zo'n waarheid, en dus een altijd kloppende analyse, gewoonweg niet betaan.maar de suggestie dat een analist alleen zijn werk goed zou doen als hij álle factoren constant meeneemt is lachwekkend en beyond naief. Zo werken die dingen niet. Nog los van dat je dat niet eens moet willen. Als ik een club hopeloos heb zien falen met mijn eigen ogen hoef ik de dag erna niet te lezen dat de analist allerlei excuses aanvoert en mitigerende omstandigheden benoemd. De analist moet gewoon zijn mening geven over de wedstrijd die hij zag, en klaar! En ja, ik heb zelf jarenlang geschreven voor een regonaal dagblad. Een wedstrijdverslag voor de clubkrant of voor Ajaxtv is nu eenmaal wat anders dan een wedstrijdverslag voor een onafhankelijk medium.

22 september 2019 om 08:59

Een analyse is een systematisch onderzoek waarbij een probleem ontleed wordt. Alle elementen waaruit dit probleem bestaat moeten in een analyse worden beschreven en uiteengezet. Analyses kunnen plaatsvinden op alle mogelijke niveaus, binnen elke denkbare discipline. Wat jij in je reactie beschrijft is niet de taak van een analist, maar van een commentator. Het is ook niet de taak van een analist om wedstrijdverslagen te maken, dat is de taak van een verslaggever. De taak van een analist is zoals het woord al zegt, om een analyse te maken en dat is iets heel anders dan een commentaar leveren of een mening geven. Kieft profileert zichzelf wel graag analist of wordt zo genoemd, maar is dat niet. Verre van dat. En voor zijn meeste vakgenoten geldt exact hetzelfde. De enige 2 oud-voetballers die in staat zijn gebleken om echte analyse te maken, zijn Johan Cruijff en Louis van Gaal. Ook Pieter Zwart van de VI kan dat perfect. Noch Kieft, noch zijn tafelgenoten zijn in staat om zelfs maar iets te fabriceren dat op een analyse lijkt, wat zij doen is niets anders dan hun mening verkondigen, zoals de meeste Vzleden dat ook doen. Het enige verschil met de VZ leden is, dat zij (behalve Derksen uiteraard) zelf op niveau hebben gevoetbald, waardoor hun mening iets meer waard is.

21 september 2019 om 11:43

Net zo goed als dat jij de kritiek van Derksen en Kieft op een grote hoop gooit, gooi ik de lange tenen van de fans op een grote hoop. Als er gewonnen wordt, mag je niet meer zeggen wat er niet goed ging en is alles wat iemand zegt opeens negatief en ongeldig. Over tunnelvisie gesproken.ik ben Ajacied en supporter, maar ik durf de kritiek van Derksen en Kieft te onderstrepen. Ze hebben vooralsnog gelijk, al is met name de kritiek van Derksen vrij oppervlakkig en ongenuanceerd; maar dat is de kritiek van de langetenenbrigade, die slechts het scorebord als argument heeft, ook. Het huidige middenveld is nog lang niet in balans. Zoals met name Derksen steeds aangeeft, staat het controlerende blok van middenveld bij balverlies vrijwel nooit goed. Met name Alvarez is altijd weg. De druk die het middenveld zou moeten geven, zodat de bal heel snel weer terugveroverd is, de kracht van vorig seizoen, wordt gewoonweg niet goed uitgevoerd. Het ironische is, is dat als Mitchel van Bergen of Bamba erdoorheen wandelen, dat Veltman en Blind de schuld in de schoot geworpen krijgen door de supporters, omdat die niet goed zouden verdedigen en te langzaam zouden zijn. Lasse, FdJ en Donny zorgden er vorig seizoen voor dat de verdedigers zelden in deze situaties kwamen. Overigens is het aan de trainer om snelle backs op te stellen om te corrigeren als er iemand doorkomt bij een counter. Dan moet je dus niet Veltman, Blind en Schuurt opstellen. De kritiek op EtH klopt in mijn ogen dan ook, want dit gammele middenveld mag hem, aangerekend worden en dat mag ook gezegd worden. Het is namelijk zijn taak om het goed neer te zetten en hij heeft daar voldoende tijd voor gehad. Maar goed, het onderstreept ook wat ik denk, en dat is namelijk dat met name FdJ Ajax zo goed liet spelen als vorig seizoen en niet Eth. Dat onsamenhangende gezwam van Eth, bv. zijn 16 basisspelers(het zijn er maar 11), negeren wij allemaal door de goede prestaties, maar ik zweer het je. Zodra dit seizoen dreigt te mislukken, is hij direct de kop van jut. Interviews en persconferenties geven is niet zijn sterkste punt, maar dat kan je wel oefenen. Bv door alleen beknopt antwoord te geven en in van te voren door de persvoorlichter bedachte zinnen. Hoe dan ook, het middenveld moet zondag goed staan, anders gaan Bruma, Bergwijn, Ihataren en Malen morgen een geweldige avond krijgen.

21 september 2019 om 15:47

@doncoxxx, in de nabeschouwingen die ik heb gezien was Ten Hag zelf ook kritisch op de restverdediging bij omschakelmomenten. Waarin hij dus, hoewel verpakt in een boel trainersjargon, zelf ook aangeeft dat de twee middenvelders positioneel vaak verkeerd staan. Ten Hag erkent zelf dat dat beter moet, en dat er aan gewerkt wordt. Het is dan vreemd dat mensen met gestrekt been op Kieft ingaan, want die ziet en zegt eigenlijk hetzelfde, alleen dan onomwonden. Overigens, als het dit seizoen dreigt te mislukken bij Ajax is Ten Hag inderdaad meteen de kop van jut. Maar dat is zover ik weet bij elke Ajax trainer zo.

21 september 2019 om 16:50

Het gaat helemaal niet om dat hij kritiek levert, iedereen kan immers met eigen ogen zien dat er nog van alles mankeert aan het spel van Ajax. Er is geen supporter die zo kritisch is op zijn eigen club als die van Ajax. Het gaat erom dat daar aanwijsbare redenen voor zijn en argumenten voor zijn aan te dragen waarom het nog niet helemaal goed gaat. Het probleem is dan ook niet dat er kritiek wordt geleverd, maar de manier waarop dat wordt gedaan en hoe er wordt omgegaan met de uitleg die wordt gegeven over de problemen. Daar hebben de heren geen boodschap aan en daarom zijn ze niet serieus te nemen en niet meer dan een parodie op een deskundige. Er zijn genoeg echte deskundigen die ook kritisch zijn op Ajax maar de omstandigheden wel meenemen in hun oordeel. Dat is het grote verschil. Het maakt natuurlijk een enorm verschil uit of iemand te laat op zijn werk komt doordat hij zich heeft verslapen of dat dat komt omdat zijn auto is gejat.

21 september 2019 om 12:36

Twee jaar geleden werd het als bijna onmogelijk gezien om de voorrondes te overleven en de eerste wedstrijd te winnen met 3-0. Nu wordt het niet alleen als normaal gezien, maar worden er ook nog eisen gesteld aan het spel. Waan van de dag.

21 september 2019 om 13:52

Zo is het. Willem, neem nog een snuif, ging je beter af. Iedereen die in NLD boven het maaiveld komt moet worden afgemaakt. Treurige lui. Ajax heeft er voor gezord dat we weer met trots naar de CL kijken. Waarom dat dan weer snel willen afbranden?

21 september 2019 om 14:10

Ach laten we met zn allen nou niet naief zijn. Kieft is De Telegraaf en zit vaak genoeg bij VI. De Telegraaf is Driessen en Verweij en die werken samen met VI. Ze hebben een gemeenschappelijke mening. Ten hag moet er om hele dubieuze redenen gewoon uitgewerkt worden (frank de Boer willen ze terughalen). Dus gaan ze allemaal elkaar napapegaaien. Verder wordt elke speler die een bedreiging vormt voor Donny van de Beek aangepakt. Het wordt wel heel doorzichtig inmiddels.

21 september 2019 om 15:29

Sorry, maar als Ajacied zijnde ben ik het redelijk met de kritiek eens. Promes was de koning van de overbodige trucjes en Álvarez scoorde wel leuk, maar stond heel vaak erg diep op Donny zn oude plek en stond verdedigend vaker zone/lucht te dekken dan een man. Nu weet ik natuurlijk niet met welke rol hij het veld in is gestuurd, maar de rest zat wel allemaal een man te dekken. Daarnaast was Ajax gewoon gigantisch kwetsbaar achterin. Mede door het diep staan van Álvarez en een Tagliafico die aanvallend goed was maar verdedigend erg matig. Dit hele seizoen is al gebleken dat Ajax super kwetsbaar is in de omschakeling en dat het verdedigend nog niet goed staat.

Ik moet zeggen dat ik ook nog niet zo euforisch ben zoals sommige hier. De omschakeling van aanval naar verdediging schort nog alles aan. Tegen teams die meer kwaliteit hebben dan heerenveen en lille, gaat dat geheid faliekant fout. Niet alleen dat die teams de kansen gaan afmaken, maar door de kwaliteit die ze hebben zullen zulke teams ook nog eens meer van die kansen creeren.

21 september 2019 om 07:22

Volgens mij zijn weinig mensen echt euforisch, en onderkennen de meesten dat Lille best had kunnen scoren en het anders had kunnen lopen.waar de meeste mensen moeite mee hebben is ongefundeerde kritiek, zoals de kritiek op Martinez.

21 september 2019 om 07:25

Wie zijn er euforisch dan? Ajacieden zelf niet hoor. Daarnaast vind ik het wel een beetje een dooddoener met dat Lille geen kansen afmaakt. Heb je Barca, Borussia, Atletico, Juve, etc gezien? Ging daar elke grote kans erin? Nee... daarmee wil ik zeker niet zeggen dat het prima geregeld was, het was af en toe zeer instabiel achterin en dat moet zeker beter.

21 september 2019 om 07:42

Miss had ik een ander woord moeten kiezen. Vooruit, minder positief dan. En let ook op t woord sommige. Maar weet je wat t is, het lijkt alsof meerendeel van de VZ gebruikers die ajax fan zijn, gevoelig/allergisch zijn voor kritiek. Of het nou gefundeerd is of niet. Ben je geen ajacied dan ben je direct een hater of jaloers. Ben je wel een ajacied word je uitgemaakt voor een succes supporter. Telkens als je net een andere mening hebt, word je gewoon voor gek verklaard door de meerderheid. In dit geval, vind ik dat het gewoon hout snijdt. Ajax geeft heeeel veel kansen weg. Dit gaat een keer fout. Vooral tegen betere teams. Die betere teams zullen ook meer van die kansen creeren. Je noemt nu andere top teams, maar kom op. Akax krijgt die kansen tegen met alles respect tegen heerenveen en lille. Een dortmund of liverpool is denk ik gewoon instaat om nog meer kansen te creeren tegen zon verdediging.

21 september 2019 om 08:42

Dat weet ik wel zeker inderdaad. Zeg toch ook nergens dat ik denk dat we Liverpool op een hoop spelen? Sterker nog, morgen is in mijn ogen PSV de favoriet, defensief staat het bij ons nog niet goed. Van mij mag ook iedereen kritiek hebben, we leven in een vrij land.

21 september 2019 om 09:18

Het gaat er meer om dat de reacties gewoon weinig realistisch zijn. Ze hebben allemaal een beeld van Ajax en ze gaan natuurlijk gigantisch op hun bek met het huidige spel want een Real, JUVE of andere grote club schiet die kansen er wel in....... Oh wacht... Dat zeiden ze begin vorig seizoen ook al... En we hebben ook afgelopen seizoen in de Cl gezien dat het aanvallende spel met hoog druk zetten nu eenmaal inherent is het af en toe weg geven van kansen.. Dat zit nu eenmaal in het spel van Ajax met als duidelijk voorbeeld een speler als Ziyech.En daarna wel doodleuk het spel van PSV bewierroken....

21 september 2019 om 10:21

Nee. Want vorig jaar speelde ajax net zo aanvallend, met een middenveld waar meer voetbal inzit. En toch stond de verdediging beter. Clubs zoals juve en madrid hadden echr niet 3 of 4 100%kansen gehad.

21 september 2019 om 12:52

Klopt Ridirkulous, precies een jaar geleden gaf Ajax geen kans weg in het Philips stadion..

21 september 2019 om 09:01

Wel grappig dat het lijkt dat je Heerenveen en Lille vergelijkbare tegenstanders vind.

Kieft heeft zelf gevoetbald bij meerdere clubs, waaronder Ajax. Dan weet hij toch ook wel dat het niet uit maakt of je dominant speelt, je krijgt altijd wel een aantal kansen tegen. Hij doet nu net alsof dat vorig seizoen niet het geval was. Maar toen werd er niet gesproken over 'defensieve kwetsbaarheid'. Kieft lijkt mee te gaan in het negativisme van Derksen. Die blijft er ook in hangen, maar van hem weten we waarom. Hij is 'een beetje PSV-supporter aan het worden'. Logisch dat Ajax dan niks goed kan doen, ook al winnen ze met 3-0.

Gelukkig zegt Kieft normaliter altijd negatieve dingen over Ajax . Kritiek leveren mag altijd, we leven in een vrij land. En zolang Kieft dit zo verwoord, heb ik daar 0 problemen mee (en hoop Ajax zelf ook), probleem van de kritiek is dat Valentijn Driessen op de man speelt. Ook dat mag in een vrije pers, dus ga hier niet verkondigen dat dat niet mag, maar dat dat op meer verzet stuit is ook niet onlogisch.

Prima als er kritiek is op Ajax, want er zijn zeker nog punten om te verbeteren. Wat wel jammer is, dat de kritiek vaak doorslaat. Ajax doet het gewoon prima, maar het lijkt erop dat een aantal alleen negatief kunnen zijn.

Blijft ook leuk dat iedereen nu maar roept dat Lille wel 3 of 4 grote kansen kreeg.. Die kregen Bayern, Benfica ook vorig jaar en zo zijn er zelfs ook wel genoeg eredivisie ploegen die ze kregen of die er een iig een flink aantal keer gevaarlijk uit kwamen.. Is niks nieuws en vooral heel makkelijk om Alvarez en Martinez daar maar de schuld van te geven.

21 september 2019 om 09:02

Precies. Geen enkele club speelt daarbij top in de eerste wedstrijden van de Champions League. Natuurlijk miste Lille een paar kansen, maar Ajax ook. Het enige wat Ajax te verwijten valt is dat er te veel gallery play werd gespeeld in de tweede helft, waarbij de hele trukendoos open moest. Ik heb ook hele mooie dingen gezien in de wedstrijd van Ajax.wat verdediging betreft: PSV kan zich ook wel zorgen maken om hun verdediging, want gaven ook 2 goals weg....

Er waren jaren dat Nederlandse teams helemaal niks presteerde in Europa. Ze haalden de groepsfase niet eens. Als je dan met 3-0 wint van de Franse nr 2 dan mag je wel wat minder kritisch zijn. Tegen Lille krijg je 3/4 kansen tegen , tegen Barca en City misschien wel 8 of 9. Dat heeft ook te maken met de sterkte van de tegenpartij. Dat het spel van Ajax voor verbetering vatbaar is en dan vooral defensief daar zijn we het allemaal wel over eens. Maar bij een 3-0 overwinning mag de blijdschap over her behaalde resultaat wel regeren boven de minpuntjes die we gezien hebben van een team dat nog op elkaar ingespeeld moet raken.

21 september 2019 om 08:34

Spijker op z’n kop! Ajax heeft 4 grote kansen tegen gehad waarvan 2 bij 3-0. Daarnaast wel een aantal corners waarbij zeer goed verdedigt werd.... er wordt echt gedaan alsof je tegen Lille geen kans tegen mag krijgen.

Ik wordt een beetje moe, om in Kieft taal te spreken, van al dat kritische gelul. Er waren tijden dat Nederland geen deuk ik een pakkie boter schopte... Ajax wint van de nr 2 van Frankrijk. Az doet het met 10 man geweldig. Psv lijkt na basel na een jaar of 5 ook een ingeving te hebben dat Europees voetbal best leuk kan zijn en Feyenoord overleeft voorrondes.... en Kieft en z’n vriendjes maar moeilijk doen dat Lille 4 ballen op t doel van Ajax hebben geschoten...

Kritisch zijn is geen probleem, denk dat er geen kritischere supporter is dan de echte Ajacied! Het is alleen jammer dat het ongefundeerd is. Als je de eerste pot in de champions league met 3-0 wint van de nummer 2 van afgelopen seizoen heb je het goed gedaan. Kan het beter ja zeker veel beter, was het slecht nee en is het een knappe prestatie ja. Zo simpel is het

Ajax en eigenlijk elke Nederlandse club is kwetsbaar in de omschakeling. Dat was Ajax vorig jaar ook, anders verlies je niet met 3 - 0 in Eindhoven.

'wij ajax dit' en 'wij ajax dat', het is echt ongelooflijk makkelijk om ajax te gaan bashen op deze manier.Nog niet zo gek lang geleden stelden we vrij weinig voor als Nederland zijnde over de grenzen.Nu zetten we ons weer op de kaart, alles is in stijgende lijn en het spel wordt alleen maar beter en stabieler.Voorheen speelde je met een veel minder sterke selectie ten opzichte van nu. Jeugd stroomt alleen maar door, voorheen mocht je dromen dat een Promes op zoon leeftijd voor Ajax zou kiezen.Het is allemaal zo triestelijk negatief die twee samen, wat zullen die een zwaar leven samen hebben zeg.

Ach ach, het is toch wat. Wordt je als analist niet in het gelijk gesteld dan heeft Ten Hag het te hoog in zijn bol.Wordt tijd dat Kieft een keer zijn kop uit de kont van inside trekt. Wat een azijnpisser is het toch geworden. Hij heeft af en toe echt wel goede punten maar geeft graag kritiek. Het probleem van Kieft en Derksen is echter dat zij zelf gewoon geen kritiek kunnen verdragen. Dus als zij iets zeggen en je bent het daar niet mee eens, of de geïnterviewde uit de voetbalwereld gaat niet mee in de ideeën van de verslaggever, zoals Ten Hag vaak doet, ja dan ben je maar een vervelende coach. Dat is ook waarom Driessen zo een vete met Ten Hag heeft. Daarnaast heeft de media zelf de hosanna hype betreffende AJAX ingezet, en nu zijn er twee belangrijke spelers verkocht en nu kunnen ze er weer niets van en zullen ze niet ver komen.... Klinkt bekend. Zeiden ze dat vorig seizoen niet ook?

Kritisch zijn mag natuurlijk en ja er is natuurlijk ruimte voor verbetering, maar je moet de spelers ook een kans gunnen. Zo vaak hebben Martinez en Alvarez niet op die positie gespeeld en voor Promes is het lang geleden als CAM. Verder is de omschakeling altijd al het zorgekindje van Ajax. Ook met De Jong, Schone en Vd Beek kwam er veel gevaar uit de omschakeling van de tegenstander. Dit hoort natuurlijk bij het spel van Ajax. De Jong kan vaak met zijn snelheid toch net wat verdedigende meters pakken om daar belangrijk te zijn en natuurlijk had je toen ook een De Ligt die heel veel gevaarlijke omschakelingen onschadelijk maakte. Alvarez zie ik denk ik ook wel eerder als Rcv maar hij geeft wel wat meer body op het middenveld, Martinez toont aan dat hij in balbezit erg sterk is. In de omschakeling is er nog ruimte voor verbetering, maar om ze af te vallen is niet nodig want zo slecht is het niet. Je speelt wel tegen Lille en ondanks ze best matig speelde zijn het geen koekenbakkers en hebben ze best wel kwaliteit in de ploeg. 3-0 is wat geflatteerd maar wel een verdiende overwinning. Verder mag een trainer toch best onder de indruk zijn van zijn eigen ploeg. Hij weet wat de spelers kunnen en weet ook hoe goed Ajax kan voetballen. De meeste trainers zijn vaak wel onder de indruk van hun eigen team, maar het laten zien tijdens wedstrijden is vaak dan een ander ding.

Ik vind het allemaal een beetje overdreven vorig jaar was alles hosanna en nu is alles minder , ze winnen met 3-0 van Lille en dan lopen ze te zeuren dat Lille een paar grote kansen heeft gehad , en ja dat klopt maar dat is de manier waarop Ajax voetbalt druk en veel kansen proberen te creëren en ja dan geeft je ook kansen weg , dat zootje van Derksen van VI neem ik totaal niet serieus die blijven maar volharden dat Martinez en Alvarez overbodige aankopen zijn maar dan spoor je volgen mij niet echt hoor , Kieft heeft nog enige nuance maar daar druipt het zuur ook van af met de opmerking dat ten Hag nogal vol van zijn team is 3-0 gewonnen en geen goal tegen en maar blijven zeuren en zeiken leg de nadruk eens op het positieve en zeg gewoon prima gedaan Ajax maar dat krijgen ze niet uit hun strot . Als Ajax morgen verliest wat gewoon kan dan krijgt de trainer ook de ladingen kritiek te verwerken

21 september 2019 om 15:44

Het komt niet helemaal uit heldere hemel vallen hoor, en Kieft is niet de persoon die alleen maar zeikt om het zeiken, hij heeft gewoon goed op de verdediging van ajax zitten letten, en als je dat doet kom je al snel tot de conclusie dat er nog grote stappen gemaakt kunnen worden.er is echt geen man overboord, maar dit is wel iets waar we hard aan moeten werken tactisch en organisatorisch gezien, want het gaat ons op deze manier geheid punten kosten.

Ik vind dat Kieft gelijk heeft. Het lijkt wel alsof niemand meer kritiek op Ajax mag hebben na het enorme succes van vorig jaar. Stel dat de prestaties op het veld slecht waren, hadden veel meer supporters de verhalen van de telegraaf voor waar aangenomen. Door het surplus aan kwaliteit op het veld trekt Ajax echter bijna alle wedstrijden over de streep, waardoor de logische redenering is dat het náást het veld ook wel goed zal boteren tussen trainer en selectie. Een krant als de telegraaf heeft al jaren haar bronnen, en wat betreft Ajax zitten ze bijna altijd op het juiste spoor. En ja, ze zeiden ook dat frenkie naar psg zou gaan, maar die kans was ook erg groot aangezien zijn zaakwaarnemer met Maxwell was gespot.

21 september 2019 om 09:54

“stel dat de prestaties op het veld slecht waren, hadden veel meer supporters de verhalen van de telegraaf voor waar aangenomen. ”dat zal best maar de prestaties zijn niet slecht. Dat stukje over de telegraaf is ook lachwekkend want dat ontkracht je vervolgens zelf weer met je mooie voorbeeld met Psg en Frenkie. Zo staat er elke week dingen in dat krantje wat niet klopt.

dat is toch logisch Kieft en niet vreemd. Er zijn ook meer mensen kritisch op Ajax dan op Feijenoord en PSV , dan is het ook niet vreemd dat je dan meer reacties krijgt op je kritiek. Hoe je het ook went of keert Ajax leeft onder de mensen positief of negatief. En het kan best zo zijn dat Ten Hag er voor kiest om naar buiten toe meer positief over zijn team te praten dan dat hij binnenskamer doet. Ik denk wel dat er bij Ajax ook kritisch gekeken woordt naar de prestaties van de club. Het zou van de gekke zijn als dit niet gebeurd.

Kieft zat dinsdag naast Snorretje en durfde niets te nuanceren. Hoef je er voor mij er ook niet meer een paar dagen mee aan te komen voor mij. Komt een beetje sneaky over op mij. Je bewering dat ETH vol is van zijn elftal vind ik echt een flauwekul opmerking, heb hem wel degelijk kritisch horen zijn na de 3-0 tegen Lille, onder andere over de trucjes van z'n spelers. Maar blij zijn na de 3-0 is hem kennelijk niet gegund. Lijkt er op dat ze liever een nederlaag hadden gezien om hun ego te strelen.

Er wordt vaak gedaan of Ajax (en talenten van Ajax) helemaal opgehemeld worden, de laatste tijd is het echter helemaal andersom. Kieft wordt zelf altijd van alles ‘moe’, dat word ik nu van hem. Dinsdag vond hij het in de studio nodig om te sneren, nu weer.. Waar heb je zin in zeg.

Heb een beetje Herb idee dat Kieft zich laat meeslepen door dat negatieve gelul van die dorpsgek met die snor . Niet doen Wim. Blijf scherp . Als die malloot met droge ogen beweert dat Martinez en Alvarez 2 houthakkers zijn , vraag hem dan gerust of hij nou echt helemaal niks van voetbal snapt. Blijf jezelf Wim, laat je niet meeslepen in het niveau van die nar.

21 september 2019 om 13:58

@pprins ik krijg het idee dat bij veel Ajax fans het idee leeft dat als er wat kritiek is op iets bij Ajax een analist meteen niet meer zichzelf is of een persoonlijke hetze voert tegen Ajax

Ajax speelde aanvallend uitstekend tegen Lille maar verdedigend was het kwetsbaar en dat mag best gezegd worden. tegen een sterkere tegenstander kunnen die kansen die ze weg gaven zomaar doelpunten zijn dus daar is zeker nog ruimte voor verbetering. ik denk wel dat als Donny Vd Beek terug is dat er veel meer voetbal komt op het middenveld van Ajax. dat is toch wel een hele belangrijke speler. dan kan Alvarez op de plek van Veltman en dan ben je verdedigend denk ik ook weer een stuk stabieler

21 september 2019 om 15:27

Hoeveel goals heeft Lille gemaakt dan ? hou eens op met dat gezeur Lille krijgt kansen om de doodeenvoudige reden omdat het komt door de manier van voetballen zoals Ajax doet en dan krijgt een tegenstander nou eenmaal kansen en zolang jij er meer maakt dan je tegenstander maakt dat mij geen een flikker uit , wat kan mij het nou schelen of het 4-0 wordt of 5-3 kelder boeiend joh pff

21 september 2019 om 15:36

Het ligt er vooral aan dat er nu gaten worden open gelaten die niet open hoeven te zijn. Kijk als het ligt aan de defensieve kwaliteiten van het team, dan had je mij ook niet over dat punt horen klagen, maar met Blind en Veltman heb je een heel ervaren duo, die zeker in staat zouden moeten zijn om hun lijn organisatorisch beter strak te moeten kunnen houden. Dat is volgens mij gewoon vooral training en routine, en daarom lijkt het me hoe dan ook verstandig om een aantal weken aan het zelfde duo centraal vast te houden. Constant rouleren met de centrum verdedigers ben ik totaal geen fan van. 4-0 of 5-3 is natuurlijk wél hartstikke belangrijk. De competitie is vaak genoeg op doelsaldo beslist en dan kan je wel roepen dat die tegengoals je niet boeien maar aan het eind van het seizoen kan je er om janken.

21 september 2019 om 16:26

@sloep01 daarom zeg ik toch ook tegen een sterkere tegenstander. geef je tegen Chelsea deze kansen weg zit het er dik in dat je de wedstrijd verliest

Vol van zijn elftal? Volgens mij heb ik die Ten Hag ook vrij kritisch horen praten hoe het geen circus moet worden en er iets zakelijker gespeeld moet worden.

21 september 2019 om 15:39

Ja en bovendien zijn er wel wat key-spelers vertrokken, maar dit is nog steeds grotendeels het elftal waar hij ongelofelijk succes mee hoeft geboekt. Dat hij daar alle vertrouwen in heeft is dan ook meer dan logisch. En inderdaad. Kritisch genoeg op zijn spelers. Onnodige kitiek wat mij betreft.

Tja, ik vond Ajax verdedigend af en toe ook kwetsbaar eruit zien. Alleen lijken mensen te vergeten dat we dat vorig jaar in wel meerdere wedstrijden hebben gehad. Vorig jaar wat de 3-0 zege op AEK ook een geflateerde zege die niet geweldig was. Maar ja, dat zijn we ondertussen allemaal vergeten. Dit Lille was sterker dan AEK vorig jaar en Ajax maakte (vond ik zelf) een prima indruk. Want van de 4 serieuze kansen die Lille gehad heeft waren er 2 toen het al 3-0 stond en Ajax de concentratie wat liet verslappen. Ook voor de eerste kans van Lille had Ajax al mogelijkheden om ruimer voor te staan dan 1-0. Eigenlijk is het meest opvallende nog wel dat we iedere keer zeggen dat we Ajax niet met het Ajax van vorig jaar mogen vergelijken maar het toch telkens onbewust doen. Ja, het is kwetsbaarder en minder dominant. Vind je het gek als je beste verdediger en aanvoerder wordt weggekocht en op het middenveld de twee spelers die de opbouw verzorgde? Ondertussen is Van de Beek geblesseerd en zijn Mazraoui en Neres op zoek naar hun vorm (waarbij de eerste ondertussen ook geblesseerd is). Dit Ajax is gewoon minder als vorig seizoen maar presteert wel gelijkmatig met het Ajax van vorig seizoen, dat is gewoon heel knap. Daar mag je als Ajacied blij mee zijn en dat zijn we ook.

'defensiefe'?! Echt? Ik wil niet de zoveelste persoon zijn die voetbalzone wijst op hun amateuristische spelfouten maar mijn zusje van twaalf zou die fout nog niet maken. ot:wim Kieft heeft best een punt, je ziet dat de organisatie van de achterste linie vaak te wensen over laat. Dat is op zich niet gek als je continu wisselt van basisspelers in het centrum van de verdediging, maar dat is wel iets wat we snel op orde moeten gaan krijgen. Door mispositionering laten we vaak veel te veel ruimtes liggen en als Onana niet zijn beste dag heeft, vliegen de goals je om de oren. Veltman en Blind is ook een duo dat een stuk minder explosieve snelheid heeft, De Ligt was niet zo snel in zijn acceleratie, maar op topsnelheid extreem snel, en kon dan van een paar meter achter de speler een sliding in zetten om zo tóch nog de angel uit de aanval te halen. Die luxe hebben we nu niet meer, dus we moeten onze gaten beter dichten.

Ach, de heren willen graag weer een moment of fame scoren, omdat ze verder niets meer doen dan zeiken.je mag en moet kritisch zijn op voetballers en spelers, en zo ook een team. Echter moet je zaken wel in perspectief plaatsen, en dat laatste gebeurt gewoon veel te weinig.vorig jaar was het tot de kwart finale, enkel negatief, en ze gaan toch wel verliezen, dan slaat het om in de media en gaan ze de andere kant op, om vervolgens weer hard te zeiken.kieft is een grote speler geweest, en heeft recht van spreken, echter is het jammer dat hij net zoals die Derksen vooral negatief uitlaat om kijkcijfers te krijgen. Je behoort zeker tijdens live verslagen objectief te zijn in je mening, en dat zijn ze niet.ze zijn vooringenomen en daarmee kan je niet objectief zijn. Zonde, want vroeger keek ik nog wel naar VI, maar ik laat dat nu gewoon liggen, ook om de politieke en wel met tijden discriminerende uitspraken van Derksen, die denkt alles te mogen zeggen, onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Maar wanneer men hem op de korrel neemt, reageer meneer gelijk zeer gepikeerd en verbolgen...wel uitdelen maar niet ontvangen?ach, we negeren het beste gewoon deze lieden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren