Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik adviseer alle grote talenten van Nederland: ga naar Ajax’

Laatste update:

Ajax trad met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar en 139 dagen aan tegen Willem II (1-3 winst) en dat was de jongste basisopstelling ooit van een ploeg in de Eredivisie-geschiedenis. Onder anderen Frenkie de Jong verscheen aan de aftrap en de middenvelder maakte de negentig minuten vol.

De twintigjarige De Jong is blij met de manier waarop hij zich in Amsterdam kan ontwikkelen, zo vertelt hij aan De Telegraaf: “Ik zou alle grote talenten in Nederland, als ze kunnen kiezen uit de top drie, ook het advies geven naar Ajax te gaan. Ik ben hier écht beter geworden. Je speelt heel veel in de kleine ruimte, dus je wordt steeds handiger.”

GOOAAL! Abdelhak Nouri ➡️ Justin Kluivert ➡️ Davy Klaassen!

Geplaatst door voetbalzone op zondag 14 mei 2017

“En ook zonder bal heb ik me goed ontwikkeld. Volgend seizoen moet ik zorgen dat ik ergens in het seizoen een basisplaats verover”, aldus De Jong, die eerder voor Willem II speelde. Hij keerde zondag dus voor even terug op het oude nest. “Er zijn heel veel mensen die ik hier nog ken. Het is wel extra mooi dat ik het seizoen hier af kan sluiten”, voegde hij er in gesprek met Omroep Brabant aan toe.

De Jong tekende in februari 2013 een profcontract in Tilburg, maar zou er slechts drie wedstrijden in de hoofdmacht spelen daar hij in de zomer van 2015 naar Ajax vertrok. Ook PSV toonde interesse, maar het talent gaf na gesprekken met Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull de voorkeur aan een vervolg van zijn loopbaan in de hoofdstad. In dienst van Ajax staat De Jong nu op tien wedstrijden en daarin scoorde hij één keer. Zijn contract loopt nog tot medio 2019 door.

Speelt Frenkie de Jong zich volgend seizoen naar een vaste basisplaats, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een talent is dit.
Speelt zo makkelijk mee.
maar ook Nouri weer geweldig dat pasje op kluivert is echt een klasse apart.
Maar met Donny Nouri en ziyech word het moeilijk om volgend jaar basis te starten voor de jong.

15 mei 2017 om 07:53

Ziyech kan zomaar weg geplukt worden.

15 mei 2017 om 08:04

@ Rawinho

Elke speler kan in de belangstelling staan bij Ajax, dat is de keerzijde van Europese finales halen. Daartegenover staat dat Ajax natuurlijk het geld niet nodig heeft, en de meeste spelers een langdurig contract hebben.

Onana verlengt tot 2021
Sanchez tot medio 2021 vast
Ziyech tot medio 2021 vast
Dolberg tot Medio 2021 vast

Iedere club die voor 1 van die 4 spelers komt moet minimaal met 40 miljoen op de proppen komen, anders gaan ze gewoon niet weg. Zijn ze dat waard? Als een gek het ervoor geeft wel schijnbaar. Geeft de gek dat geld niet? Dan blijven ze lekker nog een jaar bij Ajax.

15 mei 2017 om 08:52

@D-Bergkamp:

Helemaal mee eens, voor talenten worden bizare bedragen geboden tegenwoordig. Als je ziet dat bijv Benfica toen voor Coentrao ook 40 miljoen al kreeg van Real.

Zeker voor de top talenten in deze lichten 40 vragen en anders lekker nog 1/2 jaar samen verder.

Zou eventueel Veltman laten gaan, dat is beter voor Tete en dan krijg je toch wat geld binnen. Klaassen is een dilema, ergens is die jongen klaar voor een stap. en heb je talenten klaar staan. Maar dan blijft de vraag moet je dit wel doen, ik denk dat hij belangrijker is dan de meeste denken.

15 mei 2017 om 09:16

@ Capis

Klaassen moet je ten koste van alles proberen te behouden, is de meest complete middenvelder van de eredivisie en ook de beste middenvelder van de eredivisie. Die jongen word ongelofelijk onderschat. Zijn gevoel voor positionering, karakter, mentaliteit en scorend vermogen maken hem een geweldige box to box speler. Ook één van de belangrijkste redenen dat Ziyech begon te renderen.

Veltman en Tete zullen beiden gaan vertrekken, en er is geen jeugd speler die de positie op kan pakken. Daarvoor zal men een speler aan moeten gaan trekken.

Riedewald (lcv+6) zal vertrekken
Frenkie de Jong zal de 6 positie op vullen. Terwijl ik voor de LCV Nathan Leyder graag door schuif vanuit de jeugd om 3e LCV te worden achter Viergever+ De Ligt.

Traore vertrekt 100 procent zeker.
Ben zelf een fan om Huntelaar terug te halen. Iemand die heel veel ervaring heeft, en zeker in het spel van Ajax als aanspeelpunt en afmaker veel kan toevoegen. Ook om de druk bij Dolberg weg te halen zoals Traore dat heeft gedaan dit seizoen.

Selectie volgend jaar:
Keepers: Onana + Boer
Rechtsback: aankoop + Sanniez
Rcv: Sanchez + Westermann
Lcv: Viergever+ De Ligt + Leyder
LB: Sinkgraven + Savastano
Cvm: Schone + F de Jong
CM: Klaassen + Vd Beek
Cam: Ziyech + Nouri
RB: Neres+kluivert
SP: Dolberg + Huntelaar
Lb; Youness + Cassiera

15 mei 2017 om 09:42

Ik hoop dat er een club zich vroeg gaat melden voor Veltman zodat Tete toch nog blijft, anders zal hij idd vertrekken.

Cassiera speelt bij jong als spits toch? Daar is hij ook voor gehaald dacht ik. Huntelaar is mooi om er bij te hebben maar ik sta er niet om te springen... hij heeft zich te arrogant opgesteld in het verleden over een terugkeer, dat zit mij een beetje dwars

Ik hoop dat Bosz Kluivert om tovert naar links buiten en dan kan Neres lekker op de rechter flank zijn Braziliaanse samba doorzetten .

Er komt ook een nieuwe talentvolle keeper aan toch? Anders zou ik daar ook naar gaan zoeken deze transferperiode.

En Sinkgraven LB? Aub niet zeg...


15 mei 2017 om 09:43

De app pakt mijn alineas nooit... heel vervelend

15 mei 2017 om 09:43

@bergkamp:

Ja dat heb ik ook dat idee. Zelfs ik als Feyenoorder kan vreselijk genieten van de beleving bij Klaassen. en hoe je het went of keert hij maakt ook nog eens altijd belangrijke doelpunten! Maar die passie van die jongen is genieten!

Ja zal tete alsnog gaan ook als vetlman vertrekt?
Traore is ergens wel zonde, afmaken is niet zijn ding. Maar kan wel echt heerlijk voetballen.

Zal er niet ook voor Schone iets moeten komen? Of denk je dat de Jong toch vaker basis zal worden? Ze hebben ook Eiting nog toch in de jeugd lopen die daar kan?

Westerman houden ze toch niet nog eenjaar binnen hoop ik? Hebben ze daar geen leuk talentje voor eventueel?

15 mei 2017 om 09:46

Zie geen aanwijzingen dat dat gebeurd.

15 mei 2017 om 10:22

Ben het vrijwel volledig met je eens! Wel zou ik enkele andere namen invullen namelijk: rechtsback zeevuik, veel beter dan sanniez imo! Westerman zou ik liever Bergsma zien en ook de ligt kan daar prima spelen. Zelf vind ik dat savastano stil is blijven staan zelfs dankerlui vind ik op dit moment beter. Kluivert zou ik als linksbuiten zien, is daar imo toch dreigender en cerny zou ik een kans geven als back up van Neres. Zodra je met een type Huntelaar gaat spelen in de spits lijkt het mij handiger om met Kluivert als rechtsbuiten en met cerny of Neres als linksbuiten te spelen want anders heb je weinig aan Huntelaar ben ik bang!

Heel veel spelers hoeven er niet gehaald te worden afhankelijk van wie er eventueel zullen vertellen..

15 mei 2017 om 14:15

@ Capis

Klaassen is het toonbeeld van het Ajax dat thuis Lyon en Schalke van de mat af voetbalde. Zijn techniek en looplijnen gecombineerd met zijn karakter en mentaliteit maken hem een ongelofelijk effectieve middenvelder. Het is voor een speler als Ziyech heerlijk met zo een man om hem heen te voetballen.

En tja, ik vrees dat de relatie Tete/ajax niet goed gaat komen. Tenzij Veltman in de eerste week verkocht is maar daar ga ik niet van uit. Ik hoop het wel maar heb er een hard hoofd in. Dus voorlopig houd ik rekening met een vertrek.

Traore zijn belangrijkste taak dit seizoen is eigenlijk iets heel raars geweest. Traore is het pispaaltje geweest van het publiek en heeft daarmee de druk van de overige teamgenoten (zoals Dolberg) afgehaald die vrij konden voetballen. Niet terecht, want hij heeft zijn waarde echt gehad, maar zeker wel belangrijk geweest op die manier.

Schone kan het in de eredivisie nog prima belopen, en zelf ben ik heel erg fan van Frenkie de Jong. Die jongen is echt een geweldige nummer 6. In wedstrijden met meer loopvermogen kan je vd Beek neer zetten. Terwijl Carel Eiting in de jeugd ook de pannen van het dak voetbalt. Vertrouwen houden in die drie spelers!

Westermann, ik zie hem een beetje als de André Ooijer van de selectie. Weliswaar op het veld niet echt van toepassing. Wel iemand die een groep in het gareel houd zodra hij achter Klaassen gaat staan. Dat word naar mijn idee heel erg onderschat. En een leuk talentje? De Ligt is al twee jaar te vroeg gedebuteerd eigenlijk. Terwijl Leyder de volgende zou moeten zijn. Alleen dan word het wel heel erg jong allemaal.

15 mei 2017 om 14:20

@benenbreker

Westerman ipv Bergsma, zelf ben ik niet overtuigd van Bergsma en zie ik eerder Nathan Leyder promoveren. Die is als linksbenige de 3e in de rij en dan word het wel allemaal heel erg jong. Met een Viergever en Westerman houd je in ieder geval ervaring en professionaliteit beschikbaar.

Cerny is talentvol maar laat het gewoon weg veel te weinig zien. Kluivert en Neres zijn op het moment meer veel belovend dan Cerny en verdienen het om samen te vechten. Terwijl Youness continu twee man bezig houd op links.

15 mei 2017 om 14:25

@ Koenwd

Huntelaar had nog een contract voor 1 jaar bij Schalke voor ruim 6 miljoen per jaar. Schalke wilde ook nog een transfervergoeding Dat terwijl Ajax hem maximaal 1 miljoen kon bieden en net Cassiera gehaald en stond Traore op het punt om gehuurd te worden. Oftewel afgelopen zomer was het voor beide partij-en niet logisch om wederom te elkaar te komen. Ze hebben wel degelijk met elkaar gesproken.

Dat vind ik persoonlijk niet arrogant van Huntelaar, dat zou iedereen gedaan hebben .

15 mei 2017 om 16:38

Ja maar Huntelaar is dan net weer een mooie speler om voor door "het plafond" te gaan. Ajax wilt toch hogerop in Europa, dan moeten ze hiermee ook stappen gaan zetten. [_______________________________]
Al is dat natuurlijk een ander verhaal dan dat ik Huntelaar arrogant noemde.
[_______________________________]Ik herinner mij zijn interviews die ik langs heb zien komen niet precies meer maar ik kreeg er geen warm gevoel bij. Zijn uitzicht op speeltijd leek veel minder dan bij Ajax dus in dat opzicht had hij er ook positiever en meer vereerd op mogen reageren.

16 mei 2017 om 10:04

@koenwd

Als Schalke hem transfervrij wilde laten gaan en het salaris van 6 a 7 miljoen per jaar wilde besparen. Dan had Ajax geen transfersom hoeven te betalen en dat als tekengeld aan Huntelaar aan kunnen bieden.

Ajax kan niet zomaar door het salarisplafond heen, dat ligt in de statuten en het beleid vast van de club en zodra Overmars/vd Sar/slop zoiets probeert roept de RVC ze terug met onrdelijk beleid en en waarschuwing Dus zul je creatief moeten ijn met teken geld en bonussen.

En 5 miljoen transfersom betalen, plus 3? miljoen teken geld en nog een salaris van 1 miljoen. Dat was vorig jaar wel erg veel voor een oudere Huntelaar.

17 mei 2017 om 15:24

@D-Bergkamp
Ik ben het niet helemaal met je eens. Je selectie van komend seizoen zal er naar mijn inziens toch anders uitzien. Boer zal sowieso wel vertrekken na dit seizoen. Ik zie hem liever blijven, maar ze hebben hem (als het goed is) nog geen aanbieding gedaan. Aangezien zijn contract na dit seizoen ten einde is, is het dus einde verhaal.

Sanniez vind ik persoonlijk geen aanwinst voor het eerste van Ajax. Die jongen komt gewoon te kort. Overigens wel jammer, want tot de B-jeugd was het altijd wel een goeie speler. Ook jammer, omdat hij sinds de F al bij Ajax zit. Voor Westermann is het ook nog maar de vraag of hij gaat blijven. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe hij terugkijkt op dit aflopend seizoen. Mocht hij in Duitsland nog ergens aan de bak komen, sluit ik niet uit dat hij nog gaat vertrekken.

Huntelaar hoeft niet te komen. We hebben al genoeg alternatieven op de spits positie. Cassiera heeft me tot nu toe nog niet overtuigd, maar hij is nog jong en het is zijn eerste jaar op een ander continent en andere omgeving. Dus laten we met zijn allen hopen dat er nog genoeg rek in zit. Achter Dolberg en Cassiera heb je nog altijd Sierhuis lopen. Dus het lijkt me niet nodig om Huntelaar terug te halen.

Younes zie ik na dit seizoen eigenlijk wel vertrekken. Op de linksbuiten positie zie ik overigens liever Kluivert lopen. Die ik beter vind als hij vanaf de linkerkant komt. Op de rechtsbuiten positie heb je dan Neres en Cerny nog lopen. Na zijn blessure heeft Cerny niet meer zijn niveau gehaald. Dus ik ben benieuwd of hij überhaupt nog een concurrent zal zijn voor Neres. Daarnaast heb je nog Pelle Clement lopen. Al vraag ik me af of een verhuur niet een betere optie is voor hem, aangezien hij niet heel veel speelminuten zal gaan krijgen komend seizoen.

Voor de linksback positie is ook Savastano geen materiaal voor het eerste. Ook hij komt te kort naar mijn inziens. Ook vind ik dat hij vrij weinig stappen heeft gemaakt sinds vorig jaar januari, toen hij nog mee mocht op trainingskamp (onder de Boer).

Voor de rest ben ik het wel met je eens. Ik hoop dat Sanchez nog een jaartje zal blijven, want het is wel duidelijk geweest hoe belangrijk hij is geweest voor ons. Daarbij hoop ik op minimaal twee versterkingen. Zowel linksback als rechtsback zie ik het liefst nog iemand erbij komen. Het zou mooi zijn als Tete nog blijft. Dat bespaart je in ieder geval geld op een extra aankoop.

15 mei 2017 om 08:08

343 spelen
Younes/kluivert dolberg neres/cerny
Nouri ziyech
Donny de jong
Riedewalt de ligt sanchez
Onana

En iedereen kapot tikken

15 mei 2017 om 08:19

Misschien in de Ed... In Europa worden wij dan kapot gecounterd.

15 mei 2017 om 08:53

Sinds wanneer mag je 13 spelers opstellen?

15 mei 2017 om 08:54

@appelsap:
Het is geen Fifa heh

Zelfs de top teams die 3-4-3 spelen niet met zo'n aanvallend 3-4-3 systeem.
dit maakt je veel te kwetsbaar.

15 mei 2017 om 11:47

De Jong heeft al duidelijk een stapje voor op Nouri wat betreft de technische staf..

15 mei 2017 om 14:29

Hoe bedoel je? Nouri speelt al langer en strooit met passes die andere niet kunnen geven.

En uit welke ervaring van hem blijkt dat het bij ajax beter gaat? Hij komt toch uit de jeugd van met alle respect willem 2. Bij zowel Psv, Feyenoord en Ajax zijn de facaliteiten en de staf van zeer hoog niveau.

15 mei 2017 om 07:56

chyno

Kijk naar de basis van Ajax gister, ik durf mijn handen in het vuur te steken dat het merendeel van die jongens niet in de basis zouden staan bij Feyenoord en Psv. Sterker nog, zelfs Feyenoord heeft nu vooral veel ervaring in de basis, heeft ze wel het kampioenschap opgeleverd.

15 mei 2017 om 10:07

En terecht. Volgens mij heeft Ajax met een vergelijkbare basis het tegen Cambuur laten liggen in de beker. Dat ze 1 pot geweldig spelen betekent niks.

15 mei 2017 om 10:14

@ajaxf1,

Beetje makkelijk scoren dit.

Een hoop van deze jongens zijn gekocht; Frenkie, Dolberg, Onana, Sanchez, Nerez.
Ook in de jeugd zitten veel gekochte spelers vanaf 16 jaar en ouder. En dat is alleen maar supergoed hoor, want dat brengt het niveau omhoog van alle jeugdspelers. Je ziet dat Psv dit beleid van Cruijff en Jonk kopieert, alleen duurt dat nog een aantal jaar .

Feyenoord heeft daar helaas het geld niet voor, maar het jeugdplan van Wim Janssen heeft Feyenoord wel weer in de zwarte cijfers gebracht en een hoop talenten zijn (noodgedwongen) doorgebroken. Niet voor niks 5 jaar achter elkaar de prijs gekregen voor beste jeugdopleiding. Dit jaar dient de prijs absoluut naar Ajax te gaan.

Bij Feyenoord zijn de afgelopen jaren ontzettend veel spelers doorgebroken of bleken uiteindelijk toch niet goed genoeg zoals Woudenberg. Maar ook veel spelers zijn richting Engeland vertrokken.

En dat geldt ook voor Ajax. Kluivert doet het momenteel fantastisch, maar hij was niet het grootste talent op die positie, Je moet ook geluk hebben en de kans grijpen. Ik heb vroeger met Makaay in de jeugd en de beloften bij Vitesse gevoetbald. Die gozert kon je 10 keer alleen voor de keeper zetten en 10x verprutste hij de kans. Maar uit een kansloze situatie scoorde hij op gelukkige wijze de winnende en dan ging het alleen daarover. Maar vanaf het moment dat Roy zijn debuut maakte stond hij er gewoon en kijk eens naar zijn glansrijke carrière. Ik ben niet verder gekomen dan 90 minuten op de reservebank in De Kuip. Uiteindelijk was ik gewoon niet goed genoeg, anders zal ik heus wel eens de kans hebben gekregen. Makaay had de potentie wel en heeft niet verzaakt, hetzelfde als Kluivert,

15 mei 2017 om 10:41

Voetbaltjer En dat ze een pot tegen cambuur slecht spelen zegt wel alles dan?

15 mei 2017 om 10:43

Ik ben het grotendeels met je eens maar wil wel aangeven dat de huidige jeugdopleiding van Feyenoord te wensen overlaat! Ik denk dat AZ op dit moment verder is, boeken goede resultaten en spelen enkele goede spelers! Sinds het vertrek van Stanley Brard is het er niet beter op geworden in Rotterdam. AZ heeft de laatste jaren ook de prijs gepakt voor beste jeugdopleiding wat niet geheel onterecht is! Neemt niet weg dat ook ik verwacht dat Ajax er dit jaar met deze prijs vandoor gaat! Veel jeugdteams hebben goed gepresteerd en er zijn veel spelers doorgebroken! Wat je zegt over je kans pakken is natuurlijk waar!! Kluivert is heel snel gekomen itt bijvoorbeeld cerny heeft hij zijn kans op het juiste moment gegrepen, cerny raakte op een vervelend moment geblesseerd! Muric daarentegen vond ik ook wel wat hebben maar hij vertrok op het verkeerde moment denk ik, er zit ook een stuk geluk bij natuurlijk! Maar dat maakt het alleen maar leuker, zo weet je nooit wie er uiteindelijk daadwerkelijk een topspeler word, afhankelijk van zoveel factoren!

15 mei 2017 om 10:53

Grappig verhaal over roy makaay.. in mijn ogen kwa techniek niet echt een bijzondere speler maar hij stond er inderdaad als het moest. Das phantom

15 mei 2017 om 11:06

@4fredondo

Als ze gekocht zijn betekend het nog niet ze zich niet goed kunnen ontwikkelen bij Ajax, al dan niet gedeeltelijk in de opleiding. Daarnaast Ajax had dat geld ook niet, 5 jaar geleden, maar heeft ingezet op de jeugd en dit seizoen voor 80 miljoen verkocht waardoor we ons konden versterken. Feyenoord heeft een vrij oude selectie met lage restwaarde en zou dat inderdaad niet kunnen, komt vooruit uit beleidskeuzes (die niet onsuccesvol zijn).

Die opleidingsprijs kan mij echt geschoten worden, de enige prijs die telt is talent in het eerste zoals de wedstrijd uit tegen Willem II.

15 mei 2017 om 11:49

@voetbaltjer

Juist die wedstrijd vormde een uitzondering. Jong Ajax wist met een nog mindere basiself 2 x te winnen van Cambuur in competitieverband: 1-3, 3-1!

15 mei 2017 om 07:58

Vergelijk de basis(leeftijd) Feyenoord eens met de basis(leeftijd) van Ajax. Bij Ajax krijgt de jeugd gewoon sneller de kans en zouden niet zo snel spelers als Berghuis, Elia, V.d. Heijden of Botteghin gehaald zijn.

15 mei 2017 om 08:02

Exact , waarbij Elia en vd Heijden uiteindelijk ook nog uit de Ajax jeugd komen....

15 mei 2017 om 08:57

@vlugge:
Ja maar pak eens Feyenoord van 5 jaar geleden! Het was toen ook nood, maar die hadden toen een super lichting. Dit heeft Ajax nu gewoon, deze jongens wonnen 2 jaar geelden alles in de jeugd ook.

Dat had Feyenoord toen, Met jongens als de Vrij, Bruma, Indi, Rekik, Ake, Vilenha en dergelijke.

Feyenoord heeft nu gewoon een zwakke lichting maar onder de 16 en onder de 18 doen het weer heel goed.

Ik denk dat zowel Feyenoord als Ajax meer kansen geven aan jongeren dan PSV dat zeker.

15 mei 2017 om 09:03

Elia komt uit ADO jeugd.

15 mei 2017 om 10:30

Maar Capis, wat mij dus opvalt is dat Feyenoord terugviel op eigen jeugd toen ze geen geld hadden om te kopen, ze moesten wel. Maar nu het financieel weer voor de wind gaat heb ik het gevoel dat ze wel weer meer aan het kopen zijn geslagen. Je moet natuurlijk de spelers in de jeugd hebben lopen, maar ik denk ook dat Feyenoord gewoon ervaring in het team wilde hebben. Het heeft goed voor ze uitgepakt dus ik heb er geen kritiek op, maar ik ben wel benieuwd hoe dit op langere termijn zal verlopen.

En ik zeg niet dat er niks doorbreekt hoor, want Karsdorp (vervanger Nieuwkoop), Vilhena, Kongolo en V Beek zijn allemaal eigen jeugd, maar nu het Feyenoord weer voor de wind gaat ben ik wel benieuwd wat ze gaan doen.

15 mei 2017 om 12:47

Maar daarvoor is hij dus al weggestuurd bij Ajax. Later heeft hij het licht gezien en is hij alsnog doorgebroken.

15 mei 2017 om 13:25

Ajax pikte hem bij ADO op en daarna pas weggestuurd en daarna weer in de jeugd van ADO terechtgekomen.

15 mei 2017 om 07:59

@ Chyno

Zijn persoonlijke ervaring verteld hem dat hij bij Ajax heel veel gegroeid is. Natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal ten opzichte van Feyenoord en Psv. Het is slechts een compliment van hem richting Ajax. Hij heeft natuurlijk wel bij PSV gekeken, alhoewel dat slechts een kleine impressie is.

Feiten om voor Ajax te kiezen ten opzichte van Feyenoord/psv als jeugdspeler zijn er genoeg te vinden in diverse statistieken. Zo is Ajax 1 van de top 3 clubs in Europa met meest geleverde proffesionele voetballers. De kans op slagen is statistisch gezien dus heel groot, zoniet bij Ajax dan wel ergens anders.

Daarbij zijn er nog ruim voldoende andere argumenten, het feit dat bij Ajax veel jeugdige spelers kansen krijgen elk seizoen weer. Dat er bij Ajax het grootste budget voor de jeugdopleiding en dus faciliteiten is. Dat Ajax jeugd teams altijd mee doen om titels. Dit seizoen is er geen enkel jeugd team dat lager eindigt dan 2e. Het meedoen aan de youth league om jezelf te meten op europees vlak. Het werken met bekende oud voetbal trainers. Wie wil er niet met Bergkamp werken?

Alles bij elkaar zijn er ruim voldoende redenen om voor Ajax te kiezen. Uiteindelijk is het een gevoel van een speler om voor Ajax te kiezen ja of nee. In ieder geval heb je bij Ajax een goede basis voor jeugdige talenten om te slagen.

15 mei 2017 om 11:09

Bijna helemaal eens, alleen is de ranglijst van de jeugdteams geen goede graadmeter, zoals Cruijff zei, dan hebben ze te weinig weerstand gehad. Liever wat lager op de ranglijst en meer ontwikkeling voor spelers.

15 mei 2017 om 14:32

@ Lausho

Vind ik te makkelijk de woorden van Cruijf, als je overal kampioen bent geworden of 2e kan je gerust concluderen dat je jeugdopleiding goed in elkaar steekt. Dan is je kwaliteit door trainingsmethoden namelijk al dusdanig hoog dat je jezelf boven de weerstand hebt geknokt op basis van kwaliteit.

Lager op de ranglijst zodat je meer weerstand hebt is onzin imo, dat betekent dat je kwalitatief achter loopt en zou moeten groeien naar een hoger niveau om wel mee te kunnen doen in de top.

Het enige dat je dan nog kunt doen is spelers vervroegd naar de volgende leeftijd categorie, en dat doet Ajax ook al. Zo heeft Carel Eiting al een heel seizoen in Jong Ajax gespeeld terwijl het nog een 1ste jaars A junior is eigenlijk.

15 mei 2017 om 08:01

Ik denk dat je wel kunt stellen dat er bij Ajax meer "jeugd"spelers doorbreken dan bij bijvoorbeeld Psv.
Feyenoord is een goede tweede als het gaat om jeugdopleiding in Nederland, misschien in sommige jaren/lichtingen wel de beste.

Maar vind het pad wat ajax is ingeslagen geweldig en hoop dat het niet toeval is dat er nu top talenten aan de deur staan te rammelen.

Ja ik snap Frenkie wel

15 mei 2017 om 08:48

@c_h_a

Kluivert, De Ligt, Vd Beek, Nouri en Eiting spelen al een lange tijd bij Ajax. Die waren ook al lang bekend bij iedereen die Ajax volgt dat die grote potentie hadden en hebben. En dan lopen spelers als Sierhuis en Noa Lang nog rond.

Spelers als Dolberg, De Jong, Onana, Leyder en Bay zijn natuurlijk gehaald als (jeugd) talenten om de jeugdopleiding te versterken en meer concurrentie te bieden zodat het algemene niveau omhoog gaat.

15 mei 2017 om 11:11

Ja echter heeft Psv, Feyenoord nu wel aardig ingehaald, al gebruiken ze de opleiding nog niet. Feyenoord heeft weinig gedaan met de opleiding dit jaar.

15 mei 2017 om 08:18

Als je goed leest zegt hij dat hij bij ajax beter is geworden. Hij zegt nergens dat het bij ajax beter is dan bij die andere twee clubs...

15 mei 2017 om 08:20

Nou hij komt van Willem 2 en speelt nu bij Ajax dus dan zal hij het wel weten neem ik aan. Bij Ajax wordt er toch net iets meer geld in de jeugdopleiding gepompt

15 mei 2017 om 08:29

Als je kijkt naar de hoeveelheid spelers die vanuit het tweede doorstromen of elders hun prof carriere vervolgen, dan is dit bij geen club in nederland zo veel als bij Ajax.
Daarnaast staat Ajax bekend om het afleveren van technische spelers.

Volgend jaar langzaam de plek van Schone overnemen, die tekort komt als het tempo hoger ligt. Van de Beek op de plek van Klaassen als die vertrekt en Nouri kansen geven om Ziyech af en toe rust te geven.

15 mei 2017 om 08:21

Klinkt goed wat mij betreft. Enige puntje... hopelijk kan Donny het middenveld leiden als Klaassen maar ik heb er een hard hoofd in.

15 mei 2017 om 08:43

@ Dvs33fan

In het begin van het seizoen was Klaassen de absolute leider op het middenveld, zeker omdat Ziyech nog zoekende was. Nu is het middenveld veel meer in evenwicht en ligt er minder druk op de schouders van Klaassen. Ook de reden dat hij tot het einde van het seizoen 100% kan blijven geven.

Ajax speelt 34 wedstrijden eredivisie, en in zeker 17 wedstrijden zal de beslissing voor de rust al gevallen zijn met 2 doelpunten verschil. Daar in kan je dus makkelijk in de rust twee spelers wisselen om rust te geven. Wat 34 invalbeurten van 45 minuten betekend. Daarnaast zullen Ziyech/klaassen/schone allemaal wel 1 of 2 wedstrijden missen. Wat tussen de 3-6 volledige wedstrijden betekend om spelers kansen te geven. AL met al zullen in de competitie Vd Beek, De Jong en Nouri al 25 wedstrijden kunnen spelen komend seizoen.

Daarnaast zijn er nog beker wedstrijden, en wedstrijden in het begin van het seizoen. En zijn er nog wedstrijden waar in ze 20-25 minuten kunnen maken. Dus die spelers gaan allemaal wel aan de 15 wedstrijden komen.

Ook naar het buitenland hebben ze aantrekkingskracht, gisteren doken er al foto's op van 2 Fransen die stage lopen, een CV die op 6 kan en een aanvaller die ook op 10 kan, 18 en 17 jaar.

Ajax moet Sanchez gewoon houden.. buiten dat ook meer werk maken van het behoud van Tete. Als die blinde dwaas van een veltman met de motoriek van een eekhoorn blijft en Tete vertrekt samen met Sanchez vallen alle tekortkomingen van Veltman pas op. Sanchez knapt nu alles voor hem op.... Ik zeg veltman strik erom en mee met Eagles Jupiler league in!

Wat een onzinnige opmerking. Wat weet hij over de manier van opleiden/begeleiden bij PSV en Feyenoord.
Prima dat hij zegt dat hij het bij ajax oké vind, maar zolang je (uit eigen ervaring) niets weet over de andere twee uit de 'top 3', is dit er onzinnig vergelijk en een nog onzinnigere en ingekleurd advies.

De PSV talenten komen er aan Frenkie! Ik lees net wat Cocu van de jeugd vindt. Over dat het geen speeltuin is e.d. Hij jaagt ze hoogstpersoonlijk naar Ajax.

15 mei 2017 om 10:32

Precies, ik las het ook net. Zo jammer, want het zou zo mooi zijn als de top 3 in Nederland allemaal goede talenten in de basis kunnen hebben. Dat is ook goed voor het Nederlands voetbal!

Het grootste compliment dat je als club die bekend staat vanwege hun jeugdopleiding kunt krijgen!
Heerlijke speler trouwens! Perfecte lichaamsschijnbeweging, balvast, technisch, goed schot, prima pass en een redelijke versnelling! Kan verdedigend nog veel leren maar zie hem als 1 van de grootste Nederlandse talenten, zie hem ook vanwege zijn rust aan de bal erg ver komen!

Ik zie Frenkie de Jong liever op de plek van Klaassen wegens zijn creativiteit en Donny van de Beek op de plaats van Schone als controleur. Ik ben er trouwens van overtuigd dat Donny van de Beek volgend jaar basisspeler is. Schone kan het fysiek gewoon niet zo lang volhouden, daarom zie ik hem volgend jaar gaan afbouwen. Nouri zal stand-in voor Ziyech zijn, met Afrika Cup en zo, volgend jaar zie ik Ziyech ook vertrekken.

15 mei 2017 om 10:33

Schone is nu op, ben ik het helemaal eens. Maar dat kan ook liggen aan de vele wedstrijden die hij heeft gespeeld. Na de zomer is iedereen weer fris en fruitig. Dan denk ik dat Bosz meer gaat rouleren tussen deze 2.

Wat speelde die jongen gisteren lekker zeg. Op een paar jeugdige foutjes na een vlekkeloze wedstrijd gespeeld. Prachtig om te zien hoe hij met een simpele lichaamsschijnbeweging of een aanname in de goede richting meteen een paar man het bos in weet te sturen. Dat gecombineerd met een goed overzicht en een goede passing. Ik ben bang dat Schone moet vrezen voor z'n plek volgend seizoen als Frenkie zich verder ontwikkeld.

Helemaal met Frenkie eens. Blijkbaar wordt er door spelers van bijvoorbeeld Psv met enige jaloezie gekeken naar Ajax.
Zo kon Albert Gudmundsson (18 goals Jupiler Leaque) zich gisteren even niet inhouden.
Op een tweet waarin werd opgemerkt dat Ajax speelde met spelers van gemiddeld 20 jaar en 139 dagen, reageerde het IJslandse talent cynisch met '...'.
Hiermee geeft hij dus indirect aan dat dit bij psv dus niet gebeurd en hij toch ook wel eens een kans wil krijgen in Psv 1.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren