Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik trek het slecht als ik De Boer zijn teksten over Hiddink hoor herhalen'

Laatste update:

Ronald Koeman gold lange tijd als een belangrijke kandidaat om Louis van Gaal op te volgen bij het Nederlands elftal, maar de KNVB koos voor een hernieuwde samenwerking met Guus Hiddink. Koeman vertrok vervolgens naar Southampton en is in Engeland bijzonder succesvol. Hij werd onlangs gekozen tot manager van de maand en zaterdag werd er met 8-0 gewonnen van Sunderland.

/

Nu het niet goed gaat met het Nederlands elftal, menen veel critici dat de KNVB toch voor Koeman had moeten kiezen. Willem van Hanegem stoort zich daar behoorlijk aan. "Ik hoor vooral op de televisie types van wie ik me afvraag hoeveel verantwoordelijkheid zij nu eigenlijk ooit in hun leven genomen hebben", schrijft hij in het Algemeen Dagblad. "En op welk niveau zij misschien getraind hebben."

"Ik trek het slecht als ik bijvoorbeeld Ronald de Boer zijn teksten over Hiddink hoor herhalen", vervolgt Van Hanegem. De Boer stelde dat het 'gewoon over is' met Hiddink. "Waar gaat het dan over? Dat hij te oud is, dat hij klaar is, dat hij moet stoppen en dat Koeman beter is. En dat dan dagen achtereen. Dat wordt een beetje eng. Op basis waarvan concluderen we dat nu ineens?"

Ik ben het eens met Willem van Hanegem

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op basis van vier waardeloze potten waarvan we er drie verloren. Danzkij het tactische geblunder van Hiddink zijn wij in 3 maanden van de nr 3 vd wereld gedegradeerd tot een zwalkend elftal wat moeite heeft met kleine landen.

20 oktober 2014 om 08:56

Waardeloos wat het niet hoor. Als je alleen na het eindresultaat kijkt verwijder beter je account dan. Door een paar slappe verdediging foutjes verliezen we. En niet door slecht voetbal of HIDDINK! ja we moeten de kansjes beter benutten. Maar dat is niet hiddink die het doet.

20 oktober 2014 om 09:10

Ik ben het met josephius eens. Hiddink heeft ons elftal in 4 wedstrijden weer helemaal omlaag gehaald. Ik ben het verder ook helemaal met Ronald de Boer eens.

20 oktober 2014 om 09:18

Vergelijken met het WK is ook zinloos. Toernooi voetbal is nou eenmaal anders dan kwalificatie voetbal. En op het WK hebben we in 240 minuten geen doelpunt gemaakt, tegen Costa Rica en Argentinie. Ik vond het WK verschrikkelijk, maar dat mocht je toen niet zeggen.

Van Gaal faalde tactisch iedere wedstrijd en moest het iedere keer weer omgooien om te winnen. Mensen hebben blijkbaar een kort geheugen.

20 oktober 2014 om 09:30

Helemaal eens. Iedereen die zijn oranjebril afzet en objectief op het WK terugkijkt, moet concluderen dat het 80 procent van de tijd pijn aan de ogen deed.

20 oktober 2014 om 09:58

Tsjechië eerste helft, Ijsland tweede helft waren bedroevend. Doelpunten incasseren tijdens stilstaande fases is net zo goed toe te schrijven aan organisatie en daar is de staf en dus Hiddink ook verantwoordelijk voor. Moet je eens terugkijken hoe vrij sommige Tsjechen stonden rond de 16 van Nederland bij corners. Ook had Nederland steeds een mannetje te weinig als de Tjechen die corners kort namen. Dat was heel raar.

Persoonlijke fouten zijn trouwens niet dingen die perse buiten de controle van een coach liggen. Nederlands Elftal is geen Feyenoord dat gewoon te stellen had met BMI en de Vrij, ook omdat ze geld op moesten leveren. Als je ziet dat deze twee jongens na een WK het even niet meer hebben, dan moet je anderen er neer zetten. Wat zij lieten zien afgelopen wedstrijden kan gewoon niet en dat geklungel begon al tegen Italië. Ik vond BMI trouwens ook vrij zwak tijdens het WK.

Hoe kon het zo zijn dat Robben zoveel mannetjes aantrok tegen Ijsland, maar dat niemand anders vrij aangespeeld kon worden? Kan Hiddink wel aangeven dat het niet gebeurde, maar hij is ervoor om die uitvoering wel plaats te laten vinden en anders de 2de dit laten gebeuren. Dat gebeurde ook niet.

Waarom speelden BMI en van der Wiel het middenveld niet in tegen Ijsland? Sneijder en Afellay stonden best een flink aantal keren vrij, boden zich aan, maar dan ging het toch weer terug. BMI had althans nog een vrij lekkere inspeel pass onder van Gaal. Dat is er ook opeens niet meer bij onder Hiddink. Van Gaal hamerde altijd op het belang van een harde inspeel pass. Doet Guus dat ook? Het is opvallend te noemen dat ik die niet meer zie bij Bmi.

Waarom moet Nigel de Jong spelen ipv Clasie? Was al nutteloos tegen Kazachstan, getuige ook de vroege wissel in die wedstrijd en dan speelt hij toch weer een hele wedstrijd tegen Ijsland. Was dramatisch. Dat is een jongen voor de zware teams als er gebikkeld moet worden en als we terug gedrukt worden. Clasie is de man van de creatieve pass naar voren. Heeft ook een hoge handelingssnelheid. Die had vaart en druk naar voren gebracht. Beide misten we tegen Ijsland en Hiddink koos toch voor Nigel. Is een keuze.

Communicatie tussen van der Wiel en Robben was slecht. Een coach kan prima wat basis patronen met een kant doornemen. Over het algemeen was de rechter kant beter dan de linker kant over de 2 wedstrijden, maar de afstemming op rechts kon nog zo veel beter. Dan pak je gewoon even de jongens op rechts bij elkaar en doe je wat oefeningen en spreek je wat dingen af, zeker als je ziet dat ze dat dus niet zelf oppakken.

Tweede helft tegen Ijsland haalde Hiddink 2 creatieve middenvelders eraf en gaat hij door de lucht dingen proberen te forceren. Wat was dat een armoede zeg. Maar goed, als je dan die methode gebruikt, zorg er dan voor dat die bal zo ingesneden wordt dat aanvallers er iets mee kunnen. Nederland kon nog geen deuk in een pakje boter slaan. Ik hoorde ergens dat Nederland ook helemaal geen vrij trappen heeft gekregen rond de 16 van Ijsland. Dat was dus extreem ineffectief en dat was een gekozen tactiek van de coach: Hiddink.

RvP is al uit vorm sinds zijn wedstrijd tegen Spanje. Ik vond hem tegen Australië ondanks zijn doelpunt al slecht en een niet fitte indruk maken. Mexico moest RvP naar de kant en redde Huntelaar ons van uitschakeling. Tegen CR miste RvP opgelegde kansen en deed hij me denken aan de wedstrijd op het EK 2012 tegen Denemarken toen hij ook blunderde. Ik ben vóór RvP in de discussie van hem vs Huntelaar, maar ik vind hem nu in een fase dat hij wel even op de bank mag plaats nemen. Man, man, man wat maakt hij een uitgebluste indruk en dat buitenspel staan van hem benaderd ook het Lens niveau binnenkort. Haalt zoveel momentum uit de wedstrijd doordat hij telkens afgevlagd wordt. Dit type wedstrijden tegen bunker teams vind ik KJH ook nog eens meer geschikt. Ik vind de discussie over dat incident opgeblazen. Het verontrust me meer dat de media het kan doen lijken alsof daar het grootste probleem zit, terwijl er overal gaten zijn die eerst gedicht moeten worden.

Hiddink heeft gewoon het vermogen om op bepaalde knoppen te drukken en keuzes te maken. Ik denk dat Clasie voor de Jong al echt een enorm verschil had gemaakt. Omdat die terug zakte tussen de Cv's, kwam Sneijder in de bal en zakte terug, Afellay ging hetzelfde doen, daardoor kwam RvP op een eiland te staan en bovendien als je telkens van achteruit de pass geeft, worden de buitenspelers nooit lekker in stelling gebracht. Robben moest altijd nog zelf langs een aantal man, ipv at hij gestoken werd en de bal gevaarlijk de 16 in kan brengen. Eerste helft had Robben nog een mooie pass op Rvp, maar tweede helft was er geen beginnen meer aan zonder een fatsoenlijk middenveld. Hiddink heeft hier zeker zijn invloed op gehad en is ook gewoon mede verantwoordelijk voor de slechte prestaties.

Ik denk dat Hiddink nu echte keuzes moet gaan maken. Bepaalde spelers eruit en andere erin. Ook moet hij duidelijker voor de aanval kiezen. Tegen Ijsland zag ik jongens eerst nog 15 minuten lang mekkeren over de bal en die dan vervolgens elkaar heel zachtjes toespelen. Gewoon fel beginnen en de tegenstander met de rug tegen de muur zetten. Op 2 gedachtes hinken gaat altijd fout.



20 oktober 2014 om 11:45

Rutger

heb jij moeite met sluitend redeneren en/of inhoudelijk reageren?

punt is niet de pijn in de ogen of de lelijkheid van het spel.

punt is dat het spel én het resultaat slecht zijn. Onder Von Gahl was het resultaat goed omdat de groep vanuit een bepaalde organisatie vertrokken.

De enige discussie nu is: heeft Guus ruimte voor verbetering of heeft hij zijn kruid verschoten? En velen vinden dat het gewoon over is met Guus.

En de feitelijke stelling dat je van een derde plek komt en nu dit neerzet, blijft juist. Ookal vind je dat ´we´ geen derde plek verdienen, het verval is nog steeds veel te groot. En niet alleen in resultaat, ook in organisatie en in wijze van voetballen.

20 oktober 2014 om 11:54

Dan stel ik voor dat jij hetzelfde overweegt als dat je voorstelt aan Josephius: verwijderen van je eigen account.

Als ik jouw post moet geloven, heeft de trainer die invloed niet (gehad in de laatste 4 wedstrijden).
- dan mag jij uitleggen hoe Van Gaal het gelukt is derde te worden
- als zulke goede jongens tegen deze landen niet kan presteren is het dan hun schuld?
- als blijkt dat Nigel aangeeft dat ze geen opdracht meekrijgen, kan je alleen stellen dat Guus ´vertrouwt´ op de volwassenheid en ervaring van spelers.

Nou, precies in dat laatste zit de crux: totaal verkeerd ingeschat. Deze ploeg is nog te jong en te frivool om zo te benaderen. Oftewel naief, ofwel slecht ingeschat. Hoe dan ook, Guus zit hier altijd fout.

En veel belangrijker: wat heeft Guus er wél aangedaan om de resultaten te borgen?
Guus laat nu zien dat hij een goede coach is (geweest) en geen echte trainer.

Het enige wat ik wel vind - wat los van Guus direct staat - is: welke rol speelt Blind hierin als aanstaande Bondscoach? Is hij de tactische oefenmeester met Guus op de achtergrond? Of kijkt hij ´alleen mee´?
Hebben ze dan samen gefaald? of faalt Guus in het ´meer moeten overlaten aan Blind?´

Een ding is zeker: Na Italie en Tjechie was de eerste helft van Kazachstan genoeg reden om Ijsland op save dicht te timmeren.. en dat is de reden dat velen zo nijdig reageren.

En daarom moet Van Hanegem zijn zeik porum houden. Want als er iemand achteraf zeikt, dan is hij het wel. Te makkelijk punten scoren, dat is wat Willempie doet.

20 oktober 2014 om 12:29

De groepsfase van het afgelopen wk was geweldig, daarna deed het enorm veel pijn aan de ogen ja, voor hetzelfde geld hadden we al verloren van Mexico....wat misschien ook wel terecht was geweest.

Ach we leven in een generatie waarin ieder meteen resultaat wil en waar je beoordeeld word op de dag van vandaag. Als er morgen gewonnen word is alles weer goed, zo is het de laatste jaren in voetbal en ik denk ook wel in het dagelijkse leven.

Nederland heeft desondanks geweldig gepresteerd afgelopen wk maar dit was te verwachten. De boel moet weer helemaal opnieuw opgeladen worden en inderdaad we hebben niet meer de spelers die we 10 jaar geleden nog wel hadden. Hiddink is een hele moeilijke klus aangegaan mede door het succesvolle wk.

Ik verwacht dat Nederland wel weer beter gaat voetballen maar misschien zitten we er een keertje niet bij het aankomende EK. Dat is jammer maar al eerder gebeurd. WK 2002 bijv. haalden we niet met V. Gaal als bondscoach...en voor de titel van '88 zat Nederland er ook vaak niet bij (al speelden toen maar 8 teams de eindronde).

20 oktober 2014 om 12:53

De Boer legt de vinger op de zere plek en Willem voelt zich waarschijnlijk aangesproken omdat hij in dezelfde leeftijdscategorie thuishoort.
Er is niets mis met die leeftijd of de c.v. van Guus, maar het is kraakhelder dat zo'n iemand -met alle respect- niet meer voor zo'n groep hoort te staan.
Een energieke coach heb je nodig voor deze generatie, die bovendien dag in dag uit werkt met dit soort spelers.

20 oktober 2014 om 13:43

Van Gaal mocht 20 meter verder terug voetballen en alles op de counter zetten. Hiddink mag als coach van de nummer 3 van de wereld geen counter voetbal spelen want dan is Nederland weer te klein en zeuren de analisten over het defensieve counter voetbal. Onder Van Gaal hebben we nul wedstrijden gedomineerd en zelfs in zowel de kwart als de halve finalen niet gescoord! En alle wedstrijden op de 2e helft tegen Spanje na deden pijn aan de ogen. Mja dat vergeet men ineens.

20 oktober 2014 om 17:23

@koriander

Had het niet beter kunnen verwoorden. Bravo.

Lijkt me toch overduidelijk dat Hiddink flinke steken heeft laten vallen de afgelopen vier wedstrijden. Je hoeft zelf geen toptrainer te zijn om dat te kunnen zien...

Ik twijfel echter wel wat nu de beste oplossing is.. Misschien is Hiddink wakker geschud en gaat hij flink wat noodzakelijke veranderingen doorvoeren

20 oktober 2014 om 09:02

Het probleem speelt al langer af, voor Hiddink en zelfs voor van Gaal. Van Gaal heeft een hele nieuwe tactiek moeten bedenken om iets uit de groep te halen, waanzin als je bedenkt dat 4-3-3 in principe heilig is en dat de meeste van het elftal daar wel bekend mee moeten zijn.

Hiddink merkt nu dat deze groep gewoon veel tekort komt als team, want Sneijder en Van Persie werkt al jaren niet en alles komt van Robben. En de nieuwe lichting achterin en op het middenveld komt vooralsnog te kort, al is de verdediging wel erg jong.

Ik ben benieuwd of het wat wordt als Strootman terug keert, maar het probleem is niet Hiddink. Zoals gezegd moest van Gaal iets bedenken om iets uit de groep te halen, overigens ook niet altijd even goed want na de groepsfase op het WK hebben we maar twee keer gescoord, in de slotfase tegen Mexico. En zelfs van Marwijk had de schoppen van van Bommel en De Jong nodig.

20 oktober 2014 om 10:28

van Gaal heeft die tactiek bedacht, omdat hij wist dat Nederland, verdedigend gewoon heel zwak is. Dan moet je daar op inspelen. Dat ja dan aanvallend wat minder creeert (wat wij als Nederlanders helaas wel graag willen zien), tja so be it. van Gaal had op het WK gewoon zoiets van, de overwinning is het enige wat telt, en dat is tegenwoordig ook zo. Hidding had verwacht, het oude Nederlandse voetbal wel even terug te brengen, maar helaas is je verdediging daarvoor gewoon te onstabiel. Waardoor de aanvallers ook minder risico durven te nemen.

20 oktober 2014 om 10:36

Dat probeer ik te zeggen. Hiddink is het probleem niet, het ligt aan de lichting, met name achterin. Ik denk niet dat Hiddink net als van Gaal een systeem kan ontwikkelen puur gericht op resultaat. 5-3-2 brengt op korte termijn resultaat, maar de Knvb wil een systeem voor langere termijn in bouwen. Het is niet alleen het EK waar we voor spelen, in 2018 moet er ook gewoon een representatief elftal staan, en de Knvb ziet dan liever 4-3-3.

20 oktober 2014 om 09:41

Maar hoe kan het dan dat Van Marwijk tweede werd op het WK en vervolgens de groepsfase van het EK verliet zonder ook maar een enkel punt. Omdat het tactisch anders stond? Nee, omdat het met de instelling van de ego's op het veld te maken heeft. Bovendien hadden we dit jaar het geluk van een fenomenale Robben, die tijdens deze kwalificatie nog geen potten heeft kunnen breken. Stop je Robben af, haal je een groot deel van de dreiging van het Nederlands elftal weg. Het elftal is gewoon middelmaat wat ver boven haar kunnen heeft gepresteerd op het WK.

20 oktober 2014 om 11:24

Precies. En blijven spelen zoals Van Gaal deed is - als het al lukt - niet in het belang van de ontwikkeling van het Oranje met een grote lichting nieuwe spelers. De nieuwe lichting is getalenteerd. Je moet ontwikkelen op basis van dat talent, niet allemaal achter de bal gaan staan en Robben laten lopen.

Dat de Boer zijn mening klaar heeft liggen, vind ik meer dan terecht. Alleen moet het niet weken lang worden herhaald als je punt al gemaakt is.

20 oktober 2014 om 08:49

Als goede resultaten uit blijven kan je kritiek verwachten. Ik snap nu niet dat mensen hem ineens verdedigen.
Behaald hij goede resultaten dan hoor je niks. Zo werkt het en niet anders.

Willempie zal zelf ook niet serieus genomen vanwege zijn leeftijd, anders zou hij het nooit opnemen voor Hiddink...

Ronald de Boer is een valse hond. Hij haalt nu zijn gram over een conflict van jaren geleden met Hiddink. Gewoonweg zielig. Maar goed, Ronald is altijd al het haatdragende en vervelende deel van de tweeling geweest. Ik heb niets dan lof voor zijn broer, goed mens, geweldige trainer.

Maar Ronald stelt zich echt uiterst respectloos op. En dan ook nog het gore lef hebben om te zeggen dat hij 'helemaal weg is van Hiddink'. Gadverdamme, wat een laffe actie.

20 oktober 2014 om 08:52

Overigens heeft de Boer wel gelijk vind ik. Een jonge hond voor de groep was beter geweest. Zeker met een jonge ploeg als Oranje.

20 oktober 2014 om 09:01

Ik ben het daar niet mee eens. Het is veel te simplistisch gedacht, leeftijd is helemaal geen issue. Van Gaal is niet zo veel jonger dan Hiddink en ook Spanje heeft grote successen gehaald met een trainer boven de 60.

Waar het om gaat is dat de huidige spelersgroep, als team, gewoon niet goed genoeg is om attractief volgens de Hollandse School te spelen. Van Marwijk had dat door, van Gaal had dat door, maar de Knvb heeft dat niet door. Zij hebben een trainer aangesteld die Oranje weer moest laten voetballen zoals het publiek dat graag ziet. Zij, en ook Hiddink, hebben de kwaliteit van de selectie gewoon zwaar overschat.

Het is met de huidige generatie simpel: of resultaatvoetbal, of opnieuw een selectie opbouwen.

20 oktober 2014 om 09:09

Is me ook niet helemaal duidelijk, wat het conflict was waar je over praat. Volgens mij was de relatie altijd oké.
Vind het ook raar, dat je hem een valse hond noemt of respectloos over Hiddink vindt praten.
Hij heeft gelijk als hij zegt, dat er sprake is van een generatiekloof en Hiddink overkomt alsof hij het hem allemaal even boven de pet groeit in de media. Een jongere bondscoach als Koeman was logischer geweest.
Ik vind het normaal en zijn goed recht, dat Ronald de Boer zich daarover uitspreekt.
Alsof de generatie van Hanegem er enkel recht op heeft daar zijn mening over te hebben.

20 oktober 2014 om 10:31

Maakt niet uit hoe oud degene is. Er had iemand voor de groep moeten staan, die het net zo strak hield als van Gaal. Je hebt niet meer zoveel spelers, die wel weten hoe het er aan toe gaat. Dit zijn alleen de Jong, Sneijder, van Persie en Robben (die normaal gesproken basis staan). De rest speelt nog allemaal in de Eredivisie, of is net naar het buitenland gegaan. Als je ze dan niet kort houdt, tja dan komt er gewoon niks van.

20 oktober 2014 om 10:34

Vandaar dat het Nederlanse voetbal ook zo ver achter ligt op de andere landen,
Tuurlijk is geld een deel van het probleem. Maar ook nog steeds de gedachte van mooi voetbal spelen. In andere landen denken ze er alleen om om te winnen. Als ze 1-0 voor staan, gaan ze niet voor de 2-0. Zorgen ze dat de organisatie er blijft staan, en val de 2-0, dan is dat mooi meegenomen.
Tuurlijk heb je teams als Bayern etc, die zoveel kwaliteit hebben, dat ze sommige wedstrijden makkelijk met 5 a 6-0 winnen. Maar voor de normalere teams, is dat niet meer zo. Het is binnen een competitie allemaal dichter naar elkaar toe gekropen. De nummer laatst speelt zo compact, en loert op een counter, scoren ze daaruit, dan zetten ze 11 man in het doel. Het resultaat is het gene wat telt. Dat vergeten wij in Nederland nog wel eens. Als Ajax maar met 1-0 wint, is dat niet voldoende, want het was of een lelijke overwinning, of er werd niet goed gespeeld.

21 oktober 2014 om 01:22

Denk dat hij met een jonge hond bedoeld dat je iemand met een frissere kijk op het spelletje binnenhaalt, iemand die wat anders durft te denken.

20 oktober 2014 om 08:54

Nu is geschiedenis nooit mijn beste vak geweest, maar wat wat er voor conflict tussen De Boer en Hiddink jaren geleden?

20 oktober 2014 om 09:18

Ik denk dat hij doelt op het EK van '96, waar Davids zich nogal laatdunkend heeft uitgelaten dat Hiddink zich teveel liet leiden door de blanken spelers, wat Ronald hier voor rol in gespeeld zou hebben is voor mij een raadsel.

20 oktober 2014 om 09:02

Ach je lult maar wat , feit is wel dat sinds Hiddink er is de discipline er totaal niet is dat er strijd is tussen spelers en dat er geen duidelijk systeem is en daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben om dat te constateren hij heeft totaal geen macht en gezag meer in de selectie en dan moet je gewoon weg wezen . En eigenlijk heb ik er wel een beetje schik van want er is geen beter vermaak dan leedvermaak , en dan is er ook nog Jong oranje spelers als Clasie,veldman,en Klaassen zaten op de tribune of op de bank terwijl ze nog in Jong oranje mochten spelen die missen en en het EK en de Olympische spelen tel uit je winst . Dus voor je een reactie geeft moet je is kijken wat er nu is gebeurd sinds deze technische staf er is , Weg wezen en ook die Oostveen met zijn solo actie om Hiddink binnen te Halen terwijl bijna alle selectie spelers Koeman wilde .

20 oktober 2014 om 09:09

Voor je een reactie geeft moet je wel je info op orde hebben. Clasie is al 23 en mag niet meer voor jong oranje spelen. De andere 2. zaten op de bank.

20 oktober 2014 om 09:19

Je mag nl altijd 2 spelers van 23 opstellen op een ek en in de kwalificatie .

20 oktober 2014 om 11:21

Dit is de grootste onzin die ik in lange tijd gelezen heb hier op voetbalzone (en er staat een hoop onzin op). Op de Olympische spelen mag jong Oranje 3 dispensatie spelers opstellen maar tijdens een kwalificatie moeten alle spelers max 21 zijn op het moment dat de eerste kwalificatie wedstrijd gespeeld gaat worden. En dit geld ook op het EK en WK.

20 oktober 2014 om 12:40

Roelreusel heeft gelijk. De leeftijd bij aanvang van de kwalificatieprocedure is leidend. En daardoor komt het wel eens voor dat er op de eindronde spelers van 23 bijzitten, omdat zij bij aanvang kwalificatie nog 21 waren.

20 oktober 2014 om 10:00

Wat dan? Ronald de boer zegt zelf persoonlijk heb ik niks tegen hiddink een uiterst plezierige man. Alleen op voetbalgebied is hij het niet met hem eens. En daar heeft hij wel een punt. hij wilde 4-3-3 spelen en dan tegen tsjechie in een keer 5-3-2 wat slecht uitpakte. Depay was niet goed genoeg moet nog stappen maken en leren en in 2-3 dagen is hij goed genoeg voor de basis. Je hebt een nieuwe generatie van trainers waarom dan weer terugvallen op eentje van de oude lichting? En de boer heeft deels wel gelijk het gaat ook al wat minder met hiddink de afgelopen jaren qua prestaties en resultaten.

20 oktober 2014 om 12:34

Ronald speelt vuige spelletjes ja. Die praat alleen maar als analyst zittend op zijn luie reet wat niet goed is.....ik heb helemaal niks met dit soort ego gasten. Als hij op tv begint te praten zet ik de muziek maar wat harder.

Ik trek het slecht als oudgediende die al jaren niets meer in het voetbal doen (ook R de Boer) constant betweterig lopen te doen.

20 oktober 2014 om 08:57

Volledig eens, al kun je van Ronald de Boer niet zeggen dat hij al jaren niet in het voetbal actief is. Volgens mij beunt hij nog steeds bij als jeugdtrainer bij Ajax, of heeft hij dat in ieder geval tot voor kort gedaan.

20 oktober 2014 om 09:01

Is gestopt als trainer want moest van Ajax koezen tussen trainer zijn of analist.

20 oktober 2014 om 09:02

Maar goed, dat is geen jaren geleden gebeurd, volgens mij?

20 oktober 2014 om 09:03

Ronald de Boer is commentator, dan is het je vak om... juist. Commentaar te geven.

20 oktober 2014 om 09:05

Nee hij is analist. Een commentator verslaat de wedstrijd.

Ach ja, Van Hanegem is als generatiegenoot van Hiddink en voelt zich qua leeftijd ook aangesproken of aangevallen door de jongere generatie.
Het is nou eenmaal niet makkelijk als je pensioengerechtigd bent en mensen vinden je te oud worden om nog een maatschappelijke functie uit te oefenen. Zeker als de generatiekloof zo duidelijk zichtbaar is geworden, zowel fysiek als qua beleving.
Van Hanegem verft zijn haar zwart en beweert dat het nog zijn natuurlijke kleur is. Als een soort van ontkenning van het ouder worden. Maar het prima en onschuldig, dat hij voor Hiddink een lans breekt.

Ik vind die de Boer al een hele tijd een vervelende zuurpruimen die ik zelden op een objectieve mening heb kunnen betrappen. Kon bij het aanstellen van Hiddink niet nalaten om overal te roepen dat Hiddink een tactisch onbenul is en dat van Gaal geweldig is. Nu kan hij het niet na laten om overal Hiddink te schofferen maar je hoort hem niet over de 11 spelers die Hiddink momenteel elke wedstrijd laten zitten.

Naar mij. Idee zit er heel veel oud zeer bij de Boer richting Hiddink.

20 oktober 2014 om 09:20

Er zijn wel meer spelers die onder Hiddink gewerkt hebben en vertellen dat hij tactisch geen topper is/was. De Boer is daarin niet de enige met die mening. Hiddink is een trainer, die een elftal vertrouwen en spelers eigen verantwoording geeft. Met de jongere generatie voetballers blijkt dit schijnbaar wat minder te werken. Die willen zeker na Van Gaal alles voorgekauwd krijgen.

20 oktober 2014 om 11:16

Dat klopt inderdaad en ik denk ook dat Hiddink het moet hebben van andere sterke kanten alleen begrijp ik niet dat de Boer dit overal te pas en te onpas moet roepen. Je hoort hem alleen maar klagen over Hiddink maar niet over de spelers die op het veld staan het het uiteindelijk verknallen.

Ik vind het behoorlijk triest dat wanneer je bij de beste spelers van Nederland hoort je blijkbaar zo afhankelijk bent van een trainer die je alles voor moet kauwen.

Het old boys netwerk rond Hiddink komt in actie. Natuurlijk heeft Hiddink een mooie staat van dienst , maar momenteel heeft hij daar weinig aan. Het Nederlands elftal oogt kwetsbaar in deze opstelling, daarom heeft van Gaal toentertijd de opstelling aan gepast. Om deze weer terug te draaien met de zelfde spelers is vragen om moeilijkheden

"types van wie ik me afvraag hoeveel verantwoordelijkheid zij nu eigenlijk ooit in hun leven genomen hebben" dus je moet eerst zelf op het hoogste niveau getraind hebben voor je kritiek mag hebben op de bondscoach Willem? man man dat is wel het zwakste commentaar dat ik je ooit heb horen geven (en dat zegt wat..)

Ronald de Boer heeft het grootste gelijk van de wereld en Van Hanegem zijn column neem ik al jaren niet serieus. De Boer heeft gelijk omdat Hiddink van systeem wisselt zoals een ander van onderbroek wisselt, brabbelt, met name in het laatste interview, er maar wat op los en geeft zelf ook aan "ik weet het niet Jack" Het zijn zijn eigen woorden. Hiddink is het kwijt.
Vroeger had hij de gave om van 11 goede voetballers een team te maken; dat is wat je als trainer moet doen. Voetballen kunnen ze allemaal op dit niveau, alleen zie er maar eens een team van te maken. Het lukt Hiddink niet meer; dus exit. De Boer ziet heel goed.

het gaat er niet om dat je wat zegt.maar hoe ronald dat nu deed,vond ik eigenlijk best triest.
respectloos naar hiddink toe.
jack van gelder is ook zo een mannetje.
bij louie durfde hij niks te vragen en te zeggen,maar nu opeens de grootte man uithangen.
hopelijk krijgt hiddink het weer op rails.

Wel goed dat Cruyff en Van Hanegem het beiden opnemen voor Guus. Ik vind ook dat hij nog iets meer tijd en bovendien respect verdient. Die man is als trainer nog altijd een grootheid voor Nederland.

20 oktober 2014 om 09:33

Tuurlijk verdient hij respect voor zijn staat van dienst. Maar respect hebben voor Hiddink geeft momenteel niet genoeg basis om als bondscoach de huidige generatie voetballers te begrijpen en aan te sturen.

Enge mannetjes die de boer maar ook kraaij jr en vooral die v gelder samen met die domme blonde chinees.
Brr ik krijg al rillingen van die hypocriete koppen.
V Gelder en kraaij die hun waffel niet open durfden te trekken bij de "almachtige" v Gaal nemen nu samen met die professionele zuurpruim de boer het voortouw om de zogenaamde betweters uit te gaan hangen.

Schandalig hoe er in Nederland met mensen om gegaan wordt.

Alle drie mogen de schoenen van Hiddink niet eens poetsen.

20 oktober 2014 om 12:43

Jij bent een prima voorbeeld hoe er in Nederland met mensen wordt omgegaan met je gescheld en getier.

20 oktober 2014 om 12:51

Dank je , eindelijk iemand die het eens prima ziet.

Het probleem is dat je deze spelers niet alleen vertrouwen moet geven, je moet ze opdrachten meegeven en in sommige gevallen leren voetballen. Neem een Indi, De Vrij, Cillissen of Wijnaldum: allemaal 13 in een dozijn spelers die bij Sparta of NAC niet zouden opvallen. Dat kon je aan Van Gaal overlaten, Hiddink beheerst dat element niet.

Volgens mij heeft de boer dit 1x bij sky sports gezegd en is het daarna vooral herhaald door andere zenders. Daar kan de boer niks aan doen.
Daar naast heeft de boer nog eens gelijk ook dus willem moet niet zeuren.

20 oktober 2014 om 11:36

Hij deed het anders gisteren zelf nog eens dunnetjes over bij kees aan tafel.

22 oktober 2014 om 09:50

Ah ok, dat heb ik niet gezien.

Het is toch fantastisch hypocriet dat je bij iemand als Hiddink ineens niets meer mag zeggen, omdat hij respect verdient. Natuurlijk verdient hij respect voor wat hij heeft gedaan en ik heb nog helemaal niemand ook maar enig negatief ding horen spreken over de persoon Hiddink.

Maar iedereen ziet toch dat het een chaos is op het veld bij Oranje en de verantwoordelijke daarvoor is Hiddink. Je kan nu niet ineens je mening veranderen omdat de trainer respect zou moeten krijgen.

Van Hanegem moet al helemaal zijn mond houden, want wat hij doet is zelfbescherming. Bij Feyenoord hoefde niemand hem te hebben, en toen ze hem uiteindelijk wel een functie of plekje gaven was hij binnen 2 dagen weer weg, want er was geen respect voor hem getoond.

Het gaat Feyenoord al jaren prima af zonder Van Hanegem en het gaat Oranje straks ook prima af zonder Hiddink. Kijk naar de grote trainers van nu.. Welke trainers maken het verschil. En dan heb ik het niet over Ancelotti die met (in mijn optiek) het beste elftal ter wereld moet werken. Maar over de trainers die het verschil maken nu. Luis Enrique, Guardiola, Mourinho, Pochetti, De Boer, Koeman.. overal worden er jongere geesten op een groep gezet en dat nederland ook moeten doen. Van Gaal was prima voor het WK, puur resultaat gericht en "dicteren". Dat kan Hiddink niet.. Hiddink moet een groep hebben die perfect luistert naar hem of dat perfect weet wat er gevraagd wordt. Dat heeft Nederland niet. Dus je moet OF met een Van Gaal type komen of met een jonge geest die de aandacht krijgt met leuke ideeen en nieuwe manieren.

Niets ten kostte van het respect dat Hiddink hoort te krijgen op basis van zijn verleden, maar het is in dit oranje gewoon over.

De Boer zegt dat Hiddink niet mee is gegaan in het moderne voetbal en dat zijn aanpak ouderwets is. Dat mag hij zeggen. Ik denk ook dat het geen goede zet is geweest om Hiddink bondscoach te maken. Het is vooral sneu dat hij op deze manier zijn carrière af moet sluiten. Hij blijft toch een voetbalicoon.

Ik trek het niet als van Hanegem weer wat gaat zitten zeuren, er zijn genoeg redenen om, te zeuren en daar mag een man als de boer ook best zijn zegje over doen. Deze discussie moet gewoon gevoerd worden.
Ik wordt moe van van Hanegem

Zelden ben ik het met hem eens, maar in dit geval denk ik hetzelfde. Die hetze die tegen Hiddink gevoerd word is gewoon beschamend. Alsof Hiddink de spelers het veld in stuurt met opdracht om zulke kinderlijke fouten keer op keer te maken, daar is geen kruit tegen opgewassen. De kritiek zou zich meer moeten richten op die lamlendige instelling van de spelers die te vaak de kop opsteekt. In het Nederlandse voetbal worden teveel kinderlijke fouten gemaakt die eigenlijk tot de basis vaardigheden van een prof voetballer zouden behoren, spelers moeten veel kritischer naar zichzelf kijken.

Ronald bedoelde helemaal niet dat Guus te oud is. Maar het is gewoon over en sluiten met de goede man. Einde oefening. Willem voelt zich zeker aangesproken potverdikkeme.

wie moet het dan doen Blind wahahahha Als je even terug kijk zie je Blind onder uit gezakt op de bank zitten ongeïnteresseerd kijken , en die moet het straks overnemen , nou daar word je ook niet blij van scholletje

Ghehe, die Willem joh. Die heeft zelf ook overal n mening over en anderen mogen dat niet? Dat is toch die kerel die op basis van 1 wedstrijd liep te klagen over 'beertje Colargol'? Terwijl Oranje al meerdere wedstrijden loopt te schutteren, in verschillende formaties nog wel... Of de man die over Overmans loopt te klagen met zijn inkoopbeleid, maar hijzelf heeft geen enkele verantwoordelijkheid bij welke club dan ook...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren