Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Justin Kluivert reageert: ‘Er komen spannende momenten aan’

Laatste update:

Justin Kluivert sluit een langer verblijf bij Ajax nog altijd niet uit. De onderhandelingen tussen het management van de aanvaller en de Amsterdamse club verkeren al enige tijd in een impasse. Een zomerse transfer ligt derhalve voor de hand, al kan ook niet worden uitgesloten dat de aanvaller alsnog bijtekent of ‘gewoon’ zijn laatste contractjaar uitdient.

“Wat ik er over kwijt kan, is dat het nu lekker vakantie is. Daar ga ik van genieten”, vertelde Kluivert in gesprek met FOX Sports, na de oefeninterland tussen Jong Oranje en Jong Paraguay (1-1) in Asunción. “Ik moet gaan kijken hoe het allemaal loopt. Er komen spannende momenten aan. Laten we kijken wat het gaat worden.”

Kluivert benadrukte dat hij zélf beslist over zijn toekomst. “Uiteindelijk moet ik het doen. Linksom of rechtsom. Het ligt allemaal bij mezelf”, benadrukte de negentienjarige aanvaller. “Ik sta nog nergens honderd procent achter. Ik ga er nu rustig over nadenken. Ook bij Ajax blijven zou zeker kunnen. Dat zit er zeker in.”

In een eerder interview met de Volkskrant haalde Kluivert hard uit naar de directie van Ajax en was hij vernietigend over het in zijn ogen beroerde topsportklimaat in de club. De vleugelspeler zei zich onder druk gezet te voelen door directeur spelersbeleid Marc Overmars om zijn contract te verlengen.

“Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. (...)”, zei de aanvaller destijds. “Ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld.”

Wat voorspel jij?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat mij betreft maakt deze gearriveerde topper een transfer. Zie hem eigenlijk 1 op 1 wel Bale vervangen.

30 mei 2018 om 09:53

Bale lijkt me niet...die zit geregeld op de reservebank.
Zal toch eerder t plekkie van Ronaldo of Suarez overnemen lijkt me

30 mei 2018 om 10:29

Dat kan toch helemaal niet. Hij is helemaal niet goed genoeg voor real Madrid, laat staan Barca

30 mei 2018 om 10:31

Dat je aan sommige mensen ook echt gewoon moet uitleggen dat het sarcastisch bedoeld is, man man..

30 mei 2018 om 10:43

😂😂😂

30 mei 2018 om 11:42

Droog Jonas

30 mei 2018 om 10:00

Sneu dat je alleen maar haatvol kan reaguren en niet inhoudelijk.

30 mei 2018 om 10:13

Er zit wel een verschil tussen sarcasme en haat. Of de betekenis van haat moet een flinke downgrade hebben gekregen.

30 mei 2018 om 10:13

Dubbel, mag weg.

30 mei 2018 om 10:24

@harecles

Je schrijft: "sneu dat je alleen maar haatvol kan reaguren en niet inhoudelijk".

Sneu als je empathisch zo beperkt bent dat je cynisme en sarcasme niet kunt onderscheiden van haat. Je kunt je troosten met de gedachte dat je bepaald niet de enige bent die zo slecht met kritiek kan omgaan, dat hij deze als haat ervaart. Ik vraag me bij reacties als die van jou wel eens af hoe het er aan toegaat in de thuissituatie of op het werk. Ik neem aan dat je er ook bij die van jou niet aan kunt ontkomen dat je wel eens wat tegengas of iets dat zelfs maar iets op kritiek lijkt, voor de kiezen krijgt. Kritiek hoort bij het leven en als je slim bent, doe je er je voordeel mee als je er iets mee kunt. En als dat niet het geval is, neem je het gewoon ter kennisname aan. Het is tenslotte niet meer dan een mening en daarvan zijn er zoveel dat je er een dagtaak aan zou hebben om je er allemaal druk over te maken.

30 mei 2018 om 10:33

Want kritiek=haat toch? Sneu dat iedereen die tegenwoordig kritiek uit wordt weggezet als h"hater".

30 mei 2018 om 11:20

@ajaxxxlove

als de kritiek objectief is wel ja maar uit deze reactie maak ik meer op dat de kritiek voortkomt uit de sentimenten van een supporter. Kluivert gaat floppen in het buitenland op voorhand al en Klaassen zou het wel even gaan redden in Engeland. nou, dat laatste viel ook aardig tegen dus dat voorspellen en die "veilige" carriereopbouw verhalen zijn leuk en aardig maar vaak zitten mensen er toch redelijk naast

30 mei 2018 om 12:03

He Justin, sorry Japie.
We weten nu inmiddels wel dat je Kluivert bij ieder topic zit te verdedigen. Begint een beetje zielige vormen aan te nemen.
Niemand mag hier iets negatiefs zeggen over Kluivert, want daar hak je meteen op in. Maar zelf probeer je de draak te steken met Klaassen.

30 mei 2018 om 12:07

@herlev

het is alleen maar negatief. en als je dan iets positiefs zegt over Kluivert mag dat dus niet?

verder steek ik nergens de draak met Klaassen. ik noem hem alleen als voorbeeld om te bewijzen dat een zogenaamd verstandige carriere opbouw ook geen garanties is voor succes. juist hem noem ik ook omdat alle voorspellers die Kluivert nu afschrijven allemaal zeker wisten dat Klaassen daar wel even ging slagen

30 mei 2018 om 12:33

Klopt Tubes, ik reageerde eigenlijk ook persoonlijk op Cruiffstadion, welke zijn copy-paste taktiek veelvuldig op dit onderwerp toepast. Ik zeg ook dat hij alleen maar haatvol kan reageren ook m.b.t. eerdere berichten hieromtrent. Dat dit bericht juist weer wat minder haatvol is, ok, my bad, had het anders moeten verwoorden. Dit onderwerp is inmiddels al zo uitgemolken dat je de voorstanders en tegenstanders er inmiddels bij naam wel uitpikt. De reactie van Crujffstadion is ook gewoon een herhaling van zetten, weinig origineel en ik zal hetzelfde wel weer terug zien in het komende onderwerp over Kluivert, zo bedoelde ik het een beetje.

30 mei 2018 om 12:39

herlev

Beetje de wereld op zijn kop, wat jij hier stelt. Ieer topic over Kluivert kent 95% hijgerige Ajaxfans die Kluivert allemaal figuurlijk nare dingen toewensen en jij gaat hier een beetje lopen janken om die paar eenlingen die anders op de zaak reageren dan jij en die andere 95%???? Wat een onzin!

Want nee, het is dus helemaal niet dat niemand niets negatiefs zou mogen zeggen over Kluivert. Ik leg je net al uit dat 95% hier alleen maar negatief is over Kluivert. Dus de norm is dat je niets positiefs mag zeggen, kennelijk, over Kluivert! Ga dan niet net doen alsof de norm hier is dat je niets negatiefs mag zeggen over Kluivert!!! Kom op zeg, juist de mensen die niet negatief zijn over Kluivert daar wordt op ingehakt!

Een beetje meer realiteitszin graag.

30 mei 2018 om 12:59

@harecles Wie denk jij dan dat je bent? Copy paste tactiek? Houd toch op man. Waarom zou ik in godsnaam de kant van Kluivert kiezen? Ik vind het gewoon een verwende snotaap en hoef hem nooit meer in het shirt van Ajax te zien. Wat hij heeft geflikt is gewoon een naaistreek en dat heb ik inderdaad haarfijn uitgelegd in andere topics over dit onderwerp. Dat jij dan reageert met " Sneu dat je alleen maar haatvol kan reaguren en niet inhoudelijk." is ook heel verwonderlijk omdat je blijkbaar al mijn inhoudelijke reacties al gelezen hebt en je eigen bericht precies 0 inhoud heeft en hier niks toevoegd. Eigenlijk vreemd dat die waardeloze reactie niet gewoon verwijderd wordt.

30 mei 2018 om 13:38

Dank je dat je bij deze alsnog even de haatvolle reactie toevoegd. Wie ik denk dat ik ben is gewoon een voetbalsupporter, wel mooi dat je je zo laat opnaaien door een buitenstaander, weten we dat ook weer voor je volgende berichten waar dat korte lontje zit. Ach en al zal die reactie verwijderd worden, ik zit hier niet voor de puntjes of populistische reacties, anders had ik mijn opmerking wel daargelaten. Prettige dag verders.

30 mei 2018 om 14:10

Ik kan mijzelf op de borst kloppen dat ik vanaf dag 1 riep dat Klaassen zou floppen in Engeland. Ook nu ben ik niet bang te voorspellen, dat Justin Kluivert zal floppen in Engeland / Spanje / Italië als hij nu gaat.

Misschien heb ik het achteraf fout en dan kan iedereen me uitlachen, maar Kluivert is gewoon niet klaar voor een stap hogerop en laat zich het hoofd vollullen door Raiola. Dan kunnen mensen roepen dat Raoila gewoon zaken doet voor zijn cliënt, maar Raiola doet zijn werk gewoon voor de centjes.

30 mei 2018 om 14:28

Constant

Sorry voor jou,maar dit is de eerste keer dat ik reagerer op een topic over Kluivert. En wat hij gaat doen, is totaal niet belangrijk voor mij.
Ik reageer alleen op het feit dat Japie iedere keer reageert wanneer iemand negatief reageert. We weten nu zijn standpunt inmiddels wel.

30 mei 2018 om 16:20

Volgens mij doet iedereen zijn werk voor de centjes.

Kluivert zal waarschijnlijk niet klaar zijn voor de volgende stap maar wanneer ben je dat wel? Van Klaassen dacht men dat Everton een perfecte club voor hem zou zijn en dat bleek dus niet zo.

30 mei 2018 om 12:33

Deze jongen heeft echt nog niets bewezen op 1 a 2 wedstrijdjes na. Kluivertje zien we dadelijk wel weer aankloppen bij een eredivisie clubje.

Nou goed dat we het weten dat hij zelf beslist en er nog eens rustig over na gaat denken.

Waarschijnlijk heeft hij daar nog 1 seizoen voor nodig om tot een besluit te komen....

Ajax moet 'm gewoon nu verkopen en anders geen wedstrijden meer laten spelen in Ajax-1. 15 miljone pakken van AS Roma met daarbij een doorverkoop-regeling. Dan heeft Ajax het uiteindelijk nog netjes gedaan !

30 mei 2018 om 09:46

Eens. Het wonderlijke scenario dat hij alsnog zou verlengen om een jaartje langer in Amsterdam te kunnen voetballen zou nog mooier zijn, maar lijkt uitgesloten. Waar ik hoe dan ook niet bij kan is de verbijstering die hij acteert bij het vaststellen dat het Ajax om geld zou gaan. Natuurlijk speelt dat zeer terecht mee. Als hem dat verwondert moet hij nog veel leren, anders zal hij nog veel teleurstellingen krijgen in het leven. Alles draait om geld tenslotte en zeker in voetbal.

30 mei 2018 om 10:01

Als reactie op je laatste zin. Beetje hypocriet van iedereen op dit forum niet, kluivert is een geldwolf als die meer wilt zien en bij ajax krijgen we dat argumentje in je laatste zin voorgeschoteld 🤔

30 mei 2018 om 10:26

Ajax heeft in zijn opleiding geïnvesteerd. Vrij normaal dat ze er iets voor terug willen zien. Justin heeft bij mijn weten geen geldelijke investering in Ajax gedaan. Wel degelijk een verschil als je het mij vraagt.

30 mei 2018 om 10:40

Mijn punt ontgaat je kennelijk. Ajax kruipt niet in de slachtofferrol, omdat Kluivert meer geld wil. Ze trekken gewoon een streep en zwaaien hem uit. Enige juiste besluit want als je meegaat in de verknipte wensen van zijn zaakwaarnemer teken je voor je eigen ondergang. Nergens lees je dat Kluivert geen behoorlijke vergoeding zou mogen krijgen. Maar het salarisplafond doorbreken en 40% van een transfersom afdragen is net zo buitenproportioneel als Kluivert een prijskaartje van 50 miljoen om zijn nek hangen. Begrijp je die verhoudingen of wil je vooral graag iedereen hypocriet noemen?

30 mei 2018 om 10:50

manodedios

En waarom heeft Ajax niet gewoon onderhandelt dan? Als Raiola die percentges op tafel heeft gelegd dan maak je eerst een enorme scene (daar houden Italianen wel van, die waarderen dat), flikker je ze je kantoor uit en dan roep je ze na een paar uur weer terug en ga je onderhandelen.

Uiteindelijk worden dat dan percentages van 10% voor Kluivert zelf en 10% voor Raiola.

Zelfde met dat salaris. Je geeft hem in plaats daarvan tekengeld (wat bij verlengen van contracten gebruikelijk is) en een bonus als hij zijn contract minstens drie jaar uitdient, maar plaatst hem vervolgens gewoon binnen het salarishuis. Vijf jaar contract, zónder clausules en zonder gefixeerd transferbedrag. Want, nee Mino, jij mag dik meedelen in de verkoopwinst straks, dus dan gaan we geen limieten afspreken.

Uiteindelijk kom je daar dus wel uit. Reken daarbij uit dat je echt geen vijf jaar salaris uit zult hoeven betalen, Kluivert gaat binnen een of twee jaar weg. Als dan een prijs wordt gehaald van, ik noem maar wat, 40 miljoen, dan krijgen Kluivert en Co. dus acht miljoen, Ajax houdt er 32 miljoen aan over. 32 miljoen!!!! Wooooow!

Nee, dan liever je op deze manier gedragen. Hoop misbaar, hoop verhalen, hoop stoere teksten maar echt waarmaken ho maar. En uiteindelijk gaat hij voor 15 miljoen weg. Wat heb je nu gewonnen dan eigenlijk, als Ajax zijnde? Volgens mij was met wat minder koppigheid gewoon een veel betere deal voor Ajax te realiseren. Wat dat betreft merk je gewoon nog steeds hoe onervaren en bij tijd en wijlen amateuristisch Van der Sar en Overmars eigenlijk nog zijn.

30 mei 2018 om 11:10

Maar kluivert geeft nergens aan dat ajax niet mag verdienen aan hem. Hij wil er alleen van mee profiteren. Hij heeft zich dan ontwikkelt dat andere clubs voor hem willen betalen. Hij vindt dat hij dan ook mag mee profiteren.

30 mei 2018 om 11:13

De vervanger van Overmars is gevonden. Of misschien kun je Brands opvolgen bij Psv.
Maar serieus Constant Kante denk jij dat in het jaar wat Ajax nu al aan het onderhandelen is met Raiola geen tegenvoorstellen zijn gedaan? Op een gegeven moment bereikt Ajax het limiet wat ze willen uitgeven en Raiola de ondergrens van wat die wil hebben (voor zijn cliënt) en als dat niet bij elkaar in de buurt ligt houd het gewoon op en scheiden de wegen.

30 mei 2018 om 11:57

Lekiam

"de vervanger van Overmars is gevonden. Of misschien kun je Brands opvolgen bij Psv. "

Ah, kijk, thank god for the cynics! Waar zouden we zijn zonder een goede cynicus op een woensdagochtend. Maar hoe dan ook, lullig van je dat je nog wat zout in de wonden strooit, want ik heb inderdaad bij Gerbrands gesolliciteerd maar die vond mijn CV niet indrukwekkend genoeg om Technisch Manager bij PSV te worden. Heel gek.....! ....

"maar serieus Constant Kante denk jij dat in het jaar wat Ajax nu al aan het onderhandelen is met Raiola geen tegenvoorstellen zijn gedaan?"

Ik denk serieus dat Ajax geen serieus bedoelde tegenvoorstellen heeft gedaan nee. Althans, zeker geen voorstellen waarbij er over het meedelen in de transfersommen kon worden gesproken. Op dat valk heeft Ajax gewoon direct een lijn getrokken, net zoals ze dat hebben gedaan met het salarisgebouw.

Als je dat plaats in een wat groter concept, namelijk dat je als het echt om geld gaat nog veel slimmer kunt opereren (nb: daar zijn 'ze' in Eindhoven namelijk al jaren veel en veel slimmer is, en eigenlijk ook altijd al geweest) en je gewoon heel veel scenario's tegelijk en simultaan op tafel kunt leggen, dan is dat gewoon heel amateuristisch onderhandelen. Is ook geen verrassing. Als je meerdere deals van Overmars en Co. wat kritischer bekijkt is er wel vaker wat aan te merken op de bedragen bijvoorbeeld. Is ook niet heel gek, Overmars is relatief gezien nog maar vrij kort actief in de voetballerij, als bestuurder. En omringt door mensen als Van der Sar (ook al niet geschikt voor een functie als zwaargewicht en boegbeeld) is er ook iet veel hulp en steun te verwachten. Dan doen onervaren mensen soms onervaren dingen.

Dat Kluivert gaat vertrekken is niet puur de schuld van Kluivert, ook Ajax mag zichzelf daarvoor een boetekleed aantrekken.

30 mei 2018 om 12:55

Nou gefeliciteerd man dat Psv daar slimmer mee is en dat Psv zo fantastisch is. Pfff manman

30 mei 2018 om 13:45

Inderdaad PSV is de verstandige club zonder geld en Overmars is de pannekoek met na deze zomer 300 milj. Dan geef mij maar de man zonder ervaring.

30 mei 2018 om 13:57

Nl_modric

"inderdaad PSV is de verstandige club zonder geld en Overmars is de pannekoek met na deze zomer 300 milj. "

Geen van beide is het geval. PSV is geen cub zonder geld, Ajax geen club met 300 miljoen. Niet in geld, niet in eigen vermogen, niet in waarde, in niets!

Dus weet niet wat je punt is, anders dan dat je kennelijk vooral fact-free discussieert en kennelijk alleen discussieert door onzin uit te kramen. Dat doe je dan maar met andere mensen. Dus probeer gewoon inhoudelijk iets te melden, en op die basis tot een argument te komen. Succes!

30 mei 2018 om 13:58

Riuajax

"nou gefeliciteerd man dat Psv daar slimmer mee is en dat Psv zo fantastisch is. "

Thanks!
Maar in plaats van dit soort cynisme had je ook gewoon argumenten kunnen proberen te verzinnen. Kennelijk zijn die er niet. Ook prima.

30 mei 2018 om 19:38

Gelukkig is dit een forum waar je je mening mag geven. Dat jij je eigen mening hier verkondigt als een feit dat mag je van mij ook zelf bepalen. Ik vertel gewoon wat ik zie en dit verhaal stinkt aan alle kanten. Echter is Ajax in deze de werkgever, dus Kluivertje heeft in deze niks te vertellen. Daarnaast mag Ajax toch zelf bepalen hoe ze handelen bij contractbesprekingen? Daar hebben ze de mening van de alwetende Constant kante echt niet voor nodig.

30 mei 2018 om 11:06

Als meneer nog een jaartje wil blijven om vervolgens transfervrij te cashen, kan ajax helemaal niks verkopen.. deze jongeman heeft de troeven zelf in de hand.

30 mei 2018 om 11:16

Het enige wat Ajax nog heeft is hem een jaar niet laten spelen wanneer hij niet verlengt of verkocht wordt. Maar ook dat is natuurlijk wel uit te zingen.

30 mei 2018 om 11:21

Natuurlijk heeft hij dat.
Maar wil hij net zoals Boilesen een jaartje trainen en niet spelen... Daar wordt ie niet beter van en de interesse in hem zal verder afnemen, want ergens in Europa komen er weer nieuwe 'golden boys' aan.

Gezien de bankstand kan Ajax dat risico wel nemen, alhoewel dat niet echt gezond is...

30 mei 2018 om 13:13

Dat is toch verschrikkelijk dom als club. Punt 1 kapitaalvernietiging en punt 2 welk signaal geeft dat af? Ja, we investeren in een jeugdopleiding, maar dan wel graag naar onze pijpen dansen. Contract is contract, beiden met gezond verstand getekend, verder niet mauwen..

En weer een deel in de Kluivert Saga....

Ik snap niet dat hij niet kan begrijpen dat als een club sinds zijn jeugd in hem investeert, die club er ook iets voor terug wil zien!

30 mei 2018 om 09:58

Het vreemde is nog wel dat hij zelf heeft geroepen om verkocht te willen worden voor 160 miljoen. Dat hij inderdaad niet snapt dat Ajax geld wilt zien als hij transfereert is onbegrijpelijk, hij wil toch ook meer geld bij een nieuw contract. Ajax moet gewoon zeggen of je gaat nu weg voor 15 miljoen met 30% doorverkoop clausule, of je tekent bij en krijgt een afkoopsom in je contract van 50 miljoen en geef die jongen dan 1,5 miljoen bruto salaris voor 5 jaar. Of je blijft een jaar en dan zit je op de tribune.
Heb kamp Kluivert zelf de keuze wat ze het beste kunnen doen, nu geld cashen en meer verdienen maar minder speelminuten of bij Ajax blijven en wel gewoon basis spelen (ook als je slechter speelt).

30 mei 2018 om 10:04

hij bepaalt niet voor hoeveel hij word verkocht en 30%, dat gaat de geïnteresseerde club ook never nooit doen voor iemand met een 1 jarig contract plus vertrekwens, wel realistisch blijven maat

30 mei 2018 om 12:43

Marcelkalasj

Aha. Okay, maar wat jij dus in feite suggerreert is dat Ajax totaal geen onderhandelingspositie heeft en dus met ieder aannemelijk bod in zal moeten stemmen.

Nou, als dát zo is, dan snap ik aldie heisa eromheen nu al helemaal niet meer. Anders dan dat het kennelijk wat poginkjes zijn van Ajax om te spartelen terwijl ze geen enkele positie hebben.

30 mei 2018 om 09:58

Hij gaat toch niet gratis de deur uit, of wel soms ?!!!!

30 mei 2018 om 10:06

Als hij niet verlengt en niet verkocht wordt, dan wel.
Maar het gaat meer op zijn opmerking dat Ajax alleen maar uit is op geld en zich daarom in een hoek gedrukt voelt.

30 mei 2018 om 11:09

Hoe laag ik het mannetje ook heb zitten, hierin heeft hij wel gelijk. Ajax wil geld zien, niet eens onterecht, maar dan krijg je dus de mededeling ‘bijtekenen of jaartje jong / vertrekken’.. Dat is inmiddels al een aantal keer duidelijk geworden dat dat de handelswijze van ajax is.

30 mei 2018 om 10:03

Dnsdkr

"ik snap niet dat hij niet kan begrijpen dat als een club sinds zijn jeugd in hem investeert, die club er ook iets voor terug wil zien!"

En dáár heeft hij dan precies een zaakwaarnemer voor. Om hem de schellen van de ogen te doen vallen dat Ajax een geldwolf is. Maar goed dat jij dat tenminste óók inziet.

30 mei 2018 om 10:12

Ja duh.

Zo een club pompt jaarlijks miljoenen in de jeugdopleiding en moet het rendement halen uit die paar spelers die doorbreken. Daar wil je dan wel wat voor terug hebben. Lijkt me logisch.

Dat staat dan weer los van de discussie welke beslissing het best is voor de ontwikkeling van een speler als Kluivert (blijven of niet).

De club zegt alleen: je kan niet zomaar uit je contract lopen.

Overigens: leuk dat Raiola Ajax neerzet als geldwolf, maar dan verwijt de pot de ketel.

30 mei 2018 om 10:31

Het leuke element vind ik er juist in zitten dat zo ongeveer álle (niet allemaal las ik laatst, maar wel de overgrote meerderheid) Ajaxfans in koor roepen dat Kluivert een geldwolf is, maar wel allemaal ruiterlijk toegeven dat het 'natúúuúrlijk om geld gaat'.

In die zin vind ik die vaststelling al niet eens meereen gevalletje 'de pot verwijten dat die zwart ziet' dat bevind zich in mijn ogen al in de regionen van de hypocrisie. Want dat het logisch is dat Ajax aan geld denkt maar laag als Kluivert dat doet, tja dan praten we over huichelaarij.

Trouwens, in dit verband snap ik dan ook nog wel dat veel Ajaxfans inmiddels zeggen 'tjezus, nou als je echt zo graag weg wilt, gelijk oprotten dan. Wij krijgen dan nog vijftien miljoen voor je, prima, maar dan wel wegwezen en nooit meer terugkomen.' Dat kan ik dan nog wel volgen. Maar al die mensen die hier inmiddels al wekenlang iedere dag langskomen om te herhalen dat hij Moet bijtekenen (hoezo...?????) en dat Ajax hem anders aan zijn contract moet houden en een jaar op de tribune moet zetten (puur om hem te 'straffen' die zijn echt helemaal de weg kwijt. Nare rancuneuze mensen, die met dat soort suggesties komen, bahbah.

30 mei 2018 om 10:51

Ik krijg het gevoel dat Ajax-supporters hem helemaal niet meer in het Ajax shirt willen zien na al zijn gedraai en gedoe.d
Dus die mensen vinden vooral niet dat hij móet bijtekenen.
En Ajax is niet de 'geldwolf', Ajax wil zich graag als opleidingsclub opstellen. Dan willen ze ook graag hun spelers houden, nog beter opleiden en natúúrlijk hun geld eraan verdienen.
En dat laatste jaartje bühnen, wat menigeen zegt, kan ik me wel voorstellen. Supportershart en emotie gaan vaak samen, maar ook evt om een vb te stellen, wat ik deels ook begrijp.

30 mei 2018 om 11:08

Formus en Constant Kante

M.i. gaat het om 2 dingen:

1) Ajax wil geld zien voor Kluivert. De club heeft vele jaren in hem geinvesteerd. Dus gratis de deur uit lopen (of buhnen) is geen optie voor de club

2) Kluivert is een nog niet gearriveerde speler die nu meer geld vraagt dan het clubbeleid is. Supporters vinden het zonde dat zo een speler nu weggaat om salaris en vinden dat hij voor speelminuten moet kiezen in plaats van eurootjes. Vanuit de supporters snap ik die houden. Deze keuze is echter aan Kluivert zelf.

30 mei 2018 om 11:47

@DNSDKR: je eerste punt begrijp ik volledig. Tuurlijk willen ze geld zien. Je tweede punt begrijp ik ook, totdat je zegt dat de supporters hem willen houden. Dat proef ik op de meeste fora die ik lees én aan Ajacieden om me heen, heel anders. Ze vinden het een huichelaar, met zijn zaakwaarnemer voorop. Ik begrijp die emotie, want hij komt zijn afspraken niet na (verlengen contract en steeds het kussen vh logo, wat clubliefde inhoudt). Bovendien is zijn interview heel erg verkeerd gevallen. Leek meer om een breuk te forceren (bekende spelletjes Raiola) dan een eerlijk interview.

30 mei 2018 om 10:31

Dus moet hij maar elke aanbieding van ajax accepteren?
ajax voor dubbeltje eerste rij betreft salaris, maar wel flink cashen bij verkoop.
Als de speler niet of nauwelijks buitenlandse interesse zou hebben, en zoals vele hier suggereren, middelmaat is. Hadden ze nooit willen verlengen en zouden ze met alle liefde het contract willen ontbinden.
De verhalen die naar buiten zijn gekomen geven de speler weinig perspectief op langer termijn, het neigt zwaar dat de club alleen wilt verlengen voor langdurige periode met het oog om de transferwaarde te verhogen. Dat is hun goed recht, maar ga als club niet janken als een speler dat alleen accepteerd onder bepaalde voorwaardes

30 mei 2018 om 14:56

@rkallan

Je schrijft: "dus moet hij maar elke aanbieding van ajax accepteren? ajax voor dubbeltje eerste rij betreft salaris, maar wel flink cashen bij verkoop".

Hij hoeft helemaal niets te accepteren. In ieder geval niet de aanbieding. Dat is een enorme misvatting. Maar wat hij wel moet accepteren, is dat het gevolgen heeft als hij zijn handtekening niet zet. Ajax is een BVO en de spelers die onder contract staan, vormen het kapitaal van die Bvo. Als Ajax die spelers allemaal gratis de deur uit zou laten lopen, zou dat betekenen dat het kapitaal van de club binnen afzienbare tijd is verdampt en waar dat toe zou leiden, kan je volgens mij zelf wel uit tekenen. Het is derhalve gewoon een zakelijke beslissing, waarvan er in het normale bedrijfsleven wekelijks velen worden genomen, maar waar in de voetbalwereld kennelijk niet zonder emoties op kan worden gereageerd.

30 mei 2018 om 11:27

@dnsdkr

omdat hij misschien niet zo behandeld wil worden als talenten als Tete, Bazoer, Kishna, Boilesen en El Ghazi? je zit even in een vormdip en je kan meteen weg of je wil je contact uitdienen en krijgt als straf daarvoor een plek op de tribune.

Ajax heeft dit de afgelopen jaren zelf in de hand gewerkt door coaches de volledige vrijheid te geven jongens binnen no time af te serveren en geen loyaliteit te tonen naar hun talenten uit de eigen jeugd. verder werkt chantage om een verplichte contractverlenging af te dwingen ook niet echt mee

30 mei 2018 om 11:56

Tete was hetzelfde spelletje met toevallig dezelfde zaakwaarnemer 😉. Bazoer en El Ghazi wilden weg na even een periode op de bank te hebben gezeten. Kan dus ook een mentaliteitsprobleem zijn. Kishna heeft toevallig ook dezelfde zaakwaarnemer en wilde ook niet verlengen (vooral door problemen met Frank de Boer volgens mij). Zijn goed recht. Maar zeg het eerlijk en draai er niet omheen met zeggen dat je bij gaat tekenen, logo's kussen etc. Dat heeft Raiola te vaak gedaan (ook o.a. met Donnarumma). En daardoor gaan spelers, die in eerste instantie clubliefde leken te hebben, vaak slecht weg.
Nou neem ik Ziyech als ander voorbeeld. De meeste supporters balen dat ie weg zal gaan, maar nemen hem het niet kwalijk omdat hij er open over is.

30 mei 2018 om 12:26

@formus

Bosz had toch wel degelijk bij Bazoer aangegeven dat hij geen toekomst voor hem zag in het spel dat hij met Ajax wilde spelen en dat het daarom verstandiger was om te vertrekken. hoe het met El Ghazi liep weet ik niet meer maar Ajax was er in ieder geval niet rouwig om dat ze hem konden lozen

30 mei 2018 om 12:03

Dnsdkr

Maar ik denk dat Ajax maar niet snapt dat het niet 'ikke ikke ikke en die Kluivert kan stikke' is, maar dat Ajax water bij de wijn moet doen, aangezien Kluivert Ajax een heleboel geld kan opleveren maar dat Kluivert, die uiteindelijk zélf door zijn spel zijn transfer af zal moeten dwingen, voor het feit dat hij tientallen miljoenen gaat verdienen voor Ajax ook zelf iets terug zal willen zien.

Ik heb je dat al voorgerekend maar als je Kluivertje en die Italiaan samen 20% geven, dan pakken ze zelf 32 miljoen van de 40 die ze over een jaar kunnen vragen. Maar kennelijk is een mediaoorlog voeren, en een hoop heisa maken belangrijker dan het dubbele pakken (plus nog een jaar Kluivert in Amsterdam zien spelen) van wat ze nu aan hem gaan verdienen.

En als je denkt 'ja maar Ajax heeft nu wel duidelijk laten zien dat er met Ajax 'niet te sollen' zou zijn' ja dan denk ik dat je snel bedrogen uit zult komen. Want de volgende talenten die zich door Raiola laten vertegenwoordigen, neem een De Ligt, staan al klaar om de volgende fase in te gaan. Dus nee, een signaal van drie keer niks, in mijn ogen.

30 mei 2018 om 14:04

Wat je zegt klopt ook wel, maar je gaat een 18 jarige die nog niks heeft betekend voor de club toch geen grootverdiener maken. Dan krijg je binnen de selectie alleen maar scheve gezichten en onrust. Wanneer Ajax je een salaris van 800.000 (gok ik) aanbied, dan mag je denk ik niet klagen. Vooral aangezien Ajax je ook opstelt ondanks je jonge leeftijd en je nog niks bewezen hebt. (Op 1 doelpuntje tegen een club uit het linker rijtje na) Het kwaad is echter al geschied, dus ik denk dat het verstandiger is dat beide partijen uit elkaar gaan. Liever iemand die wel voor Ajax wil spelen met wat minder talent dan iemand die hoe dan ook voor onrust zorgt.

30 mei 2018 om 14:18

NL Modric

"wat je zegt klopt ook wel, maar je gaat een 18 jarige die nog niks heeft betekend voor de club toch geen grootverdiener maken. Dan krijg je binnen de selectie alleen maar scheve gezichten en onrust. "

Akkoord! Want hoewel je je ook kunt afvragen of het beloningssysteem bij Ajax niet sowieso al uitnodigt tot onrust, aangezien juist één van de stenen des aanstoots bij Ajax het feit is dat de grootverdieners momenteel Veltman en Schone zijn. Eerder al begin dit seizoen waren er grote problemen daarover vooral vanuit de jonge spelers die met lede ogen zien dat matige spelers als Veltman dus vette contracten krijgen en zij afgescheept worden met fracties daarvan. Okay, ik denk net als jij dat Kluivertje echt wel zeven of acht ton is geboden, maar hij heeft gewoon een aanbeiding liggen voor meer dan het dubbele (vooral ook door ons belastingsysteem trouwens). En ja, ik snap dat dit geen fractie is, maar het geeft dus wel aan dat binnen Ajax dus onderscheid gemaakt wordt.

Ik herinnner nog maar even aan die problemen die zijn vader en andere spelers 20 jaar gelden hadden (broertjes De Boer, Blind, Overmars de dikke A contracten en Davids, Reiiger, Kluivert en Bogarde moesten genoegen nemen met een B contract). Kennelijk is dat wederom een probleem aan het worden.

Maar, hoe dan ook, ik ga er oprecht volledig in mee dat je je club natuurlijk ook niet hoeft te laten gijzelen door een jonge speler. Lijkt mij niet dat Kluivert Jr. groter is dan Ajax, zeg maar. Dus dat Ajax een lijn trekt, dát snap ik volledig.

Maar wat ik niet snap is dat er dan toch heisa is. Trek je lijn, handeel daarnaar en neem als volwassen organisatie de verantwoordelijkheid voor je beslissingen. Daar hoort dus bij dat je, als je zo handelt, moet accepteren dat je dus geen 60 miljoen gaat verdienen aan Kluivert maar dat je dus een fractie daarvan moet accepteren. Maar, dát gebeurt dus ook niet. Anders was Kluivert inmiddels al weg op weg naar Roma, voor vijf tien miljoen Euro. Maar nee, ook dáár moet dus kennelijk nog over gemiezemaust worden. Pak gewoon dat bedrag en ga nou niet als een kruidenier om een miljoen of anderhalf extra deze soap lopen rekken! Dát is mijn kritiek. Niet zozeer dat Ajax geen lijn zou mogen trekken Tuurljik mogen ze die trekken. Maar handel daar vervolgens naar. Dat je er goed aan doet om altijd het onderste uit de kan te halen, is echt een misvatting en misrekening. Zoals ik eerder al zei, hier in dit topic, het geeft toch wel een beetje aan dat het Ajaxbestuur nog de echte ervaring en de echte kunde in dit wereldje mist.

30 mei 2018 om 16:25

Probleem is echter dat Ajax ook spelers van bv 23 op de tribune kan zetten als ze niet bijtekenen. En zolang Ajax ook spelers transfervrij oppikt hebben ze geen recht van spreken.

Kan rustig nog een paar jaar mee op zijn ervaring. Wat hebben we er toch van kunnen genieten van zijn carrière. Week in week uit de stabiele factor in de Eredivisie.
Is hij toevallig in Rome op vakantie?

Het ga je goed kereltje. Hopelijk maak je de juiste keuze.

30 mei 2018 om 14:34

Haha stabiele factor, speelde weken dramatisch. Zelfs in de wedstrijd tegen jong Paruguay waar hij aan meedeed raakte hij niks goed. Wat heeft hij nou echt laten zien dat hij zo'n groot talent is?

31 mei 2018 om 11:49

Het was sarcasme. Ben het helemaal met je eens. Potentie heeft hij, maar stabiel is het allemaal nog niet. Als Roma hem koopt en ze slim zijn dan verhuren ze hem nog voor 2 jaar aan Ajax. Daarna mag hij de bank warm komen houden

Ik heb het idee dat hij echt denkt dat iedereen bij Ajax god op de blote knieën moet bedanken dat hij een paar leuke wedstrijden heeft gespeeld en nu twijfelt of hij dat volgend seizoen wil herhalen. Dat die kans er is, een soort gift van de here Jezus zelf is.

30 mei 2018 om 10:05

cliche

En nu krijg ik het idee dat jij, en met jou heel veel Ajaxsupporters, het idee hebben dat Kluivertje God op zijn blote knietjes mag danken dat hij bij het Goddelijke Ajax mag spelen en een ondankbare hond is omdat hij weigert om op bevel van de Ajaxdirectie een contractverlenging te tekenen. Terwijl dat een behoorlijk lachwekkend idee is natuurlijk, als je daarover nadenkt.

30 mei 2018 om 10:17

Ik ben geen Ajax supporter.
De eisen en de houding van dat mannetje staan niet in verhouding met zijn prestaties. Of ajax goddelijk is of niet, Justin is dat zeker niet.
Ik had een meid in de klas die kwaad werd op mij en het deed lijken of het mijn probleem en zwakte was dat zij mijn werkstuk niet mocht overschrijven. Daar doet die Kluivert mij aan denken.

30 mei 2018 om 10:37

Meerdere clubs hebben intresse in hem. Waarbij die een contract voorstel krijgt die het veelvoudige is als voorstel van ajax.
Wat is er mis met zijn houding? Hij gelooft in eigen kunnen, raakt daardoor niet snel in paniek. Hij leeft ook voor de sport in alle opzichten

30 mei 2018 om 10:37

cliche

"ik ben geen Ajax supporter."

Dat is prima. Vandaar ook dat ik in mijn reactie niet schreef 'jij, ajaxsupporter en al die andere Ajaxsupporters' maar 'jij, en met jou heel veel Ajaxsupporters'. Je ziet, als je het nu terugleest, vast het nuance verschil.

Verder lees ik in je reactie niets dat ook maar enigszins in de buurt komt van een argument dat ik steekhoudend vind dat uitlegt dat de houding van Ajax versus Kluivert zou deugen en de vergelijkbare houding van Kluivert versus Ajax niet zou deugen. Ik denk dat de normale reactie zou zijn dat ofwel beide partijen gelijk of allebei ongelijk hebben. Maar stellen dat de één goed en de ander fout is, terwijl de insteek in essentie hetzelfde is, is naar haar aard merkwaardig en inherent tegenstrijdig.

30 mei 2018 om 10:49

Het blijft koffiedik kijken natuurlijk. Maar waar denk je dat Kluivert meer kans op speeltijd heeft, bij Ajax of een AS Roma? Zelf denk ik bij Ajax en dat zou naar mijn mening ook beter voor zijn ontwikkeling zijn. Dat hij niet wil verlengen is zijn goed recht maar mocht hij blijven en niet wil verlengen, dan moet hij niet vreemd opkijken dat Ajax niet meer in hem wil investeren dmv speeltijd bijvoorbeeld. Maar dat lijkt mij logisch. Ik ben bang dat het een utopie is maar wat zou het fijn zijn als Kluivert verlengt, hij een volledig seizoen uitblinkt en daarna een stap maakt. Dan is Ajax blij en heeft Kluivert een heel seizoen op een voor hem prima niveau kunnen spelen.

30 mei 2018 om 11:07

@constant kante

Je schrijft: "en nu krijg ik het idee dat jij, en met jou heel veel Ajaxsupporters, het idee hebben dat Kluivertje God op zijn blote knietjes mag danken dat hij bij het Goddelijke Ajax mag spelen en een ondankbare hond is omdat hij weigert om op bevel van de Ajaxdirectie een contractverlenging te tekenen. Terwijl dat een behoorlijk lachwekkend idee is natuurlijk, als je daarover nadenkt".

Zoals jij het stelt, is het inderdaad een lachwekkend idee, ook zonder er over na te denken. Maar de zienswijze die jij in je bijdrage geeft, is niet meer dan een parodie op de werkelijke feiten. Om te beginnen, is het in mijn beleving behoorlijk huichelachtig van Kluivert jr. om er moeilijk over te doen dat de club die er tien jaar lang veel geld, tijd en toewijding in heeft gestoken om hem in de gelegenheid te stellen om zijn talenten te ontwikkelen en je het podium heeft geboden om die talenten te etaleren en zich in de kijker te spelen waardoor zijn financiele toekomst zo goed als verzekerd is, een vergoedingssom ontvangt bij zijn vertrek. En het is ronduit stuitend dat hij er daarnaast kennelijk geen enkele moeite mee heeft dat een paria als Raiola, die zelfs niet de geringste bijdrage heeft geleverd aan zijn ontwikkeling, 20 procent van die transfersom in zijn zak steekt.

Ajax laat zich in de media alleen maar lovend uit over Kluivert, terwijl Kluivert en zijn entourage er met gestrekt been in gaan om een arbeidsconflict te creeren om iets van de transfersom af te krijgen of die misschien wel helemaal van tafel te krijgen. Daarvoor heeft de zaakwaarnemer zelfs op eigen houtje een interview met de Volkskrant geregeld. Daarnaast heeft Kluivert de club die zoveel voor hem heeft gedaan, een jaar lang aan het lijntje gehouden om aan het spelen te kunnen blijven en de supporters voor de gek gehouden door het clublogo te kussen als hij gescoord had, terwijl hij in zijn hart waarschijnlijk al lang en breed wist dat hij aan zijn laatste seizoen bezig was. Een paar maanden geleden oreerde hij nog dat hij een aantal jaren bij Ajax wilde blijven en dan voor 160 miljoen verkocht wilde worden aan een topclub. Terwijl hij bezig was om over zijn contract te onderhandelen en natuurlijk heel goed wist dat de begroting van Ajax uiterst beperkt is en er grenzen zijn aan wat de club hem kan bieden. En amper een paar maanden later is het ineens een probleem dat Ajax zelfs maar een fractie van die transfersom ontvangt als hij vertrekt. Ik ben niet boos op Kluivert en zelfs niet teleurgesteld in hem, maar heb vooral heel veel medelijden met hem. Als je op zijn leeftijd al in staat bent om zoveel huichelachtigheid ten toon te spreiden, belooft dat niet veel goeds voor de toekomst en ben je bepaald niet te benijden. Dan zou ik persoonlijk nog liever te boek staan als geldwolf.

Kluivert jr. is zeker niet de eerste speler zijn die weigert om zijn contract te verlengen en zal waarschijnlijk ook niet laatste zijn. Ik denk dat de meeste supporters hem die weigering op zich misschien nog wel kunnen vergeven, maar dat de huichelachtigheid die hij ten toon spreidt en de manier waarop hij de schuld voor het stuklopen van de contractonderhandelingen eenzijdig bij de club legt die hem tien jaar lang heeft opgeleid en op die manier zijn eigen straatje probeert schoon te vegen, is natuurlijk een heel ander verhaal. Als je dat in ogenschouw neemt, hebben de supporters van Ajax het volste recht om hem als "ondankbare hond" weg te zetten

30 mei 2018 om 11:40

Scepticus

" Om te beginnen, is het in mijn beleving behoorlijk huichelachtig van Kluivert jr. om er moeilijk over te doen dat de club die er tien jaar lang veel geld, tijd en toewijding in heeft gestoken om hem in de gelegenheid te stellen om zijn talenten te ontwikkelen en je het podium heeft geboden om die talenten te etaleren en zich in de kijker te spelen waardoor zijn financiele toekomst zo goed als verzekerd is, een vergoedingssom ontvangt bij zijn vertrek."

Je stelt dat jij het huichelachtig vindt. Maar nergens leg je uit waaróm je dat huichelachtig vindt. Doe dat nog eens, als je zou willen, want zonder nadere uitleg van jouw kant is mijn reactie hierop:

- leuk bedacht, maar Kluivert had natuurlijk bij iedere andere club in West Europa zijn talenten kunnen ontwikkelen, een podium kunnen hebben en zich in de kijker kunnen spelen. Dus het is niet zozeer zo dat Kluivert Ajax mag danken (al dan niet op zijn blote knietjes) of dat hij, om die reden, Ajax iets verschuldigd is. Het was niet zo dat Kluivert niet eens bal over vijf meter rechtdoor kon trappen maar dankzij de opleiding van Ajax zo goed is geworden!!!! Dat is exact omgekeerd. Kluivert is een begenadigd talentje, dat natuurlijk ook bij andere clubs gewoon een toptalent zou zijn geworden.

Verder is er natuurlijk dat zogenaamde 'beleid' bij Ajax. Spelers met een jaarcontract moeten bijtekenen of weg. Jij, neem ik aan, en alle ajaxfans nemen het als uitgansgpunt voor iedere discussie dat dit beleid deugt, dat dit beleid goed is en rechtvaardig. Dat is natuurlijk niet zo. Want de feiten zijn dat daarmee de facto én de jure, sprake is van slecht werkgeversschap. Spelers tekenen contracten bij Ajax maar kennelijk vindt Ajax dat ze dus tekenen voor een jaar minder plus nog een soort jaar waarin Ajax dan wel zal bepalen of een speler nog als werknemer wordt beschouwd of als een stuk vee. Dat deze houding en opstelling zoveel goedkeurig krijgt van supporters van een club, dat snap ik op zich ook nog wel. Supporters denken nu eenmaal maar aan één ding en dat is het belang van de club en verder niks. Spelers moeten zich, vinden ze dan, maar ondergeschikt maken aan dat belang van die club. Maar zo werkt dat natuurlijk niet.

In die zin lees ik wel dat jij vind dat ik een 'karikatuur maak van de feiten' (mooi gezegd ook!) maar ik kan mij in die typering niet zo goed vinden. Ik vind de stelling dat Kluivert hier overal de schuld van heeft en dat het allemaal hem te verwijten zou zijn een stuk onvervalst fake news. Zo is het natuurljk zeker niet.

Kijk alleen al eens naar wat je zelf schrijft over Kluivert en zijn transfersom. Je begint ook al over die 160 miljoen, die ooit genoemd was. Daarover zeg je letterlijk, "en amper een paar maanden later is het ineens een probleem dat Ajax zelfs maar een fractie van die transfersom ontvangt als hij vertrekt. "

Dus in feite is dát het probleem. Geld. Alweer geld. Alles draait, kennelijk, dus om geld. Voor Ajax, want die zien zich 160 miljoen door de neus geboord en voor Kluivert omdat die een vet salaris wil (wie wil dat nou niet.... hoe zou dat toch zitten met al die Ajaxsupporters die een baan hebben, willen die allemaal minder verdienen of zo......????) én hij, als hij nog blijft, wil meedelen in de transfersom. Dat is trouwens best interessant omdat meedelen in de transfersom bij Ajax al veel vaker is gebruikt als middel om die speler langer in Amsterdam te houden, zonder het salarisplafond te hoeven doorbreken. Dan kregen spelers percentages. Soms echter slaagt Ajax er ook in om die percentages niet uit te hoeven betalen. Zo ging dat ook met de overgang van Vertonghen naar Spurs. Vertonghen had recht op een percentage, maar volgens Ajax was dat pas zo als de kopende partij minstens 16 miljoen zou betalen, maar Spurs wlde niet verder gaan dan tien miljoen. Uiteindelijk heeft Ajax Vertonghen gechanteerd en hem zover gekregen dat hij in dat geval af zou zien van zijn percentage, anders was Ajax niet akkoord gegaan. Oftewel, Ajax heeft Vertonghen zelf laten betalen voor zijn transfer.

En als je dit soort dingen ziet, dan snap je dus een stuk beter dat een Kluivert wel tien keer nadenkt voordat hij met Ajax een contract aangaat. Als al gesteld, als je voor vijf jaar tekent teken je dus eigenlijk voor vier jaar en Ajax kan, als het even tegenzit, je zomaar tegenwerken en je droomtransfer dwarsbomen.

Dus Kluivert heeft groot gelijk dat hij forse tegeneisen stelt. En dan is het aan Ajax om daarin over te onderhandelen of die onderhandelingen af te breken en Kluivert te verkopen. Maar om nou net te doen alsof Ajax heilig is en Kluivert een gemene profiteur, ja dát is pas een karikatuur.

30 mei 2018 om 14:34

@constant kante

Je citeert:" Om te beginnen, is het in mijn beleving behoorlijk huichelachtig van Kluivert jr. om er moeilijk over te doen dat de club die er tien jaar lang veel geld, tijd en toewijding in heeft gestoken om hem in de gelegenheid te stellen om zijn talenten te ontwikkelen en je het podium heeft geboden om die talenten te etaleren en zich in de kijker te spelen waardoor zijn financiele toekomst zo goed als verzekerd is, een vergoedingssom ontvangt bij zijn vertrek".

En reageert daarop met: "Je stelt dat jij het huichelachtig vindt. Maar nergens leg je uit waarã³m je dat huichelachtig vindt".

Een heel erg doorzichtige poging om mijn reactie uit zijn verband rukken. Selectief winkelen in een tekst noemt men dat. Je quote een gedeelte van mijn tekst en laat daarbij het gedeelte waar de essentie in staat weg omdat het je niet uitkomt. Erg kleinzielig en heel erg kinderachtig allemaal. Wat ik werkelijk heb geschreven en wat iedereen kan lezen, is dat ik het behoorlijk huichelachtig van Kluivert jr. vind dat hij aan de ene kant heel verontwaardigd doet over het feit dat de club waar hij alles aan te danken bij zijn vertrek een transfersom wil incasseren en het aan de andere kant kennelijk de normaalste zaak van de wereld vind dat zijn zaakwaarnemer 20 procent van die transfersom verlangt terwijl hij daar geen enkele bijdrage aan heeft geleverd. Dat lijkt me niet zo moeilijk te begrijpen al kan het natuurlijk ook zo zijn dat jij gewoon niet zoveel op hebt met het concept loyaliteit.

Daarna schrijf je: "leuk bedacht, maar Kluivert had natuurlijk bij iedere andere club in West Europa zijn talenten kunnen ontwikkelen, een podium kunnen hebben en zich in de kijker kunnen spelen".

Een beetje onzinnige en naieve reactie. Kennelijk ben je in de veronderstelling dat men elders in de wereld wel bereid zou zijn om een speler die nauwelijks van waarde is geweest voor zijn team, gratis de deur uit te laten lopen en zijn zakken te laten vullen, terwijl men 10 jaar moeite en tijd in hem heeft gestoken om hem op te leiden. Ik zou zeggen: een keertje minder vaak naar De Efteling gaan. In een land als Engeland zou hij al lang op de tribune zijn gezet. Vraag dat maar eens aan Winston Bogarde. Bovendien is het niet relevant omdat hij zijn opleiding niet elders in Europa heeft doorlopen maar bij Ajax.

Vervolgens schrijf je: "verder is er natuurlijk dat zogenaamde 'beleid' bij Ajax. Spelers met een jaarcontract moeten bijtekenen of weg. Jij, neem ik aan, en alle ajaxfans nemen het als uitgansgpunt voor iedere discussie dat dit beleid deugt, dat dit beleid goed is en rechtvaardig. Dat is natuurlijk niet zo. Want de feiten zijn dat daarmee de facto én de jure, sprake is van slecht werkgeversschap. Spelers tekenen contracten bij Ajax maar kennelijk vindt Ajax dat ze dus tekenen voor een jaar minder plus nog een soort jaar waarin Ajax dan wel zal bepalen of een speler nog als werknemer wordt beschouwd of als een stuk vee. Dat deze houding en opstelling zoveel goedkeurig krijgt van supporters van een club, dat snap ik op zich ook nog wel. Supporters denken nu eenmaal maar aan éã©n ding en dat is het belang van de club en verder niks. Spelers moeten zich, vinden ze dan, maar ondergeschikt maken aan dat belang van die club. Maar zo werkt dat natuurlijk niet"

Om te beginnen -en daar maak je zo langzamerhand een gewoonte van- probeer je weer je gelijk te halen door de feiten te manipuleren. Het is namelijk pure manipulatie om te doen alsof dit beleid uitsluitend gangbaar is bij Ajax, terwijl het in werkelijkheid door iedere BVO wordt gehanteerd. En ook niet alleen in NL. Traore moest ook eerst een jaar bij tekenen bij Chelsea voordat die club bereid was om hem aan Ajax uit te lenen en dergelijk handelen is eerder regel dan uitzondering. Het is werkelijk volslagen belachelijk om dergelijk beleid als onrechtvaardig of verwijtbaar weg te zetten, terwijl het gewoon een zakelijke afweging is. Ajax heeft 10 jaar in Kluivert geinvesteerd en hem het podium gegeven om zijn naam te vestigen. Dan lijkt het me niet meer dan billijk dat de club iets van die investering terug wil zien. En hem liever verkoopt voordat zijn contract afloopt dan hem gratis de deur uit te laten lopen. Ajax is ook gewoon een onderneming met tussen de 200 en 300 mensen in dienst waarvoor men als werkgever verantwoordelijk is. En voor een club als Ajax is de verkoop van spelers tegenwoordig nog het enige verdienmodel. Als de club net als de top in de grote landen, ieder jaar zeker was van CL deelname, had men zich wellicht iets anders op kunnen stellen, maar dat is al jaren niet meer zo. Bovendien doe jij net alsof Kluivert een pistool tegen de slaap geduwd krijgt en verplicht wordt om bij te tekenen. En dat is natuurlijk niet zo. Er wordt hem alleen duidelijk gemaakt dat het consequenties heeft als hij die handtekening niet zet. Dat lijkt me legitiem omdat die weigering, ook al is die zijn goed recht, ook verstrekkende gevolgen voor de club heeft en je natuurlijk niet mag verwachten dat de club daar alleen voor gaat opdraaien. Dat is wel een heel eenzijdige benadering.

Vervolgens schrijf je: "kijk alleen al eens naar wat je zelf schrijft over Kluivert en zijn transfersom. Je begint ook al over die 160 miljoen, die ooit genoemd was. Daarover zeg je letterlijk, "en amper een paar maanden later is het ineens een probleem dat Ajax zelfs maar een fractie van die transfersom ontvangt als hij vertrekt. Dus in feite is dã¡t het probleem. Geld. Alweer geld. Alles draait, kennelijk, dus om geld. Voor Ajax, want die zien zich 160 miljoen door de neus geboord ..."

Een werkelijk bizarre reactie. Geen enkele Nederlandse speler gaat ooit 160 miljoen opleveren en bovendien heb ik dat bedrag niet genoemd, maar is dat een citaat van Kluivert zelf. Maar opnieuw vind je het nodig om mijn verhaal uit zijn verband te rukken en selectief in mijn tekst te winkelen om je punt te maken. Erg triest allemaal. Wat ik werkelijk geschreven heb en wat iedereen gewoon kan lezen, is dat ik het huichelachtig van Kluivert vindt dat hij de indruk wekt dat hij bij zijn club wil blijven en net doet of hij die club een mooi transferbedrag gunt, terwijl hij in werkelijkheid zo snel mogelijk zijn biezen wil pakken en de club aan het lijntje blijft houden om aan het spelen te kunnen blijven. En zijn club zelfs geen kleine transfersom gunt.

Je verhaal over Vertonghen slaat werkelijk alles. Dat lijkt wel Jiskefet. Volgens jou had Vertonghen in zijn contract staan dat hij bij een bedrag van boven de 16 miljoen een gedeelte zou ontvangen van de transfersom. Spurs is echter niet bereid dat bedrag te betalen, waardoor die contractvoorwaarde niet van toepassing is en dan presteer jij het om de schuld daarvoor niet alleen eenzijdig bij Ajax te leggen, maar vergelijkt dat ook nog een keer met chantage en beweert zonder blikken of blozen dat Ajax Vertonghen voor zijn eigen contract heeft laten betalen. Op sites als VZ wordt veel onzin verkondigt, maar zo zout als jij het maakt, is volgens mij zelden vertoond.

Je sluit vervolgens af met: "dus Kluivert heeft groot gelijk dat hij forse tegeneisen stelt. En dan is het aan Ajax om daarin over te onderhandelen of die onderhandelingen af te breken en Kluivert te verkopen. Maar om nou net te doen alsof Ajax heilig is en Kluivert een gemene profiteur, ja dã¡t is pas een karikatuur".

Ik heb nergens in mijn tekst gezegd dat Ajax heilig zou zijn, noch Kluivert weg gezet als profiteur. Het enige dat ik hem heb verweten, is schijnheiligheid en dat ik heb volgens mij voldoende met argumenten onderbouwd waarom ik die conclusie ben gekomen. Als jij het daar niet mee eens bent, vind ik dat prima, maar als je de volgende keer weer reageert, zou ik je willen verzoeken dat op een eerlijke manier te doen en niet willens en wetens mijn tekst uit het verband te rukken of er selectief in te winkelen.

30 mei 2018 om 15:06

"en reageert daarop met: "je stelt dat jij het huichelachtig vindt. Maar nergens leg je uit waarã³m je dat huichelachtig vindt".

Een heel erg doorzichtige poging om mijn reactie uit zijn verband rukken. "

Nope, het is gewoon een vraag of je uit wilt leggen waaróm jíj het huichelachtig indt. Maar als je dat niet wilt uitleggen verder had je dat ook gewoon kunnen zeggen. Ik vraag om een inhoudelijke reactie maar op dit punt krijg ik die kenneljik niet. Prima. Maar draai dan niet de zaken om.

30 mei 2018 om 10:11

Wat is dit nou weer voor onzin ff serieus man. Je denkt wel van alles maar volgens mij is het heel normaal om een transfer te maken ongeacht of je de beste bent bij je club of een bankzitter

30 mei 2018 om 10:26

Voor mijn part verhuist ie 4 keer per jaar van club, als ie zich als een arrogant ventje met een totaal verkeerd zelfbeeld gedraagt, is het een arrogant ventje met een verkeerd zelfbeeld.

30 mei 2018 om 10:41

" als ie zich als een arrogant ventje met een totaal verkeerd zelfbeeld gedraagt, is het een arrogant ventje met een verkeerd zelfbeeld."

Nou, nee, niet echt nee. Meningen verschillen namelijk.

Wat overigens niet wegneemt dat het jouw recht is om Kluivertje een arrogant ventje met een verkeerd zelfbeeld te noemen. Als gezegd, meningen verschillen. Dus voor jou is hij dat. En voor mij en voor een heleboel andere mensen is hij dat dus niet.

Zeg maar, zoals Labyad voor heel veel PSV supporters in 2012 een arrogant zelfingenomen kwalletje was, omdat hij PSV onder druk zette om hem twee miljoen per seizoen te gaan betalen (omdat Sporting Lissabon hem een gigantisch contract had aangeboden) en destijds veel Ajaxsupporters vonden dat Psv'ers niet moesten zeuren en dat Labyad gelijk had, zo zullen er nu vast heel erg veel PSV fans zijn die vinden dat Ajaxfans niet moeten janken. Zo gaan die dingen nu eenmaal.

30 mei 2018 om 11:22

@cliche

als hij echt zo arrogant is dan zit hij in ieder geval bij de juiste club op dit moment

30 mei 2018 om 11:26

De meeste PSV fans vonden Kluivert al een arrogante kleuter met grootheidswaanzin en dat zal nu niet anders worden. "zolang ik hier speel verliezen wij nooit meer van Psv"

Het enige spannende moment dat er gaat gebeuren is: op welke buitenlandse reserve-bank komt Kluivert te zitten? Volgens mij is Cillessen zijn adviseur, die zit ook alleen maar op de reserve-bank en wordt dus niet beter, heel jammer dit....

30 mei 2018 om 10:38

Cillessen is zeker weten beter geworden in zijn tijd in Barca en heeft onder de lat gestaan bij het behalen van 2 prijzen zelfs. Ik weet niet waarom je zo gefrustreerd bent maar Kluiverts eventuele vertrek heeft niets te maken met Cillessens vertrek. Overigens was laatstgenoemde ook by far de beste keeper van de ED, met de nodige Europese ervaring, toen hij vertrok. Geenszins te vergelijken met Justin dus.. Boos omdat Zoet een pak minder is en er zelfs als Jasper reservedoelman is (weliswaar bij een van de grootste clubs ter wereld, achter een van de beste doelmannen ter wereld) niet aan te pas komt bij Nederland?

30 mei 2018 om 11:24

@sanderkoevoets

en Kluivert is net benoemd tot het grootste talent ter wereld, dat is misschien nog wel een grotere titel dan beste keeper van de Mickey Mouse league

30 mei 2018 om 12:16

Ja klopt, ik vind het persoonlijk jammer dat Justin Ajax hoogstwaarschijnlijk gaat verlaten maar ik ben niet 1 van die supporters die nu ineens gaat roepen dat hij er helemaal niks van bakt. Kluivert heeft vaak zat laten zien een enorme berg potentie te hebben en ik sluit ook niet uit dat hij bij een club als Roma kan slagen. Sterker nog, ik hoop het van harte want we hebben dringend behoefte aan goede buitenspelers in het Nederlands elftal, Kluivert en Bergwijn zijn toch de jongens die het in de nabije toekomst moeten laten zien. Hopelijk verdiend Ajax er dan ook nog een kleine 20 miljoen aan, dan hoor je mij niet klagen!

30 mei 2018 om 12:28

@sanderkoevoets

dat ben ik met je eens en dat Ajax geld verdiend ook alleen vind ik het soms storend dat mensen zo moeilijk doen als een speler weg wil. Kluivert heeft het misschien niet handig aangepakt maar als hij eerlijk had gezegd ik wil weg was het ook weer niet goed geweest. verder wens ik hem alle succes toe en Ajax een heel mooi transferbedrag

30 mei 2018 om 13:51

Ja dat is het supportershart wat dan spreekt i.p.v. de hersenen. Hij is een van onze grootste talenten uit eigen jeugd en we hebben net een jaartje van hem kunnen genieten in het eerste. Voor supporters is het dan moeilijk te bevatten dat iemand al weg wil, maar vanuit Kluiverts kant is het eventueel wel te begrijpen (financieel en qua sportieve uitdaging). De manier waarop vind ik niet erg netjes inderdaad, dat is ook precies de reden waarom de 'rot dan maar op'-instelling ontstaat binnen de fanatieke supporters. Justin is een Amsterdammer, van kleins af aan al Ajacied. Wij hebben dan, al dan niet terecht, snel de neiging om te denken dat hij (net als ons) een Ajax supporter is. Dat is hij tot op zekere hoogte misschien ook wel, maar hij is bovenal profvoetballer en dus wil hij een zo goed mogelijke carrière. Ik hoop voor hem, en voor ons Oranje, dat hij de juiste keuze maakt. Roma is in ieder geval een club waar hij wel zou kúnnen slagen, laat het maar zien junior!

"was hij vernietigend over het in zijn ogen beroerde topsportklimaat in de club." Dat heb ik gemist. Daar moet wel ingedoken worden. Want als een 19 jarige prutser al niet onder de indruk is van de professionaliteit van de club, dan is dat toch wel kwalijk. Ik krijg als volger ook niet de indruk dat Ajax ambitieus is.

30 mei 2018 om 09:54

Ik denk nu aan een belletje naar dokter topsportklimaat Lvg.

30 mei 2018 om 10:03

Hij lepelde gewoon een tekstje dat Raiola heeft geschreven op. Dit is echt exact hetzelfde als bij Dunnorama gebeurde. En dat werkte want Milan ging uiteindelijk overstag.

"“er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. (...)”, zei de aanvaller destijds. “Ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld"

Nadenken is duidelijk niet zn sterkste punt.

30 mei 2018 om 09:56

Voetbal en geld hebben natuurlijk niks met elkaar te maken deze tijd Justin Kluivert ging het vast ook niet om het geld toen hij de best betaalde speler van Ajax wilde worden..

ik snap het niet zo goed je kan toch ook naar roma of een andere topclub als je je contract verlengt heb

Ik hoef deze jongen niet meer in een Ajax shirt te zien. Net zoals ik Raiola niet meer hoef te zien bij Ajax. Alleen maar onrust. Ik geloof het wel met deze jongen.

Je bent niet meer welkom Justin! Succes bij je volgende werkgever! De volgende keer wel eerst nadenken als je besluit weer de logo te kussen na een goal!

30 mei 2018 om 11:52

@donjones

als ik op mijn 19e 1,5 miljoen per jaar zou verdienen in het buitenland, zou ik elke dag tongzoenen met het logo van mijn werkgever

30 mei 2018 om 12:57

Ga jij maar lekker tongzoenen japie

Ik bedoel meer om het feit dat het geen clubliefde was... met andere woorden kus dat logo niet en hou de supporters niet voor de gek!

Begint wel een herhaaldelijk drama soap te worden dit verhaal om Kluivert. Ik denk nog altijd dat hij beter af is als hij gewoon bij Ajax blijft. Buitenland gaat hem verzuipen

Volgens mij staat er een ding vast en heb jezelf keihard de deur dicht gegooit om te verlengen.
Dus er staat wel iets 100% vast.
Maar ja nu was er geen souffleur bij natuurlijk.

Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. (...)”, zei de aanvaller destijds.

Dit is al jaren de policy van Ajax.
Dat hij pas gaat nadenken op het moment dat hij op dit kruispunt staat .... Lekker handig en zag hij ook zeker niet aankomen

Alsjeblieft ga weg wij hoeven je in Amsterdam niet meer. Je bent natuurlijk goed genoeg om Ronaldo te kunnen vervangen, mocht hij weg gaan

Doei, ga weg. Ajax kent maar één echte Kluivert.

30 mei 2018 om 11:40

@ed de goeijst

Justin is geadopteerd?

30 mei 2018 om 11:50

Kunnen we hem ook niet gewoon Justin van Hulten noemen? Hij heeft toch gekozen voor zijn moeders advies (geld geld en nog meer geld) in plaats van dat van zijn vader (ontwikkel je eerst eens bij Ajax).

misschien moet Ajax eens een keer een duidelijk signaal afgeven dat ze een speler willen houden om sportieve redenen en niet alleen als kuddevee om geld mee te verdienen. als je hem zo graag wilt houden omdat hij sportief van meerwaarde is dan geef je hem toch een clausule dat als een bepaalde club voorbij komt hij weg mag voor een bepaald bedrag?

dat gaan ze niet doen natuurlijk omdat ze puur en alleen op die jongen willen cashen. totdat er een nieuwe trainer komt die het niet in hem ziet zitten en hem weg wil hebben zoals Bosz destijds met bv een Bazoer en El Ghazi. dan kan hij wegwezen en zijn buitenlandse droomclub en dikke bankrekening vergeten

Hij gaat natuurlijk nooit meer bijtekenen, dit is alleen nog maar een dreigement om de transfersom te drukken. Waarschijnlijk zijn de onderhandeling al bezig met zijn nieuwe club en wil Ajax meer dan wat de nieuwe club wil betalen en dreigt hij nu niet te vertrekken en volgend jaar transfervrij te gaan.
Daar waar mijn respect voor Ziyech steeds groter werd hoe hij omgaat met zijn vertrek wens zakt mijn respect voor Kluiver Jr. echt tot op een 0 punt.
Ik hoef die gast echt niet meer te zien bij mijn club, dus lekker verkopen is voor iedereen het beste. Vooral voor dhr. Raiola en daar gaat het toch om.

Strik erom en naar de tribune van Roma trappen..15-20 miljoen met doorverkoop clausule. ..kijk en of met een paar aardige wedstrijdjes in eredivisie mee kan komen met de tribune.

ik hoop zo erg dat deze jongen het red bij AS Roma. ten eerste voor Oranje maar ook alleen al om de reacties van al die toekomstbepalers hier te zien als hij ze hun ongelijk bewijst. dan schiet hij straks Oranje naar een eindronde en dan is Kluivertje weer een prima kerel zo snel ging het ook met Ziyech. sinds Kluivert vervelend is gaan doen is persona non grata Ziyech opeens een topgozer geworden binnen een paar weken tijd

30 mei 2018 om 12:41

Ook ik hoop oprecht dat als Kluivert vertrekt hij het goed doet bij zijn volgende club. Dat is alleen maar goed voor het Nederlands elftal. Maar ik vind het gewoon jammer dat we bij Ajax dan maar zo kort van hem hebben kunnen genieten. Want voetballen kan hij zeker maar vond hem afgelopen seizoen nog niet constant genoeg. Ik zou daarom graag zien dat hij verlengt, 1 à 2 jaar top presteert en dan een mooie transfer maakt. Maar zoals ik hierboven al ergens zeg, ik ben bang dat dit er niet in zit.

Ik begrijp daadwerkelijk niet waarom iedereen zo moeilijk doet. Het is simpelweg geen topspeler, ook nooit te boek gestaan als een top talent in de ajax jeugd, zie hem ook niet eindigen bij een topclub. Doet af en toe leuke dingen maar dit deed een JPB ook, sterker nog, Kluivert en JPB zijn erg goed met elkaar te vergelijken. Kluivert is geen Depay, eerder een Jpb. Kluivert is in zijn 2e seizoen betrokken bij 15 goals in 30 wedstrijden. JPB was in zijn 2e seizoen betrokken bij 20 goals in 29 wedstrijden, redelijk vergelijkbaar, ook in hun manier van spelen. Komen beide graag naar binnen, hebben beide geen linkerbeen, beide een actie, beide snel maar beide geen fysiek, worden itt depay zo weggedrukt in een wat zwaardere competitie.

Stel je kan 15 miljoen verdienen aan Kluivert, dan is dat toch een prachtig bedrag, ik vind dit zelfs erg veel voor hem. Voor dit geld moet je toch een betere speler kunnen aanschaffen? Kijk Neres vind ik al van een hoger niveau, die kostte ook minder, zelfde geldt voor Lozano. Dit soort spelers kan je al aanschaffen voor minder. Wat dat betreft, doe er een dikke strik omheen en verkoop hem liever gister dan vandaag. We zien uiteindelijk wel of Kluivert het redt in een competitie als Italie of dat hij na enkele jaartjes met hangende pootjes terugkeert in de eredivisie bij bijvoorbeeld PSV om zijn carriere weer in een goede richting te duwen.

Wel zonde voor het Nlse voetbal, bedoel na van Persie is er geen speler geweest die de top heeft gehaald... wel zijn er na van Persie heel veel spelers geweest die vroeg naar het buitenland vertrokken zijn, kijk je naar de kwaliteit van het nlse elftal zie je dit ook terug, we spelen zelfs on-nederlands en kwalificeren ons niet of met erg veel moeite voor eindtoernooien. Het elftal dat de finale haalde in 2010 heeft erg veel ervaring opgedaan in de eredivisie alvorens zij vertrokken, muv van persie, zelfde geldt voor 2014. 2016 met Ake/bruma/fosu Mensah/rekik/hoedt/bazoer/promes en dat soort spelers lukt het niet en speel je als team bedroevend slecht, ik zie een trend, een neerwaartse trend wat betreft de prestaties van het nlse elftal, en dat talenten (te) vroeg vertrekken uit Nederland heeft hier zeker mee te maken!

30 mei 2018 om 15:17

Kluivert geen linkerbeen? een van zijn sterkste punten is juist dat hij tweebenig is

30 mei 2018 om 15:31

Serieus? Dan mankeert er wat aan mijn ogen, zelfs als hij een voorzet wil geven draait hij terug naar zijn rechter. Ik zie hem eigenlijk heel erg weinig met links doen. Tweebenig is Sneijder, die nam zelfs corners met links. Kluivert is toch niet tweebenig, zie ik dit echt verkeerd? Heeft ie wel eens gescoord met links? Of een assist met links?
Het kan zijn hoor maar ik kan het mij niet voor de geest halen, volgens mij is Kluivert helemaal niet zo sterk met links.. toch?
Ik heb hem ook flink wat wedstrijden vanaf rechts zien spelen, ik heb hem daar nog nooit naar binnen zien trekken om met links te schieten, nee volgens mij is hij helemaal niet tweebenig, zo wel dan doet hij er niets of iig veel te weinig mee.

30 mei 2018 om 15:55

Hij had een maandje terug nog een prachtige goal tegen az met links. Zulke goals maak je niet als je geen linkerbeen hebt. Hij heeft ook sws een assist waarop die hem teruglegde met links op donny. Weet niet meer zo snel welke wedstrijd.

30 mei 2018 om 17:13

Je hebt gelijk, tegen az maakte hij een goal met links, een mooie goal ook nog! Maar goed 1 zwaluw maakt nog geen zomer, een bal terugleggen met links kan ik ook;-)

Als hij echt 2 benig is wat ik niet geloof dan maakt hij veelste weinig gebruik van zijn linkerbeen, zelfs als ie op linksbuiten zn man buitenom passeert kapt ie weer terug naar zijn rechterbeen.. afijn laat ik het anders zeggen, als hij echt goed is met links dan had ie vanaf de linkerkant meer assists gehad, of vaker buitenom gegaan en met links een voorzet geven, je hebt immers Huntelaar daar staan die wel erg vaak heeft lopen balen van geen voorzet..

30 mei 2018 om 17:36

Ik heb wel meerdere keren voorzetten met links gezien. Prima op maat ook nog maar helaas door huntelaar geen assist. In de jeugd had kluivert ook weleens afstandschoten met links die resulteerden in een goal. Hij doet er inderdaad te weinig mee maar hij heeft zeker een linkerbeen

@benenbreker

Sneijder brak na Van Persie door in de top en net daarvoor had je nog Robben en Van Der Vaart

verder denk ik niet dat het te maken heeft met te vroeg vertrekken naar het buitenland. ik denk dat deze spelers die jij noemt uiteindelijk allemaal niet zo goed bleken te zijn als iedereen had gehoopt. anders waren spelers als Pogba, Hazard, De Bruyne, Gabriel Jesus etc. ook allemaal geflopt omdat die op zeer jonge leeftijd ook al naar het buitenland vertrokken

30 mei 2018 om 13:21

Snap ik, ik doel eigenlijk meer op het feit dat van Persie nog steeds de enige Nlse speler is die vroeg vertrokken is die de top heeft gehaald. Sneijder en vd Vaart hebben toch behoorlijk wat eredivisieminuten gemaakt, zelfde geldt voor Robben.
Talenten als Pogba, Hazard, Messi maar ook van Persie zijn dusdanig goed dat zij het waarschijnlijk overal zouden maken. Van Persie had daarentegen ook nog een mentor in de vorm van Bergkamp, dit heeft van Persie veel geholpen, ook gaf Wenger de jeugd nog wel eens de kans... nu vertrekken veel spelers naar bijvoorbeeld Chelsea, daar is de kans op doorbraak erg klein.

Over het algemeen lijkt het erop dat het beter is om toch wat beter is om flink wat minuten in de eredivisie te maken alvorens je vertrekt, kwaliteit eredivisie gaat anders flink achteruit(dat is nu al het geval, en het zal steeds erger worden als dit niet veranderd), de kwaliteit van het nlse elftal gaat dan tevens achteruit, grote talenten vertrekken naar het buitenland en komen daar minder aan spelen toe wat funest is voor hun ontwikkeling. Ik snap dat de keuze moeilijk is voor zo'n speler, je kunt je financieel onafhankelijk spelen door te tekenen voor een club uit Engeland of een grote club uit Italie, maar spelen zul je niet of weinig, daar spelen alleen de besten en dat ben je niet 123 op 19 jarige leeftijd. Vlieguren maken is o zo belangrijk, wat dat betreft lijkt het mij een simpele rekensom, kwaliteit van nlse elftal blijft achteruit gaan zolang jonge talenten steeds vaker en vroeger naar het buitenland vertrekken. Imo is het dan ook niet raar dat oranje zich niet geplaatst heeft de afgelopen 2 jaar. Fosu Mensah had imo samen met de Ligt in Ajax 1 moeten voetballen samen met Tete en Riedewald op de backposities, vd Beek, Frenkie en wellicht Bazoer op het middenveld met daarvoor had je kunnen kiezen voor Kluivert, Dilrosun, Malen, Dolberg, Neres en/of een jonge Redan. Bijna een volledig nederlands team, en nog een behoorlijk team... geef dit team 2 - 3 jaar eredivisieervaring, laat ze samen spelen en ze zijn er in ieder geval meer dan klaar voor dan nu het geval is.. ik vind het echt zonde!

30 mei 2018 om 14:02

"van Persie nog steeds de enige Nlse speler is die vroeg vertrokken is die de top heeft gehaald. "

Clarence Seedorf, Willem Kieft, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Nathan Akã© vertrokken ook vroeg en haalden de top.

Ook spelers als Reiziger (22), Davids (22), Kluivert Sr.(21) vertrokken ook allemaal op (relatief) jonge leeftijd natuurlijk.

Als je nou bedoelt, het komt niet heel vaak voor dat spelers die al op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken goed terecht komen, dan zou ik je daarin denk ik gelijk moeten geven. Wat je nu stelt klopt simpelweg niet.

30 mei 2018 om 14:33

Ik denk dat je het ook wel in de juiste situatie moet beoordelen. Kluivert, Seedorf, Davids, Reiziger hadden volgens mij een CL beker op zak en Wim Kieft is nog steeds de jongste Eredivisie topscorer allertijden. Kluivert jr heeft tot dusver niet veel meer dan een hand vol goede wedstrijden tegen flut teams en een gunstige achternaam.

Verder is "de top" uiteraard subjectief en als je alle profvoetballers op Aarde meerekent, spelen jongens als Bruma (net niet gedegradeerd uit de Buli) Akã© (12e) en Rekik (10e) wel in de top. De persoon van je quote bedoelt natuurlijk de absolute top (van Persie) en daar komen deze jongens totaal niet in de buurt. Overigens zouden ze de top net zo min gehaald hebben als ze pas nu naar het buitenland waren vertrokken, maar dat terzijde.

Wat veel mensen (ajacieden) bij Kluivert denk ik tegen de borst stuit, is dat hij zonder echt iets noemenswaardigs te hebben gepresteerd een vrij aanzienlijk salaris vraagt. Jij meent dat Ajax beter moet onderhandelen (lijkt me speculatie, maar goed), maar zelfs al doen ze dat, kan je wat mij betreft die tekenbonus in je reet steken als je 18 bent en je club, de rijkste en grootste club van het land, tot dus ver geen enkele prijs hebt gebracht. Leer lekker eerst voetballen en begin dan over geld. Of ga inderdaad lekker naar het buitenland.

Het zal mij worst wezen, net als de rest van Ajax, maar je kan nauwelijks ontkennen dat Kluivert de schijn qua prioriteiten enigszins tegen heeft.

Of niet?

30 mei 2018 om 14:41

Bruma, Rekik, Ake de top? Het spijt me, dit noem ik geen top. Bruma speelt bij Wolfsburg, Rekik bij Hertha BSC en Ake bij Bournemouth. Als jij dit top noemt verschillen wij hierin van mening. Van deze spelers heeft alleen Ake enkele wedstrijdjes gespeeld voor Chelsea, te weinig om te zeggen dat ie de top gehaald heeft, speelt immers niet voor niets bij Bournemouth.

Reiziger(+100 wedstrijden), Davids(+100 wedstrijden), Kieft(95 wedstrijden) Kluivert(70 wedstrijden) en Seedorf(65 wedstrijden) hebben toch redelijk wat wedstrijden in de Eredivisie gespeeld alvorens zij vertrokken? Allen minimaal 3 seizoenen. Wat dat betreft sla je hiermee juist de spijker op z'n kop, dit is precies wat ik bedoel... eerst vlieguren maken(zo'n 3 jaar), en dan vertrekken lijkt beter te zijn dan vroeg vertrekken.

Ik denk dat je moeilijk anders kan dan mij gelijk te geven. Het is volgens mij nog steeds een feit dat er geen nlse speler is die na van persie vroeg vertrokken is, die de top heeft gehaald.. dit terwijl er dozijnen spelers vertrokken zijn! En met top bedoel ik natuurlijk geen Hertha Bsc.

Die is na het WK gewoon weg. Ajax kan Kluivert niet dwingen om te vertrekken, maar als ze hun beleid echt uitvoeren dat weet Justin dat zonder een nieuw contract hij volgend seizoen in de JL speelt. Ik kan me niet voorstellen dat na al dit gedoe hij nog gaat bijtekenen. De zoon van hoeft zeker ook niet in de slachtofferrol te kruipen want zielig is hij niet. Ajax doet niks achterbaks, maar verdedigd gewoon hun beleid. Niks mis mee.

Spannende tijd?
Lijkt me dat ie vooral moet zorgen dat ie snel weg komt

30 mei 2018 om 13:11

Dat was ook mijn eerste gedachte 😁 Denk dat het inderdaad het beste is voor alle partijen.

Als ik Ajax supporter zou zijn, dan zou ik niet eens willen dat die bijtekent. Laat hem lekker vertrekken of 1 jaar op de tribune. Speelde overigens gister weer een hele matige wedstrijd voor Jong Oranje..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren