Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jol: 'Ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld'

Laatste update:

Ajax staat woensdag voor de meest beladen ontmoeting uit de recente clubhistorie. Een goed resultaat tegen Dinamo Kiev is niet alleen sportief van eminent belang. Met de inkomsten uit het hoofdtoernooi van de Champions League kan de Amsterdamse club ook voorkomen dat het aan het einde van het seizoen opnieuw voor twintig miljoen euro rode cijfers schrijft.

/

"Ajax heeft waarschijnlijk voor het eerst het geld van de Champions League echt nodig'', citeert het ANP trainer Martin Jol. "Maar Ajax moet om meerdere redenen gewoon weer eens de Champions League bereiken. Voetballen op het hoogste niveau is leerzaam voor onze jonge spelers. Daarnaast hoort een club als Ajax in de Champions League. Kijk hier maar eens in de prijzenkast. Ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld. Arsenal heeft geloof ik 40.000 seizoenskaarten verkocht. Wij meer hoor.''

Jol spreekt na een jaar al aardig het vocabulaire van de gemiddelde Ajacied. Vraag een supporter van de recordkampioen van Nederland waar zijn club thuishoort en hij zegt: "Champions League.'' Toch dateert het laatste optreden van de nummer twee van de vorige editie van de eredivisie van 14 maart 2006. Ajax struikelde daarna nog wel tweemaal over FC Kopenhagen (2006) en Slavia Praag (2007) in de laatste voorronde van het Europese kampioenenbal.

"Als je met een man meer op het veld staat, mag je ook in Kiev geen voorsprong van 1-0 verspelen'', blikte Jol terug op de onbesliste eerste ontmoeting (1-1) van vorige week tussen beide clubs. "Aan de andere kant is 1-1 een goed resultaat en hebben we geloof ik de laatste 26 wedstrijden in de Arena gewonnen. Ik reken op onze supporters. Het scheelt nog al of 50.000 man je van de eerste tot laatste minuut aanmoedigen.''

Ajax is dit seizoen defensief kwetsbaar. PAOK passeerde Maarten Stekelenburg viermaal, Vitesse en FC Groningen troffen tweemaal doel. Jol benadrukt dat niet alleen de defensie van zijn ploeg blaam treft. "Middenvelders en aanvallers kunnen ook voorkomen dat de bal bij de spits van de tegenstander belandt.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewaagde uitspraak.

Zal wel kunnen wat geschiedenis betreft. Maar er moet nog een hoop gebeuren willen we als Ajax zijnde bij de beste 5 clubs van de wereld horen in de toekomst.

24 augustus 2010 om 15:04

Gewaagd is het niet.
Ajax staat echt in de top 5 van clubs met de meeste Champions Leagues. En inderdaad grote achterban en stadion. Alleen de resultaten van de laatste 10 jaar maken deze uitspraak natuurlijk een beetje scheef. Toch als je puur naar de feiten kijkt, is dit gewoon waar.

Hopen op winst morgen!

24 augustus 2010 om 15:25

Als je puur naar de feiten kijkt dan had Jol ''ajax hoorde tot de 4 á 5 grootste clubs ter wereld'' moeten zeggen. Die achterban is in Nederland wel groot, maar in de rest van de wereld valt de achterban toch wel tegen hoor. Terwijl in Azië men helemaal premier Leugue gek is en daar ook hele grote fanclubs heeft. Als je het zo bekijkt is de achterban niet zo groot vergeleken met de 4 á 5 grootste clubs in de wereld.

Laten we hopen dat Ajax en de rest van het Nederlandse voetbal wel ooit weer in die buurt gaan komen.

24 augustus 2010 om 15:38

Ze hebben toch pas nog verloren van FC Twente in de Arena? Jol vergeet snel.

24 augustus 2010 om 15:46

Was dat een thuiswedstrijd met 50.000 Ajax supporters dan? Volgens mij werd dat op neutral terrein gespeeld, waar toevallig ook de thuiswedstrijden van Ajax worden gespeeld.

24 augustus 2010 om 16:40

Ach, uitspraken die geboren zijn uit een onbehaagelijk gevoel van onzekerheid voor de wedstrijd van morgen, denk ik, gekunsteld imponeer-gedrag dat noodgedwongen teruggrijpt naar vergane glorie, omdat er helaas recentelijk niet meer veel aan de Ajax-palmares is toegevoegd.

En natuurlijk staat hij daar graag voor die prijzenkast, want hij is daar zelf nooit bijgeweest...

24 augustus 2010 om 17:15

@ dabbar, en andere gefrusteerde niet ajacieden. Zouden jullie mij feitelijke onjuistheden uit dit bericht willen vertellen waarom Jol arragonte en onjuiste uitspraken doet.

Wat ik lees is dat Ajax obv de prijzenkast en het aantal seizoenskaarthouders tot de grootste clubs van de wereld behoren. Zegt hij hier iets verkeerd???

Ik zie nergens dat hij zegt dat Ajax bij de beste 5 teams van de wereld hoort.

Nog even een andere vergelijking. Volgens mij zijn Ajax, Feyenoord en PSV de 3 grootste clubs van NL. Is dit volgens jullie ook niet waar dan?? Aangezien Feyenoord (en ajax in mindere mate) al jaren niets gepresteerd hebben) Toch zijn dit de clubs met de grootste prijzenkast en de grootste aanhang.

Dezelfde vergelijking valt te maken in europees verband, maar dan zijn we ineens arrogant...

25 augustus 2010 om 14:16

Als jij vind dat Ajax tot een van de grootste clubs van de wereld hoort vanwege de seizoenskaarten ben jij niet helemaal nuchter.

Ten 1ste

1. De Arena is nooit tot de nok toe vol dat alleen een paar stoelen leeg zijn( zo'n 20 vrije stoelen ),behalve tegen Twente, Feyenoord en Psv.

Ten 2de.

2. Het stadion van Chelsea is elke wedstrijd gevuld ongeacht welke tegenstander. Zijn zij dan de grootste club in de wereld terwijl ze niet eens een prijzenkast hebben.

24 augustus 2010 om 17:12

Hij zegt ook niet de beste maar de grootste, Dat is een groot verschil.

24 augustus 2010 om 17:32

@ huubkee

Omdat er bij Fulham misschien wel meer mogelijk is dan bij Ajax...
Gelukkig zegt Jol niet dat Ajax beter is dan Fulham, alleen maar dat we meer seizoenkaarthouders hebben en meer europese prijzen...

Ik hou van het voetbalspelletje. Alleen jammer dat 80% van de supporters te onnozel is om begrijpend te kunnen lezen... Want ja, Jol zegt dat Ajax afgelopen 10 jaar heel veel voorsteld en Jol zegt dat Ajax bij de beste 5 teams van europa hoort. Of niet Huubkee en Dabbar???

24 augustus 2010 om 17:30

Dat zal nooit meer gebeuren, tenzij dat hele financiële piramidespel in het voetbal instort

24 augustus 2010 om 17:40

@qsh0x
Welke goede resultaten van de laatste jaren bedoel je dan?
Of doel je op de laatste 20 jaar

24 augustus 2010 om 18:27

@ baass
er staat duidelijk dat ajax bij de 5 grootste clubs hoort, niet bij de 5 beste

24 augustus 2010 om 19:15

Hij komt heel ergens anders terecht! Jammer joh!

Kerel, (juve-knoal)

Denk nou eens heel erg goed na..... over wat je schrijft!

''hij zegt dat Ajax momenteel daar bij hoort, dat is simpelweg niet zo!''

Als we nu daar eens een gefundeerd statistisch lijstje van maken:
Ik heb hier de CL (vanaf 1993) en de EC1 (tot 1992) bij elkaar opgeteld:
1. Real Madrid - 9x
2. Ac Milan - 7x
3. Liverpool - 5x
4. Ajax - Bayern Munchen - 4x

Hieruit mag je toch concluderen dat Jol zijn woorden Theoretisch en Feitelijk
gewoon waarheid zijn!

De teams en bijbehorende prestaties van de afgelopen jaren horen daar absoluut niet bij nee, maar Jol zegt hier totaal niks vreemds! Hij heeft dus gewoon gelijk!

Real Madrid zou dan Theoretisch en Feitelijk ook niet meer behoren tot de grootste clubs ter wereld gezien de afgelopen jaren qua Europese prestaties!
Dat is toch ook de grootste Kul! Maar dat komt omdat daar spelers Ala.... Kaka, CR, Ramos etc voetballen! De commercie is dus veel groter!
Dus wil je alles eerlijk wegzetten tegen elkaar moet je ook kijken naar het Financiele huishouden bij de club! Het hogere nivo in de competitie!
In dat geval komt Ajax nooit in de buurt bij Clubs als Ac Milan, Real Madrid, Liverpool, Bayern Munchen, Barca, Inter etc etc..... !!

Dus mwhoh.... Ik ben dan als Ajacied zeer en zeer trots op mijn cluppie dat wij dan wel gewoon qua prijzenkast (zoals Jol zegt) hier tussen staat!

Dus Ajax hater of niet geef nou gewoon toe jongen en doe niet zo kinderlijk vervelend! Deze woorden van Jol kun je zelfs niet op een verkeerde interpetatie zetten! Want goed lezen is het halve begrip!

gegroet!

24 augustus 2010 om 19:39

Nu draait alles om geld en in vroeger was dat nog niet zo. Nu kunnen veel clubs alles kopen wat los en vast zit waardoor ze makkelijker prijzen kunnen pakken. Nu zijn die tijden wel anders en dat maakt die prijzen van Ajax vind ik uniek. Tegenwoordig kost een prijs tientallen miljoenen euro's.

24 augustus 2010 om 20:54

Jammer dat geschiedenis niet telt.. anders wonnen ze elk jaar vast en zeker de CL :s
whaha wat een drol die jol :D

24 augustus 2010 om 19:24

@socceroo85
naar het heden?
waar zijn prijzen dan voor bedoeld?

En hij heeft het over grootste clubs! Niet over de beste clubs?
Begrijpend lezen noemen ze dat.

24 augustus 2010 om 20:40

Die prijzenkast uit het verleden kan dan wel misschien uitpuilen van de troffeeën die in de loop der jaren zijn gewonnen maar ik en velen kijken voornamelijk naar het heden.
Ajax heeft al lang niet meer de status van wereldclub en word in Europa net als andere Nederlandse ploegen gezien als een lachertje.

24 augustus 2010 om 15:54

Ajax hoort zeken niet meer bij de 4/5 grootste clubs ter wereld. En je moet niet naar het verleden kijken maar naar het heden en dan valt ajax toch echt in het niets bij de echte topploegen in europa.

24 augustus 2010 om 16:00

Ja de Amsterdam Arena. Neutraal terrein. Volgens mij heb je iets te lang naar Martin Jol geluisterd.
Feit blijft dat Fc Twente toen won, in de Arena tegen Ajax. Dus ik snap Jol's uitspraak niet.

Tuurlijk is Ajax een grote club, net als Uruguay een groot voetballand is want ze zijn twee keer wereldkampioen geworden. Het gaat niet om de prestaties van het verleden, maar wat je hebt gepresteerd in de afgelopen jaren. Ajax heeft een beeld gecreëerd als club van talenten, eigen opgeleide talenten. Dat ia tegenwoordig niet meer zo. Daar zullen ze (ook) aan moeten werken willen ze weer in het buitenland mee gaan doen om de prijzen. Met dit bij elkaar gekochte team gaan zij ook geen hoge ogen gooien in de CL.

24 augustus 2010 om 16:02

Als je het over de grootste clubs ter wereld hebt moet je juist wel naar het verleden kijken.!!
Aangezien hij niet zegt dat het over de 5 beste Clubs gaat...
Gaat het dus om prijzen behaalde resultaten en om Verkochte seizoenskaarten enz. Denk ook nog een beetje om supporters enzovoort..

Dus niet socceroo85 Om hoe goed Ajax dan wel niet is nu of 5 of 50 jaar geleden was ..

24 augustus 2010 om 16:24

ajax behoort daar wel toe, het team wat er staat staat los van de Club ajax en de geschiedenis, het team is niet eens top 50 van de wereld, de club wel

24 augustus 2010 om 16:25

@juve-knoal,

Jij verwoord mijn gedachtes perfect

24 augustus 2010 om 16:25

@scg11 Uhm ik wil niet veel zeggen, maar in de 1ste competitiewedstrijd van dit seizoen, stond ajax met 9 mensen uit eigen jeugd aan de start... dus jou uitspraak over het niet meer opleiden van eigen talenen klopt niet helemaal...

24 augustus 2010 om 16:41

Begrijpend lezen... Jol zegt in dit artikel dat Ajax bij de grootste 4 a 5 clubs van de wereld hoort. De grootste is een subjectieve term die geoperationaliseerd dient te worden. Jol doet dit door zijn definitie van de grootste te geven, namelijk de prijzenkast en het aantal seizoenskaarten die er verkocht zijn. Qua prijzenkast kan ik hem niet ongelijk geven dat ajx tot de grootste 5 clubs behoort, op basis van de verkochte seizoenskaarten kan ik me niet voorstellen dat Ajax bij de 5 grootste behoort.

Twente wordt in dit hele stuk niet genoemd en is daarom ook totaal niet relevant. Wanneer wordt gesteld dat ajax de afgelopen jaren weinig heeft gepresteerd is dat correct, maar doet niets af aan wat Jol hieboven stelt.

On topic: De kop van dit artikel vindt ik zeer suggestief, maar laat de reacties natuurlijk toenemen...

24 augustus 2010 om 16:49

@scg11

De wedstrijd om de JC schaal wordt danwel in de Amsterdam Arena gespeeld maar dit betekend niet dat het stadion volgepakt zit met amsterdamse supporters.... (volgens mij zitten er vooral veel jeugdteams die kampioen zijn geworden)

OT: Wat Jol hier zegt gaat uiteraard over de historie van Ajax, want in deze tijden kunnen we als nederlandse competitie niet op tegen Spanje,italie,engeland,duitsland zowiezo en dan zou je imo de turkse en franse competitie ook veel sterker te noemen. Maar wie weet in hoever dat financial fair play ons nog wat moois gaat brengen....

24 augustus 2010 om 17:00

En toch hebben ze verloren? Net of het al die andere 25 vol zit.

24 augustus 2010 om 17:05

@ Scg11 Ik weet niet waar jij je voetbalkennis heb meegekregen maar het zal wel. Wedstrijden voor JC schaal worden niet officieel meegeteld bij de competitie wedstrijden. Dat is al altijd zo geweest. Een week voorafgaand aan de competitiestart treden de algemeen landskampioen van het afgelopen seizoen en de bekerwinnaar tegen elkaar aan in de Amsterdam Arena. Dus let op he! Voorafgaand DE Competitiestart dus met andere woorden geen officiele wedstrijd. Moeilijk he! Toen PSV elk jaar in de arena won tijdens de competitie en vervolgens de JC schaal verloor. Werden die wedstrijden van de JC schaal niet meegenomen in de officiele statistieken. kijk maar van 2005 t/m 2007. Ajax won al die wedstrijden maar die werden niet opgenomen in de onderlinge resultaat tussen beide teams. En datzelfde geldt dus nu ook voor Twente.

Als jouw verhaaltje zou kloppen dan zou Luuk de Jong toch nog wel een extra doelpuntje op zijn totaal mogen bijschrijven???

24 augustus 2010 om 17:11

Het verleden heeft te maken met het heden anders kon het heden niet zo zijn omdat bijvoorbeeld real Madrid veel winst had gemaakt in het verleden en daarom konden ze in het heden spelers kopen die veel kunnen doen .

En Ajax hoort zeker wel bij de 4/5 grootste clubs ter wereld. als je naar de histori kijkt. En als je niet naar de historie kijkt was Madrid ook niet in de top 5 clubs van de wereld.

24 augustus 2010 om 17:17

typische uitspraak voor een twente supporter....
Zegt jol iets over de resultaten van nu? Nee het gaat over de prijzenkast...
dat daar de laatste jaren weinig is bijgekomen wil niet zeggen dat die niet groot is!
en dat Ajax al meer seizoenskaarten verkocht heeft dan arsenal (en ook meer dan twente) zegt ook iets daarover

24 augustus 2010 om 17:29

Dan is het niet echt meer neurtraal als ze hun thuiswedstrijde er spelen :P

24 augustus 2010 om 19:29

@scg11

ik snap je comment niet echt.

on.
over de grootste clubs van de wereld niet de beste clubs van de wereld.

24 augustus 2010 om 19:36

Is geen foutje van Jol, want die wedstrijd was op neutraal terrein, alleen was dat toevallig de arena.
De kaarten werden namelijk wel verdeeld over de Twente en Ajax fans.
Dit wordt dus niet gezien als een thuiswedstrijd, alhoewel het natuurlijk nog wel een wedstrijd in de arena was.

24 augustus 2010 om 15:28

Nog steeds begrijpen jullie mijn punt niet. Ajax hoort nog steeds, qua prijzen, tot de top 5 van de wereld. Qua resultaten van de laatste tijd en inderdaad ook qua fans buiten NL al een tijd niet meer. Maar dat begrijpt Jol ook wel.

24 augustus 2010 om 15:32

Idd als je naar de prijzenkast kijkt wel, maar jol had idd ''hoorde'' moeten zeggen.
Hoop ook echt dat we het morgen gaan halen en ''gewoon'' weer met 2 ploegen in de CL voetballen. Zou helemaal mooi zijn als we flink punten gaan pakken zodat we ooit weer eens gewoon 2 geplaatste ploegen kunnen afleveren in de CL, maar dat zal nog wel even duren (of nooit)

24 augustus 2010 om 15:52

dat heeft puur met succes te maken. Ik kreeg vroeger allemaal Ajax-replica shirtjes met chinese tekens erop van fanclubjes van uit het oosten.

Historisch gezien (ja ik heb gekleurde bril, doch feiten spreken voor zich) is Ajax een van de grootste clubs uit de voetbalgeschiedenis. Sir Alex F. noemde het meen ik vorig jaar of het jaar daarvoor nog. 3x op rij een CL met je club, dat is de grootste prestatie die je kan leveren.

Ajax hoort natuurlijk niet meer bij de Beste Clubs.
maar praktisch iedere voetballer ter wereld kent Ajax, de naam tenminste.. Dat zegt genoeg

24 augustus 2010 om 16:14

@cappinho

Ben ik het niet mee eens hoor!
Hij zegt dat Ajax momenteel daar bij hoort, dat is simpelweg niet zo!

kwa historie hoort Ajax wel tot de grotere clubs,
1 vd weinige clubs(5 ofzo?) die alle bekers gewonnen hebben,
met o.a. Bayern en Real Madrid dacht ik en zeker weten Juve.

historie hoort Ajax daar nog wel bij ook ja,
maar we leven niet meer in de historie, de grote dagen van Ajax zijn al ruim over de 10 jaar geleden, afgelopen 10 jaar stelt Ajax helemaal niets meer voor, zelfs in eigen Eredivisie is Ajax nog niets eens zo goed.

tegenwoordig hoort Ajax bij lange na niet bij de top 5 vd wereld,
financieel en sportief niet.
en dat is waar je naar hoort te kijken, niet naar verleden!

24 augustus 2010 om 16:16

@cappinh0
Niet gewaagd? ik vind het persoonlijk een makkelijke en een beetje domme uitspraak. Als je kijkt naar het (verre) verleden dan kan Ajax nog wel even teren maar kijk nou eens objectief naar de financiële en sportieve situatie van Ajax.... met alle respect... het is een grijze middenmoter, een kleine club en dan ben ik nog positief. Het is maar waar je naar refereert dus.

24 augustus 2010 om 16:20

Er moet veel veranderen wil Ajax wereldwijd ooit nog zo populair worden als vroeger. Maar als Ajacied hou ik daar hoop in. Dat we elke jaar verder kunnen bouwen. Elk jaar een stapje is al genoeg. Onder Jol zie ik die stapjes wel. Onder de trainers ervoor was het meestal snel willen presteren. Hopelijk blijft Jol nog een hele tijd.

24 augustus 2010 om 16:45

Dat is maar hoe je het bekijkt natuurlijk, want Ajax is in het buitenland gezien de resultaten de laatste jaren toch nog wel een grote naam. Tuurlijk brokkelt dat wat af, maar toch. Overigens klopt het wel wat Jol zegt of in ieder geval qua prijzenkast en historie. Maar qua budget, accommodatie en spelers is het natuurlijk niet meer wat het geweest is.

24 augustus 2010 om 16:58

Yes. Oftewel, echt weer die irritante, arrogante uitspraken van Jol. Het lijkt net of deze man 24/7 gefrustreert is. Ik kan me moeilijk voorstellen dat iemand, of een organisatie het fijn vindt door deze man gerept te worden.
Wat dat betreft past ie echter wel bij Ajax.

24 augustus 2010 om 17:19

Precies, Ajacieden leven voornamelijk in het verleden. De laatste 10 jaar stelt Ajax niets meer voor internationaal gezien. De meeste 'supporters' blijven maar verwijzen naar de vergane glorie van de club.

Ik gun Ajax het beste in de CL, maar van dit soort grootspraak walg ik, helaas typisch Ajacieden gedrag. Vandaar dat Ajax zo 'geliefd' is in de rest van het land.

Blijft wel raar, als Jol dit echt meent, waarom wil je dan naar Fulham? Je zit toch bij de top 5 van de wereld ???

24 augustus 2010 om 17:32

Nee hoor je verleden maakt je tot een grote of kleine club. En puur qua gewonnen champions leages staat Ajax nog altijd op een 5e plaats en qua totaal aantal Europese prijzen zelfs op een 3e plaats. Ajax staat in de top 15 qua verkochte seizoenskaarten en staat op een 9e plaats qua hoogte supportersaantallen over een seizoen. De shirtsponser Aegon betaald hun het 7e hoogste bedrag van alle clubs etc. Ajax heeft gewoon de pech dat ze uitkomen in een klein land waar clubs maar heel weinig verdienen aan tv-rechten.

Haha, sorry, maar enige realiteitszin heeft Martin misschien wel nodig. We leven niet meer in 1995.

24 augustus 2010 om 15:02

Hij zegt toch ook kijk naar de prijzenkast dan hoort ajax bij de beste 5 clubs van de wereld. En qua prijzen klopt dat ook wel en hij heeft het niet over de club van nu vergeleken met andere clubs maar over de historie.

24 augustus 2010 om 15:04

precies. ze blijven allemaal hangen bij 1995. Het is erg leuk die historie, maar je hebt er anno 2010 geen zak meer aan. Niemand neemt de eredivisie of Ajax nog serieus. Er zal echt iets moeten veranderen willen wij (nl) ooit nog een rol van betekenis kunnen spelen in Europa.

24 augustus 2010 om 15:44

Nee dat is zoiezo erg serieus te nemen he. Engelse en Spaanse clubs smijten met geld wat wij hier niet mogen. Wat zou jij doen als je een een paar ton kon verdienen of een paar miljoen. Logisch dat onze clubs zo verpauperen.

24 augustus 2010 om 16:56

''engelse en Spaanse clubs smijten met geld wat wij hier niet mogen''

nee hoor, wij mogen hier ook wel met geld smijten.....maar wel met minder geleend geld

24 augustus 2010 om 15:05

Jij hebt zoiezo niet het artikel gelezen?!

24 augustus 2010 om 15:13

Ik hoor Jol niet zeggen dat ze qua prestatie rond de nummer 70 van de wereld horen!!

24 augustus 2010 om 15:18

Nee,dus. Daar heeft hij het ook niet over?

24 augustus 2010 om 17:25

27 juventus
28 sporting CP Lisbon
29 panathinaikos
30 tottenham Hotspur
31 glasgow Rangers
32 ajax

Hoezo nummer 70?

Nee, weetje wat makkelijk is? Jol pakken op deze uitspraken. Ajax tot de grond afbranden is nogal makkelijk gezien het sportieve dal. Ik vind het gewoon jammer dat met de opkomst van provincieclubs de haat voor Ajax is gegroeid. En ja, we hebben geen reden om hoog uit de toren te blazen maar we mogen toch niet vergeten waar we vandaan komen? Dat doen PSV en Twente toch ook niet?

Ajax is onlosmakelijk verbonden met haar geschiedenis, zoals dat bij elke club. Ik ga geen termen als afgunst of jaloezie gebruiken, maar meer termen als jammer en teleurgesteld in Nederland.

24 augustus 2010 om 15:46

Ergens wel begrijpelijk dat Jol het verleden aanhaalt om zich zo tot de top5 van de wereld te rekenen; het is zo namelijk veel makkelijker om het gebrek aan prestaties van de afgelopen 10 jaar te verwerken.

Beetje overbodig meneer Jol. Heel Nederland valt nu weer over de arrogantie vanuit A'dam. Laten we eerst maar eens gaan presteren. Het klinkt allemaal leuk maar ik zou bijna zeggen: geen woorden maar daden...

24 augustus 2010 om 15:10

Inderdaad ik dacht dat ajax aan zijn imago wilde werken maar zo'n uitspraak is dan weer niet slim (komt weer neer op; wij zijn ajax, wij zijn de beste). Maar als dit al zo zou zijn dan wijst dat wel gewoon dik op het wanbeleid wat er gevoerd is. Maargoed, ik hoop ook wel dat ze in de CL komen...gewoon belangrijk voor het nederlands voetbal

24 augustus 2010 om 15:13

Wat een onzin. Ik vraag me nou altijd af wat het in godsnaam uitmaakt dat men Ajax arrogant vindt. Moeten zij zelf toch weten? Heerlijk die arrogantie. Wij hebben toch ook ongelovelijk vaak de Champions League gewonnen? Wij hebben toch ook een achterban waar je U tegen zegt? Wij leiden toch ook internationale toppers op? Snap het probleem niet. We hebben al gepresteerd. Dat het nu minder gaat, afijn. Geef ons landje een paar hectare oppervlakte meer en we zijn weer de beste.

24 augustus 2010 om 15:33

Ik denk dat het niet handig is voor de beeldvorming om op momenten dat je even wat nederiger zou moeten zijn, dus op momenten dat je in potentie de beste bent, maar dat in de resultaten niet blijkt, ook wat nederiger bent. Des te harder sla je weer toe wanneer je er weer helemeel bovernop bent en de landstitels weer aan elkaar rijgt.

24 augustus 2010 om 17:02

ach ja...maar wel collectief lopen janken en verontwaardigd zijn als 8 stadions vol met supporters op de banken staan als Ajax een kampioenschap misloopt..........

24 augustus 2010 om 15:26

Dacht ik ook al. Volgens mij komt Jol nooit op Voetbalzone en heeft hij niet in de gaten dat iedereen hem arrogant vind (vaak ook zonder enige reden) Hij moet zijn mond maar eens houden, en als die hem toch eens open trekt moet er maar eens wat nuttigs uitkomen, over de wedstrijd tegen Kiev bijvoorbeeld. Of nieuws over de status van Aissati en Sulejmani. Of over al die geruchten die gaan rond de rechts- en linksbuitens van deze wereld en de keepers die Ajax wilt hebben.

Meneer Jol heeft vanmorgen zijn lolbroek weer eens uit de kast gehaald hoor ik.
Eerdere behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.
Dat die arrogante houding Morgenavond maar word afgestraft door Dinamo Kiev, al hoop ik op 2 Nederlandse clubs in de Champions League.

24 augustus 2010 om 15:08

Spelen ze al tijdens elkaar op een training dan? anders zal het toch echt morgen worden hoor...

24 augustus 2010 om 15:10

Ik hoop ook dat het vanavond word afgestraft dan gebeurd het morgen misschien niet. Kan ik ook met een gerust hart op de tribune gaan staan.

grootste gaat in dit geval niet over de kwaliteit van de spelersgroep, als zou het naief zijn te denken dat de gemiddelde bezoeker hier de moeite gaan nemen om het artikel te lezen.

Haha, grootste 4 of 5 clubs van de wereld... Dan hadden jullie die 3e ster allang gehad :')

24 augustus 2010 om 15:14

Ja want de grootste clubs van de wereld hebben allemaal 3 sterren of wat?

24 augustus 2010 om 15:21

Barca, Man Utd, AC zouden ook geen aanspraak mogen maken op een eventuele 3e ster (als ze dat ook zo zouden doen in het buitenland dan) dus wat jij zegt slaat nergens op, Kimchi.

25 augustus 2010 om 23:56

@ 4barca4: Ik zei dat.

Daarbij missen jullie mijn punt: Ik doelde niet op het wel/niet krijgen van de 3e ster, ik doelde op waar de 3e ster voor staat: Weer een kampioenschap. En dat heeft Ajax al een tijdje niet meer gehad, waardoor ze voor mijn redenatie dus geen wereldclub zijn. Een wereld club word makkelijk kampioen in de Eredivisie, Ajax blijkbaar niet.

Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Bayern Munchen, Ac Milan, Inter M., Juve.... Ik heb nu al 9 clubs opgenoemd die groter zijn dan Ajax.
Ik kan er nog wel meer opgaan noemen

24 augustus 2010 om 15:02

Ik denk dat je het woord 'grootste' moet vervangen door 'meest succesvolle'.

24 augustus 2010 om 15:05

De clubs wat ik net op heb genoemd zijn altijd nog groter dan Ajax.
Dus dat woord ''meest succesvolle'' kan ik bij invoegen.

24 augustus 2010 om 15:11

Barcelona 2
Real Madrid 9
Chelsea 0
Liverpool minder dan 4
Manchester minder dan 4
Bayern 4 of 5 dacht ik
Ac 7
Inter minder dan 4
Juve minder dan 4
Ajax 4

Ajax hoort zeker bij de top 5 meest succescolle clubs ter wereld

24 augustus 2010 om 15:15

Wat is dat wat jij allemaal op noemt?
2, 9 enz enz?

24 augustus 2010 om 15:17

Hoeveel keer ze de cl hebben gewonnen, maar Liverpool heeft de CL, 5 keer gewonnen

24 augustus 2010 om 15:18

keren de CL gewonnen

24 augustus 2010 om 15:40

Ok sorry wist ik niet, maar nog steeds top 5

24 augustus 2010 om 15:50

Bayern 4 en je vergeet AC milaan met 7

24 augustus 2010 om 15:53

Barcelona trouwens 3 Met Cruijff, Rijkaard en Guardiola...

25 augustus 2010 om 22:48

Ac 7 heb ik wel Bayern 4 of 5 heb ik ook

24 augustus 2010 om 15:13

Alleen Real Madrid(9), AC Milan(7) en Liverpool (5) hebben grotere prijzenkasten (champions league's) dan Ajax, die er zelf 4 heeft. Dat staat nog gelijk aan Bayern Munchen en de rest ligt er onder qua aantal. En je moet, inderdaad wat Xadeon zegt, niet 'de grootste' zeggen maar de 'meest succesvolle' club!

lol @ aardbei, je reactie staat niet goed onder die van mij, die moet natuurlijk onder die van Mutsi.

24 augustus 2010 om 15:24

Stop maar .
Ik weet niet wat er mis is met jou.
Maar ik pak even Chelsea.
Hoe ik groter zie is door de prijzen,supporters en stadion.
Cl:
Ajax 4
Chelsea 0
En Chelsea heeft de PL maar 4 x gewonnen.

Volgens mij heeft Ajax meer supporters dan Chelsea.
En de Arena is groter dan Stamford Bridge.

24 augustus 2010 om 15:30

Okay over die prijzen is Ajax natuurlijk Ajax succesvoller dan Chelsea.
Maar waar baseer jij op dat Ajax meer fans heeft?
Ik denk dat halfe Nederland hier iets tegen Ajax heeft.
En Chelsea is wereldwijd bekend.
Kan je ook even met de bron komen dat Ajax groter stadion heeft dan die van Chelsea?

24 augustus 2010 om 15:39

Ajax is ook wereldwijd bekend lieve jongen. Ik denk verder dat half Engeland iets tegen Chelsea heeft, nu jij weer.

Bron voor dat stadion zoek je maar lekker zelf op. Google is een beetje zou ik zeggen, laat anderen niet het werk doen.

24 augustus 2010 om 15:43

Met een capaciteit van 42.055 toeschouwers was het het grootste stadion in Londen.

Bron : Wikipedia

De Amsterdam Arena is een sportstadion met plaats voor 51.715 toeschouwers.

Bron : Wikipedia

Half Nederland iets tegen ajax.
Ach hou toch op,de helft van nederland heeft niet eens iets met voetbal.

Ik kan het niet direct bewijzen over de supporters.
Maar er is een paar keer een documentaire gekome op Discovery Channel over voetbal hooliguns.
Met een bekende acteur,een engelsman.
Hij is naar allerlei landen afgereisd ook naar nederland naar ajax.
En natuurlijk ook naar Londen.
En daar heeft hij duidelijk gezegt dat Chelsea niet zoveel fans heeft.
En dat ajax gewoon heel veel supporters heeft.

24 augustus 2010 om 15:51

Ajax wereld wijd bekend?
Als ik met mijn familie uit Frankrijk en Turkije praat zeggen ze Ajax wtf?
Je ziet overal mensen met Chelsea shirt rond lopen, en je ziet echt niet in Duitsland,frankrijk,turkije zelfs China mensen met ajax shirt lopen maar wel met Chelsea.
En dat over China weet ik toevallig omdat kameraad daar gestudeert heeft.

En als ik met iets aan kom wil ik heus wel met de feiten komen zodat niet anderen voor mij de feiten moeten op gaan zoeken.
En toch heb ik maar even uitgezocht welke stadion groter is en dan zie ik dit:

Chelsea speelt zijn thuiswedstrijden in het Stamford Bridge stadion dat 41.841 plaatsen telt

De Amsterdam Arena is een sportstadion met plaats voor 51.715 toeschouwers

Het klopt wel dat Ajax iets meer publiek in kan.
Als je in het verleden kijkt heeft Ajax meer prijzen maar deze tijden zal Chelsea Ajax wel helemaal weg spelen

24 augustus 2010 om 16:03

@musti

Ja maar jou familie in Frankrijk en Turkije is niet wereldwijd grote vriend.
In tegendeel mischien volgt jou familie helemaal geen voetbal.
Je moet even verder kijken dan je familie.

24 augustus 2010 om 15:33

Noem er nog maar meer op dan? Dan kom je al uit Arsenal enz. die absoluut niet 'groter' zijn dan Ajax. Iedereen zegt wel dat het niet om de historie draait, maar waar voetballen we dan om? Juist ja om geschiedenis te schrijven.

24 augustus 2010 om 16:07

Tuurlijk is club historie belangrijk, maar uiteindelijk draait het om het nu, het heden. Als jou Ajax nu van Arsenal zou winnen, dan zijn ze groter, maar helaas zie ik dat niet snel gebeuren.

25 augustus 2010 om 03:08

Musti: Dat je Chelsea opnoemt is toch wel erg lachwekkend vind je niet? Met al die oliedollars nog geen eens 1 keer de CL gewonnen... Hoezo groter dan Ajax?

26 augustus 2010 om 19:17

Met historie is het niet groter dan Ajax.
Maar als je kijkt naar het team nu zijn ze veel groter dan Ajax.
wat maakt het uit hoe ze aan spelers komen?
Ik zou ook heel graag willen dat zo een gozer met die ''oliedollars'' naar mijn club Galatasaray gaat en spelers zoals Drogba enz koopt

24 augustus 2010 om 16:24

Dus Nottingham Forrest hoort ook nog bij de beste teams ter wereld want die hebben vroeger ook 2x de Europa Cup voor landskampioenen gewonnen?
Helaas voor Ajax en het nederlandse voetbal, ze horen simpelweg niet meer bij de europese top.

24 augustus 2010 om 16:37

Arsenal is op dit moment inderdaad een grotere club, maar als je kijkt naar de in het verleden behaalde resultaten is Ajax idd een grote club. En ja dan is Nottingham Forest dat ook wel, al hebben zij 'maar' 2 grote Europese prijzen en Ajax 4, dat scheelt toch een slok op een borrel

24 augustus 2010 om 15:06

Die clubs die jij noemt zijn zeker niet allemaal zo succesvol.

24 augustus 2010 om 17:12

@xadeon
Precies, dat is heel wat anders en dat zegt ook niet over het Ajax (en het aanzien van) van nu.

24 augustus 2010 om 17:36

Succesvol ben je als je prijzen wint en Ajax heeft nog steeds 4 champions leages gewonnen en staat daarmee op een 5e plaats. Alle Europese bekers bij elkaar staat Ajax op een 3e plaats dus ik snap je afgunst maar het zijn gewoon harde feiten.

dus dan eindigt ajax in de kwart finale of halve finale als het aan jol ligt.

24 augustus 2010 om 15:01

als het aan jol ligt ja. maar dan moet het spelersmateriaal er ook voor zijn om zover te komen

24 augustus 2010 om 15:04

ja dat snap ik ook en dat is er nog lang niet. ik ik denk dat ajax niet eens bij de eerste 20 zit.

24 augustus 2010 om 15:40

Als je naar het spelersmateriaal kijkt zitten ze toch wel bij de beste 30 denk ik, ze moeten eigenlijk ook gewoon sowieso iedere 2 jaar CL halen

Als je kijkt naar de eredivisie is PSV de grootste concurrent en hebben zij een kleinere begroting, afgezien van enkele verrassingen (twente, AZ) zouden deze twee clubs dus om de titel moeten strijden op het moment en zou Ajax hem eigenlijk vaker moeten winnen. De realiteit is echter anders vanwege enkele foute beslissingen van eerdere coaches en het bestuur. Met Rik vd Boog en Jol hebben we echter mensen aan het roer staan die geen vreemde aankopen doen (sulejmani, Luque, Kennedy) en die de jeugd een kans zal geven (van der Wiel, Anita, Alderweireld enz.)

Maar goed, het komt allemaal wel goed, zelfs als we geen CL halen draaien we dit jaar minder verlies dan afgelopen jaar (enkel een transfer van El Ham) en gezien de aflopende contracten zal de begroting hopelijk binnen 2 jaar weer sluitend zijn.

Neemt niet weg dat CL ervoor zorgt dat we eigenlijk meteen uit de problemen zijn, want er is 14miljoen startpremie+premies voor winst van wedstrijden. Ajax staat nog steeds relatief hoog in het clubklassement en zal dus een redelijke poule krijgen, het moet dus ook mogelijk zijn in de groepsfase mee te doen, echter zie ik Ajax niet doorgaan morgenavond, en dat zeg ik als Ajacied. Ik steun ze natuurlijk met heel mijn hart en zal bij de wedstrijd aanwezig zijn, maar ik zie het somber in, met het oog op de afgelopen jaren!

24 augustus 2010 om 15:05

zo bedoeld Jol dat gelukkig niet.

Hij heeft gelijk wij horen ook bij de top 5 clubs al je naar de prijzen kijkt, Andere nederlanders hebben veel moeite met Ajax, Als je de beste bent kun dat je dat ook zeggen. Wat we hebben bereikt in de geschiedenis, dat geeft ons nu status. Leer er mee leven.

24 augustus 2010 om 15:03

haha, grapjas. Omdat je in een ver verleden resultaten hebt behaald hoor je nog steeds bij de top............

24 augustus 2010 om 15:12

Prijzen kan je altijd winnen, dus het zeg niks. Volgens jouw en jol's criteria zijn aston villa en nottingham forrest nog grotere clubs dan chelsea en arsenal. Ik hoop toch echt niet dat jij zegt dat dat waar is.....

24 augustus 2010 om 16:20

Nottingham Forest is idd niet meer hoe het was, al jaren niet meer.

maar toch heeft notts forest een prachtgeschiedenis waar je U tegen zegt, grote kans ook dat ze terugkomen in de PL

24 augustus 2010 om 16:37

Dat zeker geschiedenis kan je nooit meer afnemen, maar ik heb liever toekomstpespectief. Je kan er niet om heen, wat Jol en Devisser zegt kan je toch niet serieus nemen. Het is een leuk argument, maar volgens hun zouden mijn voorbeelden dan ook kloppen. Ik denk toch echt dat 99% hier het er met mij eens zijn dat aston villa en nottingham Niet groter zijn dan arsenal en chelsea.

24 augustus 2010 om 15:19

Liverpool heeft volgens mij ook 5x de CL gewonnen en ik ken de statistieken niet, maar ook de meeste landstitels binnengehaald. Maar de laatste jaren geen echte rol van betekenis meer gespeeld.

Die prijzenkast van ajax is uiteraard erg mooi, maar leg maar eens uit in welk opzicht ajax dan nog bij de grootste clubs hoort. Liverpool heeft de laatste jaren nog deelgenomen aan de CL, ajax niet tot nauwelijks. En als het op basis van de prijzenkast moet worden gesteld, dan voldoet ajax dus niet aan de status die ze hebben opgebouwd. Dus hij zal dan waarschijnlijk ook het aantal aanhangers meerekenen.

Eerlijk gezegd vind ik het relatief om dat te roepen en bovendien, wat heb je er aan?

24 augustus 2010 om 17:39

Goh hoe zou het komen dat Liverpool dat nog wel heeft gedaan en Ajax niet. Misschien omdat Liverpool inmiddels al een schuld van 400 miljoen heeft omdat ze maar spelers blijven kopen!!! Of misschien omdat door die rare regels van de Uefa er 4 engelse clubs naar de CL gaan waar er maar 1 een voorronde van hoeft te spelen!!!?

Over 3 jaar gaan de financiel fair play regels in en dan worden clubs weer meer afhankelijk van hun opleiding omdat ze dan geen honderden miljoenen schulden meer op kunnen bouwen dus Ajax komt wel weer bij de top.

24 augustus 2010 om 21:42

Zo lust ik er ook nog een paar. Als je het zo gaat beredeneren, dan kun je wel stellen dat ajax sowieso de grootste club is, omdat waarschijnlijk alle andere grote clubs in Engeland, Spanje, Italie en Duitsland te maken hebben met een torenhoge schuldenlast. In verhouding is ajax dan de gezondste nietwaar?

Maar daarentegen staat dan wel weer de enorme leningen bij diverse banken en de flinke sponsorcontracten. Qua sponsorcontracten blijven wij hier in Nederland toch flink achter, dus in dat opzicht zijn we hier niet de grootste.

Als de Knvb net zo flexibel met de schulden om zou gaan als in bij voorbeeld Engeland of Spanje, had ajax maar ook mijn eigen cluppie uiteraard vele spelers van wereldklasse kunnen kopen. Maar zo werkt het niet.

Ik zou het toejuichen als die fair play regels er komen, maar ik geloof niet dat het dan binnen korte termijn zo is dat ajax op basis van het rechttrekken van de regels, volledig bovenin kan draaien. Ze hebben in Nederland wel de meeste potentie daarvoor, maar moeten dat in mijn ogen eerst weer opbouwen. Om te beginnen door de groepsfase te bereiken. Nu zoveel miljoen mislopen, zal niet bijdragen aan een verbetering van de sportieve pretenties en zeker ook niet financieel, dat levert gewoon weer een achterstand op.

hahah, die man tovert ook altijd weer andere uitspraken uit z'n blauwe pet..

Ik ben voor ajax hoor.. dus dit is geen uitspraak om haat te zaaien...maar ik vraag mij serieus af of Anderlecht 26 wedstrijden geleden is ???

En nou ja.. dat die de Fruitschaal niet mee telt kan ik ergens wel begrijpen!

24 augustus 2010 om 15:29

Hij heeft het toch echt over wedstrijden in de Arena. De Jc-schaal heeft blijkbaar zijn korte termijngeheugen aangetast....

Dan leeft Jol waarschijnlijk in een hele kleine wereld, of een jaar of 40 terug. Anders moet hij zich eens na laten kijken.

24 augustus 2010 om 15:08

Hoezo, de prijzen van 40 jaar geleden tellen nu nog hoor!
kuch* artikel niet gelezen kuch*

24 augustus 2010 om 16:03

Hij vergelijkt Ajax met Arsenal qua seizoenskaarten, terwijl er in Londen vijf of zes grote clubs zijn.
En na al die fantastische laatste jaren in de Cl heeft hij idd wel recht van spreken (ahum). Een beetje minder mag ook wel eens.

24 augustus 2010 om 16:36

Uhm, in Londen (e.o) wonen ong. 10 miljoen mensen. In Amsterdam (e.o) wonen ong. 1 miljoen mensen.

Daar gaat je argument.......

24 augustus 2010 om 17:44

Noem mij die 6 grote clubs eens op uit Londen...ik kom n.l niet verder dan Arsenal, Chelsea, Tottenham en Fulham dan misschien nog een kleeeeein beetje...(ahum).

Verder vergeet je volgens mij dat Londen 7,5 miljoen inwoners heeft en groot Londen ongeveer 13 miljoen (ahum).

Kan Jol toch niks aan doen dat wij gewoon verreweg de meeste seizoenkaarthouders hebben in Nl...idd veel meer dan jou club (de zogenaamde club met de meeste en trouwste supporters)....ahum.

24 augustus 2010 om 17:46

Arsenal heeft een van de duurste seizoenskaarten van Engeland, misschien is dat ook een reden.

24 augustus 2010 om 17:53

@ajacied777

Westham united heeft een grote achterban en Millwall ook

maar daar gaat het niet om, ik vind het sowieso een domme vergelijking dat je ajax met arsenal vergelijkt.
Die 2 verschillen compleet, maak dan een vergelijking met Man U ofzo...

24 augustus 2010 om 16:30

Fr_08 ben het helemaal met jou eens . ik denk dat Jol in de vakanti in de Efteing geweest is ,
en dat hij die sprookjes zelf nog gelooft ook . wat hebben ze nog gepresteerd de laatste 15 jaren , helemaal niets of je moet dat kampioenschap van de Mickey mouse competite meetellen
daarna tig x in de E.cup uitgeschakeld door nietszeggende clubs . Jol gaat wel heel ver terug in het verleden om het heden maar snel genoeg doen te vergeten , het is de laatste jaren gewoon een ploeg voor de top 5 niet meer en niet minder , maar daar zijn de prestaties ook na .

24 augustus 2010 om 17:31

Campari, ben het niet met jou eens:

Ajax de laatste jaren in Europa uitgeschakeld door:

2001/02champions League3qceltic Fc1-3, 1-0

2002/03champions League 1/4ac Milan0-0, 2-3

2003/04 Champions League Groep met AC Milan, Club Brugge en Celta de Vigo

2004/05 Champions League Groep met Juventus, Bayern M en Maccabi Tel Aviv

2005/06 Champions League 1/8internazionale 2-2, 0-1

2006/07 Champions League Voorronde door: FC Kopenhagen 2-1, 0-2. Uefa Cup: 3R SV Werder Bremen0-3, 3-1

2007/08 Champions League Voorronde Slavia Praag 0-1, 1-2. Uefa Cup: 1R Dinamo Zagreb 1-0, 2-3 n.v.

2008/09 Uefa Cup 1 /8olympique de Marseille1-2, 2-2 n.v.

2009/10 Europa League 3rjuventus Fc1-2, 0-0

Zijn toch niet de minste clubs in Europa

24 augustus 2010 om 19:50

Silhoonhorst 17.31 uur .
je noemt hier alleen de grote clubs en de minste clubs waar Ajax door uitgeschakeld is die komen bij jou helemaal niet voor . volgens jou rijtje horen ze bij de beste 20 , maar volgens mij komen ze pas op plkaats 40 . als je iemand corrigeerd moet je het wel goed doen maar niet omdat het jou als Ajax supporter beter uitkomt om maar wat clubs over te slaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
altijd fair en sportief overkomen en dat is niet elke Ajaxied gegeven .

24 augustus 2010 om 22:05

Campari 19.50 uur

Ik zet er netjes neer dat ze zijn uitgeschakeld in de voorronde van de champions league, door wie maakt niet zoveel uit, maar als jij graag wil dat ik het erbij zet, zal ik dat zo aanpassen.

Kijkend naar de prijzenkast heeft Jol toch echt gelijk, en dat is wat hij hier gewoon ook bedoelt ...

24 augustus 2010 om 15:11

zelfs kijkend naar de prijzenkast horen ze niet bij de top 5 in de wereld. een barca een real een ac milaan een manu en dan heb ik het nog niet eens over de clubs die acteren in zuid amerika,

24 augustus 2010 om 15:18

ik herhaal wat ik hierboven gezegd heb, alleen Real Madrid, AC Milan, Liverpool staan boven ajax qua prijzen. Zelf staat Ajax gedeeld 4e met Bayern Munchen. Dan heb ik het wel over alleen Cl's. dus 4e of 5e klopt wel hoor.

24 augustus 2010 om 15:25

martin jol praat over de wereld en daar ben ik het niet mee eens. hij refereert alleen naar de cl. terwijl die ook gewoon in de rest van de wereld word gespeeld.
en over de seizoenskaarten dat ze er meer verkopen dan arsenal is knap. maar daar kom je de top van de wereld op basis van verleden ook niet in..

en gedeeld 4de met alleen cl vanaf 1993 dat het ingevoerd is klopt niet. check wikipedia
Cups club in:
3 spanje Real Madrid 1998, 2000, 2002
3 italië AC Milan 1994, 2003, 2007
2 engeland Manchester United FC 1999, 2008
2 spanje FC Barcelona 2006, 2009

24 augustus 2010 om 16:07

dus europa cup 1 telt volgens jou niet mee, wat eigenlijk natuurlijk hetzelfde toernooi is waarvan alleen de regels een beetje zijn aangepast. De Wk's van landen tellen ook niet meer mee omdat de regels zijn aangepast?

On:
Qua prijzenkast is Ajax nog steeds een van de grootste clubs uit de wereld, en daar ben ik als ajacied trots op. Als we naar het nu kijken (recente resultaten en fanschare e.d.) is ajax helaas niet een van de grootste. Ik begrijp echter ook niet dat Jol dit nou weer zo nodig moet benadrukken. Nou spuugt half nederland weer over Ajax heen dat ze zo arrogant zijn. Zorg liever dat we in die CL komen dan er onnodig over te gaan filosoferen dat we er wel moeten staan gezien het verleden!

24 augustus 2010 om 17:20

als je leest wat adrianolr schrijft hij telt dus alleen dus cl en die is ingevoerd in 93.

Met de wind van gisteren kunt u niet meer zeilen meneer Jol.
Deze misplaatste arrogantie maakt Ajax juist zo onpopulair bij heel veel mensen.
Bovendien zou de Champions League beperkt moeten voor de Landskampioen,en daar hoort Ajax dus al een aantal jaar niet bij!

24 augustus 2010 om 15:03

Hij heeft het over prijzen, en dan heeft hij ook wel gelijk. Maar hij bedoelt niet dat dat een garantie is dat Ajax de Cl haalt

24 augustus 2010 om 15:06

Dus prijzen die 'gister' zijn behaald, zijn vandaag waardeloos?

24 augustus 2010 om 15:07

Nee prijzen die je 40 jaar geleden heb gehaald zijn vandaag waardeloos.

24 augustus 2010 om 15:10

Tussen gister en 1970 tm73 zit een heel groot verschil.
Maar die resultaten geven je geen recht op Cl nee.

24 augustus 2010 om 15:11

Ja, daar heeftie wel gelijk in. De CL van 1995, daar heeft Ajax nu niet zoveel meer aan, behalve misschien een beschermde status. Ajax zal toch echt zelf moeten presteren, maar dat snapt Jol denk ik ook wel

24 augustus 2010 om 15:12

Dat wordt toch ook nergens gesuggereerd? Jol zegt alleen dat op basis van de prijzenkast en de geschiedenis van Ajax, deze club in de CL thuishoort. Natuurlijk moet Jol&co dat dan eerst behalen..

Tja, dit speelt heel veel haters in de hand.

om toch inhoudelijk te reageren.... hoe maak je een ranglijst? Meeste seizoenkaarten verkocht? Meeste prijzen? Telt 30 jaar geleden ook? Zeg het maar.....
Feit is dat Ajax in Nederland de meeste kampioenschappen en EC1 (cl) heeft gewonnen. Daarnaast heeft Ajax de meeste fans (en haters) en verkoopt het de meeste seizoenkaarten. Maar is het dan ook de grootste club?

24 augustus 2010 om 17:56

In Nederland wel, maar om nou te zeggen bij de 4/5 grootste clubs van Europa, zou ik zeggen niet. Misschien de 9de of 10e plaats.

Ajax is nog steeds een grote club, maar ik zie ze steeds verder weg zakken

Tja, kwa prijzen heeft Jol gelijk, maar momenteel hoort Ajax zeker niet bij de grootste 5 vd wereld

Dus omdat je meer seizoenskaarten als een andere club heb verkocht ben je groter? Wat een onzin. Arsenal is een stuk groter dan ajax.

24 augustus 2010 om 15:20

haha grapjas volgens mij heeft arsenal nog nooit de champions leage gewonnen

24 augustus 2010 om 15:24

Dortmund heeft ook weinig gewonnen, ga je zeggen dat ajax ook groter als Borrussia dortmund is?

24 augustus 2010 om 15:42

ja natuulijk wij hebben 4 cl gewonnen 2 wereldbekers en nog veel meer prijzen volgens mij heeft dortmund niet zo veel gewonnen

24 augustus 2010 om 15:48

Ajax333fan, heel erg kortzichtig. Jol zegt dat hij Ajax groter vind dan Arsenal bepaald door het aantal verkocht seizoenskaarten. Maar in London alleen al zitten 5/6 clubs, en dan moet iedereen in London voor Arsenal zijn of van voetbal houden?
Arsenal heeft voorlopig nog in 2006 in de CL Finale gestaan tegenover Barcelona en staat elk jaar weer in de champions league door zich te plaatsen in de zwaarste competitie ter wereld. Laat Ajax het ook maar eens zo doen. Ajax moet het nu doen via 2 kwalificatierondes en kan het bijna nog niet halen. Kan je nagaan dat deze aankomende wedstrijd bijna bepalend is voor het winst of verlies aan het einde van het seizoen.
Ajax is qua historie veel groter dan Arsenal ja, maar tegenwoordig? Nee nee nee.

24 augustus 2010 om 16:13

je hebt gelijk dat arsenal tegenwoodig Beter is dan ajax maar er zit een verschil tussen groter en beter want in mijn optiek wordt de grootte van een club bepaald door resultaten in het verleden, en ja ajax heeft vroeger veel gewonnen dus zijn ze nu een grote club, en ik denk dat jol die seizoenskaarten noemt omdat ajax tegenwoordig misschien in het veld geen partij is tegen dit soort clubs maar dat ze op dat vlak nog wel meekunnen.

24 augustus 2010 om 19:35

london 7.5 miljoen inwoners.

Tsja de prijzenkast van Ajax is inderdaad goed gevult. Maar dat zijn (bijna) geen prijzen van de laatste 5 jaar. Al had ik dit natuurlijk wel gewilt. Ook is het een beetje overbodig, iedereen gaat nu weer beginnen over de arrogantie van Ajax. Laten we maar eerst van Kiev winnen en de voorrondes bereiken. Dan zien we wel weer verder.

Qua geschiedenis hoort Ajax misschien bij de top 5, maar momenteel is het gewoon Europese middelmaat.

Als Ajax nog steeds zo groot is, waarom verliezen we dan van, met alle respect, clubs als FC Kopenhagen, Dinamo Zagreb, Slavia Praag etc...

24 augustus 2010 om 15:43

de grootte van een club wordt gebasseerd op prijzen die in het verleden zijn behaald.
als je kijkt naar de Beste club hoort ajax inderdaad niet meer in de top 5

24 augustus 2010 om 19:37

geez begrijp je dan helemaal niks van het spelletje. Dus frankrijk en engeland zijn ook kleintje als we het hebben over hun nationale teams?

Nou, ik kan je verklappen dat ik niet blij mee ben met deze uitspraak. Dat wordt weer een ellenlange discussie hier op VZ en mogen wij weer al die reacties gaan verwijderen/aanpassen...

Ik snap gewoon niet waarom Jol dit roept. Natuurlijk zijn we een grote club qua historie en horen we zeker bij de top 10, maar op dit moment past ons wel enige bescheidenheid. Laten we nu eerst maar eens die groepsfase halen, dat wordt nog lastig zat!

24 augustus 2010 om 15:05

Succes Ik zal me netjes blijven gedragen. Ik hoop dat meerdere mensen deze opmerking gewoon meteen vergeten

van nederland oke, maar van de wereld?? kweet niet, maar volgens mij is dikkie een beetje blijven hangen in t verleden....

'ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld'
nee echt niet dit is totale onzin met zo'n verdediging en paar kluns spelers echt niet..!!
Ze horen in de top 50 Europese clubs maar echt niet bij de 4,5 grootste clubs vn de wereld:s:s

24 augustus 2010 om 15:07

Als de verdediging zo slecht was, hadden ze vorig seizoen geen 12 doelpunten tegen. De verdediging van Ajax is toch zeker een van de beste van Nederland (wellicht wel de beste) alleen laten ze het nu nog niet zien.

On:
Laten we eerst maar eens van Kiev winnen.

24 augustus 2010 om 15:12

Dat van die clubs qua historie klopt wel. Maar hij doet net alsof het gebaseerd is op het heden, met zijn opmerking over die seizoenkaarten. Even ter verduidelijking Jol: Bij Arsenal zijn de kaarten zo'n 6x duurder en zitten er alleen in London al 10+ profclubs.

24 augustus 2010 om 19:39

gast kwa prijzen.

Heel goed wat hij zegt. Ajax heeft een gezond zelfbewustzijn nodig. Ze krijgen het daar langzamerhand weer aardig op de rails. Sterke persoonlijkheid als Jol doet dat goed vind ik. En laten we even eerlijk zijn. Zelfs het geroemde Manchester, Arsenal, Chelsea en nu Mancity heeft de CL niet zovaak gewonnen als Ajax. Daarnaast heeft Ajax ook veel meer internationaal toptalent afgeleverd dan die clubs. Alleen onze competitie en markt zijn te klein. Maar NL kan van crisis in andere landen misschien nu profiteren, met Ajax voorop.

Geweldige uitspraak Jol, zo willen we het zien! Prachtige historie, prachtige supporters, jaloersmakende jeugdopleiding. Ajax gaat gewoon de Champions League in, waar ze horen. Go on Jol.

jaaaah zeitie!!
Hoe kan je dat nou zeggen? Dat kan toch geen enkele NL club zeggen tegenwoordig?
Zeker niet als je de laatste jaren zo weinig presteert!

Insinueert 'ie nu met Ajax groter te zijn dan het huidige Arsenal omdat Ajax meer seizoenskaarten heeft verkocht?

Voetbalzone, jullie hebben een typfout gemaakt. Ik neem aan dat hij dit heeft gezegd:

Ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van Nederland.

24 augustus 2010 om 15:23

nee, hij heeft het op een gegeven moment in het artikel ook over Arsenal, hij bedoeld hier echt van de wereld.

In al zijn bescheidenheid zeg Jol niet dat Martin en Cock tot de beste 4 a 5 hagenees sprekend coachende broers van de wereld horen.

''en hebben we geloof ik de laatste 26 wedstrijden in de Arena gewonnen''

Kort geheugen heeft Jol

Maar goed... Op basis van historie ergens horen.. Zo werkt het natuurlijk niet! Rintje Ritsma hoort dan ook op ieder WK thuis, maar als-ie mee zou willen doen moet-ie zich toch echt kwalificeren...

24 augustus 2010 om 19:45

@moustro
dus pele, maradona, cruijff, zidane horen niet meer bij de grootste spelers van de wereld.

Raar

Toch leuk dat het verschil tussen tegenwoordige tijd en verleden tijd moeilijk blijft...

24 augustus 2010 om 15:12

Uit deze reactie blijkt toch dat sommige mensen terug moeten naar de school. Dit heet nou begrijpend lezen, ik bedoel Jol zegt hier iets wat gewoon een feit is en mensen gaan reageren zonder de tekst goed te lezen (sommige mensen reageren denk ik zelfs zonder de tekst te lezen). Ik citeer: ''kijk hier maar eens in de prijzenkast. Ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld.'' Hij zegt hier toch niet dat Ajax bij de vijf beste ploegen hoort qua team. Hij heeft het over de prijzen en daarin heeft hij gewoon gelijk omdat er bijna geen ploegen zijn die zovaak de Champions League hebben gewonnen. Dus lees volgende keer gewoon de tekst voor je met zulk soort rare reacties komt want dit slaat werkelijk alles.

Behalve dat ze een aardige prijzenkast hebben is dit pure onzin. Naar die seizoenkaarten moet je ook niet kijken, Arsenal heeft meer dan 20.000.000 fans over de hele wereld. Als Jol de vergelijking mondiaal wil maken, dan mag je dat ook zo bekijken. Volgens mij bepaalt de (potentiële) fanschare hoe groot een club is.

24 augustus 2010 om 15:15

Goede reactie, in ieder geval de moeite genomen om het artikel te lezen en voor de rest heb je helemaal gelijk!

Tja, als je het gehele verleden meeneemt, misschien ja... Maar die tijden zijn al lang vervlogen. Toch is ajax in het buitenland nog altijd velen malen groter dan de andere Nederlandse clubs. Maar eerlijk is eerlijk, PSV is het laatste decennium eigenlijk beter....
Maar wie is groter, Man City of ajax? Tis maar hoe je redeneert.....

ajax hoort bij lange na compleet niet bij de 4 a 5 grootste clubs ter wereld.

wat een jolbroek.

natuurlijk zijn er veel prijzen gehaald, de laatste 15 jaar geleden. Maar zeker sinds die tijd is ajax keihard de andere kant uitgegroeid. Reken even het aantal kampioenschappen van de laatste 10 jaar. In Nederland dus. En daarnaast de Europese resultaten. En tot slot, hetgeen waar alles tegenwoordig om draait: de financiële positie!

Maar het is een lekkere quote voor een journalist natuurlijk.

Voor alle duidelijkheid, in Nederland is momenteel geen club die in aanmerking komt voor de titel: een van de 10 grootste clubs van europa.

Maar het is volstrekt onnodig om dit te typen, jammergenoeg ben ik toch in de verleiding geraakt...

Komt het bij al die mensen die gelijk weer Ajax en Jol gaan afzeiken, nou nooit eens op dat hij misschien bedoelt: op basis van het verleden en onze goed gevulde prijzenkast hoort Ajax bij de grootste club ter wereld en hoort Ajax dus in de CL te voetballen.

Vermoeden deze mensen nou ook niet dat hij zich echt wel realiseert dat het de laatste jaren niet allemaal even geweldig is geweest en dat men op basis van de huidige spelersgroep ook niet heel veel hoeft te verwachten?

En als laatste: dit was waarschijnlijk een vraaggesprek. Iemand misschien benieuwd hoe de vraagstelling was? Want het is natuurlijk best leuk om dergelijke uitspraken aan mensen te ontlokken en ze volledig uit hun verband te rukken.

24 augustus 2010 om 15:09

Als hij daarop doelt, hoezo zegt hij dit dan :

Ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld. Arsenal heeft geloof ik 40.000 seizoenkaarten verkocht. Wij meer hoor.''

Hoezo geeft hij die verkochte seizoenskaarten als voorbeeld?

24 augustus 2010 om 15:14

Hiermee wil hij gewoon aangeven dat Ajax een grote club is, is dat nou echt zo moeilijk te begrijpen?

24 augustus 2010 om 15:15

Misschien omdat het vergelijkbare clubs zijn qua grootte van het stadion en uitstraling. Het verschil is jammergenoeg dat Arsenal leuk voetbal speelt en Ajax dat wil.

24 augustus 2010 om 15:15

Omdat de grootte van een club ook te meten is aan het aantal supporters.

24 augustus 2010 om 15:18

Dan kan je beter zeggen dat ze in de top 20 staan want er zijn zoveel clubs met meer supporters. En als de grootte van een club te meten is aan het aantal supporters en het aantal prijzen komen ze zeker niet in de top 5.

24 augustus 2010 om 15:22

Als je bij de grootste clubs ter wereld hoort, mag je als trainer wel netjes verschijnen bij de wedstrijd.

24 augustus 2010 om 15:41

Welke club staat er nu op nr. 1 dan?
Als Jol toch gaat praten over seizoenskaarten, dan is Dortmund de grootste club van Europa?
Als dit Ajax in de Premier League of Liga Bbva zou spelen, zou menig mens Ajax niet kennen. Maar hier in Nederland is het uitgegroeid tot de grootste club.
Ajax heeft een prachtige historie, maar de laatste 10 jaar bewijst dat Ajax aan het afbrokkelen is. Deze wedstrijd tegen Kiev is direct de belangrijkste, omdat dit de inkomst van het hele seizoen bepaalt. Niet bepaald iets voor 1 van de grootsten voor Europa, of wel?

24 augustus 2010 om 17:05

@ Leprechaun

Oke maar Nederland heeft niet zoveel inwoners. Ajax heeft misschien 3 miljoen fans in Nederland, en over de hele wereld 5 miljoen als je het hebt over echte fans en niet iemand die zegt voor Ajax te zijn terwijl ie maar 2 spelers weet op te noemen. Ik meen dat een club als Real Madrid er veel meer heeft, om maar te zwijgen over Barcelona, Chelsea, United, Arsenal, Bayern Munchen, Inter, AC Milan etc.

24 augustus 2010 om 17:22

Daarnaast is de vergelijking nogal krom, want ik weet de prijzen niet exact, maar ik denk de gemiddelde seizoenkaart van Ajax zo rond de € 200,- kost en bij Arsenal zo rond de 1000 pond!! Als je in Nederland 1000€ voor een seizoenskaart moest betalen dan had ik het ook nog wel eens willen zien hoor.

24 augustus 2010 om 17:56

@at-marty

Ja, maar als voetbal nooit was ontstaan was deze site er helemaal niet geweest.
Die vergelijkingen met als slaan dus helemaal nergens op.

24 augustus 2010 om 15:21

Als hij bedoelt wat jij zegt, moet hij dat zeggen. Wat hij nu zegt kan op zoveel verschillende manieren worden opgevat. Maar natuurlijk krijg je een groen randje voor hem in te dekken en te zeggen wat hij eigenlijk zou moeten zeggen.

Jol maakt er een sport van zichzelf (en daardoor ook Ajax) belachelijk te maken met dit soort uitspraken. Want mijns inziens is de grootte van de club niet gebaseerd op het aantal verkochte seizoenskaarten, maar op de prestaties van de club in het recente verleden. Als je dan toch de grootte van de club wil taxeren, doe dit dan op toeschouwersaantallen of een percentage van het stadion dat vol zit. Daaruit blijkt dat ajax echt niet tot de wereldtop meer behoort, want in de wat mindere wedstrijden (paok thuis bijv.) zit het stadion nauwelijks halfvol, dit zal je bij Arsenal niet gauw aantreffen.

Midden jaren '90 behoorde Ajax tot de absolute wereldtop maar dat is vergane glorie en zal waarschijnlijk niet terugkomen, hoe jammer dat ook is voor het Nederlandse voetbal.

24 augustus 2010 om 19:51

stadion bij ajax is altijd propvol! of hebben we het over de wedstrijden in de vakantie periode.

dus wat jij wil zeggen is als je stadion propvol zit dan hoorje bij de absolute top.
dus de grootste clubs zijn afkomstig uit griekenland en turkije. En Italiaanse clubs horen bij de kleinste clubs van de wereld. logische.

Journalistiek hoort onafhankelijk te zijn. De 3e alinea is pure provocatie!

24 augustus 2010 om 15:18

Alle uitspraken van Jol zijn volgens mij een pure provocatie! ;-) Je moet wel erg veel discipline hebben wil je daar niet op reageren...

Maar het zal wel weer uit zijn verband zijn gerukt, niet zo zijn bedoeld, of verkeerd zijn vertaald...

24 augustus 2010 om 17:07

Als je met misplaatste arrogantie aankomt kan je hem ook terug krijgen. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Zie de 3e alinea maar door de vingers dan.

Wat betreft naam en geschiedenis misschien wel, maar dat betekent in het heden niet zoveel meer. De kwaliteit van de huidige selectie zegt meer over hoe de club er nu voorstaat en daarnaast zullen potentiële aankopen liever naar een club gaan met geld (in het buitenland) dan naar Ajax met een mooie stoffige prijzenkast.

Beetje overbodig meneer Jol.

Heel Nederland valt nu weer over de arrogantie vanuit A'dam.

Laten we eerst maar eens gaan presteren want laatste 10 jaar is het helemaal niks meer.

Maar eerlijk dient er ook gezegd te worden dat we natuurlijk wel ruim de grootste Nederlandse club zijn met niet alleen de meeste supporters in de gehele wereld maar ook ruim de meeste prijzen van alle Nederlandse clubs.

Maar het wordt wel weer eens tijd om nu wat prijzen te gaan pakken!!

24 augustus 2010 om 17:25

arrogant? like we care. dat ze nou in de rest van nederland iedereen met fluwele handschoentjes aanpakken en nooit durven te zeggen waar het op staat is hun pakkie aan. de 1 vind het arrogant, de ander vind het eerlijke taal. geen gezeik, geen gekontkus maar gewoon je mening durven geven. niks mis mee...

Zei de man die wel eens naar Aston Villa zou kunnen gaan als het Europees avontuur van Ajax morgen eindigd. Dat is dan meteen de zesde grootste club van Europa?

Ajax heeft een mooie geschiedenis en is bepalend geweest in Europa, maar dat was een Anderlecht bijvoorbeeld ook. De jeugdwerking is helaas nog het enige stokpaardje. Men moet in Amsterdam meer realist gaan worden...

Maar Arsenal lijdt geen dik verlies, en volgens mij gaat het sportief ook wel iets beter met Arsenal, nota bene in de zwaarste competitie ter wereld. Verder staat het als een paal boven water dat in Engeland niet alleen Arsenal groot is, maar ook andere topclubs. In NL is een groot gedeelte vd inwoners voor Ajax. Dus leuk en aardig van je seizoenskaarten, maar het zegt niets.

24 augustus 2010 om 15:19

mwah ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat het grootste gedeelde vd inwoners Anti-ajax is hoor . Uit een zogenaamd onderzoek bleek dat ze 4 miljoen fans hebben maar de helft daarvan kijkt niet eens voetbal volgens mij. Vraag maar aan mensen die voetbal niet volgen dan zeggen ze 9 van de 10x dat ze voor Ajax zijn.

24 augustus 2010 om 15:33

Je kunt wel iets zeggen van een club vind ik kijkend naar de supporters. Ik denk dat men over het algemeen Barcalona als de grootste club in de wereld ziet. Dat komt ook door de supporters. Een club die veel wint maar weinig aanhang heeft bestaat niet volgens mij. Dus die dingen lopen meestal wel parallel. Daarbij komt dat door de wereldwijde supporters die sommige grote clubs hebben er bijvoorbeeld shirtjes worden verkocht en dat helpt ook weer mee aan het bouwen van een grotere club

24 augustus 2010 om 17:41

Maar zo succesvol is Ajax de laatste jaren nu ook weer niet te noemen...

24 augustus 2010 om 19:53

Arsenal ook niet.....

Ik wordt een beetje moe van die vent...
Waarom noemen we deze website niet gewoon Voet-jol-zone ???
Slaat natuurlijk he-le-maal nergens op die uitsrpaak, maar dat zal dan wel door een journalist gevraagd zijn en Jol heeft gewoon geantwoord. Zo wordt elke uitspraak van onze mediageile Jol hier uitgelegd.

24 augustus 2010 om 19:56

@maauwert

En toch neem je de tijd om het te lezen en erop te reageren. misschien ben jij Jolgeil?

Denk nou eens na jongens... Hij zegt niet dat Ajax van nu beter is dan Arsenal en Chelsea. Hij heeft het alleen over de prijzenkast... En dan kun je toch moeilijk ontkennen dat Ajax in de gehele historie van het voetbal toch wel één van de grootste clubs is/was. Dat is het enige wat hij zegt.

En hij beweert niet dat Ajax nu een superteam heeft. Hij is zelfs blij ALS ze een keer Champions League spelen want dat is ''leerzaam voor onze jonge jongens''. BTW ik denk dat het leerzaam is voor vrijwel elke Ajacied, want er spelen nu weinig spelers bij Ajax die al wel een Champions League hebben gevoetbald

24 augustus 2010 om 15:12

Ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld. Arsenal heeft geloof ik 40.000 seizoenkaarten verkocht. Wij meer hoor.''

Hij heeft ds niet alleen over de prijzenkast.

24 augustus 2010 om 15:17

ok, maar volgens mij zegt hij dit meer om de Ajax-fans te roemen dan om te zeggen dat Ajax beter is dan Arsenal...

Wat een argumenten gebruikt die man ook XD. Ja omdat we meer seizoenkaarten verkopen dan Arsenal horen we bij de beste 5 clubs. De beste man vergeet er even bij te zeggen dat een seizoenkaart bij Arsenal minimaal 2 tot ong. 5,6 keer zo duur is als eentje bij Ajax.

En ja qua prijzenkast hoort Ajax inderdaad bij de beteren van deze wereld. Maar dat Ajax in de Champions League hoort, als je al 5,6 jaar achter elkaar niet eens voorronde haalt en als je die wel haalt elke keer faalt. Sommige Ajacieden leren het inderdaad nooit.

''ajax heeft waarschijnlijk voor het eerst het geld van de Champions League echt nodig'', citeert het ANP trainer Martin Jol. ''...ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld. Arsenal heeft geloof ik 40.000 seizoenkaarten verkocht. Wij meer hoor.''

Nou nou Martin.., als jax tot de 4/5 grootste clubs v/d wereld berekend, moet het niet Hopen op champions-league..dat eis je op! Je kan niet zeggen dat je tot die groep behoort (4/5 grootste club v/d wereld) als je gaat Hopen.. En als je meer seizoenskaarten verkoopt als Arsenal Nou Martin, jullie verdienen een pluim! Laat zien dat jullie doorgaan tegen Kiev...dan mag je praten...zoveel gezwets maar resultaat? (dan heb ik het over het feit dat ie Ajax tot de 4/5 grootste clubs v/d wereld noemt ) ..eigenlijk best grappig, als ze niet nu succesvol zijn..beginnen ze over het verleden..tsja..ik kijk liever vooruit dan achteruit :P

24 augustus 2010 om 15:45

Wat bepaald naar jouw idee dan hetgeen of je een grote club bent?
Is Twente bijvoorbeeld een grote club omdat ze recentelijk succes geboekt hebben met een aantal knap behaalde hoge noteringen in de competitie en een landskampioenschap...
In Frankrijk had je een aantal jaren geleden de terugzetting van O.marseille naar een paar divisie's lager, dit bleef ook nog steeds een grote club en is inmiddels weer terug aan de top in Frankrijk.

Een grote club wordt gekenmerkt door zijn resultaten uit het verleden, achterban, internationale uitstraling, noem maar op.

Neemt niet weg dat Ajax inderdaad wat van zijn glans heeft verloren de afgelopen jaren. Maar het kan nog steeds buigen op een grote achterban, fantastische resultaten uit het verleden, veel internationale aanzien en mag derhalve tot de grotere clubs gerekend worden.

24 augustus 2010 om 16:47

Het klopt dat Ajax een grote prijzenkast heeft Geweldg! (eerlijk waar)
Maar..je kan niet eeuwig daarop blijven teren beste vriend
Het was leuk die tijd he? Zeker weten! Maar wat heeft Martin daaraan bijgedragen?
Hij kan beter naar de toekomst kijken (daarmee bedoel ik 2dingen: ten 1ste: niet meer naar het verleden kijken..want dan zie je best veel stof ..en ten 2e: de Toekomst, kijk naar je jeugd en Durf potjandorie hun meeeer kansen te geven dan bijv. Mido terug halen of je interesse in een De Ridder te uiten
Laten we het aub niet over Twente hebben.. daar is de tijd nog niet rijp voor als je begrijpt wat ik bedoel. Ajax zijn glans verloren? dat is nog zacht uitgedrukt!

Zal een zeer spannende pot worden woensdag, maar ik denk dat we wel gaan winnen. Inderdaad zeer jammer dat we het vorige week niet hebben beslist, maar ook zoals Jol al zegt, 1-1 is een goede uitganspositie.

Al doet het pijn in mijn hart, maar Ajax hoort nu niet bij de beste 5 clubs van de wereld. We hebben daar wel ooit eens gestaan in de jaren' 70 en '90. En qua prijzenkast zullen er niet heel veel clubs in Europa zeggen dat die dat zo vol hebben staan. Die tijden zijn voorbij en daar kan Ajax alleen komen door goed beleid en heel erg veel geluk, qua spelersgroep en wedstrijden die in je voordeel uitvallen.

Ja als je het op basis van historie bekijkt wel ja, maarja... als we zo gaan redeneren dan verwacht ik ook wel weer dat Feyenoord dit jaar kampioen wordt en daarna minimaal overwinterd in de Champions League...
En misschien dat Leeds United wel weer de Premier League wint, en Chelsea een middenmoter wordt...
Jol, wordt wakker, het is 2010, geen 1971

Heerlijk dit, vrijwel alle Ajax-haters lezen het artikel niet eens. Veel plezier met non-argumenten jongens. Als je naar de prijzenkast kijkt heeft ie gelijk. Geloof dat samen met Man Utd Ajax de enige club is die alle prijzen heeft gewonnen die er te winnen zijn voor een club (weet dit niet zeker, maar het zullen er zeker niet heel veel meer zijn)! Dus heeft ie gelijk. Jammer alleen dat de Ajax-haters dit toch weer uit zullen leggen als arrogantie. En dat terwijl hij nergens wat zegt over dat dit een garantie is dat ze het morgen halen, maar juist dat Ajax in de CL thuis hoort. En zeg nou zelf, dat is toch ook zo? PSV overigens ook. 2 clubs die gewoon standaard in de pouleronde van de CL horen naar mijn mening.

Leuk feitje nog even:
Jaren 70 wint Ajax de Europa Cup 1 (wat nu de CL is), Jaren 90 wint Ajax de CL, dus het komende decennium zou Ajax de CL weer moeten winnen! zelfde geld voor de wereldbeker voor clubteams!
Jaja, ik weet dat dit een onzin redenatie is maar ik vond het leuk om ff aan te halen!^^

24 augustus 2010 om 15:39

Real Madrid, Barcelona, Manchester United, AC Milan, Juventus, en Inter heeft dit jaar ook de kans om erbij te komen. Dus die vlieger gaat helaas niet op jongeman!

24 augustus 2010 om 15:55

Dan is het de top 6 dus blijkbaar. zit Jol er ook 1 plaatsje naast. En ik blijkbaar 3. nou nou, wat een verschil .

en ik vraag me heel serieus af waarom jij mij ''jongeman'' noemt...

Edit: PS, Milan heeft nooit de Uefa Cup gewonnen. wel de EC II, maar nooit de Uefa Cup.
Madrid heeft nooit de EC II gewonnen, maar wel de Uefa Cup.

en de EC II is misschien de voorganger van de Uefa Cup, maar er zijn wel enkele wezenlijke verschillen

Dus als we het op details gaan bekijken, heeft Jol nog steeds gelijk

24 augustus 2010 om 17:06

Jij vind 5 Europacups/cl's meer dan Ajax niet opwegen tegen 1 EC II?

Dit is echt weer zo'n topic, waar alle Ajax-haters weer al hun gezeik op kwijt kunnen.. Tjonge jonge...

Op basis van gewonnen Champions Leagues/europa Cup 1 hoort Ajax zeker in de top 5:
Real Madrid is onbetwist nummer 1, dan komt Liverpool, AC Milan en dan Ajax samen met FC Bayern Munchen. Dus zo gek is deze uitspraak niet, als je begrijpt hoe hij het in de context plaatst.

Qua naam hoort Ajax ook nog altijd bij de grote der aarde, want het blijft een ongelooflijk merk. En het gezeur hier op het forum geeft wel aan hoe groot Ajax is, want iedereen moet wel zijn verhaal kwijt op deze topic.

24 augustus 2010 om 15:22

Als Jol niet sommige domme uitspraken zou doen dan lokt hij de discussie ook niet uit. En iedereen die iets onaardigs zegt is niet meteen een hater. Jullie vinden jezelf toch ook niet arrogant en zijn boos als iemand dit zegt. Makkelijk om de discussie uit de zeg tehaan hé. Als het je niet bevalt zeg je gewoon dat het een Ajax hater is.

24 augustus 2010 om 15:41

Nee, maar er zijn fans van bijvoorbeeld PSV en Twente die er niet tegen kunnen dat Ajax groter is. Maar mensen hier denken dat als ze Ajax de grond in trappen dat dat ze kleiner maakt maar het werkt averechts.

Maar Jol doet teminste uitspraken, Rutten die zegt helemaal niks nuttigs als hij een microfoon onder zijn neus krijgt en met Preud'homme heb ik nog niet veel ervaring mee maar die redt zich al moeilijk in de taal.

Ik zal een voorbeeld geven: Laatst was ik in Spanje, dan kom je een Spanjaard tegen die was een die-hard Barca fan, tattoos etc van het logo. Maar als ik zeg Ajax dan wist hij dat meteen, Suarez etc. hij wist nog dat Gabri en Oleguer daarheen gingen en zei steeds 'good club, beautiful football' hij praatte niet goed engels en zei later ook nog 'barca in Little' zoiets van Barcelona(denk dat hij het voetbal bedoelde?) maar dan wat kleiner. Maar als ik tegen hem zeg Twente, dan wist hij het niet en bij Psv wist hij alleen het land waar ze vandaan komen Nederland dus. Dat zegt wel wat. Daarom snap ik Jol wel dat hij dit zegt.

24 augustus 2010 om 16:54

@ Cfabregas4 Helaas geeft deze reactie alleen het onvermogen van Jol aan om fatsoenlijk te communiceren. En juist als je de grootste bet hoort daar een zekere mate van bescheidenheid bij uit respect voor anderen. Deze bescheidenheid ontbreekt bij Jol en vele andere Alacieden. Daarom is de club ook zo ongeliefd. En dat Ajax de bekendste club van Nederland is zal ik nooit ontkennen. Maar dit is wel gebaseerd op een verleden en zeker niet op het heden. In Nederland heeft PSV de laatste 10 jaar de fakkel duidelijk overgenomen. De uitspraken van Jol duiden er weer op dat zijn communicatieve vaardigheden erg tekort schieten. Helaas is er niemand binnen Ajax die hem daar kennelijk op wijst. Een Hiddink zul je dit soort zaken nooit horen zeggen.

24 augustus 2010 om 16:29

Real op 1 inderdaad (3x CL, 6x Ec1), dan AC Milan (3 x CL, 4x Ec1), DAN Liverpool (1x CL, 4x Ec1), dan Ajax en Bayern met 1x CL en 3x Ec1...

Maar als dit de graadmeter is, is Ajax groter dan Manchester United, Barcelona en Inter Milan...

Ik ben bang dat Ajax in rap tempo de internationale naam en faam aan het verliezen is... En dat is een slechte zaak...

24 augustus 2010 om 16:51

De wens is de vader van de gedachte...

Dat denk ik niet, Ajax blijft een enorm merk, dat is niet zo snel weg.
Zoveel supporters over de hele wereld, nog steeds overal respect.

Wat denk je van V/d Vaart, Sneijder, N. de Jong, Maxwell, Chivu, Ibrahimovic, Vermaelen, Huntelaar en dan zal ik er nog wel wat vergeten die in de Europese top spelen en Ajax op hun cv hebbben staan, of Van Gaal als trainer, dat dwingt nog steeds respect af. Laatst had Mourinho ook mooie woorden over Ajax en haar jeugdopleiding gezegd, ook geen klein persoon in de voetballerij.

24 augustus 2010 om 17:18

De wens is in dit geval niet de vader van de gedachte....

Het is toch onmogelijk dat je het niet me eens bent dat de reputatie van Ajax niet meer is wat hij 15 jaar geleden was?? Met fans over de hele wereld valt het ook wel tegen denk ik hoor.... Ik heb in het buitenland althans nog nooit buitenlanders met een Ajax-shirt zien lopen.. Niet dat dat de enige maatstaf is, maar het geeft een idee...

24 augustus 2010 om 20:02

Ik was laatst in de VS. zag ik in New York een gast lopen met een ajax shirt. ik d8 dat het een nederlander was. maar was niet zo, een echte new yorker.

Tja dit moet Martin Jol niet doen. Hier heeft niemand iets aan. De arrogante Ajaxieden worden hier nog arroganter van en de Ajaxieden die dat niet zijn gaan wel zo gezien worden. Martin Jol moet niet beginnen over de historie van de club maar over het huidige elftal. Dat doet hij ook wel natuurlijk maar dat eerste gedeelte mag hij van mij weglaten. Wij weten ook wel dat Ajax een mooie historie heeft maar daar koop je nu niets voor. Zoiets mag je van mij zeggen als je in de CL staat. Dan slaat het ergens op

Ik hoop dat ze woensdag winnen. Ik merk ook dat veel mensen hun bril nog niet op hebben staan. Lees nou eerst eens alvorens te gaan blaffen dat Martin ongelijk heeft. Ik gun elke club in het Nederlands voetbal trouwens van harte deelname aan de Champions League. Viva Hollandia.

Eigenlijk hoef ik al niet meer te reageren op deze uitspraak van Jol want dat doen anderen al en gelukkig ook al veel Ajacieden. Ajax is een club met een grote naam in het internationale voetbal. De club heeft een prachtige historie en heeft grote spelers voortgebracht. De laatste jaren is de club echter afgegleden naar de Europese middenmoot (net als het complete Nederlandse clubvoetbal) en is de glans verdwenen. Als Jol had gezegd dat Ajax gezien zijn naam en verleden wel een keer weer aan CL voetbal toe is dan was dat een logische en goede uitspraak geweest. Nu echter gooit hij weer eens olie op het vuur en zal het reacties regenen hier op VZ. Op dit moment zijn er alleen in Europa al wel 50 clubs die op dit moment sportief en financieel groter zijn dan het huidige Ajax. De lijstjes zullen ongetwijfeld door anderen met graagte geproduceerd worden. Martin Jol heeft verstand van voetbal. Een echte topcoach is hij echter absoluut niet. In zijn media gedrag is hij nog altijd op het niveau van Rkc. Dit is jammer en berokkent het toch al matige imago van Ajax nog meer schade. Martin Jol acteert de topcoach maar is dit niet en dat blijkt maar weer eens uit deze uitspraak.

25 augustus 2010 om 11:00

Veruit de beste reactie bij dit topic! Reeel, objectief en rechtvaardig geoordeeld.

Chapeau!

Jongens, het is toch een feit dat veel mensen in je stadion hebben zitten, een factor is van het zijn van een grote club? Hij zegt nergens dat omdat Ajax meer kaarten heeft verkocht, ze daarom groter zijn dan Arsenal. Begrijpend lezen....

Martin Jol hoeft niet meer weg bij Ajax, als ik dat zo hoor. Per slot van rekening zijjn er niet veel grotere clubs dan Ajax. Van den Boog en co. kunnen rustig slapen; mocht een club als Arsenal nog een keer voor Jol langskomen zal hij niet weggaan. In tegenstelling tot Arsenol behoort Ajax immers wél tot de 4 grootste clubs van Europa. Ajax kan op alle gebieden (sportieve prestaties, faciliteiten, merchandising, financien, ledenaantallen/seizoenskaarthouders) wedijveren met Real Madrid, Barcelona, Manchester United en Benfica en is zelfs op die vlakken beter dan Bayern Munchen, Arsenal, AC Milan, Internazionale etc. etc.

Toch triest hoe het merendeel van de mensen weer reageert hier. Waarschijnlijk hebben de meeste alleen de titel gezelen en dat linken ze dan aan Ajax en dan is het fout. Want het is tegenwoordig in om Ajax af te zeiken ook al is daar geen reden toe.

Volgens mij heeft Ajax het Nederlandse voetbal op de kaart gezet! Daar hebben meerdere clubs de vruchten van geplukt de afgelopen decennia. Maarja er zal ok wel wat jaloezie bij zitten bij de meeste reacties...

24 augustus 2010 om 15:29

Volgens mij was Feyenoord de eerste én de laatste Nederlandse club die Europees succes heeft geboekt, maar hoor jij Been beweren dat Feyenoord Europees zelfs nog maar meetelt? Terwijl Feyenoord ook veel seizoenskaarten heeft verkocht.

Natuurlijk is Ajax een naam in het buitenland. Maar die status is ook al aan het afbrokkelen. In landen als Frankrijk, Spanje, Italie en Portugal zijn o.a. Schalke 04 en HSV in de ogen van die mensen daar grotere clubs dan Ajax. Raul en Van Nistelrooij zijn daar niet voor niets heen gegaan. Mensen die denken dat Ajax in het buitenland nog als grote club wordt gezien, zijn of de laatste 20 jaar niet het land uit geweest, of weigeren te geloven dat Ajax nog 'slechts' een gerespecteerde club is.

24 augustus 2010 om 15:52

Overal waar je in het buitenland komt en zegt dat je uit Nederland komt kennen ze Ajax.
Ook iedere keer als Ajax europees moet spelen dan zegt de tegenstander dat Ajax een grote club is, zelfs Shevchenko vorige week nog

En Jol zegt nergens dat Ajax europees mee telt op dit moment maar dat het historisch gezien een van de grootste clubs is en daar zegt hij niets raars.

24 augustus 2010 om 16:01

Jij weet ook dat spelers en trainers altijd positief zijn in de pers (slijmen) over de volgende tegenstander. Ik heb nog nooit een speler gezien die voor een Cl-wedstrijd in de pers riep dat het een eitje was omdat de tegenstander niks voorstelt.

In het buitenland kennen ze Ajax wel, maar niet als grote club. Ze kennen Ajax, PSV en Feyenoord als grote clubs van vroeger. Als je aan iemand in het buitenland de opstelling van deze clubs vraagt, kan niemand je een volledig antwoord geven.

24 augustus 2010 om 16:31

Wat raar is aan wat Jol zegt, is dat Ajax op basis van de historie in de CL thuis hoort... Het is toch geen kampioenschap voor ex-voetballers?

24 augustus 2010 om 17:05

Nee hoor, Raul en n Nistelrooy kunnen veel meer geld verdienen in Duitsland. Maar veel geld maakt een club nog niet groot.

Doe mij maar een begrotingsplafon van €50 miljoen ofzo voor alle clubs in de hele wereld. Dan doen er weer wat meer Nederlandse ploegen mee in Europa en gaan de goede spelers niet achter het grote geld aan in het buitenland.

Daar wordt de voetbalwereld een stuk eerlijker van. Ik ga even verder dromen........

24 augustus 2010 om 17:10

En ze hadden ergens anders niet meer kunnen verdienen? Hadden ze daarvoor niet bij Real kunnen blijven of naar Qatar kunnen gaan.

Als mensen niet snappen wat Jol bedoeld........zeg dan niks! Qua naam en gewonnen prijzen heeft Jol gewoon gelijk. Die mensen die nu lopen te lachen en commentaar hebben moeten eerst het stukje maar eens lezen! Hij bedoeld niet dat Ajax nu een van de beste clubs ter wereld is. Dat weet iedereen dat dat niet zo is.

Jo is vergeten de bijsluiter te lezen: ' Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst''.

Financieel (en dus sportief) gezien is het onmogelijk om op te boksen tegen de huidige Champions League clubs. Eredivisieclubs hebben eigenlijk enkel nog wat te zoeken in de Europa League. Pas als de regelgeving verandert (zoals financial fairplay. ristricties op het aantal buitenlanders indien niet zelf opgeleid etc.) dan hebben Nederlandse clubs weer een kans.

Mag hier een poll voor komen??
Want ik wil wel kijken of iedereen er zo over denkt, ik vind het in ieder geval een lachertje van meneer Jol.

Mensen die ajax minded zijn, kunnen nu wel gaan zeiken over Ajax haters, maar denk eerst eens even na...

Waarom zou je zoiets dergelijks gaan roepen....????

Wat is de Toegevoegde waarde?

Uiteraard riekt dit naar grootheidswaanzin en arrogantie....

Ajax presteert al 10 Jaar practisch helemaal Niets....

Hoeveel buitenlandse clubs gaan nu heel hard lachen denk je, wanneer ze dit bericht van Jol lezen??

24 augustus 2010 om 15:46

Ja ze zullen inderdaad helemaal dubbel liggen, vooral als ze naar hun eigen aantal gewonnen champions leagues of Europa cup 1 kijken.

Chelsea: 0
Arsenal: 0
Manchester: 3
Barcelona: 3
Inter Milan: 3
Juventus: 2
Om nog maar te zwijgen over al die andere ''grote''clubs die die beker nog nooit hebben gewonnen. Die beker is voor elke club het ultieme doel en daar vestig je je als club mee bij de top.

Als je het stuk goed leest zie je dat hij dit roept om aan te geven waarom een club als Ajax in tegenstelling tot Kiev in de Champions League hoort.

24 augustus 2010 om 16:06

Ik denk vrij weinig. Qua prijzenkast heeft hij gewoon gelijk en ik denk dat een buitenlandse club een club als Ajax meer dan normaal vindt om in de loting van de Champions League te hebben zitten. Jol zegt toch niet dat we de cup gaan winnen of zo. Natuurlijk is Ajax min of meer kansloos tegen de Europese top, maar dat zijn zoveel clubs die meedoen.

24 augustus 2010 om 16:26

waarschijnlijk geen een, omdat die grote clubs wel na kunnen denken en jij niet.
Heb jij het artikel gelezn?

24 augustus 2010 om 16:56

joehoeeee iemand die het ook ziet...
Ik denk dat alle clubs en dan met name Kopenhagen, Slavia Praag ect... krom zullen liggen van deze uitspraak..lol.
Je speelt Champions-league omdat je Landskampioen bent geworden..hmm eens ff kijken, wanneer was de laatste keer? (juist ) ..je speelt Championsleague omdat je door de groepsfase doorkomt.. tsja..rinkel de kinkel?? Martin...laat nou eens want zien voor al dat gezwets

Qua history is Ajax inderdaad 1 van de grootste clubs van de wereld, maar voor hoe lang nog. Liverpool, Real madrid, AC Milan kunnen nog steeds de CL winnen. Ajax zie ik dat zo snel niet meer doen. Dan moet je denken dat clubs als Chelsea en Manchester City er ook aankomen en die hoeven maar 4/5 keer de CL te winnen en Ajax verdwijnt verder naar beneden.

Ajax heeft de potentie om groter te zijn dan ze nu zijn als je kijk naar clubs als Porto, Benfica, Dinamo Kiev. Die kopen slim in en zijn nog steeds gevreest in Europa. Als ik Ajax was zou ik een voorbeeld nemen aan zulk soort clubs.

24 augustus 2010 om 16:11

Zelfs de clubs als Porto en Benfica beschikken over een vele malen groter budget dan Ajax. Met de salarissen die die clubs betalen kan je tenminste wel een lange termijn beleid uitzetten. In de eredivisie wordt elke speler die zijn kop boven het maaiveld steekt gelijk weg gekaapt. Je kan je natuurlijk afvragen hoe het zover gekomen is dat zelfs dit soort clubs over meer geld dan Ajax beschikken, maar ik denk dat, dat toch ook mede te maken heeft met de televisie-inkomsten en dergelijke. Nederlanders willen gewoon simpelweg niet betalen om naar voetbal te kijken. Desondanks dat de samenvattingen op de publieke omroep ruim een miljoen kijkers heeft heeft slechts 10 procent hiervan een abonnement op eredivisie live. Hierdoor is de competitie ook weer minder interessant voor sponsors etc etc. etc.

Tuurlijk, als je alleeen naar de prijzen kijkt is ajax een grootte club. Maar je kan niet zeggen die club is groot omdat ze veel prijzen hebben gewonnen. . Maar als jol alleen naar de prijzen kijkt, dan ja, dan is ajax een grote club. Net als Nottingham Forrest.

Eerst maar eens kampioen van nederland worden, want kom op zeg als je geen kampioen van de eredivisie kan worden dan hoor je niet eens bij de 20 grootste clubs, in het verleden wel, maar nu niet.

En als Jol het over het verleden heeft, waarom haalt hij er dan bij hoeveel seizoenskaarten hij dit jaar heeft verkocht.

Ooit was het een grote club, nu moeten ze knokken om de Champions league te bereiken laat staan hem te winnen.

Ajax is niet meer een van de tien beste clubs van de wereld. FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Chelsea, FC Bayern Munchen, Liverpool, Arsenal, AC Milan en Inter zijn 10 voorbeelden van grote clubs die successen boeken in Europa. Ajax heeft al 4 jaar niet meer in de Champions League gespeeld dus hoezo Ajax een van de vijf grootste clubs van de wereld. Ja wel qua seizoenskaarten en successen in het verleden maar op dit moment is Ajax gewoon subtop, net zoals Psv.

Heel erg ongepaste uitspraken zijn dit. Niet omdat ze niet waar zijn eventueel maar omdat ze op het verkeerde moment uitgesproken worden. Laat Ajax nu maar gewoon van Kiev winnen, het ultieme doel voor Ajax is om toch weer een keer in de CL te spelen. Leuk dat je veel prijsjes hebt gewonnen, maar als je het morgen gaat verknallen speel je voor de zoveelste keer op rij niet in de CL.

Ajax liefhebbers nu alleen maar naar het verleden lopen te wijzen om Jol goed te praten, maar volgens mij bedoelt Jol toch écht dat hij vindt dat ajax OP DIT Moment tot de grootste clubs ter wereld behoort...

waarom vergelijkt hij anders het aantal verkochte seizoenskaarten van ajax met die van Arsenal???

Gadverdamme, van zulke uitspraken wordt ik gewoon spontaan misselijk.

Ik zeg dit als PSV fan, maar Ajax is zeker de grootste club van NL, maar in Europa zijn in deze tijd Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Man United, Arsenal, Liverpool, Man City, AC Milan, Inter, Juventus, Bayern Munchen, Atletico Madrid, Valencia, Sevilla enz enz allemaal groter dan Ajax. Wel loof ik de Ajax jeugdopleiding, die is denk ik op die van Barcelona na de beste van de wereld. En ook alle grote spelers die ze de afgelopen jaren hebben voortgebracht zoals Sneijder, Van der Vaart, Huntelaar, Ibrahimovic, Heitinga, N. De Jong, Grygyera enz.

Ajax vergelijken met Arsenal gaat niet helemaal op. Ajax is de enige BVO in Amsterdam. Kijke eens hoeveel en wat voor clubs er nog meer in Londen spelen. Met andere woorden; Het is een vergelijking van niets. Als je dan alleen de club wilt vergelijken wat betreft de prijzenkast dan zijn dat voorlopig nog goede herinneringen. Geen nationale titel de laatste jaren, geen El titel, geen CL titel. Tsja dan doe je bij neutrale mensen al snel niet meer mee met de 4-5 grootste clubs ter wereld. Prijzen uit het verleden maken je nu niet tot een grote club. De historie is groot, dat wel. Maar dat is dan ook meteen heel iets anders!!

Haha hier moet ik als Ajacied zijnde ook wel erg om lachen. Kijk als nu de hele voetbalwereld er mee zou ophouden en je kijkt terug op de gehele voetbalhistorie dan zou het wel in de buurt kunnen komen ja met Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, AC Milan, Inter, Juventus, Manchester United en Liverpool.

Maar helaas liggen de feiten anders, en is het gewoon niet meer op te boksen tegen diezelfde clubs en ondertussen dus ook de subtoppers uit Spanje, Engeland en Duitsland. Je eigen topspelers gaan weg rond hun 22e, jongetjes van 15/16 worden ook al weggehaald door die competities. Helaas krijg je hierdoor andersom dezelfde praktijken dat Ajax hetzelfde doet maar dan met Scandinaviers en Afrikanen enzo.

Er zijn een paar manieren om hiertegenin te gaan en dat is volgens mij om een Benelux competitie te beginnen. Eerste paar jaar zal het wel wennen zijn maar goed dat is volgens mij ook wel zo voorbij die gewenningsperiode. Daarnaast een Europees salarisplafond voor spelers. De echte toppers die slaan er toch wel meer geld uit door sponsorcontracten en dergelijke. En daarnaast dus geen enorme schulden en idiote bankleningen meer mogelijk door clubs.

Maar goed gezien de begroting van de club en het verleden hoort Ajax natuurlijk elk jaar de CL te spelen. Ze hebben het oa aan de organisatie te danken dat het 1 groot zooitje was de laatste jaren.

Als je naar het aantal ooit gewonnen Europese hoofdprijzen kijkt, klopt de uitspraak aardig. Alleen Real Madrid, AC Milan en Liverpool hebben meer hoofdprijzen (9, 7, en 5 tegenover 4 van Ajax) en Bayern München evenveel. Wat dat betreft is Ajax een hele grote club en is het vreemd dat de laatste jaren zo mager zijn. Hoe dan ook, Ajax blijft nog altijd tot de verbeelding spreken, zowel nationaal als internationaal. Daarom zou het heel mooi zijn als Ajax morgenavond gewoon won. Het zou een mooi affiche geven voor de Champions League, hoewel Dinamo Kiev ook al jaren Champions League speelt. Het hoopt in ieder geval spannend te worden.

Het klopt trouwens wel dat je de vele tegendoelpunten tot nog toe zeker niet alleen de verdedigers kunt aanrekenen. Voor zover ik kan zien spelen die juist wel aardig, maar de linie die het laat afweten is het middenveld, vooral De Zeeuw is (nog) niet in goede doen. Mij viel bijvoorbeeld op dat Roda afgelopen zaterdag voordat ze een grote kans kregen in de eerste helft, meerdere mannen helemaal vrij hadden lopen op het middenveld. Zo wordt het natuurlijk wel heel makkelijk om ook voor de doel een overtal situatie te krijgen. Dan kunnen de verdedigers het nog zo goed doen, tegen een overmacht wordt het wel zwaar.

Qua prijzenkast heeft hij gelijk.

Dat is ook wat hij bedoeld. Dat Ajax op dit moment niet meer bij de 4/5 grootste clubs hoort is algemeen bekend, maar gezien de prijzenkast nog steeds wel.

29 keer landskampioen
18 keer Knvb beker
4 keer Championleague
1 keer Uefabeker
1 keer Europacup 2
2 keer wereldkampioen
3 keer Europese supercup

Dit jaar heeft Ajax een prijs gekregen voor de beste jeugdopleiding van Europa.

Ajax heeft de beste voetballer van europa aller tijden voortgebracht; J C

Vraag aan een Italiaan of een Engelsman om 15 bekende Nederlandse voetballers te noemen. Hij zal 12 ajaxieden opnoemen

Kortom: onze reputatie en naam als voetballand in Europa is voor veruit het grootste deel aan Ajax te danken. Niets dan respect.

Wedden dat binnen en 10 jaar weer een keer toeslaan in de Champion League ?

24 augustus 2010 om 17:10

Ik wil die weddenschap wel met jou aangaan. Het Nederlandse voetbal gaat achteruit, geen Nederlandse club kan ooit nog een Champions League winnen denk ik tenzij er een rijke oliesjeik hier komt investeren.

pure waanzin om dit te zeggen (uitgezonderd de historie, lijkt me duidelijk)
Mogt Ajax morgen CL halen dan horen ze bij de beste 32 van europa, wat a.l lastig genoeg is en al een mooi resultaat zou zijn.

Succes Jol

Hij heeft over de geschiedenis wel gelijk maar nu tegewoordig kan je ajax geen europeese top meer noemen als je naar de laatste jaren goed kijkt.

Als ze alleen maar aan het geld denken mogen ze van mij morgen best verliezen, maar als ze aan de prestaties denken en dat het gewoon voor de lol is dan mogen ze van mij best door gaan en ik denk zelf natuurlijk ook wel dat nl verder moet komen zodat wij weer die plek terug krijgen zodat mijn cluppie ook weer europa kan halen :D

Zoals we ook bij Feyenoord zeggen; Respect voor het verleden, vizier op de toekomst.

In het verleden hoorde Ajax bij de grote clubs ja. Nu niet meer, misschien qua achterban. Maar verder zal het niet gaan. En dan is het een mooie vergelijking dat Arsenal er minder heeft verkocht. Maar Ajax zelf zou niet overleven in de Premier League en moet nu ook keihard knokken om in de CL Groepsfase te komen om niet nog eens in het rood te komen staan aan het einde van het seizoen.

Jol zegt hier gewoon dat Ajax groter is dan Arsenal, omdat ze én meer seizoenskaarten hebben verkocht én meer prijzen hebben gepakt in het verleden....

Hoe zou de rest van de wereld hiernaar kijken???

Ik zou graag van koning Jol willen weten waarom hij dit wil benadrukken? Historie, achterban, stadion is zeker een topclub waardig. In principe praat Jol hier geen poep, maar ik begrijp niet waarom hij het zo graag aan wil stippen? Ik dacht dat Ajax wat aan z'n reputatie wil doen, dan lijkt me dit niet de manier en het veelgehoorde excuus dat een journalist dit uit z'n mond trekt gaat hier absoluut niet op.. Op deze manier lijkt Jol te vissen naar zo veel mogelijk veren in z'n achterste, erg jammer en bijna zielig te noemen..

Hoe dan ook: persoonlijk hoop ik nog steeds dat Ajax Dinamo Kiev oprolt morgen, ondanks dat dat Fctwente in dat geval minder inkomsten oplevert. Goed voor het Nederlands voetbal en twee Nederlandse teams in de Champions League zou geweldig zijn. Succes!

Ajax hoorde zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld

Martin Jol geeft juist aan dat Ajax er ook vanuit historisch perspectief voor moet zorgen dat ze weer succesvol worden in de CL. De kop boven dit artikel zorgt een beetje voor een scheef beeld tov de inhoud van het artikel zelf. Natuurlijk weet Jol dat Ajax op dit moment een inhaalslag moet maken op het voetbalveld maar de prijzenkast geeft inderdaad feitelijk aan dat ze bij de meest succesvolle clubs van de wereld horen. Geen top 5 want we moeten ook clubs als Boca Juniors, Penarol en Independiente in Zuid Amerika niet vergeten.

Waar het Jol vooral om gaat is dat de Arena morgen vol zit en iedereen als een blok achter de ploeg gaat staan. Dat verdienen die gasten ook, zeker vanuit historisch perspectief. Laat de trots doorklinken in de aanmoedigingen. Laat ook horen dat je vindt dat je ploeg bij de beste van de wereld hoort!

@joehoe
Lees voor het gemak het hele interview ipv een stukje.. Moelijk he?

Maar als Ajax dan zo groot is, waarom wil dan geen enkele club 30 miljoen neerleggen voor Suarez? Voor Di Maria ontving Benfica 40 miljoen, terwijl die competitie vergelijkbaar is met de eredivisie. Di Maria blonk dus tot dusver ook alleen maar uit in een Mickey Mouse Competitie.

Clubs vinden een speler van Ajax geen 40 miljoen waard, omdat Ajax (met alle andere Nederlandse clubs) niks presteert in een competitie die er echt toe doet.

24 augustus 2010 om 16:04

Begrijp je het niet of wil je het niet begrijpen. Als je naar de prijzenkast van Ajax kijkt dan hoort ajax bij de beste 5 clubs van Europa. Nu is dat allang niet meer zo, maar als het verleden er niet toe doet dan doet het heden er ook niet toe. Je wint namelijk prijzen om historie te schrijven.

En Benfica ontving geen 40, maar 25 miljoen euro. Dat is toch een stukje minder dan de prijs die jij noemt. Verder heeft ajax de laatste paar jaar nog een aantal spelers verkocht tussen de 15 en 30 miljoen: Huntelaar, Sneijder, Babel, Vermaelen. En nu staan er weer een aantal in de belangstelling van goede buitenlandse clubs.

24 augustus 2010 om 16:24

25 miljoen was een basisbedrag, daar kan 11 miljoen aan premies bijkomen. Dus ik zat er wat dat beteft wel in de buurt.

De clubs die geinteresseerd zijn in Suarez en van der Wiel zijn geschrokken van de vraagprijs. Denk jij dat die 2 nog bij Ajax zouden zitten als Ajax een marktconforme prijs had gevraagd. 30/40 mijoen voor een topper in de eredivisie, 20 miljoen voor een rechtsback die zich alleen in Nederland heeft bewezen - hij heeft immers geen opvallend (wel goed) WK gespeeld-. Dat is toch bespottelijk. Voor Suarez evenveel vragen als wat voor Villa betaald is. Voor 20 miljoen ben je een eind op weg om Maicon (!) te kopen. Hoe bedoel je grootheidswaanzin?

En natuurlijk doen prestaties van het heden er meer toe dan van het verleden. Ik denk dat Ajax liever dit jaar het kampioensfeest kampioen viert op het Leidsscheplein dan dat het daar alle in het verleden behaalde prijzen nog een keer viert.

24 augustus 2010 om 16:40

Daar KAN 11 miljoen bijkomen, dus dat is nog helemaal niet zeker..

Verder zijn clubs idd. geschrokken van de vraagprijs en dat was ook de bedoeling. Ajax wilde de spelers eigenlijk niet kwijt alleen voor prijzen die ze gewoonweg niet konden weigeren, daarom hebben ze een prijs van 35 miljoen voor Suarez en 20 miljoen voor van der Wiel opgeplakt. Zo gek zijn deze prijzen ook weer niet vind ik, want deze twee spelers stonden respectievelijk in de halve finale en in de finale van een wereldkampioenschap. Het verschil tussen Maicon en van der Wiel in leeftijd is toch echt 8 jaar, dus zo belachelijk is het ook weer niet.

En meen je het echt dat ajax liever dit jaar het kampioenschap viert? Natuurlijk willen ze dat, maar je kan niet elk jaar kampioen worden. Hoe langer het kampioenschap duurt hoe intenser de blijdschap wordt als we wel weer eens kampioen worden. Natuurlijk gaat het om het heden, maar je wint prijzen in het heden om historie te schrijven. Niet elke club kan elk jaar de cl winnen of kampioen worden.

Paar maanden geleden stond hier een artikel over dat Real Madrid de beste club van de eeuw was, Ajax stond daarop 7e of 8e (voor Man Utd!) als ik het mij goed herinner. Dus zo gek is die uitspraak niet, Ajax is bekent over heel de wereld. Het voetbal mag op het moment dan wat minder zijn, maar je bouwt een historie op hé, en die is wereldberoemd.

het zal de laatste 10 jaar toch niet meer zijn vrees ik !!! ik rangschik ajax zo tussen plaats 75 en 100

24 augustus 2010 om 15:53

haha overdrijven is ook een vak.
ik schat ze wel rond de 40ste plek.

24 augustus 2010 om 16:00

net als de belgische stelt de nederlandse competitie niks meer voor dus op europees vlak zijn we enorm voorbij gestreefd ....ajax heeft alles uit de kast moeten halen om zelfs maar een klein ploegje als paok opzij te kunnen zetten...ik wacht al jaren vol ongeduld op de beneliga....dit zou ons weer op de kaart moeten zetten

24 augustus 2010 om 16:11

De Nederlandse competitie stelt niet heel veel voor, maar ligt nog altijd een straatlengte voor op de Belgische.. Er hoeft maar een keer een club ver te komen in de cl of el en dan zegt iedereen al weer dat de Nederlandse competitie weer aan het groeien is. Zo slecht gaat het ook weer niet met de competitie, 5 jaar geleden speelde Psv nog in de halve finale van de cl en miste ze op een haar na de finale. Dat heb ik een Belgische club al wel 20 jaar niet meer zien doen.

Hahahaha. De 4/5de club van de Wereld kan dus in de afgelopen 6 jaar niet 1 keer kampioen worden in de Mickey Mouse League(lees: eredivisie).....weltrusten Jol.

Wat maken veel mensen mensen hier toch een denkfout! Je hebt een qualificatie ''topteam'', hier hoort Ajax zeker niet bij. Ajax heeft al jaren geen topteam meer.
Maar je hebt ook de qualificatie ''topclub''. Hier behoren ondermeer de prijzenkast uit het verleden toe, maar het aantal supporters en uitstraling. Over deze laatste qualificatie heeft Jol het en daar heeft hij geen ongelijk in. Hoe vervelend een hoop mensen hier dat vinden.

24 augustus 2010 om 16:36

Klopt, alleen haalt Jol deze begrippen ook door elkaar... Op basis van ''topteam'' hoor je in de Cl.. Op basis van van ''topclub (van weleer)'' hoor je in het rijtje, ''er was eens......''

24 augustus 2010 om 16:58

Ja, inderdaad, en het zou mooi zijn als Ajax weer in de CL te zien is, zodat de heel Europa weer kan genieten van deze topclub (van weleer)! Dat bedoelt Jol!

Trouwens in 2003 is Ajax in blessuretijd door AC Milan (latere winnaar) uitgeschakeld in de kwartfinale van de CL. Zo hopeloos is Ajax in de laatste tijd ook weer niet hoor.

24 augustus 2010 om 17:52

Je begrijpt het nog niet. Ajax blijft een topclub. Juist niet van weleer. Had eeen topteam van weleer.
En niet een rijtje, er was eens....., maar het rijtje ''er is eens''..... Ik snap dat je nu Twente een keer kampioen geworden is , je Twente aan Ajax wil meten, maar op het gebied van topclub kan dat gewoon niet.

Kwa prijzenkast hoort Ajax daar wel bij ja.
Maar het klinkt natuurlijk niet lekker, na het aantal teleurstellende jaren. Als je alleen naar de titel kijkt, dan had Jol nooit hoeven na te denken, of hij bij Ajax weg zou gaan voor Fullham.

Een beetje kortzichtig lijkt me, om alleen op basis van de seizoenskaart-aantallen Ajax bij rijtje genoemde clubs de scharen (maar dat zal ook wel liggen aan de manier van quoten van Vz). Op alle andere fronten is Ajax totaal niet meer vergelijkbaar met de Europese top. Ze zijn al tijden niet meer actief geweest in de CL, de begroting is Europees gezien een lachertje, en ze hebben zelfs moeite om kampioen van Nederland te worden. In Nederland is het uiteraard een grote topclub, maar Europees gezien echt niet meer. Een topclub puur op basis van het verleden, dat houdt helaas voor Ajax ook een keer op. Nieuwe generaties staan op, die hebben het niet meer over de sucessen van Ajax in het verre verleden. Zeker niet de nieuwste generatie supporters bij andere clubs.

Jol heeft helemaal gelijk! Deze uitspraak hoort ook gewoon bij Ajax! Alleen moeten de spelers ook eens lef tonen. Er zijn heel weinig andere clubs in de wereld, die ook kunnen zeggen dat ze bij de top 5 van de grootste clubs horen. Madrid staat nummer 1, vandaar dat hun ook uitspreken dat ze de beste club zijn van de wereld. En Ajax staat ook in de top 5, dus ja Ajax hoort ook bij de grote clubs!

Mensen die dit arrogant vinden, zijn gewoon jaloers. Als een Twente supporter bijv, roept dat ze een topclub zijn, dan vind niemand dat arrogant??

FF kijken...
Real 9x
AC 7x
Liverpool 5x
Bayern 4x
Ajax 4x

Manu, Barca en inter hebben m 3x gewonnen, Juve 2x....

Ja, JOl heeft gelijk....manchester United, Barca, Inter en Juve zijn écht mindere clubs dan Ajax....

Yeah right....

ajax heeft in de jaren 70 en begin 90 een paar fantastische jaren gehad....uiteraard is het knap wat ze destijds hebben gepresteerd....maar dat is alweer van 35 en 15 jaar geleden....

Door dergelijke uitspraken zullen steeds meer mensen hopen dat ajax verliest vanavond....

24 augustus 2010 om 15:40

pas dan de titel aan daar staat de wereld
de top 4 voor alleen zuid amerika'de copa libaratoras bestaat uit
Argentinië Independiente 7 1964, 1965, 1972, 1973, 1974, 1975, 1984
Argentinië Boca Juniors 6 1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007
Uruguay Peñarol 5 1960, 1961, 1966, 1982, 1987
Argentinië Estudiantes de La Plata 4 1968, 1969, 1970, 2009

dan kjiken ik nog niet eens verder in azie

En ja qua prijzen horen we nog steeds bij de beste teams van de wereld, dat zijn gewoon feiten. Jol geeft aan dat ondanks de mindere jaren we nog steeds enorm populair zijn en dat is te merken aan het aantal seizoenskaarten. Niets mis mee toch?
Iedere idoot snapt toch dat dit elftal niet bij werelds beste hoort.

borrusia dortmund verkoopt meer dan 50.000 seizoenskaarten, daar zitten bijna 80.000 man wekelijks op de tribune, en hebben de Cl ook al eens gewonnen....zijn zij dan toch weer groter???

24 augustus 2010 om 15:46

Aantal inwoners Duitsland, aantal inwoners Nederland?? Als Nederland net zoveel inwoners telde als Duitsland dan had Ajax ook minimaal rond de 50000 seizoenskaarten

24 augustus 2010 om 15:51

Ook als ajax dramatisch speelt en voor plek 10 speelt? Bij dortmund zitten er wekelijks 80000mensen op de tribune maar vergeet niet dat dortmund niet voor de titel speelt en ajax wel.

En vergeet niet dat Nederland een stuk kleiner is he, Mensen in rotterdam komen ook bij ajax kijken terwijl mensen in berlijn en andere steden niet bij dortmund komen kijken.

Ze zitten in een gebied die ze moeten delen met zat andere clubs waaronder schalke die ook een gigantische achterban daar heeft.

24 augustus 2010 om 15:55

wat een onzin chakir....duitsland heeft ook meer grotere clubs dan nederland....

24 augustus 2010 om 15:56

Ja ik begrijp je heel goed. Maar Ajax kan je eigenlijk gewoon vergelijken met de Bayern Munchen van Duitsland

24 augustus 2010 om 15:57

als er niet zoveel clubs (chelsea, tottenham, fulham, west ham) in londen waren
en de seizoenskaarten bij arsenal niet zo duur waren had arsenal volgens mij meer
seizoenskaarten dan ajax verkocht .

24 augustus 2010 om 15:58

Duitsland heeft meerdere grotere clubs dan Nederland, omdat Duitsland ook meerdere grotere plaatsen heeft dan Nederland

24 augustus 2010 om 16:38

@chakir 24 augustus 2010 om 15:46 #195
& @ Chakir 24 augustus 2010 om 15:56 #234

Die vergelijking gaat niet op... Was dat wel het geval geweest, dan had Bayern Munchen zo'n 500.000 seizoenskaarthouders gehad....

Wat zou het toch zalig zijn als alle critikasters op dit forum zich eens hielden aan de simpele uitspraak ''schoenmaker houd je bij de leest''. Iedere keer wanneer er een kop komt met ''ajax'' erin, wordt er meteen de ''arrogantie'' bijgehaald die uit ''amsterdam'' over de hoofden van de ''voetballiefhebbers'' wordt uitgestrooid. In plaats van te lezen blijven deze ''ajax-haters'' vervallen in het herhalen van ''dooddoeners''.
Want wat staat er nu echt in het bericht: ''ajax heeft waarschijnlijk voor het eerst het geld van de CL echt nodig''. Arrogante uitspraak??? Ik denk eerder een uitspraak die bol staat van de realiteitszin.
Andere zin uit het artikel: ''voetballen op het hoogste niveau is leerzaam voor onze jonge spelers''.
Arrogant??? Nee opnieuw realiteits bewust!
Dan de zinnen waar ''iedereen'' overeenvalt: ''daarnaast hoort een club als Ajax in de Cl''. Arrogant? Nee!
''ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld''. Helaas het is nu eenmaal zo, zonder anderen te kort te doen, maar als je waar dan ook komt en men vraagt waar kom je vandaan en antwoord Nederland, je steevast als antwoord krijgt: Ajax/cruijff/van Basten. De grootste clubs hebben nu eenmaal een gevestigde naam, wat op zich niets hoeft te betekenen qua prestatie anno nu!
Ik krijg alleen het idee, dat de naam Ajax of Jol garant staat om als rode lap te dienen waar '' de stieren van Voetbalzone'' als blinden op jagen. Zielig!

24 augustus 2010 om 15:49

Maar op basis van wat ben je een grootte club? Op basis van alleen de prijzen? Of op basis van prijzen en het aantal supporters dat je hebt? Tuurlijk, als het op basis is van prijzen dan zitten ze in de top 5, maar anders niet.

24 augustus 2010 om 15:50

mensen vallen alleen over het behoren tot de 4-5 grootste clubs ter wereld...

uiteraard is dit onzin, en is dit enorm arrogant....

Als je uit nederland komt zeggen ze cruijf/van basten....maar als je uit duitsland komt zullen ze zeggen beckenbauer, en als je uit brazilie komt zullen ze zeggen pele..en uit argentinie maradonna....

Maar dit zegt toch niets over dat ajax tot de 4 beste van de wereld behoren???

Stel je zou uit engeland of spanje komen, dan kunnen de buitenlanders ongeveer alle spelers uit het verleden én heden opnoemen...

en vraag aan een buitenlander, noem de 5 beste clubs ter wereld, en ik geloof dat nog geen procent ajax zal noemen, zolang ze niet weten dat je uit nederland komt...

okay, Ajax behoort tot de 4-5 grootste van de wereld, die uit nederland komen...haha

24 augustus 2010 om 16:08

Spelen Cruijff en Van Basten nog steeds mee dan ?

Nee, zonder gekheid. In het buitenland kennen ze echt niet alleen Ajax hoor, ook Feyenoord en PSV klinken daar bekend in de oren. Echter niet meer als de grote clubs, maar als grote clubs van vroeger. Ajax, Feyenoord en PSV zijn in bijvoorbeeld Spanje voorbijgestreefd door Schalke 04 en Hsv, Raul en Van Nistelrooij zijn niet voor niets daarnaartoe gegaan.
Ajax, Feyenoord en PSV zijn wel nog steeds bekend door hun verleden. Het is niet voor niets dat iemand daar aan je antwoordt: Cruijff, van Basten i.p.v. : De Zeeuw, Suarez.

In het buitenland zijn ze ook op de hoogte van de teloorgang van de Nederlandse clubs, dus is het onzin om te denken dat 'we' daar groot zijn, dat zijn we niet.

Het is natuurlijk wel waar Ajax is qua prijzen erg succesvol. Maar over die 40.000 kaarten dat slaat nergens op ik denk dat een seizoenkaart van Arsenal iets duurder zal zijn dan die van Ajax.

Onze Jol begint zich al thuis te voelen bij de Amsterdammers. Domme uitspraken en dan nog vraagt men zich af waarom er zo'n Ajax-haat is in Nederland. Onvoorstelbaar....ajax hoort bij de vijf grootste clubs van ons land.....

Behaalde resultaten uit het verleden...bla, bla...

24 augustus 2010 om 15:48

Er is Ajax haat in Nederland omdat iedereen jaloers is op Ajax. Ik zie het zelfde nu ook gebeuren met Vitesse als ze een keer kampioen worden. Het zijn gewoon allemaal feiten, Ajax is en blijft een grote mooie club

Arsenal heeft 40.000 man op een Wachtlijst staan voor een seizoenskaart....!!!

Zij houden gewoon een groot gedeelte expres achter voor losse verkoop....

Dus Jol is zichzelf op een belachelijke manier aan het vergelijken met Arsenal....

24 augustus 2010 om 15:48

Ajax doet precies hetzelfde, zij houden ook een groot deel achter voor losse verkoop. Daar is immers meer mee te verdienen. De wachtlijst bij Ajax is weliswaar geen 40.000, maar die wachtlijst is er zeker.

24 augustus 2010 om 15:53

feit is dat Jol de verkochte seizoenskaarten met die van arsenal vergelijkt...

Ja hoor..... Beste 4-5 van de wereld

wat klopt er niet aan dit lijstje:

Barcelona
Chelsea
Real madrid
Ajax
Inter milan

24 augustus 2010 om 15:49

Ik snap jou lijstje niet helemaal? Wat heeft jou lijstje te maken met de uitspraak van Jol? Begrijpend lezen is ook een vak

24 augustus 2010 om 15:49

Chelsea hoort er niet bij, want die hebben nog nooit een grote prijs gepakt.

24 augustus 2010 om 15:52

't gaat niet om de historie maar op dit moment hoort Chelsea zeker wel bij de 5 beste clubs uit de wereld.

24 augustus 2010 om 15:58

Bij de top 5 beste teams van de wereld. Qua jeugdopleiding en stadion komen ze nog niet eens in de top 10. Je rekent een club niet bij de beste clubs doordat ze alleen maar 20 goede spelers hebben gekocht en een paar keer ver in de CL komen.

24 augustus 2010 om 16:05

Dus omdat Ajax op dit moment goede spelers opleidt voor de Nederlandse competitie hebben zij een geweldige jeugdopleiding of wat?
Wat heeft Barcelona dan wel niet?!

24 augustus 2010 om 17:17

@ Vincfred

Wat een onzin kraam jij uit. Chelsea is zeker wel een van de grootste clubs ter wereld. Wereldwijd is deze club beroemd en ze zijn in staat ieder team in de hele wereld te verslaan. Als zij 20 goede spelers hebben gekocht, dan hebben wel meerdere teams dat. Daarbij heeft Chelsea gericht ingekocht, want de sterren Terry en Lampard waren er al. Het heeft Cech, Drogba, Ivanovic, Mikel etc allemaal voor niet al te veel binnen gehaald.(heb ik het over bedragen van 30/40 miljoen euro) Daarbij zijn er een aantal dure aankopen gedaan zoals Malouda, Essien en Cole maar dat heeft elke club.

Kortom wat jij beweert kan regelrecht bij het grofvuil gezet worden want dit slaat nergens op.

25 augustus 2010 om 16:08

@ajaxrus
jij moet eens leren lezen, jij kraamt onzin uit, want wat jij zegt heeft helemaal niets te maken met wat ik zeg.

Ik maak duidelijk onderscheid tussen een topteam en een topclub. Chelsea heeft inderdaad een topteam. Maar wat ik duidelijk zei, en nu nog maar een keer en misschien wel nog tien keer als je het dan nog niet snapt, is dat je om een topclub te zijn wel meer moet hebben dan alleen een bij elkaar gekocht zooitje met een transferwaarde van een miljard euro. Chelsea is wel een topclub, maar kan zich als club (wel met het team) absoluut (nog niet) meten aan clubs als Barcelona en Bayern Munchen.

24 augustus 2010 om 15:50

Groen randje waard!!

24 augustus 2010 om 19:34

Zie mijn reactie hier ergens boven. Jij verwart topclub en topteam. En ja ik snap dat je jaloers op Ajax bent.

Meestal ben ik erg kritisch naar Jol en vind ik hem wel erg uit de hoogte doen, maar in deze citaten kan ik mij helemaal vinden. Vergeet ook niet dat Ajax in 2002/2003 op het randje van de halve finale CL stond. Maar daarnaast ben ik bang dat het gat met andere Europese landen steeds groter wordt en er eigenlijk ook niet kan worden opgebokst tegen de miljoenen uit Oost-europa. Vooral verdedigend is Ajax het seizoen onthutsend zwak begonnen. Ze zullen vanavond heel scherp moeten zijn willen ze een kans maken.

Zoals iemand hierboven al zijn we voetballen om historie te schrijven we vinden het toch nog steeds leuk om 88' terug te kijken?

ik was van plan een heel verhaal te gaan typen over misplaatste arrogantie, maar dat is die arrogante kwal niet eens waard.. Ajax W A S ooit een van de grootste clubs, net als Feyenoord dat ooit was. Zo'n figuur kan je toch niet meer serieus nemen

24 augustus 2010 om 15:53

Als iemand over het nederlands elftal van '88, '74 e.d praat, dan is diegene dus arrogant?

24 augustus 2010 om 21:22

Nee dat is anders.. Nederland heeft onlangs een Wk-finale gehaald.. Als iemand zou zeggen dat Nederland bij de 5 beste landen hoort is dat dus prima te verdedigen.

En de elftallen die jij noemt waren vroeger namelijk ook wereldtop. Als Jol had gezegd dat Ajax ooit 1 van de grootste clubs was zou ik er geen commentaar op hebben. Maar die tijd is toch allang achterhaald! Ajax is de afgelopen jaren niet eens de beste club van Nederland, hoe durf je dan te beweren dat Ajax bij de 5 grootste clubs hoort?? Alleen omdat ze vroeger goed waren en meer seizoenskaarten verkopen dan Arsenal? Arsenal is 4 tot 5 klasses beter dan Ajax man, hou toch op.

Bovendien staat deze domme uitspraak niet op zich. Jol roept wel vaker van die rare dingen. Je mag best zelfverzekerd zijn en een beetje arrogantie hoort bij jullie club, maar deze uitspraken van Jol zijn lachwekkend. Ajax hoort momenteel op zijn hoogst bij de Europese subtop!

Op basis van het verleden heeft Jol wel gelijk, maar de generatie die nu opgroeit was er in 1970 niet bij en dus zegt de naam Ajax voor hun veel minder. De Champions League winnen zie ik de komende tijd niet echt gebeuren, maar het lijkt me wel reëel dat Ajax weer gaat bouwen aan een team dat zo kan presteren als Ajax in de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004. Er moet gewoon weer goed en slim gescout worden, dan komt het wel goed.

lol, Jol spreekt na een jaar al aardig het vocabulaire van de gemiddelde Ajacied.
Inderdaad Jol, je spreekt zoals de fans het willen horen .
Mij maakt het niet uit, een normaal mens weet wel beter.

het aantal seizoenskaarten dat verkocht zijn is meestal niet de maatstaf waarmee de sterkte (of groote) van een voebalclub wordt gemeten...

Bovendien hebben Europese topclubs ook veel fans buiten het land waarin ze gevestigd zijn, en dat kan van Ajax toch niet echt gezegd worden.

Volgens mij heeft Jol een klap van de molen gehad? In Nederland zijn ze misschien de grootste maar in de wereld. Dit is echt lachwekkend.

Ik begin ff... Barca, Real, Bayern, Arsenal, Man Unt., Ac Milan, Inter moet ik doorgaan???

Ik kan het niet geloven dat hij dit heeft gezegd, dit moet even tot me doordringen...

Het was een topclub en dat zal het zeker niet weer worden, omdat Nederlandse clubs nou eenmaal krap bij kas zitten. Over dit soort uitspraken kan ik mij best boos maken, Amsterdamse Arrogantie noemen ze dit, ongelofelijk dat hij dit zomaar even uitkraamt in de media, als hij denkt dat Ajax nog steeds een topclub is dan moet hij dat lekker voor zich houden. Want ik weet wel zeker dat iedereen in de wereld vind ( op een Ajax supporter na ) dat Ajax niet bij de beste vijf van de wereld hoort, want; Barcelona, Real Madrid, Inter, AC Milaan, Chelsea, Bayern Munchen, Man United, enz. zijn en blijven grotere clubs dan Ajax.

Ajax heeft de Champions League voor het laatst gewonnen in 1995, 15 jaar geleden dus, en dat zal voorlopig ook de laatste keer geweest zijn.

'ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld' ( Mening )
We leven vandaag de dag in het jaar 2010 en Ajax is geen topclub meer. ( Feit )

Jol haalt feiten en meningen door elkaar zo te zien, hij moet morgen met 'zijn' clubje eerst maar eens winnen van Dynamo Kyiv, waar ze het nog krap en krap lastig tegen gaan krijgen.

Eerst presteren en dan pas dit soort onzin uitkramen meneer Jol.

''jol spreekt na een jaar al aardig het vocabulaire van de gemiddelde Ajacied. Vraag een supporter van de recordkampioen van Nederland waar zijn club thuishoort en hij zegt: ''champions League.'' Toch dateert het laatste optreden van de nummer twee van de vorige editie van de eredivisie van 14 maart 2006.'' Sorry hoor, maar wat is dit voor een belacheljke Ajax haterij?!

Wanneer behoor je tot de grootste clubs ter wereld?

Dat heeft te maken met uitstraling, behaalde prijzen,
jeugdopleiding, naamsbkendheid etc. etc.
Heeft dus niets te maken met de beste clubs van
de wereld

Bayern, Real Madrid, Barcelona, Ajax, AC Milan
mag je gerust in 1 adem noemen. Dat heeft
helemaal niets te maken met het feit dat Ajax al
jaren niet presteert.

Wat staat...dat staat en neemt niemand je meer af

Het feit dat real Madrid zijn meeste EC1 finales
won toen de rest van de clubs nog amateur was
ook niet.

Liverpool, Arsenal zullen niet tot die clubs behoren
ook al hebben ze al jaren meer championsleague
wedstrijden gespeeld dan Ajax

24 augustus 2010 om 16:00

Liverpool hoort ook in dat rijtje.

Champions League/europacup 1 (aantal eindzeges):
Real Madrid: 9
AC Milan 7
Liverpool 5
Ajax 4
Bayern Munchen 4
Barcelona 3
Manchester United 3
Internazionale 3
Benfica 2
Juventus 2

Zonder de prijzen in eigen land, jeugdopleiding etc. maar puur kijkend naar het hoogste Europese clubkampioenschap waaraan een club deel kan nemen heeft Martin Jol dus gelijk.

24 augustus 2010 om 16:01

liverpool heeft vaker de europacup1/cl gewonnen dan ajax, maar horen weer niet bij t rijtje bayern, real, barca, etc.....

grappig..

@ teetje
de wereld bestaat niet alleen uit europa he...vooral zuid-amerika en hun cl variant zou meegenomen moeten worden als je dan toch al een vergelijking gaat maken tussen clubs

24 augustus 2010 om 16:03

Grappig dat je Liverpool noemt: 5 keer EC I/champions League; 18 landskampioen in Engeland, gedeeld eerste met Man U. Qua juist historie één van de grootste clubs van de wereld.

Natuurlijk heeft Martin Jol gelijk als hij het heeft over de historie van Ajax en het aantal prijzen. Ze willen echter niets liever dan in de toekomst (hopelijk nabije toekomst) weer CL spelen en dan heeft het zo'n weinig nut om terug te kijken. Daar win je geen prijzen mee en dus is het zinloos. Zie de laatste tijd te vaak dat Jol in het nieuws komt met allerlei uitspraken en niet met de noodzakelijke overwinningen. Laat hij eens gewoon zijn mond houden.

Het bewijs?

De 200 reacties waar we nu al over zijn iedereen wil Ajax nieuws als ze nou fan zijn of niet.

tss dadelijk gaat ie ook nog zeggen dat hij binnen 3 jaar kampioen wil worden, dat zou toch wat zijn.

''arsenal heeft geloof ik 40.000 seizoenkaarten verkocht. Wij meer hoor.''
Volgens mij vergeet paracetajolletje voor het gemak maar even dat er in Londen 4 topclubs spelen die allemaal seizoenkaarten verkopen.
Het valt me nog mee dat hij niet over de scheidsrechters, de velden, de tegenstanders en zo begint te zeuren want dat doen al die topcoaches van die andere 5 grootste clubs van de wereld ook.

24 augustus 2010 om 16:00

En er wonen hoeveel keer mensen? Jol heeft gelijk.

24 augustus 2010 om 16:00

En volgens mij vergeet jij dat er in Londen 7.5 miljoen mensen wonen. En in Amsterdam niet eens 1 miljoen.

24 augustus 2010 om 16:05

@recordzz en volgens mij vergeet jij dat er al 40.000 mensen op een wachtlijst staan die allemaal 15 pond betalen, en dat arsenal de duurste seizoenskaarten heeft van engeland....

24 augustus 2010 om 16:02

En volgens mij vergeet jij dat London vier keer zoveel inwoners heeft.

24 augustus 2010 om 17:52

En hoeveel inwoners denk jij dat Alkmaar, Enschede en Eindhoven hebben?

Aangezien Eindhoven de kleinste stad is waarvan een voetbalclub de Europacup 1 of CL heeft gewonnen, betekent dat dat wij dan ook de allerbeste zijn? Nee.

Feyenoord zou ook in de top 15 staan maar dat is geen realiteit meer we leven in het nu en niet in het vroeger

24 augustus 2010 om 16:04

klopt,maar Jol bedoelt gewoon dat Ajax een hele grote supportersgroep heeft(3,5 miljoen in NL als k me niet vergis) en natuurlijk de CL al heel vaak heeft gewonnen!!hij zegt niet dat ze 5e beste club in europa zijn(dus kwartfinale/halve finale CL moete hale) maar kwa historie supporters stadion bij de 4/5 grootste clubs hoort!!

Wat een onzin komt er weer uit deze man. Daarom hebben ze de laatste 5 jaar niks gepresteerd. De arogantie straalt er weer duidelijk vanaf. Ik vind trouwens ook dat Martin Jol zich de laaste weken te vaak in het voetbalnieuws voorbij komt. Waar staat PSV dan??

24 augustus 2010 om 16:04

Wat kan Jol er aan doen dat er veel belangstelling voor hem is. Zo zie je maar weer, dat Ajax toch groter is dan Psv

24 augustus 2010 om 16:04

Pff hoe vaak heeft er bij een reactie van jou in een Ajax-topic wel niet het woord 'arrogant' gestaan?
Waarom is Ajax arrogant? omdat het gewoon zijn ambities durft uit te spreken?.
Nou ik heb veel liever dat dan een Rutten die zelf bij een thuiswedstrijd tegen het 7e bierteam uit de plaatselijke regio nog 'waakt voor onderschatting' en een 'lastig duel' verwacht.

En over 'arrogantie' gesproken, 'het kampioensfeest zal dit jaar weer in het zuiden zijn' ... Hoe noem je dat dan? Brabantse Nuchterheid?

Het is gewoon zo, Ajax is over de hele wereld bekent.
Ik was in Kroatie deze zomer met een vriend (een Psv'er) We hadden allebei onze tenue's aan en 3x raden welk shirt ze gelijk kende daar, en welk shirt ze totaal niet bekend voor kwam.
Ook in Bolivia kende ze Ajax gelijk toen ik met mijn shirt daar liep.
Ajax mag dan minder presteren de laatste jaren, het blijft een bekende club over de hele wereld, en in dat geval heeft Jol dus groot gelijk.

24 augustus 2010 om 16:08

Ik zat met een vriend van mij (een ajacied) deze zomer in Brazilie en daarna zijn we doorgereist naar Peru en van daaruit naar Mexico, We hadden allebei onze tenue's aan en 3x raden welk shirt ze gelijk kende daar, en welk shirt ze totaal niet bekend voor kwam.
De oudere zuid amerikanen (gemiddelde leeftijd 65 jaar) herkende het shirt van ajax de jonge zuid amerikanen dat van Psv

24 augustus 2010 om 16:10

Overdrijven is ook een vak? Ajax is zowel in Brazilie, als Zuid-afrika bekend. Dat kan je niet zeggen over Psv.

24 augustus 2010 om 16:29

Wat boeit dat nou? Ook al kennen ze op Jupiter Ajax ook en dragen ze een shirtje van Verhoeven omdat ze zo dik zijn, so what? Het gaat om prestaties bij een voetbalclub. En hoelang presteert Ajax al geen ene bal? Juist ja.. Ajax bij de vijf grootste clubs van de wereld zegt ie.. Grappenmaker.

24 augustus 2010 om 16:36

Ja echt heel mooi dat in alle hoeken van de wereld men Ajax kent. 't trieste is dat het waarschijnlijk allemaal mensen zijn die +/- 18 jaar en ouder zijn, want het Ajax dat zij kennen is het Ajax dat dominant aanvallend voetbal speelde met echte vleugelspelers en vaak 60 a 70 % balbezit had. Dat was 't Ajax van 1995 en 1996 maar sindsdien is het allemaal stukken minder. Ajax moet nu naar de toekomst kijken en niet blijven teren op de succesen uit het verleden.ik hoop dat ze weer eens respect kunnen afdwingen in Europa en de rest van de wereld met goed dominant aanvallend voetbal.

24 augustus 2010 om 16:11

Ik geloof je best, maar de landen zeggen het al Brazilie, Peru, Mexico.
Romario, Ronaldo, Manco, Farfan, Maza, Salcido zijn allemaal uit afkomstig uit die landen ik denk dat dat ook wel zou meewerken, ik denk als je bijvoorbeeld naar Uruguay gaat dat het daar precies andersom is, ook onder de jongeren.

Wat betreft historie zal het wel ja. Maar op dit moment is Ajax niet meer dan een middenmoter met een mooie historie in Europa, het spijt me zeer. Bovendien als ik aan grootste clubs denk dan denk ik vooral aan hoeveel leden die club heeft. Nou kijk ik even snel rond en zie ik dat Benfica de meeste heeft, met Barcelona en Manchester United erachter, waarna Bayern en Porto de top 5 afsluiten.
Ik vind Ajax een mooie historie hebben, maar we leven niet meer in de jaren '70 en daarom vind ik echt dat Jol een wake-up call nodig heeft, want wat hij hier roept vind ik onzin.

Ik ben benieuwd hoe deze 50.000 supporters van een van de beste clubs ter wereld gaan reageren vanavond gaan reageren als het bij rust 0-2 staat....

Het zou mij niet eens verbazen dat Jol een van de beste clubs ter wereld gaat verlaten, wanneer ze niet winnen vanavond...

als je met alderweireld en emanuelson als back gaat spelen, dan is de kans in ieder geval redelijk groot....

Ik ga vanavond eens lekker kijken, en hoop op een 1-3 overwinning voor kiev...

24 augustus 2010 om 16:14

joehoe, de wedstrijd is morgen

24 augustus 2010 om 16:46

Dus jij hebt liever dat Nederland dezelfde kant op gaat als België? En dat ook in dit land de landskampioen straks zich alsnog moet kwalificeren voor de groepsfase van de CL? Nou, dan kun jij gaan hopen dat FC Twente laatst wordt in de groep, dat ook de Europa League geen uitweg meer is. Dat Ajax verliest van Kiev, dat PSV verliest van Novosibirsk, dat AZ flink onderuit gaat bij Aktobe en Utrecht het (wat ik toch al verwacht) niet gaat redden tegen Celtic, zodat we volgend jaar weer lekker zakken op de coëfficiëntielijst van de Uefa!

Kom op zeg! Je hoopt als Nederlander toch dat elke Nederlandse club doorgaat, zodat we weer stijgen als land binnen Europa!

24 augustus 2010 om 16:51

Hopelijk komt jou club de Europa Legeau door he?

Want ookal wint Ajax zal het wel lucky zijn of de scheidsrechter die voor Ajax was en dat soort smoesjes. Ajax is al zeker van EL jou club moet zich nog zien te bewijzen want die 1-0 was niet echt goed heh?

Kijk ze gaan dan al die mensen hierboven, doe eens kalm joh. Snap dat jullie al de hele dag wachten op quotes van jol, maar om nouw eer 300 reacties te gaan geven. Hiermee bevestig je alleen maar dat jullie eigelijk stiekem ook wel meer geïnteresseerd zijn voor Ajax dan voor je eigen club. Laat dit alsjeblieft niet zo erg merken. Snap dat er bij jullie club niks te beleven valt maar ga dan niet een andere club afvallen. Vooral die Feyernoord suporters die praten over ''ajax dat afglijd'' ik ken er nog 1tje die naar meneden aan het storten is raad eens? het is feyernoord. Als je nou een beetje slimme journalist bent dan haal je dit soort dingen eruit en zorg je voor veel onrust en verontwaardiging zoals in dit artikel gebeurt. Hecht er toch niet zoveel waarde aan en klik op een andere artikel als je je er zo erg aan stoort. Hierbij een oproep voor alle niet Ajacieden: Klik niet, lees niet, kijk niet en reageer vooral niet want het boeit niemand éne kloot dat jullie samen met de rest van alle voetbalsuporters het hedendaagse Ajax zitten af te zeiken. Maar ohhhhhh als het NL elftal speelt en Natuurlijk spelers van (ex)ajax de hoofdrollen spelen dan zijn ze oh zo blij ermee. Toon je respect ten alle tijden en gooi het niet zo makkelijk over boord. Nog maar een week na het WK werd Steek alweer gehaat en begon iedereen weer over Wesley zijn privé leven. Laat het zitten en richt je op je eigen club in misschien, heel misschien word het dan net zo'n succes als het 110 jaar oude Ajax uit Amsterdam.

24 augustus 2010 om 16:33

Nee jij moet het nodig over respect hebben, je kan feyenoord niet eens normaal schrijven.
Verder boeit het Nederlandse elftal me voor geen meter, haat ik mensen niet omdat ze voor een bepaalde club spelen en zal het me een rotzorg zijn of jullie het morgen nou halen of niet.

24 augustus 2010 om 17:00

Baasbaas zorg eerst eens dat je respect voor jezelf hebt.
Leer Nederlands en kom terug....

24 augustus 2010 om 23:03

@peterv-dberg: het is gewoon waar wat ik zeg en jol zegt ook de waarheid alleen jullie kijke naar aspecten als in de CL presteren ja goh dat we dan geen europese top zijn meer. Maar qua club en een club is niet de laatste 100 wedstijden, dat is zijn hele bestaan. BTW er staat nu ook een bericht van de Oekraïners dat ze Ajax 1 van de grootste en mooiste clubs van europa vinden? is jol toch niet zo gek als jullie denken, beetje hem uitlachen als ze hem zo zielig quote de hele tijd, en de zinnen in andere context zetten.

Ook beetje kort om over me spellen te praten, 1 heb dislectie en 2 het is geen toets het is gewoon een voetbalforum waar je kan typen wat je wil en er geen streepje onder komt te staan als je een typefoutje maakt, grow up i say.

Ik kan niet anders zeggen dat Jol volkomen gelijk heeft, alleen passen de prestaties van het heden horen niet meer bij de status van Ajax. Als je naar de historie en naar de prijzenkast kijkt dan behoort Ajax tot de grootste clubs ter wereld. Ook als je naar de aanhang kijkt op basis van het totaal aantal inwoners in een land zou Ajax bij de grootste clubs ter wereld horen. Sowieso staat Ajax in de top 15 met meeste supporters wereldwijd Vergeet niet dat in veel landen Ajax nog steeds geldt als de club die de wereld veroverde met totaalvoetbal. In de landen in Zuid - Amerika en Afrika roemen ze Ajax en dan komen ze niet aan met de namen van nu maar met de namen uit de jaren 70 en 90. Maar toch zijn ze geïnteresseerd in Ajax.

Het hoeft van mij alleen niet meer allemaal zo benadrukt worden door Martin Jol(zal ook wel door de media aangedikt worden) want het Ajax van nu is niet meer het Ajax van vroeger. Incidenteel zie ik Ajax of Psv, misschien op den duur Feyenoord ook wel weer ( een club met een grote aanhang zal nooit verloren gaan, de inkomsten zullen zeker weer gaan komen met goed beleid). Wel hoge ogen gooien in de CL. Maar zonder een 6 5 regel en de oneerlijke verdeling van de financiële middelen zal dit slechts eens in de 10 jaar voorkomen.

Aan alle Ajax supporters die klagen over Jol en het populariteit´s gehalte van onze mooie club, ga je schamen. Wat kan jou het nou schelen wat een ander van Ajax vind? Ajax is Ajax dankzij de supporters die altijd achter Ajax staan, in voor en tegenspoed. Ajax is niet Ajax door wat andere mensen in Nederland van de club denken maar wat wij de Ajacieden van Ajax denken. En ik vind Ajax de mooiste club ter wereld. Al was ik de enige in Nederland

Ik vind dat Jol voor een deel wel gelijk heeft. Tuurlijk is het niveau van Ajax gezakt maar dat ligt niet aan Ajax zelf. Ajax kan er niets aan doen dat de eredivisie niet van het zelfde niveau is als de Premier League o.i.d. Als de hele eredivisie beter was dan was het ook een stuk aantrekkelijker voor mensen in Azië geworden en had Ajax een grote achterban gehad. Ook denk ik dat als Ajax in een andere competitie had gezeten met meer grotere teams, het veel aantrekkelijker, als speler, is om naar deze club te gaan. Ook krijg je meer sponsorgeld, dus kun je ook meer salaris bieden wat beter is om goede spelers bij Ajax te houden. Daarbij, met de spelers die Ajax heeft opgeleid, hadden we nog steeds in Europa meegedaan om de prijzen.

Graag reacties want ik word zo langzamerhand gek dat iedereen zo over Ajax zeurt. Ik hoop dat dat ook gauw ophoudt. Laten we het gewoon gezellig houden. Tuurlijk heeft iedereen een eigen voorkeur qua team maar dan hoef je het andere team nog niet af te 'zeiken'. Uiteindelijk willen we toch dat het Nederlandse voetbal verbetert, of niet?

Ja en daar gaan we weer. Echt nutteloze discussies. Ajax was vroeger absoluut een van de grootste clubs uit het voetbal, en als je nu puur naar Europese bekers kijkt hoord Ajax inderdaad nog steeds bij de beste 5, en die mooie geschiedenis zal niemand ze ooit meer afpakken, das een feit.

Maar waarom moet dit zo vaak herhaalt worden? Ik denk inderdaad om de slechte resultaten van de afgelopen jaren, die gewoon nog niet eens bij de top 100 van de wereld horen, proberen te vergeten. Maar we leven nu, en als ik Jol was zou ik me maar gewoon op de wedstrijd van morgen concentreren. Geen woorden maar daden, dat vergeten ze daar nog wel eens..

Hoe je het ook wendt of keert, Ajax is de nummer 1 van Nederland en naast Barcelona, AC Milan, Bayern München en Real Madrid een absolute topclub in de voetbalwereld. Vraag een willekeurige passant naar een voetbalclub in Nederland en steevast zul je in de meeste gevallen de naam Ajax horen. Op basis van prestaties en de aanvallende, avontuurlijke stijl van voetbal is dat ook niet meer dan logisch. Natuurlijk verbleken de prestaties de laatste jaren behoorlijk, toch kun je niet om de geschiedenis van deze club heen. Nederland mag trots zijn om dit exportproduct!

24 augustus 2010 om 16:22

Stel jezelf daarmee maar tevreden. Het feit dat Ajax zoveel jaar niks heeft gepresteerd in eigen land en daar buiten, dat laat zien dat Ajax niet de nummer 1 van Nederland is, laat staan Europa.

Wat meer dan tien jaar geleden is gebeurt, dat jullie daar nog steeds aan vasthouden, zegt genoeg. Kijk naar het heden in plaats van het verleden. En een keer kritiek op je club geven is ook niet slecht.

24 augustus 2010 om 16:30

Een supporter steunt haar club ten alle tijde, ik geef alleen kritiek op het spel als dat erom vraagt. Niet op het nutteloze feit dat andere supporters jaloers zijn op Ajax.

24 augustus 2010 om 16:37

Je club steunen is wat anders dan elke keer weer een ding naar voren halen, geloof me daar heeft je club niks aan, jij misschien wel, het geeft je zeker zelfvoldoening, maar je helpt er niemand mee.

En geloof me maar dat niemand jaloers zal zijn op een club die wordt beshouwd als beste van het land, maar al 6 jaar achter elkaar het kamioenschap is misgelopen. Ik zal de Cl maar buiten beschouwing laten.

24 augustus 2010 om 16:43

Geloof mij maar 90% van de Ajax supporters inclusief ik kan het geen reet schelen wat andere supporters van Ajax vinden. Dat is nou juist de cultuur bij Ajax, wij zijn Ajax de beste en verder boeit het niet wat een ander van ons vind

En wie haalt er nou elke keer wat naar voren? Dat doen de supporters niet , dat doet Martin Jol in feite de media dus, die gewoon een vraag stelt. Martin Jol geeft netjes antwoord. en zo gaat het. en niet andersom.

30 augustus 2010 om 19:44

Is iemand die feiten opnoemt meteen supporter??

Ik moet Jol wel een beetje gelijk geven.

Ajax hoorde vroeger bij de grootste clubs van de wereld.
maar sinds de laatste jaren zijn ze daar toch wel van af gegleden.

Eigenlijk mogen we wel beetje trots zijn op Ajax want hun zijn eigenlijk nog wel de club die het nederlands voetbal bekend heeft gemaakt door de prestaties vooral van vroeger.

als Ajax vroeger niet zo presteerde stelde Nederland helemaal niks meer voor als je kijkt na de grotere competities

nu hopen dat we weer gouden tijden gaan beleven in het europese voetbal en hopen dat die regel zo snel mogelijk in gaat dat clubs geen schulden meer mogen hebben. dan kunnen we met de Nederlandse competitie nog redelijk hoge ogen gaan gooien! (of hoe je het ook zegt )

24 augustus 2010 om 16:20

vergeet hier PSV even niet meer dan 30 jaar achtereen europacup 1 / CL, wat volgens mij maar 1 oof 2 teams langer achtereen volgehouden hebben.

24 augustus 2010 om 16:27

ow sorry dan danny dat wist ik niet..

Dat is zeer netjes van Psv hebben hun Nederland ook hoog gehouden

laten we maar hopen dat we het dit jaar nog weer beter doen met alle nederlandse clubs en dan denk ik dat we vanzelf weer hoge ogen gaan gooien vooral in de Europa League

24 augustus 2010 om 16:53

Ja en aan wie had je dat te danken dat je bijvoorbeeld in 2000 (jullie werden in 1999 3e) toch nog mee konden doen? precies ja
Maar het is idd wel knap

kijken naar de prijzenkast meneer Jol?

dan zie je een glimmende dennenappel, en andere door het stof bedektebekers van lang geleden.

en hoort Ajax in de CL? Als je niet wint van Kopenhagen en Praag, duidelijk niet.

en als de Uefa het gewoon zou hebben gelaten bij de kampioenen waar het eigenlijk gewoon om te doen is, dan horen ze daar ook al jaren niet meer in thuis.

Maar toch vreemd dat een trainer die vind dat ie bij een club zit die bij de beste 4 a 5 van de wereld horen (zijn eigen woorden, zeker niet die van mij) waarom wil je dan weg naar een team dat net bij de beste 100 clubs van de wereld behoort.

24 augustus 2010 om 16:21

''en hoort Ajax in de CL? Als je niet wint van Kopenhagen en Praag, duidelijk niet.''

En als je wint van Kiev dan? hoor je er dan wel thuis?
wel gek dan dat 2 wedstrijden het verschil tussen wel of niet in de CL thuishoren maakt.

Ik denk dat Ajax de deksel op de neus krijgt. Kiev een lastige ploeg, nooit onderschatten. Schei toch uit!

24 augustus 2010 om 16:31

Je hoopt het, dat is wat anders

Ik denk dat Ajax in een lastige wedstrijd, het onderspit zal delven. Het zal heel moeilijk worden, helemaal als de verdediging weer knullige fouten gaat maken. Zolang Suarez zijn werk doet en er een paar inschiet, moet het geen probleem zijn.

Eigenlijk zou deze reactie van Jol verwijderd moeten worden, wegens eindeloze clubdiscussie....

24 augustus 2010 om 16:28

De discussie wordt hier voor gevormd, en VZ zorgt dat wij wat te discussiëren hebben ,voor mij is er trouwens geen discussie mogelijk voor mij is Ajax de grootste club ter wereld.

Ik ben Rood ik ben Wit ik ben Ajacied.

24 augustus 2010 om 17:04

Op wat voor manier spreek je Wit dan uit....wiet??

24 augustus 2010 om 17:15

wie zegt dat het bedoeld is om te rijmen? dat maak jij ervan.

Conclusies trekken ben je aardig goed in

jol wat ben je tch een hele vervelende man met vervelende uitspraken en een vieze arrogantie bah bah bah bah

Het hangt er vanaf hoe Jol dit bedoelt natuurlijk. Als je kijkt naar de behaalde successen van Ajax dan heeft hij groot gelijk. Vooral de jaren 90 dus toen was Ajax gewoon 1 van de beste teams van de wereld. Maar als hij het Ajax van dit moment bedoelt dan zit hij er ver naast.

Jol wordt met de dag belachelijker.

De arrogantie straalt er van af. ik denk dat rick van der boog is bij het gekkenhuis moet gaan informeren of er nog een plekkie vrij is. onzin wat hij vertelt.

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!

Wereldwijd is er sprake van oneerlijke concurrentie door scheefgroei van inkomsten, verschillen in wetten en regels en zaken als de nog niet ingevoerde 6 5 regel.

Indien alles eerlijk zou gaan dan schat ik de Duitse Clubs en ook Nederlandse clubs hoger in qua organisatie en beleid maken dan Italiaanse Engelse en Spaanse Clubs.

In Nederland is het qua visie, beleid en strategie met name FC Twente, Heerenveen en PSV die hun zaken goed voor elkaar hebben.

Wie weet gaan we Ajax tegenkomen in de Europa League! ;-)

Nee, wat zegt het verleden nog over een club? Het gaat om hoe je er momenteel voorstaat en in de toekomst. PSV is daar aardig mee op weg.

Gelijk of niet, het is niet iets waar je mee kunt werken! Misschien geeft het je vertrouwen, maar ook niet zo gek veel dan...
Allegri kan nu ook zeggen dat Milan na Real Madrid het meeste heeft gepresteerd (ik geloof dat dat wel klopt), en natuurlijk, het zou waar zijn, maar daar kan je toch niets mee? De realiteit is dat Milan helaas een minder Milan is dan, nou, 3 jaar geleden zelfs, en praten over de prijzen gaat daar niets aan veranderen
Weet niet uit welke vele films het komt, maar ''getting on top is easy, staying there is the hardest'' is er wel een voor Jol om over na te denken (en Allegri en het bestuur van Milan, haha)...

bla bla bla. die jol is al een echt snavel zo. arrogantie druipt er weer van af.......
prutsers......

24 augustus 2010 om 16:46

Hoe kan je een club die bijna elk jaar beter presteert dan je eigen club nou prutsers noemen? Dat is pas arrogant

24 augustus 2010 om 17:06

haha, Ehmnummer9, je hebt helemaal gelijk

24 augustus 2010 om 22:10

dat is weer typisch iets uit de (water)hoofdstad om dat soort dingen te roepen.
morgen met z'n allen weer oooh en aah roepen ? of te wel bioscoop publiek...

(over historie, wie was de eerste en de laatste ned. club met een Europeese prijs?)

welterusten.

laatst hier op voetbalzone zei iemand tegen mij dat het onzin was dat wij ajacieden arrogant vonden en dat het alleen was vanwege de 1 op de stropdas een aantal jaar geleden...

Nou ik geloof dat ajax maar weer eens laat zien hoe arrogant ze zijn en niet alleen arrogant maar ze hebben ook een bord voor hun hoofd. Ze zien niet dat ze aan alle kanten voorbijgestreven worden. Ajax komt niet eens in de top 20 van Europa voor. Iedereen weet dat, alleen de ajacieden zelf niet, jammer is dat altijd.

Mensen laat toch de supporters van Ajax lekker hun clubje verdedigen, doen wij toch ook voor onze eigen club. Bijna heel Nederland weet toch wel beter wat de huidige status van Ajax is.............
Het is toch aandoenlijk dat een mister traingspak Jol dit nog even noemt.

Nu maar hopen dat Ajax ook daadwerkelijk de Champions League haalt, ik heb er vertrouwen in.

Die arrogantie geeft de supporters natuurlijk ook hoop. Kijk, stropdassen met ''1'' erop vind ik ook een beetje ver gaan maar dit mag toch wel?

wat een arrogantie weer daar uit Amsterdam,had Jol hoger ingeschat,maar helaas.
Woensdag volgt de uitschakeling en de realiteit dat Ajax al heeeeeeeeel lang gene topclub meer is,al die oude koeien uit de sloot halen heeft helemaal geen zin!
Ik reis heel wat af in de wereld i.v.m. mijn werk,maar zie nergens een kind met shirt van ajax rond lopen,alleen maar Real Madrid.barca,inter,liverpool,bayern,arsenal,ac Mlaan,manchester United,chelsea en diverse andere clubs,daar zit geen ajax shirt bij! Zegt mij genoeg,wellicht hebben ze de meeste 'fans' in Nederland,maar als ze verliezen morgen,gaan daar weer een hoop van af!

Op het historische vlak heeft jol idd gelijk.maar als je het nu afweegt tegen andere clubs in Europa en de wereld stelt Ajax niet zo heel veel meer voor.

Jol leeft waarschijnlijk in de geschiedenis, daar heb je veel aan. Als Ajax nu uitgeschakeld wordt dan kan je nog laaaaang aan de geschiedenis denken, alsof dat helpt...

Maar wat maakt het uit dat ze meer seizoenskaarten hebben verkocht wow meer dan 40.000! als Feyenoord een capaciteit had van (ik neem nu het 'nieuwe' stadion) 80.000 dan worden er ook meer als 40.000 verkocht! waarschynlijk wel meer dan 50.000. Je ben pas een grote club als je spelers kan halen met het kaliber van een gemiddelde topspeler! niet de buitengewone talenten als Messi, C.ronaldo maar die spelers die daar net onder zitten! dan ben je een topclub. kyk naar Man City (topclub in de maak) Real Madrid, Barcelona. en als topclub mag je niet tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel op Kiev. dus Jol lul niet zulke domme dingen want nog 3 van dit soort gekke uitspraken en mensen raken het geloof in je kwijt! en dit soort opmerkingen voegen totaal geen nut toe aan de voetbal prestaties van je team je krijgt eerder zelfoverschatting terwijl jullie al arrogant zijn(na eigen zeggen van meerde Amsterdammers.)

Lekker objectief stukje ook...

''jol spreekt na een jaar al aardig het vocabulaire van de gemiddelde Ajacied. Vraag een supporter van de recordkampioen van Nederland waar zijn club thuishoort en hij zegt: ''champions League.'' Toch dateert het laatste optreden van de nummer twee van de vorige editie van de eredivisie van 14 maart 2006. Ajax struikelde daarna nog wel tweemaal over FC Kopenhagen (2006) en Slavia Praag (2007) in de laatste voorronde van het Europese kampioenenbal.''

Ik ruik hier een beetje sarcasme.

Oké als dat zo is snap ik niet wat Jol moet met zijn huidige selectie. Niemand van deze spelers behoort toch tot deze catogorie spelers? Laat staan een coach als Jol... hahahaha indirect beweert deze grapjas tot de top 5 beste trainers van de wereld te horen.

Whahaa wat een boer,ajax is beslist niet bij de eerste 10
Maarja ze kunnen zichzelf toch zogoed groter opblazen die dikke nekken

Waar gaat het over? Dit is Jol' mening waar vele het niet met hem eens zijn denk ik, waaronder ik. Als hij dat vindt, laat hem dat lekker denken. Ik maak me er niet druk om haha als we maar winnen woensdag!

Hij heeft het over de prijzenkast, nou, dan is er toch niks van gelogen? Het gegeven over de seizoenskaarten voegt weinig toe en had van mij ook niet gehoeven maar ja, ik vind het op zich wel een verrassing dat Ajax er meer heeft verkocht. De grootte van een club wordt beoordeeld op prijzen en prestaties. Ajax heeft in het verleden heel goed gepresteerd en heeft zijn historie hiermee dus zelf zo groot gemaakt. Dat het nu minder gaat doet daar niets van af, net zo min als dat Chelsea het nu goed doet. Maar feit is dat Ajax nooit meer een Champions League zal winnen met de huidige situatie en dat het dus zal blijven steken met die Europese prijzen.

Maar ach, laten we ons maar op het heden richten, ik kijk liever naar live wedstrijden waarin gewonnen wordt dan die oude zwart-wit beelden of die van 95, want die kijk ik echt niet meer terug!

Haha die Jol, was meneer dronken ofzo? als je dit vertaald naar het heden hoor je thuis in een of andere inrigting..

jol ook al besmet met een virus lijkt het.....

5 grootste clubs?

real madrid, barcelona,ac milan, juventis, inter milan, machester untited,chelsea,bayern munchen,

nog even doorgaan......

wel erg daar in amdam, ze kunnen niet eens kampioen worden van een van de zwakste competities in europa.........

Onzin, en hij weet dat zelf ook wel hoop ik.

verleden telt niet in het heden is ajax zelfs geen top club meer

5 jaar al geen kampioen geworden , die cijfers tellen

in nl is psv meer een top club dan ajax

Ik zeg het voor een laatste keer

Arsenal heeft 40.000 man op een wachtlijst staan voor seizoenskaarthouders.....

24 augustus 2010 om 17:16

Sorry kan je dat nog 1x herhalen?

Ajax hoort bij de vijf grootste clubs van de wereld.
Ajax hoort eens in de twee jaar kampioen van Nederland te worden.
Ajax hoort elk jaar Champions League te spelen.
Ajax hoort een goede verdediging te hebben.
Ajax hoort een trainer te hebben die niet in een trainingspak aan de kant van het veld staat.
Ajax hoort geen verlies te maken.

Dat zijn allemaal dingen die wel bij Ajax horen, maar (de laatste jaren) niet de werkelijkheid zijn.

24 augustus 2010 om 17:13

Ajax hoort morgenavond te winnen...

maar ik Hoop van niet....

en na deze arrogante stomme opmerkingen van Jol is mijn afkeer van Jol en ajax alleen maar groter geworden...

Ik hoop dat Kiev vanavond een van de beste clubs ter wereld op zijn broek gaat geven...

cheers

24 augustus 2010 om 17:15

vanavond ? wat denkje van morgen ? probeer je reacties uit te lokken ofzo ?

25 augustus 2010 om 09:16

ik loop wel vaker voor op mijn tijd....

Tja als Jol zo gaat reageren zal Feyenoord ook nog wel bij de beste 15 clubs van de wereld horen qua Europese prijzen. Maar Jol kan beter naar het heden kijken daar leven we in. En dan stelt ajax niets meer voor europees gezien.

Helaas op basis van het verleden ja.. Qua prijzenkast doet alleen Real, Ac Milan, Liverpool en Bayern Munchen het beter... Maar op de onze zit wel veel meer stof dan onder de 'minder prijzenkast' van Inter, Barcelona of Manchester United...

Maar op basis hiervan kun je ook stellen dat Anderlecht, Celtic, Benfica, Dinamo Kiev in de CL thuis horen..

Ik denk alleen niet dat deze clubs ooit nog echt mee gaan doen om de prijzen zolang er niets wordt gedaan aan de 'buitenlandersregeling'..

Maar feitelijk klopt wel wat hij zegt. Op basis van prijzenkast hoort Ajax nog altijd (en de komende 10 jaar is dat ook nog wel zo) tot de beste 12 van Europa. Je hebt er alleen op dit moment niets aan... Op basis van prijzenkast hoort Feyenoord op z'n minst om 't kampioenschap te strijden.. Zo kunnen we nog wel doorgaan. Heb liever dat ze eerst maar weer eens kampioen worden en in ieder geval er voor zorgen dat Ajax in Nederland weer prijzen pakt en een paar jeugdspelers tot absolute wereldtoppers doorgroeien want op dit moment is van der Wiel de enige die deze potentie heeft en Stekelenburg wellicht als degelijke europese subtopper.. De rest komt of niet uit de jeugdopleiding of heeft het talent niet voor de absolute top. Hopelijk komt er vanuit de jeugd weer een nieuwe lading toppers aan..

ik denk dat ik maar eens heerlijk achterover ga zitten met een pilsje en de belachelijke discussie ga volgen.

sjongejonge.

Hier een berichtje van een Londenaar en Ajacied!

Het voorbeeld wat Jol geeft klopt niet. Arsenal heeft, net als Tottenham, een mega wachtlijst voor seizoenskaarten. Ik kom alleen maar via een maat aan kaarten. Nu is de vraag of je een Arsenal supporter theater publiek kan noemen iets anders, maar het is wel een hele grote club. Dit is welgeteld door 1!!! persoon hier opgemerkt.

Voor de rest snappen jullie er weinig van, mede door blinde woede richting Ajax. Door de huidige resultaten is het imago van Ajax aangetast, maar dat geldt voor vrijwel alle NL clubs. Dat komt door dhr. Bosman en clubs als Chelsea. Schande dat sommige kindjes (want ja, Chelsea was helemaal niks tot voor kort) juist die club aanhalen!! Maar als je in het buitenland komt kent men over het algemeen maar 1 club, Ajax.. En de kenners vragen je waarom Ajax niet meer zo goed is etc. Men is dus ook het meest geinteresseerd in Ajax. Als ik in Thailand of Australie met mijn Ajax shirt loop krijg ik van buitenlanders alleen maar positieve reacties. Ajax is nu (nog) eenmaal 'cool'. Van Nederlanders krijg ik vooral hatelijke opmerkingen, tot ''als ik je vanavond in dit shirt zie maak ik je kapot'' aan toe..

Mij interesseert het niets. Ajax is nog altijd een van de grote clubs in de wereld (top 5, top 10).. dat kan niemand anders in NL zeggen en daarom moet het geuit worden. Jaloezie, wat men om probeert te draaien door ons of Jol van arrogantie te betichten. Zoals anderen het al aanhalen: het aantal reacties spreekt alweer boekdelen!!



al die ajaxhaters hier ... ga jezelf lekker vervelen ..real madrid presteerd ook al jaren niks in de cl...en ook in spanje niet ..dus dit is ook geen grote club ?ben erbij morgen en verwacht een kokende arena en hopende op betere tijden voor t hele nederlandse voetbal

24 augustus 2010 om 17:25

Real Madrid heeft vanaf 1997/98 elk jaar Champions League gespeeld. En Ajax?
Real Madrid is in 2008 voor de laatste keer landskampioen geworden. En Ajax?

Buiten het feit om of het zo is, getuigt het nu niet van grootheid dat je dat van jezelf meent te moeten zeggen.

Dan hoort Ajax zogenaamd bij de 4/5 grootste clubs, en dan kunnen ze het salaris van een 3de doelman genaamd bram castro niet eens betalen .. dit zegt al genoeg over de huidige zaken bij Ajax, hij had het beter in de verleden tijd kunnen zetten ..

miss is het beter als vz dit soort berichten niet meer neerzet ..lokt alleen maar reacties uit...ajax is en blijft de grootste club van ons land..vele malen groter en bekender als psv dat is een feit

24 augustus 2010 om 17:27

Ajax de grootste, PSV de beste en Feyenoord de mooiste. Alle drie iets dan?

24 augustus 2010 om 17:32

Als je ff de reacties leest dan staat er honderden keren dat Ajax de grootste club was in het verleden. Psv domineert de laatste jaren en is sterker dan Ajax de laatste jaren als Ajax de grootste club kan zijn hoe kan Psv dan 4 of 5 x achterelkaar kampioen worden?
Naamsbekendheid is weer wat anders Ajax heeft een grotere naamsbekendheid van Psv dat is een verschil met de sterkte van een ploeg.

jol spreekt na een jaar al aardig het vocabulaire van de gemiddelde Ajacied.

Hoogmoed komt voor de val!

Grootte qua toeschouwersaantallen zijn er nog een hoop clubs die meer mensen naar het stadion trekken en daar zitten zelfs clubs bij zonder grote successen en dus ook zonder successupporters! Kun je nagaan hoe groot die clubs zijn!

Als Manchester City, Vitesse of een andere overnameclub nu met al die miljoenen 4 keer achter elkaar de CL wint, ben je dan een grote club? Voor mij ben je als club zo groot als je achterban.

Ajax is dus de grootste club van Nederland, zeker, maar overdrijf eens niet zo!

Manchester United 74.864
Arsenal 59.927
Olympique de Marseille 50.045
BV 09 Borussia Dortmund74.830
FC Bayern München69.000
FC Schalke 0461.387
Hamburger Sv54.774
Hertha BSC Berlin52.157
VfB Stuttgart51.926
1. FC Köln49.312
VfL Borussia Mönchengladbach47.376
SG Eintracht Frankfurt 47.012
Internazionale FC 1908 56.195
SL Benfica 50.033
FC Barcelona 78.097
Real Madrid CF 74.921

AC Milaan en clubs als Boca en River Plate heb ik nog niet eens in dit rijtje, terwijl die qua beleving ook echt wel groter zijn dan Ajax.

Ik hoop dat hij deze gedachte vasthoud en vooral vaak blijft vaak blijft verkondigen, dan naait hij iedereen weer op met zijn arrogantie, zet hij de tegenstander vast van te voren op scherp, zodat ze extra punten verliezen En laat mijn bescheiden kleine provinciale clubje dan maar mooi de voeten op het veld spreken en hopelijk daardoor boven Ajax en eerste eindigen.

Jammer dat er bij Ajax zoveel miskopen zijn geweest want in potentie is het gewoon met afstand de club met de meeste mogelijkheden in Nederland. Ik hoop ook dat ze doorgaan want 2 clubs in de champions league is een verdubbelde kans op een gunstige loting (daar moet je het toch een beetje van hebben) en de kans op succes in de CL is ook 2 keer zo groot.

Dit soort opmerkingen is van hetzelfde niveau als een opmerking van pakweg de voorzitter HVV uit Den Haag. Deze man kan net zo goed stellen dat HVV tot de 5 grootste clubs van Nederland behoort omdat ze 10 x kampioen van Nederland zijn geweest (laatste keer in 1914). Blijkbaar is Jol al een aantal jaren niet over de grens geweest, want als ze ajax al kennen dan wordt er over die club net zo lacherig gedaan als hier in Nederland. Jol vergeet even dat iedere wereldburger t/m 20 nooit enig Europees succes van ajax bewust heeft meegemaakt. Ajax is niets meer of minder dan de overige Nederlandse clubs nl. een club zonder betekenis uit een competitie zonder betekenis.

tsja, hij baseert zijn uitspraak vooral op het verleden, ach, ajax is nog steeds een grote naam in het voetbal, kijk maar naar landen als uruguay enzo, ajax is daar toch wel 1 van de bekendste clubs...

24 augustus 2010 om 17:32

Dat komt door Suarez en Lodeiro

24 augustus 2010 om 17:38

nee heb het er ook over dat voordat suarez er speelde dat ajax daar bekend was.
dat zei suarez zelf eens een keer in een interview dat ajax 1 van de bekendste clubs was in uruguay (toen had hij net getekend volgens mij)

ach jaah, ajax heeft nou eenmaal een naam, kunnen wij ook niks aan doen dat andere mensen jaloers op zijn!!

aangezien ajax de club met de belangrijkste historie voor het nederlands voetbal is geweest.

maar aangezien zidane nietmeer voetbalt mogen we die zeker ook niet meer tot een van beste voetballers rekenen?

come on!! mensen wees blij dat een nederlandse club zo geweldig veel gewonnen heeft, en daardoor nog steeds aanzien heeft

Tuurlijk is ajax voor mij de beste.
Alleen behoren tot de 5 best clubs van de wereld dat denk ik niet
real madrid- barcelona- chelsea- arsenal- inter zijn toch zeker beter

24 augustus 2010 om 17:50

Chelsea en Arsenal kan ik daar nog niet toe rekenen.
Grote en mooie clubs zeker weten maar de Champions League hebben ze nog niet gewonnen, dat vind ik persoonlijk wel een vereiste.

voor een dromer kan zelfs excelsior tot de beste behoren. dromen hebben nu eenmaal geen grenzen. voor een realist behoort ajax niet eens tot de subtop van europa. feit blijft dat ajax al jaaaren lang niets! maar dan ook helemaal niets gepresteerd heeft. onee wacht... ze hebben de Knvb beker gewonnen. Real Madrid, Manchester, Chelsea, Barcelona hebben nog noooooit de Knvb beker gewonnen dus ja trek je conclusies maar.

Heerlijk al die jaloerse reactie''s.. Ajax heeft 1 van de beste jeugdopleidingen van de wereld!
Ajax heeft de grootste begroting van nederland.
Ajax heeft 1 van de grootste naam van de wereld.
Okeey sportief is het de laatste jaren minden, maar Ajax blijft een top-club.,. Jol is nu bezig om er een top-team van te maken. Ajax is gewoon Clwaardig. En al die haat hier, ik begrijp het niet!
Ajax hoort gewoon bij de beste teams van de wereld, qwa geschiedenis en ook nu.. Alle teams zijn jaloers op de jeugdopleidng van Ajax, in dit aspect zullen we andere teams altijd voor zijn!

I Love Ajax

24 augustus 2010 om 17:49

Voor een club met de grootste begroting en met de beste jeugdopleiding hebben ze maar bar weinig resultaat!!

Iets om trots op te zijn om iets om je over achter de oren te krabben?

24 augustus 2010 om 17:53

Ach die resultaten komen vanzelf wel, jullie lullen ook alleen maar over historie als het jullie uitkomt.

24 augustus 2010 om 18:36

Helemaal mee eens. Vind het ook altijd wel leuk om die jaloezie te zien. Opmerkelijk genoeg zijn het vaak Psv'ers. Inhoudelijk klopt je reactie ook. Ajax is echt over de hele wereld bekend, overal zie je kinderen in Ajaxshirts lopen en als je zegt dat je uit Nederland komt Ajax 9 van de 10 keer als eerste naar voren. Misschien is dit ook wel dat jaloerse. Als ze op vakantie zijn, zeggen dat ze uit nederland komen en dan gelijk weer met de grootste club uit NL geconfronteerd worden.

Ajax is nog steeds de club van Nederland, Qua naam, qua prestaties, qua jeugdopleiding, qua niveau, qua begroting en vergeet ook de druk niet. Een reden waarom veel spelers van andere clubs niet slagen bij Ajax.

@brabantsetrots
Bar weinig resultaat? 29 keer landskampioen, 5 keer europacup 1, etc. En jullie?
Ook nog de beste jeugdopleiding ja, hoeveel lopen er bij jullie ook alweer in het elftal? Iets om trots op te zijn?

Iedere club kent mindere jaren, heeft Ajax ook, maar zelfs in die mindere jaren doen ze nagenoeg elk jaar mee om de landstitel en beker. En bijna altijd met veel zelf opgeleidde jongens
Absolute trots dus

24 augustus 2010 om 19:58

Wave, op dit moment! ALs je mijn eerdere posts hier leest zie je ook staan dat ik vind dat ajax de grootste club van Nederland is.

Als je de grootste begroting hebt en de beste jeugdopleiding, hoe komt het dan dat je 6 jaar zonder fatsoenlijke prijs bent? En inderdaad de Knvb-beker is geen prijs, beetje goed loten (whc, Eagles, Nec) en je staat in de finale. En laten we het al niet hebben over de Johan Fruitschaal.

Ik geef jullie alleen te denken: dat als je de grootste begroting hebt en de beste jeugdopleiding hebt en jezo weinig landskampioenschap kan behalen in de afgelopen 10 jaren, er zeker iets mis is in je club/bedrijfsvoering.

Niet meteen beginnen met verleden dit, dat, zus en zo, terwijl ik in de post waarop jij reageert niets zeg over enig verleden. We leven nu. Ajacieden leven veel te veel in het verleden. Vermoeiend.

24 augustus 2010 om 23:52

Ik zie niet staan dat jij Ajax de grootste club van Nederland vindt.. Alleen dat zij de grootste begroting hebben en de beste opleiding. Er is verder meer dan 400 keer gereageerd, die ga ik toch echt niet allemaal nalezen. En wat je nu zegt klopt ook wel, in de bedrijfsvoering is idd wat misgegaan. Veel mensen kopen die niets toevoegen, mensen op het laatste moment verkopen en niets terugkopen, etc.

Maar wat ik zo raar vind altijd is dat mensen altijd zeggen van ''begin niet over het verleden'' en ''in t verleden behaalde resultaten blabla''. Waarom beginnen juist die mensen dan over de laatste 10 jaar.. Is toch ook verleden? Dat zijn idd jaren dat het wat minder ging, maar waarbij we wel meestal gewoon om de titel meededen. Maar juist daaraan willen ze ons herinneren, niet aan de jaren dat het echt goed ging. Beginnen nu aan een nieuw seizoen dus dan maakt het toch ook niet uit wat we de afgelopen 10 jaar hebben gedaan?? We mogen tenslotte niet in het verleden leven.

Bah, heb je hem weer. Net als de meeste ajacieden altijd maar weer wijzen naar die in een ver verleden behaalde prijzen. Lekker moment ook om deze uitspraken te doen, vlak voor een cruciale pot waarbij ze zichzelf voor de zoveelste keer voor joker kunnen zetten in Europa. Die vergelijking met Arsenal slaat bovendien nergens op. Die club heeft nauwelijks prijzen behaald, heeft beduidend meer concurrentie en de seizoenskaarten zijn daar drie keer duurder. Naar mannetje...

Volgens mij alleen op basis van het grootste aantal contractspelers behoort Ajax bij de top 4 á 5 van de wereld. Zonder Luis en Achmed is Ajax slechts een gemiddeld El-clubje, of behoort Paok na die 1-1 en 3-3 ook soms tot de top 10 van de wereld? Of zijn deze wijze woorden van Jol soms weer in de mond gelegd door de media?

Ik lees overal dat ajax een club is maar is toch gewoon een beursgenoteerde bedrijf ?.

Hahaha ik moet toch wel lachen om de meeste reacties hier, mensen denk om je hart want volgens mij zitten er echt een aantal schuimbekkend achter hun computer. Al die reacties geeft toch wel aan dat Ajax nog steeds de grootste is. Het zal wel weer arrogant zijnof weet ik niet wat gevonden worden maar boeie met de meeste hier kan je echt geen zinnige discussie voeren.

Ajax is inmiddels verworden tot een Gtst-clubje, die het in de thuiswedstrijden in de eredivisie vaak wel aardig doet, hoewel vaak ook niet gespeend van de nodige mazzel door arbitrale dwalingen van het scheidsrechterskorps. Ik zie Ajax in de Uitwedstrijden tegen Psv, Twente, AZ en Utrecht, om er maar een paar te noemen, niet winnen. Ze mogen blij zijn, als ze tot de top 3 van Nederland gerekend mogen worden.

Ik heb ooit eens keertje een ranglijst gemaakt van alle clubs die ooit Europees voetbal gespeeld hebben, voor zover ik ze kon vinden. Ik baseerde de ranglijst op basis van prestaties in de competitie, beker en alle Europese competities waarbij ik de nadruk probeerde te leggen op de Europese prestaties. Mijn moeder heeft die ranglijst van de pc verwijderd (!!!!!!!!!) waar ik verschrikkelijk pissig over was, want het had veel moeite gekost om die lijst te maken. De top-twintig van die lijst heb ik gelukkig wel genoteerd. Ik zet ze wel even in een nieuwe post.

24 augustus 2010 om 18:20

Mijn Europese ranglijst:
1. Glasgow Rangers (schotland) = 478 punten.
2. Real Madrid (spanje) = 454 punten.
3. Celtic Glasgow (schotland) = 450 punten.
4. SL Benfica (portugal) = 382 punten.
5. Ajax Amsterdam = 366 punten.
6. FC Barcelona (spanje) = 346 punten.
7. AC Milan ( Italië) = 339 punten.
8. Juventus ( Italië) = 325 punten.
9. FC Porto ( Portugal) = 301 punten.
10 Bayern Munchen ( Duitsland) = 283 punten.

24 augustus 2010 om 18:59

11. Rode Ster Belgrado ( Servië / Joegoslavië) = 280 punten.
12. Austria Wien ( Oostenrijk) = 279 punten.
13. Rapid Wien ( Oostenrijk) = 276 punten.
14. Ferencvaros ( Hongarije) = 273 punten.
15. Liverpool FC ( Engeland) = 268 punten.
16. Panathinaikos ( Griekenland) = 264 punten.
17. Steaua Boekarest ( Roemenië) = 262 punten.
18. RSC Anderlecht ( België) = 259 punten.
19. Dynamo Kiev ( Oekraïne, Sovjet Unie) = 258 punten.
20 Sporting Lissabon ( Portugal) = 229 punten.

24 augustus 2010 om 19:07

Vind het maar een rare lijst kerel. En waarom heb je hier in godsnaam zoveel tijd in gestoken?
En je lijst is samengesteld met name op europese prestaties? dan vind ik het al helemaal een rare lijst

24 augustus 2010 om 19:58

Hahahaha wat dacht je van Manchester Utd, Chelsea, Arsenal, Olympique Marseille, Olympique Lyon, Schalke 04, AS Roma, Internazionale, Benfica om maar wat clubs te noemen.
En Glasgow op 1, Celtic op 3, Austria Wien op 12????

Qua prestatie's in het bestaan van de club horen we inderdaad bij de beste 5 clubs van de wereld, hier is absoluut geen speld tussen te krijgen. Als we zeggen, Ajax staat in de top 5 van best presterende clubs in de laatste 10 jaar is het natuurlijk ongeloofwaardig.

Maar dat word er niet gezegd, dus waarom komt iedere anti dan weer zo super stoer doen ? Het moet toch wel een soort van jaloezie zijn, of meeloperij. Zo kan ik nog wel wat dingen noemen, maar dit geeft maar weer eens aan dat Ajax de grootste club van Nederland is, en dat geen enkele club qua prestatie's (vooral Europees gezien) niet in de buurt komt. Jammer dat sommigen daar blind voor zijn, we zouden als Nederlanders namelijk trots moeten zijn dat er een club van zo'n kaliber in ons land bestaat.

Is trots op je club verboden???

Iemand spreekt met trots over zn club en het wordt afgedaan als ''arrogant,dom, feitelijk onjuist, enz...''
Clubs als Ajax en Feyenoord zijn, zoals Jan Mulder al zei: Wereldclubs!
Ajax heeft vier keer de cup met de grote oren gewonnen, veel fans, een prachtige voetbalfilosofie en een geschiedenis om u tegen te zeggen. Mat is er nu mis mee om daar trots op te zijn. Ik zie niet veel clubs die dat kunnen evenaren. Of het moet met Tv-centen zijn of 100 miljoen fans in Azie die nog nooit bij een wedstrijd van hun ''o zo geliefde team'' zijn geweest.
Vanuit het perspectief waaruit Jol spreekt kan ik er goed inkomen dat Ajax één van de vijf grootste clubs ter wereld is, laat mij lekker trots zijn.

Van sommige bezoekers op het forum word je echt moedeloos van.

Wat Jol bedoelt is dat Ajax in principe ieder jaar voor de titel moet gaan, heel veel supporters heeft, een grote prijzenkast en kortom een grote geschiedenis. Kortom dat ze hoog in Europa moeten spelen.

Als je puur naar de geschiedenis kijkt moeten ze ieder jaar minimaal in de halve finale komen..
Het is gewoon een compensatie van vroeger er nu, en ik geef hem groot gelijk.

Zeg maar eens duidelijk waar Ajax hoort en wat jouw taak is. Waarvoor jij en andere zijn gehaald.

Wat een hang naar het verre verleden heerst er toch bij de meeste Ajax-supporters. Het is 2010 en al 6 jaar heeft Ajax niets bijzonders meer gepresteerd. Men wordt daar al lyrisch over aankopen als Ooijer en Mido, waarbij die laatstgenoemde al tig jaar niets meer heeft laten zien op de voetbalvelden. In 2001 liep hij 1 op 2 qua doelpunten, nu loopt alleen zijn Ferrari dat nog.

daar bij ajax moeten ze eens stoppen met het blijven terugkijken naar het verleden en zich richten op een zware toekomst. het niveau en de succesen van periodes van johan cruijff/marco v basten bij ajax en de lichting van '95 haalt men nooit meer ajax. geen enkele club uit nederland. psv was er een paar jaar geleden dicht bij met de halve finale in de CL maar dat was een uitschieter.

ajax hoort al lang niet meer tot de 4 a 5 grootste clubs in de wereld. qua naam is ajax nog een beetje bekend maar thats it. ik kan zo al 10 clubs opnoemen die nu een niveau halen waar ajax en alle ander clubs uit nederland alleen nog maar op kunnen hopen en van kunnen dromen. maar ja, dit soort uitspraken noemen ze toch amsterdamse bluf?

En maar klagen dat we amsterdammers arrogant vinden....

Zo ik krijg gewoon koppijn van de reacties hier.
Even Goed het bericht gelezen.
Jol zegt niets vreemds, en niets arrogants volgens mij,
Je kan altijd Twijfels hebben over de lading ''grootste club ''
Maar ook al ben ik Feijenoorder dan moet ik och zeggen dat Jol Gelijk heeft.
Zie niet in wat er hieraan zoveel reacties oproep hier,
Kijk naar de feiten en niet naar de statistieken die je wil laten zien.
Europa heeft meer uitstraling wereldwijd dan Zuid Amerika.
Niet het aantal toeschouwers maar aantal supporters en fans bepaalt of je groot ben.
Makkelijk hoor om te zeggen dat bijv een team uit Londen meer supporters heeft, komt misschien ook wel eens omdat London Veeeeeeeeeeeeel groter is dan Amsterdam.

Kijk naar de feiten en de history en de beleving
Ajax heeft veel gewonnen heeft veel grote spelers voorgebracht en is over de hele wereld bekend.

Oh ja er zijn er ook een paar die zeggen dat in Turkije mensen allemaal in Chelsea Shirts lopen.
Dit heeft niks met de club te maken maar met de sterspelers.
Juventus Del Piero , Real Cristiano Ronaldo, Manchester Rooney Ajax Suarez Chelsea Drogba
enz enz als de spelers naar andere club gaan zie je dezelfde namen op andere shirts verkocht worden.

Wat een arrogant stuk vreten zeg.
Al x jaar geen CL en nog langer geen kampioen.
Ja,die staat nu op gelijke voet met Barcelona-inter-bayern-manchester-real Madrid-acmilan-chelsea.....ow,dat zijn al 7 clubs...jammer Jol.

Jol blijft net als veel andere Ajacieden teveel hangen in het verleden. Ik vind het nog altijd de leukste club van Nederland, maar het wordt wel hoog tijd dat ze weer resultaten boeken. Belangrijk daarbij is dat de jeugdopleiding weer op gaat leven en het scoutingsapperaat grondig wordt hervormd.

24 augustus 2010 om 19:25

Bedankt voor je reactie, klopt helemaal.

Misschien bedoelt Jol wel dat Ajax qua naam wel weer eens in de CL moet spelen, maar dan komt het nogal krom zijn mond uit.

Ik vind dit tamelijk arrogant. Klinkt vrij triest, omdat dit soort 'onmeetbare' zaken door externe mensen gezegd zou moeten worden en niet door Ajacieden zelf. Grote heeft niet alleen te maken met prijzen uit het verleden. Maar groter als AC Milan, Real, Barcelona, Bayern, Inter, Juve, Arsenal, Celtic, Rangers? Keep dreaming..qua jeugdopleiding was het goed, maar na Kluivert is er geen spits meer geslaagd...

'de wens is de vader van de gedachte'

Jol wil graag naar en topclub en noemt derhalve Ajax een topclub. Prima club in de nederlandse competitie, maar de laatste vijftien jaar in nationaal voorbijgestreefd door Psv. Internationaal voorbijgestreefd door tientallen clubs. Nederland doet niet mee.

Als je kijkt in het verleden wel ja,
maar ook moet Jol weten dan dat Ajax al 6 jaar geen titel heeft.
Als Jol zulke uitspraken doet, vind ik ook dat hij het moet laten zien dit jaar. Anders heeft het geen zin om zulke dingen te zeggen. Dan vind ik dat je minimaal de halve finale moet halen, dan zit je immers bij de beste 4 van Europa.

de top 5 grootste clubs met reden.

1,real madrid (prijzen kast plus supporters)
2,ac milaan (prijzen supporters)
3,liverpool(prijzen en supporters)
4,manchester(vooral supporters ook wel prijzen)
5,barcelona(supporters)

ajax niet eens bij de 1ste 3 in de buurt kwa supporters en real ac en liverpool hebben meer supporters.

Je vergeet Benfica:

Benfica grootste voetbalclub ter wereld

Lissabon - Benfica lost vrijdag Manchester United af als de grootste voetbalclub ter wereld. Voorzitter Luis Filipe Vieira maakte bekend dat het in 1904 opgerichte Benfica in 2006 meer dan 160.000 leden telt. Het levert de club een vermelding op in het Guinness Book of Records.

Tot vrijdag stond de Engelse grootmacht te boek als voetbalclub met de meeste leden, namelijk 154.000. Benfica heeft dit jaar echter een succesvolle wervingsactie gevoerd om Manchester van de troon te stoten. Reclamepakketjes met toegangskaarten, een dvd, een stadionbezoek en een petje vonden gretig aftrek.

De leden van Benfica brachten vorig jaar 13 miljoen euro in het laatje, dat was 14 procent van de totale clubinkomsten

Trots mag, maar dit is arrogantie. Typische Amsterdamse arrogantie. En nu gaan alle ajacieden natuurlijk zeggen dat Jol gelijk heeft en gaan ze er allemaal dingen bij halen. Maar even met zn Arsenal argumentje: Ajax is de enige fatsoenlijke club in Amsterdam, Londen kent naast Arsenal ook nog Chelsea, Chrystal Palace, Chelsea, Fulham, Tottenham Hotspur, West Ham Utd, Wimbledon en nog een heleboel kleine clubs! (brendtford, Redbridge, Charlton, Queens Park Rangers, Millwall, Leytal Orient enzovoort!). Dit zijn er zomaar eventjes 14 ..
En Ajax 1 wint nooit van Arsenal 1. Nu komen de ajacieden weer: Wij wonnen met 3-1 van Chelsea. Ja van Chelsea C.

24 augustus 2010 om 21:03

Klopt helemaal.
Ajax is ook de grootste club, maar als je inderdaad de toeschouwersaantallen gaat gebruiken moet je ook kijken naar inwoneraantal van de stad/provincie.

Kan het niet nalaten om ook even het volgende aan te geven.
Noord-brabant
Inwoners (30 november 2009)
2.444.435
Voetbalclubs in eredivisie: Psv, Nac, Willem 2
+ (6 jupiler league clubs)

Provincie Noord-holland
De provincie telt 2.668.197 inwoners (30 november 2009) en de grootste stad is Amsterdam.
De grootstedelijke agglomeratie telt ongeveer 1 miljoen inwoners en is daarmee de grootste agglomeratie in Nederland qua inwoneraantal.
Voetbalclubs in Eredivisie: Ajax en Az
(+ 1-2 jupiler clubs)

Tel daarbij op de aantrekkigskracht voor sponsoren omdat je in de de hoofdstad gevestigd bent en en je dus ook midden in het economisch centrum van Nederland begeefd en je hebt ook een aanzienlijjk deel van de verklaring waarom Ajax een grote clus is met een hoge begroting en naamsbekendheid in het buitenland.

Holland = Amsterdam in het buitenland, verder weten ze niks.

Ajax heeft gewoon een grote voorsprong en daar hebben ze slim gebruik van gemaakt.
Ik vind die arrogantie alleen niks, ze hebben véél meer externe factoren mee dan de rest van de clubs. Die moeten harder werken om het zelfde te krijgen. Prima, je hebt alle recht om al je mogelijkheden optimaal te benutten, maar arrogantie siert jullie niet.

24 augustus 2010 om 21:45

Die zogenaamde externe factoren hebben ze niet in hun schoot geworpen gekregen. Had eindhoven maar beter zijn best moeten doen. Je spreekt jezelf enorm tegen in dit stuk.

Overigens vergelijken jullie appels met peren. Statestieken kunnen voor of tegen je spreken. Jullie willen ze dolgraag tegen Ajax gebruik. Zoals Cruijff zegt elk voordeel heb ook zijn nadeel

Je onderstreept nog maar eens dat Jol gelijk heeft.

24 augustus 2010 om 22:46

En daar zit hem het verschil tussen ons. Ik vind wel dat ajax een voorsprong heeft op de rest van nederland door in de hoofdstad gevestigd te zijn met alle bekendheid en economische voordelen van dien.

Overigens vergelijken jullie appels met peren. Statestieken kunnen voor of tegen je spreken. Jullie willen ze dolgraag tegen Ajax gebruik. Zoals Cruijff zegt elk voordeel heb ook zijn nadeel -> je typt wel maar je zegt niks.

25 augustus 2010 om 08:44

Eindelijk vind ik psv de beste van nederland met toivonne en berg

Ze hebben zeker een goed team, maar met deze opmerking vind ik dat de trainer heel veel druk legt op de schouders van zijn spelers. Zij moeten het in het veld maar waar maken zijn uitspraken.

Ach ter wereld niet echt natuurlijk, in ieder geval niet meer. Gaat ook lastig worden om dat ook nog is te worden.

Ha ha ha die Jol. Hij laat weer eens een wind. Bij de 5 grootste clubs en we horen in de CL.
Wat een pannenkoek, een club die al jaren geen echte prijzen meer heeft gehaald. Die andere kampioen ziet worden, geweldig en dan zo'n hautaine uitspraak doen. Je struikelt bijna over Paok, Kiev moet je nog maar de baas zijn. Achterin is het geregeld een gatenkaas en dan zo'n arrogante opmerking. Ja hoor Martin, je hebt helemaal gelijk.... pannenkoek.

Lekkere score - 500 reacties. Laat nog maar weer is zien dat Ajax de grootste club van Nl is.

24 augustus 2010 om 21:36

Het laat slechts zien dat het een club is waar veel op gereageerd wordt. Dan ben je niet automatisch de grootste.

Ajax hoort zeker niet bij de grootste 5 clubs van de wereld... Jol heef wel lef hoor om dit te zeggen

Ik kan jullie vertellen, dat de woorden van Jol zijn verdraaid. Jol heeft nooit gezegd dat Ajax bij de de 4, 5 beste clubs hoort van de wereld. Op de officiële website van Ajax, staat de persconferentie

Kijk hier maar eens in de prijzenkast. Ajax hoort zeker bij de vier, vijf grootste clubs van de wereld.

Eindelijk iets verstandigs van Jol haha ... hij heeft zeker gelijk kan niemand ontkennen
Volgens mij was Ajax de eerste club in europa die alles won zelfs , europa cup 1 en 2 , champions league , uefa cup en wereldbeker .. dat kunnen niet veel clubs zeggen
Ik denk ook dat Ajax meer prijzen in de kast heeft staan dan bijv Chelsea of Barca ondanks al hun geld

Wat versta je onder de 5 beste van de wereld??

Real
Barca
Man Utd
Liverpool
AC Milan
Internazionale
Bayern Munchen
Arsenal
Juventus

zijn veel groter. En dan heb ik clubs als Chelsea, Werder enz ook niet genoemd terwijl die tegenwoordig in alles beter zijn dan Ajax.

Hard, maar de waarheid. Sorry Martin, maar Ajax stelt tegenwoordig met een nadruk op tegenwoordig niets meer voor dat een AZ Alkmaar of een FC Twente Enschede.

@mahads: dat je Juve noemt zegt al genoeg......., niemand zegt ook beter of de beste we hebben het over de mooiste en grootste, lees het dan goed..

En dat je over AZ begint of Twente die een stadion van 20k-30k hebben en een kleine aanhang en nooit een belangrijke europese prijs hebben gepakt is echt een drama, sorry.

25 augustus 2010 om 09:22

Jol heeft het gewoon over de beste hoor...

ik ben zelf ook een echte Ajacied maar ajax hoort daar wel bij in de geschiedenis maar op dit moment niet als je nu al moeite hebt om van Vitesse( in dit team dan ) te winnen ben je niet de 4 of 5 beste van de wereld en ook niet als je 6 Jaar lang al geen kampioen bent geworden

Laat me niet lachen zeg. Ajax heeft de laatste 10 jaar ofso niks meer gepresteerd. Pas als ajax dit seizoen de CL weer wint zou je kunnen zeggen dat ze top 5 zitten maar daar is natuurlijk geen sprake van.,

En er dan toch nog over na te denken om die grote club te verlaten voor Fulham.

ik zie sommige fans het over jalozie hebben , maar dat is het niet, we moeten kijken naar het heden en niet naarverleden, doen we dat dan zijn er maar 2 topploegen in nl met enorme hiistorie en dat is ajax en feyenoord.

maar het heden is dat dat fey een midden moter is op nl-nivo en ajax een subtopper, dat al jaren de weg kwijt is, als ze nu echt top warewn werden ze zeker ten minste een keer in de 3 jaar kampioen.

verder is feite psv op dit moment een grotere club qua prestaties, eigenlijk moet ik wel lachen jol is besmet met het virus , de zeeuw, vertongen ook vaak domme uitspraken laten ze morgen nu eerst zich plaatsen,, ze kunnen beter wat zeggen als er wat gepresteerd is, arrogantie werkkt vaak tegen hen al 6 Jaar

ik vind 16
1 FC Barcelona 2 Arzenal 3 Chelsea
4 Real Madrid 5 Liverpool 6 Inter
7 AC Milan 8 Mancester U 9 Benfica
10 Spurs 11 FC Porto 12 Lyon 13celtic
14 Aston Villa 15 AC Roma 16 PAS Ajax
ALS 3 VAN DIE Namen Winnen DAN MAG JE Zegen DAT JE Goed BEN

25 augustus 2010 om 09:20

en dan vergeet je volgens mij de duitse topclubs nog???

hoewel ik celtic, aston villa niet als grotere clubs...

26 augustus 2010 om 07:55

o ja bayer en werder bremen is ok beter dan ajax

Leuk, maar wat heb je daaraan in 2010? Helemaal niks toch? Dat van Arsenal klopt ook niet, die hebben 60.000 verkocht en ook nog een wachtlijst van plus 40.000 mensen.

Pff ik was even bang dat heel Nederland een hekel aan Vitesse zou krijgen nav de overname, maar met dit soort uitspraken maakt Ajax zich weer de meest en minst geliefde club in Nederland. Dank je Jol!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren