Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joey Veerman ‘te duur’ voor Feyenoord: ‘Hij kan alleen naar het buitenland’

Laatste update:

Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen verwacht dat er door de coronacrisis minder binnenlandse transfers in de Eredivisie plaatsvinden. De belangenbehartiger van onder meer Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn denkt dat er meer uitgaande dan binnenlandse transfers zullen plaatsvinden. Van Kooperen denkt dat de subtop van de Eredivisie door de coronacrisis niets te besteden heeft en de transfermarkt er daardoor compleet anders uit komt te zien.

Waar veel buitenlandse competities weer hervat zijn, maakte de KNVB al snel een einde aan het huidige seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Wanneer de draad in september weer wordt opgepakt, hebben de spelers ongeveer een halfjaar geen officiële wedstrijd gespeeld. “Het is niet goed voor de waarde van spelers dat ze zes maanden ’op zwart’ staan. Ik merk dat er vanuit het buitenland weer wordt gebeld voor spelers”, vertelt Van Kooperen aan De Telegraaf. “Maar als clubs moeten kiezen tussen drie spelers en twee zijn wekelijks zichtbaar en één is al een paar maanden buiten beeld én de clubs twijfelen nog, dan werkt dat niet in het voordeel van de jongens uit de Nederlandse competitie.”

“Als clubs in december al wisten dat ze een speler graag willen hebben en ze hebben het geld ervoor, dan halen ze hem”, vervolgt Van Kooperen, die de interesse in talenten ziet afnemen. “Met name voor de jongens over wie ze nog twijfelden en die ze normaal gesproken tussen maart en juni zouden afscouten, neemt de interesse af. Spelers uit Portugal, Duitsland en Polen zijn wél zichtbaar.” Volgens de agent daalt de waarde van een profvoetballer wanneer hij niet speelt. “Zo werkt het gewoon. De clubs gaan nu al zeggen: ’Het is coronatijd’. Buitenlandse clubs richten zich plotseling nóg meer op jonge en goedkope spelers met ’potentie’. Voorheen haalden ze spelers die klaar waren om een grote stap te maken.”

Van Kooperen denkt daarom dat er meer uitgaande transfers zullen zijn dan binnenlandse transfers. “Spelers in de Eredivisie maken normaal gesproken een stap van een kleine club naar een subtopper. Maar de subtop heeft niets te besteden”, legt hij uit. “Zelfs Feyenoord kan Joey Veerman van sc Heerenveen niet betalen, anders was de kans groot geweest dat hij naar Feyenoord was gegaan. Maar door de gevolgen van de coronacrisis is hij te duur geworden voor Feyenoord. Zo’n jongen kan alleen nog naar het buitenland.”

Veerman liet vorige maand nog weten dat Feyenoord inderdaad interesse heeft. "Ze hebben mijn zaakwaarnemer gesproken, maar ze hebben nog geen contact opgenomen met Heerenveen. Dan lijkt mij dat er nog niets aan de hand is", zei hij tegen FOX Sports. De middenvelder weet niet precies welk bedrag Heerenveen voor hem wil hebben. “Laatst zei Gerry (Hamstra, technisch manager, red.): onder de tien miljoen euro kom je hier niet weg. Maar dat zijn alleen maar leuke geintjes. Als ze dat vragen, zit ik hier nog wel tot mijn 35ste en dat is ook weer niet de bedoeling", aldus Veerman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws. Ik zie Joey heel graag nog een seizoen (of 7) in ons mooie shirt spelen. Wat een aankoop van slechts 500k is dit geweest!

16 juni 2020 om 13:46

Denk alleen dat het niet klopt dat Veerman alleen naar het buitenland kan. Denk dat Ajax hem ook wel kan betalen als ze bijvoorbeeld Vd.Beek verkopen. Heerenveen zou er overgens gied om doen om minimaal 10 miljoen voor hem te vragen. Dat kunnen ze zeker voor hem vangen.

16 juni 2020 om 14:33

Ajax zou hem inderdaad wel kunnen betalen. De vraag is echter of Ajax ook hierin geïnteresseerd zou zijn. Ik zie het zelf niet heel snel gebeuren, maar denk wel dat Veerman de potentie heeft om het bij Ajax te kunnen maken!

16 juni 2020 om 16:07

Het is van jongs af aan een Feyenoorder. Zou wellicht wel voor Ajax spelen, maar liever niet.

Ik heb deze jongen qua potentie en positie die hij bekleed er liever bij dan Marin geloof ik. Is qua niveau natuurlijk geen Frenkie, maar hij manifisteert zich wel aardig in die rol en kan op het Ajax middenveld dus volgens mij van behoorlijk toegevoegde waarde zijn. Is alleen nu ook lastig om een Marin te slijten en ik denk dat Ajax eerst een middenvelder kwijt moet voor er weer 1 bij komt.

16 juni 2020 om 13:27

Eens, maar er lopen genoeg technisch vaardige middenvelders in Jong Ajax dat ik het liefst alleen topper getransfereerd worden. Middelmaat is niet nodig en speler met wat potentie stroomt het van over. Perfect voor Feyenoord deze jongen.

16 juni 2020 om 13:29

Geef Marin gewoon een kans in een Van De Beek rol lijkt me. Dan kan hij nog wel velen gaan verrassen. Het is geen wereldspeler, maar ook geen pummel of iets dergelijks.

16 juni 2020 om 13:40

@lierse1997 ik vind Marin wel erg slecht in zijn balaannames en traag in zijn balbehandling. je kan zeggen van Vd Beek wat je wil maar hij heeft wel een prima functionele techniek en kan mee in het tempo van Ajax. bij Marin heb ik daar wel erg mijn twijfels bij van wat ik van hem heb gezien

16 juni 2020 om 13:47

@japie, same here. Al kan dat ook wennen zijn. Wat er bij Ajax op die positie gevraagd wordt is wel anders dan bij Standard. Heb m nog niet afgeschreven maar of het nog lukt gaat o.a. van zn mentaliteit afhangen. Achteraf gezien heb je daar liever een Joey Veerman. Vind het een mooie, gedreven speler die best de NL top over zou kunnen slaan en bijv. middenmoot Duitsland kan spelen. Doet me ergens een beetje aan Rashica denken qua speelstijl.

16 juni 2020 om 14:02

Ik denk dat Marin het heel goed kan doen bij een andere ploeg, niet eens per se een mindere ploeg dan Ajax. Maar deze jongen is gewoon niet handig gescout. Bij Ajax heeft Marin veel te weinig ruimte voor zich en wordt een handelingssnelheid van hem gevraagd die hij gewoonweg niet heeft. Ik vind het geen slechte speler, maar ik zie hem bij Ajax nooit slagen, ook niet op de 10 positie. Daar komt hij gewoon handelingssnelheid en handigheid in de kleine ruimte tekort voor.

16 juni 2020 om 13:55

Marin is echt een ander type speler, Ajax had niet echt behoefte aan hem geloof ik maar hij kan echt wel goed voetballen, ik denk dat hij bij PSV en Feyenoord veel meer op zijn plek zou zijn bijvoorbeeld.ik vind Veerman wel het type speler waar Ajax behoefte aan heeft, creatieve, opbouwende speler. Ik denk dat Veerman met Martinez naast zich en Blind achter zich echt een verademing zou kunnen zijn, mits hij die stap in niveau kan maken. Er wordt wel vaker geschreven dat hij moeite heeft met het leven als prof en dergelijke, dit is bij Ajax natuurlijk wel een absolute must. Ik denk dat Ajax er goed aan zou doen om hem te halen, ook voor de onderlinge concurrentie op het middenveld met spelers als Gravenberch en Eiting, die allebei nog die laatste stap moeten maken naar basis speler.

16 juni 2020 om 14:19

Echt totaal niet. Niet dynamisch genoeg en niet snel genoeg. De toevoeging moet snelheid hebben. Zonder snelheid geen toegevoegde waarde.

Korte termijns gedachte is alles waar het bij zaakwaarnemers om draait. Geheel logisch. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, maar voor met name technisch begaafde spelers en spelmakers lijkt mij de ervaring van een topclub in Nederland essentieel. Az meegerekend op basis van niveau. Weinig tot geen aanpassing van leefgebied, cultuur, taal etc. Volledige focus op het hogere niveau. Een jaar niet ontwikkelen of teveel met aanpassing aan omgeving lijken mij erg kwalijk op die leeftijd.

16 juni 2020 om 15:58

Dat is allemaal relatief natuurlijk. Er liepen aan de start van het seizoen bijvoorbeld 25 nederlanders in de selecties van PL clubs. van die 25 waren er maar 5 die zowel in de jeugd als in het eerste van een van de Nederlandse top clubs heeft gespeeld en nog eens 5 die de tussenstap hebben gemaakt via de Nederlandse top. Maar de grootse groep, waaronder met van Dijk de beste speler, heeft dit nooit gedaan.

16 juni 2020 om 16:11

En van die grote groep is Van Dijk zowat de enige die wekelijks speelt. Bovendien zijn geen van allen technische spelers of spelmakers. Propper is wat mij betreft een mooi voorbeeld. Denk je dat hij zijn rol bij Brighton zo makkelijk op zich kon nemen zonder ervaring bij Psv? Het gaat mij erom dat men in het buitenland direct resultaat wil en er veel te makkelijk wordt gedacht over die paar jaartjes Eredivisie. Maargoed, ik zal het nooit statistich kunnen onderbouwen, vandaar dat ik zeg: lijkt mij.

16 juni 2020 om 16:45

Ook dat klopt niet helemaal, naast van Dijk spelen Krul, van Aanholt en Ake bijvoorbeeld ook wekelijks. En ook langs die kant zijn spelers die bij de nederlandse top vandaan komen niet altijd beter af, van de 10 spelers die bij de top hebben gespeeld zitten er om uiteenlopende redenen ook een paar op de bank - tribune (denk aan Stekelenburg, Riedewald of Janmaat). Overigens kan het best dat een tussenstap goed is voor deze jongen. Het gaat mij er meer om dat iedereen altijd roept dat ze dit moeten doen terwijl je daar statistich gezien best wat vraagtekens bij kan zetten en het zeker niet zo is dat het de enige manier is om te slagen.

16 juni 2020 om 18:32

Dat weet ik. Daarom gebruik ik het woord: zowat. Tevens gingen mijn stellingen over aanvallende spelers. Statistisch gezien zijn er alleen maar vraagtekens, want er zijn niet genoeg aantallen en ik heb geen tijd voor grondig onderzoek. Ik roep niks, ik doe een stelling. In plaats van kleine feitjes te benoemen zou je ook een inhoudelijk argument kunnen verzinnen, want nu komt het wat betweterig over.

16 juni 2020 om 19:09

Volgens mij kom ik hierboven juist met de feiten als antwoord op een stelling. Die kun feiten je ongetwijfeld op verschillende manieren interpreteren. Je kunt ongetwijfeld ook andere cijfers vinden die het tegenovergestelde laten zien. Dat de cijfers die er zijn niet direct jouw stelling bevestigen daar kan ik ook niets aan doen. Overigens zijn de cijfers voor de bundesliga en de Serie A niet heel anders dus ze gelden niet alleen voor de PL en zijn daarmee echt wel statitisch relevant. Het is wel een beetje flauw om iemand Die in een discussie in plaats van alleen zijn onderbuik gevoel te laten spreken daadwerkelijk met cijfers komt als onderbouwing van zijn argument ervan te betichten betweterig te zijn. Zeker op het moment dat je zelf geen zin hebt om wel met cijfers te komen.

Joh, we hebben jarenlang dit soort spelers bij Heerenveen en andere provincieclubs vandaan geplukt. Nu komt er eindelijk wat goede scouting door met spelers als Senesi en Sinisterra (en wellicht bozenik) en ik zou het geen probleem vinden als we lekker doorgaan op dat pad. We hebben Burger in de jeugd rondlopen. Waarom hem geen kans geven. Hou Veerman, verkoop hem. Kijk maar wat je met 'm doet.

16 juni 2020 om 13:29

Volgens mij is dit toch meer een spelmaker. Die heb ik Feyenoord veel te weinig zien halen, bij een duidelijk gebrek aan doorstroming ervan. Hij is wel erg duur, dus ik snap de keuze.

16 juni 2020 om 13:37

Het lijkt erop dat we deze week Diemers gaan presenteren. Laten we niet doen of dat wegplukken bij andere Eredivisie clubs voltooid verleden tijd is.

16 juni 2020 om 13:40

Dat is een speler voor in de breedte die niet veel geld kost. Niet zoals de komst van spelers als Larsson en Bassie, die voor miljoenen moesten komen bewijzen dat ze de stap konden maken als basisspeler.

16 juni 2020 om 17:12

Ik vind wel dat je heel makkelijk aan het feit voorbij gaat dat Senesi, Sinisterra en Bozenik samen minimaal 13,5 miljoen hebben gekost. Sorry hoor, maar als je voor dat geld niet minstens 2-3 spelers kunt halen die een aanwinst zijn voor Feyenoord, mag je je pas echt grote zorgen maken. Verder ben ik het overigens wel met je eens hoor. Feyenoord nam al aardig wat risico met Senesi en Bozenik. Ik meende gelezen te hebben dat ze geld moesten lenen om die twee te kunnen betalen. Los van het feit dat hij (veerman) niet eens haalbaar is, zou ik het geld lekker op zak houden. Ook Diemers hebben ze niet per se nodig. Daar kun je prima een jeugdspeler voor overhevelen. Diemers is niet beter dan wat er momenteel in de basis loopt en een jeugdspeler als Burger op de bank maakt zo'n jonge jongen alleen maar meer waard. Dan kun je stellen dat Diemers nauwelijks iets kost, maar we hebben het over een tijdsbestek van een jaar toch over minimaal 1,3 miljoen euro (transfersom salaris alleen al).

16 juni 2020 om 18:09

Daar ga ik niet aan voorbij. Maar het zijn spelers die iets toevoegen aan het spel van Feyenoord en restwaarde hebben. Voor Basacikoglu en Larsson betaalde Feyenoord ook pak 'm beet 10 miljoen. Daar hebben we verlies op geleden.

17 juni 2020 om 13:59

Net als bij Basacikoglu en Larsson hebben die spelers restwaarde zolang ze presteren. Jorgensen had in het verleden een restwaarde van 20 miljoen. Momenteel is de kans groot dat dat bedrag met minstens 60 procent is gedaald (en wellicht zelfs meer). De door jou genoemde spelers hadden in het verleden ook restwaarde en werden op vrij jonge leeftijd binnengehaald met het idee dat ze ooit geld op zouden leveren. Verder betaalde Feyenoord in totaal 7,5 miljoen euro voor Larsson en Basacikoglu samen, geen pak 'm beet 10 miljoen euro.

Laat Veerman eerst nog maar een jaar in Friesland spelen. Hij speelt pas 1 jaar op het hoogste niveau en moet nog laten zien constant een hoger niveau dan sc Heerenveen aan te kunnen.

Dit verhaal hebben we al meerdere keren gehoord maar als Kokcu wordt verkocht voor 20+ miljoen ziet de wereld er weer heel anders uit.

Buiten de interesse van Feyenoord staat in dit artikel nog meer interessante info en dat is namelijk wat de impact van het beeindigen van de competitie is op de transfer inkomsten van Eredivisie clubs. Er was geloof ik nog wat hoop dat door te verkopen tekorten opgevangen konden worden, maar als je het zo leest dan gaat er ook veel minder interesse zijn voor spelers die anders voor een redelijk bedrag verkocht konden worden. Die situatie is een stuk vervelender dan een lagere prijs ontvangen voor een speler, in dit geval namelijk niet eens een bod.

Fulco kan veel lullen om zn speler in de picture t zetten... maar vooralsnog zijn de spleres die vanuit de subtop naar het buitenland vertrekken in veel gevallen geen succes geweest. Uitzondering natuurlijk van Dijk. Maar een stap van Veerman naar Feyenoord zou gewoon heel goed voor m zijn, maar clubs als Heerenveen en AZ willen gewoon hoofdprijzen ontvangen.

16 juni 2020 om 13:31

Hateboer, De Roon, Goossens, Nuytinck,... hebben toch allemaal een degelijk niveau bereikt in het buitenland naar mijn idee.

16 juni 2020 om 13:35

Er zijn ook niet zo veel spelers succesvol die in de afgelopen jaren Feyenoord als tussenstap hebben gebruikt. Zo belangrijk is Feyenoord nou ook weer niet om die stap te maken. Dost en Weghorst doen het overigens ook prima.

16 juni 2020 om 14:01

@lierse: noem je 3 spelers bij atalanta, en dan wil ik daarna nog wel zien of hun carriere zo goed doorloopt. Nuytickn werd uitgelachen bij andelecht. Vlap heeft het lastig. Jannsen, Reza, en zo kan ik een 10x langer rijtje opnoemen. Voor Veerman zou het fantastich zij om bij Feyenoord te spelen om de prijzen en zich dan door te ontwikkelen. Zelfs mislukkingen als Bilal en Larsson konden daarna nog een mooie transfer maken. @frisian: als opportunistische intikspits met een goeie kopbal geloof ik het allemaal wel. Al vraag ik me af als ze bij Feyenoord hadden gespeeld en er 30 ingelegd of ze dan niet nog hoger waren gekomen. Sowieso in Oranje.

16 juni 2020 om 14:08

Je bedenkt er nu zelf nog een paar minder succesvolle spelers bij, maar die zijn er ook zat voor Feyenoord. Die jongens bij Atalanta spelen al in de subtop van Europa. Ook dit jaar speelden ze weer prima in de CL. Verder maakt het type speler toch niet uit? Jij gaf zelf aan dat "vanuit de subtop naar het buitenland vertrekken in veel gevallen geen succes geweest. Uitzondering natuurlijk van Dijk." Dan kun je toch niet anders dan toegeven dat de spelers die Lierse1997 en ik noemen het juist prima doen in het buitenland? Intikspits of niet.

16 juni 2020 om 16:58

Buiten van Dijk zijn er best voorbeelden te vinden toch, Dost, Weghorst, de Roon, Propper, Til, etc...daarnaast is probleem hiermee is dat de meeste spelers die vanuit de Nederlandse top (van zowel Feyenoord als de andere 2 top clubs) naar het buitenland gaan ook geen succes zijn geworden de afgelopen jaren. En spelers die naar de echte internationale top gingen vanuit de nederlandse top 3 zijn er ook niet veel. Wanneer had Feyenoord nou een speler die via Feyenaard naar de top ging en daar slaagde? volgens mij was dat van Persie. En als je spelers parkt die ook voor Feyenoord hebben gespeeld dan kom je bij Wijnaldum die daarna 2 tussenstappen nodig had.

Ik zie Veerman heel graag naar Ajax komen. Kan met Martinez samen een zeer gebalanceerd blok vormen op het middenveld. Ik vind hem aan de bal echt waanzinnig goed.

Het ligt er ook gewoon weer maar net aan hoe de transfermarkt van boven (absolute top) naar beneden rolt en de 'voedselketen' z'n werk laat doen. Als, in Feyenoords geval, Kokcu dalijk inderdaad toch weggeplukt wordt, is er ineens wel wat te besteden en kan Veerman alsnog de stap maken.

Joey Veerman moet naar Ajax komen! Goedkope aanwinst en beter dan Marin en Álvarez bijelkaar. Gooi een dealtje op een keeper en speler koop/huur naar Heerenveen plus een bedrag.

16 juni 2020 om 14:13

@afca_babel, ik weet niet of je het weet maar Ajax mag maar 11 spelers opstellen, met inbegrip van een doelman .

16 juni 2020 om 16:21

Misschien dat als ze bij Ajax de selectie eens flink opschonen voordat hij een optie is, volgens mij zit er straks 40 man bij het eerste wanneer alle spelers terug komen van verhuur en doorschuiven vanuit jong.mochten ze spelers as Marin en Alvarez (en nog een heel elftal van dat niveau) kunnen verkopen dan zouden ze best eens naar Veerman kunnen gaan kijken.

Hij kan alleen naar het buitenland? Volgens mij kunnen PSV en al helemaal Ajax hem gewoon betalen hoor. Bij laatstgenoemde is hij meer dan welkom. Heerenveenspelers doen het doorgaans erg goed bij Ajax en ik zie bij Veerman die potentie ook.. Na Huntelaar, Schone en Ziyech zie ik graag weer een goede speler komen die Ajax in het hart sluit.

16 juni 2020 om 17:33

Ik ben alleen benieuwd wat de spelers die salaris inleveren daarvan vinden. Je kunt het aan je werknemers toch niet verkopen dat de salarissen worden gekort, maar er wel miljoenen worden uitgegeven voor een nieuwe aankoop

16 juni 2020 om 17:56

Natuurlijk kan dat wel. Ajax heeft toch ook Ziyech moeten laten gaan, dat moet worden opgevangen. Die mede-spelers willen toch ook in een zo goed mogelijk elftal kunnen spelen. Het is niet zo dat Ajacieden een hongerloontje krijgen en zolang de nieuwe aankoop niet meer verdient dan een vedette van Ajax als Blind, Tadic of Van de Beek (mocht'ie blijven), dan is er heus weinig aan de hand.

Joey schijnt wel warme gevoelens voor Feyenoord te koesteren. Dat is wellicht in Amsterdam een probleem.

Wel weer typisch hoor. In mijn ogen is dit gewoon een broodje aap en valt er niet eens te zeggen hoeveel financiële middelen Feyenoord heeft. Eerst met Senesi werd dit al de wereld in geholpen en nu weer. Feyenoord heeft eerder een probleem met salarissen en dat begint zichzelf behoorlijk op te lossen met het vertrek van een paar grootverdieners..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren